Vladimir Tismăneanu: ”Partidul Nazist a luat puterea prin dictatură parlamentară”

 

Vladimir Tismăneanu: “Victor Ponta a spus că îl admiră pe Ernesto Che Guevara. Ernesto Che Guevara s-a autodefinit ca “guerrillero”, ca luptător de gherilă, o mașină de ucis. Ernesto Che Guevara a fost unul dintre fondatorii poliției secrete din Cuba, nu știu dacă Dl Ponta știe. Che Guevara a fost un misionar, un desperado al Revoluției și a murit pentru ideile sale. Eu nu știu dacă Ponta e gata să moară pentru ideile sale, mai degrabă pentru afacerile sale.

Ernesto Che Guevara nu era un afacerist, un spirit mercantil, nu era omul oligarhilor. Detestînd ideile lui Che Guevara trebuie să recunosc că există ceva autentic în el. Moare cum moarte, într-un fel de martirologie revoluționară aproape cristică. Eu atunci am scris “un Che Guevara din Balcani”. Che Guevara, da, Dl Ponta nu poate să nege că Bucureștiul e în Balcani, nu era o jignire. El a luat-o ca pe o jignire.

Acum se dovedește că Dl Ponta este un mincinos în serie. Minți o dată, minți de două ori, dar cînd minți în fiecare zi…”

Alexa Ionescu: “Ultima minciună trosnitoare a fost acum la Bruxelles, cînd a spus că nu poate da ordonanțe de urgență în vacanța parlamentară, și de fapt unul dintre decretele date de Crin Antonescu de cînd este la Cotroceni este exact în acest sens, că guvernul este îndreptățit să dea ordonanțe de urgență în vacanța parlamentară.”

Vladimir Tismăneanu: “În cazul de față e un proces stalinist ca rechizitoriu, fără îndoială! Retorica, lexicul… Ordonața de urgență privind noua funcționare a ICR-ului este scrisă într-un limbaj jdanovist care l-ar fi făcut gelos pe călăul culturii române, Leonte Răutu. Parcă e tradus din rusă, eu vorbesc rusește. În anii ’50 editorialele Scînteii erau traduse din rusește, titlurile. Erau niște lucruri care nu sunau foarte românește, dar cu timpul ne-am obișnuit. Titluri ca “Pentru continua întărire a rîndurilor Partidului”, “pentru nu știu ce și nu știu cum”. În limba română un titlu nu începe cu “pentru”, e “за” din rusă. Hotărîrea asta începe, “Cu privire la unele măsuri, pentru imbunătățirea…” Mi-am imaginat, poate am și dreptate, nu știu, că trebuie să mai existe acolo un domn, între 80 și 85 de ani, care a tot lucrat la SGG de pe vremea lui Chivu Stoica. Să îl numim “domnul de pe vremea lui Chivu Stoica” a scris și hotărîrea asta.

O instituție care este recunoscută pe plan mondial(ICR), care are acorduri de colaborare cu Woodrow Wilson Center din capitala Statelor Unite, care trimite bursieri din toată lumea, nu agenți ai SIE cum am auzit recent că, efectiv, se bat cîmpii. Istorici, sociologi, politologi, teologi, ce-or fi ei, merg să studieze Războiul Rece. Sînt bursieri între Wilson Center și ICR.

Ei bine, o asemenea instituție trebuie să reprezinte, ce era acolo, “valorile perene ale primordialilor noștri strămosi”? Cădem într-un protoconism de care speram să ne fi vindecat, sună vetust, sună anacronic, sună de pe altă lume.

[…]

Ce caută Dl Dinu Zamfirescu, figură importantă a exilului românesc, senior liberal, om cu convingeri liberale… cum poate sa fie în compania unor Cozmâncă, Hrebenciuc…

Să vă dau un exemplu despre care nu cred că s-a vorbit sufiecient. Există un protest pe care l-am preluat și eu pe blogul meu, scrisoarea deschisă adresată de Anca Cernea către conducerea IICCMER (Protest față de manipularea și instrumentalizarea istoriei de către IICCMER, în slujba intereselor USL).
După declarația Dnei Lucia Hossu Longin și după celebra, în sens negativ, copertă a Jurnalului Național, în care sînt puși prim miniștrii martiri ai României alături de Adrian Năstase; Dna Hossu Longin consideră că procesul lui Năstase, într-un stat de drept al Uniunii Europene, a fostun proces stalinist și a mers pînă într-acolo, domnia sa fiind membră a unor structuri importante ale statului de drept, conducerea televiziunii… să compare procesul Năstase, un proces legal, într-un stat de drept, al unui mare corupt dovedit… ei bine, Dna Lucia Hossu Longin vine și ne spune aceste lucruri (că va face un episod din Memorialul Durerii dedicat lotului Năstase n.e.).

Curtea Constituțională

Vladimir Tismăneanu: “Aceste Curți Constituționale au fost gîndite ca mecanisme care să prevină repetarea prăbușirii republicii de la Weimar pe cale parlamentară. O dictatură parlamentară, pentru că asta a făcut Partidul Nazist, a luat puterea prin dictatură parlamentară.”

Alexa Ionescu: “Fix ce se întîmplă acum la noi.”

Vladimir Tismăneanu: “Asta s-a petrecut, și atunci ce au spus acești gînditori și au fost înțeleși de către marii politicieni care au construit Europa unită? […] Să se facă Curți Constituționale la care să se meargă în condițiile în care Parlamentul o ia razna, sau riscă să cadă pe direcția populismului carismatic în acest lucru. În momentul în care Victor Ponta și Crin Antonescu, și cei care îi dirijează, fie că sînt de pe teritoriul României sau înafară, nu știu, nu am date, dar am mai mult decît banuieli… în momentul respectiv au atacat Curtea Constituțională. Nu atît de mult Victor Ponta cît a făcut-o Crin Antonescu.

În clipa cînd o Curte Constituțională se adresează Curților Constituționale din Europa, gîndite, create, concepute pentru a apăra Europa de o revenire a unei dictaturi populiste de tip fascist sau comunist, pe baza parlamentara, ei au declanșat practic un război cu Europa Unită. Nu e războiul cu Traian Băsescu, e războiul cu ideea “vrem ca România să fie în Europa, sau vrem să fie în altă parte?”

Puciul parlamentar din 2007, repetiție pentru 2012

Vladimir Tismăneanu: “Puciul din 2007 a fost, după părerea mea, repetiția generală, ce a eșuat în 2007 a fost gîndit să nu mai eșueze în 2012. Băieții și-au făcut lecțiile, au analizat foarte serios ce s-a greșit în 2007, au văzut care sînt pașii care trebuie făcuți și au lucrat cu un calendar și cu un metronom politic extraordinar.”

ÎN LINIE DREAPTĂ

Facebook Comments

1.085 Comments Vladimir Tismăneanu: ”Partidul Nazist a luat puterea prin dictatură parlamentară”

 1. Canadiana

  n-ar fi frumos un afis cu harta romaniei si doua sageti una cu NU,  spre vest si una cu DA  spre est?

  Reply
 2. corvus coraX

  Domnule Tismăneanu
   
  nu numai partidul nazist (în fapt național-socialist) dar și cel comunist, ca să fim corecți până la capăt. Partid Comunist în ale cărui falduri ați binevoiți să vă legănați tinerețea….
   
  Vă tot luați de Che Guevara, repetând dezinformările CIA vechi de zeci de ani. Un monstru deci și pică bine la argument. De parcă regimul Batista ar fi fost un paradis cubanez. Apologia neo-liberalismului în care persistați cu o ambiție demnă de o cauză mai bună are fisuri. Mari. Mai ales într-o vreme în care, falimentul mondial se datorează nu Cubei, nici Coreei de Nord sau mai știu eu cărei alte dictaturi minuscule, ci tocmai datorită neo-liberalismului. Apoligia dreptei (care dreaptă și la ce o folosim?!) este la fel de păguboasă ca și cea făcută stângismului nătâng. Pentru că la ora asta nu mai asistăm la ciocniri ideologice ci doar de interese. Trăim într-o lume monstruoasă unde totul este evaluat în bani. Am o sumedenie de colegi medici (unde lucrez acum este sistem pur concurențial în sănătate) care s-au șters la fund cu jurământul lui Hipocrate. Pacientul a devenit în ochii lor doar un portofel, nu o ființă umană, iar medicii în marea lor majoritate, niște prăvăliași. Pentru că, nu-i așa, tărim într-o societate de consum. Fata mea a murit cu zile în cea mai nobilă țară a cărei apologet sunteți, America, pentru că nu avea asigurare medicală. Nu s-a uitat nimeni la ea, pentru că nu era decât un portofel gol. Toată logoreea egolatră care vă bântuie inistent este explicabilă. Vreți să evadați dintr-o zonă care v-a marcat viața definitiv. Vă rog să remarcați că sindromul Oedipian s-a demonetizat în ultima vreme. Pentru că nu se mai vinde bine

  Reply
  1. clop

    @corvus coraX ba pretenare, mira-m-as sa fi murit fiica-ta in america pt ca au refuzat s-o trateze. esti un mare mincinos, scuza-ma ca sunt asa direct! da, si in america is in alte parti se merge pe productie, banul conteaza peste tot insa cand vii si spui ca a urefuzat s-o trateze pt ca nu avea asigurare e minciuna mare de tot! stiu cazuri de romani care au facut operatii pe inima/creier si alte cele in america si nu au platit nimic pt ca erau in vizita si oamenii chiar nu aveau nici asigurare si nici bani. ok, nu mai zic mai multe. numa’ bine, pretenare!

   Reply
 3. meioza

  Dacă merg la referendum doar ca observator (chiar dacă nu votez) se pune? 🙂
  Am convins un amic să îmi facă o acreditare din partea presei și am aflat că pot asista la verificarea urnelor dimineața și la numărătoare…

  Reply
 4. Bleen

  Comentarii care spun totul (la postarea lui Lucian Mîndruță):
   
  Andreea Petre: Si eu o sa merg la vot ! Go Base ! 😀
   
  Marius Chirila: Basescu trebuie demis asta vrem si asta vom vota. Ca vreti sau nu.
   
  Igor Antip: Rational- dintre ultimii doi candidati la prezidentiale, doar unul e in puscarie. Echilibrul politic trebuie refacut
   
  E o bătălie nedreaptă între nebuni spălați pe creier și retardați de peluză. 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen mda, am mai zis, dreptul de vot  si permisul de conducere nu ar trebui lasate la indeamana oricui..

   Reply
   1. meioza

     @EleninaNicuţ  @Bleen Păi dacă nu ați aflat, dacă ești debil mintal sau condamnat Constituția nu te lasă să votezi  (Art. 36, alineat (2)), însă te lasă să fii ales (Art. 37 + Art. 16). D-aia e plin Parlamentul de ei 😉

    Reply
  2. cristihan

    @Bleen Pai poate nu ii mai ajutam cu mesaje in doi peri… Or fi ei prosti, dar nu la nivelul celorlalti.

   Reply
  3. VelculescuVictor

    @Bleen
    Pe asta se bazeaza: figuri demne de canal ul de stiri. Si Crin – conducatorul lor iubit.

   Reply
  4. VelculescuVictor

    @Bleen
    Pe asta se bazeaza: figuri demne de canalul de stiri. Si Crin – conducatorul lor iubit.

   Reply
 5. Bleen

   Lucian Mindruta 
   
  ”Eu am sa ma duc la vot la referendum. Chiar daca Basescu pierde, chiar daca poate o sa-mi para rau de asta, cred ca Romania merita sa primeasca fix ce intelege. Nu cred ca dreptatea poate castiga printr-o chichita. Prefer o nedreptate populara in locul unui succes la masa verde. O cauza buna merita o infrangere decenta. Merita onoare, nu rusine.”
   
  Altul căruia i s-a luat. O să mergem toți la vot. Dar nu uitați, înainte să mergeți la vot, să aveți biletele de Noua Zeelandă la voi. Veți avea nevoie de ele. 100% veți avea nevoie de ele.

  Reply
  1. val_one

    @Bleen  Lucian Mindruta  eu o să fac o plimbare de seară, să văd cum arată secţia de votare în timpul numărătorii voturilor.

   Reply
  2. Rezon

    @Bleen  Lucian Mindruta Pe 29 iulie, votez telepatic, din sezlong, sorbind tacticos din Bloody Mary

   Reply
   1. valid

     @Rezon  @Bleen  Lucian Mindruta inca mai sper, ca in ultima zi daca va vedea ca nu a reusit sa-si asigure procentele care-l scot cistigator, sa o bage pe aia cu boicotul.

    Reply
    1. Canadiana

      @valid  @Rezon  @Bleen  Lucian Mindruta 
     pai voi ati vazut de ce comments are parte pe fb? pure usl.

     Reply
  3. eugeni

    @Bleen  Lucian Mindruta
    1. Emigrarea in Nz nu este simpla. Acolo trebuie sa indeplinesti niste criterii destul de „stranse” si daca imi aduc aminte de harta europeana a injustitiei, noi romanii nu prea le indeliniti. 🙂 .
   2. In Kenia se intra mult mai lejer. Au si sezon de vanat albi. Distractie mare.
    
   Cat despre onoare, onoarea este cand stai drept incercand sa te lupti cu legile nedrepte. Altminterei, Mandruto, daca dam de un referendum pentru legea gravitatiei, asta nu inseamna ca poti sa zbori dand din maini, doar daca esti mata,fo pasere boierule.

   Reply
    1. meioza

      @anarchix  @eugeni Bănuiesc că nu se referă la maniere 😉 Da’ de cînd cu Plagitorix s-ar putea să ne considere pe toți la fel…

     Reply
    2. eugeni

      @anarchix stiu, trebuie
     scoala,
     bani,
     tinerete,
     copii,
     sanatate
     nu neaparat in ordinea aceasta
     si chestia aia cu harta injustitiei : ) , optional, ca factor ajutator
      
      

     Reply
    3. eugeni

      @anarchix
      been there done that,
     masuratorea way out of local scale
     chestile care nu mi-a placut erau:
     1. mersu cu capu’njos
     2. iarna nu-i ca vara
     3.apa’n buda se roteste invers (separe ceva coriolis, da nu’s sigur)
     4.prea multe oi
      
     Bleen ne tot zice de satu’ verde(foarte fain , in poza). Inchipuieti ca deschizi fereastra, oile pasc multumite pe acoperis si pe pridvorul ferestrei. Datorita digestiei se fac gaze multe. Inchizi fereastra si pornesti aerul conditionat.Pe fereastra stau, ragaind oile.tragi perdelele si aprinzi lumina. Mai conteaza ca esti in aer liber? 🙂

     Reply
  4. Florina

    @Bleen  Lucian Mindruta 
    
   De foarte multe ori sînt de acord cu Lucian. De multe ori, chiar dacă nu sînt de acord, îmi place cum abordează problema, cum o pune-n cuvinte, cum o argumentează. 
   Acum nu cred că i s-a luat, ci că nu i-a dat. Prin cap,  gîndul acela bun să mai aştepte puţin înainte de a scrie. Eu tot nu merg la vot. 

   Reply
 6. VelculescuVictor

  Imi este teama  -ca „reprezentanti” USL- sa nu-l atace direct pe Basescu.
  In Downfall-ul lor, pot actiona cu dementa – deja binecunoscuta.

  Reply
 7. VelculescuVictor

  imi este teama ca „reprezentanti” USLsa nu-l atace direct pe Basescu.
  In Downfall-ul lor, pot ataca cu dementa.

  Reply
    1. valid

      @anarchix  @Canadiana  @VelculescuVictor se invirt deja prin zona:” pe ei si pe mama
     lor”

     Reply
    2. meioza

      @Canadiana  @anarchix  @VelculescuVictor Nu fiți părtinitori! Ponta merge anual în China ca bursier al PCC, așa că ziceți și de China!
      

     Reply
    3. VelculescuVictor

      @Canadiana  @anarchix
      Ponta cred ca intelege ce inseamna sa piarda „bugetul” acestei lovituri de stat..
     cred ca nu mai e foarte responsabil in fata pierderii…

     Reply
    4. VelculescuVictor

      @Canadiana  @anarchix
      Nu, nu a fost.
     Insa: nu banuia ca ii vor fi limitate mutarile – in special de catre deciziile UE.
      

     Reply
   1. anarchix

     @Canadiana  @Bleen A fost o zi incarcata. Sigur urmeaza chestii mult mai hardocre. Ceva momente Kodak sau filmari HD? Cine stie…

    Reply
   1. Bleen

     @Yeba Asta e. I s-a zis că susținătorii lui ar fi inteligenți și că ar avea discernămînt, nu că sînt o gloată de isterici întorși cu cheia.

    Reply
    1. Yeba

      @Bleen Ăla e uselistu, ăla e pixelu, ăla care l-a convins de așa prostie disfuncțională.
     Mama (fără să știe de faza cu pasul ștrengarului) îmi dictează pe skype, să dactilografiez în numele lor că adevăratul orgoliu este să te lași umilit pentru țara ta și că datoria lui de onoare e să vină înapoi la serviciu, să le apere pe judecătoarele care l-au condamnat pe 0049, nu să le abandoneze și dă-i și luptă pe 2 pagini, că ne-a spus destul să venim la vot, e suficient să tacă și vom înțelege, vorbele despre masa verde trebuie să înceteze, să ia aminte la greșeala lui Coposu care n-a lăsat înlocuitor. 
     Păi o fi cam emo., e dintr-altă epocă retorică, dar tot îmi pare mai lucidă.

     Reply
  1. valid

    @Bleen or fi ei inteligenti, dar este el sigur ca-s si destui de multi? ca raportul prostime inteligenta este tot timpul supraunitar

   Reply
  2. val_one

    @Bleen  după declaraţia lui TB din seara asta am impresia că jocul a trecut la next level.

   Reply
 8. Sam85

  Uneori stau si ma intreb, si ma minunez, cum de a lasat Basescu lucrurile sa degenereze in asemenea hal.
  Cum de s-a ajuns aici,e imposibil ca Basescu sa nu fi stiut ce urmeaza.
  El trebuia sa impiedice derapajele astea.
  In fine, dupa ce se intoarce la Cotroceni trebuie urecheat serios.

  Reply
  1. valid

    @Sam85 intreaba-te cum de i-a lasat in 2007 cind a venit intarit din referendum si cind avea o mina bine infipta in oule lor. atunci trebuia sa le ia jugulara la toti ptr ca si aia tot puci mascat a fost. tot „batrinul edec” si oamenii lui a fost si atunci in spatele manevrelor.

   Reply
  2. Yeba

    @Sam85 , e un Zeus cu puteri limitate prin lege, aia e sacră….stai să-l vezi întors, nu vezi ce se joacă. …

   Reply
  1. Luminita

    @Florina ce nu a pus Sorina in discutie este daca Antonescu are credentialele necesare sa participe la o sedinta  CSAT, daca are certificat ORNIS si cum au permis sefii SIE si SRI o atare abatere de la regulile stricte ale sigurantei nationale.

   Reply
    1. Luminita

      @Florina sunt convinsa ca intrebarile astea si le pun deja unchiul Sam si tanti Angela, ingroziti ca temele/informatiile ce tin de siguranta nationala ale unui stat aliat si partener strategic important au devenit jucarii in mana unui descreierat 

     Reply
 9. Yeba

  Noi aici pe blog am cam crezut că scăpăm de Ponta în săptămâna plagiatului. Ne-am dovedit naivi. Acuma om fi realiști?

  Reply
 10. eugeni

  Critica declaratiei lui TB.
  1. De ce TB nu a avut conferinta de presa cu acest mesaj?
  2. Poreclindu-l pe CA paiata oare nu isi indeparteaza pe cei pe care, poate ii facuse sa se indoiasca?
  3. Amenintand asa direct cu inchisoarea pe toti, (care se pare ca sunt multi) nu cumva a gresit startegic?
  4. Daca178 au votat reducerea salariilor (din 256) asta inseamna ca reducerea salariilor a fost o masura proasta?.
  5.Daca nu stie cui sunt vanduti asta inseamna ca serviciile l-au parasit?
  6. Daca a stiut mai de demult despre acesta treaba cu suspendarea(dupa cum a declarat) de ce nu i-a arestat de atunci?
   
  Vedeti, TB a avut primul mesaj care mi-a placut astazi.
  L-am ascultat de zece ori pentru ca era oaerce ce ma zgaria. Mi-am scris gandurile. Va rog sa mi-le demontati si sa mi spuneti unde gresesc?

  Reply
  1. eugeni

   scuza-ma daca apare asa. Nu a fost intentia mea.
   1. Denumirea exacta : Lovitura de stat
   2. Destructurarea statului de drept
   3. Destructurarea serviciilor

   Reply
    1. eugeni

      @sanantonio  @Rezon
      No way. singurul warning este ala de radiatii protisometrice care il mai dau cand fac o greseala de ortografie :).
      
     De exemplu la punctul 2, adevarul ca cine nu s-a lamurit pana acum nu se va lamuri. Asa ca imi retrag punctul 2

     Reply
  2. OstapBender

    @eugeni Ti se pare ca Floricel este altceva decat o paiata?
   Stie cui sunt vanduti si stie toata lumea, dar e un pic mai complex de pronuntat.
   Cei 256&comp sunt pasibili de inchisoare.
   Presedintele nu poate dispune arestarea nimanui. Poate doar in jocurile video.

   Reply
   1. eugeni

     @OstapBender
     Paiata este perfect. Pesonal eu zic ca se putea mai rau (sau mai bine) depinde din ce punct de vedere o iei.
    Sper din toata inima  sa faca inchisoare. (aici as avea cateva preferinte – Ghise, Nicolaescu,quariu, Feneqiu si biensur Voiculescu)

    Reply
    1. eugeni

      @Canadiana  @OstapBender
      si asa ramana parlamentul fara voturi? asta poate vota pentru toti care vor fi lipsa 🙂
      
     ps. mea culpa.

     Reply
  3. Luminita

    @eugeni cred ca la aceasta ora, ambasadorul american este deja ud pe pantaloni afland ca; personajul aflat interimar la butoanele unui stat aliat strategic al USA da din casa cu voiosie pe sticla detalii si informatii despre subiectele discutate in CSAT si ca, mai ingrijorator, sefii SIE si SRI au pactizat cu el „am fost toti cei de fata de acord cu demiterea lui Opris” in timp ce un dubios lobbyst rus isi face de lucru prin Romania amusinand “investitii” in sectorul energetic.
   N.B. Daca a avut oaresce informatii despre ce i se pregatea, nu putea interveni direct fara a desconspira „sursele” din interiorul clanului pucistilor.  A fost surprins de viteza desfasurarii lucrurilor si nu a avut timpul necesar èentru masuri de contracarare

   Reply
  4. Never G

    @eugeni  E dreptul lui sa spuna ce crede de cuvinta si cum anume. Este acuzat de reducerea salariilor de 256  parlamentari din care 178 au fost deacord atunci. Cum se numeste asta? Serviciile nu sunt subordonate unui om. Ele au rolul sa apere statul si sa ofere informatii presedintelui care acum interimar e Antonescu. Intr-un stat de drept se aresteaza pe baza de probe si hotarare judecatoreasca, nu pe baza unor informatii.
    

   Reply
 11. SimonaM

  De pe twitter:
   
  Viviane Reding
  The European Commission is sending a clear message to Romania today. The rule of law is the foundation of our European Union #EU
   

  Reply
  1. revealer

    @oglinjoara Poza cu Voicu, votand cu doua maini. 
    
   Si caption: „Ma numesc Catalin Voicu si am votat pentru libertate”

   Reply
  1. Canadiana

    @VelculescuVictor 
   summary, ca nu mai am rabdare sa citesc o alta analiza a loviturii de stat. pleeeease.

   Reply
   1. valid

     @ny2 pai nu pot vedea nici macar filme inregistrate. nu-l pot vedea pe base cind zice paiata. ce naiba si rds-ul a intors armele.

    Reply
    1. Sam85

      @valid  @ny2 nici la mine nu merge, si nu merge nici video-ul de he hn, din cate observ nu merge nimic video, doar youtube, tot rds

     Reply
    2. revealer

      @Sam85  @valid  @ny2 La mine HN nu merge, dar B1 functioneaza. RDS stick, dar filmul de la B1 l-am vazut mai devreme pe RDS cablu.

     Reply
  1. VelculescuVictor

    @Merechene
    Mai grav e ca el crede ca a avut conferinta …
   Astai problema lui Crin…

   Reply
  2. VelculescuVictor

    @Merechene
    Mai grav e: ca el crede ca a avut conferinta …
   Asta-i problema lui Crin…

   Reply
   1. Merechene

     @VelculescuVictor  problema lui crin nu stiu care e , dar a Dacianei  este ca va fi single mom in curand!!

    Reply
   2. Yeba

     @VelculescuVictor  , Crin a fost la conferință pe A3.. Eu nu cred că Maior și Mele au fost de acord, n-am date, dar mă gândesc. În orice caz era infinit mai comod să-l scoată pe Fota la înaintare, cum ar fi fost să zică „N-a vrut șeful SRI.”

    Reply
  1. ny2

    @gupi de-aia in asemenea situatii o intreb pe fiica-mea in ce context a citit/auzit chestia despre care vrea explicatii :))

   Reply
 12. DanCanada

  Deci e clar cum se va desfasura saptamina urmatoare: vor aparea bombe tot mai mari in mas-media normala cum ca pacalicii astia sint dementi, tradatori de tara si vinduti mafiotilor. Ar trebui sa se roage la toti sfintii sa ramina Base presedinte pentru ca daca nu, Base & co au sa spill ALL the beans 🙂

  Reply
   1. Canadiana

     @anarchix  @DanCanada 
    i sure hope so. dar ramane de vazut…. prea se misca repede pucistii.

    Reply
  1. Yeba

    @revealer Ăștia n-au fost în comisie. Ce relevanță are? Vrea HN să ne intimideze? Deci ăștia s-au deranjat pentru Pupil, dar nu aveau obligația să verifice și nici prezența lor nu e garanția calității și proba neplagiatului, au ascultat 10 minute de spici, l-au felicitat și au trecut la fursecuri.

   Reply
   1. revealer

     @Yeba Nu ca le iau apararea astora de la Hotnews, dar asta scrie in raportul comisiei de etica. Iar remarcabil este scris in articol cu ghilimele.

    Reply
 13. Sam85

  Un amic de-al meu a gasit un mod inovativ de a convinge electoratul USL sa stea acasa
  „Cati germeni si bacterii misuna pe stampilele alea de vot, oho .. 
  Multi au luat ciuperci, SIDA, sifilis, herpes si cate alte boli dupa votare.”

  Reply
 14. Canadiana

  deocamdata, acuzatiile lui base nu au suport. uslamul o s-o dea cotita. poate stie base mai multe? poate nu. el doar banuieste ceva? ahhhhh, suspansul ma omoara.

  Reply
  1. MariusBadea

    @Canadiana Remeber:
   – Tariceanu: nu exista niciun biletel roz.
   – Udrea: uite biletelu’
   Base i-a adus pe terenul ales de el pentru atacul final. Urmeaza (probabil) imagini cu politicieni la intalniri de taina cu A.K.

   Reply
   1. Canadiana

     @MariusBadea 
    i don’t know. m-am uitat la b1 si el tot o dadea cu referendumul dupa ce pomenise de ‘lovitura de stat’ si dezmembrarea tarii. mixed, very mixed.

    Reply
    1. Canadiana

      @ny2 timpul nu e in avantajul lui base, ci al paiatelor. daca are ceva de spus, sa zica mai repede.

     Reply
    2. MariusBadea

      @Canadiana Tinta lui o reprezinta votantii „neutri” care nu iubesc USL-ul dar ar vota pentru demitere. Sa nu-ti imaginezi ca si-ar permite sa arunce cu vorbele aiurea daca n-ar avea un as in maneca.

     Reply
    3. MariusBadea

      @Canadiana  @ny2 Daca ai observat, in general bombele de presa apar vinerea. Asa ca ma repet (am spus-o mai devreme): ai putintica rabdare.

     Reply
    4. Canadiana

      @ny2  @MariusBadea 
     auf wiedersehen tutun, am trecut pe electronice. dar ma face base sa o dau pe naturale 🙁

     Reply
    5. ny2

      @Canadiana  off-topic, sfatul meu este sa incerci plasturi, eu asa m-am lasat (acu aproape 7 ani)

     Reply
    6. Canadiana

      @ny2 
     ma lasasem de tot, de 5 ani, dar a venit uslamul la putere si mai pufai la electronice….ii dau in judecata pt. ruinarea sanatatii (si a buzunarului

     Reply
    7. SimonaM

      @hope18  Încearcă cu electronice. Cu timpul le lași fără chinuri. La mine se fac 4 ani zilele astea…

     Reply
    8. Canadiana

      @SimonaM  @hope18 
      
     pai m-am lasat de 5 ani abia acu ma ‘joc’ cu electronicele, din cauza de ‘paiate’ 😉

     Reply
    9. SimonaM

      @Canadiana  @hope18 Mi-e frică să mai aprind vreuna, chiar și electronică. Taică-meu, care s-a lăsat acum 40 de ani, zice că dacă aprinde o țigară acuma trece înapoi la 2 pachete pe zi fără să clipească.
     Nu mă risc. 😀

     Reply
    10. ny2

      @hope18 nu gumele, alea sunt frectie. tigara electronica n-am incercat-o, doar plasturii. in 2 luni eram brici si de-atunci n-am mai fumat deloc

     Reply
    11. EleninaNicuţ

      @SimonaM  @Canadiana  @hope18 in cei 2 ani in care m-am lasat, apai m-apuca periodic si pe mine, de ieseam pe balcon sau casa scarii sa miros de la vecini, ca Nastratin Hogea :-))

     Reply
    12. Canadiana

      @EleninaNicuţ  @SimonaM  @hope18 
     eu urasc mirosul de tutun. dar imi place gestul in sine. 

     Reply
    13. SimonaM

      @EleninaNicuţ  @Canadiana  @hope18 Io am căpiat la Ghilimele, plecam amețită acasă :))))))
      
     Da, electronicele mele erau cu nicotină. Și în timp n-am mai simțit nevoia să fumez, pur și simplu.

     Reply
    14. ny2

      @SimonaM  @EleninaNicuţ  @Canadiana  @hope18 banuiesc ca si plasturii functioneaza pe acelasi principiu, cantitatea de nicotina se reduce treptat, de la 21 la 14 si apoi 7 mg pe zi. asta, cum am scris, in 2 luni, etapele fiind 1 luna – 2 sapt – 2 sapt

     Reply
    15. Taticu

      @SimonaM  @EleninaNicuţ  @Canadiana  @hope18 Bai, frate, suntem intr-o lovitura de stat in desfasurare si fetele discuta de tigari electronice, fumat pe casa scarii, plasturi etc!
      
     Fetele, ca florile, hai sa mai invigoram discutia cu un „Puie Monta” pe post de Zippo!

     Reply
    16. hope18

      @SimonaM  @EleninaNicuţ  @Canadiana
      pana la urma de ceva trebuie sa mori.Ma deranjeaja costul

     Reply
    17. SimonaM

      @Taticu  @EleninaNicuţ  @Canadiana  @hope18 Am băgat 137 de comentarii azi. Am obosit. Nu mai zic nimic. Na.

     Reply
    18. hope18

      @SimonaM  @Taticu  @EleninaNicuţ  @Canadiana
      cred ca si eu ma duc sa fac nani.Traiesc intr-o si cat in doi ,cu ajutorul trdatorilor astia.Asta ma cam oboseste

     Reply
    19. ny2

      @Taticu  @SimonaM  @EleninaNicuţ  @Canadiana  @hope18 sa vezi cand ne-om apuca sa vorbim de diete :))
      
     Puie Monta!

     Reply
    20. Canadiana

      @hope18  @SimonaM  @Taticu  @EleninaNicuţ 
     cine mai vrea filme de groaza. adrenalina ne-o ofera puie monta, tu-i mortii lui.

     Reply
    21. hope18

      @Canadiana  @SimonaM  @Taticu  @EleninaNicuţ
      culmea este ca mie nici nu-mi plac filmele de groaza

     Reply
    22. hope18

      @Canadiana  @SimonaM  @Taticu  @EleninaNicuţ
      sorry Like e valabil ,ti-am spus ca am obosit:)

     Reply
    23. Yeba

      @ny2  , nu despre diete! Nu! Poa să fie și lovitură de stat, că eu fumez rar, dar mănânc de stres! Mai bine să ne uităm la înregistrări pe A3 să prindem momentul când află de emisiunea lui Turcescu,

     Reply
    24. hope18

      @Canadiana  @Yeba  @ny2
      eu am baut o cutie de bere(si asta ingrase),dar simteam nevoia sa ma linistesc

     Reply
    25. Taticu

      @ny2  @Canadiana  @Yeba Mai… Voi nu va potoliti… chiar vreti sa ajungeti la discutia despre diete, nu?

     Reply
 15. Rezon

  Predoiu:  „Procedura suspendarii este, din punct de vedere politic, o eroare si, din punct de vedere juridic, un abuz”

  Reply
  1. cristihan

    @Rezon Iar rezultatul e previzibil… (spunea asta intr-un context din care reiesea ca e cam degeaba)?! Ati inteles si voi la fel?

   Reply
  1. Rezon

   Footnote pentru cei nascuti in 1989 si dupa. Asta e leul stravechi, al Republicii Socialiste ROmania

   Reply
   1. Gramofonu

     @EleninaNicuţ  @Rezon Un covrig cleios cu urme de mac. Daca n-aveau mac, atunci puneau mai putina sare.

    Reply
   1. FlorinS

    nu-ti merge streamul? asta e inregistrare, intr-un articol. vezi linkul dat de Xilef mai sus. 
    dar eu sunt tot cu rds si-mi merge! 

    Reply
 16. DanCanada

  USL ar trebui loviti la bani: sa se faca un total cit a costat Romania tot teatrul asta in ultimele doua luni inclusiv devalorizare leu + referendumul. Suma sa fie imputata USL-ului. Daca tovarasii dau faliment, n-au decit sa plece la Moscova.

  Reply
 17. Taticu

  Da, chiar. Daca doar Fota s-a opus indepartarii sefului STS inseamna ca Melescanu si Maior nu s-au opus…?

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Taticu ce chestie, taman descoperirea asta am lansat-o si eu pe FB :-)) v-am spus eu ca telepatia salveaza Romania :-))

   Reply
 18. eugeni

  Oameni buni, daca fac socoteaua Fota a fost singurul care s-a opus. n-1 au fost de acord. Credeti ca este bine? Mie mi se face frica si ma gandesc la „nasu'” lu Ponta si „sefu'”lu’ ala cu sie

  Reply
  1. Never G

    @eugeni Ai dreptate! Te cutrmuri cand vezi ce se intampla. Oare cati patrioti au mai ramas la butoane? 

   Reply
  1. Lilisan

    @VelculescuVictor Da, atat cat am apucat sa aud mi-a taiat rasuflarea si mi-a provocat palpitatii. E asa romantic…

   Reply
 19. Hongse

  Da Cristoiule, azi ai scris un articol şi un atac fulminant, dar ieri făceai sluj ca un căţeluş. Mai încearcă.
   

  Reply
  1. Never G

    @anarchix Inca nu s-a terminat spectacolul politic. Plangerea penala are mai multe tinte: atac la Base si ceilalti, atac la justitie, atatarea sustinatorilor usl sa tinteasca pedepsirea celor reclamati. Aici e o adevarata lucratura.

   Reply
   1. anarchix

     @Never G  @anarchix E clar. Dar cu toate astea sunt foarte optimist in privinta referendumului. Or daca Bas ecastiga, cred ca multi or sa fie trasi in teapa pe bune de data asta, national security -wise.

    Reply
   2. hope18

     @Never G  @anarchix
     da vor sa-i atace dupa referendum(in orice situatie iese la ref.sau nu)De crezi ca si-au pus codita aia in legea referendumului (Parlamentul hotataste) ?

    Reply
 20. GabiDumitru

  Fratilor,ce-am vazut noi in seara asta,adica Base si Turcescu,a fost pregatirea de artilerie.
  Maine sau saptamina viitoare avem atacul propriu-zis.

  Reply
   1. Gramofonu

     @anarchix  @GabiDumitru Hai sa nu ne entuziasmam, ca am vazut multe filme cu batai si nu-i chiar asa.
    E atac pe 3 fronturi simultan. Or, cu arme cu precizia la hectar n-am prea vazut ofensive.
     
    Am sters partea cu pariul pe care l-as face, e sensibil.
     
    P.S.: am popcorn, miine imi cumpar cola. O sa am nevoie in weekend.

    Reply
    1. Gramofonu

      @anarchix Intelege-l, are si el o virsta, oboseste repede…ca de exemplu, imediat dupa preludiu

     Reply
  1. revealer

    @Sam85 http://www.b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-paia-a-de-la-cotroceni-i-clica-sa-de-ticalo-i-vor-raspunde-in-fa-a-legii-33490.html

   Reply
 21. Gramofonu

  Dupa o zi fierbinte ca asta, anunt oficial: daca vine Base simbata si zice: „gramofoane, treci si voteaza ca te ia mama dreq”, io ma duc.
  Da’ fix asa sa zica.

  Reply
  1. Gramofonu

   off topic: sa inteleg ca daca Base zice „gramofoane, treci si voteaza”, mai merg inca 5 insi? 😀

   Reply
  2. Never G

    @Gramofonu Lucrurile sunt mai complicate decat stim noi. Urechile ciulite si facem ce spune Base. El stie cel mai bine ce trebuie facut. N-are rost sa-i punem piedici.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Never G Da, acum stie ce trebuie facut. Sa zica formula magica si se rezolva. „va ia mama dreq”

    Reply
 22. DanCanada

  Dupa faza asta cu „paiata” si „lovitura de stat”, sa nu treaca boii la next phase russian style: atentat la Base.

  Reply
   1. DanCanada

     @Gramofonu Nu fac ei, doar dau mina libera lu’ Kondy. Si ca dau foc la tara ii convine tot rusului. Pe ei ii doare-n kr ca de obicei sau nici nu-si dau seama.

    Reply
  1. Lilisan

    @DanCanada M-am gandit si eu la asta. Dar depinde pe ce se bizuie, pe cine le tine spatele. Ar trebui sa aiba deja armata si serviciile pentru asta si, evident, nu au pe toata lumea.

   Reply
  2. Boghy

    @DanCanada Daca fac asta, si sunt capabili, va iesi razboi civil. O sa-i atarnam de picioare ca pe Mussolini.

   Reply
 23. Xilef

  Aveti idee, o fi undeva vide-oul cu Base facandu-l pe Crizel paiata ? Ca am prins ultimele 5 secunde 🙁
  Sper sa-l puna astia de la B1 rapid.

  Reply
    1. Never G

      @Xilef Dupa emisiune cred ca o pune la inregistrari. S-ar putea sa dea secventa si la stirile de la ora 24.

     Reply
   1. subway

     @Merechene  @Xilef De acum inainte, cand ma voi simti depasit de vreo situatie oarecare, ma uit de veo 2 ori la inregistrarea cu Base de asta seara si o iau de la capat.

    Reply
 24. Boghy

  Eu stau si ma intreb cum poate sa numeasca asta „lovitura de stat” dar in acelasi timp sa cheme la vot ca s-o legitimam. Ce plan poate sa aiba ? Ce stie el si noi nu ?

  Reply
  1. FlorinS

    @Boghy Da mesaje separate pentru cine trebuie sa inteleaga:
   – sustinatorii lui – boicot
   – iar pe cei care ar vota Da pentru ca ‘ sunt suparati pe el’ ii convinge sa voteze nu
    
   Astfel pe de o parte nu se realizeaza pragul pentru validare, dar in acelasi timp obtine si cel putin 1 in plus care sa spuna ” nu” 
    
   Azi la RRA a spus ca el cheama oamenii la vot, dar nu se pozitioneaza impotriva PDL care invita la boicot ( nu mai stiu exact cuvintele, dar asta a fost mesajul; ba chiar a ‘ certat-o’ pe moderatoare ca pune intrebari a la antena 3)

   Reply
 25. clop

  mai colonistilor, liniste la galerie! eu tot pesimist sunt. mira-m-as ca boborul roman sa inteleaga si sa actioneze in consecinta. 🙁

  Reply
 26. Boghy

  Hai ca acum are Base 2 motive sa cheme la boicot. Aia cu rusnacul si aia cu STS-ul. Daca nici acum….

  Reply
  1. FlorinS

    @subway Nu cred ca o sa ceara asta, ar intarata si mai mult boborul care vrea sa spuna da din cauza eba si udrea, dar caruia a inceput sa le cam tremure pantalonii si la ce face useleul. 
   i-ar convinge ca isi apara scaunul. o sa mearga in continuare pe ‘ vedeti ce aveti de ales, europa sau rusia!’  pentru cei de mai sus si subliminal cu boicotu pentru ‘ ai lui’ ca’s mai destepti si inteleg 😉

   Reply
 27. GabiDumitru

  Base: „lovitura de stat…data de o gasca de tradatori de neam,va asigur ca vor plati pentru ceea ce fac.”

  Reply
  1. musiuplugary

    @GabiDumitru deocamdata situatia arata ca in loc de „vor” e „voi” si dupa „fac” mai e un „ei”.

   Reply
 28. subway

  Repet, nu l-am mai vazut pe Base asa nervos. Cred ca deabia acum incepe spectacolul. I-a facut pe uslasi cum ia venit la gura. A repetat apasat de cateva ori „lovitura de stat”.

  Reply
  1. GabiDumitru

    @subway
    Nu era  nervos.Nervozitatea inseamna anxietate,nesiguranta.
    
   Base era aspru si hotarit.

   Reply
 29. Rheia

  Bine că vă uitați la televizor, în loc să salvați un om năcăjit de la neștiință…. Sadici….

  Reply
  1. ny2

    @Rheia s-a enervat Base, i-a facut pe muie ponta si pe crizel (plus restul) clica de ticalosi. i-a mai zis lui crizel „paiatza de la cotroceni” si-a declarat ca toti vor raspunde in fata legii. a mai zis ca e lovitura de stat in desfasurare, se incearca  destructurarea Ro

   Reply
  2. Ilinca

    @Rheia Interventie scurta si la obiect a lui TB: „lovitura de stat in desfasurare, tara e vanduta!” 

   Reply
  1. Lilisan

    @subway Ash, ii da inainte cu poporul destept care alege pe 29. Ori e incurabil, ori da militaria jos din pod.

   Reply
    1. Yeba

      @Lilisan , da, da, stii ca el vorbeste clar cand vrea, MRU e ăla care spune ”poate” în 1 200 de cuvinte.

     Reply
 30. DanCanada

  Deci baietii din campania lui Base trebe doar s-arate ca Ponta si Crin ne baga mortu’ rus in casa + melodia „Noi sintem romani” in background. Tot boborul o sa inteleaga.

  Reply
  1. Rheia

    @DanCanada Din păcate, mortul rus e întotdeauna foarte viu, dar nu te prinzi decît după ce ți-a halit creierii.

   Reply
 31. Hongse

  „Prietenii ştiu de ce”
  (tocmai l-a întrebat Turcescu cum e cu avionul lui Antonescu, şi Pora a zis ceva că e al unui rus)
   

  Reply
 32. ny2

  haha, ala mic cu capul mare aminteste de 29 iulie ’47 si guvernul petru groza, face paralela cu anti-rusismul lui Base si referendumul de pe 29

  Reply
 33. Hongse

  Taci drace. După Iorgulescu ei sunt în opoziţie. (ceva mai devreme aberase pe tema că nimeni aflat la putere nu face o lovitură de stat)
   

  Reply
 34. Yeba

  Am ascultat cu pauze, recapitulez tov. K a venit în RO în perioada Hidroelectrica faliment si a aranjat suspendarea. Că tot ziceam că a fost profi. Ăștia nu legau atâtea fire. Am mai pierdut ceva?

  Reply
  1. Merechene

    @Yeba Domnule Ponta, este adevarat ca in data de… v-ati intalnit cu AK in camera de hotel a acestuia ? 😀

   Reply
  2. Rezon

    @Yeba Incercarea de debarcare a sefului STS, blocata azi in CSAT de consilierul pe aparare al lui Basescu. Dar cred ca K plecase deja. Probabil o lasase personalului administrativ tranzitoriu pe to-do list

   Reply
  1. ny2

    @GabiDumitru mama ma-sii de treaba, se tine un meeting scurt la biuro si atunci se gaseste si gusa sa apara, cand nu-s io pe faza :)). ce-a zis omu?
    

   Reply
  2. anarchix

    @GabiDumitru s-au aflat indeajuns de multe. acum cine are urechi sa asculte.
   Ponta e terminat. La fel Antonescu. Cum s-ar spune in limbaj de intelligence astia doi sunt burnt assets.

   Reply
 35. Hongse

  A fost Kondyakov în România şi Guşe n-a dat şi el o bere, că doar îs pretenari, ce dracu… Nesimţitu.
   

  Reply
   1. Luminita

     @elgreco  @Rezon pai comunicatii BEC se asigura de STS, tot ei ai si celebru soft de depistare a votului multiplu pe care Rus ar fi trebuit sa il solicite pentru implementarea in sistem avand in vedere ca referendumul este un scrutin in care se poate vota si in alta localitate decat cea de domiciliu

    Reply
  1. Lilisan

   Deci: Ce spunea Ambasada SUA despre Ponta dupa alegerile pentru sefia PSD din februarie 2010
    
   Telegrama trateaza alegerile pentru sefia PSD din februarie 2010, atunci cand Victor Ponta a fost ales presedinte al partidului in dauna lui Mircea Geoana.
   „Un absolvent de drept, Ponta a fost ales personal in 2001 de catre Premierul Nastase sa conduca Corpul de Control al Guvernului. Cu toate aceasta, Ponta este considerat ca fiind un ferm opozant al reformei efective a sistemului judicar. Cele mai de luat in seama ONG-uri il detesta, iar ura sa fata de fostul Ministru al Justitie Monica Macovei – un reformist muncitor si energic – este notorie. El este de parere ca concentrarea atentiei asupra coruptiei la nivel inalt este gresita si ca reforma ar trebui sa se axeze pe mica coruptie”, apare scris in documentul trimis la Washington.
   Intr-un comentariu al Ambasadei SUA, marcat ca atare in telegrama, se spune ca: „Indatorarea lui Ponta fata de garda veche, tineretea sa, conexiunea sa cu Nastase si provocarea de a gestiona de unul singur multiplele interese de grupuri in PSD fac ca perspectivele pentru o reforma reala in PSD sa fie foarte slabe. Victoria sa poate fi considerata ca fiind revenirea lui Nastase si, cu siguranta, razbunarea lui Iliescu impotriva lui Geoana. Este prea devreme sa judecam daca alegerea lui Ponta reprezinta un start nou pentru PSD sau e doar un paravan pentru aceleasi misculatii Iliescu-Nastase din trecut. Nu ne asteptam ca aliantele strategice ale partidului sa se schimbe prea curand, dar ar putea fi o schimbare in ceea ce priveste tacticile vis-a-vis de PDL si PNL. Ponta nu impartaseste aversiunea instinctiva a liderului PNL Crin Antonescu pentru presedintele Basescu, ceea ce ar putea sa insemne ca va avea colaborari punctuale cu PDL. In plus, tineretea lui Ponta reprezinta o provocare pentru un Antonescu in varsta de 50 de ani, care pana azi si-a facut un brand ca fiind <<candidatul tanar>>.”

   Reply
   1. Yeba

     @anarchix Nu m-ar misca nici o secundă, sunt pline cimitirele de victimele făcute de stirpea lor..

    Reply
    1. anarchix

      @Yeba Pe mine m-ar misca. De bucurie! M-as duce la mormintele lor si as face ceva pe ele. Pozele trimise la handlerii rusi cu sugar on top.

     Reply
 36. MariusBadea

  Asta-i doar preambulul! Mai urmeaza…
  Spunea cineva aici ca Base se comporta ca rechinul cand simte miros de sange. Face cercuri din ce in ce mai mici…

  Reply
   1. Rheia

     @Boghy  @elgreco Apropo, să vedeți ce bine-i stă pozei lui Mazăre pe coșurile de gunoi din Constanța! Pînă și-acolo l-au lipit votacii lui! (Asta, că tot se întreba cineva cîtă prostie e-n țara asta. Nesfîrșită, fraților, incomensurabilă!)

    Reply
 37. digg4pip

  mai da si hotnews stiri: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12835887-crin-antonescu-cerut-csat-revocarea-sefului-sts-iulian-fota-opus.htm

  Reply
    1. Rezon

      @elgreco  @romanicu SIE si SRI sunt integrate bine cu Vestul. Probabil au iesit din experctativa

     Reply
    2. elgreco

      @Rezon  @romanicu As paria ca in viitorul apropiat vor fi niste sinucideri in tabara uslamista….din dragoste…

     Reply
    3. Hongse

     @romanicu@Rezon@elgreco
     Nah, Clark are treabă cu gazele de şist. L-au dat afară din armată de mult.
      

     Reply
 38. Taticu

  Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, ca a propus in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii revocarea din functie a sefului STS, generalul Marcel Opris, dar decizia a fost blocata de consilierul prezidential Iulian Fota.
   
  „Eu am facut astazi in CSAT propunerea eliberarii din functie, revocarii din functie a domnului Opris. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toti membrii au votat aceasta propunere. Domnul consilier prezidential al domnului Basescu, Iulian Fota, care altfel este in concediu, s-a prezentat la sedinta si s-a opus. In felul acesta, nu am putut lua inca o decizie”

  Reply
 39. GabiDumitru

  Va dati seama ce ne fac rusii?
  Ne iau tot ce avem mai bun si,ca rasplata,ne „ajuta” sa ne cerem afara din UE.

  Reply
 40. Hongse

  Să mai zicem şi de firma de lobby pe care a angajat-o Ponta? G plus, face lobby pentru Putin,
   

  Reply
 41. Boghy

  Iata unde erau tradatorii. Atentatorii la siguranta natioanala. Acuzele aduse de ei lui Basescu se potrivesc de minune la ei. Si-au facut singuri rechizitoriul.

  Reply
  1. cristihan

    @Boghy Da, m-am gandit si eu ca au lansat ei primii acuzatiile ca sa poata sa spuna dupa aceea ca acuzatiile la adresa lor sunt doar o reactie penibila…

   Reply
    1. Xilef

      @GabiDumitru  @SimonaM  @cristihan Scrieti-i lui Turcescu acum, nu stiu unde trebuie scris.
     Sa zica asta in emisiune. Ar fi tare.

     Reply
    2. ny2

      @Xilef  @GabiDumitru  @SimonaM  @cristihan tocmai zice iorgulescu ca el nu vede nicio legatura, sa nu mai fim paranoici

     Reply
 42. elgreco

  Sc UnioSA la invitat pe Kondiakov (bingo , firma este principalul producator de utilaj pentru industria miniera)

  Reply
 43. clop

  scrieti aici ce si cum pt astia mai loviti de soarta care nu avem posibilitatea sa vedem istoria live la tv 🙂

  Reply
    1. Rheia

      @GabiDumitru  @meioza  @ny2 N-avem noi atîta imaginație cîtă prostie e-n țara asta. (Plagiez pe cineva, evident, dar nu mai știu pe cine. Pe lîngă imaginație, mă lasă acum și memoria….)

     Reply
    2. meioza

      @Rheia  @GabiDumitru  @ny2 Era și o lege a lui Murphy („există întotdeauna mai multă prostie decît poți tu să îți închipui”), dar se referea la prostia universală. Cum România este o țară specială, rezultă că și prostia din România este „mai specială”…

     Reply
   1. meioza

     @elgreco  @Hongse Doar vrea să pară. A bagat și el mîna în borcan cît a putut (cînd era ministru printre altele a cîștigat o licitație cu o firmă încă neînființată :D)

    Reply
  1. Yeba

    @Hongse domnule, este un bou autentic, care i-a secat nervii lui Liiceanu, pe când era ministru al Culturii. Nu se pune problema, nu se preface, dimpotrivă face tot ce poate.

   Reply
 44. oglinjoara

  USL atacă frontal libertatea de expresie.
   
  Ai spus ceva contra lor? Te acuză de defăimarea naţiunii şi subminarea economiei!!!
  Ăştia nu ne dau înapoi cu 5 ani, ci cu 50!
   

  Reply
 45. SimonaM

  via Angela Tocilă 
   
  ”În conformitate cu plângerea penală anunțată de Eugen Nicolaescu, fac un autodenunț și mă declar de pe acum infractoare pentru că am criticat USL-ul. Rog organele să-mi trimită niște mascați musculoși.”

  Reply
 46. SimonaM

  Turcescu zice că ”urmează ziariștii care au spus ”lovitură de stat”
   
  Se încălzesc pe băncuță Blogary și FB.

  Reply
    1. EleninaNicuţ

      @SimonaM  @Rezon da, adevarul e ca, la o adica, astia numai dupa litera cartii vor lega :-))

     Reply
 47. DanCanada

  Death by a 1000 cuts: ba treaba cu plagiatul, ba minciuni girla cu Bxlu’, ba datul in git al lui Geoana… Ba si tot nu moare Ponta asta. Oricum, drac mort nu exista.

  Reply
  1. Yeba

    @DanCanada Nu moare, că doar de-aia ai plecat, de lipești steagurile acum. Ăia ca el sunt mulți în RO, și anume pe lumea asta, nu pe ailaltă, și-i fac respirație gură la gură…

   Reply
 48. ny2

  Boureanu zice de plangerile penale impotriva liderilor opozitiei. Turcescu spune ca are informatii ca urmeaza plangeri impotriva ziaristilor care au folosit sintagma „lovitura de stat”

  Reply
 49. elgreco

  Iorgulescule prost esti……o da cuserviciile si Turcescu da cu reveru …care directori bre ca sint din partidele voastre … hahahahahaha

  Reply
  1. Hongse

   @elgreco
   Cum p…basca mea bă iorgulescule au fost discuţii personale!? Una a fost declaraţie de presă şi alta a fost interviu dat la teveu! 
    

   Reply
  2. Yeba

    @elgreco Iorgulescu este proasp[t vopsit la par, vopseaua e cu amoniac, e mai blocat pe prost dect de obicei.

   Reply
    1. valid

      @hope18  @anarchix pai si geoana ala, nu a avut delucru decit sa-si puna un mitoman sef de campanie.normal ca l-a sfatuit sa minta.

     Reply
    2. valid

      @anarchix  @hope18 nu era mai prost decit altii, din ce vad in zilele astea. doar ca astia-s mai tupeisti

     Reply
   1. anarchix

     @valid Geoana are un video pe blog in care spune ca inainte de treaba cu jacuzzi-ul lui Vnatu adus in discutie la dezbatere, Ponta, ca purtator de cuvant al lui, i-a zis lui Geoana sa minta. Nici mai mult nici mai putin.

    Reply
    1. Yeba

      @anarchix , da spus, săracul. imediat, atunci, asta nu e trucată, nu e acum, nu nimic. Tot n-am înțeles ce așteaptă ce așteaptă Marius Badea, dar aștept și eu!

     Reply
 50. Rezon

  Arc peste timp
   
  „Cum ii mai rabda fata pamantului pe dusmanii acestia care se duceau sa ne caute dusmanii in strainatate?! Il rugam din inima pe tovarasul Teohari Georgescu sa-i aresteze pe toti si sa-i trimita la munca in mina” (Sorin Toma – redactor la Scanteia, 1947)
   
  „Insemnatatea acestei dizolvari (a PNT – n.n.) consta in faptul ca ea consfinteste un faliment politic total al unui partid care nu mai avea ce cauta in viata politica romaneasca si tocmai din aceasta cauza isi cauta un punct de sprijin in afara hotarelor” (Silviu Brucan)

  Reply
    1. Merechene

      @anarchix da , stii, ca la gaini, le tai gatul si le lasi sa se zbata pana nu mai pot. 😀 

     Reply
 51. Rezon

  Kamikaze
  „Gâdea are buzele atât de mari încât l-a complexat pe Voiculescu, care acum suferă că are curul mic.”

  Reply
    1. valid

      @meioza mai aia de va inghesuiti la turcescu, macar povestiti ce vedeti sa stie sa amarastenii care nu au loc de voi. 🙂

     Reply
 52. oryon

  Stiati ca s-a promulgat L 131 din 17 iulie 2012? care modifica art 10 din L 3/2000? Adica NU MAI EXISTA CVORUM la referendum?
   

  Reply
   1. MariusBadea

     @cristihan Ca la cum reactioneaza Cristian Diaconescu, sigur mai iese ceva la iveala (am citat aprox.).

    Reply
    1. elgreco

      @MariusBadea  @teocharis  @cristihan Acum facem legatura cu intrebarea „Dar dumneavoastra ce interese nationale aparati”

     Reply
    2. hope18

      @valid  @Hongse  @teocharis  @MariusBadea  @cristihan
      nu Acum il arata pe ponta cum minte

     Reply
    3. valid

      @elgreco  @Hongse  @teocharis  @MariusBadea  @cristihan aha. eu sunt si mai fiert ca nici macar nu stiu la ce va uitati

     Reply
    4. ny2

      @valid  @elgreco  @Hongse  @teocharis  @MariusBadea  @cristihan deocamdata arata faza cu minciuna lui ponta apropos de mersul la Bxl

     Reply
    5. elgreco

      @ny2  @valid  @Hongse  @teocharis  @MariusBadea  @cristihan urmeaza faza cu Mihaela dragostea mea…in jacuzzi

     Reply
    6. elgreco

      @ny2  @valid  @Hongse  @teocharis  @MariusBadea  @cristihan concluzia este ca ii taie incet si cu rabdare.

     Reply
    7. hope18

      @elgreco  @ny2  @valid  @Hongse  @teocharis  @MariusBadea  @cristihan
      Eu i-as casapi ca au jucat tontoroiul pe nervii mei

     Reply
 53. Rezon

  Sebastian Lazaroiu  IFacebook)
  „Dezvaluire senzationala la 20.00 la Turcescu. Personajul care face legatura intre suspendarea din 2007 si cea din 2012.”

  Reply
 54. uncle fucker

  Auziți-l , fraților , pe muistul de Ponta  : ”Unde este plăcuța cu ÎNCEPUT DE TĂRICEANU , TERMINAT DE PONTA ? ” În contextul inaugurării unui tronson de autostradă …
  Omul a omis să-l menționeze și p-ăla ( sau p-aia  ) care a făcut-o .  M-am umplut de nervi !

  Reply
  1. el