Simpatia ca formă de răzbunare

(un text despre America, din 2 noiembrie 2008 – cîtă premoniție!)

Una dintre principalele acuzaţii aduse admnistraţiei Bush (şi republicanilor în general) e că au făcut ca America să piardă imensul capital de simpatie câştigat în septembrie 2001. Ne facem că uităm un lucru: mare parte din simpatia acelor zile vine din frustrare şi invidie. Din plăcerea de a-l vedea la pământ pe cel puternic, ascunsă bine sub aparenţa compasiunii . Adorăm să-i compătimim pe cei puternici şi adorăm să compătimim în general.

Compătimirea e o formă de răzbunare şi întotdeauna, fără excepţie, ascunde un rânjet de satisfacţie. Iubim o Americă acoperită de moloz, praf şi sânge. Cu o singură condiţie: să rămână aşa. Suntem dispuşi să-l iubim pe cel care îl uram, atâta timp cât e la pământ. Cel pe care îl uram pentru că ne-a umilit ajutându-ne. Ori, cea mai mare umilinţă a Europei sunt anii în care şi-a revenit cu ajutorul Americii şi în care a ratat şansa nazismului şi a comunismului (ăsta e şi motivul pentru care noi, est-europenii, nu-i urâm pe americani: noi nu am ratat şansa comunismului). Iar această umilinţă a Europei s-a simţit răzbunată în 11 septembrie 2001.

America era condamnată să înceapă cele două războaie, din Irak şi Afghanistan. Nu din considerente economice sau care ţin de petrol ci dintr-un alt motiv: odată ridicat de la pământ, cel puternic nu poate pleca liniştit mai departe, şchiopătând sub privirile pline de compasiune entuziastă ale piticilor din jur, care astfel îşi văd răzbunată o întreagă istorie a frustrării (facerea de bine e futere de mamă, şi această zicală se aplică perfect relaţiei USA-Europa). Odată ridicat de la pământ, cel puternic trebuie să împartă pumni în dreapta şi în stânga, chiar şi la întâmplare. Nu ţintele sunt atât de importante, cât demonstraţia de forţă în sine.

Celălalt motiv, pe care autorităţile americane nu-l vor recunoaşte oficial niciodată, a fost formulat excelent de un ofiţer american: “Odată început războiul din Irak, teroriştii arabi din toată lumea vor fi atraşi de acesta ca fluturii de lampă.”  Ceea ce nu spune mass-media e că în irak şi-a lăsat oasele o întreagă generaţie de luptători fundamentalişti şi că acesta, pe lângă demonstraţia de forţă, e al doilea motiv al războiului din Irak. Al treilea motiv îl veţi vedea pe hartă.

Cu alte cuvinte, americanii erau condamnaţi să-şi încordeze muşchii în faţa lumii, să elimine fizic cât mai mulţi terorişti arabi şi s-o facă pe terenul acestora, nu să-i aştepte la New York. Războiul din Vietnam a arătat că războiul defensiv, limitat şi care respectă “sanctuarele” inamicilor, nu are nicio şansă de succes. Pentru a-ţi învinge inamicul trebuie să-i distrugi casa, masa, grădina de zarzavat, cârciuma, şcoala, drumul şi, în general, tot ce înseamnă infrastructură materială şi umană, tot ce înseamnă resursă şi comunicaţie, de la comunicaţia prin satelit (dacă are) până la taclaua din faţa porţii sau a moscheei. Iar pentru asta trebuie să fii prezent acolo unde sunt toate acestea, adică la el acasă.

Americanii şi-au pierdut întreaga simpatie a lumii în momentul în care s-au ridicat de sub dărâmăturile Gemenilor. O vor regăsi după alegerea lui Obama. Şi astfel, de la acel “Săracii, aşa le trebuia” din septembrie 2001 se va ajunge la “Săracii, aşa le trebuie”, în noiembrie 2008.

Facebook Comments

205 Comments Simpatia ca formă de răzbunare

 1. Glook

  Bleen Mai sa stii ca eu va invidiez pe astia calmi. Sa-mi dati si mie reteta la ce fumati voi 🙂 Ma apuc de fumat daca numa asa se poate.

  Reply
 2. hope18

  Inteleg ca protocolul la Bx.este sa ai un mandat niste stampile si ce-o mai fi nevoie.Daca ponta nu are mandat,cum il primesc aia la Bruxelles?Sunt si aia varza?

  Reply
  1. bilbofil

   hope18 Nu a explicat Băsescu că există un mecanism securizat de comunicare, la MAE, prin care au primit componența oficială a delegației României, cu Ponta în frunte? Cine consideră că mesajul de la MAE este fals, acela trebuie să facă dovada afirmațiilor sale…

   Reply
 3. Florina

  Înainte de ora 12, Bruxelles.- Bună ziua, domnule prim ministru, felicitări pentru învestire, cu ce ocazie avem onoarea să vă vedem aici?- Reprezint România la Consiliul European.- Dar de ce nu a venit preşedintele Traian Băsescu?- M-a trimis pe mine.- A, bun, sigur, sigur! Da’ hîrtie v-a dat?

  Reply
  1. sanantonio

   rezon Mi-a trecut și mie pentru o milisecundă chestia asta prin cap, dar e greu de crezut. A primit insigna, deci e confirmat ca șef al delegației. Pe de altă parte, fără mandat oficial din partea României, opinia cui o prezintă el? 

   Reply
    1. Never G

     IonescuLatul A mers la cacealma de la inceput. Tote actiunile lui au aratat ca stie ca incalca legea dar o face!

     Reply
 4. Bleen

  Tocmai am asistat și asistăm la o lovitură de stat. Tot ce putem face e să stăm calmi, să așteptăm evoluțiile și să vedem cum vor reacționa  forțele politice responsabile.

  Reply
  1. Nea

   Bleen Toate astea sunt posibile şi cu complicitatea tâmpă sau venală a unui Nicuşor Dan, Pipidi, majestatsa sa Mihai (ungătorul lui Năstase ca om al anului), a altora de care mi-e silă să-mi amintesc acum.  Ăstora le puţea dictatura lui Băsescu dar li se pare parfum democraţia lui Ponta. Şi după ei se iau alţi fraieri, cărora lămpaşul de miner li se pare farul călăuzitor al democraţiei.

   Reply
  2. bilbofil

   Bleen Cu calmul e aproape OK, cu statul am eu o problemă. Fiindcă e vorba de statul de drept.

   Reply
  1. bilbofil

   hope18 Parlamentul poate (nu trebuie), dacă te referi la măsuri politice și la cererea urmăririi penale.

   Reply
 5. sanantonio

  ”-Înainte de a-l nominaliza pe Ponta premier, ați discutat referitor la subiectul reprezentării României? -DA!”

  Reply
  1. sanantonio

   rezon Corect, de-abia azi s-a găsit un cap limpede la USL care l-a avertizat că pune România în dificultate dacă nu are mandat de reprezentare. Și nu are, că nu i l-a dat nimeni, nici măcar clubul ăla de șacali, Parlamentul.

   Reply
   1. Never G

    sanantonio A recunoscut si Ponta ca n-are mandat cand a spus ca daca nu vine presedintele se „sacrifica” el

    Reply
    1. sanantonio

     Never G Păi exact pentru ”sacrificiul” ăla îi trebuia mandat. Fără mandat, dpdv politic e ca și cum nu s-ar fi dus. Din nou, sînt curios cine va sta de vorbă cu el.

     Reply
    2. Never G

     sanantonio  Cred ca nu va fi ceva vizibil.  Nu-si vor permite sa jigneasca Romania chiar daca Ponta nu are mandat! 

     Reply
 6. Bleen

  ”Am fost unul dintre liderii UE care au susținut….” Domne, poți să zici multe despre el, dar nu-i poți reproșa limba română. Orice alt politician, de la istoricul Crin, la europeanul Ponta, trecînd prin delicatul Tăriceanu, ar fi zis: ”Am fost unul dintre liderii UE care am susținut….”

  Reply
  1. sanantonio

   rezon s-au prins fraierii ăștia, n-a reușit Ponta să-i fenteze. Urmează pozele de grup. Sînt curios cine se va abține să nu vomite și va da mîna cu Ponta?!

   Reply
 7. sanantonio

  „daca presedintele nu vine azi, voi reprezenta Romania la Consiliul European in baza mandatului dat de Parlament”Băse, urcă repede în teleportor, că mai ai timp să ajungi. Ponta zice că din cauza ta o să reprezinte el România, că n-ai vrut tu să mergi acolo pentru că ai rău de mare.

  Reply
 8. Boghy

  Bai, sper ca aia din sala de la Bruxelles sa-l trateze cum merita pe Ponta cand/daca va lua cuvantul sau cand intra in sala. Sa fluiere, sa bata din picioare, sa arunce cu pantofii, sa-si intoarca cururile alea grase si sa-si dea pantalonii jos… CEVA…ORICE…

  Reply
  1. Nea

   Boghy Cred că speri degeaba.  Politicienii europeni au dovedit încă odată că sunt de căcat. Dacă nu erau, ar fi transmis un semnal de susţinere îm favoarea prezenţei lui Băsescu, nu se jucau de-a neamesticul în treburili interne şi corectitudinea politică.

   Reply
 9. Ummagumma

  Avem mulți jurnaliști cu orientări politice sănătoase. Azi, Selma Iusuf:”o amintire cu năstasesă fi fost finele lui 2003. el era prim-ministru în plină glorie, eu un biet rookie, nou-nouță la biroul bbc de la bucurești. cum nou-venitul e și cel mai hărtănit, făceam teren ca berilă, băi băieți. ei, mă trimite desk-editorul din ziua aia în parlament special pentru năstase. trebuia să vin înapoi în redacție cu un răspuns la o întrebare dificilă (gen ai furat și dacă ai furat cît, că numai căcaturi d-astea mă puneau editorii să întreb:)) dau de el în parlament, înalt, maiestuos, înconjurat de gărzile solide și placide. trece năstese pe lîngă turma de jurnaliști, nu răspunde la nici o întrebare, pleacă, eu scai după el ca un vierme ignobil, microfonul mai mare decît mine, năstase cît un munte, eu abia ajungîndu-i pe la genunchi. io îmi urlam întrebarea de acasă că mi-era mai frică de editor decît de el. s-a uitat doar un pic cu coada ochiului spre mine. sigur, privirea era zdrobitor de indiferentă. nemaiavînd ce face, în disperare, i-am strigat înapoi „haideți domnu năstase că sînteți subiectul meu!” băi oameni buni, l-am făcut să rîdă”.

  Reply
 10. Ummagumma

  Avem mulți jurnaliști cu orientări politice sănătoase. Azi, Selma Iusuf:”o amintire cu năstasesă fi fost finele lui 2003. el era prim-ministru în plină glorie, eu un biet rookie, nou-nouță la biroul bbc de la bucurești. cum nou-venitul e și cel mai hărtănit, făceam teren ca berilă, băi băieți. ei, mă trimite desk-editorul din ziua aia în parlament special pentru năstase. trebuia să vin înapoi în redacție cu un răspuns la o întrebare dificilă (gen ai furat și dacă ai furat cît, că numai căcaturi d-astea mă puneau editorii să întreb:)) dau de el în parlament, înalt, maiestuos, înconjurat de gărzile solide și placide. trece năstese pe lîngă turma de jurnaliști, nu răspunde la nici o întrebare, pleacă, eu scai după el ca un vierme ignobil, microfonul mai mare decît mine, năstase cît un munte, eu abia ajungîndu-i pe la genunchi. io îmi urlam întrebarea de acasă că mi-era mai frică de editor decît de el. s-a uitat doar un pic cu coada ochiului spre mine. sigur, privirea era zdrobitor de indiferentă. nemaiavînd ce face, în disperare, i-am strigat înapoi „haideți domnu năstase că sînteți subiectul meu!” băi oameni buni, l-am făcut să rîdă”.

  Reply
  1. Hongse

   Never G Da, s-a trezit PDL? Mă rog, doar Ungureanu, nu şi Blaga, dar părea să fi vorbit în numele PDL

   Reply
 11. Ummagumma

  Iată că și jurnaliștii capătă o orientare politică sănătoasă. Azi, Selma Iusuf:”o amintire cu năstasesă fi fost finele lui 2003. el era prim-ministru în plină glorie, eu un biet rookie, nou-nouță la biroul bbc de la bucurești. cum nou-venitul e și cel mai hărtănit, făceam teren ca berilă, băi băieți. ei, mă trimite desk-editorul din ziua aia în parlament special pentru năstase. trebuia să vin înapoi în redacție cu un răspuns la o întrebare dificilă (gen ai furat și dacă ai furat cît, că numai căcaturi d-astea mă puneau editorii să întreb:)) dau de el în parlament, înalt, maiestuos, înconjurat de gărzile solide și placide. trece năstese pe lîngă turma de jurnaliști, nu răspunde la nici o întrebare, pleacă, eu scai după el ca un vierme ignobil, microfonul mai mare decît mine, năstase cît un munte, eu abia ajungîndu-i pe la genunchi. io îmi urlam întrebarea de acasă că mi-era mai frică de editor decît de el. s-a uitat doar un pic cu coada ochiului spre mine. sigur, privirea era zdrobitor de indiferentă. nemaiavînd ce face, în disperare, i-am strigat înapoi „haideți domnu năstase că sînteți subiectul meu!” băi oameni buni, l-am făcut să rîdă”.

  Reply
 12. victor.vb2

  Este deja clar: presedintele il va delega in mod oficial pe Ponta. In felul asta – din punct de vedere institutional – problema constitutionala se rezolva. Spre insa ca Basescu sa poata sa-i arda cateva smetii in direct lui Ponta, si sa castige puncte pentru alegerile din toamna. Acolo este batalia, iar pana atunci Basescu va trebui sa inghita multe, ca sa ramana la butonul magic care spune „presedintele numeste primul-ministru”.

  Reply
  1. SimonaM

   victor_vb2 Și la ce ne folosește un președinte la butonul magic dacă nu poate face nimic, nici măcar în legătură cu magia butonului?

   Reply
   1. Hongse

    SimonaM Băsescu e de vină. Ponta ar fi vrut să discute cu Băse la Bruxelles, să-i spună că respectă CCR, dar Băse trage chiulul.

    Reply
    1. sanantonio

     Hongse L-a chemat la întîlnire și i-a dat țeapa. Neserios, Băse ăsta: ”Du-te Victoraș, tu, înainte, că mă-mbrac și vin și eu acușica!”. După ce a inchis telefonul a-nceput să hăhăhăhăie de nu se mai poate opri nici acum. O să vedeți peste vreo 15 minute cum o să-l pufnească rîsul și pe Ponta, chiar pe covorul roșu pe care o să-l strîngă organizatorii cînd va trece el.

     Reply
   2. Alex D

    SimonaM El i-a zis lui Băse să vină la Bruxelles. Dar dacă el n-a venit, Pontică ce să facă acuma? Bine, o să reprezinte România, dar mai terminați și voi cu insistențele…

    Reply
   3. Alex D

    SimonaM El i-a zis lui Băse să vină la Bruxelles. Dar dacă el n-a venit, Pontică ce să facă acuma? Bine, o să reprezinte România, dar mai terminați și voi cu insistențele…

    Reply
   4. Alex D

    SimonaM El i-a zis lui Băse să vină la Bruxelles. Dar dacă el n-a venit, Pontică ce să facă? Biiine, o să reprezinte România. Dar nu mai insistați și voi atâta, frate…

    Reply
  1. sanantonio

   Mi-a picat, într-un tîrziu, fisa (mulțam Alex, că m-ai făcut să recitesc de 4 ori ca să-mi pricep): Probabilitatea suspendării președintelui și a alegerilor prezidențiale anticipate crește. Totuși, tre să comentez, nu mă pot abține: suspendarea președintelui nu duce deznodămîntul spre alegeri, avem un precedent și nici un motiv să credem că de data asta ar fi altfel.

   Reply
 13. Rezon

  Ponta, impostorul plagiator, spunea ieri ca judecatorii CCR ar fi lipsiti de legitimitate. Aceasta declaratie ii pune in valoare, inca o data, analfabetismul juridico-politic.Legitimitatea nu este doar de tip electoral. Exista si o legitimate de tip procedural, care se aplica judecatorilor CCR. Asta inseamna ca persoanele care ocupa o demnitate publica au ajuns acolo prin respectarea regulilor care guverneaza constituirea institutiei respective. Din acest punct de vedere, nici unul dintre judecatorii CCR nu este mai ilegitim decat oricare altul.

  Reply
  1. sanantonio

   rezon Iar mă umplu de istericale cînd îl văd pe Satana ăsta. A se vedea reacția unui balamucit la același subiect postat de @Florina

   Reply
 14. Rezon

  Dictatorul Băsescu face declaratii la 14:30 (ora inceperii sedintei Consiliului European, intamplator)

  Reply
   1. murfi

    sanantonio 14.15 – 14.45 Arrival of members of the European Council at the Justus Lipsiusbuilding (not in protocol order)(VIP entrance, level 02, outside – photo/TV opportunity)ii trage covorul rosu de sub picioare

    Reply
 15. Rezon

  Agerpres: http://www.agerpres.ro/media/index.php/revista-presei/item/133138-Corlatean-certat-de-baroni-ca-nu-poate-pune-mana-pe-Justitie-Ziarul-National.html”Vazand ca Titus Corlatean se dovedeste prea slab pentru a pune presiune
  publica pe cei doi procurori care continua sa faca ravagii printre ei,
  liderii importanti ai PSD au incercat sa-l impulsioneze.

  Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, ‘grei’ din partid ca Marian
  Oprisan, Liviu Dragnea sau Dan Nica i-au dat si solutia concreta prin
  care sa-si atraga de partea sa o parte importanta din magistratii cu
  functii de conducere. Astfel, Corlatean a primit o lista cu 224 de
  cereri inaintate de magistrati din teritoriu catre ministrul Justitiei.
  Multe se refera la alocarea de fonduri pentru repararea sediilor
  instantelor pe care le conduc, iar altele la dotari suplimentare. Au
  fost identificate chiar si solicitari de avansare in functie. Astfel ca
  tot ce avea de facut Corlatean era sa plece intr-un turneu prin tara,
  pentru a castiga bunavointa magistratilor prin rezolvarea solicitarilor
  acestora. Numai ca, spre stupefactia tuturor, ministrul Justitiei a
  ratat sansa oferita, vaitandu-se ca ii este frica de Daniel Morar, care
  i-ar putea pune procurorii DNA pe urme, acuzandu-l apoi de trafic de
  influenta. A fost momentul in care ‘baronii’ l-au acuzat fatis ca nu are
  ‘sange de ministru’.”

  Reply
 16. Boghy

  EVZ : Manager Floreasca: „Dacă Năstase face un infarct, nu va putea fi tratat la Rahova”. Astia pregatesc spectatorii pentru alt show.

  Reply
  1. Nea

   Boghy De ce dracu să facă infarct acum, când are casă şi 3 mase pe zi asigurate şi nu făcut când fura şi privatiza ca în codru, cu adrenalina la nivel maxim?

   Reply
  2. Nea

   Boghy Dar dacă stă acasă îl tratează coana Dana de infarctul potenţial? La spitalul din Rahova măcar sunt medici şi ambulanţa îl duce mintenaş oriunde.

   Reply
 17. florinel

  aflati off-topic ca: asta  http://www.blogary.ro/2011/04/judecatoarea-elena-burlan-sau-mafia-se-intoarce/ judeca cererea de intrerupere a executarii pedepsei cu puscaria a „sinucisului” Nastase. 

  Reply
  1. Nea

   florinel Ce elegant era formatul Blogary în acele vremuri! Vedeai toate comentariile, nu trebuia să le ceri cu ţârâita, ordinea era ordine, mergea strună.

   Reply
   1. florinel

    apa era mai rece si mai gustoasa, iarba era mai verde, pasarelele ciripeau mai vesele, femeile aveau sanii mai mari…

    Reply
  2. cristi c

   florinel Dacă până în toamnă îl mai scot și îl mai bagă de câteva ori în pușcărie e perfect

   Reply
 18. Rezon

  Uzurpatorul Ponta si-a primit insigna:”Purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, a confirmat ca
  premierul Victor Ponta a primit insemnul de sef al delegatiei Romaniei
  la Consiliul European, iar ministrii badge-urile de membri ai
  delegatiei, anunta corespondentul Agerpres din Bruxelles.”http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12642498-guvernul-confirma-premierul-ponta-primit-insemnul-sef-delegatie-consiliul-european.htm

  Reply
  1. sanantonio

   rezon Cum am zis și ceva mai jos, m-ar bucura dacă nu i s-ar da drept de semnătură pe actele Consiliului pentru că nu are semnătura președintelui pe mandatul de reprezentare. Să vezi atunci distracție! Chiar, cine i-a aprobat mandatul? Subalternul lui, Ministrul de Externe? Există un început pentru orice…

   Reply
  1. Glook

   Hongse  A primit insigna de prim-plagiator.Io va zic, faceti-va un plan ca Base e doar unul, Iliescu+Ponta+Crin+Voiculescu+…. sunt fara numar, fara numar.Apropo, unde-i Basescu ?? Are idee cineva daca e obligat sa-si semneze demisia sau ?

   Reply
   1. sanantonio

    Glook Băse e bine-mersi la Cotroceni. Cred. Eu mă întreb ce s-o fi întîmplat cu siamezul lui Ponta? De vreo 3-4 zile, nici sforăitul nu i se mai aude. O fi fugit, Doamne-ajută, din țară?

    Reply
    1. Glook

     sanantonio E sub sedative sa nu-i ia fata prim-plagiatorului la capitolul prostie.’Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.’

     Reply
  2. Boghy

   Hongse Spunea cineva aseara la emisiunea lui Turcescu ca  acele insemne se pot face intr-o jumatate de ora daca apar si alte persoane care sunt cunoscute ca avnd dreptul sa intre in incinta. Asa ca ramane de vazut…

   Reply
   1. sanantonio

    Boghy Nu vă mai așteptați la sosirea lui Băse la Bruxelles, n-o s-o vedeți. Băse nu va pune vreodată România într-o situație penibilă. Îl lasă pe Ponta să-și facă numărul și i-o trage acasă.

    Reply
   2. Glook

    Boghy Oricum, daca se mai schimba insigna sa se schimbe doar cu 5 minute inainte de inceperea consiliului. Daca nu, atunci sa nu se schimbe, si sa se spele poporul pe cap cu banda de neconstitutional. Si-o merita.

    Reply
   3. Glook

    Boghy Oricum, daca se mai schimba insigna sa se schimbe doar cu 5 minute inainte de inceperea consiliului, ca-n filmele americane. Daca nu, atunci sa nu se schimbe, si sa se spele poporul pe cap cu banda de neconstitutional. Si-o merita.

    Reply
  3. Hongse

   Sunt deprimat. Universitatea Bucuresti a decis că „http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12642521-flavius-baias-decanul-facultatii-drept-din-cadrul-universitatii-bucuresti-depus-demisia-surse.htm”. Mă îmbăt.

   Reply
   1. sanantonio

    Hongse Ia sticla de la gură, acum! Facultate de drept, nu Universitatea. UB dezbate în continuare/

    Reply
    1. Hongse

     sanantonio Târziu, am început. Oricum:”Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituita ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universitatii din Bucuresti si publicului larg” Au discutat, au hotărât.

     Reply
    2. Rezon

     Hongse  Ieri, Consiliul Facultatii de Drept si-a declinat competenta. Imediat dupa aceea, rectorul Unibuc a anuntat ca investigatia plagiatului va continua. Azi, decanul de la Drept si-a dat demisia.  

     Reply
  4. Never G

   HongsePrin uzurparea functiei de reprezentare a Romaniei, Ponta si-a semnat inceperea urmaririi penale azi.

   Reply
 19. sanantonio

  Plecarea lui Ponta la Bruxelles e, întrucîtva, pe inima mea.: de-abia aștept să văd rezultatele celui mai plagiator și neconstituțional premier al României. Nu mă pot bucura pe de-a-ntrgul, pentru că sînt conștient de grava eroare a lui Ponta și de imaginea jenantă a României pe care o imprimă, poate meritat, poate nemeritat în fața UE. Sînt curios, dacă i s-ar cere la intrare, în afară de insigna de reprezentant al României, și semnătura președintelui țării pe mandatul de reprezentare, ce ar prezenta? O plastografie? O poză de-a lui Băse decupată din ziar?

  Reply
 20. Florina

  Atacul decisiv. Minariada constituţională. http://www.gandul.info/politica/exclusiv-ion-iliescu-decizia-ccr-e-o-prostie-suspendarea-este-o-solutie-probabil-nu-exista-alta-cale-9790711

  Reply
  1. sanantonio

   Florina Turbeeez, țineți-mă bine și înfășurați-mă în lanțuri că-l strîng p-ăsta de gît prin wi-fi. Nu doar decizia CCR e o prostie bă, bolșevicule dement, senil, trădător și asasin, și CCR-ul e prostie și Constituția croită de nemernicia-ta  pe calapodul umflat al lui Sinucigase-7-case, dar cu care s-a-mbrăcat Băse, ieșiț-i-ar fierea pe nas! Huooo, putregaiule!!!Hai că mai m-am răcorit puțin, dar nu plenar. 

   Reply
  2. sanantonio

   Florina Turbeeez, țineți-mă strîns și legați-ma cu lanțuri că-l strîng de gît pe netrebnicul ăsta prin wi-fi. Putregaiul ăsta nu se dezminte. Băăă, bolșevic dement și senil, nu doar decizia CCR e o prostie, ci însăși existența CCR și chiar și a Constituției sînt niște prostii, că nu vă dau vouă dreptul să vă agățați România la breloc. Cînd deciziile CCR erau în favoarea voastră și în defavoarea lui Băsescu, și chiar a României (vezi decizia prin care s-a interzis scăderea pensiilor, ceea ce a dus la creșterea TVA) țopăiați mircește de bucurie și-i arătați mijlociul lui Băsescu! Acum nu doar că vă ștergeți serenissimile cururi, care vă țin loc de creier, cu deciziile CCR, dar vreți și eliminarea judecătorilor pe motiv că sînt nelegitimi. Păi bă boilor, nu doar cei doi, Zegrean și Motoc, au votat că președintele e îndreptățit să reprezinte țara, ci toți judecătorii, prin urmare toți sînt incompatibili cu mîrșăviile voastre! Suspendați-vă voi de picioare pînă v-o ieși fierea, minți rătăcite!Gata, mai m-am liniștit, puteți să mai slăbiți puțin lanțurile, dar nu de tot.

   Reply
 21. Rheia

  Off-topic: În Cațavencii de ieri e un articol slinos semnat de Doru Bușcu, în care sugătorul de Vînt îi atacă pe intelectualii din PDL și-o flegmuiește pe Monica Macovei. Pretextul fiind, sanchi, hoituirea lui Năstase (nu, n-am vrut să scriu hăituirea). Cît caracter pe capul lui Bușcu, te și miri că-l mai poate ține drept. Ce-o fi sperînd, că-i ridică USL-ul bust ca lui Păunescu? Poate din spumă de hidrant…

  Reply
  1. sanantonio

   LunguVictorEugenMihai O problemă grea. De rezolvat! Deocamdat, o trecem în agendă. Să nu carecumva să uităm de dînsa.

   Reply
  2. Rheia

   LunguVictorEugenMihai În calitate de blondă, decretez: Răspunsul la această problemă este că Liviu Pop e bărbat și Mariana Cîmpeanu nu.

   Reply
    1. Glook

     hope18 Poate tace ca-i luat ostatic. Voi v-ati pus intrebarea ce facem noi ca popor daca de data asta Basescu n-are nici un as in maneca?? Stiu ca-i fain sa speri la fat frumos pe un cal alb, da daca fat frumos a imbatranit sau i-a murit calul? Aaaa?

     Reply
    2. Boghy

     Glook Nu fii si tu asa pesimist. Nu e el genul sa ramana fara asi. Isi gandeste mutarile cu mult inainte, nu ca astia de pe o zi pe alta. Hai ca nu mai e mult pana la ora 16.

     Reply
    3. bilbofil

     Boghy Băsescu nu a părut niciodată un om care să gîndească multe mutări înainte. Băsescu a gîndit în general culoare de acțiune.Băsescu nu s-a putut opune direct plecării lui Ponta, nu fără să se compromită el însuși. Așa că, după ce a ținut de ușă cu toată puterea, acum i-a dat drumul tocmai cînd Ponta se lăsa pe ea cu mai multă  greutate. Ponta acum se împleticește în virtutea inerției și are șanse să cadă în nas. Dacă nu cade, meciul continuă. Pînă cînd Ponta nu îi va lovi pe alegătorii săi la ulei și căldură, Băsescu nu poate obține decît cel mult un KO tehnic.PS. Știați că s-au eliminat tradiționalele bilete de tratament ieftine pentru pensionari?

     Reply
    4. Rheia

     bilbofil Scara mea de bloc geme de pensionari useliști (mă rog, mai multă urlă decît gem, că i-am nimerit din specia vocală). Cunoscîndu-i pe pielea mea, cum s-ar spune, mă văd nevoită să-ți dau dreptate. 

     Reply
 22. ics

  Recunoasteti autorul :))) Daca el transmite
  populatiei: ‘dom’le, Curtea Constitutionala sau instantele spun ceva, eu
  nu le respect’, ce va intelege cetateanul? Ca nici el nu trebuie
  sa respecte nicio decizie a instantei. Asta inseamna un stat anarhic.
  Nu poti sa fii presedinte daca esti iresponsabil”

  Reply
   1. ics

    Rheia nopehttp://www.hotnews.ro/stiri-politic-12636027-pentru-declaratie-despre-curtea-constitutionala-voia-victor-ponta-suspende-traian-basescu-2011.htm

    Reply
  1. sanantonio

   ics Ponta, cînd Băse a zis că, indiferent de decizia CC, nu sînt bani pentru măriri de pensii. Băse nu a zis niciodată că nu va respecta decizia CC, cum a făcut-o Ponta. DEMISIA! Și a boului de Corlățean, care face acuzații nefondate și care aduc prejudiciu imaginilor unor judecători ai CC. Dar stai, dacă își dă demisia Ponta, Cocîrțălean îl urmează vrînd-nevrînd. Atunci, doar Ponta, rog demisia!

   Reply
 23. Rezon

  On topic. Am înțeles. Valul călduț-verzui de simpatie pentru infractorul Năstase, deversat din audiovizualul hidrant, trebuie reinterpretat ca o formă subtilă de răzbunare pe El Însuși. Varanul e un șarpe Ourobouros care se devorează pe sine, începând cu curul.  

  Reply
    1. hope18

     Rezon E ca la examenul de verificare a competentelor.O intrebare si mai multe raspunsuri corecte.Deci: baremul e sfant dar nu conteaza.

     Reply
    2. sanantonio

     hope18 Chiar, a propos de propoziția care e ba subiectivă, ba predicativă, după cum vor unii sau alții, apoi e și subiectivă, și predicativă, ca să nu ne punem copiii, părinții și profesorii care se contrazic prostește pe un subiect care ar trebui să fie limpede ca aerul? Cum ar fi să afirm ”apa fierbinte e rece ca gheața” și să primești confirmare de la IFA Măgurele că așa e, am dreptate. Cred că în clipa următoare mă trezeam la ușă cu asistenții ăia cît muntele ca să mă-mbrace elegant în cămașă cu mîneci lungi. Foarte lungi.

     Reply
    3. sanantonio

     hope18 Chiar, a propos de propoziția care e ba subiectivă, ba predicativă, după
     cum vor unii sau alții, apoi e și subiectivă, și predicativă, ca să nu
     ne punem în cap copiii, părinții și profesorii care se contrazic prostește pe
     un subiect care ar trebui să fie limpede ca aerul? Cum ar fi să afirm
     ”apa fierbinte e rece ca gheața” și să primești confirmare de la IFA
     Măgurele că așa e, am dreptate. Cred că în clipa următoare mă trezeam la
     ușă cu asistenții ăia cît muntele ca să mă-mbrace elegant în cămașă cu
     mîneci lungi. Foarte lungi

     Reply
    1. sanantonio

     Boghy Pentru a evita o situație și mai penibilă pentru România, Băse va rămîne acasă. I-o trage lui Ponta la întoarcere, de n-o să știe ăla ce l-a lovit.

     Reply
    2. Glook

     sanantonio Da, si mie mi-e teama ca ne reprezinta Tonta. Stau acu si ma gandesc cum se milogeste de bani, bani, multi bani. Si in rest dupa el potopul..

     Reply
    3. Never G

     Boghy Cum sa plece Basescu la Bruxelles? 1. Ponta nu a trimis mandatul lui asa cum este corect prin MAE. Deci l-a impiedicat.2. Ponta a luat la guvern Monitorul Oficial prin OUG . Nu este inca publicata Decizia CCR privind participarea lui Basescu. Deci l-a impiedicat. 

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.