Lupta de eliberare a plasmelor, prin efractie

Cu Londra iluminată feeric de incendii la lumina cărora jaful coordonat pe Twitter avansa tinereşte, n-avea cum să nu vină şi explicaţia ştiinţifică a “revoltei” (riot). A lansat-o, tot pe Twitter, John McDonnell, deputat al Partidului Muncitoresc (căci asta înseamnă laburist) din Marea Britanie: “Culegem ce s-a sădit în cele 3 decenii care au creat o societate a inegalităţilor groteşti, în care tinerii alienaţi copiază etosul bancherilor jefuitori.” Într-adevăr. Nici clasicul Eugen Mandric n-ar fi zis-o mai bine, odinioară, la “Joia Tineretului”, cînd explică racilele societăţii capitaliste.

Exact aşa vorbea şi dînsul, în anii ‘80, din studiourile TVR, cu mînie comunistă, muncitorească: inegalităţi sociale groteşti, tineret alienat, bancherii din City care jefuiesc poporul. Palme grele, date peste bot “Doamnei de Fier”, exponenta capitalismului sălbatic. Într-un magistral arc peste timp, Eugen Mandric îşi dă mîna cu John McDonnell. La Margaret Thatcher se referă şi deputatul Partidului Muncitoresc. Samînţa celor trei decenii care rodesc azi ea a sădit-o. Iar tineretul alienat ce să facă? Se revoltă, na.

Se revoltă împotriva capitalismului. Împotriva exploatării. Eliberînd plasmele, telefoanele mobile, calculatoarele, bjuteriile, ceasurile, adidaşii, treningurile, tricourile, blugii, hăinuţele, sandaluţele, pantofiorii, rochiţele, fardurile, ochelarii de designer şi tot ce mai trebuie eliberat din magazine, prin efracţie. Dar, neapărat, plasmele, aşa cum reiese din mesajele de pe Twitter, prin care a venit chemarea la luptă. Apoi, foc de voie, pentru asanarea, prin combustie, a climatului socio-economic.

Sigur, cîrcotaşii pot observa mici erori în teza deputatului Partidului Muncitoresc, fost de guvernămînt, pînă anul trecut. Dupa ce jefuiesc poporul, bancherii nu sparg magazine, ci intră şi cumpără. Iar după ce cumpără, nu dau foc la prăvălie. Nu etosul bancherilor îl copiază tinerii revoltaţi din Marea Britanie. Iar “tineri” e un termen prea general. Nu ţine cont de aspectul cultural al problemei. O face, în schimb, Damian Thompson, redactor la Daily Telegraph, cel mai vîndut cotidian “quality” din UK. Ziar de dreapta.

“Asta se întîmplă cînd multiculturaliştii închid ochii la cultura delicvenţei… care e larg tolerată în comunităţile de culoare… Autorităţile din învăţămînt au creat prea mult loc în vieţile copiilor pentru cultura bandelor de infractori, considerînd că e o expresie autentică a identităţii afro-caraibiene şi indo-asiatice. Vedem multe feţe negre la televizor, în aceste momente, dar e o ruşine că reflectorul nu cade şi pe feţele albilor care au creat această situaţie scandaloasă.”

Tinerii cu plasmă în cîrca, iPhone sau BlackBerry în buzunar, ochelari Ray-Ban pe nas şi cocktail Molotov în mînă, care jefuiesc şi incendiază în Marea Britanie, nu sînt subnutriţi, nici prost îmbrăcaţi. Nu trăiesc pe stradă, ci în locuinţe de stat, cu chirie subvenţionată, frigider, cuptor cu microunde şi televiziune prin satelit. Primesc alocaţii sociale, ajutor de şomaj, au acces gratuit şi neîngrădit la învăţămînt şi îngrijiri medicale. Unii au venit chiar cu BMW-urile la spart magazine. Sărăcia lor e opulenţă şi dezmăţ prin comparaţie cu sărăcia altora, inclusiv de prin UE.

Tinerii aceia, în faţa cărora poliţia, emasculată de avalanşa acuzaţiilor de rasism, nu îndrăzneşte să intervină hotărît, spre a impune respectarea legii, nu sînt produsul capitalismului promovat de Margaret Thatcher. Pe care, apropo, muncitorii au votat-o masiv. Fiindcă a declarat inflaţia imorală şi a pus-o cu botul pe labe. A redus impozitele. I-a transformat din naţiune de chiriaşi într-una de proprietari. Din ţară falită, care umbla cu căciula în mînă pe la FMI, Marea Britanie a devenit, în cîţiva ani, a patra putere economică a lumii.

Tinerii aceia sînt produsul multiculturalismului, corectitudinii politice și zecilor de milioane de cetăţeni dependenţi de banii statului ca drogaţii de heroină. Sînt produsul marxismului deghizat prin care neo-socialismul vrea să dărîme societatea bunului simţ, a moralei, a muncii şi a legii. Şi, iată, obţine succese importante. Cînd ziarul Partidului Comunist Chinez ajunge să rîdă de Marea Britanie, întrebînd cum o să asigure poliţia ordinea publică la anul, de Olimpiadă, e un moment emoţionant, chiar înălţător. Nu de alta, dar Satul Olimpic e în zona cartierelor cu petreceri de stradă, înflăcărate.

Nu cele trei decenii de capitalism marca Thatcher sînt problema. Tineretul, masculin şi feminin, care eliberează prin jaf şi incendiere plasmele, ţoalele de firmă, telefoanele mobile, bijuteriile şi celelalte mărfuri, dar neapărat plasmele, de sub asuprirea proprietarilor de magazine, este produsul celor 13 ani de guvernare a Partidului Muncitoresc (vă reamintesc, asta înseamnă laburist). Ei sînt generaţia de aur (în dinţi) nemuncit, a educaţiei cu gangsta-rap, a modelului social cu pimps, hoes, ma’ bitch, yo’ dog, chiloţii în vine şi cocaină în nas.

Între 1997 şi 2010, sub Tony Blair şi Gordon Brown, poliţia a fost retrasă, treptat, de pe străzi, iar multiculturalismul a fost promovat cu ferocitate exemplară. Asimilînd perfect lecţiile primite, tineretul multicultural, ajuns în pragul maturităţii, îşi demonstrează azi valoarea, cu ferocitate la fel de exemplară. Revolte de stradă a avut de înfruntat şi Margaret Thatcher. N-a cedat, nici cînd se ajunsese în pragul războiului civil. Şi a cîştigat. Ce-i drept, pe vremea aceea, poliţia nu era emasculată prin corectitudine politică. Aplicarea legii, în forţă, dacă era cazul, nu era declarată rasism. Iar pe atunci, nici stînga n-ar fi prezentat jefuirea magazinelor drept luptă de clasă. Asemenea aberaţii erau excluse. Şi asta nu din cauză că plasmele nu fuseseră încă inventate.

Text publicat în Kamikaze (apare azi, fugiţi la chioşcuri)

Facebook Comments

71 Comments Lupta de eliberare a plasmelor, prin efractie

 1. Hongse

  David Starkey, în direct la BBC:

  His [Enoch Powell – rivers of blood speach, apropos. Găsiţi spiciul în wikipedia] prophesy was absolutely right in one sense. The Tiber did not foam with blood but flames lambent, they wrapped around Tottenham and wrapped around Clapham. But it wasn't inter-community violence. This is where he was absolutely wrong. What's happened is a substantial section of the chavs have become black, the whites have become black. A particular sort of violent, destructive, nihilistic gangster culture has become fashion, and the black and white, boy and girl, operate in this language together. This language is wholly false. It is a Jamaican patois that has intruded in England, which is why so many of us have this sense that we are literally living in a foreign country. It is about black culture, that is the enormously important thing, it is not skin colour, it is culture.

  At these times we need plain speaking.

  Reply
 2. nemo

  @yeba, neah. sambata, daca am ghinion si nimeresc liftul care nu trebuie, ma opresc la toate cele n-spe etaje. uite asa devii anti-tichie 😆

  Reply
 3. Yeba

  @nemo, multumesc, nu stiam ce contine Carticica si ca a fost subiect de bancuri, am luat-o pe partea gresita 🙂 , numa politica am in cap. Ce placut e sa stai si sa te gindesti ca mai munceste cineva pe lumea asta. 11 ore. Sambata ce faceti, beti cafeaua la ibric si calculati cu rigla de calcul?

  Reply
 4. Hantzy

  @Florin Cojocariu

  August 12th, 2011 at 15:33

  @nemo: Hâncu a trăit 10 ani în Londra, până în 2008, e probabil mai informat decât majoritatea criticilor lui.

  ––––––

  Si totusi nu pot exclude ca nemo sa aibe si el macar putina dreptate:

  29 mai 1985 – catastrofa de la Heysel – survine in plina domnie a dreptei, cu doamna de fier de sase ani in functie. Si sigur nu se aflau printre suporteri maghrebieni sau satrari pakistanezi. De altfel, multiculty actual e si el unul dintre efectele "misionarismului" de dreapta, de la sfarsitul anilor 80 si inceptul anilor 90.

  Reply
 5. nemo

  @yeba: din pacate, capitalistii unde lucrez nu-mi dau pauza nici de reflexie, daramite de reflectie. vorbim de 12-14 ore pe zi, cu o singura zi libera pe saptamana :mrgreen: evident, trebuie sa pretinzi ca lucrezi numai cele 11 ore regulamentare pe zi 👿 si ce enerveaza, e ca sambata se opreste liftul la toate cele 12-13 etaje, pen'ca nu e kosher sa atingi chestii electrice sambata, intelegi?! 😆 oricum, sunt de preferat capitalistii cu tichie, in locul comunistilor cu turban 👿

  sa zicem ca nu am fost destul de clar la ce ma refeream; pe vremuri, am citit niste chestii haioase, de cum se facea misto de Mao. dupa cum stim, scosese Mao o carticica rosie-Biblia comunista-, iar sfaturile alea trebuiau urmate zi de zi, pt ca te scoteau din necaz, bla, bla. (i.e. se prabuseste avionul, tanarul comunist scoate cartea lui Mao si citeste la pagina x cum invinge tanarul comunist vicisitudinile vietii, bla, bla; in timpul asta, avionul cade 😀 ).

  asta era contextul. sa n-o luam pe partea gresita, vorba lui Becali.

  @FC: da. in sensul nuantat mai sus, de spalare pe creier, da.

  mi se par plictisitoare textele manipulatoare si de stanga, si de dreapta, stilul "multifactorial", din care se extrage un singur factor si ala "devine cauza". daca ai fost atent, am spus ca Hancu "forteaza", nu ca textul nu are partea lui de dreptate, insa forteaza. nu aia e singura cauza si imho cred ca nici macar nu e aia principala.

  in plus, prin tarile "din lumea noua", alea cu imigranti de pe tot globul, de toate culorile si din ce in ce mai metisati, there is no f**ing way other than "multiculturalism".

  in fine, mi-am dat destul cu parerea si am sa las pe altii sa construiasca capitalismul 😆

  Reply
 6. DanCanada

  @dragos: nu e nici un "lipici", nu sunt specialist, poate altii pot explica mai bine ca principiile de morala fundamentala sunt la baza oricarei religii mari, altfel nu ar fi religii mari, nu? Ca Islam e cea mai "barbarica" asta e alta discutie.

  "de ce religia si nu codul bunelor maniere si/sau educatie civica laica ?" Educatia laica nu e suficienta. Nu te invata ce-i aia dragoste, sacrificiu, etc. Te invata doar cum sa te comporti in societate, cum sa devii o maimuta evoluata. Plus, cind nu te vede nimeni, poti fi acelasi magar mai departe.

  Unless Big Brother is watching 🙂

  Reply
 7. daniel

  @snapshot,
  văd că mai mulţi au nedumeriri, legate de afirmaţia cum că tinerii neocupaţi cu activităţi sociale etc productive îşi caută alte tipuri de ocupaţii.
  bun, caută în orice statistică a criminalităţii, bandelor etc.. sunt excepţii cei care sunt oameni căsătoriţi,au un job, angajaţi într-o rutină din asta..gen trezit, muncă şi acasă la somn.
  majoritatea au prea mult timp liber pe care şi-l ocupă prin asociere pe la colţul blocului.
  şi spre informarea ta, unele guverne de exemplu cel din quebec când a intervenit criza verglassului, când în timpul iernii reţeaua electrică a căzut, ce a făcut nene, că toţi erau fără curent şi în frig, au emis cecuri de valoare modică plus au o adăugat o planificare pe la centrele de distribuţie ale lor, nu că ar fi ţinut de cald cecurile respective,nici ca sumă nici ca efect, ci ca să-i ţină ocupaţi şi focusaţi pe o chestie, să iasă din casă şi să socializeze, să nu le vină prin cap activităţi gen spartul caselor şi magazinelor. şi nu o afirm doar că să o afirm e considerată o măsură(una printre altele) de gestionare a unei crize. mă rog, ştiu că sună ciudat la mentalitatea majorităţii de pe aici, dar asta este.
  şi la fel, să reamintesc, ideea directoare în comentariile mele, a fost, e aiurea să pictezi într-o culoare politică nişte acte de delicvenţă spontane.
  dacă v-aţi duce pe localităţile unde au fost acte de violenţă, aţi observa uşor că electoratul respectiv nu e unul strict labourist ca şi în Totenham de exemplu- de altfel nimeni nu a făcut un studiu pe preferinţele politice ale tinerilor respectivi, la fel aţi observa pe un link de pe guardian că există cel puţin la nivel vizual o asociere între gradul de sărăcie din cartierele respective şi evenenimente. dau şi linkul de ştiu în avans că se acceptă doar filmuleţele youtube cu propagandă dubioasă de dreapta.
  edit admin: repet pînă răgușesc – nu mai postați linkuri. mulțumesc

  Reply
 8. Sare'n Ochi

  bai, frate, dar cand dementul norvegian a omorat atatia nevinovati, nu s-a repezit presa de stanga de pe intreg mapamondul sa coloreaze "de dreapta" gestul debusolatului acela? unde erai domnule @jay atunci sa ne luminezi calea si sa decolorezi criticatacul?

  Reply
 9. Dragos

  dancanada: "niste elemente simple de crestinism in scoala nu strica: grija fata de aproapele tau, respectul fata de parinti si batrini, sa nu fii nesimtit etc." reparata cu lipiciul "de fapt sunt sigur ca toate religiile importante au acest numitor comun"

  da de ce neaparat religia si nu codul bunelor maniere si/sau educatie civica laica ?

  Reply
 10. Dragos

  jay: "..manierea…de a interpreta haosul din Londra…asocierea dintre haos si stanga…"

  da, stanga-haos este contradictie/oximoron. istoria ne-a demonstrat ca bocancii stangii sunt intr-atat de grei, incat disciplina se impune de "la sine" daca omu' tine la inventarul dintilor lui. vezi cazul IMGB face ordine !

  doi la mana: pana una-alta, tintele atacurilor din Anglia sunt Sony, Apple, BlackBerry, Samsung, Nokia, Dell, Johnnie Walker, J&B, Ballantine's, Stalinskaya, Absolut si alti membrii si simpatizanti de DREAPTA.

  insa, nu-i asa ca in cazul vreunui jaf, Doamne ajuta !, la terariul lui Lenin si/sau la raftul cu operele alese ale lui Iliescu, vei scrie "dreapta-debandada" cu majuscule ?

  Reply
 11. jay

  @florin, nimeni nu l-a acuzat, doar l-am criticat (e o diferenta ca si aceea dintre aroganta si ironie). si nimeni nu i-a pus la indoiala buna credinta in a relata niste fapte petrecute in Londra, in cartierele respective. dar a colora ideologic o realitate presupune mai mult decat simpla prezenta in acel cartier, chiar si daca ea a fost pe o perioada de 10 ani. si mai ales presupune argumente…

  Reply
 12. DanCanada

  @jay: ba e chiar vina laburistilor, a stingismului de decenii in care se balaceste Vestul. E rezultatul statului asistential, a educatiei tot mai slabe, a disparitiei celor mai simple elemente de morala. Toate guvernele prefera sa ridice salariile celor din educatie pentru ca sindicatele cer continuu. Politicienii prefera sa dea ca doar nu dau din buzunarele lor. In acelasi timp standardele coboara incet incet.

  Cind era fecioru-meu la liceu (si era la un liceu bun!) au frecat menta un semestru intreg cu teorema lui Pitagora, sau au decis la Analiza (si era pe nivel universitar) sa nu mai faca integrale ca e prea greu. Iar profesoara de engleza ma asigura la sedinte ca "your son is having fun". Timpito! Nu-l trimit la scoala sa aibe fun, il trimit sa INVETE. Daca vreau sa aibe fun, il trimit eu la filme etc.

  Ori un director de scoala de prin British Columbia a decis sa dea la toti copii premii. De ce? Pai "everyone is special". Pentru ca sa dai numai la cel bun la Mate sau la Engleza inseamna sa-i superi pe ceilalti. Fiecare e bun la ceva 🙂 Deci probabil a dat premii la impletit de nuiele, potcovit unicorni etc.

  Apoi mai este indepartarea sistematica a religiei de peste tot. OK, nu sunt crestin cu barba facind cruci, dar totusi! Niste elemente simple de crestinism in scoala nu strica: grija fata de aproapele tau, respectul fata de parinti si batrini, sa nu fii nesimtit etc. De fapt sunt sigur ca toate religiile importante au acest numitor comun. Nu insa educatia de stat liberal vestica, in care you're entitled to this and that no matter what, in care nu exista responsabilitate, consecinte.

  Statul nu se substituie niciodata educatiei adevarate. Iar parintii care isi lasa copii complet in "grija" statului, cresc de fapt niste monstri.

  Deci e lipsa celor sapte ani de-acasa, faptul ca n-au fost altoiti cind trebuia. Si a stingismului desantat din educatie si MSM.

  Reply
 13. jay

  @florin, nimeni nu contesta istoria de viata a d-lui Hancu ci manierea lui de a interpreta haosul din Londra (pentru a fi mai specific, asocierea dintre haos si stanga). si nu cred ca se supara d-nul Hancu atunci cand i se cer argumente pentru a-si sustine teoriile…

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @jay: oricum ai lua-o, cred că cineva care a trăit 10 ani în Londra are o manieră de a interpreta mai credibilă decât unul care a fost, eventual, de câteva ori în centru, ca turist. Ducu a locuit chiar pe undeva prin cartierele despre care se vorbește. Mi se pare greu de crezut că distorsionează realitățile de dragul doctrinei. Adică în cartierul ăla unde a stat el 10 ani lucrurile arată altfel și el minte ca să-și facă platformă ideologică. Tot ce spun e că aș fi mai precaut cu acuzele și aș acorda mai mult credit experienței directe. Nu toți suntem egal de pricepuți în orice. Asta e valabil și în chestiunea englezească. Până la urmă mai și credem oamenii pe cuvânt, nu le cerem argumente până cad lați.

   Reply
 14. Yeba

  @nemo: scrie şi tu când se mai opresc exploatatorii din exploatat şi-ţi dau o pauză de reflecţie. Ştii de ce? Pentru că, to say the least, mi se pare că e o comparaţie care le insultă pe victimele lui Mao. Mao umbla să disciplineze inamici ideologici, zişi tâlhari, nu tâlhari (= hoţ violent cf. CP) on drugs şi fără cauză.

  Reply
 15. nemo

  textul lui Hancu e fortat. au in mare parte dreptate si jay, si englishman-ul ui mobgirl, samd. hooliganism-ul are o istorie f veche in Anglia( a se vedea "the rise fo the foot soldier", de ex).

  io inteleg ca e blog de drepata, da' am oroare sa fie un fel de Mao pe invers :).

  mi s-au scurs cele 5 minute in care am timp sa citesc la blog 🙂 capitalismul crunt ma cheama 😆

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @nemo: Hâncu a trăit 10 ani în Londra, până în 2008, e probabil mai informat decât majoritatea criticilor lui. Nu cred deloc că e Mao pe invers. Alt exemplu: dacă spui că majoritatea presei americane e de stânga, e un maoism?

   Reply
 16. Dragos

  "militantii islamisti cer musulmanilor din Marea Britanie sa rastoarne guvernul londonez. (din diverse surse). concluzie: anonimatul scoate fiara/bestia din om"

  si la noi la fel, doar ca nu-i anonim, e pe fata; decat ca la islamisti li se spune vuvuzele; Allahu' lor e Vintu/ Felix/ Bombo/ Ilici, genul puscariabili; cauza lor e ochiu' dracului si nu jihadu'; Al-Qaeda lor e RTV&A3; bin Laden e satirizat de Ponta-Crin; deturnatorii de forta kamikaze caricaturizati de Ciutacu, Radu Tudor, Dana Grecu, Cretuleasca, Pandeloaica, gen.

  concluzie: tot un cacat, da' fara Mecca.

  Reply
 17. Sare'n Ochi

  Barbatul in varsta de 68 de ani care a fost atacat si ranit grav in timpul violentelor de luni a decedat, au anuntat autoritatile, vineri dimineata. Numarul de decese a ajuns la cinci. Fiica unui milionar englez acuzata pentru jefuirea unui magazin de electrocasnice in timpul vandalismelor din Londra. Guvernul britanic analizeaza posibilitatea de a bloca accesul huliganilor la retelele de socializare precum Twitter si Facebook. Un bucatar de mancare organica, studenti eminenti si un angajat la opera, printre vandalii arestati in Marea Britanie, dezvaluie presa. Politia britanica se declara "dezamagita" de pedepsele prea blande primite de unii dintre huligani. Militantii islamisti cer musulmanilor din Marea Britanie sa rastoarne guvernul londonez. (din diverse surse)

  concluzie: anonimatul scoate fiara/bestia din om.

  Reply
 18. jay

  sa nu confundam aroganta cu ironia. lui Nastase i-a fost fatala lipsa asta de nuantare… 🙂

  toate bune, si tie si ocupatului domn hancu

  Reply
 19. nedormitul

  uite, vezi, tocmai ai definit socialismul: tu poți să fii arogant pe nepusă masă cu oricine, dar dacă altcineva îți răspunde cu aceeași monedă, deja te vaiți de inechitatea socială.

  domnul hâncu, prietenul tău, nu poate veni. e ocupat, nu-și pierde, ca mine, vremea cu frivolitățile de pe bloguri.

  și fii liniștit, nu numai mistreții se tem de mustățile a la gitane, cu sau fără pușcă pe umăr. cei mai mulți oameni se tem.

  Reply
 20. jay

  nu vreau sa isi asume hancu jafurile (nu cred ca face parte din nicio tabara implicata direct in poveste). vreau sa isi asume critica (asa cum fac eu cu dezacordul amestecul dintre multiculturalism, political correctness si asistenta sociala e una atat de fortzata si imi dau un -5 la gramatica) sau sa contracareze argumentat.

  in rest, iti apreciez "ospitalitatea" in calitate de gazda fara somn. dar cred ca ne-dormitul iti da, asa, un aer de mistret de Balc care tocmai a vazut o mustata "a la gitane" leganandu-se cu o pusca pe umar. stai linistit, se mai trage si pe langa…

  Reply
 21. nedormitul

  şi acum mă rog frumos, ce-ar pofti domnul, să îşi asume ducu hâncu jafurile? între noi fie vorba, cred că ai o problemă de înţelegere a textului scris. încearcă să îl reciteşti, să vezi care e subiectul, care e predicatul, după care îl recitești și tot așa. iar peste o săptămînă, cînd eşti gata, revii, bine?

  Reply
 22. jay

  nu imi dau de mancare. imi iau eu singur din magazine. ca doar acum sunt deschise "non-stop"! :)))))

  dar ma-nerveaza genul asta de discurs, in care vinovatul e intodeauna "ala", si cei care cauta cu orice pret (chiar si al logicii) sa demonstreze asta. ai, n-ai basca, daca esti laburist (sau te cheama Basescu) esti vinovat! pai nu e corect… ce, aici suntem la antene?

  Reply
 23. jay

  Prietene, aici te-am prins: "Sînt produsul marxismului deghizat prin care neo-socialismul vrea să dărîme societatea bunului simţ , a moralei, a muncii şi a legii." Ia mai du-te matale la carti si studiaza putin… Ca nu gasesc nicio trimitere serioasa care sa iti argumenteze fraza!

  Ba mai mult, iti aduc aminte de Los Angeles Riots, 1992, pe vremea lui Bush al batran, care numai marxist deghizat si neo-socialist nu era. A pasa acum responsabilitatea laburistilor e ca si cum ai spala cu carpa uda o toaleta: mizeria se duce dar mirosul tot ramane…

  Iar amestecul dintre multiculturalism, political correctness si asistenta sociala e una atat de fortzata incat garantez ca iti scapa cel putin unul din termeni.

  Sugestia mea: rescrie si taie. Stii tu, ce se taie nu se fluiera! 😉

  Reply
  1. nedormitul

   băi, prietene, ce sărişi aşa de cur în sus? îţi dau laburiştii de mîncare? ţi-s fraţi? dormişi prost? spălaşi toaleta cu cîrpa udă de dimineaţă?

   Reply
 24. Cristian Vantu

  de la negrii caraibieni la white-trash anglo-saxon, tot electoratul laburist al Britaniei s-a unit in vederea savarsirii de infractiuni. Cine sustine in continuare acest partid este idiot. Nu ma indoiesc ca exista destui.

  Reply
 25. Yeba

  Un articol bun este și The sun never sets on the British welfare, găsibil cu google sau cu linkul dat pe Linie Dreaptă.

  Reply
 26. ribelalu`

  “Politia din Manchester a anuntat miercuri seara ca doi barbati implicati in actele de vandalism si violentele de pe strazile orasului britanic au fost condamnati la zece si, respectiv, 16 saptamani de inchisoare”

  sau atentie la datele din stire:

  “02.08.2011 Jonathan May-Bowles, bărbatul care a aruncat o farfurie cu spumă de ras în preşedintele News Corp, Rupert Murdoch, în timp ce acesta era audiat de o comisie parlamentară britanică, a fost condamnat marţi la şase săptămâni închisoare, relatează BBC. Bărbatul a recunoscut că l-a atacat pe mogulul media la 20 iulie”

  ce ghinion au Nastase, Felix, Voicu, Vantu si extrem de multi altii ca ei ca nu sunt englezi. erau iesiti de mult din inchisoare si dormeau linistiti. asa stau in “stres” de patru-cinci ani cu procesele…

  Reply
 27. daniel

  LoL nedormitul,

  btw, dacă vedeţi un negru sau arab pe stradă (cum vedeţi la televizor) să nu uitaţi să apelaţi 112 , e un criminal rătăcit in mod cert. :))

  Reply
 28. Dragos

  daniel: "…teoria rutinelor Cohen and Felson…"

  teoria Big Bang bate teoria rutinelor Cohen and Felson cu mainile legate la spate.

  Reply
 29. daniel

  nedormitul,

  multiculturalismul e evolutiv în concepte.

  de la unul etnic concentrat pe un discurs de celebrare a diferenţelor de prin anii 70, cu blazonul mozaic cultural către unul egalitar concetrat spre managementul diversităţii a anilor 80

  apoi către unul civic , cu accent pe un angajament constructiv a anilor 90

  şi ultimul, unul integrativ, a anilor 2000 concetrat spre problema identităţii şi a cetăţeniei.

  ultimul e asimilativ, la o identitate unică sumă a subidentiăţilor constituente.

  ca şi dovadă, britanicii care s-au autorganizat contra revoltelor nu au fost white christian people, vocile care au condamnat violenţele au venit de prin toate colţurile culturale şi religioase.

  Reply
 30. eugeni

  @Daniel,

  Al dreaq si japonejii ashtia, sa se puna de'a curmezishu' teoriei lu' aia doi, de care pomenishi, care zice ca daca se poate si nu e nimeni p'acolo iaca furtu' poate violu', poate omoru' (daca a avut pica p'ala).

  Nu poti sa maai ai incredere in ei. Sa ai o terie asa de frumoasa, dammit.

  Reply
 31. daniel

  Sunt foarte curios ce o să iasă din combinaţia Strategie Fiscală, reducere efective poliţişti, pensionari enervaţi. Miros de instabilitate socială…

  Calea spre un guvern de stânga…

  Discutând despre corectitudine.

  Reply
  1. nedormitul

   daniel
   fă-ţi provizii cu o săptămînă sau două înainte, stai în casă, trage storurile, nu mai răspunde la telefon, blindează orice formă de comunicare cu exteriorul ca nu cumva să te pape pensiodzilla.

   Reply
 32. eugeni

  @Cristoiu

  Chiar daca este ghiaur? Mi se pare ca astia nu se pune (sic) la socoteala cu dormitu' , casa, si respectu'. Daca nu ma insel poti sa "profiti" si de fete, daca nu's urate, si tot nu se pune. Asa ca nu astepta degeaba cineva sa zica ceva.

  Reply
 33. daniel

  dragos am făcut o afirmaţie-ratele de criminalitate, ai contestat-o într-un stil băşcălios, am revenit cu un link (non-admis, discreţionar) în care era o mare mapă a omuciderilor prin Europa din 1991 încoace. Revii şi persişti în băşcălie.

  Bon bon, ce să-ţi fac caută un psihiatru pentru a-ţi rezolva problemele de orgoliu online.

  yeba, cam în acelaşi stil, răţoire cum subjectiv reacţionezi , usually.

  pot admite că la capitolul comunicare sunt anumite deficienţe, dar la nivel basic, ca să contrazici teoria rutinelor Cohen and Felson acceptată de criminologi pentru a explica crima prin teoria originală a dezbaterilor sterile de pe Dâmboviţa pare sinucidere intelectuală. Vechea poveste şi un discursul conservator de dreapta, sunt săraci din vina lor, statul n-are nici o implicare dedans.Plus, atacul mortal la identitatea democratică occidentală a multiculturalismului prin prisma monoteismului creştin identitar. Ups, n-aş spune că n-are multiculturalismul probleme de interpretare, dar să legi acte criminale, în fond decizii individuale pentru care fiecare răspunde de un singur factor- ideologie politică la nivel cauzal îmi pare trasă de păr. Am invitat la o reflecţie privind romii din perspectiva politicilor sociale. Sigur e mai tentant, ceea ce se întâmplă pe un Jupiter cultural decât propria cultură. Chiar dacă printre primele 10 ţări din clasamentul UN privind gradul de dezvoltare uman se află majoritatea societăţilor unde multiculturalismul a fost aplicat, nu se pune, dle, e un eşec total. Şi poate că atunci când se va înţelege că politica înseamnă investiţii acolo unde trebuie pentru a dezvolta o naţiune probabil se vor face diferenţe enorme în evoluţia naţiunii respective. Gen bani alocaţi unei catedrale monoteiste reflectând ideologia absorţiei identitare cu forţa, reorientate spre spitale, biblioteci etc. Nimeni nu a sărit pe aici ars când documentarul pe DW a atras atenţia asupra unor cifre alarmante privind raportul biserici şcoli construite.

  Reply
  1. nedormitul

   daniel
   am senzația că faci o confuzie în relația cauză-efect.
   țările dezvoltate nu au ajuns la gradul ăla de dezvoltare din cauza multiculturalismului, ci invers. fiind dezvoltate, au atras imigranți, care au creat chiar comunități. și dacă nu i-au atras, i-au avut, pentru că sînt moștenitoarele unor imperii. comunitățile de imigranți au devenit din ce în ce mai puternice, favorizate fiind și de indiferența nativilor. în fond, cînd îți merge bine, ți se rupe că la 5 sau 10 km de tine se creează o comunitate arabă, chineză sau chiar românească cu care nu-i chip să te înţelegi, din cauza diferenţelor culturale prea mari.

   Reply
 34. cristoiu

  Majoritatea talharilor sunt musulmani (este o presupunere bazata pe ponderea imigrantilor in regat).Cum se impaca cu legile islamului ? ma refer numai la una : Daca ai mancat si ai dormit in casa cuiva nu poti sa-i faci nici un rau.Nu am vazut inca nici o reactie a clericilor musulmani din Marea Britanie…

  Reply
 35. Dragos

  @daniel

  imi amintesti de un banc: "japonezii, ca sa faca misto de americani, le trimite un fir de par gaurit. raspunsul americanilor: il returneaza filetat. replica japonezilor: da, dar voi ati omorat negri"

  cam asa si tu, daca unu iti spune ca nemtii fac masini bune, tu hop cu Hitler a omorat evrei, daca altu iti spune ca Tour Eiffel este napadit de satre tiganesti, tu țup cu Vlad Tepes a bagat bete in cur la turci, daca eu iti spun sa-ti faci putina ordine prin creieras, pariu ca tu țusti cu Stefan cel Mare pe scari, daca cineva spune Ana are mere, tu repede cu Ana o avea ea mere, da'i curva. si tot asa…

  pai ori suntem ontopici, ori nu mai suntem.

  Reply
 36. Yeba

  @daniel, gasesc tonul tau complet nepotrivit si nici nu-mi da prin gind "sa-ti fac un speech" fiindca esti full de speechurile multiculturale si nu mai incape nimic.

  Doar ca vreau sa spun cit e de penibila lozinca asta inghitita pe nemestecate si care e baza argumentatiei tale, cind incercai sa sustii un punct de vedere 17:48, inainte de a te rățoi:

  "tinerii care nu sunt ocupaţi cu activităţi rutiniere normale gen muncă, sport , activităţi sociale îşi vor ocupa altcumva timpul."

  Nu trebuie doctorat, ci numai common sense ca sa-ti dai seama ca tinerii aia "isi ocupa timpul" fiindca le sunt indeplinite necesitatile primare din piramida lui Maslow. Ca daca nu, nu.

  Ar umbla sa-si caute de mincare si adapost.

  Si daca n-ar gasi, ar pleca mai departe sau s-ar ocupa primaria sa-i reintegreze in natura si cu asta basta.

  Cita vreme sunt tinuti pe casa si masa nu cu lunile, omeneste, ci cu generatiile, trai neneacă pe banii babachii! ”sa ne dea drepturile”

  Nu e nimeni obligat sa-i tina ocupati.

  Dar poanta a mai fatala si mai fatala este convingerea ta ca societatea multiculturala a inventat asocietatile de asigurari. E chiar mai fatala decit deductia ca daca or sa plateasca aia e ca si cum n-ar fi nici o paguba.

  Reply
  1. nedormitul

   mă tem că răspunsul se găseşte pe cutiile plasmelor. automatizarea și mutatul producției în china le limitează occidentalilor drastic opțiunile pentru un loc de muncă.

   Reply
 37. Sare'n Ochi

  Postul de radio BBC Radio 4 a realizat miercuri un interviu ca cativa vandali din Manchester, preluat de cotidianul Telegraph. "Inchisoriile sunt supra-populate? Ce imi vor face? Imi vor da un ordin de restrictie? Pot sa traiesc cu asta", spune unul dintre demonstranti, in timp ce altul afirma: "Voi continua sa fac asta in fiecare zi pana voi fi prins". Interviul de doua minute "dezvaluie logica tinerilor jefuitori din Manchester", potrivit celor de la ConservativeHome. Blogul afirma ca declaratiile acestora indica faptul ca decizia lor de a merge in Manchester ca sa fure a fost "rationala si calculata". Iata cateva dintre declaratile facute de vandali:

  o sistemul de justitie nu este suficient de amenintator pentru a-i impiedica pe tineri: "Inchisoriile sunt supra-populate? Ce imi vor face? Imi vor da un ordin de restrictie (ASBO)? Pot sa traiesc cu asta".

  o o parte din motivatia lor e aceea ca guvernul nu mai controleaza lucrurile: "deoarece daca s-ar fi aflat, nu am mai fi putut sa facem asta, nu-i asa?"

  o numarul mic de arestari este o motivatie: "Guvernul a esuat, nu? Cati oameni au arestat cu adevarat? Zece. Nu ma deranjeaza. Voi continua sa fac asta in fiecare zi pana cand voi fi prins".

  o motivatia de a face bani rapid: "fur pentru ca nu vreau sa ratez sansa de a face rost de lucruri gratis care valoreaza o gramada de bani".

  o o alta motivatie sunt familiile lor care nu au putere sa-i potoleasca: "Am vorbit cu cineva din familie. Mi-a spus sa ma duc acasa, ca am probleme. I-am spus nu si pur si simplu am inchis telefonul. Familia nu poate sa ajunga in oras, nu poate sa ma prinda si, atunci cand voi ajunge acasa, nu mi se va intampla nimic, nu voi fi pedepsit sau certat. Poate ca voi fi certat dar asta va fi totul, voi trai cu asta si voi continua sa o fac.

  o Doi barbati implicati in actele de vandalism si violentele de pe strazile orasului britanic Manchester au fost condamnati la zece si, respectiv, 16 saptamani de inchisoare, a anuntat Politia din Mancheste

  Reply
 38. daniel

  Oh, si incercati-mi sa-mi faceti un speech cu corectitudinea regimurilor de dreapta versus clasele sociale defavorizate din societatea romana, gen tigani. Adica negrii nostrii si pozitionarea dreptei in raport cu ei.

  Mor de nerabdare sa aud cifrele.

  Mai ales tonul discursului.

  E un deja vu anticipat.

  Reply
 39. daniel

  well, dragos, uitat-te la linkul asta si spunemi unde rata omorurilor era in top [edit admin – link sters, deoarece nu publicăm linkuri. mulțumesc de înțelegere]
  a, sa nu uit criminalitatea economica a devenit stat des stat.
  In ceea ce priveste conflictele sociale si modul de derulare,
  doar sa-ti amintesc cateva din conflictele majore de strada din ultimele doua decenii din Romania,relativ privind nivelul de violenta atins.
  Targu Mures trei morti si vreo doua-trei sute de raniti.
  Mineriada din 90 iunie 6 morti si vreo 7oo de raniti.
  Din punctul asta de vedere, britanicii sunt de cateva sute de ori mai civilizati in mod de a se revolta. In plus multiculturalismul demonic pe care il infierati cu drag si inflacarare are institutia asigurarilor, care vor plati o mare parte din daune.
  Plus faptasii tradusi cu rapiditate in justitie, care obiectiva isi va face treaba, chiar si in cazul unor eventuale abuzuri.
  Ca sa nu uit spiritul admirabil civic al englezilor care s-au mobilizat.
  Ce spun, si repet ca si mesaj inainte de a privi cu manie in curtea altora, incercati sa intelegeti problemele din curtea proprie.

  Reply
 40. Dragos

  Daniel: "ţările cu rate ale criminalităţii cele mai ridicate în ultimele două decenii au fost cele din fostul pact de la Varşovia"

  juri pe rosu ?

  Reply
 41. judex

  Bine punctat, Florina ! Urmatorul pas ar trebui sa fie comparatia dintre componenta flashmoburilor de azi cu cea a galeriilor echipelor de fotbal. Nu numai in Anglia, ca avem si noi usltrasii nostri.

  Reply
 42. Mobgirl

  englishman: basically, any gang or ehtnic group uses the riots to do what they want

  englishman: blacks, pakis, white hoodies, everyone

  englishman: it's quite common in London anyway

  englishman: there were riots in '81

  englishman: '85

  englishman: '90

  englishman: '95

  englishman: it's just that the last 10 years were quite peaceful

  Mobgirl: that happened in the past also? stealing tv's, laptops, iphones and t-shirts and jeans and sun glasses?

  englishman: yes

  englishman: well, not the same produce of course, but whatever was cool in those days

  Mobgirl: so it's not something new, like the new frustrated poor generation who sees on tv iphones and laptops and jeans they must have but can't cause they are poor and nobody told them to get a job and work hard till they afford them …

  englishman: nah

  englishman: it's the same shit, different century;

  some pics here of 1981

  englishman: almost the same thing

  englishman: here all the rioters are black, all the police are white

  englishman: now half the police are black, half the rioters are white

  englishman: makes no difference – it's just human nature

  it's just people being people

  englishman: young people like to fight, it's a fact

  englishman: that's why we have wars, gangs, etc

  englishman: always have had, always will have

  englishman: when they don't have a war to fight, they look for other excuses

  englishman: in the end, people will just get bored

  englishman: things will return to normal

  englishman: streets will be cleaned up

  englishman: the politicians will make excuses, each party using the riots to promote their agenda

  englishman: the usual talking heads will blame immigration (white nationalists), racism (blacks), poor policing (Lib Dems), poverty (labour), unemployment (youth groups), lack of morality (religious groups)

  englishman: but the reality is that humans, especially young males, like to get excited and kick stuff about

  Reply
 43. daniel

  Citez cu mare haz că respectivele violenţe ar fi urmarea nefastă a aplicării politice a multiculturalismului. Scuzaţi, dar ţările cu rate ale criminalităţii cele mai ridicate în ultimele două decenii au fost cele din fostul pact de la Varşovia şi dacă o minte luminată va cădea în aceiaşi logică păguboasă de a politiza actele de dezordine publică în favoarea sau defavoarea unei orientări politice, vă asigur că situaţia nu va evolua.

  Există o legătură cauzală între tăierea bugetelor alocate serviciilor sociale destinate tinerilor şi actualele violenţe. Nu trebuie un doctorat în criminologie de a constata că tinerii care nu sunt ocupaţi cu activităţi rutiniere normale gen muncă, sport , activităţi sociale îşi vor ocupa altcumva timpul. O a doua remarcă, au ars clădiri, maşini, s-au furat plasme, sunt răniţi dar după declanşarea evenimentului nu vorbim de victime umane. Singura moarte e cea declanşatoare, manipulată de criminali(by the way, albi şi negri…teoria invaziei arabe şi musulmane pronată mai sus îmi pare ridicolă).

  De neimaginat nu, fără morţi. Dacă ar fi transpusă scara conflictului social pe alt teritoriu cu identitate puternică şi bicultural ar fi vai şi amar. No, dar e dificil de admis că această devenită brusc întâmplare fericită de a nu avea morţi în trei nopţi de conflicte, e rezultatul aşa hulitului multiculturalism în articol, aş spune, inocularea respectului adânc în mentaliate faţă de viaţa umană.

  Mă rog, ceea ce vreau să subliniez e ridicolă o poziţionare politică sau confiscare imatură a sensului unei revolte de partea unei ideologiii politice, chiar de dreapta să spunem.

  Reply
 44. Nea

  Ah, dacă aş avea o putere să-l angajez pe Eugen Mandric la antena3 ar lua Ciutacii şi coana Pandele notiţe în genunchi

  Reply
 45. tucu

  Cred ca astea sunt primele semnalele noii ere caracterizate prin idiocratie.

  La noi. Protestatarul catarat pe stilpul cotrocenilor a fost dat jos dupa ce i sa u administrat laxative. Repet laxative. Asa arata stirea.

  Libia cere demisia lui Cameron pentru ca s a legat de niste tineri care demonstrau pasnic.

  Pe de alta parte lui Cameron iau trebuit 3 zile ca sa inteleaga cit de pasnic demonstrau respectivii tineri.

  Pina acum politia engleza s a purtat cu blindete si cu vorba buna cu huliganii deoarece nu au murit inca peste 50 de oameni si conform modelului danez la mai putin de 50 de morti politia interbine numai dupa ce si bea ceaiul.

  Ieri toate portalurile de stiri anuntau apocalipsa pe burse .Astazi am vrut sa aflu de la Hotnews ce se mai intimpla pe bursele americane si pina la ora asta nu am reusit. O fi inchis pe Wall Street.

  Intre timp Geoana a aflat ca e criza si a indemnat clasa politica sa nu mai fure. Cred ca de aia a fost suspendat din PSD.

  Astept cu interes vesti despre Moni si Iri

  Reply
 46. jack spamtecătorul

  decretare stare de asediu. stop. big ben, extremă urgenţă! stop. vă ordon, treceţi tamisa! stop. dulce ca mierea va fi glonţul patriei! 😉

  Reply
  1. Florina

   vai, dar se poate? ce incorect politic eşti, Jack! abia dacă se pun tunurile cu apă pe ei. să sperăm că nu le dă şi săpun, să fie siguri că le oferă şi baia săptămînală.

   patriei adoptive, pentru acurateţe, c-aşa-i pentru cei mai mulţi dintre ei.

   Reply
 47. Florina

  cîtă ticăloşie, te-ngrozeşti! acum s-a lansat zvonul că vor fi atacate minorităţile. pînă la acuza că protestele aparţin extremei drepte nu mai e decît un pas. iar Cameron – incredibil! – reacţionează după 3 zile şi cînd deja sînt 3 morţi în Birmingham. ei bine, cam asta se întîmplă cînd ai rezidenţi magnaţi ruşi şi o masivă imigraţie musulmană. au crezut cumva că nu e combinaţia explozivă?

  Reply
 48. Dana Goga

  Poate ca ar fi momentul propice ca Europa sa inceapa sa sa ia si masuri concrete, nu doar sa traga concluzii.

  Poate ca autoritatile occidentale ar trebui sa traga o linie fata de acest tip nou de manifestare a maselor si sa aiba curajul sa spuna raspicat ca asa nu se mai poate.

  V-am acceptat, ne-am folosit de voi – contracost, bineinteles, v-am tolerat si moscheele si minaretele si sinagogele si bisericile (ordtodoxe, peticostale, Noua Credinta..sau cum s-or mai fi numind) dar exista un punct in care trebuie luate masuri.

  Nu vad de ce un tanar de 17 ani (chiar fara cazier), trebuie protejat de lege dupa ce arunca un Molotov intr-o masina a politiei sau dupa ce fura "o plasma" dintr-un magazin.

  Tarile arabe si musulmane acuza mereu "decadenta si superficialitatea occidentalilor" dar totodata pretind ca infractorii musulmani sa fie judecati dupa cele mai democratice legi posibile de care dispune Occidentul.

  Vestul Europei nu trebuie sa cada in patima "razbunarilor justitiare" dar nici sa isi extinda toleranta pana la limita absurdului.

  Legile occidentale au fost facute pt un popor occidental.

  Daca, insa, un alt tip de individ penetreaza, batjocoreste si profita de acele legi, ceva trebuie schimbat.

  Cat mai repede.

  Europa nu isi mai poate permite pasivitatea de a fi un simbol al democratiei, al tolerantei si al respectarii drepturilor omului, dar totodata sa accepte sa fie batjocorita si injurata tocmai de cei care nu dau nicio ceapa degerata pe democratie si pe tot ceea ce implica ea.

  Reply
 49. FrankZappa

  E simplu – momentul trebuie tratat fara pasiune, emotii sau partinire.

  Este lege? este! vor razboi? anarhie? Sa li se ofere cea ce vor…

  Va aduceti aminte de momentele Watts – 1965, Rodney King – 1992? Los Angeles? Paris 2005? (nu si in 1968 – aici a fost o alta poveste…inspirata de Mao si Che)? Scuza protestatarilor si a "avocatilor" de circumstanta (media de stanga…) a fost ca explozia de violenta a fost cauzata de frustrare, de rata ridicata somajului, de "hartuiala" politistilor, de brutalitatea acestora si nu in ultimul rand de rasismul "latent" al populatiei majoritare, autoritatilor si angajatorilor(care chipurile este mai rau decat tratamentul politically correct – considerat peiorativ… si insuficient!).

  In lume sunt mai multe "ritualuri" violente ce se repeta dar nu se lasa niciodata cu incendii si jafuri – bataliile dintre suporterii "ultras", homosexuali vs. crestini (ultraortodocsi), ciocnirile traditionale de 1 Mai din Germania dintre socialisti si neonazisti, antiglobalistii vs. politie la summiturile G8, ciomageala de an nou de la Ruginoasa (sic!) etc., "evenimente" pazite si supervizate de politisti.

  Concluzia este ca in Londra politia a pierdut prima repriza – se asteapta regruparea de la pauza si repriza a doua. Indiferent ce vor spune presa sau politicienii, autoritățile trebuie sa dea semnalul de forta si legitimitate.

  Anglia are nevoie de un prim ministru cu "oă" care sa zica precum Churchill: We Shall Never Surrender! – daca nu au capitulat in fata Reich-ului acum 79 de ani, o vor face acum?

  Reply
 50. Dragos

  eu astept ca in vreun Adevarul/ Dimineata/ Critic Atac/ TVR1&2 de acolo de la ei din Anglia, vreun(o) CTP/ Corina Dragotescu/ Dumitru Tinu/ Stireanu/ Horia Alexandrescu/ Razvan Theodorescu/ Emanuel Valeriu/ Rogozanu tot de acolo tot de la ei tot din Anglia, sa scrie articolul cu "multiculturalistii n-au devastat, multiculturalistii s-au organizat sa planteze panselute" si "la Buckingham Palace s-au gasit tiparnite de dolari falsi, Regina se drogheaza".

  Reply
 51. skin

  poate ca vreo 300 de morti in custodie in 15 ani si nici un vinovat emasculeaza politia un pic mai tare decit multiculturalismul.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *