De ce Blaga spune ca Blaga nu e o solutie pentru PDL

Cred că cele mai bune motive pentru care Blaga nu poate fi considerat o soluție pentru PDL sînt chiar acuzațiile pe care acesta și echipa sa le împarte în stînga și dreapta, în încercarea de a pasa responsabilitatea catastrofei electorale din 9 decembrie 2012:

 1. Blaga și echipa sa acuză rezultatul slab de la localele din iunie, rezultat care ar fi slăbit organizațiile locale, făcîndu-le incapabile să mobilizeze alegătorii în 9 decembrie. Între localele din 2008 și cele din 2012 PDL a pierdut 5.25% din voturi, adică 117 464 voturi. Unele organizații chiar au crescut față de 2008. În schimb, la parlamentarele din 2012 PDL a pierdut 45.12% din voturi față de parlamentarele din 2008 (în cifre absolute, o pierdere de 1 005 671 voturi). De exemplu, organizația de Arad a luat cu 2.23% mai puține voturi la localele din 2012 față de cele din 2008 (cu 1 847 de voturi mai puțin) iar la parlamentarele din 2012 a luat cu 40.89% mai puține voturi decît la cele din 2008 (adică cu 27 970 de voturi mai puțin). Organizația de Bistrița Năsăud a luat la localele din 2012 cu 29.50% mai multe voturi decît la localele din 2008 (cu 12 598 de voturi mai mult) iar la parlamentarele din 2012 a luat cu 33.71% mai puține voturi decît la parlamentarele din 2008 (cu 12 562 mai puține voturi). Astfel, forța filialelor și capacitatea lor de mobilizare a alegătorilor a scăzut foarte puțin, ba în unele cazuri chiar a crescut. Cu toate acestea, la parlamentarele din 9 decembrie PDL condus de Blaga a pierdut aproape jumătate din voturi în comparație cu PDL condus de Boc. Nu există nicio corelație între rezultatele de la localele din 10 iunie și cele de la parlamentarele din 9 decembrie. Nu numai că rezultul de la alegerile locale nu este cauza principală a dezastrului electoral din 9 decembrie, dar nu poate fi considerat nici măcar o cauză secundară. O astfel de acuzație, care ar fi putut fi verificată cu ajutorul cifrelor, arată nu numai lipsa de caracter și lașitatea ci și superficialitatea și incompetența analitică a echipei Blaga. Acuzînd filalele Blaga se acuză pe sine însuși. El, în calitate de lider al PDL și de organizator cu pretenții de competență legendară, a fost incapabil să le organizeze și să le mobilizeze.
 2. Traian Băsescu este vinovat de scorul slab al PDL prin ieșirile sale din campania electorală, care ar fi îndepărtat susținătorii președintelui de PDL (ARD). Dacă este așa, atunci este vital pentru PDL ca Traian Băsescu să fie un prieten al partidului, nu un inamic. Această acuzație pornește de la premisa că majoritatea alegătorilor PDL sînt fideli lui Traian Băsescu și votează în funcție de susținerea acestuia pentru o forță politică sau alta. Blaga și susținătorii săi acuză declarația lui Băsescu din campania electorală prin care acesta băga programele economice ale USL și ARD în aceeași oală, considerîndu-le neserioase. Dacă o singură declarație, și aceea destul de ambiguă și nu direct împotriva PDL-ului, a îndepărtat sute de mii de alegători, ducînd PDL de la un sperat 30% sau 25% la 16%, vă dați seama ce ar păți PDL dacă Băsescu ar fi pe față împotriva partidului și le-ar spune clar susținătorilor săi să voteze un alt partid sau un candidat susținut de un alt partid? Dacă declarațiile ambigue ale lui Traian Băsescu smulg PDL-ului sute de mii de voturi, a atitudine fățișă anti-PDL ar lăsa partidul fără aproape niciun vot și l-ar condamna la dispariție. În consecință, este vital ca Traian Băsescu să fie de partea PDL. În asemenea condițiuni și avînd în vedere că Traian Băsescu s-a poziționat public împotriva moțiunii Blaga, orice pedelist cu capul pe umeri, responsabil și care este de acord cu analiza înfrîngerii făcută de Vasile Blaga și echipa sa va vota împotriva moțiunii Blaga, adică pentru moțiunea Macovei sau moțiunea Udrea (sau o moțiune comună, în cazul că cele două moțiuni se vor contopi pînă în 23 martie).
 3. Participarea PDL la alegeri sub alt nume și altă siglă ar fi fost una dintre cauzele dezastrului electoral din 9 decembrie. La localele din iunie, aproape jumătate dintre filiale au participat la alegeri sub alte nume și sigle. Rezultatele obținute de aceste filiale nu au fost mai slabe decît rezultatele obținute de filialele care au candidat sub numele și sigla PDL. Ba dimpotrivă. Dar să admitem că participarea la alegerile parlamentare sub alt nume și altă siglă decît ale PDL-ului ar fi fost o eroare și o cauză a scorului slab. În primul rînd, decizia de a participa la alegeri sub alt nume și altă siglă a fost a lui Vasile Blaga și a conducerii PDL, conducere formată din oamenii lui Blaga. Este o dovadă de lașitate și lipsă de caracter din partea lui Blaga să acuze pe alții de deciziile luate de el. Cînd Blaga acuză participarea în alegeri sub numele de ARD, se acuză pe sine. Nu Boc a semnat protocolul. Nu Macovei. Nu Udrea. Nu Băsescu. Vasile Blaga a decis și a semnat. În al doilea rînd, cînd spune că PDL ar fi obținut un scor mult mai bun dacă ar fi participat la alegeri sub numele și sigla sa, Blaga recunoaște implicit că minte atunci cînd acuză pe prim ministrul Boc și președintele de partid Boc de căderea PDL. Dacă PDL e un nume cu care să te mîndrești și care să-ți aducă beneficii electorale, atunci acest lucru se datorează celor care au făcut parte din guvernul Boc și care au condus partidul din 2004 pînă în 2012. Vasile Blaga se contrazice cînd acuză măsurile luate de guvernul Boc și felul în care Boc a condus partidul de dezastrul electoral din 9 decembrie și în același timp recunoaște că participarea sub numele și sigla PDL (cele care s-au confundat cu Boc și Băsescu în ultimii 8 ani) ar fi adus rezultate electorale mai bune.
 4. Dezastrul electoral ar fi fost cauzat de neimplicarea ”reformiștilor” în campanie. Monica Macovei, Cristian Preda și Sever Voinescu nu s-ar fi implicat în campanie și în munca de reprezentare a partidului și din această cauză PDL ar fi suferit rușinoasa înfrîngere din 9 decembrie. Cu alte cuvinte, PDL a ajuns la 16% avînd în față oameni ca Vasile Blaga, Cezar Preda, Mihai Stănișoară, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Radu F Alexandru, Anca Boagiu și alți pedeliști de frunte din echipa Blaga și fără oameni ca Emil Boc, Monica Macovei sau Cristian Preda. Dacă e așa, atunci rămînerea în fruntea PDL a unor Vasile Blaga, Cezar Preda sau Cristian Boureanu și plecarea unor oameni ca Monica Macovei, Cristian Preda sau Sever Voinescu ar constitui premisa unei catastrofe electorale pentru partid.

Blaga și echipa sa ne spun că PDL este dependent de Traian Băsescu, de Emil Boc, de numele și sigla PDL, de Monica Macovei, Cristian Preda și ceilalți reformiști. Ne mai spun că PDL cu Blaga, Cezar Preda, Cristian Boureanu și ceilalți este neajutorat. În aceste condițiuni, concluzia, ne-o spun chiar Blaga și echipa sa, este una singură: votul împotriva moțiunii Blaga.

În ceea ce privește Blogary, noi am vorbit de cauzele catastrofei electorale din 9 decembrie încă înainte de a se întîmpla (Analiza unui dezastru, înainte de a se intîmpla).

Reiau ce scriam în articolul din 25 noiembrie (Cum a punctat ARD la cele 8 proiecte?): ARD nu a avut un proiect politic, nu a avut un proiect doctrinar, nu a avut un proiect guvernamental, nu a avut un proiect prezidențial, nu a avut un proiect etic, nu a avut un proiect electoral, nu a avut un proiect constituțional și nu a avut un proiect parlamentar. ARD nu a fost o alianță înregistrată la tribunal, a venit cu un program politic confuz (tradus probabil cu Google Translate după referatul unui licean din Venezuela sau Bolivia) și socialist cu accente sinistru-ridicole, nu a venit cu un nume de premier, cu cîteva nume de miniștri, și-a încălcat propriile promisiuni etice chiar de dinainte de alegeri, nu a avut o strategie electorală privind candidaturile în colegii, nu a venit cu un proiect de modificare a Constituției, nu a venit cu un proiect credibil și clar de alianțe parlamentare.

Dar cea mai mare eroare a ARD-ul a constat în declarațiile de dragoste pe care Blaga și alți lideri ai PDL le-au făcut PNL-ului condus de Crin Antonescu. ARD a vrut să fie alternativă la USL-ul care a dat lovitura de stat și în același timp a propus o alianță cu partidul-vîrf de lance a loviturii de stat, PNL, cel mai antieuropean și extremist partid românesc, chiar mai antieuropean și mai extremist decît PRM-ul din perioada de glorie a lui Vadim.

De ani de zile singura strategie a lui Blaga și echipei sale este alianța cu PNL. A fost strategia pe care Blaga a propus-o în campania pentru Convenția din 2011 și este strategia din campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie și strategia pentru Convenția din 23 martie. În continuare, echipei Blaga îi lipsește un proiect pentru viitor, altul decît partidul-balama care îi va susține pe Crin Antonescu și PNL în schimbul unor firimituri bugetare. Din păcate pentru Blaga, nici măcar acest proiect nu e realizabil. Pentru a fi partid-balama ai nevoie de alegători fideli, care să te urmeze oriunde te-ai duce și cu oricine te-ai alia. PDL nu e partid etnic și nu e partid doctrinar ca să poată fi partid-balama. Fără susținerea lui Traian Băsescu, PDL-ului nu-i rămîn alegători pentru a putea jongla cu alianțele pe scena politică. Un eventual candidat prezidențial susținut de echipa Blaga și nesusținut de Băsescu și ”băsiști” nu va lua mai mult de 3-4% la alegerile din 2014. Dacă PDL va supraviețui pînă atunci.

PDL a negat guvernarea Boc sperînd să-i convingă astfel pe susținătorii USL să-l voteze (?!!?). Asta deja nu mai intră la erori, intră la prostie pură. Sau, mai degrabă, frustrare. Nici măcar nu a fost o strategie, a fost rezultatul urii pe care Blaga și cei din jurul său o au pentru Emil Boc.

PDL nu a avut viziune și proiecte, nu a adus în prim plan politicieni credibili și a suferit de o lipsă cronică de organizare. PDL-ului i-a lipsit claritatea și coerența. Pentru Vasile Blaga organizare înseamnă bătut cu pumnul în masă, urlet și înjurătură groasă. Atît. E un bun organizator fiindcă se înroșește și urlă autoritar în stînga și în dreapta. Și fiindcă a găsit cîțiva jurnaliști dispuși să vîndă povestea asta. De cînd a venit la conducerea PDL, Vasile Blaga își rezolvă răzbunările personale, frustrările și împarte vinovății în stînga și în dreapta, fără să-și asume nicio responsabilitate. Deși Blaga a avut puterea absolută în PDL începînd cu iulie 2012, vinovați pentru crearea ARD, pentru campania electorală și pentru scorul rușinos din 9 decembrie sînt Băsescu, Boc, Macovei, reformiștii, Udrea, MRU, ARD, filialele locale, militanții, simpatizanții PDL și alegătorii în general. Blaga și echipa sa au eliminat orice concurență din PDL, au păstrat prim planul doar pentru ei și rezultatele s-au văzut. I-am văzut la conducerea partidului, toate deciziile care s-au luat între iulie 2012 și februarie 2013 le aparțin, au monopolizat ieșirile publice. Și cu toate acestea, responsabilitatea înfrîngerii aparține oricui, de la Băsescu la alegători, de la Boc la Cristian Preda, de la Macovei la Udrea, de la filialele locale la starea vremii, numai lui Blaga și echipei sale nu.

PS. Blaga promisese un sondaj privind responsabilii înfrîngerii. Nu am văzut încă rezultatele.

Facebook Comments

38 Comments De ce Blaga spune ca Blaga nu e o solutie pentru PDL

 1. Canadiana

  Cred ca Varanul e fericit acum: nimic mai usor de ignorat decat o opozitie minuscula, divizata si partial blatista. Cam asta e Motiunea Blaga.

  Reply
  1. Yeba

   Canadiana, nu doar Varanul, ci toată lumea, ăsta e farmecul! Ăștia de votează exact așa se vor, minusculi și blatiști. Vasile Blata. Ba chiar cred că unii au înțeles și excelenta teorie cu partidul-balama (că nu-i e dat oricui, trebuie o potriveală de profil și aici nu e cazul) și sunt încântați, Vasile îi va duce în PNL.

   Reply
   1. Rheia

    Yeba Canadiana Asta era și teoria lui Dinu Patriciu pentru PNL, acum niște ani. Nu i-am dat mare importanță atunci, personajul îmi displace profund și credeam că liberalii o să-i vadă în sfîrșit, cu ocazia asta, micimea conceptuală, deci de ce să mă obosesc ținînd minte un meteorit. La fel mi-am zis și despre Vasile Blaga, înșelîndu-mă din nou. Noroc cu voi, altfel chiar n-aș mai înțelege nimic din societatea asta a mea.

    Reply
    1. Ștefaura

     Rheia, şi noroc cu Mirel că a demontat noţiunea în cazu PDL. Eu, de exemplu, nu m-am gândit niciodată că nu din orice partid poţi face partid-balama, ci că trebuie să îndeplinească nişte criterii, pe care PDL nu le îndeplineşte structural, respectiv electoratul extra-fidel şi/sau etnic. Pt electorat extra-fidel nu-ţi trebuie musai program de guvernare, îţi trebuie temă. Oamenii te votează ca să fie siguri că vântură cineva tema lor în Parlament, restul ca restul, dar tema să fie pe mâini bune.

     Reply
 2. Bleen

  Lista completă a semnatarilor moțiunii Blaga:

  Semnatarii moțiunii Blaga:

  1. STOLOJAN THEODOR DUMITRU
  2. HAVA MIRCEA
  3. FLUTUR GHEORGHE
  4. RAICU ROMEO
  5. FLOREA DORIN
  6. OSTAFICIUC CONSTANTIN
  7. PREDA CEZAR-FLORIN
  8. FLUTUR CĂTĂLIN
  9. RADU F. ALEXANDRU
  10. RAICU MIRCEA
  11. GHILEA GAVRILĂ
  12. MARIAN DAN MIHAI
  13. NAZARE ALEXANDRU
  14. OPAI} CODRU}
  15. NEAȚĂ COSTICĂ
  16. MURG CĂLIN
  17. TUFĂ RADIAN
  18. UNGUREANU TRAIAN
  19. MARINESCU MARIAN JEAN
  20. POTERAȘ CRISTIAN
  21. CAZACU MARINICĂ
  22. SURDU GABRIEL
  23. MARIN MIRCEA
  24. NI}ULESCU TEODOR
  25. MIREA SIMINICA
  26. CHIRU GIGI CHRISTIAN
  27. JURCAN DOREL
  28. ANDREI FLORIN MIRCEA
  29. HOGEA CONSTANTIN
  30. GUDU VASILE
  31. BADEA VIOREL
  32. CONSTANTINESCU ANCA
  33. IONESCU DAN CEZAR
  34. VLADU IULIAN
  35. ILIUȚĂ VASILE
  36. CANTARAGIU BOGDAN
  37. ARDELEANU SANDA MARIA
  38. CARACOTĂ IANCU
  39. AXENIE CARMEN
  40. SCHELEAN VALERIA DIANA
  41. ATODIRESEI ALEXANDRU
  42. MOLDOVAN SORIN
  43. MARINESCU MIRCEA
  44. IONESCU GEORGE
  45. PĂUN GABRIEL
  46. MUREȘAN PETRE
  47. PAUL ANDREEA
  48. RESMERIȚĂ DORU
  49. CIUMACENCO NICU{OR
  50. B|RSAN IULIAN
  51. BOGDĂNICI CAMELIA
  52. LAZA-MATIUȘA LIVIU
  53. STOICA ȘTEFAN-BUCUR
  54. MOVILĂ PETRU
  55. TURCAN RALUCA
  56. CUPĂ ION
  57. NICULESCU RARE{-LUCIAN
  58. COȘĂREANU CORNEL
  59. TRĂILĂ CRISTINA
  60. FIȚA DANIEL ALEXANDRU
  61. BITEA NICOLAE
  62. VOICU MIHAI
  63. NICOLESCU DANIELA
  64. AXENIE IONELA-EUGENIA
  65. PREDA DANIEL
  66. ONOFREI OREST
  67. NICOLESCU RADU
  68. SĂMĂRTINEAN CORNEL
  69. COSTACHE MARIUS-COSMIN
  70. OPROIU ANDRA
  71. COZMA ADRIAN
  72. STAMULE TĂNASE
  73. ILIE VASILE
  74. CORBU ADRIAN
  75. POSTELNICU DARIUS
  76. JIPA FLORIN
  77. FLOREA ANDREI
  78. MAN MIRCEA-BOGDAN
  79. ROMAN PETRU
  80. AFLAT CĂTĂLIN
  81. ILIESCU CĂTĂLIN LUCIAN
  82. GROZA DĂNUȚ
  83. BURLACU OLEG
  84. HAR{OVSCHI LUCIAN
  85. CODRESCU AUREL
  86. GORAȘ IONUȚ
  87. CUTU DORIN-POMPILIU
  88. DINCĂ MARINICĂ
  89. PAȘCAN EMIL-MARIUS
  90. FLORIAN DANIEL CRISTIAN
  91. POPA NICOLAE VLAD
  92. ISĂILĂ MARIUS-OVIDIU
  93. PERE{ ALEXANDRU
  94. RĂDULESCU CRISTIAN
  95. B~LU MARIUS
  96. BÅZGAN MIHAI
  97. POPESCU MARIN
  98. DINU GABRIEL
  99. NASTOR GHEORGHE
  100. MUNTEANU OVIDIU

  Reply
  1. cristian_v

   Bleen Lista e nasoala. Si Boagiu e acolo, via Nazare (ce o mai zice Voinescu acum, care facea naveta Bucuresti-Braila pentru suport electoral pentru Nazare) si Vass si Raluca Turcan. Si aripa Berceanu e si ea acolo – Jean Marinescu. Blaga e favorit, fara doar si poate, cu asa lista.
   Si uite asa PDL-ul isi sapa incet si sigur groapa. Nea Vasile da bine la lopata.

   Reply
 3. Bleen

  Primii 50 de sustinatori ai lui Blaga:
  1. STOLOJAN THEODOR DUMITRU
  2. HAVA MIRCEA
  3. FLUTUR GHEORGHE
  4. RAICU ROMEO
  5. FLOREA DORIN
  6. OSTAFICIUC CONSTANTIN
  7. PREDA CEZAR-FLORIN
  8. FLUTUR C~T~LIN
  9. RADU F. ALEXANDRU
  10. RAICU MIRCEA
  11. GHILEA GAVRIL~
  12. MARIAN DAN MIHAI
  13. NAZARE ALEXANDRU
  14. OPAI} CODRU}
  15. NEA}~ COSTIC~
  16. MURG C~LIN
  17. TUF~ RADIAN
  18. UNGUREANU TRAIAN
  19. MARINESCU MARIAN JEAN
  20. POTERA{ CRISTIAN
  21. CAZACU MARINIC~
  22. SURDU GABRIEL
  23. MARIN MIRCEA
  24. NI}ULESCU TEODOR
  25. MIREA SIMINICA
  26. CHIRU GIGI CHRISTIAN
  27. JURCAN DOREL
  28. ANDREI FLORIN MIRCEA
  29. HOGEA CONSTANTIN
  30. GUDU VASILE
  31. BADEA VIOREL
  32. CONSTANTINESCU ANCA
  33. IONESCU DAN CEZAR
  34. VLADU IULIAN
  35. ILIU}~ VASILE
  36. CANTARAGIU BOGDAN
  37. ARDELEANU SANDA MARIA
  38. CARACOT~ IANCU
  39. AXENIE CARMEN
  40. SCHELEAN VALERIA DIANA
  41. ATODIRESEI ALEXANDRU
  42. MOLDOVAN SORIN
  43. MARINESCU MIRCEA
  44. IONESCU GEORGE
  45. P~UN GABRIEL
  46. MURE{AN PETRE
  47. PAUL ANDREEA
  48. RESMERI}~ DORU
  49. CIUMACENCO NICU{OR
  50. B|RSAN IULIAN

  Reply
   1. Bleen

    quaddelta Bleen Traian Ungureanu a fost întotdeauna mîna dreaptă a lui Blaga. Sentimentul lui TRU față de Blaga e sentimentul cățelului față de stăpîn.

    Reply
 4. Bleen

  Moțiunea Blaga: „diversitatea de opinie politică cu privire la viața internă a PDL este încurajată în interiorul partidului și este descurajată în manifestările sale în afara partidului.”
  Moțiunea Dan Voiculescu-Crin Antonescu-Cătălin Ivan: „diversitatea de opinie politică cu privire la viața internă a României este încurajată în interiorul țării și este descurajată în manifestarile sale în afara țării.”
  Mai are să pună bombe pe bloguri, cum punea Pleșiță la Europa Liberă.

  Reply
 5. Beavix

  Punctul 2 cred că e formulat un pic incorect. Cei care dau vina pe Băsescu pentru că PDL a pierdut alegerile la scor se referă la faptul că Băsescu a ajuns la o cotă de nepopularitate atât de mare între locale și parlamentare (vezi referendumul), încât oricine și orice a fost asociat cu el (PDL) a avut masiv de pierdut.
  Realitatea e că după referendum mulți primari PDL s-au cam dat la fund sau au cochetat pe față sau pe dos cu USL-ul. Cine să mai facă campanie electorală pro-PDL?

  Reply
  1. Ilinca

   Beavix
   Voturi PDL in decembrie, in conditii de mobilizare maxima pentru a aduce simpatizantii la urne: 1 223 189 voturi
   Voturi pro Basescu la referendum, in iulie, in conditii de mobilizare pentru a tine simpatizantii departe de urne:  943.345
   Exista 3 posibile explicatii pt. cifrele astea: 
   – PDL a facut 2 campanii de rahat (diferenta intre efortul de a tine oamenii in casa si efortul de a-i aduce la urne este disproportionat de mic) 
   – electoratul PDL este semnificativ mai mic decat electoratul lui Basescu
   – nr. votantilor PDL a scazut dramatic intre iulie si decembrie 2012 
   Nu gasesc nici macar o singura varianta posibila convenabila pt. Blaga.

   Reply
   1. Beavix

    Ilinca Nu trebuie să compari feliile electorale (nici nu prea are sens să le compari, ele fiind obținute în circumstanțe complet diferite), pur și simplu s-a văzut că PDL a făcut campanii de rahat în ambele cazuri. Nu s-au mobilizat nici la referendum, nici la parlamentare, nu au avut viziune, principii, program, nimic.

    Reply
    1. Beavix

     Gramofonu Responsabil cu viziunea, principiile si programul era cainele Vasile din Modrogan. Asemanarea numelui cu cel al unor personaje reale este o pura coincidenta.

     Reply
    2. Gramofonu

     Beavix Acum, ca fapt divers, mie nu prea-mi pasa ce alegeri fac ei prin PDL, si nici daca Base se pensioneaza…mi s-a cam acrit de toti 🙂

     Reply
    3. Ștefaura

     Gramofonu, „nu e momentul” 🙂 Nu cred că ne putem permite să devenim indiferenţi. Luate separat, acestea sunt non-evenimente, dar însumate şi puse în context, ele spun că s-a zădărnicit şi încercarea de realizare a unui stat de drept funcţional. Încercarea viitoare porneşte de la premise mai proaste, fiindcă mafioţii sunt instalaţi şi cunosc scurtăturile. My 2c.

     Reply
   2. Nea

    Ilinca Beavix Cunosc probăsişti cărora a trebuit să le explic în duminca referendumului că trebuie să iasă la grătar dacă ţin cu Băsescu. Au fost relativ miraţi. Asta a fost campania PDL din vară.

    Reply
 6. Bleen

  Așa cum se știe (sau nu), la Convenție, moționarii trebuie să convingă filiale, nu delegați. Delegații votează cum zice șeful filialei. Iată liderii de filiale:Mircea HavaALBA – PresedinteGheoghe SeculiciARAD – PresedinteMircea AndreiARGES – PresedinteGabriel BercaBACAU – PresedinteGavrila GhileaBIHOR – PresedinteIoan OlteanBISTRITA NASAUD – PresedinteCatalin FluturBOTOSANI – PresedinteGeorge ScripcaruBRASOV – PresedinteAlexandru NazareBRAILA – PresedinteCezar PredaBUZAU – PresedinteNicusor VasilescuCARAS SEVERIN – PresedinteVasile IliutaCALARASI – PresedinteDaniel BudaCLUJ – PresedinteGigi Christian ChiruCONSTANTA – PresedinteCodrut OpaitCOVASNA – Presedinte interimarFlorin Aurelian PopescuDAMBOVITA – PresedinteMarian-Jean MarinescuDOLJ – PresedinteGALATI – PresedinteBogdan CantaragiuGIURGIU – PresedinteIon CupaGORJ – PresedinteAdrian TrifHARGHITA – PresedinteDorin GligorHUNEDOARA – PresedinteMarinica CazacuIALOMITA – PresedinteGabriel-Mihai SurduIASI – PresedinteMarin MirceaILFOV – PresedinteMircea ManMARAMURES – PresedinteMihai StanisoaraMEHEDINTI – PresedinteDorin FloreaMURES – PresedinteGheorghe StefanNEAMT – PresedinteSiminica MireaOLT – PresedinteAlma Roberta AnastasePRAHOVA – PresedinteIoan ArdeleanSATU MARE – PresedinteLucian BodeSALAJ – PresedinteIon AritonSIBIU – PresedinteGheorghe FluturSUCEAVA – PresedinteTeodor NitulescuTELEORMAN – PresedinteConstantin OstaficiucTIMIS – PresedinteConstantin HogeaTULCEA – PresedinteDan MarinVASLUI – PresedinteDorel JurcanVALCEA – PresedinteConstantin NeataVRANCEA – PresedinteAdriean VideanuBUCURESTI – PresedinteViorel BadeaDIASPORA – Presedinte

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *