Mr. Geoana, last frontier

Mircea Geoană este un produs politic expirat. Lui nu i te mai poți adresa, decât ca să-i faci un reproș. Geoană este suma tuturor reproșurilor pe care pesediștii le pot depune în contul PSD, că i-a lăsat fără acces la resurse și fără domnie. PD-L a pus piciorul în prag în privința sa, încă de când și-a depus candidatura la președinție: dacă vrea să candideze, Mircea Geoană ar trebui să-și dea demisia din funcția de președinte al Senatului. Niciodată nu e târziu pentru o demisie. Institutul de Politici Publice a mers și mai departe: Geoană a decontat de la Senat deplasările prin țară, prilejuite de campanie. Reacția acuzatului s-a pierdut în explicații vagi și a insistat pe ideea că n-a folosit fonduri publice în acțiunile electorale. De parcă n-ar putea atrage fonduri private, la fel de toxice sau deocheate, cum a fost în turneul din Maramureș, unde a fost însoțit de o numeroasă suită. Geoană a intrat în Maramureș dinspre Satu Mare, coborând de pe calul alb al victoriei în avans.

Într-o parcare, lumea l-a tratat deja ca pe președintele țării, iar  rapsozii Gheorghe Turda și Nicolae Sabău i-au cântat în duet la ureche, „Maramureș plai cu flori”. Președintele virtual a fost primit cu colac, sare și horincă reale, așternute pe un un prosop brodat în gospodăria unui țăran. În America, s-ar face o anchetă la sânge să se afle cât e horinca. Dar prosopul, cât e prosopul? Dar colacul? Dar sarea, doamnă, sărurile?! Dar Gheorghe Turda cu cât a fost plătit de PSD, după ce i-a cântat președintelui Băsescu la o chermeză în județul Mehedinți? Are voie un rapsod să presteze la ambele partide, la două capete? După o anchetă minimală făcută cu mijloace locale, colacul a ieșit momentan din anchetă, fiind donat de Octavian Cerneștean, fostul primar pesedist al orașului Baia Sprie, care l-a preparat în brutăria sa personală.

Lucrurile cu sponsorizările lui Geoană nu se opresc însă aici și se complică în progresie logaritmică. Pe 27 august trecut, candidatul PSD a vizitat pe îndelete fabrica Ramira din Baia Mare. Pe harta politică a reședinței județului Maramureș, în dreptul Ramirei scrie cu cerneală simpatică: proprietate a vicepreședintelui județenei PSD, Dumitru Matei; se recomandă multe cuvinte de apreciere față de proprietar, întrucât îi plac laudele deșănțate și dacă va fi gâdilat acolo unde trebuie, va sensibiliza și el la momentul oportun buzunarul d-lui X cu o sponsorizare binemeritată în vederea alegerilor. Vizita la școala din Recea, care nu este unitate economică, a fost minimală. Aici, Geoană a dat mult prea repede mâna cu reprezentanții administrației publice locale. La Borșa, care este oraș sărac, n-a mai ajuns deloc. Lucrurile s-au desfășurat  aidoma în orice vizită, de parcă n-am ști pe ce lume trăim.

Geoană l-a clonat prost pe Iliescu, care era clona intelighentă a lui Ceaușescu. Episodul Geoană a arătat că sunt mai importanți acei semeni în stare să bată din palme până li se învinețesc degetele, la apariția pe scenă a unui baștan politic național, decât toate listele de sprijin inițiate de hidrele intelectuale cu trei capete, în stare să mobilizeze intelighența națională pentru proiectele lui Băsescu. Nu s-ar zice că liderul social-democraților nu se pricepe la natura ascunsă a oamenilor. Cu prilejul celor 51 de ani pe care i-a împlinit de curând, Mircea Geoană a testat loialitatea și disponibilitatea foștilor săi subalterni de a se face preș, în eventualitatea că va ajunge președinte. Exercițiul de umilință s-a desfășurat pe pajiștea sediului central al PSD din Șoseaua Kiseleff și la Teatrul Bulandra, închiriat pentru un spectacol interpretat de trupa mimului Dan Puric, în onoarea celor 200 de invitați ai sărbătoritului.

Cel mai precis și-a intrat în pilelea de vasal, eternul trădător Liviu Dragnea sau fugarul cu primul venit, Dragnea Liviu, care i-a făcut cadou aniversatului național un stilou pentru uzul președinților țării. Însă cel mai gratuit cadou i l-a făcut ansamblul de foste glorii ale sportului, muzicii și scenei românești, care și-au luat în serios rolul de susținători ai liderului PSD la alegerile prezidențiale, constituind baza gherilei civice “Amicii lui Mircea Geoană”, sub bagheta fostei glorii politice Cosmin Gușă. Numele așa-zișilor vectori pozitivi ai prezidențiabilului Geoană nu contează și nici nu importă că printre ei nu figurează niciun intelectual sadea. Surprinde curajul de sinucigaș al Lavinei Șandru de a-l aplauda pe prezidențiabil doar pentru că există, care i-a urat lui Geoană să domnească 10 ani pe tronul țării, în uralele entuziaste ale aplaudacilor care au bătut din palme până li s-au albăstrit buricele degetelor. Cei zece ani au trecut ca vântul prin puful unei păpădii și distanța dintre grumazul lui Geoană și priveliștea ghilotinei care o să-l reteze este mai subțire ca firul de păr al Șeherezadei.

Facebook Comments

26 Comments Mr. Geoana, last frontier

 1. Nea

  Ştiam! Eram sigur!

  Era destul să mă uit la mecla lui Dan Puric, să-i aud gargara moralistoidă, ca să ştiu că e o lichea. Le spuneam celor din jur şi nu mă credeau. Le spuneam că va veni şi dovada, să aibă răbdare, e ca o bombă cu ceas, nu prea ai cum să o opreşti dacă nu ştii de existenţa ei. Începutul a fost greu, o să mai facă şi alte boacăne.

  Reply
 2. Leon cel Treaz

  @neamtu tiganu,

  anul bisect e anul la care i se rupe frana de mana si ii ramane lipit piciorul pe pedala de acceleratie.

  Reply
 3. neamtu tiganu

  am gasit explicatia, 2008 a fost an bisect. Un an este bisect dacă este divizibil cu 4, exceptând cazurile când este divizibil cu 100 fără a fi divizibil cu 400.

  Deci a avut mai multe zile, mai ales ca 29.02 a cazut intr-o vineri.

  Reply
 4. neamtu tiganu

  Leone, cred ca ai dreptate desi cifrele se scriu cam la fel si-n engleza si-n romana si chiar in chineza, in japoneza nu stiu.

  Simtomatic e faptu ca mai toti scriitorii sunt adinc preocupati de cum a dat geoana mina cu stilou si nu au absolut nici un interes sa vada niste cifre care-i loveste in mod direct si direct in coaie.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   neamtule, in primul rind intre productivitate si salariul mediu nu e absolut nici o legatura. Intre productivitate si numarul de angajati e un raport direct si invers. (inainte de eventuala polemica citeste si mata ce scrie aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Productivity, desi ar trebui sa cunosti ca se aplica si la industria rachetelor balistice la care imi amintesc ca te pricepi) In al doilea rind, iti multumim ca ne trezesti la realitate, aici la romanica ne-a hipnotizat Marinarul si nu ne dam seama ca o ducem prost decit daca ne amintesti matale. Jos Basescu! Jos Tiranul! De ce tace???? Se simte vinovat! Houuuooooo!

   Reply
 5. Leon cel Treaz

  @neamtu tiganu,

  cred ca s-a gandit in japoneza, s-a scris in romana si s-a transmis in engleza. Erorile au aparut la traducerea succesiva dintr-o limba in alta. Sa-ti dau un exemplu concret, traducand tot ce am spus in engleza si apoi din nou in romana, pe programul de traduceri google.

  a. I thought that in Japanese, written in Romanian and English broadcast.Errors occurred in successive translation from one language to another. Let me give an example.

  b. M-am gândit că, în japoneză, scrisă în română şi engleză broadcast. Errors au avut loc în traducere succesive de la o limbă la another. Let-mi dau un exemplu.

  PS: Rog traducatorii blogary sa se abtina.

  Reply
 6. neamtu tiganu

  INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Nr. 48 din 8 martie 2010

  Câştigul salarial*) mediu în luna ianuarie 2010

  În luna ianuarie 2010, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1967 lei, cu 2,8% mai mic faţă de luna precedentă.

  Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1426 lei, în scădere faţă de luna

  precedentă cu 51 lei (-3,5%).

  ********************************

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Nr. 22 din 4 februarie 2009

  Câştigul salarial mediu în luna decembrie 2008

  În luna decembrie 2008, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2023 lei,

  cu 9,7% mai mare faţă de luna precedentă.

  Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1489 lei, în creştere faţă de luna

  precedentă cu 128 lei (9,4%).

  ******************************

  Deci productivitatea creste cu 11,2%, da salariu mediu scade!!??

  Reply
 7. val_one

  Dupa congresul in care si-a pierdut si bruma de onoare si putere ce-o mai avea in partid,am crezut ca a devenit ,pe merit,

  Geoana_cel _care _nu_mai _ce_pierde.Se pare ca mai are.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Geoana, cind nu va mai avea nimic de pierdut, va pierde insasi calitatea de a nu mai avea nimic de pierdut si o va lua de la capat.

   Reply
 8. neamtu tiganu

  Ca antiteza la prostia lu Geoana as mentiona clarviziunea presedintelui de dreapta ales cu entuziasm de intregu popor citez: "Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Forumul de afaceri româno-nipon desfăşurat la Tokyo, că în 2009, pe fondul crizei economice, productivitatea muncii a înregistrat o creştere de 11,2%, în timp ce în 2008 a fost de doar 6,6%, una dintre modalităţile prin care patronatul a găsit soluţii de creştere fiind trimiterea în şomaj."

  Iata deci un model original romanesc, pt. cresterea productivitatii, se va proceda la trimiterea in somaj. Modelele vestice reactionare de tehnologizare, automatizare, informatizare pt. cresterea productivitatii sunt desuete.

  As intreba pa domnu Ivanciuc daca are date statistice de cum s-a calculat cresterea productivitatii, mai ales ca unii circotasi spun ca "PIB-ul Romaniei a scazut cu 7,1 la suta in 2009". Alta stire interesanta e ca In luna ianuarie, numarul somerilor era de 740.982, reprezentand un procentaj de 8,1 la suta.

  In ultima luna de anul trecut, rata somajului se ridica la 7,8 la suta, iar, la nivelul anului 2009, media a fost de 6,3 procente."

  Iata doamnelor si domnilor ca productivitatea creste, datorita masurilor intelepte ale partidului cu 11,2%, (oi!!?) in timp ce PIBu scade cu 7% iar somaju creste doar cu putin.

  P.S Rog urgent clarificari, Astept provincia. Scriitorii Blogary sunt rugati sa se abtina.

  Reply
 9. Pataphyl

  Obiectez: Mr. Geoană n-are cum fi primul nici măcar din coadă. Poate doar o noapte – noaptea la o coadă la o frontieră 🙂

  Reply
 10. MicutzaCeKurai

  n-am pus geoana pe geoana pina n-am citit intreg articolul. dar cam mult fu bagat in seama (sama?) acest individ ce-n fiecare miez de noapte cind e sa fie vreo alegere se transforma in dovleac, in loc de ceea ce pentru care candida. de bostan ce este. d-aia candida la bostanarie. la bostanarie candida.

  Reply
 11. neamtu tiganu

  Un articol f. bun, extrem de bine documentat, inteligent, plin de umor, cu multe virgule puse la fix.

  La mai mare d-le Ivanciuc, de oameni ca mata are nevoie tara, ai pus destu pa rana. Ar fi o delectare sa aduni aceste perle intr-o carte de bucate pt. stirbi.

  Parabola cu stilou a fost genitala.

  P.S Condamn la rindu meu gestu comunist al d-lui Geoana, mai ales atunci cind a dat mina multa prea repede cu niste autoritati locale. Corect ar fi fost sa se dea mina incetisor, incetisor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *