Neamtu si MRU

 • 17 septembrie 2011 – Perioadă de mari așteptări și excitațiuni politice. Mai toată lumea așteaptă Albă ca Zăpada mult promisă. După demiterea lui Sebastian Lăzăroiu, pe bloguri lumea cere un nou partid. Toate așteptările converg spre Sebastian Lăzăroiu și mulți se uită spre Blogary, din cauza legăturilor pe care blogul le avea la momentul respectiv cu Sebastian Lăzăroiu (eu eram consilierul lui Lăzăroiu la Ministerul Muncii). La nicio zi după demiterea prințului Albei ca Zăpada, Sebastian Lăzăroiu, Mihail Neamțu lansează un manifest pe Blogary, Crez politic: o Noua Republică. Fără efect. Noua Republică, trebuie s-o spunem, era o idee mai veche a lui Dacian Țolea. Mihai Răzvan Ungureanu freacă duda ca director al Serviciului de Informații Externe.
 • 26 septembrie 2011 – blogul Politeia lansează un manifest prin care anunță că aderă la Noua Republică și prezintă un document programatic al Noii Republici, amendat de Politeia, și al cărui autor e Mihail Neamțu (nu știu dacă singur sau împreună cu Dacian Țolea și Cosmin Radu Aldea – întrebați-i pe ei mai bine). Draftul documentului ar fi ajuns la Politeia prin intermediul lui Daniel Arfire și postat fără știrea lui Mihail Neamțu (conform declarațiilor sale). În momentul lansării Revoluțiunii, Mihail Neamțu era la bere la Hanul lui Manuc cu mine, cu prietena mea și cu Adrian Papahagi. Eu i-am zis că e capul unei Revoluțiuni fără să știe. Dacă știa sau nu, nu-mi dau seama. Cert e că a zis că nu știe de Revoluțiune. În cîteva zile, Politeia aduce cauzei cîteva mii de adeziuni (din spusele lui Neamțu, de pe Politeia au venit aproape 2000 de adeziuni).  Mihai Răzvan Ungureanu arde gazul ca director al Serviciului de Informații Externe.
 • 9 octombrie 2011 – Sebastian Lăzăroiu iese din silenzio stampa și face un gest care naște speranțe în rîndul adepților Albei ca Zăpada: îi trimite o scrisoare deschisă lui Mihail Neamțu. Sebastian Lăzăroiu însă nu va face pasul decisiv. De ce, nu știu nici astăzi. Dealtfel, asta a fost una din promisiunile pe care Neamțu le-a făcut adepților și celor care au semnat pentru partid: îi aduc pe Sebastian Lăzăroiu și Monica Macovei în Noua Republică. Mai tîrziu, promisiunea se va schimba în: îi aduc pe Mihai Răzvan Ungureanu și Monica Macovei în Noua Republică. În continuare, Mihai Răzvan Ungureanu taie frunză la cîini ca director al Serviciului de Informații Externe.
 • octombrie 2011 – februarie 2012 – Mihail Neamțu și ceilalți entuziaști ai Noii Republici strîng semnături pentru a transforma mișcarea în partid. Rînd pe rînd fondatorii și cei mai entuziaști miltianți sînt îndepărtați sau se retrag scîrbiți de caracterul, paranoia și vedetismul celui care deja își spune Fondatorul și care se înconjoară de o liotă de yesmeni obscuri dar nervoși și care cred necondiționat în noul Mesia. Printre eliminați: Dacian Țolea, Cosmin Radu Aldea, Comunitatea Politeia, Daniel Arfire, Andrei Văcaru, Dana Rainov, Gabriel Biriș, Eduard Wagner, Gabriel Cărbunaru și mulți alții. Rămîne doar Mihnea Vasilache și liota de yesmeni obscuri. Adepți. Credincioși. Believeri. Justin Believeri. Mihai Răzvan Ungureanu o freacă la rece ca director al Serviciului de Informații Externe.
 • februarie 2012 – strîngerea semnăturilor și eliminarea troțkiștilor, coloanei a 5 a și a altor deviaționiști din Noua Republică continuă. Mihai Răzvan Ungureanu încetează să frece manganul ca director al Serviciului de Informații Externe și începe să frece duda ca prim ministru.
 • prima jumătate a anului 2012 – Mihai Răzvan Ungureanu devine Adevăratul Prinț al Albei ca Zăpada, speranța dreptei. Unica speranță a dreptei. Crește în sondaje, cresc așteptările și speranțele susținătorilor dreptei.
 • 27 aprilie 2012 –  guvernul Mihai Răzvan Ungureanu este demis cu complicitatea PDL.
 • mai 2012 –  Noua Republică termină de strîns semnăturile. La acest moment deja majoritatea strîngacilor de semnături sînt dați afară din organizație, pentru că s-au îndoit vizavi de caracterul și capacitățile de lider ale celui ce se intitulează Fondatorul. Mihai Răzvan Ungureanu își revine repede din șocul demiterii și începe să facă teren, să se întîlnească cu oameni, să sune oameni, ba chiar se oferă să facă campanie pentru PDL și pentru foștii săi colegi de guvern.
 • 28 mai 2012 – la o lună de la demiterea guvernului său și la mai puțin de o lună de cînd a predat lui Ponta treburile administrative ale țării, Mihai Răzvan Ungureanu lansează Inițiativa Civică de Centru Dreapta. Inițiativei se alătură mulți dintre entuziaștii Albei ca Zăpada din toamna lui 2011, plugarii și țepuiții Noii Republici și ai Fondatorului.
 • iunie 2012 – Noua Republică depune actele pentru a deveni partid
 • septembrie 2012 – Mihai Răzvan Ungureanu este ales președintele Partidului Forța Civică  (a nu se confunda cu Forța Democrată a lui Petre Roman). La aproape  un an de la lansarea mișcării Noua Republică și de la declanșarea strîngerii de semnături, Partidul Noua Republică tot nu există.

Ce-mi făcea MRU cînd Neamțu țepuia fraieri și își făcea freza ca Iisus Hristos? Era în vacanță? Se alerga cu gagici pe Copacabana? Se reculegea pe vreun munte? Medita? Aștepta ajutorul social de la stat? Își omora plictisul prin vreo sinecură călduță? Nu. Era directorul Serviciului de Informații Externe. Adică șeful spionajului. Timp de cinci ani. După ce, timp de trei ani fusese Ministrul de Externe, adică șeful diplomației. Ce-mi făcea Mihai Răzvan Ungureanu în primăvara lui 2012, cînd Neamțu elimina ultimii troțkiști din schemă? Juca la păcănele? Trăgea pe nas în spatele blocului? Nu. Era prim ministrul României. Adică șeful guvernului. Sînt cele trei poziții, aceea de șef al diplomației, șef al spionajului și șef al guvernului sinecuri, pierdere de timp, zbatere de vînt?

”Auzi bă puță, cînd eu mă certam cu Biriș și îl acuzam pe Arfire de erezie și stăteam la șuete pe la B1, tu ce-mi făceai, bă, ochelaristule? A, ok. Frecai duda ca șef al SIE și al guvernului… Îhîm… Păi și cum ai tupeul să te compari cu mine, băi puță fără anvergură intelectuală și politică, vorba lui Augustin Ofițeru, acest Patapievici și Pleșu al Noii Republici? Marș d-aicea, întreținutule!”

Dacă MRU se apuca să facă partid în mai 2012, avînd în vedere că lui Neamțu nu i-a reușit nici după un an, ce mai făcea MRU cu partidul în mai 2013? Sînt alegeri parlamentare în 2013 sau 2014 și nu știu eu? Cînd  a făcut ONG i-ați reproșat că e soft, că nu merge pînă la capăt, că o freacă cu civisme fără finalizare și penetrație. Dacă nu făcea ONG înșela așteptările a sute de mii de susținători disperați ai dreptei. Dacă își făcea prea tîrziu, făcea degeaba.

Să nu fim ipocriți. MRU nu a primit o organizație. P-aia și-a făcut-o singur, împreună cu prietenii și susținătorii. A primit o formă juridică de organizare pe care nu o putea realiza pînă la alegeri. Să faci un partid, semnături plus rahaturi juridice, îți ia cel puțin un an. Noua Republică nici după un an nu e partid. Îți ia jumătate de an să faci un ONG (în aprilie 2011 am depus actele pentru Asociația Blogary, abia în septembrie 2011 era funcțională juridic). N-au intrat în partid și nume mai cunoscute? Păi nu trebuie nenicule, să fie noi? Mulți dintre susținătorii lui MRU sînt în PDL. Ce ar fi trebuit, să intre toți în Forța Civică, în condițiile în care PDL a anunțat că face scandal (prin gura lui Cristian Preda) și că astfel se încalcă protocolul ARD? Pe cît punem pariu că, dacă susținătorii lui MRU se decid să-l urmeze în Forța Civică, PDL crapă în două?

PS. Oops. Am auzit acum o chestie cu Cosmin Gușă, consultant al NR. Nu știu dacă e adevărat sau nu. Dar dacă e, așa se explică atacurile la MRU.

PS2. O contradicție marca Noua Republică. Două din principalele acuze al NR-iștilor e că x sau y ori sînt traseiști, ori nu sînt validați electoral. Dacă x este validat electoral și acum intră în NR sau în FC nu se cheamă că e traseist? Dacă y nu a fost în niciun partid și intră acum în NR sau în FC, nu se cheamă că nu e validat electoral? Băieți, cînd vă apucați de chestii, aduceți-vă și mintea de acasă, atît cît e. Că nu toți sîntem excitați cu mintea-n pungă, care înghit orice căcat, numai din disperarea de a crede în șarlatani.

Facebook Comments

151 Comments Neamtu si MRU

 1. Pingback: Anatomia unei crime (1) « AlegătorDeDreapta.info

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. OstapBender

  Titlul unei stiri de pe mediafax mi se pare un comentariu plin de talc al fotografiei de la aceast articol.
  „FOTOGRAFII perfecte distruse de apariţii surprinzătoare. Animale care vor în centrul atenţiei. Amintirile surprinse de aparatul de fotografiat pot fi ruinate de apariţii surprinzătoare în cadru. Printre animalele care nu au rezistat tentaţiei de a apărea în cadru se numără cai, porumbei sau hipopotami, dar cel mai mult, pisicile adoră să strice o fotografie perfectă.”

  Reply
 4. DenisaC

  La început, mi-a plăcut de domnul Neamțu. Părea că este un suflu nou, cu un discurs diferit. Dar, după ce a apărut cu usturoiul după dânsul, am început să îmi pun semne de întrebare. Înțeleg că în ziua de azi ești „cineva” dacă ești mai altfel și spargi toate normele (vezi Lady Gaga, Katy Perry, etc.) dar parcă în politică aș prefera pe cineva cu un discurs mai echilibrat. Peste câțiva ani vor fi bine-veniți probabil cei mai altfel

  Reply
  1. DanCanada

    @DenisaC Sa fii Lady Gaga in politica romaneasca – de fapt devii faimos prin ceva negativ. Chiar si fara usturoi poti fi vestit de dobitoc, a se vedea Ponta, Antonescu, Marean etc etc.

   Reply
   1. Gramofonu

     @DanCanada  Ghise, Nicolaescu, Marga, ala de la educatie (Pop? ala de trebuia sa-i spele doctoratul lui ponta), Sova, Socaciu, Andronescu…ma opresc aici, ca pina la 500 e cale lunga.

    Reply
 5. Dragos

  lamuriti-ma si pe mine: in decembrie trebuie sa votam MRU in orice fel de combinatie (cu/fara PDL/NR/ONG-URI de dreapta/ PNT-cd-Pavelescu) ptr. vocea si talentul de DREAPTA al OMULUI (citeste Alba ca Zapada) MRU, sau decat ca sa dam sex oral Grupului Infractional Organizat? nu de alta, da io am mai votat odata pe unu, Emil, ca sa nu iasa nea Ion. si am belit-o cu mare arta&artificii. 

  Reply
 6. Bleen

  Revista Kamikaze
   
  Mihail Neamțu ne vorbește despre autoturismul Sparty al Noii Republici: „Un vehicul Smart. Un conducător auto care admiră Sparta. Smart Party. Pe scurt: Sparty.” E clar, e chestiune de ore până o să-i apară și lui noua poreclă: „Mihail Neamțu. Pe scurt: Mițu”.

  Reply
  1. EroulBula

    @SimonaM Cred ca interpretezi usor exagerat fotografia. Cei doi au vrut sa-i inmaneze cutitul lui MRU, pentru a avea painea si cutitul in alianta.
   Cum MRU avea mainile ocupate au fost obligati de situatie sa i-l infiga in spate. De aici si figura mai serioasa a lui MRU care n-a inteles despre ce-i vorba.

   Reply
   1. SimonaM

     @EroulBula Ăumaigad.. unde-am zis io așa multe?
     
    Mie-mi place cum se ițește ciocănitorul ăsta din spatele scenei la fiecare poză. Luați și vedeți. În toate ocaziile, Mițu (LOL (c) @Bleen ) se ițește ca Woody Woodpecker pe la toate colțurile fotografiilor. Nu e poză fără ăsta. 

    Reply
 7. supastaru

  Problema mea cu MRU este lipsa lui de incredere in puterea unui discurs politic ceva mai elevat.
   
  Context: 
  Am fost la o intalnire ICCD la Timisoara acum aproape 2 luni promovata ca “dezbatere, discutii libere cu MRU”.
  M-am dus pregatit si cu intrebari: imi era neclara (si imi este in continuare) pozitia lui MRU fata de conservatorismul social (biserica, familie, armata, interzicerea avortului etc.). (cu asta poate imi iau niste rosii aici pe blogary 🙂 )
  Intr-o sala in care jumatate erau tipul pensionarului militant, iar (aproape toti) ceilalti aratau ca niste amarati care tocmai ce au venit “la oras”, MRU a tinut un discurs dezamagitor de populist: “USL-ul vrea sa mancati paine veche de 2 saptamani si roasa de sobolani. Voi vreti sa mancati paine veche de 2 saptamani si roasa de sobolani?” (citat exact.mi-a ramas intiparit). Iar din sala s-au auzit urlete: “NU!! HUO USL!!”
  Cand s-a terminat discursul, s-a terminat si intalnirea. Poate suna patetic, dar dezamagirea de atunci fata de MRU o resimt si acum ca o retinere.
   
   

  Reply
  1. Canadiana

    @supastaru cu referire la: „(cu asta poate imi iau niste rosii aici pe blogary)”
    
   folosim argumente. cand acestea nu dau rezultate, recurgem la posete, rosiile avand o culoare incompatibila cu blogary. 

   Reply
   1. SimonaM

     @Canadiana  @supastaru Iar la poșete chiar avem experiență. Indiferent de care capăt al poșetei ne aflăm. Pardon my French.

    Reply
  2. Yeba

    @supastaru of. înţeleg. A fost criticat că face fraze lungi şi complexe, în care foloseşte noţiuni abstracte etc. şi, săracul, a trecut în partea ailaltă, căzând imediat de pe noua bicicletă. Ăsta n-a „studiat” la Liceul Industrial, ca Ponta, n-a lucrat cu marinari,  practic e la primul lui contact cu oameni fără două facultăţi, ca să zic aşa….

   Reply
   1. supastaru

     @Yeba majoritatea oamenilor nu pareau decadent de scoliti, dar parca totusi discursul a fost prea „low”.Sper ca MRU isi va gasi cat mai repede un „echilibru” in discursul sau public.

    Reply
 8. dadan

  Am cateva obiectii, dintre care cea mai importanta e ca mintiti prin omisiune si faceti greseala de a ne crede la fel de manipulabili ca un alt gen de public. Neamtu o fi facut toate cate le spuneti si poate si altele, dar la MRU, farul calauzitor al dreptei, speranta, mantuitorul nostru al tuturor, s-au aciuat bazaci si saniuti pe care ori nu-i vedeti, ori va faceti ca ploua. Ceea ce nu e fair. Sigur ca Neamtu are partidul-om sau e omul-partid, cum vreti sa spuneti, dar MRU a facut o greseala colosala asociindu-se cu niste oameni care nu sunt nici validati electoral, nici figuri proaspete sau macar onorabile, si nu sunt nici pe departe de dreapta. Si greseala asta imi ridica mari semne de intrebare in ce priveste viitorul dreptei.

  Reply
   1. Ina Eyre

     @Bleen Ai omis sa scrii ca MN e validat electoral, (adica s-a validat fondator), si MRU nu.
    Tot ii bagam in seama pe astia, care nu stiu ca demultisor citi mai sunt.

    Reply
    1. Rezon

      @Ina Eyre  @Bleen
      
     Si MRU si MN au fost alesi presedinti de catre partidele lor. Nu vad care e diferenta din acest punct de vedere.

     Reply
    2. Ina Eyre

      @Rezon  Rezon, ai rezon! Noi vedem, altii nu vad si-i tot dau cu „MRU n-a primit botezul votului poporului”. De parca Mitzu sau Ofitzeru´ l-au primit!
      
     Dar, stai, ca n-are nici carisma, nici opera, e populist, ba nu, arogant, discurs prea elevat, etc. S-o tai scurt: nici asta n-are sapca!

     Reply
   2. Teamadetrepte

     @Bleen  @dadan Eu ce înțeleg din articol este că MRU a făcut mai multe decât MN și e mai calificat. Este perfect adevărat. Nu înseamnă numaidecât că MRU e bun (chiar dacă majoritatea de aici asta consideră), ci că este mai bun ca Neamțu – ceea ce nici nu e greu, trebuie să recunoaștem. Eu de exemplu nu am deloc încredere în MRU, nu mi se pare că-l preocupă interesele României. Iar Forța Civică o văd ca o a doua NR, o organizație de oameni entuziaști care probabil vor sfârși prin a fi dezamăgiți din nou.

    Reply
    1. Florina

      @Teamadetrepte  @Bleen  @dadan 
      
     Pe MRU nu-l preocupă interesele României? Deci în trei ani de ministeriat la Externe şi  cinci la SIE nu l-au preocupat interesele României? Dar ce, atunci? 
      

     Reply
    2. Gramofonu

      @Florina  @Teamadetrepte  @Bleen  @dadan Nu tine. Si ponta e PM de ceva vreme, si crizel e presedintele senatului si a fost si interimar.
     Asta-i manipulare, ce zici tu 🙂

     Reply
    3. Florina

      @Gramofonu 
      
     Eu întreb, lasă femeia să răspundă. Dacă ştie ceva ce noi nu ştim din anii ăia de care zic mai sus? Argumentat, documentat. 

     Reply
    4. Florina

      @Gramofonu  
      
     Eu întreb, lasă femeia să răspundă. Dacă ştie ceva ce noi nu ştim din anii ăia de care zic mai sus? Argumentat, documentat.  N-are încredere, să vedem şi de ce. Că despre Ponta şi Antonescu există deja documentaţie destulă. Deci nu pe „mi se pare”, că mie mi se pare cald azi, iar cineva îmi zicea că ce rece s-a făcut brusc. 

     Reply
    5. Dragos

      @Teamadetrepte   ( Eu de exemplu nu am deloc încredere în MRU, nu mi se pare că-l preocupă interesele României) 
      
     MRU in decembrie ~= cu prima data a dvs. ati avut de ales intre Gigel sau cum-l’o-fi-chemat pe amaratu’ ala #1, si vreun Gore de +150kg tatuat cu BMW. adevarul dureros (!), recunoasteti, se afla atat in faptul ca Gigel s-a dat preocupat, cat si in faptul ca dvs. ati mimat increderea in preocuparea lui Gigel c’o sa va simteti bine. asa stau lucrurile, asa se face iesirea pe piata, electoral vorbind, asa aveti poarta deschisa pentru voturi fara numar, fara numar. daca convingeti…

     Reply
    6. Teamadetrepte

      @Florina  @Gramofonu  Pare să fie europeist în ultimul hal (nu că alții n-ar fi), de asta nu am încredere. Eu nu sunt de acord cu cedarea suveranității, deci vorbesc din această perspectivă.

     Reply
    7. Pataphyl

      @Teamadetrepte  @Florina  @Gramofonu „prea europeist”… s-ar putea să ne pripim. Îl cunosc de multă vreme pe MRU, nu-i greu de ghicit că în momentul de față, strategic vorbind, prioritară e păstrarea statului de drept, iar aici susținerea europeană e crucială. Mai știu și că MRU are un imens respect față de aliatul strategic transatlantic. Totuși, mărturisesc că aș fi preferat și eu măcar formularea unor rezerve față de UERSS, căci la asta vă referiți, nu? În conjunctura actuală, tot restul spectrului – să-i zic, hm…, politic – alcătuit 99% din farisei, l-ar fi linșat din toate punctele de vedere. Părerea mea.

     Reply
  1. Bleen

    @dadan Dacă e să vorbim de asocieri: și MRU și Neamțu s-au asociat cu PDL. Ce e onorabil în a te asocia cu cloaca aia? Blaga? Videanu? Berceanu? Par mai onorabili decît Bazac sau Săniuță?Nu numai că nu par dar nici nu sînt. Ba dimpotrivă.
    
   Ca să guverneze la toamnă, și MRU și Neamțu trebuie să se alieze cu PPDD. Deci despre ce vorbim noi aici?
    
   Neamțu însuși s-a asociat cu niște personej de teapa lui Augustin Ofițeru. Sau Nicolae Burchel. 
    
   Chestia cu asocierile e foarte alunecoasă. Dacă nu vrei să te asociezi cu personaje neonorabile, nu intri în politică sau mergi singur. 
    
   Asocierea cu PDL și PNȚcd (Pavelescu) închide orice discuție despre onorabilitate.

   Reply
   1. dadan

     @Bleen Evident ca in politica trebuie sa fii dispus la compromisuri ca de-aia e politica (vezi solutia imorala sau UNPR, cu care am fost de acord), dar nu vad necesitatea compromisului in cazul MRU. Mi se pare ca e ceva gratuit, nenecesar, ba chiar profund daunator. Si il prefer pe Videanu, care a demonstrat ca primar si sef de partid ca e capabil macar de buna administrare unor politruci si trepadusi in ale caror abilitati cred doar mamele dumnealor. 
    Sigur, Blaga e alta discutie, desi i se datoreaza si lui din punct de vedere ministerial niste realizari in anii astia. Dar dreapta fara PDL nu exista acum. Nu vorbim de viitor, de 2014, vorbim de 2012 luna septembrie.

    Reply
    1. OstapBender

      @dadan  Nea Vasile, dumneata esti, de te lauzi pe-aci cu „realizarile ministeriale”? Ce or mai fi si care or mai fi si alea?

     Reply
   2. Rezon

     @Bleen  @dadan 
    Citez dintr-un articol interesant de pe civitaspolitics.org („Cele doua cai ale lui MRU”):
     
    „Se putea altfel? Probabil că nu – momentele carismatice nu se pot reproduce la infinit. Cred însă că nici nu s-a încercat. Pentru a-şi întări poziţia de negociere dl Ungureanu avea de ales între a-şi dovedi viabilitatea ca orator în spaţiul public (capabil de a distruge voturi PDL) sau a produce o organizaţie viabilă (capabilă să confişte voturi de „dreapta”). Cum nu este un mare vorbitor, soluţia aleasă este înţeleaptă. Adică non-revoluţionară.
    O opţiune „revoluţionară” ar fi ce face dl. Neamţu. Desigur preşedintele NR este ridicol. Dar nu pentru că nu ar defini sau intui corect problema. Ci doar pentru că se aruncă într-o luptă pentru care nu are suficientă respiraţie. OK, şi pentru că face abuz de usturoi…”

    Reply
  2. OstapBender

    @dadan Dar cine sunteti „voi”, cei care sunteti „mintiti prin omisiune”, cei despre care se crede ca sunteti „manipulabili” ? Voi, ei, noi.

   Reply
 9. Pataphyl

  Re: Sparty
   
  „fidel SIE-și”, da?
  Uite că ridicolul nu ucide, nu rănește, nu zgîrie, doar latră oleacă chelălăit. Nu pîine și circ, doar un film de Sergiu Nicolaescu după Jack London: „Mihail cîine de circ”.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Florina „sparty” mai e si o petrecere cu fix 300 de participanti. Tot ce depaseste 300 e scos in suturi.
   Probabil asta s-a intimplat si cu colaboratorii lui mitzu: cit timp erau pe-afara, la munca, s-au ocupat cele 300 de locuri.

   Reply
 10. Bleen

  off topic
   
  Ce mică e lumea!
   
  Nava comandată de taică meu ani de zile – mai mult de zece, dacă nu mă înșel – (http://youtu.be/yVAuZUAxzYQ), împingătorul MIrăslău, obiect  de corupție pentru oamenii lui SOV.
   
  http://www.gov.ro/comunicat-de-presa__l1a22394.html
  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/23344/Seful-Postei-a-dus-Fiscul-cu-Impingatorul-Miraslau.html
  http://arhiva.curentul.ro:81/2006/curentul.php?numar=20061223&art=33110
  http://www.amosnews.ro/arhiva/precizari-ale-mfp-referitoare-afacerea-vaporul-09-10-2003
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/bugetul-furat-cu-vaporul-630275.html
  http://www.gandul.info/printare/news/bnd-si-escrocul-maricel-pacuraru-privatizeaza-posta-romana-259342
  http://www.puterea.ro/articol/maricel_pacuraru_afaceri_de_casa_cu_mdrt
   

  Reply
 11. oglinjoara

  Revolta transpiraţiei împotriva inspiraţiei: MN a trudit pentru un partid, TRU a dat peste un partid.
  Veşnicul Cain şi Abel.
  Teologul ar trebui să ştie.
  Istoricul ştie.

  Reply
 12. Gramofonu

  Asta-i si mai si:
   
  „Sparty® is a registered trademark used for Planning and Conducting Parties and Special Events For Others and owned by Sparty, Inc.”
   
  Special Events For Others – aici se incadreaza si mitingurile, nu? si daca n-are suficiente procente, si alegerile 😀

  Reply
    1. Florina

      @Gramofonu  @Canadiana 
      
     Pe mine m-a blocat din iarnă. Că mai ziceam una-alta. Şi-mi părea rău de oamenii ăia de munceau pentru el, strîngînd semnături. Culmea, ei îmi săreau în cap la momentul respectiv. N-a trecut mult şi s-au convins cine are dreptate. 

     Reply
    2. Canadiana

      @Florina  @Gramofonu stiu, eu am niste prieteni care zic acelasi lucru. plus frecusurile cu el la promenada ghilimelelor. material uman demn de usl.

     Reply
 13. Florina

  Nu-s deloc de acord că Neamţu e infantil, că are timp să înveţe, să crească, să înţeleagă. Omul are serioase tare de caracter, o spun din experienţă directă, l-am cunoscut personal. 

  Reply
   1. Canadiana

     @meioza  @Florina nu pot crede ca neamțu e in berbec!!! ăstia sunt cei mai destoinici oameni din zodie. cred ca astrele erau pe ecstasy cand s-a născut.

    Reply
    1. Merechene

      @Canadiana  barbatii berbeci sunt cam tampitei. nu vrei sa muncesti alaturi de ei. femeile sunt altfel. (spune feminista din mine 🙂 )

     Reply
    2. Merechene

      @meioza  😀 sa specificam: in special fecioarele de la sfarsitul zodiei :)) eu ma inteleg foarte bine cu varsatorii, sagetatorii si leii. 😀 o sa tai ultimul comment ca sa nu fie offtopic 😀

     Reply
    3. Florina

      @meioza  @Merechene  @Canadiana 
      
     Încă una şi plecăm de-aci la Comunitate, că făcurăm chat. @Bleen e în Fecioară. Gata, ne vedem acolo. 😀 

     Reply
  1. Canadiana

    @Florina nu pot crede ca neamțu e in berbec!!! asta sunt cei mai destoinici oameni din zodie. cred ca astrele erau pe ecstasy cand s-a născut.

   Reply
  2. oglinjoara

    @Florina ca să mă exprim ca tine: n-ai înţeles
   fetele au observat bine că se comportă infantil
   dar la fel de vizibil e că nu e infant
   de-aici inadecvarea, mai mult sau mai puţin patologică, mai mult sau mai puţin morală

   Reply
 14. Florina

  Dacian Tolea, pe Fb, la Baconschi pe wall, ieri. Înainte să apară atacul lui Neamţu la MRU. 
   
  Dar daca Neamtu e cel care injura cel mai mult, cel care face rau aliantei, discreditandu-l azi pe MRU, ieri si alaltaieri pe Baconschi si pe Papahagi, anul trecut pe Monica Macovei, iarna si primavara asta intregul PDL, rasalaltaieri pe Basescu, iar maine-poimaine pe copiii nenascuti inca ai dreptei romanesti?! Domnul Baconschi nu stie, pesemne, cum il vorbea Neamtu anul trecut, atat pe el, cat si pe Papahagi. Mirel Valentin Axinte, insa, stie. Stie foarte bine!!! Mie mi-ar fi jena sa spun aici ce ne spunea Neamtu despre cei doi, dar si despre Monica Macovei si despre cei enumerati mai sus. Ca despre PDL si Basescu, net-ul abunda de probe in acest sens. Deci nu pot scrie aici ce spunea, dar pot spune ca in descrierile lui Neamtu despre personalitatea lui Baconschi, despre „adevarata” sa fatza, despre potentialul sau real si despre ce se intampla, chipurile, la FCD, am descoperit ce inseamna cu adevarat voluptatea diatribei, precum si acel… foarte nemtesc … SCHADENFREUDE!!! In fine, la cate stie Bleen – nu numai despre Neamtu!, parerea mea este ca Madame Blogary face bine ceea ce face. Iar domnul Baconschi va ajunge sa il citeasca din nou cu placere pe Bleen atunci cand speranta nu se va mai amesteca cu disperarea. Pentru ca, se zice, disperarea cea mai crunta, adevarata disperare, e cea inzestrata cu o speranta, cu o iluzie, cat de mica, despre luminitza de la capatul tunelului…

  Reply
  1. Gramofonu

    @Florina La Base ma gindeam si eu…daca se prind astia din NR ca neamtu n-are de gind sa coabiteze si e fire conflictuala, poate-l suspenda 😀 dar mai intii sa faca partidul, ca sa simta si el ce-au simtit ceilalti.

   Reply
  1. meioza

    @Bleen Seamănă la perfecție cu ilustrațiile Aventurilor lui Arpagic (unde erau în fiecare desen două mîțe în poziția aia, un pic la distanță de Arpagic… :D)

   Reply
 15. razvanpasq

  Acum sa nu fim prea subiectivi, MRU a inceput cu stangul, pana acum si-a facut doar poze (ma refer dupa ce n-a mai fost PM) , si mai recent recicleaza niste personaje de la second.
   
  Sunt curios daca poate veni cu un program, niste propuneri, pentru ca echipa pare sa aiba, cel putin in guvern erau alesi unul si unul. Vreau ceva nou, o Autostrada Suspendata a dreptei – cine isi face firma noua nu plateste contributii sociale 1 an! Un calcul, o statistica, niste solutii noi la probleme vechi.
   
  Mai bine trei tabere la dreapta sa se bata pe clasa de mijloc, decat presa vs. ARD.

  Reply
  1. oglinjoara

    @Florina foarte bună doamna: MN e un copil răzgîiat care plânge în cofetărie
   şi Angela Tocilă îl descrie în toată nuditatea lui
   felicitări doamnelor!

   Reply
 16. Bleen

  Huh? ARD și SPARTY? Are you kidding me?
   
  SPARTY, NOUA REPUBLICĂ ȘI RALIUL DIN IARNĂ
   
  Dragi prieteni, Din 17 septembrie 2011 până astăzi, comunitatea Noua Republică construiește pentru români o mașină smart. Proiectul a reușit.
   
  Da, avem un vehicul nou pentru politica autohtonă. Nu vrem să poluăm, nu vrem să consumăm excesiv resursele patriei sau rezervele de energie ale planetei. Navigăm inteligent. Nu facem zgomot, nu claxonăm în trafic, nu depășim viteza mitocănește, nu producem noxe. Vrem să readucem civilizația în trafic. 
   
  Un vehicul Smart. Un conducător auto care admiră Sparta. Smart Party. Pe scurt: Sparty.
   
  Autoturismul Sparty al Noii Republici e simpatic: small is beautiful. El are patru roți, centura de siguranță, claxon, frâne. Așa a spus și Tribunalul București printr-o decizie publică, luată la 29 iunie.
   
  Între timp, noi am căutat să antrenăm un număr de piloți pentru autoturism Smarty – candidații la parlamentare. Șoferi serioși, caractere cu valori și idei interesante, personaje inteligente, oameni vrednici și pricepuți.
   
  Mai sunt niște analize de făcut la capitolul integritate și competență, dar Noua Republică poate participa la raliul din decembrie. Avem pregătite și anvelopele de iarnă, antigelul & lanțurile antiderapant.
   
  Din păcate, un partizan al vechii culturi automobilistice – un om al Sistemului? – a făcut recent o intervenție meschină la Tribunalul București. Șoferii de autobază nu vor ca noi să existăm. Sunt tot mai mulți care își doresc dispariția fabricii de automobile Smarty. Există rețele mafiote care cer ca Sparty să nu primească numărul de înmatriculare și, deci, permisiunea de-a circula pe drumurile publice.
   
  Noi avem soluții. Suntem inteligenți.
   
  Vreți să ne lăsăm trișați de un Stat birocratic, de reguli absurde, de conțopiști rău-voitori și șantajiști ordinari? 
   
  Vom găsi un număr de înmatriculare decent. 
   
  Șoferii autoturismului Sparty al Noii Republici vor participa la raliul din iarnă. Ponta & co vor fi îngroziți.
   
  Veniți cu noi!
   
  Mihai Neamțu

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Este extraordinar potenţialul de ridicol al acestui om. Este izvor nesecat, practic.
    
   Cum, nu înţeleg cum anumiţi oameni importanţi îi mai pot da importanţă? Chiar nu-l văd? 

   Reply
  2. Teamadetrepte

    @Bleen  Cât de ridicol. Mă simt vinovată, când a început să abereze cu Miorița ar fi trebuit să-i explic cu argumente de specialitate de ce interpretările lui sunt stupide, de filolog care nu înțelege folclorul. Dar răul era deja făcut. Poate dacă îi spuneam mai mulți că vorbește aiurea se sesiza. Sau poate nu, că-i place să se audă vorbind.Nu pricep ce are cu șoferii de autobază. Apropo, la un raliu nu participă șoferi de autobază, ci piloți experimentați cu mașini speciale, nu? O mașină smart ar ieși pe ultimul loc dacă s-ar aventura pe acolo… cred că unii politicieni chiar au Ferrari. 🙂

   Reply
 17. oglinjoara

  Care este contextul cel mai probabil în care întrebi (mai mult sau mai puţin retoric): „Mai e cineva aici?”
  1. Eşti cu mai mulţi.
  2. Eşti singur.
  3. Eşti SINGURUL.

  Reply
 18. Bleen

  Dragoș Paul Aligică îi ia la sentiment și lingurică academică:
   
  ”Daca tot e sa avem standarde si asteptari, atunci sa avem standarde si asteptari: Exista, cred eu, modalitati mult mai elegante, mai discrete, mai eficiente si mai fair play de solutionare a unor diferende intre un gentleman de la King’s College si unul de la Oxford. Cu atat mai mult cu cat este vorba despre diferende de familie. Politica, e adevarat. Dar totusi familie. Pacat.”

  Reply
 19. Bleen

  Văd că Macovei nu vrea traseiști în general, nu numai traseiști între partidele care ARD. Dar ce se face cu PLD-iștii? Adică ăia care au fost membri PNL, PLD și apoi PDL? Sau cu foștii țărăniști? Blaga însuși a trecut prin două partide: FSN și PD.

  Reply
 20. sorinarba

  Ei, iaca si un retrospectiva bine venita, ca sa stie toata lumea, de la o voce recunoscuta, cum au stat si cum stau lucrurile. Nu de alta, dar inca mai cad o multime de musculite, multe de buna credinta, in plasa Noii Republici si e pierdere de vreme sa le explici de n-ori cum e cu preistoria si cu istoria mai recenta a Noii Republici si a lui Mihail Neamtu. Danke shon Bleen!

  Reply
 21. ValentinMirea

  Capetele eventualilor sustinatori ai lui MRU din PDL  sunt tocmai cei care fac scandal acum. Vorbesc despre Monica Macovei si Cristian Preda. E mai mult decat ne spui, Mirel

  Reply
    1. Pataphyl

      @DanielArfire  @Bleen  @ValentinMirea Poate se împacă PDL cu una din jumătățile uslame, e ideea șefului, vecinul Vasile. De Căcărău nu mai comentez, dar dau temă pentru acasă/meditație: Cum se traduce expresia semiacronimă PM Ponta?

     Reply
   1. ValentinMirea

     @Bleen Monica Macovei mi-as fi dorit sa fie si daca nu este pentru mine e o problema. Asupra unuia dintre ei ma insel.

    Reply
 22. Nea

  Iar i-a fost gura aurită cu căcat lui Bleen. Am citit cu consternare acuzaţiile lui la adresa lui MN şi tot speram să fie fandacsia lui personală, să fie sindromul românesc al dezbinării când e nevoie de unire. Dar ştiam, în sinea mea, că are dreptate.
  Ptiu!

  Reply
  1. DanielArfire

    @Nea Ptiu drace dar si mie imi vine sa imi dau palme cand il citesc pe Augustin indoindu-se de intelectualismele lui Ungureanu. Si culmea e ca nu i-au dat o caraba peste bot cum au facut marlaneste cei de la NR. Degeaba vorbeam cu Vlaston azi, explicandu-i ca intai iti facu curat in curte apoi vorbesti despre jegul de peste gard. 
   Ma enervez ca ii cunosc si nu inteleg unde s-a fracturat logica. Intai rezolvi propria problema, apoi dai lectii de ce vrei tu, ideologie, moralitate si restul de bullshit ce aduce voturi ca like-urile pe twitter.
   Cu asemnea aliati Forta Civica nu are nevoie de adversari.

   Reply
 23. DanielArfire

  Cinic, spumos, savuros. Sper ca astazi toata aroganta NR-ului sa se incheie. 
  Adevarul e ca ai pus foarte bine paralela intre nevalidatul electoral MRU si liderul intergalactic speriat de sex, femei si liberalism, scumpul si dragul meu prieten Mihail Neamtu. Apropo si-a curatat din CV perioada Blogary?

  Reply
 24. TI

  mie situatia actuala mi se pare similara cu cea de la ministerul educatiei de la inceputul cabinetului boc: si atunci blogosfera a urlat cand pdl l-a propus pe sindicalistul de nadejde si exceptionalul profesionist croitoru nu stiu cum (intre timp devenit uselist de nadejde si contributor la caderea cabinetului mru); a primit jobul funeriu si am vazut ce a fost capabil sa faca
  si atunci existau apeluri la intelepciune, unitate etc care mascau dorinta de a nu se schimba nimic, ca si acum, numai ca acum miza e mult mai mare, nu doar reforma educatiei

  Reply
 25. Ioan Gheorghe Boticiu

  până la urmă totul se-nvârte in jurul piciorului de cocostârc, ghici ciupercă, ce-i, iar ghiuleau legată de picior nu-i cu mult mai grea decât lanţul … amintirilor !

  Reply
 26. andrei_p

  Mi-a placut paralela. Se arata pe scurt cine e de fapt Mihai Neamtu. De la mine, ntz. Nefrecventabil.
  MRU, din punctul meu de vedere, din contra. Dar am si o observatie privind activitatea lui MRU din ultimul timp. A frecat duda, gazul si a taiat cam multa frunza la caini, ce-i drept, la rece, in PNL.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *