Testele electorale trimestriale, un precedent periculos

Un mafiot cu indicativ de motan aruncă o piatră în apă și 18 milioane de alegători se chinuie s-o scoată

Orice președinte de țară patriot și responsabil nu are mai mult de 35-40% în sondaje la jumătatea celui de-al doilea mandat, după o perioadă de criză. Dacă transformăm suspendarea Președintelui într-un test electoral, niciun Președinte care ține la scaunul său nu va mai fi patriot și responsabil. Toți președinții României de-acum încolo se vor bălăci în cel mai iresponsabil populism declarativ, stilistic, politic și economic. Vom fi conduși numai de Peroni (nu berea!, nu vă mai gîndiți la prostii!), comuniști și fasciști. Niciun președinte patriot și responsabil nu-și va mai termina cel de-al doilea mandat. Poate nici pe primul.

Instituția suspendării va deveni dintr-o armă de apărare împotriva încălcării grave a Constituției de către Președinte într-o armă de atac a unui Parlament abuziv și dictatorial, într-un detonator al celui mai isteric și primitiv populism. Dacă România este astăzi paria Europei, dacă este prima țară a Uniunii Europene în care se dă o lovitură de stat, dacă cursul leu-euro a sărit în aer, dacă investitorii străini își fac bagajele, pleacă și lasă pe drumuri mii sau zeci de mii de oameni e și din cauza instituției suspendării, folosită abuziv și cu rea credință.

Curtea Constituțională a spus clar: Președintele Traian Băsescu nu a încălcat Constituția de niciun fel, nici ușor, nici grav. Punct. Din momentul acela, instituția suspendării este utilizată abuziv și cu rea credință și devine o armă politică a populismului, o armă politică a unei autorități a Statului împotriva unei alte autorități a Statului. În Constituție, rolul suspendării Președintelui este de a pedepsi și opri abuzul de putere și încălcarea Constituției de către o putere în stat. În momentul în care suspendarea este folosită abuziv și cu rea credință și devine un instrument prin care o autoritate a Statului încalecă altă autoritate a Statului, în acel moment suspendarea încalcă spiritul Constituției și statul de drept.

Folosită cu rea credință, suspendarea elimină nu numai coabitarea dintre un Președinte cu o culoare politică și o majoritate de altă culoare politică dar și parteneriatul dintre un Președinte și o majoritate parlamentară de aceeași culoare politică. De fiecare dată cînd majoritatea politică va avea o culoare politică diferită de aceea a Președintelui și Președintele va sta prost în sondaje, aceasta va declanșa suspendarea. De fiecare dată cînd Președintele nu va face sluj în fața majorității parlamentare, fie ea și de aceeași culoare ca și Președintele, se va declanșa suspendarea. Poate că Președintele susține măsuri nepopulare dar responsabile și benefice țării (toate măsurile responsabile sînt nepopulare), în dezacord cu majoritatea parlamentară, poate chiar dacă aceasta are aceeași culoare politică. În acel moment, majoritatea parlamentară, de teamă să nu piardă voturi, va declanșa suspendarea Președintelui care susține măsuri nepopulare, trecînd astfel de partea poporului în schimbul voturilor.

Gîndiți-vă că Parlamentul ar putea fi dizolvat de Președinte la orice oră. De teamă că pot fi testați electoral oricînd, parlamentarii și guvernul nu vor mai susține nicio măsură responsabilă și nepopulară și nu vor mai ieși niciodată din vorba Președintelui. Asta încearcă să facă, în sens invers, Parlamentul cu Președintele. Nu vorbim aici de Președintele Băsescu. El se va retrage cel mai probabil peste doi ani și își va crește nepoții liniștit sau se va plimba pe mare și doar din cînd în cînd va mai arunca un ochi în cartea de istorie, să vadă dacă a intrat. Problema de o gravitate extremă este precedentul care se creează și dezechilbrul grav dintre autoritățile Statului. Una dintre autorități este anihilată sau transformată în agent al populismului. Fiindcă singura apărare a Președintelui împotriva demiterii ca urmare a suspendării arbitrare, la cheremul Parlamentului, este populismul deșănțat, care să-i asigure un bun scor electoral, pentru a putea supraviețui unui referendum de demitere.

Cele mai importante măsuri, cu efecte pe termen lung, cele mai responsabile și nepopulare măsuri sînt luate de Președinte în al doilea mandat, atunci cînd acesta este relaxat electoral. Dacă introducem un nou test electoral, Președintele, indiferent de numele său, va fi tentat să ia măsuri populiste și nu va mai avea curaj să ia măsuri responsabile, cu efecte benefice pe termen lung pentru societate, dar nepopulare.

În momentul în care pentru suspendaci este irelevant dacă Președintele a încălcat sau nu Constituția, în momentul în care suspendarea e folosită abuziv, cu rea credință și scopul său este de a anihila o autoritate a Statului, atunci sîntem în afara statului de drept și împotriva spiritului Constituției.

Traian Băsescu are un scor decent spre bun în sondaje. 35% este un scor decent, bun chiar. 40% este un scor excelent pentru un Președinte responsabil și patriot, aflat în a doua jumătate a celui de-al doilea mandat, după ce, împreună cu ceialalți actori politici, a trecut țara peste o criză economică și financiară extrem de gravă și resimțită la nivel mondial. Traian Băsescu și-a făcut datoria electorală, și-a făcut datoria de Președinte. Cu erori, cu succese, cu bune, cu rele. Nu poți pretinde unui Președinte să participe la tot felul de teste electorale din 2 în 2 ani sau din 3 în 3 luni. Nu-i poți pretinde să fie ales de 4 ori pentru 2 mandate. Traian Băsescu este la cea de-a patra competiție electorală prezidențială. Trebuie să lupte electoral, în medie, pentru fiecare 2 ani și 6 luni de președinție. E ca și cum parlamentarii, primarii și consilierii ar fi chemați să candideze, să se întreacă la urne, de 2 ori la 4 ani.

A participa la un asemenea exercițiu electoral care stabilește un precedent periculos, anticonstituțional și nedemocratic, rezultat din abuzului și rea credință, reprezintă o cauționare a derapajului totalitar spre care este împinsă România de către USL.

Acest referendum este o aventură cu iz totalitar a USL-ului. Nu vreau să-mi pierd timpul jucînd într-un film al USL-ului. Nu vreau să-mi pierd nici măcar 2 minute din viață într-o aventură iresponsabilă care nu-mi aparține.  USL nu m-a cîștigat la belciuge ca să mă tîrască într-o aventură aflată în afara Constituției, democrației și statului de drept. Mai bine îmi tai o mînă decît să votez la acest referendum. Sau pe amîndouă.

Facebook Comments

1.114 Comments Testele electorale trimestriale, un precedent periculos

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 2. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

  1. Yeba

    @Gramofonu și, în fond, după cum glăsuiește înțelepciunea populară, schimbarea domnului, bucuria nebunului.

   Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen am facut-o, am bibilit-o, era cat pe ce sa ti-o trimit pe mail, cand colo, ce vad, era deja in anexele la hotararea aia :-))) sa moara calu’, daca mai stau mult astia, ma tampesc de tot :-))

   Reply
 3. Yeba

  S-o fi culcat Hongse, să spun și eu de la Antenă?  Zic că pentru semi-uselisti, indiferenti harnici etc. trebuie foarte inisistat pe ideea ca nu e ste meciul lui, el era in desfasurarea mandatului, problema este a USL, care a schimbat regulile si vrea aprobare.
  Uite, Ciuvică presimte ca nici in ochii UE nu ar fi normal sa fie acceptabil, Oana ne spune ca nici nu-i musai sa-l alegem pe Antonescu peste 2 luni, sa alegem pe MRU, dar acum sa iesim. Parvulescu cere sa fie miobilizate 1 milion de voturi , s-a prins! .
   

  Reply
  1. Canadiana

    @Florina 
   asta din Rasca, jud. Cluj, e tare:
    
   „Domnu preşedinte zice să mergem la vot. Apoi eu nu pot să opresc televizoarele”
   Ioan Morar, primarul comunei Râsca (1424 locuitori) din judeţul Cluj, este şi el la fel de nehotărât precum alegătorii săi. Spune că nu ştie ce să facă şi nici alegătorii din comuna sa nu ştiu clar ce vor face duminică. „Tot ce ţine de organizare am făcut. Pe partea politică, nici la nivel de ţară nu se ştie. Nu se ştie dacă va fi 50%. Nu m-am organizat nicicum ca să ţin oamenii acasă pentru că pe televizor domnu’ preşedinte zice să mergem la vot. Apoi eu nu pot să opresc televizoarele. E o necunoscută, o caracatiţă, o enigmă. Oamenii, unii zi că vor merge, unii că nu vor merge. Oricum, mulţi oameni îs plecaţi. Eu ce să le zic oamenilor când unii zic să mergem, alţii să nu mergem. Noh! E cu semnu’ întrebării. Nici nu pot să îi ţin pe oameni nici să meargă, nici să nu meargă. Îi întru-n fel şi altfel, cum îi vorba la noi”, a relatat primarul.
    

   Reply
  1. EleninaNicuţ

    @cristihan barbat fatal ce e Base, a bagat boala si-n femei si-n barbati, sa moara bibi :-))

   Reply
   1. Emil Stoica

     @Bleen bleen, daca vrei, te pun in contact cu cei de la romaniacurata care te pot sfatui mai bine. Daca nu, maine dimineata poti suna la BEC si vezi daca va puteti inregistra. Daca puteti, perfect.

    Reply
 4. Bleen

  Cererile de acreditare trebuie depuse cel tîrziu cu 48 de ore înainte de data referendumului. 
   
  Dosarul trebuie să cuprindă:
  – copie după statutul ONG-ului
  – copie după hotărîrea de înființare
  – datele obervatorului
  – declarația pe propria răspundere a observatorului că are drept de vot și nu este membru al vreunui partid politic

  Reply
   1. meioza

     @Bleen Observatorul trebuie să aibă buletinul la el (datele observatorului fiind numele și seria buletinului/cărții de identitate)

    Reply
  1. cristihan

    @Bleen Revin si eu cu problema mea (mai ales ca tu erai ICCD-ist convins acum vreo luna-doua): astia au voie sa acrediteze observatori sau sunt chiar degeaba?

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @cristihan  @Bleen cine, ICCD? pai abia s-a infiintat, iar in hotararea aia scrie ca tb infiintata cu cel putin 6 luni inainte

    Reply
    1. cristihan

      @EleninaNicuţ  @Bleen Da, ei. Am inteles (bun criteriu, by the way…). Intreb si la Expert Forum, ca idee.

     Reply
    2. cristihan

      @EleninaNicuţ  @Bleen Cum se defineste un „mijloc de comunicare in masa”? Blogurile nu intra in categoria asta?

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @Bleen  @cristihan so, I’m in, vreau a mai a dracu’ sectie, kit ca ratez bericioaicele de la Verona :-))

     Reply
  2. meioza

    @Bleen Neapărat trebuie să ne și organizăm care unde să meargă. Amicul care m-a ajutat e din Constanța (îl știi pe Doru Bellu) și a zis că vrea să „observe” secțiile lui Mazăre din Mamaia 🙂

   Reply
 5. Gramofonu

  „Romania a dat cu multa onestitate ce a putut da Europei. Poate da mult mai mult din punct de vedere al rolului pe care Romania il are de jucat. Ar trebui sa avem mai mult curaj. Nu vorbesc de tensiune cu Bruxelles. Romania avea carti de jucat, dar nu le-a jucat”, potrivit presedintelui interimar.
   
  Asta voia sa mearga la cacealma, Romania ca pot.

  Reply
 6. cristihan

  Daca tot ne-am pus pe boicotat, ce-ar fi sa dati Unlike pe pagina de facebook a hotnews? Chiar si la ora asta trebuie sa cauti ceva timp pana sa afli ce a zis Basescu la B1. Mai repede dai insa peste ce a zis crizel!

  Reply
    1. Florina

      @Gramofonu  @Bleen  @cristihan 
      
     Realitatea dădea declaraţiile în timp real. Şi nu e prima dată, şi nici de acum, mi s-a mai întîmplat să văd ştiri pe site-ul Realitatea, iar pe Hotnews să nu apară nici la 4 -5 ore după. 

     Reply
    2. cristihan

      @Florina  @Gramofonu  @Bleen Mda… Constat ca oricum aflu mult mai simplu si mai repede tot ce misca de pe Facebook. E un agregator de stiri f bun, oricat il detestam eu inainte 🙂

     Reply
    3. Florina

      @Gramofonu  @Bleen  @cristihan 
      
     Mediafax e ok, e al lui Sîrbu (Adrian, ho, nu-mi săriţi în cap :P) care, dincolo de ştiri tip ora 5 şi cancan a rămas acelaşi prof. 

     Reply
  1. Bleen

   @meioza  ”promovarea si apararea statului de drept, a drepturilor si libertatilor omului, in principal a libertatii constiintei si a dreptului la libera exprimare.” Asta e bună?
    

   Reply
    1. Bleen

      @meioza Citesc și eu acuma. Dar observatorii trebuie să fie membri-ceva ai ONG-ului respectiv (asociației) sau trebuie doar să se înscrie din partea ONG-ului?

     Reply
  1. meioza

    @Bleen La serviciu la mine i-am lămurit pe toți care aveau dubii 🙂 Sigur, mai sînt și fanatici USL (fără posibilitate de îndreptare), dar măcar au ciocul mai mic în ultima vreme…

   Reply
  2. valid

    @Bleen ne batem pentru 0 voturi cu NU. sa ajunga usl-isti sa voteze cu NU ca sa nu bata la ochi.

   Reply
 7. Taticu

  După congresul extraordinar a devenit PDL partidul pe care vi-l doreaţi? Sau a devenit evidentă o criză de lideri în interior sau o lipsă de apetit pentru o transformare profundă a partidului?
  Traian Băsescu: Este clar că acest congres nu a fost congresul reformei PDL, nici nu este posibil să intri într-un proces de reformare a unui partid când mai sunt câteva luni până la alegeri. O eventuală opoziţie după aceste alegeri din acest an sigur va da răgazul să se reformeze.
  RL: Adică Vasile Blaga este temporar preşedintele partidului şi conducerea partidului, în această formă, este o soluţie doar de avarie pe termen scurt, pe un termen mai scurt decât mandatul normal?
  TB: Eu cred că ei vor avea un nou congres după alegerile din toamnă, dar trebuie spus un lucru: PDL trebuie să se pregătească şi să câştige alegerile din toamnă.
   
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/interviu-rl-cu-traian-basescu-eu-cred-ca-pdl-va-avea-un-nou-congres-in-toamna-271297.html

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen vad ca s-a reprofilat pe articole din Formula As in care, aparent, e vorba despre o autorizatie de construire, dar sigur se aduce vorba si despre hemoroizi.

   Reply
 8. Bleen

  De mîine, veniți cu idei pentru monitorizarea fraudei. Eu sînt teoretician al boicotului, nu practician, așa că stau mai prost la idei practice.
   
  Deci, diverse idei pe care le-am auzit pe ici colo: referendum paralel, ca să nu fim tăcuți, să avem și noi o voce; filmarea intrărilor în secții; observatori, plîngeri penale etc etc

  Reply
  1. meioza

    @Bleen Cred că ar fi utilă o hartă cu secțiile de vot care merită monitorizate. Eu am voie să fiu observator în orice secție.

   Reply
    1. MariusBadea

      @meioza  @Bleen Pai hai sa ne inscriem. Daca-i lasam doar pe aia de la PDL, o sa ne uitam ca prostii cum trec ailalti cu sacu’n spinare.

     Reply
  2. meioza

    @Bleen Cred că ar trebui un server cu CNP-urile celor de pe listele suplimentare. Dacă avem observatori în toate secțiile cu telefoane cu internet activat, se poate introduce CNP-ul în 10 secunde și vedem dacă a mai fost pe o listă suplimentară (verificarea cu listele permanentele e mai dificilă, că s-ar putea să nu ținem pasul)

   Reply
    1. meioza

      @Merechene Păi nu le scanezi… Le bagi în timp real, nu trebuie să îl memorezi undeva (cum vine unul cum îl verifici)… Bine, chestia asta ar trebui să fie pusă la dispoziție de onor statul român…

     Reply
    2. Gramofonu

      @meioza  @Merechene Ca sa ai baza de comparatie, tot le salvezi pe server. Prelucrarea datelor personale cred ca necesita nu-sh ce autorizatii.

     Reply
  3. MariusBadea

    @Bleen Daca vom fi 700.000 de observatori, cred ca le va fi mai greu sa fraudeze (plagieze?).

   Reply
  4. Emil Stoica

    @Bleen Am scris si mai devreme. Cel mai bine este observator. Am experienta. Chiar daca lipsesti 5 minute cat mergi la baie este usor de vazut cati au votat in lipsa ta. Plus ca stai de dimineata in aceeasi incapere cu oameni care, chiar daca sunt de la alte partide, multi sunt oameni obisnuiti, profesori, administratori de bloc, etc, care isi mai rotunjesc si ei veniturile in weekend. Nu sunt mari rechini imobioliari, ci doar niste oameni simpli care stiu si riscurile fraudei electorale. E timp sa va inscrieti ca observatori, am recomandat prin romaniacurata.ro . Este usor de verificat la BEC daca rezultatele sectiei de votare finale corespund cu ce ati onservat.

   Reply
   1. MariusBadea

     @Emil Stoica  @Bleen Eu n-am experienta, dar la mine-n cartier (Vitan) sunt mai multe sectii de votare in aceeasi scoala. Cum le supraveghezi pe toate?

    Reply
    1. Emil Stoica

      @MariusBadea  @Bleen un observator pe sectie, nu pe scoala. Am fost cu sotia mea in doua sectii in aceeasi scoala: eu intr-una, ea in cealalta. In felul asta ne-am si ajutat cu mancarea (pachetel) si cu observatul de pe coridor in caz ca unul mergea la baie.

     Reply
    1. Emil Stoica

      @meioza  @Bleen exact. Se face si numaratoare paralela, din pacate nicio asociatie nu are suficienti voluntari pentru un rezultat exact, insa este o indicatie (de ex. procent de vot), de obicei voluntarii sunt in orase, e nevoie si la sate, daca aveti rude pe la sate care va pot gazdui ( e nevoie de 2 nopti), mergeti mai bine acolo.

     Reply
    2. meioza

      @Emil Stoica  @Bleen Păi putem face o organizație a ONG-urilor… Ne putem coordona să „observăm” secții diferite și să punem la comun datele obținute… Nu e greu…

     Reply
    3. Emil Stoica

      @meioza  @Bleen se poate face, desi nu prea mai e mult timp. Din cate stiu, pana acum doar Pro Democratia au anuntat ca vor trimite observatori, deci e de coordonat doar o singura organizatie 🙂

     Reply
  1. SimonaM

    @hope18 Da, da, mai boicotăm și mâine, că dac-o ținem tot așa îl consumăm pe tot de-acuma 😛

   Reply
 9. subway

  Acum doua luni, un consilier PSD comunal mi-a povestit cum se fraudeaza cel mai usor voturile. Dupa inchiderea sectiilor de vot, observatorii sunt trimisi la plimbare pana se numara voturile si revin cand totul e gata, sa semneze procesul verbal si sa-si ridice plicurile cu bani. Aici e inclus si obervatorul PDL, ca si ei mai calca stramb, ca sa-l citez pe dom’ consilier.
  A fost un caz aemanator la Navodari cu ocazia alegerilor locale si care a fost filmat cu camera ascunsa in timp ce negociau.

  Reply
   1. EleninaNicuţ

     @SimonaM pacat ca au interceptat aia reteaua, ar fi prins bine o asistenta. full-time job. b. job 😀

    Reply
    1. Gramofonu

      @EleninaNicuţ  @SimonaM Cred ca am probleme de comunicare in seara asta, iar ma gindeam la oase rupte

     Reply
  1. Gramofonu

    @EleninaNicuţ Nu-i bine sa rizi de defectele fizice ale oamenilor, ar fi trebuit sa stii asta.

   Reply
  2. Bleen

    @EleninaNicuţ ”Fiți imprevizibili!” Adică ca el și ca Nicușor Dan, ăștia care joacă rolul neutrilor derutați din principiu și care sînt previzibili da capo al fine.

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @Bleen categoria „razvratitii *ulii” (p’aia cu analistii am epuizat-o si, oricum, nu mai e de actualitate).

    Reply
    1. Florina

      @anarchix  @valid  @Bleen 
      
     Mai rău, să semene cu ăsta! N-ai voie, gravidă fiind, să te euiţi la oameni cu handicap că aşaţi iese pruncul, zice o vorbă prin bătrîni.

     Reply
  1. Rheia

    @Bleen Fi-miu, zgîindu-se la poza pusă de tine: „Cine-i ăsta?” „Victor Ponta.” „A, am auzit de el!” „Ce-ai auzit?” (Chiar eram curioasă, că doar nu le-or fi făcut instrucție politică la grădiniță, iar acasă nu se uită nimeni din noi la știri, eu le citesc pe Net) „Nimic, doar că există”. Vorba lui Mo din Robotz: ATÂÂÂÂÂT”

   Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Yeba nicio grija, astuia ii spuneam „televizoru'” in  facultate, pt ca vorbea pe fundal si nu-l asculta nimeni

   Reply
   1. Bleen

     @EleninaNicuţ  @Yeba Un alcoolic notoriu. Cînd era ministrul educației a fost la maică mea la școală, în Giurgiu, într-o vizită. Era mort. A căzut pe acolo, a vorbit aiurea. Acum 10-12 ani, parcă. Acum e deja în formol.

    Reply
   2. Yeba

     @EleninaNicuţ între timp cred că a fost la dezalcoolizare. Ideea ar fi că astea ar trebui eliminate dprin pedepsire, dacă mai apucăm ziua de 30.

    Reply
  2. Hongse

   @Yeba
   N-am avut curajul să citesc asta, dar cum stăm cu legea la capitolul ameninţări? Mai ales dacă ameninţi un şef de stat?
    

   Reply
   1. Yeba

     @Hongse Hongse! Înțelesesem că ești fratele unei surori, nu sora călugărită jucată de Audrey Hepburn, a surorii respective!

    Reply
  1. Bleen

   Acum e momentul să-și bage în față cei mai slabi politicieni, ăia care tot mănîncă bătaie pe la ei prin județe. Să-l bage la înaintare pe Cezar Preda și să-l închidă în casă pe Falcă.

   Reply
   1. Yeba

     @Rheia ,vaaai, Dana Grecu e Dana Grecu, Muma e roxania…n-o știe toată lumea, că nu-i vizibilă decât pe net, dar cine o știe e ferm convins că ea e Muma P! 

    Reply
    1. Rheia

      @Merechene Aaaaaaa, mi-ai mai spus o dată, dar am uitat. Roxana Iordache, fostă România liberă. Iertare din nou, dar de ce o citiți (în afară de masochismul rău-dirijat inerent sexului nostru? Pot să vă sugerez un bilion de alte metode de-a ne provoca durere, care să nu implice și-o femeie cu mustață…)

     Reply
    2. Merechene

      @Rheia  imi face placere sa vad cum spumega 🙂 nu pot sa explic. poate @Yeba ma intelege 😀

     Reply
    3. Ilinca

      @Merechene  @Rheia  @Yeba Am intrat pe blogul aleia. E un fan foarte potrivit pentru Antonescu…Niiinnnooo nniinnoooo!

     Reply
    4. Merechene

      @Bleen  @Ilinca  @Rheia  @Yeba mooooaaaa, roxania il iubeste pe bleeeen!!! na-na-na-na-naaaa-naaaa. 😀

     Reply
    5. Yeba

      @Merechene  Deci acum este veselie (mă rog, acolo e veselie mereu) că a zis Băse să-și retragă PDL omul din Comisie. De cinstiți și de creștini, sunt foarte fericiți de această perspectivă.
      
     DECI.
      
     Ea se da de speechwriterul lui, ceea ce e și probabil, pe diagnostic. Cineva-i propune să-i propună acestui personal ad-tiv tranzitoriu, deci, să mai desființeze din servicii :))
      
      

     Reply
    6. Ilinca

      @Merechene  @Bleen  @Rheia  @Yeba Ce naiba de secta e acolo? Daca te uiti pe comentarii zici ca ai nimerit la Spitalul 9!

     Reply
 10. cristi c

  Am putea însă să mergem pînă la secții doar să verificăm lista de vot. Eventual cît mai spre ora 23.

  Reply
   1. subway

     @Rheia  @cristi c Nu are nicio relevanta treaba asta. Din contra, vor sti ca ai verificat si iti vor folosi datele dupa ce ai plecat. Fraudarea se face dupa inchiderea sectiilor de votare. Pana atunci nimeni nu se risca sa semneze in locul tau.

    Reply
    1. cristi c

      @subway  @Rheia Facem patrule cetățenești! Verificăm toți cetățenii cu saci în spate care circulă după ora 23.

     Reply
    2. Gramofonu

      @cristi c  @subway  @Rheia Si camioanele, sa nu cumva sa fuga din tara personalul administrativ temporar.

     Reply
 11. Ilinca

  Stau si ma intreb pentru cine mai fac astia referendumul acum…Isi verifica capacitatea de mobilizare a aparatului din teritoriu? Fac antrenament pentru alegeri? Pe banii nostri?
  Dintr-o data referendumul a devenit, asa cum tb. sa fie de la bun inceput, un test pentru USL. 

  Reply
 12. Gramofonu

  Personalul administrativ temporar a ramas de caruta
   
  „Un balot de paie care cântărea enorm a căzut dintr-un camion”
  EVZ.ro

  Reply
 13. GabiDumitru

  Am nimerit pe OTV,in jur de 19.30.
  Barbu(cred) tocmai prezenta un ziar uselist(Vocea sectorului 6),care avea un sondaj cu 100% pentru demitere:)
  Apoi a luat un telefon de la telespectatori si a pus intrebare:Ce ziceti ,ne fac astia de la USL,asa cum promit,salarii ca afara,o tara ca afara?
  La  care omul raspunde: stiu si eu,dl.Barbu pina la urma si Rusia e o tara ca afara
  Am ris cu lacrimi 🙂
   

  Reply
 14. Bleen

  Teodor Baconschi 18 iulie 
  Memorabil de vie intalnirea presedintelui cu membrii Grupului pentru Dialog Social. USL si-a trimis trupele de soc, cativa rezervisti cu megafoane care au bruiat barbar intalnirea de pe Calea Victoriei. Am plecat convins ca nu trebuie sa ascultam sirenele boicotului. Cei care intelegem raul facut Romaniei de USL, cei care vrem UE si stat de drept, trebuie sa iesim la vot pentru a spune NU. Chiar daca nu suntem majoritari.
   
   
  Teodor Baconschi 23 iulie
  Bun, dupa 10 zile de oscilatii, lumea desteapta s-a aliniat pe teza NU legitimam lovitura de stat. Boicotam aceasta farsa USL. Intrebarea este: putem transmite pana pe 29 aceasta instructiune de vot spre ABSOLUT toti sustinatorii presedintelui, adica ai UE si ai democratiei functionale ? Oricum, strategia de boicot radical are forta de impact doar daca ne coordonam perfect. Nu mai e nicio clipa de pierdut !

  Reply
   1. cristihan

     @Bleen Eh… Neamtu se gandea initial sa se duca si sa invalideze votul (ihi!), iar Papahagi spunea in seara asta la B1, fix inainte de Base, ca se orienteaza in seara lui 29, in functie de prezenta la urne…

    Reply
    1. Bleen

      @cristihan Eu am citit niște chestii clare. La un moment dat, cînd au văzut că toată lumea bună e antiboicot, or mai fi scîrțîit. Că și eu mi-am luat o mie de mui în public și în privat, pe facebook, pe blog, pe mail sau telefon, că sînt un nenorocit de înfiltrat uselist și un defetist care demobilizează.

     Reply
    2. cristihan

      @Bleen Mai bine mai tarziu… Nici nu vreau sa ma gandesc cu cate caramizi o sa se bata unii in piept la toamna, cum ne-au salvat ei de dictatura.

     Reply
    3. Rezon

      @Bleen  @cristihan Am vazut, E unul Mitache pe FB care si acum face spume. Asta n-a invatat la scoala ce-s alea ironie, sarcasm si umor negru

     Reply
    4. SimonaM

      @Rezon  @Bleen  @cristihan Mulțumesc c-ați observat 😛
     Am luat la bocanci în gură de nu mai știu de capul meu

     Reply
   2. Rezon

     @Bleen Aviz lui Baconschi – un politician, daca nu se enerveaza, nu arata convingere, e doar pe post de jalon. Papahagi a aratat in seara asta mult potential

    Reply
    1. Rheia

      @Bleen  @Rezon Puștiul meu, mare amator de Disney Channel dublat în românește, îmi împuie capul de două zile cu un cîntecel: „Nu putem să greșim/Dacă gîndim/Chiar dacă sîntem pe doooos/Cu capul în jos”. Dacă pînă și-un copil de șase ani….

     Reply
    2. hope18

      @Bleen  @Rezon
      Vrei sa mor cu dintii in beregata ta? Vezi ca stau prost cu nervii !!!! :))))

     Reply
 15. Merechene

  USL a destabilizat tara, Base destabilizeaza USL! vreau sa vad catepe cazand si sange tasnind din uslamisti! boicotul este abia inceputul! Hai Base, in dinti sa le tragi cu ciocanele si sa le seceri bratele de caracatita!

  Reply
    1. Merechene

      @filadel OK,, doar sa nu ma puneti puneti sa pun sange in seringa ca mor. 😀 o sa se creada @Gramofonu in walking dead!

     Reply
 16. Taticu

  pentru @Gramofonu 
  Deea Deutza – vreau sa transmit basistilor, fratilor ori traiti in alta tara si n-aveti nici cea mai mica treaba cu Romania, ori sunteti dintre acei oameni care roadeti precum sobolanii pe sub paturi din banii care i-ati furat in ultimii ani, va doresc sa impartiti celula cu basescu si udrea. Voi merge la vot si voi vota DA cu riscul sa-mi dea vrun basist in cap cand ies de la vot, ca asta urmareste Basescu cine vine voteaza contra lui si banuiesc ca urmareste sa ne dea in cap sau cine stie ma astept la orice sa fiu gazat in sectia de votare de basisti dar am sa ma risc. Like ·  · 25 minutes ago 2 people like this.
   
  pentru @Bleen 
  Ene Daniel – Imi doresc din inima sa vina la vot cel putin 15 mil si majoritatea sa voteze DA sa-l umilim si noi pe marinarul asta lacom.Like · 30 minutes ago 3 people like this.
   
  preferata lui @Taticu 
  Down Caffe – Boicotarea sau indemnarea basistilor de a nu se prezenta la vot nu poate fi considerat vot dublu? · 53 minutes ago 3 people like this.

  Reply
    1. Gramofonu

      @Taticu
     1. Eu am cu cine sa impart celula, da? nu cu basescu, nu cu udea
     2. Cu gazarea in sectia de votare se rezolva, EroulBula e responsabil de asta iar eu asigur CTC-ul. Ramine cum am stabilit: fasole, zeama de varza, oua fierte, sana, prune grase. Daca o iesi si altceva – e bonusul vostru.

     Reply
  1. revealer

    @Taticu  @Gramofonu  @Bleen Asta cu gazatul in sectia de votare l-a citit pe @eroulbula.

   Reply
  2. Yeba

    @Taticu  te rog să nu rămâi indiferent la propunerea aia cinstită de pe blogul lui Gâlmea, culeasă de mine (cu un aspirator mișto, nu cu măturica!) 

   Reply
  3. Ilinca

    @Taticu  @Gramofonu  @Bleen „Boicotarea sau indemnarea basistilor de a nu se prezenta la vot nu poate fi considerat vot dublu?”
   Fucking brilliant!

   Reply
 17. Emil Stoica

  Salut.
   
  Vad ca multi se intereseaza cum pot deveni observatori.
   
  Din pacate, doar Asociatia Pro Democratia este suficient de mare. Din cate am inteles, cluburile Pro Democratia din tara nu prea au treaba cu Pirvulescu. Chiar daca va miroase urat, mergeti ca observatori (detalii puteti gasi pe romaniacurata.ro), cu observatori independenti este mai greu sa fraudeze.
   
  PS. Nu sunteti obligati sa votati daca sunteti observatori.

  Reply
  1. Anasan

    @Emil Stoica Eu am cerut unei cunostinte din PDL sa ma ajute sa fiu observator in orasul meu natal, ca tot mi-am trimis copilul la bunici. S-a rezolvat. M-a pus in legatura cu un ONG. Asa ca pe 29 voi fi cu ochii in 14.

   Reply
 18. subway

  O singura dorinta mai am…sa iau parte la un talkshow pe A3 cu 5 uslasi invitati (la alegerea lor).

  Reply
   1. subway

     @EleninaNicuţ Am putea organiza un concurs (gen rodeo), care rezista mai mult 🙂
    Eu imi aloc doua ore, sa am timp sa-i balacaresc.

    Reply
    1. Gramofonu

      @revealer  @subway  @cristihan Dar n-a zis nimeni de minte…eu am crezut tot timpul ca-i vorba de bataie.

     Reply
 19. Bleen

  O foarte bună idee (am auzit-o din vreo 3-4 surse independente, care nu știau una de ideile celeilalte) este referendumul paralel. Organizat de PDL plus societatea civilă.

  Reply
 20. LunguVictorEugenMihai

  gata, dom-le, BOICOT!
  stim si aplicam. vad ca si Traian Basescu s-a desteptat.
  sa crape USLinoasa.

  Reply
 21. dragos paul

  E important:
  UN BOICOT SE ORGANIZEAZA NU DOAR SE DECLARA.
  Boicotul nu inseamna relaxare.
   
   

  Reply
   1. sanantonio

     @Bleen  @dragos paul, cine cumpără cărbunii? cine berea? cine grătarul? cine scăricica? Berea o dă Băse în poienița din parcul Cotroceni. Ați zis că trebuie organizat boicotul, ca orice eveniment electoral care se respectă. Am spart eu gheața, că vă văd cam timizi…

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @sanantonio  @Bleen  @dragos paul da, radem, glumim, da’ sa nu parasim incinta; trebuie boicotat cu cel putin 1 in plus fata de cat pot ei fura (plagiat dupa o balada Blogary, deci nu se pune).

     Reply
 22. Rheia

  OK, în afară de înscrierea ca observator sau ca membru în comisia de votare, ce altă cale mai am să mă asigur că nu votează nimeni în numele meu?

  Reply
   1. Rheia

     @musiuplugary Ah, mă luați peste picior, văz-că. Dragilor, io vorbeam serios, vă rog, nu mă faceți să plîng. 

    Reply
    1. subway

      @Rheia  @musiuplugary Din pacate tu nu prea ai cum sa verifici. Doar PDL poate sa ceara copii ale listelor din fiecare sectie de vot, sa le scaneze si sa le puna pe net, iar tu sa le iei pe toate la puricat in incercarea de ati gasi numele printre milioane de alte nume.

     Reply
    2. Rheia

      @subway  @musiuplugary Mission Impossible. Unde-i supermanul postmodern, cînd ai nevoie de el?! Eh, o să-mi pun toată speranța în Traian Cruise….

     Reply
    3. sanantonio

      @subway , perfect, din clipa în care am toate listele din secțiile de vot în format pdf, în 7-8 ore pot identifica toate CNP-urile duplicate, inclusiv pe cele din listele suplimentare. Procuratura Generală ar putea s-o facă într-o oră. Numele nu sînt relevante.

     Reply
    4. Gramofonu

      @sanantonio  @subway Vezi, ca sa nu faci doar juma’ de treaba, in baza de date ar trebui sa apara ceva gen
      
     nume_fisier_pdf
     CNP
      
     Degeaba gasesti duplicatele daca trebuie sa le cauti dupa aia prin toate listele 🙂

     Reply
 23. Bleen

  Ivan: Am ajuns sa-mi fie frica ca ma aresteaza. Poate chiar ma aresteaza acum cand ies din televiziune.
  MM: S-ar putea sa va aresteze daca ati furat.

  Reply
 24. musiuplugary

  Pirvulescu-mare sef de cort democrat- la A3- aia 700 000 zice el coincid cu cifrele din 2009 de la sectiile speciale.
  boo-freakin’-hoo !!!

  Reply
   1. oglinjoara

     @Rezon  @musiuplugary EXACT: cum de nu vede domnul prof. univ. dr. în prelungirea progrmului de votare, în dispariţia listelor speciale prefraudare?
     

    Reply
  1. Rheia

    @Nea Păi după cîți creieri de useliști au halit, s-or fi tras și ei la umbră, să digere….

   Reply
   1. ny2

     @Rheia  @Nea n-au ce sa digere, vedeti de treaba. „uselisti cu creier” e o contradictie in termeni

    Reply
 25. Florina

  Sugestie pentru A3: să nu mai vorbească băieţeii ăia cu voci acneice despre Udrea, să le lase pe colegele lor, scrîşnesc aşa natural din dinţi…

  Reply
   1. Hongse

    @Rezon@Yeba@gupi
    Ok, am încercat. Viţeluşul ăla peltic plus ‘moderatorul’ m-au făcut să schimb, chiar dacă era Monica Macovei invitat.
     

    Reply
    1. Hongse

     @revealer@Rezon@Yeba@gupi
     Nu ştiu, nu-mi pasă. Aş fi zis că e un bou, dar nu e nici măcar bou. E viţel, încă n-a crescut să se califice.
      

     Reply
 26. AndreeaP

  OMG, ce diferenta intre Basescu si Crin. Pe Crin pur si simplu nu-l vad capabil sa inteleaga marea politica.Ce soi de Presedinte ar fi, daca ar fi?
   Mi-l amintesc numai cum il intrebau ziaristii care-i treaba cu teroristul ala, care putea foarte bine sa se arunce in aer in Otopeni, fara sa mai astepte sa ajunga in Bulgaria, si el o tragea cu telefoanele lui Basescu.

  Reply
 27. andrei_p

  Parerea mea e ca daca PDL isi retrage observatorii din toate sectiile de votare, referendumul va fi validat.

  Reply
  1. Xilef

    @andrei_p Ar trebui să le scriem să nu își retragă membrii din secțiile de votare.
   Să strige în gura mare BOICOT dar să fie acolo pe bune, că e serioasă treaba.
   Părerea mea.

   Reply
 28. Rezon

  Daca ONG-urile nu vor trimite observatori, societatea civila din Romania va mai face un pas pe drumul propriei irelevante

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon o reconfirmare irelevantă a futilității ONG-urilor noastre.  @EleninaNicuţ, am pronunțat corect?

   Reply
 29. cristi c

  Acum votul nu va mai fi practic secret. O să știe tot satul că cutărică a votat pentru demitere. Chiar și cei care se ambiționează să voteze NU se vor gîndi de două ori.

  Reply
 30. Nea

  În atenţia celor care semnează ştate de plată la Voiculescu la rubrica jurnalist: Aveţi ocazia unică de a sări mâine din barca care se scufundă. Faceţi o baie scurtă, dar aveţi şansa să găsiţi altă barcă. Luaţi exemplu de la Hurezeanu şi CTP, şobolani cu fler. Vă repet: barca Felix e spartă. Ţup!

  Reply
  1. Hongse

   @Nea
   Timp să sară din barca spartă ar fi, dar nu cred că mai e cineva dispus să-i ia. Ăştia-s „all-in”. Şi „pot-odds” nu-s chiar bune pentru ei.
    

   Reply
 31. Xilef

  Buzițe, alias Gîlmea, pe A3: ”Dacă deși milioane de oameni votează, dar după 29 Băsescu se va întoarce la Cotroceni, ce se va întâmpla în țara asta ?”
  Io zic: aveți răbdare până după 29, o să vă rezolve Băse dilema asta negreșit. 🙂

  Reply
 32. Taticu

  Horia. Horia Neamtu.
   
  Rep: Îl vedeți pe Mihai Răzvan Ungureanu succesorul dvs la Cotroceni într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, sau există și o altă soluție surpriză?
  Traian Basescu: Îl văd un om cu calități. Este un om instruit MIhai Răzvan Ungureanu, este un om care și-a dobândit titlurile academice și doctoratul în mod incontestabil, este un om care a făcut școala la Oxford, deci un om instruit. Îl văd ca o soluție. Sigur, nu poate fi singura. De ce tânărul Mihai Neamțu n-ar putea fi și el o soluție?

  Reply
  1. hope18

    @Merechene
    Al meu tot mai da din picioruse,ca nu e bine ,ca hir ,ca marr, dar daca a spus Base asta este

   Reply
  2. Annia

    @Merechene  @hope18 Si pe mine: tocmai m-a sunat matusa, fericita ca idolu’a zis cu gurita lui „boicot”si i-a rezolvat disonanta cognitiva. 

   Reply
 33. Rezon

  Primul lucru care trebuie facut e un ghid despre cum poti deveni observator.
  Astia vor fura ca-n codru

  Reply
  1. hope18

    @Rezon
    Trebuie sa-i multumim si lui Turcescu si ziarelor care au la lumina ce am muncit si gandit noi aici

   Reply
   1. Rezon

     @AndreeaP Cineva pe Facebook zicea ca a intrebat la BEC si ca i-au zis ca nu se intregistrase niciuna. Se pare ca Pro Democratia isi boicoteaza propria misiune.

    Reply
 34. Alex D

  Știu că e ilegală campania electorală după încheierea perioadei de campanie. Dar e legal să instigi lumea la boicot inclusiv duminică?

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Alex D ce nu e interzis e permis, deci legal. poftim, ti-am dat scris chestia asta. alte garantii mai doresti? :p

   Reply
  1. Hongse

   @Rheia
   Riscant, ăia te vor număra la „prezent”. Mă gândisem să mă semnez „Puie Monta”, dar ăia chiar şi pe asta ar număra-o la „prezent”
    

   Reply
   1. Rheia

     @Hongse Mi-e frică rău că voi „vota” în diverse baze de date. Dacă stau să număr pe cîte site-uri comerciale mi-am dat numele, prenumele, adresa și CNP-ul pentru factură, de niște ani încoace, deja îmi pierd șirul cîte m-adun! 

    Reply
 35. Ilinca

  In seara asta au fost demobilizati si foarte multi USL-isti. Acum, ca e clar ca nu se va valida referendumul, nici USL-istii nu vor mai trage ca nebunii spre sectii. Un sentiment de inutilitate ii va coplesi pe toti anti-basistii isterici. 

  Reply
   1. anarchix

     @Bleen  ”We are the Blogary Nation. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile.”

    Reply
  1. valid

    @Ilinca pai daca se demobilieaza ei poate ar fi bine sa ne remobilizam noi si sa-l batem si la puncte 🙂

   Reply
 36. AndreeaP

  Este unu la Realitatea care-a zis ca la ora 7 daca-i apropae cvorum, ne suna de la PDL pe toti 700.000, sa iesim la vot sa-i dam vot lui Basescu
  Avea dreptate Pavelescu ca astia au probleme psihice.

  Reply
  1. uitaroh

    @AndreeaP Ca de-aia i se spune telefon de serviciu. Sa poti fi sunat de la serviciu … ramane de vazut de la care serviciu esti sunat! :))

   Reply
 37. Boghy

  Boicotul ca boicotul. Dar ca sa nu fie nici un reprezentant al PDL in sectii nu cred ca e bine. Aia pot face chiar orice dupa ora 23. Isi fac norma si o sa ne trezim ca am votat si noi cu DA.

  Reply
 38. andrei_p

  Acum vreo doua saptamani l-am auzit pe Basescu spunand ca nu e nevoie de observatori straini pentru ca Romania ar fi o democratie stabila. Azi spune ca se incearca fraudarea referendumului. Schimbarea asta de macaz ma face sa cred ca sondajele sunt catastrofale. Sper ca de maine o sa fie un singur mesaj clar, neprezentare.  

  Reply
   1. DanCanada

     @ny2  @andrei_p Azi a fost prima dovada clara ca Blogary joaca rolul care l-a avut TVR in Dec. ’89.

    Reply
    1. musiuplugary

      @DanCanada  @ny2  @andrei_p nu-i chiar cea mai fericita comparatie. e vreunu’ ilici pe-aici?

     Reply
  1. Never G

    @andrei_p USL-ul n-a respectat constitutia ca sa-si atinga scopurile. E vreo indoiala ca va frauda referendumul? 

   Reply
 39. Bleen

   Marius Delaepicentru 
   
  ”Cum a anunţat Băse că e foarte probabil să nu participe la referendum, cum a demisionat guvernul din Peru.”

  Reply
 40. indo_ina

  „eu vara nu dorm la referendum n-am somn pe 29 votez fiindca eu contez” sau ceva de genul
  mesaj primit pe mobil intr-un mod foarte profitabil pentru expeditor din cauza ca se deschide direct la primire, nu ramane salvat in memorie si nici numar al expeditorului nu are
  cin sa fie ? cin sa fie ?

  Reply
  1. sanantonio

    @indo_ina, aș reclama la furnizorul de telefonie și la procuratură pentru violare de proprietate.

   Reply
   1. Yeba

     @Nea  nț, nț, sadic e când te uiți la ei ca la niște șobolani disperați, maso eram alaltăieri…

    Reply
    1. Xilef

      @Rezon La Antena 3 se zice ca primarii PDL din Vaslui iau buletinele oamenilor până după referendum.
     Cum, în fugă ?

     Reply
 41. Yeba

  De pe blogul lui Galmea, apropo de ce zicea beavix 
   
  Ce trebuie sa faca USL:ul? Sa-si trimita oamenii imbracati in portocaliu pe la toate casele si sa spuna lumii sa iasa la referendum caci boicotul e o diversiune, si ca sa nu asculte de boicot caci USL va invoca ordonanta ptr referendum si va valida indiferent de cvorum. Sa le spuna ca singura lor sansa este sa voteze ptr Basescu. Sa bage frica in ei ca daca nu ies vor pierde sigur pe ordonanta de referendum a USL.

  Reply
    1. Yeba

      @Beavix  , păi nu ziceai tu cum să facem să afle lumea? oi fi visat, sunt cam visătoare de vreo oră-ncoace…Uite ca USL-iștii se gândiră în dreptul lor, tot cinstiți cum îi știm…

     Reply
    2. Beavix

      @Yeba Nu prea pricep ce legătură ar fi între ce-oi fi zis eu și ce zice ăla pe blog cu USL-iștii deghizați, în fine…

     Reply
  1. subway

    @Yeba  beavix Sa prind vreunu imbracat in portocaliu la mine la usa. Arunc cu ce prind la mana dupa el…”pleaca, fir-ai al naibii de pedelist”.

   Reply
 42. cristihan

  Adica noi ne chinuim timp de doua saptamani sa convingem oamenii sa boicoteze, cu lupte grele om la om, si abia convingem cativa si vine Basescu intr-o seara, sta o ora la tv si gata, s-a rezolvat? Nu-i coreeeeeeeeect!

  Reply
 43. Nea

  Oricum, criză mare de valori în uselea: data trecută l-au pus interimar pe Văcăroiu. Simplu, încui dulăpiorul cu tărie şi nu lasă urme la Cotroceni.
  Acum, l-au proţăpit pe Crin: ce să sigilezi mai întâi? Băutura, verdeaţa din curte, cearcafurile şi pernele?

  Reply
 44. Rezon

  Citat din @sanantonio , ca-mi place tare si s-a ingropat livefyre:
   
  ”Poporul fuge cu disperare de referendum”

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon mulțumesc din suflet că m-ai ajutat să-mi dau like!!! Bleen, deci se poate să-ți dai singur LIKE pe livefyre, i-am fentat pe programatori!!!

   Reply
 45. Florina

  Da, da, da. Suspendarea trecută a rămas fără urmări, acum nu se mai poate. Atunci au făcut măcar o comisie, acum au făcut-o la apelul de seară. 

  Reply
 46. filadel

  Tot amaru ăsta trăit în ultimele doo luni trebuie să aibă un efect în fața legii. Adică au furat, au hoțit, au violat da acum vine lege frate și te calcă-n picioare.

  Reply
 47. cristihan

  Hotnews – cam a 4-a stire e interviul lui Base de acum… Cu chestiile cele mai putini relevante

  Reply
 48. Hongse

  Mie greu să spun ce va face Antonescu. Chiar mi-e imposibil…”
  (răspuns la întrebarea ce va face Antonescu, că a declarat că se retrage din politică)
   

  Reply
 49. Hongse

  „Ei chiar cred că sunt prea mari să respecte Constituţia.”
  The bigger they are, the harder they fall… 
   

  Reply
 50. EleninaNicuţ

  asa, asa, zi-le, Base, cu incetarea interimatului si reluarea atributiilor, ca pe mine ma doare gura deja :-))

  Reply
 51. Florina

  ‎”În momentul în care am stabilit că boicotul este soluţia, nu mă mai interesează procentele.” 
   
   
  YEEEEEESSSSSSSSSSS!!!!!

  Reply
 52. Bleen

  Ne-a luat și ca justificare, pe ăștia de pe net. ”Eu nu-i pot convinge să vină la vot” E bine că are justificarea că poporul i-a cerut boicotul. Este excelent că a existat un curent pro-boicot anterior deciziei lui.

  Reply
 53. Rezon

  E momentul sa facem distinctii fine:
   
  – boicot – la simpatizantii lui Basescu
  – absenteism – la adversarii lui Basescu, ca efect al demobilizarii

  Reply
 54. Taticu

  Mie cel mai groaza mi-e de noi. Acum, dupa cele declarate de Basescu, trebuie sa ne convingem pe noi si pe @Bleen  de necesitatea boicotului. Apoi, sa incepem sa convingem lumea pentru boicot. Trist…

  Reply
   1. Gramofonu

     @ny2  @Taticu SIngurul motiv pentru care Base boicoteaza e ca l-a rugat @Taticu sa-i salveze cornuletele.

    Reply
  1. EleninaNicuţ

    @filadel as face pariu (si) cu el pe un tuns zero, da’ la faza asta ma fraiereste :-))

   Reply
 55. Gramofonu

  E o placere pentru un moderator sa-l aiba pe Base in platou, poa’ sa faca emisiunea si singur.

  Reply
   1. Hongse

    @ny2@Gramofonu
    Gâdea şi-a tras-o de la MRU, şi MRU e băiat gigea. Nici mânat cu furci nu s-ar băga la Băsescu! 😀
     

    Reply
 56. Bleen

   Redactia Kamikaze 
   
  ”Băsescu, mai devreme, pe B1: ”A aparut un curent extrem de puternic pe internet care cheama la neparticipare. Oricat as vrea, eu nu-i pot face pe oamenii astia sa mearga la vot. Este problema mea sau a celor 256 de parlamentari sa-si adune numarul de voturi necesare? Ei spun ca poporul vrea. Inseamna ca poporul va veni la referendum. Si-atunci de ce sa-l mai chem eu?”. Deci, unde mergeți în vacanță pe 29 iulie?”

  Reply
  1. Lilisan

    @Bleen  Redactia Kamikaze Mi-e ca mergem sa observam, cu aparatele de fotografiat dupa gat, ca japonezii.

   Reply
 57. Hongse

  Băse: Eu îl las acolo (pe Ponta). Îl va tunde Useleul. Se uită europa la el ca la…
  Turcescu: Ca la?
  Băse: Nu mai zic…
   

  Reply
 58. Xilef

  Uitați-vă la tanti aia din dreapta lui, îmbrăcată în alb, din public.
  Îl aprobă pe Băse la tot ce zice. :)))

  Reply
 59. EleninaNicuţ

  asta cu „pe ei, pe mama lor” nu e de la mine, jur; eu am insistat doar pe aia cu boicotu’ :-))

  Reply
 60. Lilisan

  „Abia acum vine criza” – exact ce discutam cu barbatu-meu de dimineata, la cafea. Europa e-n prag de razboi si astora le arde de referendumuri neconstitutionale.

  Reply
 61. Hongse

  Primul lucru pe care-l voi face după ce mă voi întoarce la Cotroceni va fi să cer înstituţiilor ca cei responsabili să fie aduşi în faţa legii. De remarcat că n-a zis ‘dac mă voi întoarce’
   

  Reply
   1. SimonaM

     @Merechene  @Bleen După ce ajunge la Cotroceni, îl mai tocăm o lună p-aici și iese public să anunțe

    Reply
 62. Lilisan

  Sunteti iertati ca ati scris si ati batut campii pret de 2.000000 de postari si n-am mai tinut pasul cu voi. Uf, gata, pot sa dorm. Ma pun pe telefoane la rude sa le spun ca m-au injurat degeaba.

  Reply
 63. VelculescuVictor

  „Incepand cu data de 30 ponta si antonescu sa rapunda pentru ce au facut acestei tari!”
  T.B.

  Reply
  1. Yeba

    @Merechene iese și Ponta să explice prietenilor tăi că simpla apropiere a demiterii a făcut leul să-și revină!

   Reply
  2. ny2

    @Merechene dolarul si euro sa scada abia luni, dupa ce se invalideaza referendumul si se intoarce Base sa dea paiatza afara

   Reply
 64. Taticu

  Numai boul e consecvent. Vezi, mai, @Gramofonu , si ti-am recunoscut ca-s consecvent cu boicotul…

  Reply
 65. SimonaM

  Lăsând miștourile la o parte, astea sunt vremuri istorice.
  Cineva ascultă la popor și la argumente.
   
  Mulțumim 🙂

  Reply
 66. severmihail

  Comentariu pe Hotnews la livetextul despre Base la B1:

  boicotam pe 29 (Luni, 23 iulie 2012, 21:21)
  bobobobo [utilizator]
  Iata fratilor ce pun la cale…si-au facut socotelie Pucistii!!!!!!!!!!!!!!!!
  35% prezență: USL trebuie să fure 135 voturi pe secție (65 000 voturi pe județ)
  – 45% prezență: USL trebuie să fure 45 voturi pe secție (20 000 voturi pe județ)
  – 47% prezență: USL trebuie să fure 25 de voturi pe secție (12 000 voturi pe județ)
  – 49% prezență: USL trebuie să fure 10 voturi pe secție (5 000 voturi pe județ)
  – 50% prezență: USL trebuie să fure un vot într-o secție (un vot într-un județ)

  Oare de unde pornira calculele astea asa exacte…? 🙂

  Reply
    1. Yeba

      @severmihail , ha, ha, ha, eu am fost bolnavă când eram mică, înțeleg mai greu, am crezut că ultima propoziție este a ta și că omul le zice puciști puciștilor! N-am băut nimicuța, iau pastile…

     Reply
  1. adina

    @Boghy 700 000 de observatori, ajung si pentru diaspora nu doar pt tara, dar in diaspora cred ca s-ar plictisi.

   Reply
 67. Gramofonu

  Se vaita ca n-are oameni de supravegheat, de camere video etc.
   
  SOLUTIA:
   
  Filmarea intrarii in sectia de votare. Citi intra.
  Nici nu le mai trebuie observator.

  Reply
 68. Alex D

  Și uite cum crește optimismul pe Blogary: un tsunami de miștouri și like-uri. Să curgă, Traiane!

  Reply
 69. Merechene

  A3: presedintele suspendat si familia sa nu au aparut nici pana la aceasta ora la sectia de votare!
  B1: mii de suporteri ai presedintelui se afla in acest moment in Piata Victoriei si serbeaza Ziua Boicotului.

  Reply
 70. VelculescuVictor

  „Pentru ei (-USL-) nerespectarea legii e un mod de viata.
  Asta ne va costa enorm.”
  Traian Basescu – Presedintele Romaniei

  Reply
 71. Lilisan

  IN SFARSIT! Ca nu mai dormeam, nu mai mancam, gura nu-mi mai taceam… Jos armele, mars la strand!

  Reply
   1. Nea

     @Alex D  @Taticu Asta am vrut s-o scriu eu, literă cu literă! Să-ţi fie de bine, ai fost mai iute.

    Reply
 72. uncle fucker

  Sper că Duminică o să-l văd pe Băse ducându-se frumuşel de dimineaţă la secţia de vot şi anunţând cât se poate de clar că nu votează . Şi sper s-o facă în cel mai ostentativ mod .

  Reply
 73. Sam85

  Pai daca maine si Basescu si PDL declara oficial Boicot, sper sa nu se stranga mai mult de 35% prezenta la referendum.

  Reply