Ponta bate tot. Antonescu, preferat de pedelisti si peremisti.

Ponta e președinte dacă candidează, Crin Antonescu e foarte vulnerabil, Mihai Răzvan Ungureanu nu are șanse

Într-o finală prezidențială, Victor Ponta l-ar bate pe Crin Antonescu cu 60% la 40%, pe MRU cu 59% la 41% și pe Oprescu cu 55% la 45%. Crin Antonescu ar pierde și în fața lui Oprescu, la limită, 49% la 51%. Dar l-ar învinge pe Mihai Răzvan Ungureanu cu 59% la 41%.

Cum ar alege votanții fiecărui partid într-o finală Ponta-Antonescu?

 

L-ar prefera pe Ponta:

votanții PSD – 66.1%

votanții UDMR – 63.6%

votanții PPDD – 57.4%

 

L-ar prefera pe Crin Antonescu:

votanții PRM – 63.2%

votanții PDL – 58.9%

votanții PNL – 53.3%

 

33.9% dintre pesediști l-ar prefera pe Crin Antonescu, în timp ce 46.7% dintre peneliști l-ar prefera pe Victor Ponta.

Votanții PDL, alături de cei ai PRM, sînt cei mai favorabili lui Crin Antonescu. 58.9% dintre ei ar vota Crin Antonescu iar 41.1% ar vota Ponta. Sondajul nu ne spune însă cîți dintre votanții PDL ar vota.

Deocamdată, prezidențialele sînt o afacere internă a USL. Șansele să fie altceva sînt extrem de mici.

În condițiile în care la cîrma PDL rămîne Blaga și Reformiștii plus Băsescu plus Udrea plus ceilalți nu fac un nou partid iar Ponta și Antonescu vor candida la prezidențiale vom avea următoarea situație: candidatul ”Dreptei” (Blaga sau MRU) nu va intra în turul 2. Indiferent de ce candidat va susține în turul 2 (aproape sigur îl va susține pe Antonescu), alegătorii săi se vor împărți între Ponta și Antonescu și nu vor avea un impact decisiv asupra stabilirii cîștigătorului. În lipsa unui alt partid în afara PDL-ului și Alianței DA, candidatul ”Dreptei” va avea un scor în jurul a 10-20% (dacă PDL și Alianța DA vor avea candidat comun), cu un plus pentru MRU (Blaga va lua probabil în jurul a 10% iar MRU în jurul a 20%). Așa cum am spus, în turul doi aceste voturi se vor împărți între Ponta și Antonescu, indiferent de ce îndemn va da candidatul DA-PDL alegătorilor săi. În același timp, în turul doi o bună parte dintre votanții ”Dreptei” absenți din turul 1, vor merge la vot și vor înclina balanța spre Ponta (așa cum s-a întîmplat și în 2000). Eu așa voi face și sînt convins că mulți vor face așa. Dacă Blaga rămîne liderul PDL și candidat la prezidențiale va fi Blaga sau Mihai Răzvan Ungureanu stau acasă în primul tur și votez cu Ponta în turul doi, de teamă să nu ajungă președinte valetul de casă al lui Felix, un dezaxat extremist și antioccidental.

Facebook Comments

12 Comments Ponta bate tot. Antonescu, preferat de pedelisti si peremisti.

 1. BarbuMateescu

  Bănuieli aşa, nesociologice 😛
  1. Dacă Elena Udrea câştigă congresul PDL, Ponta va candida la preşedinţie. PDL – organizaţional vorbind – va baleia către Ponta în turul doi. Traian Băsescu îl va susţine foarte pe faţă pe Ponta. Ponta va ajunge preşedinte, îşi dă evident demisia din funcţia de prim-ministru, Elena Udrea sau poate chiar Traian Băsescu prim-ministru cu guvern PDL+PSD+UDMR, cu susţinere în parlament aşijderea.
  2. Dacă Blaga câştigă congresul PDL, în turul doi am avea Ponta (cu mesaje de susţinere de la Traian Băsescu, posibil Blogary, intelectualitatea, o mulţime de alţi vectori, etc.) versus Antonescu (susţinut de Blaga, PRM, eurosceptici). Cu oarecare cinism spun că votanţii PPDD vor decide tot, asta dacă mai există atunci, şi Ponta va ajunge preşedinte.
  3. Indiferent cine câştigă congresul PDL, dacă USL va avea candidat unic în turul doi acesta se va confrunta cu MRU sau cu Dan Diaconescu, alt film, altă distracţie.

  Reply
  1. Rheia

   BarbuMateescu La Bănuiala 1 este o premisă foarte subțire, că Ponta va mai fi prim-ministru în momentul ăla, ceea ce eu nu cred, din motive de Liviu Dragnea. Bănuiala 2 are de asemenea o premisă subțire, că Dan Diaconescu se va afla în libertate la momentul ăla, ceea ce eu nu cred. La Bănuiala 3 n-am altceva de comentat decît că aș vrea fiu eu aia care taie bilete la filmul cu pricina.

   Reply
 2. captiva

  Eu zic ca scorul lui MRU e neasteptat de bun si cred (desi sondajul prezentat nu da niciun indiciu in acests ens) ca ar avea sanse ca, in cazul in care ar concura cu Ponta si Antonescu ori cu Oprescu si Antonescu, sa ajunga in turul 2.

  Reply
 3. Yeba

  Pe asta se bazează şi Ponta, pe sondajul ăsta şi pe reacţiile astea, previzibile. Încearcă să-şi diferenţieze brandul de cel al lui Crin şi-i dă înainte cu succes. Eu în 2000 n-am votat în turul II, deşi îndemnurile intelectualilor de la însuşi 22 puteau înmuia multe inimi care băteau anti-Ilici (pe baza aceluaişi raţionament). 
  Părerea mea naivă-cu-pălăriuţă este că mai există timp pentru o solidarizare foarte puternică a celor inteligenţi şi oneşti, de vreun fel, care să semene a boicot total, ca măcar să transmită un avertisment în RO şi un mesaj de decredibilizare în afară. 
  Exact asta a câştigat Ilici în 2000, legitimitate & credibilitate. Or, un gunoi ca Ponta, şi aflat la primul mandat, devine foarte periculos. El va câştiga oricum, „vorbeşte aşezat”, s-a repliat pe aliniamentul „e sărăcie, ţara vrea linişte, dreptate, nu răzbunare” etc. Are cine să-l voteze.

  Reply
  1. Nea

   Yeba Au observat cei de la Kamikaze azi, la aerobaza de la Radio Sport Total: Măcar una dintre promisiunile lui Ponta s-a realizat: „Dacă mă alegeţi, o să curgă lapte şi miere” Deocamdată, doar lapte, deversat pe câmp.

   Reply
 4. Bleen

  Lucrurile se vor rezolva. Udrea castiga alegerile in PDL, trece la tenisi si rucsac, iar Boc devine presedinte la pas.

  Reply
 5. cristian_v

  As fi zis, fara sa cuget prea mult, ca nu ma prezint la vot in cazul unei finale Ponta-Antonescu. Dar, dupa ce am cititmai sus  si am am stat si am cugetat, ma vad deja in fata unei noi finale Vadim-Iliescu. Si, mama ei de viata, atunci am votat Iliescu. Si parca vad ca sunt sanse o sa votez „Iliescu”din nou.

  Reply
  1. Rheia

   cristian_v Ți-am dat Like pentru că am fost fix ca tine. Însă de azi încolo voi fi ca Yeba. În vara lui 2012 am practicat pentru prima oară boicotul. Văd că am supraviețuit. Între două rele, aleg tăcerea. Mi-ar plăcea să pot behăi la fel ca pînă mai an, „nu votezi, nu exiști”. Nu mai. Gata. Oricum nu exist pentru psihoticii care-mi conduc țara. Adică exist, dar „nu mă pun”.

   Reply
 6. abis

  A alege intre Ponta si Antonescu este ca si cum ai fi pus sa alegi intre a muri impuscat sau inecat. Alegi sa mori impuscat ca se termina mai repede si te chinui mai putin, nu pentru ca ti-e mai draga varianta asta.

  Reply
  1. Nea

   abis Aş zice că alegi între a fi aruncat de la etaj sau a fi înecat în căcat. Din motive olfactive, prefer prima. Plus că mă mai gândesc şi la ciocli şi la întristata adunare: nu vreau să o oblig pe Dna. Merkel să stea cu batista la nas.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *