Despre lasitate si partide cu p mic de la plagiat

UDPATE. Autorul comunicatelor și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al Forței Civice.


Mai țineți minte cînd eram consilierul ministrului muncii și am dat comentariile alea cu sinucigașul de la Predeal? Asta se întîmpla în 23 august 2011. Și azi mai găsiți comentariile respective pe Blogary. Sînt în același loc, nu s-a atins nimeni de ele.

Nu erau comunicate de presă semnate de consilierul Mirel-Valentin Axinte, nu erau documente oficiale, nu erau declarații politice făcute sub numele meu și funcția mea. Erau comentarii în subsolul unui articol, semnate Bleen. Puteam să zic atunci: ”Domnle, ce aveți cu mine? Eu mă numesc Mirel-Valentin Axinte. De cînd am venit la minister nu mă mai ocup de Blogary. Doar n-oi fi pus eu monopol pe nickname-ul Bleen. Cum puteți să faceți o știre de presă și să mă acuzați pentru comentariile semnate cu un nickname care poate fi folosit de oricine pe internet, cînd nu vorbim de comunicate, declarații sau atitudini ale consilierului Mirel-Valentin Axinte? Am făcut eu ceva rău? Mi-am folosit poziția și numele (așa cum avea să facă peste ani Remus Cernea) abuziv? Am furat? Am mințit? Am corupt? M-am lăsat corupt? Am luat mită? Am falsificat licitații? Am făcut rău cuiva sau am umilit pe cineva folosindu-mă de numele și poziția de consilier al ministrului muncii? Nu. A, ok, au apărut niște comentarii în subsolul unui blog semnate cu nickname-ul Bleen, un nickname pe care îl foloseam și eu înainte să ajung la minister. Și? Poate că a vrut cineva să-mi facă rău, să mă compromită. Nu-mi aparțin comentariile. Duceți-vă și luați de guler nickname-ul Bleen, nu pe mine.”

Sau puteam să le șterg pur și simplu. ”Ce comentarii, dom’le? Nu știu dom’ne, nimic. Mihail Neamțu se ocupă de Blogary, nu eu. Ce bleen? Mă numesc Mirel-Valentin Axinte. Cineva vrea să lovească în Lăzăroiu prin mine, e un atac politic. Știu eu.”

Nu le-am șters. Nu am negat niciodată paternitatea comentariilor. Din momentul în care a apărut știrea pe Hotnews, l-am luat pe Da în brațe. Am acceptat și propunerea Realității TV și a Antenei 3 de a intra în direct și a-mi lua muile de rigoare. Mui luate pentru niște comentarii scrise în subsolul unui articol, semnate Bleen, și care nu implicau în niciun fel numele meu, funcția mea și ministerul.

Deci piariștii lui pește, inclusiv ăștia de pe la partide (cu p mic de la plagiat, nene MRU), cînd o faci lată, nu ștergi urmele și nu-l iei pe Nu în brațe. Îl iei pe Da în brațe, ieși în față, îți iei muile și le accepți. Fiindcă greșeala sau gura mare și spurcată se iartă. Minciuna și lașitatea nu.

PS. Pentru cei care nu știu la ce mă refer cînd zic partide cu p mic de la plagiat, citiți articolul acesta.

Facebook Comments

16 Comments Despre lasitate si partide cu p mic de la plagiat

 1. SimonaM

  Mno. Too little too late. Rămâne aspectul de necomunicare / neasumare. 
  Plus tăcerea complice a majorității blogurilor și formatorilor de opinie. E vorba de un principiu, nu neapărat de a vedea o demisie într-un partid. Așa se pierde capital de imagine.

  Reply
 2. DesyDemeter

  Stimate domn Axinte,
  Eu mi-am dat demisia din functia de VP. De astazi dimineata. Imi asum raspunderea pentru orice lipsa de ghilimele, link . Va multumesc pentru ca mi-ati atras atentia.

  Reply
 3. Bleen

  Bleen ar trebui sa ii fie totusi recunoscator lui MRU ca nu a actionat asa de hotarat cum si-ar fi dorit bleen pentru preluarea PDL si a dreptei cand a fost propulsat in polutica mare. MRU a fost fair play, si-a luat timp si ne-a aratat ce poate. Ne-a dat astfel ocazia sa judecam in cunostinta de cauza si nu sa ne aruncam irational, intr-o epopee politica sinucigasa.

  Reply
 4. Florina

  Eram cu platforma deschisă cînd a apărut primul tău comentariu, Mirel. Îl puteam şterge într-o fracţiune de secundă. Dar nu mi-a trecut asta prin cap nici măcar atît.

  Reply
  1. Gramofonu

   Florina Acu’ sincer, de ce-ai fi sters? Asta a gindit omul, asta a spus.
   Eu pot sa-l inteleg, am zis si mai rele, uneori mi-a parut rau, alteori dimpotriva, ba chiar il stiu pe unul care o sa faca fericiti pe multi cind o sa crape…si? deranjeaza adevarul, ca savurez in fiecare zi pe care o mai traieste anticipatia satisfactiei pe care o s-o am cind o sa crape?

   Reply
 5. TI

  cazul e clar  ca lumina zilei

  sunt de asteptat reactiile autoarei, ale conducerii pfc si ale blogosferei; sunt convins ca o sa fie prompte si dure: voi sunteti de vina

  Reply
 6. SimonaM

  Mai e mult până departe. Deocamdată suntem în țara dublului standard și a ipocriziei. Care sunt cu atât mai revoltătoare când vin de la unii care-au stat cu gura mare fix pe subiectul plagiatului. Până acum.
  Ce blestem pe poporul ăsta, să nu mai poată desluși între paiațe?

  Reply
  1. Nea

   SimonaM Eu nu l-am certat niciodată pe ăla că a plagiat, ci doar că a omorât. În această logică, aş putea şi eu să încep acum să arunc procurori pe geam.

   Reply
    1. MisuJamie

     Canadiana Nea Ce ai cu promenada „ghilimelelor”? N-a fost nici a lui Desy, nici a lui Nimicu’ de la nr – desi tare s-a caznit sa urce pe girafa, a fost a unei maini de oameni fara legatura cu astia. Unii s-au folosit de prezenta presei in PV sa-si mai faca un pic de PR si atat. Iata, la distantza de vreo juma de an, ca nu le-a folosit la nimic.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *