Şansele PDL în colegiul 19

Sînt nule. Sau, mă rog, aproape nule, în condiţiile în care cele mai mari şanse de a candida din partea PDL le au ministrul de externe, Teodor Baconschi şi liderul PDL sector 4, Romeo Raicu. Cel puţin aşa mi-a şoptit Sereistul din Pădure (cei care citeau bleen.ro cînd eram în convalescenţe şi recuperări ştiu cine e Sereistul din Pădurea Baloteşti, aşa cum probabil îşi mai aduc aminte, cu nostalgie, şi de Domnişoara Locotenent Rochiţa Roz, un fel de Laura Cernahoschi, da’ mai brunetă şi mai tunsă scurt şi mai sportivă şi mai zîmbăreaţă şi mai mămoasă şi mai….anyway…iar mă acuză Florin că am luat-o razna). Dar să trecem la oile noastre, că uite aşa m-apucă un bovarism…. Deci, pe ce mă bazez? În primul rînd pe rezultatele de la Colegiul 1, cînd s-a văzut că în Bucureşti se votează politic, se votează partidul, nu omul, oricît de uninominale ar fi alegerile – şi la colegiul 1, dat fiind că nu erau în joc procentele totale ale partidelor, se poate spune că am avut uninominal pur. Se votează politic fiindcă la vot nu merg decît militanţii partidelor, adică în jur de 25-30% din totalul alegătorilor cu drept de vot. Militanţi care e cît se poate de normal să voteze cu partidul din care-şi trag seva existenţei, lipiciul pentru afişe şi energia cu care le dau capete în gură preopinenţilor, mai ales cînd miza e destul de scăzută, chiar şi pentru ei (în cazul mizelor mari, gen alegeri prezidenţiale pe muchie de cuţit, e posibil ca unii dintre militanţi să basculeze, atunci cînd se simt trădaţi, cînd partidul de suflet şi simţiri o dă în bară şi-l susţine pe, hai să luăm un nume la întîmplare, Geoană. Aşa că PDL are de luptat cu PSD, PNL şi PC, pe terenul lor, adică la umbra palmierilor şi a bibelourilor stradale ale lui Piedone. Şi cu cine merge la măreaţa luptă? Cu un ministru de externe care ar cîştiga fără probleme alegerile din Paris, arondismentul 19 (sînt atîtea? ţăranul de la Giurgiu nu ştie), şi Romeo Raicu…. ăăă…..şi Romeo Raicu. În condiţiile astea nu m-aş mira ca PDL să şi-o ia cu 70 la 30, ca-n colegiul 1. Şi de la cine? Nu de la PSD, nu de la PNL, ci de la partidul răpit cu scuterul, PC (asta cu „răpit cu scuterul” nu-mi aparţine, e furată de la Dragoş Muşat şi Ducu Hâncu). Chiar sînt curios care dintre cei doi (mă refer la Baconschi şi Raicu, nu la Muşat şi Hâncu) va fi trimis în faţa plutonului de execuţie pesedisto-penelisto-pecist şi cu cît va mînca bătaie de la Liliana Mincă (fosta şefă a Loteriei, dacă vă întrebaţi cine e).

Facebook Comments

47 Comments Şansele PDL în colegiul 19

 1. vasile_ no_ 5

  In sectorul 4 singurul contracandidat serios ,de calibru,pentru dna Minca L este ….Ogica!Pe asta trebuia sa il sustina PDL,iar Ogica daca era inspirat candida ca independent.Si asa nu cistigam la 4 din 69 cum a zis o cunoscuta moderatoare tv.(blonda)

  Reply
 2. Bleen

  @MicutzaCeKurai

  Nedo e traducătorul la Blogary. Dacă tu crezi că eram printre cei cîţiva care ştiau numele candidatului-surpriză (dacă l-ar fi ştiut mai mulţi, sigur ajungea în presă – trei sferturi dintre politicieni sînt de meserie, "sursă") – mă supraestimezi.

  Reply
 3. MicutzaCeKurai

  citez de pe HotNews: "Democrat-liberalii au folosit o adevarata strategie de a tine ascuns numele candidatului pentru colegiul 19. Conducerea PDL a aruncat pe piata, in ultima saptamana, numele grele, precum Teodor Baconschi, Octavian Bellu, Florin Calinescu, Monica Tatoiu, Daniel Funeriu si Gabriel Sandu. In urma cu doua saptamani, dupa analiza rezultatelor unui sondaj de opinie, Emil Boc i-a propus lui Teo Trandafir sa candideze pentru un mandat de parlamentar."

  @bleen, ne-ai tradus? ca te mai iert o data, apoi vin cu vitrionul.

  Reply
 4. para

  statutul PDL, in articolul 148 spune clar:

  “Pot candida pentru alegerile parlamentare numai militanţii partidului care au o vechime de cel puţin 3 ani în partid, o activitate ca militant de cel puţin 2 ani.”

  theophyle

  Reply
 5. para

  De ma mamo ek puro

  Ca stelau mercedeso

  Mercedeso so sela

  Hai romni ando dreapta

  Me si smechero baro

  Ai sima mercedeso

  Lo ke but hai dolarea

  Hora base itara

  Reply
 6. Bleen

  @Liana

  Teo are ceva de Băsescu în ea. La naturaleţe şi dezinvoltură mă refer.

  Are şanse mari împotriva Lilianei Mincă, şanse mici împotriva lui Piedone. Ca să cîştige Teo, Liliana Mincă va trebui să fie atît de nesărată, neconvingătoare sau antipatică încît să anuleze popularitatea lui Burt Spencer al sectorului 4.

  Dacă ar fi candidat din partea PSD-PC (şi PNL, să nu uităm), în colegiul 19, sectorul 4, cîştiga cu 85%. Aşa, din partea PDL, are şanse să cîştige la limită.

  Dar va trebui să-şi exhibe la greu inteligenţa, ca să iasă din cutiuţa de vedetă teve, căci va fi atacată pe tema asta.

  Una peste alta, este o decizie riscantă atît pentru PDL cît şi pentru Teo. Dar merită, zic eu.

  Reply
 7. para

  @Florin

  🙂

  În momentul în care, cu bună ştiinţă, absolventă de şcoală superioară de artă literară, promovezi, pentru rating şi bani, persoane ca aceasta de aici http://www.youtube.com/watch?v=MVRycglLytA , eu zic că în mod clar ai capitulat. Dacă îi chema să-i miştocărească, cum făcea pe la începutrile emisiunii, era ceva, dar pe la sfârşit se manelizase de tot.

  Tot ce e "popular" e bun?

  Nu neg că ar atrage voturi. Nu neg că e mai integră decât mulţi alţii.

  Reply
 8. para

  "Deci, dupa ce ca ne-a fost dat sa inghitim, in numele lui Traian Basescu, tot felul de manelisti, cocalari, pitipoance si odrasle de bani gata promovate in ultima vreme in PDL, dupa jenanta infrangere a acelui tanar imberb, posesor de nume cu rezonanta, in fata lui Radu Stroe, acum regina manelistilor, cea care a cultivat ce nu ar fi trebuit sa cultive in trecut si care a mai si castigat un purcoi de bani in felul acesta dezagreabil, ne este servita si ea pe tava acum? Cat tupeu pe mironosita asta! S-a tras de sireturi cu toti nespalatii, iar acum vrea sa revina in peisaj tintind ditamai functia publica. Cu toata simpatia pt Basescu si PDL, uneori ne cam forteaza limitele si se cam joaca cu nervii nostri."razvan, comentator pe hotnews.

  moralmente, sunt de acord cu el.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @para: nu e nimic moral aici, dupa cum nu e nimic imoral in ce a facut Teo. Iar miscarea e una foarte buna. Uitam cine e candidatul opozitiei: fosta sefa a Loteriei!
   Important e rezultatul, important e ca conservatoarea sa piarda. Iar Teo are o sansa pentru ca e populara chiar daca nu-i place lui "razvan". Nici eu nu ma dau in vint dupa micile ei ipocrizii. Dar e cu siguranta mai integra moral decit trei sferturi din Parlament, de asta poti sa fii sigur! Politica nu se face cu GDS. Preda a inteles lucrul asta. PDL are nevoie sa piarda onorabil. Sau chiar sa cistige. Alegerile, nu simpatia consiliului moral al internetului.

   Reply
 9. pd-listu

  surpriza … maine la 1100 pdl va avea o super oferta ptr colegiul 19… care va castiga la scor in fata triunghiului pc-pnl-psd …

  Reply
 10. Valexandru

  trebuie sa existe neaparat un candidat PDL in colegiul 19?

  Doar daca ai pe cineva care ii ia fata d-nei de la Loterie!

  V-ar placea o madama PDLista mai 'volubila' decat dansa?

  Reply
 11. Bleen

  Cred că băeţii de la Rahova urmăresc cu sufletul la gură serialul stenogramelor, poate, poate o fi implicat şi Bote în reţea. Voicu e cam plinuţ. Şi, ce e mai naşpa, are mustaţă!!!

  Reply
 12. gabhry_el

  Baconschi nu e votabil pentru Goguleproblememă.

  În colegiul 19 există numai Goguleproblmemă? Sau aceştia sunt majoritari?

  Dacă da, atunci PDL nu va cîştiga nu pentru că îl propune pe Baconschi, ci pentru că acolo e patria Doreilor.

  Reply
 13. ender

  Securistul meu din poieniţă imi spune ca mai sunt vreo doua variante. Ar mai putea fi vorba si de Daniel Funeriu sau de Gabriel Sandu. Ce nu îmi spune e dacă au vreo şansă. Cred şi eu însă, ca şi bleen, că un ministru în functie, indiferent care, ori un ilustru necunoscut nu va câştiga.

  Mirel, ce spui, nu candidezi tu? Cred că ai avea şanse mai mari decât oricare dintre cei amintiţi.

  Reply
 14. gabhry_el

  "Deci, pe ce mă bazez? În primul rînd pe rezultatele de la Colegiul 1, cînd s-a văzut că în Bucureşti se votează politic, se votează partidul, nu omul, oricît de uninominale ar fi alegerile – şi la colegiul 1, dat fiind că nu erau în joc procentele totale ale partidelor, se poate spune că am avut uninominal pur."

  Nu te bazezi bine.

  Tocmai pentru că a fost uninominal pur Prigoană/PDL a obţinut cît a obţinut.

  S-a votat partidul pentru că persoana nu a reuşit să mobilizeze pe altcineva înafară de membrii partidului.

  Uninominalul nu avantajează nici un partid, dacă partidele propun candidaţi de aceeaşi (non-)valoare.

  Reply
 15. gabhry_el

  dacă PDL propune o ţaţă – care poate fi şi masculină – cu ce se deosebeşte de oferta adversarului?

  experimentul "Honorius" n-a avut loc în arondismentul 19

  Reply
 16. gabhry_el

  nu tot ce e amuzant e şi adevărat

  dacă nici Baconschi nu e mai bun decît Liliana Ghervasuc, pe cine ar trebui să propună PDL să candideze, fie şi în fieful lui Piedone?

  pe Clouseau?

  Baconschi nu poate cîştiga decît în arondismentul 19?

  dacă vrei să scoţi la vot şi pe altcineva decît militanţii de partid, nu e bine să propui un candidat onorabil?

  cine ar fi, atunci, potrivit pentru asta?

  nu sunt de acord cu tactica de a face o propunere proastă numai pentru că acel colegiu nu este "sigur"

  Reply
 17. Pingback: Şansele PDL în colegiul 19 | Bleen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *