Lovitura de stat

Tocmai am asistat, asistăm și vom asista în continuare la o lovitură de stat în formă continuată. Tot ce putem face e să stăm calmi, să fim optimiști, să privim cu încredere viitorul și să sperăm că forțele politice responsabile vor lua atitudine.

Dacă forțele politice responsabile nu vor lua atitudine atunci înseamnă că m-am înșelat eu și nu a fost nicio lovitură de stat.

[fundraiser_panel id=”62006″ style=”wdf-fresh” show_title=”yes” show_content=”yes”]

Facebook Comments

139 Comments Lovitura de stat

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 2. adina

  Cronologia unei uzurpari de pe adevarul.ro: 20 iunie 2012, dimineaţa – Premierul semnează memorandumul de deplasare în locul şefului statutului. I-a falsificat semnatura sau avea dreptul sa-si semneze propriul memorandum de deplasare ?

  Reply
 3. adina

  b1.ro live: Ponta nu are dreptul sa semneze nici un act la Consiliul European, de aia e Romania nelegitim reprezentata. O singura semnatura nelegitima pe actele Consiliului European loveste cu nulitate respectivul act. A nu se confunda prezenta cu reprezentarea.

  Reply
 4. Rezon

  M. Of. nr. 0429 din 28 Iunie 2012 Act nr. 19/25 Iunie 2012
  Hotărâre privind constatarea încetării unui mandat de senator (201200429) Senatul României
   
  Cin’sa fie, cin’sa fie??

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Păi nu de-aia și-a luat jucăria MO, ca stabilească el ordinea ”aleatoare” de publicare a actelor normative în funcție de importanța lor?

   Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Îți stă mintea-n loc, cît de proști sîîîînt! Au trimis pe 20 la Cotroceni o țidulă încropită pe 14, ca răspuns la o scrisoare trimisă de Președinție pe 19. Cred că între 14 și 19 și-a mușcat mîinile pînă la sînge  brontozaurul de Marga. Nu puteau schimba data fabricației, că doar era un amărît de Word. Doar nu o și tipăriseră pe 14 și au șters-o din calculator, iar pe 20 nu mai era nimeni care să știe Word în Ministerul de externe.

   Reply
 5. Rezon

  Frankfurter Allgemeine Zeitung: ”Streit über Vertretung Rumäniens bei EU-Gipfel eskaliert” 
  hhttp://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ponta-ignoriert-verfassungsgericht-streit-ueber-vertretung-rumaeniens-bei-eu-gipfel-eskaliert-11802728.html

  Reply
 6. anarchix

  Tocmai am citit ultimele stiri.  „What the fuck? What the fucking fuck?!”
  Ce face SRI?  Din cate stiam, una din atributii era apararea ordinii constitutionale.

  Reply
 7. oglinjoara

  Nu reuşesc să înţeleg un lucru: Dacă a fost împiedicat să-şi exercite atribuţiile constituţionale, de ce nu-i face plângere penală?
   
   

  Reply
  1. Alex D

    @oglinjoara Pentru că îi e teamă de urletele de pe televiziuni cum că Băsescu își folosește instrumentele (adică Parchetul, DNA) împotriva lui. Acum 4-5 ani probabil ar fi depus plângere.

   Reply
   1. Annia

     @Alex D  @oglinjoara „Basescu” si „teama” = contradictie in termeni. Alta trebuie sa fie explicatia…

    Reply
    1. Glook

      @Annia  @Alex D  @oglinjoara Normal ca alta. S-a saturat sa faca el totul pentru noi si noi sa asteptam s atot scoata el asi din maneca.
     Intre timp unii s-au prins: http://www.rtv.net/cinci-sesizari-la-parchet-pe-numele-lui-ponta_34153.html

     Reply
    2. meioza

      @Glook  @Annia  @Alex D  @oglinjoara Mai este și o altă explicație: ce șanse sînt să vină un prim ministru mai prost decît Ponta? Nici Văcăroiu nu și-a permis să încalce legea în halul ăsta și să ia asemenea decizii tîmpite.

     Reply
    3. Annia

      @meioza  @Glook  @Alex D  @oglinjoara Ce folos, daca bizonul il vede ca pe un cruciat in lupta cu raul absolut?

     Reply
    4. Never G

      @Annia  @meioza  @Glook  @Alex D  @oglinjoara Face destule greseli incat si bizonul isi poate schimba parerea. Deja i-a atins la buzunar cu respingerea legii reintregirii salariilor si a indexarii pensiilor

     Reply
    5. Bleen

      @Never G  @Annia  @meioza  @Glook  @Alex D  @oglinjoara Cum i-a atins la buzunar? Le-au scăzut salariile și pensiile? Nu. 

     Reply
    6. Never G

      @Bleen  @Annia  @meioza  @Glook  @Alex D  @oglinjoara Nu le da ce le-a promis ca si rezervistilor si ONG-urilor. Preturile cresc. Deja resping in parlament legi initiate de ei.

     Reply
    7. hope18

      @Never G  @Bleen  @Annia  @meioza  @Glook  @Alex D  @oglinjoara
      Prostul pricepe greu!!!!

     Reply
 8. DanCanada

  Cam din clipa cind guvernul MRU a fost dat jos, s-a trecut la Era Dobitocilor.
  A fost mai intai Era Ticalosilor (PCR/FSN/PDSR/PSD), apoi o perioada de tranzitie spre altceva care n-a fost sa fie, dupa care acum sintem in plina instaurare a Erei Dobitocilor 🙂
   

  Reply
 9. oglinjoara

  Totuşi, cu ce mandat s-a dus acolo Micul Anticonstituţionalescu? Cu ce viziune politică? Cu ce propuneri economico-financiare?
  Că Parlamentul i-a dat un mandat gol, fără conţinut: un fel de „belet” de avion la Bruxelles. Atât. Nu i-a spus ce să facă, ce să spună, ce să ceară, ce să negocieze. L-a lăsat de capul lui.

  Reply
 10. oglinjoara

  „Un blogger român care trăieşte în Japonia” a fost menţionat de Antena 3 că a cerut începerea urmăririi penale împotriva lui CTRL+V.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen, asta e de azi? Crisparea de pe chipul lui Ponta nu prevestește nimic bun pentru el.

   Reply
  2. Boghy

    @Bleen trebuia sa-l puna pe berbec undeva in spate. S-o fi infipt el acolo, pe primul rand ? Mie nu mi se pare a fi crispat.

   Reply
   1. sanantonio

     @Boghy  @Bleen Ăla numești tu zîmbet? Compară, te rog, fețele tuturor celorlalți cu a lui Ponta. Chiar nu observi nimic straniu?

    Reply
   2. Hongse

    @Boghy@Bleen
    E poza de la internaţionala socialistă PES, probabil ăia din rândul întâi sunt delegaţii la consiliu, ceilalţi nişte aplaudaci.
     

    Reply
    1. Boghy

      @hope18  @Bleen nu am spus asta. Asa s-a nimerit la Nastase, dar in cazul lui poate fi mult mai curand.

     Reply
 11. Boghy

  Oameni buni, cum poate prosti asta lumea intreaga ? EVZ: Victor Ponta: „Voi demisiona dacă se dovedeşte că am plagiat” – declaratie pentru El Pais.

  Reply
  1. Bleen

    @Boghy Ai citat greșit. ”Voi demisiona dacă Comisia de Etică stabilește că am plagiat.” Comisia de Etică numită de el, în care tocmai a schimbat aproape toți membrii.

   Reply
 12. Annia

  Eu sunt speriata de-a binelea! La mine in institutie toti sobolanii jubileaza si pregatesc mica lor lovitura de stat.

  Reply
    1. Annia

      @hope18 O istorie de tradari, lasitati, descurcareala a la roumaine :(.
      
     Legea Funeriu i-a speriat pe multi, acum isi freaca mainile, in speranta ca restauratia e aproape; si cred ca nu se inseala.

     Reply
    2. hope18

      @Annia
      Poate ne ajuta D-zeu.Adevarul este ca si pe mine ma sperie situatia.Nu prea vad iesirea

     Reply
 13. Rezon

  Cu speranta ca nu plictisesc  (via MIhnea Vasilache, FB):Rating Action: https://www.facebook.com/mihnea.vasilache/posts/232599540193712Ratings will be withdrawnLondon, 28 June 2012 – Moody’s Investors Service has today downgraded to Caa1 from B2 the long-term corporate family rating (CFR) and probability of default rating (PDR) of Hidroelectrica S.A. This concludes the review initiated by Moody’s on 20 June 2012. The rating outlook is negative. There is no rated debt outstanding. Following this rating action all ratings will be withdrawn. RATINGS RATIONALE”The two-notch downgrade of Hidroelectrica’s ratings to Caa1 follows the confirmation of the company’s voluntary insolvency filing by the Bucharest Court on 20 June 2012,” says Richard Miratsky, a Moody’s Vice President – Senior Analyst and lead analyst for Hidroelectrica. „The Caa1 rating reflects significantly increased payment default risk and the inherent unpredictability of future developments under the insolvency proceedings,” adds Mr. Miratsky.

  Reply
 14. florinel

  revin, total nesatisfacut de „doar Presedintele, Camera Deputatilor sau Senatul pot initia cercetarea penala a rahatilor aia cu ochi, Ponta, Marga si care or mai fi” – din ce stiu, ORICARE cetatean vigilent are obligatia LEGALA sa sesizeze organele in drept orice infractiune la care este martor/a auzit/a aflat pe surse. sub pedeapsa de a ajunge in puscarie ca Nastase daca tainuieste. deci: ce se intampla daca eu sesisez organele cum ca ele, organele, trebuie sa se autosesizeze ref. la lovitura de stat in desfasurare?

  Reply
  1. Bleen

    @florinel Nu e vorba de sesizat, e vorba despre începerea urmăririi penale. Ea nu poate fi cerută decît de cele 3 instituții. Cetățeanul sesizeză Parchetul iar Parchetul este obligat să ceară acordul începerii urmăririi penale la una dintre cele 3 instituții.

   Reply
   1. Hongse

    @Bleen@florinel
    Interesant. Pune într-o nouă lumină „Niciodata. Nu este treaba mea si va rog sa nu-mi atribuiti niciun fel de intentie din acest punct de vedere. Nu am cerut nimanui, nu am facut astfel de afirmatii si le resping”
     

    Reply
    1. Bleen

      @Hongse  @florinel Da. Posibil ca Președinția să avizeze începerea urmăririi penale dacă consideră că e întemeiată. Știu că a fost o discuție la CCR dacă e vorba de CD sau Sen sau Preș  ori CD și Sen și Preș. Nu mai țin minte care a fost decizia CCR.

     Reply
    2. Amelia New

     Bleen Daca ministrul este si deputat sau senator, nu este suficienta cererea presedintelui ci trebuie si avizul camerei respective. In speta, Ponta e si deputat, Marga nu este nici deputat nici senator.

     Reply
  1. Bleen

    @gupi Nu cred. E o simplă formalitate. MOf nu ia astfel de decizii. E ca și cum poștașul ar refuza să livreze o citație.

   Reply
   1. Glook

    Bleen Pai ce, ar fi prima data? Postasul MAE n-a refuzat din ordinul lui Ponta sa trimita mai departe la UE delegatia data de Basescu?

    Reply
 15. Rezon

  Cred că Theophyle supraestimează fibra morală a socialiștilor europeni. Theophyle: http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/06/28/un-ego-mult-prea-mare-pentru-un-plagiator-atat-de-mic/„Astazi Presedintele Basescu a predat o
  lectie de democratie unui premier mult prea mic, cu un ego mult prea
  mare. Nu sunt sigur daca cetatenii Romaniei au inteles mesajul
  Presedintelui, sunt sigur insa ca Ponta l-a inteles. Nu din spusele
  Presedintelui Romaniei, ci din cele spuse de prietenii lui socialisti,
  cu care s-a intalnit astazi dimineata. Nu sunt deloc sigur ca dl Ponta a
  fost felicitat de colegii lui socialisti, cred ca lucrurile stau
  complet diferit.”

  Reply
  1. Bleen

    @Rezon Teofil e rău rău rău de tot pe lîngă subiect. Ponta are tot sprijinul de la prietenii lui socialiști din lumea întreagă. Ba mai mult, prietenii lui socialiști din lumea întreagă îl împing de la spate.

   Reply
   1. sanantonio

     @Bleen  @Rezon Cred că după faza cu nerespectarea deciziei CCR, or să se mai codească și ăia să-l mai atingă. Om vedea.

    Reply
  2. Bleen

    @Rezon Socialismul mondial are nevoie de un prieten al Rusiei în zonă și de un aliat la nivel european. Ponte is the man.

   Reply
 16. meioza

   @florinel  @toti  @in Eu am trimis o sesizare către Președinție pentru a solicita Ministerului Public începerea urmăririi penale (m-am bazat pe un text al lui Marius Delaepicentru de pe fb). Am trimis și la Ministerul Public (știu că o să o să zică ca nu am eu dreptul să fac asta, dar nu strică, zic eu)…

  Reply
 17. meioza

  Eu am trimis o sesizare către Președinție pentru a solicita Ministerului Public începerea urmăririi penale (m-am bazat pe un text al lui Marius Delaepicentru de pe fb). Am trimis și la Ministerul Public (știu că o să o să zică ca nu am eu dreptul să fac asta, dar nu strică, zic eu)…

  Reply
   1. meioza

     @Boghy Păi asta a fost și ideea… M-a distrat răspunsul Avocatului Poporului în legătură cu rezultatele referendumului, așa că am hotărît să continuu. Măcar știu că îi pun să lucreze (dacă nu trimit avizul în 30 de zile lucrătoare se cheamă abuz în funcție)

    Reply
 18. sanantonio

  Prea multe subiecte fierbinți (plagiaturi, Ponta, Năstase, reprezentare la CE) ne fac să uităm că mai sînt și mici preocupări în România reală, micile drame ale unor copii care nu au decît vina de a fi nimerit peste un ministru absolut cretin exact în timpul examenelor lor: http://www.contributors.ro/administratie/educatie/corectarea-la-romana-o-furtuna-in-paharul-incompeten%C8%9Bei/Recorectarea tuturor tezelor la română, asta a fost soluția găsită de alienatul ăsta. Du-te, bă, și tu învîrtindu-te pe lînga Rus, Ciudățean, Ponta, colosalul dinozaur stalinist Marga …

  Reply
 19. Rezon

  TRU a avut un discurs foarte bun. N-am inteles insa daca exprima pozitia PDL sau doar un punct de vedere personal.

  Reply
   1. sanantonio

     @Mistral  @Rezon Să-i spună cineva și oligofrenului că Ponta s-a trezit azi-dimineață din coșmar și l-a sunat pe Băse să-i dea mandatul pe fax. Era cam verde cînd a intrat la Consiliu, presimt o criză gravă hepatică.

    Reply
  1. Bleen

    @Rezon TRU e mîna dreaptă a lui Blaga (deși mînă e mult spus, cred că e mai degrabă unghie de la picior). Este foarte legat de Blaga. Pe partea doctrinară.

   Reply
 20. murfi

  florinel n-a zis nimic de marga; doar impotriva lui ponta a zis nu depune – sa nu scape prea usor si victimizat de antene; las sa se afunde singur tot mai rau, sa fie nevoit sa plece singur; (in plus, pt ministri care sint si parlamentari trebuie si aprobarea camerei, asa ca presupun ca base nu vrea sa se expuna)

  Reply
  1. sanantonio

    @Hongse Ponta trebuie să-și dea demisia la revenirea în țară. Dacă ar avea un dram de demnitate, ar trebui să o facă chiar acolo, în fața Consiliului.

   Reply
   1. SimonaM

     @sanantonio  @Hongse Hă, hă!
    O să vină cu un așa tupeu nemăsurat și de necuprins… Bleah.

    Reply
  1. Bleen

    @Rezon Ioan Oltean e un politician cu experiență, care știe ce vorbește. Mai ales că reprezintă PDL, partidul de dreapta în care toți ne punem speranțele. Nu sîntem de acord cu el din ignoranță, fiindcă nu cunoaștem toate elementele.

   Reply
 21. EleninaNicuţ

  florinel degeaba se face sesizare daca nu se cere si inceperea urmaririi penale; iar pt asta doar trei autoritati au calitatea: Parlamentul (Cdep/Senat) si Presedintele

  Reply
  1. Never G

   EleninaNicuţ  Parlamentul face sluj in fata lui si avand majoritate nu va initia urmarirea penala. Adica  opinia publica de la noi si din afara trebuie sa-l toace pana demisioneza.

   Reply
 22. Rezon

  florinel  Te chinui degeaba. Doar Presedintele, Camera Deputatilor sau Senatul pot initia asa ceva.

  Reply
  1. Nea

   rezon Atunci, să plouă cu declaraţii de presă, proteste şi notificări ale ambasadelor ţărilor civilizate şi a Rusiei. 

   Reply
 23. TI

  [edit-ul merge aiurea, am mai incercat sa comentez odata]: pentru a face o plangere ca lumea trebuie vazut continutul deciziei CC de ieri; cand o s-o vedem e altceva

  Reply
 24. florinel

  @toti si @in special cei cu juridice la baza (Elena Nicut? Amelia New?)inteleg ca Basescu nu depune plangere penala impotriva gruparii de crima organizata (?) compusa din Ponta, Marga si ? pentru lovitura de stat(?) si/sau uzurpare de calitati oficiale(?) si/sau sabotaj(?) si/sau atentat la siguranta nationala (?)am de gand s’o depun eu, rugaminte: ajutati-ma sa formulez jalba cat de cat juridic cu tot ceea ce este necesar. multumesc anticipat, nu raman dator – fac cinste.

  Reply
  1. Never G

   florinel Avem justitie si opozitie. Ei trebuie sa actioneze intr-un stat de drept. Noi ii sustinem!

   Reply
  2. Nea

   florinel Eu ştiu că, în cazul unor fapte penale, parchetul şi/sau poliţia trebuie să se autosesizeze. Băsescu nu a zis că nu se vor autosesiza, ci că nu a depus el plângere şi nici nu a apelat la nimeni să o facă. 

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.