Procesul, de Victor Ponta. Si obligatia morala a boicotului.

Este imoral să le ceri oamenilor să participe la o mascaradă

Înainte de a cere oamenilor să participe la vot, Traian Băsescu trebuie să se gîndească bine. Este imoral să le ceri oamenilor să participe la o mascaradă, să fie părtași la legitimarea unui puci, a unei lovituri de stat, a unui atac împotriva statului de drept și democrației. Referendumul este rezultatul voinței lor, a puciștilor, a acelora care, așa cum Comisia Europeană a spus-o deja  oficial în raportul MCV, nu respectă separația puterilor în stat, încalcă Constituția și supremația legii. Ni se spune că Traian Băsescu, în calitate de șef al statului, nu ne poate cere să boicotăm un scrutin, nu poate îndemna alegătorii la absenteism. Dar, în calitate de șef al statului, în calitate de Președinte al României, poate cere el cetățenilor pe care îi reprezintă să fie părtași la o minciună, la o fraudă? Le poate cere să legitimeze un puci? Le poate cere să accepte să fie folosiți într-o înscenare antidemocratică? Le poate cere să fie figuranți într-un film propagandistic, să fie masa de manevră în prima lovitură de stat din Uniunea Europeană?

Făcînd abstracție de statul de drept, cît popor e în spatele USL?

De doi ani, de cînd Traian Băsescu a anunțat măsurile de austeritate, cei din USL ne tot vorbesc despre cît de mult îl urăște poporul pe Băsescu și cum poporul îl va înlătura pe Băsescu de la conducerea statului. Nu l-am auzit pe Băsescu în ultimii doi ani vorbind despre popularitatea sa, despre cît de mult îl iubește poporul. Ba dimpotrivă, Băsescu a recunoscut că este unul dintre cei mai antipatizați politicieni, a recunoscut că oamenii l-au asociat cu scăderea nivelului de trai, cu greutățile crizei economice, cu măsurile de austeritate și că îl vor ierta greu sau nu-l vor ierta deloc pentru ultimii doi ani de mandat. Traian Băsescu nu are nimic de demonstrat. USL trebuie să demonstreze că a avut dreptate în ultimii doi ani și că poporul, în majoritatea sa, îl detestă pe Traian Băsescu și îl vrea plecat din funcția de Președinte al României. Dacă liderii USL au avut dreptate, la referendumul din 29 iulie majoritatea alegătorilor vor vota DA. Dacă liderii USL au avut dreptate, pragul de 50%+1 este o joacă de copii, ba chiar cred că vor vota pentru demitere mai mult de 9 milioane de români, adică mai mult de jumătate din alegătorii cu drept de vot. Repet, dacă liderii USL au dreptate și majoritatea românilor îl urăsc pe Traian Băsescu și îl vor plecat de la Cotroceni. Toată forța, strategia și discursul politic ar USL pornesc de la afirmația: Poporul îl urăște pe Băsescu și îl vrea plecat de la Cotroceni. Să vedem dacă această afirmație se susține. Este în joc legitimitatea USL ca forță politică, ca proiect politic, este în joc chiar legitimitatea puciului pus la cale și executat de USL. Trecem peste faptul că un asemenea plebiscit este în afara statului de drept.

Procesul

Referendumul de demitere a Președintelui nu este o punere în discuție a popularității Președintelui, nu este o judecată a performanțelor politice ale acestuia, este consecința încălcării grave a Constituției de către acesta. Poate că acuzatul e antipatic sau prost sau arogant, poate nu salută doamnele din fața blocului, poate că dă muzica tare, poate că scuipă semințe pe jos și are o căutătură rea. Dar asta nu înseamnă ca a ucis-o pe profesoara de franceză de la patru. În cazul suspendării și demiterii Președintelui pentru încălcări grave ale Constituției, Parlamentul joacă rolul Procuraturii, Curtea Constituțională joacă rolul judecătorilor iar alegătorii joacă rolul juraților. În cazul de față, procuratura a făcut tot posibilul să restrîngă dreptul instanței de a se pronunța și a adus cazul în fața juraților deși judecătorii au zis că nu e cazul, căci cel acuzat nu se face vinovat de nimic. L-au adus în fața juraților, știind că acuzatul este antipatizat de aceștia și sperînd că va fi condamnat chiar și fără nicio dovadă a vinovăției, doar din antipatie. Iar noi sîntem chemați să jucăm rol de jurați în această mascaradă, în acest proces înscenat. Nu putem opri această mascaradă prin participare. Sîntem neputincioși. Procuratura e atotputernică și abuzivă, judecătorii s-au spălat pe mîini, avocații apărării sînt inepți, acuzatul e obosit, plictisit și ahtiat după acceptarea juraților iar jurații abia așteaptă să se răzbune pe acuzat. Dar această mascaradă nu se poate juca fără noi. Pentru ca această înscenare să-și producă efectele este nevoie de prezența noastră. Doar prezența noastră poate da legitimitate acestui proces. Și tocmai de aceea singura cale prin care putem anula acest proces înscenat e neparticiparea. Nu este o soluție  de conjunctură. Nu este o soluție tactică. Este o obligație morală.

Figuranții care dau bine la legitimitate

Dacă mîine Dan Voiculescu, Crin Antonescu, Victor Ponta și Viorel Hrebenciuc au nevoie de o manifestație-mamut, anti-Europa, care să arate lumii că românii sînt împotriva amestecului imperialiștilor occidentali, al Înaltei Porții, în treburile interne ale României, și Băsescu vă cere să participați, vă duceți? Dacă mîine Dan Voiculescu, Sergiu Nicolaescu și Mihai Gâdea toarnă (Dan Voiculescu e subiect, deci, previzibil, predicatul e toarnă, nu turnează, așa cum zice Academia) un film propagandistic în care se arată cît de fericiți sînt români, cum se respectă legea și Constituția la noi, cît de atașați sînt românii de puciști și cît de mult detestă românii Occidentul, și filmul nu se poate face fără mulți figuranți care trebuie să se comporte normal, să se plimbe de colo colo, prin fața camerei, relaxați și zîmbitori, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat, v-ați duce să vă înscrieți pe lista de figuranți? V-ați plimba prin fața camerei, pentru a crea impresia de activitate civică a unui popor domestic? De precizat că filmul va fi cea mai importantă probă la dosarul puciștilor în fața lumii occidentale.

Puciul

Lucrurile sînt extrem de clare. Avem de-a face cu un puci, cu încălcări ale Constituției și regulilor statului de drept atît în spirit cît și în literă. Puciștii nici măcar nu s-au obosit să-și mai disimuleze acțiunile, să păstreze cît de cît aparențele. Au siluit legi, au încălcat Constituția, au atacat instituții ale statului de drept, l-au suspendat pe Președinte fiindcă aveau majoritatea în Parlament, nu pentru că ar fi încălcat Constituția, au amenințat persoane și instituții, au amenințat și luat măsuri de intimidare împotriva justiției. Toate acțiunile,  măsurile luate și declarațiile publice ale liderilor puciști sînt demonstrații de forță și intimidare.

Din dragoste, cu Traian Băsescu

Și totuși, puciștii nu-s proști. L-au citit bine pe Traian Băsescu. Jos pălăria! Băsescu a jucat pînă acum așa cum puciștii s-au așteptat și au sperat să joace. Lui Traian Băsescu orgoliul îi joacă o festă nasoală. De fapt, orgoliul lui Traian Băsescu ne joacă nouă o festă nasoală. A reacționat așa cum au prevăzut puciștii că va reacționa. Cum a auzit de popor și de popularitatea lui politică, l-a luat tremuriciul și a reintrat în pielea flăcăului politic. Probabil îi va fi imposibil să înțeleagă că nu despre El și Poporul Lui este vorba, că nu se judecă amorezul politic Traian Băsescu, că nu trebuie să dovedească băieților din cartier că farmecele-i virile încă mai funcționează și că încă mai poate seduce Nația pentru o ultimă dată. Am văzut că s-au făcut site-uri, conturi de Facebook, clipuri cu Băsescu adresîndu-se poporului care e supărat pe el. Nu asta e problema! Sîntem 20 de milioane de tîmpiți care n-au altă treabă decît să se uite la telenovela lui Băsescu cu poporul? Chiar n-avem altă treabă decît să ne uităm  la Din dragoste sau Iartă mă cu Băsescu și Poporul Său? Asta e miza unei întregii Românii și Europe? Eu înțeleg obsesia pe care o au politicienii față de dragostea poporului, dar hai să nu cădem în ridicol sau patologic. Nu despre relația de iubire dintre Conducător și Poporul Său e vorba acum. Cînd Băsescu vede în situația politică actuală un concurs de popularitate politică, înseamnă că înțelege din statul de drept cam tot atîta cît înțeleg și Voiculescu, Hrebenciuc, Ponta, Șova sau Antonescu. Lucrurile sînt simple: noi legitimăm sau nu o lovitură de stat, cauționăm sau nu un puci. Atîta tot. Restul e irelevant, inclusiv relația de iubire dintre Băsescu și Popor. Așa că rugăm a se scuti.

Statul de drept, casă fără lacăte, scenă pentru smardoieli

Dacă statul de drept este o casă iar USL-iștii sînt hoții, Traian Băsescu, în loc să încuie ușile, să pună sistem de alarmă și să sune la Poliție, își dă cămașa jos, rămîne la bustul gol și așteaptă tîlharii, să se bată cu ei. Ce uită Traian Băsescu e că această casă nu-i aparține. El e doar un chiriaș temporar și este cel care trebuie să aibă grijă de ea, pentru a o preda intactă următorului chiriaș. Dacă Traian Băsescu bate bine și orgoliul de bătăuș adevărat nu-l lasă să încuie ușile, să pună sistem de alarmă și să cheme Poliția, s-ar putea ca următorul chiriaș să nu bată atît de bine. Sau s-ar putea chiar Traian Băsescu să-și ia bătaie și casa să rămînă la discreția hoților.

Statul de drept nu e scenă pentru smardoieli și nici nu poate fi înlocuit de un concurs de popularitate. Pentru toată lumea se pare că important e concursul de popularitate și nu respectarea statului de drept. Siguranța casei acesteia care este statul de drept nu trebuie să fie lăsată la întîmplare, nu trebuie să depindă de cît de bine bate un chiriaș trecător. Casa aceasta trebuie să fie solidă, să aibă uși solide și ferestre bine închise, să aibă sistem de alarmă și să descurajeze orice potențial hoț.

Sîntem unde sîntem și fiindcă 2007 nu a fost decît un concurs de popularitate și nu am deschis atunci nicio discuție serioasă despre Constituție și statul de drept. Am acceptat jocul fiindcă al nostru era pe cai mari și bătea orice. A fost bine atunci. Dar s-a creat un precedent extrem de periculos. Dacă reducem totul la concursuri de popularitate, am ieșit din statul de drept și din democrație, sîntem o frunză în vînt și consecința logică e una singură, chit că va veni mîine sau peste 10 ani: totalitarism. Azi avem noroc și bate ăla bun, că știe bătaie, dar mîine s-ar putea să avem ghinion și să bată ăla rău.

 

Precizare

Acest articol nu e un îndemn la boicot. Nu e un îndemn la nimic. Este opinia mea, argumentată, despre lumea și viața ultimelor săptămîni. Vreți să vă duceți la vot și să puneți ștampila pe DA sau NU? Duceți-vă și faceți ce vreți voi cu ștampila! Eu nu mi-am făcut decît datoria să vă spun că mișcarea asta cu ștampila e de o moralitate îndoielnică și de o inteligență și mai îndoielnică.

29 iulie 2012

În ceea ce mă privește, ziua de 29 iulie 2012, de la 07.00 la 23.00, este ziua mondială a neimplicării politice. Deci, se știe, stau la bere și dau cu umbreluța din sex on the beach de pămînt.

Pronostic

38%, aceasta va fi prezența la vot în 29 iulie 2012

Facebook Comments

2.070 Comments Procesul, de Victor Ponta. Si obligatia morala a boicotului.

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. Pilgrim51

  Plângerea penală a USL este ”penală” !
  Este ultimul atu, folosit în disperare de către un jucător ajuns la capătul resurselor dar care este atât de pătimaș încât trece de POINT OF NO RETURN !
   
  Victimizarea ilogică a lui Băsescu & Cei Paisprezece Mușchetari este aruncată în populație cu scopul de a radicaliza nucleul dur al votanților de dreapta pentru a-i atrage în secțiile de votare și astfel să fie realizată condiția de validare a referendumului.
  Numărul celor care știu cât de este real este pericolul restaurației dorită de autorii actului de acuzare este mai mic decât cel al nostalgicilor și susținătorilor dogmei care a permis terorizarea unui întreg popor și menținerea lui într-o stare de sărăcie periată și cu gândirea închiriată.Totuși, este posibil ca numărul total al alegătorilor din cele două tabere să depășească pragul constituțional al validarii referendumului.
  Deci:
  – ori dau năvală și ”băsiștii” la vot mărind probabilitatea de validare a suspendării statului de drept și Procesul lui Kafka (*) poate continua pe plaiurile mioritice, după o întrerupere de douăzecișidoi de ani;
  – ori se prezintă la vot doar cei care cred că Băsescu este cel mai mare dușman al României (doar ei știu că el a tăiat salariile și pensiile, el a desființat spitalele, el a vândut flota, etc) și atunci mai există o șansă pentru acuzatori de a-și atinge obiectivul: în cazul în care mecanismul denigrării lui Băsescu & Co. a fost suficient de convingător iar populația a fost suficient de lipsită de discernământ și îndeajuns de furioasă într-o zi de sfârșit de Iulie și dacă sunt cel puțin 9.154.307 de furioși atunci statul de drept va fi suspendat și Procesul lui Kafka (*) poate continua pe plaiurile mioritice, după o întrerupere de douăzecișidoi de ani.
   
  Totuși, eu cred că majoritatea românilor sunt de-acum suficient de maturi din punct de vedere politic; ei au înțeles cine a declanșat această mascaradă, cine este interesat ca Băsescu & Co. să elibereze Justiția Românească de servitute și să-i ascută paloșul dreptății, deci vor privi cu calm cum se dezumflă minciuna.(*)
   
  “Pe Josef K. îl calomniase pesemne cineva, căci, fără să fi făcut nimic rău, se pomeni într-o dimineață arestat.””Procesul”, Franz Kafka – 1925

  Reply
 4. Anasan

  Foarte bine scris.
  In privinta berii si umbrelutei, eu zic sa le iei cu tine la treaba. Propuneri:
  1. Nu votam dar le aratam cumva ca nevotul = NU referendumului. Ne punem toti „”boicot” pe tricou / frunte / sticla de bere si ne adunam in piete. Sa fim vizibili.
  2. Ne trebuie multi observatori. Ce trebuie facut ca sa fim acceptati ca observatori? Stie cineva? Eu am o asociatie non-profit care are ca obiect de activitate educatia: pot face cerere sa trimit observatori? Si unde depun cererea? Astia nu joaca cinstit, stim prea bine. O sa faca pe dracu-n patru sa iasa ca ei. Daca eu nu ma duc la vot si PSD-istul din comisie semneaza in locul meu pe lista si pune un CNP fals, pot verifica lista a doua zi? Nu. Cine o sa verifice, cinstitul Rus?
  3. Trebuie sa fotografieze cineva tombolele lui Dragnea, suveicile si toate cele, ca sa le inchidem gura la faza de nesimtire de dupa referendum. Sa vedeti ce balamuc va fi si dupa.

  Reply
 5. Hongse

  A mai auzit cineva de asta?
  Traian Basescu ‏@tbasescu
  La ora 12.00 voi intampina delegatia Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei la sediul meu de campanie.
   

  Reply
  1. cristihan

    @Hongse  @tbasescu Da, se stia, era programata de saptamana trecuta. Se intalnesc si cu macacii.

   Reply
  2. Lilisan

   @Hongse@tbasescu Da! Asa e! „Traian Basescu ‏@tbasescu
   La ora 12.00 voi intampina delegatia Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei la sediul meu de campanie.”

   Reply
   1. Lilisan

     @Hongse  @tbasescu Casa aia va fi facuta monument national: „Aici au stat, in camera de la etaj, membrii Adunarii Parlamentare a CE, in anul 2012, cu prilejul suspendarii lui Base… a doua oara.”

    Reply
   1. Hongse

    @ribelalu
    Da, acum văd şi eu. Dar nimeni dintre jurnaliştii noştri viteji n-a băgat nimic, nici înainte, nici după, nici ce s-o fi discutat, nimic… Eu am aflat din scaun, de pe twitter. Mai importantă era Zăvoranca, probabil.
     

    Reply
 6. geronimo

  Trebuie sa fim pragmatici ca americanii. Apelul la boicot trebuie dus din poarta in poarta inca de pe acum. Am rude, prieteni, cunostinte, colegi de serviciu. Voi, la fel! Pe de alta parte trebuie sa ne impartim sarcinile si sa „suim” in formulari lapidare si eficace boicotul pe facebook si pe forumuri ( de exp, eu sunt mai acasa pe EVZ si rev 22). Voi, desigur ca si prin alte cotloane. Cei care cunosc pedelisti trebuie sa-i convinga sa „caște gurițele spre zonele alpine ale partidului”. Mai sunt blogurile lui TRU, Elena Udrea, Cristian Preda, Monica Macovei.. Plus altele. Bucurestenii pot avea acces la moderatorii si redactorii televiziunilor B1 si Nasu etc
  De la un punct incolo nu mai e timp de pierdut, iar noi riscam sa batem apa in piuă tot intre noi, cei care am înțeles din timp pe unda face pipi gaina referendară. Ceea ce, in actualelel circumstante  mi se pare aiurea si contraproductiv. 
   

  Reply
  1. SimonaM

    @geronimo Cu un mic amendament, dacă permiteți.
   Dacă Băse zice ”veniți să votați”, degeaba zice SimoanM ”stați acasă, bă”.

   Reply
   1. geronimo

     @SimonaM  la fel si eu.. De data asta tre` sa-i dam cat mai multi cu tifla ( tu ziceai ca stii sa scoți si limba!)

    Reply
  1. Rheia

    @Yeba Te rog, nu glumi cu chestii de-astea! Crezi că ei nu s-au gîndit deja la eliminarea fizică a lui TB? Nu le trebuie decît niște „intoxicațiie cu metale grele” (de exemplu). 

   Reply
    1. Gramofonu

      @Rheia  @Yeba Acum o sa apara in ziare „blogaristii au cunostinta de un atentat la viata presedintelui”. Sedinta csat, se sigileaza blogu’ si se ridica probele (adica noi)

     Reply
    2. Rheia

      @Gramofonu  @Yeba Da, da, da! Iar clasa asta mijlocie luminată nu-nțelege că va fi prigonită pînă la extincție de regimul USL! Simt cum fac a doua oară varicelă, de atîta frustrare! Cum să le mai explic?! Ce vorbe să mai folosesc?! 

     Reply
   1. Yeba

     @Rheia Eu nu cred că ei gândesc ceva, dar ăia din spate gândesc. Ăia sunt cu knăuhaul şi cu expertiza.
    Mesajul meu este pentru doamna din clasa mijlocie, care suferă de ignoranţă, nu ştie că acest inamic joacă fără reguli şi că în 46 numai unii şi-au pierdut averile şi că, aşa cum frumos zicea puşcăriaşul Năstase, „Dana şi cu mine provenim din familii bogate”. Averile alea erau la fereală, a ambasadorului (tata-socru) şi a generalului de securitate Năstase.

    Reply
    1. Gramofonu

      @Yeba  @Rheia Hai sa redevenim seriosi…n-au nici cea mai mica intentie sa-l faca erou. Vor doar sa-l rusineze la vot.

     Reply
 7. iagermihaela

  Ce oameni mici…caracter zero!Or convocat sedinta CSAT,vezi Doamne,socati de evenimentele din Bulgaria si ei voiau doar sa-i blocheze telefonul lui Base!!!

  Reply
  1. Lilisan

    @iagermihaela E in spiritul lui „nimic nu e ce pare-a fi”, ce face aerul irespirabil zilele-astea.

   Reply
  2. valid

    @iagermihaela poate incet incet ajuge si TBla concluzia ca nu are rost sa legitimezi o gasca de banditi care nu se dau inlaturi de la nimic

   Reply
    1. hope18

      @Taticu
      Mi l-au suspendat si pe al meu. Ai grije ca o sa ti-l suspende si tie,ca suntem toti intr-o gasca

     Reply
  1. EroulBula

    @Barengott Daca face Nicusor Dan ce se spune in analiza, ma duc pe jos pana la Bucuresti si-i invinetesc ochii.

   Reply
    1. Rheia

      @subway  @EroulBula  @Barengott Stați la rînd, băieți, vă rog! Mai întîi îi smulg eu părul din nas cu penseta!

     Reply
 8. Rheia

  Într-adevăr, Bleen avea înfiorător de multă dreptate, în postarea aia despre cum incredulitatea ne-a adus în comunism. Nu poți crede ce vezi. Iar lucrurile pe care nu le crezi, nu există.

  Reply
 9. Rheia

  Uite ce-mii spune mie o doamnă din clasa mijlocie: „Cat despre arena politica, eu nu simt ca este cazul sa ne chinuim prea mult cu astea si nu cred ca mai avem cum sa ne intoarcem la comunism… lucrurile au avansat mult de atunci. Si eu urasc din tot sufletul perioada aia (la momentul „loviturii de stat”, cum imi place mie s-o numesc, eu aveam fix 20 de ani), anii ’80 au fost cea mai neagra perioada din viata mea… dar nu cred ca mai au cum sa se intoarca.Jocuri politice mizerabile si oameni abjecti au fost mereu in Romania, nimeni nu are acum interes sa isi piarda averile fabuloase si proprietatile, nici macar neo-comunistii sau ce naiba or mai fi si astia!”

  Reply
  1. geronimo

    @Rheia raspunsul il are in postarea ta de mai sus. Cunosc si genul asta de îngerași sictiriți..

   Reply
  2. revealer

    @Rheia Asa e, in comunism nu ne mai intoarcem. Ne intreptam vijelios catre o oligarhie ca in Rusia. Unde nu toti ziaristii / bloggerii incomozi sunt trimisi in Siberia, doar unii sunt impuscati.

   Reply
   1. hope18

     @valid  @Lilisan
     Pai tu crezi ca din motivul asta s-au adunat ei? Asta a fost scopul:atac la servicii

    Reply
    1. valid

      @hope18  @Lilisan hope era ironica intrebarea. nimeni pe forumul asta nu e atit de idiot incit sa creada ca pe aia-i durea de problemle Bulgariei cind pe ei nici cele ale Romaniei nu-i intereseaza

     Reply
 10. Taticu

  Si ne plangem de all-inclusive…
   
  „Potrivit documentului pus la dispoziţie de Cancelaria Prefectului, locurile în care urmează să voteze turiştii aflaţi pe litoral în ziua de 29 iulie sunt din cele mai felurite, de la restaurante, autoserviri, hoteluri, parcuri acvatice până la stabilimentele clasice gen şcoli şi grădiniţe. Locurile au fost stabilite de primării, responsabile în acelaşi timp de rearondarea străzilor din localităţi. Turiştii cazaţi în staţiunea Mamaia vor putea vota la Restaurant Cleopatra – salon albastru, Restaurant Aurora, Hotel Bavaria Blu, Hotel Flora, Hotel Mercur-Minerva, Hotel Savoy, Cazino Mamaia – sector nord, Hotel Modern, Mamaia Nord (Summerland), Hotel Tomis, Aqua Magic, Hotel Parc, Hotel Victoria, Hotel Doina, Hotel Riviera, Hotel Ambasador şi Restaurant Vatra. În Mangalia se va putea vota la Şcoala Generală nr. 1, local nou, Şcoala Generală nr. 1 – local grădiniţă, Şcoala generală nr. 5, Restaurant Dunărea(Saturn), Restaurant Pelican (Saturn), Hotel Vulturu (Venus), Hotel Egreta (Venus), restaurant Topaz (Cap Aurora), Hotel Delta (Jupiter), SC Metexin SRL (Jupiter), Hotel Neptun (Neptun) şi Hotel Maramureş (Olimp). În staţiunile Eforie, turiştii sunt chemaţi la urne la referendum la restaurantele Faleza din Eforie Sud şi Astoria din Eforie Nord”

  Reply
 11. subway

  Se poate pune un banner pe langa guvern ( in ochii lui Tonta) cu mesajul: „Parerea noastra conteaza. Spunem NU referendumului. BOICOT!” ?
  Si unul la Cotroceni (in ochii lui Antonescu) cu mesajul: „Suntem cetateni europeni (inca) si avem dreptul de a spune NU referendumului. BOICOT!”

  Reply
   1. Yeba

     @valid  Şi mai sintetic: NU referndumului, DA boicotului!
    Fac pancartă? Unde s-o agit? La Berlaymont, birjar!

    Reply
 12. Bleen

   Lucian Mindruta 
   
  MRU la Pandaru: unde e omul de la Gadea din emisiune? E abatut, trist, vorbeste rar si fara formule usor de retinut. La 66 % oameni de alta parere, si eu as fi, pe de alta parte… Cred ca de fapt asta e si drama multor intelectuali in ultimele doua decenii: ce voteaza ei nu voteaza nimeni altcineva. Ce cred ei nu mai cred decat amicii lor si inca trei fraieri. Ce simt ei e de ras, in emisiuni de televiziune in care smecheri cu morga si staif se pronunta judecatoreste…
   
  MRU e azi un Bacovia al politicii romanesti. Va mai aduceti aminte poezia?
  Sunt cativa morti in oras, iubito, 
  Cei vii se misca si ei descompusi
  Chiar pentru asta am venit sa-ti spun; 
  Cu lutul de caldura asudat;
  Pe catafalc, de caldura-n oras,
  E miros de cadavre, iubito,
  Incet, cadavrele se descompun. 
  Si azi, chiar sanul tau e mai lasat.
  Toarna pe covoare parfumuri tari,
  Adu roze pe tine sa le pun;
  Sunt cativa morti in oras, iubito,
  Si-ncet cadavrele se descompun…

  Reply
   1. geronimo

     @hope18  @Bleen  Lucian Mindruta 
     Deh.. „cetatea latina” (daca tot eram la Bacovia)..

    Reply
 13. ribelalu

  Basescu are multe defecte dar prost si neinformat nu e nicio data. El STIE ca va reveni la Cotroceni. Cvorumul nu va fi indeplinit niciodata dar vrea si ceva procente. El STIE ca pe bloguri si FB exista aceste chemari la boicot care vor fi respectate de o buna parte a alegatorilor lui si care se vor adauga celor care nu participa de obicei la alegeri. El mai STIE ca masinile de vot ale primarilor nu functioneaza la aceeasi turatie in cazul referendumului.
  Dati-mi un singur exemplu cand Presedintele s-a aruncat orbeste intr-o batalie. Nu cred ca exista. Are sfatuitori buni in preajma, are fler si experienta politica. Toate acestea atrag voturi de la nehotarati. Iar nehotaratii nu suntem noi, cei care am votat 20% pentru PDL la locale (sau 10% din total), noi suntem cei care in majoritate vom boicota referendumul. Nehotaratii sunt cei care au votat USL-ul sau alte partide.
  P.S. Pun pariu ca in Harghita si Covasna absenteismul va fi masiv. Numai de acolo se vor strange cel putin 4% absenteism.

  Reply
  1. Hongse

   @ribelalu
   Să sperăm. Eu personal cred 100% în ce ai scris. Dar asta nu-nseamnă că n-avem serioase motive să fim îngrijoraţi…
    

   Reply
  2. EroulBula

    @ribelalu Oricum, trebuie sa rostogolim apelul la boicot si pe site-urile diasporei, ca sa stie sa nu voteze dar sa asigure cu membri si observatori supravegherea operatiunilor de votare in sectii.

   Reply
  3. Yeba

    @ribelalu , nu orbeşte, ci intenţionat.
   Doar că mi se pare suspect de nerevoltat pe mizerii. Nu pe lovitura de stat, ci pe aberaţiile legiferate pt referendum. Şi va fi un proces continuu de legiferare, în dimineaţa zilei de 29 vei afla că votul, vorba lui aligică, se desfăşoară într-o singură secţie, într-un buncăr secret din Carpaţi, iar buletinele au fost tipărite din greşeală doar cu opţiunea DA, dar n-o să le mai schimbăm acum, pe criza asta.

   Reply
   1. ribelalu

     @Yeba Basescu are un atu in mana!. Dupa alegeri nu va mai fi Ponta premier ci unul pus de el. Chioar cu riscul de a se repeta alegerile. Va jongla cu Constitutia si atributiile lui de Presedinte pana ii va baga pe toti in boala.

    Reply
    1. geronimo

      @ribelalu  @Yeba  In tot acest timp, prezenta lui la Cotroceni acopera numai bine si lunile august si octombrie cand se vor numi sefii Parchetului General si ai DNA. E oare atat de putin incat sa ignoram si motivele practice?
     (ca sa nu mai vorbesc de cele morale, care sunt esentiale)
     Asadar, boicot  hotărât, Base, ca inca mai ai (avem) treburi esentiale de facut !!!

     Reply
    2. ribelalu

      @geronimo  @Yeba Antonescu mai are 10 zile la Cotroceni. Apoi nu va mai fi primit nici de Ziua portilor deschise

     Reply
  4. geronimo

    @ribelalu Teoretic e posibil, practic improbabil. Nu-l vad pe Base dibace decat cu armele si regulile permise in joc. Ori,  ringul in care isi ca joaca el e doar ringul democratic, fara sa mai vrea sa inteleaga ca procleții sunt pe cale de a-l târî  intr-o lupta de cartier; noaptea, cu atacuri pe la spate si cu arme albe..

   Reply
   1. ribelalu

     @geronimo Aici intervenim noi si le stricam planul. La locale a fost prezenta 52% si de aici plecam. Atunci mobilizarea a fost maxima si din partea USL si a PDL si a UDMR si a PPDD si chiar a partidelor de buzunar. Acum eu nu vad asa ceva. Toti agitatorii din campania pentru locale pe care ii cunosc ii vad extrem de linistiti.Numai probabilul absenteism al UDMR ar provoca neindeplinirea cvorumului. Mai departe, este posibil orice.

    Reply
    1. geronimo

      @ribelalu  numai sa nu intram in criza de timp !
      Trebuie sa fim pragmatici ca americanii. Apelul la boicot trebuie dus din poarta in poarta inca de pe acum. Am rude, prieteni, cunostinte, colegi de serviciu. Voi, la fel! Pe de alta parte trebuie sa ne impartim sarcinile si sa „suim” in formulari lapidare si eficace boicotul pe facebook si pe forumuri ( de exp, eu sunt mai acasa pe EVZ si rev 22). Voi, desigur ca si prin alte cotloane. Cei care cunosc pedelisti trebuie sa-i convinga sa „caște guritele spre zonele alpine ale partidului”. Mai sunt blogurile lui TRU, Elena Udrea, Cristian Preda, Monica Macovei.. Plus altele. Bucurestenii pot avea acces la moderatorii si redactorii televiziunilor B1 si Nasu etc
     De la un punct incolo nu mai e timp de pierdut, iar noi riscam sa batem apa in piua tot intre noi, cei care am inteles din timp pe unda face pipi gaina referendară. Ceea ce, in actualelel circumstante  mi se pare aiurea si contraproductiv. Cu scuzele de rigoare, repostez asta mai sus.

     Reply
    2. Luminita

      @ribelalu diferenta fata de factorii electorali mobiolizati la locale este ca acum USL are un numar mult mai mare de primari decat in iunie deci caoacitatea de a scoate la vot mult mai mult electoral, rural, in special. Acestia pot compensa electoratul mobilizat de UDMR si PPDD atunci

     Reply
    3. ribelalu

      @Luminita Nu e adevarat. La orase electoratul USL e limitat iar la tara se cunosc toti oamenii intre ei. Eu stau la tara si stiu exact ce se intampla. Mobilizarea se face numai cu bani din buzunarul personal al primarului. Niciun primar nu isi permite dupa cheltuielile avute pentru alegerea lui inca trei mobilizari la fel de scumpe in cateva luni: referendum, prezidentiale, parlamentare

     Reply
    4. iagermihaela

      @ribelalu  @Luminita Matusa Tamara a tuturor primarilor USL(inclusiv a celui din satul meu)se numeste Dan Voiculescu(am scris cu majuscule din cauza celor 7 ani de-acasa si-a bacului luat in 1980!)

     Reply
    5. Luminita

      @ribelalu nu stiu la tine la tara cum este practica, in satele a caror obiceiuri le cunosc eu, multimea asistata este stimulata sa iasa la vot nu din banii personali ai primarilor, ci din bugetele locale.
     In mediile pauperizate, un ajutor, banesc sau alimentar, este jinduit de mai toti, de o adresa, vreun „docoment” sau hartiuta de la primarie destinata subventiilor agricole mai toti au nevoie, oamenii din mediul rural sunt mai dependenti de functionarii din primarie decat ceilalati

     Reply
    6. geronimo

      @ribelalu  Prea bine! Si eu.. De exp. chiar acum ma cheamă la o bere un amic din nucleu dur al uselistilor de conjunctura. Ma duc ca la razboi, da` mai intai il voi testa diplomatic.. Apoi, D-zeu cu mila. Care pe care..

     Reply
  5. geronimo

    @ribelalu 
   Teoretic e posibil, practic improbabil. Nu-l vad pe Base dibace decat cu armele si regulile permise in joc. Ori,  ringul in care se bate el e doar cel democratic, dupa reguli si arme prestabilite. Cred ca nu poate sa inteleaga ca procleții sunt pe cale de a-l târî  intr-o lupta de cartier; noaptea, cu atacuri pe la spate si cu arme albe.. In zona banditismului politic unde sunt versati.

   Reply
 14. DreaptaVranceana

  Foarte buna analiza,totusi cred ca va inselati….prezenta va fi mult mai mare,se va face si turism electoral sub diverse pretexte ex.preotii vor pleca cu enoriasi de incredere in excursii religioase si vor vota si acasa la ei si prin alte locuri,tinerii vor fi momiti cu spectacule si tombole si toti vor fi pentru usl-isti disperati sa-l vada demis indiferent cum si chiar daca ar fi mii de observatori internationali ! Asadar cred ca Presedintele are dreptate sa ceara sustinatorilor sai sa mearga la vot ! MERGETI SI VOTATI „NU” !!!

  Reply
  1. EroulBula

    @DreaptaVranceana No way!
   Voturile lor fraudate nu sunt numai pentru prezenta, sunt si pentru DA. Daca mergem la vot ii ajutam sa sara pragul de 50% fara sa reusim sa rasturnam balanta DA-NU.
   Ne impuscam singuri in picior …….. sau in gat.

   Reply
  2. Yeba

    @DreaptaVranceana , nu-i frumos să te suspectăm de la început că eşti uselist necăjit!
   Poţi să prezinţi un argument articulat? Toţi USLiştii vor vota de 2-3 ori, e clar. Deci vor face cvorumul şi multe DA-uri.
   Aşa, şi?! Dacă ieşim la vot ce realizăm, aud? Adică în loc să fie demis cu
   60 la 40 (sper că eşti lucid) şi participare de 55%, va fi demis cu
   90 la 10 (că tot se vor găsi unii care să voteze NU, dacă nu, pun useliştii voturi pt credibilitate) – adică la fel de demis. 
   Vezi ce răspunzi, pe-aia cu „se va vedea că are totuşi susţinători” am aruncat-o la coş, nu ne interesează.

   Reply
   1. Taticu

     @Yeba  @DreaptaVranceana Io va previn ca s-a enervat Yeba… Scapa cine poate, salvati femeile si copiii!

    Reply
   1. valid

     @Yeba  singura problema cu el este ca fiind atit de sugestiv ar scoate oamenii la vot si nu stiu daca ar fi destui ca sa acopere furaciunile si voturile aiuritilor care spun da

    Reply
   2. EroulBula

     @Yeba  @Rezon Daca ar fi sa vorbim despre afise electorale eu as utiliza mecla lui Catalin Voicu. Dai la ratze instantaneu.

    Reply
    1. Yeba

      @EroulBula  , să fim realişti, pentru alegătorii din faţa blocului, care seamănă cu el, neavând însă vreo vină, ci doar maieu, nu e nimic extraordinar ! Dar portofel au toţi, iar graficul este extrem de vizual ca să zic aşa.

     Reply
  1. OstapBender

    @Rezon Warning! Warning! Warning! Din 3 iulie toate semafoarele ar fi trebuit sa fie pe rosu. Poate pricepe toata lumea. Sa dea cod rosu pentru democratie.

   Reply
 15. Rezon

  Dan Alexe (Facebook):
  „…..‎”Ponta a comparat situatia managerului de la Spitalul Floreasca cu cea a medicilor evrei rusi din 1952, acuzati si apoi arestati de Stalin pentru ca ar fi fost agenti ai imperialismului american”… Exact, dottore… Stalin îi aresta pe ãia in vreme ce îsi astepta soarta la referendum…  O sã vedeti: încã un pic si tîmpitul o sã scoatã si o trãsnaie cu evrei… Pariu?…”

  Reply
  1. geronimo

    @Rezon  cu evreii?..  Poate, daca il are consilier acum pe Sova, care va supralicita genocidul din vremea lui Base (are de recuperat)

   Reply
  2. Lilisan

    @Rezon Ponta „infiereaza”, „demasca”, striga „imperialistii!” si lupta din ilegalitate. Literalmente.

   Reply
  1. EroulBula

    @Rezon Tabelul devine complet inutil daca se da consemnul de boicot. Electoratul  USL voteaza traditional in primele ore asa ca prezenta va semana cu datele din tabel, dupa care …… zup ! s-a dus dracului estimarea.

   Reply
   1. IonescuLatul

     @EroulBula  @Rezon Pentru mine e perfect. Mi se pare imposibil boicotul. Suntem mai putini cei care inteleg corectitudinea boicotului decat cei care l-au votat pe nicu nicusor. Am prieteni care pana acum nu dadeau 2 lei vechi pe alegeri si acum s-au trezit brusc ca e dreptul lor sa voteze. O sa organizez un flashmob la mine in oras in functie de comunicatul bec-ului din jurul orei 18. Ochii pe tv la terasa si la semnalul bec-ului toata lumea fuge prin oras sa voteze sau toata lumea mai comanda o bere.

    Reply
    1. EroulBula

      @IonescuLatul  @Rezon Daca toata lumea fuge la vot, singurul lucru pe care-l vom obtine va fi atingerea cvorumului, fara sa putem rasturna balanta DA-NU.
     Varianta sigura este sa stam la bere, indiferent ce date ne sunt aruncate pe media. Va fi intoxicare la greu. Cei de la statistica au trecut sub control USL si vor canta dupa partitura lor.

     Reply
    2. IonescuLatul

      @EroulBula  @Rezon Si atunci nu-i bine ca intoxicarea sa se intoarca impotriva lor? Daca folosim intoxicarea lor pe oamenii nostri ii vom putea mobiliza pe ultima suta de metri. 
      

     Reply
 16. geronimo

  Cica, Base : „Veniti, la vot in numar cat mai mare, altfel eu nu ma pot intoarce la Cotroceni cu legitimtatea de 5% a celor care m-au votat!” (ceva de genul asta).
  Dar ma intreb oare cand si-a pierdut-o? atunci cand a hotarat Felix si haimanalâcul din parlament?
  Atata timp cat  NU a incalcat  grav constitutia, eu stiu ca ramane cu legitimitatea i-am conferit-o noi in decembrie 2009. Omul asta nu înțelege ca daca si-a pierdut o buna parte din POPULARITATEA inițială asta NU înseamnă ca si-a pierdut simultan si LEGITIMITATEA !

  Reply
   1. geronimo

     @teocharis  are, evident, ca noi toti. Riscul major ar fi ca tocmai spiritul lui de fighter onest sa ne faca figura. Ce-ar fi oare sa refuzi un meci de box in care adversarului i se permite bucata de metal in manusa de box? 

    Reply
  1. Taticu

    @geronimo Ba da, intelege. Daca a fost ales cu 50% doar nu are cum sa ia, la o asa uzura, tot (minim) 50. Cred ca-si face calculele altfel. Gen: „uite, aia de la Blogary s-au prins ce trebuie sa faca romanii” 🙂

   Reply
  2. OstapBender

    @geronimo Corect, „popularitate” nu este egal „legitimitate”. Altfel, cei mai legitimi prin Ro ar trebui sa fie Hagi, Nadia etc

   Reply
 17. Yeba

  Aşa, încă un mesaj pe care sper ca un binevoitor să i-l trimită lui Băsescu pe FB, unde întreabă cu ce m-a supărat.
   
  Domnule preşedinte, nu m-aţi supărat în trecut, ba v-am admirat în cele mai multe împrejurări.
  Dar acum mă supăraţi îngrozitor cu chemarea la vot fiindcă demonstraţi că vi s-a acrit şi vreţi să plecaţi acasă.
  Cu alte cuvinte, puneţi interesul personal înaintea interesului naţional de a  invalida o lovitură de stat şi de a salva ce se mai poate salva repede din distrugerea instituţiilor, inclusiv a instituţiei referendumului care, iată, devine, cu legea în mână, un circ nocturn cu zâne! Aţi fi crezut vreodată înainte? Deci USL ne anunţă va rămâne piatră pe piatră. Vă rog să vă gândiţi şi din perspectiva asta. 

  Reply
  1. Hongse

   @Yeba
   E o pagini pe bookface:
    
   „Ești supărat pe Băsescu. De ce?
   Cum funcționează: trimite-ne un mesaj cu ce ai să reproșezi lui Traian Băsescu. (Folosește butonul din dreapta sus, de sub fotografia microfonului) Mesajele iraționale sau vulgare nu se iau în seamă iar utilizatorii respectivi sunt banați. De asemenea, nu vom lua în considerare mesajele pro-Băsescu. Acest site e dedicat celor care sunt supărați pe el, nu celor care vor să-l încurajeze. Toate mesajele ajung la Traian Băsescu care răspunde în maximum 24 de ore. În fiecare zi alege un număr de 2-3 postari pentru a le răspunde video. Răspunsul video e publicat aici in fiecare zi la 18.30.”
    
   Vrei să-l trimit?
    

   Reply
   1. valid

     @Hongse  @Yeba am trimis ieri o suparare asemanatoare si inca astept raspunsul. dar inca nu au trecut 24 de ore

    Reply
   2. Yeba

     @Hongse da, da, da, mai făcusem şi ieri un mesaj, postat pe-aici, dar cu acelaşi destinatar, trimite-i, măcar să le citească cineva…

    Reply
    1. Hongse

     @Yeba
     Ok, bag, dar ultima frază nu trebuie să fie ” Deci USL ne anunţă *CĂ NU* va rămâne piatră pe piatră.?
      

     Reply
  2. geronimo

    @Yeba  cu alte cuvinte, mai ales dupa zilele de foc din 3-6 iulie, regulile jocului -sau schimbat. Oare ce-ar fi sa avem si noi sinceritatea din copilarie ca sa spunem : gata, asa, io nu ma mai joc!?

   Reply
   1. Yeba

     @geronimo , da, fiindcă regulile nu s-au schimbat cu alte reguli, ci cu arbitrariul unor nemernici tăcuţi, low-profile, şi a unor inepţi din categoria Sunt preşedinte şi mă voi implica intens în campania electorală, indiferent de ce credeţi despre asta.

    Reply
   2. Yeba

     @geronimo da, fiindcă regulile nu s-au schimbat cu alte reguli, ci cu arbitrariul unor nemernici tăcuţi, low-profile, şi al unor inepţi din categoria Sunt preşedinte şi mă voi implica intens în campania electorală, indiferent de ce credeţi despre asta.

    Reply
 18. EroulBula

  NU va trece USL peste 6.000.000 voturi pentru demitere nici daca va sta in cap.
  Daca la locale, pe varf de popularitate, au luat cca 4.400.000 voturi , cine isi imagineaza ca vor lua mai mult, pe vot corect, cand au ajuns la guvernare si se fac de cacat zi de zi. Orice votant USL, sanatos la cap cat de cat, isi da seama ce porcarii fac. Nu va vota pentru Basescu dar nu se va duce la vot. In plus, e cald, e plaja, e bere ….
  Sa spunem ca vor fura 2 milioane de voturi (va dati seama in ce hal ar trebui sa fure, nu?).
  Per total, cu eroziune, cu caldura, cu furt, nu vor trece de 6.000.000 voturi.
   
  Sustinatorii PDL ar trebui sa fie tampiti sa se duca la vot si sa ofere inca 3 milioane de voturi, cat sa se atinga pragul de validare. Sper ca nu-si inchipuie vreun PDL-ist normal la cap ca se pot obtine 6.000.000 voturi pe NU.
  Oricat se va supara Basescu, trebuie sa stam acasa.

  Reply
  1. Rheia

    @EroulBula N-aș vrea să fiu zilele astea în pielea lui Băsescu. Și, dacă e sănătos la cap, cred că nici el n-ar prea vrea.

   Reply
   1. EroulBula

     @Yeba Eu mi-am convins familia si prietenii, basisti toti, sa stea acasa. In caz de forta majora eram dispus sa-i imbat, dopez, sechestrez ca sa nu ajunga la vot.
    Oricat s-ar fi suparat pe mine, sunt sigur ca si-ar fi venit in fire dupa ce vedeau rezultatele referendumului.

    Reply
  2. promaa2002

    @EroulBula in procente, la ultimele alegeri locale, usl a luat , din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale (aprox 9,2 mil ) in jur de 29 % !!!!

   Reply
 19. Rezon

  Rasvan Lalu:
   
  „Cât priveşte analiza participării la referendum, iată foarte simplificat, cum văd lucrurile. Miza votului este ieşirea sau rămânerea în Europa. Potenţialul maxim de participare la vot este de 12 milioane. Din aceştia, 6 milioane ar vota DA, iar 3 milioane NU. Din restul de 3 milioane, care în mod normal n-ar veni la urne, USL va mai mobiliza încă max. un milion şi va mai frauda cu încă max. 10%, în total 7,5-8 milioane de DA. Datorită consemnelor de vot contradictorii din tabăra lui „NU“, cam 1/3 nu vor vota, aşadar doar 2 milioane de NU. Scor final: 7,5 mil DA la 2 mil NU, validare la limită.”
   
  http://www.contributors.ro/editorial/de-la-lovitura-de-stat-la-reintroducerea-vizelor-de-calatorie/#comment-84619

  Reply
 20. Taticu

  Vasile Petrean, din Vălenii Şomcutei: „o să cadă Băsescu, dar ăştia nu sunt capabili să conducă ţara mai bine. Eu o să merg la vot şi o să votez să nu-l suspende pe Băsescu. Cum adică, un profesor de sport să conducă ţara? Ungureanu e băiat deştept, am văzut că în tot liceul a avut o singură notă de 8. El ar fi bun să conducă, dar nu-i încă pe val. Ăştia, şi Băsescu şi Antonescu, tare au dezamăgit. Mie mi se pare că Antonescu ăsta e cam isteric. Dar ştiţi ce mă gândesc? Că se tot ceartă Băsescu şi Antonescu, USL-ul n-o să poată conduce şi lumea o să-şi dea seama repede de asta. Iar din scandalurile lor o să câştige teren Dan Diaconescu şi putem ajunge ca ţara să fie condusă de un puşcăriaş”.

  Reply
   1. Taticu

     @teocharis Evident ca sunt si „de rau”, dar asa gandesc oamenii. Nu-ti pot da proportia. Dar, repet, lucrurile sunt mult, mult mai complicate.

    Reply
    1. Rheia

      @Taticu  @teocharis E bine că gîndesc. Și că gîndesc cu mintea lor. Și că privesc lucrurile din punctul lor de vedere, nu repetă ca papagalii niște lătrături televizate. Mie chestia asta îmi dă totuși o speranță. Nu pentru acum, într-adevăr, dar și la anul sînt niște zile ((ca să zic așa….)

     Reply
  1. SimonaM

    @Taticu Acuma numa’ spune-i că asta pentru la toamnă. Acuma e de-ajuns să stea cuminte la crâșmă 😉 Așa fac și ăia de la București.

   Reply
   1. Taticu

     @SimonaM O sa-i monitorizez cu atentie. Mi-am vandut coltarul, sa am de dat o cinste la birt 🙂

    Reply
 21. Taticu

  Maria şi Ioan Chirilă: „Nu mai avem încredere în nimeni. Nu cred că o să se ajungă să-l suspende pe Băsescu. Şi chiar dacă merg la vot, o să votez să nu-l suspende. Pentru că mă gândesc că ce pot să facă ăştialalţi? Mă doare că nu-i ajută pe oameni,    nu-i ajută pe pensionari. Toţi au furat, dar parcă în ultima vreme ţi-au băgat mâna în buzunar! Cu toate astea nu sunt de acord să-l suspende pe Băsescu, pentru că nu cred că va fi mai bine cu copilul ăsta de Antonescu. Băsescu nu a făcut bine ce a făcut, însă din cauza atâtor scandaluri ne-au îngropat ţara şi mai tare. Toată lumea e datoare la bănci şi a crescut euro. Antonescu nu are dicţie, prestanţă şi nu se descurcă nici să vorbească în faţa românilor. Noi suntem realişti. Ne place, de exemplu, Aurel Tămaş cum cântă, dar când îl întreabă cineva, nu vorbeşte deloc bine. Noi am fost tot cu PD-L-ul, dar n-au făcut bine ce au făcut. Va fi ce va vrea Dumnezeu de ţara asta!”

  Reply
 22. Taticu

  Succesiune de mesaje pentru Hope18:
   
  Eugenia Teodorescu, Satulung, : „după părerea mea, nu pică Băsecu. Eu nu cred că merg la vot, că oricum tot cum vor ei ies lucrurile. S-au făcut multe prostii şi furturi în ţara asta şi s-a ajuns să se golească sacul. Sunt conştientă că nu au de unde să dea să le fie mai bine la oameni, dar măcar să nu promită! Toţi au făcut prăpăd din ţara asta şi interesant este că tot ei îşi scot ochii unii altora. Un singur lucru este sigur pentru noi: sapa din mână n-au cum să ne-o ia, chiar dacă ei nu-şi respectă angajamentele”.

  Reply
  1. hope18

    @Taticu
    Multumesc.  🙂  Stiu ca lucrurile nu sunt simple.Noi facem aici calcule reci ,dar stiu ca lucrurile sunt mai complicate in teren.Asta ma ingrijoreaza: Cum putem face sa apreciem cat mai bine situatia reala.Nu prea ne permitem sa ratam.E adevarat ,sapa nu ne-o ia nimeni,dar trebuie sa avem speranta ca o vom inlocui cu un tractor

   Reply
 23. Rezon

  Cu toata atentia concentrata pe legea referendumului si pe atributiile CCR, a trecut neobservat faptul ca Monitorul Oficial ramane in continuare in subordinea Guvernului 

  Reply
 24. revealer

  http://www.contributors.ro/editorial/de-la-lovitura-de-stat-la-reintroducerea-vizelor-de-calatorie/
   
  Un text foarte bun al lui Rasvan Lalu. De citit si comentariul autorului:
   
  „Cât priveşte analiza participării la referendum, iată foarte simplificat, cum văd lucrurile. Miza votului este ieşirea sau rămânerea în Europa. Potenţialul maxim de participare la vot este de 12 milioane. Din aceştia, 6 milioane ar vota DA, iar 3 milioane NU. Din restul de 3 milioane, care în mod normal n-ar veni la urne, USL va mai mobiliza încă max. un milion şi va mai frauda cu încă max. 10%, în total 7,5-8 milioane de DA. Datorită consemnelor de vot contradictorii din tabăra lui „NU“, cam 1/3 nu vor vota, aşadar doar 2 milioane de NU. Scor final: 7,5 mil DA la 2 mil NU, validare la limită.”

  Reply
    1. Rheia

      @hope18  @Taticu  @revealer Așa e. Se vor duce și din spirit de conformare. Cum spunea și maică–mea ieri: „Eu n-am lipsit de la nici un vot, la ăsta de ce nu m-aș duce?”. 

     Reply
    2. Taticu

      @teocharis  @hope18  N-are rost sa intram intr-un ping-pong „se duc” – „ba nu se duc”. Am fost in comune, am vorbit cu multi dintre ei, lucrurile sunt mult, mult mai complicate. Si nu neaparat in rau pentru noi.

     Reply
    3. hope18

      @Taticu  @teocharis
      Si una si alta:( Cat despre urbanul antenizat,nu-mi spune.Cunosc un exemplu.Nu pot sa-ti explic de ce scene am avut parte!!!

     Reply
   1. Rezon

     @EroulBula  @revealer Nu va fi boicot total. Un obiectiv realist ar fi ca macar jumatate din electoratul pro-Basescu sa stea acasa.

    Reply
    1. teocharis

      @Rezon  @EroulBula  @revealer depinde de controrul pe care pedeleul il mai are asupra votacilor sai

     Reply
  1. promaa2002

    @revealer prezenta la vot nu va depasi 35-40 %, cica asa spun unii guru care se pricep in sondaje

   Reply
 25. nightmare_48

  ======DRAGI CETATENI  VOTANTI=====
   
  Boicotul  inseamna POSIBILITATEA  FRAUDARII   REFERENDUMULUI……
   
  cu cit raman mai putine voturi in alb ,cu atat se poate fura mai putin.
   
  USL  se va bate  pe VOTURILE RAMASE ALBE.
   
  RESPECTATI-L PE TRAIAN BASESCU …..stie de ce va cere sa nu boicotati  referendumul.
   

  Reply
  1. EroulBula

    @nightmare_48 Amice, bati campii !
   Fraudarea referendumului nu este legata in niciun fel de boicot. Am trecut prin cca 12 runde de alegeri asa ca stiu foarte bine. Daca nu vor utiliza voturile albe vor veni ei, de acasa, cu buletine de vot, eventual gata stampilate.
   Sa ne ducem la vot insemna sa-i ajutam sa treaca pragul de 50%, fara sa rasturnam balanta DA-NU.
   Daca asta inseamna ca nu-l respect pe Basescu ……. asta e.

   Reply
 26. Rezon

  „Universitatea din Bucuresti va invita maine, 20 iulie 2012, la conferinta de presa in cadrul careia se va transmite hotararea Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti.
   
  Conferinta va avea loc in Sala Stoiceascu a Palatului Facultatii de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu, nr.36-46), in intervalul 12.00-13.30.La conferinta va fi prezentat Punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti in cazul autosesizarii privind suspiciunea de plagiat in teza de doctorat a domnului Victor Ponta.
   
  Anca Goga
  Responsabil Relatii cu Presa,
  Biroul de Relatii Publice
  Universitatea din Bucuresti”

  Reply
 27. Taticu

  Cretinul de Marga, acum (vorbind despre cresterea numarului de sectii de votare din strainatate):
   
  „Felicit civismul romanilor din strainatate si fac apel la un vot masiv”

  Reply
  1. Hongse

   @Taticu
   Guvernul de doctori  a ‘rectificat’ o parte din creştere prin cursul RON/EUR din ultimele săptămâni.
    

   Reply
 28. OstapBender

  Cine a urmarit presa de peste Prut stie ca scenariul asta care s-a mai incercat acum pica exact cand trebuie.
  „Mişcarea „Moldova Federativă”, lansată ieri la Chişinău, propune crearea unei noi ţări în care să intre cinci republici autonome: Moldova de Est, Moldova de Vest (adica cea din Ro), Republica Moldovenească Transnistreană, Republica Găgăuzia şi Republica Bucovina. În noua structură statală ar urma să intre şi Regiunea autonomă Basarabia.” Iar toata aceasta structura ar urma sa sa integreze in Uniunea Euroasiatica.
  Prietenul lui VP si Floricel, adica Voronin cel Stupid declara de multa vreme ca el vorbeste moldoveneasca ca el se trage de la tara mare Moldova cea veche. O mare tara de la Est ataca atat din interior cat si din exterior si pucistii se joaca de-a suveranitatea. In loc sa te zbati sa pui Schengen-ul pe Prut si mai tarziu pe Nistru, in loc sa vrei sa aduci Europa la tine acasa, faci scene de primadona te ratoiesti cu vocea ta de uzurpator la europeni.

  Reply
 29. Taticu

  Interesant de vazut in oglinda, in 29, aceste cifre de la alegerile locale:
   
  8,99% dintre români au votat până la ora 10.00, la nivel naţional. Prezenţa la vot în mediul urban a fost de 7,81% , iar în mediul rural de 10, 60%.
   
  Până la ora 14.00, 27,69% din români, la nivel naţional, au votat la alegerile locale 2012. În mediul urban procentul de prezenţă a fost de 24,72 %, iar în mediul rural de 31,74 %
   
  Până la ora 17.00 s-au prezentat la vot 39,01% dintre alegători, 33,55% în mediul urban, şi 46,47% în mediul rural.

  Reply
   1. Taticu

     @SimonaM O sa stau cu ochii pe voturile din rural. In afara de faptul ca „ara”, „seamana” si „cultiva”, vorba lui Zgonea

    Reply
 30. geronimo

  pentru atâta lucru, doua suspendări, o căsătorie morganatică soldată cu penis captivus, un Jihad politic cald si un razboi civil rece, + gherila antioccidentala + neutralizarea potentialului politic al electoratului de dreapta (care de atunci incoace a ramas in coada de peste, o parte levogira si una dextrogira) :
   (Remember The Alamo )
   ~ „Draga Traiane, 1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?” _
  O, tempora ! O, mores !.. era demult; era pe vremea cu ..”draga, Traiane”
   
  Pai, merita, coane Dinule?

  Reply
 31. EroulBula

  MRU la Gandul (citare aproximativa):
  -eu, IN ACEST MOMENT, sunt hotarat sa merg la referendum;
  -daca, pe parcurs, lucrurile vor evolua si prezenta la vot va deveni indezirabila voi decide sa stau acasa;
  -nu-i judec pe liderii PDL care cer boicotarea referendumului;
  -nu solicit nimanui sa vina la vot;

  Reply
  1. geronimo

    @EroulBula bun, de acuma incolo astept sa puna frână si sa zica stop-joc, cartile sunt măsluite ! Am intrat deja in criza de timp

   Reply
  2. Lilisan

    @EroulBula Of, asa mai vii de-acasa; ca mi-e si rusine de-acuma sa mai fiu balacarita in forumuri pe tema asta, ca anti-basista, anti-eu si anti-logica. Devine din ce in ce mai incordata situatia asta. In orice caz, am descoperit reactii surprinzatoare in oameni, rasturnari de pareri extraordinare, determinate de reactiile EU. Numai daca n-ar fi scindarea asta referitoare la reactia fata de vot…

   Reply
 32. SimonaM

  La o întrebare pe FB ”cum votați la referendum” scorul este:
   
  NU – 579
  DA – 271
  BOICOT – 248
   
  Interesantă este repartizarea ”băsiștilor” (majoritatea celor care au răspuns). Dintre ei, proporția e clară, 2 la 1 pentru mers la vot.

  Reply
   1. SimonaM

     @EroulBula Mno. De două zile am reușit să induc dubii în doi dintre cei 50 prieteni ai mei băsiști care vor să meargă la vot. 
    Nu pot să-l bat la putere de convingere pe Băsescu, frate. Dacă el zice ”veniți să mă apărați”, oamenii sar să-l apere. Nuuuu?
    Și-a mai și rezultat că să-mi fie rușine de trădătoare nesimțită ce sunt.

    Reply
    1. hope18

      @SimonaM  @EroulBula
      Base a spus ieri ca fiecare sa faca ce ii dicteaza constiinta (cred ca la GDS). Cred ca (inca) nu poate sa o spuna explicit

     Reply
    2. revealer

      @hope18  @SimonaM  @EroulBula Cat timp a spus ca se dezice de PDL si de consilieri daca indeamna la boicot, parerea mea e ca a fost destul de explicit.
      
     Cand sa mai fie explicit, pe 30?

     Reply
    3. revealer

      @hope18  @SimonaM  @EroulBula Poate se bazeaza ca lumea nu-l place si nu se duce la vot sa-i faca in ciuda.

     Reply
    4. Yeba

      @SimonaM  , ăştia fac piaţa sau trimit şoferul? Merg cu autobuzul? Li se pare că pentru USL (Voiculescu, grupul rus Alpha, Rusia în general) n-au mize suficente ca să facă orice, ORICE pentru a câştiga, deci Băse n-are şanse?
     Vor să moară Băse frumos, să-i cântăm duios? Ai idee, care este scopul lor în viaţă?
     Le aduc aminte că în 1990 FSN nu a furat mult, indecent, ci cât trebuie, a avut peste 66%, cât să treacă o constituţie convenabilă fără să-şi bată capul cu alianţe. 

     Reply
    5. Yeba

     @SimonaM
     ştia fac piaţa sau trimit şoferul? Merg cu autobuzul? Li se pare că USL (Voiculescu, grupul rus Alpha, Rusia în general) n-are mize suficente ca să facă orice, ORICE pentru a câştiga, deci Băse n-are şanse?
     Vor să moară Băse frumos, să-i cântăm duios? Ai idee, care este scopul lor în viaţă?
     Le aduc aminte că în 1990 FSN nu a furat mult, indecent, ci cât trebuie, a avut peste 66%, cât să treacă o constituţie convenabilă fără să-şi bată capul cu alianţe.

     Reply
    6. Yeba

     @SimonaM
     Ăştia fac piaţa sau trimit şoferul? Merg cu autobuzul? Li se pare că USL (Voiculescu, grupul rus Alpha, Rusia în general) n-are mize suficente ca să facă orice, ORICE pentru a câştiga, deci Băse n-are şanse?
     Vor să moară Băse frumos, să-i cântăm duios? Ai idee, care este scopul lor în viaţă?
     Le aduc aminte că în 1990 FSN nu a furat mult, indecent, ci cât trebuie, a avut peste 66%, cât să treacă o constituţie convenabilă fără să-şi bată capul cu alianţe.

     Reply
    7. geronimo

      @SimonaM   daca au nevoie doar de eroi  poa` sa-i caute in cartile de istorie, iar pe martiri in mineiul cu sinaxar. Eu il vreau pe Base la treaba, inapoi la Cotroceni (pragmatism nesimtit, dar intru totul politic)

     Reply
    8. SimonaM

      @Yeba Sunt nucleul dur, cu Băse până la moarte, dacă Băse zice așa, sigur știe el ceva, are el informații mai bune ca noi, o să salveze situația ca de fiecare dată, Băse e cel mai tare, știe el mai bine.
      
     Avem și varianta emo, dar acolo trebuie să copy/paste textul, nu pot reproduce: ”Si inca un detaliu ( mi-a scapat aceasta parte a raspunsului tau, Simona). Referendumul fir’ar sa fie, indiferent cum ti se pare tie ( legal ilegal) este real si se va tine. Numai post factum si numai CCR poate decide daca este valid sau nu. Atat si nimic mai mult. Post factum tu nu mai poti face nimic. Iar CCR nu-i tocmai o institutie conseventa nici ea ( vorbesc din practica meseriei mele de avocat – de vreo 18 ani – precum si din practica si componenta curtii). Acu 🙂 chair va las sa meditati si sa va argumentati-contraargumentati si, eventual sa va pierdeti in calcule si detalii. Principiile bune sunt putine Simona. Si nu se refera doar la referendumul de acum. Ci la intraga ta existenta si la modul cum judeci si functionezi ( mai mult sau mai putin consecvent) in general. Daca nu le stii pana acum, mie mi-e greu (si nici nu cred ca are rost sa incerc, ca nu te cunosc personal si ar fi o risipa de energie) sa ti le prezint si sa te conving. De aceea nu mai insist.”
      
     Fight this.

     Reply
    9. revealer

      @SimonaM   Cu scuzele de rigoare, dar cei care asteapta de la Base sa apara cu ceva nou, ca un Deus ex Machina, nu difera cu nimic de cei care asteapta de la USL sa le dea inapoi pensiile, salariile si alocatiile de handicapati (pe astea poate le merita).
      
     Iar boicotul nu e o chestiune de principiu. Eu cel putin nu boicotez pentru ca asa mi se pare moral, boicotez dintr-un calcul pragmatic – cele mai mari sanse ca Basescu sa se intoarca la Cotroceni le are varianta invalidarii referendumului.

     Reply
    10. SimonaM

      @revealer Așa, și acum că am stabilit asta, ce facem?
      
     Cu un amendament. E mult principiu în boicotul ăsta. Sau cel puțin ar trebui să fie.

     Reply
    11. revealer

      @SimonaM Ce sa zic, speranta moare ultima.
      
     Referitor la boicot si principii, daca scorul ar fi fost mai strans, ai fi fost la fel de sigura de boicot sau ai fi votat ca Basescu sa fie reconfirmat prin vot popular?

     Reply
    12. SimonaM

      @revealer Good question. Habar n-am.
      
     Și data trecută mi s-a părut forțată suspendarea, și am votat. Nu știu. Poate rațiunile practice ar fi prevalat 😀
      

     Reply
    13. hope18

      @revealer  @SimonaM
      Cu un amendament.De data asta au fost mult mai agresivi si ilegalitatile au fost mai multe si evidente. Usl a intins coarda prea mult

     Reply
    14. SimonaM

      @hope18  @revealer Probabil că dacă era scorul mai strâns, ăștia nu sărea așa calul….

     Reply
    15. hope18

      @SimonaM  @revealer
      Ce imi este mie clar ,este ca au actionat si actioneaza intr-un mod revoltator. In ceea ce priveste scrisul mi se intampla si mie:) Chiar si cu vorbitul lol Nervii !!!!

     Reply
    16. revealer

      @hope18  @SimonaM Acesti indivizi au actionat in singurul mod pe care il cunosc: acapararea puterii absolute, impreuna cu o demagogie agresiva. In 2007 scorul total favorabil lui Basescu nu i-a impiedicat sa-l suspende.
      
     Atat timp cat „poporul” este tratat ca o masa de manevra care e buna doar sa-ti inghita tie elucubratiile, acesti indivizi si aceste comportamente nu vor disparea din Romania.
      
     Tot se vorbeste de reforma clasei politice, dar clasa politica este fix oglinda celor care voteaza. Marele pacat al lui Iliescu este exact acesta – a tinut omul de rand din Romania la limita saraciei, captiv celui ce-i plimba morcovul in fata.

     Reply
    17. Glook

      @SimonaM Sa te fereasca dumnezeu de admiratorii tampi. Si Basescu are multi… 
     In alta ordine de idei, ii inteleg. O fi legea de partea lor dar le e frica sa moara cu legea in mana. De fapt asta a fost si frica mea la inceput. 
     In rest luati-va ideea ca Basescu va zice sa se boicoteze. El nu mai vorbeste cu nucleul lui dur de alegatori pentru ca ii respecta si are incredere in ei ca-s capabili sa se organizeze si sa ia o decizie corecta. Daca nu toti macar majoritatea. Basescu acu vorbeste cu ‘ceilalti’ care-s contra lui. Si daca cheama la boicot ii infurie si obtine efectul invers plus ca le da gloante la adversari. Daca insa mimeaza jocul probabil ca ceilalti nu se mai simt asa obligati sa dea buzna in sectiile de votare sa scape de el.

     Reply
    18. SimonaM

      @Glook Dintre cei pe care i-am văzut eu, susținătorii lui sunt 2/1 vot/boicot.
     Deci……..

     Reply
    19. Yeba

      @revealer  , nu introduce teme suplimentareeee !
     Eu am norocul că n-am cont pe FB şi socializez minimal, într-un mediu în care toţi au aceleaşi frământări, cu aceleaşi soluţii şi îndoieli – numai din cauză că i s-a acrit lui Băse !! Un caz fericit faţă de @SimonaM – şi tot mi-e ecranul albastru! Referndumul ăsta are opţiune comodă pentru că logica şi morala se împletesc armonios :).
      
     O singură variantă este exclusă DE PRINCIPIU, pentru toţi boii ŞI MISTICII din ţara asta, vorba lui Bleen. Ca Băse să câştige într-un referendum validabil după toate legile. (Că restul se va decide pe sub masă.) 
      
     În toate celelalte variante pierde. În cazul în care pierde într-un referendum nevalidat este posibil să revină la Cotro şi jocul se relansează, nu doarme nici Comisia, se mai întâmplă lucruri. Dacă nu, nu.

     Reply
    20. Florina

      @Yeba  @revealer  @SimonaM 
      
     Am prieteni care, pînă la mizeria ăstora, erau aproape complet dezinteresaţi de politică şi care mai şi glumeau pe seama preocupării mele intense. Ei bine, oamenii ăştia au fost primii care au reacţionat acum, fără să vorbim – de regulă mă mai întrebau una, alta – în feul următor: prezenţă în PV din prima zi şi exprimată clar opţiunea boicot. 
     De cealaltă parte, dragostea de Băse e un zid, care nu se-nfiorează nici de noul Baiazid. 

     Reply
 33. cristihan

  Problema cea mai mare pe 29 va fi frauda, in conditiile in care:
  – programul de votare s-a prelungit pana la ora 23;
  – in sectii va fi un singur reprezentant al PDL (care nu va putea sta 16 ore non-stop in sectie si care, in plus, poate fi oricand convins sa intoarca armele, ca si parlamentarii);
  – nu vad nici un ajutor venind dinspre ICCD sau alt ONG – observatori corecti si atenti ar trebui sa acopere efectiv toate sectiile de votare
  – politia este subordonata psd si ca urmare nu va misca nici un deget daca i se semnaleaza fraude. Nu se va feri nimeni sa voteze de mai multe ori.
   
  Singura solutie este si din acest punct de vedere boicotul. De ce? Deja exista suficient de multe sondaje care converg spre aceleasi cifre, care nu pot fi decat maximale. Mai exact, se vorbeste de o prezenta la vot de ~60% din cei chestionati sau de 50-55% daca tinem cont de diaspora care in cea mai mare parte nu va vota. Din acestia, pentru demitere se vor pronunta maxim 66%. In cifre absolute, asta inseamna un potential de 9 pana la 11 mil de votanti, din care pentru „da” ar fi intre 6 si 7.3 milioane. Repet, vorbesc de cifre maximale, practica a dovedit ca se prezinta cu ~10% mai putini.
   
  Ce vreau sa spun este ca orice cifra de peste 7.3 milioane (de fapt max 6.5 mil, dar hai sa zicem…) pentru „da” este in mod cert frauda, dar dovedirea fraudarii in contextul validarii referendumului va fi imposibila. Nu va crede nimeni un scor de 8-9 milioane de voturi pentru „da”, insa momentul critic va fi momentul inchiderii urnelor, orice contestatie ulterioara avand sanse derizorii de reusita. Frauda va exista, insa nu ne putem baza pe CCR sa invalideze referendumul altfel decat pe motiv de neindeplinire a criteriului 50%+1. Prin boicot ii oferim sansa lui Basescu sa dovedeasca dintr-o pozitie institutionala ca referendumul a fost o farsa, contraatacand astfel si acuzatiile cu privire la lipsa de legitimitate a intoarcerii lui la Cotroceni. 

  Reply
  1. teocharis

    @cristihan e simplu, daca se fura  cu comisia din sectia de votare, omu pedele nu va semna procesul verbal
    
    

   Reply
    1. Taticu

      @SimonaM  @teocharis  @cristihan Sa fim seriosi. V-ati intalnit (va puteti imagina?) cu reprezentantul PDL din comuna Francenii de piatra?

     Reply
   1. cristihan

     @teocharis Cand e un joc pe viata si pe moarte nu e loc de „daca”. E posibil sa se traga sau sa nu se traga, dar ar fi bine sa avem vesta antiglont pe noi oricum…

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @revealer  @cristihan programul a fost extins prin legea de aprobare a oug 41, lege care abia a fost adoptata ieri si care va face obiectul unei sesizari la CCR

     Reply
    2. severmihail

     Pana cand trebuie sa depuna sesizarea la CCR?
     CCR in cat timp trebuie sa o judece?
     Dupa judecare, in cat timp sa o trimita CCR la promulgare?

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @severmihail sesizarea tb formulata in 2 zile (ca legea s-a adoptat in procedura de urgenta); pt judecare, CCR nu are termen legal, din cate stiu; dupa judecare, urmeaza, evident, redactarea si publicarea in monitorul oficial; in functie de decizie, daca se constata neconstitutionalitatea, legea se intoarce in parlament; daca viceversa, legea va fi promulgata in 10 zile si va intra in vigoare in 3 zile de la publicare.
      
     d’aia zic, nu cred ca mai e timp pt toate astea.

     Reply
    4. cristihan

      @EleninaNicuţ  @severmihail Si ce, nu pot sa-l faca de 16 ore pe baza unei declaratii pe propria raspundere?

     Reply
   1. cristihan

     @EleninaNicuţ Ya, right… Doar sa nu se anunte, sa creada basistii ca pot sa se duca la vot dupa ora 21, in functie de rezultate 😛

    Reply
 34. hope18

  Eu ma gandesc ca si noi ar trebui sa fim mai vocali cu boicotul .Trebuie sa explicam si sa transmitem mesaje catre presa ,Sa spunem clar ca noi nu vrem sa legitimam lovitura de stat .Un boicot asa pe tacute,le va da posibilitatea (usl-istilor),sa spuna ,ca iata boborul il uraste.Trebuie sa se stie clar ce facem.Plus ca eu cred ca si Base ,e un om. Asteptam toti minuni de la el.

  Reply
  1. EroulBula

    @hope18 Eu am intrat pe voceabasarabiei.net si am plasat un apel la boicot. Cred ca ar trebui intrat si pe alte site-uri ale diasporei pentru a le cere sa boicoteze.

   Reply
   1. hope18

     @SimonaM
     Ma gandeam la ceva mai organizat.Ce faceti voi fac si eu,dar tebuie facut o petitie o ceva cu care sa iesim in presa,nu stiu nici eu .Recunosc sincera ca nu stiu exact ce,dar va spun voua ca poate e cineva mai luminat ca mine.

    Reply
 35. Gramofonu

  E…acu’ scuzati-mi defetismul, dar mie mi-e cam clara treaba.
  Nu-mi ramine decit sa apelez la intelepciunea populara. Din mail.
   
  „Cine boicoteaza de dimineata, la vot n-ajunge”
  „Votul trece, boicotul ramine”
  „Votul nu sare departe de stampila”
  „Nestiutorul n-are de unde alege, dar voteaza”
  „Boii batrini fac votul drept”
  „Boicotul n-are miros”
  „Votu-i ochiul dracului”
  „Bate votul cit e cald”
  „Bunul gospodar isi face in democratie vot si in dictatura boicot”
  „Boicotul mic rastoarna votul mare”
  „Votul de dar nu se cauta la dinti”
  „Votul plecat BEC-ul nu-l numara”
  „Boicotului ii sade bine cu drumul”
  „Boicotul moare de drum lung, votul de referendumul altora”
  „Cind doi iti spun ca esti beat, du-te de boicoteaza”
  „Ce-i in mina nu-i in urna”
  „Cel flamind se viseaza boicotind”
  „Cine fura azi un vot, miine va fura un boicot”
  „Cine voteaza nu uita, uita cel care e votat”
  „Cine se frige cu un vot, sufla si-n boicot”
  „Cine seamana vot, culege boicot”
  „Cu un vot nu se face primavara”
  „Daca boicotai, liber ramineai”
  „Vot din vot se face cvorumul”
  „Dupa mine, votul!”
  „Dupa boicot, multi viteji se-arata”
  „Votul confirma boicotul”
  „Voteaza bine si asteapta rau”
  „Fereste-ma, Doamne, de vot, ca de boicot ma feresc si singur”
  „Frate, frate, dar votul e pe tombola”
  „Boicotul e rusinos, dar sanatos”
  „Votul nu il face pe om”
  „La urna laudata sa nu te duci cu votul”
  „Lacomului nu-i ajunge, votu-n gura de i-ar curge”
  „Omu-si schimba votul, dar boicotul ba”
  „Votul de la groapa nu se mai intoarce”
  „Boicotul te invata”
  „Nu vota ce voteaza popa, boicoteaza ce voteaza popa”
  „Nu toate urnele fac voturi”
  „Nu lauda votul inainte de asfintit”
  „Nu tot ce-i referendum se voteaza”
  „Nu vede boicotul din cauza votului”
  „Boicot la vot, vot pentru boicot”
  „Nu zice vot pina n-ai sarit boicotul”
  „S-a dus vot si s-a intors boicot”
  „Spune-mi cum votezi, ca sa-ti spun cine esti”
  „Si boicotul e un vot”
  „Tara arde si baba voteaza”
  „Votul nu merge de multe ori la urna”
   „Vorbesti de vot si votul la urna”
  „Unde-i boicot, puterea creste”
  „Multe voturi, saracia omului”
   
   
  „Vrei, nu vrei, bea Grigore, sex on the beach”

  Reply
 36. FlorinS

  Am si io o intrebare stupida si retorica: intr-o sectie de votare unde ‘fortele de dreapta’ sunt probabil reprezentate doar de PDL, cine o sa-i opreasca pe ceilalti sa stampileze buletine si sa semneze ‘fara numar’ in numele celor care nu participa intre orele 22 si 23, de exemplu? 
   
  Adica si in conditiile in care unii observatori/functionari/sau ce sunt cei din sectiile de votare nu ar accepta sa participe, am asa un sentiment ca vor fi ‘convinsi’ sa se uite macar in directia opusa ( pe geam de exemplu) cat timp ceilalti isi indeplinesc misiunea vietii lor ..
   
  Nu e o intrebare care bate in directia boicotului, treaba asta o sa se intample si cu boicot si fara, ma intreb insa daca sunt mecanisme procedurale/organizatorice care sa impiedice treaba asta atunci!

  Reply
  1. Gramofonu

    @FlorinS Si daca nu-i nimeni acolo, cine-i opreste sa scoata voturile „nu” si sa puna voturi „da”?

   Reply
    1. Nea

      @FlorinS  @Gramofonu Nu subestimaţi conştiinţa useleilor. Credeţi că ei nu au idealuri, norme morale, valori? Credeţi că sunt nişte viermi penali şi/sau spălaţi pe creier de antene?

     Reply
   1. EroulBula

     @Gramofonu  @FlorinS Nu au nevoie sa scoata voturile NU. E suficient sa deschida buletinele si sa aplice a doua stampila pe DA, anuland voturile negative.

    Reply
  1. Rezon

    @EroulBula Nu raspunde cum trebuie la intrebarea daca e etic ca Basescu sa ramana presedinte daca se invalideaza referendumul si are mult mai multe voturi DA decat NU. Ori nu citeste Blogary, ori citeste si nu intelege nimic.

   Reply
 37. Sam85

  Si eu am avut senzatia ca Basescu vrea sa piarda..
   
  Barbu Mateescu spune intr-un comentariu pe blogul sau ca „Într-adevăr. Uneori am sentimentul că tabăra care pierde referendumul (mă refer la demitere/rămânerea lui TB la Cotroceni) va câştiga mult suflu la parlamentare.

  „As spune ca intentia de vot pt USL e strict legata de cea anti-Basescu in momentul asta. Poate am mai zis, dar o demitere a presedintelui ar elimina mult din „furie”, USL ar inceta sa mai aiba un scop si atunci votul pentru USL ar scadea mult din punctul meu de vedere, daca nu cumva USL ar inceta sa mai existe. Daca referendumul nu este validat, dar votul anti-Basescu este in procent foarte mare as spune ca toata furia neconsumata este amplificata si ar putea duce la concretizarea intentiei de vot pentru USL.”
   
  „Paradoxal, dar cred ca singura sansa a lui MRU este demiterea lui Basescu. Si a dreptei conservatoare in general. E un fel de legenda lui Manole.”
   
  hmmm, interesant

  Reply
  1. abis

    @Sam85 Poate ca Basescu vrea  sa piarda. Dar noi nu vrem. 🙂
    
   Asa ca suntem liberi sa actionam in consecinta. Fiecare cu scopul lui, nu?

   Reply
  2. Yeba

    @Sam85  + BARBU, cum se numesc ăia care deşi cunosc istoria îşi asumă riscul s-o repete?
   Când se va termina vacanţa parlamentară, se va trece Legea cu Defăimarea ţării şi blogul ăsta va fi închis.
   Până atunci, am să strig că astea sunt nişte naivităţi-grupa-mare din Lumea liberă, care aici sunt foarte periculoase!
    
   Demiterea lui Băsescu va bulversa întregul sistem, va schimba regulile tuturor jocurilor în mod inimaginabil, MRU va fi măturat şi strivit ca un gândac (politic) ce este, dacă nu înţelege acest lucru.
   Ce dacă USL încetează să existe? Uau!
   Sunt pregătiţi să se despartă şi să alterneze la guvernare.
    
   Dacă furia neconsumată îi face pe poporeni să privească duios la 1 euro de 6 lei şi să voteze USL la parlamentare, OK, măcar înseamnă că se respectă legea, că nu toate instituţiile sunt distruse simultan. 

   Reply
 38. florentin

  ce mult se aseamana ce face Domnul presedinte cu ce a facut mult hulitul de el rege Mihai in 46. Ala atunci a fost in Anglia la nunta reginei si in loc sa ramana sa tipe de acolo( un fel de boicot ar fi fost) se intoarce senin in tara sa indure mizeriile inaintasilor lui ilici si Ponta. Abdica cum abdica si pleaca linistit lasand poporul in fundul gol ca sa se dea cu masinutele lui. Traian Basescu vrea o iesire similara pentru a se duce sa se dea macar inca o data cu vaporul, cand ar fi putut cere poporului sa se opuna, sa BOICOTEZE intr-o lupta inegala si la fel de necinstita ca-n 46. Multumim Domnule Presedinte Traian Basescu pentru ca am crezut in dumneavoastra.Va vom face la revedere cu batistele de pe cheiul portului pe care-l iubiti atat. Dar sa nu mai vorbiti niciodata de Regele Mihai va rugam. Pe Duda il putem baga si noi in ma-sa, nu avem nevoie de ajutor.

  Reply
   1. florentin

     @teocharis si atunci tot poporul la facut pe rege sa plece- se zice ca urmau a fi ucisi 1000 de tineri daca refuza. Dar putea striga de afara -BOICOT

    Reply
    1. revealer

      @teocharis  @florentin Atunci erau trupele rusesti in tara totusi. Nu putem compara „poporul” de atunci cu cel de-acum.

     Reply
    2. SimonaM

      @florentin  @teocharis E banc, nu:?
     Băsescu s-ar da învins de lovitura de stat. referendumul ăsta nu trebuia să se țină, nu trebuie validat. Simplu.

     Reply
    3. revealer

      @SimonaM  @florentin  @teocharis Cheer up, totusi ma indoiesc ca se gasesc 9 milioane de fraieri.

     Reply
    4. florentin

      @SimonaM  @teocharis tocmai asta spun, de ce face aceiasi greseala si nu forteaza invalidarea lui?

     Reply
    5. florentin

      @revealer  @SimonaM  @teocharis ei nu apar 9 mil. se cloneaza si tot se strang ptr tiribombe si zane

     Reply
    6. revealer

      @SimonaM  @florentin  @teocharis Aici reiau teoria mea. La o prezenta de peste 65% la vot, Basescu castiga. Poti sa-i zici wishful thinking, dar nu cred ca USL va gasi mai mult de 6 milioane de oameni care sa voteze DA.

     Reply
    7. SimonaM

      @revealer  @florentin  @teocharis Și cunoști pe cineva care să strângă 65% la vot?
     Și chiar presupunând asta, scăzând pe noi ăștia băsiștii, și pe votanții USL ăia 6 milioane, de unde știu io că pe restul de buletine nu vom găsi cereri de caă, legea lui Cojocaru și înjurături?

     Reply
    8. revealer

      @SimonaM  @florentin  @teocharis daca e unul care poate sa mobilizeze oamenii, ala e Basescu.
      
     Restul, cu Feti Frumosi si cu zane, sunt povesti.

     Reply
    9. SimonaM

      @revealer  @florentin  @teocharis Keep on dreaming.
     I give up. Am obosit zilele astea cât în juma de an.
      
     În definitiv, dacă poporul vrea cu perversiuni, cine-s io să îl opresc?

     Reply
    10. digg4pip

      @revealer  @SimonaM  @florentin  @teocharis nici nu-i trebuie USLului 6 mil. de oameni: ii ajung 5 mil. + 5k*40judete*10 voturi/om si si-au depasit planul cu 1 mil; la care mai adaugi 3 mil de „basisti” si ai si cvorum si majoritate! capisci?

     Reply
    11. teocharis

      @digg4pip  @revealer  @SimonaM  @florentin s-a „stabilit” aici ca nu pot fura mai mult de 1 milion de voturi

     Reply
    12. digg4pip

      @teocharis  @revealer  @SimonaM  @florentin  nu zau! iti garanteaza USLul ca nu vor face rost de mai mult de 1mil. de voturi? pai doar afara is peste 2 mil, se stiu care prin comune, sate, orasele: astia nu vor ajunge sa voteze afara, dar iti garantez ca vor „vota” acasa! 

     Reply
    13. teocharis

      @digg4pip  @revealer  @SimonaM  @florentin  sustii ca oamenii pedele din sectiile de votare au intors deja armele
      
      
      
      

     Reply
    14. digg4pip

     sustin ca omul PDL poate fi inchis in buda cand il scapa, intre timp se baga voturile gramada, asta dupa ce iese dup-o ora face scandal, dar nu-l asculta nimeni: voturile-s bagate, bat la numar cu semnaturile „votantilor” si nu ramane de constatat decat ca totul a fost corect si „boborul”s-a exprimat! fara observatori straini in fiecare sectie de votare suntem SCREWED!

     Reply
    15. digg4pip

      @teocharis tu crezi ca vor fi in sectiile de votare din rural (aici includ si orasele sub 30k loc.) observatori NR, ICCD? tare as vrea sa ma insel, dar saracii vor fi scosi in suturi din sectii de militianul local pe motiv de „tulburare a procesului de vot” in momentul cand va semnala ceva dubios!

     Reply
    16. teocharis

      @digg4pip moshule, eram ICCD-isti aici pe forum care sustineau ca pot acoperi fara probleme cele 17.000 de sectie de votare
      
     im not one of them, though

     Reply
    17. digg4pip

      @teocharis apropo, cum te poti inscrie pt a deveni observator din partea ICCD sau NR la referendum? daca nu votez, macar sa le boicotez furtisagul!

     Reply
 39. val_one

  am revăzut aseară (azinoapte, mai exact) Planeta Maimuţelor. 
  m-am lămurit de unde senzaţia de deja vu urmărind discursurile ăstora căţăraţi la putere. 

  Reply
    1. EroulBula

      @Gramofonu  @cristihan  @val_one Eu am oprit cand o pupa ala pe Norica ….. n-am mai rezistat.

     Reply
 40. SimonaM

  Deja mă simt că ăla care se chinuie să treacă baba peste stradă.
  De două zile am luat la poșete-n cap de mi-a ajuns pe-un cincinal.
   
  Oamenii vor să-l salveze pe Băse. Ei știu că Băse va triumfa dacă ne prezentăm toți la vot. 
  Noi, ăștia cu boicotul, suntem niște trădători de țară, să ne fie rușine că îl disprețuim pe Băse și nu facem cu ne cere el.
   
  Ideas, anybody? 

  Reply
  1. revealer

    @SimonaM Eu am senzatia ca Base isi doreste sa piarda. Am avut aceasta senzatie de la primul lui discurs dupa suspendare, cand a spus ca el oricum are ce face dupa ce nu va mai fi presedinte si ca isi doreste sa mai fie o data comandant de nava. Iar tot ce face acum e pentru a pastra aparentele ca lupta. Si spera intr-o infrangere la un scor strans, ca sa poata spune pe urma ca a murit frumos.

   Reply
    1. SimonaM

      @teocharis  @revealer Ce păcat că pe mine asta mă interesează prea puțin la momentul ăsta..

     Reply
    2. teocharis

      @SimonaM  @revealer iar „sociologii” de pe MB vor diseca, savant,  „valul de ura”

     Reply
    3. revealer

      @teocharis  @SimonaM Cred ca discursul de abdicare e deja scris. Sper sa aiba totusi si unul de victorie, de back-up.

     Reply
    4. revealer

      @SimonaM  @teocharis Acum nu-i poti condamna pe cei ce se duc sa voteze NU cand insusi tatuca le-o cere.

     Reply
    5. revealer

      @SimonaM  @teocharis Diferenta dintre noi si ei este ca ei vor sa-l salveze pe Base, noi vrem sa ne salvam pe noi.

     Reply
    6. cristihan

      @SimonaM  @revealer  @teocharis Am cautat ieri vreo 10 min bucata cu splendiferous crash :))

     Reply
    7. Lilisan

      @SimonaM  @revealer  @teocharis Da, o scena memorabila, razi si plangi in acelasi timp, muzica, dansul, marea pe fundal, reactia isterica… investitorul care pierde tot, localnicul filozof si rupt in fund… Asta nu e momentul potrivit pentru scena asta.

     Reply
   1. gogu12345

     @revealer Fix aceeasi impresie mi-a facut-o si mie Basescu la ora 10 si ceva cand a tinut primul discurs dupa suspendare. Ca nu mai vrea. Ca s-a saturat. Si acum, repeta prea des ca vrea sa plece sa aiba liniste.
    I-as spune asa: „Domnule presedinte, avem un contract pe 5 ani. Pana acum ne-am lasat condusi de dumenata, am inghitit pastile amare necesare, ti-ai primit salariul. Nu poti denunta acest contract  unilateral, si nici cu ajutorul USL.
    Asa ca fa bine si nu te mai relaxa ca nu e „momentul”.

    Reply
  2. EroulBula

    @SimonaM In dimineata votului invita-i la o cafea si pune-le pastile de dormit sau de cufureala sau si una si alta. Se vor supara pe tine apoi, dupa ce vor vedea rezultatele referendumului, iti vor multumi.

   Reply
    1. SimonaM

      @EroulBula N-am cum să-i invit la cafea. Adică să0i invit pot, dar n-am cum fizic să le dau cafeaua. Mă rog :)))))

     Reply
  3. Never G

    @SimonaM Un semnal de la el sigur vom primi in ajun. Cred ca el evalueaza cel mai bine situatia.

   Reply
 41. revealer

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12831478-romania-conteaza.htm
   
  Romania e parte a unui proiect esential pentru UE in domeniul energetic: Nabucco. Nascut cu greu, cu impotriviri sau atitudini de non-combat chiar din partea unor state membre, Nabucco e o miza reala, palpabila, si o deviere a Bucurestiului de la linia comuna ar insemna condamnarea gazoductului ce mai taie din atuurile Rusiei in relatia cu UE. E de remarcat coincidenta ca suspendarea primilor trei oameni din stat a venit la mai putin de o sapamina dupa anuntul oficial privind Nabucco.
   
  In fine, poate cel mai important element care tine Romania legata de Occident este scutul antiracheta. Optiunea pro-atlantista a Administratiei Basescu a fost rasplatita de SUA si NATO cu includerea in proiectul scutului, declarat recent la Summit-ul de la Chicago drept capacitate a NATO. Orice deviere de la proiectul Deveselu e inacceptabila pentru partenerii din Alianta Nord-Atlantica. Oricit de mult ii convine Rusiei mentinerea unei dezordini globale (generatoare de cresteri de pret la petrol, adica de fonduri suplimentare la propriul buget), exista bariere peste care nu se poate trece.
   
  Bineinteles, autorul da un pic cu mucii in fasole la sfarsit:
   
   Evident ca in ecuatie intra si cetatenii romani, spre care se intoarce cu obstinatie Traian Basescu. Refuzul sau de a evita o confruntare in care arbitrii ii sint evident potrivnici e criticat deja acerb. Dar parasirea jocului ar fi o solutie? Recunosc ca nu am raspunsul corect.
   

  Reply
  1. revealer

   Ce mi se pare interesant este un comentariu la acest articol: 
    
   dle red.sef cei care au investit in Romania au avut un castig enorm ! Daca avrti impresia ca vre in occidental a investit 1 dolar fara sa castige cel putin 1,1 va inselati ! Dovada si acum cu acfeasta poveste; tot ei au castig din devalorizarea leului .Dar astea sant efecte colaterale,nu ?
    
   De aici reiese mentalitatea care e inca majoritara in Romania: a investit X, dar a si scos profit. De parca investitul e asa, un sport, pe care-l faci de placere, ca pescuitul. Daca pica ceva bine, daca nu, nu. Iar daca scoti profit, sigur esti un exploatator.

   Reply
 42. severmihail

  Anunt matrimonial: In data de 29 iulie va avea casatoria dintre Madame Blogary si Sir Boycott.
   
  Pentru a fi alaturi de cei doi, rudele si prietenii sunt invitati sa stea acasa.

  Reply
 43. severmihail

  Deci despre ce este vorba mai concret cu Hotnews?
   
   
  (am pus „deci” la inceputul frazei pentru ca e nevoie de o concluzie dupa jumatatile de zvonuri si presupuneri aparute zilele acestea, inclusiv pe aici.)

  Reply
   1. teocharis

     @severmihail si in care, nu-i asa, vor abunda implinirile marele
     
    ex current: ponta a inaugurat 2! autostrasi incepute de tariceanu(sic!)

    Reply
 44. EroulBula

  Era sa uit.
  Aseara, emisiune electorala, pe TVR1. Invitat, Obersturmbannfuhrerul Sova.
  Gazda, Mihai Constantin, ca de obicei, echidistant, deontolog, profesionist ( a stat capra, avand mare grija sa nu-i puna vreo intrebare nepotrivita)
  Cca 40 de minute am urmarit delirul Oberului Sova cu albul e negru si negrul e alb, raportul l-a laudat pe Ponta si l-a criticat pe Basescu, DNA-ul nu prea si-a facut treaba, sa salvam justitia din maiinile lui Basescu, sa scapam de tiran si sa ne apucam de reconstrucite etc etc.
  In timp ce-i ascultam aberatiile ma gandeam: individul asta face parte dintr-o generatie care ar fi trebuit sa vina si sa-i inlocuiasca pe cei imbatraniti in relele politicii, in reflexe comuniste si sa impinga inainte Romania.
  Ce catastrofa! Sova, Ponta, Chiuariu, Surupaceanu, Robert Negoita, Banicioiu, Pasat , Mihai Voicu, o intreaga generatie ratata. Nici macar nu-i poti compara cu generatia ratata a lui Mutu pentru ca ultimii mai reuseau, intre doua betii, o faza spectaculoasa.
  Generatia lui Sova nu reuseste decat sa se faca de ras si sa ne faca de ras in fata lumii civilizate.

  Reply
  1. teocharis

    @EroulBula de acord, dar uita-te si la „tinerii” pedele
    
   unii dintre noi au supraestimat rolul…biologie, sistemul are o capacitate perfecta de auto-replicare

   Reply
 45. EroulBula

  Declaratie monumentala, ieri, a lui Antonescu:
  Avand in vedere toate reactiile institutiilor si presei europene este necesar sa pregatim un corp de specialisti pe care sa-i trimitem la Bruxelles sa promoveze proiectele si ideile Romaniei (citare aproximativa)
  Eu pot deja sa-i propun o lista de specialisti reputati: Socaciu, Bertzi, Chiuariu, Marga, Catalin Voicu.
  Mai propuneti si voi :-)))))

  Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM DAAAAA ! GHISEEEE ! Cum de l-am uitat !
    De cate ori apare la televizor imi trag aproape punga cu popcorn: urmeaza o comedie :-)))))

    Reply
 46. EroulBula

  Intre timp am mai operat un pic „overseas”. Am intrat pe voceabasarabiei.net si le-am plasat un apel la boicot.

  Reply
  1. EroulBula

    @teocharis Basescu stie doar ca el nu poate cere direct boicotarea referendumului. Noi, in schimb, putem sa boicotam, chiar daca se supara pe noi.

   Reply
   1. teocharis

     @EroulBula ma gandeam la un puci ai lui ilici (via hrebe) in interiorul usele
     
    hoashka batrana are un dinte impotriva lui voikulescu&crrin

    Reply
   2. Yeba

     @EroulBula  , nu, domnule! Este altceva la mijloc, fiindcă deocamdată el cere proactiv, explicit, să ne ducem la vot. Vede ce fraude se pregătesc și zice să ne ducem, cu subiect și predicat. E și o inconsistență logică, fiindcă și daca până aiic ar fi fost totul legal, felul în care se desfășoară, implicarea Lichelei, alea, alea, toate sunt pe lângă lege, deci motiv de boicot…

    Reply
   3. Yeba

     @EroulBula   nu, domnule! Este altceva la mijloc, fiindcă deocamdată el cere proactiv, explicit, să ne ducem la vot. Vede ce fraude se pregătesc și îi dă înainte, cu subiect și predicat. E și o inconsistență logică, fiindcă și daca până aici ar fi fost totul legal, felul în care se desfășoară, implicarea Lichelei, alea, alea, toate sunt pe lângă lege, deci motiv de boicot…De ce nu-l întreabă nici un ziarist?!

    Reply
    1. EroulBula

      @Yeba Eu sper ca, la un anumit moment, va spune: Eu am acceptat jocul dar, dupa ce au schimbat regulile pe parcurs, mai pregatesc si o fraudare masiva. People, stay home !

     Reply
  2. SimonaM

    @teocharis Nu știe nimic. Ori speră la un miracol (pe bune miracol), ori vrea acasă și nu știe cum s-o spună.
    
   Una e să nu poți cere boicot, și alta e să răcnești că tu vrei să lupți până la capăt și să vină toată lumea la vot.

   Reply
 47. SimonaM

  LOL. Văd că dau năvală postacii USL pe bloguri de dreapta cu mesaje de genul:
   
  ”Wow, da cati electrozi si cata hardu v-au instalat astia de la Antene in creierul ala ce vi l-a spalat complet de-a lungul timpului! Uimitor!!!! Si inca continuati sa credeti halucinatiile instalate desi vi se arata concret ca nu e asa cum v-au indoctrinat larvele astea de usLASI… O sa ramaneti ca zombi profund dezamagiti si surprinsi cand poporul sanatos la minte va vota majoritar NU in data de 29!”
   
  Se joacă tare :)))))))

  Reply
   1. SimonaM

     @Nea Mpăi. 
    Dacă sondajele și numărătorile arată că Băsescu ia 35% maxim din voturi, cam de ce aș crede io că mergem toți să votăm NU și câștigă Băse referendum validat?

    Reply
   1. SimonaM

     @Yeba Io știu câțiva oameni (de dreapta, cu țiglele pe casă) care sunt fix hipnotizați de asta. Se duc la vot și îl salvează pe Băse. În definitiv, chiar Băse le-o cere. Nu?

    Reply
    1. Yeba

      @SimonaM Nu mî mia joc. Intru în disonanță cognitivă. Eu am fost educată întru modestie și voi sfârși înecată în orgoliu. Este posibil să fiu mai ageră decât toți politicienii tineri, scoliți și dinamici care-și fac campanie cu Referendumul și își închipuie că, dacă Băse ia 40% din whatever, vor lua și ei la parlamentare 30% și că ăsta e un test?! Mai ageră decât o mulțime de oameni serioși care-și închipuie că îl salvează pe Băse – adică îi dau o șansă, un 50.1% având în vedere manevrele adversarului, trecute și previzibile?!  
      
     Sau care-și închipuie că-l salvează în sensul în care dacă sunt 45% NU e cu totul altceva decât 4,5% și guvernanții se vor sfii să-l aresteze după alegeri sau să ne explice că e mai bine să fim suspendanți din UE, că ne rămân drepturile și ocolim obligațiile?!

     Reply
    2. SimonaM

      @Yeba Și eu am fix aceeași problemă cu capul.
      
     Și răspunsul la cele de mai sus e simplu. Da.  🙁

     Reply
    3. cristihan

      @SimonaM  @Yeba Pai ce, voua nu vi se intampla sa va uitati la un talkshow, sa-l auziti pe un uselist mancand rahat fara sa fie contrazis de moderatori sau pedelisti si sa va vina sa urlati „ba, spune-i de aia, de ailalta, da-i cu propriul rahat in cap, il ai la degetul mic, ba!!!”?

     Reply
 48. geronimo

  Sa le dam cu boy-cotul in coaste !
  Din boicotul ceaiului s-a nascut o mare natiune. La Tea-Party, aceeasi natiune incearca sa previna ridurile. Pe cealalta parte a globului, o alta natiune, mai mica si mai putin mareata, bea bere si nu are nicio legatura cu toate astea. Macar de ar boicota recenta chemare la arme..
   

  Reply
 49. geronimo

  Ba mai mult, in sensul populist in care invoca pucistii legimitatea referendumului, „poporul” ar trebui sa mearga si sa voteze demiterea lui Base intr-o proportie identica lui „Ceausescu reales la N`spelea congres” : adica intr-o proportie de 99,99 % (cu catel, cu purcel, in carje si in metastază).. Mai tineti minte!?
  In buna traditie a hiatusului care caracterizeaza tiraniile de facto, sau „in nuce”, intre popor si tiraniile care-i solicita legitimarea nu mai exista stari sociale intermediare si nici altii care pot gândi si dori altceva. Exista doar Tiranul si poporul (plus opozitia, prioritara ca tinta in procesul de lichidare). In sensul asta, democratia lui Gh.Gheorghiu Dej era populara in cel mai strict inteles al cuvantului. Daca ne gandim bine in proximitatea carui om politic si a carui tip de nostalgie au germinat Nastase, Ponta si Banicioii lor, e limpede de ce  haimanalâcul din PSD nu poate concepe decat in mod „original” democratia.
   
  Din cauza asta, ori de cate ori sunt somat sa-mi declar „apartenenta politica” prin somatia cețoasă  „dar ce, nu esti democrat?”, le raspund potentialilor inchizitori ca :
   – Nu ! Nu sunt orice fel de „democrat”. Sunt adept DOAR al democratiei de tip liberal _ care e cu totul altceva
   

  Reply
  1. geronimo

   Poporul.. ce concept vag !
   In numele poporului se poate face orice. Chiar si sa demolezi constitutia si institutiile democratice, chiar si sa suspenzi presedintele care nu a incalcat-o, sa trimiti preotimea la Canal, pe nobili sa-i duci la ghilotina, pe detinutii de opinie in locul lui N-oo49, pe kulaci in Siberia, pe muncitori la Lubianka, pe mineri contra celor din Regie.. Numai „poporul” trece neatins printre toate astea ( si cei care mânuiesc conceptul)

   Reply
 50. geronimo

  Ba mai mult, in sensul populist in care invoca pucistii legimitatea referendumului, „poporul” ar trebui sa mearga si sa voteze demiterea lui Base intr-o proportie identica lui „Ceausescu reales la N`spelea congres” : adica intr-o proportie de 99,99 % (cu catel, cu purcel, in carje si in metastază).. Mai tineti minte!?
  In buna traditie a hiatusului care caracterizeaza tiraniile de facto, sau „in nuce”, intre popor si tiraniile care-i solicita legitimarea nu mai exista stari sociale intermediare si nici altii care pot gandi si dori altceva. Exista doar Tiranul si poporul (plus opozitia, prioritara ca tinta in procesul de lichidare). In sensul asta, democratia lui Gh.Gheorghiu Dej era populara in cel mai strict inteles al cuvantului. Daca ne gandim bine in proximitatea carui om politic si a carui tip de nostalgie au germinat Nastase, Ponta si Banicioii lor, e limpede de ce  haimanalâcul din PSD nu poate concepe decat in mod „original” democratia.
   
  Din cauza asta, ori de cate ori sunt somat sa-mi declar „apartenenta politica” prin somatia cețoasă  „dar ce, nu esti democrat?”, le raspund potentialilor inchizitori ca :
   – Nu ! Nu sunt orice fel de „democrat”. Sunt adept DOAR al democratiei de tip liberal _ care e cu totul altceva, inseamna pur si simplu originea religiei laice moderne 

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen 
   alt idiot. numai tampenii a facut.  din pacate, nici alternativa nu prea surade. romney e spalat pe creier de biserica. 

   Reply
   1. anarchix

     @Canadiana  Pentru un mormon e extrem de liberal. Anyway, ce conteaza la Romney e experienta manageriala. O tara trebuie condusa ca un biznis iar el e perfect pentru job. 

    Reply
    1. anarchix

      @Canadiana 
     Explica-mi si mie de ce alunecos. Ca si-a schimbat niste vederi? Ce tragedie.
     Deocamdata nu s-a dus nici laUN sa le ia armele la astia, nu face misto de cei bisericosi, nu este impotriva biznisului.
      
     Si plz nu-mi spune de Romneycare. Asta-i deja ca faza cu flota lui Basescu. 

     Reply
    2. anarchix

      @Canadiana recomandare: e foarte periculos in zilele astea sa spui ca esti republicana/democrata. Cazi in capcana in care cad majoritatea romanilor cand sosesc peste ocean. Republicanismul in ziua de azi este atat de sterp incat n-are nimic de-a face cu cel de genul Eisenhower.
      
     Spune mai bine ca esti o fata cuminte traditionala si te cred. 

     Reply
   2. anarchix

     @Canadiana  O kestie despre mormoni. Iti garantez ca daca ai avea nevoie de ajutor la 2 AM, mai degraba te-ar ajuta un mormon decat orice alt crestin. Sunt un pic cam ciudati , nu zic, dar sunt oameni foarte de treaba.
     
    Sa-ti dau un exemplu. Bisericile lor vand masini uzate folosite in misionarism. Nu ti-ar trage o teapa nici daca viata lor ar depinde de astsa. iti garanteaza ca masinile lor merg brici si nu te mint. 

    Reply
    1. Canadiana

      @anarchix 
     asta au fost, dar s-au ‘modernizat’ si ei. sunt bagati in afaceri dubioase: in plus, religia ii face foarte limitati.  chiar crestinii traditionali sunt extrem de limitati in america, iar cei de tip secta, sunt si mai rau. in america, biserica este o afacere si condusa ca atare, pentru profit. 

     Reply
    2. Merechene

      @Canadiana eu sper sa castige Romney. Acum chiar nu mai conteaza daca-mi place de el sau nu! Il consider calificat pentru job! Americanii s-au schimbat in ultimii 20 de ani si nu  le mai plac conservatorii pur sange.  ar fi imposibil pentru un conservator sa castige voturile independentilor.
      
     parca s-au tampit si astia. daca nu iau copilului plasma de 800 de dolari in camera, au impresia ca-si neglijeaza odrasla.

     Reply
    3. anarchix

      
     Ce pot sa faca? Sa traiasca cu mai multe femei impotriva legii statului? Big f deal! Good for them. Asta inseamna ca au cu ce.
      
     Am iesit o data la un date cu o gagica penticostala. Am zis ca wtf tipa merita o vizita la tremurici. Stau in banca mea si ma uit si eu la tremuricii astia cum vorbesc in limba lu’  Al De Sus (so they think). Sincer sa fiu parca eram la rockoteca in Constanta acum 15 ani. Dar divaghez …
      
     In viata mea nu m-am simtit mai naspa ca atunci.  Jumate de predica a pastorului a constat in a-mi faca mie morala ca sunt ortodox si ca numindu-ma ortodox si nu crestin, nu le intind eu mana lor, adevaratilor Christians. 
      
     Mormonii nu-ti fac faze de-astea. Ei stiu ca sunt un pic fringe si lumea se uita naspa la ei din principiu chiar in Amerika.
      

     Reply
   3. anarchix

     @Canadiana  Ultima chestie despre mormoni daca tot m-ai pornit acum.
     
    Utah e un stat desertic. In afara de peisaje pitoresc-dezolante nu prea e nimic. Mormonii ca sa razbata in mediul ala trebuie sa fie extrem de buni managers. Mai pune si treaba cu droaia de copii pe care trebuie sa-i faca ca asa se cade la ei si do the math. Ce-i al lor e al lor.
     
    Multe companii de succes au fost create de ei: Novel, Blue Air, Staples (Romney cand era la Bain Capital) sunt cateva exemple.

    Reply
    1. Nemo

      @anarchix  @Canadiana anarhie, am sa ma bag si eu putin in discutie.
     nu se vorbeste prea mult despre evreii din America, care de fapt sunt si ei extrem de religiosi si chiar daca nu sunt, tin cu dintii de traditia lor.
     …si evident…, ce au facut aia, no comment.
     desi situatia e diferita, ideea e de ce „sunt mormonii mai ciudati religios” decat evreii?
      

     Reply
 51. Bleen

  Parcă văd care va fi replica noastră după ce se va fi anunțat rezultatul (52% prezenți, 59% DA, 41% NU): Ești fericit acum, Băsescule?

  Reply
  1. geronimo

    @Bleen  Inseamna ca l-au validat de facto, si nu doar de iure, tocmai cei care au votat NU. Va fi singura concluzie corecta..
    
   Iadul e pavat cu bune intentii

   Reply
  1. adina

    @Bleen daca ar fi sa construiesc o propozitie care sa exprime afisul respectiv:
   nu udrea, nu basescu, nu eba, nici barosso sau merkel, doar tu ai dreptul sa votezi la referendum
    
   aia trei de „nu” nu au ce cauta acolo, iar „sau”-ul ala ma zgarie pe urechi. Avem filologi printre noi care sa ofere gratis consultanta de specialitate ?
    
    

   Reply
    1. valid

      @Bleen  @adina poate-s „personalizate” ptr anumite zone unde europenismul e un moft fara rost

     Reply
    2. Never G

      @Bleen  @adina Lasa-i sa-si franga gatul.
     Imi spunea o taranca ca daca ne da afara din UE? Si „astia au bani sa plece in afara cand e greu aici, nu ca noi”.

     Reply
  2. valid

    @Bleen sunt prosti de put, ptr ca problema lor nu e procentul de da-uri, ca ala e scos deja, e procentul de participare si cu fluturasi din astia nu prea mobilizeaza pe cei care-s ptr boicot ci mai degraba ii conving ca e cea mai buna solutie

   Reply
    1. Canadiana

      @valid  @Bleen 
     daca macar 60% vor in ue, atunci afisele cu pricina o sa ii zgarie pe nervi. 

     Reply
  3. valid

    @Bleen acu in contrapartida astia cu nu-ul ar putea sa plagieze ideea si sa inlocuiasca personajele cu al de voicu, vintu, severin, putin si kim jong un samd

   Reply
 52. adina

  Se da urmatorul enunt: „Prin acest raport politic, Mecanismul de Cooperare și Verificare a devenit o armă împtriva poporului român. E trist că noile generaţii de magistraţi români, atașaţi valorilor și instrumentelor europene, au devenit batjocura unor politruci ca Barroso și Băsescu”.
   
  Se cere a mentiona „filosoful” in viata emitator al acestui enunt. Se ofera urmatoarele referinte spre documentare:
  http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Cand_pucistii_devin_grobieni_7_739196075.html

  Reply
  1. valid

    @adina pai si chiuahua e pucist? cu fata aia? de fapt asta e un fel de puci al loazelor asa ca nu stiu ce ma mir

   Reply
  2. Canadiana

    @adina 
   eu pun pariu ca dupa un an de guvernare uslama, ponta va da un oug sa ne scoata din ue. (prea multe conditii puse de ue ii incomodeaza ingrozitor pe pucisti). cine se prinde la pariu?

   Reply
  1. valid

    @Florina desi imi sunt antipatici daca pdl-ul lanseaza ideea boicotului o sa-i ascult spasit 🙂

   Reply
 53. Gramofonu

  Reluare de la blatul Cristoiu – Ponta.
   
  Ponta: „aici e vorba de pentru Basescu sau contra lui Basescu”
  Cristoiu aproba din cap si trece mai departe.
   
  Citi au mai ramas sa gindeasca?

  Reply
  1. Merechene

    @Gramofonu ponta te hipnotizeaza pur si simplu. vorbeste mult, nu spune nimic si minte cu o seninatate cum rar intalnesti.americanii au si ei un exemplar. daca esti langa el, foarte greu poti sa gandesti in ritmul minciunilor spuse. iti bruiaza mintea, te oboseste, este  mai rau ca atacul energetic.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Merechene Daca vrei sa-l diseci la o intilnire de-asta, spui „stop” de fiecare data cind comite o chestie de-asta complet ilogica.
    Daca te duci sa-i pui cep cu limba, atunci dai din cap si treci mai departe.

    Reply
    1. Merechene

      @Gramofonu nu stiu ce sa spun. cand esti in direct, face to face, probabil ca nu mai esti asa spontan. are si Cristoiu o varsta pana la urma. in plus, nu s-au dus cu temele facute la interviul ala.

     Reply
    2. Gramofonu

      @Merechene In schimb, ala pregatise si subiecte, si text, a setat si locul. S-a prezentat execrabil pentru servitele pe care le avea, si totusi…mult peste figurantii aia 2.
     Sint curios cine-i preda.

     Reply
    3. Merechene

      @Gramofonu eu banuiesc ca ponta a pus niste conditii ca sa apara la interviu. era in interesul B1 sa il aiba pe ponta invitat, nu invers.

     Reply
    4. clop

      @Merechene  @Gramofonu corect si asta. si cand erau anumite subiecte deranjante mr copy/paste ori zicea ca nu raspunde ori raspundea total pe langa(asta pt cine are putin creier sa inteleaga)

     Reply
    5. valid

      @Merechene  @Gramofonu e cam in stilul lor clasic. astea-s subiectele de discutie, voi va faceti ca ma intrebati, eu raspund ce vreau si cit vreau, voi nu ma intrerupeti si cistigati banii din publicitatea pe care o difuzati. afacere rentabila de ambele parti

     Reply
    6. Merechene

      @valid  @Gramofonu de-aia si sac-ul ala de la sfarsit… eu am venit la B1 dar Base n-o sa se duca la antene. 

     Reply
    7. valid

      @Merechene  @Gramofonu pai da ca la antene aia au bonus direct de la felix si nu din publicitate.Acolo se bat care sa-l sparga pe base cu intrebarile ca-i mingiie varanul pe cap dupa emisiune

     Reply
   2. valid

     @Merechene  @Gramofonu a avut profesori buni. la vorbit mult fara sa spuna nimic l-a avut pe maestrul limbii de lemn, marele ilici, la capitolul prostii si minciuni la avut pe prostanacul de geoana 

    Reply
    1. valid

      @ny2  doar daca vrea. dar sa vezi cum de miine o ia de la capat cu lovitura de stat cu plagiatul si alte alea. asa a fost tot timpul, macar in chestia asta a fost consecvent.

     Reply
 54. Bleen

  Mi-ar plăcea ca lumea să-l asculte pe Băsescu, să se ducă la vot, să se valideze referendum-ul și să-l văd cum pleacă acasă cu coada între picioare.

  Reply
   1. Gramofonu

     @valid  @Bleen Da, de exemplu sa spuna ca s-a hotarit sa candideze la prezidentiale dupa referendum.

    Reply
  1. valid

    @Bleen nu pot sa accept asta usor. hai ca se duce base asta e, dar sa te conduca un neica nimeni, care a intrat in parlament cu voturile familiei si vecinilor de scara, mi se pare prea de tot

   Reply
  2. Never G

    @Bleen  Posibil sa schimbe usor directia in saptamana viitoare.  Sa ne spuna ca romanii nu vor participa la lovitura de stat. 

   Reply
 55. eugeni

  Referendumul este ilegal si, in plus, dus cu mijloace necinstite.
   
  Ce ma deranjeaza este ca vad oameni care lucreaza la privati care „nu il vor pe Basescu”.
  Discutia:
  -De ce nu il vrei pe Basescu?
  -Pai ne-a taiat salariile?-Tie? – pai nu da’ la bugetari.
  -A taiat pensiile! -Cunosti pe cineva care are pensia mai mica?
  -SI altceva? -Pai EBA, Pai Mihaileanu, Pai Flota.
  -Si altceva? -Pai nu-i de ajuns?
  se poate continua dar nu ma tin nervii…..
   
  din dilema asta nu puteti iesi, cratima lor de cretini

  Reply
 56. Shaq

  Cu o campanie buna 10% din electorat ar trebui sa fie destul de usor de convins sa nu mearga la vot. 10% au fost convinsi sa voteze Nicusor Dan, asa ca nu ar trebui sa fie o problema. In mod normal, nu ar fi fost mai mult de 45-48% oricum. Asa ca poate se ajunge sub 40% (ceea ce ar fi un succes).

  Reply
   1. Shaq

    Ok, 4.5%, sorry. Dar cel putin procentul asta la nivel national ar putea fi convins sa boicoteze (nu vreau sa zic ca multimea votantilor lui ND e totuna cu cei care vor vota, ar trebui sa fie mai mare).

    Reply
  1. Bleen

    @Shaq 10% din bucureștenii care au mers la vot. Adică 4.5% din bucureștenii cu drept de vot. 0.45% din românii cu drept de vot au votat cu Nicușor

   Reply
  2. SimonaM

    @Shaq Cam ce campanie zici tu că ar ține la niște băsiști fanatici când Băsescu le cere să iasă la vot?
   Dar una bună să fie, zic eu.

   Reply
 57. OstapBender

  -Un 29 ca’n ’89-
  EVZ spune ca ne-am intors in urma cu 5 ani si doua luni. Eu spun ca cel putin deocamdata. Daca este validat referendumul, prin frauda sau prin vot popular, iar presedintele este demis, Romania se va intoarce in urma cu fix 22 de ani. Asta pentru ca si atunci democratia a fost fondata stramb, prin deturnarea revolutiei de catre Iliescu si prin pseudojudecata, pseudoprocesul de atunci. Un „29” pe voia USL, ar fi exact un proces nelegitim, in care se foloseste cam aceeasi recuzita. Numai ca in perversiunea lui tribunalul de acum, compus din 256 de membri il trimite pe falsul tiran ca sa-l execute poporul. Iliescu a pervertit revolutia, USL ar perverti acum democratia, caci cu un gest, in sine cel mai democratic, referendumul, ar justifica o actiune nedemocratica. Dupa ’89, democratia (care exact aia inseamna pre limba greaca suveranitatea, puterea, autoritatea poporului si care la grecii vechi era directa, adica erau toti cu schimbul la conducere) nu a fost pusa cu adevarat niciodata in centru iar consecintele se vad si acum si se vor mai vedea. Reviziuirea constitutionala din 2003 a fost la limita, un fel de mascarada si, iata, din nou consecintele. Si asa va fi, pana cand lumea nu va pricepe cum sta treaba cu democratia. Este halucinant sa vezi chiar si „elita”*, chiar si „elita” analizatoare ca nu pricepe cum sta treaba cu democratia. Lumea mesteca „tactici”, „linii politice”, „lupte politice” si alte chestiuni secundare.
  *Socaciu, ala.

  Reply
  1. Merechene

    @OstapBender de-aia trebuie si la atentatorii astia sa le faci un brainwashing ca omoara pe cine nu trebuie.  unde pui ca au gresit si tara…

   Reply
 58. Gramofonu

  Despre ratiunea irationalului.
   
  Stated preference methods assume respondents’ preferences are consistent with utility theory, but many empirical studies report evidence of preferences that violate utility theory. […]
  Results indicate that quantitative tests classify respondents as being ‘irrational’ when qualitative statements would indicate they are ‘rational’.
   
  Mai pe romaneste: desi rational e sa boicotezi, „Nu” e mai multe decit nimic.
  Cih.
   
  Pe 29 ma imbogatesc. Ma duc la niste sectii de votare din cartiere mai spalate si daca au votat „nu” le dau la schimb 3 hirtii de 1 leu pe una de 100. E mai multe, sigur le convine.

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen 
   keep dreaming. scorul electoral il va face puterea. doar nu crezi ca vor lasa sortii sa decida?

   Reply
   1. Gramofonu

     @Canadiana Cre’ ca tre’ sa citesti toate comments de la ultimele 3 subiecte ca sa realizezi ce misto macabru face Bleen.

    Reply
 59. Florina

  Sîntem într-o situaţie cel puţin bizară. Şi idealismul – principiile, să nu legitimăm o lovitură de stat – şi calculele spun acelaşi lucru: boicotul este singura soluţie. Şi totuşi, se alege exact opusul. Aici ori e prostie, ori sinucidere poltică, după părerea mea. 

  Reply
  1. valid

    @Florina ori dorinta de lasare la vatra fara sa fii nevoit sa declari public ;m-a invins securitatea

   Reply
    1. valid

      @EleninaNicuţ m-am uitat la vreo 5 interviuri de a le lui TB si in fiecare din ele am ramas cu un sentiment ca parca ascultam ciobanul din miorita impacat cu soarta. pai eu unul m-am saturat pina peste cap de miorita.

     Reply
    1. Bleen

      @Canadiana  @valid  @Florina V-am zis eu cum e cu strategemele. Singura lor stratagemă e să aștepte să se împuște în cap toți adversarii, ca la prezidențialele din 2009.

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @valid  @Bleen  @Canadiana  @Florina ei, las’, ca  are dreptu’ la vizite conjugale

     Reply
 60. Bleen

  Dacă se va merge pe chemare la vot (deja Echipa Băsescu a reușit în bună măsură să facă din puci o chestie soft, frecventabilă, și aproape legitimă) vor legitima puciul. La 47% prezență la vot și o campanie în forță a lui Băsescu, ca și cum ar fi un scrutin legitim și normal, Băsescu pierde un referendum legitim. La 38% era cu totul altceva, referendumul era un fiasco. La 47% invalidarea e doar tehnică. La 38% invalidarea e totală. La peste 50% USL are totul, Băsescu e out din politică și opoziția va fi condusă de trioul Blaga-Stănișoară-Cezar Preda.

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen 
   nu ii putem deschide ochii lui base pe pagina aia de fb unde are dialoguri? daca primeste mesaje din astea cu sutele, poate ii vine mintea la cap. 

   Reply
  2. valid

    @Bleen poate ca cei din staful luiTB nu realizeaza ca ptr usl-isit este o singura varinata cistigatoare si anume sa voteze da, in schimb in celalta tabara sint 2 variante ambele cu suporteri. E aproape imposibil sa-i connvingi pe cei care nu cred in cistigarea pe bune a referendumului ( de altfel nici TB nu crede) asa ca singura solutie si este sa-i convingi pe ceilalti sa nu participe la un referedum in care iti validezi inamicii.

   Reply
    1. anarchix

      @Canadiana Nu. Ideea era ca trebuie facuta diferenta intre actor si ce rahat are in cap. Uite-te un pic la ce prostii spune  Robert de Niro si dupa aia uite-te la HEAT si Ronin.

     Reply
    2. Canadiana

      @anarchix 
     de niro nu e cine stie ce. singurul rol ca lumea a fost ala din deer hunter. in rest, e chiar slabut. dar ma rog, scuza lui e ca e american…:)

     Reply
 61. Bleen

  Am înțeles că nu se va merge pe boicot, ci pe o înfrîngere demnă. Se speră că:
   
  1) prezența la vot va fi sub 50% în ciuda chemărilor la vot pe care le vor face ambele tabere
  2) Dinu Patriciu să scoată un filmuleț trucat cu Băsescu lovind un copil și Geoană să fie chemat de SOV la el acasă cu cîteva zile înainte de vot
   
  Nu știu dacă e așa sau nu, dar asta simt din anumite tăceri. În ce mă privește, nu merg la vot, să facă ce vor ei. Nu numai că nu merg la vot dar nici nu vreau să particip într-un fel sau altul la mascarada asta. Mă gîndesc totuși să accept să scriu advertoriale în care să argumentez pentru mersul la vot (cu condiția ca articolele respective să fie semnalizate vizibil cu P).

  Reply
  1. Bleen

   Rectific. Avînd în vedere diferența de procente, se speră că Dinu Patriciu să scoată 4 filmulețe trucate cu Băsescu bătînd copii, căței, iepurași și rățuște și Ponta, Antonescu, Geoană, Iliescu și Chiuariu să fie filmați la un dineu împreună cu Stalin, Hitler, Che Guevara, Mao, Pol Pot, Mengele, Ted Bundy, Lucky Luciano, Meyer Lanski, Al Capone și Oana Zăvoranu.

   Reply
   1. anarchix

     @Bleen Iar la sfarsitul dineului, Oana Zavorana sare in bikini si cu sutienul pe parbrizul masinii oficiale si urla catre Ponta si Crizel sa auda taota Europa: „Ziceti ca nu stiti sa folositi dildoul, ‘ai?”

    Reply
   2. sanantonio

     @Bleen Seriale sau tot reluări de pe Realitatea? Ăla care a compus The Young and The Restless o mai trăi?

    Reply
    1. Bleen

      @sanantonio Ăla n-are voie să moară. Trebuie să termine serialul. Va fi atît de lung încît va fi transformat în SF.

     Reply
   3. Canadiana

     @Bleen ar fi buna o poza cu bombo in „pijama” design rahova, petrecand cot la cot cu crizel….

    Reply
   4. Never G

     @Bleen Eu zic sa ne linistim si sa vedem ce se mai intampla in tara si mai ales la sate. E posibil sa fie o reactie de respingere a usl-ului semnificativa. Asteptam pana in apropiere de 29. Daca nu se schimba nimic ne vedem de drumul nostru. Acum miza e mult prea mare ca sa nu fim rationali si sa folosim toate oportunitatile. Lucrurile se degradeaza vizibil si nu cred ca vor putea fi acoperite cu minciuni. 

    Reply
    1. Canadiana

      @Never G  @Bleen 
      Lucrurile se degradeaza vizibil si nu cred ca vor putea fi acoperite cu minciuni. hah! esti optimist. adica ce exact s-ar putea intampla???

     Reply
    2. Never G

      @Canadiana  @Bleen Viata mai scumpa. Semnalele tot mai apasate dinspre exterior. Eu stiu din teren ca oamenii au inceput sa-si faca griji. Nu stiu cum vor evolua lucrurile. Am spus doar sa avem putina rabdare.

     Reply
    3. Never G

      @Canadiana  @Bleen Mai precis. Sunt pentru boicot. Sunt deasemenea pentru acea decizie care il mentine pe Basescu. Primeaza Basescu, pentru ca el reprezinta pentru mine singura optiune viabila in acest context. Asta e tot.

     Reply
    4. SimonaM

      @Never G  @Canadiana  @Bleen Nu cred să fie destul timp pentru asta.
     Adică sigur. Oamenii se vor prinde de viața mai scumpă, Europa mai departe, alea, alea. Dar se vor prinde DUPĂ. C-așa-i românul când se veselee-eește…

     Reply
 62. subway

  Am rumegat-o si am gandit-o. Nu pentru mine, ci pentru cei care inca cred ca mersul la vot e o optiune. Base a repetat de nenumarate ori, chiar si azi, ca „in acest referendum nu mai e vorba despre el, ci despre tara si statul de drept” si ca „cetatenii nu vor valida lovitura de stat si nu vor lasa tara pe mana necinstitilor”, dar ca el „vrea ca lumea sa iasa la vot”. Asadar, avem pe deoparte tara, care nu trebuie sa ajunga pe mana hotilor, pe cealalta parte il avem pe Base care indeamna lumea la vot. Dar sa nu uitam, „la acest referendum nu mai este vorba despre mine (Base), ci despre tara si statul de drept”, adica nu ma bagati pe mine in seama ce zic, faceti voi ce trebuie.
  Am incercat sa-l citesc pe Base printre randuri, daca nu mi-a iesit sa nu-mi sariti in cap 🙂
   
  P.S. Cum se poate folosi bold sau italic pentru caractere?

  Reply
  1. Canadiana

    @subway  eu una boicotez. acestea fiind zise, cred cu adevarat ca base nu vrea sa mai fie presedinte cand stie ca guvernul va fi USLmist. eu alta explicatie plauzibila pentru inemnul lui la vot nu am.  ma scarpin in cap si tot nu pricep ce vrea.

   Reply
   1. anarchix

     @Canadiana  Eu cred ca vrea boicot. Stie ca votantii lui au un IQ peste 100. Se bazeaza pe faptul ca stiu sa citeasca printre randuri.

    Reply
 63. EleninaNicuţ

  va previn ca am trecut la manopere dolosive:
   
  Daca nu iese bine la referendum, ma tund zero, imi schimb sexu’ si plec si din tara. Am zis. Asa ca, va rog eu frumos, boicotati din toate incheieturile :-)))

  Reply
  1. valid

    @EleninaNicuţ deca pina acum mai aveam 0,01 % indoieli, de aici incolo gata, boicotez cu doua miini ca voicu

   Reply
    1. Canadiana

      @Shaq  @revealer  @valid  @EleninaNicuţ veniti la mine la un barbecue: mici si bere!!!!

     Reply
  2. OstapBender

    @EleninaNicuţ In Franta? Nici asa nu e corect, la fiecare lovitura de stat sa ne schimbam sexul.

   Reply
 64. but_u

  Ponta, ai ciuruit România, de Andreea Pora 
  http://www.revista22.ro/articol.php?id=16418
   
  …Asta în cel mai fericit caz, dacă nu vom asista cumva la scoaterea în stra­dă a „poporului“ care să ceară decapitarea lui Băsescu, în cazul în care referendumul va fi invalidat. Moment în care, Ponta şi Antonescu nu vor avea încotro şi vor tre­bui să-şi apese bărbăteşte bocancii şi pe mama Constituţiei. Este scenariul nu­mă­rul 4: poporul, „românii“ s-au răsculat. Mai zii Europă ceva, dacă poţi.
  Vă gândiţi că nu vor avea curajul să facă nimic din toate astea, că, totuşi, vor ţine cont de avertismentele occidentale? Ei bi­ne, vă înşelaţi. Voiculescu, Ponta, An­to­nes­cu nu sunt dispuşi să piardă în urma unui referendum corect, după reguli şi legi. Gre­şiţi, pentru că îi cântăriţi cu uni­tatea de mă­sură aplicabilă, în general, po­liti­cie­ni­lor: corupţie, populism, de­ma­go­gie, imo­ra­litate, nesimţire. Greşiţi, pentru că ei apa­rţin unei alte specii de politician, una care mai are ceva în plus pe lângă aceste tră­sături: totalitarismul.

  Reply
   1. VelculescuVictor

     @Bleen
     asta cred si eu: vor devia discutiile de la criza din bulgaria ………….

    Reply
    1. sanantonio

      @VelculescuVictor N-am nici o grijă, șeful CSAT o să doarmă profund la vremea ședinței. O să-l trimită pe Voiculescu să-i țină locul cald.

     Reply
    1. anarchix

      @VelculescuVictor  @sanantonio Pun mana in foc ca dupa CSAT va avea loc o conferinta de presa in care tot Base va fi subiectul principal.

     Reply
 65. Florina

  La afirmaţia lui Cristoiu cum că Antonescu încalcă Constituţia prin participarea la mitinguri electorale – lucru perfect adevărat – Ponta a răspuns că nu este aşa, Crin Antonescu se află în campanie pentru prezidenţialele de la toamnă, ca şi Mihai Răzvan Ungureanu, de altfel, care apare pe la diverse evenimente. Precizare: Crin Antonescu este în momentul de faţă preşedintele interimar al României şi este obligat de Constituţie să nu fie partizan politic, campania pentru prezidenţiale nu a fost declanşată oficial, iar Mihai Răzvan Ungureanu conduce un ONG în acest moment.  În aceste condiţii, dacă în genunchi m-ar ruga Băsescu, pe mine personal, să merg la vot pe 29 iulie, nu m-aş duce. La mascarada asta cu rezultat de dinainte ştiut eu nu particip.

  Reply
  1. Lilisan

    @Florina Foarte, foarte frustrant sa fii invatat toata viata ta sa nu minti, sa nu furi, sa nu aprobi furtul si sa fii moral – dar sa asisti acum practic neputincios la atata minciuna directa, in vazul tuturor… Ma simt ca un sclav.

   Reply
   1. Never G

     @Lilisan  @Florina Majoritatea romanilor asa sunt crescuti. Se raporteaza la ei cand il aud pe Ponta sau alti mincinosi sau hoti vorbind. Pe asta se bazeaza toti impostorii.

    Reply
    1. teocharis

      @Never G  @Lilisan  @Florina ma tem ca sunteti mult prea idealisti in privinta majoritatii rom

     Reply
    2. Florina

      @teocharis  @Never G  @Lilisan 
      
     Doza de pragmatism este cuprinsă în comentariu. Ce am risca dacă toţi cei care considerăm demiterea o înscenare odioasă nu ne-am prezenta la vot? 

     Reply
    3. valid

      @Florina  @teocharis  @Never G  @Lilisan eu unul as vrea ca basescu sa nu aibe nici un vot . Atunci ar fi evident ca e vorba de boicot. daca se prezinta 10% ametiti, o sa le dea ocazia pucistilor sa spuna ca aia toti suporterii lui. 

     Reply
    4. Canadiana

      @valid  @Florina  @teocharis  @Never G  @Lilisan 
      
     de aia trebuie asumat si strigat boicotul. in ciuda lui base.

     Reply
    5. Never G

      @Florina  @teocharis  @Lilisan Asta e si prima mea optiune. Deja  ai mei stiu si-mi impartasesc parerile. Daca boicotul e asumat se vor alinia multi si astfel isi atinge scopul. Eu tot trag sperante sa se puna problema direct.

     Reply
    6. Never G

      @Bleen  @Florina  @teocharis  @Lilisan Basescu a lasat loc sa o schimbe mai tarziu. Am citit cu atentie. A zis cam asa „cel putin in acest moment” se disociaza. 

     Reply
 66. Bleen

  Teodor Baconschi
  ”Memorabil de vie intalnirea presedintelui cu membrii Grupului pentru Dialog Social. USL si-a trimis trupele de soc, cativa rezervisti cu megafoane care au bruiat barbar intalnirea de pe Calea Victoriei. Am plecat convins ca nu trebuie sa ascultam sirenele boicotului. Cei care intelegem raulnfacut Romaniei de USL, cei care vrem UE si stat de drept, trebuie sa iesim la vot pentru a spune NU. Chiar daca nu suntem majoritari.”
   
  E clar. Boicotez. Ăsta e cel mai bun semnal.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Bivolu ăsta vrea să-l trimită pe Băse în croazieră, bag seama. E mai prost ca noaptea ziua în amiaza-mare.

   Reply
   1. Merechene

     @sanantonio eu am impresia ca Baconschi se crede deja candidatul PDL la alegerile prezidentiale. face si el ce poate!

    Reply
  2. valid

    @Bleen incep sa cred ca aiurelile cu flacara violet au efect. altfel nu-mi explic lipsa de logica a celor care in ciuda tuturor evidentelor o tot tin cu mersul al referendum ca sa-l pierdem 

   Reply
    1. Geo_B

      @Bleen  O sa ma leg o leaca de tine… oamenii aia sunt idealisti. Dar si tu (voi, noi) esti idealist in chestia cu boicotul. Doar ca idealul lor este, se pare, altul decat al nostru (vostru, tau :D).
      
     Pe mine m-ai convins cand ai spus ca Basescu are (un pic) alt scop decat noi.

     Reply
    2. sanantonio

      @BleenEu n-am nivel ridicat, dar cred în flacăra violet și știu din surse sigure că nu poate fi folosită în lupta politică. De fapt, în nici un fel de luptă. E o discuție prea amplă ca s-o amestecăm în mocirla politică.

     Reply
    3. sanantonio

      @anarchix, din cauza diferenței de fus oral nu pot participa în viu, pot urma cursurile și la FF?
      

     Reply
  3. SimonaM

    @Bleen Chiar dacă nu suntem majoritari???
    
   Foarte tare. Șefu’, tocmai v-am trimis pă vapor..

   Reply
 67. sanantonio

  Victor Ponta: „Dacă Traian Băsescu ar fi venit la Consiliul European, eu mă întorceam acasă”
  E clar, ăsta l-a îndemnat la sinucidere pe Panait.

  Reply
 68. Rheia

  Auziți, la noi în firmă e o tipă fix la fel de infantilă și de mincinoasă ca Ponta, unica diferență fiind că ea, cînd minte intenționat, se înroșește de la gît în sus. Acum doi ani, mneaei a divorțat de ex-ul PDL-ist ca să se încurce cu un PNL-ist. Ăsta a pus-o să ia credit de la bancă pentru el, fo două sute de mii de euro, dar nu vrea să se despartă de nevasta oficială. Eu o s-o urmăresc de-acum cu și mai mare interes, că poate povestea ei e premonitorie. 

  Reply