Ein Dieb

Soluția Johannis e doar niște apă cu sare care ne-a fost vîndută pe post de elixirul tinereții și panaceu universal. După recenta idioțenie cu „sursa sigură” la buget reprezentată de impozitele pe salariile bugetarilor, în loc să se ascundă o vreme, îl văd pe domnul primar plimbat iarăși pe la toate televiziunile pe post de soluție miracol. Acum „Das Wunder Mensch” propune mărirea TVA-ului, exact ce criticau isteric PNL-ul și Antenele acum două săptămîni, bocind în avans decesul businessului românesc, pe vremea cînd erau siguri că asta va propune Băsescu. Marinarul a virat dreapta și a anunțat reducerea cheltuielilor bugetare iar corul bocitoarelor și-a înghițit, cu noduri, lacrimile ipocrite.

Cum însă consecvența e ultima preocupare a lui Crin și Ponta, acum l-au scos pe primar să propună ce criticau ei ieri. Doar pentru că e invers decît spune Băsescu. Iar Klaus Iohaniss spune aiureli uitîndu-se în ochii noștri cu aceeași candoare cu care sparge bugetul Primăriei Sibiu cînd cumpără PC-uri de 25.000 de RON bucata, asa cum citim în Capital.

Orice om cu cunoștințe minime despre componentele unui PC știe că așa zisele condiții restrictive menționate ca motiv de preț ridicat sînt de fapt de natură să-l scadă. Pentru că e vorba de mai puține funcționalități, nu mai multe. Așa că eu aș fi gata să pun pariu că un audit independent ar stabili că la Primăria Sibiu posturile de lucru ar trebui să coste în jur de o zecime din prețul anunțat. Să zicem că mai e service, instalare etc. Cu multă indulgență ajungem la o cincime, adică 5000 RON postul de lucru. (La Carrefour, adica nu la un specialist cu prețuri mici, un post decent de lucru e în jur de 2500 RON) Asta tot lasă o gaură de vreo 2 milioane RON în bugetul primăriei.

Presupun că  e una din măsurile pe care viitorul Prim Ministru Iohaniss le-ar pune în aplicare pentru a scoate țara din criză: licitații trucate pentru clientelă. S-ar completa perfect cu Patriciu care delirează despre miliardele pe care le-ar face statul dacă și-ar vinde proprietățile imobiliare. Cumpărăm calculatoare și mașini de zece ori mai scump, le vindem clădiri de zece ori mai ieftin, le plătim chirie de zece ori mai mult.

Pentru că asta e soluția Iohaniss pe care ne-o propun cu obstinație PNL și PSD: Ein Dieb!

Nota: Potrivit Google „Das Wunder Mensch” = barbatul minune, „Ein Dieb!” = Un hoț!

Facebook Comments

128 Comments Ein Dieb

 1. Pingback: Partidul frustraţilor | Madame Blogary

 2. Alexandru H.

  De ceva timp mi-am dat seama ca sustinatorii lui Crin ar putea face parte dintr-un nou partid pe scena romaneasca: acela al frustratilor. Think about it:

  a) Ii acuza pe sustinatorii lui Basescu de basescianism insa nimic nu le egaleaza fervoarea religioasa cu care ii rostesc numele presedintelui PNL. "Crin" a devenit un stindard pentru toate frustratele sexual, pentru toti profesorasii provinciali, pentru functionarii care isi doresc la Cotroceni unul de-al lor: chiulangiu.

  b) Obsesia pentru Basescu a devenit deja clinica. A ajuns sa fie bagat si in sondaje de opinie pentru alegerile din 2014, chit ca omul nu mai are voie sa candideze. Sub aceasta frustrare, bloggerii liberali pur si simplu au explodat: totul se invarte in jurul lui Basescu, totul e controlat de el. Se fac tot felul de comparatii idioate cu situatia din 1933 in Germania, lunar se organizeaza No Basescu Day, in subterane se duce razboiul cu tiranul.

  c) Falsificarea istoriei e inca o meteahna a Crin-ologilor. Dupa ce l-au injurat pe Basescu ca s-a aflat in razboi cu guvernul Tariceanu, acum il acuza ca problemele perioadei de dupa 2004 ii sunt imputabile numai lui, "ca doar el a condus tara". Vorbesc de mineriade cand nea Traian nu avea nicio treaba cu transporturile feroviare, de flote, de trecutul de securist (nea Milica ne spune senin ca Basescu e ofiter sub acoperire, pacat ca saracul nu a fost niciodata presedinte ca sa aiba acces la dosare si sa-i impiedice numirea ca ministru al Transporturilor din aceasta cauza… oh, wait)…

  d) Ura e probabil elementul cel mai vizibil din arsenalul frustratilor. Ni se spune ca Basescu incearca sa creeze doua tabere adverse: bugetarii si privatii. Se uita, insa, ca exact sustinatorii lui Crin si Geoana au facut asta la alegeri, cand ne-au precizat ca votantii PSD-PNL reprezinta adevaratul popor iar cei ai lui Basescu sunt niste idioti fara minte. S-a vorbit de cele doua Romanii, in termeni mult mai duri decat cei ai "slabului" si "grasului".

  e) Angajatii Realitatea au intrat si ei bine-mersi in acest cerc al frustrarii. Off-camera, lefurile sunt taiate, conditiile de munca sunt proaste, presiunile sunt mari… In direct, totul se transforma intr-o ura antibasesciana. In momentul in care Razvan Dumitrescu vorbeste, se simte ca Basescu pentru el e intruchiparea mai multor oameni: e si Vantu pe acolo, e si contabila care i-a calculat un nou tarif, e si producatorul care l-a fortat sa reduca durata emisiunii…

  Reply
 3. MicutzaCeKurai

  poftitzi mostra de repetentzie:

  "Politică de dreaptă ce înseamnă – dacă tai pensiile şi salariile, înseamnă că ai politică de dreaptă? Nu, politică de dreapta înseamnă multe alte lucruri din care niciunul nu-i dă prin cap măcar domnului Băsescu sau prin intenţie domnului Boc", a adăugat el." [Crin Antonescu]

  dar daca-i da prin cap vreo politica de dreapta chiar Crinutzului, de ce nu ne-o impartaseste si noua? bla-bla-bla-bla.

  Reply
 4. aurelian

  @Corson:

  sa-ti raspund la intrebare: daca ar fi sa iau ca etalon preturile obtinute de primaria din Sibiu, costul estimat al e-Romania mi se pare a fi un chilipir…

  Reply
 5. Florina

  @Alexandru H.

  Da, e fantastic. E fantastic cum tot din vina lui Basescu si Boc ar putea reveni stingismul aberant (cu ajutorul caruia au guvernat ei doi ani si jumatate), nu? E fantastic cum omul asta, simtind ca pierde, tot stind cu fundu-n doua luntrii, isi pregateste salvarea. Ei nu vor pierde niciodata din cauza lor, ei sunt victimele lui Boc Si Basescu. Ei n-au, fereasca Dumnezeu, vreo vina. El e buricul politicii romanesti. El e cel care, intotdeauna, de pe locul doi sau trei, e primul care emite pretentii. El a avut un proiect si lumea n-a stiut sa-l aprecieze, nici vorba ca proiectul nu avea si un program. El nu a vazut mincatoria din interiorul PSD si crede ca proiectul i-ar fi fost imbratisat cu recunostinta. El crede…

  Dar el simte sau chiar stie ca va pierde (in ciuda ultimului sondaj)si identifica vinovatia in altii.

  Poate pentru ca, cel mai bine, ii e cind pierde. Numai asa poate face ce stie mai bine: sa vorbeasca. Munca e pentru altii.

  Reply
 6. Alexandru H.

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se teme că după ce Traian Băsescu şi Emil Boc "vor dispărea" de la putere, va urma un val de "stângism aberant". Ne întoarcem la căruţa cu care ne-a condus FSN-PSD?, se întreabă Antonescu.

  Omul asta e fantastic. El chiar isi inchipuia ca daca Geoana castiga alegerile, PNL-ul ar fi controlat executivul si ar fi impus legi liberale. Ca PSDul se facea mic-micut si tremura la auzul vocii lui Crin…

  Reply
 7. victor L

  @ flocea si @ Corson

  sint tipii care deturneaza discutiile; recunosc, se pricep oarecum.

  Discuti despre Johannis si achizitiile de la Peimaria Sibiu, ei te intreaba de eRomania si de consilierul Apostolescu.

  Exact afacerea dintre Sulla si Prefectura.

  Reply
 8. BlackHat

  Nu am citit decit in diagonala, dar am inteles ca e vorba despre cit costa un server, de ce software anume are nevoie o primarie, cum se doteaza, la preturi aberant de mari, primariile din Ro etc.

  Niste pareri:

  1. Un server poate sa coste… oricit. Un NEC Express5800/A1080a-E costa $2,415,759, din care Server Software: $366,456. Si nu e cel mai scump.
  http://www.tpc.org/results/individual_results/NEChttp://www.microsoft.com/sqlserver/2008/en/us/ben

  Pentru o primarie cu 100 clients insa, la cit au ei de muncit, practic orice PC de la 3-4000 de dolari in sus poate fi bun. Pentru disaster recovery, iti faci un cluster dublind pretul, te bazezi pe un RAID 10, care mai costa si asta ceva etc.

  2. Primariile nu au nevoie sa plateasca preturile oneroase ale Microsoft. Se poate rezolva (aproape) totul cu Open Source. "Free Open Source Software is the ultimate in disruptive technology, and while to it is only 6% of estimated trillion dollars IT budgeted annually, it represents a real loss of $60 billion in annual revenues to software companies," said Jim Johnson, Chairman, The Standish Group International, Boston, MA.

  Da, cei care au folosit Open Source au economisit 60 de miliarde de dolari intr-un singur an.

  Eu nu mai folosesc MS Office de ani de zile. De ce sa dau intre 400$ si 800$ cind exista OpenOffice (google it)? Face aproape tot ce face si MS Office, ba are si plusuri, iar interfetele utilizator sint aproape identice.

  3. Ar mai fi nevoie de niste aplicatii specifice birocratiei de primarie. Dar astea ar putea fi standardizate la nivel national, sa nu se apuce fiecare primarie sa inventeze roata de capul ei. Asa incit pretul softului specific/primarie ar deveni insignifiant.

  4. Workstations: cele mai ieftine PC-uri de pe piata. Vorbim de primarii, nu de NASA si nici de afaceri private unde omul cumpara ce vrea el cu banii lui.

  Reply
 9. nedormitul

  bă, n-auzi? lasă-mă să poştălesc şi io o ţigară liniştit, decît io sînt pă tură. ia-ţi angelescul şi plimbă-ţi-l, vino dimineaţă. şefu' nu-i aci!

  Reply
 10. Corson

  (A se vedea "Demisia consilierului Gheorghe Angelescu – o chestiune de stabilitate")

  Domnule Cojocariu, insist sa consider ca nedemisia consiglierului Angelescu e o chestiune de nestabilitate.

  Mai insist sa consider ca atunci cind actul unilateral al demisiei nu functioneaza (din motive de toval, sau de Ordin pe Unitate), institutia DEMITERII din functiune trebuie sa corecteze aberatiunea.

  Dvs. ce considerati?

  Intrucit, din motive care ma depasesc, subiectul demisiei la Pastele Calului intimplata a consiglierului Angelescu e un subiect minor, in ciuda recomandarii dvs. exprese, credeti ca ar trebui sa abandonam subiectul sau sa asteptam indicatii ulterioare?

  (Deoarece riscam ca acest subiect important pentru tara sa treaca in anonimat, voi reitera postarea la subiectele cu potential de piata.)

  Reply
 11. gabhry_el

  Merechene

  numai la guvern de uniune naţională: "să facem cu toţii nimic", pardon "totul", de toate: şi cotă unică mărită, şi cotă fixă, şi impozit progresiv, şi neprogresiv, şi tanda, şi manda

  să împăcăm pe toată lumea: spectacolul meandrelor concrete

  Reply
 12. gabhry_el

  flocea

  tipic pesedist

  noi ne mirăm că un calc poate costa 6000 de euro

  tu: păi, da' sălile de sport nu sunt umflate?

  înţelegi de ce cu voi nu se poate ajunge la un consens? 🙂

  Reply
 13. flocea

  @ne

  Bai tu ma faci pe mine flocea bueey nedormitule care esti tu nedormit! 😛

  Ziceam ca-s banat nu ferecat in moderare 🙂 Am intrat si io odata cu pseudonimul gicu bleenoragicu si cred ca s-o fi atacat cineva 😀 Ca doar "pixelul albastru" am apucat sa zâc!

  Reply
 14. acidul bloghidric

  eu venisem, pe aici, cu ginduri bune. dar vad ca stau la moderare precum trenurile cu soldati, in gari, in vreme de razboi. ma intorc de unde am venit…

  Reply
 15. acidul bloghidric

  eu ma astept sa ofere si primul ministru, pentru salvarea datelor, o solutie de boc-up!

  Reply
 16. Florina

  @AccesDirect:

  De acord, am spus doar in contextul raspunsului lui merechene privitor la salile de sport.

  A nu se intelege altceva, va rog. 🙂

  Reply
 17. Florina

  Si ar mai fi o problema. Cu impozitul de la IT-isti.

  Asta apropos de ce spunea merechene privitor la impozitul aplicat in constructii.

  @merechene:

  🙂

  Reply
 18. nedormitul

  la administraţia financiară din cluj am văzut că foloseau open office la greu. aplicaţia nu e perfectă, are cîteva probleme, îţi mai mută tabelele pe pagină, dar pentru nişte exceluri şi worduri simple este perfectă. nu merită să dai 150-200 de euro sau cît costă microsoft office.

  Reply
 19. gabhry_el

  flocea

  dacă-s scumpe sălile de ce să nu fie scumpe calculatoarele, asta-i analogia, nu?

  păi, pentru că vorbim despre celebrul "proiect Johannis"

  care ar face minuni în Ro

  Reply
 20. Merechene

  mai, flocea, tu intrebi daca o sala de 1 mil de euro este mai scumpa decat daca ai cumpara 100 de calculatoare supraevaluate. pai nu e! si-ti spun si de ce: ca sa construiasca o sala de sport, o firma va angaja cel putin 20 de oameni, va plati impozite, va cumpara materiale de constructii de la alte firme, deci parte din banii aia (milionul de euro) se vor recircula. profitul firmei va fi impozitat, salariile muncitorilor vor fi si ele impozitate.

  cand ai 100 de super-calculatoare intr-o institutie administrativa ce faci cu ele? stochezi niste date, mai joci un solitaire, mai scrii intr-un word sau introduci date intr-un excel, in niciun caz nu executi operatii care sa solicite o putere mare de calcul. tu nu vrei sa intelegi ca o parte din asa-zisii bani pentru achizitionarea calc a ajuns in alte buzunare. ma mult, toate pc-urile alea isi vor pierde din valoare peste doi-trei ani, vor trebui upgradate, so… alti bani, alta distractie… de la bun inceput, investitia asta este paguboasa. un server se configureaza si cu bani putini, cu softuri open source (pentru aplicatii de birou – open office, pt administrare de retele – ubuntu server (linux), daca vrei sa cumperi soft, sa zicem un Cisco , te costa poate $10000 pentru intreaga retea. )

  mai termina cu aberatiile ca ma obosesti, baiatule!

  Reply
 21. flocea

  Nene Klaut… nu cred ca ai inteles ce-am intrebat io! Io am intrebat daca eRomania vi se pare VOUA scump au ba! La fel si cu salile… VOUA vi se par scumpe sau nu?

  Reply
 22. flocea

  Pai nu stiu… de asta va intreb, vi se pare scump? Dar salile? Poate alea nu vi se par scumpe,,, io stiu… d-asta intreb 🙂

  Reply
 23. flocea

  Gata s-a dat stingerea?! Si eu care credeam ca-mi raspunde si mie cineva la faza cu eRomania… sau la aia cu salile de sp0rnt! 🙁

  Reply
 24. flocea

  „dacă-s scumpe sălile de ce să nu fie scumpe calculatoarele, asta-i analogia, nu?” – pai d-asta va-ntrebam si io pa voi… vaz ca va oripilati la astea, dar salile si eRomania sunt pomana curata (sau poate nu, d-asta am si intrebat)!

  nedormitule, pari mai uman asa… imi scoti si mie banu’? ‘ ca ma saturai sa intru de pe hidemyass!

  Reply
 25. flocea

  @zexe

  Frumos! Sunt curios daca cei care vor sa cheltuie 500 mil de coco pe eRomania vor citi asta! Was sagen Sie, pardon, tu ce zici? 🙂

  Reply
 26. zexe

  Serverele, primele în topul OSS

  Conform unui studiu Gartner (prezentat în cadrul ultimei ediţii a eLiberatica), principalele domenii în care sistemele Open Source sunt utilizate în Europa de Est sunt:

  – sisteme de operare servere;

  – sisteme de management baze de date (DBMS);

  – securitate;

  – sisteme de operare desktop;

  – IT operations management (administrare IT).

  O ierarhie care se replică şi în România, potrivit lui Constantin Teodorescu, care precizează însă că: „Zona de servere este evident zona în care soluţiile Open Source îşi găsesc utilizarea cel mai rapid. Utilizarea sistemelor de management a documentelor accesibile printr-un simplu browser ar accelera adoptarea. Aplicaţiile web se scriu şi se întreţin mult mai simplu pe Linux, în Tomcat, JBoss, bazele de date PostgreSQL sunt extrem de solide şi performante, asa că este rolul firmelor care dezvoltă aplicaţii să împingă soluţiile FLOSS în piaţă.“

  Reply
 27. AccesDirect

  @Florina: IT-istii trebuie lasati neimpozitati. Daca nu vrei sa vezi cum pleaca firmele de IT, cu tot cu angajati, in India si China. 🙂

  Reply
 28. Klaut Iohannis

  @

  n-aţi prins esenţialul,părerea mea.Iohannis nu face decît să salveze şi el nişte mărunţiş,acolo,din ghearele pedeliştilor care fură tot ce mişcă-n ţara asta…

  Reply
 29. AccesDirect

  @flocea: spune cinstit. tu esti unul din baietii destepti din IT, care l-a fraierit pe Iohannis? 🙂

  Reply
 30. flocea

  Poate-mi scoateti si mie banul ca-i greu de postat de pe hide my ass! 🙂

  @nedormitul:

  tu n-ai priceput ca-s si SERVERE printre alea? Pt a plati DE ACASA, nu pt coana gina de la ghiseu! Baze de date se-ncurizate, backup la baze de date & shit … hai ca nu-i greu!

  @bleen:

  cand o sa cumperi tu din Romania chestii fabricate in US la preturi de vanzare din US, fara caCompania distribuitoare sa-si puna AC, atunci o sa fii intr-o colonie americana, pana atunci… mai ai de asteptat.

  "De ce, pe timp de criză, o primărie are nevoie de servere ultimul răcnet de la IBM (cînd putea lua tot servere IBM 3550/3650 M2, dar din seria Economy sau Value), asta nu înţeleg." – asta este altceva, de acord cu tine! In acelasi stil as intreba si eu de ce dracu' pe timp de criza, astia fac sali de sport la 3x pretul pietei?

  Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare: " 500 de mil de coco pt eRomania vi se pare mult sau putin?!"

  @zexe

  unde sa ma interesez mai zexe?

  Reply
 31. zexe

  @flocea, daca te interesezi, vei afla ca in Germania mai toate adminstratiile locale si institutiile de stat au servere care statii de lucru care lucreaza sub linux. Ghici de ce?

  Reply
 32. zexe

  @flocea, ma, Johannis, las-o moarta ca te-am recunoscut. Daca tot te-am prins on-line, ia spune, nu ai nevoie de niste mousepad-uri? Le dau ieftin!

  Reply
 33. gabhry_el

  flocea

  la banii ăştia era mai avantajos să plătească primaria taxi să-l aducă pe contribuabil la primărie să-şi plătească taxele şi impozitele

  Reply
 34. Bleen

  @flocea

  "Poate ca ar fi fost mai bine ca gigi branza de la capital sa-l intrebe pe ne’a iohanis ce vrea sa faca cu ele, nu sa se abereze cu alienware & shit!"

  Aici ai dreptate. Şi aici e problema lui Johannis. Că îi va fi foarte greu (ba chiar imposibil) să justifice cheltuielile astea.

  "Cand platesti pe net, cum ai vrea sa fie computerul care-ti ia si proceseaza datele? Un pisat facut de paraschiv de la scara b care se pricepe la calculatoare, sau de IBM?"

  Uită-te la preţurile de la IBM. Primăria Sibiu a dat 7066 dolari pe un server care costa între 2768 dolari şi 6094 dolari.

  De ce, pe timp de criză, o primărie are nevoie de servere ultimul răcnet de la IBM (cînd putea lua tot servere IBM 3550/3650 M2, dar din seria Economy sau Value), asta nu înţeleg.

  Reply
 35. nedormitul

  flocea

  100 de staţii pentru o firmă de arhitectură? cînd mergi la ghişeu să plăteşti o taxă o să îţi dea nen-tu johannis chitanţa în corel? sau dacă vrei să ceri autorizaţia de construcţie pentru o casă, ţi-o desenează armata celor 100 de ghişeiste ca să fii sigur că nu ţi se respingă dosarul?

  Reply
 36. flocea

  By the way… un computer secure nu inseamna ca are numai antivirus bre!

  @bleen

  Cand platesti pe net, cum ai vrea sa fie computerul care-ti ia si proceseaza datele? Un pisat facut de paraschiv de la scara b care se pricepe la calculatoare, sau de IBM?

  Reply
 37. flocea

  Ca sa ma fac inteles "nu va place sa stati la ghiseu" – adica v-ar placea sa platiti de acasa, nu ca are aia de la ghiseu serveru-n fatza sa se miste repede!

  Poate ca ar fi fost mai bine ca gigi branza de la capital sa-l intrebe pe ne'a iohanis ce vrea sa faca cu ele, nu sa se abereze cu alienware & shit!

  Reply
 38. flocea

  Rad si gastele? 🙂

  Hai s-o luam babeste (stiu ca-mi pierd timpul, dar vreau sa vaz daca-i rea credinta sau doar nu v-ati interesat destul) cu un singur sistem (vaz ca oferta nu vreti s-o cititi):

  Un IBM x3650 – $5,743.48
  http://www2.dealtime.com/xPO-IBM-IBM-System-x3650

  VM ware view enterprise (atentie, pretul este pt 1 procesor) $3,495.00

  https://www-304.ibm.com/shop/americas/webapp/wcs/

  Nu ma pasioneaza motivul cumpararii acestor sisteme (desi nu cred ca va place sa stati la ghiseu), vreau doar sa va arat ca tipul care a scris articoul din Capital este … neinformat.

  Toate datele pe care le am eu le-am gasit cu ajutorul spionului-informator-securist-platit de moguli – goagal, gagal, guagal … dracu' sa-l chieptene!

  O intrebare am si io 🙂 500 de mil de coco pt eRomania vi se pare mult sau putin?!

  Reply
 39. Bleen

  Pentru reînoire infrastructură hardware opt servere IBM 3550/3650 M2

  COST:186.553 lei fără TVA

  Adică 23 319 per bucată (5552 euro sau 7066$)

  La mama lor, costă aşa:

  IBM 3650 M2 Economy – 3 187 dolari

  IBM 3650 M2 Value – 4 046 dolari

  IBM 3650 M2 Performance – 6 094 dolari

  http://www-304.ibm.com/shop/americas/content/home

  IBM 3550 M2 Economy – 2 768 dolari

  IBM 3550 M2 Valuea – 3 627 dolari

  IBM 3550 M2 Performance – 5 675 dolari

  http://www-304.ibm.com/shop/americas/content/home

  Reply
 40. zexe

  @flocea, hai ma, ce dracu, ca doar nu ne-am nascut ieri. La banii astia informatizai un judet intreg. Cu banii dati de idiotul ala pe un calculator luai zece din generatia de varf. Oricat ar umfla factura tot nu iese la mal.

  Reply
 41. zexe

  Vedeti ca @flocea v-a pus un virus in oferta. Imediat ce semnati, la sfarsitul sumei se adauga automat doua zerouri.

  Reply
 42. Bleen

  Pentru cine are timp:

  Sediu INDUSTRIAL SOFTWARE SRL – informatii de contact.

  Principal Judet SIBIU

  Localitate/Sector SIBIU

  Adresa STR. MOLDOVEI 56 Cod 550058

  Telefon 0269-210.932

  0269-834.535

  Fax 0269-210.559

  0269-206.096

  Mobil –

  Email office@indsoft.ro

  Persoane de Contact Administratori:

  DOMSA CRISTIAN IOAN

  Asociati:

  CORABIAN ADRIAN

  GREAVU MIRCEA

  DOMSA CRISTIAN IOAN

  http://www.indsoft.ro/index.htm

  Reply
 43. flocea

  @bleen

  ai citit oferta aia? da, pai atunci de ce mai intrebi? nu. atunci citeste-o si lasa mistourile!

  Reply
 44. Bleen

  Sînt curios ce configuraţii sînt. Au cîte două plăci video, d-alea de 15 milioane bucata? Shader Pixel 4? Conduc oraşul virtual?

  Reply
 45. Bleen

  Acelaşi lucru l-a făcut şi Vanghelie la Sectorul 5, pe timpuri. A luat AMD-uri (Duron, parcă) la preţ de Pentium 4. Cutiile erau de Pentium. Înăuntru erau AMD-uri.

  Softuri: Windows, Office şi antiviruşi. Nu văd de ce alte softuri ar avea nevoie Primăria (cu excepţia softurilor dedicate, dar alea-s alte contracte).

  Nu cred că primăriile (cu atît mai mult cu cît am lucrat într-una, în tinereţe) ar avea nevoie de Photoshop, Corel, Solid Works, 3D Max, Autocad sau alte d-astea.

  Reply
 46. flocea

  Dar cred ca am pricipit cam ce zici tu. Daca pdl vrea un portal de aur batut in (cap) diamante de 500 mil de coco, e ok; daca slobotzii astialalti vor ceva, sunt niste hoti imputiti si nesimtiti!

  Am pricipit ghini?!

  Reply
 47. flocea

  1. Uite oferta ca sa-ti dai seama despre ce vorbesc http://www.4shared.com/document/3FOUVEHN/extinder

  2. Daca te faci ca nu intelegi si o dai in mistouri, nu rezolvam nimic, pot face si eu acelasi lucru. Nu a cumparat 100 de servere insa printre sistemele cumparate sunt si servere bre (daca totusi n-ai inteles)!

  3. Faza cu torrentii n-ai comentat-o? Licentele pt programe nenicule, costa si ele. Si nu, nu te gandi ca au nevoie doar de windows! Si da, au nevoie de cate o licenta pt fiecare PC!

  4. Uite un quote din docoment:

  "instalarea, configurarea, punerea in functiune si intretinerea echipamentelor si produselor software"

  Ca sa inchei, pune la socoteala pe langa hardware-ul fiecarui pc si licentele plus instalarea (atat a softului cat si a hardului) etc

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @flocea: haide bre ca rid si gistele, poti sa inghesui acolo ce licente vrei tu. Tot echipamentul si softul de la Happy Fish TV (si aci vorbim de configuratii ptr editare video puternice, 2 camere profi, 25 de posturi de lucru, backup si arhivare in cantitati industriale, licente scumpe ptr softuri de editare si streaming flash, UPS-uri profesionale, lumini de studio, generator de 10 KW, ma rog, dotari serioase) a costat sub 100.000 de dolari. Si tu imi explici ca Primaria Sibiu are nevoie de 1 milion de dolari pentru 100 de posturi de lucru? Bre, vorbesti de 10.000 de dolari pe post, de ce licente si instalari e vorba? Ce naiba…

   Reply
 48. flocea

  Bai dar pe gigelul ala de-a scris articolul din Capital nu l-a dus rinichiul (cacap n-are) sa-si dea seama ca in primarii nu se folosesc softuri de pe torrenti si ca pc-urile cumparate NU sunt destinate jocurilor?! A auzit fraierul de servere?!

  Pe voi va stiu inteligenti… ati ajuns sa va luati dupa un fraier ca ala?! wtf

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @flocea: 100 de servere? lol . Dar hai sa zicem ca la Primaria Sibiu angajatii lucreaza pe servere Apple, asta ca sa alegem un producator foarte scump. Despre ce servere vorbesti? Eu am gasit configuratii de virf, 8 core, etc, la 3500 de dolari (http://store.apple.com/us/configure/Z0GM?mco=MTM3NTk3Nzk). Sub 10.000 RON. Asta in cazul in care Iohaniss are de gind sa faca cea mai tare ferma de servere din Romania tocmai in Primaria Sibiu.Asta ca sa nu mai spun ca daca esti asa de priceput fata de gigelul ala stiai ca Google de pilda foloseste PC-uri obisnuite pe post de servere, ca nu puterea individuala a devanit importanta ci numarul lor si arhitectura de exploatare in retea. Asa ca nu tine, incearca alta justificare.

   Reply
 49. zexe

  … si iata cum opozitia din Romania a trecut de la "S'il vous plait, monsieur!!!" la "merci beaucoup monsieur".

  Reply
 50. MicutzaCeKurai

  @ela,

  daca ia de la tine cit de la Puturiciu, esti in loja. Puturiciului nu-i ia nimeni nimic (nici macar datoriile catre stat).

  Reply
 51. ela

  adica,asa cum ar sugera ,cu cat ai mai putin,sa-ti ia mai mult,ca el nu incaseaza dobanzi in tara?

  Reply
 52. ela

  Mai,eu sunt cam prost (sa ma scuze Cor-aas-on) : ne sugeraza cumva sa impozitam in asa fel incat sa ia de la mine cat de la Patriciu? Mai,sa fie!

  Reply
 53. zexe

  Sa imi explice si mie cineva, va rog, cum a dorit Strauss-Kahn sa scada cheltuielile marind impozitele.

  Reply
 54. Florina

  Adaptind un banc vechi si tinind cont de che guevaru', zic:

  Un franco-german de stinga si un guvern de dreapta se bat in Romania pina la ultimul dolar al americanilor.

  Reply
 55. academia de coalitie

  cica ac/cd va lansa, dupa concertul din romania, un nou album, avind ca producator fmi: boc in black.

  Reply
 56. Florina

  @corson,

  Nu pentru ca francezu-i socialist, ci pentru ca socialistu-i socialist, in orice functie s-ar afla.

  Si dati-mi voie, va rog, sa fiu paranoica si sa ma intreb: de ce tocmai acum declaratia lui DSK? Adica dupa miting si inainte de greva generala anuntata pentru 31 mai si, in plus, cu 4 zile inainte ca scrisoarea catre FMI sa fie inaintata.

  Coincidenta? Daca e asa, scuze si data viitoare ma duc la doctor.

  Reply
 57. MicutzaCeKurai

  @Corson,

  potzi mai mult decit iohannisul. oricum, de cind p(r)ostezi si p-aici te confunzi pe tine cu hotzul si pe noi cu alalalt.

  Reply
 58. zexe

  Dominique Strauss-Kahn a evitat să confirme dacă intenţionează să îşi depună candidatura la preşedinţia Franţei. "Am un cap micuţ şi nu mă pot gândi la mai multe lucruri deodată", a declarat Strauss-Kahn

  Reply
 59. zexe

  @Corson, dupa cum e si frumos si elegant, nu lasa frustrarile sa iti inunde limbajul. Colportarea, daca exista, nu este a mea. In schimb, faptul ca nu iti argumentezi parerile cu privire la o ipotetica legatura dintre un "sofer profesionist" si presedintele Basescu, ma face sa cred ca vectorul unei colportari esti chiar tu.

  Reply
 60. Corson

  zexe,

  Pentru ca Strauss-Kahn e francez, adica de stinga (un pleonasm), in timp ce Basescu e de dreapta.

  In ceea ce-l priveste pe Piedone, te-as ruga sa fi mai atent ce colportezi. Nu va dura prea mult pina ce primarul sectorului 4 va deveni oficial aliatul presedintelui Basescu. Ca de contribuit la visterie neoficiala a PDL-ului, o face deja. Asa cum foarte bine ai aratat.

  Reply
 61. zexe

  Hai sa vedem cine isi doreste lupte de strada in Romania si de ce:

  Pentru Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şI Mijlocii (CNIPMMR), declaraţiile lui Kahn sunt "surprinzătoare". "În primul rând rând suntem surprinşi pentru că atunci când am discutat cu delegaţia FMI, ei nu au ridicat niciodată problema majorării fiscalităţii", a a declarat pentru Jurnalul Naţional Ovidiu Nicolescu. Mai mult, soluţia lui Kahn n-ar rezolva nimic din problemele României. "Creşterea taxelor pentru cei cu venituri mari nu rezolvă problema, pentru că sunt puţini în România", a spus Nicolescu. El a mai spus că situaţia României este "anormală". "Salariul mediu în administraţie este, conform statisticilor, de 30 de milioane, spre deosebire de învăţământ, unde e de 18 milioane şI de sănătate unde e 12 milioane. E anormal, nu cunosc nicio ţară din lume unde în administraţie salariul este dublu ca la privat", a completat Nicolescu
  http://www.jurnalul.ro/stire-observator/ovidiu-ni

  Reply
 62. zexe

  @Corson, e drept ca Johannis nu se pricepe la calculatoare si ca poate fi prostit pana si de un licean pasionat de software, dar sa nu fim nici noi naivi.

  Uite un alt exemplu despre o solutie integrata complexa pe care te las sa o citesti si singur. Este vorba tot despre o licitatie
  http://www.money.ro/politica-administratie/piedon

  Reply
 63. Klaun Iohannis

  Sah ein Knab’ ein Lilein stehn,

  Lilein auf der Heiden,

  War so jung und morgenschön,

  Lief er schnell es nah zu sehn,

  Sah’s mit vielen Freuden.

  Lilein, Lilein, Lilein rot,

  Lilein auf der Heiden.

  Lilein sprach: Ich steche dich,

  Daß du ewig denkst an mich,

  Und ich wills nicht leiden.

  Lilein, Lilein, Lilein rot,

  Lilein auf der Heiden.

  Reply
 64. ela

  @corson: de ce sa facem informatizarea prin solutia iformatica complexa pe care o amintesti,ca felie,si nu si nu s-ar promova eRomania,care este demarata si are loc cu fonduri europene?

  De ce incarca bugetul de achizitii publice,cand se putea face dosar de finantare EU ? E asa de greu?

  Reply
 65. Corson

  Sper sa nu va trezesc brutal din reverie dar, pentru ca tot vorbeati de prostie, mi-ar parea chiar rau sa ajungeti in situatia maestrului IT Morar.

  Deja au aparut in presa, si vor urma descrieri mai clare, oarece explicatii despre contractul de 2.5 milioane, facut prin SEAP, dealtfel. Nu se achizitioneaza 100 de calculatoare (adica 25000 Ron calculatorul), ci o solutie informatica complexa despre care va las sa cititi singuri.

  Asa ca prost n-o sa-l scoateti pe neamt, la faza asta. Ma tem ca nici hot.

  (Despre marirea TVA, si nu doar cu 2-3%, o sa ridem la toamna, cind va fi anuntata de la Palatul Cotroceni.)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *