In ARD se negociaza intens

Atacurile tot mai dure la MRU o dovedesc. Acesta este și motivul pentru care un non-subiect cum e cel cu cheltuielile de protocol a devenit subiect de prima pagină și a fost preluat în comunicate, declarații, articole, editoriale serioase și postări pe Facebook de absolut toate părțile părțile politice, fie că e vorba de USL și sateliții săi din presă și de aiurea, fie că e vorba de PDL și de sateliții săi din presă și de aiurea. E surprinzător (la prima vedere, dacă nu știi cine sînt personajele, cum stau în realitate la capitolul caracter și cum merg lucrurile în culise) că acest non-subiect, această invenție a Antenei 3, a fost preluat de toate taberele și trompetele politice, mai mult sau mai puțin respectabile. Mă rog, e greu, aproape imposibil, să se apuce cineva să se ocupe acum de piedestalele ”intelectualilor reformiști ai Dreptei”, fără a fi linșat de poporul finuț și turbat că îi sînt distruse și ultimele iluzii. Nimeni nu va accepta vreodată că piedestalele sînt doar grămezi de căcat. Și nimeni nu va putea încerca să demonstreze asta fără a fi excomunicat din Sectă de către Comitetul Central și Adunarea Poporului. Dar asta nu înseamnă că piedestalele ar fi altceva decît grămezi de căcat bine întreținute, nu atît de talentul propagandistic al curatorilor cît de disponibilatea la auto-iluzionare a publicului iubitor de intelectuali reformiști de dreapta.

Ce se întîmplă zilele acestea e o dovadă că MRU a făcut o eroare imensă aliindu-se cu PDL și acceptînd să fie instrumentul rebrandingului FSN-ului lui Blaga, Videanu, Berceanu, Oltean, Stănișoară sau Cezar Preda. Nu reușesc să înțeleg de ce era nevoie să intre acum în Parlament. Pe Neamțu îl înțeleg, ăsta e visul vieții lui, să aibă și el o funcție, dar MRU ce nevoie avea de o funcție de parlamentar-breloc pentru Blaga, Videanu și Berceanu? De ce a ținut neapărat să cauționeze această minciună? Credea că, rămînînd pe dinafara Parlamentului, va ieși din prim plan, va deveni irelevant și va pierde competiția relevanței și vizibilității cu ceilalți pretendenți ai ”Dreptei” la prezidențiale? Care pretendenți? Care candidatură prezidențială din partea ”Dreptei” în 2014, cu excepția celei a lui MRU, nu este în același timp rizibilă și tristă? Care candidat prezidențial al ”Dreptei”, începînd cu Blaga și continuînd cu toți ”delfinii”, de ieri și de azi, ai Băsescului, nu este altceva decît fîsul final și ridicol al unei aventuri triste?

Dacă Blaga, Videanu, Berceanu și ”reformiștii” din buzunarul BVB ar oferi susținătorilor ”Dreptei” luptă, atunci da, prezența lui MRU în ARD ar fi justificată. Dar Blaga, Videanu, Berceanu și reformiștii din buzunar nu oferă susținătorilor ”Dreptei” luptă, ci un mic blat. Fiindcă tot ceea ce doresc Blaga, Videanu, Berceanu și oamenii lor e o halcă din buget, un contract cu statul, o funcție și o imunitate în fața legii iar tot ceea ce doresc ”reformiștii” e o răzbunare a orgoliului și a propriilor impotențe, dovedite deja, așa cum ați putut vedea cu toții.

Nici cu MRU nu mi-e rușine. Nu dă senzația că ar avea forța să lupte și să convingă. Are, așa cum am mai spus-o, de ales între luptă și combinageală. A ales combinageala, în condițiile în care toată lumea asta îi cere, în numele unei inutile și irelevante ”unități” a ”Dreptei” (în realitate, doar o cale spre buget pentru Mafia PDL)

Facebook Comments

11 Comments In ARD se negociaza intens

 1. supastaru

  „Nu reușesc să înțeleg de ce era nevoie să intre acum în Parlament.” 
   
  Dovada de regim democratic imatur.
  Obisnuit fiind cu stilul asta, am fost surprins sa aflu ca in Franta, Frontul National (a lui Le Pen) a obtinut anul asta cel mai mare numar de parlamentari din istoria sa (incepand din anii 70): 2 (doi). Dintr-un total posibil de peste 900.
  Cu toate astea, e un partid cu mare expunere media, cu o oarecare influenta legislativa si cu lider (aproape) prezidentiabil.

  Reply
 2. supastaru

  „Nu reușesc să înțeleg de ce era nevoie să intre acum în Parlament.”
   
  Dovada de regim democratic imatur.
  Obisnuit fiind cu stilul asta, am fost surprins sa aflu ca in Franta, Frontul National (a lui Le Pen) a obtinut anul asta cel mai mare numar de parlamentari din istoria sa (incepand din anii 70): 2 (doi).
  Cu toate astea, e un partid cu mare expunere media, cu o oarecare influenta legislativa si cu lider (aproape) prezidentiabil.

  Reply
 3. andrei_p

  @bleen Cand am intrebat ce il recomanda ca leader pe MRU si de ce ar avea sanse, am primit raspunsul ca multi dintre greii PDL il sustin. Intrebarea mea revine acum. Nu ma refer la calitatile lui ca profesionist, ci la cele de sef politic, adica alea ale lui Basescu, care nu se obtin printr-un PhD, doua.

  Reply
 4. LunguVictorEugenMihai

  Poate va ajuta si acest material – nu-i chiar cel mai riguros, dar ideea este sa vedeti care sunt pasii unei dezinformari pe 2 cazuri concrete. in ceea ce-l priveste pe Tapalaga, el sufera pentru Monica Macovei si pita lui. Mihail Neamtu, pentru pita lui. Si in timp ce dreapta prea-curata este prea-curtata, stanga-si vede de treaba ei – programul scris trebuie aplicat.http://sareinochi.com/2012/09/20/mi-s-si-dezimformator-nu-numai-mincinos-profesionist-si-plagiator-victor-ponta-comanda-campanii-de-dezinformare-la-antenele-turnatorului-felix-iar-slugile-executa/o zi buna!

  Reply
   1. Nea

    Florina Nea Păi special şi-a pus fiara semnul acolo, taman în colţul Jos Stânga. E semn de la Iliescu. Acum, pe bune, ştiaţi că Editura Tehnică a avut mult timp, până spre anii 2000, numărul de telefon terminat în 666?

    Reply
 5. Bleen

  Apropo. În articolul lui Dan Tăpălagă s-a strecurat o eroare. Guvernul MRU nu este nici singurul, nici primul guvern căzut în urma unei moțiuni de cenzură. Prima moțiune de cenzură care a trecut a fost cea din toamna lui 2009, care a dărîmat guvernul Boc.

  Reply
 6. Canadiana

  @bleen, mi-a mers drept la suflet articolul ăsta. e limpede și curat ca un cristal. să trăiești tu, familia, pisicile, neamurile și să mai scrii din astea.

  Reply
 7. Victor S. Popaliciu

  in conditiile in care felix si echipa au initiat o tentativa de lovitura de stat oamenii care lupta pentru democratie precum MRU trebuie sa iasa la lupta. Politica noastra este la fel ca liga de fotbal meciuri aranjate transferuri halucinante arbitri corupti fani violenti performante surprinzatoare comentarii interminabile oameni fara logica sau cultura etc mai jucam prin Europa se mai schimba mentalitatea poate cindva ne civilizam si noi ..insa felix a intrat cu buldozerele si a incercat sa distruga stadionul si orice sansa pentru o democratie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *