Pica si unica strategie a ARD, strategia ”Tariceanu”

Iată cum strică Băse frumusețe de strategie:

”Până acum, singurul premier pe care l-am desemnat și a rămas loial relației, nu loial mie, a fost Emil Boc. În rest, Călin Popescu Tăriceanu l-am desemnat, după care a scos partidul aliat din guvernare și a dat mâna cu PSD. I se reproșează lui Crin Antonescu că a dus PNL în PSD. Nu, acest lucru l-a facut Tăriceanu, dacă e să fim cinstiți. El a fost cel care a si refuzat intrarea în guvernare în 2008 condiționând-o de funcția de prim-ministru. Nu știu dacă vă dați seama ce simte un președinte căruia i se cere sa mai numeasca o data un premier care a participat cu toata forta la supendarea lui din functie”, a spus șeful statului.

Întrebat de moderator ce simte, șeful statului a răspuns: „Dispreț”.

„Un om care crede ca e o masinarie, care n-are suflet, n-are sentimente, n-are nimic, i se cer aspiratii înalte de om de stat ca să numească în funcție de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată”, a adăugat Băsescu.
Și pentru că Robert Turcescu i-a spus că în politică se spune că trebuie să înghiți și câte o broască râioasă, Traian Băsescu a subliniat: „Da, dar nu trebuie să înghiti porci. O broscuță mai merge, da un porc e greu de înghițit”.

HOTNEWS

Prin declarația referitoare la Tăriceanu, Băsescu îl blochează complet pe Blaga și anulează unica strategie a ARD: Tăriceanu prim ministru (eventual și candidat la președinție) și alianță PNL-PDL. Plus aia cu Boc, Boc, Boc a fost umilitoare pentru Blaga și pentru tot PDL-ul. Deci, rămîne cum am stabilit: alianța cu PNL cade și Boc, Boc, Boc.

Apropo, cum face Blaga cînd pică? Boc.

Ce zicea mai deunăzi Blogary, cel mai trădător și mai uselist blog al Dreptei, sub semnătura lui Dragoș Paul Aligică sau a lui Bleen?

Dragoș Paul Aligică:

Nu stim ce planuri are Presedintele in privinta nominalizarii deci nu poate fi vorba de sustinere in acest moment. Vorbim aici doar de spalatul cadavrului in vederea refolosirii. Este adevarat, Tariceanu este o catastrofa ambulanta sub multiple planuri (este artizanul distrugerii din interior a PNL fapt ce a dus la evolutiile grotesti de azi, a facut praf cei mai buni 4 ani din ultima suta de ani de istorie economica a Romaniei transformandu-i in deficit, este o inteligenta pe care cu generozitate o poti numi submediocra si are un caracter de o micime ce face ca inteligenta-i sa para brilianta in comparatie).

Bleen:

Pentru cine a uitat, Călin Popescu Tăriceanu este cel care  a dus PNL în brațele PSD, este cel care a rupt Alianța DA din cauza justiției, este cel care i-a cerut Președintelui Băsescu să intervină în justiție, este cel care a cerut plecarea Monicăi Macovei din guvern (atunci, actualul lider al ”Dreptei”, Vasile Blaga, a fost de acord, însă au intervenit Băsescu și Boc care au zis că justiția este nenegociabilă și au preferat să retragă PD de la guvernare), este unul dintre cei care au inițiat suspendarea Președintelui în primăvara lui 2007, este cel care i-a executat pe Mihai Răzvan Ungureanu și Ionuț Popescu, este cel care a inițiat una dintre cele mai iresponsabile mișcări de politică externă ale României, retragerea intempestivă din Irak, este cel care a condus cea mai iresponsabilă guvernare postdecembristă, în anul electoral 2008, care a crescut cel mai mult numărul angajaților statului și care a lăsat gaura imensă din sistemul de pensii (o bombă cu efect continuu – creșterea pensiilor s-a făcut procentual din salariul mediu, Curtea Constituțională a decis că nu pot fi scăzute, ceea ce înseamnă că pensiile vor crește de fiecare dată cînd crește salariul mediu, pînă la colapsul final al sistemului de pensii, avem anual deficit de 3-4 miliarde de euro, și vom avea întotdeauna, căci nivelul pensiilor ca procentaj din salariu nu va putea  fi scăzut niciodată – singura soluție este creșterea contribuțiilor). Tot Tăriceanu este cel care a sprijinit activ și vocal lovitura de stat din vară. Este de neînțeles cum speranțele ”Dreptei” se îndreaptă spre unul dintre personajele politice care au făcut cel mai mult rău României în ultimii 23 de ani. Dacă proiectul reformist a fost blocat și a mers pe avarie în ultimii 6 ani este în primul rînd din vina lui Tăriceanu.

….

Traian Băsescu nu-l va desemna niciodată candidat pentru funcția de premier pe Tăriceanu. Pentru Băsescu desemnarea lui Tăriceanu ar fi echivalentă cu acel ”m-au învins structurile” al lui Emil Constantinescu, ar fi cea mai mare umilință posibilă, ar fi o ieșire rușinoasă din scenă. Ca să nu mai spunem că nu ar putea desemna drept premier un politician care a mai fost premier patru ani, care a dovedit deja, chiar din poziția de premier că este iresponsabil economic, că nu recunoaște și nu susține statul de drept și independența justiției. Să pui un astfel de personaj drept premier nu este cea mai elegantă ieșire din scenă a unui politician cu responsabilitate, orgoliu și care merită mai mult decît umilința de a se face preș în fața lui Tăriceanu și a intereselor ”Dreptei” pentru accesul la buget, licitații trucate, contracte cu statul și funcții în administrație. Spunea cineva: ”Tăriceanu o fi fost, în an electoral, un premier mai iresponsabil decît a fost Ponta în an electoral, dar Tăriceanu n-a dat nicio lovitură de stat. Din cîte îmi aduc eu aminte, cu cîteva zile înainte de refrendumul din 29 iulie Tăriceanu era fericit că prin demiterea lui Băsescu scăpăm de ceaușism iar după referendum îi cerea acestuia demisia. La suspendări, Tăriceanu se bate de la egal la egal cu Ponta și Antonescu iar la iresponsabilitate (fie că vorbim de decizii economice, fie că vorbim de trădarea aliaților) îi bate fără probleme. Deci mai ușurel cu Tăriceanu pe scări.

UDPATE. Reacția lui Blaga la declarațiile lui Băsescu:

PDL nu-l va vota pe Victor Ponta. Şi nici ARD-ul. Nu vom vota niciun guvern din care nu vom face parte. Personal, eu am colaborat ca ministru foarte bine cu premierul Tăriceanu. Este mult mai potrivit ca Ponta. Ce ştie Ponta? Dacă vom fi în opoziţie, vom fi în opoziţie.

Îl dă afară pe loc domnul Antonescu. Nu vom ajunge în situaţia aceasta, pentru că sunt convins că îşi vor regla ei toate problemele şi în PNL şi în PSD şi vor avea probabil alte propuneri.

Interesantă mintea lui nea Vasile:

El crede că Băsescu, dacă l-a executat pe Tăriceanu, îl va desemna pe Ponta (”PDL nu-l va vota pe Victor Ponta. Şi nici ARD-ul. Personal, eu am colaborat ca ministru foarte bine cu premierul Tăriceanu. Este mult mai potrivit ca Ponta.”)

Facebook Comments

26 Comments Pica si unica strategie a ARD, strategia ”Tariceanu”

  1. adina

   Gramofonu micul socialist s-a dus sa se planga la mam’are ca Traian il trage de urechi. Intrebare: cand au restrans vreodata deficitele guvernarile social-democrate de la noi ?

   Reply
  2. Ina Eyre

   Gramofonu Micutul Gabriel, alt socialist provenit din societatea politica schiki-miki hanoverana uita sa spuna, de ce SPD l-a numit ca si candidat la functia de cancelar pe Peer Steinbrück si nu chiar pe el.
   Gabriel si Schröeder. Astia compromit si Landul si Vaterlandul

   Reply
 1. Nea

  V-am mai zis? E pe la Otopeni un nene care are turmă de capre. Asta a fost reacţia lui la şomaj, stresul din capitală şi căcănăriile politice. 
  Lumea se bate pe lapte şi brânză de la el. Trece Tăriceanu şi-i cere să-i vândă nişte lapte.  Omul zice că nu-i dă. 
  Tăriceanu: Păi ştii cine sunt?
  Omul: Da. Tocmai de aia.

  Reply
 2. cristian_v

  Blaga ar trebui sa renunte in ceasul al 12-lea sa trimita mesaje doar pentru baronetul local („stati linistiti si strangeti voturi, ca tot ajungem noi cumva la guvernare”)
  Macar acum ar trebui sa trimita alternativ si mesaje catre publicul urban de dreapta, catre votanti adica: trebuie blocat USL-ul. Orice procent cat de mic smuls USL-ului il duce mai departe de o majoritate monstruoasa, care a dovedit cu varf si indesat ce poate sa faca: abuzuri nenumarate si presiuni asupa institutiilor statului de drept si justitiei, indepartarea de UE/Nato  Fiecare vot conteaza.
  Dar daca nu ai cu cine, nu ai cu cine. Basescu nu poate sa pronunte el vorbele astea, am ramas la bolboroselile lui Blaga si la fandoselile lui Videanu. Macar daca ar gasi pe altcineva sa faca asta. Macovei s-a retras din prim plan si a avut motive cu varf si indesat. Cam asa se joaca meciul. Au mai ramas cativa ziaristi care joaca (dezinteresat de altfel) pentru ARD si incearca sa sufle in goarna pentru atac.

  Reply
  1. Louisy

   cristian_v Zic si eu, dar un mail sau un telefon nu poate sa-i dea? E frica ca e interceptat sau ascultat? Pai sa-l trimita pe un sofer cu un telefon de duzina si o cartela proaspata in birou la Blaga. Sa-l apeleze si sa-i zica ce are de zis. Apoi soferul sa ia telefonul inapoi si sa plece.
   Metode se gasesc, pe mine ma amuza cum „cutare nu poate sa zica” si de aia e un blocaj de comunicare.

   Reply
   1. Gramofonu

    Louisy cristian_v Cred ca nu lui Blaga voia @cristian_v sa-i transmita Basescu, ci mie. Ca Blaga, saracu’, se voteaza si fara sa-i spuna Base.

    Reply
 3. Rares Pop

  Melescanu, Chiliman, Maior …
  scoate Basescu un nume de se intorc toate rotile in jurul lui. 
  Ramasi fara morcov Ponta si Antonescu se vor topi cu leadershipul lor cu tot.

  Reply
 4. andrei_p

  Eu vad si cum Basescu ramane pe zi ce trece tot mai izolat. Cand o sa castige cineva in politica prin izolare, o sa fie un eveniment mare. Altfel, sincer sa fiu, sper ca si pozitiile lui Basescu se justifica cu o motivatie mai buna decat aceea ca e si el om si e zdruncinat sentimental de anumite perspective; trag nadejde ca are un plan la care eventual sa adere mai mult decat 2-3 consiliero si un blog.

  Reply
 5. Bleen

  Băsescu îl desemnează premier pe Băsescu. Ăștia îl suspendă apoi Băsescu, liber de contract fiind, acceptă propunerea lui Băsescu de a fi prim ministru.

  Reply
  1. Yeba

   Bleen Băsescu îl desemnează premier pe Blaga. Că n-a exclus înghițitul de câini ordinari. Ei, acu să auzim desfășurătorul….

   Reply
  2. Louisy

   Bleen Iar Guvernul Basescu pica la votul de investitura in Parlament. De doua ori. Si avem anticipate parlamentare odata cu anticipatele prezidentiale. Si iese o configuratie a Parlamentului aproape identica cu cea anterioara. Care e castigul, ca nu sesizez?

   Reply
    1. Yeba

     Bleen, ‘Aide, domnule, eu chiar te-am crezut! Plus Canadiana, care ţi-a dat şi parlament, şi guvern, şi populaţie, să ai pe alese. Şi a plecat şi ea cu vreo sută de laikuri, chiar o soluţie rabinică.

     Reply
  3. mircea_

   Bleen Basescu trebuie sa gasesca persoana potrivita. adica persoana care-si poate ralia partidul propriu, oricare ar fi el (cel mai probabil PSD, zi eu :d), cu suficient sexappeal politic ca sa stringa restul necesar (contra exemplu ar fi monica macovei, sau boc) si sa aiba ceea ce trebuie pentru a mentine trendul pornit pe justitie si vest.
   apoi e simplu daca vrea neaparat. il nominalizeaza, iar imediat dupa aia isi da demisia.

   Reply
 6. Bleen

  Interesantă mintea lui nea Vasile:
  El crede că Băsescu, dacă l-a executat pe Tăriceanu, îl va desemna pe Ponta (”PDL nu-l va vota pe Victor Ponta. Şi nici ARD-ul. Personal, eu am colaborat ca ministru foarte bine cu premierul Tăriceanu. Este mult mai potrivit ca Ponta.”)

  Reply
 7. Bleen

  ”PDL nu-l va vota pe Victor Ponta. Şi nici ARD-ul. Nu vom vota niciun guvern din care nu vom face parte. Personal, eu am colaborat ca ministru foarte bine cu premierul Tăriceanu. Este mult mai potrivit ca Ponta. Ce ştie Ponta? Dacă vom fi în opoziţie, vom fi în opoziţie. 
  Îl dă afară pe loc domnul Antonescu. Nu vom ajunge în situaţia aceasta, pentru că sunt convins că îşi vor regla ei toate problemele şi în PNL şi în PSD şi vor avea probabil alte propuneri”
  Vasile Blaga, reacție la interviul lui Băsescu

  Reply
  1. Rezon

   Bleen Mda, noroc ca-si va regla USL-ul toate problemele si va fi bine. Blaga nu vede nimic de reglat in curtea lui.

   Reply
  2. adina

   Bleen ce-l mai domneste Blaga pe Antonescu. Dar n-are ce face, Base a pus cap compas, orientarea vest. Ponta nu, Tariceanu nu, Blaga nici atat. Asteptam sa vedem ce ne aduce Mos Nicolae, care dintre potentialii candidati la pozitia de prim ministru incape mai bine in soseta, sau mai bine zis sub palaria prim-ministeriatului.

   Reply
 8. Rezon

  Zici c-a cetit Blogary si alta nu… 
  Vaz oameni multi la peluza, ramasi mofluji, cu scheme tehnico-tactice in gat si cu fotoshoapele in vine

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *