Jihad in Franta. Crima ca necesitate.

Pe cît punem pariu că „nu e vina lui”? Pe cît punem pariu că „evreii şi americanii sînt de vină”? Pe cît punem pariu că „contextul l-a împins la un asemenea gest”? Pe cît punem pariu că „vina pentru moartea copiiilor din Toulouse o poartă ocupantul israelian din Palestina”? Pe cît punem pariu că „americanii-s de vină, George W. Bush, în special, că pe timpul lui i-a venit lui Omar Calif (adică prescurtarea de la omor calificat) ideea să omoare copii evrei”?

Teroriştii arabi nu deţin responsabilitate individuală. Ei nu sînt altceva decît cîini pavlovieni pentru care naşterea creştinului sau evreului e aprinderea becului care comandă crima. Sînt victime ale determinismului. Teroristul musulman nu ucide. Teroristul musulman e obligat să ucidă, crima lui e concluzia unui şir logic. Crima lui, fie că e vorba de 3000 de americani din Manhattanul anului 2001, fie că e vorba de copii evrei ai Toulouse-ului în 2012, este o necesitate. Cînd crima este consecinţă a unui şir logic, ea este justificată şi, mai ales, ea este necesară. Crima teroristului arab nu este o decizie personală. Teroristul arab nu are de ales. El ucide în numele Coranului şi al lui Neceaev. Ca şi burghezul sau chiaburul mort la Aiud sau în Siberia, ca şi americanul mort la 11 septembrie 2001, şi copilul evreu ucis la Toulouse  l-a obligat pe criminal să-l ucidă. Existenţa lor e răul originar, e însăşi premisa care duce la concluzia crimei. Copilul evreu sau burghezul îşi obligă călăul la crimă încă din momentul în care se nasc. Din punctul ăsta de vedere criminalul ar putea să-i acuze că, prin însăşi existenţa lor, îl obligă la păcatul crimei, îl deranjează dintr-o viaţă a virtuţii.

Teroristul musulman, ca şi comunistul sau nazistul, ucide din necesitate, ucide pentru echilibru, pentru a îndrepta lucrurile, pentru a le pune în ordine. Evreul, creştinul, americanul sau capitalistul sînt aberaţii şi sînt cancer. A nu încerca să îndrepţi, să elimini aceste aberaţii, aceşti şobolani, e crimă. A îndrepta, a elimina aberaţiile şi şobolanii e necesitate. Poate chiar eroism. Dar eroismul ţine de număr. Cu cît mai multe victime, cu atît mai mult eroism.

Cît despre copii sau nevinovaţi, acestea sînt concepte neştiute în lumea comuniştilor, naziştilor sau teroriştilor arabi. Cu cît elimini cancerul mai repede, cu atît mai bine. Ei, evreii, capitaliştii, creştinii sau americanii, ei, duşmanul, nu fac rău fiindcă vor, deci nu se pune problema vinovăţiei sau nevinovăţiei. Ei sînt răul, în mod necesar, fără să vrea. Deci, trebuie eliminaţi orice ar face. Ei sînt Răul, deci nu mai contează ce fac.

Te ucid pentru ceea ce eşti, nu pentru ceea ce faci.

Toate acestea ni le vor spune media internaţionale în zilele următoare. Chiar dacă nu în forma asta. Ideea e că teroristul arab a ucis din necesitate. Şi că, dacă e s-o spunem p-aia dreaptă, pentru high-life-ul liberal vestic crima împotriva evreului, americanului, soldatului occidental sau chiaburului est-european este o necesitate ideologică.

Degeaba încearcă vestul „să se adapteze”, să-şi schimbe obiceiurile şi atitudinea, degeaba încearcă să facă pe plac lumii musulmane. Degeaba încearcă evreii să cedeze teritorii. Ei, noi, sîntem personificarea Răului, în mod necesar, obiectiv. Orice am face. Cedările Occidentului sînt naivitate şi laşitate. Europenii şi americanii fac umbră aiurea Lumii lui Allah. Poate că unii dintre ei zîmbesc tîmp sau speriat sau slugarnic în timp ce fac umbră. Poate că majoritatea dintre ei fac umbră în genunchi. E adevărat că e mai puţină umbră. Dar tot umbră e. Cînd păcătuieşti prin însăşi existenţa ta degeaba încerci să faci frumos la cameră pentru Al Jazeera, poate, poate iei o notă bună la purtare de la Hamas, Hezbollah, Al Qaeda, Frăţia Musulmană sau mai ştiu eu ce lone killeri de religie musulmană şi cetăţenie europeană (înainte de copiii evrei din Toulouse a fost Theo Van Gogh – teroriştii musulmani nu ucid doar în grup organizat, ca în Bali, Mogadiscio, la New York, Madrid, sau Londra). Cînd eşti condamnat la moarte pentru ceea ce eşti e inutil, prostesc, chiar penibil, să încerci să schimbi ceea ce faci, în speranţa că vei fi cruţat.

„According to Sammy Ghozlan, a former police superintendent and the head of a French antisemitism monitoring group, street violence against Jews is increasing, and is largely perpetrated by Muslim thugs. (Just one week ago, a Jewish high school student was beaten at Porte de Bagnolet in Paris, until he was rescued by horrified witnesses.) The so called BDS campaign (anti-Israel boycott), while illegal, gains ground and grows more violent. It is not uncommon for BDS activists to “occupy” stores that sell Israeli products or bookshops that sell pro-Israel literature and to dump or damage the items, a practice reminiscent of the SA, anti-Jewish boycott in the 1930s. One hears “Death to Jews” mottos frequently in Muslim-populated areas. Such cries sounded last month in Champigny, near Paris, upon the release of a comedy about Sefardi Jews, La Vérité si je mens 3.”

PJMEDIA- Jihad in France

Facebook Comments

132 Comments Jihad in Franta. Crima ca necesitate.

 1. Hongse

  Mă flăguiesc singur Off Topic: Bleen, n-ar fi totuşi mai bine să laşi toate rămuricile dacă tot nu se pot elimina complet?
   

  Reply
 2. Dragos

  „Cu cît mai multe victime, cu atît mai mult eroism”
   
  flacaul asta de la Toulouse, Mohamed Merah, ca si aia cu 9/11, ca si aia de la Balsoi Teatr, s.a. asemenea sunt teroristi cinstiti – au o cauza pe care’o considera dreapta, fac pac-pac-pac (7 morti in cazul Toulouse) si mor cu arma’n mana. relativ lacrima caprioarei pe langa terorismul necinstit al unor televiziuni asa zis de stiri de pe la noi, fata de gasca Iliescu&Co, fata de terorismul guv. Tariceanu (io o consider mult mai criminala decat guv. PSD, daca exceptam Petromul). Osama bin Laden a fost un Iisus pe langa barabasii astia de SOV si Felix.
  cuantificabil  in morti si $, io zic ca ai nostri teroristi fac o figura frumoasa, sunt Eroi cu E mare. nu incape indoiala.
   

  Reply
 3. Bogdan Calehari

   
   
  Am citit articolul odata, de doua ori, l-am trimis apoi catorva cunostiinte. L-am mai citit odata si inca o data. Simteam ca nu este de ajuns, ca trebuie sa mai fac ceva pentru a nu ramane cu senzatia ca am trecut nepasator pe langa ceva deosebit, pe langa ceva rar si pretios.
  Pai, sa-l comentez , mi-am zis! Simteam insa, ca ceva nu este in regula. Numai gandul de a face asta mi se parea o lipsa de respect. Era ca si cum as fi incercat sa intervin asupra a ceva perfect, fara cusur, ceva  facut cu suflet, din suflet.
  Asa ca, n-am s-o fac!
   

  Reply
 4. tudorserban

  Sa inteleg ca Mohammed Merah este toti musulmanii, dar Sgt. Robert Bales nu este toti americanii, nu? Exact o retorica de felul asta folosesc probabil extremistii islamisti din Afganistan ca sa instige la uciderea moderatilor pro-americani. In loc sa scapam de tribalisme de-astea in secolul 21, se pare ca ele devin din ce in ce mai frecvente… Nu am invatat oare nimic din secolul 20?

  Reply
  1. anarchix

    @tudorserban 
   Cand un crestin (american) face abuzuri in afara granitelor (civili si Iraq si Ahanistan) sau acasa (omoara doctori care fac avorturi), restul incep sa-si puna intrebari, protesteaza, si in final isi pedepsesc semenul. 
    
   Cand un musulman omoara in draci, ceilalati tac malc. Cunosc ctiva  aici unde lucrez  si mai toti sunt de acord cu raderea de pe harta a Israelului. Un amanunt interesant, pana si ateii nascuti musulmani gasesc justificabil terorismul.
    
   ‘nuff said!  

   Reply
 5. chaindog

  pe cat punem pariu ca vina pentru moartea copiilor palestinieni o poarta parintii lor care nu vor sa moara odata in rezervatiile unde au fost bagati? pe cat punem pariu ca milionul de oameni morti in afghanistan si irak ar fi inca in viata daca unii dintre noi nu ar avea nevoie de mai mult petrol?

  Reply
  1. nedormitul

    @chaindog
   îți răspund la una: pe cît punem pariu că românii, americanii și britanicii mor în afganistan, dar de profitat profită – fir-ar al dracului – chinezii.
   p.s. – chiar am probleme serioase cu banii, m-ar ajuta foarte mult dacă ai putea pune la bătaie o sumă mai mare. mulțumesc anticipat.

   Reply
  2. Nea

    @chaindog Ai uitat să aminteşti de împilarea poparelor prin Coca-Cola şi dă dacă laşi un cui într-un pahar cu băutura satanei capitaliste, până dimineaţa nu-l mai găseşti.

   Reply
  3. Hongse

   @chaindog
   Ai dreptate. Vina pentru moartea copiilor palestinieni o poartă părinţii lor. Pentru că-i folosesc drept scuturi umane. 
    

   Reply
 6. Nea

  1. Un detaliu care spune multe despre armata franceză:
  Când plănuiau să ajungă la Paris, în al doilea război, nemţii au cumpărat ghiduri ale Franţei şi au plasat patrule de poliţie RUTIERĂ la răspântii, pentru a asigura fluiditatea traficului de blindate cu destinaţia de vacanţă Paris. Asta era grija lor, că nu ajung destul de repede, nu că i-ar aştepta fioroşii luptători francezi.
  2. Ce fel de gaze lacrimogene au folosit, de a ieşit muiahedinul aşa supărat din veceu?
  3. Puneţi dom’le, ora comentariilor, că şi aşa nu mai ştim dacă sunt de la cap la coadă sau invers, iar de succesiune logică tot nu poate fi vorba.

  Reply
  1. Bleen

    @Nea Am citit undeva că Manstein sau Guderian sau Rommel (unul dintre ei, nu mai ţin minte care) a folosit ghiduri turistice în planificarea atacului. Atacul (planul lui Manstein) e una dintre cele mai mari realizări din istoria militară şi una dintre cele mai penibile înfrîngeri militare (aici francezii sînt specializaţi – cu excepţia războaielor napoleoniene).

   Reply
   1. Hongse

    @Bleen@Nea
    Aşa e, şi eu mi-aduc aminte. Şi ironia ironiei, foloseau ghiduri Michelin, că erau cele mai bune.
     

    Reply
   2. anarchix

     @Bleen  
    Mai exista una tare. In una din scrisorile adresate nevestei in timpul primului razboi mondial, Rommel ii povestea de chilotzii de dama descoperiti in transeele francezilor. Luptatori de la mama lor francezii astia.
     
    Inca o chestie. Napoleon nu era francez. 🙂 

    Reply
 7. Hongse

  The Al Qaeda fanatic who murdered seven people in south west France died in a vicious gunfire battle after police stormed his apartment following a 32-hour siege.
  The Toulouse terrorist burst out of his flat’s bathroom ‘shooting insanely’ at officers, before leaping to his death from a window. 
  In scenes reminiscent of a Hollywood film, Mohammad Merah, 23, unleashed round after round from automatic weapons after gas cannisters were thrown into his apartment and police stormed in.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2118052/Toulouse-shooting-First-picture-Al-Qaeda-fanatic-Mohammed-Merah-suspected-killing-7.html#ixzz1pr2Prlb6
   

  Reply
   1. Hongse

    @Florina
    E noua strategie militară. Probabil i-au şi pasat nişte mâncare mexicană, că altfel cred că îi  apuca weekend-ul!
     
    Stau şi mă întreb cu ce dracu au consumat minute gratuite la telemobil timp de treijdouă de ore? Ce-au avut de negociat? „Bă, ai 5 minute să ieşi afara cu mâinile sus sau cu picioarele înainte. Dă cu banu'”. Ce mare şmecherie?
     

    Reply
    1. Annia

      @Hongse Buna ziua,
      
     De obicei, ma limitez la a citi (si o fac cu placere, de obicei), nu comentez. De data asta, insa, imi permit sa intervin in discutie, pentru ca ma aflu, temporar, in Franta si „simt” tensiunea de aici. „Ezitarile”fortelor RAID se datoreaza faptului ca cetatenii, locuitorii regiunii Toulouse, si-au manifestat dorinta – legitima, de altfel – ca  ucigasul sa fie prins viu si judecat. Nevoia asta de a dezbate si intelege, inainte de a lua o decizie, e pregnanta in cultura francezilor.
      
     Cu exceptia ultimelor ore, inainte de deznodamant, fortele de interventie s-au aflat in dialog cu ucigasul, au incercat sa il convinga sa se predea. Evident, insa, pentru acesta din urma, „dialogul” a fost un prilej pentru a-si justifica faptele si a-si afirma mandria de a fi martir.
      
     Desigur, nu lipsit de semnificatie este si contextul: campania electorala pentru prezidentiale…

     Reply
    2. Dragos

      @Annia  @Hongse mari boieri & mari caractere si francejii astia. pai de ce n-au organizat un referendum national cu i’o tragem/nu i’o tragem ? ce, murea Mohamed Merah de plictiseala daca mai astepta 2-3 saptamani pana la referendum plus 1-2 cu centralizarea rezultatelor ?

     Reply
    3. Annia

      @Dragos  @Hongse 
     🙂 Foarte bine punctat: de dragul dezbaterii si al argumentarii, de multe ori pierd momentul potrivit pentru a actiona. In cazul de fata, insa, dupa incercuirea imobilului in care se afla Merah, era clar pentru toata lumea ca acesta  nu mai avea scapare, nu existau decat doua optiuni: prins viu sau mort. 
      
     Am mentionat insa  si contextul, pentru ca Sarkozy se afla, in sondaje, intr-o situatie dificila fata de socialistul Hollande si i-ar fi convenit de minune sa il prinda viu, apoi sa se discute zile intregi despre caz si despre eficacitatea fortelor de ordine.
      
     Acum, in schimb, pe toate canalele sunt emisiuni despre usurinta cu care au fost lasate sa se dezvolte in societatea franceza celule- pepiniere de islamisti fundamentalisti (de dragul multiculturalismului, of course).

     Reply
    4. Dragos

      @Annia voiam sa va intreb cu ce ar fi incurcat Merah-viu dezbateri pe teme precum „stiati ca Franta are mai multi musulmani decat crestini practicanti ?”, „cum de toti tiganii din Europa si Africa si-au intins corturile pe Champs-Élysées ?”, „Tour Eiffel = bananier sau cocotier ?”, „compiuter sau ordinateo’ur ?”, gen. apoi mi-am amintit de o radiografie a Frantei developata de un unchi de’al meu – Franta este o adunatura de prosti  unde, din cand in cand, se trezeste unu’ sa futa o dunga albastra p’un perete iar ceilalti se extaziaza cu „olala!, magnifik che capodopeur sonsonsonsentimetr statzioner”. 
     niste tarani….

     Reply
  1. Yeba

    @Hongse Alea cu voia să îngenuncheze Franţa şi era in a process of hate mi s-au părut cele mai mişto.

   Reply
    1. Florina

      @Bleen  @Hongse  @Yeba n-or fi avut mai mult mărunt la ei să cumpere ceva corespunzător, da’ bănuiesc că-şi vor cere scuze pentru asta. 

     Reply
 8. Dragos

  „Copilul evreu sau burghezul îşi obligă călăul la crimă încă din momentul în care se nasc”
   
  nu intotdeauna, de ex. cu Ciutacu-copil balos n-a avut nimeni nimic. treaba s-a stricat cu Ciutacu-„jurnalist”-tonomat-balos.

  Reply
 9. Bleen

  Pentru cei care n-au fost atenţi la ştiri sau n-au înţeles: individul care a ucis copiii evrei şi militarii frnacezi este algerian.

  Reply
  1. Bleen

   Authorities said Merah, a French citizen of Algerian descent, espoused a radical form of Islam and had been to Afghanistan and the Pakistani militant stronghold of Waziristan, where he claimed to have received training from Al Qaeda.
   They said he told negotiators he killed a rabbi and three young children at a Jewish school on Monday and three French paratroopers last week to avenge the deaths of Palestinian children and to protest the French army’s involvement in Afghanistan, as well as a government ban last year on face-covering Islamic veils.
   Read more: http://www.foxnews.com/world/2012/03/22/french-riot-police-set-off-explosions-as-standoff-between-authorities-and/#ixzz1pqEwKTCC

   Reply
  2. Dragos

    @Bleen  individul Anders Behring Breivik e de obarsie norvegian get-beget. indivizii de la Balsoi Teatr erau ceceni de la mama lor…

   Reply
   1. Bleen

     @Dragos  Şi care e legătura dintre Mohamed Merah ăsta şi Palestina? Fiindcă nu ştiu de ce am impresia că unii au crezut că-i palestinian şi poporu-i este asuprit.

    Reply
    1. Dragos

      @Bleen legatura este „nu este alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este profetul lui Allah”. deci decat Allah, punct. asta-i legatura data dracului, nu-i legatura d’aia de kkt tip PSD-PNL-Felix

     Reply
 10. Bleen

  Vreau 5 flaguri de offensive la comentariul ăsta, hai repejor, repejor! Test test! Muie Steaua! Muie Dinamo! Muie PDL! Muie Băsescu! Hai Rapid!

  Reply
   1. Bleen

    @Hongse
    Hey there,
    User Hongse has flagged offensive on “Jihad în Franţa. Crima ca necesitate.”: http://www.blogary.ro/2012/03/jihad-in-franta-crima-ca-necesitate/#lf_comment=17018303
    The flagged comment was posted by Bleen
     
    With love,
    Livefyre Sensitivity Department
    P.S. Is Hongse flagging comments that shouldn’t be flagged?
     

    Reply
    1. Hongse

      @Bleen Hey there, dear friend,There’s some meanie dude, Hongse, who flagged offensive on “Jihad în Franţa. Crima ca necesitate.”: http://www.blogary.ro/2012/03/jihad-in-franta-crima-ca-necesitate/#lf_comment=17018303The flagged comment was posted by Bleen.Now now, there’s no need to hurt anyone’s feelings, most probably User Hongse accidentally misclicked but just in case, would you please take a look?With love,Livefyre Sensitivity Department

     Reply
    2. Hongse

      @Bleen Hey there, dear friend,
     There’s some meanie dude, Hongse, who flagged offensive on “Jihad în Franţa. Crima ca necesitate.”: http://www.blogary.ro/2012/03/jihad-in-franta-crima-ca-necesitate/#lf_comment=17018303
     The flagged comment was posted by Bleen. Now now, there’s no need to hurt anyone’s feelings, most probably User Hongse accidentally misclicked but just in case, would you please take a look?
     With love,
     Livefyre Sensitivity Department

     Reply
  1. Yeba

   @Bleen, unde e dreptatea? Vad că @nedo te place, dar nu văd ca @Hongse te dezagrează sau ce-o mai fi flăguit el la Muie Băse!.

   Reply
  2. Yeba

   Ti-am dat un disagree din inimă, poţi să fii sigur! Am dat si refresh si comentariul nu s-a sters!
   La „Recent Comments” am văzut că a scris @Ivan acum si am luat la răsfirat copăcelul, să văd unde Zdrâmbilici.

   Reply
  3. Yeba

   Ti-am dat un disagree din inimă, poţi să fii sigur! Am dat si refresh si comentariul ăsta nu s-a sters! De câţi Disagree ai nevoie?
   La „Recent Comments” am văzut că a scris @Ivan acum si am luat la răsfirat copăcelul, să văd unde! Zdrâmbilici verzi.

   Reply
   1. Bleen

     @Yeba  Cînd apar comentarii noi te anunţă un pop up: 1 new comment, 2 new comments…. Dacă dai click pe el, te duce la comentariul respectiv.

    Reply
   2. Bleen

     @Yeba  Am văzut că încă apare comentariul. Are mai mult de 5 dizăgriuri. Probabil nu-l şterge fiindcă aparţine unui moderator (şi site owner pe deasupra). I-o fi frică să-l şteargă sau pur şi simplu discriminează.

    Reply
    1. Hongse

     @Bleen@Yeba
     Sau poate că şi cele două like-uri pe care le-ai primit atârnă şi ele în balanţă şi sabotează sensitivity department. Dar ca să lămurim influenţa dictatorială a admin-ului faceţi teste pe comentariul ăsta şi daţi cu offensivele în el! 😀
      

     Reply
    2. Yeba

      @Bleen  @Hongse  Vorbeşte, dom’le, româneşte, flăgui-te-aş! Am primit ordin în căşti să las părerile personale deoparte şi să-ţi dau offensive, că alea se şterg mai repede, şi nu pot (TEHNIC) să-ţi dau 20 de dizăgriuri. 

     Reply
 11. Dragos

  9/11 (nine-eleven). incercati sa va inchipuiti cat de bazati pe dreptatea cauzei lor au fost cei 19 sinucigasi de au infaptuit acele arogante.

  Reply
  1. Bleen

    @Dragos Aşa erau şi naziştii, aşa erau şi sînt şi comuniştii. Între islamişti, nazişti şi comunişti nu e nicio diferenţă. 

   Reply
 12. Bleen

  off topic
   
  La fiecare comentariu există buton de flag as: spam, offensive, disagree, off topic. La 5 spam sau 5 offensive sau 5 off topic sau 20 disagree, comentariul e şters automat. Astea-s setările pe care le-am pus eu. Poate că 3 cu 10 ar fi mai bine, nu ştiu.

  Reply
  1. Florina

    @Dragos să zicem că tot încerci să muţi discuţia pe alte coordonate, în timp ce la o întrebare simplă pe care ţi-am pus-o mai devreme nu răspunzi. 🙂

   Reply
  2. Florina

    @Dragos zîmbiliciul din comentariul meu anterior nu e de glumă, e din spiritul pacifist de care s-a făcut vorbire, aşa că aştept în continuare un răspuns. 

   Reply
  1. Hongse

   @Florina
   Are. (Şi shppt the dog). Nu ştiu dacă şi are vre-un efect, dar este: FLAG|SPAM|OFFENSIVE|DISAGREE|OFF TOPIC
    

   Reply
    1. Hongse

     @Florina
     Disagree e mult mai politically correct decât dislike! Nu sunt de acord cu stimatul comentator de mai sus, faţă de „bă urâtule”! Mai pacifist de asta nu ştiu ce să zic… 😀
      

     Reply
 13. Dragos

  sa ne amintim de fosta Iugoslavie. absolut fiecare etnie, (bosniacă, croată, macedoneană, muntenegreană, sârbă, sârbo-croată sau croato-sârbă, slovenă) s-a simtit datoare sa macelareasca pe celelalte. da, sarbii s-au daruit mai mult, au pus mai mult suflet in economia partidei, da totodata a fost evident faptul ca golaverajul mai slab al celorlalti s-a datorat decat lipsei echipamentului performant.

  Reply
 14. Ivan Zubeldian

  Uneori mă amuză cum ajungem și noi să funcționăm ca găinile alea atot-știitoare de stau pe la Realitatea toată ziua și, indiferent de subiect, se indignează expert și comentează fulminant. Scopul lor principal e să-și exhibe geniul în fața națiunii. Sunt destui aici care-și dau cu părerea fără să fi stat vreo secundă de vorbă cu un evreu din Israel sau cu un palestinian. Care n-au nici o idee despre complicațiile antisemitismului francez și în ce măsură, așa cum au spus câțiva rabini francezi importanți, el e alimentat chiar de comportamentul unor lideri ai comunității evreiești din Franța. Sau care vorbesc de antisemitismul musulman având impresia  că e același lucru cu antisemitismul fermierului alsacian, fără să știe că antisemitismul e o invenție creștină și, până de curând, musulmanii cu evrei trăiau în deplină armonie și respect religios. Avem un nou subiect și toată lumea s-a repezit flămândă să-l facă bucăți. Bașca un subiect care va atrage militanți indignați pro și antisemiți de pe tot netul românesc.  Văd că deja se avansează invitații la caft și se publică dimensiunile trupurilor răzbunătoare. Sincer, mi se pare mai important să discutăm despre noi și halul în care am auns. Evreii știu să aibă grijă de ei mai bine decât noi de ei, vă garantez asta. Mai ales cei din Israel care fac trei ani de armată, cu glonț pe țeavă, pe front. Ceea ce aș recomanda călduros și viteazului andreifras care merită un adversar pe măsura curajului lui.

  Reply
 15. Bleen

  „În Arabia Saudită creştinii nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private. Deşi numărul real al creştinilor romano-catolici este estimat la circa un milion, numărul oficial comunicat de autorităţi este zero. Totodată, în Arabia Saudită convertirea de la islam este pedepsită cu moartea.”
   
   http://www.adevarul.ro/international/Declaratie-soc_a_Muftiului_Arabiei_Saudite_0_667733682.html

  Reply
 16. Bleen

  În 1948 în Palestina trăiau circa 1, 2 milioane de arabi şi 600 000  de evrei (în Ierusalim evreii erau majoritari încă de la sfârşitul sec XIX).
   
  Între 1948 şi 1970 peste 850 000 de evrei au plecat sau au fost expulzaţi din ţările arabe, care au început o politică de persecuţii împotriva evreilor, ca reacţie la formarea statului Israel (astăzi în Israel trăiesc cca 1,5 milioane de arabi – în statele arabe, din cca 800 000 de evrei în 1948 s-a ajuns la sub 8 000 în 2008)
   
  Conform planului ONU din 1947, pe teritoriul fostei provincii britanice Palestina ar fi trebuit să existe două state: unul israelian şi unul arab. Statul arab ar fi fost format din Gaza şi West Bank.
   
  Arabii s-au opus acestui plan iar în urma războiului din 1947-1948, Gaza şi West Bank au fost ocupate de Egipt şi Iordania.Între 1948 şi 1967 aceste teritorii au fost sub administraţia a două state arabe şi cu toate astea nu s-a făcut nimic pentru crearea unui stat palestinian (egiptenii şi iordanienii nici n-au vrut să audă de un stat palestinian, cel puţin nu atâta timp cât aceste teritorii au fost ocupate de ei, imediat ce aceste teritorii au fost ocupate de israelieni, întreaga lume arabă şi-a reamintit de statul palestinian).

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

    @Bleen E clar că palestinienii sunt monedă politică pentru statele arabe și, de fapt, nimeni nu prea moare de dragul lor. Arabii au o fenomenală expertiză a dezbinării. Mahomed a încercat să rezolve problema dar urmașii lui au repus lucrurile pe făgașul normal printr-o schismă rapidă în suniți și șiiții. Un lucru e cert, până la formarea statului Israel, persecutarea creștinilor și evreilor de către musulmani era în cel mai rău caz rezultatul unor accidente locale, nu al unei politici de stat.  Formarea statului Israel a fost o inițiativă pripită a europenilor (dacă nu mă înșel în principal englezii) și, chiar după mulți comentatori evrei, o eroare. S-a înfăptuit visul unora în schimb s-au creat alte o sută de probleme grele. Nu cea mai puțin importantă fiind stimularea unor dictaturi pseudo-religioase care au destul de puțină legătură cu doctrina islamului – Iranul și Arabia Saudită. (apropos, în islamul lui Mahomed femeia e respectată și egala bărbatului. Mahomed își discuta viziunile cu una din soții și cu un văr care era creștin, înainte de a vorbi public despre ele. Nu e aproape nici o legătură între ce practică talibanii, saudiții sau iranienii și islamul originar ) Sionismul nu e un curent care întrunește unanimități nici astăzi. Am stat de vorbă cu prieteni evrei care locuiesc acolo și care mi-au spus un lucru simplu și rece: e o problemă de demografie. În 50-100 de ani în Israel vor fi majoritari arabii și evreii ortodocși. Evreii ortodocși nu plătesc taxe, nu fac armată, nu muncesc. Marile migrații post-comuniste au mai echilibrat balanța dar de ceva vreme trendul demografic e clar. Singurele familii care fac peste 4-5 copii sunt arabii și evreii ortodocși. Ceilalți nu-și permit pentru că viața economică e prea dură și extrem de competitivă. Un stat Israel în care evreii ortodocși sunt majoritari e falimentar și slab. Condamnat la dispariție. Așadar problema statului Israel e și mai complicată dar și mai simplă decât mantra fundamentalismului islamic. Problema antisemitismului e cu mult mai ramificată decât o discuție despre un nebun criminal care are impresia că răzbună pe cineva și trebuie să înceapă de la antisemitismul european, fundamentat de discursul Bisericii, până a ajunge la Hitler și Al Quaeda. Prostia și ignoranța presei și politicienilor „toleranți” care consideră terorismul ca fiind vina noastră, sunt și ele certe. Numai că toate astea presupun o discuție mult mai elaborată și nuanțată, pentru care nu suntem pregătiți și care, privind pe geam și prin Parlament, e complet inutilă pentru noi.

   Reply
 17. Nea

  Dragoş, amicul tău a uitat să-ţi spună că ai lui au fost daţi afară din casa strămoşească după ce au vândut-o, împreună cu terenul din jur.
  Am şi eu un asemenea vecin, care deşi şi-a vândut terenul unuor „bucureşteni” e contrariat că nu mai poate să-şi pască vaca pe el, ca strămoşii lui, înainte şi, drept represalii, mai rupe gardul şi smulge pomii plantaţi de noul proprietar.

  Reply
 18. Florina

  deci, pînă la ora asta nu se ştie dacă francezii au pus mîna pe el, mort sau viu. s-au auzit trei explozii după miezul nopţii, conform agenţiilor de presă şi se presupune că erau menite să-l intimideze. să-l intimideze??? a, da, sigur, ar fi posibil, nu?! – doar e „un tînăr tare dulce, cu faţă de arhanghel şi limbaj politicos”, după cum îl descrie fostul avocat. probabil trece şi bătrînele strada, le duce gunoiul şi le udă florile. cine ştie, poate chiar mai merită o şansă, poate nu-i cu totul pierdut şi merită recuperat şi redat societăţii, nu?! că tot zicea că singurul lucru pe care-l regretă e că nu a ucis mai mulţi. păi nu-i păcat să-l omoare? îi lasă inima pe francezi să facă asta?
   
  deci, din nou, americanii îl ucid pe Bin Laden în Pakistan, în fortăreaţa aia în care trăia, iar francezii n-o scot la capăt cu ăsta în mijlocul Toulouse-ului, pentru că s-a baricadat în apartament. unitatea de elită (???) RAID a încercat să intre ieri, dar a primit replică cu glonţ. după care a vrut să negocieze. superb!!! uşa teroristului, această nouă linie Maginot. s-a mai tras şi în imobil, aşa, probabil tot la intimidare, că francezii n-or avea lunetişti. sau îl vor viu, pentru că noi, europenii, civilizaţii, nu ucidem nici măcar terorişti, noi sîntem înţelegători, multiculturali şi toleranţi. asta-i cea mai tare armă pe care noi le-am pus-o vreodată-n mînă: toleranţa. 

  Reply
  1. Florina

   E clar, asediul apartamentului din Toulouse continuă. Se speră, probabil, că Merah va termina hîrtia igienică de la atîta intimidare. 

   Reply
 19. anarchix

  Interesant de vazut cum toti in media s-au ingrozit de mizeria facuta de un soldat care a luat-o razna in shit hole Afghanistan (probabil i-a mers la inima Apocalypse Now).  In cazul copiilor evrei, reactia imediata a presei a fost sa dea vina pe niste retardati de nazisti (unu’ s-a prezentat de buna voie la jandarmi :-)). 

  Reply
 20. Dragos

  am dezbatut subiectul cu 1 palestinian original 100%, din Fasia Gaza, mi-a explicat capitolul Jihad si subcapitolul terorism in felul urmator: „gandeste-te Dragoshe ca xxxxxx ocupa Ro, te dau afara din casa strastrastramoseasca, se muta ei, iti culeg roadele gliei stramosesti, se adapa cu apa izvoarelor stramosesti, iti exploateaza bogatiile subsolului stramosesc (ca austriecii de la OMV, Frank Timis de la RMGC, Patriciu de la Platoul Continental al Marii Negre n.m.). tu, (adica io, Dragos) privesti ca boul din spatele unui gard de sarma ghimpata cum xxxxxxx se kk in buda, din fundu’ curtii, bunicilor tai. ei, atunci ADN-ul tau o sa simta o dorinta nestavilita sa depopuleze gradinitele de copilasi ai xxxxxx prin metoda sacrificarii sobolanilor cu blanuri scumpe – apucandu-i de picioare si izbindu-le capetele de pereti. fara remuscare, cu placerea datoriei implinite chiar”. 
   
   
   
   

  Reply
  1. anarchix

    @Dragos cough … Bullshit.  cough…
   Nu era nimic de dezbatut la capitolul asta.
    
   Ceva imi spune ca impaciuitorul din tine nu i-a replicat palestinianului ca unele popoare nu-si merita libertatea pentru simplul motiv ca sunt evil.
    
   Sa fiu mai explicit.
    
   1. Pe la inceputul anilor 40, vreo 6 milioane de evrei au disparut <b>sistematic</b> sub ochii „nevinovati” ai nestiutorilor civili germani de origine controlata. Poate cineva sa aduca ca exemplu un simplu caz documentat in care evreii au macelarit civili sau chiar soldati germani?
    
   2. De dragul argumentului sa spunem ca statul israelian este al’ evil (ca nu le-a dat Ierusalimul, le-a facut buba la fiecare incursiune si toate cele). Cu toate astea, timp de peste 60 de ani, ce au facut palestinienii pe/cu bucatelele lor de pamant?
    
   Cred ca fiecare popor/rasa poate adauga o plus valoare umanitatii. Cu toate astea, palestinienii n-au produs decat indivizi ca Arafat. 
    
   Bonus via <a href=”http://inliniedreapta.net/cine-este-proprietarul-de-drept-al-ierusalimului/”>ILD<./a>.

   Reply
   1. Yeba

    @anarchix, ne-am pricopsit Ai uitat s-o bagi pe aia ca evreii au cei mai multi laureati ai Premiului Nobel, ca sa ne ajuti sa intelegem ca merita o plapuma mai lată. Cu ce diferă argumentele tale de cele ale teoriei rasei superioare? Nu difera cu nimic, numai rasa difera si de aici putem porni, nu-i asa, o discutie interesanta.
    Aia cu ”germanii au macelarit evrei, dar evreii n-au macelarit germani/altii” face parte din categoria de argumente din Cursul scurt de istorie pt ingineri, langa ”Inchizitia a omorat oameni.”

    Reply
    1. Florina

      @Yeba eu n-am înţeles că merită o plapumă mai lată, ci fix atît de lată cît li se cuvine conform cu ceea ce au realizat.
     şi i-am dat like pentru „nu era nimic de dezbătut la capitolul ăsta” pentru că tot ce înşiră Dragoş acolo că ar fi zis palestinianul 100% nu este altceva decît propaganda stîngii americane care nu face altceva decît să incite la violenţă împotriva evreilor, că de capitolul justificat violenţa s-a trecut de multă vreme. sigur, aceeaşi stîngă care militează pentru pace-n lume, că doar am mai zis şi-o s-o mai zic, stînga îşi arogă dreptul de a fi paradoxală, de a fi ideologia contradicţiei per se. stînga vrea pace exclusiv cînd status quo-ul este acela convenabil ei, nu mai contează cîte victime face chiar ea pentru a-l obţine. 

     Reply
    2. Yeba

     Eu cred ca lucrurile scapa de sub orice control cand problema se pune in popoare care sunt evil, deci merita ce li se intampla, cand zici ca un soldat care a luat-o si el razna, ca avea viata grea si „a facut mizerie in shit hole”, unde ce dracu’ sa faci cu shits decat mizerie, spre deosebire de „copiii evrei” care erau copii, nu shits.  Eu vad exact acelasi discurs cu alti subiecti. Si nu-mi place unde ne duce, dar ce conteaza.

     Reply
    3. Florina

      @Yeba e vorba de reflectarea în main stream media a celor două orori. despre cum se diabolizează cazul americanului – care, da, eu pot să cred că a luat-o razna, am un vecin proaspăt aterizat din Afganistan şi nici nu pot să-l ascult pînă la capăt cînd zice cam ce se petrece pe acolo, plus că m-a-mpins curiozitatea să mă uit la nişte filmuleţe cu soldaţi ajunşi „mizerie” sub ochii colegilor şi prietenilor lor şi mi s-a făcut rău fizic, da’ rău, rău, nu glumă – şi cum se încearcă diferite scuze în cazul lui Merah. 
      
     da’ ştii ce văd eu? că ne contrazicem şi pare-mi-se, asta e o premieră. hai să vedem unde duce. 🙂

     Reply
    4. andreifras

      @Yeba si ce e neadevarat in idea ca noi evreii nu am macelarit germani? ba mai mult, nici nu ne-am razbunat pe ei..?

     Reply
    5. Yeba

     @andreifras, mai citeste o data. Daca nu stiai, afla ca si Inchizitia a omorat oameni. Cursul scurt de Istorie pentru ingineri nu contine neadevaruri, ci simplificari. In general evit sa discut probleme etnice cu etnicii respectivi, dar nu ma pot abtine sa nu observ ca asta cu „nu ne-am razbunat pe ei” e chiar meritorie.

     Reply
    6. anarchix

      @Yeba Puteam sa jur ca o sa-mi pun pe cap comentarii de genul asta imediat cum am scris cuvantul rasa. God dammit it! 
      
     Dar daca vrei sa o iau si pe linia cu premiile Nobel, majoritatea everilor din science care l-au luat sunt Ashkenazi, un fel de super Jews, daca vrei. 
     O sa plusez si o sa-ti spun ca oamenii cu IQ scazut au control al impulsului foarte scazut si de aceea sunt si foarte violenti. Te rog, du-te si verifica IQ-ul arabilor si cel al evreilor. 
      
     Back to my post, Florina a surprins la fix ideea.  

     Reply
  2. andreifras

    @Dragos auzi Dragos –  vorbesti cu atata placere de uciderea potentiala a unor copii… uite ce-ti propun: eu am 1.83 si 97 kg.  Ce ar fi sa te intalnesti cu mine si sa incerci sa pui in practica ce spui tu acolo? Presimt ca asta ai dori..Da-mi un semn si.. vin eu la tine 🙂

   Reply
  3. ribelalu

    @Dragos Pamantul ala stramosesc este ca la disputele dintre romani si unguri, bulgari sau ucraineni. Fiecare popor sustine ca pamantul revendicat e stramosesc: ungurii cu Ardealul, ucrainenii cu Bucovina de Nord, bulgarii cu Dobrogea „primul pamant bulgaresc din Balcani” samd. De ce e mai stramoseasca Palestina pentru arabii care au cucerit-o dupa Mahomed decat pentru evreii atestati istoric cu mii de ani inainte pe acele pamanturi. Dupa logica asta, America e pamant stramosesc englez, olandez, francez sau spaniol. Daca mergem si mai inainte tinand cont ca Anglia e pamant stramosesc normand iar normanzii sunt urmasi de vikingi ce-ar mai fi ca aia de prin insulele Feroe sa revendice Statele Unite?

   Reply
  4. Bleen

    @Dragos În Palestina glia strămoşească e ceva mai strămoşească pentru evrei decît pentru arabi.. Pentru arabi Palestina e la fel de strămoşească ca Ardealul pentru maghiari. Totuşi, maghiarii nu ucid americani în New York, spanioli în Madrid şi britanici în Londra din cauza asta.
    
   În Palestina nu a fost niciodată un stat arab. Au fost state evreieşti, provincii romane, otomane sau britanice. 
    
   În 1948 propunerea a fost să se facă 2 state, un evreu şi unul arab. Arabii s-au opsu şi au atacat statul evreu. Nu e o problema teritorială acolo. Arabii vor exterminarea evreilor, cam asta e problema.
    
   Şi nu în ultimul rînd, care e legătura între povestea ta şi uciderea copiiilor evrei în Toulouse de către un algerian?

   Reply
   1. Dragos

     @Bleen sa nu ne pierdem in detalii nesemnificative tip „cine o fo primu in Ardeal, Gheorghe Funar sau Kelemen Hunor ?”. important este ca baetii de acoloshea sunt intarcati cu jihad, ca clasele lor pregatitoare sunt axate pe Jihad si ca-si trag doctorate si mastere in universitati cu hramul al-Qaeda.

    Reply
    1. andrei_p

      @Bleen  @Dragos bleen, iti dau dreptate cand te referi la presa occidentala liberala si la modul gresit de promovare a „adevaratelor” drepturi si libertati. Dar in comentariile de dupa, punerea (de catre mai multi comentatori, in general din neatentie, cred) cu usurinta de etichete pe grupuri largi de musulmani, ca si judecand istoria ca un electrician (ca si cum ai putea folosi un intrerupator sa stingi sau sa aprinzi adevarul istoric intr-o singura miscare) genereaza, iata, si terte reactii de un nivel subliceal, de genul celor care sustin ideea ca se pot face, de exemplu, comparatii intre, citez, „IQ-ul arabilor si cel al evreilor”. Asta e jenant si nu cred ca ar trebui cultivat pe niciun blog serios. Apoi, nivelul superficial la care se arata ca se intelege cultura si religia araba/musulmana (si se generalizeaza) e dezarmant.

     Reply
    2. Bleen

      @andrei_p  @Dragos Nici Dostoievski nu-i scuză pe sovietici, nici Kant pe nazişti, nici cultura şi religia arabă pe teroriştii musulmani. Nu am văzut în vreo ieşire publică vreun religios arab sau culturnic arab protestînd împotriva crimelor făcute de teroriştii, împotriva filozofiei crimei şi a terorii promovată în lăcaşurile de cultură şi religie musulmane. Toţi, la fel ca şi sîrbii anilor 90, ca şi comuniştii ruşi sau naziştii germani, explică crimele prin nuştiuce specific cultural, de neînţeles pentru victime şi martori, prin nuştiuce adîncimi şi nuanţe. Nazismul are nuanţe? Care-s alea? Comunismul are nuanţe? (p-astea le ştim că atît intelighenţia occidentală cît şi mafia locală le tot invocă).

     Reply
    3. Dragos

      @andrei_p 
     comparatia  dintre IQ-ul arabilor si cel al evreilor s-a facut deja: Israel = 94; Egipt, Arabia Saudita, Emiratele Arabe =83; Iran=84; Irak=87.

     Reply
    4. Florina

      @andrei_p  @Bleen  @Dragos eu m-am săturat de asta cu nivelul superficial la care, în general, se înţeleg cultura şi religia lor. dar ei încearcă măcar să înţeleagă cultura şi religia noastră? sau pe ale altora? de ce tot timpul se pune problema unilateralităţii înţelegerii şi toleranţei? 

     Reply
    5. Florina

      @andrei_p  @Bleen  @Dragos continuare: asta nu face decît să ne inducă tot nouă o vină, în timp ce pe ei continuă să îi scuze. pentru tot ceea ce fac, că ce fac, nu înţelegem noi de superficiali ce sîntem. defectul e, pînă la urmă, tot al nostru. dar dacă ne uităm pe ce coordonate religioase şi culturale a evoluat lumea, constatăm lejer, aşa, la o primă vedere, că pe ale noastre, nu pe ale lor. şi atunci vina noastră e una singură, că am dus lumea mai departe. 

     Reply
    6. Dragos

      @Florina  
     sa stii ca asta cu dusul lumii in balarii cam asa e – noi, oamenii, am gresit profund de cand am permis femeilor sa se emancipeze, sa voteze si sa faca figuri. James Brown bine zicea cand zicea ca „It’s a Man’s Man’s Man’s World”

     Reply
    7. Florina

      @Dragos cum ar fi, de exemplu, să pună uneori întrebări deranjante, care să-i pună pe bărbaţi în dificultate sau inferioritate, ca să nu zic să arate că unii sînt proşti, dar vor să pară deştepţi, că nu-i frumos. 
      
     înţeleg, deci,  că pe tine te deranjează prezenţa termenului de comparaţie. la modul general, evident. 

     Reply
    8. Hongse

     @andrei_p@Bleen@Dragos
     Cât de adânc trebuie să încercăm să înţelegem ca să nu mai fim superficiali? Apropo, ia uite ce găsii mai acum 2-3 săptămâni:
     Întrebarea nr. 2 Bogdan:
     Care este structura *etnică* a Iranului de astazi?
     Bahador Aminian Jazi:
     Mai mult de 95% din populatie e musulmana. Avem si minoritati crestine si iudaice care locuiesc in orasele principale [etc]
     Mi se pare grăitor citatul. Şi nu vorbim de vânzătorul de la şaormăria din colţ ci de ambasadorul Iranului in Romania. Deci ce să înţeleg eu din asta? Încerc să nu fiu superficial.
      

     Reply
    9. Dragos

      @Florina  
     intr’adevar, nu-i frumos sa pui oamenii in dificultate cu intrebari deranjante. asa, de curiozitate, daca esti amabila: la cine te gandeai cand tastai „unii sînt proşti, dar vor să pară deştepţi” ?

     Reply
    10. andrei_p

      @Hongse  @Bleen  @Dragos As zice ca sa intelegi ca peste 95% din populatia Iranului formeaza un grup etnic musulman. Tu ce intelegi?  

     Reply
    11. Hongse

     @andrei_p
     Eu înţeleg că nu vorbim aceeaşi limbă. Superficial sau nu. Eu nu fac parte dintr-un grup etnic creştin-ortodox. Eu sunt român. 
      

     Reply
    12. Florina

      @andrei_p  mai clar. ce-ar fi ca la aceeaşi întrebare, un oficial român de rang înalt să răspundă aşa (vorbim de structura etnică, da?): atît la sută ortodocşi, dar avem şi minorităţi catolice, greco şi romano, şi-o minoritate protestantă, avem şi musulmani? 

     Reply
    13. Bleen

      @Hongse  @andrei_p  @Dragos @Florina Ethnic groups: Persian 61%, Azeri 16%, Kurd 10%, Lur 6%, Baloch 2%, Arab 2%, Turkmen and Turkic tribes 2%, other 1% (2008 est.)
      
     Languages: Persian (official) 53%, Azeri Turkic and Turkic dialects 18%, Kurdish 10%, Gilaki and Mazandarani 7%, Luri 6%, Balochi 2%, Arabic 2%, other 2% (2008 est.)
      
     Religions: Muslim (official) 98% (Shia 89%, Sunni 9%), other (includes Zoroastrian, Jewish, Christian, and Baha’i) 2%

     Reply
    14. andrei_p

      @Florina  @Bleen  @Dragos „de ce tot timpul se pune problema unilateralităţii înţelegerii şi toleranţei?”
     De ce sa nu se puna? Daca cineva urineaza in lift, ne-apucam sa urinam cu totii?

     Reply
    15. Florina

      @andrei_p  deci, înţeleg că avem situaţia în care cineva urinează în lift. de unde pînă unde să facem şi la noi la fel???  nu-nţeleg.
     problema se pune aşa: trebuie să-l înţelem noi, cei civilizaţi şi să-l lăsăm să facă în continuare, ba mai mult, să-i permitem să facă şi caca, de ce nu? sau trebuie să înţeleagă el de ce nu se face pipi în lift? de ce să tolerăm noi mizeria, în loc să înţeleagă el că ceea ce face nu e conform normelor de igienă după care vrem să trăim noi, cei care nu facem pipi în lift? putem, aşadar, la început, să-i explicăm de ce nu se face pipi acolo. dacă nu pricepe şi continuă, îi interzicem accesul în lift şi în clădire, în ultimă instanţă. iar dacă reuşeşte să intre cumva doar pentru a face acelaşi lucru, am dreptul şi să i-o tai, iar pe urmă face liniştit în pungă, nu în lift. dacă vine şi varsă punga în lift, am şi dreptul de a-i buşi vezica. şi asta  pentru că nu-mi respectă mie şi celorlalţi dreptul la un trai civilizat în comunitatea numită bloc. am, aşadar, dreptul ca eu, care am ajuns la standarde înalte de civilizaţie, să mi le apăr. dacă nu fac şi nu facem asta, dacă îi permit să facă pipi în lift, contrar a ceea ce facem noi ceilaţi, nu va face mai tîrziu doar în lift, ci chiar în capul nostru. pentru simplul fapt că ne consideră slabi pentru că i-am permis să facă în lift. şi pentru că nenorocita propagandă de stînga i-a băgat în cap că el, necivilizatul, are nu numai drepturi egale cu noi, dar şi dreptul, ca minoritate,  să facă pe noi. 
      
      
      
      

     Reply
    16. Hongse

     @andrei_p
     Păi, involunar, ai pus punctul fix pe i.
     Dacă cineva face pipi în lift, ai următoarele opţiuni:
     1) Cea dezvoltată în amănunt de Florina
     2) Cea propusă de tine: faci şi tu la fel
     3) Urci pe scări ţinându-te de nas, că miroase. Da’ nu te murdăreşti pe pantofi.
     Însă metoda agreată şi implementată de departamentul corectitudinii politice e:
     4) Respectăm dreptul lui la multiculturalism, că aşa-i obiceiul pe la el. Pui mâna de găleată şi detergent şi cureţi. Zi de zi, iar dacă e meci şi bea şi el neşte beri ca băieţii, cam din juma-n-juma de oră. Mie mi se pare foarte unilaterală, tolerantă şi mai mult decât înţelegătoare abordarea asta, ţie nu?
     Apropo, n-ai răspuns la întrebarea cu etnia.
      

     Reply
    17. Hongse

     @andrei_p@Florina@Bleen@Dragos
     Păi, involunar, ai pus punctul fix pe i.
     Dacă cineva face pipi în lift, ai următoarele opţiuni:
     1) Cea dezvoltată în amănunt de Florina
     2) Cea propusă de tine: faci şi tu la fel
     3) Urci pe scări ţinându-te de nas, că miroase. Da’ nu te murdăreşti pe pantofi.
     Însă metoda agreată şi implementată de departamentul corectitudinii politice e:
     4) Respectăm dreptul lui la multiculturalism, că aşa-i obiceiul pe la el. Pui mâna de găleată şi detergent şi cureţi. Zi de zi, iar dacă e meci şi bea şi el neşte beri ca băieţii, cam din juma-n-juma de oră. Mie mi se pare foarte unilaterală, tolerantă şi mai mult decât înţelegătoare abordarea asta, ţie nu?
     Apropo, n-ai răspuns la întrebarea cu etnia.
      

     Reply
    18. Hongse

     @andrei_p
     Păi, involunar, ai pus punctul fix pe i.
     Dacă cineva face pipi în lift, ai următoarele opţiuni:
     1) Cea dezvoltată în amănunt de Florina
     2) Cea propusă de tine: faci şi tu la fel
     3) Urci pe scări ţinându-te de nas, că miroase. Da’ nu te murdăreşti pe pantofi.
     Însă metoda agreată şi implementată de departamentul corectitudinii politice e:
     4) Respectăm dreptul lui la multiculturalism, că aşa-i obiceiul pe la el. Pui mâna de găleată şi detergent şi cureţi. Zi de zi, iar dacă e meci şi bea şi el neşte beri ca băieţii, cam din juma-n-juma de oră. Mie mi se pare foarte unilaterală, tolerantă şi mai mult decât înţelegătoare abordarea asta, ţie nu?
     Apropo, n-ai răspuns la întrebarea cu etnia.
      

     Reply
    19. Hongse

     @andrei_p
     Păi, involunar, ai pus punctul fix pe i.
     Dacă cineva face pipi în lift, ai următoarele opţiuni:
     1) Cea dezvoltată în amănunt de Florina
     2) Cea propusă de tine: faci şi tu la fel
     3) Urci pe scări ţinându-te de nas, că miroase. Da’
     măcar nu te murdăreşti pe pantofi.
     Însă metoda agreată şi implementată de departamentul corectitudinii politice e:
     4) Respectăm dreptul lui la multiculturalism, că aşa-i obiceiul pe la el. Pui mâna de găleată şi detergent şi cureţi. Zi de zi, iar dacă e meci şi bea şi el neşte beri ca băieţii, cam din juma-n-juma de oră. Mie mi se pare foarte unilaterală, tolerantă şi mai mult decât înţelegătoare abordarea asta, ţie nu?
     Apropo, n-ai răspuns la întrebarea cu etnia.
     PS: De ce nu se rămureşte unde trebuie…?
      

     Reply
   2. artistiromani

     @Bleen  @Dragos  Faci o confuzie de detaliu. În 1948 s-a propus înființarea unui stat evreu (Israel) și unul arab (Iordania). Ambele există. 

    Reply
  5. Hongse

   @Dragos
   Prietenul tău palestinian a uitat sau probabil că nu ştie dar până prin anii 70 nu-şi puneau problema de glie strămoşească ocupată de cotropitori. Când Egipt şi Iordan au ocupat teritoriile arabe ei au fost întâmpinaţi ca eliberatori. Câteva decenii mai târziu, după ce de alde Nasser şi Arrafat se tot băteau degeaba cu pumnii în piept că fac şi că dreg şi ce tari sunt ei au decis să schimbe piciorul şi să danseze pe melodia cu „eliberare”. Arrafat şi-a schimbat brusc tonul din belicos şi tare-n în majusculă în „ajutaţi-mă şi pe mine, sunt asuprit”. Dă mai bine la televizor. Sigur şcolit de KGB despre cum se face propaganda corect, foarte probabil cu postliceala la securitatea lui Ceauşescu. Brusc şi-au adus aminte de statul palestinian, stat pe care ei îl refuzaseră în ’48. A şi luat un Oscar… un Nobel pentru pace voiam să zic.
   Cât despre glia roditoare şi bogăţiile subsolului. Israel a primit teritorii pe care ei deja le cumpăraseră cu bani. Plus deşertul Negev. Deşertul Negev nu prea-mi sună a izvoare cu apă curgătoare şi limpede ca cristalul…
    

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *