MRU se ghideaza dupa principiul politic ”Voiculescu-PUR”

Dacă dreapta vrea să se unească, atunci așa-zisa federare nu răspunde decît dorinței fiecăruia de a fi șef și de a avea partidul personal. Federarea înseamnă orgoliu. Dacă partidele dreptei au valori și obiective comune, atunci unica soluție a unității e fuziunea.

Condițiile fuziunii pot fi stabilite de rezultatele alegerilor parlamentare sau europarlamentare. Dacă se dorește unitate acum, pînă în alegerile europarlamentare, atunci fuziunea se face după criteriul numărului de parlamentari, deci toate partidele doritoare de unitate fuzionează prin absorbție cu partidul cel mai mare, adică cu PDL. Sub sigla, numele și culorile PDL. Eventual, liderii partidelor respective primesc funcții de vicepreședinți în PDL. Dacă se dorește o fuziune după alegerile europarlamentare, atunci toate partidele dreptei sînt absorbite de partidul de dreapta cu cel mai mare scor la europarlamentare.

Ori crezi în unire și valori comune și fuzionezi într-un partid mare, ori crezi în drumuri separate, în valorile și obiectivele partidului tău, și atunci mergi în alegeri separat, pe picioarele tale. Dacă în cazul parlamentarelor să zicem că e important să participi într-o alianță fiindcă Președintele desemnează premierul de la partidul sau alianța cu cele mai multe mandate, în cazul europarlamentarelor acest lucru nu e valabil. La europarlamentare nu se formează majorități, nu se fac guvernări, acolo nu e nevoie de alianțe conjuncturale. Căci trebuie să o spunem: fuziunea este modalitatea de a lupta eficient pentru valori comune, iar alianța, sau federarea cum spune MRU, e modalitatea prin care te aliezi pentru a atinge niște obiective conjuncturale.

Vrea MRU unitate? Nu. MRU vrea federare. Vrea partid propriu, dar nu să meargă cu el în alegeri. MRU lucrează pe principiul ”Voiculescu-PUR”. Are partid propriu, dar nu candidează niciodată separat în alegeri, sub sigla și numele său. Nici nu fuzionează cu un partid mai mare. Doar parazitează. Suge prin simbioză.

MRU nu are niciun argument pentru alianța la europarlamentare. Altul decît teama că Forța Civică nu va reuși să depășească pragul electoral. PDL e doar manta de vreme rea. Dacă MRU crede că împărtășește aceleași valori cu PDL, atunci singura variantă onestă e să propună absorbția Forței Civice de către PDL. Dacă nu împărtășește aceleași valori cu PDL, la europarlamentare unica variantă onestă e participarea Forței Civice separat în alegeri, sub numele și sigla sa. E valabil și pentru relația cu PNȚcd. Ori cele două partide, FC și PNȚcd au valori comune și fuzionează, ori nu, și merg separat la europarlamentare, neavînd absolut niciun motiv să meargă împreună. Repet, la europarlamentare ”dreapta” nu trebuie să facă o majoritate și să guverneze. Iar rolul unui partid e să participe la alegeri separat. Dacă nu participă niciodată la alegeri sub numele și sigla sa, de ce mai există? Fiindcă liderul său vrea să-l folosească în interes personal. Vezi Voiculescu.

MRU de ce și-a mai făcut partid, dacă-i refuză acestuia cea mai importantă ocazie de a cîștiga notorietate, și anume participarea în alegeri sub numele și sigla proprie? De ce nu a intrat în alt partid, în PDL, de exemplu, dacă ține tot cu tot dinadinsul să candideze ca remorcă a acestui partid?

Facebook Comments

23 Comments MRU se ghideaza dupa principiul politic ”Voiculescu-PUR”

 1. thetimea981

  Sînt susținătoarea lui MRU și am fost de acord să nu fie membru PDL.Am votat PD,PLD,PDL pînă acum,dar din decembrie ,de la alegerile parlamentare  ¸+ cele din PDL  m-au convins că Blaga a intrat în parlament cu ajutorul lui Dragnea și a cîștigat alegerile pentru șefia partidului, cu fuga voturilor .Faptul că a mai adus-o și pe madam Săftoiu,arată că a schimbat direcția acestui partid,îndreptîndu-se către PNL.
  De ani de zile m-am pus întrebarea,de ce Blaga nu a fost atacat niciodată de antene.Răspunsul începe să se vadă.

  Reply
 2. Pingback: Madame Blogary a luat sifilis de la ”tinichigiul” Mirel Axinte sau/și de la Câinele Vasile Dan Badea

 3. Bleen

  Foarte bun MRU la unit dreapta. I-a fugit și unicul partiduleț cu care se unise (unde-s două partidulețe puterea crește/și procentul se rotunjește de la 0.8 la 1).

  Reply
 4. IoanaHaitchi

  Constat doar un singur lucru: nimeni, dar nimeni NU se gandeste la populatia acestei tari ca o datorie si implicit o forma de respect. Ca de obicei, vad doar aliantze sau osibile aliantze electorale care sa le consolideze puterea. Ce uita „stimabilii” este ca, degeaba ai puterea daca valoarea acelei puteri tinde vertiginos spre zero. Rezultatele economice depind de politca unui stat. Atunci cand „marchezi”cu minus la infinit, mai trebuie sa te si trezesti si sa-ti pui intrebarea cat valoreaza puterea la care visezi. Aceeasi poveste de sute de ani a politicii romanesti. S-au schimbat doar personajele. Va spun asa: orice perioada de tradari si furturi are scadentele ei, iar scadentza acestei perioade este aproape si de fiecare data au platit nevinovatzii.

  Reply
 5. Bleen

  lastnightmusic 
  Ponta.
  Între Băsescu și MRU toate podurile sînt arse. Absolut toate. Ca și între Băsescu și Macovei.
  Pot să mai zic o dată Ponta? Ponta, Ponta, Ponta.

  Reply
  1. DanielArfire

   Bleen lastnightmusic Daca-i asa Mirele cine se face de cacao salvand dreapta pe stanga? Ponta istifa!

   Reply
 6. DanBadea

  N-a intrat si nu intra in PDL pentru ca stie, printre altele, ca Blaga
  este un tradator din echipa bine conservata in spatele scenei politice, a
  lui Frunzaverde. Tu crezi ca Ungureanu este atat de naiv incat sa nu fi
  gandit mai departe, cu cateva variante posibile, decat ceea ce tocmai
  ai scris tu mai sus? Si atunci, de ce ar fuziona Ungureanu cu un
  tradator ca fostul vames din Oradea, cel care si-a aruncat primul
  cascheta dincolo de poarta Cotroceniului?

  Reply
  1. Bleen

   DanBadea Păi și dacă Blaga e așa rău (da, sînt de acord că e un trădător), de ce MRU se tot roagă de el să candideze pe liste comune la europarlamentare? De ce nu merge separat?

   Reply
    1. DanBadea

     Bad Ass Tweety – Suveran Pontif și Om de Știință
     Nu. Il confunzi cu George Roncea. Ala e retardat si publica articole
     fara drepturi de autor. Dan Badea e Autor si nu-l suporta pe seful tau
     indirect, tradatorul de vasile blaga, ala care controleaza ziarul de santaj si trafic de influenta Curentul al infractorului Himalaya, zis mihai iacob, zis PISI, dar n-o suporta nici pe nevasta-sa, mirela iacob, iar nevasta-sa este  – aici ai nimerit-o Puisor – fosta nevasta (parasita pentru alta mai tanara, mai frumoasa si mai desteapta) a directorului general de la COCO_RICO (fabrica de carne de pui – deci ai grija!), Ciausioiu. Ai priceput, puisor? Sau vin pe Lotrului si iti desenez pe asfalt?

     Reply
    2. Bleen

     DanBadea Bad Ass Tweety – Suveran Pontif și Om de Știință Probabil confuzia s-a făcut din cauză de legionarism. Se mai întîmplă să confunzi legionarii între ei.

     Reply
    3. DanBadea

     Bleen
     daca ma acuzi de legionarism inseamna ca nu mai ai argumente si esti precum ion ilici iliescu, mirelus. esti la fel de extremist ca slujbasii tradatorului de blaga, aia de la curentul. pacat de tine.

     Reply
    4. DanBadea

     Bleen  
     inteleg ca ai obiceiul sa-i blochezi pe cei care nu-ti   impartasesc aberatiile. da-i drumul…

     Reply
    5. DanBadea

     Bleen  
     inca nu stii ce sa faci, asa e? ai de ales intre previzibil si imprevizibil. intre ceea ce stii, ceea ce stiu si ceea ce poti. e o postura delicata atunci cand renunti la valoarea verificata a argumentelor rationale.

     Reply
    6. Bleen

     DanBadea Bleen Țăcănel, cară-te și rezolvă-ți obsesiile de ratat trist în altă parte, nu pe Blogary. La jigodiile de la Curentul, de acolo de unde vii.

     Reply
    1. DanBadea

     Bleen  
     Vezi? Se pare, ca tu le stii pe toate, ceea ce e un mare atu in lumea asta plina de semifabricate si inlocuitori!

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *