Idei pentru viitorul Dreptei

Uite una mobilizatoare, că m-ați tot acuzat că v-am leșinat la lingurică:

  1. După alegerile parlamentare, PNȚCD, PFC și PNR fuzionează prin absorbție, sub titulatura PNȚCD (poate își schimbă și logo-ul de data asta și renunță la ochiul mortului). Mihai Răzvan Ungureanu președinte și candidat prezidențial, Monica Macovei, prim vicepreședinte (sau invers, Macovei președinte și MRU prim vice), Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Mihail Neamțu, Teodor Baconschi, Ioan Stanomir, Ionuț Popescu, Lucian Croitoru, Cătălin Predoiu, Pavelescu, Cristian Diaconescu și alții, vicepreședinți, Gheorghe Falcă, secretar general. Noul partid are grup parlamentar propriu (parlamentarii PNȚCD, PFC, PNR plus plecații din PDL). Vine cu un program politic de renaștere a dreptei pe termen mediu și lung. De remarcat că PNȚCD va redeveni partid parlamentar dacă ARD trece de 20% iar ceva ceva șanse să treacă sînt.
  2. Proiect prezidențial: MRU, candidat prezidențial – proiect de dezvoltare a României pe 2014-2020 (locul României în lumea vestică, rolul în UE și relațiile cu SUA – aceasta este de departe cea mai importantă miză a României, la fel de importantă ca Regulamentele Organice, alegerea lui Cuza, venirea lui Carol sau Reîntregirea din 1918. Eu aș zice că e chiar mai importantă, date fiind circumstanțele politice, economice, geopolitce, ideologice și culturale ale momentului.)
  3. Proiect guvernamental, guvern din umbră și program de guvernare: Lucian Croitoru, premier, Ionuț Popescu, ministru de finanțe, Monica Macovei, ministrul justiției, Cristian Diaconescu, ministrul de externe, Daniel Funeriu, ministrul educației, Cătălin Predoiu, ministru de interne etc
  4. PNȚCD vine cu un proiect constituțional (doar îl au pe Stanomir acolo)
  5. Proiect de fuziune pe termen lung cu PNL, după ce PNL scapă de uraganul Chucky, într-un viitor partid care s-ar putea numi Partidul Liberal Creștin (Ioana Băsescu, se aude?). Un partid a cărui istorie se confundă cu istoria României și care are la bază Partidul Liberal al Brătienilor, Partidul Țărănesc al lui Mihalache și Partidul Național al lui Maniu.

Dreapta trebuie să scape de blatiștii feseniști ai lui Blaga. Cît mai repede. E nevoie de viziune pe termen lung, de perspective, de proiecte durabile. Oamenii trebuie să-și recapete forța, optimismul, speranța, nu prin auto-iluzionare, LSD, multă labă, lozincăraie și feștile. E nevoie de carne, de substanță, de credință. Cu mici găselnițe de piar nu păcăliți pe nimeni și nu acoperiți golul interior. Și nici cu ambiții individuale. Știu că e plin de viitori Băsești ai dreptei, așa cum ani de zile era plin de viitori Hagi, de la Luțu încoace. Și Cătălin Munteanu era viitor Hagi. Și Denis Șerban. Galeria de viitori Hagi e plină de ratați. Așa e și cu galeria de viitori Băsești. Luați-vă gîndul de la al doilea Băsescu. Mai bine scăpați de cozile de topor și pietrele de moară care sînt feseniștii lui Blaga, scăpați de PD-FSN și, împreună, luați-o cătinel, de la capăt.

Oamenii trebuie să viseze cu ochii deschiși. Au nevoie de proiecte îndrăznețe, nu de mici învîrteli de mafioți județeni sau propuneri de lins în cur Ilie Sârbu sau Relu Fenechiu, în nuștiuce alianță în care liderii PDL recîștigă omerta pierdută din cauza lui Băsescu și a lui Macovei. Da, liderii PDL, cu Blaga în frunte trebuie lăsați să-și vadă de treabă și afaceri împreună cu liderii USL iar PDL trebuie să dispară de la Dreapta. Căci orice construcție a Dreptei realizată cu PDL și nucleul dur al pediștilor este sortită eșecului.

Nimic nu se poate face însă fără ca 15-20 de oameni, de primă mînă, așa cum sînt cei enumerați mai sus, să se strîngă împreună pe o platformă politică. Acest lucru a fost încercat de mai multe ori în ultimii ani. Nu s-a reușit nimic fiindcă mai mult de două astfel de personaje care să poată și să vrea să lucreze împreună nu găsești. De cele mai multe ori unu e numărul maxim. Toate proiectele de pînă acum s-au împotmolit în jurul liderului. Ori acesta voia în jurul lui numai no name-uri, nu care cumva să-i amenințe cineva poziția de Lider Maximo, ori nimeni nu se alătura lui deoarece ceilalți 15-20 de pe listă sperau, fiecare în dreptul său, să fie el liderul unic și maxim. Rezultatul? Ponta și Antonescu sînt lideri. Dan Voiculescu e lider. Dan Diaconescu e lider. Dragnea e lider. În timp ce pe partea dreaptă a scenei politice avem numai flăcăiași care încing o miuță pe terenul de rezervă și care se visează toți Hagi.

Sau putem continua să facem galerie în spatele Mafiei lui Blaga și Videanu și glumițe tîmpite și fără umor despre Ponta și Antonescu.

PS. Apropo de umor: lăsați-l în pace, nu-l mai chinuiți în halul ăsta. Lăsați-i pe Kamikazi și încă cîțiva să se ocupe de asta. E nebunie cu umorul de partid. Toată liota de activiști se crede Divertis în 1990 sau 1991. Fraților, nu aveți umor absolut deloc. Lăsați-vă!

Facebook Comments

54 Comments Idei pentru viitorul Dreptei

  1. Rosu

    Bune idei, dar nu-i o surpriza de la Bleen. Rareori baga cate-o bagheta in loc de paine neaosa. 🙂
    Acuma eu as pune numele la partid altfel, ca sinteza dreptei, dupa umila mea parere sunt doua valori esentiale: libertatea si responsabilitatea. Deci partidul meu asa s-ar numi: Libertate si Responsabilitate. Nu soimii patriei si partide pe categorii socio-profesionale sau si mai rau, pe „clase sociale”.

    Reply
  2. rochiri

    Cred ca  absenteismul la vot va fi masiv , e posibil ca urmatoarele  alegeri parlamentare sa nu fie peste 4 ani ci mult mai deverme.Eu m-am uitat la mine in colegiu si nu vad cu cine as putea sa votez, cei de la pdl au plecat la psd, cei de la pnl la pdl si cine nu a avut loc la ppdd. Pe 90 % dintrei ei ii intereseaza 4 ani de imunitate.

    Reply
  3. neicanimeni

    Eu nu inteleg strategia lui MRU – omul invizibil. Nu se vede nimic din ceea ce face in ultima  perioada

    Reply
    1. Rosu

      neicanimeni MRU o ia incet. La FC se aduna ceva cheag. E de urmarit ce va face dupa alegeri, dar nu vreau eu sa fiu ala care e luat de gura pe dinainte 🙂 Cred ca ii umbla prin cap ceva similar cu ideile lui Bleen de mai sus, insa cu mai multe nuante si mai multe posibilitati.

      Reply
  4. Blogalistan

    @Bleen OK – de acord in toate privintele – ne indreptam spre 8, 10 sau 12 ani de „desert” politic rosu. Dupa cum bine zici matale si asa cum dau toate calculele hartiei. Solutia? este nevoie de o diversiune, de o scanteie, de un cartus care sa faca sa explodeze mamaliga nesimtirii in care se complac ai nostri concetateni (ciudat…dar am ajuns sa regret agitatia din vara suspendarii). Blatul era anticipat de mult si vreau doar sa te felicit ca ai fost primul care a sesizat lipsa de reactie si noncomb(l)atul a PD(FSN)-istilor in cele 6 luni de „ne-guvernare” USL! Se pare ca oricate tampenii vor face natonal-socialistii, nu va avea cine sa urle si sa dea cu ei de pamant. Se pare ca singura sansa pentru opozitie ramane (paradoxal si trist) scamatorul Dan Diaconescu si partidul sau de pamblicari itineranti. Se vede clar ca DD a copiat modelul de candidat „crampon” de la TB care in 2001-2004 l-a facut mititel pe Bombonel (chiar daca el nu stia inca…)O intrebare: te citesc de mult si chiar daca ma abtin sa comentez de multe ori, observ ca in fiecare enumerare a „personalitatilor” – far calauzitor ale dreptei, la urma (ce-i drept – „cu voia dvs.”) il strecori si pe Gheorghe Falca. Sa fie doar o coincidenta de nume cu acel Falca – primar al Aradului cercetat vreo 5-6 ani pentru luare de mita?! De ce nu-l punem pe Micky Spaga secretar general – ca si el are o experienta de vreo 40 de ani ca organizator… si a fost bineinteles achitat de glorioasa justitie romana.

    Reply
  5. Blogalistan

    Bleen OK – de acord in toate privintele – ne indreptam spre 8, 10 sau 12 ani de „desert” politic rosu. Dupa cum bine zici matale si asa cum dau toate calculele hartiei. Solutia? este nevoie de o diversiune, de o scanteie, de un cartus care sa faca sa explodeze mamaliga nesimtirii in care se complac ai nostri concetateni (ciudat…dar am ajuns sa regret agitatia din vara suspendarii). Blatul era anticipat de mult si vreau decat sa te felicit ca ai fost primul care a sesizat lipsa de reactie si noncomb(l)atul a PD(FSN)-istilor in cele 6 luni de „ne-guvernare” USL! Se pare ca oricate tampenii vor face natonal-socialistii, nu va avea cine sa urle si sa dea cu ei de pamant. Se pare ca singura sansa pentru opozitie ramane (paradoxal si trist) scamatorul Dan Diaconescu si partidul sau de pamblicari itineranti. Se vede clar ca DD a copiat modelul de candidat „crampon” de la TB care in 2001-2004 l-a facut mititel pe Bombonel (chiar daca el nu stia inca…)
    O intrebare: te citesc de mult si chiar daca ma abtin sa comentez de multe ori, observ ca in fiecare enumerare a „personalitatilor” – far calauzitor ale dreptei, la urma (ce-i drept – „cu voia dvs.”) il strecori si pe Gheorghe Falca. Sa fie doar o coincidenta de nume cu acel Falca – primar al Aradului cercetat vreo 5-6 ani pentru luare de mita?! De ce nu-l punem pe Micky Spaga secretar general – ca si el are o experienta de vreo 40 de ani ca organizator… si a fost bineinteles achitat de glorioasa justitie romana.

    Reply
  6. Nea

    Ai zis ceva care m-a lăsat pe gânduri: „Rezultatul? Ponta și Antonescu sînt lideri. Dan Voiculescu e lider. Dan Diaconescu e lider. Dragnea e lider. ”
    Eu n-am multă experienţă politică, abia dacă deosebesc stânga de dreapta pe spectrul politic românesc. Şi atunci gândesc prin analogie. Cum dracu reuşesc băieţii răi nu doar să fie uniţi între ei, dar să se unească şi cu grupuri sau persoane aparent ireconciliabile (Iliescu+ regele Mihai = fut, Becali + Voiculescu = love (pe partea politică, de data asta), PNL+PSD+PC la fel).
    Care e liantul care le asigură eficienţa şi disciplina? De ce la ei nu sunt veleitari sau divergenţe?

    Reply
    1. Agentul Bad Ass Tweety

      Nea 
      scopul comun – în prezent, decapitarea justiţiei, acapararea tuturor pîrghiilor puterii. apoi, dacă rămîn singuri, este posibil să se ciomăgească între ei pe teritorii de influenţă, dar ce mai contează?

      Reply
    2. Ilinca

      Nea Pentru ca toti astia au un ideal comun: acces liber la buget si contracte, fara teama justitiei. Orice divergenta dispare, toate micile orgolii si meschinarii trec pe plan doi fata de marele ideal al accesului la resursele statului. PDL ar fi fost si el in barca asta daca nu le strica Basescu planurile…Apoi le-a mai adus si niste intelectuali tembeli care aveau un vis diferit de al lor. O vreme s-au lasat tarati pe drumul ala, avand grija sa nu piarda totusi cascavalul din ochi. Dar acum gata, se intorc la matca. Marele FSN se reface in spatele scenei, chiar daca oficial are mai multe nume. 
      „Intelectualii” sau cum s-or numi ei, oamenii adusi de basescu sa ideologizeze PD-ul, sunt ultimii ramasi de papagali acolo.

      Reply
    3. Rosu

      Nea  
      Haitele nu au organizare si dezbateri. Haitele au de pradat, asa ca merg pe calculul instinctiv conform caruia masculul alpha conduce. Cand situatia devine maro, prada nu mai e, lipsurile apar, atunci apar maraielile.
      Din acest punct de vedere usele este leit cu alte partide extremiste din istoria umanitatii. Extremistii au organizatii ierarhice pe sistemul haitelor. Cad capete nu pentru ca esueaza in obiective, ci doar atunci cand nu mai asigura bunastarea sau linistea haitei.

      Reply
    4. crisuadi

      Nea Sa inteleg ca la Becali+Voiculescu e un futai mai profund de da love ?
      Nene , asta cu Iliescu+ regele Mihai = fut e bestiala , am s-o scriu pe peretii atelierului ! M-am ras pe spate , rau de tot !  🙂

      Reply
  7. Bleen

    8 decembrie 2011
    http://www.blogary.ro/editorial/pdl-sistemul-de-vot-hpo-si-sperietoarea-udmr/
    Pedeliştii ştiu că alegerile sînt ca şi pierdute şi, spre deosebire de fanii lor, nici nu sînt foarte afectaţi de chestia asta. Important e să se rezolve fiecare, individual. În acest moment, în PDL sînt cîteva sute de strategii individuale, fie de intrare în Parlament, fie de intrare în PSD sau PNL, fie de neintrare în puşcărie. Cei care vor să rămînă în politică şi care au şanse, îşi aranjează cîştigarea unui mandat în 2012 (prin sistemul HPO, cel mai sigur sistem, după cel pe liste) iar alţii să-şi negocieze fie un loc de candidat la USL (mai greu, că deja e aglomeraţie), fie, pentru băeţii din administraţie centrală şi locală, inclusiv companiile de stat, un locşor călduţ în viitoarea administraţie USL. E suficient să te pui bine cu actuala ta clientelă economică, viitoarea clientelă economică a USL – un “bun” funcţionar din adminsitraţia publică cînd vine la tine vine cu tot cu clienţii şi sponsori – de ce ai refuza un pedelist care îţi aduce sponsori? – la urma urmei, nici PDL nu a refuzat funcţionarii şi trepăduşii PSD şi PNL care au venit cu clientela economică după ei.

    Reply
  8. Agentul Bad Ass Tweety

    noi vorbim despre meşterul manole, dar nu avem nevoie de mănăstire. şi tot organizăm concursuri „angajăm zidari competenţi dispuşi să lucreze într-un program flexibil dar și la sacrificii familiale, într-un mediu profesional motivant și satisfacții imediate, inclusiv lansarea într-o carieră de succes”, dar nu ştim pentru ce. nu sîntem în stare să construim nici măcar un birt de gară.

    Reply
  9. meioza

    Pentru asta ar trebui ca și românii să fie pregătiți pentru așa ceva. Degeaba promiți un paradis, dacă pentru a face parte din el trebuie să muncești și să fii onest și cinstit. Românul mediu este cel care preferă să frece menta la stat pe un salariu de rahat și să voteze cu populiștii, sperînd la pomeni electorale sau cel care preferă să toace un ajutor de șomaj în cîrciumă și să supraviețuiască prin mici ciupeli. Momentul 1996 a fost ratat cu grație. La fel și 2004, la fel 2008. Și la fel o să fie cît timp corupții vor juca de-a v-ați ascunselea cu Justiția prin Parlament, iar „Albă ca Zăpada” va vocifera un pic de formă, dar fără substanță.Singura politică pe care eu o văd cîștigătoare acum este politica susținerii statului de drept pe care a făcut-o Elenina Nicuţ zilele astea. O acțiune de genul ăsta face cît luni de campanie electorală. Dacă ești candidat, atunci în loc să plătești la negru pentru afișe stupide, mai bine faci o acțiune în justiție împotriva unui corupt. Cred că e și mai ieftin, și mai eficient și în mod cert vei fi mai vizibil!

    Reply
    1. mimisor007

      meioza 🙁 din pacate nu e vizibil. Vizibil si eficient in politica e numai ce e mediatizat la greu. Mainstream. Trist dar ff adevarat.

      Reply
    2. meioza

      OstapB Dacă nu ai observat, ziceam de românul „mediu”, așa că nu văd unde ar fi „generalizarea”.
      Marota că de fapt din cauza proștilor de politicieni ar fi românii needucați democratic sau lipsiți de civilitate e un mare bullshit, ca să mă exprim finuț. E mai simplu să găsim tot timpul pe altcineva de vină (și au fost, slavă Domnului: ba partidele istorice, ba ungurii, ba politicienii, ba mama lor de occidentali) și să așteptăm întotdeauna soluții de la alții.
      Și nu cred că ai citit cum trebuie: era vorba de angajatul la stat (majoritar la noi). Iar statul corupt de o oligarhie nemerituoasă are interesul să perpetueze lipsa de competență a bugetarilor pentru a îi putea controla, însă asta se poate pentru că permite „materialul”…

      Reply
      1. OstapB

        meioza „Angajatul la stat, majoritar la noi”. Aceasta este o exprimare lipsita de „finete”. Din cei aproximativ 4.500.000 de angajati in Romania, aproximativ 3.300.300 sunt angajati in privat. Deci, e foarte greu ca 3.3 sa fie majoritatea din 4.5. 
        Despre marota cu pricina, marota e la randul ei un fel de opine comuna, adica majoritara, nu am auzit niciodata. Poate n-am citit eu toate ziarele, toate revistele, toate studiile. Opinia majoritara pare tocmai sa fie, „asa popor, asa politicieni”.
        Despre vina nu a vorbit nimeni si nici despre unguri si nici despre partidele istorice si nici despre occidentali. Cel putin nu eu. 
        Educatia, in afara pasiunii autodidactice, din pacate este legata de politica, chiar si educatia pentru democratie. In privinta asta imi aduc aminte de doua intamplari, care impreuna constitue un paradox. Astfel, imediat dupa Revolutie, Gabriel Liiceanu a propus TVR o emisiune care se numea „Educatie pentru democratie”. Aceasta ar fi avut drept scop sa explice pur si simplu functionarea democratiei, functionarea parlamentului, a guvernului, in fine, a tututor institutiilor democratice. A fost refuzat. In acelasi timp, tot la TVR se facea o emisiune, cea cu „Ati auzit ca apa contine doua molecule de hidrogen”. Bun, asta era amuzant. Dar s-a mai pus oamenilor de pe strada si intrebarea „Cate camere are Parlamentul Romaniei?” Unii au zis vreo 10, altii au zis ca nu se poate, trebuie sa fie macar vreo 40. In fine, deficitul de educatie democratica a ramas. O fi „romanul mediu” de vina. Ma indoiesc. Asta pentru ca cei mai multi nu se educa singuri. Asta pentru ca educatia, din pacate, este in mare parte legata de politica. 
        Insist sa-mi raspundeti cum socoti ca „angajatul la stat este majoritar la noi”? Prin ce metoda?
        Si un PS, asa ca tot m-am saturat de „marota” „romanii sunt prosti, lenesi si hoti”, aia medii. Pentru „hoti”, de pilda, m-am uitat pe un site al U.E., va las sa-l cautati, pentru ca inteleg ca nu faceti parte dintre romanii medii care se educa mediu, pentru a verifica cum sta treba din punct de vedere statistic. Romania, erau socotiti vreo 15 ani acolo nu are nici mai multi hoti decat media europeana. Tot asa puteti cauta numarul „mediu” de ore lucrare etc

        Reply
      2. Agentul Bad Ass Tweety

        OstapB meioza 
        am eu o obiecție cu orele lucrate. e vorba de numărul de ore în care angajatul stă la serviciu. asta nu face un angajat mai leneș. e vorba de productivitate, în primul rînd. pe scurt, sapa are o productivitate mai mică decît plugul tras de cal, care are o productivitate mai mică decît un tractor. cauzele sînt variate și au ajuns, într-o oarecare măsură, într-un cerc vicios. așa se face că grecia e printre primele la ore lucrate, dacă nu chiar prima, în timp ce germania e printre ultimele.
        mai am o remarcă – există mari anjagatori care lucrează cu statul, exclusiv cu statul. deși ei sînt numărați ca firme private, în realitate, depind exclusiv de stat. așa se face că numărul informal de angajați la stat este mult mai mare. statul este cel mai mare client din economie. asta e realitatea.

        Reply
      3. meioza

        OstapB Cît timp banii vin de la buget, degeaba te păcălești că ești angajat la privat, că de fapt tot la stat ești.
        Dacă vei citi prima propoziție din mesajul care te-a deranjat o să observi că am spus exact că românii nu sînt pregătiți (că nu sînt nici politicienii pregătiți, asta e doar o consecință). Care este exact ce spui în ultimul paragraf… Sau trebuie să ne contrazicem doar ca să spui cu alte cuvinte aproximativ ce am zis și eu (că în principiu )?P.S. Pentru plăcerea schimbului de idei mi-ar plăcea, în măsura în care este posibil, să nu îmi atribui chestii pe care nu le-am spus (gen „român prost și leneș” sau chestiei căreia îi spui „elitism socialist”) și să îți construiești argumentația pe baza acestora.

        Reply
      4. meioza

        OstapB „lasă să înțeleagă” ar fi fost suficient…
        De la deconstructivism încoace, într-adevăr, textele devin polimorfe, decuplîndu-se unitatea autor-operă și translatînd de la emițător (autor) către receptor (cititor) sarcina alegerii codului descifrator, însă prefer școala veche în care ce scrii, aia spui…
        P.S. Dacă este opinie, este opinie (părere, punct de vedere), nu teoremă ca să o demonstrăm. 
        Constanta lui Skinner (zice Murphy) este cantitatea care trebuie adăugată, scăzută, înmulțită sau împărțită rezultatului real pentru a se ajunge la rezultatul dorit. Și este plin de asemenea constante în „demonstrațiile” de mai sus”…

        Reply
      5. OstapB

        meioza
        Ce treaba are constanta lui Skinner aici? Acolo, daca despre behavioristul Skinner vorbiti, era vorba de ranforsarea pozitiva sau negativa a unui comportament. Aia a gasit si el nou in behaviorism chinuind cobaii, ca sa spuna mai apoi ca daca bem prea mult alcool si ni se face rau si facem scandal, astea sunt ranforsari negative ale comportamentului de „a bea alcool”, dar ca, pe de alta parte, daca ne simtim bine, asta e o ranforsare pozitiva. Dar, nu vad legatura. Nici intre Skinner si Murphy care o fi acela.
        Ca sa fie clar si sa numai lase loc de interpretari, credeti ca romanul mediu este acela? Spuneti clar, daca asta credeti ? De ce sa va ascundeti dupa cuvinte si trimiteri la semiotica si la deconstructivismul cel nu foarte onest intelectual, vai, o, vai, sofistul cel modern Derrida ? Schema simpla e asta: ati spus ceva, iar altcineva v-a cerut o lamurire. Daca nu vreti sa raspundeti, spuneti asa, si gata.

        Reply
  10. oglinjoara

    Pân’ la urmă n-o să crăpăm 4 ani cu Ponta/Antonescu la putere. Şi nici chiar 14 ani. (O să aibă grijă în primul rând EI să nu ne ducem dracului).
    Ideea e că după pierderea previzibilă a  alegerilor, dreapta cu idei trebuie RAPID să se rupă de balastul fesenist al lui Blaga. 
    Oricum, după pierderea alegerilor PDL intră în descompunere, iar Blaga va fi şef peste 10%. Procent de vameş.

    Reply
      1. Rosu

        meioza oglinjoara Sa vada in pana corbului si domnul Blaga ca Basescu i-a suit in masina, ca ei mergeau cu bicicleta pe langa sant… Am zis eu ca Romania cu vreo 500 de Basesti era acuma Germania Estului… 🙂

        Reply
  11. mimisor007

    🙂 dreapta ( si noi toti) are nevoie de:
    1. Cateva superpersonalitati populare si insufletitoare , carismatice 
    2. Superconsultanti de imagine si marketing politic ( ca oricat de charming si carismatic ai fi, in lumea de azi, ca sa ai succes, altfel nu se poate).
    Pentru ca fir’ar a naibii, politica se face pe voturi, si din functii si demnitati publice, adica de la butoane. In teorie doar se dezbate/discuta 🙂 Ca aici de exemplu

    Reply
  12. oglinjoara

    Poate că Bleen are dreptate şi destinul PLD n-ar fi trebuit repetat.Pe de altă parte, n-aş fi aşa sigur că Dreapta pură şi dură are suficienţi susţinători în ţara asta. Poate merita încercat…Poate merită… Poate în 39 de ani o să intre în parlament pe cont propriu……Sau în 5 ani…N-avem de unde şti la scara eternităţii şi având în vedere dinamica istoriei poporului român…

    Reply
      1. oglinjoara

        Bleen oglinjoara Aici te înşeli.
        Sau ai o altă percepţie.
        Dreapta ori e minimală, pură şi dură ori nu e. (Mai ales în varianta Blogary. Şi a mea).

        Reply
  13. oglinjoara

    Poate că Bleen are dreptate şi destinul PLD n-ar fi trebuit repetat.Pe de altă parte, n-aş fi aşa sigur că Dreapta pură şi dură are suficienţi susţinători în ţara asta. Poate merita încercat…Poate merită… Poate în 39 de ani o să intre în parlament pe cont propriu…
    …Sau în 5 ani… 
    N-avem de unde ştii la scara eternităţii şi a evoluţiei poporului român…

    Reply
  14. oglinjoara

    Poate că Bleen are dreptate şi destinul PLD n-ar fi trebuit repetat.
    Pe de altă parte, n-aş fi aşa sigur că Dreapta pură şi dură are suficienţi susţinători în ţara asta. Poate merita încercat…
    Poate merită… Poate în 39 de ani o să intre în parlament pe cont propriu…

    Reply
  15. Agentul Bad Ass Tweety

    ideile erau, dar problema e de priorități. iar prioritatea nr. 1 este intrarea greilor în parlament. cîți grei sînt în pdl? 30-40? o să intre. i-au băgat pe liste și pe alde neamțu și mru, că mai prind ceva voturi de la talibani și gata.
    prostia nu e a lui blaga. își cunoaște foarte bine interesul, bravo lui. prostia e a imaculaților, că pun botul la toată gargara asta cu disciplina de partid, draci laci, dar nu sînt în stare să ia taurul de coarne, să zică „bă, frate, noi asta vrem și de bine, de rău, avem un electorat mic și vioi care tot asta vrea.”
    aștept să treacă alegerile și să văd dacă sînt capabili să se rupă de matcă. dacă nu se vor rupe, sînt la fel, iar nucleul politic de dreapta trebuie căutată în altă parte. dacă sînt capabili să se rupă, atunci îi accept, le înțeleg oportunismul de moment și-i susțin.

    Reply
    1. Bleen

      Agentul Bad Ass Tweety Nici n-am zis că prostia e a lui Blaga. El e un mafiot care își cunoaște foarte bine interesul și acționează în consecință. Nasol e de imaculații care se cred deștepți și sînt proști bătuți în cap și, mai nou, și futuți în cur de feseniști.

      Reply
      1. Agentul Bad Ass Tweety

        Bleen
        purceaua e moartă în coteț. parcă ai fi eu cînd încă mai credeam că se poate salva ceva în relația cu fosta noastră prietenă de la cațavencu și tu ziceau că nu, nu și nu, iar timpul ți-a dat dreptate.
        dreapta trebuie căutată în altă parte, zic. nu acolo. eu zic că în societatea civilă. de fapt, trebuie sădită, nu căutată. iar soluția nu este una de tip noua republică sau forța civică, niște partide cu potențial ipotetic de creștere. soluția este să crească masa „talibanilor” de dreapta, pînă ajunge la un nivel atît de critic încît să aibă susținere în clasa politică. convertirea este soluția. meciul de azi este pierdut, chiar nu mai contează cine cu cine se luptă, cine cîștigă și cine pierde. doctrina și aritmetica, astea sînt armele.

        Reply
        1. Bleen

          Agentul Bad Ass Tweety Știu că purceaua e moartă în coteț. Da, și eu cred că convertirea este soluția, dar asta trebuie dublată de o mișcare politică. Sau nu, s-ar putea să ai dreptate. Oricum, eu am terminat cu feseniștii. I-am susținut fiindcă l-am susținut pe Băsescu și ei erau balastul lui, rușinea lui cu care venea către noi. Am zis ok, fie, susțin PD-ul și toate muile mafiote și feseniste, că poate o face ceva Băsescu. A făcut. Și nu puțin, date fiind condițiile și dată fiind amploarea cancerului. Acum, că el e la final de carieră, noi am rămas să susținem feseniștii. Nu, mersi. Asta nu fac. Eu nu votez ARD. Și, vorba ta, mai bine mă ocup de convertire, de partea cu adevărat importantă, decît de actualitatea politică. Însă feseniști nu susțin și nu votez, indiferent de circumstanțe. Am scris prin iunie, înainte de lovitura de stat, un articol cu titlul ”Despărțirea de PDL”. Nu am glumit.

          Reply
        2. Agentul Bad Ass Tweety

          Bleen
          eu sînt de principiul că mișcarea politică (un partid sau oameni din mai multe partide) se emulează pe voința electoratului. noi avem un electorat masiv cu pretenții vagi și efemere, și o minoritate cu pretenții clar definite. în momentul în care minoritatea devine reprezentativă, se vor găsi oameni care să îi susţină principiile, fie din rîndul politicienilor activi şi cu experienţă, fie din rîndul societăţii civile. băsescu a avut-o. populaţia cerea justiţie şi a servit justiţie la tot cartierul.
          deocamdată, dreapta e ca în bancul cu maica tereza, cînd ajunge în rai. în prima zi, sfîntul petrea îi aruncă un castron de tablă cu o bucată de pîine uscată. a doua zi, la fel. în a treia zi se pusese şi un pic de mucegai pe ea. revoltată, îl întreabă pe sfîntul petrea unde e belşugul care i s-a promis în viaţa de apoi.
          – păi, are rost să gătim numai pentru noi doi?

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *