Presedintele Crin Antonescu si sansele dreptei la parlamentare

Dacă Băsescu este demis, trebuie organizate alegeri prezidențiale anticipate în termen de 3 luni (art 97 din Constituție: În termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de Preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte.)

Astfel, Guvernul poate organiza alegeri prezidențiale în interiorul termenului de 3 luni. Asta poate însemna la 9 săptămîni după demitere sau la 2 săptămîni după demitere. Putem avea alegeri prezidențiale anticipate în 12 august sau 9 septembrie sau 30 septembrie sau 21 octombrie, dar nu mai tîrziu de 30 octombrie, atunci cînd se vor fi împlinit cele 3 luni. Deocamdată, conform legii care reglementează alegerea Președintelui României, lege care poate fi modificată oricînd de majoritatea parlamentară, hotărîrea care stabilește data alegerilor trebuie dată cu cel puțin 45 de zile înainte de data alegerilor și cu cel mult 30 de zile după data vacantării funcției, în cazul încheierii mandatului înainte de termen. Campania electorală va avea 30 de zile.

Între timp, Președintele interimar Crin Antonescu poate numi, la propunerea ministrului justiției, Titus Corlățean, procurorul general al României și procurorul șef al DNA. Tot între timp pot fi schimbați șefii serviciilor de informații.

În condițiile în care majoritatea parlamentară nu modifică legea, alegerile prezidențiale anticipate pot fi organizate cel mai devreme în 10 septembrie. Dacă se modifică legea și se modifică termenul de la 45 de zile la 15 zile, atunci alegerile pot avea loc cel mai devreme în 12 august.

Legea electorală (cea care stabilește alegerea Parlamentului) nu poate fi modificată fără a se introduce cerința de maximum 300 de parlamentari, așa cum a stabilit Curtea Constituțională. Astfel, dacă parlamentarii vor să se organizeze alegerile pe același număr de parlamentari ca acum, trebuie să organizeze alegerile pe actuala lege electorală, pe actualul sistem proporțional.

În condițiile organizării alegerilor parlamentare din toamnă pe actualul sistem de vot, șansele ca o alianță sau partid politic să aibă peste 50%+1 din mandate (mandate, nu voturi, atenție!!!) sînt destul de mici. Astfel, guvernarea stă în mîna Președintelui. Președintele este cel care desemnează Prim Ministrul. Și, ca și în 2004 și 2009, desemnarea Prim Ministrului poate aduce după sine crearea majorității.

Am înțeles că în condițiile în care Băsescu pierde președinția la un scor bun, în toamnă dreapta va merge pe un trend crescător (de la 18%, cît are acuma). Să zicem că Băsescu obține un 41% și pierde președinția. Să zicem că, pe trendul pro-Băsescu (????), dreapta își revine miraculos și obține un 40% în toamnă. Ei bine, și? Președintele Crin Antonescu, fie-i numele lăudat, va desemna el un MRU sau un Blaga ca prim ministru?

Dacă în 29 iulie 2012 Băsescu pierde cu 59 la 41, să zicem, credeți că o lună mai tîrziu MRU sau Cristi Diaconescu o să-l bată pe președintele în funcție, Crin Antonescu? Crede cineva că dreapta are în momentul acesta un prezidențiabil pregătit? Mie personal MRU și Cristi Diaconescu mi se par niște prezidențiabili ok, dar nu acum, ci în 2014. Dacă majoritatea parlamentară modifică legea alegerii președintelui și vom avea campanie electorală doar 15 zile iar alegerile se vor ține în 26 august, să zicem, ce șanse ar avea MRU sau Cristi Diaconescu în fața lui Crin Antonescu, președinte al României, cel care are deja notorietate și profil electoral foarte bine conturat, cel care deține cea mai înaltă funcție în stat, este sprijinit de cea mai mare forță politică, care deține puterea locală, structuri teritoriale puternice și absolut toate instituțiile statului la nivel central?

Putem porni și de la premisa că PSD-ul nu-l vrea pe Crin Antonescu președinte și că îl va prefera pe Băsescu sau pe MRU sau pe Cristi Diaconescu. Vi se pare că Băsescu, MRU sau Cristi Diaconescu sînt niște variante mai bune din punctul de vedere al PSD atunci cînd e vorba de justiție, servicii, politică externă și desemnarea premierului în toamnă? Știu că pesediștii și peneliștii se urăsc de moarte și se tot rup, ca să-i facă plăcere PDL-ului și lui Băsescu, dar mă gîndesc că ar trebui să luăm în calcul și varianta în care nu se rup și în care Crin Antonescu este preferabil lui Băsescu, MRU sau Cristi Diaconescu.

Dacă Băsescu este demis la referendumul din 29 iulie, îl vom avea Președinte pe Crin Antonescu pînă în 2017. Președintele Crin Antonescu va desemna premierul atît după parlamentarele din 2012 cît și după parlamentarele din 2016. Da, știu. Dacă Băsescu va pierde la scor decent, dreapta va obține un scor bun la parlamentare, poate trece chiar și de 30%. Da. Și?

PS. N-am înțeles cum ar ajuta dreapta cîteva procente în plus la un Băsescu demis. Oricum, agenda mediatică o face USL-ul. Nu reușesc să-mi dau seama cum ar ajuta un scor de 43% și plecarea de la Cotroceni. Concret, la nivel de impact mediatic, zic. Cum? Hai să facem un exercițiu de imaginație: Băsescu este demis la un scor de 55 la 45. Ce ziceți voi? Ce zic ei? Care e mesajul, care e cîștigul?

PS2. Aud că acest referendum este important pentru dreapta în vederea alegerilor parlamentare. Unde sînt mesajele dreptei în campania asta? Care sînt purtătorii de mesaje? Să înțeleg că Boureanu este viitorul prezidențiabil? Ce oameni ne propune Dreapta? Să nu-mi spuneți că Monica Macovei și Cristi Diaconescu, că ăștia-s boicotiști. Dacă acest referendum este, strategic și ca mesaj, o repetiție înainte de parlamentarele din toamnă, care este mișcarea politică, care sînt mesajele, care sînt purtătorii de imagine și de mesaj? Unde se duce flacăra democrației cînd se duce?

PS3. Apropo de legitimitate și statistică. Geoană a avut cîte voturi în 2009? Știu. O să întrebați: care Geoană? QED.

Facebook Comments

924 Comments Presedintele Crin Antonescu si sansele dreptei la parlamentare

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

    1. cristihan

      @Gramofonu  @Canadiana  @Rezon Greata mi-a starnit si mie citind articolul. Este efectiv INCREDIBIL!

     Reply
 2. Taticu

  Presedintele, mesaj pentru @Bleen  🙂
   
  „Singurul lucru extrem de important este legat de proporţia votanţi «Nu» şi cei care stau acasă, pe de o parte, şi votanţi «Da». Eu cred că cei cu «Da» vor fi mult mai puţini”

  Reply
  1. Canadiana

    @VelculescuVictor Priceless:
    
   „PS: Sper că, prin această defăimătoare scrisoare, nu voi provoca o prea abruptă devalorizare a leului.”

   Reply
  2. Taticu

    @VelculescuVictor Bun, foarte bun. Nu-l va citi nimeni in comuna Francenii de piatra, desigur. Dar nu conteaza

   Reply
 3. Canadiana

  Nastase, mutat de la Rahova la spitalul Jilava. Se pregatesc baietii sa il gratieze pe motive umanitare. Next trip: spa la Monaco.

  Reply
   1. Gramofonu

     @musiuplugary  @Canadiana 
     
    http://worldwari.hubpages.com/hub/The-Motives-of-World-War-I
     
    Romania, like half of the EU, was boiling over with revolution and the threat of revolution. The czar, AN 4-houses, was hoping to keep the PSD dynasty alive. Ways to do this included restoring the prestige that Romania had lost in the putsch of 2-6 July, gaining EU consideration on the expense of its age-old rival Popeye, and presenting itself to the world and to its own discontented citizens as the spiritual, cultural, and military champion of all romanian peoples everywhere.

    Reply
  1. Rezon

   Poate face cineva din stafful de campanie un sticker din tabelul asta si i-l lipeste lui Basescu in frunte.
    
    

   Reply
  2. valid

    @Rezon TB fina de mandat 2012. problema e ca nu sti cit se datoreaza lui tb sau trendului, ptr ca iliescu 2 e net mai bun decit iliescu 1 si si decit milica

   Reply
   1. Never G

     @valid  @Rezon In iliescu 2 s-a trait mizerabil intr-o familie de ingineri cu 5 persoane. Calculam fiecare banut si rezultatul a fost ca doar am supravietuit. Nu ne-am trait viata.

    Reply
 4. Taticu

  Pentru @Bleen , cu dedicatie, din Adevarul:
   
  „Pentru mine, pentru scaunul meu, cea mai uşoară soluţie ar fi să le cer simpatizanţilor mei să nu meargă şi asta ar garanta invalidarea referendumului. Unii au spus: Băsescu are orgolii. Nu am orgolii. Toţi avem nevoie de o confirmare că poporul român este deasupra clasei politice, că poporul român poate pune capăt, prin votul său, unei acţiuni neconstituţionale.”

  Reply
  1. EroulBula

    @Taticu  @Bleen Subtext: „daca simpatizantii mei stau acasa ma intorc 100% la Cotroceni”.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Bleen  @Taticu precizeaza: 30-38% din prezenti, altfel se duce lumea buluc sa faca victoria si mai clara 😀

    Reply
 5. Rezon

  Cred ca putem vorbi despre Legea rigiditatii intentiei de vot la referendumurile de demitere a Presedintelui in Romania. Intentiile de vot raman neschimbate si campania nu are niciun efect.

  Reply
 6. OstapBender

  Ceva tot trebuie sa fie clar. Intr-o democratie consolidata, solutia pentru a raspunde la intrebarea abuziva a parlamentului ar fi fost o prezenta masiva la vot si un „nu” covarsitor la intrebare. In democratia emergenta din Ro, solutia e boicotul, dar asta doar pentru ca democratii sunt minoritari (probabil o treime) si nu pot miza pe forta votului.

  Reply
 7. OstapBender

  Dupa un tur de „media” pare ca jocurile sunt facute pentru 29. Madame Europa a tras cu tunul ca la holera saptamana trecuta, USL si-a varsat galetile cu zoaie si minciuni saptamana trecuta, „fanii” lui Base’ se vor duce sa dea cu stampila oricum, PDL se va decide marti (ideea e sa nu fie confuzi si sa nu zica ceva de genul „sa faca lumea dupa constiinta”) democratii minoritari vor sta acasa. Democratii minoritari ar putea sa faca apel la legea minoritatilor din Romania pentru a li se acorda drepturile aferente, printre care dreptul de a avea un reprezentant in Camera deputatilor ca sa nu se mai chinuie sa-l gaseasca pe la altii.

  Reply
 8. Bleen

  Dacă nu rămîne președinte, Băsescuva ajunge de rîsul istoriei și politicii. Nu mai trebuie să-i facem noi nimic. Asta îmi aduce aminte de discuția dintre Stavroghin și popa ăla cu T, nu-i mai țin minte numele. Stavroghin făcea pe duru mefistofelic și popa i-a trîntit-o: Canci! O să rîdă lumea de tine, o să fi un țăcănit, un ciudat, de care rîde toată lumea, nu te va privi nimeni ca pe însăși încarnarea Diavolului și răului. Vei fi un rău mic și ciudat pînă la rizibil, un rău județean și deviant, de faptul divers. Lăzăroiu ar trebui să se îmbrace în popă rus și să-i bage textul ăsta lui Băse. Rîsul depreciativ îl va da jos de pe calul alb al sinucigașului. Lăzăroiu nu trebuie să-i spună decît atît: ”Măria Ta, te uiți în oglindă și vezi mitul lui Alexandru cel Mare. Error, vorba sociologului care sînt! Nu te uiți bine. E de fapt mitul lui Emil Constantinescu. Emil Constantinescu! Emil Constantinescu! Emil Constantinescu!” La care Măritul Băsesc va reacționa nervos, acoperindu-și urechile: ”Bine! Bine! Am înțeles! Nu mă mai tortura, sociolog cu pat de cuie ce ești! Mă dau bătut! Boicot! Boicot!”
   
  Va avea Lăzăroiu acest curaj salutar pentru viitorul nației și pentru imaginea și rolul istoric al Băsescului? Vom vedea.
   

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen  toti conducatorii romaniei din zodia scorpionului au avut un sfarsit fasait…(mihai 1, constantinescu si nu-mai-vreau-sa-ma-gandesc)

   Reply
   1. Rosu

     @Canadiana  Ioi, rogu-va, fara flacara violet, horoscop-hop-hop si chestiuni din genul superstitiilor moderne. Io ma bazez pe mila lui Dumnezeu, aia clasica, trainica, durabila…

    Reply
  2. Simona

    @Bleen Nu, Băsescu nu va ajunge de râsul istoriei și politicii, oricât de ridicol ar putea părea ”sacrificiul” său la prima vedere, în vârtejul evenimentelor. Exagerezi. Putem boicota și fără să-l demonizăm inutil pe Băsescu. Poate ar fi util un Tihon și pe-aici …

   Reply
 9. Bleen

  Dacă se invalidează referendumul și Black Knight rămîne președinte, blogariștii și Aligică merită măcar niște statui mici, deșurubabile în funcție de regimul politic, pe aleile parcului din Homocea Ploscuțeni.

  Reply
 10. Boghy

  Cred ca este chestiune de timp pana ce Basescu va fi pe fata adeptul boicotului. Ideea se raspandeste rapid printre ziaristii importanti care au puterea sa creeze un trend. La inceputul acestei perioade ideea era imbratisata de foarte putini iar Base cred ca nu a vrut sa si-o asume singur, cu riscurile de rigoare. Dar acum este altceva, cred eu.

  Reply
 11. Ilinca

  Basescu a gresit cu chemarile la vot. Pare sa-si dea seama de asta acum. Nu e prea tarziu dar e greu de schimbat discursul fara a cadea in ridicol daca USL nu iese repede la interval cu un argument forte.
  Ok, suntem cu totii de acord cu chestia asta! 
  Ce putem noi face mai departe, altceva decat sa-l injuram pe Base pentru infantilismul (sau alzheimer, nu-mi dau seama) sau? Cred ca putem promova boicotul in mod organizat. Macar sa dam senzatia ca suntem mai multi decat in realitate. I-ar folosi si lui Base daca se decide sa o intoarca (pare destul de evident ca o va face). Promovare pe net, cu sigle similare si activitate sustinuta. Va bagati? Sau continuam sa batem apa in piua si sa ne convingem intre noi ca facem bine boicotand?
   

  Reply
   1. Taticu

     @Gramofonu  Problema ta e ca, din celula ta trista si rece, nu prea ai cum te intalni cu lumea reala…

    Reply
    1. Gramofonu

      @Ilinca Ca sa citez un clasic in viata: „Hă Hă Hă”. N-auzi ca-i membru? 😀 vrei sa stea cu frica dupa aia?

     Reply
   1. Taticu

     @Bleen De fapt, sunt atat de lenios incat am stabilit ca o sa trag la sorti in urmatoarele 7 zile. O zi merg la referendum si spun NU, o zi boicotez. Mi-a iesit ca duminica boicotez.

    Reply
    1. EroulBula

      @Taticu  @Bleen Si eu am tras la sorti: o zi boicotez, o zi stau acasa.
     Ufffff, o sa fie tare greu.

     Reply
 12. affa

  pt joi tare ar fi bune niste tobe…ritmul batut pe boi-cot ar trezi toti bucurestenii la lupta prin relaxare pe 29…:)

  Reply
 13. Bleen

  Băsescu și apropiații lui au niște argumente de te ia durerea de cap. Dacă asta e tot ce pot ei, dacă așa încearcă să convingă, trebuie să spun că sînt extrem de slabi. 
   
  Argumentul Europa.
   
  Europa va fi convinsă de un scor mare, zic ei. Rahat! Europa e îngrozită de plebiscite, nu dă doi bani pe ele. Europenii nu au o istorie prea fericită a referendumurilor (Hitler și Mussolini au preluat puterea absolută prin plebiscite). Și nici la trecutul apropiat europenii nu stau mai bine, chiar UE fiind frînată de referendumuri (pe care tot încearcă ba să le repete pînă ies așa cum vrea UE, ba să scape de ele). Dacă pe UE o interesa scorul de la București, nu susținea aia cu cu asemenea vehemență 50%+1 (ministrul de externe britanic a făcut o escală la București numai ca să-l amenințe pe Ponta și să-i ceară imperativ să păstreze pragul de 50%+1). Pe ei îi interesează să rămînă Băsescu președinte și să eșueze puciul. Se schimbă părerea Europei de la 34% la 40%?
   
  Săptămîna asta o să scriu zilnic despre argumentele pro și contra boicot.  Sîntem jucați la ruletă de un marinar cu cocoșisme adolescentine, înconjurat de lingăi și susținut de o gloată de spălați pe creier.

  Reply
   1. ics

     @Gramofonu  @Bleen daca stau zice ca-s curva, daca fug poate nu ma prinde, asa ca mai bine ma impiedic 🙂

    Reply
    1. Gramofonu

      @ics  @Bleen Exact echivalentul lui „ca sa demonstrez maturitatea politica a romanilor, eu trebuie sa le cer sa vina la vot iar ei sa nu se prezinte”

     Reply
    2. revealer

      @Gramofonu  @ics  @Bleen Din punct de vedere politic poporul roman a progresat mult, nu mai ia de bun tot ce-i spun politicienii.

     Reply
    3. ics

      @Gramofonu  @Bleen daca zice dictatorul sa mergem la vot inseamna ca stie el ceva, nu mai bine facem noi un gratar si ii stricam calculele?

     Reply
    4. Gramofonu

      @ics  @Bleen Prin urmare, cind o sa spuna formula magica „Gramofoane, treci la vot ca te ia mama dreq”, eu o sa-i raspund „da, da, uite-acu” si-i fac cu ochiul.

     Reply
    5. Bleen

      @ics  @Gramofonu Ce știe? Ce ar putea ști astfel încît mersul la vot să fie benefic?
      
     Repet. Scorul în sondaje e, la ultima strigare, 34%. Nu există trend pozitiv. 

     Reply
    6. Gramofonu

      @Bleen  @ics Pai n-auzi? el cere sa mearga lumea la vot tocmai ca sa demonstreze ca de capul nostru am gindit bine si nu ne-am dus.
     Incurcate sint caile Boicotului.

     Reply
  1. AndreeaP

    @Bleen
    Eu zic s-o intrebam pe D-na Monica Macovei ce vrea Europa, daca nici ea nu stie atunci chiar ca nu mai stie nimeni. Pe de alta parte la ce s-o mai intrebam, ea ne-a zis clar ca-i „referendumul lor, nu al nostru”.

   Reply
   1. hope18

     @AndreeaP  @Bleen
     Eu sunt sigura ca Europa vrea sa discute cu oameni normali la cap,adica Base

    Reply
    1. Canadiana

      @hope18  @AndreeaP  @Bleen  pai daca-i normal la cap, de ce nu ne zice boicotati, fratilor!

     Reply
    2. Gramofonu

      @Canadiana  @hope18  @AndreeaP  @Bleen Ca sa arate ca si romanii sint normali la cap, chiar si de capul lor.

     Reply
  2. valid

    @Bleen se apropie in argumentatie si logica de nenea isaila, cel despre care mi-ati spus ca nu prea site pe ce lume traieste

   Reply
 14. Gramofonu

  Cheia discursului e aici:
   
  2) De ce nu intelege Presedintele ca prezenta sustinatorilor sai la vot va duce la succesul initiatorilor? Cei mai putin informati ii vor urma indemnul si rezultatul va fi demiterea. trimite r (Luni, 23 iulie 2012, 11:23)
   
  Traian Basescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eugenia
  2. Inteleg acest risc si sint convins ca fiecare va face cum crede.
   
  Raspunsul venind dupa
  2. Stiu ca atitudinea mea ii pune pe romani intr-o situatie extrem de dificila. Trebuie sa-ti spun ca obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea ca prin vot romanii pot arata ca democratia este instaurata generalizat in poporul roman. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapida reabilitare ca tara in interiorul UE, pentru ca ar fi demostrat ca poporul este deasupra clasei politice. Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost minat de gindul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare.

  Reply
  1. Gramofonu

   Mai pe romaneste: ca sa demonstrez maturitatea politica a romanilor, eu trebuie sa le cer sa vina la vot iar ei sa nu se prezinte.
   Q.E.D.

   Reply
  1. EroulBula

    @cristihan Sa-i puna dracu sa decida ca nu boicoteaza, sa vezi ce punga cu kkt le arunc pe sediu!
   Am inceput sa adun deja.

   Reply
    1. EroulBula

      @Gramofonu  @cristihan Cam greu. Vidanja e de la firma de salubritate a primariei iar primarul, PDL, e si presedintele organizatiei municipale.
     Merg pe productie proprie.

     Reply
    1. hope18

      @revealer  @ics
      Am trait o viata lunga si nu mi-a dat prin cap sa-mi dau doctoratul.Astia nici nu stiu sa scrie dar sunt doctori !!!!Cred ca nici clasele primare nu le-au luat pe bune

     Reply
  1. Alex D

    @Taticu Mie mi se pare haios că argumentul cu „plagiatul nu-l pot judeca niște oameni care nu au studii juridice” acuma nu mai are trecere printre USLiști.

   Reply
   1. Florina

     @Alex D  @Taticu 
     
    La limită ducînd comparaţia, imbecilitatea asta cu nu-l pot judeca cei care n-au studii juridice este ca şi cînd cineva ar pretinde că nu te poţi plînge de măncarea dintr-un restaurant, că n-ai calificare în domeniul gastronomic.

    Reply
 15. Florina

  Întrebare: 2. Stim toti ca usl va fura la alegeri si inca masiv asa ca ar trebui sa va pregatiti pt asta. De ce nu cereti totusi oamenilor sa stea acasa si absenteismul este expresia unei optiuni.
   
  Răspuns: 2. Voi reflecta la propunerea ta.
   
  Da’ pînă duminică, mai repejor chiar, dacă se poate, da?

  Reply
  1. Gramofonu

    @Florina Hai sa i-o facem joi. Ne adunam in jurul lui Bleen (noi nevinovati) si dupa ce vorbeste MM incepem sa strigam boicot. Daca striga Base „cine-s nesimtitii” il aratam cu degetul pe Bleen. Daca face pe niznaiu’, e clar ca ar vrea boicot dar i-e rusine sa ceara supliment.

   Reply
  1. revealer

    @cristihan Nota
   „Sunt intrebat insistent ce se intampla la Hotnews. Raspunsul sincer: nu stiu. Mi s-a spus ca textele mele de pe Contributors nu vor mai fi preluate o vreme pe Hotnews. Dar am fost asigurat ca totul e in regula si am fost rugat sa nu-mi intrerup colaborarea. Dat fiind faptul ca asigurarile si rugamintea au venit din partea unei persoane in care am incredere, am hotarat ca pana la noi clarificari sa continui colaborarea.”

   Reply
   1. cristihan

     @revealer Exact asta am vrut sa postez acum, e cea mai interesanta chestie din tot articolul (articolul e f bun, dar pt mine nu spune nimic nou, e doar o confirmare).

    Reply
 16. GabiDumitru

  Sper ca dupa intoarcerea lui Basescu la Cotroceni,USL-ul sa nu iasa de la guvernare.
  Sa mai ramina putin,sa arate tot ce le poate pielea.

  Reply
  1. hope18

    @GabiDumitru
    Eu personal as prefera sa dispara de pe scena politica.A facut suficient de mult rau

   Reply
 17. GabiDumitru

  Probabil ca azi-maine,Basescu va insista pe abuzurile guvernului:urne instalate in restaurante si hoteluri,inclusiv ale membrilor USL,liste speciale,atacul la STS,refuzul de a instala camere video in sectii,toate pregatitoare pentru fraudarea referendumului si,in consecinta,va indemna la boicot.Ceva de genul:haideti sa vedem cit pot fura si cum se fac de ras.

  Reply
    1. Gramofonu

      @GabiDumitru  @EroulBula N-o sa vina 🙂 citeste raspunsurile de pe Hotnews. El e deasupra muritorilor, dar spera ca muritorii sa se inalte deasupra lui. Un fel de „ingerasii stau la plaja”

     Reply
  1. EroulBula

    @GabiDumitru Daca se adevereste si iese cu mesajul de boicot, o sa sar p-aici si o sa strig: „V-am zis io ! V-am zis io ! ” pana o sa ma dea Bleen afara de pe blog :-)))))

   Reply
 18. Florina

  Întrebare: 2. Dupa lovitura de stat si toate faradelegile ultimelor saptamini, desi luptati cu toata puterea, recunoasteti va rog ca in adincul sufletului exista tentatia sa pierdeti aceasta lupta, si sa va luati o binemeritata vacanta.
   
  Răspuns: Intrebarea dvs. ma trimite in sufletul meu. Recunosc, pentru ca nu va pot minti, ca am sentimentul ca mi-am facut datoria si privesc cu oarecare relaxare la ziua de 29 iulie excat din acest motiv. Daca romanii vor vrea, imi voi duce mandatul pina la final, daca nu – plec cu constiinta impacata.
   
  Deci, de ce-l chinuim?

  Reply
  1. hope18

    @Florina
    Ca sa nu ne chinuim noi dupa 29.A fost alegerea lui sa fie presedinte deci trebuie sa-si faca treaba

   Reply
   1. Florina

     @hope18 @EroulBula @cristihan 
     
    Candidatura lui depusă la prezidenţiale, vot pentru, eu = contract. 
     
    Dacă vrea să denunţe contractul, îşi dă demisia, altfel nu. Eu strict în termenii ăştia văd problema.
     
     
     

    Reply
    1. hope18

      @Florina  @EroulBula  @cristihan
      Daca se intoarce la Cotroceni ,s-ar putea sa revina cu propunerea demisie contra 300 parlamentari si parlament unicameral.Eu personal l-as vrea si pe el la Ctroceni si reastul 🙂

     Reply
    2. hope18

      @Gramofonu  @Florina  @EroulBula  @cristihan
      Mai bine ceri despagubiri la ponta si crizel,ca aia ne-au bagat in kk-t

     Reply
    3. Gramofonu

      @hope18  @Florina  @EroulBula  @cristihan Pai ce contract am eu cu ei. Nu ma reprezinta. Ei se reprezinta doar pe ei. Ei cind se duc la Bruxelles se duc in excursie.
     Sa vezi ca in curind crizel il duce pe MP la bruxelles. De ce? ca sa vinda poze cu maimuta.

     Reply
 19. admus21

  Cu aceste ultime modificari la legea referendumului, a devenit si mai clar ca pucistii nu au mama, nu au tata ca sa-si atinga scopul loviturii de stat parlamentare. Si tot mai clar este si faptul ca o prezenta mare la vot le va usura furatul la numarul total de voturi pentru asigurarea cvorumului. Deci neparticiparea la vot (in cazul asta) face bine democratiei! Cind ai de-a face cu hoti, mincinosi, tradatori si mercenari, descoperi cai nebanuite pentru a-ti apara bruma de libertate, democratie si chiar amintirea celor morti in decembrie 1989.

  Reply
  1. EroulBula

    @admus21 Si nici macar nu sunt cai nebanuite. In trecut se numea „parjolirea holdelor, otravirea fantanilor”. Acum se va numi „GOLIREA BAZINULUI ELECTORAL” :-)))))))))))

   Reply
  1. abis

    @GabiDumitru Adica sesizare tot la „masina de spalat” – comisia subordonata Ministerului Educatiei care il albeste, in ciuda tuturor evidentelor.

   Reply
   1. Rheia

     @abis  @GabiDumitru „Turnați aici”, vorba Cațavencilor de pe vremuri. Semnat: Butoiul Danaidelor.

    Reply
 20. cristihan

  Am si eu o rugaminte: se poate sa nu ne mai dam destepti si sa nu-i mai dam si noi scatoalce lui Basescu pentru inconstienta lui si pentru alte pacate? Macar aici si macar o saptamana… Va avea cineva vreo satisfactie dupa 29 daca se va dovedi ca a fost demis chiar cu voturile celor pe care chiar el i-a chemat la vot? O sa-si spuna cineva „haha, am zis eu, da’ n-ai cu cine, bre!” Stiti ce aveti de facut, incercati sa-i convingeti si pe altii sa boicoteze si gata, sunt destui on the other side ca sa ne mai si autoflagelam.

  Reply
  1. revealer

    @cristihan Eu n-o sa-i dau niciodata scatoalce, e alegerea lui. Dar mor de curiozitate, ma roade sa stiu pe ce se bazeaza.

   Reply
   1. EroulBula

     @revealer  @cristihan Se bazeaza pe faptul ca noi nu ne vom duce la vot, indiferent de ce va spune el :-))))))))

    Reply
   2. cristihan

     @revealer Normal, pe toti ne roade sa stim dinainte ce se va intampla, dar tu daca ai fi in locul lui ai spune ceva? Hold your horses 🙂

    Reply
  2. abis

    @cristihan Daca Basescu cheama oamenii la vot, iar eu spun „nu, nu-l ascultati pe presedinte, ascultati-ma pe mine si nu va prezentati”, cam la ce reactii te astepti?! Indemnul la boicot trebuie sa vina in primul rand de la el

   Reply
   1. cristihan

     @abis Pai ce zici tu e ok, ce ma deranjeaza pe mine sunt reactiile de genul: asta s-a senilizat, e un idiot, si-a bagat picioarele, etc

    Reply
    1. revealer

      @cristihan  @abis Din ce-am vazut eu, Basescu nu se bazeaza neaparat pe invalidarea referendumului ci pe „Eu cred ca cei cu DA vor fi mult mai putini”. L-am auzit de mai multe ori spunand asta.

     Reply
    2. abis

      @revealer  @cristihan Nu are niciun motiv sa creada asta. Toate sondajele arata ca cei care vor spune DA sunt de doua ori mai multi decat cei care vor spune NU. Pur si simplu este imposibila o rasturnare de situatie, indiferent ce se intampla. Timpul este prea scurt.

     Reply
    3. cristihan

      @revealer  @abis Eu cred ca intentia lui de la inceput a fost demobilizarea celor care ar fi votat DA. Deci se bazeaza STRICT pe invalidare, dar survenita nu numai datorita boicotului propriilor votanti (pe a caror inteligenta mizeaza…) cat si a celorlalti – deci „vor fi multi mai putini DECAT AR FI FOST INITIAL” nu „decat cei care voteaza NU”.

     Reply
  3. Rheia

    @cristihan Unii preferăm să regretăm că ne-am înșelat în decizia luată cu mintea (și încăpățînarea) proprie, decît că ne-am înșelat acordînd încredere necondiționată altei persoane (adică luîndu-ne după decizia ei). N-are nici o treabă cu deșteptăciunea, cu loialitatea sau cu idealurile. Pur și simplu unii așa sîntem construiți.

   Reply
   1. cristihan

     @Rheia Pai n-am sustinut niciodata altceva, eu nu merg la vot nici daca ma roaga personal Base. Unde e contradictia?

    Reply
    1. Rheia

      @cristihan Păi te aprobam, nu te contraziceam. Întăream ce-ai spus tu.. Scuze că a ieșit altfel. (Căldură mare și vînt maxim la Constanța, maică!….)

     Reply
   2. hope18

     @Rheia  @cristihan
     In mod sigur Base tine cont de parerile noastre.Avem obligatia sa ascultam si noi la el .El stie ca noi am luat o decizie .El are o baza de date mai mare dcat noi.Noi actionam sub impulsul revoltei fata de ce face usl.El este conducatorul si trebuie sa armonizeze tote datele.Eu zic sa fim atenti la ce zice Base si sa-i semnalam in continuare ce vrem.

    Reply
    1. Rheia

      @hope18  @cristihan Chestie care-mi aduce aminte de cea mai bună glumă din lume, by my book: Un fiigurant de la Comedia Franceză are în sfîrșit de spus și el o replică, respectiv „Et voila!”. Intră omul în scenă, pln de trac, și behăie: „Et voili!” Regizorul îi face semn s-o ia de la capăt. Re-intră figurantul, mai cu curaj, și exclamă marțial: „Et voili!” Regizorul, deja enervat, îi face semn să refacă scena. A treia oară, bietul figurant, după ce băuse un pahar cu apă, gargarisise, își dăduse pumni în ceafă, intră decis pe scenă, face o pauză dramatică și chițăie macabru: „Et voili!” La care regizorul, excedat, rage leonin: „Ca suffat!”

     Reply
 21. Rosu

  cititor:”Stim toti ca usl va fura la alegeri si inca masiv asa ca ar trebui sa va pregatiti pt asta. De ce nu cereti totusi oamenilor sa stea acasa si absenteismul este expresia unei optiuni.”
   
  TB: Voi reflecta la propunerea ta.

  Reply
    1. EroulBula

      @subway  @abis  @Rosu Il invita si pe Ghise ? …… ca sa stiu sa cumpar popcorn :-)))))

     Reply
   1. Rosu

     @Ilinca NU stim inca. Idea este ca nu se poate cere boicot decat in faza in care exista „probabilitate crescuta de fraudare”. Eu asa inteleg.

    Reply
    1. revealer

      @Rosu  @Ilinca Degeaba cere boicot sambata seara, cand probabilitatea crescuta de fraudare tinde spre 1.

     Reply
    2. Rosu

      @revealer  Nu sunt de aceeasi parere: in fata probabilitatii ca votul sa fie degeaba, aranajat, cererea de boicotare a „mascaradei” este legitima chiar in conditiile in care pana atunci cerea mobilizare. Trebuie, asa cum scria parca Bleen pe aci mai in urma cu 2-3 saptamani, dovedit, strans probe, luat imagini si filme si pus pe spatii publice spre lamurirea tuturor.

     Reply
 22. BarbuMateescu

  „Singurul lucru extrem de important este legat de proportia votanti NU si cei care stau acasa, pe de o parte, si votanti DA. Eu cred ca cei cu DA vor fi mult mai putini.”
   
  Bravo. Ai omorât parlamentul unicameral şi reducerea parlamentarilor la 300. Erau proiectele asumate de tine ani de zile şi le-ai executat cu două fraze.

  Reply
  1. subway

    @BarbuMateescu Cu tot respectul, domnule Mateescu, este vorba despre altceva acum. Se ajunge la ceea ce am spus cu cateva zile in urma. Basescu urmareste, chiar daca nu se indeplineste cvorumul, sa obtina mai multi Nu decat DA.

   Reply
  2. Ilinca

    @BarbuMateescu Alea doua sunt referendumuri validate. Nu cred ca exista loc de interpretari acolo. 

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Ilinca El nu vorbeşte de validare. El vorbeşte de întreaga populaţie. Dacă adopţi punctul ăsta de vedere, validarea nu contează. Contează ce gândeşte toată populaţia.
     
    La 6 milioane de voturi DA şi 1 milion de voturi NU, referendumul nu e validat. Dar el spune: ceilalţi 11 milioane au fost împotrivă.
     
    Dacă ar fi 6 milioane de voturi DA şi 4 milioane de voturi NU, implicit referendum validat, brusc şi-ar schimba perspectiva apropo de ce au gândit ceilalţi 8 milioane, care au stat acasă? Nu, pentru că n-are cum. Modul în care interpretează absenteismul n-are cum să se schimbe în funcţie de validare sau nevalidare. Cei 8 milioane care nu vin la vot în ambele cazuri sunt aceiaşi oameni. Actul lor de absenteism este identic, indiferent dacă referendumul se validează sau nu. Nu avem cum să ne schimbăm deodată percepţia cu privire la modul în care trebuie interpretat absenteismul lor în funcţie de ce au făcut cei 3 milioane care vin într-un scenariu şi nu vin în celălalt.
     
    Interpretări? Bineînţeles că există. Strict conform interpretării lui: DA vs. NU+cei care stau acasă:
     
    Au votat pentru unicameral 6,7 milioane. Împotrivă sau n-au fost 11,5 milioane.
    Au votat pentru 300 de parlamentari 7,7 parlamentari. Împotrivă sau n-au fost 10,5 milioane.
     
    Un nenorocit de artificiu retoric cu utilitate zero (oricum referendumul va fi invalidat, deci oricum va ajunge preşedinte) rade două proiecte pe care le-a promovat ani de zile. În două fraze.

    Reply
 23. subway

  Pe mine m-a cam lamurit.
  T.B. „Stiu ca atitudinea mea ii pune pe romani intr-o situatie extrem de dificila. Trebuie sa-ti spun ca obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea ca prin vot romanii pot arata ca democratia este instaurata generalizat in poporul roman. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapida reabilitare ca tara in interiorul UE, pentru ca ar fi demostrat ca poporul este deasupra clasei politice. Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost minat de gindul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare.

  Reply
  1. Rheia

    @subway Răspunsul ăsta merită disecat aici mai tîrziu, după ce se termină întîlnirea online.

   Reply
  1. revealer

    @EroulBula http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12857006-traian-basescu-discuta-online-cititorii-luni-ora-11-00.htm

   Reply
 24. subway

  Ziua buna tuturor,
  Basescu vorbeste acum in direct cu cititorii. Primul raspuns m-a dat pe spate 🙂
   
  „1. Parlamentul nu se poate dizolva decit in conditii constitutionale. In mod categoric eu voi reveni la Cotroceni, dar va trebui sa coabitez cu actuala majoritate pentru stabilitatea tarii. Instabilitatea politica in momentul de fata este cea care ne face total neatractivi pentru investitii si in acelasi timp a dus la o depreciere masiva a leului. In ultimele 23 saptamini, prin devalorizare pensionarii au pierdut mult mai mult decit prin introducerea temporara a contributiei de 5,5% pentru sanatate.”

  Reply
  1. revealer

    @subway Pe mine ma ingrijoreaza miserupismul din al doilea raspuns:
    
   „Intrebarea dvs. ma trimite in sufletul meu. Recunosc, pentru ca nu va pot minti, ca am sentimentul ca mi-am facut datoria si privesc cu oarecare relaxare la ziua de 29 iulie excat din acest motiv. Daca romanii vor vrea, imi voi duce mandatul pina la final, daca nu – plec cu constiinta impacata.”
    
   Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai…

   Reply
  2. abis

    @subway Hotnews nu mi-a validat mesajul 🙁
    
   Il intrebam de ce nu cere boicotarea referendumului si ii ceream sa faca asta.

   Reply
   1. subway

     @abis Daca ai pus intrebarea dupa ce a inceput interviul, nu se mai valideaza (din cate stiu eu).

    Reply
  3. OstapBender

    @subway Acest raspuns contine aproximativ opt subiecte: dizolvarea parlamentului, revenirea la Cotroceni, coabitarea, stabilitatea politica, investitiile, devalorizarea leului, devaloriarea veniturilor, contributia de 5,5% pentru sanatate. Deci, care din acestea a provocat socul?

   Reply
 25. Boghy

  Asistam ieri la o discutie intre doi ofiteri pensionari. Tineri pensionari – 45-55 ani. (prin „asistam” inteleg „trageam cu urechea” de la o distanta potrivita, in timp ce ma uitam dupa vrabii). Exact limbajul si teoriile expuse la A3. Un reactionarism rar intalnit. Am cedat destul de repede si m-am dus dupa un tufis sa vomit.

  Reply
  1. Glook

    @Boghy Nu-s asa multi cum par. Pe la sate din ce a ajuns la mine, iese bunul simt taranesc la iveala si au oamenii asa un feeling de spaima cand il vad aparand pe Crin pe ecrane….

   Reply
   1. Ilinca

     @Glook  @Boghy si eu am aceleasi semnale de la tara….nici vorba de ura si furia aia contra basescu care se revarsa pe antene. Mai mult o atitudine de genul: toti fura, e treaba lor sa se certe si sa se impace.

    Reply
  1. revealer

    @VelculescuVictor E din 2010 articolul. Nu ca l-as crede virgin pe Monta, dar pana acum trebuia sa apara ceva.

   Reply
 26. Rheia

  Primesc prin e-mail ȘtirileProTV, pe care le mai scanez uneori, rar, că nu mă furnică ciudățismul coios al proteviștilor. Azi a fost o dimineață cu scanare. Sondaj: Votați DA, Votați NU, Nu mă duc la referendum. Bag LIKE, pre-condiția de participare, apăs pe butonul de nu mă duc și mă uit la rezultate: peste 60 la sută din respondenți (cititori de ȘtirileProTV, probabil, sau mă înșel?) zic NU, peste 36 la sută zic DA, iar 2,44 nu se duc. Ciudat. 

  Reply
   1. cristihan

     @revealer  @Rheia Scorurile sunt ciudat de constante, de cateva zile de cand ma uit la sondajul ala. In plus, poti sa votezi de mai multe ori, din cate am vazut.

    Reply
    1. Rheia

      @cristihan  @revealer Crezi că e mînărie? Nu-mi dau seama, la naiba, probabil tocmai din cauză că nu urmăresc constant ProTV-ul, nici pe sticlă, nici pe Net.

     Reply
    2. revealer

      @Rheia  @cristihan http://www.ziare.com/basescu/referendum-demitere/cine-va-parasi-scena-politica-dupa-referendumul-din-29-iulie-sondaj-ziare-com-1179920
      
     De asemenea, pe ziare.com mai e un sondaj cu intrebarea: „Veti vota pentru demiterea lui Traian Basescu?” Rezultate: NU – 61.54%; DA – 32.68%; NU MERG LA VOT – 4,65%; NU STIU INCA – 1,14%
      
     Cam toate sondajele pe care le-am vazut in online (nu m-am uitat la A3, jurnalul si alte haznale) dau un scor cam de 60% pentru NU. Probabil asta inseamna ca dintre oamenii cu acces la internet, interesati de referendum si dispusi sa voteze intr-un sondaj, cam asta e procentul anti demitere.

     Reply
    3. revealer

      @BarbuMateescu  @Rheia  @cristihan Inseamna ca PDL sta foarte bine la capitolul postaci. Domina sondajele online 🙂

     Reply
    4. revealer

      @BarbuMateescu  @Rheia  @cristihan Daca voteaza haifaiv-arii si cei ce-si etaleaza muschii, femeile si masinile pe social media…parerea mea e ca internetul s-a vulgarizat mult in ultimii ani.
      
     Sigur, pe Mediafax, HN sau ziare.com nu intra indivizi d-astia dar IQ-ul cititorilor incet incet scade spre medie.

     Reply
    5. cristihan

      @BarbuMateescu  @revealer  @Rheia Problema mea nu e atat cu procentele de o parte si de alta, ci cu faptul ca sunt mult prea constante pentru un astfel de sondaj. Daca ar fi postaci care au ordin intr-un sens sau altul procentele ar varia mai mult, cand intr-o parte, cand in alta. Asa insa, de zile intregi procentele sunt aproape nemiscate (1-2% la da si nu, si 0.1% la nu particip – cand am votat eu acum 3-4 zile era 2.30-2.31%)

     Reply
    6. cristihan

      @BarbuMateescu  @revealer  @Rheia Si nu, nu cred ca e pe bune sau relevant sondajul, ceva e clar in neregula cu el.

     Reply
    7. revealer

      @cristihan  @BarbuMateescu  @Rheia Scrie undeva cati au votat deja? Daca numarul celor care au votat e deja foarte mare, e relativ normal ca procentul sa fie stabil.

     Reply
   2. Rheia

     @revealer Corect, dar cei cu Internet au de regulă o anume capacitate de influență. Nu mă gîndesc numai la mine, neapărat, fiindcă influențații de mine au și ei acces la Internet. E vorba de modul în care reușim să le sintetizăm altora lucrurile.

    Reply
    1. Glook

      @Rheia  @revealer M-am dus pe mediafax.ro sa vad rezultatele de la sondajul de acolo si uite peste ce am dat: http://www.legea-junglei.ro/

     Reply
    2. Glook

      @Rheia  @revealer a, rezultatele: Veţi merge pe 29 iulie la votul pentru demiterea lui Traian Băsescu?
     DA, pentru a îl demite40,7%
     DA, pentru a îl susţine54,99%
     NU merg la vot4,31%

     Reply
    3. revealer

      @Glook  @Rheia Am vazut si eu billboard-uri de genul asta prin Bucuresti. Sincer…mi se par fara mare efect.

     Reply
    4. revealer

      @Rheia  @Glook Alea sunt peste tot. Si e plin de oameni umiliti, fara demnitate, saraci – culmea, din cauza lui Basescu.

     Reply
   1. Rheia

     @Nea Generația Pro cred că n-o să se ducă la vot. N-o să-și obosească ea picioruțele și mînuțele cu o chestie atît de trivială. Deși, dacă se-apucă într-adevăr useliștii să fugă după ei cu urnele prin cluburi și parcuri, or s-o facă. Eventual cu condiția să-i și filmeze și să dea filmulețele pe Net.

    Reply
    1. Rheia

      @BarbuMateescu  @Nea Ah, ce prostie era să postez! Voi vorbeați de Sex on the Beach, pe care admit că nu l-am văzut, și eu mă gîndeam tot timpul la Sex and the City, și chiar mă revoltam ce naiba ați văzut la cretinătatea aia de film! Și cu niște femei mai urîte decît Norica Nicolai! (Două dintre ele.)

     Reply
    2. Rheia

      @revealer  @BarbuMateescu  @Nea Da, dar Norica Nicolai e chintesența urîțenie proaste și rele.

     Reply
    3. Glook

      @Rheia  @revealer  @BarbuMateescu  @Nea E chintesenta feminitatii lipsa. Putea s-o cheme Vasile. Si cainele Vasile.

     Reply
    4. Rheia

      @Glook  @BarbuMateescu  @Nea A, numai despre cocktail era vorba? Scuze. Am supra-complicat referința (probabil inconștient, ca să mă simt mai importantă, citind-o și nepreapricepînd-o.)

     Reply
    5. Glook

      @Rheia  @BarbuMateescu  @Nea Putem s-o complicam. De ex spre un cocktail molotov. 🙂 Pacat ca-i de stanga (Molotov).

     Reply
    6. BarbuMateescu

      @Glook  @Rheia  @Nea Cocktail-ul Molotov nu e de stânga. A fost inventat de finlandezi când i-a atacat URSS-ul în 1939. L-au denumit după ministrul rus de externe care a încercat să-i bage în corzi îmediat înainte de război.

     Reply
    7. Rheia

      @severmihail Da, asta știam, dar mi se părea că discuția merita mai mult decît atît, adică măcar o referință ciinematografică 🙂

     Reply
 27. EroulBula

  Am vazut aseara, pe TVR2, un clip electoral care spunea ceva de genul:
  „Nu-i trada pe batranii care merg la vot. Nu-i trada pe muncitorii …… Nu trada viitorul copiilor tai. Daca tu nu votezi, votul lor nu conteaza. Voteaza DA sau NU. Vino la referendum”    citat aproximativ.
  In esenta, daca nu vrei sa validezi lovitura lor de stat esti un tradator al inaintasilor, al clasei muncitoare si al viitorului patriei.
  CNA-ul n-a vazut porcaria asta de videoclip?

  Reply
  1. GabiDumitru

    @EroulBula Pe mine ma amuza teribil zbaterea lor.Mai devreme am citit citeva comentarii ale postacilor uselisti de pe EVZ,relevante pe a intelege strategia pe care o primesc de la centru.
   Fac apel la pensionari,la ortodocsi,la moralisti,la tot ce le trece prin cap.
   Sunt disperati si panicati.

   Reply
 28. GabiDumitru

  „Jurnalistii americani amintesc ca in România preşedintele are un rol decorativ în mare măsură, dar are puterea de a numi prim-ministru, o autoritate care Traian Băsescu a folosit-o mai devreme în acest an pentru a numi un guvern de tehnocraţi, care, ulterior, a fost răsturnat de stanga printr-o motiune de cenzura. „Acuzele lui Ponta împotriva lui Traian Băsescu se referă la un aparent abuz de putere prezidenţială, dar mai aproape de adevăr este faptul că primului-ministrul pur şi simplu nu-i place o coabitare politică care-i obstrucţionează agenda”, scrie WSJ.”(Hotnews)

  Reply
 29. BarbuMateescu

  Ca să încheiem povestea cu manipularea prin sondaje:
   
  1. Prin sondaje nu poţi să manipulezi nimic. Decât activişti. (care după aia se supără. Nu pe cei care i-au minţit, ci pe toate sondajele din lume).
   
  2. Dar să zicem că aş fi un sociolog mai tâmpiţel care lucrează pentru USL şi care crede că poate să influenţeze milioane de oameni cu un powerpoint:
   
  Scopuri: victorie şi prezenţă. Deci scot pe piaţă sondaje în care prezenţa e OK-uţă, dar nu prea mare. La prezenţă mică toată lumea crede că nu se validează. La prezenţă mare, „nu vin, că oricum nu mai contează un vot acolo.” Deci dau un 50-55%.
   
  Ce scoruri dau?
  Un scop este să mobilizez oamenii [prezenţă], deci dau un scor strâns („votul meu contează, poate decide tot!”).
  Alt scop este să câştige DA [victorie], deci vreau să mobilizez în special pe oamenii care îl antipatizează pe TB.
   
  În concluzie voi da un 52-48 pentru DA sau pentru NU – preferabil pentru NU. PDL/fanii TB se mobilizează („o să le dăm una peste bot lui Ponta şi Antonescu de nu o să se vadă, e ziua celei mai mari victorii a lui TB din istorie!!!”). Cei care îl urăsc pe TB/USL se mobilizează („dacă nu vin la vot, ăsta rămâne preşedinte!!!”).
   
  Pe scurt: un sondaj fals ar arăta aşa: 50-55% prezenţă, preferabil cu 5 în faţă, şi scor strâns, gen 52% NU, 48% DA.
  Nu avem sondaje de genul ăsta. În clipa de faţă toate sondajele sunt demobilizatoare pentru tabăra lui TB şi sugerează boicotul. Nu cred că asistăm la o mare manipulare.
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @BarbuMateescu Puteti calcula sansele blogaristilor (suna ca o secta!) de a lua bataie joi cind o sa strige „boicot”?
   Dar bataie de-aia frumoasa, de la ambele tabere de spalati pe creier.

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Gramofonu Sociologic vorbind, boicotul e un factor interesant. Şi iată de ce:
     
    Tabăra lui TB vor „şi cu dânsa-ntr-însa, şi cu sufletul în rai” (procente multe pentru NU, dar nevalidare). Ei se comportă de parcă ar fi absolut siguri că nu se va valida. Mega-siguri. Şi atunci poate să vină toată lumea la vot. Tot Blogary-ul. Boicotul e inutil. Sunt procente pierdute degeaba. Temerile voastre sunt nefondate. Nu puteţi decât să faceţi un lucru bun (să măriţi procentele lui TB). Este exclus să faceţi un lucru rău (adică să validaţi referendumul) pentru că este absolut-super-sigur că nu se valida.
     
    Din motive neclare, ei nu pot să explice public de ce sunt aşa de siguri. Poate fi vorba de un târg cu organizaţii PSD sau PNL. Poate e vorba de estimări pe bază de calcule (ceea ce ar fi grav). În mod sigur însă e vorba de un număr de voturi DA mai mici decât se crede. Pentru că dacă ar fi vorba de un număr de voturi NU care ar dispărea (ex. boicot din partea organizaţiilor PDL), atunci şi-ar fura cu o mână ce bagă în buzunar cu cealaltă. E posibil ca lucrurile să stea însă şi aşa. În România totul e posibil.

    Reply
    1. Gramofonu

      @BarbuMateescu „procente pierdute degeaba” suna freaky rau.
     „voturi date degeaba” – abia aici ne apropiem de adevar.
      
     99.99999% DA la referendum (sa zicem ca pe Base nu poate sa-l tina nimeni acasa cu forta) ar insemna de fapt 70% NU.

     Reply
  2. Gramofonu

    @BarbuMateescu In momentul asta manipularea nu se face prin sondaje, ci prin semnificatia cifrelor.

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Gramofonu Abia aştept să văd când după referendumuri o să se explice de către TB/PDL că cei 11 milioane de oameni care n-au venit la vot sunt de partea lui. O să fie foarte amuzant.

    Reply
   2. BarbuMateescu

     @Gramofonu Abia aştept să văd când după referendum o să se explice de către TB/PDL că cei 11 milioane de oameni care n-au venit la vot sunt de partea lui. O să fie foarte amuzant. „Uau, PDL/ICCD iau 12-15 milioane de voturi la toamnă??? Pe bune?”

    Reply
    1. Gramofonu

      @BarbuMateescu Si mai greu o sa le fie sa-i explice pe aia care au votat NU. Dar o s-o faca aia de la antene, si de data asta pe buna dreptate.

     Reply
    2. EroulBula

      @BarbuMateescu Explicatia va fi ceva de genul: sunt 11 milioane de romani care fie nu vor sa valideze lovitura de stat a USL fie nu dau doi bani pe politicieni, in general.

     Reply
  3. EroulBula

    @BarbuMateescu Daca sondajele sunt demobilizatoare nu ne ramane decat sa ne demobilizam si mai tare si sa radem si mai multe beri la terasa, in timp ce USL-istii vor alerga pe strazi ca disperatii, cu urna mobila, dupa voturi.

   Reply
 30. geronimo

  Bonjour, tristesse !
  Am intrat in saptamana mare  *de azi in 7 zile stim cu totii ceva..
   
  Hai la treaba, la tastaturi, ca v-am priveghiat destul:
  (motto-ul săptămânii)
   „O sa traiesc rau daca nu scriu si o sa scriu prost daca nu traiesc”)

  Reply
  1. geronimo

    @Bleen 
   Bleen, Bleen,  astia dorm  ca ursii, neintorsi. La cat au postat astazi, nu-i mai pișcă puricii (inclusiv pe doamne, intre noi fie vorba !)
   Am ramas, noi, cativa povestaci pe aici, la priveghiul democratiei. La cine-i bufnita pe umeri ?

   Reply
 31. geronimo

  Mai pe ardeleneste spus,
  pe țâganii de la mine din cartier i-am spăriat ca nici prin fața secției de votare sa nu treacă in zâua cu pricina.. S-o ia mai pe de lături, sa nu-i cheme cumva polițaii la raport si sa legitimeze puciu’  fără voia lor si sa le puie străinii iară’  vize ptr. cerșit..
  „Yeee, vecine ? no, daca-i așe, n-om mere la votare”.
  Cuvinte  „radicale”  ca puci, puciști, legitimarea  uzurpării, au avut se pare efect de etnobotanice asupra neamului..
   
  Machiavelic, da` asta e ! Nu io i-am facut din hire un neam cu un temperament  deschis tuturor impresiilor : de la vitejii dezinteresate, la spaime contagioase si inexplicabile. Unei popor prepolitic tre` sa-i vorbesti pe limba lui Ahile :))
   am gresit cu ceva!?

  Reply
  1. Canadiana

    @geronimo  eu duc munca de lamurire cu toti pensionarii pe care ii cunosc prin toate judetele. astia ard de nerabdare sa voteze, sa stie ei ca basescu iese iar.

   Reply
   1. geronimo

     @Canadiana  si eu ! constat ca vorbesc toate limbile de la o vreme. Babilonie de cuvinte stropșite peste capul oricui imi rasare in cale. Servim cauza? servim !

    Reply
 32. Bleen

  Gândăcelul
   
  ”De ce m-ai strâns în pumnul tău, 
  Copile neastâmpărat?
  Acu’ te miri de ce ți-e rău
  Și glandele ți s-au umflat?
   
  Nu te-ai gândit că sunt și eu,
  La fel ca tine, un minor?
  Acu’ dai fuga la veceu
  Și dogorești ca un cuptor…
   
  N-am ce să-ți fac, nu-i vina mea
  Că ți-am căzut în farfurie 
  Și ai crezut că sunt chiftea.
  Să fi-nvățat zoologie,
   
   
  Ai fi recunoscut de-ndat’
  Din ce regn și încrengătură
  Provin, și nu m-ai fi băgat,
  Cu pumn cu tot, la tine-n gură.
   
  Ce crezi, că mie mi-e mai bine,
  Chircit la tine-n esofag?
  Dac-aș putea și eu pe tine
  La-nghesuială să te bag,
   
  Ai înțelege cât de crunt
  E-acest destin amărăștean
  Cu care astăzi mă confrunt
  Ca scorpion și cetățean.
   
  Tu cel puțin ai telefon
  Și poți suna după Salvare,
  Da’ ce să fac-un scorpion
  Ce nici măcar mobil nu are?”  Florin Bican, Cântice mârlănești
   

  Reply
  1. Ummagumma

   @Bleen  🙂 Mai era o bucată:
   ”Nu că Salvarea ar putea
   Să te salveze de venin – 
   Ce iese din codița mea
   Pecetluiește-al tău destin…
    
   Dar de venit tot or să vie
   Și-or să te ia pe sus pe targă – 
   Ție-ți vor face-autopsie,
   Pe când pe mine-or să mă spargă…
    
   Pe tine te vor fi-nhumat,
   Cu popi, prescuri și protocol,
   Eu voi rămâne suspendat
   Într-un cilindru cu alcool.” 
    

   Reply
    1. geronimo

      @Canadiana   Nu-i bai, te umflam cu pompa si te facem caTindat PDL dupa demiterea lui Base. Numai ca Bleen vrea sa-ti amputeze.. orgoliul. Daca faci parte din sexul frumos, ai scapat..  (direct in Top)

     Reply
 33. Bleen

  În cel mult o săptămînă după demitere, pînă pe 7 august, PDL trebuie să găsească un candidat prezidențial, să-i dea jăratec, să-l umfle cu pompa și, obligatoriu, să-i amputeze orgoliul.

  Reply
  1. geronimo

    @Bleen  ca sa nu-i amputeze si orgoliul (ca cu asta nu mai sant de acord), ar trebui mai bine sa-si gaseasca o femeie :))

   Reply
   1. Canadiana

     @BarbuMateescu  @Bleen s-a dat batut. intr-un fel, si el este boicotant. oare ce mai face acum?

    Reply
    1. Bleen

      @Canadiana  @BarbuMateescu Se face de rîs. Asta face. E o tragedie ce se întîmplă. Singurii doi președinți români în care am crezut se sting în ridicol trist.

     Reply
    2. anarchix

      @Bleen  @Canadiana  @BarbuMateescu Ar fi bine ca cineva sa-i arate obrazul la propriu dupa ce castiga si sa-i aminteasca ca de data asta ar cam trebui sa termine ce a inceput. 

     Reply
    3. Canadiana

      @Bleen  @BarbuMateescu  mie mi-a placut constantinescu mult de tot, dar nu am crezut niciodata ca ar putea tine piept rechinilor. base, da.

     Reply
   2. DanCanada

     @BarbuMateescu Bullshit. Cita gargara si pe Constantinescu! Base e cu muult peste Constantinescu, e de talia lui Ilici numai ca de dreapta. Ok, dreapta care este, vorba lui Marean.

    Reply
    1. Bleen

      @Canadiana  @DanCanada  @BarbuMateescu Lasă, că se invalidează și îi trece. O să-l doară sufletul că poporul nu-l mai iubește ca în prima zi, dar o să-i treacă. Dacă nu-i trece, asta e, avem un nou Emil Constantinescu. Dacă se validează referendumul, atunci Băsescu va ajunge mai jos de glezna istorică a lui Milică.

     Reply
    2. Canadiana

      @Bleen  @DanCanada  @BarbuMateescu daca se invalideaza, referendumul, eu, personal in voi scrie o scrisoare ca sa il trag de urechi.

     Reply
    3. DanCanada

      @Bleen  @Canadiana  @BarbuMateescu Hm, indiferent de rezultat, eu zic ca o sa i se faca statuie lu’ Base. Si pe bune, nu ca statuia porcului. Din pacate chiar daca se intoarce presedinte, mare brinza n-o sa fie. Boii astia au sa continue opera de distrugere si aservire catre Rusia. Cu Base doar o sa fie mai greu pina isi termina mandatul.

     Reply
   1. Bleen

     @Canadiana S-ar putea să fie decisiv. Sau s-ar putea să fie insuficient. Asta e. Ceea ce e paradoxal e că dacă Băsescu va scăpa, va scăpa cu ajutorul boicotiștilor. În același timp, aceștia sînt considerați cei mai mari inamici ai lui. Ai orgoliului lui. Va rămîne președinte cu ajutorul boicotiștilor, nu cu ajutorul lingăilor de lîngă el și de aiurea. 

    Reply
    1. Canadiana

      @Bleen mi-ar placea sa avem cumva un procent, fie si estimativ, al boicotistilor. este esential sa intelegem posibilul impact. personal, nu cred ca imi voi putea schimba pozitia de boicotant, decat daca base ar avea sanse reale de a castiga la numar. 

     Reply
    2. BarbuMateescu

      @Canadiana Deocamdată, în sondaje nu se vede. Intenţia de vot la NU este la aceeaşi cote – din totalul populaţiei – ca acum o săptămână sau două. Dar om vedea.

     Reply
    3. BarbuMateescu

      @Canadiana 5-7 iulie: 19,5%
     7-11 iulie: 18,5%
     11-16 iulie: 21%
     14-18 iulie: 16%
     16-21 iulie: 18%
     18-21 iulie: 19,5%
      
     De când a început să se vorbească de boicot, % celor care ar vota NU a crescut. Dacă se mai face multă propagandă boicotului, Băsescu câştigă.
      
     🙂

     Reply
    4. BarbuMateescu

      @Canadiana Procentele de mai sus nu sunt procentele de boicotişti.
      
     Procentele astea sunt cei care votează NU calculate prin referinţă la totalul populaţiei adulte aflate în ţară (d-asta par atât de mici).
      
     Nu prea există o evoluţie, totul e în marjă. La final era o glumă.

     Reply
    5. Bleen

      @BarbuMateescu  @Canadiana Uite așa se trag sociologii de limbă. Pac pac, te faci că te bagi în seamă cu ei, le dai atenție cît să creadă că te interesează și altceva de la ei decît cifrele și zbang!, amețiție de reflectoare și statutul de vedetă, bagă CIFRELE! Deci, dragă Watson, piece of cake.

     Reply
    6. BarbuMateescu

      @Bleen  @Canadiana Te rog să observi că zic d-astea la 3:57 dimineaţa, nu când e tot poporul online 🙂
      
     Lasă „piece of cake”, aici vorbim de la două beri în sus.

     Reply
    7. BarbuMateescu

      @Canadiana  @Bleen Şi asta nu-i nimic. Să vezi cum o să fie în celule.
      
     S. Lăzăroiu: „Dar prezenţa NU avea cum să fie de 51%!! D-asta i-am zis să nu meargă pe boicot! Nu ştii teoria lui Malpreaux despre dezirabilitatea socială?”
     Eu: (zdrang cu capul într-un perete).

     Reply
    8. Canadiana

      @BarbuMateescu daca voturile pro-basescu sunt numai 20%, inseamna ca  boicotantii sunt din acesti 20% sau se calculeaza separat?

     Reply
    9. BarbuMateescu

     @Canadiana@Bleen
     Şi asta nu-i nimic. Să vezi cum o să fie în celule.
      
     S. Lăzăroiu: „Dar prezenţa NU avea cum să fie de 51%!! D-asta i-am zis să nu meargă pe boicot! Nu ştii teoria lui Malpreaux despre dezirabilitatea socială?”
     Eu: (zdrang, de furie, cu capul într-un perete).

     Reply
    10. BarbuMateescu

      @Canadiana Răspunsul la întrebare e greu de dat. Sunt mai multe posibilităţi:
      
     1. Susţinătorii boicotului sunt încă prea puţini şi nu se „văd în sondaje”.
     2. Cei care boicotează deja apar în rândul celor care nu vor să participe la referendum.

     Reply
    11. BarbuMateescu

      @Canadiana E o mică tendinţă de a supraestima blogosfera şi Internetul.
      
     Crezi că 70 de mii de oameni vor boicota din cauză că au fost convinşi online de cauză, via Facebook/Blogary/etc.? Eu am dubii. Dar e posibil.
      
     Ei bine, 70 de mii este numărul celor care au votat împotriva demiterii în 2007…. în judeţul Călăraşi. Un judeţ din patruzeci şi ceva.

     Reply
    12. Bleen

      @BarbuMateescu  @Canadiana asta, ca să vedeți ce bine stau la pronosticurile electorale. Nu numai că am dat un scor de 50.38% pe 30 noiembrie (a fost 50.33%) dar am dat și diferența de voturi (eu am zis 90 000, au fost 70 000).

     Reply
  1. geronimo

    @Bleen
    iaba (degeaba) !
   nu mai prea e timp suficient pentru o marja de siguranta. Singurul care mai poate lua o decizie salutara ar fi PDL cu formula introductiva : Sorry Base, aiasta nu se poate ! 

   Reply
 34. Canadiana

  Baietii se pregatesc de fraudare masiva:
   
  In plus, din modelul proceselor-verbale este eliminata inclusiv litera la care se mentiona numarul stampilelor cu mentiunea ￯VOTAT￯ in sectia de votare, dar si daca una sau mai multe stampile dispar, ori starea sigiliilor de pe urne la incheierea votarii. (HotNews)

  Reply
 35. Yeba

  Recomand insistent pt cei care sufera de l’embarras du choix: mai bine urmăriți Antena 3 (nu mă luați cu vă e greață, nu vreți să faceți trafic) decât să vă uitați la toate zombiile alea la care o să vă tot uitați, dacă vă lasă cu DVD-uri la Canal. Acum văd Sinteza Zilei, creme de la creme. Este înduioșător!
   
  Orice susținător al ideii Băsescu-NOW va înțelege pe loc cât sunt de disperați 1) să facă cvorumul (i.e. în caz de nevalidare Angela poate deveni chiar ea nelegitima daca nu-l suna pe B să-i ceară demisia) și 2) să nu se discute despre fraudă, fiindcă în 2009 s-a furat în draci într-un mod secret, nedemonstrabil, prin STS, deci acum să nu îndrăznească. 
   
  Pt Kamikaze: acum mi-am dat seama, Gâlmea are buzele nu doar groase, ci și răsfrânte. Ăsta e farmecul lor. Mai nasol e dacă n-ai lămâi în casă.
   

  Reply
 36. Yeba

  Recomand insistent pt cei care sufera de l’embarras du choix: urmăriți Antena 3 (nu mă luați cu vă e greață, nu vreți să faceți trafic) decât să vă uitați la toate zombiile alea la care o să vă tot uitați, dacă vă lasă cu DVD-uri la Canal. Acum văd Sinteza Zilei, creme de la creme. Este înduioșător!
   
  Orice susținător al ideii Băsescu-NOW va înțelege pe loc cât sunt de disperați 1) să facă cvorumul (i.e. în caz de nevalidare Angela poate deveni chiar ea nelegitima daca nu-l suna pe B și să-i ceară demisia) și 2) să nu se discute despre fraudă, fiindcă în 2009 s-a furat în draci într-un mod secret, nedemonstrabil, prin STS, deci acum să nu îndrăznească. 
   
  Pt Kamikaze: acum mi-am dat seama, Gâlmea are buzele nu doar groase, ci și răsfrânte. Ăsta e farmecul lor. Mai nasol e dacă n-ai lămâi în casă.

  Reply
   1. BarbuMateescu

     @Bleen Argumentul ăla sugrumă parlamentul unicameral. Şi reducerea parlamentarilor la 300.
     
    Ce-i aşa de greu să accepţi victoria la masa verde, şi gata?

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Bleen „se prezintă la vot 20% din cei înscrişi pe listele electorale, toţi cei care se prezintă spun «DA», deoarece pentru asta au venit la urne. Res­tul de 80% care nu s-au prezentat la vot, vor fi trecuţi la categoria «NU». Chiar dacă scorul în materie de demitere este zdrobitor în favoarea USL, slaba participare la referendum reprezintă un câştig al lui Traian Băsescu”.
      
     Pe ideea asta, 11 milioane de oameni trebuie trecuţi în categoria NU apropo de parlamentul unicameral şi 10 milioane de oameni trebuie trecuţi în categoria NU apropo de reducerea nr. de parlamentari la trei sute. (voturi pentru: 6, respectiv 7 milioane).
      
     De dragul unui artificiu retoric ieftin fără nicio valoare practică în perspectiva alegerilor din toamnă, se aruncă copilul cu apa din copaie.

     Reply
    2. Canadiana

      @BarbuMateescu  pai referendumul e diferit de vot pt. alegeri.referendumul pt. parlament unicameral a fost validat de fo 3 ani.
      

     Reply
    3. BarbuMateescu

      @Canadiana Alegerile din toamnă sunt un posibil motiv pentru argumente precum cel invocat mai sus.
      
     De fapt, în discuţie e vorba de referendumul de acum. Şi despre pericolele inerente în a prezuma că cine nu vine la vot, în mod automat, cu toţii, susţin o tabără. Sau alta.

     Reply
    4. Bleen

      @BarbuMateescu Diferența e de validare. Referendumul pentru 300/unicameral a fost validat. Adică peste 50% au fost interesați de subiect.

     Reply
    5. BarbuMateescu

      @Bleen Un referendum invalidat şi unul validat înseamnă acelaşi lucru, *din această perspectivă*.
      
     Cazul unu: 6 milioane DA, 4 milioane NU. Referendumul e validat. „Da, dar la cele 4 milioane trebuie adăugaţi cei 8 milioane care n-au votat.”
      
     Cazul doi: 6 milioane DA, 1 milion NU. Referendumul nu e validat. „La cei 1 milion trebuie adăugaţi cei 11 milioane care n-au votat.”

     Reply
    6. Bleen

      @BarbuMateescu Dacă cel puțin jumătate din alegători sînt interesați de temă, tema este validă. Pe de altă parte, nu poți echivala neparticiparea cu NU sau cu DA. Sînt paliere diferite.

     Reply
    7. Bleen

     Invalidarea înseamnă că tema nu e considerată suficient de importantă pentru alegători și se renunță la ea. Nu putem spune că absenții sînt proBăsescu.

     Reply
    8. Bleen

     Absenții nu sînt proBăsescu, sînt împotriva suspendării. Nu împotriva suspendării lui Băsescu, ci împotriva suspendării ca exercițiu politic în acest moment. ”Plecați cu suspendarea de aici, nu ne interesează!”

     Reply
    9. BarbuMateescu

      @Bleen @Canadiana Mai simplu, un exemplu: într-un bar se află trei oameni. Unul bea vin alb, unul bea bere şi al treilea nu bea niciodată alcool.
      
     Cel care bea bere se întoarce spre abstinent:
     – Vrei o bere?
     – Nu!
     Reacţia celui care bea vin alb:
     – Vezi? Nu vrea bere! N-ai reuşit să-l convingi! În mod clar e consumator de vin alb, ca şi mine.

     Reply
  1. Canadiana

   Si o plagiere in legatura cu protectia votului neexprimat:Cum ne putem proteja votul neexprimatŞtiţi desigur că un elector absent la scrutin poate fi substituit fără mai riscuri. Pentru a evita substituţia puteţi trimite un mail la AEP. În mail cereţi ca CNP-ul dv. să fie inclus într-o listă cu datele personale ale cetăţenilor care şi-au declarat public neparticiparea. Lista va putea fi lesne intersectată cu cea rezultată din procesul de votare.Datele personale pe care le veţi introduce în mail vor fi: Numele, CNP, Adresa (doar judeţul şi oraşul). Ele vă folosesc doar pentru a putea anula opţiunea în cazul în care vă răzgîndiţi.Dacă vă răzgîndiţi, puteţi trimite un mail cu cererea de radiere din lista electorilor care nu doresc să îşi exprime votul. Cheia de autentificare va fi coincidenţa originii mailului cu datele personale din cerere. 

   Reply
   1. Yeba

     @Canadiana Eu nu am înțeles ce propune Marius. Cer ceva AEP. AEP e obligfată să-mi includă datele etc sau poa sa-mi treaca mailul in spam sau cum funcționează?

    Reply
    1. Canadiana

      @Yeba  ii dai cnp-ul tau. daca te razgandesti, si te duci la vot, ii trimiti un alt mail cu cnp. 

     Reply
    2. Canadiana

      @Florina  @Yeba  eu cred ca asta cu cnp-ul e o idee buna pt. protectia impotriva  fraudarii

     Reply
 37. Rezon

  Mda. Eu v-am zis ca noi il cam incomodam. Incepe sa semene cu batrana aia pe care o treci strada cu forta

  Reply
  1. Rezon

    @Bleen O sa ne transmita mesaje printr-un post de radio pirat ancorat in apele internationale ale Marii Negre

   Reply
    1. Yeba

      @Bleen  , nț, nu mă păcălești tu pe mine! Omul a declarat în repetate rânduri că după ce ai fost președinte nu mai poți fi altceva. Cel mult președinte de bloc, dar nu cred, că el stă la casă.

     Reply
    1. valid

      @Rezon  cam asta a fost. ne tiriie intr-un referendum fara noima doar ptr ca nu poate sa o bage ca si miilica. macar ala ne-a scutit de o cheltuiala de 100mil de euro cit am auzit ca ar costa referendumul .

     Reply
 38. geronimo

  Marele pericol democratic, potrivit lui Tocqueville, este tirania opiniei publice. 
  „- nu atat puterea majoritatii intimideaza, cat aparența ei de justitie”
   O gasca conspirativa de tip leninist, activa si constienta, cu interese bine circumscrise, l-a deferit aceleasi opinii  publice pe presedintele de drept. Si se mai facea ca ei erau DOAR portavocea acelei opinii publice. Legitimistii, constitutionalistii, legalistii, traseistii (ma rog, mai continuati voi)..

  Reply
   1. geronimo

     @Canadiana 
    :)) clar ca nu ! daca ar fi trait astazi in Romania, ar fi fost supus aceluiasi măcel vorbaret de catre uslmisti si in numele aceleiasi tiranii a opiniei publice. Nu crezi?

    Reply
    1. Canadiana

      @geronimo Democracy and socialism have nothing in common but one word, equality. But notice the difference: while democracy seeks equality in liberty, socialism seeks equality in restraint and servitude. tot tocqueville
      

     Reply
 39. Rezon

  Fascistul Karl-Peter Schwarz, angajat la oficina imperialista FAZ, va fi saptamana asta in Bucuresti, pana vineri. Vine si prin Piata Victoriei

  Reply
 40. geronimo

  Politica (USL): „fenomen de decantare ce provoaca migrația drojdiei catre vârf ” _ Anne Archet (na, ca am adaptat-o nitel)

  Reply
  1. geronimo

    @Rezon  ar fi buna de dat pe la televiziuni. Sa-si vada tot rumânu` strămoșii rechiziționati de catre USL

   Reply
   1. valid

     @geronimo  daca o faceau niste unguri sa vezi ce se inflamau patriotii. asa o sa o ia ca pe o gluma buna.

    Reply
    1. geronimo

      @Canadiana  @valid  Nu tzine ! Atata timp cat UDMR s-a înhăitat cu majoritatea  pucista, orice faradelege  are circumstante atenuante din cauza lui Basescu, acarul Paun..

     Reply
 41. Taticu

  pentru agresivul @Gramofonu 
  Nelu Tataru – Basescu a demonstrat de prea multe ori cinismul, mitocania si marsavia sa,asa ca n-are nici un scrupul de a trage dupa el in prapastie chiar si intreaga populatie a tarii. Atentie ca ne aflam in fata fiarei in agonie…si individul asta este in stare de orice,cihiar orice… fiti cu ochii in patru…fiara poate sa muste…! Nu este exclus ca individul sa regizeze chiar un atentat, pentru a se distrage atentia populatiei de la actiunea referendumului. Inca un amanunt: catre orele 18 ale zilei referendumului fiti cu ochii pe Basescu,sa nu dispara…intr-un fel sau altul… about an hour ago · Like · 2
   
  pentru @BarbuMateescu 
  Nitescu Cristian – eu am de gand sa renunt la abonamentul Orange,atat de mult ma irita culoarea asta acum datorita lor! an hour ago · Like
   
  preferata lui @Taticu 
  Agafitei Andrei – consider ca ar fi trebuit facuta mai multa propaganda! pentru ca unii oameni nu vor intelege etimologia cuvantului a demite. Daca omul nu are nici tv nici radio? si are doar Digi. Stiti foarte bine ca antenele au fost scoase abuziv. an hour ago · Like · 1

  Reply
    1. Taticu

      @valid Acum, n-as paria ca eu sunt cu toate la mansarda. Dar, realizezi ca oamenii astia exista? Ca le ceri un foc, pe strada? Ca-i privesti in ochi, fugitiv, in autobuz? Ca mananca, dorm, vorbesc liber, iubesc?

     Reply
 42. Rezon

  Simțiți încordarea și implicarea, simțiți revolta, simțiți hotărârea de acțiune? Nu? Doar reveria detașată a unui spectator?  Shit happens
  Teodor Baconschi
  ”Impecabil ca intotdeauna Catalin Predoiu (a fost azi la Realitatea, cu Emil Hurezeanu si Melania Medeleanu). Un ministru al Justitiei de o rara clasa, care a impins reforma sistemului mai eficient ca oricare altul. Azi, pe locul sau meritat, sta cu totul altcineva. Shit happens ! :)”

  Reply
 43. StefanTrifan

  Am o mică nedumerire şi sper că e cineva pe aici care mă poate lămuri. Nu am înţeles cum se calculează numărul de alegători. Pe situl BEC văd două cifre: una pentru alegători şi una e pentru numărul de alegători cu CI:
   
  http://www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Situatie.pdf
   
  Oare de ce sunt două cifre? La ce se referă? Care e cifra care va fi considerată la referendum?

  Reply
 44. Taticu

  pentru @Bleen 
  Florian Costik – cine nu participa la alegerile dni 29 iulie nu fac altceva deca sa instaureze dictatura basista .noua republica este pe drum si cine nu-si exprima votul pe 29 sa nu mai vorbeasca niciodata. an hour ago · Like · 4
   
  pentru @anarchix 
  Alina Melvin-Mihaescu – Deja se vorbeste despre cumpararea temporara a unor buletine de identitate, ca sa nu se poata duce oamenii la vot. Am auzit de asemenea un zvon ca sunt platite grupuri de cetateni agresivi care sa-i opreasca pe drum pe cei ce vor incerca sa mearga spre unele din sectiile de votare.Cat despre romanii din strainatate, sunt amenintati ca-si vor pierde locurile de munca in strainatate, si ca nu vor mai putea circula liberi prin Uniunea Europeana. Se incearca sa se convinga romanii din America, plecati din Romania pe vremea lui Ceausescu, deci sensibili la subiectul „comunism”, ca daca este demis Basescu, in Romania se va instala din nou comunismul. an hour ago · Like
   
  preferata lui @Taticu 
  Anca Ferro – Va propun o idee ca sa ne numaram singuri: fiecare votant cu DA sa poarte o panglicuta galbena la mana. La iesirea din centrul de votare sa fie, cu schimbul, cate un reprezentant al nostru care sa numere. Ne trebuie doar cate 3 voluntari pentru fiecare centru: unul care sa stea de la ora 7-la ora 13, al doilea de la 13 la 18 si al treilea de la 18 la 23. Sa avem un telefon de contact de la sediul USL, unde sa comunicam rezultatele. Ce spuneti? 46 minutes ago · Like · 1

  Reply
  1. Gramofonu

    @Taticu Panglica galbena bate flacara democratiei la popoul gol!
   Nici macar n-o sa mai poa’ sa fure, ca se numara singuri ahahahahahahah!

   Reply
    1. Gramofonu

      @Taticu Cetatean agresiv sint de cind ma stiu, dar nu ma plateste nimeni pentru asta 🙁 cre’ ca m-au fraierit

     Reply
  2. gameover

    @Taticu  @Bleen  @anarchix 
   sunt vreo cativa ani de atunci
   o asociatie de locatari au votat ca sa faca planton cu schimbul la tomberonul alocat(motive diverse,tigani,sa nu vina altii sa-si puna gunoaiele acolo etc)
   ptr. Anca Ferro vad ca a prins

   Reply
   1. valid

     @Rezon  @Taticu  @Bleen  @anarchix apropo de noua republica. azi am vazut si eu logo-ul lor. mi se pare premonitoriu. romania e in pom.

    Reply
 45. Rezon

  O cățea sud-coreeană a fătat un pisoi. Sau invers/ O pisică sud-coreeană a fătat un cățel.  Cred că vine sfârșitul lumii

  Reply
    1. anarchix

      @Gramofonu  @valid Am avut un coleg de laborator prin 2006 care era din Timisoara. Omul lucrase la firma lui Sarbu. O stia bine pe Daciana. Nu bine in sensul „ala”. Anyway, familia asta e rotten to the core.

     Reply
  1. geronimo

    @Rezon  da` din ciclul „revolutia bunului simt” n-ai nimic ? (mie mi-a ramas numai o poza cu Iohannis) 

   Reply
 46. Bleen

   Paul Dragos Aligica 
   
  ”Intrebare, indiferent de logica strategiei, logica despre care intelegem ca este momentan secreta: Care este data si ora in care in sondajele interne va trebui sa constatam o apropiere de banda marjei de eroare de pozitia USL? Sa nu spuneti ca vineri la 8 am ca atunci ceea ce propuneti este loterie, ruleta ruseasca, nu strategie.”

  Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

      @Gramofonu da-le cu mantra in cap: BOICOTUL înseamnă NU. Înseamnă NU la ambele întrebări ale puciștilor. Nu eu i-am rugat să mi le pună!

     Reply
   1. sanantonio

     @Gramofonu, ăia care au defecat or fi avut tract bun pînă azi? Le urez constipații profunde urmate de cufureli ample, succesive, pentru tot restul anului.

    Reply
 47. Rezon

  Facliile din Piata Victoriei au fost interceptate rapid de jandarmi si amendate. Cica n-au voie cu foc prin localitate daca nu sunt de la biserica

  Reply
   1. SimonaM

     @Florina  @Rezon Unde e băiatul ăla care ne blestema mai acu câteva ore, că nu ieșim cu făcliile în stradă? Nț, nț

    Reply
 48. Bleen

  De pe Facebook:
   
  ”Cred ca au inebunit cu toti ! Cristoiu mai ca nu ne spune sa ne taiem jugularele, ca nu mai avem nici o sansa, Banciu , in loc sa-si faca emisiunea lui de pamflet, pentru care il asteptam, se da si el mare analist politic!  Am terminat cu toate posturile tv de tocshoaie ! Ce dracu, trebe sa ma uit in gura lui Cristoiu ca sa stiu ce trebuie sa fac ? Sau sa-l aud acum si pe Banciu expert in comportament Basescu ? Va anunt ca in seara asta am urmarit cateva episoade politiste la AXN, Universal, Diva si AXN Crime, si mi-au facut foaaarte bine ! Va recomand si voua”
   
  Așa i-am zis și eu maică mii, să se relaxeze cu niște crime în serie pe AXN Crime. Ceva soft, să mai lase politica. Jack Spintecătorul, nu Ghișe! 

  Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Credeam ca numai eu am luat-o razna 🙂
   Daca aveti vreo recomandare pentru miercuri seara, ceva soft, cu torturi, genocid, ceva, v-as fi recunoscator. Trebuie sa ma pregatesc psihic pentru joi.

   Reply
   1. anarchix

     @Gramofonu  The House of 1000 Corpses si Devil’s Rejects de Rob Zombie. Joaca si bunaciunea de nevasta-sa. daca le vezi pe-astea doua devii desensitized in materie de filme gory.

    Reply
   1. Gramofonu

     @anarchix Aproape offtopic: cel mai bun film realizat vreodata, Hot Fuzz ( http://www.imdb.com/title/tt0425112/ ) are in el atit ideologia fascista, cit si cea comunista: „For the greater good”
    Orice crima e justificata de „visul de aur al omenirii” si „pace si liniste”. Asa si cu referendumul asta.

    Reply
 49. Bleen

  ”Semne că USL pierde la referendum: TVR și Antena 3 îl cultivă asiduu pe Regele Mihai. A bon entendeur, salut.” (Adrian Papahagi)
   
  Of…

  Reply
  1. geronimo

    @Bleen  noroc ca nu l-au fugarit de tot in illo tempore. Il mai pot găsi ascuns la Savarsin

   Reply
   1. anarchix

     @BarbuMateescu  @Bleen In conditiile astea astia ar fi in stare sa inchida sectiile din strainatate mai devreme. Ii cred in stare de abolut orice.

    Reply
    1. sanantonio

      @anarchix  @BarbuMateescu  @Bleen Secțiile din alte țări se vor închide la ora 23 ora României, dar acest lucru se va anunța la ora 23:59:79, cînd se vor anunța rezultatele finale de la referendum.

     Reply
   2. Merechene

     @BarbuMateescu  sorry, 5 ore nu sunt de ajuns 🙂   sunt 4 h, cu mare efort si amenda sigura.

    Reply
 50. Bleen

  Nu cred că prezența la referendum va fi mai mare decît la localele din iunie sau prezidențiale. Cred că va fi, fără boicot și fără fraudare, în jur de 45%, cu un scor de 59% la 41% pentru DA.

  Reply
    1. Bleen

      @BarbuMateescu  @sanantonio Eu am zis presență 38%, dar asta într-o țară în care dreapta ar gîndi cu capul, nu cu curul. Dar nu e cazul. 

     Reply
    2. sanantonio

      @BarbuMateescu, wishful thinking. Cine să învîrtă de robinetul ăla Blaga? Păi n-a zis Băse că se supără tare rău pe ei dacă nu vin la vot? De supărare o să dea de pămînt cu umbreluța din sex on the city.

     Reply
 51. Florina

  Mă scuzaţi, azi n-am prea fost la curent cu evenimentele. Înţeleg că făclia n-a fost recuperată din Dunăre, aşa-i? Caz în care eu le sugerez atenţie pe ce braţ al fluviului va apărea, poate e vreun semn. 

  Reply
   1. Rezon

     @EleninaNicuţ Da, al dracu’, citatul asta nu l-a plagiat, ca, deh, vorbea de funie in casa spanzuratului…

    Reply
  1. geronimo

    @Rezon  adusa la zi, ar suna cam asa : ” …. iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le INTERPRETA „

   Reply
 52. Bleen

  50%+1: 9 000 000 voturi
  35% prezență: 6 300 000 voturi (USL mai trebuie să scoată din mînecă 2 700 000 voturi)
  45% prezență: 8 100 000 voturi (USL mai trebuie să scoată din mînecă 900 000 voturi)
  47% prezență: 8 500 000 voturi (USL mai trebuie să scoată din mînecă 500 000 voturi)
  49% prezență: 8 800 000 voturi (USL mai trebuie să scoată din mînecă 200 000 voturi)
  50% prezență: 9 000 000 voturi (USL mai trebuie să scoată din mînecă 1 vot)

  Reply
  1. Sam85

    @BleenLa alegerile locale au fost in jur de 10 mil de voturi. Imi vine foarte greu sa cred (desi sper si boicotez) ca acum lumea nu va iesi masiv la vot.

   Reply
   1. gupi

     @Sam85  @Bleen la alegerile locale au fost si interese punctuale: musai vrem sa iasa primarul x in comuna y, asadar 100% prezenta la vot in comuna
     

    Reply
  2. Bleen

   35% prezență: USL trebuie să fure 135 voturi pe secție (65 000 voturi pe județ)
   45% prezență: USL trebuie să fure 45 voturi pe secție (20 000 voturi pe județ)
   47% prezență: USL trebuie să fure 25 de voturi pe secție (12 000 voturi pe județ)
   49% prezență: USL trebuie să fure 10 voturi pe secție (5 000 voturi pe județ)
   50% prezență: USL trebuie să fure un vot într-o secție (un vot într-un județ)

   Reply
  3. sanantonio

    @Bleen, în cazul a 50% prezență, URSSL mai trebuie să scoată din mînecă un vot in cazul în care scorul dintre DA și NU este egal, ceea de nu e confirmat nici de cele mai îndrăznețe vise (visuri?) ale lui Băse.

   Reply
  4. BarbuMateescu

    @Bleen Prezenţă referendum 2007: 44%
   Prezenţă locale 2008: 39%
   Prezidenţiale tur 1 2009: 54%
   Prezidenţiale tur 2: 58%
   Locale: la primari 59%, la consilieri judeţeni 48%, la celelalte două (preş. CJ şi cons. locali între, dar peste 50%)

   Reply
  5. BarbuMateescu

   @Bleen
   Prezenţă referendum 2007: 44%
   Prezenţă locale 2008: 39%
   Prezidenţiale tur 1 2009: 54%
   Prezidenţiale tur 2: 58%
   Locale: la primari 59%, la consilieri judeţeni 48%, la celelalte două (preş. CJ şi cons. locali) între, dar peste 50%

   Reply
   1. sanantonio

     @BarbuMateescu, pricep că la referendum se prezintă mai mulți decît la locale, iar la prezidențiale sensibil mai mulți decît la oricare din celelalte, de unde ar rezulta că interesul pentru referendemul ăsta ar putea duce la o participare record. Din acest motiv, voi boicota de două ori, chiar de mai multe ori, ca să contracarez prezența la vot și fraudarea alegerilor de către URSS.

    Reply
    1. sanantonio

      @BarbuMateescu, mă amețești din cifre, tipic sociologistic. Nu mai vorbesc cu tine niciodată, mi-ai dărîmat castelul din bețe de chibrituri.

     Reply
    2. BarbuMateescu

      @sanantonio Uite pe cuvinte:
      
     1. Siglele de partid atrag mai puţin ca oamenii (fie ei primari sau preşedinţi, fie ei de ales sau de demis).
      
     2. Nu există garanţii. Nu se poate determina statistic ce se va întâmpla.
      
     3. Ura e în genere subestimată. De către sociologi.

     Reply
    3. sanantonio

      @BarbuMateescu 1, așa e și normal să fie, 2, nu se poate determina statistic, dar se poate previziona avînd în vedere interesul major al populației la refererendumuri și alegerei prezidențiale, amplificat în cazul suspendării de acum de ampla mediatizare a evenimentului, 3, evident, sentimentalismele nu prea au ce căuta în aprecieri obiective.

     Reply
  6. geronimo

    @Bleen foarte necesara vizualizarea ! In strunga de mai jos ne-ar dori procletii cat mai înghesuiți.. 

   Reply
 53. Rezon

  Lucian Mindruta
   
  „Am vazut azi un afis (de vreo 20 de ori de la Sinaia la Bucuresti): „Ti-a taiat pensia, taie-i si tu mandatul!”
   
  E adevarat. Insa dupa parerea mea, oricine e responsabil de taierea asta merita felicitari, nu acuze.
   
  Sa ne aducem aminte:
   
  2004-2009: 2 guverne (inclusiv si mai ales unul liberal, de la care asteptam altceva) au marit pensiile peste posibilitatile tarii. Idem salariile, marite inclusiv de un regim Boc, daca va mai aduceti aminte, la promisiunea lui Basescu, in ultimele alegeri din 2009.
   
  Apoi a venit criza. Bula s-a spart. Bugetul n-a mai incasat aceiasi bani, drept pentru care am inceput sa ne imprumutam ca sa platim acele salarii si pensii marite. A urmat un moment rational pentru care felicit clasa politica din vremea respectiva (da, inclusiv USL, care s-a opus doar de forma): taierea lor la niveluri sustenabile. Si un regim de austeritate care le-a adus mai aproape (dar inca nu acolo) de realitatea a ceea ce tara poate cu adevarat sa aduca la punga comuna.
   
  Deci, ca sa trag o concluzie imposibil de inteles intr-o tara guvernata de irational: fara austeritate eram acum cu euro la 10 lei si jumatate din banci inchise. Dar asa e de obicei in istoria romanilor: boul care le face un bine e pedepsit.”

  Reply
 54. valid

  cred ca multi din voi ati dat pe net de comentarii de ale lui nenea asta. interesant e ca vine cu idei asemenatoare cu unele citite si pe aici. atita doar ca nenea asta e un usl-ist infocat.
  Isailă Brătfălean 
  Boicotul la referendum (adică absența pentru avantajul uneia dintre opțiuni) este un gest anarhic.
  Într-o societate civilizată absentezi pentru că nu te interesează nici una dintre opțiuni sau pentru că nu te consideri competent să decizi. Dacă nu îți convine decizia Parlamentului de suspendare a Președintelui, votezi NU demiterii.
  Un referendum cu o prezență sub 50 % nu este dorit nicium de Occident. CCR îl va invalida fără probleme,,. Europenii se vor spăla pe mâini punând presiune pe Băsescu să demisioneze, dacă votul va fi majoritar DA demiterii. S-ar putea ca Băseascu să primească un nou telefon de la Merkel, de astă dată privat, în care să i se ceară să declare public că demisionează dacă va avea vot majoritar DA demiterii și referendumul va fi invalidat.
  Pentru europeni prezența la vot este mult, mult mai importantă decât Traian Băsescu.
   

  Reply
  1. sanantonio

    @valid, suptil, voarte suptil. Messaj pentur beliganii pdlijti, marj la vot că vio trage angel-an bot.

   Reply
  2. Beavix

    @valid „Gest anarhic”… bullshit. Atâta timp cât validarea referendumului depinde de prezență, absența de la vot este o opțiune perfect validă. Este elementul care deosebește fundamental referendumul de o rundă obișnuită de alegeri, în ceea ce privește absenteismul.

   Reply
    1. valid

      @revealer  @Bleen inteles. intideauna cind nu cunosc pe cineva plec de la premiza ca e om serios. de acum in colo cind voi da de comenturi de la nenea o sa sar peste

     Reply
  3. GianinaUrsu

    @valid asta cu un telefon de la Merkel să-i ceară demisia si cu europenii care se vor spăla pe mîini e pură imaginație speculativă 🙂 Așa putem face scenarii la infinit

   Reply
 55. Bleen

  Deci, pînă acum, prezența la vot e pe la 45-50% (dacă luăm în calcul regula de 15%). Fără boicot asumat. La 45% prezență, USL trebuie să scoată cam 1 milion de voturi ca să treacă de 50%.

  Reply
  1. Ilinca

    @Bleen boicotul castiga teren, prezenta la vot scade mult mai repede decat creste NU-ul. Devine tot mai evident ca TB alearga pe pista gresita.

   Reply
  1. Rezon

   Co-starring:
    
   – Nicolae Bănicioiu
   – Cristian Rizea
   – Titi Holban (deputat PNL
   – Rareş Mănescu

   Reply
   1. Bleen

     @EleninaNicuţ E stors săracu. D-aia vorbește numai prostii la teve. E extenuat de atîtea rețele de prostituție cărora trebuie să le facă vînzare.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Bleen in ritmul asta, or sa se inmulteasca ca iepurii, iar chestia asta ma ingrozeste :-))

     Reply
    1. revealer

      @sanantonio  @hope18 Conform datelor din dosar, Negoiță i-ar fi propus uneia dintre tinere să întrețină raporturi sexuale și cu prietenii lui apropiați, Nicu Bănicioiu și cântărețul Adrian Enache dar fata nu a acceptat decât în cazul lui Andrian Enache. 
      
     Pe asta si curvele l-au refuzat =)))

     Reply
 56. vbkiler

  Sondaj proaspat de la Avangarde/A3
  59% prezenta la vot din care 69% vor vota PENTRU demiterea preşedintelui, 31% va vota impotriva demiterii preşedintelui Alte cifre
  – la parlamentare USL 63%, PDL 19%, DD 13% UDMR 2% (wtf?)
  – la presedintie: CA 54%, DD 17%, Isarescu 12%, MRU 10%
  urmeaza sondajul lui Turrambar/CCSB

  Reply
  1. revealer

    @vbkiler Daca e sa ne luam dupa sondaje, putem sa ne luam flacara democratiei si sa ne-o bagam in fund de pe-acum. 

   Reply
 57. geronimo

  @ Liviuta :  
   Vorba lui Florina : „Boicotezi, nu boicotezi, vremea loviturii de stat trece”. :)))))))))))
  Problema e mai veche si tzine istoria noastra inca din vechime : cum trece? prin noi, sau peste noi ? .. ca noi am durat, indurand.. 
   

  Reply
  1. geronimo

   cred ca mai ales in sensul asta s-a spus mai inainte ca  „Romania va lua asupra sa păcatele lui Ponta” (va mai grefa un..invadator pe durata sa lunga)

   Reply
 58. revealer

  Parerea mea: singurii doi prezidentiabili care AR PUTEA sa-l invinga pe crizel in eventualitatea alegerilor prezidentiale sunt Isarescu si Oprescu. Din pacate unul nu se baga iar altul e tot de-al lor.

  Reply
 59. Boghy

  Eu am totusi impresia ca ideea boicotului se raspandeste. Si Turcescu spunea ca majoritatea mail-urilor primite pomenesc de boicot. Si daca si Cristoiu s-a lamurit…

  Reply
 60. liviuta

  Riscul palpabil de frauda majora (cu accent pe majora) cred ca va fi ceea ce va inclina balanta spre neparticipare, in ceea ce ma priveste.
  @bleen Cu privire la numirea procurorului general si a sefului DNA, asta e o chestie reglementata prin lege, nu prin Constitutie.
  In Constitutie se vorbeste doar de numirea de catre presedinte a procurorilor si judecatorilor in functie, adica in functia lor publica (de judecatori sau de procurori). Pentru numirea in functie de conducere, Constitutia nu cere numirea sefilor parchetelor de catre presedinte (spre pilda procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, sau prim procurorii parchetelor tribunalelor nu sunt numiti de presedinte).
  Or, legea poate fi modificata.
  Singurele lucruri care i-ar putea opri sa modifice legea in caz de invalidare a referendumului sunt Occidentul si, eventual CCR.
  Trebuie sa spun ca exista, mi se pare, o decizie CCR de prin 2007, cand au incercat pe vremea lui Tariceanu sa treaca numirile la CSM, iar CCR parca a spus ceva de neconstitutionalitatea numirilor facute doar de CCR fara participarea presedintelui, ceva cu echilibrul puterilor in stat, dar nu stiu sigur, trebuie gasita decizia, chestiile astea nu se discuta dupa ureche. Eu vorbesc din amintiri.
  Poate are rabdare EleninaNicut si o cauta.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @liviuta  @bleen decizia aia de care vorbesti a fost pe procedura, nu pe fondul modificarii; in alta ordine de idei, numirea de catre presedinte a PG ICCJ si DNA a fost impusa printr-un MCV, din cate imi amintesc.

   Reply
   1. liviuta

     @EleninaNicuţ  @bleen Nu stiu nici eu prea bine, voiam doar sa-i atrag atentia lui Bleen ca, in lipsa factorilor de control mentionati, pot impune o modificare a procedurii de numire a sefilor PG si DNA chiar cu Basescu la Cotroceni.

    Reply
    1. sanantonio

      @liviuta, pixul e în mîna președintului, el validează, sau nu, personajul respectiv, indiferent cine-l propune (CSM, MJ, MM, UTC, PCR, ROFL)

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @liviuta  @bleen repet, asta cu numirile e peste Basescu; la o adica, s-ar lasa iar cu intrevederi la nivel inalt in buda de la Otopeni.

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @liviuta  @bleen basca faptul ca Base ar putea sa intoarca o data legea in Parlament pe motivul de mai sus.

     Reply
 61. geronimo

  repostez
  Rezon:
  „Sa zica Base mersi daca va castiga cu cele 3000 de boicoturi ale cititorilor Blogary”. Convers, mamă ce vom mai plânge in pumni daca Base va fi demis cu preaplinul catorva mii de votanti care-au dat fuguța sa-i blindeze..”legitimitatea”

  Reply
   1. Sam85

     @EleninaNicuţ da:)))) Acum cand stau siu ma gandesc Antonescu chiar seamana cu Mutu, doar tatuajele lipsesc :))

    Reply
  1. Bleen

    @GabiDumitru Șoc! Asta e de trimis prin sate și orașe. Să mergem să strigăm, așa cum alții strigă fiare vechi: ”Poooonta l-a cunoscut pe W.Clark prin Stamen Stanceeeeev!!!” ”Poooonta l-a cunoscut pe W.Clark prin Stamen Stanceeeeev!!!” ”Poooonta l-a cunoscut pe W.Clark prin Stamen Stanceeeeev!!!”
    
   Sînt convins că în 5 zile convingem 7 milioane.

   Reply