Iar cealaltă a zis: „Ca să nu fie nici al meu, nici al ei, tăiaţi-l!”

„Cartea a treia a Regilor

16. Atunci au venit două femei desfrânate la rege şi au stat înaintea lui.
17. Şi a zis una din femei: „Rogu-mă, domnul meu, noi trăim într-o casă; şi eu am născut la ea, în casa aceea.
18. A treia zi după ce am născut eu, a născut şi această femeie şi eram împreună şi nu era nimeni străin cu noi în casă, afară de noi amândouă.
19. Însă noaptea a muţit fiul acestei femei, căci a adormit peste el.
21. Dimineaţa când m-am sculat ca să-mi alăptez fiul, iată, el era mort; iar când m-am uitat la el mai bine dimineaţa, acesta nu era fiut meu, pe care-l născusem”.
22. Iar cealaltă femeie a zis: „Ba nu, fiul meu e viu, iar fiul tău e mort!” Iar aceasta îi zicea: „Ba nu, fiul tău este mort şi al meu e viu!” şi vorbeau ele aşa înaintea regelui.
23. Atunci regele a zis: „Aceasta zice: Fiul meu este cel viu, iar fiul tău este cel mort; iar aceea zice; Ba nu, fiul tău este cel mort şi fiul meu aste cel viu”.
24. Şi s-a sculat ea pe la miezul nopţii şi mi-a luat pe fiul meu de lângă mine, când eu, roaba ta, dormeam şi l-a pus la pieptul ci; iar pe fiul ei cel mort l-a pus la pieptul meu.
24. Apoi a zis Solomon: „Daţi-mi o sabie”; şi i s-a adus regelui o sabie.
25. Şi a zis regele: „Tăiaţi copilul cel viu în două şi daţi o jumătate din el uneia şi o jumătate din el celeilalte!”
26. Şi a răspuns femeia al cărui fiu era viu regelui, – căci i se rupea inima de milă pentru fiul ei: „Rogu-mă, domnul meu, daţi-i ei acest prunc viu şi nu-l omorâţi!” Iar cealaltă a zis: „Ca să nu fie nici al meu, nici al ei, tăiaţi-l!”
27. Şi regele a zis: „Daţi-i acesteia copilul cel viu, că aceasta este mama lui!”
28. Şi a auzit tot Israelul do judecata aceasta pe care a făcut-o regele. Şi au început să se teamă de rege, căci vedeau că înţelepciunea lui Dumnezeu este în el, ca să facă judecată şi dreptate.”

(Biblia Ortodoxă)*

Şi atunci PNL-ul, prin vocea lui Crin cel Delicat, a zis: să se crească cota unică şi TVA-ul, chiar de-ar fi să crape jumătate din clasa de mijloc, şi de nu va să fie a noastră, să nu fie nici a Dictatorului şi a PDL-ului! Şi, auzindu-i vorbele, clasa de mijloc la început căzu pe gînduri şi apoi tare se îngrozi de ce şarpe a crescut electoral la sîn.

Adică, mai pe înţelesul tuturor (şi aici ar fi trebuit să urmeze o prezentare în powerpoint): PNL-ul în loc să se bucure că nu creşte fiscalitatea şi că nu moare sistemul privat (sau, mă rog, ce a mai rămas din el), se dă de ceasul morţii că i-ar putea pierde voturile în favoarea PDL-ului. Aşa că, stînd mai mult cu ochii pe contabilitatea votului decît pe drepturile celor pe care pretinde că-i reprezintă, PNL-ul riscă să rămînă pe viitor fără obiectul muncii (presupunînd că obiectul muncii PNL-ului e clasa de mijloc).

„Ori fac eu şi-mi asum eu meritele, ori să nu se facă nimic.” Asta era şi teoria extremiştilor ruşi din sec. XIX (şi chiar a bolşevicilor, dacă nu mă înşel): poporul s-o ducă cît mai rău cu putinţă, ba chiar trebuie să-l ajutăm s-o ducă cît mai rău, să urască cît mai tare stăpînirea şi, chiar mai mult, trebuie  să ne opunem oricăror îndulciri ale traiului şi drepturi pe care le-ar putea primi. Astfel, va veni mai repede ceasul în care se va rupe coarda suportabilităţii şi vom face revoluţia, tovarăşe Lenin, prietene Neceaev. (aplauze, urale, trăiască etc)

*Pentru fanii Seinfeld există şi varianta modernă, cu bicicleta, Elaine, Kramer şi Newman judecător.

Facebook Comments

27 Comments Iar cealaltă a zis: „Ca să nu fie nici al meu, nici al ei, tăiaţi-l!”

 1. MicutzaCeKurai

  @zexe

  referitor la articolul de pe hotznews (acela despre emil boc), frunzaverde este un expirat – exilat in mehedintzi pentru o seama de minarii facute cu mina armata la ministerul apararii natzionale (din mai multe pozitzii, ca si teroristii lui ilici) – nu are ce sa deschida gura. blaga este un fost vames de bihor – plin de parale negre dar plin de ambitzii de cind s-a reprocopsit cu sursa 0926 (fasta 0215). sapatorul din umbra al lui boc (si informatorul lui blaga) este liderul pdl cluj daniel buda (extrem de santajabil din relatzia nokia-stelutza catanici, o avocata ex-pdl, actualmente pnl; niste pamint cumparat inainte de investitzia nokia, nitzica anchetare diicot, un mic lesin de deputat in biroul procurorului, nitzel caz gazeta de cluj, bla-bla-bla, inca nu am toate datele. legatura lui buda, ca iuda, cu blaga se face prin fosti ofitzeri secu/sri din care abunda pdl de cind cu fuziunea cu ex-partidul lui magureanu (chestii nevinovate si nebagate in seama la timp; oricum, pe atunci petrica roman avea cutzitul si pita fuziunilor in mina).

  iar boureanu inca nu si-a recuperat nevasta de la vladescu. deci? cit de atacat este boc?

  Reply
 2. MicutzaCeKurai

  iata un putpuriu (pute fain)))) de comentarii pe care le-am monitorizat ieri. cititzi-le ca merita:

  "Niciodata nu am avut o crestere economica.Este o idee pe care a reusit sa o acrediteze tariceanu prin simplul discurs.cand creste PIBul creste consumul .dar in formula pibului trebuie sa introduci: diferenta dintre export si import.La noi pe timpul lui Tariceanu vosganian aveam un minus la intre export si import de 19 miliared euro.Deci cresterea PIB-ul era bazata pe IMPORTURI. Aici e problema .Daca era bazat pe EXPORTURI era bine. Deci am avut un minus de 19 miliarde numai pe 2008 ,In 2007 alte 21,5 miliarde si 2006 alte 15 miliarde si 2005 .10,3 miliarde. Domnilor tovarasi.Atentie mare :Guvernarea Traiceanu a insemnat un deficit de 65,8 miliarde euro .Adica Romania a importat si platit mai mult decat a exportat si incasat cu 65,8 miliarde euro !!!!!!! Asta e deficitul politicilor

  lui Tariceanu .Amintiti-va de importurile de automobile noi si blocarea masinilor second hand!!!!

  tariceanu ca prim ministru a reusit sa angajeze 300000 de bugetari de care nu avea nevoie si mai ales , in an de crestere economica de 7% sa fac deficit 5.6% !!! Ce solutii sa aiba / sa cheltuie mai multi bani care nu ii are? Ce "solutii" au Puturiciu si ai lui , cand ei NU AU FOST IN STARE SA FACA CEVA CAT AU FOST LA PUTERE ?!!!

  Banii aruncati la acea vreme pe salarii nesustinute (a se reciti avertizarile economistilor din 2006-2007 , cand "cresterea" era bazata pe … creditele luate de noi-persoane de la banci straine si dati pe produse de import!!!)

  Ce solutii ai cand veniturile la buget au scazut cu 8% fata de anul anterior? Cine si ce afaceri care sa produca plus-valoare stie a face?

  Va mai amintiti ca in guvernarea PNL Tariceanu/Puturiciu deficitul balantei de plati a fost 65,8 miliarde euro !!!!!!

  Cum explica poetul Vosganian, dealerul de automobile-inginer de instalatii Tariceanu, profesorul-turnator de istorie-geografie Antonescu minusul de 65,8 miliarde euro !!!! – rezultatul guvernarii Tariceanu . De-aia santem in situatia asta acum .

  cine a dat 50% la pensie (cand Base spunea ca NU sunt bani decat pana in 2010 pe crestere economica?) si cine a "pitit" atat de bine banii din privatizari de nu ii mai gaseste nimeni???!!

  pe siteul statisticii INS. 2005 =10,3 miliarde.2006=14,9 miliarde,2007=21,5 miliarde,2008=19miliarde .Total 65 miliarde euro.Realitatea te contrazice .Spune-i lui Antonescu ca are de dat o explicatie.Sa stie lumea cum duduia economia lui tariceanu cu asa deficit !!!!

  Ia spune tu cum se intaimpla cu o tara care importa mai mult decat exporta cu 65 miliarde de euro in 4 ani .

  De unde se platesc acei 65 miliarde de euro ?

  Investitiile straine =O.Erau niste simple speculatii imobiliare care au ramas neterminate.Si mai erau intrari de capital speculativ pe bursa de vise Bucuresti catre care au plecat asa cum au venit . Numeste o investitie straina mai mare de 20 milioane de dolari.

  1. Unde sunt cele 11 miliarde RON (2.6 miliarde EUR) din Fondul National de Dezvoltare, care s-au risipit in mandatul lui Tariceanu? Cele 2.6 miliarde EURO erau mana cereasca acum!

  2. Cum se explica cresterea alarmanta a numarului de functionari in perioada 2004-2008 de la 900 mii anagajati la 1.400 mii angajati, corelat cu cresterea alarmanta a salariilor in sectorul bugetar??

  3. Cum se explica faptul ca in 2008, Romania a inregistrat deficit bugetar de peste 5%, in conditiile in care economia "duduia", dupa o perioada in care PIB

  a cescut frumusel pe banii capsunarilor, din bula imobiliara si din vanzarile auto?

  4. Daca este foarte usor sa spui NU oricaror masuri propuse de Putere, ce masuri viabile poate propune Opozitia PNL pentru diminuarea deficitului bugetar?

  5. Care ar fi fost situatia in care Romania nu s-ar fi imprumutat de acesti 20 miliarde EUR in 2009, asa cum sustinea Tariceanu?

  6. Cum se explica suplimentarea bugetului de pensii de la bugetul public, in conditiile in care cele doua bugete sunt separate?

  7. Pana cand o sa mai mearga mishtocareala asta a Opozitiei, franarea reformelor atat de necesare pentru Romania mea? Pana cand o sa mai suportam capuse in viata publica?

  L-ai schimbat pe Ceausescu si Emil Bobu cu :Tariceanu,Iliescu,Vosganian,Patriciu,Petre Roman,Crin Antonescu,Ponta ,Vanghelie ,Dinescu ,Geoana,Videanu,Berceanu ,etcetc

  baieti saraci fara averi din popor care muncesc bentru binele poporului.Nu au conturi in strainanate si nu au facut o afacere in viata lor. Cinstiti si patrioti lupta pentru popor.Poporul este multumit.Exista egalitate de sanse :Adica mai pe intelesul tau : fiecare roman are sansa egala sa faca si el un ban din : licitatie trucata ,privatizare,contract cu guvernul,o evaziune,un import din china,o concesiune de terenuri petroliere,o restituire de teren ,o restituire de padure etcetc.Nu-i asa ?Sanse egale. Exact pentru asta s-a murit la Revolutie

  Nu va ma umflati in pene ca noi toti suntem vinovati cu asta , ii alegem ii criticam ii aplaudam la final , sunt peste 20 de ani de asa zisa democratie si noi nu am reusit sa restructuram clasa politica care are un trecut comun: comunismul. nu propun o revolutie , propun sa luam atitudine fata de toti acesti manipulatori in masa sa nu mai acceptem sa ni se rada pe sub nas . Ei sunt mana in mana in spatele cortinei , ei sunt cei care ne dau noua senzatia de a face lucrurile sa mearga , cand de fapt noi doar acceptam doar acelasi spectacol mediocru . De ce nu suntem mai rationali formam mitinguri , forme de protest in masa , anularea in masa a buletinelor de vot , alegerea oamenilor capabili sa schimbe ceva , oameni care nu sunt umflati de publicitate ci doar oameni care vor sa schimbe ceva care vor sa respecte Constitutia care vor sa respecte cetateanul de rand. Dar inca odata asa e romanul sa moara vecinul de ce sa sufar si eu ca el ? Cat timp nu vom fi uniti nu se va schimba nimic. Deoarece noi ii acceptam aceasi actori mediocri care nu isi merita rolul , si ii aplaudam in continuare , mancam seminte in continuare si nu facem nimic , dar ei fac totul pentru ei in spatele cortinei."

  Reply
 3. para

  Iar se plictisesc mogulii şi se joacă cu monitorul meu!

  Alooo!

  Al-lo! Al-lo! pîc,pîc,pîc!

  Reply
 4. Andrei

  Felicitari pentru articol. Esti un adevarat blogger de criza 🙂

  Cand lucrurile par OK m-am obisnuit cu Leonard Cohen (am devenit, mai cu forta, mai de buna voie, citindu-te, fan L.C.)

  Reply
 5. molotovul trist

  antena 3: sint bunicii acestei tari, cer doar dreptul la viata… uitati acel batrin cu cirja in mina!

  Reply
 6. Florina

  Eu am inteles ca la Galati a fost rupt cordonul de jandarmi.

  Mai conteaza?

  Doar ca nu m-asteptam ca pensionarii sa asculte BUG Mafia.

  Reply
 7. molotovul trist

  va mai aduceti de transmisiile antena 1 la ultima mineriada. atunci cind filmau dispozitivul de jandarmi ca sa ii casapeasca mai cu spor minerii. in sfirsit revolutia bunului simt incepe. dau legatura presei libere: breaking news: ciocniri la cotroceni! sute de pensionari au rupt cordonul jandarmilor!

  Reply
 8. Florina

  Coalitie conservatori-democrat liberali la englezi.

  Laburistii nu servesc vreme de criza. Cu toate ca erau mai apropiati de democrat-liberali. Da'i mai bine sa chibitezi decit sa joci.

  Reply
 9. MicutzaCeKurai

  @nedo,

  am venit cu forfecutza si-am tuns buruienile)))) – multzam pentru tragerea de maneca (am sa fiu o doamna, ce lupa mea?!)))).

  Reply
 10. MicutzaCeKurai

  @presa(r)delapravda,

  eu zic sa ne mai si pupi tu in ideologia noastra mare si portocalie care este, totusi, cea corecta, spre deosebire de ideologia lui nen'tu Puturiciu si/sau PontIlici (care este ca un cur de babuin – adicatelea rosie si puturoasa). dar pupa fiecare ce vrea si poate si-l duce mintea – care minte, la tine, a ramas blocata ca un ac de pick-up intr-o defectziune: hirai, ca vitzelel la poarta noua, acelasi muget las si trist: "Baaasssesssscuuuuuu!"; cred c-ai vrea sa vina sa-tzi dea, de fapt, tzitza. de aceea te tot ceri p-acilea.

  Reply
 11. Bleen

  Şi superspecialiştii şi poltiicienii americani sau britanici tot anunţă ieşirea din criză de nuştiucînd. Nici măcar lui Soros nu i-au ieşit predicţiile de data asta.

  În pragul dezastrului s-a ajuns după ce în anii 2007-2008 s-a cheltuit pe măriri de pensii, salarii, prime şi sporuri mai mult decît îi putea permite economia românească. iar economia românească nu-i putea permite prea mult nici măcar atunci cînd duduia. Fiindcă economia românească e pe butuci şi aşa a fost şi în acei ani, dacă nu luăm în considerare exportul de forţă de muncă şi creşterea construcţiilor şi boom-ul imobiliar. În rest, economia românească nu creează valoare, nu are idei, nu produce. Sîntem însă specialişti la exploatat resurse (în frunte cu Dinu), fie că vorbim de forţă brută de muncă, fie că vorbim de pămînt, gaz, păduri etc etc. Ne lipsesc mentalitatea capitalistă, inteligenţa şi imaginaţia. În rest, totul e ok.

  Reply
 12. presacaopra(v)da

  Io zic ca voi, astia portocaliii, dimpreuna cu mercenarii portocaliilor, sa explicati mai intai cum s-a ajuns in fata acestui dezastru, si-abia apoi sa ne aratati cum pregatesc adversarii vostri alt dezastru.

  1.Atunci a venit Zeus si-a zis:

  2. "România va ieşi din criză la şase luni după ce piaţa germană, și piaţa Statelor Unite îşi reiau creşterea economică reală. (…) Trimestrul III din 2009 va fi un trimestru în care produsul intern brut va continua să scadă. Mă aştept ca pe curba de revenire să intrăm abia în trimestrul patru din 2009”.

  3." Noi din această criză vom ieşi cu convingerea că nici măcar o criză nu ne poate infrânge. Nici măcar o mare criză economică. Pentru că Romania a depăşit stadiul la care era extrem de vulnerabilă. Dupa criză mai rau nu ne poate fi. Este clar că plecăm in sus. Criza asta după mine a fost şi măsura capacităţii noastre de a depăşi greutăţile. Deja vârful crizei s-a depăşit, de acum începem să revenim către creştere economică, iar in trimestrul doi al anului 2010 chiar vom relua creşterea economică. Asta înseamnă că nu ne mai poate înfrânge nimic.”

  4. Iar cel ce-l urma pe Zeus, primul intre ministri, a zis:

  5.„Anul 2010 e unul al ieşirii din criză şi al pregătirii creşterii economice. Bugetul pe 2010 e un buget al relansării economice şi al ieşirii din criză. Bugetul a fost construit astfel incât să asigure că pensiile şi salariile pot fi plătite la valoarea care a fost stabilită. Nu suntem aici să vindem iluzii românilor."

  Reply
 13. MicutzaCeKurai

  )))))@a.s. – in mod cert Iisus nu era comunist (pe linga pilde, imi permit sa afirm ca nu era ateu – ori, a fi ateu, este prima "credintza"/[primul] comandament a [al] unui comunist).

  Reply
 14. a.s

  Vă urmăresc de ceva timp şi mă bucur că existaţi.

  Articolul de faţă mi-a adus aminte de o întâmplare din 1987, pe vremea când eram studentă. La un seminar de filozofie, asistenta ne explica teoria ei despre Isus. Ne spunea că Isus a fost primul comunist de pe planetă.Cum apăra el săracii cum a alungat negustorii (cu biciul) etc.Probabil că aveam o figură foarte dezgustată pentru că s-a oprit brusc şi m-a întrebat ce nu mi se pare logic în explicaţia ei.Eu am pornit de la "nu îi da peşte,învaţă-l să pescuiasca" si am dezvoltat o teorie capitalistă în toata regula.Am spus că dacă pescarul îşi foloseşte micile celule cenuşii (e adevarat că e musai să le aibă) prinde 3 peşti unul îl mănâncă 2 îi vinde.Cu banii cumpără o undiţă mai performantă.Apoi prinde 4 peşti mănâncă tot unul şi trei vinde şi cu banii cumpără nylon de calitate,cârlige,plumbi şi eventual încă o undiţă,uşor ,uşor dezvoltându-şi afacerea.Concluzia mea era că Isus nu e comunist.

  Morala: în sală eram 25 de studenţi si o asistentă universitara.Ultima ne-a trimis acasă la jumătatea seminarului (adică după ce am terminat eu de vorbit),doi colegi mi-au dat dreptate,trei m-au întrebat dacă sunt pocaită(!) iar ceilalţi mi-au multumit că au plecat mai repede acasă.În 2010 din 25 mai suntem 5 în ţară restul cresc PIB-ul Germaniei,Canadei si Australiei.Cred că au aflat că Isus nu era comunist.

  Reply
 15. Florina

  Bine sesizata asemanarea cu bolsevicii si excelenta, in context, povestea biblica.

  Da', nimic nou sub soare. Le pasa de ei, nu de noi. dementa aia cu revolta de strada tot de asta tine.

  Se astepta cineva la altceva de la Crin? Mai are un pic si ajunge ca Vadim.

  Reply
 16. Florina

  Asta-i bine, cind uiti de operatie. Inseamna ca te simti ca nou.

  Multi inainte fara altele!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *