Frica de Basescu sau cum cistigi legitimitate furind identitati si simboluri

E un articol lung. Mi-e și mie frică să-l citesc! E atît de lung încît l-am paginat (la final aveți pages: 1 2). Prima parte este despre trollii lui Blaga (de ce are nevoie Blaga de trolli), a doua parte este despre Alianța DA a lui MRU (de ce au nevoie MRU și Blaga de Alianța DA și cum cred ei că l-ar putea contracara pe Zmeul Băsescu – bine, nu pot, dar să-i lăsăm să viseze, zic).

Trollii lui Blaga

Zilele acestea asistăm la un adevărat asediu al trollilor lui Blaga pe internet. Apar sute de noi profile de Facebook care își fac prieteni printre numele cunoscute ca formatori ai ”dreptei” (politicieni, comentatori, jurnaliști – unii dintre aceștia s-au plîns că sînt asaltați cu zeci de cereri de prietenie de la conturi de facebook cu vechime de cîteva ore sau zile), intră în grupurile Dreptei și comentează pe paginile moțiunilor concurente, unde îi fac campanie lui Blaga sau atacă contracandidații acestuia.

Unul dintre acești trolli (Karen Schengen, profil fals de Facebook, cu poze luate de pe un site porno), după ce a postat filmulețe din campania lui Blaga în teritoriu și a atacat-o pe Elena Udrea a avut ideea catastrofal de proastă să comenteze pe Blogary. Cu IP-ul acesta: 86.120.158.109. Copiați IP-ul în address bar și dați enter. Vi se va deschide site-ul PDL-ului, pdl.org.ro. Asta fiindcă acesta este IP-ul serverului care găzduiește site-ul PDL.

Un al doilea troll prins e Simon Andreea, cont fals de Facebook, cu poza unei studente românce de la Academia de Artă din Talinn (Estonia) (fata a reclamat furtul de identitate la Facebook și profilul a fost șters). Un al treilea cont de facebook fals la profil o poză luată de pe apropo.ro (aparține Oanei Călin, o ministarletă sau ceva de gen).

Acestea sînt conturile false pe care le-am documentat noi. Pe Facebook mai sînt cîteva sute de astfel de trolli. Conturi false, multe, făcute la repezeală. De aici și inerentele stîngăcii, ca folosirea ca poze de profil unor fotografii care pot fi găsite pe internet. Nu intră la stîngăcii comentatul pe bloguri cu IP-ul PDL-ului. Acolo e pur și simplu prostie crasă.

De ce are nevoie totuși Vasile Blaga de astfel de ”susținători”? Vasile Blaga are o mare problemă: are șanse să cîștige alegerile pe care le va organiza pe 23 martie dar nu are legitimitate. Nu are legitimitate ca lider al dreptei și nu are legitimitate nici măcar în PDL. Succesul lui Blaga la electoratul dreptei s-a văzut atît în 2008, cînd a candidat la Primăria Capitalei și a pierdut deși atunci PDL era pe cai mari în țară și mai ales în București cît și în 2012, cînd ARD-ul condus de el a reușit să obțină cel mai slab scor al dreptei postdecembriste (mai slab chiar și decît scorurile din 1990 și 2000). În 2008 Blaga a luat cu 34 536 mai puține voturi decît PDL la consilieri generali (cu 17.64% mai puțin), cu 20 327 mai puține voturi decît PDL la consilieri locali (cu 11.19% mai puțin), cu 35 902 mai puține voturi decît PDL la Camera Deputaților (cu 18.22% mai puțin), cu 40 089 mai puține voturi decît PDL la Senat (cu 19.91% mai puțin) și cu 117 614 mai puține voturi decît Traian Băsescu în turul I al prezidențialelor din 2009 (cu 42.19% mai puțin).

‎2008 Primăria generală turul I – Vasile Blaga: 161 165 (29.56%)
2008 Consilieri CGMB – PDL: 195 701 (36.74%)
2008 Consilieri locali București- PDL: 181 492 (33.73%)
2008 Camera Deputaților București – PDL: 197 067 voturi (37.56%)
2008 Senat București – PDL: 201 254 (38.37%)
2009 Președinție București turul I – Traian Băsescu: 278 779 (31.22%)

Spre comparație, iată relația dintre Emil Boc și electoratul PDL sau al lui Băsescu.

2008 Primăria Cluj Napoca turul I – Emil Boc: 86 657 (76.21%)
2008 Consilieri județeni Cluj Napoca – PDL: 57 356 (51.06%)
2008 Consilieri locali Cluj Napoca – PDL: 56 819 (50.79%)
2008 Camera Deputaților Cluj Napoca – PDL: 46 685 (47.89%)
2008 Senat Cluj Napoca – PDL: 47 833 (48.97%)
2009 Președinție Cluj Napoca turul I – Traian Băsescu: 64 084 (42.14%)

Vasile Blaga are șefii de filiale și delegații de partea sa, cu atît mai mult cu cît delegații sînt desemnați pe criteriul susținerii pentru Vasile Blaga, cei care și-au arătat public susținerea pentru moțiunile concurente, chiar dacă sînt primari sau consilieri, fiind eliminați de pe listele de delegați și înlocuiți cu fidelii grupării Blaga. S-a ajuns în situația în care pe listele de delegați, alături de secretarele și șoferii fidelilor lui Blaga au fost puși și membri ai altor partide, care aveau totuși calitatea de rude ai membrilor grupării Blaga.

Are de partea trusturile USL-ului, Antena 3 în special și mulți jurnaliști, cunoscută fiind relația de reciprocă prețuire dintre Blaga și anumiți jurnaliști (tu mă prețuiești pe mine, eu te prețuiesc pe tine, important e să ajungem la prețuirea corectă – era și o emisiune cu un titlu asemănător). Nu are însă de partea sa marea masă a simpatizanților dreptei și a membrilor PDL.

Mitul Blaga e un mit întreținut de relația excelentă pe care Blaga o are cu trusturile de presă ale USL, cu USL-ul însuși și cu jurnaliștii pe care îi prețuiește și îl prețuiesc. Se duce prin țară și strînge oameni în săli. Dar același lucru îl fac și contracandidații. Mitinguri nu poate face și nici nu prea are cu ce. În online, pe bloguri și pe rețelele de socializare, acolo unde susținătorii sînt vizibili, Blaga a fost surclasat lejer de contracandidați, mai ales de moțiunea Macovei & Reformiștii, susținută sincer și entuziast de respectați formatori de opinie ai dreptei, de mii și mii de oameni activi pe bloguri și rețelele de socializare.

Unde e mult clamatul popor al lui Blaga? Unde e pedelimea care-l iubește la nesfîrșit pe Liderul Dreptei? Nu prea e. Eu am întîlnit la un moment dat chiar la comentariile de pe profilul său doi tineri de partid care îl susțineau și era cît pe aci să-i trec pe lista cu susținătorii sinceri cînd cineva (nu spui cine, persoană importantă) mi-a zis: ”Păi Gigel ăsta tînărul e fiul unui sponsor de-al lui Blaga, ba chiar se spune că ar fi nepotul lui Blaga. Blaga l-a crescut în politică și, mai mult decît atît, tînărul e unicul candidat la șefia OT PDL.” Pe contul de youtube al unui alt susținător activ al lui Blaga se încarcă filme oficiale din campania lui Blaga. Susținătorii activi ai lui Blaga din online îi numeri pe degete și toți fac parte din stafful său. Trist, vorba unui troll. E trist ce se înîmplă. Imaginea susținerii lui Blaga în online, pe bloguri și pe rețelele de socializare, acolo unde simpatizanții dreptei și membrii PDL sînt vizibili, este deprimantă.

Dacă e să ne luăm după mitul Blaga, cel colportat de trusturile USL, de useliști și de jurnaliștii care-l prețuiesc pe Blaga, stadionul lui Blaga ar fi trebuit să fie plin pînă la refuz, Vasile să joace cu casa închisă. Din păcate pentru eroul nostru, stadionul e aproape gol. Să aduci oameni ca la mitingurile lui Ceaușescu sau soldați pe stadion ca în anii 80 nu se poate. Așa că oamenii s-au apucat să aducă poze și să le pună în tribune, ca să dea impresia de stadion plin.

Problema e că trebuie multe, foarte multe, ca să contracareze entuziasmul și susținerea pentru Moțiunea Macovei, de exemplu, și nu cred că de chestia asta se ocupă mai mult de 2-3 oameni. Aceștia trebuie să facă cîteva sute de conturi de Facebook în 2 săptămîni. Fiecare cont necesită timp. E nevoie de o adresă de mail validă, de cîteva poze, de cîteva date personale și de un un prim grup de prieteni. Se poate face relativ repede, dar fără prea multe măsuri de siguranță și fără pretenții de autenticitate. Un om poate face cîteva zeci de adrese de gmail pe zi (v-o zice unul care are vreo 50 de adrese de mail, unele făcute pe timpuri, cînd făceam trolling la mișto cu Nedormitul și unele făcute din rațiuni de ”gravatar” pentru autorii Blogary – nu poți pur și simplu să încarci o poză la profilul autorului, îți trebuie și o adresă de mail aferentă și gravatar). Sînt atît de proști încît să se lase devoalați așa ușor? Nu. Pe ei nu îi interesează calitatea conturilor ci cantitatea lor. Deși să comentezi pe Blogary cu un cont fals și cu IP de PDL intră în antologia imbecilității umane. Dar asta e, au învățat. Data viitoare vor trebuie să ne evite și aici și pe Facebook :).

Cum spuneam, importantă e cantitatea, nu calitatea. Importantă e imaginea de ansamblu. Tribunele trebuie să arate pline, chiar dacă cineva care e curios să vadă spectatorii mai de aproape va descoperi că sînt doar poze de oameni și nu oameni reali. Dar e un risc asumat. Conturile false sînt folosite pentru a lăsa doar cîteva comentarii în locurile importante, cu vizibilitate; pe grupurile simpatizanților contracandidaților, pe paginile contracandidaților, pe blogurile unde sînt susținuți contracandidații. Dacă din 12 comentarii la o postare 5 sînt pro-Blaga e excelent. Conținutul comentariilor e simplu, sînt cîteva mesaje ale campaniei lui Blaga, cîteva atacuri la contracandidați, poate cîteva aluzii, o glumiță etc. Contracandidații și susținătorii contracandidaților trebuie intimidați și demoralizați prin număr. ”Sînt mulți, domle, nu mai are niciun rost” Pe de altă parte, trebuie legitimată frauda de la Convenție. ”Ce fraudă, domnule? Balga e iubit de poporul pedelist și de simpatizanții dreptei. S-a văzut zilele astea în online, pe Facebook, notabilul val de simpatie la adresa lui Vasile Blaga.” Apoi trebuie delegitimați contracandidații. Udrea e antipatică și impusă cu forța de Băsescu, Macovei și Reformiștii nu sînt iubiți și acceptați de poporul pedelist, de marile mase care, așa cum ați văzut, dragii mei, îi admonestează pe unde îi prind. Poporul PDL și-a spus cuvîntul. Poporul PDL îl iubește pe Blaga și se revoltă, așa cum poate el, simplu, cu cuvinte puține și stîngace, împotriva pilelor lui Băsescu și intelectualilor veniți de la Bruxelles și care n-au mîncat salam cu soia alături de poporul pedele. Asta e imaginea pe care gruparea Blaga vrea s-o impună. Victoria lui Blaga de la Convenție, pregătită prin prelucrarea filialelor și stabilirea delegaților, trebuie precedată de un val de entuziasm popular față de nea Vasile. Vasile e dintre noi, pentru noi. Macovei e procuror comunist plus că am găsit dolari falși și mașină de scris la Voinescu, Preda, Udrea și Baconschi.

Din păcate pentru Vasile Blaga, în online, acolo unde poporul simpatizant al dreptei sau membru PDL e vizibil, lucrurile stau exact invers. Sînt pe de o parte cei dependenți într-un fel sau altul de partid, cei care, de frica lui Blaga sau pur și simplu din calcul strategic și oportunism tac și joacă cartea neimplicării, ca să fie pregătiți și ”nepătați” pentru oricine ar cîștiga alegerile interne și sînt pe de altă parte susținătorii moțiunii Reformiștii, care sînt mulți, entuziaști, contagioși și vizibili. La rîndul lor ”Formatorii” (p-asta am învățat-o de la Dragoș Aligică) care îl susțin pe Blaga, fiindcă sînt puțini și taxați nemilos de comentatori la fiecare postare, au și ei nevoie de ajutor.

Facebook Comments

93 Comments Frica de Basescu sau cum cistigi legitimitate furind identitati si simboluri

 1. adina

  Monica Macovei despre noua vechea alianta DA: „Am spus că încurajez evoluții pe culoarul politic de dreapta. Însa mi
  se pare ciudat că și-au luat denumirea unei alianțe din care nu au
  făcut parte. Mă îndoiesc că simpla preluare a denumirii va produce și
  un transfer de însemnătate și de succes, așa cum le-a avut Alianța DA
  din 2004.”

  Reply
 2. adina

  Plesu gireaza noua constructie a lui MRU. Cat e de noua nu stiu, ca oamenii sunt in mare parte aceiasi care au mai fost si in alte constructii politice de-a lungul vremii. Am insa impresia ca s-a lasat vrajit de omul care „vorbeste bine romaneste, stie carte, e umblat si nu si-a falsificat CV-ul”.
  http://adevarul.ro/news/politica/informatii-zi-1_5145c4c700f5182b851b94db/index.html#
  Cica plagierea a 3 litere nu e aceealasi lucru cu plagierea a sute de pagini, ca in cazul lui Ponta. Cu alte cuvinte cantitatea conteaza intr-un plagiat, nu faptul ca un simbol a fost preluat fara sa-i apartina.

  Reply
 3. Yeba

  Vreau să mă contrazic cu Twitteristul și n-am unde. Băsescu, Boc și Macovei sunt figuri publice cu autenticitate și caracter, politician este numai Băsescu. Macovei nu vrea să devină și-mi pare rău s-o constat. E clar că n-o interesează nici un fel de training pe partea asta, crede că e bine așa cum e, dar trufia are prețul ei. 
  A formulat atât de prost ultima luare de poziție, aia cu „PDL să-și ceară iertare” (eu am citit pe A3, normal, dar e citat) încât nu știu cum mai poate fi ajutată.

  Reply
  1. TI

   Yeba nu vad ce putea zice in situatia data, e in pozitia ingrata de a-si cere scuze pentru magariile facute de altii, colegii ei au trait guvernarea ca niste lacuste, numirile in administratie au fost cum au fost, a repetat ca masurile de austeritate au fost necesare

   base a zis-o pe aia cu 30000 de clienti care e fix acelasi lucru

   Reply
   1. Yeba

    TI, zic și eu. Băse e mai sexy când le zice și le zice dn altă poziție (ceea ce e fundamental) Honni soit qui mal y pense. Deci de-aia există consiliere, ca să te învețe cum să exprimi cu mult mai mult efect o aceeași idee. Ponta nici nu zici că-i un Mickey Mao mediocru și un plagiator simplu, de la țară, dacă te uiți cât de bine și-a însușit metoda de a părea spontan în mârlănie.

    Reply
    1. Rheia

     Yeba Subscriu ideii de consiliere. Deocamdată, Monica Macovei are charisma unui spărgător de nuci.

     Reply
  2. Canadiana

   Yeba Partial de acord, trebuie sa ia consiliere in formularea mesajului, dar Monica are ceea ce are si Base: autenticitate si veridicitate. Crezi ce spune, fiindca si ea crede cu pasiune in ce zice. Nu multi politicieni au asta (vezi Blaga, MRU).

   Reply
  3. adina

   Monica Macovei: „Sunt cea mai curajoasă. Aţi văzut că sunt bărbaţi în jurul meu, la
   Reformişti. Dă-i unui bărbat să spună ceva şi dă-i unei femei să facă
   ceva. Nu că bărbaţii nu fac, dar femeile sunt cele mai perseverente.”
   plus
   „Nu vreau un partid organizat ca o armata de orci.”
   Monica e fana Harry Potter. Sa fiu in PDL, as vota-o cu ambele maini.

   Reply
   1. severmihail

    adina Nu, Nu …Nu este fana Harry Potter, ca nu apeleaza la vrajeala…
    Este fana Stapanul Inelelelor, ca este cu lupta chiar si atunci cand sansele sunt aproape inexistente.

    Reply
 4. Bleen

  Ana Otilia Nutu
  ”Încă o chestie pe care simt nevoia s-o zic de multă vreme. Aud lume zicând că, vezi Doamne, Băsescu ar trebui să se dea încet-încet la o parte ca să lase locul altcuiva care să devină viitorul lider al Dreptei, al Opoziției, al anti-USLeului sau mai știu eu ce.
  Dom’le, liderul se naște și se impune singur, n-are nevoie să-i aștearnă alții puf în cale. Dacă nu e în stare să se impună înseamnă pur și simplu că nu este. Oare cât de jalnic s-ar bate cu adversarii o făcătură de-asta de „lider” căruia până și aliații trebuie să i se dea la o parte din cale să nu-l eclipseze? Și chiar, nu s-a mai încercat asta o dată, cu caraghiosul ăla tâmpițel și fără coloană vertebrală pe nume MRU?”

  Reply
 5. Bleen

  Cum ar fi mai eficient, mai expeditiv și mai comod pentru PNL? Să preia PDL-ul sau să-l destructureze? Dacă PNL și PDL împărtășesc o ideologie o comună, valori comune, istoria comună și, pe cale de consecință, electorat comun, nu ar fi mai comod și nu ar necesita mai puține resurse și energie consumată destructurarea PDL și preluarea electoratului? Sub, evident, stindardul unității. Și o întrebare pentru fanii unității: dacă unitatea e valoarea centrală, nu e oare USL-ul simbol al unității? De ce ne-am încurca cu alte uniri dacă o avem deja pe cea mai amplă și mai de succes? Sau o unitate în jurul lui Crin Antonescu și PNL. Nu ar fi mai bună? La urma urmei am porni de la ceva, de la un partid puternic, cu structuri, cu președinți de consilii, cu primari, cu parlamentari, cu consilieri, cu voință și optimism, n-am porni de la o epavă sau de la zero. N-ar fi deci mai bine să ne unim în jurul USL sau în jurul PNL? De ce nu? Aveți argumente împotrivă? Nu. Cei care au ca valoare centrală unitatea nu au argumente împotriva unității în jurul USL sau PNL.

  Reply
  1. geronimo

   Bleen Pentru PNL cel mai comod si eficient ar fi sa-i bage direct într un țarc! Lagăr de reeducare. Dupa stagiu, ii pot reintegra in Partidul Unic (cu carnete de partid, cu depunerea jurământului, cu reabilitare, cu stampila OK, cu tot tacâmul)
    Mai putin Blaga, care provine din Divizia Tudor Vladimirescu si se va ocupa personal de reeducarea pedelistilor

   Reply
 6. geronimo

  Daca până si MRU face cu ochiu’ inspre.. Si merge cu curu inainte si cu ochii dupa Alianta DA, atunci, punct si de la capăt : incepem cu noi: e „zelot” de dreapta numai cine-si va tăia degetul arătător de la mana stânga. Assta-i proba si semnul dupa care ne vom recunoste. Altfel nu se mai poate. Incep eu? (o Macetă, ceva?)

  Reply
 7. geronimo

  Fraților, radem-glumim, da` treaba-i nasoală rău de tot. Haos ! Oameni de care am aninat speranțe  recente par a fi secați de orice capacitate imaginativa, cat de cat prospectiva. Sa fie oare chiar atat de „indepassable” trecutul recent al unui eșec major? Nostalgia sinucigasa pentru Alianta D.A.? cu componenta sa PeNaLa sine qua non??? 
  Vad ca fac ce fac si „eroii” astia ai dreptei si sfârșesc prin a gravita indefinit, ca un coi intr-o căldare, tot in jurul legatului testamentar al grupării-Patriciu ..

  Reply
 8. Bleen

  Dana vorbea despre expoziția aia cu dizidenți chinezi plastifiați, Human Body.Eu, la PC: ”Ce sinistru arată!” 
  Dana: ”Da, cum să expui niște…” 
  Eu: ”Nu, mă uitam la poza cu MRU și Pavelescu cu Alianța DA în spate”

  Reply
  1. geronimo

   Bleen  la poza lui MRU si Pavelescu, cu cocoașa DA in spate. De ce-i menajezi, Bleen? Devii si tu.. suspect

   Reply
   1. Yeba

    geronimo Bleen , in spate e si demisionata ofensata de propriu-i plagiat inutil, DesyDemeter.  Lipsa de inteligență e un lux pe care nu și-l pot permite. (în timpul ăsta poate fanii lor își spun: bun. înțelegem, lui Blogary nu-i place de DA. Dar de ce se tot învârte pe subiectul ăsta?! Că e plină piața de partide, alianțe, uniuni, grupări și găști antipatice, de alea de ce nu se leagă?.)

    Reply
    1. Yeba

     geronimo, nu mă refer la nimeni în mod special, mă gândesc că au și ei susținători onești, naivi, cu speranțe etc. care, dacă știu de Blogary, nu înțeleg de ce se leagă acum de mugurii fragili ai Dreptei, în loc să se lupte cu, de exemplu, Ponta. Susținători care nu simțesc enorm și nu văd monstruos. Poate sunt destui cât să merite să facă B o grupă de meditații, să li se mai sintetizeze lecția o dată.

     Reply
  1. Canadiana

   vbkiler MRU, premiant de cand l-a facut ma-sa, s-a gandit sa fie el primul care fuzioneaza cu PNL, prin alianta DA. Blaga, ca de obicei, la coada vacii. Mama, ce batalie tare se da pe fuzionarea asta. Ma simt ca un spectator in arenele romane. Carnage sa fie!!!

   Reply
   1. vbkiler

    Canadiana Poate sa își dea în cap sau sa fuzioneze intre ei cat vor ca ma doare undeva de ei, e loc pentru toată lumea în politică și noi suntem doar spectatori, ceea ce ma deranjează pe mine e ipocrizia. In momentul de față cred că Mișcarea Antitaxe a lui Giurgea are mai mult sens și mai multe șanse decât alianța lui mru.

    Reply
    1. Canadiana

     vbkiler Cu ipocrizia m-am obisnuit, o stiu, o miros, mi s-au dezvoltat niste detectoare brici. Insa ma calca pe nervi aroganta, insulta la adresa inteligentei mele de votant, premiza  -MRU si Blaga – in baza careia „da-i in ma-sa ca-s prosti si nu se prind, ii pacalim si cu asta”. Aici mi se taie filmul. 
     Si da, vorba ta, pot sa se culce ei si cu Repetentul, si cu Becali, si cu Bombo pe la spate la o adica, oricat si-ar da cu parfum, tot a materii fecale put.

     Reply
   1. vbkiler

    Bleen Cel mai mult îmi place teoria aia că Blaga și PDL sunt naşpa că guvernul mru a cazut deoarece a fost sabotat de Blaga și Udrea dar după aceea a făcut alianță cu ei la alegeri ca altfel nu avea nici o șansă, iar acum e vice-lider la grupul parlamentar PDL. Iar Blaga urăște plagiatorii dar îl tine vice-lider pe mru.

    Reply
 9. Bleen

  Am 42 de adrese de gmail (doar alea pe care le mai țin minte). Le dau ieftin cui le ia pe toate. Se pot face din ele 42 de conturi false de Facebook pentru nea Vasile. Aștept Modroganul.

  Reply
  1. vbkiler

   Canadiana Prin declarațiile sale mru nu face dat sa își arate prostia, adică a furat sigla și denumirea de la alinata DA (alianță făcuta printre alții și de Stolojan, marele susținător a lui Blaga) și legitimează PNL-ul, adică vezi doamne pnl nu e asa rău ca doar e de dreapta și a făcut parte din alianța DA. Mai degrabă mru își cauta aliați la Blaga și PNL.

   Reply
  2. adina

   Canadianazice MRU: „Şi ne pare rău să o spunem, cei care vorbesc de ARD ca reprezentând un eşec al PDL greşesc amarnic”. Adevarat, era si el pe acolo cand ARD-ul cica facea campanie. Eu nu inteleg o treaba: nu poate trece o zi fara ca MRU sa-i lustruiasca pantofii sau sa-i ia apararea lui Blaga. Cat de jos se poate cobori omul asta ?

   Reply
   1. Gramofonu

    adina Canadiana Voia sa spuna ca esecul nu e numai al PDL. Uite, un om puternic, care stie sa-si asume esecurile!

    Reply
 10. Bleen

  In ceea ce ii priveste pe Blaga si MRU, cred ca lucrurile sunt destul de simple si directe, actiunile astea rezultand dintr-un calcul politic pragmatic, anume sa-si arate deschiderea pentru o alianta cu PNL, asa vazand ei viitorul „dreptei” .

  Reply
  1. Gramofonu

   MerecheneBleenAstia
   militanti ar fi in stare sa dea o lege cum ca stomacul e ca
   parlamentul, bicameral. Si tot prin lege sa fim obligati sa regurgitam
   la serviciu masa de prinz ca sa o putem rumega in timp ce lucram.
   Daca vrei sa-i oftici, intreaba-i daca stiu care-i marimea creierului la cai si daca ala e idealul lor in viata.

   Reply
   1. Gramofonu

    Merechene Aici sint putini si brainwashed. Eu ii incurajez, ca sa ramina acceptabil pretul la purcel. Traiasca selectia naturala!

    Reply
   1. Canadiana

    EleBelele Merechene  Detest carnea din frageda pruncie. O urasc. Adica nu-mi place la gust. Dar un mic tot mai mananc, din patirotism. 🙂

    Reply
 11. Bleen

  Și încă una. Unul dintre înjurătorii Blogary de pe Facebook e comentator antisemit pe un blog neonazist iar în viața reală e medic oftalmolog condamnat penal pentru experimente pe pacienți (un fel de Ciomu al ochilor). Dacopații, protocroniștii, antisemiții sînt foarte bine reprezentați în online.

  Reply
  1. Nea

   Bleen Apropo de dacopatie, am un enciclopedie a plantelor în vreo 4 volume unde aproape la fiecare plantă scrie cum o foloseau dacii. Sunt curios de unde s-a informat autorul. Şi, dacă se poate, cum s-a transmis reţeta de tochitură dacică până în zilele noastre.

   Reply
   1. Gramofonu

    Nea Bleen Dacii le-au presat intre filele unei carti cu poze color si au facut benzi desenate cu prepararea, dupa care le-au conservat intr-o sticla vidata.

    Reply
  2. geronimo

   BleenDacopații, protocroniștii, antisemiții, Marga, Hassoti  vor regresa, firesc, in vegetal.. Uitati-va la Crin, dupa puseele antieuropeniste, doarme ca ursu` acum..

   Reply
 12. LunguVictorEugenMihai

  nasol este cand formatorul devine troll. daca pretuirea este corecta, ce nu face formatorul? devine chiar si informator.

  Reply
  1. adina

   geronimo ideea care imi sare in ochi e ca Blaga vrea sa fie prestator de servicii, si pe toti ai lui i-a convertit in niste prestatori de servicii mai mici, aliniati ordonat in spatele lui. Ce fel de servicii, asta se poate deduce din atitudinea lui Blaga in ultimele luni fata de Crin Antonescu.

   Reply
    1. Bleen

     Gramofonu adina geronimo Are virgula între subiect și predicat. Precis a fost trimis de un susținător al Dreptei, că ăștia pun virgula între subiect și predicat.

     Reply
 13. geronimo

  Da` SimonaM era mai vorbăreață azi vara, nu vi se pare? Azi, ne mai trimite cel mult poza cu like-ul asociat.   De nu i-ar confisca-o vreun troll.. ( si s-o puna la produs.. vorbe pentru Blaga – ca intr-o comedie neagra)
  Ma rog, eu am avertizat-o

  Reply
  1. geronimo

   Sporu` vostru! vad ca azi sunteți cusuți la gura (si pe la incheietura de la tastatura)
    Ma duc si eu la vara-mea sa beau un ‘cafei” si sa mai punem lumea la cale. Sa-mi amintiti sa-i duc si cele doua borcane de zacusca!

   Reply
  2. EroulBula

   geronimo Cred ca a citit despre conditiile puse de MRU lui Base, pentru intrarea in FC, si a ragusit …… de ras.
   Sa ia legatura cu Dan Bitman, sa-i spuna ce pastila a folosit pentru voce.

   Reply
  3. SimonaM

   geronimo SimonaM mai are treburi… dar nicio gtijă, nu se bagă trolli, e prea conflictuală.
   Plus că sunt chestiuni unde deja a obosit să zică de astă-vară încoace 😀

   Reply
    1. Gramofonu

     SimonaM Canadiana N-o cunosc, dar si eu as sarbatori-o. Daca nu mi-ar fi fost lene, as fi cautat-o si i-as fi dus flori de 8 martie.

     Reply
 14. Yeba

  Formatorii nu rimează cu reformiștii, dar fomiștii… cantina… e scris adânc! Ce e izbitor este că nu au argumente și e aiuritor de greu să le brodeze. Argumentul miorlăit de Raluca „Dl Blaga ține partidul unit” e fals. Blaga a anunțat că nu pleacă nicicum, deci partidul rămâne unit fix dacă votăm cu alții, că alții ăia n-au anunțat reciproca etc.
  Câinii latră, ursul trece, Vasile își pregătește autocarele.

  Reply
  1. geronimo

   Yeba  Mai este o categorie care i-a scapat lui Bleen: Vigilantes ..  Paznicii de blog, paznicii de forum. Sunt tăbăcit de proximitatea lor de caini de paza. Dau ocoale, musca si latră feroce la orice „dizident” sau nouvenit. Scoala de dresaj e mai veche, are traditia scolii de la Băneasa..

   Reply
 15. Corneliu Ene

  Mru face fix cum a facut Neamtu urcandu-se pe Alba ca zapada pe care tocmai o inventase Lazaroiu.

  Reply
 16. geronimo

  E clar, Bleaga si acoliții folosesc aceleași tactici disuasive si diversioniste din recuzita FSN. Numai ca pe Facebook..

  Reply
 17. Bad Ass Tweety - Suveran Pontif și Om de Știință

  da’ tu îți dai seama ce o să se întîmple peste 2 sau 4 ani, cînd poporul vinovat va fi exasperat de ăștia? adică acum mai sînt 10, 100, 10000 care mai fac gargară pe net pentru mru și blaga, dar imaginează-ți cînd ăștia o să rămînă fără argumentul imaculării, fără argumentul unității, fără nimic. părerea mea este că toate măgăriile pe care le fac idioții ăștia acum o să se întoarcă împotriva lor înzecit.

  Reply
  1. Nea

   Bad Ass Tweety – Suveran Pontif și Om de Știință Nu se întoarce înzecit nimic. Nici neînzecit, nici împărţit la zece. Dacă s-ar întoarce ceva, banda de criminali şi infractori dovediţi în instanţe, începând cu Ceauşescu şi continuând cu Iliescu, Voiculescu, Năstase, Becali şi primarii ăia votaţi în timp ce şedeau prin puşcării ar fi fost de mult agăţaţi de felinare, ca în Ungaria, în 56, nu adulaţi de mulţime.

   Reply
 18. geronimo

  Insistența si constanța de metronom cu care Blaga e „binecuvântat” de catre presa oligarhica, cu care e propus atentiei de catre”analistii” si politicienii uselisti, ar fi trebuit sa le devina suspecta pedelistilor pana acum. Formulele consacrate prin care puciștii ni-l propun de câțiva ani de zile pe Blaga ca „înaintemergător” de drept al PDL, singurul politician „dezirabil” suna cam asa :
   „Blaga e singurul portocaliu de cuvânt”, „singurul cu care te poți înțelege” sau „singurul cu care poți dialoga.. constructiv”
  constructiv.. Hmm..

  Reply
  1. geronimo

   Pai, acuma mi-a picat fisa – recitind grupajul celor trei refrene incantate nonstop de către sirenele useliste :
    dacă tot e Bleaga „singurul” in sus si in jos, sa si-l ia la ei încă de pe acum – cu bagaje, cu tot. La ce bun sa mai stea încă un sezon prin părțile astea? 
   Prin intermediul unui singur transfer  de.. mare „clasă”, ar deposeda opozitia de „singurul” giuvaer de pe tichia de mărgăritar. Simplu, nu?

   Reply
 19. Nea

  Avem X comentatoare care îl susţin pe Blaga. Dintre acestea, Y au poze de pe pornonet şi Z studiază belearte în Estonia. Să se calculeze câţi membri PDL vor trece în termen de 3 săptămâni sub plapuma lui Crin.

  Reply
   1. Yeba

    geronimo, la cât e Crin de vizibil sedentar, n-ai crede că este iubitor de profesori de sport, nu? Ei bine, este. Sub plapumă mulțimea va fi pestriță, Nea vrea să ne-ncurce, răspunsul este f(X), i.e. X și aparținătorii.

    Reply
    1. geronimo

     Yeba geronimo Nea  Pai da, vorba aia: „numai decența-i publică, morala este privată (plapumată?)”

     Reply
 20. Canadiana

  Lung, lung, da’ clar!
  Citii si eu comentariile din EvZ, de la rubrica dezbatere „Cine este pregatit sa ia conducerea PDL”. Cam sapte din zece comentatori ar vota-o pe Macovei. Trollii lui Nea Vasile n-au ajuns inca pe acolo?

  Reply
 21. Pataphyl

  Articol lung, am un titlu mai scurt: Zomb(ie)laga. Pentru alde MRU, nu pentru DiJăi Vasîle, care nu poate viza nici măcar ceva gen Acad.Dr.Ing, ca CopyDocP(L)M VictorViorel, ca să iau un exemplu la-ntîmplare, obs-cur (omagii, dom’ Bombo).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *