Dupa 23 de ani….

Care vă este istoria politică? Dacă ar fi să trageți linie, care credeți că sînt cei mai buni și cei mai răi politicieni ai ultimilor 23 de ani?

 

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 1990?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce candidat ați votat la prezidențialele din 1990?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 1992?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce candidat ați votat în turul 2 la prezidențialele din 1992?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 1996?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce candidat ați votat în turul 2 la prezidențialele din 1996?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 2000?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce candidat ați votat în turul 1 la prezidențialele din 2000?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 2004?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce candidat ați votat în turul 2 la prezidențialele din 2004?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 2008?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce candidat ați votat în turul 1 la prezidențialele din 2009?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cu ce partid ați votat la parlamentarele din 2012?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Care credeți că a fost cel mai bun președinte al României?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Care credeți că au fost cei mai buni trei premieri al României?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Care au fost cei 5 politicieni care au făcut cel mai mult bine României în ultimii 23 de ani? (președinți de stat, premieri, președinți de partid)

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Care au fost cei 5 politicieni care au făcut cel mai mult rău României în ultimii 23 de ani? (președinți de stat, premieri, președinți de partid)

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Care este intelectualul cu cea mai mare influență asupra politicului în ultimii 23 de ani?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...
Facebook Comments

122 Comments Dupa 23 de ani….

  1. Florina

    Momentul actual este extrem de important indiferent cine va cîştiga preşedinţia PDL. Ba spun că este chiar mai important decît cine va conduce mai departe partidul. Pentru că este momentul separării apelor atît pentru politicieni, cît şi pentru susţinătorii reali sau închipuiţi ai dreptei româneşti. Este momentul în care se văd atît interesele, cît şi, mai ales, caracterele. Tăcerea unora şi debusolarea altora este indicatorul clar pentru a-i deosebi pe cei care susţin principii şi reformă de cei care se poziţionează strict conjunctural la dreapta, funcţie de anumite persoane. Este momentul despărţirii de trecut. Şi mă refer la ziua de azi, nici măcar la ziua de mîine, cînd oportuniştii ăi mai de soi se vor dezmetici şi poziţiona convenabil. Indiferent de ceea ce se va întîmpla la congres, acest moment era imperios necesar să existe. Felicitări şi succes https://www.facebook.com/monicaluisa.macovei?group_id=0, felicitări reformiştilor.

    Reply
    1. OstapB

      Florina  
      Ar putea și ocazia unei limpezi doctrinare. Problema este că dreapta populară pe care pare că a vrut să o realizeze Traian Băsescu, prin reorientarea ideologică a PD, apoi prin nereuşita fuziune PD-PNL, acest proiect să iasă în sfârşit la suprafaţă. Poate nu o să mai fie o dreaptă populară, dar cel puţin o să fie o dreaptă. 
      PSD nu s-a dezis niciodată de ceea ce spune că este, deşi nu e nici social nici democrat. Dacă PNL a decăzut, a decăzut mai degrabă de pe cerul tradițional și istoric al politicii („Ooo, Brătienii!!”), în perioada de tranziție cochetând adesea cu dușmanul. Deși nu a ajuns să moară ca PNŢCD, de vreme ce a ajuns indirect pe mâna unui fost securist de duzină şi în pat cu aşa-zisul inamic PSD, asta înseamnă că practic PNL a  murit, ceea ce îl face asemenea PNŢCD. Iar PDL a ajuns să viseze la vremurile apuse FSN. Ăștia sunt actorii „politici”, niște măscărici periculoși pentru democrație.

      Realist sunt două șanse acum pentru acestă fata morgana „de dreapta”, garant al democrației: sau câștigă în PDL, sau nu câștigă, dar își ia catrafusele și se mută singură, cu adresă, cu numele de fată mare, ca să nu mai fie confuzii și să știe lumea pe cine se bazează când se duce la întâlnire la secția de votare. Chestia cu „vino tu la întâlnire, dar de dragul meul și al familiei, acceptă să vină și nea Vasile”, nu mai merge.

      Reply
  2. Florina

    MRU, Neamţu, speranţa, viitorul, meritocraţia, partea luminoasă a forţei zise măcar un cuvînt de salut, de încurajare pentru https://www.facebook.com/monicaluisa.macovei?group_id=0 şi ceilalţi reformişti?

    Reply
    1. Gramofonu

      Florina E frumos sa mergi pe burta, sa te ai bine cu toata lumea, sa ai loc de buna ziua, capul plecat votul nu-l taie, frate-frate, dar politica-i pe bani.
      N-are, bre. N-are ce sa le dea. Macovei e ratacita in politica, toti ar fi fericiti sa scape de ea si de gura ei de soacra, le strica jucariile.

      Reply
      1. Canadiana

        Gramofonu Tocmai, sa fie clar ca aia 2-3-5 care vor merge cu Monica sunt de dreapta pe bune, nu pe circumstante.

        Reply
  3. Bleen

    Îmi spunea cineva acum o lună: „Steagul e în noroi. Monica trebuie să-la
    ia de jos, că altcineva n-o să-l ia. Şi atunci o vor urma toţi. Însă
    oamenii trebuie să vadă pe cineva ridicînd steagul din noroi.”

    Reply
    1. EroulBula

      Bleen Din ’96 pana in 2007 am fost membru de partid: PAR/UFD-> PNL(fuziune)->PLD. De aproape 6 ani sunt free lancer (mi s-a acrit de ei). Pentru Monica Macovei as lua-o de la capat…. si pentru Laura Stefan :-))))

      Reply
  4. Emil Stoica

    Ultima intrebare cu intelectualii trebuie reformulata. Sa nu uitam ca victoria impotriva lui Iliescu din 1996 nu a fost a partidelor politice, ci a sustinerii din partea societatii civile ( care includea majoritatea intelectualilor care aveau ceva de spus in public ) a constructiei CDR, chiar Emil Constantinescu este un astfel de intelectual; nu politician, ci intelectual.

    Reply
  5. severmihail

    Deci prin ce au spus Raicu si Stanisoara (reconstructia dreptei prin apropierea de PNL) se confirma ce intuia Bleen acum 4-5 luni…
    Bleen, avand in vedere ca in a doua jumatate a lunii iunie 2013 voi fi in concediu, poti sa-mi spui daca va fi suficient de cald pentru plaja?
    (desi, avand in vedere ca vorbim despre caldura in luna iunie, previziunea aceasta ar putea sa o faca si Lazaroiu, ba chiar, surprinzator, sa i se si adevereasca…)

    Reply
  6. Bleen

    Clasamentul Bine-Rău:
    Băsescu 246-25Boc 222-15Coposu 214-1Isărescu 167-4Stolojan 89-10Stoica 89-10Constantinescu 61-27Tăriceanu 29-105Năstase 25-197Ion Diaconescu 21-2Ciorbea 15-27Roman 10-36Câmpeanu 10-12Radu Vasile 8-10Crin Antonescu 8-173Quintus 8-2Iliescu 7-252Ponta 6-147Geoană 5-7Funar 3-41Vadim 3-133Blaga 2-26Văcăroiu 1-74

    Reply
      1. meioza

        Gramofonu Bleen Cu mențiunea că Ciorbea (care nu ajunge la 50), în ciuda cretinului orgolios care se crede frustrat de acum, în ciuda deciziilor șovăielnice din perioada de PM a fost ăl de a rupt pisica și a început reforma (chiar dacă n-a continuat-o tocmai corect, are meritul ăsta) și trebuie ținut minte pentru asta.

        Reply
    1. adina

      Bleen Coposu a fost rau, ca ne-a dat speranta ca ar putea fi si altfel in Romania, si apoi s-a dus sa moara, sau cum ?

      Reply
  7. Amelia New

    Vazand acribia cu care Crin raspunde „yes, yes, of course”, in locul olandezului l-as fi intrebat si:
    „It is true that Romania does not want to join Schengen?”

    Reply
    1. geronimo

      Bleen  Q.E.D. numele de cod al operatiunii Quod erat demonstrandum (Stanga-PSD, Dreapta-PNL). Mai trebuie doar republica parlamentara si presedintele „emanat” dintre ei. Democratia noastra BETON (amintiri despre viitor)

      Reply
  8. DanCanada

    Ce editorial trist! Cam 97% nume de persoane penale/comuniste/postcomuniste ori care n-au putut/făcut nimic din ce s-a sperat. O luungă înşiruire de dărîmături/ţepe/pomi lăudaţi 🙁

    Reply
  9. Bleen

    Revista Kamikaze:

    La ce performanțe a avut partidul în ultima vreme, ar trebui ca președintele PDL să fie desemnat tot prin redistribuire.

    Reply
    1. geronimo

      Bleen Buna, tare de tot. Chestia-i ca nu stiu ce sa fac: sa rad? sau sa plâng? 
      Vezi ca sunt cam colportor de felul meu – o preiau si-o duc mai departe. Cu sau fara ghilimele. La fel am mai facut si cu unele postari meritorii de pe Blogary. Daca vrei ca Blogary sa „iradieze” si prin alte „luminișuri”, unge-ma ca.. olăcar (daca nu, ce mai contează!) :)))

      Reply
  10. meioza

    După episodul cu Iohannis (Frunzăverde sau Becali), învățătura lui Crin către liberalii cu vechi state este: „degeaba vă luptați pentru partid, degeaba munciți, o să vă ia fața un venetic cînd vrea mușchii mei”.
    Da’ bine, cînd se votează cu 99,8%, își merită soarta…
    Curat Caragiale, coane Fănică!

    Reply
    1. severmihail

      meioza Cand l-au transferat pe Frunzaverde, l-au facut vicepresedinte. Cand l-au recrutat pe Iohannis l-au facut prim-vicepresedinte. Cand l-or lua pe Blaga ce-l vor mai face si pe asta?

      Reply
      1. meioza

        geronimo În sfîrșit văd pe cineva care zice ca mine: „PNL s-a dovedit maestrul supravieţuirii politice, chiar dacă acest lucru
        a însemnat să facă cele mai rușinoase compromisuri etice sau să calce
        pe cadavrul PNŢ-CD după ce fusese salvat de ţărăniști”!

        Reply
  11. Bleen

    1424 la 3. Unde sînt strategii care au mizat pe gruparea Tăriceanu? Unde sînt, să-i bată lumea cu pietre pentru incompetență și prostie?

    Reply
    1. Glook

      Bleen 1424 la 3 seamana mai mult a turma decat a partid. Mai lipsea oierul sef… 
      Eu personal oricum bagam stirile cu Tariceanu la categoria ‘fumigene’. Dar nu pot ignora faptul ca totsi lucreaza multi la imaginea lui, suspect de multi. L-am auzit vorbind si la radio oficial elvetian pe tema calului. vtf Finantatorul lui Crin o fi avand nevoie de o alternativa la Crin pe ‘aripa externa’ unde Crin are imaginea muci?

      Reply
    1. Bleen

      Amelia New Eu zic să-și strîngă Udrea 10 000, Blaga 10 000, și să se întîlnească la Rovine, Ș|elimbăr, Călugăreni, Posada sau Podul Înalt.

      Reply
  12. Bleen

    Udrea: ”Vreau ca partidul să iasă din birouri şi să revină din nou în stradă.” La cum stă financiar, e deja în stradă, ptr neplata chiriei

    Reply
  13. gaspar

    Cred ca ar trebui sa fie mult mai putine voturi pt alegerile din 90 , 92 . Unii ori voteaza aiurea , ori Blogary are cititori de peste 40 de ani . Sper ca mai degraba prima varianta , ca al doilea ar fi grav 🙂

    Reply
      1. gaspar

        Bleen gaspar Ok atunci , dar daca vreti sa ramineti cel mai influent blog , trebuie sa umblati la „target” . In 2014 si 2016 decisivi vor fi pt dreapta cei care acum au intre 18-35 .

        Reply
        1. Bleen

          gaspar Bleen Întotdeauna vom avea cititori de peste 40 de ani. Să înțeleg că Playboy trebuie să-i ia de la 4 ani, fiindcă ăia de 17 vor îmbătrini? Nu.

          Reply
        2. Gramofonu

          gaspar Bleen Unul de 16 ani iti vine cu textul gata mestecat: „Base e rau, Base e dictator, Monica mi-a mincat papica”. Ia si convinge-l, poti? Mai intii trebuie sa invete sa gindeasca singur (presupunind ca deja a trecut de nivelul „intelege ce citeste”).

          Reply
        3. Gramofonu

          gaspar Bleen Ah, si ca tot veni vorba, pina la 25 de ani eram mult mai „la dreapta” decit acum. Acum m-as multumi si sa vad un stat de drept, fie el si de stinga 🙂

          Reply
        4. gaspar

          Bleen gaspar Eu am 37 ca sa fie clar 🙂 . Ala care o freaca pe jointuri va vota si el . Evidentiez cuvantul a influenta . Inteleg , comunitatea Blogary va fi peste 40 de ani .Sociologic inteleg .  Dar ca sa fie influent trebuie sa aiba si cititori pe care sa influenteze . Eu sunt de acord cu tine in general in tot ce scrii pe blog . Pe mine nu ma influentezi . Problema ramine , daca eu dau share pe FB la ceva legat de Blogary , daca da cineva share/like este cam de aceeasi varsta cu mine . Tinerii sub 30 dau share la Harlem Shake si astea . De altfel asta e una din probleme dreptei , nu mai stie cine-i electoratul sau . Exista o dinamica sociologica la care ori te adaptezi , ori incerci sa influentezi dinamica .

          Reply
        5. gaspar

          Bleen gaspar Aici exagerezi si stii si tu bine . Dar corect , cand vrei sa transmiti un mesaj nu e loc de nuante , trebuie sa formulezi in „alb si negru” 🙂

          Reply
        6. Bleen

          gaspar Bleen Vorbesc serios. Electoratul Dreptei chiar este format din oameni de peste 30. Cu familii, cu proprietăți, cu afaceri, cu job. Sînt și tineri, dar puțini. Dealtfel, tinerii nu prea merg la vot și e bine că e așa. Eu nici n-aș da drept de vot înainte de 25 sau 30 de ani.

          Reply
        7. geronimo

          Bleen : asta-i si parerea mea. Am scris-o si pe forumul rev.22, prilejuit de art.lui Dragos PaulAligica (numai ca sub alt nick). Din comoditate, dau copy-paste: 
          „chiar daca ar fi sa trecem peste argumentele de fond (corecte) ale domnului Dragos Paul Aligica, si am fi tributarii unui calcul conjunctural, aducerea adolescentilor cu orice pret la vot tot nu ar putea fi sustinuta temeinic. De ce? Pai, mi se pare evident: numai cine nu a discutat cu tinerii, nu vede cat au ramas aceștia de năuci  contrar așteptărilor  tinerii cruzi de azi reflecta un palier al opțiunilor extreme destul de neliniștitor pentru cei care investesc speranțe mesianice in votul lor. Multi erau si încă mai sunt adepții neconditionati ai lui Vadim Tudor, altii ai lui Gigi Becali, destui ai USL, iar majoritatea ignora politica cu o voluptate declarativa demna de cauze mai bune si se declara adeptii rezerviști ai unor așteptări vagi, de viitor, însă cel putin la fel de radicale precum a fost cultul legionar. Ceva asemănător violentei (justiare?) din filmele prizate pe internet sau odinioară pe videocasete. Par a zice ceva de genul: <<Asa, cu pumnul, cu piciorul! Baga-mi-as ceva in ei, in toți  Sa vina numai gruparea politica apta sa-mi satisfaca asteptarile!>>. Semnalez si existentza unor tineri declarat liberali, dar.. antimaghiari înverșunați  Sunt si dintre aceia rezonabili, desigur. Dar fi-vor ei oare majoritari? Nu stiu, zau! Conform perceptiilor mele, slabe sperante cu tinerii. E asta un palier civic dezirabil? Linistitor pentru domnul Preda?

          Reply
        8. EroulBula

          Bleen gaspar Eu n-as da drept de vot inainte de 100 ….IQ dar probabil voi fi atacat de asociatiile pentru apararea drepturilor idiotilor.

          Reply
        9. gaspar

          EroulBula Bleen gaspar Discutia a pornit de la influenta Blogary . Oriunde in lume alegerile nu se decid de catre elite . Majoritatea alegatorilor au discernamant politic limitat . In proportii variabile de la tara la tara . Iar tinerii sub 30 de ani se poate sa nu fie de dreapta ca si structura dar voteaza si ei chiar daca mai putini ca pondere din total .

          Reply
        10. Bleen

          gaspar EroulBula Bleen Blogarz nu e o blog electoral. Dacă tinerii sub 30 votează, treaba lor., Noi nu ne adresăm tutoror celor ce votează ci unui public restrîns.

          Reply
    1. Louisy

      gaspar Sau poti sa consideri ca, in lipsa dreptului de vot la vremea aceea, sustineau sau ar fi votat cu sau ar fi dorit sa castige respectivii.

      Reply
  14. Bleen

    off topic
    Dacă se introduce votul de la 16 ani, așa cum vrea Cristi Preda, Bănicioiu și Robert Negoiță abia așteaptă viitoarele campanii electorale

    Reply
  15. ribelalu

    Care au fost cei 5 politicieni care au făcut cel mai mult rău României în ultimii 23 de ani?
    1 Ion Iliescu
    2 „copiii” lui Ion Iliescu
    3 „nepotii” lui Ion Iliescu
    4 „cumetrii” lui Ion Iliescu
    5 Nina Iliescu

    Reply
  16. valiflor76

    Pacat ca nu a fost inclusa pe lista si Monica Macovei. Este in top 3 (al meu, cel putin) al oamenilor politici care aun influentat pozitiv Romania.(Am priceput insa cum a fost gandit sondajul, dar regretul tot ramane.)

    Reply
  17. valiflor76

    O mentiune: in 1990 si in 1992 nu am votat eu direct, dar mi-am insotit parintii si eu am pus stampila! 🙂 (Ratiu, PNTCD)

    Reply
  18. Bleen

    Cîteva explicații:
    Am băgat pe liste doar președinții, premierii și președinții de partide, adică politicienii cu cea mai mare influență și cu pîrghii. De aceea, de exemplu Monica Macovei nu apare pe nicio listă.
    Dan Voiculescu a fost președinte PC, dar nu în asta a constat influența lui. Nu-l consider politician.
    MRU a fost premier prea puțin timp (și Bejinariu a mai fost premier o lună sau ceva de genul).
    Nu au intrat pe listă președinții partidelor mici, extraparlamentare, fără influență (astfel, singurii președinți PNȚcd care au intrat pe listă sînt Coposu și Diaconescu) – dealtfel, pe ceilalți nu-i știu și situația a tît de complicată acolo încî nimeni nu-i știe.La intelectuali, întrebarea e destul de ambiguă. Nu mă refer la intelectualii care au avut direct influență, prin funcții politice, ci la intelectualii care au influențat cel mai mult politicul (politicieni, comentatori, simpatizanți, popor etc) ca ideație, voiba lui MRU. Iar aici influența lor e covîrșitoare.

    Reply
    1. Beavix

      Bleen eu tot sunt de părere că intelectualii nu prea au reușit să influențeze viața politică (în general) nici măcar la nivel de ideație. Liiceanu sau Patapievici nu au făcut decât să-și exprime niște opinii politice, dar nu cred că au generat un ecou prea mare în mințile oamenilor. Eu unul nu m-am simțit tras înainte, însuflețit, de vreun asemenea personaj. De fapt, ca să fiu sincer, mult mai multă ideație politică am găsit aici pe Blogary decât în ieșirile intelectualilor.

      Reply
      1. OstapB

        Beavix
        Într-un fel nu este treaba intelectualilor să influențeze politica, cel puțin nu în mod direct. Recunosc că asta e o discuție cât veacul. 
        O mare problemă constă în delimitarea definiția intelectualului. Apoi, totul depinde de intelectual. Franța este tara intelectualului-activist-politic. Doi dintre cei mai cunoscuți sunt, tocmai prin acest activism politic, sunt şi printre cei mai ridicoli, Jean-Paul Sartre (acesta chiar dacă era un sofist, era măcar inteligent) și cel mai plin de ridicol Bernard -Henri Lévy, care nici măcar nu a scos câteva cărți de același nivel ca cele ale lui Sartre, care Sartre s-a inspirat din greu din filozofia germană. 
        Intelectualul autentic, adminţând că am căzut de acord asupra înțelesului acestei noțiuni, prin natura lui de om care a ajuns să gândească liber şi de om cu viziune, nu se poate înregimenta politic, tocmai pentru că este intelectual. Influența lui politică, la o adică, n-ar putea fi decât indirectă. 
        Heidegger, un alt intelectual care tangențial a avut legătură cu politica a suferit toată viața. Chiar și acum sunt foarte la modă cărțile care-l acuză. În România a mai fost Nae Ionescu. În fine, e complicat.

        Reply
  19. Bleen

    Cîteva explicații:
    Am băgat pe liste doar președinții, premierii și președinții de partide, adică politicienii cu cea mai mare influență și cu pîrghii. De aceea, de exemplu Monica Macovei nu apare pe nicio listă.
    Dan Voiculescu a fost președinte PC, dar nu în asta a constat influența lui. Nu-l consider politician.
    MRU a fost premier prea puțin timp (și Bejinariu a mai fost premier o lună sau ceva de genul).
    Nu au intrat pe listă președinții partidelor mici, extraparlamentare, fără influență (astfel, singurii președinți PNȚcd care au intrat pe listă sînt Coposu și Diaconescu) – dealtfel, pe ceilalți nu-i știu și situația a tît de complicată acolo încî nimeni nu-i știe.

    Reply
  20. geronimo

    Scuze pentru ‘insertie’, insa fiti atenti ce-mi scrie dusmanul de clasa, un amic (fost?) pe care l-a prins flama cu filmuletul trucat de Dinu Patriciu : 
    „Iohhanis e un om a carui credibilitate e unanuim recunoscuta , inclusiv internatonal.Orice tentativa alambicata de a-i musca din prestigiu nu face decit sa-ti subrezeasca tie din logica si-asa fragila.Turuind toata istoria doar ,doar ceva se agata la caruta ta plina de ura nu faci decit sa te umpli din nou de penibil.Antonescu, asa cum e el, a facut o mutare desteapta.Asta e concluzia, restul lamentari de baba.Accepta si treci mai departe daca vrei sa lupti pt cauza liberalismului .O sa ai ocazii destule sa gasesti gafe si fisuri” Na, poftim cultura.. 
    Imi videaza creierul, Maritul Pedagog. Ce sa-i transmit din partea voastra?
    Gagiul, mediesan de nascare ca si mine, nu accepta ca trecerea lui Iohannis la PNL se cheama tot schimbare de partid ca si in cazul fostului primar FDGR-Medias, Daniel Thellmann, care a trecut de la Forumul German la PDL in 2008. Fostul primar din Medias fost beștelit rau de tot de seful cel mare de la Sibiu, care l-a si dezmoștenit cu acea ocazie de Forum. Ca sa facă ce? astazi sa treacă la rândul sau in ce?: intr-o grupare pucista sadea. Dupa cum se vede amicul e pntru unul muma, pentru altul ciuma. 
    Nu stiu, zău, am căpiat eu, ori ce dracu` se petrece!

    Reply
    1. Beavix

      geronimo adevarul e că Antonescu a dat lovitura cu Iohannis. Am și eu niște amici care l-ar vota pe Căcărău dacă l-ar pune prim ministru pe Iohannis. Aud și opiniile de la Europa FM, neamțul are mulți fani. Asta e. Aviz pesediștilor, v-a cam tras clapa Căcărău.

      Reply
      1. meioza

        Beavix geronimo Era o vorbă în oraș că Iohannis candidează la președinție. Și cred că a încercat să scape de un potențial contracandidat (ține-ți prietenii aproape, dar dușmanii și mai aproape).

        Reply
      2. geronimo

        Beavix : da, a dat lovitura, nu zic ba. Insa ma intreb daca cu o flaore se mai poate face primavara in PNL. E posibil sa fie si cum zice meioza mai jos. Variantele nu se exclud recoproc. Ramane intrebarea ce-o fi in capul lui Iohannis

        Reply
  21. Beavix

    Care este intelectualul cu cea mai mare influență asupra politicului în ultimii 23 de ani? Niciunul. Nu știu niciun intelectual cu notorietate care să fi influențat în vreun fel semnificativ viața politică..

    Reply
    1. geronimo

      Beavix  De acord, chiar daca cu greu (si supralicitand) l-am preferat pe Patapievici pentru influenta difuza si vaga pe care cred ca a avut-o in scoaterea liberalismului de la naftalina. Daca da D-zeu, poate ca tocmai genul asta de influenta sa aiba efect pe durata lunga. Desi, deocamdata „cataliza” se lasa asteptata..

      Reply
      1. Beavix

        @OstapB Pentru mine implicare politică nu înseamnă neapărat activism în cadrul unui partid. Mai degrabă m-aș gândi la un fel de mișcare civică inițiată de intelectuali de prestigiu, care să atragă publicul de dreapta (existent sau potențial) și să genereze idei, dezbateri, luări de poziție pe teme politice, să încurajeze apariția și afirmarea unor lideri care ar putea intra în politică.

        Reply
  22. EroulBula

    Oarecum de asteptat rezultatele, poate mai putin unele nominalizari de la ultimele doua categorii. 
    Imi apare foarte clar ca au avut o mare influenta (aproape traumatica) evenimentele de anul trecut si s-au mai uitat unele lucruri petrecute mai pe la inceputurile democratiei.
    Asa s-ar explica pozitiile lui Ponta (foarte sus) si Radu Vasile (foarte jos), la penultima intrebare.
    Tot asa s-ar explica, la ultima intrebare, pozitia codasa a lui Liiceanu, un reper de prima marime in primul deceniu de dupa revolutie, la fel ca si Ana Blandiana.

    Reply
  23. geronimo

    Logic ar fi fost ca, dupa Iliescu-number 1, sa fi scotocit prin desaga cu PSD-isti, PRM-isti, PUNR-isti pentru medaliatul cu argint la categoria „politicianul care a facut cel mai mare rau Romaniei in ultimii 23 de ani”. Totusi, Calin Popescu Tariceanu e asigurat pe veci pentru locul 2. Ba mai mult, daca s-ar fi facut clasamentul pe decade, anii 2000 i-ar fi adus medalia de aur. Secătura nu numai ca a pesederizat complet partidul, dar a reusit si neutralizarea electoratului de dreapta intr-un moment cand acesta tocmai se infiripase si totul părea posibil. Asta nu le-o pot ierta in veci. MEGA-trădarea grupului Patriciu are bataie lunga.

    Reply
    1. geronimo

      Crizel si istericalele sale, plus dictatura interna din PDL, ne iau ochii pe moment, insa sa nu uitam ca semințele descompunerii au fost aruncate in vremea lui Tariceanu si Dinu Patricidu. De-abia acuma dau rod. Crizel si Berbecali nu sant decât efectul prin ricoseu al antibasismului funciar inaugural. In numele caruia si Tariceanu si Chiliman si restul tribului au inchis ochii la ascensiunea belicosului Crizel (si la votului  pe lista care i-a asigurat in mod durabil controlul Delegatiei permanente)

      Reply
  24. Nea

    Iar CVT n-a făcut chiar atâta rău, nu-l mai votaţi. Doar ne-a pus o oglindă în faţă, să ne vedem cum arătăm.

    Reply
    1. Gramofonu

      Nea Am stat sa ma gindesc daca sa-l pun pe CVT al 5-lea la „buni” pentru chestia asta. Dar pina la urma l-am pus pe Geoana, ca daca nu era el asa cum e, nu mai intrau multi in puscarii pentru coruptie.

      Reply
      1. geronimo

        Gramofonu Nea  Da, înghesuială mare pe locurile eligibile! Numai nea Nelu nu a mai avut a-și teme întâietatea. In privința lui, parca am fost toți pe un gând..

        Reply
    1. geronimo

      Nea Quintus, onor-prezidentul triberalilor, informator platit! Standardul de onoare al liberbecalilor.. L-a salvat doar specularea isteață a sintagmei „securitatea, ca politie politica”.
       Moam` ce le-ar fi facut cei din USL si presa lor  oligarhica PDListilor  daca ultimii ar fi avut o asemenea poamă in Pantheon! Daca de exp ar fi ‘repausat-o’ pe Mona Musca in postura lui Quintus. Numai ca eunucii din PDL se smiorcaie pe alte teme..

      Reply
  25. geronimo

    La ultima intrebare, cea cu intelectualul cu cea mai mare influenta politica, am stat in cumpana: Plesu? care a si fost de trei ori ministru, in trei guverne, sau Patapievici? care a fost doar presedinte ICR, deci mai putin „la braț” cu politica propriu zisa> L-am votat totusi pe Patapievici. De ce?: parerea mea e ca scrierile lui politice pline de profunzime epistemologica au readus in actualitate conceptele de liberalism, de libertate si au impus atentiei cititorilor binefacerile capitalismului adevarat, dupa lunga, lunga seceta din perioada comunista. A fost imediat dupa revolutie nu doar o revelatie intelectuala, ci si o atitudine de pionierat in mlastina etatista in care ne scaldam mai toti – a scris tot ce a scris despre libertate, capitalism si liberalismul clasic cu o usoara tentatie  iconoclasta. Si bine a facut1
    Ca astazi inca ne chinuim sa creionam un partid cu adevarat de dreapta, ca liberalismul romanesc e doar o Cenusareasa, e alta poveste. Consider ca fara aportul lui Patapievici astazi n-am fi avut nici macar nostalgia sa. Am simtit inca din anii `90 ca scrierile sale au reusit sa activeze un camp de forțe in prejama ideii liberale. Nu-mi pot inchipui ca Valeriu Stoica a fost total strain de scrierile sale.

    Reply
  26. LunguVictorEugenMihai

    pentru titlul de cel mai rau intrebarea trebuia pusa: „Care au fost cei 5 politicieni care au făcut cel mai mult Ion Iliescu României în ultimii 23 de ani?”

    Reply
    1. Nea

      LunguVictorEugenMihai”Care au fost cei 50 (sau 5000) politicieni care… Mi se pare meschin să ne limitezi doar la 5 ticăloşi.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *