Mai tineti minte?

Un vis urît

Totul pare ireal. Pare un episod din Tetelu sau Divertis Animat Planet. De aici și lipsa de reacție a societății civile, a elitelor, a poporului. E un vis urît din care nu se poate să nu ieșim. Mai țineți minte coșmarurile alea în care, atunci cînd ați ajuns la punctul culminant și nu mai aveți nicio șansă în fața forțelor răului, indiferent care-s alea, brusc vă dați seama că e doar un vis și tot ce trebuie să faceți e să așteptați să vă treziți? Vă aleargă o haită de cîini mari și negri, v-ați împiedicat, ați căzut jos și vă simțiți paralizați, nu vă mai puteți ridica? Nu-i nimic. Închideți ochii, vă spuneți că e doar un vis și așteptați să vă treziți.

Așa se întîmplă și acum. Toată lumea, anesteziată, speră că e doar un vis și ne vom trezi. Ceva se va întîmpla, va veni cineva de undeva și ne va salva. Va face așa, un gest larg din mîna în care ține bagheta magică, și tot coșmarul ăsta se va încheia. Pînă atunci nu ne rămîne decît să facem, tîmp, calcule despre referendum, despre campania electorală (???), despre forțele dreptei (?????). Am să vă dau o veste proastă. Nu e un vis urît. E realitatea. Nu așteptați, că nu aveți ce aștepta. Nu va veni nimeni și nu va face așa, un gest larg din mîna în care ține bagheta magică, și Ponta și Antonescu împreună cu USL-ul nu vor dispărea.

Lumea se mobilizează la ce?

Mi se reproșează că sînt prea dur, că demobilizez. Nu știam că lumea se mobilizează la ceva. Nu înțeleg pe cine demobilizez. Vrea cineva să facă ceva și eu mă opun? Să-mi fie cu iertare dacă jignesc cetățeni respectabili și bine intenționați, dar în afară de calcule electorale imbecile nu văd altceva. Nu înțelegeți, nu-i așa?

Prima lovitură de stat din istoria Uniunii Europene

Uniunea Europeană a înțeles. De aici și reacția de o duritate fără precedent. În toată istoria sa, Uniunea Europeană nu a avut o reacție mai dură împotriva unui stat membru. Reacția la problemele economice ale Greciei și la lipsa reformelor a fost floare la ureche, joacă de copii, în comparație cu reacția față de România cuplului Ponta-Antonescu. De ce această reacție fără precedent? Fiindcă Uniunea Europeană a realizat că se află pentru prima dată în existența ei în fața unui lovituri de stat. România este primul stat din istoria Uniunii Europene în care se dă o lovitură de stat. O spune presa occidentală, o spun cancelariile occidentale, o spun oficialii Uniunii Europene. Nu și românii. Care, placizi, își fac calcule electorale și se pregătesc să legitimeze lovitura de stat. Nu există democrație în afara regulilor. Nu există libertate în afara statului de drept, nu există suveranitate în afara Constituției. Legitimarea loviturii de stat se va face prin referendum, indiferent de rezultatele acestuia (fie vorba între noi, referendumul va fi o simplă formalitate care va încheia lovitura de stat, vom fi martorii tembeli și creduli ai unei fraude comparabile cu cea din 1946 – știu, așa ceva nu se poate, trăim în Europa civilizată iar Dan Voiculescu, Ponta și Antonescu sînt totuși oameni ca și noi, basically de bună credință).

Trădare națională

Putem numi trădare națională ansamblul de norme legislative, propagandă, acțiuni politice interne și atitudini diplomatice care provoacă, deliberat sau nu, pierderea anumitor drepturi sau chiar ieșirea unui stat dintr-o alianță care îi asigura independența și securitatea politică și economică, respectarea statului de drept și a drepturilor și libertăților omului,  integritatea teritorială.

Calcule electorale sau lovitură de stat?

Ce să facem, ce să facem? Păi să facem calcule electorale pe ruinele statului român, zic. Oameni buni, iertată să-mi fie insistența: trăim o lovitură de stat! Uitați-vă la Ponta, la Crin Antonescu, la Cătălin Voicu, la Andrei Marga, la Hașoti, la Dragnea, la Nicolăescu, la Mazăre, la Mihai Voicu, la Fenechiu, la Corlățean. Uitați-vă la felul în care vorbesc despre Curtea Constituțională, despre Parlament, despre Președinție, despre statul român, despre justiție, despre Uniunea Europeană, despre Germania, despre Angela Merkel, despre Comisia Europeană.

Pînă acum aveați o scuză. Puteați spune: Nu cred! Așa ceva nu se va întîmpla! Nu vor merge așa de departe! Ei bine, i-ați văzut zilele astea. Vreți să vi se deseneze? Sîntem în plină lovitură de stat. Iar cine nu înțelege asta este, iertată să-mi fie franchețea, absolut imbecil.

Mai țineți minte?

Mai țineți minte, atunci cînd citeați despre cum au luat puterea comuniștii, naziștii sau fasciștii, în Rusia, Germania, Italia, România, Cehoslovacia, Polonia, Ungaria, Argentina, Venezuela, China, Cuba, Coreea sau Vietnam, cum vă enervau orbirea și naivitatea ”băieților buni”? Băieți buni care, placizi și anesteziați, au așteptat miracolul pînă în ultima secundă, pînă în fața plutonului de execuție condus de Che Guevara sau în lagărul condus de oamenii lui Nicolschi (sau cum dracu îl chema – nu rețin nume și date, nu țin minte nici măcar unde a murit Maniu). Au sperat că e un vis urît, că va interveni cineva, că așa ceva nu se poate, că și comuniștii, naziștii și fasciștii sînt tot oameni, că rațiunea va învinge, că trebuie să ne bazăm pe buna credință a acestora. Însă toți aceștia au o scuză: nu mai văzuseră așa ceva. Așa cum americanii și britanicii au scuza că, pînă la Reagan și Thatcher au fost rușinați de Imperiul Sovietic.

Mai țineți minte cum țărăniștii și liberalii au mers la alegerile din 1946 ca oile la tăiere? Sau Tămădăul? Mai țineți minte bîlbîielile, prostia nesfîrșită, naivitățile năucitoare și orbirea incredibilă a liderilor germani și ruși înainte de preluarea puterii în Rusia anului 1917 și Germania anului 1933 de către comuniști și naziști?

Pe toți aceștia îi leagă același lucru: incredulitatea. Pînă în ultima secundă nu au crezut că așa ceva li se poate întîmpla tocmai lor. Și tocmai lor li s-a întîmplat. Și noi știm asta. Noi nu avem nicio scuză.

Garda veche va prelua România

Nu vă îmbătați cu apă rece. În momentul ăsta mii de oameni din vechea gardă a sistemului (justiție, administrație, servicii, poliție, armată) sînt în block starturi și așteaptă să-și reia locurile în sistem. În momentul în care Crin și Ponta au puterea absolută, schimbă garda peste tot și nimeni din noua gardă (justiție, administrație, servicii, poliție, armată) nu va scăpa. În momentul acela, totul e pierdut. România este condusă de Mafie și de Rusia prin intermediul a doi puțoi iresponsabili, înapoiați mintal și dezechilibrați psihic.

Un referendum corect, ca-n 46

La cît au investit oamenii ăștia în această lovitură de stat, la cum au tratat Constituția, regulile democrației, Uniunea Europeană, pe Angela Merkel, liderii europeni, la cum au tratat instituțiile statului român și legile, la cît au riscat, credeți că sînt dispuși să piardă totul la referendum? Vi se pare USL-ul, în frunte cu Dan Voiculescu, Crin Antonescu și Victor Ponta dispus să stea să aștepte să piardă totul în urma unui scrutin organizat corect, după reguli? Asta după ce au ajuns la referendum trecînd peste Constituție, peste legi, peste regulile democrației și peste cererile Uniunii Europene? Știu că oile placide se înnebunesc după calcule electorale, dar credeți că va lua cineva în considerare calculele electorale ale oilor placide?

Reacția populară și instituțiile statului

Instituțiile statului nu reacționează, nu au suficient curaj, dacă nu văd că poporul nu iese în stradă. Nu vă cere nimeni imposibilul. Nu vă cere să ieșiți cu pieptul gol înaintea tancurilor. Nu e cazul. În lipsa reacției populare, lovitura de stat va fi oficializată și instituțiile statului vor asista paralizate la oficializarea ei, incapabile să reacționeze.

Reprezentanții instituțiilor statului sînt și ei oameni. Și se demobilizează în momentul în care se simt singuri. E nevoie de liderii de opinie care să scoată oamenii în stradă. Hai să facem un miting. Autorizat. Dar trebuie să fie cîțiva lideri de opinie care să scoată lumea în stradă, să facă apel la oameni. Nu politicieni. Lideri de opinie. Un miting făcut pe bune. Nu pentru Băsescu. Pentru statul de drept, pentru democrație, pentru Europa. Pentru rămînerea României în lumea civilizată. Liderii de opinie să iasă în stradă, la balcon, pe scenă sau ce dracu o fi, și să vorbească, cu subiect și predicat. Vreau să văd un Liiceanu, un Pleșu, un Patapievici, un Sorin Ioniță, un Cărtărescu, un Perjovschi, un Ionuț Popescu, un Lucian Mîndruță, un Turcescu, Anca Cernea, Monica Macovei etc etc etc (mai veniți și voi cu idei). Toată lumea nemulțumită, toți liderii de opinie, toată elita. Toți. Un miting, o demonstrație care să scoată din țîțîni popor, Europă, oameni din instituțiile statului, să ți se facă pielea de găină, să ți se ridice părul pe spate.

Îmi povestea Cristi Hrițuc de mitingurile lui Băsescu din 2009 (era cu organizarea etc). ”Le știam pe dinafară și cu toate astea de fiecare dată cînd vorbea mi se făcea pielea de găină.”

Ei bine, fără asta nu se poate. Oamenii trebuie să se simtă uniți, să simtă siguranța pe care ți-o dă mulțimea, cînd te bagi unul în altul și capeți curaj și nimic nu-ți poate sta în față, cînd ai impresia (justificată) că poți trece cu pieptul gol peste tancuri. Fără asta, nici instituțiile statului, formate din oameni, nu vor avea curajul și forța să reacționeze.  Asistăm placizi la calcule electorale și analize despre construcțiile de dreapta. Nu despre asta e vorba, nu înțelegeți?

Cele 11 porunci ale Uniunii Europene

(Sorina Matei -Someone, please, call 911!) – de citit toate articolele sale de la începutul scandalului suspendării. Sorina Matei este, la ora asta, unul dintre puținii oameni lucizi.

UE cere în mod clar și fără dubii următoarele:

A. Respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar:

1. Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38

2. Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41

3. Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă

4. Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.

5. Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.

6. Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independenţa sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.

B. Redarea încrederii:

7. Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv

8.Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-corupţie.
9. Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii

10.Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.

11. Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înalt

 

Bilanțul guvernării USL

Și despre asta este vorba:

(@Cristihan, comentariu pe Blogary)

– au renuntat la un ministru inainte de numirea acestuia, din cauza unei incompatibilitati de notorietate (Alistar)

– au schimbat 4 ministri la educatie, din cauza minciunilor si plagiatelor dovedite (Dumitrescu, Mang, Pop, Andronescu)

– au schimbat un ministru la cultura, din cauza unei incompatibilitati de notorietate (Diaconu)

– au schimbat si controlat direct o institutie pentru a-l salva pe Adrian Nastase (ISC)

– au intervenit in procesul de justitie impiedicand punerea in aplicare a unei decizii definitive de condamndare (AN)

– au mutat o institutie culturala in subordinea Parlamentului, cu scopul destituirii unui intelectual incomod (ICR)

– au schimbat conducerile unor institutii ale statului pe criterii politice (IICMER, arhivele statului)

– au amenintat si cenzurat reprezentanti incomozi ai mass-media (EvZ, B1, Curentul)

– au schimbat conducerea TVR fara respectarea legislatiei in vigoare, incalcand regula de reprezentare a partidelor politice

– au schimbat si intervenit in politica editoriala a stirilor TVR

– au uitat sa rezolve lucrurile reprosate guvernelor anterioare (gazele de sist, universitatea maghiara, cresterea imediata a salariilor, guvernarea fara OUG)

– au atentat la siguranta economica a statului prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica

– au incalcat prevederi ale acordurilor de imprumut cu organismele internationale (privatizarile programate, schimbarea conducerii unor societati de stat, etc)

– au ignorat abordarea problemelor economice ale tarii, concentrandu-se exclusiv asupra luptelor politice (75% din timpul sedintelor de guvern)

– au mutat Monitorul Oficial in subordinea Guvernului dupa 150 de ani de subordonare fata de Parlament, cu scopul de a-l folosi ca instrument politic

– au desfiintat o institutie in ziua in care aceasta trebuia sa se pronunte asupra plagiatului primului ministru (CNATDCU)

– au incalcat decizii definitive ale justitiei, refuzand retragerea calitatii de parlamentar unor parlamentari declarati incompatibili (Andon, Paslaru)

– au incalcat o decizie a Curtii Constitutionale cu privire la reprezentarea Romaniei pe plan extern, uzurpand astfel calitati oficiale

– au blocat comunicari oficiale ale sefului statului catre Uniunea Europeana (Marga)

– au emis Ordonante de Urgenta neconstitutionale prin care au blocat exercitarea puterilor CCR

– au schimbat Avocatul Poporului incalcand legislatia in vigoare si blocand posibilitatea atacarii OUG la CCR

– au schimbat presedintii Senatului si Camerei Deputatilor prin incalcarea legislatiei in vigoare

– au suspendat Presedintele Romaniei fara ca acesta sa fi incalcat grav prevederile Constitutiei

– au atentat la independenta justitiei prin atacarea judecatorilor Curtii Constitutionale si a judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase

– au mintit partenerii europeni ai Romaniei, practicand un dublu limbaj la Bruxelles si la Bucuresti (pragul la referendum)

– tergiverseaza aplicarea unor decizii ale Curtii Constitutionale

– au atras avertismente externe la adresa Romaniei, fara precedent in ultimii 20 de ani

– au emis pareri jignitoare despre inalti oficiali ai unor state membre ale Uniunii Europene (Merkel)

– au emis declaratii cu tenta nationalista si izolationista ca raspuns la cerinte ale Uniunii Europene de respectare a statului de drept (Ponta, Antonescu, „nu suntem colonie”)

PS. PDL a găsit soluția. Stănișoară propune ca voturile să fie numărate ziua, că noaptea se fură. Probabil în județul domnului Stănișoară nu a ajuns electrificarea. Nu știam că soarta statului român stă în lumina soarelui ale cărei raze mîngîie duios voturile din Mehedinți.

Vlad Petreanu – România, 13 iulie, anul 1 USL

Andrei Manțog – Judecată de om prost: între elitele mincinoase și mahalaua cinstită

Facebook Comments

1.885 Comments Mai tineti minte?

  1. Pingback: Articolul de promovat in saptamina 14-20 iulie 2014 | BLOGARY

  2. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

  3. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

  4. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

  5. Pingback: Bilant (provizional) al cinstitei guvernari USL « "în" şi "sub" GÂNDURAR-ul lui natan

  6. Pingback: Bilant (provizional) al cinstitei guvernari USL « "în" şi "sub" GÂNDURAR-ul lui natan

    1. _felix_

       @Bleen Sub 5000.
      Asa a spus si politia / jandarmeria. Dar am citit si ca organizatorii au spus ca 15 000.
      Aici e un articol de pe un site mai obiectiv: http://www.opiniatimisoarei.ro/presedintele-interimar-crin-antonescu-participa-la-mitingul-electoral-anti-basescu-din-piata-unirii-din-timisoara-foto/15/07/2012

      Reply
    1. sanantonio

       @Florina, genială a fost și replica ambasadorului neamț, că nu e nevoie să vorbească germane ca să fie priceput de ei. Oricum nu apucă s-o învețe în răstimpul care i-a mai rămas. Cît despre replica lui Antonescu, a reușit să dărîme pe spate de rîs o națiune recunoscută pentru răceală.

      Reply
    2. OstapBender

       @Florina Pai sa invete de la Marga, pentru ca el a reusit deja sa o uimeasca pe Merkel. Iata:
      „Angela Merkel nu a aprobat politiciile lui Basescu. A ramas uimita cand a aflat de taierile veniturilor bugetarilor”.
      Saraca Angela Merkel nu stie ce sa mai creada! Pe unul care zice ca e o „gogoasa cu gem” sau pe altul care vinde gogosi de ni s-a acrit.

      Reply
  7. OstapBender

    Cum, bre, „La usa constiintei mele, in pragul fiecarei nopti…”?! Zici ca-i copiata de pe referate.ro. Usa constiintei lui batanta, se-nvarte ca la hotel.
     

    Reply
    1. Gramofonu

       @OstapBender Buna idee, hai sa vedem de unde a copiat si tradus discursul!
       
      „Check your conscience at the door”

      Reply
    2. Rezon

       @OstapBender
      „The man who comes back through the Door in the Wall will never be quite the same as the man who went out” (Aldous Huxley, „The Doors of Perception”).

      Reply
  8. Rezon

    Lazaoiu:
    „Europa poate fi concesivă. Germania, Franţa, Marea Britanie, chiar Statele Unite, pot pricepe că România are acum nişte conducători confuzi, imaturi, speriaţi de consecinţele gesturilor lor. Ei sunt dispuşi să ne dea un răgaz. Până pe 29 iulie 2012. Când aşteaptă răspunsul românilor. Nu prea au înţeles ce vor Ponta şi Antonescu. Dar, în definitiv, vor să înţeleagă ce vor românii. 
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ce-vrea-de-fapt-romania-992068.html#ixzz20jTHZb40 EVZ.ro

    Reply
    1. cristihan

       @Rezon Eu zic sa nu astepte ziua de 29 iulie ci sa-si aduca aminte ca au un credit moral scandent la noi de vreo 70 de ani. Romanii de acum sunt mai idioti de felul lor, dar asta tot din vina lor, ca doar ei au inventat plasmele, LCD-urile si LED-urile, fara sa le prevada si cu protectie la volumul de rahat debitat. Asa ca sa faca bine sa-si achite datoria aia, chiar daca „poporul” le zice ca nu mai e nevoie, prin vocea lui ciutacu.

      Reply
    2. StefanTrifan

       @Rezon eu mă întreb ce vor înţelege americanii dintr-un rezultat de tip 80% DA – 20% NU, cu prezenţă la vot de 35-40%?

      Reply
      1. anarchix

         @StefanTrifan  Nimic. Dar pun pariu ca in momentul in care or sa vada secrete si protocoale NATO sifonate aiurea or sa inteleaga ca au fost de o prostie fenomenala tacand din gura si sperand ca prostii ca poate poate ceva se va schimba in bine de la sine.

        Reply
    1. Gramofonu

       @Rezon Asta daca nu primeste parlamentul azi vreun telefon.
       
      Putin si Medvedev stau de vorba:
      – Trebuie sa desfiintam fusurile astea orare, creeaza numai probleme, spune Putin.
      – De ce? – intreaba Medvedev
      – Sun la Beijing sa-i felicit de ziua nationala, si-mi spun ca e maine , sun la Varsovia sa exprim condoleante si-mi spun ca avionul inca n-a decolat…

      Reply
    2. Gramofonu

       @Rezon  Antonescu va rosti istericul discurs „Basisti, va ordon: treceti Prutul. Via Siberia.”

      Reply
  9. cristihan

    Twit TB: „Nimeni nu ne va uita această fractură de democraţie care se va produce dacă preşedintele (nu persoana Traian Băsescu) va fi demis.”

    Reply
    1. sanantonio

       @Florina, corect ar fi fost Rusia, dar tocmai înfuleca o pizza și a vorbit foamea din el.

      Reply
    2. OstapBender

       @Florina Era vorba aia mai veche de la Divertis. Imi umbla gandurile prin cap ca trenurile, din cand in cand mai si suiera. Vai, de mine ce-in in capul meu.

      Reply
    1. Bleen

      Antonescu: „La ușa conștiinței mele, în pragul fiecărei nopți, apar ei, cei mai frumoși dintre noi și mă întreabă în fiecare noapte: ce ați făcut cu sângele nostru? Ce ați făcut cu viața noastră? Ce ați făcut cu jertfa noastră întreagă și curtată. În 1989, decembrie, oamenii aceia și-au dat viața”. (via Sorina Matei)

      Reply
    2. sanantonio

       @Bleen Am citit ceva mai devreme articolul. E o mai mult decît o palmă pentru cei idignați că SUA nu reacționează. Acum a reacționat mai violent ca niciodată, ca să fie clar și celor nefamiliarizați cu limbajul semiotic din diplomație. Au renunțat la transmiterea mesajelor din portofoliul diplomatic, au trecut la artilerie. Grav. Foarte grav pentru România.

      Reply
      1. GabiDumitru

         @sanantonio  @Bleen Cu prilejul asta vom afla si noi dosarul lui Obama,daca despre A.Merkel am aflat c-a fost agenta Stasi(via Ciutacu).

        Reply
  10. Shaq

    Pe muzica din Twin Peaks, investigatie pe Realitatea TV: De ce Basescu are acelasi tricou albastru in fiecare zi?
    Nu mov era problema, acum e si albastrul?

    Reply
  11. Barengott

    @Gabi Dumitru: Ai facut doar primul pas, l-ai trimis sa citeasca. Acum trimite-l sa si o inteleaga (Constitutia)

    Reply
  12. anarchix

     @ all. Astea sunt datele. E clar ca RO  mai are vreo 2 saptamani pana sa ajunga gubernie ruseasca. 
     
    Ce ramane de facut?
     
    Insurectie armata?
    Cocteiluri Molotv pline de pishat aruncate in capul lui Crin/Ponta/ilici?
     
    Din nou il citez pe nea Lenin. Ce-i de facut?

    Reply
        1. GabiDumitru

           @anarchix Nu-mi spune de fantezii.Intr-o noapte am visat valuri de V2 lovind Parlamentul.:)

          Reply
        2. Gramofonu

           @GabiDumitru  @anarchix Fanteziile mele-s mai apropiate de ale lui   anarchix.
          Am visat stoluri uriase de ciori gainatindu-se pe parlamentari.
          Cum ieseau din limuzine – poaf! morman.

          Reply
        3. anarchix

           @Gramofonu  Ar fi fost bine safie ciori de-alea infectate cu T-Virus ca in Resident Evil. Ce motiv mai bun sa ai sa incepi sa seceri zombies infectati?

          Reply
      1. Bleen

         @GabiDumitru  @anarchix Cockteilurile Molotov nu-s rusești, ci finlandeze. Cu ele incendiau finlandezii tancurile rusești. Le-au pus numele după ministrul de externe sovietic de atunci.

        Reply
        1. Gramofonu

           @Bleen  @GabiDumitru  @anarchix Ok, deci noi vom arunca dupa ei cu margele si cu margarina.

          Reply
        2. Gramofonu

           @cristihan Nu mai stiu pe unde am vazut…parca asta are 2 carti: una de 497 de pagini si una de 498 (am retinut pentru ca numarul de pagini parea suspect).
          Daca n-avem coctail, merge si cu astea?

          Reply
        3. cristihan

           @Gramofonu Da, asa ar merge la fix 🙂 Desi dupa ce dume scoate din el, probabil ca marga si-a luat deja toate DEX-urile din lume in cap.

          Reply
  13. GabiDumitru

    Tocmai l-am auzit pe Crin spunind „Sunt o gogoasa cu gem”.
    Semn ca printre desele atacuri psihotice,mai are si momente de luciditate. 

    Reply
  14. Rezon

    Deci, sa reluam. In atentia agentiilor de presa. Madame Blogary a stabilit, utilizand surse deschise, ca presedintele interimar, Crin Antonescu, a calatorit la mitingul electoral USL din TImisoara, utilizand serviciile companiei Alfa Air, parte a grupului rus de investitii Alfa Group.

    Reply
    1. Bleen

       @Rezon Vă dați seama că le-au tras-o serviciile, nu? Hai, citiți repede comentariul, că-l șterg. Nu de altceva, dar nu vreau să mă calce o mașină neagră pe trecerea de pietoni.

      Reply
  15. Florina

    Ion Iliescu: „Cînd eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter.”
     
    Nici teleconferinţă cu Teatrul Balşoi nu făcea?

    Reply
  16. Rezon

    Președintele interimar al României, Crin Antonescu, a venit la mitingul organizat la Timișoara pentru demiterea lui Traian Băsescu cu un avion privat. Aeronava, care aparține Alfa Air, l-a adus pe Antonescu și câțiva dintre cei apropiați de la București, fiind parcată în fața salonului oficial al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timişoara (vezi foto). Nici unul dintre liberalii din Timiş nu a putut să spună cine a plătit avionul privat.
     
    http://www.pressalert.ro/2012/07/exclusiv-presedintele-interimar-crin-antonescu-a-venit-cu-avion-privat-la-mitingul-de-la-timisoara-afla-de-ce-a-amenintat-bojin-ca-pleaca-de-la-protest/

    Reply
        1. anarchix

           @Rezon Imi place de KGB-ista aia de stewardesa de pe site. S-au scapat fraierii fara sa vrea. Nu puteau pune si ei o romanca mai shatena acolo? 

          Reply
    1. adina

       @Rezon deja s-a dedulcit la miere, daca tot e in fruntea mesei, isi taie halca cea mai grasa. Sa nu-i cada rau la stomac dupa.

      Reply
  17. GabiDumitru

    Ieri am fost eu insumi subiect de catharsis uselist,semn ca s-a sunat mobilizarea.
    Un vechi prieten(de cunoastem din 1984) m-a sunat si a incercat sa-mi explice ca exista viata si dupa Base.Si multe altele,probabil din manualul de persuasiune A3.
    I-am spus sa ma caute dupa ce citeste Constitutia.
    Azi m-a sunat din nou:cica a citit Constitutia.
    Scartiie ceva in basismul meu,de au astia impresia ca ma pot face sa ma uit la Dana Grecu?

    Reply
  18. Rezon

    Andrei Marga:
    „Angela Merkel nu a aprobat politiciile lui Basescu. A ramas uimita cand a aflat de taierile veniturilor bugetarilor.”
     
    1, 2,3, … laugh!!

    Reply
    1. Rosu

       @Florina WTF… usele are postaci care stiu engleza? Bine, cele mai multe comentarii ale lor suna ca engleza lui Ponta… O fi el insusi?

      Reply
  19. GabiDumitru

    Banuiesc ca fiecare dintre noi a incercat sa discute cu rude,prieteni,cunoscuti pentru a-i convinge sa treaca de partea luminoasa a Fortei.
    intrebare:vi s-a intimplat sa fiti abordati de ailalti,pentru a fi covertiti la uslamism?
     

    Reply
        1. Rezon

           @cristihan  @Gramofonu  @GabiDumitru
           
          All is nice and dandy, as long they don’t know what’s good for me

          Reply
    1. EleninaNicuţ

       @GabiDumitru da si am abordat urmatoarea tactica: mai intai am mirosit situatia (inversunare, alea alea); in cazul in care se putea prelucra, am prelucrat; in cazul in care nu se putea, precum si, in subsidiar, in primul caz, am lansat ceva de genul „da-i dracu’, sa se incaiere intre ei, nu merita sa-mi pierd eu timp cu ei” = nu ma duc la vot 😀

      Reply
      1. Rezon

         @EleninaNicuţ  @GabiDumitru Ce inseamna femeia, inteligenta sociala… Eu dau un argument de avertisment, dupa care scot ghioaga

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Rezon  @GabiDumitru da, v-am zis (nu mai stiu daca aici sau pe FB, m-am senilizat) ca Base a scos la lumina femeia din mine :-))

          Reply
      2. Florina

         @EleninaNicuţ  
         
        Ultima se potriveşte la perfecţie celor care zic că toţi politicienii sînt o apă şi-un pămînt. Unii, mai naivi, povestesc şi de PU astă iarnă, cînd poporul nu mai voia partide. E, de aici pornesc discuţii interesante. Ba nu, mint, monolog, ei nu ştiu ce să mai zică, ce mai, gata, ai dreptate! Ceva dezabuzare în atitudine şi e simplu. Mie îmi e cel mai greu cu cei care vor să voteze NU. Nu de alta, dar ei atîta ştiu, NU, şi se mai şi încăpăţînează să demonstreze nedemonstrabilul. 

        Reply
        1. Rezon

           @Florina  @EleninaNicuţ Cata vreme isi consuma dezabuzarea in solitudine, meditativ, departe de urne, e ok

          Reply
        2. Rezon

           @EleninaNicuţ  @Florina Da un anunt pe FB ca faci o loterie si te mariti cu unul din cei care nu voteaza pe 29

          Reply
    2. liviuta

       @GabiDumitru Nu. Mi se pare, insa ca eu am reusit cu cativa; sau, mai exact, terenul era propice pentru o trecere pe zona „luminoasa”.

      Reply
  20. Rezon

    Legea 60. 1991 republicată,
    Art. 9, alin. b:
    Sunt interzise adunările publice prin care se urmăreşte organizarea unei lovituri de stat sau altei acţiuni contrare siguranţei naţionale.

    Reply
        1. teocharis

           @Rezon mosh ghise parea incantat ca descoperise chichitele (hat tip @elenina) prin care se poate da o lovitura legal

          Reply
    1. Gramofonu

       @Rezon Mi-ai dat o idee.
      Imi deschid o firma, „Siguranta Nationala” se va numi.
      Ii ia mama dreq daca vin la mine sa-mi ceara impozite.

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Gramofonu  ti-o blocheaza astia inca de la rezervarea denumirii, ca=ti tb aprobare de la Guvern :p

        Reply
        1. Rezon

           @cristihan  @teocharis  @Bleen Eu as fi chiar mai explicit: daca nu veniti la vot, ma supar tare si demisionez

          Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Nu e nici o manipulare, JN a trecut de partea noastră. Singura șansă ca să scăpați de Băse e absenteismul! Mă doare burta de rîs, opriți-i p-ăștia c-or să mă aibă pe conștiință!

      Reply
  21. Rosu

    Mai oameni buni, ascultati aici:
    Oficialii romani vor propune saptamana viitoare FMI trecerea la impozitarea progresiva a veniturilor din 2013. Pe masa de lucru sunt mai multe scenarii, favorit fiind cel cu cote 15-20-30%
     
    Da? Apai sa le dea Dumnezeu odihna, tihna si concediu permanent, incepand de maine… Astia ne usuca. Mama mamilor ei de treaba… 

    Reply
        1. cristihan

           @Gramofonu  @Rosu Mai bine ii dai tu acum doua diferente de salariu mita electorala si il tii acasa. 😉

          Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Rosu eu o sa le dau mure. 30% din cat iau eu in viata de zi cu zi ca sa scot bani de impozite si taxe.

      Reply
    1. Bleen

       @Rezon Vorba cuiva: din momentul în care Crin a ajuns să vorbească de la pupitrul ăla, e prezidențiabil și pentru politicienii din USL, și pentru popor. Apariția aia face cît 3 luni de campanie electorală.

      Reply
    1. ralena

      si singurul comentator de pina acum, spune: 
      Nun wird es Zeit, diesen „Rechtsstaat aus der EU auszuschließen., adica sa fim zburati din UE. antonescu sigur e fericit acum, desi comentatorul sigur a avut bursa ICR

      Reply
    2. sanantonio

       @ralenaoameni buni, ca și lui Ponta, și mie limba germană îmi este străină, așa cum, bănuiesc, și majorității comentatorilor de p-aici. Vă implor, nu mai aruncați link-uri spre site-uri germane sau japoneze, google translate chiar nu ajută în cazuri din astea. Un rezumat laconic al subiectului din articol ar fi într-adevăr salutar (salvator, adică, nu de salutat)

      Reply
      1. ralena

         @sanantonio scuze. face rezumatul ultimelor iesiri ale celor 2, in care ponta isi neaga declaratiile de la bruxelles si declara ca barroso i-a pus doar niste intrebari si nicidecum nu i-a dat o lista cu cerinte clare, publica pe siteul CE, antonescu matura cu CE si neaga existenta cererilor, iar socrul lui Ponta spune ca referendumul va dura 2 zile, dupa ce numarul sectiilor de votare din strainatate a fost redus drastic, in conditiile in care se stie ca diaspora a votat masiv pro basescu

        Reply
        1. cristihan

           @sanantonio  @ralena Hehe, nu e plagiat, sunt doar facts. Relatate de niste insiders bine informati, of course 😉

          Reply
    1. teocharis

       @ralena s-ar putea mentine ca rule of thumb  ptr frauda de catre pdl & staff basescu  numarul de 1 milion de voturi pe liste suplimentare
       
       
       

      Reply
      1. cristihan

         @teocharis  @ralena Am scris mai jos, in 2007 au fost (cica) aprox. 850.000. Cred ca daca se va publica numarul de voturi pe liste suplimentare acum, acesta va fi de peste 1 mil, intr-adevar.

        Reply
        1. Merechene

           @cristihan  eu as vrea sa intru online si sa verific daca am votat cumva, fara sa stiu 🙂 . 

          Reply
        2. Merechene

           @cristihan  😀  I mean it!  in Mexicul sec 21 s-au scanat buletinele de vot si s-au pus pe internet fotocopiile pentru toate circumscriptiile. o votare transparenta as spune. ca multi si-au vandut votul pentru cativa peso, asta este altceva.  

          Reply
        3. Merechene

           @teocharis  OK. ideea este ca atunci cand faci votul transparent, orice om poate sa vada daca trendul este normal sau nu. daca intr-o comunitate rezultate sunt suspecte, sar imediat in ochi. uite, imi vine acum un exemplu in minte, sa zicem ca pe ilfov se voteaza demiterea lui base , in medie,  cu 56% pentru in 90% dintre circumscriptii. daca insa, in 10% dintre circ. vezi ca 100% voteaza pentru demitere, sau se inregistreaza mai multe voturi din afara, incepi sa iti pui intrebari.  

          Reply
        4. teocharis

           @Merechene nu sunt specialist in votul cu autobusul dar eu as plimba oamenii in orase mari, la mare, etc  unde e imposibil sa faci distinctiile la care te referi

          Reply
  22. cocosila

    Nu stiu de ce mai vorbim de lege, de ordonante, de referendum, oricum astia nu vor respecta nimic. La cum arata Antonescu azi astia sint gata sa moara odata cu tara.

    Reply
    1. cristihan

       @cocosila Absolut. Ma gandeam acum ca si fraudele vor fi pe fata, pentru ca MAI va avea ordin sa nu reactioneze in nici un fel la sesizarile de vot multiplu, vot cu autobuzul, etc.

      Reply
        1. cristihan

           @cocosila  @teocharis Normal. Eu de ex nu am nici un fel de sticker pe cartea de identitate, le-am desprins pe toate, nu-mi place sa stau cu ele (nu, n-am votat niciodata de mai multe ori, inca :P). Acum, dat fiind scopul referendumului si organizatorii, cine credeti ca va verifica listele suplimentare? Apropo, in 2007 cica ar fi fost ~850.000 de votanti pe liste suplimentare. E un benchmark bun pentru 29 iulie (desi suspectez ca nici nu se va anunta numarul final…)

          Reply
        2. teocharis

           @cristihan  @cocosila nu a percutat nimeni la sugestia stampilarii votantului  in frunte
           
          too bad

          Reply
        3. Gramofonu

           @teocharis In felul asta se rezolva si multe alte probleme: pensiile, somajul, asistenta sociala, media IQ, venitul / cap de locuitor, criza locuintelor, ambuteiajele si sindromul Münchausen

          Reply
        4. StefanTrifan

           @Gramofonu  @teocharis Soluţia este înserierea buletinelor de vot – aşa cum a cerut Băse.

          Reply
        5. StefanTrifan

           @teocharis  @Gramofonu se verifică mult mai uşor de unde provine fiecare buletin de vot. Nu mai poţi avea nişte saci cu buletine de vot pregătite dinainte. Poţi avea doar o limită maximă de buletine de vot.
          Deci, dacă ai de gând să tipăreşti un număr suplimentar de vreo două milioane de voturi – stampilate şi pe care să le bagi la numărătoare – nu le poţi face dinainte. Trebuie să le furi din buletinele deja alocate circumscripţiilor.

          Reply
        6. sanantonio

           @teocharis  fiecare buletin de vot e identificabil. La completarea raportului final, președintele fiecărei secții de votarecertifică plajele de serii folosite la votare și  a seriilor anulate prin neutilizare. E o metodă foarte simplă de a detecta votul multiplu prin simpla comparare a seriilor, fără să fii nevoit să reverifici toate buletinele.

          Reply
        7. sanantonio

           @teocharis erată, nu toate buletinele se reverifică, ci toate listele de vot, inclusiv cele suplimentare

          Reply
        8. StefanTrifan

           @teocharis  @Gramofonu e imposibil de furat cu autobuzul atât de mult. Ai nevoie de buletine pregătite dinainte.
          (Nici nu cred că există un număr suficient de autobuze în ţară ca să se poată fura atât. Întrebare:Dacă am considera că un autobuz transportă 50 de persoane şi fiecare autobuz face zece escale pentru a vota, câte autobuze ar fi necesare pentru a obţine un număr de un milion de voturi? Dar două milioane?)

          Reply
        9. teocharis

           @StefanTrifan  @Gramofonu deci ajungem la ce spuneam eu: limita maxima e data de capacitatea de transport a retelei
           

          Reply
        10. sanantonio

           @teocharis Nu elimină turismul electoral, elimină posibilitatea de a folosi turismul electoral în scopul fraudării alegerilor. E mult mai ușor de aflat din numărul total de buletine dacă a fost furt electoral, decît prin compararea CNP-urilor.

          Reply
        11. StefanTrifan

           @teocharis  @Gramofonu 2000 de autobuze organizate şi sincronizate perfect pentru un milion de voturi, e mult prea mult. Şi costurile devin mari pentru organizatori. 
          Părerea mea e că nu se poate fura atât de mult fără buletine pregătite dinainte.

          Reply
        12. teocharis

          de ce doar 10 escale
           
          cu doar 10 escale, cred ca ai nevoie de 2000 de autobuse, daca nu gresesc

          Reply
        13. teocharis

           @StefanTrifan  @Gramofonu deci cu 50 de votaci si 2000 de bus-uri ai 1 mil de voturi
           
          this is bad news

          Reply
        14. StefanTrifan

           @teocharis zic şi eu 10 escale … habar n-am. Dar nu cred că poţi opri nici chiar în fiecare benzinărie sau supermaket. !0 escale într-o zi mi se pare plauzibil, Dar cine ştie, poate vor fi 20. În cazul ăsta, cele 2000 de autobuze pot produce două milioane de voturi.
          Două mii de autobuze circulând pe toate şoselele patriei de dimineatţă până seara… E un pic mult, cred.
           
          Să nu uităm că mai trebuie şi umplute acele 2000 de autobuze cu 100.000 de votaci 🙂 Asta e chiar mult…

          Reply
        15. teocharis

           @StefanTrifan nu cred ca e nevoie de 100.000
           
          ma rog, incercam sa determinam o limita maxima  a fenomenului

          Reply
        16. subway

           @StefanTrifan  @teocharis Mai luati in calcul si cozile la sectiile de votare. Un autobuz nu va putea face mai mult de 3-4 escale in zonele rurale. Plus de asta imaginativa costurile. Sa zicem ca pretul unui vot ar fi de 30-50 ron. Cam cati bani ar trebui pentru 1 milion de voturi? Dar pentru doua? Plus, autobuzele nu merg gratis.

          Reply
        17. sanantonio

           @StefanTrifan, ce faci tu e aritmetică utilizată în stare pură. Aici e vorba de adunarea a 2 mere cu 2 pere. Nu încerca să corupi matematica, răzbunarea sa e dureroasă.

          Reply
        18. subway

           @teocharis  @StefanTrifan Ba, eu cred ca le lipsesc banii. Oricum, eu cred ca vor frauda prin stampilarea directa a buletinelor de vot, fara a face turism electoral. Cineva mi s-a destainuit,inainte de locale, cum se fraudeaza cel mai usor, in special in zonele rurale. Dupa ce se incheie votarea, trimit observatorii acasa si dimineata vin sa semneze raportul si isi primesc plicul. a fost un caz filmat si la Navodari daca tin bine minte.

          Reply
        19. sanantonio

           @StefanTrifanAloo, Constelația Andromeda, Pămîntul vă cheamă. Ieșiți din hipnoza autoindusă, Din 2007, nu se mai pot frauda alegerile cu autobuzele de turiști electorali. Fățiș sau ”pe surse”, CE ne monitorizează fiecare mișcare pe plan electoral. În cazul suspiciunii de fraudare a referendumului, crezi că interesează pe cineva din UE care au fost rezultatele?

          Reply
        20. StefanTrifan

           @teocharis imposibil. Asta e infracţiune. Nu e chiar atât de uşor să găseşti 100.000 de infractori şi să nu te dea în gât măcar 5% dintre ei, adică vreo 5000. E foarte riscant, chiar şi pentru România.
          Îmi menţin părerea că nu se poate fura atât de mult cu autobuzul. Va fi nevoie de buletine pregătite dinainte.
           
          Sau cum zice @subway . Totuşi dezavantajele zonele rurale este că nu produc foarte multe voturi odată… Dar dacă sunt multe, probabil că vor conta semnificativ.

          Reply
        21. teocharis

           @subway  @StefanTrifan tocmai pentru ca pedelacii nu sunt straini de aceste metode:P sper sa le poata inventaria si contracara

          Reply
        22. sanantonio

           @StefanTrifan, tu citești ce scrii? 1 ”Nu găsești 100k infractori.” Corect, dar găsești 234567 aurolaci prin canale pe care îi poți duce în excursie. Cu 2 kg de aurolac pur i-ai rezolvat pe toți. Cost total materie primă, sub 100 RON. 2 ”Buletine dinainte pregătite” înseamnă buletine neînseriate, deci am revenit la motivul pentru care buletinele trebuie înseriate pentru a evita frauda. 3 ”zonele rurale nu produc multe voturi”, te contrazici singur, mai e nevoie de ajutorul meu?

          Reply
        23. StefanTrifan

           @sanantonio (Exagerezi. E a doua oară când foloseşti un ton nepotrivit când mi te adresezi. A treia oară nu mai aştepta să-ţi răspund.)
          1.ai cumva o evidenţă a numărului de aurolaci disponibili să voteze de 20 de ori într-o zi, fără să rişti să te dea în gât primului miliţian sau oengist pedelist?
          2. Exact asta spuneam şi eu (citeşte mai sus): e nevoie de înserierea buletinelor de vot, aşa cum a cerut Băse, ca să se preîntâmpine frauda.
          3. am spus că zonele rurale nu produc multe voturi – fiindcă într-un sat sunt mai puţini locuitori pe metru pătrat – dar, dacă fenomenul ia proporţii probabil că vor conta semnificativ. Unde vezi tu că mă mă contrazic? 
           
          Dacă tot îţi place exegeza, îţi recomand să citeşti şi comentariile anterioare, înainte de a decela contradicţiile mele.

          Reply
        24. sanantonio

           @StefanTrifan, 1) te temi excesiv de fraudarea alegerilor prin turism electoral. Falsă problemă. 2) de acord, dacă nu cumva ai întrebat ceva mai devreme ce rost are înserierea buletinelor în contextul fraudării prin turism electoral. 3) dacă mediul rural nu poate produce multe voturi, în accepțiunea ta, rezultă că eventuala creștere a proporției e nesemnificativă. Mai pierzi un aspect din vedere: opțiunea majorității de pe blogary e pentru boicot, nu prezență la vot. Îmi doresc sincer un raport de 98,2% în favoarea demiterii.

          Reply
        25. cristihan

           @sanantonio  @StefanTrifan Da. cu prezenta la vot de 4 mil 🙂 Well, realist vorbind, cu un boicot anuntat, va fi undeva la 80%-20%, cu o prezenta de 6-7 mil, zic eu…

          Reply
        26. StefanTrifan

           @sanantonio 
          1. Nu am spus că mă tem de fraudarea alegerilor prin turism electoral. Ceea ce am spus este că, dimpotrivă, este neplauzibil pentru mintea să se fure atât de mult cu autobuzul. E pur şi simplu prea mult pentru cât pot eu să înţeleg. Or fi existând alte modalităţi şi subtilităţi care îmi scapă mie acum. Aştept să mi le explice cineva dacă sunt.
          2. am spus că mi se pare important să se insite pe înserierea buletinelor de vot, aşa cum a cerut şi Băsescu. E o modalitate foarte bună de a ângreuna frauda.
          3. mediul rural produce multe voturi şi se poate fura şi mai uşor acolo, aşa cum a explicat @subway anterior. Ceea ce am spus este că fiecare localitate în parte produce (individual) puţine voturi în plus. Dar (spun a treia oară) asta nu înseamnă că nu poate avea un impact semnificativ când în cazul în care furtul ia proporţii.
           
          Nu am pierdut niciun moment din vedere opţiunea pentru boicot. Am fost unul dintre cei acuzaţi inclusiv de „uselism” pentru că susţin boicotul împotriva voinţei preşedintelui. Dar pentru asta ar trebui citite comentarii începând cu acum mai bine de 12 ore.. Majoritatea pe  care o invoci a apărut doar de vreo patru cinci ore, după apariţia lui Băsescu la Realitatea TV în emisiunea lui Suciu.

          Reply
  23. FlorinS

    Eu nu inteleg o treaba: de ce s-a putut da o oug care sa modifice legea referendumului si acum nu se mai poate da inca una care sa reglementeze hotararile CCR? De ce e nevoie de parlament in a doua situatie dar n-a fost in prima?

    Lasand la o parte ca pur si simplu nu vor, imi scapa ceva?

    Reply
      1. teocharis

         @Bleen  @FlorinS nu vor si nici nu pot (ar fi decapitati de oamenii din partide: dragnea, fenechiu, etc)

        Reply
    1. EleninaNicuţ

       @FlorinS nu mai e nevoie de nicio oug de modificare, e suficient si, de fapt, obligatoriu ca Antonescu sa promulge legea declarata de CCR constitutionala; mama, astia au zapacit pe toata lumea, fratilor !

      Reply
      1. teocharis

         @EleninaNicuţ  @FlorinS inteleg ca daca nu o promulga ar fi suspendat interimatul numai ca „nu sunt atatia”
         
        oh dear

        Reply
  24. EleninaNicuţ

    sa le spuna cineva analistilor p*lii ca participarea la referendum n-are legatura cu (re/ne)legitimizarea lui TB pt simplul fapt ca, in cazul asta, votul e negativ, nu pozitiv, cum e in cazul alegerilor.
     
    in alta ordine de idei, e o chestie de „sarcina a probei”, ca sa zic asa: in cazul alegerilor, ea revine candidatului, in vreme ce, in cazul demiterii, ea revine celor care o propun.
     
    prin urmare, neintrunirea cvorumului la referendum = nelegitimizare a celor care au propus demiterea.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      btw, „legitimizare” sau „legitimare”, ca mi se limba plimba-n gura de nervi deja :-))

      Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Rezon ba nu deloc, ca mi-e ca ma citeaza si asta sub vreun pseudonim :-)) las’, ramane pt noi, ai casei 😀

          Reply
        2. cristihan

           @EleninaNicuţ  @Rezon Ideile noastre nu ne mai apartin, sunt ale intregului popor, bre! 🙂

          Reply
    2. Bleen

       @EleninaNicuţ Analiștii p*lii știu foarte bine care e adevărul. Și știu ce fac. Mie mi-e teamă de ceilalți, care nu reușesc să prindă ideea oricît le-ai explica. ”I must do what they told me, I must do what they told, please be my Master, I want to obey, Master”

      Reply
    3. Bleen

       @EleninaNicuţ Asta e ideea. Dar ideea asta n-a prins-o nici măcar Băsescu. E convins că e vorba despre el, despre legitimarea lui, despre relația lui religioasă cu poporul român. Încă nu și-a revenit din șoc și se retrage în ce știe mai bine: campanie. Pînă la urmă o să prindă și el ideea și o să-și înghită mîndria electorală, sper. Acum e ca un moș șchiop și cu dureri de spate care vrea să sară de pe un bloc pe altul, cele două blocuri fiind la 50 de metri distanță unul de celălalt. Acum stă și măsoară din ochi distanța, să vadă dacă are șanse. Cei de lîngă el îi spun: ”Șefu, n-ai aripi, o să cazi lat și mort. Stai bre calm și lasă vrăjeala.” 

      Reply
      1. sanantonio

         @Bleen  @EleninaNicuţ, Băsescu nici mort nu va capitula. Pentru el, neconfirmarea populară este egală cu acceptarea acuzelor USL. Un idealist irecuperabil, asta e el. Pentru noi nu contează cum va rămîne în funcție. Pentru el, da. De data asta, mie nu-mi pasă de părerea lui.

        Reply
        1. subway

           @sanantonio  @Bleen  @EleninaNicuţ @sanantonio: am scris mai jos de ce nu cred ca Base nu da doi bani pe legitimitatea oferita de referendum. Am scris (cu alte cuvinte) si ce a zis EleninaNicut mai sus.
          Eu cred ca deocamdata Base se da „ranit”. Cred ca pana si uslasii l-au citit printre randuri pe Base, de indeamna ca disperatii ca toti trebuie sa iesim la vot si sa-l legitimam. De fapt ma astept zilele viitoare sa vina uslasii la mine la usa sa faca campanie pro Base, doar, doar ma duc la vot.

          Reply
        2. Gramofonu

           @subway Zi ca vrei urna mobila. Si cind ti-o aduc acasa, spune ca ti-ai uitat buletinul in pantalonii ai buni 😀

          Reply
      2. Canadiana

         @Bleen  @EleninaNicuţ 
        Base e prea destept ca sa nu-si dea seama de dedesubturile legale. Si prea experimentat. Eu cred ca el foloseste timpul asta mediatic pentru a-si lovi adversarii. De ce nu? In optimismul meu idiot, sper ca el are un as mare in maneca. 

        Reply
      1. teocharis

         @EleninaNicuţ combati bine  la problema legitimizarii, nu are sens sa te antagonizez
         
        inca:p

        Reply
  25. Rezon

    De cand l-am auzit pe Hitlerica azi, simt ca port Europa in mine, simbiotic, ca pe o larva de Alien
    Danke, Schwein!

    Reply
  26. Bleen

    Teoretic, legile jocului electoral pot fi modificate pînă în ziua votului. Astfel, modificările legislative sînt dictate de sondaje. Competitorul din opoziție nu își poate formula o strategie, deoarece regulile jocului sînt imprevizibile în timp ce competitorul de la putere face regulile în funcție de propria strategie. Sîntem nu la marginea statului de drept și a democrației, sîntem total în afară. Trăim într-o dictatură în care puterea ia decizii abuzive și arbitrare, care nu respectă decît o singură regulă: să avantajeze puterea. Sîntem în plin Belarus, Siria sau Turkmenistan. Pentru cei care leagă debuturile dictaturii de violență, din ce țineți voi minte din istorie, atunci cînd s-au dat primele legi ale dictaturii, cînd mîinile se ridicau în Parlamente, concomitent oameni cădeau secerați pe stradă, ca și cum fiecare mînă ridicată curma o viață? Nu. Oamenii respirau, rîdeau, vorbeau, beau bere, mîncau, ascultau muzică, se iubeau, se plimbau la fel ca cu o zi înainte. Următorii 5, 10, 50 sau 70 de ani aveau să fie mai grei (pentru supraviețuitori).

    Reply
    1. teocharis

       @Bleen „Teoretic, legile jocului electoral pot fi modificate pînă în ziua votului.”
      implicit, asumi ca „jocul” incepe in ziua votului si nu cand se da startul campaniei ptr vot
       
      pot imagina , cu usurinta, si alte puncte de vedere

      Reply
      1. Rezon

         @teocharis  @Bleen Dupa mine, regulile jocului trebuie inghetate inaintea incepeerii campaniei electorale

        Reply
        1. sanantonio

           @Rezon, era vorba despre o situație ipotetică (”teoretic, legile pot fi modificate pînă în ziua votului”, pentru că practic, legal, nu e voie să modifici nici o virgulă din legea electorală cu mai puțin de un an înainte, și nici să stabilești/modifici data alegerilor cu mai puțin de 3 săptămîni înainte de termen. Îi pasă cuiva de lege în timpul desfășurării unei lovituri de stat?

          Reply
        2. teocharis

           @sanantonio  @Rezon socanta este modificarea regulilor dupa terminarea jocului, e.g. validareainvalidarea referendumului va fi facuta de CCR IN FUNCTIE de scor

          Reply
        3. sanantonio

           @teocharis A doua zi sîntem în afara UE. Care ziceați că sînt criteriile de imigrare în NZ? Satul Blogay, sau măcar cartierul Blogary din Wellington, nu sună deloc rău. Mă simt mai confortabil cu regina Angliei ca reprezentant, decît cu prințesa Margareta și prințul consort Dudă de Ferentari.

          Reply
    2. hope18

       @Bleen
       Dinaceasta cauza tot sustineam eu sa mai asteptam cu hotararea boicot sau nu.Din aceasta cauza am spus ca boicotul trebuie asumat si ANUNTAT Poate gresesc

      Reply
      1. StefanTrifan

         @hope18  @Bleen Ăsta nu e motiv de amânat boicotul, ci de cerere de azil politic, dragilor… 🙂

        Reply
      1. EleninaNicuţ

         @teocharis  @SimonaM ei insisi, prin art. 3 din hot 34/06.07 pe care, spre disperarea mea, nu se ofera nimeni s-o atace la CCR

        Reply
        1. teocharis

           @EleninaNicuţ  @SimonaM hotararile parlamentului pot fi atacate la ccr doar in situatii de atentat la valori si principii constit

          Reply
        2. SimonaM

           @teocharis  @EleninaNicuţ Cine ”pot fi atacate”? Că și OUG pot fi atacate de AvP. Și ………….. Nu mai zic.

          Reply
        3. EleninaNicuţ

           @teocharis  @SimonaM asa, si? faptul ca Parlamentul atenteaza la atributia EXCLUSIVA  a CCR de a confirma rezultatele referendumului nu ti se pare ca se incadreaza?

          Reply
        4. teocharis

          am incetat sa mult sa mai cred ca toate chichitele astea juridice ar avea vreo legatura cu logica (formala)
          si daca poate fi atacata de AvP ne intoarcem la punctul 0

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @teocharis btw, „chichitele astea juridice” au foarte mare legatura cu logica, singura conditie fiind sa  intelegi ambele categorii.

          Reply
      1. SimonaM

         @Bleen La cât de mult le pasă, o OUG ar rezolva problema. Eventual, dacă se semnează în direct la Gâdea, ține loc de Constituție direct.

        Reply
      2. EleninaNicuţ

        @Bleen  @SimonaM Curtea constată că, în sensul prevederilor art. 95 alin. (3) din Constituţie, referendumul organizat pentru demiterea Preşedintelui României reprezintă un act unic de manifestare a voinţei populare, care nu poate fi repetat în cadrul aceleiaşi proceduri, indiferent de rezultatul său. (Dec. 420/2007)

        Reply
        1. Rezon

           @EleninaNicuţ  @Bleen  @SimonaM Pai, il suspendam pe alta procedura. Cum care procedura? Una noua!

          Reply
  27. hope18

    Poate cineva sa-i spuna lui Turcescu ca exista o secventa in limba romana (cred ca la iesirea de la sapuneala de la Bx) in care ponta spune 9 mil.Am auzit eu

    Reply
    1. cristihan

       @hope18 Ba a spus chiar 9 milioane! (vedeti si video, link exact la momentul respectiv) „Pentru că preşedintele Schulz m-a întrebat dacă nu cumva Parlamentul nu va lua o decizie sau va decide după 29 iulie, l-am asigurat că orice referendum organizat în România, potrivit procedurilor standard, trebuie validat de Curtea Constiuţională, iar Curtea, pe 30 iulie, după referendum, va confirma rezultatele dacă 50% din populaţie, în fapt mai mult de 50% – pentru că după cum ştiţi nu mai suntem 18 milioane de alegători – dacă 9 milioane de votanţi se prezintă la urne.”http://www.mediafax.ro/externe/martin-schulz-valorile-ue-trebuie-respectate-de-toti-ponta-referendumul-va-fi-organizat-conform-deciziei-curtii-constitutionale-9847361http://www.youtube.com/watch?v=WrzCp_t7S-s&feature=player_detailpage#t=961s
       
      Done 😉

      Reply
  28. OstapBender

    Corlatean se vaita ca Kovesi a strigat la el. Va dati seama, Kovesi a facut baschet si se cam vede! Vai de el! Time-out!

    Reply
  29. Florina

    Ce ne-a săltat nouă traficul în ultima vreme, da’ să vedeţi ce-i falimentăm curînd pe-alţii! Că devenim, încet, încet, agenţie de presă, reţea socială şi bibliotecă publică.

    Reply
    1. FlorinS

      @Rezon Pai asa cum sunt ei, de bine de rau oamenii astia ( amp, hurezeanu, etc) au tot felul de contacte (si) in vest.

      Si si-au dat seama( sau au fost ajutati) ca devin nefrecventabili!

      Reply
    2. OstapBender

       @Rezon Alina Mungiu spune ce spune Basescu, adica „Criteriile de la Copenhaga” si minte si cand spune ca Basescu ar fi spus ca UE moare, de fapt, de grija lui. Sa se uite pe emisiunea de la realitatea. Citat : „Criteriile de la Copenhaga”

      Reply
  30. OstapBender

    Totusi ce metafora! Basescu la Realitatea: „Cuplul Victor si Crin a spart vaza, pe care va trebui sa o lipim la loc”. Pai, bine, Floricel berlinel, de ce dadusi, bre, peste vaza, in loc sa stai drept ca gladiola cum te plantasera aia, de ce?

    Reply
    1. OstapBender

      Cand Basescu zice ca are solutia, asta o fi asa ca un super glue, ca tot are el lipici la public.

      Reply
  31. FlorinS

    S-au speriat pana si astia de la realitatea! Hurezeanu il face praf pe Corlatean care mai are un pic si plange!:)

    Reply
      1. Rezon

         @Hongse  @FlorinS E un spectacol. Hurezeanu vorbeste cu gura plina, din care-i iese o halca de Corlatean

        Reply
        1. FlorinS

          @Hongse @Rezon Pai am ramas dupa interviul lui Base si aproape adormisem cand a inceput Hurezeanu sa faca spume. Iar corlateam era perplex, nu intelegea cum de i se intampla asta acasa la pretini!

          Reply
        2. Rezon

           @Yeba  @FlorinS niste oameni de bine asteapta la rand pentru parnaie si bat din picior nerabdatori

          Reply
      2. cristihan

         @Hongse  @FlorinS Eu am fost si mai radical, am dat pe a3. S-a mutat spitalul de nebuni in Baneasa si nu stiam eu?

        Reply
  32. Nea

    Mai deunăzi, o comentatoare se oferise să scrie un mesaj către lideri de opinie, să-l semnăm şi să-l trmitem celor potriviţi.
    N-am avut net. S-a mai ales ceva de propunerea asta foarte bună?

    Reply
    1. Yeba

       @Nea Nu, deloc. Vreau sa culeg eu cateva perle de discurs intern ca sa-l trimit celor potriviti. In nume propriu, ca să fie rapid. 

      Reply
  33. Rezon

    Dupa interviul lui Base cu Suciu (by the way, nu-l mai injurati pe Suciu, a fost ok), s-a instalat panica printre uslasi.

    Reply
    1. Rezon

      Dau un exemplu:
      „Sper sa aveti cifre exacte..Dezamagirea doare maxim…Nimic nu este ceea ce pare.Basescu trebuie sa pice si sa traga dupa el tot PDL-ul.Daca nu se-ntimpla asta,toata ura acumulata impotriva lui,stiti asupra cui se va rasfringe,da?  USL-ul nu-si poate permite luxul sa piarda..Altminteri sint istorie..”

      Reply
        1. Rezon

           @EleninaNicuţ Sunt extrem de nervosi ca sustinatorii lui nu iau in serios apelurile lui BAsescu de a iesi la vot. Poftim mostra: „Băsescu a zis din prima seara ca oamenii trebuie sa vina la vot. Problema nu e ca oamenii lui nu-l inteleg, ci ca nu-l cred (nici macar ei)”. Foarte, foarte nervosi…

          Reply
        2. Yeba

           @Rezon  , păi ei îl cred? E om serios, te poți baza pe ce spune? Inteleg ca nu,”nici măcar ei nu-l cred”.  Deci nimeni nu-l crede (că USL nici atâta) deci nimeni nu se duce la vot, cine știe ce perversiuni ne mai face ăsta cu chemările lui de sirenă, marinaru naibii. 

          Reply
        3. Yeba

           @Rezon  , păi useliștii îl cred? E om serios, te poți baza pe ce spune? Inteleg ca nu,”nici măcar ei (băsiștii) nu-l cred”.  Deci nimeni nu-l crede, deci nimeni nu se duce la vot, cine știe ce perversiuni ne mai face ăsta cu chemările lui de sirenă, marinaru naibii. 

          Reply
        4. Rezon

           @Yeba Apelurile mincinosilor genereaza paradoxul mincinosului in bucla infinita. Si uite asa vremea referendumului trece…

          Reply
        5. Rezon

           @Yeba 
          Apelurile mincinosilor genereaza paradoxul mincinosului, in bucla infinita.
          Si uite asa, votezi, nu votezi, vremea referendumului trece…

          Reply
        6. Hongse

          @Yeba@Rezon
          Zice Băsescu „hai la vot”. Audienţa haznauantena-3 condiţionată că ce zice diktatoru e rău deci faceţi invers… nu cumva prea multă spălare pe creieri dăunează grav ‘interesului de partid şi de stat’?
           

          Reply
  34. OstapBender

    Daca arbitrul constitutional a fost legat de maini si de picioare, ramane macar un comentator de referendum national. Doamnelor si domnilor, niciodata in criza de idei, Cristian Ţopescu:
    „Blaga şi Fenechiu să-şi strângă mâna, la începerea referendumului, într-un gest olimpic.”
    Eu zis mai bine sa faca o greco-romana, un scandenberg, sa se stranga la usa la metrou, sa faca o miuta ceva, si asa unora le-a mirosit a blat.

    Reply
  35. teocharis

    e doar o impresie sau dupa ctp si hure a defectat
     
    e important ptr ca idiotul are trecere la uselisti

    Reply
    1. adina

       @Rezon au confiscat si sloganul „vreau o tara ca afara”, sa-i ia dracu si zbenga de comunisti si securisti alienati mintal. Fir-ar ochii lui holbati de peste prajit !

      Reply
    2. Rezon

      Dorelian Bellu (Facebook)
       
      În care se vede cum Crin interimarul, care participă la un miting USL,
      1. are vedenii, simte prezenţe, la căderea nopţii
      2. îşi aminteşte din 1990, când „oameni ca noi eram (sic! corect: erau) bătuţi, alergaţi, protestam în Bucureşti, Timişoara, în toată ţara.”
       
      Şi o sugestie pentru creierele spălate care-l susţin pe Crin Antonescu. Poate îl întreabă măcar unul: N-ai o problemă că acum TU eşti aliat (tovarăş, prieten) cu cel care în 1990 dădea ordin să fii bătut şi alergat? Iar dacă ai o problemă, de ce zbieri în piaţa publică în loc să te duci la tine la partid, să-l iei de guler?

      Reply
    1. cristihan

       @SimonaM Acum ma gandesc: ce bine ca nu suntem stat nuclear… Crizel ar fi in stare sa apese pe buton daca-l supara cineva.

      Reply
      1. Hongse

        @cristihan@SimonaM
        Gnd la gând, chiar mă gândeam să scriu că Ahmadinejad e monument de luciditate în comparaţie cu ăsta.
         

        Reply
  36. subway

    Cei care combat pe aici ideea boicotului uita un lucru. Plecand de la premisa ca Base este un „presedinte jucator”, un jucator nu se va multumi niciodata sa piarda frumos. Ideea ca Base sa accepte sa iasa din scena politica cu un scor acceptabil, mie mi se pare putin deplasata. Un jucator adevarat ori castiga totul, ori pierde totul, indiferent de tactica aplicata. Placerea cea mai mare a unui jucator este atunci cand adversarul (soarta) il vede cazut jos si terminat, el sa se ridice si sa dea lovitura de gratie. Asta in cazul in care Base este acel gen de „jucator” despre care vorbeste legenda.

    Reply
  37. Rezon

    Cer oficial PDL sa declanseze procedura de suspendare a presedintelui interimar Crin Antonescu pentru incalcarea grava a Constitutiei, prin participarea la un minting electoral al USL

    Reply
    1. promaa2002

       @Rezon de acord, dar trebuie propusa in parlament si votata, dar pdl nu are majoritate, nasol !

      Reply
    2. Hongse

      @Rezon
      Şi eu. Nu prea le pasă, noi cerem de câteva săptămâni demisia lui Dr. Monta şi nu ne-ascultă nimeni, şi ăla e doar prim ministru, nu preşedinte chiar şi interimar.
       

      Reply
    3. promaa2002

       @Rezon rau este altceva, tupeul pe care il are antonescu asta, el incalca constitutia flagrant fiind interimar, dar  daca ar fi presedinte ales….ma infior ! vb serios, chiar mi-e teama

      Reply
    4. EleninaNicuţ

       @Rezon art. 95.2 CT
       
      (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor
       
      mai aduna de-o treime astia de la PDL si nu stiu eu ? 😀

      Reply
        1. Rezon

           @EleninaNicuţ Macar ca un exercitiu didactic edificator, care ar arata ca marea procedura de suspendare depinde doar de marimea gastii, nu de incalcarea Constitutiei.  In plus, ar muta atentia pe altceva

          Reply
        2. promaa2002

           @Rezon  @EleninaNicuţ eu mi si-l inchipui pe antonescu presedinte ales, asta cheama la ordin la cotroceni sef parchet, dna, presedinte csm….nu discuta !

          Reply
      1. promaa2002

         @EleninaNicuţ  @Rezon  cred ca au de 1/3 dar trebuie  votata in plen declansarea suspendarii…nu cred ca pot

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @promaa2002  @Rezon din verificarile de pe site-urile Cdep si Senat, au 106 deputati din 309, respectiv 35 senatori din 122, adica 0,32 < 1/3 😀

          Reply
  38. Hongse

    Din motive săfteşti am sonorul închis la B1. Herr Mazăre s-a dus şi el la Timişoara? Că-l văd în nişte cadre.
     

    Reply
      1. Hongse

        @SimonaM
        Nu, e în kaki şi cu şapca roşie, şi cam două duzini de revoluţionare echipate identic.
         

        Reply
    1. Yeba

       @cristihan , pentru căzuții din Lună: unde, unde? cine a zis? Îți fac cadou o tastatură, o iau de la Hongse, că văd că și tu ești parcimonios, nu vrei să uzezi tastele scriind o info completă. Așa ai 8 like-uri, îți dai seama câte ai fi căpătat pe o propoziție dezvoltată?!

      Reply
      1. cristihan

         @Yeba Era asa, o concluzie in urma interviului cu Base de la Realitatea. A spus ca daca e invalidat referendumul pe care altfel l-ar fi pierdut – ce nr avea scenariul asta? – el va lua in considerare legea si interesul national, aducand aminte de oferta cu demisia in schimbul unei noi Constitutii si a unui Parlament de 300. Deci, desi l-ar durea psihicul, ar face „ce trebuie”. Nu-mi trebuie alta tastatura la laptop, thx! 🙂 Si nici like-uri, pana nu incep sa se plateasca :))

        Reply
  39. _felix_

    N-ar strica sa se traduca textul asta si sa fie trimis lui Barosso, Merkel si institutiilor Europene in general. Da, este scris de Victor Ciutacu:
    Subsemnatul, Victor-Gabriel Ciutacu, cetăţean român, membru cu drepturi depline şi contribuabil net al Uniunii Europene, plătitor de taxe şi impozite la zi, fost pionier şi utecist pe vremurile când Excelenţa Voastră se juca de-a socialismul prin Portugalia, vă rog să aveţi în vedere următoarele:
    – Conform Constituţiei, România este un stat naţional, unitar şi suveran. Acest statut nu s-a schimbat în cel de colonie (sau, dacă preferaţi, paşalâc) nici măcar dupa 1 ianuarie 2007, dată când, bănuiesc că vă aduceţi aminte, România a devenit stat membru.
    – Funcţiile de reprezentare/decizie din România se ocupă, tot conform Constituţiei în vigoare, prin alegeri sau, după caz, numiri/concursuri. De asemenea, ele se pierd prin alegeri, referendum, revocare sau condamnare definitivă. Nu există act normativ potrivit căruia Comisia Europeană să aibă vreun drept de veto sau de preemţiune.
    – Deşi traversează (şi nu neapărat din vina sa) un moment economic extrem de greu, România îşi plăteşte la timp contribuţia financiară la bugetul european comun, la fel cum îşi respectă angajamentele asumate la semnarea Tratatului de aderare, iar românii nu dau foc băncilor şi nu cer ieşirea din UE, aşa cum fac alţi confraţi de-ai lor.
    Având în vedere cele scrise mai sus, vă sugerez ca, dacă tot vă topiţi de dragul preşedintelui României, să-l luaţi la Dumneavoastră acasă, să-l hrăniţi, să-l alintaţi şi, eventual, să-l decoraţi. Până atunci, vă rog politicos să ne lăsaţi pe noi, românii, să ne decidem democratic, fără impuneri discreţionare şi ilegale de reguli ieşite din curenta practică a structurii pe care o conduceţi, numele conducătorilor şi viitorul.
    Fără pic de consideraţie,
    Victor-Gabriel Ciutacu
    Unul dintre fraierii care vă plătesc salariul nesimţit de mare pentru criza mondială
     

    Reply
    1. promaa2002

       @_felix_ weee, ce scarbosenie bolsevica nationalista este acest ciutacu ! stiti care sunt cei mai buni prieteni ai lui ? doi ceausesti, madalin voicu si serghei mizil ! toti nenorociti !

      Reply
  40. Florina

    Dacă nu se va mai putea înţelege chiar nimeni cu Neamţu după ce Băse l-a pomenit de două ori, să-i spună cineva că a zis şi Bestiar.

    Reply
  41. promaa2002

    usl incepe sa deconteze , haha : Aproximativ o mie de pensionari din Ploieşti i-au solicitat noului primar Iulian Bădescu să le dea cei 200 de lei pe lună, ca pensie municipală, aşa cum a promis înainte de a ajunge în fotoliul de primar. În replică, edilul spune acum că nu are bani.  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/primar-usl-luat-la-rost-de-pensionari-dupa-ce-si-a-incalcat-deja-promisiunile-electorale_967718.html#ixzz20iJyXg3A

    Reply
    1. Never G

      Nu inteleg cum ar putea face casa un barbat cu asa un sarpe alaturi. Plina de ura sub masca de fiinta binevoitoare. 

      Reply
      1. Never G

         @adina Baga la greu mesajele usl-ului. „Basescu minte,”, El e in conflict cu poporul nu cu clasa politica”. Totul imbracat in jumatati de adevar.
        Femeia asta depaseste orice barbat in perfidie. E motivul pentru care e trimisa sa comenteze.

        Reply
  42. teocharis

    se poate declansa procedura de suspendare a interimarului (ptr implicare deschisa in campanie electorala)?

    Reply
  43. bref

    dupa discutia de azi a lui Basescu, cred ca varianta de lucru ar fi : Convins cei care voteaza DA sa voteze NU sau sa stea acasa. Iar cei care oricum au de votat NU sa stea acasa.

    Reply
  44. Rezon

    Dan Alexe (Facebook):
     
    „Clevãr, Antonescu cu fişele alea cu citate şoc. Urmeazã ”Achtung baby“ şi“Bei mir bişt du şpaghetti“.

    Reply
      1. Gramofonu

         @Boghy  Pai da. Ca sa iesim din criza, ne mareste – ca un adevarat liberal – impozitele. Prin urmare, vom munci pentru libertate! CA COncedii mai va.
         

        Reply
  45. Florina

    „Nu rata cele mai importante momente din viaţa ta, ia un Furazolidon!”
     
    Această reclamă a fost difuzată la Realitatea TV înainte de un fragment din discursul lui Crin Antonescu.

    Reply
        1. Hongse

          @SimonaM@Florina
          Discret (hă hă hă, de mult n-am mai râs aşa!) sau crizat, preşedintele n-ar fi trebuit să fie „apolitic?” Măcar în teorie.
           

          Reply
        2. Hongse

          @SimonaM@Florina
          Şi de Furazolidon, sponsor personal. Ăi de la prozac habar n-au ce au ratat când nu l-au sponsorizat ei…
           

          Reply
  46. Boghy

    Un comentariu interesant pe EVZ. O fi adevarat ? Stie cineva ?
     
    „Vorbitorii de germana, adevarati nu ca Crin, stiu ca un berliner este un carnat specific Berlinului, la fel ca frankfurterul sau celebrul hamburger. Este o gafa a lui JFK pe care incultul Crin a copiat-o, meteahna cronica la USL! ”
     
     

    Reply
    1. adina

       @Boghy este si un sortiment de gogoasa foarte apreciat de nemti. Dar pentru Crin n-ar tb. sa fie mare diferenta: ori gogoasa ori carnat, tot la tomberonul istoriei ajunge, mai devreme sau mai tarziu

      Reply
        1. Boghy

           @SimonaM  @cocosila In afara de noi nu mai intereseaza pe nimeni. As vrea sa-l putem suspenda…

          Reply
  47. OstapBender

    De ce sunteti rai?! Cand imita un presedinte ales, poate se gandea la „zidul” creat de mafia imobiliara din oras. O fi cu spatele la zid. In orice caz, e dus rau cu pluta, pe Bega la vale cine-i sta in cale?

    Reply
  48. Rezon

    Crin Antonescu, presedintele agent electoral:
     
    „Eu vreau justiție dreaptă. Băsescu ne amenință cu Europa, cu Uniunea Europeană, cu Germania cu America. Eu vreau să vă spun: români, Europa suntem noi! Vreau, în numele românilor, să recăpătăm demnitatea națională, europeană, și să le spun în limba germană Ich bin ein Berliner”
     
    Repetentul asta are idee ce inseamna pentru germani si pentru americani cuvintele astea, pe care le rostogoleste el ca pe un pumn de monede calpe?

    Reply
    1. adina

       @Florina :)) face aceeasi greseala ca si JFK. Tradus inseamna: sunt o gogoasa umpluta cu gem. Daca in cazul lui JFK e de inteles confuzia si se poate considera un prilej bun de a rade frumos, in cazul lui Crizel e adevarat. E o gogoasa umflata si tot gogosi vinde si romanilor.

      Reply
        1. cristihan

           @SimonaM Sa o spuna clar, ca alternativa, pentru tot bizonul. Trebuie urmarite iesirile din zilele urmatoare.

          Reply
        2. SimonaM

           @cristihan A spus-o, chiar cu sublinierea ”ȘI a referendumului cu parlament unicameral și 300 de parlamentari”

          Reply
    1. Beavix

       @cristihan Deci: Băsescu vrea validare neapărat. În caz de nevalidare + vot negativ, își dă demisia cu condiția modificării Constituției. A zis-o la Realitatea (menționez sursa pentru cei care nu se uită).

      Reply
      1. Florina

         @Beavix  @cristihan 
         
        Nu, ce a spus înseamnă că ia în calcul nevalidarea, iar demisia nu şi-o dă decît cu condiţia schimbării Constituţiei.

        Reply
        1. Beavix

           @Florina  @cristihan A zis că vrea ca referendumul să fie validat, și că nu vrea să comenteze prea mult alte variante (deși a menționat varianta posibilă cu demisia).

          Reply
    2. StefanTrifan

       @cristihan Pe mine mă ia deja cu capu’. Nu pot să cred că mai sunt pe-aici comentatori care refuză să înţeleagă că Băse le-a zis că acceptă şi varianta de a rămâne chiar dacă nu se validează. De parcă ar putea spune vreodată că el îndeamnă lumea la boicot… E fantastic, frate!

      Reply
  49. Rezon

    Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, vorbind la un miting electoral USL:
    „Timisoara e primul oras din Romania care are dreptul sa spuna: „Ich bien ein Berliner”
     
    Antonescu isi incalca obligatia constitutionala, implicandu-se intr-o actiune politica partizana. Prietenul politic al unui turnator si colaborator al regimului comunist nu are dreptul sa maimutareasca vorbele celor care aparau libertatea.

    Reply
  50. picus

    Hai sa va zic ceva de incurajare. Americanii au trupe si s-au hotarit sa puna de-un scut aicea. Cine-si imagineaza ca ne lasa de capul nostru tocmai acum?

    Reply
    1. Gramofonu

       @picus (n-o lua personal, e doar banc, si parerea mea e ca se potriveste…nu tie, situatiei)
      Aveau americanii rachete, sateliti, si scuturi…

      Reply
  51. Bleen

    Propunere: ce ziceți de un mic sătuc idilic românesc în lumea liberă, în Noua Zeelandă mai exact, care să se numească Blogary? E? Vă băgați?

    Reply
    1. Rezon

       @Bleen Dar mai intai ii enervam cu un falanster anarho-capitalist  in Romania care sa-si declare independenta in virtutea dreptului la autodeterminare

      Reply
    2. Gramofonu

       @Bleen Satuc, satuc, dar sa stam la bloc, nene. Ca io daca n-am muzica de la vecini nu pot sa adorm.

      Reply
    3. Ilinca

       @Bleen Hahaha, eu studiez deja de cca 10 zile conditiile de emigrare in NZ! Ce coincidenta!  (ma refer la NZ ca gandurile de emigrare sunt foarte raspandite in ultimele zile)

      Reply
  52. Bleen

    Dau o fugă pînă la Auchan. Să fiți cuminți în lipsă. Nu vă mai certați.
     
    Țineți minte următoarele:
     
    1. niciuna dintre cele două atitudini (nu votez, votez nu) nu este blamabilă
    2. în stafful lui Băsescu/PDL nu s-a luat nicio decizie încă
     
    Și 3. Se bagă impozitarea progresivă.

    Reply
        1. Florina

           @Bleen  
           
          Foarte serios, de cîte ori m-am gîndit că ar fi de făcut pasul, la NZ m-am gîndit. au şi cutremure, nici măcar Vrancea n-o să ne lipsească.
          Ar mai fi un amănunt: cine pleacă primul?

          Reply
        2. liviuta

           @Bleen  @BauBau Tot NZ era si in capul meu.
          Desi parca nu imi vine inca sa dau bir cu fugitii.

          Reply
  53. Gramofonu

    Cea mai fara echivoc miscare, de n-ar mai sta nimeni in dubiu, ar fi asta:
    Toti parlamentarii PDL – demisia. TOTI.
    „Luati-le, ba, pe toate, nesatuilor”.
    Oricum o freaca degeaba in Parlament acum. Un fel de p.p. Cam ca papusa aia de-au pus-o in scaun la antene pe post de Udrea.
    Asa cum stau lucrurile, o tin langa pe-acolo sa-si ia salarii si pensii cu dedicatie.
     
    Si-atunci n-ar mai sta nimeni pe ginduri daca sa boicoteze sau nu.
     
    Parlamentul? decor. Presedintia? decor. Guvernul? decor. Poporul? decor.
    Daca-i dictatura, la ce va mai trebuie functiile? A?

    Reply
    1. geronimo

       @Gramofonu Ar fi o idee. In actualele circumstanțe, ar arata limpede ca nu mai au posibilitatea sa-si indeplineasca mandatul si promisiunile fata de alegatori. Ar fi si un semnal clar pentru toata tara ca ceva grav se intampla. E de retinut !

      Reply
      1. geronimo

          poate ca macar disperarea.. sau macar presentimentul bandistismului politic tot mai evident al celor din USL sa-i determine la Jihadul politic..

        Reply
      1. geronimo

         @Rezon  @Beavix 
        Impozitările progresive sunt Nedreptăți progresive1
         Ele sunt placa turnanta a redistribuirii prin intermediul haiduciei de stat. Piatra de temelie a Stangii-soft occidentale.
        Traiasca Stangaaaaaaaaaaa ! Traiasca PeNaLeeeeeee ! Useleeeeeeee …

        Reply
  54. tiestoster

    Păcat că nu MRU & Co nu s-au putut detașa de anchetatul de Falcă la Arad. În fine, îmi închipui că altfel nu ajungeau la Palatul Cultural. Da-ți lasă un gust pelin, așa.

    Reply
  55. musiuplugary

    o intrebare in legatura cu optiunea boicotului: nu credeti ca USL a luat in calcul la sectia „fraudari” acest lucru? adica, eu nu votez dar o va face USL pentru mine asa cum vrea el.

    Reply
    1. teocharis

       @musiuplugary s-a mai discutat aici si se pare ca nu pot fi furate mai mult de 1 milion de voturi

      Reply
  56. Florina

    Să zicem că iresponsabilii ăştia ne vor tăia legăturile cu Europa. Să presupunem că vor avea suficiente fonduri de la ruşi sau/şi chinezi pentru o perioadă scurtă de timp. Dar în idioţenia lor scapă din vedere că dacă vor încerca să fure dinspre est, nu vor mai fi judecaţi prin tribunale şi închişi în spitale penitenciare, ci vor zice bogdaproste pentru o batistă chinezească fluturînd la cruce şi pentru ceva lemnos în locul unei valize Bürberryy. 
    Da’s prea proşti şi prea orbiţi de ură ca să se mai gîndească la ei înşişi măcar.

    Reply
    1. geronimo

       @Florina  Daca ne vor taia legaturile cu Europa asta ar putea insemna aplicarea prevederilor  alin. 2) din art. 7 al Tratatul Privind Funcționarea Uniunii Europene 9dupa cum spune Sare`n chi). Adica, introducerea vizelor, modificarea statutului firmelor românești din străinătate, a taxelor, și trimiterea înapoi în țară a celor care muncesc afară..
      Pai, asta astept si eu : declicul care va face vizibil puciul, dar, pentru gloata, mai ales consecintele sale. Cand ii ataca la lingurica, la vize, la posibilitatea de a muncii pe afara, atunci sa vezi cu ce mânie se vor intoarce morunii sa vada cine le-a facuit asta. Iar Basescu nu v-a mai putea fi „explicatia paspartu „pentru bătătură cu electori. Ii vor vedea la putere pe adevaratii faptasi si nu pe acarul Paun de pana acuma.
      Noi, cei care am priceput ce se intampla, suntem momentan in faza de acumulări, chiar daca deocamdata Nemiscarea generala e dezolanta. Cand se va prinde gloata ca e afectata de potica USL o vom inarma cu munitia clarificarilor necesare. Le vom putea arata cu degetul adevărații faptasi. Toata treaba-i sa nu demobilizam

      Reply
      1. Florina

         @geronimo 
         
        Lasă, domne, că ştiu ce s-ar putea întîmpla cu noi, dar dacă ei nu se gîndesc la noi, asta nu mă împiedică pe mine să mă gîndesc la ei. Comentariul le e dedicat lor. 

        Reply
    2. Nea

       @Florina M-a întrebat prin 2002 un canadiqan dacă noi, românii, avem probleme cu Mafia rusă, dată fiind proximitatea. I-am zis că, cu un prim ministru ca Năstase, mafia rusă este printre ultimele noastre probleme.

      Reply
  57. Rezon

    Dan Şova: ”Aş vrea să îl provoc pe Traian Băsescu la o discuţie despre minciună şi ticăloşie”
     
    Sova, nu te formaliza, vorbeste singur, te rog… o tara intreaga va lua notite

    Reply
    1. tiestoster

       @Rezon Ba să nu vorbească singur, să poftească la discuții. Chiar aș vrea să văd un astfel de ”duel”. Inclusiv Șova – MRU. Un vis ar fi.

      Reply
      1. hope18

         @tiestoster
         Ce ai cu Sova ,lasa-l ca s-a bagat singur in rahat nu trebuie ajutat.Se scufunda cu mare sarg

        Reply
  58. OstapBender

    Dupa arbitru constitutional, iata, Romania are si comentator de referendum:
    „Ţopescu: Blaga şi Fenechiu să-şi strângă mâna, la începerea referendumului, într-un gest olimpic.”
    De ce sa nu se stranga de gat intr-un gest olimpic? Cand i-o da Blaga una dupa ureche oparitului ala de Fenechiu!
    „In continuare democratia este condusa cu 7-3 cu cateva minute inainte de de pauza. Lazaroiu in careul advers. Se pregateste pe margine MRU. Basescu la mijlocul terenului marcat de zece adeversari. Publicul extraordinar face valuri pe bloguri. Asistam la un moment istoric.”
     
     

    Reply
  59. cocosila

    Imbarligaciunile astea le convin de minune USL-eilor. Acum convoaca parlamentul, mai scot cine stie ce minune iar noi o sa ramanem sa vorbim despre sexul ingerilor. Fara o atitudine foarte clara fie prin vot masiv, fie prin boicot masiv, n-avem nicio sansa. Sa dezlege cineva dilema!

    Reply
  60. Rezon

    Corneliu Dan Berari – ”Despre majoritate, legitimitate şi (răs)crucea democraţiei româneşti”
    http://www.contributors.ro/dezbatere/despre-majoritate-legitimitate-si-rascrucea-democratiei-romanesti/
     
    ”O consecinţă şi mai gravă pe termen lung va fi însă compromiterea definitivă a democraţiei ca proiect politic al statului de drept şi înrădăcinarea unei interpretări populist-plebiscitare a democraţiei în ţara românească. Lovitura de stat parlamentară din vara anului 2012 ar deveni un precedent istoric capabil să legitimeze orice întreprindere populistă care se va finaliza prin dobândirea majorităţii locurilor din parlament.
     
    În locul succesiunii de lovituri de stat militare (deja un fenomen al trecutului chiar şi în America de Sud) vom asista la o succesiune de proiecte populiste instrumentalizate cu orice mijloace în vedere obţinerii de majorităţi parlamentare.”

    Reply
  61. geronimo

    Asadar, iata un angajament sub nick-name-ul Geronimo :
    ~ subsemnatul Horatiu Coman,  fiul lui si al.. domiciliat in Medias str.  bla,bla, declar pe propria raspundere ca nu voi participa la plebiscitarea imposturii si a puciului parlamentar. Asa sa-mi ajute D-zeu !
    Am zis howgh !
     
    PS.
    Pentru cei indecisi exista „varianta Liviuta”

    Reply
  62. dica32

    In privinta participarii la Referendum as propune, in lipsa unei strategii mai bune si a unor sondaje credibile un comportament de tipul: in ziua/sau in ultima zi, a zisului Referendum, daca procentul de participare pe la ora 19 este pe la 40%, stam linistiti acasa; daca procentul este pe la 30% sau (miram-as) peste 50%, mergem sa votam: pentru onoare sau doar ca sa-i injuram de ce ne fac; daca CE a invocat deja articolul 7 (ala cu suspendarea, recomand injuratura ca nu se stie daca mai avem alta ocazie).

    Reply
    1. Yeba

       @dica32 , de onoare nu se sinchisește nimeni, iartă-mă că-ți spun direct. Efectul practic este că legitimezi prin participare USL-ul în ochii UE. Uite ce referendum mișto, a venit ceva lume! Că nu e vorba de ce simți tu, e vorba de ce se vede inclusiv afarăăăă!
       
      Tu creză că ăștia vor fi mai sfioși cu următoarele naționalizări, arestări și ce vor mai fi având în cap mai pe șestache, așa, fiindcă Băse n-a pierdut cu 35%, ci cu 45%? Păi ei de ce s-au ostenit? Ca să pună mâna pe Justiție și  pe resurse, sunt mize fabuloase, îi doare în cot de onoarea ta!
       
       

      Reply
    1. StefanTrifan

       @Bleen Exact ăsta este semnalul pentru boicot. Dacă ar vrea să participăm, ne-ar spune că nu contează, noi vom fi mai mulţi. Faptul că se insistă pe necesitatea pragului, arată că asta e defapt cheia. Şi singura şansă – mică.

      Reply
      1. liviuta

         @StefanTrifan  @Bleen Nu e niciun semnal pentru boicot.
        Si ei cred (spera) ca va fi invalidat referendumul, dar cu tot cu participarea noastra, pt. scor.

        Reply
        1. Yeba

           @liviuta ,  cu riscul de a mă repeta spectaculos, nu știu la ce-i mai folosește lui Băse credibilitatea și scorul, dar în mod sigur îi folosește USL-ului credibilitatea REFERENDUMULUI in sine, se încadrează astfel in cazul 3) din comentu-mi de mai la vale.

          Reply
        2. liviuta

           @Bleen  @StefanTrifan Daca referendumul e invalid, da scorul mai bun e mai bun decat scorul mai prost :). Da o alta legitimitate. Plus ca n-am vazut urmatoarele miscari, poate se tinde spre numere cu 50.
          Iar daca referendumul este validat, iar, un scor bun va fi folosit pentru parlamentare.
          Daca nu s-a putut fura in stil ’46 in anii ’90 (cand s-au dat vreo 2 lovituri de stat), de ce nu am spera acum la un vot bun pentru toamna?

          Reply
        3. Bleen

           @liviuta  @StefanTrifan Adică? Concret. Ce faci cu o altă legitimitate? Cum o folosești? Concret zic. Nu se tinde spre scoruri cu 50. Scorurile sînt între 75-25 și 65-35.

          Reply
        4. geronimo

           @Bleen plus ca impostura e tot impostura, iar uzurparea statului de drept tot uzurpare.
          Liviuta, asa cum am mai zis, varianta ta ramane valabila DOAR  pentru cei indecisi.

          Reply
        5. liviuta

           @Bleen Nu exista un concret punctual. Dar, in cazul invalidarii, altfel se ia TB la tranta cu ei cu 40% decat cu 23%. Toata propaganda lor va fi mult mai tare cu 23% pt TB decat cu 42% iar pt toamna pot usor sa denigreze dreapta pe tema asta (Basescu care se asunde in spatele cvorumului desi 77% nu-l vor).
          Mai greu pt ei daca Base scoate peste 40%.
          Iar in caz de validare, iar ca elector al dreptei m-as simti mai bine sa stiu ca plecam de la un 42% decat de la un 23%.

          Reply
        6. liviuta

           @Bleen Oricum, oare s-ar putea schimba tema asta pentru cateva zile? macar sa vedem si noi cum evolueaza treaba; si cu OUG si cu sesiunea Parlamentului si cu campania etc

          Reply
        7. liviuta

           @Yeba Si eu as fi de acord sa particip la un boicot asumat, ca asta-i singura varianta de delegitimizare (sau delegitimare, ca nici nu mai stiu).
          Dar daca boicotul nu e asumat, referendumul va avea oricum credibilitate cu cei 40% care vin.
          Si totusi, daca apare, expresia cuiva de pe aici, un silver bullet?
          Daca trendul va fi spre un scor mai strans? Cunosc atatia oameni care si-au schimbat optiunea in favoarea lui TB in ultima vreme.
          In fine, daca participarea va fi, oricum, peste 50% sau daca nu se schimba nicio OUG (iar eu nu cred prea mult in CCR)?
           

          Reply
        8. Rezon

           @liviuta  @Yeba Mobilizare in tabara pro-Basescu, semanarea indoielii in tabara cealalta si printre nehotarati. Aceasta e cheia succesului

          Reply
        9. Yeba

           @liviuta Dacă apare un silver bullet, iau argintul și mi-l fac inel, îi pun o pietriciă frumoasă, văd eu. Tot ce-am comentat este pentru starea de lucruri actuală. Bineinteles ca situația ideală e boicotul asumat.
          Am descris niște cazuri mai la vale.
          Un referndum cu 40% participare sau chiar cu 60%, dar cu un SCOR 95-5 nu are CREDIBILITATE: Cu alte cuvinte, fie că e validat, fie că nu, CREDIBILITATE tot n-are, cel puțin la UE, chiar și în cazul în care boicotul este neasumat anterior. Un scor din plaja 95-5 arată clar voința de boicot. Băsescu nu e Cernea candidând la prezidențiale și alți marginali. 

          Reply
  63. Yeba

    Nu pretind că știu perspectiva UE, dar folosesc bunul simț, predictibilitatea raționamentelro, atunci când se ostenesc să le facă – și acum se vor osteni.
    Exclud posibilitatea ca Băse să ia (oficial) 50,1% în orice combinație de participare, validat, validabil, nevalidat, whatever. 
    Posibilități rămase:
     
    1. Referendum participare 51%, scor oficial 70 DA, 30% Nu ––– = Foarte plauzibil în ochii UE
    2. Referendum participare 51%, scor oficial 95% DA 5% NU ––– = bizar, stil republică asiatică fostă sovietică, invitație garantată la Masa rotundă UE-Kazahstan, devenită acum trilaterală
     
    3. Referendum participare 35% (orice sub 50%), scor oficial 70-30 = Foarte plauzibil în ochii UE
    4. Referendum participare 35%, scor oficial 95-5 = bizar, invitație garantată etc.etc.
     
    Deci oricum aș suci-o, printre alte avantaje și dezavantaje pomenite :), CREDIBILIZĂM USL prin mersul la vot.
    Cu amendamentul @ralenei și @adinei, că toate astea sunt spuse în absența unui semnal, din descumpănirea mea proprie, de Ploiești.

    Reply
    1. Bleen

       @Yeba  Dacă mai vii cu argumente pe Blogary, te banez. E nevoie de credință, nu de argumente. Crezi! Crezi! Crezi! Leapădă-te de Satana! Aleluia! Pregătește-te să-l primești în inima ta pe Domnul Băsescu! Îl primești în inima ta pe Domnul Băsescu? Aleluia! Aleluia! Îl primești în inima ta pe Domnul Băsescu? Îl primești? Ă? Ă? Îl Primești?

      Reply
    2. hope18

       @Yeba  @ralenei
       Yeba,ai dreptate si stii ca sunt de acord cu tine.Dar daca astia vor merge peOUG sau orice altceva prin care ne obliga sa mergem la vot?(plus acel semnal de care vorbesc toti)Oamenii nu trebuiesc demobilizati,numai informati (cel putin pana pe la mijlocul saptamanii asteia)In rest ce spui este absolut real si corect si te aprob

      Reply
        1. Rezon

           @Yeba Blocaj in stanga, blocaj in dreapta, blocaj in fata, blocaj in spate… Nu mai poti sa guvernezi in tara asta, sa arunci cu un ban in poporul asta necajit…

          Reply
    3. romanicu

      @Yeba @bleen Iesiti in strada si la Ploiesti
      Trebuie aratat ca referendumul este ilegal!!!!
      PS Daca Coana UE a cerut sa se respecte cvorumul solicitat de CCR inseamna ca stie ea ceva si atunci poate e bine sa nu mergem la vot! Oricum este perioada de concedii, asa ca ne reeelaaaxam si il ajutam pe Base!

      Reply
    1. hope18

       @cocosila
       Asta tot spun si eu.E bine sa avem scenarii facute dar nu trebuie sa ne pripim.Astia nu respecta nici o regula si vin cu tot felul de porcarii.Trebuie sa asteptam un moment in care lucrurile sunt cat de cat clare

      Reply
      1. geronimo

         @hope18  @cocosila  Plus sugestia lui Liviuta, care inseamna sa stam, la fel, in stand by : 
        „Daca se anunta pentru ora 15.30 o participare de 30%, puteti merge  la vot linistiti, ca nu va fi depasit pragul de 50%.” – fatalul prag.
        In felul asta, mai  putem drege busuiocul legitimitatii presedintelui cu plusul celor care se vor opune  suspendarii

        Reply
        1. adina

           @geronimo  @hope18  @cocosila cu singura mentiune, ca pentru cei din diaspora, statul in stand by nu e realizabil. Nu pot sa astepte pana la 18-19 si apoi sa fuga repede la vot pana la ora 20 ca sa incline balanta. Noroc ca diaspora nu mai conteaza la referendumul asta. Asa ca le revine celor din tara onoarea apararii democratiei.

          Reply
        2. Yeba

           @geronimo  , cu riscul de a mă repeta, nu știu la ce-i mai folosește lui Băse credibilitatea, dar în mod sigur îi folosește USL-ului credibilitatea REFERENDUMULUI in sine, te-ai incadra astfel in cazul 3) din comentu-mi de mai sus.

          Reply
        3. geronimo

           @Yeba eu m-am referit doar la cei care nu sunt inca hotarati. In ceea ce ma priveste eu am afirmat deja ca Nu ma voi duce.
          Am gresit vorbind la persoana intai plural. Lor ma adresam. Eu stiu d e acum ce am de facut..

          Reply
    2. StefanTrifan

       @cocosila Să nu ne facem iluzii: Băsescu nu va îndemna niciodată pe nimeni la boicot, chiar dacă ar şti că de asta depinde viaţa lui. 
      El are are un obiectiv diferit de cel al nostru. Pentru el personal, rezultatul e acceptabil în orice condiţii: chiar dacă ar pierde, ar fi mulţumit că a scos un 35-40% onorabil după atâţia ani de mandat etc.
      Noi suntem cei care trebuie să-l oprim. 

      Reply
      1. ralena

         @StefanTrifan  @cocosila nu cred ca in momentul asta TB se gandeste exclusiv la orgoliul lui si la iesirea lui demna din scena. cred ca inainte de a fi orgolios, TB e patriot si nu ne-ar lasa pe mana astora doar pentru un obiectiv personal, diferit de al nostru

        Reply
      2. Beavix

         @StefanTrifan  Scuză-mă, dar chestia asta cu „Băsescu are un obiectiv diferit de al nostru” e uluitoare. Ar fi corectă dacă ai fi un susținător al USL-ului, și sper că nu ești. Ce război ducem noi aici? Îl susținem pe Băsescu, sau vreo altă cauză pe care eu unul nu o cunosc? Pot înțelege orice opțiune, dar nu și pe cele care presupun că NU trebuie să ținem cont de ce zice Băsescu.

        Reply
      3. Beavix

         @StefanTrifan  „Noi suntem cei care trebuie să-l oprim.” – asta e de-a dreptul USL-istă. Cu scuzele de rigoare dacă te-am înjurat în acest mod.

        Reply
        1. Rezon

           @Beavix  @StefanTrifan Ce e USL-ist in mesajul asta?
          ”Cine il vrea pe Basescu presedinte, sta acasa. Cine a iscat tot taraboiul cu demiterea, sa-si bata capul sa aduca 9 milioane de oameni la vot. E problema lor, nu a noastra.”

          Reply
        2. StefanTrifan

           @Beavix Am spus-o şi o mai repet. TB nu poate îndemna pe nimeni la boicot. E pur şi simplu sub demnitatea unui luptător. A denunţat de la bun început puciul şi ilegalităţile, dar ştia că se va ajunge la referendum şi că urmează o luptă.
          În privinţa luptei, sunt două variante:
          – ori e inconştient şi chiar crede că poate obţine mai multe voturi de NU decât de DA – ceea ce nu cred, întrucât a spus şi el că e necinstit să i se ceară o probă de legitimitate într-un astfel de moment,
          – ori şi-a asumat înfrângerea şi vrea să iasă cât mai frumos, cu un procent cât mai bun.
          Deci, obiectivul lui este în primul rând să obţină un procent cât mai bun şi în al doilea rând să ne „salveze”.
           
          Ei bine, eu cred că e fix invers: e mai important să-l ajut să rămână acolo, decât să-i dau satisfacţia de a pleca onorabil pentru orgoliul lui.
           
          (Şi da, nu-mi place să fiu suspectat de uselism.)

          Reply
        3. geronimo

           @Rezon  
          adica sa-i lăsăm sa alerge singuri pe pistă, iar noi doar sa-i cronometrăm.
          Manca-i-ar Cronos..

          Reply
        4. Rezon

           @geronimo Da, sa-i cronometram tolaniti/tolanite comod, sub umbrelute, sorbind indelung din pahare pline cu Bloody Mary

          Reply
    1. StefanTrifan

      (Da, nici eu nu-l agreez în mod special pe Mircea Marian … dar,)
       
      Mircea Marian (FB):
      „Scenariu: USL nu modifica legislatia referitoare la referendum. Pe 29, se da un vot masiv ptr destituirea lui TB, dar prezenta este sub 50%. Ce face Curtea Constitutionala? Oricare va fi decizia, persoana care va fi la Cotroceni pe 31 iulie va avea o serioasa problema de legitimitate! In ce haos au aruncat Romania maimuticile astea doua, dresate de Iliescu si Voiculescu.”

      Reply
  64. ralena

    sova e extraordinar. in continuare nu reuseste sa intealaga ca 50% + 1 NU inseamna 51%. si nici nu si-a putut cenzura „agenturili” care fac propaganda 

    Reply
  65. Yeba

    Cum îl citeam eu pe @Ivan Zubeldian încercând să-l înțeleg, mi-a venit în minte o chestie cam banală, dar merită și ea pusă în clar aici, înainte de a se plictisi până și useliștii să ne citească fiindcă batem apa în piuă.
     
    Exclud considerentele morale (legitimăm etc.) și inocențele de tipul „nu pot frauda atâta” (care sunt cam vinovate după ziua de 3 iulie 2012 și după ce citirăți despre precedentul cu INVERSAREA rezultatelor din 1946).
     
    Noi, comentatorii de pe acest blog, avem două scopuri diferite pe locul 1!!  Unii cred că este bine ca Băsescu să revină instantaneu la Cotroceni și alții cred că acest lucru este secundar în raport cu pregătirea parlamentarelor, care trebuie făcută din poziții cât mai puternice.
     
    Băsescu pică la referendum inclusiv din cauza fraudelor și a posibilității (pentru mine reală) ca CCR să valideze și în funcție de rezultat (continui să cred că nu s-a purtat „discret”, ci de un echivoc extrem). Deci pică și la revedere. La ora asta, 16.40, orice altă ipoteză o consider irațională și nu o comentez.
     
    Cine vrea să voteze NU, ce speră nu voi pentru ca să știu, dar ce face este 1) in cazul fericit 60-40, de ex. – să-i consolideze, cât de cât, lui B. poziția ulterioară și să dea jăratec calului lui Ungureanu. Aceste avantaje pot fi neutralizate parțial prin transferul tuturor butoanelor la USL PÂNĂ la alegeri, cum a explicat Bleen mai jos. 2) in cazul nefericit, de ex alt scor care circula, 75-25%, doar sa contribuie la validarea referendumului, la Crin-până-când-mergem-toți-la-Bălăceanca, Felix la butoane etc. 
     
    Cine vrea boicot vrea să decredibilizeze USL și să revină Băse la Cotroceni NOW, până la alegeri cu/fără demisie. 1) In cazul fericit 60-40, uselistii vor clama acelasi lucru ca si in cazul nefericit 75-25, dar nu vor putea scoate tancurile, leul va fi deja 5 lei și lumea se va pregăti de alegeri. Cu unele butoane încă funcționale, cu Justiția urmărind încă justițiabili, cu un răspuns în cazul medicilor care au întârziat arestarea etc, calul lui MRU va primi indirect o porție de jăratec.
     
     
     
     

    Reply
    1. StefanTrifan

       @Yeba  @Ivan Zubeldian Eu cred că, cel puţin momentan, singura şansă (foarte mică) de a opri USL ţine de nevalidarea referendumului.  

      Reply
    2. Beavix

       @Yeba  Eu n-aș avea nimic înpotriva unui boicot pe scară largă, dacă aș ști că e realizabil. Dar nu este, așa că nu merită discutat. Părerea mea. Iar boicotul individual e opțiunea fiecăruia și nu o comentez.

      Reply
      1. ralena

         @Beavix  @Yeba ar fi realizabil cu un mesaj venit de la TB. mesajul fiind contrar, cel putin acum, boicotul generalizat este imposibil. Argumentele celor care opteaza pentru boicot sint intemeiate, dar pleaca de la premisa ca pragul nu poate fi atins. eu cred ca vor face orice ca sa atinga pragul, frauda extraordinara, referendum pe pe perioada nedeterminata, orice.

        Reply
        1. StefanTrifan

           @ralena  @Beavix  @Yeba USL nu poate atinge pragul de unul singur. Vor trebui să fure pentru asta. Eu i-aş lăsa cu presiunea furtului pe ei,  în loc să-i ajut să-şi valideze ilegalităţile.  

          Reply
        2. geronimo

           @StefanTrifan  @ralena  @Beavix  @Yeba 
          Pai, eu ce tot zic !?Un referendum nevalidat din cauza neparticiparii inseamna Delegitimare si pentru pucisti. De ce sa insemne numai pentru procentajul lui Base? Sa-i lasam sa alerge singuri pe pista. Interpretarea datelor ne apartine si noua, nu numai lor..

          Reply
    3. romanicu

      @Yeba @Ivan Zubeldian Boicotul ca sa fie boicot trebuie sa fie organizat Altfel este doar fuga si comoditate Oricum rezultatele vor fi falsificate si oricum nu se va atinge cvorumul Singura solutie sunt protestele de strada care sa fie auzite la UE asa incat sa-i forteze sa admita conditia de validare pusa de CCR
      Deci: ori boicot organizat ori participare masiva! Base a solicitat participare…

      Reply
    4. Bleen

       @Yeba  Dacă mai vii cu argumente pe Blogary, te banez. E nevoie de credință, nu de argumente. Crezi! Crezi! Crezi! Leapădă-te de Satana! Aleluia! Pregătește-te să-l primești în inima ta pe Domnul Băsescu! Îl primești în inima ta pe Domnul Băsescu? Aleluia! Aleluia! Îl primești în inima ta pe Domnul Băsescu? Îl primești? Ă? Ă? Îl Primești?

      Reply
      1. Yeba

         @Bleen Nț. În creier trebuie primit, cu creierul trebuie lucrat. Fiți înțelepți ca șerpii e chiar vorba lui Isus, cu predicatorii politici, ca să zic așa, mă mai contrazic, dar cu Isus nu se cade. 

        Reply
        1. cocosila

           @Yeba  @Bleen O parafraza mai putin crestineasca, buna pentru USL-ei suna cam asa :”Fiti intelepti ca oaia si blanzi ca porcul”

          Reply
    5. liviuta

       @Yeba  @Ivan Zubeldian Nu cred ca se poate fura in toamna asa dramatic cum credeti.
      Nu s-a putut fura atata nici in 1992, nici in 1996, cand stateam mai rau (nu eram in UE, NATO, la butoane erau fostii secu dinainte de ’90, mai harsiti si mai organizati etc)

      Reply
  66. gupi

    crin antonescu vine la Timisoara ca sa participe la un miting organizat de USL.
    As vrea sa stiu si eu (poate intreaba PDLul) cu ce vine crin la Timisoara ?
    – daca vine cu Dacia lui papuc si cumpara benzina de la pompa din banii proprii, nu mai zic nimic
    – daca foloseste insa infrastructura Administratiei Prezidentiale si fute motorina / kerosenul/ benzina pe care le platesc si eu, apoi asta e deja risipa banului public.
     

    Reply
      1. geronimo

         @Yeba  @gupi pentru ca e fascinat de modelul in care a ajuns sa creada : „Tyranosaurus jucatorus”