Plebiscit pentru lovitura de stat. USL ne invita sa legitimam puciul.

Dictatura e în primul rînd lipsa regulilor, e arbitrariul, e bunul plac al celui mai puternic.

 

O scurtă cronologie

20 iunie 2012: Adrian Năstase, fost ministru de externe, fost președinte al Camerei Deputaților, fost prim ministru, fost președinte PSD, actual președinte al Consiliului Național al PSD,  este condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare pentru corupție

21 iunie 2012: Sorin Ovidiu Vântu este condamnat la 1 an de închisoare cu executare

25 iunie 2012: Dan Voiculescu, tatăl spiritual al USL, demisionează din Parlament pentru a putea scăpa de Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde Adrian Năstase a fost condamnat pentru corupție. Din momentul în care nu mai este parlamentar, judecarea dosarului lui Dan Voiculescu este amînată și se mută la Tribunalul București.

26 iunie 2012: Adrian Năstase este încarcerat la penitenciarul Rahova

27 iunie 2012: Curtea Constituțională decide că Președintele României este cel care are dreptul de a reprezenta România la Consiliul European

27 iunie 2012: Monitorul Oficial, instituția care decide cînd un act normativ intră în vigoare, este trecut în subordinea Guvernului

28 iunie 2012: Corneliu Iacobov, omul de casă al lui Viorel Hrebenciuc, este condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul RAFO

28 iunie 2012: Victor Ponta, fără a ține seama de decizia Curții Constituționale, participă ca reprezentant al României la Consiliul European. Guvernul, prin Ministerul de Externe, îl împiedică pe Președintele României să participe la Consiliul European

3 iulie 2012: USL schimbă președinții celor două Camere ale Parlamentului. Astfel, Crin Antonescu devine președintele Senatului iar Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaților.

3 iulie 2012: Gheorghe Iancu este revocat din funcția de Avocat al Poporului și înlocuit cu fostul deputat PSD, Valer Dorneanu

4 iulie 2012: Guvernul Ponta emite o Ordonanță de Urgență prin care restrînge atribuțiile Curții Constituționale. Astfel, Curtea Constituțională nu se mai poate pronunța pe constituționalitatea hotărîrilor Parlamentului

4 iulie 2012: Guvernul Ponta emite o Ordonanță de Urgență prin care schimbă regulile de organizare a referendumului de demitere a Președintelui suspendat. Astfel, Președintele poate fi demis de majoritatea alegătorilor prezenți la referendum iar referendumul este validat indiferent de prezența la vot.

5 iulie 2012: Parlamentul demarează procedura de suspendare și dă un ultimatum de 24 de ore Curții Constituționale pentru a da avizul consultativ.

6 iulie 2012: Președintele României este suspendat de Parlament.

 

Interimatul lui Crin Antonescu și numirea procurorului general și procurorului șef al DNA. Coincidențe.

12 august 2012: expiră delegarea lui Daniel Morar în funcția de procuror șef al DNA

2 octombrie 2012: expiră delegarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general

30 iulie – 30 octombrie 2012: perioada în care Crin Antonescu este președinte interimar, în eventualitatea că Traian Băsescu este demis. În această perioadă, la propunerea Ministrului Justiției, Titus Corlățean, președintele interimar al României, Crin Antonescu, numește procurorul general și procurorul șef al DNA

 

Cvorumul, anticorp împotriva dictaturii și populismului plebiscitar

 

Obligativitatea existenței cvorumului, a prezenței minime de 50%+1, pentru ca un referendum să fie validat este absolut necesară, pentru a îngrădi, atît cît se poate, derapajele totalitare.

Haideți să ne imaginăm că mîine Crin Antonescu cheamă românii la referendum pentru a decide ieșirea sau nu a României din Uniunea Europeană. Pe buletin va figura întrebarea ”Sînteți de acord ca România să iasă din Uniunea Europeană?” și cele două răspunsuri pe care votanții le pot alege, DA și NU. Cu cîteva zile înainte de campania pentru referendum, USL comandă un sondaj ale cărui rezultate arată că, în eventualitatea organizării unui astfel de referendum, 64% dintre români ar alege NU, 12% ar alege DA iar 24% nu sînt deciși sau nu ar participa la vot. Interesul USL-ului este de a scoate România din Uniunea Europeană dar, în același timp, de a păstra o aparență de legitimitate populară a demersului. Iar legitimitatea populară se cîștigă prin plebiscite, așa cum ne spune istoria (Hitler și Mussolini au apelat la plebiscite pentru a-și legitima dictaturile). Poate risca USL să piardă totul, în eventualitatea, foarte probabilă, ca alegătorii să voteze împotriva ieșirii României din Uniunea Europeană, mai ales cînd a pariat totul pe un asemenea demers? Nu, nu poate. Drept pentru care decide să schimbe regulile din mers, astfel încît rezultatul să fie așa cum doresc liderii USL, iar cele două mari obiective ale lor, ieșirea României din Uniunea Europeană și crearea unei aparențe de legitimitate pentru acest demers, să fie atinse. USL are nevoie de un referendum valid, în care numărul de voturi pentru DA să-l depășească pe cel pentru NU. În primul rînd trebuie să elimine riscul invalidării referendumului.

Invalidarea este echivalentă unui NU spus de electorat măsurii politice propuse de inițiatorii referendumului.  Există 3 tipuri de atitudini față de un referendum: 1) măsura politică propusă este relevantă, punerea ei pe tapet este oportună și sînt de acord cu ea; 2) măsura politică este relevantă, punerea ei pe tapet este oportună, dar nu sînt de acord cu ea; 3) măsura politică este irelevantă și punerea ei pe tapet nu este oportună. Aceasta este logica din spatele cvorumului. Dar asta nu e tot.

Și revenim la exemplul nostru. Dacă reiese din sondaje că poporul este împotriva ieșirii României din Uniunea Europeană, atunci hai să aranjăm în așa fel încît să voteze numai cine trebuie. Astfel, nu facem publicitate referendumului. Schimbăm adresele secțiilor de votare fără a face publicitate. Nu facem publice niciun fel de informații administrative privind referendumul. Dăm informații doar pe canalele și rețelele USL, astfel încît de referendum, de programul de desfășurare, locațiile secțiilor de votare, împărțirea pe străzi, modalitatea propriu-zisă de votare, să știe numai oamenii noștri, cei de care sîntem siguri că vor vota DA. Cunoscînd din sondaje distribuția votului, îngreunăm procesul de vot în zonele geografice în care procentul de NU este mare și la acele categorii de alegători care votează cu preponderență NU (dăm o mini-vacanță în care știm că vor pleca în general tinerii din mediul urban, organizăm mai puține secții în diaspora, organizăm activități care să țină departe de secțiile de votare acei votanți care ar putea vota NU etc). Aici intervine marea problemă. Reușești să obții (prin metode administrative, politice, mediatice, ilegale etc) un scor favorabil pentru ieșirea României din Uniunea Europeană dar, avînd în vedere că ții departe de vot acei alegători care ar vota NU, prezența la referendum va fi scăzută. Obții un scor de 63-37 pentru DA, dar în condițiile unei prezențe de 25%. Soluția e să elimini cvorumul, să elimini condiția de prezență de minimum 50%+1 pentru a valida referendumul. La limită, dacă vrei să schimbi numele țării din România în Daciana, iar 99.5% dintre români se opun unei astfel de schimbări, faci un referendum pe șest în care aduci la vot doar pe acei 0.5% care sînt de acord cu noul nume și elimini condiția de prezență minimă la vot pentru validare. Iar a doua zi ai Daciana în loc de România, aprobat prin exprimarea voinței populare la referendum.

Împotriva atacurilor populiste la adresa democrației și a statului de drept, în cazul referendumului există două linii de apărare, posibilitatea de a vota NU și condiția prezenței de minimum 50%+1 pentru validarea referendumului. Se blochează astfel măsuri nu numai impopulare dar și irelevante sau insuficient cunoscute de către populație. Se previne situația în care puterea politică ar apela, prin diverse modalități, doar la o anumită parte a corpului electoral, și anume acea parte care poate fi controlată astfel încît să voteze așa cum dorește Puterea.

Pentru ca o măsură politică să aibă legitimitate populară reală (vorbesc aici strict de legitimitate populară – nu și de legitimitate constituțională și acord cu principiile statului de drept) trebuie să fie relevantă pentru cel puțin jumătate din populația cu drept de vot a țării și să fie aprobată de cel puțin jumătate din alegătorii prezenți la vot. Aceste condiții nu sînt arbitrare, aleatorii, scoase din burtă. Au motivații clare, motivații care țin de sistemul imunitar al societății împotriva dictaturii. Cvorumul împiedică Puterea să se folosească de Poporul Mic și Controlabil pentru a legitima lovituri de forță. Astfel, pentru a încerca să legitimeze derapaje antidemocratice, Puterea trebuie să facă un efort considerabil. Nu imposibil. Dar e mai greu să aducă la vot peste 50% din populația țării și să obțină un scor favorabil, mai multe voturi DA decît NU. În condițiile existenței acestei condiții a cvorumului, o decizie poate fi luată cu votul a minimum 25% din populația cu drept de vot (scor strîns, la o prezență de 50%). Dacă cvorumul este eliminat o decizie poate fi luată și cu votul a 5% din populația cu drept de vot (la 10% prezență).

Existența cvorumului este strîns legată și de accesul la informație al populației. Dacă Puterea îngrădește accesul la informație (prin măsuri legislative, administrative, economice, prin monopol de stat sau privat asupra mijloacelor de informare) existența cvorumului este o măsură de siguranță. Puterea va trebui să facă eforturi mari, să convingă populația să vină la vot și să voteze DA, spre deosebire de situația în care cvorumul nu există, situație în care Puterea nu trebuie decît să blocheze accesul la informație, să-l controleze, astfel încît numai susținătorii Puterii să aibă acces la informație.

Eliminarea cvorumului în cazul referendumului este o măsură profund antidemocratică, împotriva statului de drept și libertății, cu intenții vădit totalitare.

 

Schimbarea regulilor din mers

După cum putem vedea, cînd puterea aparține USL, legile jocului electoral pot fi modificate pînă în ziua votului. Astfel, modificările legislative sînt dictate de sondaje. Competitorul din opoziție nu își poate formula o strategie, deoarece regulile jocului sînt imprevizibile, în timp ce competitorul de la putere face regulile în funcție de propria strategie. Sîntem nu la marginea statului de drept și a democrației, sîntem total în afară. Trăim într-o dictatură în care puterea ia decizii abuzive și arbitrare, care nu respectă decît o singură regulă: să avantajeze puterea. Sîntem în plin Belarus, Siria sau Turkmenistan. Pentru cei care leagă debuturile dictaturii de violență, din ce țineți voi minte din istorie, atunci cînd s-au dat primele legi ale dictaturii, cînd mîinile se ridicau în Parlamente, concomitent oameni cădeau secerați pe stradă, ca și cum fiecare mînă ridicată curma o viață? Nu. Oamenii respirau, rîdeau, vorbeau, beau bere, mîncau, ascultau muzică, se iubeau, se plimbau la fel ca cu o zi înainte. Următorii 5, 10, 50 sau 70 de ani aveau să fie mai grei (pentru supraviețuitori).

Schimbarea regulilor în timpul jocului este o măsură profund antidemocratică, împotriva statului de drept și libertății, cu intenții vădit totalitare.

Cine are nevoie de legitimitate?

Cel care face acțiunea. Cel care inițiază o schimbare politică majoră. Cel care propune are nevoie de acceptul popular, de legitimarea acțiunilor sale. Pentru a avea liniște și pentru a căpăta forță simbolică, pentru a intimida potențialele rezistențe, loviturile de stat, regimurile totalitare au nevoie de legitimare populară. Este și cazul loviturii de stat inițiate de Uniunea Social Liberală, sub conducerea lui Dan Voiculescu, Crin Antonescu și Victor Ponta.

Nu vă îmbătați cu apă rece. Nu vă iluzionați. Vă înțeleg frica și nevoia de a pune măști familiare crocodilului care tocmai vă înghite (”Uite, seamănă cu cățelul lui mamaie, Lăbuș!”). Însă nu sîntem în logică electorală. Nu ne jucăm de-a campania și de-a alegerile. Nu vă prefaceți că ceea ce se întîmplă e normal și face parte din rutina democratică pe care o cunoașteți de 20 de ani încoace. Nu sîntem în situația de a alege. Sîntem în situația de a legitima o lovitură de stat, de a plebiscita o dictatură. USL are nevoie de un scrutin de succes, cu prezență la vot, cu aparență electorală, pentru a-și legitima lovitura de stat. Opinia publică din România, opinia publică internațională, organismele și cancelariile occidentale trebuie să vadă un referendum de succes, care să arate disponibilitatea pentru democrație a noului regim, care să arate disponibilitatea poporului de a participa la acest joc și de a accepta noile reguli și noul regim. Acest referendum trebuie să dea imaginea de normalitate, de rutină. Deținuții sînt scoși din lagăr pe  marginea șoselei și puși să zîmbească frumos la aparatul de filmat care trece în goana mașinii. Acest referendum e mascarada de care USL are nevoie pentru a se înstăpîni totalitar peste România. E filmul lor și au nevoie de figuranți. Cu cît sînt mai mulți figuranți, cu atît acțiunea filmului e mai credibilă. Exact ca în acele documentare despre Coreea de Nord, în care, pentru a-i da impresia de viață și voioșie turistului occidental, figuranți sînt puși să joace biliard sau să bea bere prin barurile prin care turistul este condus de către ghizi. După ce turistul trece mai departe, figuranții se opresc din biliard, bere și voioșie și se întorc în întunericul în care trăiește un întreg popor.

USL a preluat puterea prin forță, printr-un puci guvernamental și parlamentar. A intimidat, a utilizat abuziv și cu rea credință legile și instituțiile, pentru a obține puterea absolută. S-a folosit de un instrument constituțional, așa cum este instituția suspendării, pentru a scăpa de un adversar politic, pentru a îndepărta ultimul obstacol în fața subordonării justiției. Ansamblul acțiunilor USL din ultimele două luni, combinația de acțiuni constituționale și neconstituționale, legale și ilegale, denotă rea credință, spirit antinconstituțional, dispreț față de democrație și statul de drept și intenții totalitare. Așa cum spunea Dan Șova: ”Aveam nevoie de legi ca să-l suspendăm pe Președintele Băsescu.”

Acum USL nici măcar nu-și mai ascunde intențiile. Tocmai de aceea, lipsa de reacție a instituțiilor statului român este regretabilă, periculoasă și de neînțeles. Dacă instituțiile statului român sînt paralizate de frică, lașitate și neînțelegere a situației reale, nici nu vreau să mă gîndesc cum vor fi după ce noul regim își va legitima popular lovitura de stat.

Nici nu vreau să mă gîndesc ce reacție vor avea Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii după ce opoziția politică din România, în frunte cu Președintele Traian Băsescu, și românii, le vor fi lăsat în ofsaid prin legitimarea, prin pariciparea la mascarada plebiscitară.

Acest referendum nu este, așa cum pare să creadă Traian Băsescu, o judecată a performanței sale prezidențiale din ultimii 8 ani. Nu este nici o măsurare a gradului de iubire populară dintre personajul politic Traian Băsescu și personajul popor. Nu este nicio o încercare a curajului sau lașității personajului politic Traian Băsescu. Nu este nici măcar o provocare a talentului de campaigner a politicianului Traian Băsescu. Acest referendum este o plebiscitare a dictaturii, o mascaradă al cărui scop este legitimarea puciștilor Mafiei. Acest referendum nu este despre eroismul, martiriul, virilitatea sau orgoliul omului sau politicianului Traian Băsescu. Toate acestea sînt absolut irelevante. Traian Băsescu a depus un jurămînt față de țară și față de poporul român, nu față de stima sa de sine. Datoria de om de stat a lui Traian Băsescu este să-și lase deoparte propria persoană, să-și ignore orgoliile și să facă ce e mai bine pentru România. Dacă pentru România e mai bine ca Traian Băsescu să se îmbrace în fustiță roz, să cînte ceva din Justin Bieber, iar în pauza dintre strofe să cotcodăcească ca un chicken, atunci Traian Băsescu trebuie să se îmbrace în fustiță roz, să cînte ceva din Justin Bieber, iar în pauza dintre strofe să cotcodăcească ca un chicken. Traian Băsescu este un instrument și trebuie să se comporte ca atare. Din momentul în care, în decembrie 2004, a depus jurămîntul de Președinte al României, nu-și mai aparține. Rolul lui Traian Băsescu nu e să fie nici curajos, nici să se iubească fierbinte cu poporul, rolul său e să fie eficient în susținerea intereselor naționale ale României. Iar dacă asta înseamnă să renunțe la orice virtuți, la respectul de sine, la propria imagine, chiar la principii, atunci asta trebuie să facă. Aici nu există îndoieli. Cînd e vorba de interesele țării, destinul personal al lui Traian Băsescu este irelevant. Acest referendum nu este despre stînga și dreapta, despre PDL sau despre Băsescu. Acest referendum nu este o bună oportunitate electorală sau o ocazie de a-ți arăta curajul, devotamentul, talentul oratoric sau mai știu eu ce. Acest referendum este o mascaradă al cărui scop este legitimarea puciului USL, al cărui scop este plebiscitarea dictaturii.

Simpla participare la acest referendum, indiferent dacă votezi DA sau NU, este o legitimare a puciului. USL cheamă poporul să-i legitimeze puciul, să dea unei lovituri de stat o pojghiță de normalitate, o aparență de democrație. Dacă poporul răspunde pozitiv acestei chemări și consideră relevantă și oportună cererea de legitimare pe care o face USL-ul, atunci puciștii își cîștigă legitimitatea după care sînt disperați, și care le dă forță simbolică, forță de negociere cu Occidentul și forță de intimidare a cetățenilor.

În ceea ce mă privește, indiferent de ce decizii va lua Traian Băsescu împreună cu staff-ul său și cu PDL-ul, nu voi participa la această mascaradă și la această încercare de a da legitimitate unei lovituri de stat. Nu cred că dictatura e plebiscitabilă (există cuvîntul ăsta în DEX?). Simplul fapt de a întreba așa ceva, de a pune în discuție o asemenea problemă, este imoral, anticonstituțional și nedemocratic. Exsitența oricărei alegeri de genul ăsta face DA-ul posibil, frecventabil. Simpla existență a unei asemenea alegeri, simpla posibilitate de a alege DA, este antidemocratică și sfidează principiile statului de drept. În momentul în care răspunsul ”Da, vrem să fim dictatură”, ”Da, vrem să ieșim din Uniunea Europeană și din lumea civilizată” este frecventabil, este considerat ca fiind o posibilitate reală și acceptabilă, ne aflăm în afara democrației și statului de drept. Simpla acceptare a alegerii este acceptarea faptului că răspunsul DA este posibil și frecventabil.

Nu legitimitatea lui Traian Băsescu este pusă în joc ci legitimitatea acțiunii USL. Dacă cererii de legitimare pe care USL o face poporului, îi vor răspunde 30% sau 40% sau, oricum, sub 50% dintre români, atunci încercarea de plebiscitare a puciului este un fiasco. De reacția populară vizavi de referendum depinde legitimitatea USL-ului, nu legitimitatea lui Băsescu. USL are nevoie de un răspuns pozitiv din partea poporului, răspuns care înseamnă prezență masivă la vot și vot majoritar pentru DA. Absența de la vot, venită în urma unui boicot asumat, delegitimează puciul USL, nu pe Băsescu. Dacă Băsescu cere public alegătorilor să nu vină la vot, să nu participe la această mascaradă periculoasă, la această oficializare a unei regim mafiot și autoritar, o prezență scăzută la vot este un DA cererii făcute de Băsescu, este o legitimare a lui Băsescu. Dacă USL cere public alegătorilor să se prezinte la vot, prezența scăzută este un NU cererii de legitimare făcute de puciști.

Aveți de ales între a spune ”Da, Da”, între a spune ”Da, Nu” și a spune ”Nu”. Dacă participați la referendum, înainte de a spune DA sau NU, spuneți DA mascaradei, organizate împotriva oricăror reguli, de USL.

Gîndiți-vă în termeni de audiență a televiziunilor. Antena 3 este cu atît mai puternică și mai legitimă cu cît are mai mulți telespectatori, chiar dacă o bună parte dintre aceștia nu sînt de acord cu ideile și atitudinile de pe post.

Dacă prezența la vot va fi de peste 50%, puciul USL este legitimat iar Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii sînt lăsate în ofsaid.

PS. Regimurile nazist și fascist, ale lui Hitler și Mussolini, s-au legitimat și întărit prin referendum.

Facebook Comments

1.503 Comments Plebiscit pentru lovitura de stat. USL ne invita sa legitimam puciul.

 1. Pingback: Cvorumul, anticorp împotriva dictaturii și populismului plebiscitar | Blogary

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. revealer

  România şi riscul expulzării
   
  http://www.dw.de/dw/article/0,,16096085,00.html
   
  E vorba de faptul că România sporeşte masiv problemele politice de la periferia Uniunii Europene, adăugând noi şi serioase dureri de cap celor iscate Bătrânului Continent de ungurii, grecii şi slovacii din interior şi de ucrainenii situaţi la răsărit de graniţele comunitare.
   
  În aceste condiţii n-ar fi cu totul improbabil ca unele state cheie ale Europei să ia în considerare crearea unei noi Comunităţi, în care aceste ţări problemă să nu mai fie incluse. Uniunea Europeană ar putea fi lăsată să moară paşnic, fără mari convulsii. Şi s-ar putea crea o nouă Uniune, din care ţări ca România să nu mai facă parte. Depinde acum nu în ultimul rând de alegătorii români ca acest risc mortal să fie înlăturat.

  Reply
  1. Rosu

    @revealer Asa ceva trebuie spus, explicat – asta poate da de gandit si acelora care au impresia ca Basescu e raul cel mai mare pentru Romania…

   Reply
 4. revealer

  Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs oficial de 4,5651 lei/euro, in crestere cu 0,18 procente in comparatie cu ziua precedenta. 
   
  Bravo!

  Reply
  1. Gramofonu

    @revealer Probabil datorita stirii „Victor Ponta Foto: Consiliul European Comisie Tehnica a Consiliului National de Etica: Conform legislatiei din 2003, Ponta NU a plagiat / Decizia nu este definitiva, nu este semnata si vine inainte de decizia finala a Comisiei Universitatii Bucuresti”
    
   Leul trebuie devalorizat pina la cursul 2 bani / doctorat.

   Reply
 5. cristihan

  Fara numar, fara numar… http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12816820-usl-cere-100-sectii-vot-litoral-pentru-participantii-liberty-parade-stufstock-jessie.htm

  Reply
 6. Bleen

  ”România este criticată pentru nerespectarea principiului supremaţiei legii ori a separării puterilor în stat.”
  Nu cred că vreun stat membru UE a mai fost vreodată acuzat de așa ceva.

  Reply
  1. Viq

    @SimonaM
    „… Lupta nu e pentru Băsescu. Lupta este pentru democrație și stat de drept.  ..”
   Phui  !
   Ei iaca de asta nu m-am prins. Credeam ca marinarul vrea s-si pastreze slujba de sluga.
   Scuze ca am intrat cu bocancii in zona de confort.

   Reply
 7. romanicu

  Ma bucur ca Bleen a dezvoltat intr-un articol excelent concluziile la care am ajuns si eu!
  Dar nu avem  o analiza completa a puciului pana nu se raspunde la cateva intrebari:
  – de ce au dat lovitura de stat cand puteau sa astepte alegerile si sa il suspende dupa aceea pe Base?
  – de ce au dat-o in mijlocul verii si DUPA incheierea sesiunii parlamentare ordinare?
  – de ce au tinut sa termine tot in 36 de ore?
  – cine este de fapt in spatele lor si care este finalitatea demersului?
  Cred ca a fost prea multa galagie, agitatie si au fost daramate prea multe punti pentru un scop care putea fi atins de USL foarte usor la toamna!
  Cred ca este o actiune cu bataie mult mai lunga de care a vrut sa profite si cuplul Copy-Sleepy! 
   

  Reply
  1. Beavix

   @romanicu Caută pe YouTube cele două înregistrări cu Dan Voiculescu la Antena 3:
    
   1. Aia în care zice că de la 1 februarie 2012 vor avea mișcări de trupe în Parlament și se va ajunge la o nouă majoritate care îl va suspenda în final pe Băsescu.
    
   2. Aia cu suspendarea în 60 de zile.
    
   E clar că el a fost unul dintre capii loviturii de stat (probabil arhitectul șef).

   Reply
   1. romanicu

    @Beavix Daca privesti atent ai sa vezi ca Felix vorbeste ca un purtator de cuvant si nu ca un autor! E altcineva care ii „sopteste” ce sa spuna (nelu, Adelu, Putinelu…)!

    Reply
 8. Bleen

  Băsescu, agent al Securității. Angela Merkel, agentă STASI. Jurnaliștii de la Nature, FAZ și alte publicații occidentale, agenți SIE.  (Doru Bușcu)

  Reply
  1. Boghy

    @Bleen Asta glumeste sau e serios. Daca e serios trebuie sa mearga la un control. Dar e necesara o echipa de medici ca sa-i dea de cap.

   Reply
 9. mirunar

  E oficial! N-a plagiat, nu-si da demisia. 
  „Comisia Tehnică a concluzionat, de asemenea, că „sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale”, conform aceluiaşi document.”
   
   
  http://www.mediafax.ro/politic/comisia-tehnica-a-consiliului-national-de-etica-conform-legislatiei-din-2003-ponta-nu-a-plagiat-9871692#comments

  Reply
  1. sanantonio

    @mirunar, păi cînd copiezi cuvînt cu cuvînt, ți-ai putea asuma paternitatea a ceva? Comisia are dreptate, Ponta n-a plagiat, el a copiat cuvînt cu cuvînt dintr-o carte pe care nici măcar n-a menționat-o în bibliografie. Despre ce plagiat poate fi vorba în cazul ăsta?

   Reply
   1. Gramofonu

     @sanantonio  @mirunar Cum, n-a aparut inca in MO legea cu „primele 200 de pagini copiate nu se pun”?

    Reply
    1. mirunar

      @Gramofonu  @sanantonio Nu e lege, e OUG.
     Si da, este aceasta diferenta subtila intre a spune eu cred ca X sau doar X. cata vreme nu e persoana I in teza aia de doctorat, nu are cum sa fie plagiat. 
     Pana atunci, vorba unei colege, ne deschidem aprozar si ne folosim titlul de doctor la impachetat ceapa

     Reply
 10. EroulBula

  Toate reactiile europene si modificarile raportului pe MCV i se datoreaza Monicai Macovei care a manipulat pe toata lumea.
  Pai, daca are o asemenea influenta, eu propun sa fie numita presedinta a Comisiei Europene, in locul lui Baroso.

  Reply
 11. ics

  „Comisia Europeană îşi exprimă îngrijorarea privind recentele presiuni exercitate de membrii Guvernului României şi de politicieni asupra Curţii Constituţionale: acestea sunt intervenţii innaceptabile împotriva unei instituţii judciare independente. Guvernul şi oamenii politici de la toate nivelurile trebuie să respecte principiul separării puterilor”,  se arată în proiectul de raport al CE asupra progreselor făcute de România în domeniul justiţiei.
  „În mod deosebit, Comisia este îngrijorată  de recentele limitări ale ale competenţelor Curţii Constituţionale privind deciziile parlamentare. Autorităţile române trebuie să redea de urgenţă aceste competenţe Curţii.
  Independenţa justiţiei şi separarea puterilor în stat sunt fundamente ale unei societăţi democratice. În lunile următoare, toate nivelurile politice din România vor avea nevoie să demonstreze, prin acţiunile lor, angajamentul faţă de aceste principii, pentru a recăpăta încrederea. Comisia va monitoriza îndeaproape evoluţiile în această situaţie”, se mai arată în proiectul de raport.
   
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/exclusiv-raport-devastator-al-comisiei-europene-in-domeniul-justitiei-din-romania-270686.html

  Reply
 12. Bleen

  Știu cum va îndemna Băsescu lumea la boicot! La fiecare ieșire publică se va înconjura de pedeliști. După 5-6 astfel de ieșiri publice, nu se mai duce nici dracu la vot.

  Reply
  1. Glook

    @Bleen Cre’ca Basescu acu vorbeste cu votantii USL. Pe ai lui care i-au ramas ii considera prea destepti ca sa le spuna el ce sa faca.

   Reply
 13. newman

  Iaca si un posibil mesaj, transmis de Basescu cu putin timp inainte de vot (via Cartianu): Români, este referendumul lor, la care au ajuns în urma suspendării statului de drept! În plus, continuă să joace murdar, schimbând regulile în timpul jocului. A vota pe 29 iulie este similar cu a le valida ilegalităţile. Să-i lăsăm singuri, să voteze doar ei, să vadă ce puţini sunt!
   

  Reply
 14. StefanTrifan

  Petru Filip anunţă că un nou proiect de lege pentru a stabili detaliile exacte ale referendumului.

  Reply
  1. SimonaM

    @StefanTrifan Era și timpul. Unii tocmai ne dădeam bătuți de la prea multă confuzie legislativă.

   Reply
  2. Gramofonu

    @StefanTrifan S-au prins ca n-au sanse cu legea aia :))
   Sa revenim: ce bun e un boicot la casa omului.

   Reply
  3. Hongse

   @StefanTrifan
   Te pomeneşti că renunţă la articolul ăla cu „parlamentul decide ce e de făcut, dacă se invalidează”.
   Serios acum, ce-or mai oua de data asta…
    

   Reply
    1. Hongse

     @SimonaM@StefanTrifan
     Uh, eu pot să-mi imaginez multe… dar chiar şi-aşa, nu mă ridic la nivelul lor! 😀
      

     Reply
    2. revealer

      @SimonaM  @Hongse  @StefanTrifan Se numara doar voturile cu „NU”, se scad din totalul oamenilor din LEP iar rezultatul se considera din oficiu voturi „DA”.

     Reply
    3. EroulBula

      @Hongse  @SimonaM  @StefanTrifan Eu nu mai incerc sa-mi imaginez nimic …… ca tot imi apare Laura Stefan :-))))))))))))

     Reply
   1. Gramofonu

     @Hongse  Conteaza?
     
    Stiti cele 3 blesteme chinezesti?
    1. Va urez sa traiti vremuri interesante.
    2. Va urez sa ajungeti in atentia oamenilor importanti.
    3. Va urez sa vi se indeplineasca dorintele.

    Reply
    1. Gramofonu

      @Hongse 
     Traim vremuri interesante, si se pare ca avem parte si de ceva atentie.
     Mai am sa cistig la loto si gata.

     Reply
   2. Geo_B

     @Hongse  @StefanTrifan Articolul ala este intr-o hotarare a parlamentului, nu in legea referendumului.
     
    Mie mi-ar placea sa ii vad ca prelungesc referendumul (7:00-22:00) fara sa modifice legea. In felul asta referendumul va fi invalidat de CCR.

    Reply
    1. Gramofonu

      @Geo_B A propos de validare / invalidare.
     A zis-o ieri Basescu: cvorum sau nu, „parlamentul decide”, prin urmare singura sansa de a invalida referendumul e ca CCR sa dea o decizie in secunda urmatoare anuntarii rezultatului, inainte ca parlamentul sa apuce sa miste ceva.

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @Gramofonu da, am zis/scris si eu ca exista posibilitatea ca CCR sa ignore art. ala din hotararea 34 (a parlamentului) si, astfel, sa decida (in)validarea referendumului, incetarea interimatului si reluarea atributiilor de catre TB.
      
     evident, pt siguranta, ar fi bine ca art. respectiv sa fie atacat la CCR, nu inteleg de ce nu au facut-o pana acum (mergea din secunda doi de dupa decizia CCR pe legea ei de organizare).
      
     in ceea ce priveste sesiunea extraordinara de azi-maine, cred ca vizeaza urmatoarele:
      
     * adoptarea oug 41, cu sau fara modificari, sau o modificare direct a legii referendumului; aici s-ar putea umbla la art. 5 alin. 2 (ala cu cvorumul) si art. care stabileste intervalul orar 8-20;
     * modificarea hot 34 (prin care se stabileste data referendumului), in sensul stabilirii a doua zile de referendum, de exemplu.
      
     miscarile de mai sus pot fi intarziate/anihilate prin sesizari la CCR. mie mi-e sa nu dea iar vreo oug, pur si simplu, fara lege de modificare in spate.
      
      

     Reply
  4. AndreeaP

    @StefanTrifan
    O sa fie fain in Parlament. O sa vina Sova si ai lui si-or sa se lupte cu un dusman imaginar care vrea cvorum si care pana la urma o sa castige.
    
    Fix ca Antonescu aseara: ca nu-i bine, ca nu-i ca la Venetia, ca nu-i corect, dar am promulgat legea.

   Reply
   1. Gramofonu

     @AndreeaP  @StefanTrifan Aseara a zis-o cam asa: „ma … in … dar sa stiti ca nu-mi place!”

    Reply
 15. SimonaM

  Goe promite la Chișinău luna de pe cer, recunoașterea vizelor Schengen, ridicarea sistemului de vize…

  Reply
  1. EroulBula

    @SimonaM Le da cetatenii tuturor, trage conducte, trage cabluri electrice. Presa moldoveana i-o trage la greu cu privire la schimbarile de la Agentia pentru Cetatenie.

   Reply
   1. SimonaM

     @EroulBula Beton întrebările :))
    ”Cum va susține România Moldova în UE, dacă România este așa prost văzută azi în UE?”

    Reply
  2. Yeba

    @SimonaM …dar avertizează pe A3 că Băse îi pregăteşte altceva, pe lângă care înscenarea plagiatului e vax.

   Reply
    1. EroulBula

      @SimonaM  @Yeba Evident, am citit pe niste site-uri rau intentionate la adresa suveranitatii Romaniei.

     Reply
    2. SimonaM

      @EroulBula  @Yeba Eu vorbeam serios. Sunt unii care cam exagerează. Și pe care n-o să-i mai cred nici dacă zic ceva pe bune. Că așa e cu reputația. 

     Reply
    3. Yeba

      @EroulBula  , trag nădejde să nu, deşi se apropie prescrierea. Dar ar fi glonţul ăl mai glonţ şi-l priveşte doar pe Goe. Pleacă Goe, vine Şova. Nţ. Preferam o chestie mai complexuţă, la câte tovărăşii fac…

     Reply
    4. EroulBula

      @SimonaM  @Yeba Simona, nu stiu cat e de credibila stirea dar e o stire in plus de care Tonta va trebui sa se ocupe s-o dezminta.

     Reply
    5. Yeba

      @EroulBula corrigendum – preferam ŞI o chestie …, că de fapt mă îngrozesc că se apopie prescrierea. Că doi ani n-o să aibă avocat şi doi ani o să fie bolnăvior, o să-l doară o măsea.

     Reply
    6. EroulBula

      @Yeba Eu nu-mi fac probleme cu posibila venire a Obersturmbannfuhrerului Sova. Prostul si-a tras-o singur cu Holocaustul.
     Evident ca ar fi benefica o bomba cu raza mai mare de lovire dar sa fie cat o fi, numai sa fie :-)))))))))

     Reply
  3. Hongse

   @SimonaM
   Deci dr. Goe, că tot a promis că nu poate coabita în România, îşi face partid la Chişinău?
    

   Reply
    1. Gramofonu

      @SimonaM  @Hongse Daca tot ai adus vorba 🙂
     Iar plagiez pe cineva bun la bancuri:
     „Paradoxul Ctrl+C – Ctrl+V: daca tot ce e rau in tara asta e din cauza lui Basescu, inseamna ca mamicile lor s-au plimbat cu vaporul si le-a placut”
      

     Reply
 16. cristihan

  Ghiciti autorul (fara blaturi, va rog :P)
  „Unii spun ca lovitura de stat parlamentara nu trebuie legitimata de cetateni si recomanda absenteismul. Sa ne aparam libertatea si demnitatea! Cum? Stind acasa. Cum? Explicind eventual ca nimic nou nu e posibil pe scena politica. Cum? Indignindu-ne pe bloguri si Facebook. Altii spun ca trebuie sa ne mobilizam pentru 29 iulie ca in orice campanie electorala. Si e adevarat ca nu poti spune ca nu poti face plaja spunind in acelasi timp ca democratia e in pericol… Eu unul ma gindesc daca voi participa la referendum pentru a anula buletinul cu un mesaj pentru cei 256 de parlamentari: Furatul ucide! Justice for all! Pe scurt, Cetatenie activa si boicot simultan. Asta e ceea ce merita „alesii” nostri.”

  Reply
   1. revealer

     @cristihan Adica nu-mi exprim opinia, da’ ajut la atingerea cvorumului. Cu ocazia asta mai bag si un Puie Monta ca sa fim in ton cu vremurile.
     
    P.S. Am apasat post prea repede.

    Reply
    1. SimonaM

      @cristihan  @revealer Ultima lui părere era că USL=PDL= toți hoți. N-a mai spus pe cine să punem în loc. Am bănuit că vor să facă cu rândul. El, Crăciun și ofițerașul cel viteaz.

     Reply
    2. revealer

      @cristihan A dat o declaratie la ziare.com.
      
     http://www.ziare.com/nicusor-dan/candidat-primaria-bucuresti/nicusor-dan-priveste-spre-viitor-ne-pregatim-pentru-alegerile-din-2016-1178592
      
     „Pentru mine, ca om care se lupta de ani de zile pentru respectarea legii, e adevarat pe un palier mult mai mic si mai putin important pentru organismele europene, este incurajator ca organismele europene se implica pentru respectarea legii in Romania. Este un semn bun, evident, ca imagine pentru Romania e o catastrofa, dar faptul ca institutiile europene au reactionat la derapaje in Romania este un semn bun. E un lucru foarte bun ca UE prelungeste Mecanismul pentru Cooperare si Verificare. Numai sub o presiune externa putem sa facem justitia functionala in Romania”, a aratat Nicusor Dan.Presedintele „Salvati Bucurestiul” nu se regaseste in niciuna dintre taberele implicate in demiterea presedintelui Traian Basescu, el spunand ca face parte dintr-o „categorie mare de oameni care s-au saturat si de unii si de altii”. Cu toate acestea, va participa la referendumul de pe 29 iulie. 

     Reply
    3. revealer

      @SimonaM  @cristihan Lasa, ca acum sunt buni astia cu USL=PDL=toti hoti. Demobilizeaza lumea 😉

     Reply
    4. teocharis

      @revealer  @cristihan alt idiot
      
     inteleg insa ca are priza la segmentul corporate asa ca nu ma voi grabi sa-l desfiintez

     Reply
  1. Yeba

    @cristihan Dă-ne un premiu dc vrei să ostenim, că scrie prost şi simplificator, duce în derizoriu, poa să fie şi Papa de la Roma.

   Reply
  2. teocharis

    @cristihan ma intreb daca exista cineva mai decuplat de la realitatile romaniei decat acesti…teologi (neamtu, papahagi, baconski, et al)
    
   bleah

   Reply
 17. murfi

  boicotul poate fi eficient doar daca este asumat de basescu si pdl – pdl ar trebui sa transmita direct, prin structurile sale, pina in ultimul satuc catre membri si simpatizanti, iar basescu ar trebui sa explice public motivatia boicotului
   
  dar asumarea nu cred ca se poate intimpla inainte de ultima saptamina – pentru a preintimpina un contraatac „legislativ” din partea usl; apoi, pentru a consolida numarul de votanti dispusi sa-l urmeze pe basescu ori la vot, ori la boicot
   
  altfel este un risc mare de confuzie si divizare a electoratului; in 2003 cei care au votat NU au fost cei care au contribuit decisiv la trecerea constitutiei – Alegatori: 17.842.103; Au votat: 9.938.441 (55,7%); DA: 8.915.022 (89,70%); NU: 875.172 (8,81%)
   
  daca boicotul nu e asumat public de basescu si pdl se poate ajunge in aceeasi situatie; chiar daca aveti o preferinta clara pentru boicot, chiar daca echipa lui basescu va fi presata sa adere la strategia asta, va rog sa va pastrati optiunile deschise pina in ultima clipa – este esential sa nu se intimple o divizare a electoratului anti-pucist (spun asta nu legat de optiunile personale, ci relativ la influenta semnificativa pe care o are blogary asupra unei parti a acestui electorat)
   
  in fine, reiau: nu cred ca orgoliul sau incapacitatea de a-si evalua corect sansele sint motivele pentru care basescu nu sustine acum boicotul; pe de alta parte, 29 iulie nu e armaghedonul, nu se termina razboiul acolo, indiferent de rezultat – de aceea nu e sigur ca trebuie pusi toti banii pe acea carte
   
  intre timp, sa explicam ce se intimpla celor nedumeriti, sa convingem uslamisti macar sa nu mearga la vot – asta nu are cum sa strice, nu? 🙂

  Reply
  1. Beavix

    @murfi Aici majoritatea celor care boicotează o fac din rațiuni etice. Nu cred că argumentele de strategie electorală îi vor convinge. Personal aș susține din toată inima un boicot public, însă Băsescu nu va face niciodată apel la boicot iar neprezentarea individuală la vot este o opțiune riscantă care ar trebui amânată până în ziua votului.

   Reply
    1. Beavix

      @teocharis Știu, dar nu mă pot dezvăța de obiceiul de a acorda verbul cu „ăia mulți care este ei” și nu cu „majoritatea”. Asta e. :))

     Reply
  2. EroulBula

    @murfi Ar fi bine sa-i convingem pe uslasi sa nu mearga la vot. In caz contrar trebuie trecut la contramasuri: mina de creion in yala, maroniu mirositor pe clanta, coji de banana in fata usii.

   Reply
 18. revealer

  Decizia de ieri a comisiei de etica este un omagiu adus celor ce au facut referate/masterate/doctorate in sistemul de invatamant romanesc. Este un omagiu adus lucrarilor de un inalt nivel cantitativ. Este un „thumbs up” pentru temele de genul „scrieti 10 pagini despre subiect”.
   
  Sa-ti fie rusine Daniel Funeriu ca ai avut tupeul sa faci scoala intr-un sistem imperialist si ai avut nesimtirea sa nu-ti echivalezi diplomele! In baza a ce vii tu si ne dai lectii? In timpul in care tu publicai un articol intr-o revista, un profesor roman verde publica 10!

  Reply
 19. promaa2002

  Romania (circa 20 milioane de locuitori) Parlamentul: 137 de senatori = un senator la 160.000 locuitori 332 de deputati = un deputat la 70.000 locuitori 469 parlamentari in total SUA (circa 300 milioane de locuitori) Parlamentul: 100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori 435 reprezentanti = un deputat la 560.000 locuitori 535 parlamentari – total Daca SUA ar proceda ca Romania ar avea: 1.875 senatori 4.286 deputati Daca Romania ar proceda ca SUA ar avea: 7 senatori 31 deputati

  Reply
  1. revealer

    @promaa2002 In SUA fiecare stat are 2 senatori, indiferent de numarul de locuitori. Senatorii sunt reprezentantii statelor.
    
   Problema cea mai mare cu asa zisii reprezentanti ai romanilor este lipsa de control pe care o are alegatorul asupra alesului. Cati dintre noi stiu in ce colegiu au votat si care este parlamentarul care-i reprezinta? Plus ca parlamentarul respectiv poate la urmatoarele alegeri sa candideze foarte bine in alta circumscriptie, unde nu-l cunoaste nimeni.

   Reply
   1. Glook

     @revealer  @promaa2002 SUA e federala. Romania e stat unitar potrivit constitutiei. Deci orice comparatie in domeniul asta e ‘falsificata’.

    Reply
 20. StefanTrifan

  Monica Luisa Macovei [FB]: 
  „Ponta trebuie sa abroge ordonanta de urgenta 41 care modifica legea referendumului acum, inaintea sedintelor in plen ale Parlamentului.  Altfel, va fi o noua smecherie, iar Ponta, Antonescu si USL vor continua puciul si sa-i minta pe romani si pe oficialii europeni.”

  Reply
 21. Nea

  L-aţi mai văzut pe Nedormitul? Mi se pare că ultima dată i-a adresat un mesaj de felicitare lui Crin. De la nedormit la adormit.
   

  Reply
 22. EroulBula

  Cred ca a aparut un articol interesant in Romania Libera ….. iar nu le merge site-ul :-)))))))))

  Reply
 23. Nea

  Mai numără cineva aberaţiile logice ale lui Ponta?
  Cică nu se va reduce numărul de parlamentari, fiindcă parlamentarii nu sunt de acord cu asta. Că, da, la referendumul trecut poporul a optat pentru asta, dar a optat şi pentru votul uninominal şi nici ăla nu s-a aplicat, aşa că de ce să se reducă numărul lor?
  Păi bine, soro, nu ziceai tu că poporul e suveran şi referendumul este cea mai democratică formă de luare a deciziilor?
   

  Reply
   1. Nea

     @teocharis Şi de n-ar exista votul ăla, Ponta tot minte. Minte şi când tace, aşa cum 0049 minte şi când se-mpuşcă-n gâţi.

    Reply
    1. teocharis

      @Nea 
     referendumul pentru vor uninominal, majoritar in 2 tururi nu a fost validat din lipsa de cvorum(dar cu vot pro peste 80%)
      
     referendmul pentru 300 parlamentari a fost validat(cu vot pro peste 80%)

     Reply
  1. Rosu

    @Nea precizari:
   1. au fost referendumuri pentru
       -scaderea numarului de parlamentari la 300 si trecerea la parlament unicameral;
       -votul uninominal;
   Cel cu scaderea nr. parlamentari si unicameral a fost validat!
   Celalalt NU.
    

   Reply
  2. geronimo

    @Nea  daca PDL ar fi mai „înfipt”, ar trebui sa le dea clipa de clipa si ceas de ceas in cap cu dezideratul celor maximum 300 de parlamentari. Sunt absolut sigur ca asta e una dintre cele mai frustrante revendicari ale oamenilor. Daca USL ar fi tinut in permanenta in corzi cu  treaba asta foarte multi le-ar da cu fleet la alegeri. Inclusiv la referendum. Dar m parca sunt anesteziati. Am scris-o si pe blogurile unor figuri marcante din PDL, dar degeaba..

   Reply
   1. Rosu

     @geronimo  Nu au vrut. Au socotit ca le scade si lor numarul de locuri… Nivelul aderentei la popor al parlamentarului roman (in medie) este cam acelasi cu inaltmiea genunchiului broastei… La pedele au existat si exista oameni capabili sa inteleaga necesitatea asta a aplicarii hotararilor de la referendum, dar ei nu au strapuns zidul gros al obtuzitatii celorlalti.

    Reply
    1. geronimo

      @Rosu 
      e clar ca nu au vrut. Daca nu ar fi impus-o Basescu pe agenda de lucru, ar mai purtat si acuma discutii teologice fine.. pe tema oportunitatii, constitutionalitatii, eficacitatii, prioritatii.. si, in fine, ar fi plasat-o pe seama posteritatii.
      

     Reply
  3. SimonaM

    @Nea Au fost referendumuri diferite, unul validat și unul nu.
   Hai să punem în aplicare pe cel validat întâi. Și pe urmă mă mai gândesc dacă mă deranjez să votez. 
   Până una-alta, pe mine nu mă prind la vot. Nu le-a păsat atunci, de ce mi-ar păsa mie acuma?

   Reply
    1. SimonaM

      @Viq  Am dreptul la o părere, presupun?
      
     Nu pot crede că se pot face adăugiri de saci cu voturi. Nu cu observatori UE, în 2012. Mi se pare o exagerare, și nu cred că e cazul să facem scenarii transnistrene.
      
     Am citit ce scrii acolo, și eu cred altfel. E încă permis, nu? Tu ai citit tot ce spun ceilalți? Ce analize s-au făcut? Pe număr de voturi? Pe prezența și votul de la locale?
      
     Iar pentru cineva care e dispus să lupte până se scufundă corabia, te-ai dat bătut cam repede la faza cu încălcarea Constituției și schimbarea regulilor în timpul jocului! Alea sunt importante. Nu Băsescu.
      
     Mai citește o dată articolul de mai sus, sau pe cel al lui D.P. Aligică pe Contributors. Sau atâtea altele, disponibile online și pe Facebook. Lupta nu e pentru Băsescu. Lupta este pentru democrație și stat de drept.
      

     Reply
    2. SimonaM

      @Viq  @Nea  @Viq Ca să nu mai spun că, în scenariul tău, și dacă mă duc și votez NU pot schimba voturile. Nu-i așa?

     Reply
 24. geronimo

  Ich bin ein Hamburger ! ..  Oare de ce nu : L’etat c’est moi ? (daca tot si-a purtat peruca prin politica)

  Reply
  1. StefanTrifan

    @geronimo Cică, inspirată de discursul lui Crin, Daciana ar fi exclamat: „Sunt o Dacie, sunt o berlină!!!”

   Reply
 25. EroulBula

  Tutankhamon-Marga anunta ca vrea sa faca 300 sectii de votare pentru diaspora. Banditii astia spera ca diaspora sa se mobilizeze pentru Basescu si sa-i ajute pe ei sa atinga cvorumul de 50%+1 prezenta la vot.
  Cum pot fi anuntati romanii din diaspora sa nu puna botul la golania USL?

  Reply
  1. Boghy

    @EroulBula Eu sunt destul de sceptic cu privire la boicot. Nu cred ca va functiona daca nu exista o pozitie oficiala in acest sens, transmisa in clar.Noi discutam pe forum de boicot. Ce rerzultat poate avea ? Cateva mii, zeci de mii de adepti ? Hai cateva sute de mii. Nu-i suficient daca alte cateva milioane vor merge, chiar daca voteaza NU.

   Reply
  2. geronimo

    @EroulBula  S-au sucit de cand cu validarea pragului electoral. Acuma stau sa-i pupe-n si in dos (chiar daca cei pribegiți continua sa nu-si dea obolul la finantele lui Florin Georgescu) 

   Reply
   1. EroulBula

     @geronimo Nu si-au dat obolul la finantele lui Georgescu dar au sustinut ani de zile, cu banii lor, deficitul de cont curent al Romaniei si nivelul de trai al familiilor din tara.

    Reply
    1. geronimo

      @EroulBula 
     Stiu prea bine, dar eu vorbeam mai mult cu Crizel (care, dupa bibilica lui, i-ar fi excomunicat – printr-o simpla „enciclica” guvernamentala.. de urgența)

     Reply
   2. Glook

     @geronimo  @EroulBula Eu sunt pribegita de vreo 17 ani si tot ii dau impozit la Georgescu sa-l distribuie celor ce voteaza pentru pomeni. 

    Reply
  3. StefanTrifan

    @EroulBula Probabil că în diaspora se va putea fura cel mai mult. Habar n-o să aibă nimeni ce va fi pe plajele Mediteranei..

   Reply
   1. EroulBula

     @StefanTrifan Nu de plajele Mediteranei ma tem eu ci de ambasadele din Asia Centrala, America de Sud si Africa unde, in lipsa unei diaspore solide, magarii de la ambasade vor face scurta la mana de cate buletine vor stampila. Ca doar e ordin de la Tuthankamon-Marga.

    Reply
    1. StefanTrifan

      @EroulBula Eu mă gândeam că se vor concentra pe zonele unde există potenţial de sute de mii de voturi ale „turiştilor aflaţi în concediu”.

     Reply
    2. EroulBula

      @StefanTrifan Sigur se vor concentra si acolo dar in zonele acelea exista organizatii ale diasporei care-si vor trimite reprezentanti in comisiile de sectie de votare. E mult mai greu de furat. Totul e sa convingem diaspora sa nu iasa la vot.

     Reply
 26. SimonaM

  Am citit că ar fi declarat ieri Goe ceva de 8 milioane pargul de validare a referendumului. Evident că nu m-am uitat la A3 să-l văd în direct cum minte.
  Nu ar fi deja timpul să se stabilească legal și oficial condițiile în care se desfășoară referendumul?

  Reply
  1. Glook

    @SimonaM Cred ca se schimba sondajele de la o zi la alta si nu se pot decide ce si cum sa fure, asa ca nu pot da inca legile. 
   In alta ordine de idei e absolut inacceptabil ca inainte de suspendarea presedintelui n-a fost betonat inca modus operandi. E un motiv suficient sa fim considerati de lumea a 3-a, scrutin african.

   Reply
 27. Rheia

  Mî scuzați, eu am fost cvasi-ruptă de realitatea curentă în ultimele patru zile: care e poziția oficială a PDL-ului față de referendum? Sau sînt mai multe (pozțiii, adică)?

  Reply
  1. StefanTrifan

    @Rheia Poziţia oficială este că acest referendum e o bulă de oxigen nesperată pentru PDL. Adică un fel de poziţie oficială de capră. Poziţia neoficială e 69.

   Reply
 28. geronimo

  Diferența față de mineriadele hard, consacarate, si cea cu mijloace mai soft, de acuma, e ca, atunci, cinurile cu privilegii au faultat alternativele democratice concurente pentru a-si PASTRA  ceea ce aveau in posesie neintrerupta dupa ’89 (captivitatea statului), in timp ce mineriada parlamentara de acuma (cu uvertura din 2007) e menita sa RECUPEREZE ceea ce tocmai incepusera sa piarda – sa le scape implacabil printre degete.
  Din cauza asta mineriada in curs seamana leit unui asediu purtat cu energia disperarii izgonirii din rai.. Raiul lor (legatul testamentar al lui Andropov :”comunismul va disparea, dar comunistii nu vor plati” – mai mult,  vor prospera.. cum? privatizand profitul si nationalizand pierderile prin intermediul celui mai redutabil instrument : Statul)

  Reply
 29. EroulBula

  Antonescu a declarat ca, daca Basescu revine la Cotroceni, indiferent cum, el se retrage din politica.
  Ponta a zis ca nu va coabita cu Basescu.
  Din asta putem intelege doua lucruri:
  1. Vor pune la cale un sistem monstruos de fraudare la referendum;
  2. Daca nu castiga prin frauda vor aplica orice metoda ca Basescu sa nu ajunga la Cotroceni. Alo, SRI-ul, mai e cineva aici ? (ca sa-l citez pe Neamtu :-))))

  Reply
 30. Gramofonu

  Tinind cont de cvorum, de data asta tombolele, petrecerile si biletele la strand chiar constituie mita electorala.
  Unii dintre noi (*am oftat cind am scris „noi”) sint in stare sa-si vinda copiii pe 5 lei.

  Reply
 31. Never G

  Am  intrebat o cunostinta de la tara ce zic oamenii?  „Astia vor sa ia puterea ca in ’89”, „s-ar putea sa ne dea afara din UE”, si alte temeri.
  Cel putin intr-un sat, vor sa ramana Basescu.

  Reply
 32. Yeba

  Halucinant, carevasăzică. Lista ălora care spală doctoratul lui Ponta nu e cea de pe site, dar nu este nici cea dată de @Rezon ! Ieri a fost luni. Cf. EVZ, ”la sfârșitul săptămânii trecute au demisionat președintele T. Petrescu și un membru, R. Iucu.” Vă dați seama ce-o fi fost acolo-șa?!  
   

  Reply
 33. geronimo

  Hi,hi.. „furata” de pe forumul prilejuit de articolul lui Mircea Mihaies in EVZ  (unul care-l cloneaza cu succes pe Garfield Motanu) :
  „Ponta la KGB-Chisinau.Sa vedeti insa ce-l impulesc si moldovenii : „Da’ di shi,bre, ai copyat ? Asheala-i doctorat sau badjiocuri ?”
  ARESTATI-L pe VOICULESCU si Romania va fi mai buna !!Altfel, ajunge 7 lei/EURO si VIZE !! Asta o sa fie. VIZE si saracie!!
  Insa, DACA NOI o sa-l bagam pe VOICULESCU la PUSCARIE asa ceva NU se va intampla!! Altfel romanii vor muri de foame.ZUMMM-ZUUMM, ZUMMM-ZUUMM ♫♪ Lantul suna, târâind bila la buda ♫♪! hehehe! Dottore Copyattore Gm..”
   

  Reply
 34. geronimo

  Hi,hi.. „furata de pe forumul prilejuit de articolul lui Mircea Mihaies in EVZ 9 unul care-l cloneaza cu succes pe Garfield Motanu) :”
  Ponta la KGB-Chisinau.Sa vedeti insa ce-l impulesc si moldovenii : „Da’ di shi,bre, ai copyat ? Asheala-i doctorat sau badjiocuri ?”
  ARESTATI-L pe VOICULESCU si Romania va fi mai buna !!Altfel, ajunge 7 lei/EURO si VIZE !! Asta o sa fie. VIZE si saracie!!
  Insa, DACA NOI o sa-l bagam pe VOICULESCU la PUSCARIE asa ceva NU se va intampla!! Altfel romanii vor muri de foame.ZUMMM-ZUUMM, ZUMMM-ZUUMM ♫♪ Lantul suna, târâind bila la buda ♫♪! hehehe! Dottore Copyattore Gm..”

  Reply
 35. apicultor

  In ultimul Economist sunt trei articole despre Romania. Pe scurt: EU nu trebuie sa permita un nou caz Orban, Victor Ponta = Viktor Orban, in Romania a fost pusch, primul MCV in care vom fi penalizati, PSD = urmasii comunistilor.

  Reply
 36. apicultor

  In ultimul Economist sunt trei articole despre Romania. Pe scurt: EU nu trebuie sa permita un nou caz Orban, Victor Ponta = Viktor Orban, in Romania a fost pusch, primul MCV in care vom fi penalizati, PSD = urmasii comunistilor. In ultimul Economist sunt trei articole despre Romania. Pe scurt: EU nu trebuie sa permita un nou caz Orban, Victor Ponta = Viktor Orban, in Romania a fost pusch, primul MCV in care vom fi penalizati, PSD = urmasii comunistilor.

  Reply
 37. Shaq

  „Abia întors din turneul umilinţei cu servieta plină de teme pentru acasă, Ponta devine şugubăţ şi face debutul în diplomaţia continentală, jucând marile puteri între ele, cum l-au păcălit pe el în manualul de clasa a IV-a că ar fi reuşit domnitorii valahi: băgăm Germaniei o perversă ca la Tg Ocna, pe chestie de competenţe lingvistice, făcând complice cu ochiul Franţei, ca să o rupem pe Merkel de Hollande. Care o să se dea pe spate de aşa atenţie neaşteptată, combinată cu nişte gargară pe proiecte economice, o s-o abandoneze pe doamna cancelar, sărind în braţele românului.”(Sorin Ionita, http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-chutzpah-992257.html )

  Reply
 38. Shaq

  Ponta: Refuz să trăiesc într-o ţară fanariotă care îşi rezolvă problemele mergând la Înalta Poartă.
  Antonescu: Dacă Băsescu revine cu zero voturi la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică (Mediafax).
  2 vesti bune, cum ar veni

  Reply
  1. Nea

    @Shaq Acum a introdus o nouă condiţie, aberantă: Zero voturi. În ziua suspendării zisese altceva.

   Reply
  1. Bleen

    @Rezon Suspendat sau nu, Băsescu este președintele ales al României. E normal ca STS să-i asigure securitatea comunicațiilor.

   Reply
 39. Florina

  Un prieten pe Fb:
   
  Regele Cioaba: „Vom iesi cu miile in strada, in fata guvernului.” E, asta chiar vreau sa vad, o bataie intre guvernul Ponta si tigani.
   

  Reply
  1. dica32

    @cristihan Mi-a placut aia cu „oprim coruptia din vami” Acum inteleg de ce l-au luat pe Frunzaverde identificat de Ponta ca mafia vamilor!

   Reply
 40. Bleen

  Traficul Blogary (2012) pe guverne:
   
  Guvernul Boc  1 ianuarie  – 6 februarie (37 zile) : 19 031 vizitatori unici  – max  2 403 (17 ian), min 322 (1 ian)
  Guvernul Ungureanu 7 februarie – 27 aprilie (81 zile): 25 773 vizitatori unici – max 1 907 (14 mart), min 295 (15 apr)
  Guvernul Ponta 28 aprilie – 16 iulie (80 zile): 43 791 vizitatori unici – max 3 005 (24 mai), min 496 (3 iun)
   
   

  Reply
 41. Shaq

  „Pe 29 iulie va exista, pe lîngă cei contra sau pro-Băsescu din alte motive şi o minoritate care va vota răspunzînd întrebării: merită, ca să scăpăm de Băsescu, să aruncăm peste bord statul de drept, în ideea că după aceea o să-l mai recuperăm noi cumva? Aceasta e simetrică întrebării pe care o puneam aici în decembrie trecut: merită, ca să oprim ascensiunea lui Ponta&Antonescu, să violăm statul de drept prin comasarea alegerilor, ordonanţe, asumări şi alte abuzuri? Răspunsul e acelaşi azi, ca şi atunci.” (AMP, Romania Libera http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ce-vrea-europa-de-la-noi-270662-pagina1.html). 
  E apel la: a) boicot? b) vot NU?

  Reply
  1. OstapBender

    @Shaq Asa cum Romaniei i-ar trebui o stanga cat de cat democratica tot asa i-ar trebui un centru, pentru nicusordanii si altii in care sa se regaseasca si AMP, cu conditia ca acest centru sa fie democrat si, deci, sa NU mearga la referendum.

   Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Florina  @cristihan  @Shaq pe cap de vaca furajata (aici ar fi fost bun baiatul ala de pe FB care impleticeste consoane :-))

     Reply
 42. OstapBender

  Fragment din interviul cu invatatoarea grevista a foamei supara pe Barroso:
  „Este post total, nu mâncaţi deloc?
  Ce să mănânci, dacă e greva foamei? Beau doar apă minerală cu lămâie.
  Apă cu acid sau plată?
  Cu acid.
  Nu vă creează aciditate la stomac, fiind şi acid citric şi acid carbonic şi dumneavoastră fiind cu stomacul gol?
  Eu nu suport apa plată şi beau doar minerală, dar nu, nici data trecută n-am avut nimic.”

  Reply
 43. Rezon

  Crinel a fost socat cand a realizat ca Base umbla cu tehnica de la STS. A realizat ca exista o intreaga dimeniune a prezidentierii pe care o ignora. Dosare ascunse. Linii securizate, Butoane misterioase. Oare ma asculta? Oare ma vede? Este lumea reala sau visul unui creier in chiuveta?

  Reply
 44. OstapBender

  Cred ca pe la ora asta Floricel da gauri cu bormasina sa vada ce e in biroul de jos. Nu mai poate. Macar daca va trebui sa-si dea demisia, sa afle si el ce e prin dosarele alea. Sa vada si el adevaratul birou.

  Reply
 45. AndreeaP

  „Eu când i-am zis Dottore lui Ponta m-am referit la doctorul din commedia dell’arte, care se pricepea la tot şi era prost de dădea în gropi”.  

  Reply
   1. Shaq

     @teocharis Sau incepe la ora 0.00  a zilei de 29 (ora New Zealand) si se termina la ora 24.00 (ora Hawaii)

    Reply
 46. Bleen

  Deci pe 29 iulie ne vedem la bere și numai la bere. Încep să mă învăț cu absenteismul. La locale am absentat cu sufletul, chiar dacă am pus ștampila, acum absentez de tot.

  Reply
   1. indo_ina

     @sanantonio  @Bleen  ar merge o miscare de ocupay terasele din centrul vechi (ca tot e un perimetru mare dar compact) la o bere relaxata si cu tricouri inscriptionate cu BOICOT ? asa ca sa aiba si vizibilitate atitudinea asta ?

    Reply
 47. Yeba

  Ia uite, s-a găsit un motiv să convoace Crin CSAT, că de ce are Băse STS?! Să se analizeze, să se umble prin hârtii…

  Reply
  1. Bleen

    @Yeba Poate declară război Bulgariei. Că tot vor ăia să fie fiecare cu MCV-ul mă-sii și să intre singuri-singurei în Schengen. Eu zic că Crin ar trebui să scoată armata și să-i aștepte chiar pe linia Schengen. Cum trece bulgarul, pac! Pe aici nu se trece sau ce căuta bulgarul în Germania?

   Reply
   1. Rezon

     @Bleen  @Yeba O sa declare razboi Liechtensteinului. Si or sa se bata pana-i da padurarul afara

    Reply
 48. OstapBender

  O fi ora? E cam trecut de miezul noptii. S-a deschis usa constiintei la Cotroceni? Cati stau la coada? Si, pentru ce?

  Reply
 49. _felix_

  Facem pariu ca si noul CNADCU, daca ar fi sesizat, ar avea acelasi verdict? Si uite asa se duce dracului un subiect serios, dar si asa neinteresant pentru majoritatea romanilor care pun concluzia: „totu e politic in tara asta”

  Reply
  1. OstapBender

    @Bleen Una din rarele dati cand democratia iti cere, daca tii la ea, sa fii comod si sa nu faci nimic.

   Reply
 50. Bleen

  Acum mi-a picat fisa! În 2007 am ratat discuția istoric-moral-legal-constituțională despre suspendare. Rezultatul?suspendarea din 2012. Și în 2007, Băsescu a mers pe logica electorală. S-a cîștigat ceva (în toamnă, la europarlamentare, PD și PLD au avut împreună 36%) dar s-a pierdut pe termen lung. 

  Reply
    1. cristihan

      @Rezon Asta nu e evreu? O sa sara toti sustinatorii usl-ului in aer, ca pentru MRU, sunt convins…

     Reply
 51. adina

  la stiri la b1:
  Reporter: S-a promulgat legea referendumului?
  VP (fugind repede in masina): Nu am fost acolo ! Chiar nu stiu !
   
  tranducere: lasati-ma in pace ! nu mai vreau !

  Reply
 52. Bleen

   Lucian Mindruta 
   
  ”Invatatoarea cu greva foamei protesteaza iar, impotriva lui Barosso de data asta (merci, Sorina Matei pentru ca mi-ai semnalat-o).Exista in neamul romanesc un gen de eroi ridicoli, despre care nu poti spune daca merita statuie sau Rudotel. Asta e adancimea sufletului romanesc: sunt oameni care simt atat de mult incat pur si simplu nu mai au cand sa gandeasca!”

  Reply
 53. Bleen

  „Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării, tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupărilor academice ale doctorandului și conducătorului de doctorat, teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare coerent, metodologia este în concordanță cu normele și practicile din domeniul științelor juridice la acea dată, cercetarea așa cum rezultă din referatele comisiilor de susținere prezintă elemente de noutate și cuprinde analize pertinente, bibliografia utilizată de autor este menționată la sfârșitul lucrării. Sunt unele deficienţe în ceea ce privește trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta și-ar fi însușit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparțineau și le-ar fi prezentat drept contribuții personale originale”.

  Reply
  1. civ5

    @Bleen  gretos.
    
   se pare ca cel mai important lucru din teza e „titlul clar”.
    
   gretos. asta-i  consiliul decapitat de ponta, nu?
    
   ws

   Reply
  2. adina

    @Bleen cum fac ei deosebirea intre ideile insusite drept contributii originale si cele neinsusite dar redactate fara ghilimele ?

   Reply
   1. civ5

     @adina  @Bleen  pai nu fac.
     
    cred ca nu ai inteles inca: in teza ponta copiat la greu – in jur de 35-40 pagini, vreo 10-15% din teza – si nici macar nu a citat autorul la sfarsit. asta a fost si ce a spus ponta – ca nu a citat corespunzator. de fapt el nu a citat.
     
    poti sa iei legislatia din 2003, din 2012, sau din 1996 sau 19987. ponta a copiat si nu a citat sub nici o forma.
     
    tu nu ai inteles: e comisia pusa de ponta sa verifice daca a plagiat sau nu. raspunsul e simplu: nu a plagiat.
     
    ws

    Reply
  3. Gramofonu

    @Bleen Au copiat din declaratiile lui ponta.
   „metodologia este în concordanță cu normele și practicile din domeniul științelor juridice la acea dată”

   Reply
   1. cristihan

     @Gramofonu  @Bleen Vrei sa spui ca aia insarcinati cu verificarea plagiatului l-au plagiat pe autorul plagiatului?

    Reply
  1. Lilisan

    @teocharis Mission impossible. Nu-l mai spala nici Dunarea, e deja ferfenita pe multiple planuri.

   Reply
  2. Rezon

    @teocharis L-au albit o laie. S-au grabit, pe furis, sa o ia inainte Universitatii Bucuresti, care-i va da verdict de plagiat maine-poimaine. Inca un gest de microcefal politic

   Reply
    1. cristihan

      @teocharis  @Rezon Sigur, vor desfiinta cea mai bine clasata Universitate din Romania (sau cel putin scoala doctorala)… Eu i-as trage o decizie de plagiat de sa nu se vada infectul si infecta, sa-i vad apoi punand in practica marea amenintare. Mai sunt unii cu coloana vertebrala acolo, din ce am auzit.

     Reply
    2. Yeba

      @Bleen  mai la vale, am dat-o eu. Acum, din ce inteleg, Consilul asta a numit o comisie d ejuristi, ca de-aia o fi demisionat Baias… Si aia au zis si Consiliul si-a insusit.
     Consiliul poa sa fie numa din laureati ai Academiei, ca tot n-are NICI o credibilitate, este infintat ca sa analizeze buna conduita a demnitarilor, intelegi? Daca esi plagiaotr simplu, d ela țară, te analizează altă comisie, probabil asta a Universității, cum e normal pt toată lumea, că nu dai doctorat qua demnitar. 

     Reply
    3. Yeba

     @Bleen@Rezon@teocharis
     mai la vale, am dat-o eu. Acum, din ce inteleg, Consilul asta a numit o comisie de juristi, că de-aia o fi demisionat Baias… Si ăia au zis si Consiliul si-a însusit.
     Consiliul poa să fie numa din laureati ai Academiei, ca tot n-are NICI o credibilitate, este infintat ca sa analizeze buna conduita a demnitarilor, intelegi? Daca esti plagiator simplu, de la țară, te analizează altă comisie, probabil asta a Universității, cum ar fi normal pt toată lumea, că nu dai doctorat qua demnitar. 
      

     Reply
    4. Rezon

      @Bleen  @teocharis 
      
     Nu inca. A fost o subcomisie tehnica, de specialitate, juristi de-ai lui, probabil. 

     Reply
    5. Rezon

      @Yeba  @Bleen  @teocharis 
      
     Site-iil nu e actualizat. Compomemta CNE Liviu Pop e mai jos. |Cu observatia ca Petrescu si Iucu au demisionat, probabil stiind ce va urma si nevrand sa se comprpmiita
      
     1. Presedinte, Teodor Petrescu, Politehnica Bucuresti, decanul Facultatii de Electronica2. Vicepresedinte, Virgil Muraru de la Institutul de Cercetari Masini si Instalatii pentru Agricultura3. Romiță Iucu, prorector al Universitatii din Bucuresti, responsabil pe Programe de Studii si Probleme Academice.4. Doru Vladimir Puscasu, director stiintific in consiliul director al CEPROCIM si membru in consiliul de administratie al institutiei.5. Nicolae Burnete, Universitatea Tehnica Cluj – Facultatea de Mecanica6. Mihai Vladimirescu, Universitatea Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxa7. Petru Andea, Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica8. Victor Stoica, UMF Carol Davila, Bucuresti.9. Horia Iovu, Universitatea Politehnica Bucuresti, decan al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor10. Florin Ionescu, Steinbeis University, Berlin11. Paul Dobrescu, SNSPA, titular de curs pentru disciplinele: Mass media si societatea, Istoria comunicarii, Geopolitica si Globalizare .

     Reply
    6. Rezon

      @Yeba  @Bleen  @teocharis 
      
     Deci, astia nu s-au pronuntat inca. Urmeaza sa orneze tortul de cacat cu un mot semet

     Reply
    7. Luminita

      @Rezon  @Yeba  @Bleen  @teocharisSubcomisia cu pricina are atributii strict pe latura tehnico-descriptiva a lucrarii. Faptul ca ea este inchegata, completa si, eventual, un procent decent de inovabilitate(originalitate) de continut, nu are nici o relevanta.
     Comisia in plenul ei trebuie sa decida asupra plagierii, adica a insusirii frauduloase a unor texte apartinand altora, cu scopul expres de a fi considerat ale lui.
     Bref, va fi foarte greu pentru Pop, Andronescu si Ponta insusi sa convinga persoane respectabile sa se compromita definitiv.

     Reply
   1. sanantonio

     @teocharis  @Rezon Mă aștept s-o facă publică Barosso, așa cum a făcut publică și liste de îndatoriri a lui Ponta.

    Reply
 54. Bleen

  Apropo de explicația reacției lui Merkel, o mai dăduse unul acum cîteva zile:
   
  ”Aceste rînduri ne dovedesc limpede, fără putință de tăgadă, că useliștii sînt teribil de proști. USL-ul, în momentul în care și-a devoalat profunda convingere doctrinară că ”votul bate totul” a intrat la index, i-a făcut pe toți occidentalii, conservatori și socialiști, eurosceptici și euroentuziaști, americani și europeni, să vadă negru în fața ochilor și să pună USL pe lista neagră pentru mult timp de acum încolo. Pe plan extern, USL a pierdut la scor războiul cu statul de drept și Constituția în momentul în care a declarat public că plebiscitul e peste statul de drept și Constituție. În momentul ăla occidentalilor le-au trecut prin fața ochilor toate formele de nazism și comunism, toate dictaturile sud-americane și europene, de stînga sau de dreapta. În ultimele săptămîni în România a avut loc o tentativă de lovitură de stat de sorginte sud-americană: eliminăm primii trei oameni în stat (Președintele și președinții celor două Camere), preluăm instituțiile statului, le folosim arbitrar și abuziv, intimidăm, amenințăm, demonizăm Occidentul, jucăm cartea naționalistă a specificului național și a neamestecului imperialismului colonial în treburile noastre interne, după care, avînd toate pîrghiile în mînă, plebiscităm dictatura. Dictatura se legitimează prin vot, dincolo de respectarea regulilor, dincolo de Constituție, dincolo de statul de drept. Acesta este mesajul pe care USL l-a transmis Occidentului prin acțiunile sale și chiar prin declarațiile, comunicatele și scrisorile sale deschise. Orice încălcare a ordinii constituționale, a ordinii de drept poate fi legitimată de vot, a transmis USL întregii lumi, fericit că a găsit argumentul suprem, care îi va convinge pe toți politicienii occidentali. E ca și cum ai sta de vorbă la masă cu un cetățean în vîrstă, pe nume Horowitz, care are tatuate niște numere ciudate pe braț, și i-ai explica că cea mai bună soluție împotriva creșterii criminalității la periferiile metropolelor și împotriva aglomerației din sistemele penitenciare e un nou sistem, inventat acum de tine, cu camere de gazare pentru infractorii periculoși.”

  Reply
  1. sanantonio

    @Beavix Păi eu aș propune să fim noi gaborul care-l ajută să se zgîrie puțin la ceafă.

   Reply
   1. Beavix

    Reușita depinde de mediatizarea acțiunii. 50 de inși care citesc Blogary și decid să nu meargă la vot, ăla nu-i boicot, e neparticipare individuală. Dacă mai ajută și presa să facă valuri, poate, poate…

    Reply
    1. sanantonio

      @Beavix Nu cred că Blogary e singurul loc în care se dorește boicotul sau simpla neprezentare. Fără să fi discutat nimic pe subiectul ăsta cu ai mei, nevastă-mea, fiu-meu, sora, cumnatul și mama au zis că ei nu se duc la nici un referendum, nu le convine ce-au făcut ăștia. Maică-mea e psdistă convinsă, soră-mea și cumnatul sînt pnliști din 90.

     Reply
    2. val_one

      @Beavix ţi-aş fi dat unlike pentru „50 de inşi care citesc Blogary”.
      
     de data asta te iert, cu conditia sa verifici mai întîi. :-))))))

     Reply
    3. sanantonio

      @Beavix, iar eu ți-am dat unul în care ți-am arătat că există inteligență și în alte lumi, în afara spațiului virtual.

     Reply
    4. Gramofonu

      @sanantonio  @Beavix Pentru un foc care arde o padure e suficienta o scinteie.
     Daca n-ar fi fost Blogary, nu cred ca ideea „boicot indiferent de legi” s-ar fi propagat. Nu cred ca as fi facut-o, dar in secunda asta sint convins ca e cea mai corecta varianta. Moral, legal, doctrinar chiar.

     Reply
    5. sanantonio

      @Gramofonu  @Beavix, mă văd nevoit să repet, cu precizarea că ai mei nu citesc blogary, așa cum nu citesc mai nimic, de altfel, referitor la politică. Mama are aproape 80 de ani și e îndrăgostită de Iliescu, nevasta e pasionată de telenovele indiene, fiu-meu tocmai a terminat Aeronavele și o ia pe urmele mele, sora și cumnatul se uită la tenis și au grijă de casa de vară de la țară. Cu nici unul dintre ei nu am discutat subiectul în mod direct, eu eram cel întrebat dacă am aflat ce grozăvii se mai petrec prin țară și toți mi-au zis că ei n-au de gînd să meargă la referendum. Nu neg nici pe departe influența pe care Blogary o are în media virtuală, dar sînt alții care nu au nici o treabă cu internetul, și totuși rezonează la fel. Dovada este și disperarea usliștilor care vor să bage cabine de vot și în piscine, și în apa mării, și pe potecile Carpaților.

     Reply
    6. AndreeaP

      @hope18
      au rostit-o si Mircea Marian si Ionut Popescu si Paul Aligica
     incet incet se pun in miscare, este timp destul sa afle toata lumea
     inclusiv aia din USL, inclusiv aia care le asculta telefoanele alora din USL care tre’ sa se organizeze la furat

     Reply
    7. Gramofonu

      @sanantonio Socru-meu (l-am mai amintit?) ilicienist convins, nu voteaza.
     S-au ingrozit pina si cei mai infocati sustinatori PSD.
      
     Problema e de partea cealalta, la sustinatorii lui Basescu. La astia zic eu ca a ajuns informatia via Blogary.

     Reply
    8. sanantonio

      @Gramofonu Ăia oricum sînt la grătare duminica, după 16 beri se duc și scriu măscări pe buletinele de vot ca să-și verse năduful.

     Reply
 55. StefanTrifan

  Gâdea tocmai l-a numit pe Ionuţ Popescu „nenorocit” („Măi nenorocitule, care eşti tu…”) pentru că ar fi postat pe FB faptul că le-a dat preaviz angajaţilor lui USL-aşi.

  Reply
   1. StefanTrifan

    Păi nu, că cică Ionuţ Popescu ar fi retras imediat postarea. Dar ei ar fi făcut print screen. Antena 3 nu a arătat captura, ci doar un text.

    Reply
  1. EleninaNicuţ

    @StefanTrifan da, a preluat postarea unei proaste…  l-am avertizat (am scris ceva de genul ca individa s-o lase mai moale, ca e infractiune), dar fie nu a citit, fie a ignorat cu placere…

   Reply
 56. Bleen

  În 2 săptămîni de campanie va uita lumea de puci, de groaza europenilor, de lovituri de stat. Totul reintră în normal, dar cu puciștii la butoane.

  Reply
 57. revealer

  Cred ca lui Ponta i-a scapat porumbelul si a spus cand planuiau ei sa faca alegerile prezidentiale.
   
  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/cele-trei-scenarii-ale-lui-victor-ponta-pentru-referendum-1179067
   
  „Daca Basescu va castiga referendumul, sunt convins ca Crin Antonescu va demisiona. Din punctul meu de vedere, nu cred ca Crin Antonescu a facut un pariu riscant, ci unul corect. Nu stiu ce va face. In ianuarie 2011, cand am inceput impreuna cu Crin Antonescu proiectul numit USL, l-am inceput cu cea mai buna credinta, dupa un an si jumatate eu sunt premier, Crin Antonescu e la Cotroceni. Nu am, dupa un an si jumatate, niciun motiv sa spun ca acest tandem trebuie sa se intrerupta in vreun fel sau altul. Nici vorba (…) Candidatul USL in septembrie la prezidentiale sau cand vor fi este Crin Antonescu”, a accentuat Victor Ponta.

  Reply
  1. sanantonio

    @revealer „Daca Basescu va castiga referendumul, sunt convins ca Crin Antonescu va demisiona.” Să demisioneze de unde? Din postul de președinte interimar? Păi ăla se eliberează, nu se demisionează din el, că n-a depus jurămîntul de președinte, BOULE DE PROCUROR CRETIN!

   Reply
   1. Ilinca

     @sanantonio  @revealer va demisiona din politica. Antonescu a zis ca se retrage din politica dar lui Ponta ii sta capul la demisii…

    Reply
 58. Rezon

  Unii nervi cedeaza pe Feisbuc. Azi, nervi de vara, nervi de poetesa. 
  Ladies and gents, meet Doina Uricariu, unleashed:
   
  Doina UricariuPână la referendum, voi posta zilnic un singur îndemn. votați DA PENTRU DEMITEREA LUI TRAIAN BĂSESCU. CRED CĂ E GESTUL NOSTRU SUPREM DE RESPECT ȘI DEMNITATE PENTRU PREZENTUL DISTRUS AL PĂRINȚILOR ȘI COPIILOR NOSTRI, PENTRU ALUNGAREA DIN ȚARĂ A VALORILOR ȘI DISTRUGEREA VALORILOR NAȚIONALE.VISEZ PÂNĂ LA ZIUA REFERENDUMULUI ȘI ACEASTĂ ZI CRUCIALĂ SĂ POT TREZI POPORUL ROMÂN CA SĂ FACĂ GESTUL PE CARE ȘI L-A DORIT DE SALVARE ȘI ELIMINARE A CARACATIȚEI BĂSESCU.

  Reply
   1. Florina

     @Bleen  @Rezon 
     
    Da, pe Eugen Uricariu. Din ce-mi amintesc, el a fost nevoit să demisioneze de la preşedinţia Uniunii Scriitorilor din cauza asta. 

    Reply
  1. Yeba

    @Rezon In Usa interzisă, mai cu perdea dar lesne identificabil, Liiceanu povesteste o scena bizara de la un targ de carte or so, post-1989, cand DU, la bufetul suedez, isi indesa in geanta niste sticlute cu sos/maioneza de pe masa. 

   Reply
   1. Rezon

     @Never G 
     
    Dar a primit si o replica viguroasa de la un Alex A.: Nu rezonez cu tot ce spune, dar scriitura e spectaculoasa;
     
    ”Draga doamna, o sa spun ceva foarte putin literar si va priveste cum reactionati. MA CAC PE APARATORII DEMNITATII ROMANIEI. Solemn ma cac. De decenii Romania e infectata cronic cu acutizari de javre fara ocupatie care apara nush ce demnitate lezata. Ma cac pe toti. Singurii doi oameni care n-au aparat demnitati (Basescu si Nastase) coincid cu singura etapa de politica bazata pe realitate, chiar daca insotita de coruptie. Dar numai un om lipsit de luciditate poate sa creada ca se atinge vreun fel de stabilitate si prosperitate fara coruptie. Tot restul aparatorilor demnitatii mortilor ma-sii din Romania (Iliescu, Tzapul, cretinii de Ponta si Chucky) au calcat cu stangul din prima. Vadim apara demnitatea Romaniei. Sa ma cac pe ea. Vreau oameni care sa apere normalitatea din comert, coruption on top. Vreau un nene care sa se imbogateasca si el si rudele sub care sa-mi pot vedea de treaba fara grija ca raia lui capreasca pe un personaj din politica ma poate face nobody in Europa de bine ce abia am ajuns acolo. Si last but not least, daca puparea in cur a Moscovei de catre ministrul de externe Marga nu va spune nimic, bine ati revenit in Rusia. Ma cac solemn pe aia care-l pupa-n cur pe Putin cu dezinvoltura, pe ei si pe familia lor de tradatori infecti. Sa-i spuna sacula ala de cacat umflat numit Marga daca poate numi o afacere buna facuta de Romania cu ma-sa Rusia in 300 de ani. Dupa aia vorbim de demnitatea Romaniei. Pentru mine demnitatea Romaniei acum arata asa: Ponta si Chucky cu capetele infundate intr-un closet. Ca acolo vor, fara dubii, sa ne intoarca pe noi. Sunt convins ca nu va plac nici tonul nici spusele. Daca nu va plac, urmariti-o pe madam Firea cand face clabuci – o curva jalnica pentru care pretul umplerii botului cu cacat a fost o revista pe care i-o intretine Voiculescu. Va promit ca dupa aia tonul meu va deveni, la comparatie, acceptabil.”
     
     
     
     

    Reply
    1. sanantonio

      @Rezon, tipul e poet? Seamănă cu Iaru, amestecă niște substanțe într-un creuzet sperînd la obținerea pietrei filozofale și-i iese o mărgică de papagal.

     Reply
    2. sanantonio

      @Lilisan Are substanță de coprofag: ”Singurii doi oameni care n-au aparat demnitati (Basescu si Nastase)” Năstase n-a apărat demnități? Dar ce căcat (plagiat din text) a apărat în tot mandatul de premier? Că interesul său privind România a fost cum s-o elibereze de povara resurselor.

     Reply
    3. sanantonio

      @Rezon eee, dacă e și karateka, eu mă retrag în meditație. Înseamnă că are multă dreptate în tot ce a afirmat și-mi asum pe deplin opiniile sale.

     Reply
    4. Gramofonu

      @Rezon Stilul e inconfundabil.
     Lasa rezonanta, tipul chiar scrie ce gindeste si (consider eu) ce a facut in ’89 il indreptateste sa aiba ce opinii vor muschii lui.

     Reply
    5. Gramofonu

      @Rezon  E medic, nu psihiatru, dar da, are o vasta cultura (si nu de genul „stii si cistigi”). Si-a scos cele mai tari bancuri pe care le-am auzit de la puci incoace.

     Reply
    6. sanantonio

      @Gramofonu  @Rezon În clipa în care mi-l compară pe Năstase cu Băsescu, pentru mine, indiferent ce bancuri bune ar fi elaborat, sau cît de vastă îi este cultura, este egal cu 0. N-a priceput nimic din tonele alea de cărți.

     Reply
    7. Gramofonu

      @sanantonio Sau te faci ca nu intelegi ce-a vrut sa spuna 🙂
     N-a spus o secunda ca vreunul dintre ei ar fi facut ceva „bun”, ci ce n-au facut. N-au aparat „demnitati”.
     „singura etapa de politica bazata pe realitate, chiar daca insotita de coruptie”
      
     Acu’ tu aperi demnitati 🙂 da-i dreq, se descurca si singuri.

     Reply
    8. Gramofonu

     @sanantonio
     Sau te faci ca nu intelegi ce-a vrut sa spuna 🙂
     N-a spus o secunda ca vreunul dintre ei ar fi facut ceva „bun”, ci ce n-au facut. N-au aparat „demnitati”.
     „singura etapa de politica bazata pe realitate, chiar daca insotita de coruptie”
      
     Acu’ tu aperi demnitati 🙂 lasa-i, ca se descurca si singuri.

     Reply
    9. sanantonio

      @Gramofonu Năstase n-a apărat demnități? Asta mă rîcîie pe creier. Tocmai, Năstase a fost cel care a ridicat apărarea ”demnitarului”, pentru că la asta se referă autorul coprofil, la rang de sport olimpic. Uităm de defilarea pe scările judecătoriilor în cazul Bivolaru? Uităm de stenograme? Ce naiba, uităm perioada Năstase?

     Reply
    10. Gramofonu

      @sanantonio Nu confunda „demnitarii” cu „demnitatea”, si nici hotii cu „mindria de a fi…” Ca la asta se referea.
     Whatever, eu ma opresc aici; e major, e vaccinat, nu are nevoie sa-i iau partea 🙂

     Reply
    11. sanantonio

      @Gramofonu Și eu mă opresc aici, cu singura mențiune că dacă ar fi să citesc în cheie inversă, Băsescu chiar n-a apărat demnitatea românilor? 

     Reply
    12. Rezon

      @sanantonio  @Gramofonu Dr. Alex e un tip mai excentric. Un nietzcheean amoral, un vitalist. E greu de inghesuit in sertare politice. 

     Reply
  2. Gramofonu

    @Rezon Aha. Alta care viseaza sa-i trezeasca pe altii.
   „Maninc si slabesc”. „Dorm ca sa va trezesc”.

   Reply
  3. Gramofonu

   @Rezon
   „VISEZ PÂNĂ LA ZIUA REFERENDUMULUI ȘI ACEASTĂ ZI CRUCIALĂ SĂ POT TREZI POPORUL ROMÂN”
   Aha. Alta care viseaza sa-i trezeasca pe altii.
   „Maninc si slabesc”. „Dorm ca sa va trezesc”.

   Reply
 59. Taticu

  In-cre-di-bil cum poate sa MINTA Ponta!
  1. Ii vad mutra (rusinac/nauc) si-l aud cum spune ca nu a spus ca-si da demisia in interviul dat spaniolilor de la Il Pais.
  2. A spus ca interviul a fost in engleza!
   
  Nu pune careva link-ul, era pe aici pe undeva, intr-o vreme? (l-am ascultat audio, era in romana si a spus limpede ca demisioneaza)

  Reply
   1. sanantonio

     @adina  @Taticu Nu cred că minte deloc, el se referă la un alt interviu dat pentru El Pais, în engleză, acum vreun an.

    Reply
    1. Taticu

      @sanantonio Nu, se referea la interviul de acum. L-a intrebat Cioroianu daca a pronuntat cuvantul „demisie” (in interviu, daca revine Basescu la Cotroceni), el a spus ca nu. Cum „nu”, ca l-am auzit eu!

     Reply
    2. Taticu

      @sanantonio Am inteles, frate, dar e uluitor. Sunt socat. Cum paula mea poate minti ca un nenorocit in halul asta? Vrea sa ma arunc de pe bloc de nervi?

     Reply
   1. Bleen

     @Rezon Da. O să rateze semnificația loviturii de stat. Și ce ne facem cînd va fi suspendat un președinte nebăsescu? Că pînă acum popularitatea a ținut loc de orice. Dar ce te faci cînd nu mai ai popularitate?

    Reply
    1. Yeba

      @Bleen  cuvântul -cheie e chiar lovitura de stat. Io zic că dacă i se spune cu frumosul, îi devine clar, n-auzi că se bate pentru țara lui? Țara n-a încăput pe mâna năucilor prin alegeri, prin focuri de artificii și cremșnit pentru @anarchix , printr-o campanie uluitoare și un PDL mort în coteț, ci doar printr-o lovitură de stat și un PDL mort în coteț; acolo trebuie umblat, nu e atât de nesubtil… domnul Lăzăroa, ziceți și dumneavoastră ceva.

     Reply
    2. Bleen

      @Yeba  @anarchix La mica ciupeală. La disneymarketing, la tactica politică de județ. Ei vor spune că au strategii, așa cum au spus și în ianuarie, februarie, aprilie, mai, iunie etc. Nu au. Joacă la mica găselniță a jmecherașului. 

     Reply
    3. Yeba

      @Bleen Păi fondul strategiei e că e lovitură de stat încheiată cu referendum și forma să i-o dea Tătaru, ce nu e clar? Ce spații mici? Vor să strângă 20 de voturi pe comună sau cum? Asta e treabă s-o lași la inspirația primarului din Cocârjatele că el își știe oamenii?! Nu-și dau seama că ăștia ar face orice ca să câștige, că toți primarii USL servesc patria și își asigură în duminica aia viitorul lor și al copiilor lor?! Nu pot să cred că nu e o minte mai luminată pe acolo, lasă PDL, că s-a văzut ce strategii au în toate lunie enumerate. 

     Reply
 60. AndreeaP

  Fraaaaate, cum minte Ponta!!!  Cica el n-a spus in El Pais ca demisioneaza. Asta e bolnav de tot.

  Reply
 61. Hongse

  Crin Antonescu a declarat că dacă reveniţi la Cotroceni îşi dă demisia.
  Băse: Din funcţia de preşedinte?
  😀
   

  Reply
   1. Hongse

    @Rezon
    Ar fi un mare câştig! Pe mine m-a distrat împunsătura către Dr Tonta, dacă se dovedeşte plagiatul renunţă la doctorat…
     

    Reply
 62. val_one

  cine poate ataca la CCR acel punct  din hotărîre care dă dreptul parlamentului să decidă paşii de urmat în cazul unei invalidări a referndumului de către CCR?
   
  este o chestiune esenţială de lămurit.

  Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Bleen  @val_one s-ar putea s-o tranteasca direct CCR prin decizia de (in)validare: constata incetarea interimatului si reluarea atributiilor de catre TB

     Reply
    2. Luminita

      @val_one  @EleninaNicuţ pentru ca CCR este inca legata de maini pana la modificarea legii si a ordonantei referitoare la atributiile ei in sesiunea parlamentara de maine.
     Dupa mdificare si publicare in M.O. PDL are liber la contestatii

     Reply
    3. val_one

      @EleninaNicuţ   aşa mi s-a părut şi mie ca înţeleg cînd a amintit-o preşedintele. dar tot a încheiat spunînd că avem o problemă cu acel punct.

     Reply
    4. EleninaNicuţ

      @hope18 problema nu e de atacat, ci de solutionat cel tarziu pana la data deciziei de validare

     Reply
    5. EleninaNicuţ

      @Luminita  ba nu este deloc legata. cu guritza ei a spus ca propriile decizii ii sunt opozabile de la pronuntare; in plus, dispozitiile oug sunt suspendate in momentul asta

     Reply
   1. AndreeaP

     @EleninaNicuţ
     Despre hotararea parlamentului se vorbeste in OUG despre referendum, deci nu poate fi atacata decat de Avocatul Poporului.

    Reply
 63. Hongse

  TB, plagiind-o pe Merkel: „O pădure creşte într-o mie de ani dar focul o distruge într-o noapte.”
   

  Reply
 64. adina

  lui cristoiu ii place mult de traian basescu zilele astea, ii ridica mereu mingi la fileu. N-a fost tot timpul asa.

  Reply
  1. Yeba

    @digg4pip , noi aici facem istorie, nu trebuie să-i enervăm pe cercetătorii viitorului cu exprimări eliptice, și-așa n-or să înțeleagă ușor. Subiectul = Marga, predicatul = este o calamitate.

   Reply
 65. Bleen

  Cred că strategia echipei Băsescu se poate numi Strategia Taberelor Politice Mici.
  Cred că strategia e următoarea: se iese din discuția despre lovitura de stat. Se legitimează puciul. Se intră în logică electorală. Se merge pe o bătălie în logica taberelor politice mici: noi și ei. PDL și USL. Se gonesc de la vot nebăsiștii care ar fi venit să voteze împotriva puciului. Se merge pe o logică de partid care să ducă la o prezență scăzută, de alegeri parlamentare (40-45%). Se speră probabil că USL nu va reuși să mobilizeze decît nucleul dur și că PDL va reuși să mobilizeze bine core-ul băsiștilor. Talentul de campaigner al lui Băsescu plus mobilizarea PDL plus demobilizare USL plus îndepărtarea neutrilor speriați de amploarea puciului va duce la o prezență scăzută și, se speră, chiar la un rezultat bun, un scor strîns sau chiar o victorie pentru Băsescu. Se revine la logica mașinilor de partid. 

  Reply
 66. Yeba

  Cărui comisar îi revine tineretul? Să-i dăm linkul, la mitingul de la Constanța, unde Ministrul Educației, Cati, participa la mitingul lui Mazăre cântând A venit vaporul ca să-l ia pe Chioru, traducem si el să scrie un comment, că are dreptul și ar fi interesant. El de ce să nu scrie?!

  Reply
   1. sanantonio

     @Rosu  @Bleen a greșit, corect era să spună serviciu. Așa, se deduce că-și ia SRI și SIE cu el în valiză

    Reply
    1. Hongse

     @sanantonio@Rosu@Bleen
     A zis ‘servici’. Al doilea ‘i’ e contribuţia lui Bleen.
     Pe de altă parte mi-a plăcut aia cu „Antonescu n-are acces la dosare, unele care-s publice dar altele nu-s”… 😉
      

     Reply
    2. sanantonio

      @Hongse, cuvîntul corect la singular e serviciu, nu servici. Ca efect, găselnița lui Bleen e corectă.

     Reply
  1. AndreeaP

    avem doua doleante de la CCR:
     – majoritate voturi exprimate
     – prezenta 50%+1 la vot
    
   si avem si 2 doleante de la al nostru:
    – majoritate voturi exprimate
    – o lectie data politicienilor
    

   Reply
 67. digg4pip

  am trait s-o aud si pe asta: „Vacaroiu extrem de decent” Bai da rau am ajuns cu astia de-acu’!

  Reply
 68. Hongse

  „Antonescu n-are acces la biroul meu. E sigilat. La dosare, unele publice altele care nu-s publice”….
   

  Reply
 69. Rezon

  Grajdanii universitatilor romanesti au decis ca Ponta nu a plagiat, unpland de rusine comunitatea academica a acestei tari.
  Singura speranta de spalare a obrazului ramane la Comisia Universitatii. Eu sunt convins ca nu-si vor bate joc.

  Reply
  1. sanantonio

    @adina Vă rog frumos, nu mai transmiteți live declarațiile lui Băse la tv, eu am un delay de vreo 2 minute, a ca și cum m-aș uita la un film în care mi se șoptește ce urmează să se-ntîmple. Fie-vă milă de un sărman exilat. Mă obligați să-nchid televizorul, dar atunci vă rog să relatați tot, cu intonație.

   Reply
 70. SimonaM

  ”Pe mine nu mă interesează câți vin. Mă interesează să am cu 1 vot peste cei care spun că Președintele pleacă”

  Reply
  1. subway

    @SimonaM Si daca lipsa votului (boicot) este in viziunea lui Base un vot pentru el? La cum joaca Base e greu sa iei de buna ce scoate pe gura. Este la a 4-a campanie electorala, ar fi trebuit sa fim obisnuiti deja cu modul lui de comunicare.

   Reply
 71. Bleen

  Cine are impresia că boicotul e o consecință tactică a existenței pragului de 50%+1 se înșală amarnic. Boicotul e o consecință logică a existenței unui puci. Că, mai nou, dorim să legitimăm puciul pe considerente de tactică electorală mi se pare o iresponsabilitate și o eroare imensă pe termen mediu și lung.

  Reply
  1. Rezon

    @Bleen Corect. Aici s-a argumentat in sensul asta inainte ca Antonescu sa anunte promulgarea azi

   Reply
  1. Merechene

    @StefanTrifan parca acelasi lucru l-a spus aseara si D-na Pora. ca asta va fi a doua cale de atac.

   Reply
  2. hope18

    @StefanTrifan
    Da exista aceasta hiba.PDL ar trbui sa atace asta la CCR.Cel putin asa am inteles

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @hope18  @StefanTrifan da, in sfarsit s-au trezit ca tb s-o atace; acum vad ca asteapta Pastele Cailor ca s-o faca.

    Reply
 72. SimonaM

  Pe Realitatea, breichiniuz: Comisia Tehnică de Etică a decis. Ponta nu a plagiat.
  COMENTEEEEZI !?

  Reply
  1. Florina

    @SimonaM 
    
   Da! Tot vreţi să mergeţi la referendum să le validaţi ăstora lovitura de stat? Tot nu înţelegeţi ce va să vină?

   Reply
  2. Yeba

    @SimonaM ĂIa din subordinea ANCS sau asa ceva?! Agenția Națională din subordinea PM? (este exclus ca Univ Buc să-și dea foc la viitor într-un asemenea hal… sper eu).

   Reply
   1. Annia

     @Yeba  @SimonaM Si totusi: ce fel de oameni sunt aceia care isi pun semnatura pe asa ceva? Cand plagiatul este evident si pentru un elev de clasa a doua?

    Reply
    1. Rezon

      @Annia  @Yeba  @SimonaM Niste oameni care primesc destul pentru serviciile de spalatori de cadavre ca sa nu-i mai intereseze compromiterea ca universitari si cercetatori

     Reply
    2. Annia

      @Rezon  @Yeba  @SimonaM Dincolo de banii pe care ii primesc, acesti oameni se duc in fata studentilor lor!!!

     Reply
    3. Yeba

      http://www.ancs.ro/ro/articol/1011/despre-ancs-organizare-organe-consultative-3-consiliul-national-de-etica
     Compozitia

     Reply
 73. Hongse

  Eu m-am referit la masteratul pe care l-a făcut la Catania. Eu am plecat cu dottore de la Dottore din commedia dell’arte, dottore era ăla prost care nu era-n stare de nimic. Nu la doctorat. Nu spun că nu ştiam de dpctorat, dar nu la asta mă refeream.
   

  Reply
  1. DanCanada

    @digg4pip Termenul „coabitare” e comunist. Deci astia violeaza dupa care se pling ca persoana violata nu vrea sa vorbeasca cu ei.

   Reply
 74. Rezon

  Care aveti numarul lui Cristoiu, dati-i un sms si spuneti-i ca se zice „Le Monde”, nu „Monde”. Francofonu’ din mine sangereaza la ureche

  Reply
   1. Rezon

     @EleninaNicuţ  @OstapBender 
     
    M-as oferi, dar n-am numarul.
    Imi vine sa traduc „Lume, lume, soro lume” in franceza

    Reply
 75. Florina

  Ponta la Realitatea: Cel mai rău scenariu pentru noi este cel în care nu vin 9 milioane de oameni la vot, referendumul nu se validează, dar TB are mai multe procente contra demiterii. 

  Reply
    1. Florina

      @Bleen  @EleninaNicuţ 
      
     N-au decît, numai disperarea useliştilor de a aduce oamenii la vot şi ar trebui să-i pună pe gînduri. Nu mai zic de faptul că acceptă să intre în jocul puciştilor oameni care se pretind a fi raţionali şi pentru care statul de drept părea sfînt, nu încălecatul lui Băsescu pe cai albi şi căderea inevitabilă, dar chipuruile demnă de pe caii verzi de pe pereţi. 
      
      

     Reply
  1. Boghy

    @Florina Asadar pana la urma vorbeste de 9 milioane ? Oare sa nu mai incerce sa actualizeze pe genunchi listele ?

   Reply
 76. Rezon

  Teodor Baconschi (FB)
   
  „Antonescu a cedat la presiunea UE. Sigur, nu a pierdut ocazia de a-i acuza pe sustinatorii presedintelui de furtuna europeana provocata dupa abuzurile USL. Conspiratia externa, ca in comunism. Ca si atunci, dusmanii poporului erau toti iubitorii de libertate. Asta arata ca liderii USL chiar NU inteleg cat de grav e ce au facut. Si tocmai aceasta inconstienta este foarte alarmanta pentru viitorul apropiat. Batalia abia incepe”
   
  Buna seara si dvs, apreciem inviorarea. Cu un amendament: batalia a inceput acum 2 luni, dar e ok, bun venit la bord

  Reply
 77. Rezon

  Dan Alexe (FB)
   
  „BREAKING NIUS – BRUXELLES, SCRISOAREA LUI PONTA CATRE BARROSO 
   
  Pe scurt, si inainte sa-mi aparã corespondenta de azi pe site-ul Europei Libere: 
   
  – Ponta trimisese intr-adevar un raspuns vineri, care insa i-a fost inapoiat de catre Comisie pentru ca vag si smecheresc neconcludent; a trebuit sa trimita astazi altul mai detaliat;
   
  – reactiile lui Antonescu („nu exista cele 11 puncte de la Barroso, nu ne da nimeni ordine“) veneau, pur si simplu, din faptul ca, întors de la Bruxelles, Ponta nu îl informase pe Crin absolut deloc despre existenta temelor de facut acasa… bonjour cooperare, si bun venit bãnuialã, de acum inainte.”
   
  Dan Alexe, Greuceanul de Bruxelles. Bravo!

  Reply
  1. Yeba

    @Rezon E tare și Ponta, golan corigent prins iar cu temele nefăcute. Vineri a trimis un draft, abia acum a fost răspunsul de-adevăratelea. Eu cred că UE ar trebui să ne plătească și să aibă mai mult umor, suntem un desen animat.

   Reply
 78. Rosu

  Deci! 🙂
  Pentru cine nu stia astazi a fost MRU la Timisoara.
  A avut o intalnire de o ora si jumatate cu timisorenii la care eu din cauza de munca nu am putut ajunge.
  Dar… de la ora 18.00 a fost la promenada civica din piata Operei (aia de la Revolta 1989) si am participat si eu.
   
  Cateva poze as pune dar nu stiu cum… 🙂
   
  A fost de asemenea scrupulos la datorie un grup mic dar virulent de latrai care au avut un limbaj suburban si au scandat invective, incercand sa provoce. Au fost marginalizati si au beneficiat de asistenta jandarmilor (nu extraordinar de eficienta) in a se tine deoparte de noi si de MRU.
   

  Reply
 79. Hongse

  În sfârşit unu care a zis „Preşedintele Traian Băsescu”, nu „Preşedintele suspendat”
   

  Reply
 80. Hongse

  Mihalache: UE vor observa procesul (pauză dramatică) democratic (altă pauză dramatică) din România.
  BREAKING NEWS Dl Mihalache, deja au observat….
   

  Reply
    1. anarchix

      @hope18  Nici eu nu cred ca e proasta. Imi place Udrea ca prezenta, too.
     Problema e ca Udrea a pozat de multe ori mult prea aproape de Base.
      
     Profesional totusi, e cu cateva clase sub Boagiu.

     Reply
 81. Rezon

  Boagiu: „Pentru mine, acest referendum este despre drepturile noastre ca cetateni romani. Punct”

  Reply
 82. Rezon

  Voiculescu: „Avem o mica problema cu legea referendumului”
   
  Da, varane, aveati, aveti si veti avea o mica problema. Sau mai multe. Sau mai mari.

  Reply
 83. Rheia

  Pentru cei care ne-am urcat mai tîrziu pe net: Eu cred că Bleen are dreptate. Cred că cine se duce la referendum, se duce să-și semneze adeziunea la USL. Viitorul neo-PCR. 

  Reply
  1. DanCanada

    @Rheia Pt mine si altii de departe e simplu. Doar nu-mi platesc cretinii astia drumul dus-intors la Consulat + parcare vreo cinspe dolari + timp pierdut vreo doua-trei ore. Si sa-i vad pe contopistii aia oricum n-am chef. Vorba unuia: daca uit cumva de ce-am plecat, sun la Consulat si imi aduc aminte imediat – aceiasi functionari fara pic de notiune de Costumer Service, scarbosi si inceti (nu se poate rezolva nimic, iar daca intr-adevar se poate face ceva, dureaza FOREVER).

   Reply
  1. Hongse

   @Bleen
   Uşor uşor se duc toţi.. o să rămânem cu manele. Trăiască înregistrările totuşi.
    

   Reply
 84. Bleen

  Maică mea: Auzi ce idee mi-a venit! Să nu ne ducem, domne, la vot. să-i lăsăm doar pe ai lor. Ei au făcut rahatul ăsta, ei să-l rezolve!
  Eu: E, nu mă înnebuni! Foarte tare! Așa ar trebui să facem!

  Reply
  1. Nea

    @Bleen Ei bine că vine ideea asta şi celor care nu citesc Blogary. Înseamnă că pluteşte în aer.

   Reply
   1. Yeba

     @Nea , plutește, plutește, și e haios fiindcă văzând ei, acolo, că instinctul lor politic și raționamentele din bucătărie au intrat în conflict cu mesajul lui Băse, first time, big time, au întrebat: Dar @Bleen la el acolo ce zice?  

    Reply
   2. Yeba

     @Nea  plutește, plutește, și e haios fiindcă văzând ei că instinctul lor politic și raționamentele din bucătărie au intrat în conflict cu mesajul lui Băse, first time, big time, au întrebat: Dar Bleen la el acolo ce zice?  

    Reply
    1. Rezon

      @Yeba  @Nea Cred ca si in buicataria Elenei Udrea au pogorat niste disonante cognitive, rezolvate cu o lectura din Blogary

     Reply
 85. Rezon

  Theodor Paleologu:
  „Daca e sa-si dea cineva demisia in cazul unei prezente la vot de sub 50%, eu nu vad decit pe initiatorii acestei ineptii. Ar fi exclusiv esecul lor.”
   
  Buna seara, ne-am inviorat un pic? 

  Reply
 86. adina

  mihalache: in 2007 nu erati atati de vocali.
  translate: in 2007 erati mai cuminti. Inca putin va dadeam branci peste balaustrada.Nu pot sa cred ce ghinion mare am avut…

  Reply
 87. Hongse

  Mihalache: Mâine o să ne spuneţi chiar că noi suntem cu ruşii.
  Boagiu: Păi eu vă spun de azi.
   

  Reply
   1. anarchix

     @Rezon  @Hongse Imi amintesc cand le-a spus alora din platou  ca ea a facut ce n-au facut barbati in ani. Nu se da inapoi de la o tranta cu toti papagalii. Respect asta.

    Reply
  1. Merechene

    @adina buletinul in slipi la barbati si in sutien la femei. cine este topless, nu mai are nevoie de buletin. 

   Reply
 88. andreea1

  Daca va uitati pe nasul TV, Cezar Preda a spus clar, cu subiect si predicat, sa boicotam referendumul. Eu nu aveam nevoie de aceasta indrumare, luasem decizia in sinea mea (launtrica),  am tinut sa mentionez pt cei care inca au dubii. 

  Reply
   1. adina

     @Florina  @andreea1 pai Cristian Preda n-a fost la badin. A ajuns asa repede la nasul tv ? Inseamna ca Bucuresti e foarte friendly cu soferii auto.

    Reply
 89. digg4pip

  Crizel chiar a pus semnul egal intre Le Monde, FT, Wash. Post, FAZ etc. si Russia Today. Vy ponimaete?

  Reply
 90. Rezon

  Lazaroiu (FB):
   
  „Crin Antonescu reia discursul cu: Romania nu are datorii fata de partenerii straini.Inca n-am apucat sa luam mai multi bani decat am dat.Suntem piata de desfacere pentru ei si ii ajutam.Cam atat intelege mintea lui de pucist marunt din Balcani.”

  Reply
  1. Rezon

   Antonescu este jenant de prost informat pentru unul care se vrea presedintele Romaniei. Prostia asta cu Romania contributor net la bugetul Uniunii este o legenda urbana pe care numai chibitii de Cismigiu o mai cred

   Reply
 91. Never G

   Semne bune! O familie de PNL-isti pe care ii cunosc vor sa voteze pentru Basescu, citez: „e ultima reduta”. 

  Reply
   1. Never G

     @EleninaNicuţ Sa vedem cum se deruleaza lucrurile si o sa le dau sfaturi la momentul potrivit.

    Reply
   2. EroulBula

     @EleninaNicuţ  @Never G Faza cea mai tare ar fi sa se duca doar USL-isti la vot si sa castige Basescu :-)))))

    Reply
   1. Never G

     @GabiDumitru Eu sunt pentru stat acasa. Nu le spun inca nimic. Mai tarziu e mai bine. Se clarifica in mintea fiecaruia informatiile acumulate si creste determinarea.

    Reply
  1. SimonaM

    @anarchix Bădin a zburat de-o juma de oră :))
   La Turcescu se dezbat alte teme. Deocamdată.

   Reply
   1. anarchix

     @SimonaM Here’s some more. Un whois pentru alfa-air.ro nu da nimic. Totul e pus pe privacy. Cate companii de aviatie au datele de contact ale site-ului puse la secret?
     
     

    Reply
    1. SimonaM

      @anarchix Presupun că alea care lucrează pe cerc restrâns.
     E juicy, dar ce fac ăștia pe față e atât de grav că nu știu dacă mai are importanță cine a plătit zbenguiala lui Crizel.

     Reply
   1. anarchix

     @Rezon Le-am vazut de-aseara. In fine. Zborul e dincolo de suspect. Diaconescu stie probabil toata povestea. Intrebarea e de ce Base nu spune nimic despre asta.
     
    Nu s-a sfiit sa-l arunce pe Geoana sub tren cand prostea s-a dus pe shest la rusi.

    Reply
    1. adina

      @anarchix  @Rezon daca ar avea la indemana o dezbatere publica fata in fata, crin ar fi complet ofilit, poti sa-i puna ei pamant gras si ingrasaminte dupa aia cat vor ei ca tot nu mai cresc staminele.

     Reply
    2. anarchix

      @Rezon 3,000 people out of the total workforce of 14,000 in Aeroflot were FSB, SVR, or GRU officers (wikipedia)
      
     Si vorbim de Aeroflot.

     Reply
  1. Boghy

    @Rezon Nu-l stiam asa. Imi place. Spunea ca nu mai e la UNPR ? Sau am inteles gresit ? Unde o fi sau catre ce se indreapta ?

   Reply
  1. anarchix

    @hope18 Prietenii stiu de ce.
   Trebuie sapat cum trebuie la Alfa Air. E singura chestie care a transpirat si care poate fi considerata material de lucru pentru un jurnalist de investigatii.
    
   Este foarte interesat ca restul angajatilor sunt absenti de pe net.

   Reply
 92. Boghy

  Cate zile au mafiotii astia la dispozitie pentru a publica legea asta cu referendumul ? Cate e nevoie ?

  Reply
  1. Lilisan

    @Boghy Publicarea prompta in MO e parte a celor 11 porunci, deci ar trebui sa publice maine…teoretic

   Reply
 93. Lilisan

  Hait, Dogaru va recurge la institutia autodafe-ului daca nu iese ce trebe la referendum. Voi merge cu sandvichuri sa vizionez – si o sticla cu gaz, sa nu ramana fara rezerve..

  Reply
 94. Boghy

  Dom’ colonel: noi militarii, noi grefierii, noi ceferistii, noi minerii…asta are personalitate multipla.

  Reply
 95. Florina

  Radu Tudor: Dacă TB se întoarce la Cotroceni, riscă foarte mult. Să-şi continue mandatul asimetric. 
   
  Cînd ajung la  funcţii trigonometrice m-am liniştit definitiv.

  Reply
 96. Lilisan

  Barbate-meu: „Ce emisiuni mishto zilele astea!” –  Ne uitam pe 2 televizoare in acelasi timp la b1 si la antena :))

  Reply