Interviu exclusiv Valeriu Stoica

Joi am avut plăcerea de a sta de vorbă despre viitor cu Valeriu Stoica. Iată tematica interviului însoțită de cîteva extrase:

Miturile stîngii:

Eu îi privesc cu simpatie pe acești tineri comentatori cu idei de stînga, dar aștept ca ei să îmbătrînească un pic ca să înțeleagă că modelele utopice sînt foarte seducătoare dar în același timp sînt foarte periculoase.

Vocile radicale ale dreptei românești:

Este discursul normal pe care în orice societate care are cît de cît busolă îl țin cei care se raportează în permanență la valorile morale.

Dreapta și Biserica Ortodoxă Română

Cred că Biserica Ortodoxă trebuie să meargă mai departe de frumusețea raporturilor dogmatice, să treacă mai departe de aspectele liturgice ale cultului și să înțeleagă societatea românească așa cum este ea astăzi, la început de mileniu 3

Plutocrație și capitalism

Ar fi naiv să credem că noi putem ieși din zona oricăror influențe dinspre economic spre politic. Atunci, cea mai bună soluție nu este să negi aceste influențe, trebuie să vezi mecanismele prin care ele să fie transparente și să poată fi judecate de public: în ce măsură aceste influențe sînt corecte, legitime, în ce măsură deciziile pe car ele iau politicienii pe baza acestor influențe sînt corecte și legitime.

Obiectivele guvernării și clasa de mijloc

Avem nevoie în această perioadă de măsuri care să creeze libertate în economie. Poate că nici nu e bine să spun „să sprijinim oamenii de afaceri”. Ei se sprijină singuri. Guvernul trebuie să ia măsuri care să mărească sfera de libertate în economie.

Comunicarea internă și externă în PDL

PDL nu comunică prost, nu comunică deloc. Ar fi bine dacă ar comunica măcar prost.

Succesiunea, alegerile din 2012 și 2014

Trebuie să pregătim mai mulți lideri pentru fiecare funcție posibilă. Dacă mă întrebați pe mine, de exemplu eu văd pe Emil Boc un posibil candidat la funcția prezidențială în 2014. Dar nu trebuie să ne bazăm doar pe el.

Vom publica interviul in doua parti, miine si marți.

Facebook Comments

2 Comments Interviu exclusiv Valeriu Stoica

  1. alex

    mie a inceput sa imi displaca domnul Boc. din mai multe motive. cred ca ar trebui cautat urgent un alt candidat. ar fi o posibilitate pentru boc sa fie presedinte daca si numai daca va avea rezultate.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *