Plebiscitul USL. Sondaj. Frauda.

UPDATE 29 iulie, 16.50

Constantinescu Bogdan Ionut, CI RT 741375, deţinut la Penitenciarul Giurgiu, a fost obligat să voteze, deşi nu are drept de vot prin hotărîre judecătorească. 496 deţinuţi au votat, mulţi aduşi cu forţa iar zeci dintre ei aveau hotărîre definitivă că nu au drept de vot.

UPDATE 29 IULIE, 15.50

În Breaza, jud. Pahova, reprezentantul Asociaţiei Blogary, Ionuţ Jagă, a fost ameninţat că diseară va fi aranjat de interlopii din yonă. Asta, după ce i-a cerut preşedintelui comisiei (secţia 207) să-l dea afară pe preşedintele PSD din localitate, care venise să se interseye de situaţia voturilor şi de rezultate. Pînă la urmă, la insistenţele observatorului, preşedintele PSD a fost nevoit să iasă din secţie. La secţia vecină, 208, preşdintele comisiei s-a dus să-şi repare maşina, cu ştampila de control în mînă.

Reprezentanţii PDL sînt, aşa cum ne spun obervatorii noştri, sub orice critică. Nu au făcut niciun instructaj la partid, nu cunosc legislaţia, nu au cu ce face poze, în general habar nu au ce trebuie să facă. Unul dintre ei a acceptat ca cineva să voteze cu cartea de alegător. Un alt observator al nostru ne-a spus că pedelistul de la el din secţie a votat. Un alt reprezentant ne descrie reprezentanta PDL în secţie în felul următor: „zici că e călcată de tren şi acum rîcîită de pe şine. Doarme pe ea, habar n-are nici cum o cheamă.”

Prezenţa BEC la 14.00: 21.37%. La 14.00, la locale, era 27.69%. Asta în condiţiile în care pînă acum au ieşit useliştii la vot, că ei sînt rurali şi în vîrstă. Dacă boicotiştii se ţin tare pe poziţii şi nu merg la vot, USL o ia rău în barbă. Atenţie şi la tentativele de fraudă! Tot ce trebuie să facem e să nu votăm şi să fim cu ochii în 4, să nu fraudeze useliştii.

UPDATE 29 iulie, 12.30

USL va frauda atit cit poate (nu suficient cit sa faca cvorumul). Cvorumul se face doar daca se anuleaza boicotul. Iar boicotul nu se poate anula decit prin urmatoarea manipulare: „prezenta la vot e crescuta, e atit % (mare). Deci mergeti la vot si sperati ca Basescu sa aiba un scor cit mai mare” Aceasta se doreste strategia decisiva si cistigatoare a USL-ului. Fara ea, ei nu au nicio sansa. Fara voi, nu e absolut nicio sansa sa se faca cvorumul. Daca USL se mobilizeaza ca la locale si vin la vot si ppdd-istii, si maghiarii,, prezenta maxima va fi de 42-43%, deci nu se fave cvorumul. Azi toata ziua veti fi intoxicati cu prezente mari la vot, ca sa va speriati, sa votati si sa le faceti lor cvorumul. Nu va lasati pacaliti! NU votati, orice s-ar intimpla! Daca voi nu votati, NU se face cvorumul si lovitura de stat este invalidata.

UPDATE 29 iulie, 11.50

La 10.00 prezenta era de 9.05 (marja de 3%). La locale era 8.99%. Ce ne spune asta? Ca daca boicotul functioneaza, alegerile se invalideaza. USL, previzibil, s-a mobilizat foarte bine spre excelent. Sa vedem cit de bine va functiona demobilizarea PDL. Daca va speriati de prezenta si mergeti la vot, faceti prezenta de la locale si validati referendumul. NU mergeti la vot si totul va fi bine. Stati calmi. Fara voi nu se face cvorumul. NU votati!


UPDATE 28 iulie, 21.20

Mîine e ziua intoxicărilor. Indiferent de ce se va spune, scrie, anunţa, NU mergeţi la vot. Dacă vi se va spune ca prezenţa a ajuns la 58 si scorul e 51 DA si 49 NU, staţi acasă! NU mergeţi la vot orice ar fi. Daţi mesajul ăsta mai departe către rude, prieteni, colegi de serviciu, cunoscuţi.

Cea mai eficientă modalitate de luptă împotriva fraudei este absenteismul. Cu cît absenteismul e mai mare, cu atît importanţa şi relevanţa fraudei este mai mică. La o prezenţă reală de 30%, frauda deja nu mai contează, e inutilă, indiferent de cît de mare e desfăşurarea de forţe a USL. La o prezenţă reală de 45%, frauda este decisivă. Indiferent de ce se va spune şi se va întîmpla mîine, nu mergeţi la vot!

UPDATE 28 iulie, 02.18

Acreditarea Blogary pentru referendum

Observatori Asociația Blogary:

Nr crt Prenume și nume
1 Cosmin Alexandru
2 Elena Avădănii
3 Mirel-Valentin Axinte
4 Adrian Baboi-Stroe
5 Niculina Badea
6 Dana-Elena Bratu
7 Petrișor Alexandru Dănilă
8 Mihai Răducu Drăgan
9 Anca Gayraud
10 Ionuț Jagă
11 Camelia Jinaru
12 Maria Krause
13 Radu Niculae Mihaiu
14 Elenina Nicuț
15 Mariana Eugenia Popeșteanu
16 Radu Popeșteanu
17 Niculae Săvuțiu
18 Maria-Magdalena Schubert
19 Alexandru Vărzaru

______________________________

Lucrurile s-au clarificat, așa că acum putem face sondaje și pronosticuri în voie. Eu zic că vom avea o prezență la vot de 38%. Celelalte procente sînt irelevante.

În același timp nu pot să nu remarc că boicotul riscă să fie un semi-eșec fără o strategie comunicațională de delegitimare a referendumului ca plebiscit fraudat menit să desăvîrșească o lovitură de stat.

Ce veți face în 29 iulie?

 • Nu votez (89%, 814 Voturi)
 • Votez DA (8%, 73 Voturi)
 • Votez NU (2%, 21 Voturi)
 • Îmi anulez votul (1%, 5 Voturi)

Total Votanţi: 913

Loading ... Loading ...

Acesta este ultimul articol de dinainte de referendum. Următorul articol va apărea în seara de 29 iulie sau chiar în 30 iulie.  Folosiți  comentariile la acest articol pentru a raporta neregulile și fraude de la referendum.

UPDATE BRONISLAW WILDSTEIN

Vă adresez aceste cuvinte de solidaritate şi de sprijin. Cred că exprim atitudinea polonezilor, care își dau seama destul de bine de situaţia internaţională şi ştiu ce se întâmplă astăzi în ţara voastră.

Încercarea oligarhiei de sorginte comunistă de a-l răsturna pe preşedintele ales în mod legal este clară pentru oricine înţelege câtuși de puțin realitatea politică. Este un atac asupra democraţiei şi independenței națiunii române, executat de aceia care nu-și ascund fascinația pentru Vladimir Putin.

Preşedintele Traian Băsescu s-a străduit cu succes să-și ancoreze ţara în lumea occidentală, a încercat să restabilească în ea principiile elementare ale justiţiei şi să condamne trecutul comunist mincinos și criminal. Acest lucru a dus la declanșarea unei campanii de ură împotriva lui, la fel ca aceea pe care ne-o amintim, în Polonia, în privința Preşedintelui Lech Kaczynski, de pioasă amintire. Ceea ce vedem astăzi este o tentativă de restaurare a “sistemului Iliescu”, un sistem oligarhic, mincinos și corupt, care a tras foloase pe seama țării, iar democraţia a redus-o la aparențe nesemnificative.

 

Am înțeles că, împotrivindu-se acțiunilor ilegale ale tabărei guvernamentale, preşedintele a apelat la boicotarea referendumului. Aceasta nu elimină orice posibilitate de manipulare din partea autorităţilor. Se pare că oligarhia, care dispune de mari resurse, și este sigură de sine, va încerca să facă tot ce-i stă în putere pentru a scăpa de preşedintele, care a devenit reprezentantul României independente. Noi, în Polonia, credem totuși că în cele din urmă el va ieși învingător, iar românii vor reuși să-și apere democraţia şi suveranitatea. Acest lucru este important pentru noi, nu numai din pricina simpatiei pe care nu putem să nu o simțim la vederea unor oameni care luptă pentru aceleași idei ca și noi. Este, de asemenea, și un sentiment al comunității de destin care leagă popoarele din Europa Centrală şi de Est. Suntem conştienţi de faptul că depindem unii de alții, şi că împreună ne vom putea atinge țelurile mai repede.

(ÎN LINIE DREAPTĂ, traducere Anca Cernea)

UPDATE  Karl-Peter Schwarz la By Alexa: Vreţi să vă întoarceţi la vremea lui Ceauşescu?

Facebook Comments

3.070 Comments Plebiscitul USL. Sondaj. Frauda.

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. DrMengele

  Am mai multe repere care de-a lungul timpului m-au ajutat sa nu imi fie rusine ca sint roman (desi la urma urmei, faptul ca m-am nascut in Romania nu e nici vina, nici meritul meu….lol).Elenina a devenit unul dintre ele. Oi fi din gasca de plingaciosi a Base, dar ascultind-o la B1TV, mi s-au aburit ochii.Multumesc Elenina!Si evident multumesc blogaristilor observatori la referendum si tuturor celor de aici, pentru ca existati…;)Inseamna ca nu e totul pierdut.

  Reply
 3. Hongse

  Barbu: Urna mobilă a fost solicitată pentru 30k persoane, e greu să explici 5-700k voturi în plus doar din urna mobilă.

  Reply
 4. Hongse

  Barbu: Urna mobilă a fost solicitată pentru 30k persoane, e greu să explici 500 de voturi în plus doar din urna mobilă.

  Reply
  1. Hongse

   Florina E un semn. În decembrie ’89 am adoptat noul imn al României, iar azi l-am reafirmat. Sper că măcar acum ne deşteptăm pe bune!

   Reply
 5. audax

  Intre 22 si 23 am stat in fata scolii dintr-o comuna de langa Iasi, ca sa vad miscarea: au venit la vot cam 14 persoane (la locale au votat circa 2500), inclusiv 4 babe care abea se miscau. Tipa care a adus doua dintre ele se lauda ca pe una a trebuit sa o scoata din pat, ca se culcase deja.

  Reply
  1. Hongse

   apicultor Ba da. Dacă anunţau 75% atunci mai aveam emoţii, dar dacă antena 3 zice 50.3 atunci poţi paria pe un 43-44%.

   Reply
 6. geronimo

  Cica Tonta, impucistul, multumeste ministerului internelor ptr. felul in care a asigurat votul. Las` ca vezi tu pe urma, Infantilache, plus ce are Elena Nicut sa zica.. Vezi tu, prapaditule !..

  Reply
 7. geronimo

  Sper sa fie măcel la USL ! Sa inceapa sa dea vina unii pe altii, sa se paruiasca (ca dupa Mihaela, dragostea mea!)

  Reply
 8. Louisy

  Pe Antena 3 se tot repeta obsesiv: „Va fi fortat sa renunte, nu e posibil sa te opui atator oameni”.Mi se pare o invitatie cat se poate de explicita la nerespectarea rezultatelor referendumului, am impresia ca bat toba pentru iesire explicita in strada. O incadrare penala nu exista pentru acestia?

  Reply
 9. Nea

  Dinescu, ambetat: cum îndrăzneşte Băsescu să vorbească la ora 23.05 când mai sunt mii de oameni, zeci de mii de oameni în secţii, cu ştampila în mână.

  Reply
 10. Nea

  Premieră mondială: pentru prima oară în istoria omenirii, am reuşit să-l ascult pe Crin fără să-mi vină să borăsc. Ba chiar mi-a făcut oarece plăcere sadică.

  Reply
 11. revealer

   (Purtind in mina o torta): Antena 3 e aici? Unde e Antena 3? Va dau voua flacara democratiei, poate o aprindeti si la Antena. Democratia frige la maini.Traian Basescu

  Reply
 12. Boghy

  Oameni buni, mai avem de luptat cu paiatele astea. Dar acum am primit o gura de oxigen care ne intareste.

  Reply
  1. Rheia

   Yeba Eu ți-am eliberat un ștuț, că oricum mi se blocase nărozia de IE8 (da, Anarchix, știu că mă bănuii de uselism, dream on!)

   Reply
    1. Rheia

     EroulBula Eh, nu te-am lăsat! Nu mai puteai tu de mine…. Zi mai bine că nu voiai s-o împarți cu nimeni! (emoticon cu limba scoasă)

     Reply
 13. Hongse

  Ahahahahaha: Băse: unde-i antena 3? E aici? Vă dau vouă flacăra democraţiei, sper să nu vă frigă la mâini! 😀

  Reply
 14. Ilinca

  Daca sarbatorim victoria trebuie neaparat sa o facem in Covasna sau Harghita. Aia ne-au salvat fundurile! Nu stiu de ce nu se lamuresc cu UDMR-ul dar asta e, nu le poti avea pe toate.  

  Reply
 15. _felix_

  Nu inteleg de unde mesajul de invingatori detasati la PDL. Este chiar jenant, nu reusesc sa pricepea problema uriasa in care se afla. E posibil sa fi ramas in functie, dar la limita. De unde trag concluzia ca indemnul la boicot nu a fost bine inteles. Si asta din cauza ca nu au avut o strategie unitara.Daca nu e validat referndumul, speram ca vor avea o strategie clara si unitara pentru parlamentare.

  Reply
 16. elgreco

  PUIE MONTA, PUIE usl, PUIE CRIZEL, TRAIASCA ROMANIA, SUS PATRIA, jos cozile de topor din rusia 

  Reply
    1. Rheia

     Yeba A fost pe A3, în direct. Pe urmă, cînd să dea și înregistrarea declarației lui TB, mi s-a blocat kktul de IE8.

     Reply
    2. Rheia

     anarchix Mie nu-mi merge porcăria de iCool TV decît în IE. Ce, crezi că io nu știu ce hoit de soft e ăsta?! Că de obicei mă dau în Chrome.

     Reply
  1. Rheia

   GabiDumitru Eu i-am ascultat tot discursul. N-a fost pentru noi, ci pentru tanti Europa, deci n-ați piierdut nimic.

   Reply
    1. Rheia

     teocharis Mi s-a părut important, ca să-mi dau seama ce ni se pregătește. Adică să-ncerc să ghicesc. din ce spune și cum spune păduchele din fruntea useleilor.

     Reply
  1. subway

   anarchix Ii voi transforma in saci de box la propriu…numa’ sai aud ca deschid gura. M-am saturat sa-i tot ignor.

   Reply
 17. adina

  Felicitari observatorilor Asociatiei Blogary care au contribuit cum au putut la incetinirea si stoparea fraudelor, si aici ma gandesc in primul rand la Elenina.

  Reply
 18. subway

  Oricum, prea multi au votat. Prea multi prosti…dar despre asta mai tarziu. Sper ca Base stie ce vorbeste.

  Reply
 19. Ilinca

  CCSB Ora 21 – 84-16 la prezenta 44%….. Teodor Tita zice ca prezenta a fost 41.8 la 21.30 din surse foarte de incredere. 

  Reply
 20. Hongse

  FLACĂRA DEMOCRAŢIEI A RĂMAS APRINSĂ! (Băsescu)PS: Băse, către reporteriţa RTV (sau realitatea) Mai tineţi-le şi-n mână (era vorba de microfoane)…

  Reply
  1. geronimo

   vbkiler  e cam cum am anticipat  alaltăieri : 42-45 % , cu fraudare, cu tot . Dooaaaaane, Tie iti mulțam !!!

   Reply
 21. Boghy

  Oricum, partea buna este ca USL a scazut mult in Ardeal, Banat si Tinutul Secuiesc. S-au lins pe bot. La cat i-au jignit azi…

  Reply
 22. adina

  singurele exit-poll-uri Antena 3 si Realitatea TV. Vax in ploaie !. Sa asteptam numaratoarea paralela a PDL mai vedem noi dupa aia.

  Reply
 23. GabiDumitru

  De citeva ore isi pregatesc infrangerea.Cererea de prelungire face si ea parte din tactica:vor spune ca BEC-ul(basist,se stie) a impiedicat milioanele de votanti care stateau la cozi.

  Reply
 24. GabiDumitru

  Vor anunta victoria,se vor ascunde dupa marja de eroare,iar in final poporul uselist va intelege ca dictatorul iar i-a furat.Nu-l bat astia pe Base nici sa vrea el;)

  Reply
 25. Blogalistan

  Pentru aia cărora li s-o apliecat di la gratari! Sa dea pe antena III  – e un vomitiv perfect! Faza cea mai nasoala pentru vuvuzele si trompete este ca „vidanjorul sef” nu le-a comunicat următoarea mișcare! Sa-i vezi vreo 5 minute cum se perpelesc de „dragul democratiei”.Căldură mare monșer!

  Reply
  1. Rheia

   Blogalistan Exact aceeași impresie mi-au dat-o și mie, arătau ca niște hiene dezorientate…. 

   Reply
 26. Sam85

  Desi initial spusese ca nu o sa faca declaratii, inteleg acum ca Basescu o sa faca declaratii la 23:00

  Reply
  1. CiufutozaurusRex

   Sam85 in astfel de situatii, inainte cu minute bune sa se spuna primul cuvant, imi dau seama cu agerime ce se intampla dupa moacele alora care se perinda pe acolo, oameni din staf, de-aia care duc o hartie, soptesc pe-acolo.

   Reply
 27. subway

  Acum am ajuns si eu acasa dupa ce am patrulat toata ziua pe la 10 sectii
  de votare (3 in comune limitrofe). A fost liniste si putini oameni.
  Acum vad stirile la B1 si ma iau toti dracii.

  Reply
 28. Bleen

  Observatorii Blogary sînt ok. În Breaza, secţiile 207, 208, acolo unde e Ionuţ Jagă, sperăm ca băieţii să rămînă calmi.

  Reply
    1. adina

     anarchix incepe sa ma enerveze cristoiu, am senzatia tot mai puternica ca e cartita in tabara lui Basescu. Dar s-ar putea sa fie si ora tarzie de vina.

     Reply
  1. Boghy

   GabiDumitru Doamne ce satisfactie as avea. Ce descarcare nervoasa. Cred ca m-as ingrasa instant cu vreo 3 kile.

   Reply
 29. sanantonio

  Am ajuns la timp din Turcia, încă mai am timp să boicotez! Pînă la urmă, unde s-a amplasat urna de vot?

  Reply
   1. sanantonio

    Ilinca Păi nu știu care-i cea mai apropiată urnă de boicot, asta e problema, că mai doar un sfert de oră și de-abia am deschis prima bere.

    Reply
   1. sanantonio

    Nea, m-am întors dintr-un exil de trei luni tocmai la timp ca să prind boicotul acasă, și tu mă trimiți înapoi? Nu pot să-i urez ”chukumu yala” cu căldură, din România?

    Reply
  1. valid

   Sam85 sint vesnicele lor manevre in care forteaza rezultatul din exit poll-uri. nu stiu sa le fi mers vreodata. nu cu basescu.

   Reply
 30. valid

  ce o sa-i ia felix la facalet pe maimutoi si paiata,ptr ca i-au irosit banii si l-au lasat in miinile lu tanti aia legata la ochi

  Reply
 31. newmans

  complet: fizic si matematic nu se poate sa fie cvorum dupa estimarile de la ora 20: 2,1 mil voturi, 700. 000 voturi/ora, adica 14.000 voturi/minut este imposibil. doar daca s-a furat cu urna mobila. asta era ingrijorarea lui videanu…din pacate se pare ca politia a facilitat si va legitima frauda!

  Reply
 32. apicultor

  Au fost 600 000 de buletine de vot trimise in afara tarii. De acolo pot veni maxim inca  Asta inseamna inca 3% la estimarile de la BEC.

  Reply
 33. Pataphyl

  Întreba cineva de spitalul Socola. Iaca: http://www.ziaruldeiasi.ro/politica-locala/senatorul-dumitru-oprea-a-sesizat-doua-cazuri-penale-la-sectia-de-vot-166-din-iasi~ni8ofv(copy/paste, nota bene 🙂 ) :12:30Au fost solicitate 180 de buletine de vot pentru Spitalul Clinic Socola. Urna mobila care s-a deplasat a trimis 700 de buletine.

  Reply
 34. newmans

  fizic si matematic nu se poate sa fie cvorum dupa estimarile de la ora 20: 700. 000 voturi, adica 14.000 voturi/minut este imposibil. doar daca s-a furat cu urna mobila. asta era ingrijorarea lui videanu…din pacate se pare ca politia a facilitat si va legitima frauda!

  Reply
 35. Rosu

  ce bou isi pune reclama in ora asta la teve? ca aia care cumpara publicitate la bere la clinica de hepatici…

  Reply
 36. Nea

  Voiam să mă duc la secţie să verific ostentativ dacă a semnat altcineva în locul meu. Dar îi las în mizeria lor. AMR 25 de minute

  Reply
   1. Canadiana

    anarchix nu. el a pregatit terenul. a vrut sa zica asa: daca rezultatele sunt de 52%, acceptatile, pt. ca frauda nu a fost masiva.

    Reply
   2. Canadiana

    anarchix u. el a pregatit terenul. a vrut sa zica asa: daca rezultatele sunt de 52%, acceptati-le, pt. ca frauda nu a fost masiva.

    Reply
  1. Ze Phsyco

   Rosu Erau nevoie de peste 293.000 de incidente confirmate pentru a fi considerat ca fiind organizat nebine 

   Reply
   1. Hongse

    teocharis A zis că dacă cineva e în secţie la ora 22:59 el trebuie să-şi exercite votul. Cât trebuie până pune ştampila.

    Reply
 37. EroulBula

  Cacatul de Rus a iesit si spune ca micile incidente nu vor afecta corectitudinea referendumului.

  Reply
  1. Beavix

   EroulBula Are dreptate Rus, nu micile incidente sunt problema. Cu alea mari e buba, da’ pe alea nu le-a vazut nimeni din „structurile” MAI. Deci nu ezista.

   Reply
 38. Hongse

  MAI: Rus declară că a trimis o ambulanţă în Zambaccian, amlulanţă dotată cu fulare Burberry.

  Reply
 39. Canadiana

  rus pregateste terenul pt. fraudarii masive. zice ca totul s-a desfasurat minunat si bine organizat. hello, inca nu s-a incheiat.

  Reply
  1. vbkiler

   EroulBula Au si ei o reputatie de aparat nu pot sa dea rezultatele reale si nici manipularile lui Felix

   Reply
 40. MariusBadea

  Cred ca USL o sa declare ca referendumul nu este valid din cauza fraudelor mult prea mari si numeroase :)))Asa ca vor trebui sa-l faca din nou.

  Reply
  1. Rheia

   MariusBadea Daaaa, ca Meșterul Manole, de nenumărate ori, pînă se sacrifică Pontana să se lase zidit înăuntru…… 

   Reply
   1. adina

    Canadiana parca va pregatiti sa renuntati pentru multa vreme la acest ”lux” (ciocolata, barbierit, etc.). Nu se daduse consemn la calm ? Mai e o jumatate de ora si basta.

    Reply
  1. CiufutozaurusRex

   Nea eu am fost la ai mei, la curte, la racoare si am mancat pepene verde. bun, misto, refreshing.

   Reply
 41. teocharis

  mai intereseaza pe cineva ca la ora asta nu mai intra niciun votac in sectii dar procentele crescoh dear

  Reply
 42. Rheia

  La Antena 3 are loc o pre-fezandare a publicului în vederea acceptării ideii de „oricum n-avem nevoie de cvorum”.

  Reply
   1. Hongse

    Yeba Că Băse a pierdut şi trebuie să iasă în conferinţă de presă şi să-şi anunţe înfrângerea. Gata, am tăiat sonorul.

    Reply
   1. Nea

    anarchix Cristoiu a fost dintotdeauna pe shit list. Noi ne-am făcut că nu vedem şi că am uitat, lunice astea, când eram disperaţi şi foarte puţini. 

    Reply
   2. revealer

    anarchix Vorbim totusi de cineva care a aparea la Galmea in emisiune constant acum cativa ani. Era unul din invitatii permanenti.

    Reply
    1. Rosu

     adina Mai, Daciana e fata de pesedist, ieuroparlamentarita si nu e matusica la crucea rosie… Daciana vrea victorie, altfel ii bai!

     Reply
 43. Florina

  Madame Blogary‎10.00: 9.05% (3.15% pe oră) – 9.05% în interval (3.05% pe oră)14.00: 21.37% (3.05% pe oră) – 12.32% în interval (3.08% pe oră)17.00: 26.89% (2.69% pe oră) – 5.52% în interval (1.84% pe oră)20.00: 37.67% (2.90% pe oră) – 10.78% în interval (3.59% pe oră) Ca să se ajungă la 50%+1, de la 20.00 la 23.00 are nevoie de 12.33% (4.11% pe oră)Dacă se păstrează media de la 17-20, adică 3.59% pe oră, se va ajunge la o prezenţă de 48.45%

  Reply
 44. Bleen

  10.00: 9.05% (3.15% pe oră) – 9.05% în interval (3.05% pe oră)14.00: 21.37% (3.05% pe oră) – 12.32% în interval (3.08% pe oră)17.00: 26.89% (2.69% pe oră) – 5.52% în interval (1.84% pe oră)20.00: 37.67% (2.90% pe oră) – 10.78% în interval (3.59% pe oră)Ca să se ajungă la 50%+1, de la 20.00 la 23.00 are nevoie de 12.33% (4.11% pe oră)Dacă se păstrează media de la 17-20, adică 3.59% pe oră, se va ajunge la o prezenţă de 48.45%

  Reply
 45. teocharis

  buuuun, deci la de 17.00 la 20.00 bec da o crestere de 10% a prezenteice % vor „indrasni” ptr intervalul 20.00-23.00

  Reply
 46. promaa2002

  Biroul Electoral Judetean Bacau a fost anuntat ca un
  reprezentant al biroului unei sectii de votare din Targu Ocna avea
  buletine de vot gata stampilate in interior.”Am fost
  sesizati ca unul dintre membrii biroului unei sectii de votare,
  reprezentant al unui partid, a fost surprins cu buletine de vot gata
  stampilate. Am anuntat politia si in acest moment se deruleaza
  cercetari”, a declarat, pentru Agerpres, Ovidiu Pralea, presedintele BEJ
  Bacau.http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12909643-bacau-membru-biroului-electoral-unei-sectii-votare-descoperit-buletine-vot-gata-stampilate.htm

  Reply
 47. Yeba

  Antena 3 deplânge faptul că s-a pus cvorumul prea sus, el în realitate fiind de mult depășit. Și da, sunt un pic iritați, le-o fi cald.

  Reply
 48. EroulBula

  Din ce se vede pe judete:In Ardeal doar 3 judete au trecut de 35% (CS, HD, BV)In restul tarii doar Tulcea si Bucuresti (toate sectoarele) au ramas sub 35%  -32,9%In fine, s-a vazut si boicotul Bucurestiului.

  Reply
  1. Rosu

   EroulBula Bai, eu stiu ca de la voi, de peste dealul carpatilor tot ce e dincoace e Ardeal, dar sa stiti ca amaritul ala de Caras e in Banat, care la rindu-i e despartit de munti de Ardeal… 

   Reply
   1. valid

    Rosu in caras e un baron f rosu, in caz ca ati uitat. procentul furturilor sint direct proportionale cu marimea baronilor

    Reply
 49. valid

  dupa parerea mea referendumul asta a fost f bun. ;e-a tocat o gramada de bani fraierilor, bani care s-ar fi dus in alegerile parlamentare ( ginditi-va ca toate afisele alea ar fi fost cu monta si paiata ) si in plus le-au si erodat destul procente prin scanadalurile care au iesit la suprafata. cu ajutorul prostiei lor in toamna nu vor avea majoritatea.

  Reply
   1. valid

    Boghy astept sa vad ca incep arestarile si pe motive de votare multipla,ptr ca sa se termine odata ptr intodeauna cu obiceiurile astea.

    Reply
    1. anarchix

     valid aici e secretul succesului. trebuie sa fie aplicata legea de la dragnea pana la chivuta care a fraudat pentru o sticla de tzuica.

     Reply
   2. GabiDumitru

    Boghy Exact,daca acum au furat minim 5% din total,raportat la cei prezenti inseamna aproape 10%.Ce sa le faci astora la parlamentare?

    Reply
 50. Nea

  Puneţi urechea pe şina de tramvai care vine dinspre sediul PSD=PNL şi veţi auzi un murmur tot mai clar: „Tu-ţi morţii mă-tii Victor,  Tu-ţi morţii mă-tii, Crin”. Nu e zgomotul roţilor, ci incantaţia lui Felix şi a celorlalţi puşcăriabili.

  Reply
  1. anarchix

   Nea Daca iti amintesti in The Hunt for Red OCtober. Comanandul unui sub rus care-l urmarea pe Connery era atat de obsedat de el incat si-a trimis torpila catre propriul submarin.Unul dintre marinarii lui ii spune: „You killed us you son of a bitch!”

   Reply
  2. Rosu

   Nea Mai degraba invers: de la vicroita si crinuta cred ca merg acum mesaje de felicitare catre patronii lor spirituali, catre guru Felix si compania, care le-au susurat in urechiuse ca treaba e ca si facuta… Felix isi pune alt crin si alta ponta, dar ponta si crin nu au alt felix…

   Reply
   1. Nea

    Rosu Ponta şi Crin trebuie să le fie veşnic recunoscători lui Felix şi Cătălin Voicu. Dacă nu-i băgau ăia în faţă, nu ar fi stat nici 5 minute în fruntea bucatelor într-o ţară normală.

    Reply
 51. dragos paul

  Confirm BEC, ora 20: 37,67%.Jocurile sunt facute.Din acest moment, tehnic vorbind, miza este doar evaluarea dimensiunilor fraudei.Chiar si o simpla medie aritmetica orara arata ca este imposibil sa atinga pragul de 50%.

  Reply
  1. teocharis

   dragos paul depinde cat adaugi pe ora: de pilda, usele adauga 5% trebuie contestate si ne-recunoscute toate procentele adaugate dupa ora 21.00!!!

   Reply
   1. dragos paul

    teocharis Daca adauga chiar si 2% pe ora sunt deja obiect de manuale ca studiu de caz. Nimic peste 40% din acest moment nu mai credibil. 

    Reply
  2. Pataphyl

   dragos paul Domnule Aligică, o să vă zic odată un banc cu media aritmetică sovietică. Am și avantajul vîrstei, deci îl știu de la două generații de mai bătrîni ca mine 🙁

   Reply
 52. Florina

  Şi încă ceva. Vă înţeleg starea, dar înainte de a leşina pe blog, gîndiţi-vă, vă rog, prin ce a trecut Elenina şi nu s-a pierdut cu firea. Şi să încercăm să transmitem informaţii, nu să chatuim. Vă pot pune în legătură unii cu ceilalţi în privat, dacă doriţi. Nu acum, e drept. Şi repet, vă înţeleg! Dar înţelegeţi-i şi voi pe alţii.

  Reply
  1. teocharis

   EroulBula vad ca acum usele adauga procente la rata de 5ora, adica nr de votaci care mai intra intr-o sectie dupa ora 21

   Reply
 53. Ze Phsyco

  Azi m-am certat cu oameni pe care-i consideram prieteni si mi-am bagat picioarele in destule relatii. Nu credeam ca sunt inconjurat de atatia pupincuristi! JOS PALARIA IN FATA TUTUROR CELOR CARE AU BOICOTAT !

  Reply
   1. Ze Phsyco

    anarchix N-ai habar cati draci am pe mine acum. Pupincuristi si lingai am avut pe langa mine. Dar de azi a intarcat balaia capitalista pentru ei. F.ck them all!

    Reply
    1. Rosu

     Ze Phsyco Nu te necaji si nu o lua ca o tragedie. Oamenii isi formeaza optiuni politice in mod diferit: cei maturi isi cauta de drepturi si interese, cei cu sechele si rasfatati isi cauta in coarne dupa mofturi si ii auzi cu clisee si sloganuri, ca atata ”prind ” ei din politica. E plina lumea de hipsteri si superficiali care au impresia ca stanga e speranta si progres… Nu ii dispretui, ai rabdare, ai mila. Dar arde-i de cate ori ai vreun meci cu ei. 🙂

     Reply
    2. Ze Phsyco

     Rosu Nu e locul acum sa-ti spun ce fel de zi am avut azi. Dar de maine daca ma mai linistesc poate o sa va spun cateva ceva din discutiile de azi. Dupa aia o sa-mi dai dreptate… 🙂

     Reply
    3. Rosu

     Ze Phsyco Inteleg, am avut si eu meciuri, le-am aratat ca scrasnitul lor din dinti si ura le este irationala, au vazut si ”martorii”, dar nu am avut ce le face… Mantra lor e ”Basescu e rau” si nimic mai mult… E o secta.

     Reply
  1. Pataphyl

   Mulțumesc familiei din țară (mama, socrul, trei mătușe peste 90 de ani, alte rubedenii – circa 100 – plus celor convinși FERM de AI MEI. Estimez frauda la peste 40%, sper să nu le ajungă!

   Reply
 54. Hongse

  Dacă mai aud „pe muchie de cuţit” sparg un monitor. Preferabil pe al lui Horia Alexandrescu.

  Reply
 55. quaddelta

  Sper ca din seara asta sa nu mai aud cuvantul URNA decat atunci cand va fi rispit Iliescu in una.

  Reply
 56. Rheia

  Aoleu, ăștia de la ProTV de-a ce se joacă?! Uite ce postează pe FB: Rasturnare SPECTACULOASA de scor! De cate voturi mai e nevoie pentru DEMITEREA presedintelui Traian Basescu –> http://bit.ly/P5DyMSCare scor?????

  Reply
    1. adina

     Rheia era vorba sa nu mai dam intoxicarile usl-istilor pe blogary ca si asa nervii sunt intinsi la maxim. Tot ce vine pe televiziuni e intoxicare USL-ista, exceptand ce zic cei de la PDL respectiv Videanu.

     Reply
    2. Rheia

     adina N-am dat nici o cifră, doar m-am întrebat la ce se referă noțiunea de „scor”. Și cine din noi s-ar mai lăsa intoxicat, la ora asta?! Hai să fim lucizi, totuși.

     Reply
    3. adina

     Rheia toata lumea a discutat pana acum despre prezenta, nici un exit-poll facut chiar si de partide nu s-a axat pe dualitatea voturi DA vs voturi NU.

     Reply
 57. EroulBula

  Dumitrescu si Badea sunt pamantii, doar Gadea latra inainte si indeamna boborul la un ultim efort.

  Reply
 58. EroulBula

  Astia tot anunta prezente fantastice la A3 dar sunt pamantii si cacati la cur. Uitati-va ce mecle au :-)))))

  Reply
 59. Florina

  Elenina Nicuţ, FBAm plecat. Prezenta estimata 1300/1704, suplimentarele nu le stiu, ca nu m-au mai lasat sa vad listele. Evident, a refuzat in continuare sa inreg cererea de suspendare.Sorry, dar chiar mi-a fost frica 🙁

  Reply
   1. adina

    anarchix s-o fi insotit el pe Elenina la sectia de votare, in loc de lesinatii aia de politisti. Zici ca le era jena alora sa puna piciorul in prag in fata comisiei din sectie

    Reply
  1. ToxicMushroom

   Florina regret nespus ca ai trecut prin asta dar sa stii ca ce ai facut tu conteaza enorm pentru oamenii ca noi. sunt mandru ca sunt in aceeasi tabara cu oameni ca tine. te imbratisez

   Reply
 60. ToxicMushroom

  mi-a scapat degetul pe telecomanda si am ajuns la A3. adunara indignatii sa se revolte acolo. ce-or avea de gand cu pensionariii aia cu fete razboinice??

  Reply
  1. Rosu

   teocharis La Timisoara mai iasa numai fanaticii, ca ploua bine, des, asezat, banateneste, gospodareste. Pune Dumnezeu apa la cucuruz, nu-i e mila de usele, doar de romanii care asteapta malai la toamna 🙂

   Reply
   1. vbkiler

    Yeba Nu cred, daca se merge asa in continuare nu scot mai mult de 43-45%, iar in mod normal afluxul dupa ora 21 ar trebui sa scada

    Reply
    1. Yeba

     vbkiler „normal”…. In timpul războiului ăia ca mine erau împușcați, să nu mai sufere…

     Reply
 61. Florina

  Sebastian Lazaroiu, FBFrauda USL e uriasa. Chiar si asa nu pot depasi 45-46%. Maine sau poimaine o sa avem si dimensiunea fraudei. Sa nu ne surprinda 7-8 puncte procentuale

  Reply
  1. valid

   Florina ei au furat cit credeau ca trebuie, ceva pe la 10% dar se pare ca procentul boicotistilor a fost mult mare mai decit il estimasera 🙂

   Reply
  2. BauBau

   Florina Mi se pare esential ca Basescu sa nu recunoasca rezultatele referendumului in cazul in care frauda e atat de mare incat totusi se valideaza. Trebuie s-o spuna clar si raspicat!

   Reply
 62. GabiDumitru

  Repet,daca ar fi dupa capul lor prost,uselistii ar fura fara numar,peste 100%,dar nu le merge pe plan extern.Cu exceptia Rusiei,normal:)

  Reply
   1. Annia

    anarchix Ca sa nu mai vorbim de frauda! Cu cat e mai intuneric, cu atat ii mananca pe unii palmele…

    Reply
 63. Rosu

  Domnilor, o chemare mai putin crestineasca, dar la razboi te spovedesti inainte si dupa, nu in timpul…THIS IS SPARTA! bai Ponta, Dragnea, Oprisan si hailalti martafoi cu freza! 

  Reply
 64. EroulBula

  Fenechiu abereaza ca au facut pragul si ca sa iasa votantii lui Basescu sa-i mai repare din procent.Cred ca aude deja motorul dubei. :-)))))

  Reply
  1. Rheia

   EroulBula La Constanța pe plajă am văzut azi, între 17 și 20, atîta lume, că m-am speriat! Dacă ăia din apă veneau și ei pe uscat, nu ne mai încăpea nisipul!

   Reply
 65. Ilinca

  Ah, si am uitat sa zic, in afara de mine mai era un tanar in fata sectiilor care sprijinea un gard. Asta o fi pedelistul promis in fata fiecarei sectii? Mentionez ca nu avea aparatura de filmare si nici vreo hartie pe care sa noteze eventual cati oameni intra in sectie. 

  Reply
 66. EroulBula

  Emil Hurezeanu pe Realitatea, echilibrat, neutru, filozofic.Eu raman la opinia ca l-au sunat de la Langley sa-i aduca aminte cine-i platea salariul la Europa Libera.

  Reply
  1. valid

   Sam85 eu merg pe un 40%. timpul normal ptr votare a cam expirat. nu  prea vad cien mai poate vota acum. singura lor sansa este sa-i sperie pe unii din tabara proboicot, dar putine sanse si in directia aia. cred ca ar fi bine ca paiata sa pregateasca speachul cu retragerea din viatas politica. si becali actele pentru australia

   Reply
 67. apicultor

  voi sunteti convinsi ca datele de la BEC sunt reale si nu sub-estimate?am mari temeri ca asa se intampla. E prima oara cand merg pe estimari si nu stim daca estimarile includ listele suplimentare sau sectiile deschise in restaurante sau hoteluri (miza traficului electoral)

  Reply
   1. promaa2002

    EroulBula sunt in total 18000 sectii, ei au un esantion 3000 sectii, abaterea statistica este sub 1 %, au date super exacte

    Reply
    1. promaa2002

     EroulBula la iultimele  alegeri au avut 0,25 % eroare, chiar basescu a zis la b1tv acum cateva zile

     Reply
  1. Rosu

   apicultor Ce-ti pasa tie, chip de lut, daca sunt eu sau altul? :)NU ne intereseaza, amice. Dumnezeu miluieste, noi nu ne ducem la mascarada, ce, suntem paiate?

   Reply
 68. Ilinca

  Eu m-am speriat, recunosc, si am dat fuga la sectia de votare sa vad cu ochii mei cum se buluceste lumea si sa fac si eu poze cu recensamantul prostilor. Guess what? In 5 minute de stat in fata sectiilor (2 sectii de vot intr-un liceu, ultracentral, Brasov) a intrat un singur ratacit, nici nu stiu daca era votant sau nu. Inauntru era pustiu, membrii comisiei cascau de li se rupeau falcile. In viata mea nu am mai vazut asemenea deziteres fata de votare si am fost la toate alegerile de pana acum. Dupa ce prezente au anuntat, cred ca au furat aproape jumatate din voturi. 

  Reply
  1. teocharis

   Ilinca ia un taxi si fa fotografii in toate sectiile din Bucuresti!you can count on reimbursement

   Reply
  2. Annia

   Ilinca Pericolul e la sate, unde oamenii sunt amenintati de primari. Dar sa speram ca nu vor reusi sa faca diferenta.

   Reply
 69. MariusBadea

  Mama ce me enerveaza H. Alexandrescu la B1! Ii tot da inainte cu repetarea referendumului. Bai maestre, nu curtea, BEC decide daca referendumul este valid sau nu. CC decide doar ca Piratu se intoarce la Cotroceni.

  Reply
  1. valid

   Never G asta era prost de cind il stiu. habar nu am de ce a intors armele ca era un psd-ist imputit. probabil e o cirtita

   Reply
 70. Annia

  Eu am fost la gratare, toata ziua. Mi-am tinut invitatii focusati pe mititei, friptane si sprituri. Pe singurii in pericol de a merge la votare- socrii mei- i-a depus fiica-mea la ei acasa, in urma cu 30 min, prea obositi sa mai faca macar un pas.Am citit, rapid, postarile voastre: incredibil ce a patit Elenina!!!! Astia nu mai au nicio limita!

  Reply
  1. Boghy

   GabiDumitru Poate zilele astea cumplite vor reprezenta un punct de intoarcere. Poate se schimba ceva.

   Reply
  2. Rosu

   GabiDumitru Nu mai dati, stati linistiti, bagati sabiile in teaca si stati cuminti in rinduri pana dupa 23.00. 

   Reply
  1. promaa2002

   Florina asa e . sa stam calmi, nu mergem la vot oricate intoxicari baga USL ! prezenta la ora 20 este de 35-36 %, e super ok !

   Reply
 71. andreea1

  De azi dim, ca sa nu mor de inima,  fac cura tprin casa, praf, parchet, tocuri,  usi. Ce naiba fac pana la 23, ca sunt nevricoasa? ma duc la vecini? 

  Reply
  1. Rosu

   andreea1 Fa-ti un ceai, du-te dupa un citro, viziteaza un prieten, fa o fapta buna. Nu te necaji! Nu te duce nici macar la 100 de metri de sectia de vot. 🙂

   Reply
 72. Hongse

  B1: Manifestaţii „spontane”. Apropo, erau nişte unii la Piaţa Victoriei (în metrou). Îi aşteptau nişte jandarmi la Ştefan el Mare, şi erau cam şucăriţi că prestau ore suplimentare.

  Reply
 73. SuperUser

  Elenina a vorbit mai devreme cu Lazaroiu la tel. Mai departe inteleg ca o sa vorbeasca el. E haos la sediul de campanie. Ca-n filme.

  Reply
   1. valid

    EroulBula de la fulgere mi-a cazut si curentul. Rosu nu poti sa te linistesti un pic. unii oameni mai vor sa folseasca netul seara asta, sau daca tot nu ai ce face distribuie jetul ala de ploaie prin muntenia

    Reply
   1. adina

    promaa2002 la b1. A anuntat ca vor da rezultatele numaratorii paralele efectuate de ei inaintea BEC-ului pentru comparatie.

    Reply
 74. musiuplugary

  Elenina Nicut a fost in direct la B1 prin telefon. Are probleme si nici macar politia locala nu a reusit sa o insoteasca in interiorul sectiei de votare din Teleorman unde se afla. A facut un apel la Ministerul Public. Scuze daca s-a mai postat.

  Reply
 75. promaa2002

  nu intrati in panica, nu mergem la vot orice diversiuni baga USL ! la ora 20 prezenta e de 35 % ! e super ok !

  Reply
 76. Nea

  Am fost la ştrand. La ora 20.00 am dat drumul la radio în maşină, pe România Actualităţi.Ştirea 1: Azi e ziua Imnului Naţional, s-a intonat la Vâlcea, lalalaŞtirea 2: Lupte grele în Siria, lalalaŞtirea 3: Olimpiada de la LondraŞtirea 4: MeteoConcluzia: Fraţilor, cred că am învins.

  Reply
 77. Sam85

  Acu juma de ora un amic a primit un sms „hai la vot, putem castiga” semnat Traian Basescu. Doamne da prosti sunt uselistii..

  Reply
 78. EroulBula

  Da, baietii sunt in cacat, nu mai au de unde sa aduca votanti la tara ca aia s-au culcat la ora asta.

  Reply
   1. valid

    tiestoster e ok , ptr ca de aici incolo nu mai pot vota decit sustinatorii lui base, care nu prea se lasa scosi la vot

    Reply
 79. EroulBula

  Hotii si-au cam epuizat bazinul electoral si o dau in diversiuni, ca sa pacaleasca votantii lui Basescu sa iasa la vot.STAM ACASA !

  Reply
 80. Hongse

  Mişto promo-ul de la B1:Ponta: Vrem o ţară democratică, care să asigure libertatea presei.Antonescu: Voi mai apăreţi? Mă refer la B1 şi evenimentul zilei…(ceva pe-acolo)

  Reply
 81. quaddelta

  La dracu! In sectorul 4 s-a luat lumina. Am trecut pe CDMA si mai am o ora de baterie la laptop.

  Reply
    1. Hongse

     Boghy @adina 4 minutes agoBlogary e mai credibila decat oricine altcineva, zice ziaristul cu barbuta de la B1.Date credibile! 😛

     Reply
   1. anarchix

    Boghy nu e scuza. simpul fapt ca cei care lanseaza asta sunt USL-isti ar trebui sa fie un indicator suficient ca  trebuie facut exact invers.

    Reply
   2. Florina

    Boghy EU CE SPUN AICI? ORICE AŢI AFLA, DECI NU VĂ INTERESAZĂ CĂ-I CREDIBIL SAU NU, NU MERGEŢI LA VOT ŞI NU ÎNTREŢINEŢI ŞI NU RĂSPÎNDIŢI PANICA!!! E CEL MAI RĂU LUCRU PE CARE PUTEŢI SĂ-L FACEŢI, PE LÎNGĂ VOT: 

    Reply
 82. teocharis

  cea mai eficienta metoda anti-frauda: transmisii live foto din sectiile de votare care sunt cvasi-goale!

  Reply
  1. adina

   teocharis pai d-aia au sarit la bataie cand au vrut sa filmeze in sectia de votare echipa de reporteri de la B1

   Reply
    1. Rosu

     GabiDumitru Bolsevicii nu stiu sa faca lucrurile cu subtilitate, numai drept in raspar cu dreptul si morala. Lenin nu zicea ca nu de lege au ei nevoie, ci de putere? Puterea=lege in ierarhia lor de valori. Puterea face legea, peste tot si peste toate.

     Reply
  1. Rosu

   GabiDumitru Exact! Stati linistiti, nu va dati in bratele anxietatii. Numa incet, dragilor, numa incet… Doamne ajuta! Azi la predica pana si preotul nostru a spus ca nu traieste omul numai cu bani si ca mai presus de mancare si bautura omul are nevoie de adevar si de dreptate! 

   Reply
 83. daniel04

  Una buna de tot de-a lui Dan ‘Tapalaga, pe FB:Dan Tapalagaacum 20 minutePanica la Antena 3. Tipete mobilizatoare, ragete patriotice, panglici pe gura. Impartial, ordona practic poporului sa iasa la vot altfel se duce dracului Romania. Scriitorul Lucian Avramescu umbla la sentiment. Recita o poezie despre mersul la vot. Ce poate fi, in fond, mai poetic, decat urna, votul, stampila? Astia si-au pierdut mintile.Ticalosia sta in faptul ca apelurile disperate la vot sunt evident in sensul demiterii presedintelui, din moment ce PDL boicoteaza oficial referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.Televiziunea lui Voiculescu a turbat simtind ca va pierde. Radu Tudor, Bogdan Chireac si femeia cu tigaia spumegau impotriva ardelenilor din cauza ca stau in casa. Ungurii sunt la un pas de a fi proclamati tradatori de neam la Antena 3 din cauza ca ar fi ascultat indemnul lui Victor Orban. Chireac era in pragul apoplexiei: Pentru prima oara in istorie asculta ordine de Budapestaaaaa.Altceva le-as sugera simpaticilor de mai sus. Sa explice ei cum se face ca in judetele din Ardeal dominate de USL la locale, adica unde PSD si PNL au castigat atat resedinta cat si judetul (Oradea, Zalau, Satu Mare, Bistrita, Maramures), prezenta e mica. Ok, unele sunt judete cu ceva minoritate maghiara. Dar Maramures, Bistrita? Adica propriul electorat, care i-a votat la locale, unde-i? Le-a intors tocmai acum spatele marilor oameni de stat Ponta si Antonescu?

  Reply
   1. valid

    anarchix se merge pe aceeasi strategie. vor sa aiba si ei orele lor de topaieli dupa care pleaca acasa cu coada intre picioare.

    Reply