Pe ce lume trăiește Înaltul Reprezentant?

In 28 ianuarie, de Ziua Holocaustului, Ayatolahul Khamenei anunta cu bucurie ca „natiunile regiunii vor vedea în curând anihilarea regimului sionist.” Liderul Suprem, care numeste Israelul „tumora canceroasa”, nu s-a pierdut în amanunte. A facut o singura precizare: cât de repede va disparea Israelul de pe harta… „asta depinde de felul în care tarile islamice si natiunile musulmane vor aborda problema.”

In 31 ianuarie, Ahmadinejad anunta ca la aniversarea revolutiei islamice, din 11 februarie, SUA numite „aroganta globala” vor primi o grea lovitura.

La Conferinta de la Munchen din 6 februarie, Catherine Ashton, Inalt Reprezentant UE pentru Politica Externa si Securitate, spunea însa ca „nu sunt epuizate posibilitatile de dialog” cu Iranul. Vestea cea buna a fost preluata cu mândrie de IRNA (dar pare sa disparut între timp de pe site-ul agentiei iraniene, o puteti gasi aici).

wersterwelle ashton

In 11 februarie, Ahmadinejad declara Iranul stat nuclear.

In 11 februarie, ca raspuns la anuntul lui Ahmadinejad, Catherine Ashton declara ca Uniunii Europene „îi este continuare dificil sa priceapa de ce Iranul nu a acceptat întelegerea propusa cu Agentia Internationala de Energie Atomica care ar fi rezolvat toate aceste probleme.”

Mie mi-e greu sa înteleg cum de este Catherine Ashton Inalt Reprezentant al UE pentru Politica Externa si Securitate.

GMT

PS Sa punem cap la cap declaratiile, in engleza, în ordine cronologica:

28 ianuarie

Definitely, the day will come when nations of the region will witness the destruction of the Zionist regime. How soon or late, will happen depends on how Islamic countries and Muslim nations approach the issue.
Ali Khamenei, lider suprem

31 ianuarie

Iran will deliver telling blow to global powers on Feb. 11
Mahmoud Ahmadinejad, presedinte

6 februarie

There is a need to restore confidence in the peaceful nature of Iran’s programme. This must be done by dialogue. I agree with the Chinese Foreign Minister that possibilities of dialogue are not exhausted. But dialogue takes two. And I am ready to engage on meaningful, productive talks that deal directly with the issues that trouble us.
Catherine Ashton, Inalt Reprezentant

11 februarie

I want to announce with a loud voice here that the first package of 20 percent fuel was produced and provided to the scientists. (…) Some 800,000 patients are dependent on the Tehran medical reactor, and we cannot wait for political agreements, and we have told you (the world powers) several times that if you agree with the deal, fine; if not, then we have to do the higher enrichment by ourselves.
Mahmoud Ahmadinejad, presedinte

11 februarie

We continue to find it difficult to understand why Iran has not taken up the proposed agreement with the IAEA which would have solved all these problems.
Catherine Ashton, Inalt Reprezentant

Facebook Comments

91 Comments Pe ce lume trăiește Înaltul Reprezentant?

 1. Audit

  Ma intreb oare ce se va intampla cu domnul "Costica Argint", va fi gasit vinovat sa va fi achitat. Cred ca nu mai scapa caci par destul de porniti astia pe el insa sa vedem ce sfori va mai trage.

  Reply
 2. Leon cel Treaz

  @

  Soclul statuii lui era un tonomat la care n-a mai umblat nimeni de ani de zile. Cred ca nu s-ar supara sa-i scoti placa de pe vremea tezelor de la Mangalia si sa-i pui una de-a noastra, cu tezele de la Poiana sau din Modrogan.

  Reply
 3. gabhry_el

  drept să-ţi spun nu-mi place cum pozează în om chinuit

  de parcă vrea să-ţi aducă tot timpul aminte cît a suferit

  are ceva acru în solemnitatea cu care se înfăţişează lumii

  Reply
 4. Leon cel Treaz

  @gabhry_el,

  respect, domnule gabgry_el. Tudoran este dizident. Daca il iei si pe asta la refec, chiar, ce mai ramane din tara asta?

  Reply
 5. Leon cel Treaz

  @parafaragaramus (# 9,24 p.m.)

  asta e din "Magicianul". Vantu e asta: "Intreaga planeta este in pragul unui razboi, d-le Tapalaga". Asta nu e umor, umori, da. Umori de negutator de AKM-uri in cautare de razboaie pe termen lung.

  Reply
 6. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  daca ma pomeneam pe o asemenea lista de formatori de opinie, evadam. Ma consideram luat prizonier de o patrula inamica si internat impotriva vointei mele intr-un lagar.

  Reply
 7. gabhry_el

  Leon

  da' nu l-am citit tot, numai pe sărite

  nu i-am hecuit blogu' lui Tudoran, i-am hăcuit argumentele lui (şi ale lui Iaru) şi i s-a părut cam barbar

  Reply
 8. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  mda, lista e incompleta. Cred ca formatori de opinie mai avizati decat Roxana Iordache sunt Simona Senzual, Poponetz, Bote, Chisu, Sexy Braileanca, Elodia, Magda Ciumac sau Nichita. Vorbesc foate serios.

  N-am inteles, de fapt, cum l-ai ajutat pe Dorin Tudoran sa-si inchida blogul.

  L-ai crackerit?

  De la Liviu Antonesei nu ma mai astept la nimic eclatant. Omul e prea ocupat: "Despe dragoste. Anatomia unui sentiment" (episodul 11, republicat pe Voxpublica). Daca tu ooti citi asa ceva, te declar martir in viata si te servesc cu micul dejun la pat, in dimineata de Dragobete.

  Reply
 9. parafaragaramus

  @ Leon

  "Ceea ce ii lipseste lui SOV ca sa devina dintr-un personaj diabolic, unul benign este simtul umorului. "

  Ba nu, eu cred ca noi suntem mult prea prosti sa ne prindem de glumele lui.

  Reply
 10. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  tie ti-e frica sa nu ramai inchis pe dinauntru in blogul li Dorin Tudoran. Si sa dai nas in nas cu Pisu Marar. Ce replica ai mai avea la un asemenea tete-e-tete?

  Reply
 11. Leon cel Treaz

  @parafaragaramus

  shpaga se negociaza inca. E un alt articol din trusa de salvare a eternului supravietuitor Vantu. Care, neputand sa fuga, vorba lui, a trebuit sa ramana pe loc si sa lupte.

  Apropo de dizabilitati, stii ce-a zis filozoful Kripo despre SOV?

  SOV are o dizabilitate cu care convietuieste si care, cum singur spune, il impiedica sa fuga. SOV este un barbat schiop si e obligat sa lupte. Cativa schiopi celebri: Hefaistos, Timur Lenk, Talleyrand, Petru Schiopul. Hefaistos, zeul grec al focului, si-a tintuit mama care l-a renegat intr-un jilt de fier. Altfel era foarte priceput faurar de arme si bijuterii. Timur Lenk a fost sangerosul conducator al unui vremelnic imperiu asiatic construit pe invazii militare, jaf si pradaciune. Ca sa ia puterea si-a ucis toata familia adoptiva. Talleyrand, diplomat din perioada revolutiei franceze, si-a tradat toti stapanii, in frunte cu Napoleon. E autorul zicerii: "Vorbele

  ne-au fost date ca sa ne ascunda gandurile". Petru Schiopul e singurul lider mai de doamne-ajuta, ca domnitor al Moldovei dovedindu-se si un bun finantist. Ah, mai e catelushul schiop al Elenei Farago: Dar copiii rai la suflet/ Sunt urati precum e-acel/Care m-a schiopat pe mine/Si nu-i pot iubi defel – zice poezia.

  Care sunt copiii rai la suflet pentru SOV? Aia care ies in strada ca

  sa-i fure agoniseala cinstita genialului finantist care si-a cladit imperiul la fel ca Timur Lenk si vorbeste conform principiilor lui Talleyrand. Da, SOV e un tip extrem de puternic si da, de malefic. Persoanele cu handicap vor sa compenseze izolarea si damnarea la care ii supune societatea ipocrita in care traim, prin acumularea de putere nemasurata. Ingenuncherea celor multi si normali fizic e modul lor de a protesta. Ganditi-va cate femei l-au refuzat pe SOV in tinerete, desi nu pare un barbat urat, si din cate gasti a fost respins de barbati? Ganditi-va cata frustrare si ura a acumulat personajul? Lumea l-a dispretuit iar SOV si-a intors inteligenta impotriva lumii. Omul e diabolic si, totusi, e demn de mila. Iar lui SOV ii e frica sa fie demn de mila. De-aia se si ascunde si braveaza.

  Ceea ce ii lipseste lui SOV ca sa devina dintr-un personaj diabolic, unul benign este simtul umorului. Uitati-va la Silviu Prigoana! Schiopul incheietor de pluton, care si-a transformat piciorul de lemn in baston de maresal, falus auxiliar (dildo?) pentru Bahmu, toiag de lider teocrat (Moshe?), marota (sceptru de bufon reprezentand un cap caraghios impodobit cu zorzoane), arma de atac sau descurajare, in functie de imprejurari.

  Reply
 12. parafaragaramus

  Leon

  Eu cred ca totul se va rezuma la negocierea shpagii. Asta inseamna la noi biznis-as-usual.

  (La fel ca uite-popa nu-e-popa.)

  Reply
 13. Leon cel Treaz

  @Cucuy

  milioanele alea erau gadjeturi pentru fraieri. Politica mare s-a facut pe ponton, printre stiuci si somni, pe fond de clonc sa bruieze unidirectionalele.

  Pana intr-o zi cand Vantoasa a prins un pestisor de aur, iar restul il stii: daca ma lasi sa traiesc si-l trimiti pe Buscoae la munca de jos, i-a zis pestisorul, te las in libertate, Apoi au inceput minunile: Board-ul editorial al grupului Realitatea Catavencu si-a pierdut atributiile de business si a ramas cu alea editoriale. Buscoae s-a intors la munca de jos, la Acatzu.

  A fost o greseala din partea mea sa pun un jurnalist (ma rog, e o hiperbola) pecum Buscoae din Harsova sa faca afaceri, a zis Vantoasa. Asta nu intelege afacerile nici cat Fane Spoitoru.

  Reply
 14. Razvan Cucui

  Leon, tu tre sa stii mai bine ca tu ai fost in "biznis" cu ei. Ce discutati in sedintele de Senat? Lucrati pe bugete? Faceati proiectii economice in viitor? Ca eu tragand cu urechea pe la usi n-am auzit-o decat p-aia de la sfarsit: "Gata, fraierilor, v-am facut milionari!"

  Reply
 15. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  arzi de nerabdare sa-l vezi pe Razvan Dumitrescu in somaj? Afla ca pe numele Realitatea Media (RM), care desfasoara productia si difuzarea la Realitatea TV (RTV), s-au depus in instanta cereri de insolventa de catre Mediafax si societatile R SA si General Clima Therm. Acestea cer falimentul RM. Cred ca stii ca in trust a inceput un control al Garzii Financiare. La inceput, a venit avangarda care sapa superficial si este spaguita de regula cu 30.000 de euro. (Spaga se poate tripla daca vine vreo fiara de la Garda). Numai ca, de data asta s-a intamplat altceva: dupa avangarda, a venit o alta legiune de inspectori, care mai sapa si astazi si nu se da placata, decat dupa ce va gasi dovezi legate de felul in care s-a reinvestit TVA-ul de 60 milioane in activitatile RTV. Ma refer la TVA-ul incorect rambursat despre care vorbea zeul Keloo in campanie.

  Repet intrebarea: arzi de nerabdare sa-l vezi pe Razvan Dumitrescu in somaj? N-o sa-l vezi daca asta astepti, deoarece pentru el exista o linie speciala de salvare, adica un transfer pe ultima suta de metri la TVR, sa zicem, in caz ca RTV se duce naibii.

  Reply
 16. Leon cel Treaz

  @Cucuy

  sau, mai e vreo diferenta intre Pisu Marar despe care vorbeste atat de miscator Dorin Tudoran ("Un Lichtenstein al gandirii romanesti: Pisu Marar" – dorin2tudoran.wordpress.com/2010/02/12/un-lichtenstein-al-gandirii-romanești-pișu-marar/) si ganditorul Costica Argint?

  Reply
 17. Leon cel Treaz

  @Cucuy

  bine, mai, dar atunci mai este o diferenta intre Bushkoae si Fane Spoitoru, daca idealu e sa stai pe roti cu tractiune integrala si in fundatii imobilliare pe pamant?

  Reply
 18. Razvan Cucui

  @Leon, nu imaginatia ta ta te-a parasit. Imaginatia ta o ardea aiurea prin Insula Pastelui, Cuba si Amazon in timp ce imagiantia asociatilor tai se plimba loco in masini, case scumpe si toale de firma exact ca ale celor infierati in imaginatiile colegilor de la ziar. Numai ca in imaginatiile asociatilor tai nu bantuia si nasoala aia numita "munca". Si asta a mirosit imaginatia speculativa a lui SOV. A carui imaginatie nu l-a avertizat ca urmeaza sa-si ia si el o tepa. Sau nu l-a interesat. Daca insa imaginatia ta statea pe-acasa ca sa se prinda la timp ca ziarul nu are viitor decat independent poate votai altfel prin sedintele de Senat. Asa ca nu-l nu-l mai acuza tu pe SOV ca avea niste bani de bagat in media, ii baga in Gandul daca Keloo ii dadea IBAN-ul. Nici nu-ti acuza imaginatia ca s-a vandut. Acuza-te pe tine ca ti-ai lasat imaginatia sa zburde rupta-n cur, atatia ani, peste mari si tari in timp ce imaginatia sefilor tai statea cu picioarele, rotile (cu tractiune intergrala) si fundatiile (investitiilor imobiliare) pe pamant.

  Reply
 19. gabhry_el

  Leon

  nu ştiu unde ai văzut tu desfrunzire…

  în emisiunile lui Răzvan Dumitrescu?

  nu vezi cum umblă iRTV după steme violete?

  nu ştiu ce vezi tu la televizor…

  Reply
 20. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  ba nu. Marinelu nu se pisa contra Vantului si in bataia Vantului. S-a batut laba: Vantule, desfrunzeste-te singur – si s-a desfrunzit tot printul obraznic – si infrunzeste daca vrei, pe partea cealalta, In Basa. Popa nu conteaza. S-au sters toate urmele.

  Reply
 21. gabhry_el

  Leon

  aia nu-i cacealma, imaginativule!

  iar te grăbeşti să zici "sec"

  mai stai…

  jocurile au fost făcute de flacăra violetă IREVOCABIL: 5 ţigînci împuţite cu 1 bucată oală, un pormbel, o roată şi 500 cm de fir, nu pot contramanda cinci miliioane de ştampile

  (de ce ţii să mergi în continuare pe mînă moartă?)

  Reply
 22. gabhry_el

  Leon

  La capătul cîinelui e o coadă care spune: "Daţi-mi o foaie A4 şi mişc Universul!"

  Edgar Allan Poe ar trebui să ia lecţii cum să pierzi cu chintă roială la valet de treflă!

  🙂

  Reply
 23. Leon cel Treaz

  @

  la capatul lesei in care este purtat patrupedul exista, da, un portofel cu bani. Patrupedul doar i-a mirosit. Asta nu mai e metafizica, e politica de caine.

  Reply
 24. Leon cel Treaz

  @

  cum, fuge??! Cand Tolo l-a facut misionar al democratiei americane intr-o republica ex-sovietica? (Oare, cat o fi luat Tolo pentru serviciul asta de PR?) Cum poate democratiza cineva presa , dupa ce a compromis-o iremediabil?

  Reply
 25. gabhry_el

  SOV nu fuge cu imaginaţia ta, ci cu banii lui.

  El fuge de o imaginaţie năpraznică care a reuşit să învingă toate imaginaţiile.

  Deci e o imaginaţie cumplită. 🙂

  Eu te-aş sfătui să nu te năpusteşti nepregătit asupra ei…

  Reply
 26. Leon cel Treaz

  @

  nu, SOV a fugit cu imaginatia mea in Republica Moldova, unde vrea s-o ia de la capat. Bun, ziarul mi l-a omorat, dar saracii basarabeni ce vina au sa se transforme in viitoare tonomate ale mogulului?

  Reply
 27. gabhry_el

  Leon

  pula: SOV n-are imaginaţie deloc, n-are decăt bani cu care poate închiria imaginaţii…

  ce zici tu e o imaginanţie de-a ta, nu o imaginaţie a imaginaţiei

  imaginaţia are ochi oblici, crucişi şi actualmente e cheală

  Reply
 28. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  stiu. eu cu imaginatia am ajuns somer. atata am tras de ea, de imaginatie, atata am abuzat-o, am muls-o, am supus-o la tot felul de perversiuni, pana ce intr-o zi, m-a luat imaginatia pe dupa umar, m-a dus la o cafea, m-a privit in ochi si mi-a zis tragic: stii ce? io te las. io plec cu primul venit. si s-a dus, fuck! primul venit era SOV.

  Reply
 29. gabhry_el

  Nu exagerez, Leoane: mai important decît realul este imaginarul, ştii foarte bine asta.

  Nisipul? Orice înalt reprezentant al toltecilor galbeni îl pipăie…

  Imaginarul devine real, Leoane!

  NICIODATĂ INVERS!

  Reply
 30. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  no, acuma si tu, nu exagera, era vorba doar despre lupta dintre siliciul bun si siliciul rau si dintre omul alb cu par ros si omul brun cu carlionti negri.

  Reply
 31. Leon cel Treaz

  @

  exploatarea istoriei in folosul unei doamne harnice si destepte precum Catherine Ashton. Ce curva batrana si poasta. E istoria asta.

  Reply
 32. gabhry_el

  din toate piramidele şi atîtea alte minunăţii de-ale lui omul gri cu părul negru n-a ştiut să facă decît turism

  atîta i-a mai rămas: exploatarea istoriei de către leneş

  Reply
 33. Razvan Cucui

  @Nea, ce sa toarne? Ca-i mai ajutam la lectii? Si ca singura fata din grupul lor se indragostise de mine? S-ar fi facut ei insisi de cacao. Cred eu…

  @Leon, uite de-aia n-o sa vad eu niciodata piramidele! Sa fie la ei, acolo…

  Reply
 34. Leon cel Treaz

  @

  Nu, ma refeream la Eco, la "Numele trandafirului". Sau la Averroes al tau care s-a ocupat de Aristotel.

  Reply
 35. gabhry_el

  maaamă, reprezentanta aia e nu numai înaltă şi proastă, da' e şi urîtă foc

  unde e Elena de altădat', că pentru asta nu merită începută nici o bătaie de cartier

  cred că de aia au ales-o…

  Reply
 36. Leon cel Treaz

  @

  te referi cumva, la domnul acela cu dubla cetatenie, spaniola si araba?

  Cu Platon e mai complicat. L-au revendicat arabii: Iflatun; ca si pe Aristotel: Aristu.

  Reply
 37. Leon cel Treaz

  @Cucui,

  ma uitam la inaugurarea Turnului Burj Dubai. Daca nu erau efectele tehnice, ai fi zis ca scena se petrece in urma cu 5000 de ani, la inaugurarea Turnului Babel. Arabii sunt imbracati la fel ca atunci, gandesc la fel si mananca la fel, cu amendamentul ca intre timp a fost descoperita America de unde le-au venit rosiile si vinetele.

  Reply
 38. Leon cel Treaz

  @gabgry_el

  eu as paria. Arabia Saudita va disparea odata cu terminarea petrolului.

  Da, doamna e batuta in cap, dar are par rosu de protectie

  Reply
 39. Razvan Cucui

  gabhry_el, bata-te sa te bata! Mi-ai adus aminte de colegii mei dragi care isi aprindeau Camelu de la Zippo, purtau cu sfintenie mult-doritele-de-romani M-1965 Field Jaket si – atentie! – Levi's-i (si se dadeau cu Aramis) in timp ce iti destanuiau pretios: "Americanii sunt niste brosti, mai!"

  Reply
 40. Nea

  Probabil că înalţii reprezentanţi sunt aleşi dintre reprezentanţii mai scunzi, gen Becali, Vadim, pe care îi trimitem noi la UE. Lucrează şi UE cu materialul clientului, ce să facă.

  Reply
 41. Bleen

  Nu înţeleg unde a greşit doamna respectivă: "Catherine Ashton declara ca Uniunii Europene “îi este continuare dificil sa priceapa." Păi şi nu e aşa?

  Reply
 42. gabhry_el

  fără civilizaţia vestului care a ştiut ce să facă cu petrolu' în locul burj-al-arabului tot o dună era

  ce-o să facă după ce li se termină oloiu'?

  Reply
 43. ema

  Femeia nu are vreo legatura cu realitatea. Adica aia anunta ca rad Israelul de pe harta, apoi ca au purces la imbogatirea uraniului si devin stat nuclear, iar asta spune ca tot nu intelege de ce nu au semnat nu stiu ce acord cu AEIA care ar fi rezolvat problemele! Ce probleme?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *