Într-un blog violet

Am văzut-o pe Elena Udrea duminică, la Serviciul Român de Comedie unde a apărut într-un fel de salopetă violet. Are umor, are replică, vorbește bine.  Cam prea sigură pe ea, nu i-ar strica puțină modestie, chiar jucată. Siguranța ei potențează veșnicul handicap de a arăta prea bine și a fi prea sexy. Nu are rost să discutăm dacă siguranța asta nu trădează de fapt fragilitate, pentru mulți nu există astfel de subtilități psihologice și siguranța e echivalentă cu aroganța iar rezultatul e antipatia. A fi frumos și deștept e o imposibilitate în mintea românului mediu. Ca să fii femeie deșteaptă și sigură pe tine trebuie să fii Zoe Petre sau Alina Mungiu. Sau doar femeie, ca Adriana Săftoiu.  No offence, toți gîndim așa. Una peste alta, în mod clar e mai bună de președinte PDL decît Boc, cel puțin ar avea și ei un președinte pe care să-l urmărească presa la fiecare oftat și prepoziție.

Astăzi nedormitul îmi atrage atenția că  și-a trecut blogul pe violet. Bun așa, cea mai bună apărare e atacul:) Mai țineți minte „Într-un cer violet” a lui Sfinx, din ’82?.

PS: De 8 martie le-a făcut ea un cadou tonomaților.

Facebook Comments

73 Comments Într-un blog violet

 1. para

  Eraţi solicitat să cîntaţi la reşedinţa personală a cuiva, la vremea aceea?

  Da, mergeam prin comune din astea, pe la Gruiu, pe la Fierbinţi, unde aveau şmecherii case. Lăutarii erau într-o sanie, grătarul într-o sanie, şi ei cu amantele în alta. Plecam aşa, pe cîmp, de la o casă la alta, că unu’ stătea poate în Afumaţi, altu’ la Vatra Doamnei. Erau baştani, senatori, deputaţi, directori…

  Şi totul se sfîrşea într-o petrecere de pomină…

  Aoleu, păi ce era acolo! Nici nu se mai fereau de noi. Se dezbrăcau şi turnau şampanie pe trupurile femeilor şi apoi beau…

  Reply
 2. para

  Dormeam pînă la ora 7 seara. Şi nu numai eu. Şi ospătarii. Ei veneau pe la 5 după-masă şi aeriseau, aranjau mesele. Erau nişte obloane, mereu trase, şi nu ştiai niciodată ce e afară. La un moment dat, cîntam, cîntam, nu ne mai uitam la ceas, şi într-o dimineaţă s-a făcut ora 9, era soarele sus pe cer.

  Mulţi s-au prăpădit din cauza asta, dintre actori, şi nu numai. Pentru că depăşeau orice limită. Pe mulţi îi lăsam acolo dimineaţa cînd plecam, şi cînd veneam seara, ei erau tot acolo, cu capul pe masă. La un moment dat, era un director de la IMGB, avea o amantă, dacă o vedeai te lua ameţeala.

  Frumoasă, nu?

  Vai de capul meu. Zicea Tora Vasilescu: „Ce vorbeşti, mă, ca să fii curvă trebuie să fii bună. Aşa s-ar face toate curve“. Aşa era asta. Cînd intra cu ea în restaurant se făcea linişte. O frumuseţe mare, din Suceava. El avea atunci vreo 45 de ani şi ea avea vreo 22. Şi-a lăsat tot pentru ea, nevastă, copii. Păi, şi eu aş fi făcut la fel, şi cred că orice bărbat. Veneau amîndoi, el bea şi ea se juca la aparate. Era un copil.

  Nelu Ploiesteanu

  Reply
 3. MicutzaCeKurai

  plus ca, desi este urita, este cu mult mai desteapta decit Norica Nicolai. noroc ca aia nu este femeie, e komisar. n-asa, mai, @neamtzule?

  Reply
 4. mece

  uite, chiar şi în ziua în care i-au scăpat porumbeii, a zis si altceva, pe o altă chestiune: "Consider că introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare nu ajută cu absolut nimic (…) Costurile unei astfel de taxe nu trebuie suportate de către cetăţeni. Pentru ţări în care au loc acumulări de capitaluri speculative, care duc la crearea de datorii externe pe termen scurt, ar fi oportun de analizat introducerea unei astfel de taxe. (..)"
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pub

  – la cat m-am priceput eu, Elena Băsescu a si votat:

  în favoarea Raportului de ţară privind Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei pentru 2009

  pentru adoptarea Raportului de ţară privind Croaţia pentru 2009

  – în favoarea raportului doamnei Paliadeli

  Nu zic că fata e regina PE, dar e prea facil să te orpreşti la un sughiţ şi-o limonadă violet, eventual.

  Reply
 5. mece

  Acum, neamţule, că tot a ajuns acolo mai important sunt actiunile ei care produc efecte. Adica votul ei in primul rând. Dacă vor să o monitorizeze pe EBA în PE să o monitorizeze pe ce votează.

  Reply
 6. mece

  apropo de dame:

  Pe hotnews tocmai a fost agăţată o ştire care contabilizează 2 erori ale Elenei Băsescu în PE unde a zis cateva fraze despre scutul antirachetă de la noi. Una e că a zis că acordurile pentru instalarea componentelor pe teritoriul României se va ratifica de Parlamentul European. A doua că România ar fi acceptat invitaţia SUA pe 8 februarie, când se pare ca in realitate e vorba, se pare de 4.02. Ce mă miră pe mine nu e că le-a comis, ci că există unii care stau cu ochii pe ea ca pe butelie, transcriu tot, si apoi verifică fiecare cuvinţel. Cum dracu să-ţi sară altfel in ochi că a zis 8.02, în loc de 04.02 (aia cu ratificarea, treacă meargă). Eu mi-aş pune întrebări cu privire la voaiorist, mai întâi. Că altfel mă îndoiesc Elena nu a contribuit la lăsarea pe dinafara a Rusiei in discuţiile pe chestiunea scutului, de care vorbeşte Cristian Preda pe blog azi.

  Mă miră că hotnews-ul se baga la nimicuri de genul asta.

  Reply
 7. Merechene

  @Florin

  hahaha…la asta nu m-a gandit, dar naiba stie ce facea el in laborator ?! 🙄

  @Micutza

  😆 i-am urat mult succes in continuare. Tocmai a aplicat la o universitate din Oklahoma. :mrgreen:

  Reply
 8. MicutzaCeKurai

  @merechene, pina si semilunile-si fac cruce – cind dau de tampitzi. legile fizicii nu-s tot una cu alea ale jihadului – desi Allah este extrem de mare. sper ca acel coleg (ce cacofonie am scapat – sper ca colegul…) nu s-a transformat in kamikadze din doar atita dezamagire)))))

  Reply
 9. MicutzaCeKurai

  bai,@ para, tatcher avea sinii cu mult mai mari (generosi). oricum, nu la locul la care te-ai fi asteptat cu 30 de ani dupa (sa zicem, azi). asa ca potzi sinilasi. esti groaznic de misogin. daca-i fi muiere ai fi misandrin. bagi in ele mai ceva ca co(ce greseala!)mparatzia dintre cele doua drept (chilimana, pardon, chiliana si rromana, adica de Ferentari). oricum, dreapta intareste prietenia dintre om si mina lui. comparativ/raportat cu/la Udrea, cred ca stii de ce (sa o tzii a ta stie?).

  Reply
 10. Merechene

  ca tot a venit vorba de musulmani…ieri, un coleg iordanian (musulman) ne-a prezentat intr-un group meeting un dispozitiv la care lucrase in ultimul an. era de fapt un senzor care detecta microparticule magnetice – pe suprafata lui erau niste regiuni in forma de cruce, deasupra carora se atasau particulele alea. Ei, la sfarsitul prezentarii, vizibil nervos, a spus: " I had such a hard time with these damn crosses (rostit apasat)!".am ajuns la concluzia ca pana si musulmanii moderati sunt tampiti! nu stiu ce kkt le baga in cap imamul lor, dar locul lor nu este in tarile civilizate.

  Reply
 11. para

  "Duminica au fost masacrati 500 de crestini in Nigeria, de catre islamisti. Aveti rabdare pana dupa reclama"

  Sa mai zica Florin ca banii (din reclame) nu sunt importanti.

  Reply
 12. zexe

  Care l-ati vazut pe Mircea Diaconu, sarmanul? Doamne ce m-a amuzat. Nu stie ce voteaza dar voteaza ce viseaza dimineata. Nici nu stiu daca sa rad, sau nu, cand vad astfel de personaje in Parlamentul Romaniei. A votat Diaconu, se pregateste Irina Loghin 🙂

  Reply
 13. para

  "Eye-witnesses say the Hausa-Fulani Muslim militants came chanting 'allahu akbar' and broke into homes, cutting human beings, including children and women, with their knives and cutlasses."

  Reply
 14. para

  Treburi mai serioase:
  http://www.observatorcultural.ro/Lasati-tortionar

  " Eu cred că orice putere din România, care a fost şi care este, a preferat şi preferă să muşamalizeze chestiunea. Aceasta fiindcă există un conglomerat de interese, care leagă politicienii, afaceriştii foşti securişti, clanurile mafiote şi semimafiote, familiile domnitoare din justiţie etc După câte ştiu fam. lui Boc a avut de suferit pe vremea comunistă, casa le era urmărită. Dar astăzi d-l Boc, ca şi ieri Constantinescu, ca şi alaltăieri Năstase, nu vrea(vor) să se lege la cap cu o problemă care ar stârni un iureş turbulent greu de controlat. Aşa că se mulţumeşte să “reorganizeze” o instituţie, care să nu deranjeze." Radu Retrogradu

  Reply
 15. Nemo

  nu cred ca-i vorba de barbatii misogini ai PDL-ului, cred ca e vorba de barbatii misogini romani in general 🙂

  Udrea are o problema "de credibilitate", a ajuns unde a ajuns "fiind promovata", nu prin forte proprii. si adevarul este ca e de prost gust sa-ti scoti tzatzele la inaintare. nu pt ca as avea ceva impotriva lor, a tzatzelor(dupa cum se vede), dar pur si simplu nu asta este "calea". imi aduc aminte ce scandal incepea sa iasa cand Hillary a aratat "doar un pic de bust".

  daca e dpdv al "retoricii", madam Udrea sta bine, prb cel mai bine din PDL. si daca ma uit la Antonescu si la Ponta, viitorul pare sa fie al retoricii.

  cu un pic de "substanta" si mai putin bust, …who knows 😆

  @Florin: aia a lui Sfinx, cu violetul, e copiata dupa Golden Brown:
  http://www.youtube.com/watch?v=d7R7q1lSZfs

  macar sper ca ai lui madam' Udrea nu-s de plastic, e de preferat originalul.

  my 2 cents :mrgreen:

  Reply
 16. Dan Masca

  Elena udrea poate fi presedinte la orice partid, Dar nu poate reforma partidul pentru ca nu este suficient sa fii frumos si destept.

  Nu cred ca o sa o aleaga barbatii misogini ai pdlului .

  Reply
 17. nedormitul

  pic şi poc

  am senzaţia că profilul omului politic, aşa cum îl vezi tu, seamănă suspect de mult cu iisus christos, îţi recomand să-l concediezi imediat.

  dacă n-ai aşteptări atît de mari şi seamănă, totuşi, cu mireni gen titulescu, maniu, iorga, brătianu, mihalache, etc., ei bine, aceşti domni au la dispoziţie nişte poziţii privilegiate în manualele de istorie.

  în cazul în care seamănă cu obama, dă-i o meserie mai uşoară.

  vezi tu, se întîmplă ca omul politic să poarte uneori fustă, să aibă ţîţe, pe alocuri mari, să fie blond, iar agenda lui să nu coincidă cu a ta.

  Reply
 18. neamtu tiganu

  nea Florine, daca ai sti cit de te invidiez, chiar ai vazut-o, ai reusit chiar s-o atingi? Nea Florine sa nu faci prostia sa te speli pa miini vro luna.

  Ai scris f. frumos, cu simtire.. of, of, ce norocos esti!

  P.S Io prefer totusi brunetele.

  Reply
 19. Turnofftheglory

  Gabhry_el, Andreea Vass nu are relevanta politica, e o femeie al dracu de desteapta, e un consilier necesar(nu stiu cat de ascultat) dar nu e "bazata" politic. Udrea e infocuri cu BVB-ul, in PDL are putere nu numai imagine.

  Reply
 20. underscore

  @para

  Urmeaza sfatul. stai mai putin pe net. uita-te mai putin la niste posturi tv. circula mai putin prin drumurile rupte. mergi mai putin pe la institutiile statului.

  N-ai invatat ca d-aia licitatiile raman la fel si situatia pare nasoala si prea putin schimbatoare ?

  La naiba, trimite-ti mai putin copiii la scoala. forteaza-ti rudele sa se imbolnaveasca mai rar. Parcheaza mai rar, ma las-o sa umble singura bumerang.

  Reply
 21. underscore

  @pic si poc

  Cre ca tema articolului era data de intrebarea daca udrea ar fi buna de presedinte pdl. Si ca sa fie buna, ar fi de preferat sa nu fie antonimu desteptaciunii. Si ca nu-i musai sa fie, doar pentru ca e frumoasa ( o fi, daca arata mai bine in realitate decat la tv pe cal ). Io unu tind sa cred ca-i destul de inteligenta. Da, n-ar trebui sa faca fetele alea la camera cand e intrebata o tampenie. E demnitar, ar fi de preferat o altfel de atitudine in fata intrebarilor stupide ale ziaristilor. A fost frumos din partea ta sa spui ca maimutzareala ei inseamna doar sfidare. Da ce-i asa rau sa fii putin sfidator ? Si daca nu stie pe unde ii norvegia si daca are rege, presedinte, ayatolah sau mogul ? E vag inculta, da asta sa fie marea problema a demnitarilor romani ? Probabil toti avem exemple de oameni inculti pe care-i stimam din diverse motive, printre ele putand fi si o judecata sanatoasa si nu neaparat simplista.

  Udrea ar putea fi buna in 2 scenarii oarecum legate.

  -un bun incasator. Ce sa fac, a venit blonda irezistibila, tutolor ni se intampal da uite ca m-am trezit, iarta-ma, impaca-ma.

  -doar sa fie. Toti barbatii viseaza o frumushatza stilata prezenta in proximitate sa-i faca din vorbe, toate femeile o invidiaza si-o apreciaza.

  Reply
 22. MicutzaCeKurai

  cit despre vocile acelea de pe trilulilu (sau cam asa ceva) si tutub, nu seamana impreuna decit eventual cucuruz. @pic si poc, esti suficient de incrincenat se pare incit sa semeni nitzel cu nenea Paturiciu (ma rog, un nepot de-al lui). macar cu atita te creditez ca nu esti nepotzel de-al lui Ilici Iliescu sau matusichii Tamara.

  Reply
 23. MicutzaCeKurai

  la cit vint divin (pardon, "vinturi") s-a(u) tras in realitatea catzavencu, toata lumea este divina (pardon, de vina).

  Reply
 24. Pic si Poc

  Nu mi-e antipatica, o privesc cat se poate de "sec". Insa cred ca tu esti cam blazat, daca nu mai reactionezi la impostura. Hai totusi sa nu luam substitutele drept oameni politici. Chiar daca (din punctul meu de vedere), noi practic nu avem politicieni (adica oameni care au orgoliul, de pe acea pozitie decizionala, sa faca ceva pentru tara asta).

  Reply
 25. para

  nedormitule, m-am plictisit de politica asta. Nu vad vreo masura de dreapta aplicata, platesc mai mult decat anul trecut desi castig mai putin, Guvernul face numai heirupisme. Pe mine ma doare-n cot ca si-a vopsit blogul mov, sau ca stie sa tricoteze. Licitatiile se fac tot la fel, banii din dezvoltare se duc naiba stie pe unde, la mine in domeniu sigur nu.

  Reply
 26. nedormitul

  în ceea ce priveşte filmuleţul de pe youtube, nu înţeleg de ce trebuie să dea socoteală pentru acel telefon. era un telefon sub anonimat în direct, iar femeia respectivă nu era obligată să-şi declare identitatea, indiferent de cît de fondate erau bănuielile lui turcescu. acel telefon este, repet, o tîmpenie. o prostie. un rahat.

  Reply
 27. nedormitul

  nu, problema se pune altfel. elena udrea îţi este antipatică şi pentru asta preferi să spui fără nici un argument că agenda ei nu se pupă cu agenda publică. de-aia îmi permit să fiu zeflemitor.

  Reply
 28. Pic si Poc

  @Florin Cojocariu: Cred ca a fost pur si simplu tupeu. Am impresia ca exista si o anumita disperare ca Basescu ar fi putut sa nu iasa presedinte. Cred ca nu s-a putut abtine. Daca nu ma insel, era perioada in care s-a retras din prim-plan, din motive de imagine pentru Basescu.

  Eu cred ca oamenii astia s-au obisnuit sa manipuleze lucrurile in asa hal, incat ajung sa se simta in siguranta sa faca orice. Cine sa-i puna la punct? Justitia? E a lor. Opozitia. Nu exista. E vorba de acelasi fel de oameni si au tot felul de interese comune.

  Deci, a facut-o pentru ca s-a obisnuit sa sfideze, pentru ca realitatea ii permite.

  Clipul de pe Youtube chiar nu-ti spune nimic? Se simte intangibila. Uita-te la ea cu ce tupeu se stramba si cum se pozitioneaza ca sa evite orice afirmatie. De ce evita sa spuna nu?

  @nedormitul: Sa mor daca inteleg de ce o iei atata in brate, de parca cine stie ce lucru extraordinar a facut pentru tine. Fiind un cetatean obisnuit, evident ca ma includ in "interesul comun", nu vad ce e cinic in asta.

  Reply
 29. nedormitul

  pic şi poc

  dacă vrei cinism, poftim aici: agenda ei nu se pupă cu agenda publică atîta vreme cît tu confunzi agenda publică cu aşteptările proprii sau agenda personală.

  Reply
 30. Pic si Poc

  "Nu are rost să discutăm dacă siguranța asta nu trădează de fapt fragilitate, pentru mulți nu există astfel de subtilități psihologice și siguranța e echivalentă cu aroganța iar rezultatul e antipatia."

  Cred ca totusi te iluzionezi. E pacat de visele tale frumoase. 🙂

  http://www.trilulilu.ro/realitatea/3b8eaf6ab4c661 http://www.youtube.com/watch?v=B14lelAd4BY

  E cinica. Iar agenda ei personala nu se pupa cu agenda publica (interesul comun).

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @picsipoc: nu inteleg ce ar trebui sa demonstreze linkurile alea? E imposibil sa imiti la perfectie pe cineva? Cit de proasta ar trebui sa fie sa intervina in direct cu vocea ei si sa pretinda ca nu e ea? Sa fim seriosi…

   Reply
 31. Bleen

  Deci cine vrea să-l facem preşedinte/ă de partid poate să treacă pe la casierie (deşi nici măcar casierie nu avem) să lase obolul. Sau ortul.

  Reply
 32. MicutzaCeKurai

  bai, tonomatzilor)))))), va plateste fata asta s-o facetzi presedinte de partid (pardon, presedinta… – eh, si-atunci si partidul trebuie acordat si devine partida?)

  Reply
 33. Bleen

  Am văzut-o live, la sediul de campanie al Dictatorului. Părea fragilă, chiar fragiluţă (ca să nu mai zic că arată mult mai bine în realitate decît la TV – iată c-am zis-o).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *