Şo-nta

Eşti tânăr, înveţi, munceşti. N-ai încă statui în şcolile pe care le-ai absolvit, dar ai văzut cum arată o bibliotecă pe dinăuntru. Faci facultate. Ai obiective profesionale. Îţi faci planuri. Uneori îţi iese aşa cum vrei, alteori nu. Te zbaţi, cauţi. Urmăreşti evenimentele, te informezi. Vezi unu’ la televizor: procuror, doctor în drept, „tânără speranţă în politică”. Te uiţi în biografia lui: tu n-ai masterat la Catania, n-ai cărţi publicate încă, nu eşti şef la partid şi nici nu conduci maşina la raliu. Te întrebi când le-a făcut pe toate. N-ai motive să te revolţi, ai motive să munceşti mai mult! Faci şi tu masteratul. Ai obiective profesionale. Îţi faci planuri. Uneori îţi iese aşa cum vrei, alteori nu. Te zbaţi, cauţi. Între timp, „tânăra speranţă” ajunge ministru – la Relaţia cu Parlamentul. Te întrebi cum o fi reuşit. O fi vreun geniu? Tu nu eşti nici măcar funcţionar la minister. N-ai motive să te revolţi, ai motive să munceşti mai mult! Planurile tale se întâlnesc, prind contur. Pierzi nopţi, te frămânţi, descoperi. Te împaci cu profesia şi cu destinul. În principiu, nu vrei de la stat decât să funcţioneze, să nu se gripeze, să nu te întoarcă în anii ’90. Ăsta ajunge şef de partid, apoi prim-ministru. Te-ai obişnuit cu el, însă apare altu’: avocat, dublu licenţiat, „tânără speranţă în politică”. Te uiţi în biografia lui: n-ai terminat două facultăţi, n-ai firmă cu numele tău, nu eşti senator. Te întrebi când le-a făcut pe toate. N-ai motive să te revolţi, ai motive să munceşti mai mult! Te gândeşti să începi un doctorat. Eşti conştient de responsabilitatea pe care ţi-o asumi în momentul în care te decizi să faci un asemenea pas. Iei o hotărâre. Te trezeşti cu ăsta, al doilea, că e şi el ministru – coincidenţă!, tot la Relaţia cu Parlamentul. Deja ştii că nu e un geniu. Ai aflat sau ai înţeles de mult care-i treaba cu el, cu cel de dinaintea lui şi cu alţii asemenea lor care au fost sau care vor mai veni.

Ei sunt şmecheraşii care „ardeau etapele” când tu stăteai cu nasul în hârtii, rotiţele poleite ale sistemului cu care te vei lupta toată viaţa ta. Rotiţele se învârtesc, pun mecanisme în mişcare, mută bani, sfere de influenţă, subsisteme. În aparenţă, merg ceas, perfect sincronizate. Există însă întotdeauna ceva profund alterat în compoziţia lor, ceva care, la un moment dat, sub presiune sau din senin, crapă. Când se prăbuşeşte şandramaua peste siluetele lor de porţelan, când iese la iveală, în toată splendoarea, plagiatorul primitiv sau antisemitul semidoct sau cine ştie ce altceva, este bine să fii pe fază, să le faci o poză şi, mai ales, să nu uiţi. Niciodată. Oamenii ăştia sunt dovada că maşinăria care i-a creat şi pentru care funcţionează trebuie să aibă, la rându-i, o imensă vulnerabilitate …

NOTĂ (Bleen): Am ajuns la peste 100 000 de vizitatori unici în 2012. Întru sărbătorirea evenimentului (cum ar zice, sămănătorist, noua dreaptă – adică vreau să zic, dreapta cea nouă, postbăsesciană) am decis să dăm liber la comentarii. Am scos moderarea. Am șters lista de banați. Sîntem în anul zero. De acum încolo e liber la comentarii. Dacă vă deranjează vreun comentariu, aveți cele 4 variante de flag: offensive, disagree, off topic și spam. Nu abuzați de ele. La un anumit număr de flag-uri de același tip (pe care îl cunosc doar moderatorii), comentariul e șters. La 3 comentarii șterse, autorul acestora e banat. Se poate autoregla comunitatea cititorilor și comentatorilor Blogary, fără un dictator? Vom vedea.

Facebook Comments

1.005 Comments Şo-nta

 1. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

 2. Taticu

  Sa nu va suparati pe mine, da’ am o intrebare esentiala. Mi-e chiar rusine sa v-o adresez…
   
  S-a incheiat boicotul? Pot sa ies din casa?!?
   

  Reply
 3. Taticu

  No bine, ma, @Bleen , acum ai si tu postare noo, cand curgeau pe mine laicurile ca transpiratia pe Boda, pe mine pe motiv de pronostic cu Steluta si Pampers in coada…

  Reply
   1. Andy RWX

     @Yeba  @Taticu http://www.tena.ro/ingrijirea-celor-dragi/centrul-de-informare/tutorial/tutorial-13/ Stie careva mail-u lu Gaspar ?/ .. si a lu predescu ca la 84 de ani …..

    Reply
 4. Taticu

  Pentru mine, lucrurile sunt clare.
  Steaua a batut cu 3-0.
  Asta micu al meu (care nu plange), plange cand aude de liste (bine, la Monta si Crizel nu indraznesc sa-l las…)
  Se invalideaza cu 6-3, cu 4 „clasice” plus Puskas si Aspazia (care o sa-si schimbe „anularea” in „invalidare”, la rugamintea unui prieten. Si la o atenta cantarire, desigur).

  Reply
  1. Andy RWX

    @Taticu Si al meu plange cand „ciripeste”  Antonovici la tivi. Multumim pentru pronostic. Putem sa punem pariurile deja ?:))

   Reply
  2. Rezon

    @Taticu Dupa deconspirarea celor 3, Aspazia poarta pe umeri uriasa raspundere a votului decisiv. Va vota pentru invalidare si va deveni eroina amenintata cu moartea, care si-a facut datoria

   Reply
  1. ny2

    @Gramofonu atat s-a vorbit de listele vietii, incat o sa ajungem toti sa credem ca am fost 16, nu 18,2.

   Reply
  1. Andy RWX

    @Rezon Basescu ii explica lu judoka de Putin despre tehnica yakuza „Yubi-tsume” (finger cutting)

   Reply
 5. coffee

  Revenim la liste – care sunteti juristi pe aici – daca vin cu o lista cu 16 mil., nu poate fi un motiv in plus de invalidare, pe considerentul ca nu au fost asigurate conditiile tehnice de desfasurare?

  Reply
   1. coffee

    @EleBelele Nu se poate constata neintrunirea conditiilor pentru validare, iar procedura de anulare nefiind prevazuta sa se mearga pe invalidare?

    Reply
    1. EleBelele

      @coffee  @EleBelele CCR nu e competenta sa se pronunte asupra veridicitatii datelor inscrise in liste pt ca nu e instanta de contencios administrativ sau penal; ea nu poate decat sa le ia de bune, inlcusiv in ceea ce priveste numarul total de alegatori: 18 mil 200 nustiucat.

     Reply
    2. coffee

      @Bleen  @EleBelele Nu confund. Probabil ei vor avea doua seturi de date: 18 mil. si 16. mil. Care e motivul unui vot pentru validare?

     Reply
    3. EleBelele

      @coffee  @EleBelele hotararea care se va pronunta comporta mai multe capete si anume:
      
     * constatarea respectarii procedurii de organizare si desfasurare a referendumului; aici eu zic ca treaba e incheiata, de vreme ce s-au respins contestatiile alea; oricum, o eventuala constatare a nerespectarii pe motiv de neactualizare a listelor, de exemplu, atrage automat invinuirea primarilor si a sefilor serviciilor comunale de evidenta a populatiei pt abuz in serviciu.
     * confirmarea rezultatelor; si aici treaba e clara, se stie cati au fost cu DA si cati cu NU.
     * validarea/invalidare pe motiv de cvorum; aici s-a blocat treaba, ca nu le e clara baza de calcul pt participare.
     * in caz de invalidare, constatarea incetarii interimatului si reluarea atributiilor de catre TB.

     Reply
    4. coffee

      @EleBelele Multumesc.
     Oricum, cateva sute de primari ar fi un sacrificiu prea mare pentru o cauza nobila?

     Reply
    5. coffee

      @EleBelele Daca primul punct nu intruneste voturile necesare, referendumul este invalidat sau anulat? Multumesc.

     Reply
    6. EleBelele

      @coffee plus un concurs cu falsul intelectual (care mai face si ala niste ani), deci  nu e de gluma.

     Reply
    1. Andy RWX

      @Bleen  @coffee Pai si Aspazia tot de PSD e pusa acolo. Ce pretentii sa avem la ea. Desi ea a avut o exprimare de genu „Dupa mine as anula”. Ceea ce ma face macra sa sper … ca ar putea vota pentru invalidare .. la un moment dat.

     Reply
    2. Andy RWX

      @Bleen  @coffee Plus ca .. voi credeti ca lu Aspazia i-a trecut de cand Gusa a dat-o cu verdictuld e colaborare cu securitatea? Si sa nu uitam ca Gusa a fost totusi sef de campanie a lu Basescu la un moment dat 🙂

     Reply
    3. meioza

      @Andy RWX Gușă îl pupa-n fund pe Ponta ultima oară cînd l-am văzut… Inclusiv zicea că plagiatul lui e normal și că nu trebuie făcut tamtam…

     Reply
  1. EleBelele

    @coffee daca vin cu o lista de 16 mil, chipurile valabila in 29.07, avem asa:
    
   * dosar penal pt fals intelectual si abuz in serviciu pt primari, secretari etc
   * niciun efect asupra procedurii de validare a referendumului, intrucat nu s-a pronuntat hotarare judecatoreasca irevocabila de condamnare pe faptele de mai sus, deci listele initiale continua sa fie prezumate a fi valabile.

   Reply
   1. coffee

     @EleBelele Nu se poate constata neindeplinirea conditiilor pentru validare, alternativa fiind invalidarea, in lipsa anularii?

    Reply
   2. AndreeaP

     @EleBelele  @coffee
     dar daca vin cu listele cu 18 mil si cu un tabel alaturat cu 2 mil, nesemnat, despre care sa spuna ca uite, asa trebuiau sa arate listele dar nu le putem reface retroactiv?

    Reply
    1. EleBelele

      @AndreeaP  @coffee nesemnat le duc si eu un tabel cu 200 de milioane. sa vedem care-i mai tare.

     Reply
    2. AndreeaP

      @EleBelele  @coffee
      Nu le trebuie decat motiv de nedecizie. Hartiile alea de la INS sau CNAS aveau vreo legatura cu referendumul nostru? Ioc. Orice hartiuta aduc in plus in afara de listele cerute va fi invocata ca motiv de nedecizie de cei 4 judecatori. Pentru ca, revenind, povestea nu este nici despre liste nici despre lege.

     Reply
    3. meioza

      @AndreeaP După mintea mea proastă, singura opțiune pentru demitere este 6-3 pentru validare, toate celelalte ducînd la restabilirea status quo-ului (adică Băsescu președinte).
      
     Chiar și la 5-4 pentru validare, pentru neîntrunirea cvorumului necesar la CCR referendumul trebuie invalidat… În fine, poate clarifică Elenina Nicuţ 
      

     Reply
   3. Andy RWX

     @EleBelele  Eu zic sa-i trimita Blogary o scrisoare oficiala lu TB dupa ce revine la Cotroceni sa o numeasca pe Ele la CCR in locul lu Toader/Predescu/Gaspar/Aspazia.. Se pune ca si cumul de functii ?:))

    Reply
 6. Bleen

  Deci asta cu eliminarea a unui judecător și deci cvorum mai mic pentru invalidare a dat-o Elenina de acum o săptămînă, la Piccadilly. Văz că Zgonea o dădu și el azi și îl întrerupse pe Băsescu din calculele celor 416 374 de rezidenți care s-au căsătorit cu 346 519 domiciliați care au divorțat de cei 290 582 de cetățeni care și-au schimbat numele pe cale administrativă.

  Reply
  1. AndreeaP

    @Bleen
    am ajuns la punctul in care eu una ma consider naiva daca mai cred ca Basescu mai pupa Cotroceni
    Si acum il inteleg si pe Fota  (totusi fost membru CSAT), care spunea ca „nu-l vor mai lasa pe Basescu sa se intoarca la Cotroceni”

   Reply
 7. coffee

  UE nu are nimic de zis in chestiunea cu minirecensamantul?  Daca a fost recensamant oficial, cu procedura unica, cum vor explica diferentele dintre rezultate?

  Reply
    1. Andy RWX

      @teocharis  @EleBelele Te pomenesti ca o sa stea in plenul CCR si o sa-i monitorizeze ?!:)) Poate o mai si pipaie putin pe Iulia Motoc :))

     Reply
 8. Rezon

  M. Cartarescu:  „Cavalerii Apocalipsei”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-cavalerii-apocalipsei-995839.html
   
  În „Ferma animalelor” a lui Orwell, porcul Napoleon creşte în secret un haitic de căţelandri, pe care-i dresează şi-i fanatizează, transformându-i în instrumentele lui feroce şi fidele.
   
  Când câinii cresc mari, Napoleon înlătură cu ajutorul lor orice opoziţie. Îndărătul colţilor acestora, îi e uşor acum marelui râmător să mintă sfruntat, să înşele, să schimbe legile după bunul lui plac, să controleze cu mână de fier societatea. Nimeni nu-i poate sta împotrivă. Ferma e acum un loc tot mai ruinat, dar în care nu crâcneşte nimeni, iar Napoleon stăpâneşte deplin.
  […]
  Nu e de glumă cu ei. Aceşti oameni nu sunt nici paiaţe, nici marţafoi, nici gâşte. Sunt cavalerii întunecaţi ai Apocalipsei. Au pus ţara pe foc ca să ia puterea şi, dacă nu-i vom opri, vom vedea şi mai departe lucruri de care să ne ferească Dumnezeu.

  Reply
 9. Bleen

  Bre!!! Nu înțelegeți că nu listele sînt problema? Nu înțelegeți că nu asta îi interesează pe USL-iști? Chiar așa, de partea asta a baricadei sînt numai retardați mintal? Dar chiar nimeni nu mai gîndește? ”Știe Băse. Nu știm noi ce, dar trebuie el să știe” Ce dracu știe? Cum ar putea să-i fută pe ăștia cu actualizarea listelor?

  Reply
  1. AndreeaP

    @Bleen
    pun pariu ca la urmatoarea intalnire de pe 31 aug astia de la USL vin la CCR cu listele asa cum sunt ele acum, plus Excel-urile pe care le-au dat chipurile la primari sa le faca pe teren si care de fapt vor fi facute cu copy/paste la intamplare din baza de date de la Evidenta Populatiei cu vreo 2 mil de oameni din categoriile alea din memorandum. Mai mult eu zic ca nu le trebuie bosorogilor alora de la CCR ca sa amane iar o decizie.

   Reply
   1. Andy RWX

     @AndreeaP  @Bleen Daca CCR accepta orice lista actualizata, manevrizata, crizata, copiata, etc, atunci sunt niste super cretini TOTI. Nu poti sa accepti alte liste decat cele dupa care s-a desfasurat referendumul DEJA !

    Reply
    1. AndreeaP

      @Andy RWX  @Bleen
      Eu tocmai de asta spun ca vor veni exact cu listele de la referendum, la care vor adauga, spre bulversare totala, un Excel cu 2 mil de oameni impartiti in 9 categorii, ca-n memorandum, care dupa parerea lor n-ar trebui sa se afle pe liste. Este sau nu-i motiv bun de o noua amanare?

     Reply
    2. coffee

      @AndreeaP  @Andy RWX  @BleenHai sa dam pronosticuri. Eu zic ca vin cu lista cu 16 mil., iar referendumul se invalideaza cu 6-3.

     Reply
    3. Canadiana

      @AndreeaP  @Andy RWX  @Bleen  tu-i mama lor de liste: nu are importanta daca, dupa referendum, au fucking murit toti de pe fucking liste, ci cati au fost pe liste in 29 iulie. 

     Reply
    4. Canadiana

      @AndreeaP  exact. dar pe 2 nu au avut nr. necesar de voturi in plenul ccr (au avut 5-4 in loc de 6-3)

     Reply
 10. quaddelta

  Hehe, sa vad cum actualizati acum:
  HN: Politia franceza a desfiintat taberele de tigani de langa orasul Lille. Acestia s-au intors in Romania

  Reply
  1. Bleen

   Pînă termină Băse conferințele imbecile cu listele, CCR va fi format doar din Gaspar, Aspazia, Predescu, Puskas și Tudorel. 

   Reply
 11. teocharis

  „|MAE transmite că va respecta solicitările CC privind actualizarea listelor electorale şi, în acest sens, a iniţiat deja demersurile necesare pentru a stabili numărul cetăţenilor români care deţin un drept legal de şedere în ţara de reşedinţă şi care au împlinit 18 ani până la 29 iulie 2012.””
   
  oare de ce au nevoie de aceasta informatie:p

  Reply
  1. Rezon

    @teocharis 
    
   Teodor Baconschi:
    
   „MAE le cere ambasadorilor sa livreze date despre romanii „cu drept legal de resedinta” in statele membre.
   Cateva observatii elementare:
   1. Toti romanii au acest drept.
   2. Ambasadele nu detin capacitatea tehnica de a intocmi asemenea liste electorale.
   3. Exista mari sanse ca, executand chiar si partial asemenea instructiuni, sefii de misiune sa incalce legislatia tarilor unde sunt acreditati (in majoritatea statelor UE, nu poti manipula date personale tip CNP fara acordul explicit al persoanei respective).”

   Reply
  2. EleBelele

    @teocharis MAE e competent doar pe evenimentele de stare civila intervenite in strainatate; pt restul, respectiv stabilirea domiciliului, e competenta Directia generala de pasapoarte sau cum dracu’ se cheama.

   Reply
 12. AndreeaP

  Ce aberatie s-a mai nascut cu listele astea: cum naiba sa poti vota dar sa nu te afli in lista din care ti se socoteste procentual votul? Adica, daca in Romania sunt 10 oameni si nu voteaza nici unul dar voteaza numai 2 in strainatate, care-i procentul de votanti? Ca nu poti spune ca-i 20%, adica 2 din 10, ca nu-s din aia 10 de pe lista, is separati.

  Reply
   1. AndreeaP

     @EleBelele
     ca sa nu mai zic, ca daca prin absurd ne-am mutat toti in strainatate, rezultatul referendumului ar fi   #DIV/0! 😀

    Reply
    1. EleBelele

      @AndreeaP prima regula la mate, clasa a II-III-a, nu mai stiu exact: „impartirea la 0 nu are sens” :p

     Reply
 13. Florina

  Neamţu n-are fler în politică. Păi dacă se ducea la OTV în vremurile în care era căutată Elodia şi striga de vreo două ori „Mai e cineva aici?”, acum avea vreo 10 %. pe puţin. 

  Reply
 14. Taticu

  Ca sa fiu mai clar si ofensive, pentru orasul meu transilvan (si 143 dintre prietenii mei), discursul lui Banciu despre referendum/liste/USL face cat 10 declaratii ale lui Basescu de o ora

  Reply
 15. Taticu

  Pentru orasul meu transilvan (si 143 dintre prietenii mei), discutia din seara asta despre referendum/liste/USL face cat 10 declaratii ale lui Basescu de o ora

  Reply
 16. Canadiana

  Za fadar an za madar of za constitiusan iz aghen zis gai hu spic uiz hentz uizaut brein  (C.A., intr-o limba inca nedescoperita)

  Reply
 17. Rezon

  Antonescu s-a pricopsit intr-o luna cu o porecla sinistra, moartea pasiunii. In cartiere nu se voteaza cu unu de-i zice Cacarau. Banciu i-a facut paguba mare de PR

  Reply
  1. SimonaM

    @val_one OMG.. Ce de nevorbiți.
   Oricum, așa se întâmplă când postezi public. Dau năvală ca lăcustele ăștia.

   Reply
   1. Andy RWX

     @gupi  @val_one Nu ca ce a postat ea ar avea vreo legatura cidrecta cu referendumul. Unor oameni ar trebui sa li se interzica sa aiba access la internet. 

    Reply
 18. Canadiana

  Eu respect legea si atunci cand nu ma avantajeaza iar ei nu respecta niciodata legea atunci cand nu ii avantajeaza si de multe ori nici cand ii avantajeaza, ceea ce arata ca sunt nepregatiti, nu stiu carte. (T.B.)

  Reply
   1. Hongse

    @coffee@Canadiana
    „ei nu respecta niciodata legea atunci cand nu ii avantajeaza si de multe ori nici cand ii avantajeaza” sună mai bine 😛
    PS Off topic: Mă enervează Banciu.
     

    Reply
    1. Hongse

     @coffee@Canadiana
     Sincer mă îndoiesc. Audienţa B1TV e oricum formată din de-ai noştri. Tot ce face Banciu e să-i scârbească pe unii dintre noi, în niciun caz să atragă pe alţii de la antene. Nu pe bune.
      

     Reply
  1. coffee

    @Canadiana Dupa ce isi termina Base mandatele in Romania, are dreptul la doua si in Moldova? Nu de alta, dar tot e vedeta la Vocea Rusiei.

   Reply
 19. SimonaM

  Off topic, de pe feisbuc, via Nicole Tudor 
   
  ”Mihai îi propune lui Diaconescu sa faca emisiuni de pedagogie pentru public… educative… fara Elodii…OMG!…”
   
  Mihai Neamțu, adică. La OTV.

  Reply
  1. Florina

    @SimonaM  Nicole Tudor 
    
   Amical, aşa, ca de la preşedinte de partid la preşedinte de partid cu televiziune. 
    
   Asta mi-a făcut seara, weekendul, săptămîna, luna chiar. 

   Reply
 20. gupi

  anunt tehnic
   
  doamnelor, domnilor
  maine dimineata, in jurul orelor 6.30-7.00, e posibil ca Madame sa fie inaccesibila pentru cateva momente.
  N-o judecati cu ura, mai merg si doamnele la baie sa-si pudreze nasul, nu-i asa ?

  Reply
  1. Annia

    @gupi Ideea e sa nu dureze prea mult, ca eu am dezvoltat dependenta. Barbatul meu zice ca o da in judecata: s-a saturat de salata de rosii, vrea mancare calda!

   Reply
   1. Canadiana

     @Gramofonu  @Rezon  daca zicea „pauper” chemau sie sa-l aresteze pentru tradare de neam

    Reply
 21. al43my

  Dimineata, Cristi Preda lansa o ipoteza interesanta: nu e exclus ca ultima dezbatere in privinta referendumului sa fie centrata in jurul chestiunii “daca validarea trebuie facuta cu minimum 6 voturi la 3, invalidarea poate fi asumata cu 5 voturi la 4?”. Voi ce ziceti de asta?

  Reply
   1. al43my

     @EleBelele ai si tu dreptate, ce sa zic: nimic nu e ca sexul de dimineata, pe nepișate (pardon de expresie). ca za citim din clasici! 

    Reply
 22. coffee

  off-topic
   
  De cand meciurile se dau la antene si nu la pro, Steaua are emotii si in tururile preliminare. Daca e prea off-topic revin la liste.

  Reply
  1. EleBelele

    @coffee off-off-topic: cat e scoru’ ? (ca eu, daca mai deschid o fereastra de firefox imi explodeaza asta :-D)

   Reply
 23. Florina

  Se pare că lumea îşi vede şi de altceva în afară de lovitură de stat, CCR şi liste, îşi vede de probleme cu adevărat stringente în acest moment. Dacă acum cîteva zile mi se plantase pe wall o cauză referitoare la condamnarea lui Ion Iliescu, acum m-am trezit cu „Salvaţi Institutul Cantacuzino”. 
   
  My God! Deja nu mai e în regulă deloc. Iar să ceri autocontrol e considerat de-a dreptul  offensive. 
   
   

  Reply
   1. Canadiana

     @EleBelele  @Florina  mai da-i timp lui base pana la sfarsitul saptamanii, va vrea si el sa salvam sus-numitul institut

    Reply
    1. hope18

      @Canadiana  @EleBelele  @Florina
      daca este cel de langa Fac. de Med. Veterinara, sa-l salveze usl ,ca au un cuibisor acolo

     Reply
  1. Gramofonu

    @Florina ilici e condamnat deja, asteptam doar executarea sentintei. Ma ofer sa scriu un articol destept (ii citez pe altii 😛 ) la fericita ocazie.

   Reply
 24. EleBelele

  catre tataie predescu, gaspar si neica toader:
   
  bre, ca sa punem botu’ la ce spuneti voi, ref la pretinsa plastografiere a adresei catre guvern, am vrea sa vedem si noi incheierea din data de 02.08.12. daca nu o vedem in termen scurt, inseamna ca domniile voastre aberati liber cu tenta vadit politica, ceea ce contravine absolut statutului si obligatiilor ce va revin prin lege.
   
  simplu si la obiect, nu? 😀

  Reply
   1. Hongse

    @Annia@EleBelele
    Am impresia că de ceva timp blogary.ro a devenit lectură obligatorie şi pentru Băse şi pentru PDL.
     

    Reply
    1. Canadiana

      @SimonaM  @EleBelele  @Hongse  @Annia  cred ca inca nu au ajuns la zilele noastre. la cat am scriiiiis

     Reply
    2. ny2

      @Canadiana  @SimonaM  @EleBelele  @Hongse  @Annia mie mi-a luat mai bine de o ora sa ajung la zi cu comentariile de azi :)), ati scris ca nehalitii. bine, m-am si distrat cu aia cu mortii in casa si cu trolul ala care aparuse de ieri si care si-a facut pe urma operatie de schimbare de sex si-a devenit trola..

     Reply
 25. SimonaM

  OMFG. Ce-am ajuns toți să ne crizăm pe art! alin!.. N-am citit atâta legislație de nu mai știu când.
  O să știm să recităm Constituția și legile referendumului plus ale alegerilor, cu modificări și republicate, cu tot cu HG-uri și plm-uri.
   
  Noroc cu @EleBelele , că altfel o luam razna cu capul 😀

  Reply
  1. Canadiana

    @SimonaM  @EleBelele  da, noroc cu @EleBelele . dar constitutia trebuie studiata in liceu si avuta ca examen la bac. sa vezy de stat de drept am avea noi atunci 🙂

   Reply
   1. SimonaM

     @Canadiana  @EleBelele Multe ar trebui studiate în școală. ȘI nu se întâmplă, din păcate.

    Reply
   2. musiuplugary

     @Canadiana  @SimonaM  @EleBelele si cartea de alegator sa o primesti daca treci proba aia scrisa

    Reply
   3. ny2

     @Canadiana  @SimonaM  @EleBelele din cate tin eu minte, pe vremea impuscatului se studia Constitutia Romaniei in scoala, parca prin clasa a 7-a.

    Reply
    1. Canadiana

      @ny2  @SimonaM  @EleBelele numa’ ca degeaba o studiam p-atunci, ca tot impuscatul iesea la alegeri

     Reply
    2. SimonaM

      @ny2  @Canadiana  @EleBelele Se învățau pe de rost niște pasaje, ”studiat” e mult spus.
      
     Da, cred că trebuie studiată Constituția. Educație civică, educație financiară, astea trebuie toate studiate.

     Reply
    3. ny2

      @SimonaM  @Canadiana  @EleBelele las’, c-am studiat dreptul constitutional in facultate (Constitutia anterioara) si m-am luat cu mainile de cap :))

     Reply
    4. Gramofonu

      @SimonaM  @ny2  @Canadiana  @EleBelele Pe vremea lu’ nea nicu se facea Constitutia in clasa a 7-a.

     Reply
    5. ny2

      @Gramofonu  @SimonaM  @Canadiana  @EleBelele aia am zis si io mai sus :)), lasa cornuletele!

     Reply
    6. SimonaM

      @ny2  @Canadiana  @EleBelele Da, în facultate am făcut și eu niște cursuri de drept.. Greu, tată. Astea sunt treburi pe care musai să ți le explice cineva cum trebuie.

     Reply
  2. EleBelele

    @SimonaM daca tu crezi ca eu aveam treaba cu chestiile astea de-a dreptu’ scabroase inainte de povestea asta, apai te inseli amarnic.
    
   viata mea era mult mai boema, chestii fiscale, comerciale, simple, clare, cu probe, fond, apel si recurs, nu cu balamuti d’astia de-si dau duhu’ pe scaune :-))

   Reply
   1. SimonaM

     @EleBelele Măcar tu știi cu ce se mănâncă și unde să cauți.
    Ce-i drept, acum știu și eu unde să caut. Câte-nvață omul la vremuri pucioase :))

    Reply
  1. EleBelele

    @val_one am spus-o si aseara: trebuie verificat registrul de note in care s-au consemnat, teoretic, cele dezbatute in sedinta.
    
   votul plenului se da pe dispozitiv (ce se hotaraste),, nu pe considerente.
    
   redactarea (motivarea, expunerea considerentelor) cade in sarcina magistratului-asistent care a participat la dezbateri, sub controlul judecatorului-raportor.
    
   da, cred ca balamucul celor 3 (predescu, gaspar si toader) e iscat strict din considerente politice.

   Reply
   1. promaa

     @EleBelele  @val_one am inteles eu bine ca erata era cuprinsa in motivarea respingerilor contestatiilor de catre ccr ? si ca publicarea ei separata avea doar rolul de a spulbera ynele interpretari ?

    Reply
   2. picus

     @EleBelele  @val_one Ma intreb ce spera mosulica sa obtina cu aceasta iesire. In afara de faptul ca iese din padure si arata limpede cum se aliniaza voturile CCR. Daca am inteles bine din legea CCR, indreptarea unei erori materiale se poate face de catre un singur judecator.

    Reply
   3. picus

     @EleBelele  @val_one Ma intreb ce spera mosulica sa obtina cu aceasta rabufnire. In afara de faptul ca iese din padure si arata limpede cum se aliniaza voturile CCR. Daca am inteles bine din legea CCR, indreptarea unei erori materiale se poate face de catre un singur judecator.

    Reply
    1. picus

      @EleBelele  @val_one In fond, ce contesta el nu este faptul ca erata corespunde cu ce s-a hotarit la curte, ci doar faptul ca indreptarea erorii nu a fost facuta in plen.

     Reply
  1. Rezon

   Intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, Valeriu Zgonea, noul presedinte al Camerei Deputatilor a dezvaluit in premiera planul USL pentru preluarea controlului asupra Curtii Constitutionale: judecatorii controlati de USL ii vor suspenda pe cei numiti de celelalte partide. Presedintele interimar si Parlamentul (unde PNL si PSD detin majoritatea), isi vor numi oamenii in posturile ramase vacante. In acest fel, USL va avea control 100% asupra noii Curti Constitutionale si il vor putea demite pe presedintele suspendat fara nicio problema.

   Reply
    1. EleBelele

      @SimonaM  @Annia  @Rezon cu 5-4 de care spuneam mai devreme azi; deocamdata, 5-4 e de partea cealalta, deci mure.

     Reply
    2. val_one

      @EleBelele  @SimonaM  @Annia  @Rezon 
     un puci, deci. ceilalţi, fiind mai mulţi ar trebui sa se mişte mai rapid. tot cu un puci. 

     Reply
    3. SimonaM

      @EleBelele Dacă (așa, fantezist) ăștia din CCR fac așa o nefăcută, mai există cale de atac?

     Reply
   1. valid

     @Rezon da de cind se pot suspenda astia unii pe altii? si in fuctie de ce? care e mai tare la skandenberg? de aia au plecat mosii la sovata

    Reply
    1. Ilinca

      @valid  @Rezon  hai mai, tu te iei dupa zgonea? pai si sova spune lucruri mai cu noima decat el…

     Reply
    2. Rezon

      @Ilinca  @valid Nu ma iau dupa Zgonea. Am comunicat o declaratie a lui Zgonea FYI. Zgonea e al treilea om in stat. Trebuie sa-i urmarim cu atentie declaratiile, nu?

     Reply
   2. EleBelele

    @Rezon
    Art.62. – Judecătorii Curţii Constituţionale răspund disciplinar pentru încălcarea, cu vinovăţie, a dispoziţiilor art.64 din Legea nr.47/1992, republicată.
    Art.63. – (1) Pornirea acţiunii disciplinare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale se poate face numai pe baza unei sesizări scrise şi semnate.     (2) Primind sesizarea, preşedintele Curţii Constituţionale numeşte, prin ordin, o comisie de cercetare disciplinară, formată din 3 judecători, pentru a examina cele sesizate.     (3) Dacă sesizarea îl priveşte pe preşedintele Curţii Constituţionale, desemnarea celor 3 judecători revine Plenului Curţii şi se face prin tragere la sorţi, care va fi consemnată într-o hotărâre.     (4) Unul dintre cei 3 judecători va fi desemnat ca preşedinte al comisiei de cercetare disciplinară.     (5) Cercetarea disciplinară se efectuează în termen de 30 de zile de la data dispunerii acesteia. Comisia de cercetare disciplinară poate dispune prelungirea termenului cu cel mult 30 de zile, dacă există motive întemeiate care justifică această măsură.     (6) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, judecătorul va fi convocat în scris de comisia de cercetare disciplinară, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.     (7) Neprezentarea judecătorului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin.(6) fără un motiv obiectiv ori refuzul acestuia de a face declaraţii se va consemna într-un proces verbal, neîmpiedicând finalizarea cercetării.     (8) În cursul cercetării disciplinare prealabile judecătorul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere comisiei desemnate să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare.     (9) În situaţia în care comisia de cercetare disciplinară consideră că sesizarea este neîntemeiată, va întocmi un raport prin care va propune Plenului Curţii Constituţionale clasarea cauzei. Plenul, în termen 20 de zile de la data luării la cunoştinţă a raportului comisiei de cercetare, se va pronunţa asupra propunerii cuprinse în raport, printr-o hotărâre, care se va comunica persoanei cercetate.     (10) În cazul în care comisia de cercetare disciplinară consideră că sesizarea este întemeiată, va întocmi un raport care, împreună cu dosarul, se prezintă Plenului Curţii Constituţionale, Plenul, în termen 20 de zile de la data luării la cunoştinţă a raportului comisiei de cercetare, va soluţiona acţiunea disciplinară, printr-o hotărâre, care se va comunica în scris celui sancţionat în termen de 5 zile de la adoptare. Hotărârea produce efecte de la data comunicării.     (11) Acţiunea disciplinară, iniţiată în condiţiile alin.(2) sau (3), după caz, poate fi exercitată în termenul de prescripţie de cel mult un an de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare de către preşedintele sau Plenul Curţii Constituţionale, după caz, dar nu mai târziu de 2 ani de la data săvârşirii faptei.
    Art.64. – (1) Plenul Curţii Constituţionale poate aplica judecătorilor, în funcţie de gravitatea abaterii, următoarele sancţiuni disciplinare:     a) avertisment;     b) diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 15% pe o perioadă de la o lună la 3 luni;     c) încetarea mandatului de judecător al Curţii Constituţionale.     (2) În cazul aplicării sancţiunii prevăzute la alin.(1) lit.c), dispoziţiile art.67 şi 68 din Legea nr.47/1992, republicată, se vor aplica în mod corespunzător.
    Art.65. – (1) Hotărârea prin care se constată abaterea disciplinară şi se aplică sancţiunea se adoptă cu votul majorităţii judecătorilor.     (2) Hotărârea prin care se dispune sancţionarea va cuprinde următoarele:     a) descrierea faptei supuse cercetării disciplinare şi încadrarea juridică a acesteia;     b) temeiul de drept al aplicării sancţiunii;     c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de judecător;     d) sancţiunea aplicată, cu indicarea motivelor care au stat la baza aplicării acesteia;     e) calea de atac, termenul în care hotărârea poate fi atacată şi instanţa competentă să judece calea de atac.
    Art.66. – (1) Împotriva hotărârii prevăzute la art.65 se poate exercita recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Competenţa soluţionării recursului aparţine completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.     (2) Recursul suspendă executarea hotărârii Plenului Curţii Constituţionale de aplicare a sancţiunii disciplinare.     (3) Hotărârea prin care se soluţionează recursul prevăzut la alin.(1) este irevocabilă.

    Reply
    1. SimonaM

      @EleBelele  @Rezon Deci nu vine Tudorel și zice ”tu, tu, tu și tu sunteți suspendați”, votăm și plecați acasă”

     Reply
   3. EleBelele

     @Rezon Art.64. – Judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi:
    c) în adoptarea actelor Curţii Constituţionale să-şi exprime votul afirmativ sau negativ, abţinerea de la vot nefiind permisă;
     
    deci voteaza si ala cercetat disciplinar

    Reply
   4. EleBelele

     @Rezon btw, asta propusesem eu sapt precuta pt reducerea de la 6-3 la 5-4 a cvorumului pt constatarea invalidarii, dar unii sunt mult prea destepti pt a se uita in gura astora mai mici.

    Reply
    1. SimonaM

      @EleBelele  @Rezon La asta mă refeream eu dimineață.. la propunerea ta. Nu aveam toate cuvintele la mine.

     Reply
    2. EleBelele

      @SimonaM  @Rezon pai n-am dat-o pe public :p o stiau Mirel si inca cineva; Mirel a zis ceva azi despre.
      
     oricum, sa luam partea buna a situatiei si anume ca stim clar care-s aia 3 jud contra.

     Reply
    3. SimonaM

      @EleBelele  @Rezon Am citit ceva aici despre ce-ai spus tu cu 5-4. Și-am întrebat ce e aia.. Acum pricep și de ce nu mi-a răspuns nimeni 😉

     Reply
    4. EleBelele

      @Florina  @Rezon  @SimonaM numarul de voturi se calculeaza in raport cu numarul judecatorilor. reducerea de la 6-3 la 5-4 inseamna eliminarea a 1-2.

     Reply
   5. Canadiana

     @Rezon tare mi-e frica ca exacta asta va face usl ca sa traga de timp, chit ca rezultatul suspendarii nu le-ar fi favorabil

    Reply
  2. Gramofonu

    @Rezon „Valeriu Zgonea: Există procedură. În momentul în care cei doi colegi sau trei sau cinci care au încălcat grav atribuţiile conferite prin Constituţie şi prin Legea Curţii Constituţionale vor fi judecaţi de către plenul Curţii, la fel ca şi la parlament, cei care sunt în acel moment analizaţi nu au drept de vot. Pe cale de consecinţă, în acel moment, pierzându-şi calitatea de membru al Curţii Constituţionale cu decizia plenului Curţii, parlamentul sau preşedinţia poate face nominalizări pentru completarea /Curţii/. Acesta este atributul lor.”
    
   Hai ca-i simpla asta.
   Sa se adune astilalti repede, sa-i suspende pe ai USL-ului pentru orice motiv, sa-i „judece” ca oricum „cei analizati nu au drept de vot” si sa-i demita. Cind vin aia noi numiti de USL, sa-i demita si pe aia. Si tot asa.
    
   E aceeasi reteta ca la demiterea lui Blaga si Anastase. N-are cine sa se plinga. Si daca plinge cineva, o sa fie degeaba.

   Reply
   1. EleBelele

     @Gramofonu  @Rezon alupigus, au drept, de fapt obligatia de vot in orice hotarare a curtii.

    Reply
    1. Gramofonu

      @EleBelele  @Rezon Pai de ce eu, bre, ca zgonea a zis…voiai sa zici alupegus sau chiar e pe bune?

     Reply
    2. hope18

      @EleBelele  @Gramofonu  @Rezon
      Poate fi asta un scenariu? Blocheaza CCR, ii obliga sa declare referendumul anulat, si organizarea unui alt referendum pe listele pe care se zbuciuma sa le faca acum  (?)

     Reply
    3. Gramofonu

      @hope18  @EleBelele  @Rezon N-au cum sa-i oblige nimic, dar cred ca pot bloca cu troienii lor.

     Reply
  3. AnielleFacias

    @Rezon Cred ca e limpede pentru toti, ca nu mai exista cale de intoarcere pentru penali. Noi stam aici ne dam cu parerea ingrijorati, iar ei incet-incet cum au facut si in 45 confisca tot, inclusiv viitorul nostru, drepturi de vot, doar cei din strainatate nu locuiesc in Romania si nu pot fi mutuiti cu 8% si povesti. Eu zic ca trebuie sa incepem sa protestam mai mult decat o facem acum. Sau? Asteptam sa se intemple…ceea ce este evident? Adica pana la urma tot acolo o sa ajungem, de ce sa nu o luam sistematic si din timp? Cred ca tebuie inceput cu antenele, si ele trebuiesc decribilizate cu proteste.

   Reply
 26. CiufutozaurusRex

  o observatiune: sondajele de care se vorbeste mai jos surprind momente diferite.
  ala din adevarul (in care USL a scuzut 5 procente) se refera la momentul suspendarii.
  celalalt (cica al lui Gusa), e dupa referendum.

  Reply
 27. oglinjoara

  O spun pentru ultima oară: dacă este posibil ca lista electorală să fie alterată (de cele nouă categorii menţionate în memorandu), este la fel de posibil ca şi lista participanţilor la referendum să fie alterată, în aceeaşi măsură.
   
  Cu alte cuvinte, cei care vor fi tăiaţi de pe lista electorală ar trebui tăiaţi şi de pe lista participanţilor la vot.
  Oricum, pentru a elimina orice dubiu, listele epurate de USL prin mini-referendum ar trebui confruntate cu listele folosite la referendum.

  Reply
  1. oglinjoara

   N-avem de unde să ştim că cei care sunt acum scoşi de pe listă nu au şi votat, fiind prinşi astfel în numărul participanţilor la referendum.

   Reply
   1. oglinjoara

     @EleBelele poate nu mă fac eu bine înţeles
    să zicem că un mort a fost trecut pe listă şi a votat
    el va fi scăzut acum din LEP, dar nu va fi scăzut din lista în care s-a consemnat că a votat
    deci, din perspectiva USL, a fost bun într-un caz – că a votat – şi nu e bun în alt caz, că sporeşte cvorumul
    de aceea ar trebui scăzut şi din lista cu participanţii la vot
    am fost mai clar? 🙂

    Reply
    1. EleBelele

      @Annia  @hope18  @Rezon vorbesc serios; si el si ala micu’ al lui Cristoiu spun acelasi lucru: primarul care vine cu alte cifre acum, in conditiile in care a certificat o anumita situatie in data de 10.07 (ei tot zic 11.07, da’ asta e) e bun de penale, ma scuzati de expresie.

     Reply
    2. val_one

      @EleBelele TB le-a zis-o de la început cu listele astea. „lăsaţi-le aşa cum au căzut.”

     Reply
    3. EleBelele

      @val_one base le-o zice prost, ceva de genul „vedeti de-acu’ incolo”, NU, faza e viceversa, „vedeti de ce fuse”.

     Reply
 28. Ilinca

  videanu zice ca au dovezi ca au fost fraude „fara precedent” dar asteapta „inchiderea acestui episod negru”

  Reply
  1. Hongse

   @Ilinca
   Aha, nu discută doar de liste. Trage şi cu frauda. „Localităţi în care s-a votat 900% – Videanu”
    

   Reply
   1. musiuplugary

     @Hongse  @Ilinca nu tot videanu ne promitea „camioane”(in stilul psd din 2009) de dovezi la 48 de ore de la referendum? ce motive ar avea sa le pastreze pana dupa decizia ccr? parchetul general care investigheaza intre timp?

    Reply
    1. musiuplugary

      @cocosila  @Hongse  @Ilinca mai exact, cam cat de masiva ar trebui sa fie pt invalidare? si cine hotaraste invalidarea pe baza pragului astuia de frauda?

     Reply
    2. Hongse

     @cocosila@musiuplugary@Ilinca
     O fi, deşi eu nu văd logica. Deci un referendum care a eşuat în ciuda fraudelor masive trebuie repetat? Alţi bani, altă distracţie, se aşteraptă la alte rezultate?
      

     Reply
    3. Rezon

      @musiuplugary  @cocosila  @Hongse  @Ilinca 
      
     Frauda trebuie sa fie de o dimensiune care ar afecta rezultatul referendumului. In cazul nostru, validarea/invalidarea. Logic, asta nu are cum sa se intample. Daca numarul de voturi dovedit ca fraudate e scazut din numarul total al voturilor valabil exprimate, scade si mai mult participarea.

     Reply
  1. SimonaM

    @Rezon ROFL. Pardon my French. 64% USL? Unde-s ăștia, maică, la referendum au ieșit cât???

   Reply
    1. SimonaM

      @Rezon Aștept să-mi explice cineva unde-au fost ăia 61% când s-a ținut referendumul. Până atunci nu mai cred nimic.

     Reply
    2. Rezon

      @SimonaM Din pacate, cam asa stau lucrurile deocamdata. USL, la peste 50%, PDL pe la 15%, iar restul dreptei, infinitezimal. Mai e mult de lucru

     Reply
    3. SimonaM

      @Rezon Văd. Ceva nu-i în regulă. Ăștia au scos tot din case la referendum, și totuși fâs.
     Unde e problema?

     Reply
    4. Hongse

     @SimonaM@Rezon
     N-or fi ieşit toţi, dar se compensează pentru că pe alţii i-au scos chiar de mai multe ori…
      

     Reply
    5. Ilinca

      @SimonaM  @Rezon procentele astea sunt calculate din cei care vin la vot. la referendum, usl a luat aproape 90% diin cei care au venit la vot.

     Reply
    6. Rezon

      @SimonaM Pai, ce e in neregula? Sondajele dadeau – inainte de boicot – cam asa: 63% DA si 37% NU.

     Reply
    7. SimonaM

      @Rezon Cred că trebuie mers pe cifre (număr persoane), nu pe procente.
     Depinde la ce ne raportăm.
      
     Ideea e că trebuie să iasă la vot mai multă lume. Cu cât mai mulți, cu atât mai mult pierde USL. Ei au dat maximul la referendum. 7,4 milioane – frauda vreun milion.. hai 6,5. De-aici trebuie pornit.

     Reply
    8. Rezon

      @SimonaM Mai trebuie scazut. USL nu-si poate recendica toate voturile DA, la fel cum PDL & friends nu-si poate asuma toate voturile NU

     Reply
   1. Hongse

    @SimonaM@Rezon
    I-au dat telefon lui Ponta de 10 ori dar de 3 ori a răspuns bona filipineză. 70% 1ncredere în USL, 30% restul lumii.
     

    Reply
   2. LunguVictorEugenMihai

     @SimonaM  @Rezon intrebarea era – daca ati defini niste cretini si niste jeguri umane, ce partid v-ar satisface?

    Reply
  2. oglinjoara

    @Rezon las’ că tot CSCI c-a dat şi participare de 60% la referndum…
   relax 
   dacă ei au tupeu, nu văd de ce noi îi mai băgăm în seamă

   Reply
 29. Rezon

  Un cetatean, pe Facebook:
   
  „Daca mai tineti minte secventa din Twin Peaks cu piticu’: „it is happening again!” Asta simt si eu cand aud stirile din seara asta despre referendum. a venit piticu'”

  Reply
    1. SimonaM

      @Rezon  @nedormitul Filtru am și eu. Și rules pe Outlook. Selectez suta de mail-uri și dau dilit la vrac,

     Reply
    2. SimonaM

      @nedormitul  @Rezon Se pot seta astea în livefyre, totuși. Să nu primești update dăloc. ;;)

     Reply
  1. Hongse

   @nedormitul
   Mai există şi categoria „email notifications” în laivfaiăr, deşi nu sunt sigur că merge şi pentru moderatori.

   Reply
   1. Florina

    Există, sigur că există.  Eu mi-am dezactivat de ceva vreme notificările, citesc pe profil ce mă interesează. Sau cine, mai precis.
    În rest, revista presei o fac şi singură, iar ceva deosebit mi se poate tarnsmite în privat, cont Facebook am, iar de acolo aici aduc rar cîte ceva, cînd mi se pare cu adevărat semnificativ. 

    Reply
  2. Ilinca

    @nedormitul poti seta la profil ce notificari sa-ti trimita livefyre. Daca nu bifezi nimic nu mai primesti notificari deloc. 

   Reply
 30. Florina

  Miron Damian, Fb
   
  În fine, o ultimă clarificare pe ziua de azi. Se spun foarte multe prostii, și de o parte și de alta. E legată de erata făcută de Curtea Constituțională. Eroarea care se face de partea pro-Băsescu este pretenția că ea modifică modul de calcul al cvorumului – că prin erata respectivă și cetățenii cu domiciliul în străinătate trebuie luați în calcul la referendum. NU este adevărat. Cvorumul se calculează după listele electorale permanente, conform legii referendumului. Iar legea referendumului face trimitere explicită la legea alegerilor parlamentare în această privință (nb!) : listele electorale permanente conțin doar cetățenii cu domiciliul în țară. Ca paranteză, un fals (o minciună, în cazul știutorilor) care circulă zilele astea pe la TV și aiurea e că acel număr de 18.2 milioane de alegători ar include și diaspora. NU este adevărat. Sunt fix 18.292.514 de electori cu domiciliul în țară, excluzând diaspora. Referendumul este invalid.  Și atunci, de ce Curtea face referire la legea alegerilor prezidențiale? Nu înțeleg de ce lumea de bună credință care comentează erata nu se uită pe document, căci ar înțelege ușor despre ce e vorba: în acel document Curtea se pronunță asupra unei contestații asupra validității procedurii referendumului. La punctul 2.2, care conține acest pasaj, Curtea respinge același punct al contestației. Ce spun contestatarii la punctul 2.2? Păi, să citim: ”Se mai susţine că instanţa constituţională trebuie să invalideze referendumul pentru imposibilitatea prezentării şi exercitării dreptului de vot pentru cei 6 milioane de cetăţeni români din diaspora care nu au fost trecuţi pe listele electorale (…)” La asta răspunde Curtea cu acel pasaj! În această privință – nota bene! a posibilității exercitării dreptului de vot – listele electorale (pe care, în mod confuz, legea 370 le zice tot permanente, dar asta e altceva) conțin toți cetățenii cu drept de vot, indiferent de domiciliu. Prin urmare, susținerea contestației că 6 milioane de locuitori în diaspora nu ar fi fost trecuți pe listele electorale și deci ar fi fost în imposibilitate de a vota nu are temei și este respinsă. E clar acum? Cvorumul legal exclude în continuare diaspora, și curtea explică și de ce, dar listele electorale care au permis prezența și votul la referendum, i-au inclus și pe cei din diaspora, deci referendumul nu poate fi considerat viciat din acest punct de vedere.

  Reply
  1. teocharis

    @Florina CCR trebuie sa se hotarasca: raman in liste toti cetatenii romani (indiferent de domiciul) sau doar cei care traiesc efectiv in tara
    
   usele deja cere adrese oficiela din italia, spania, etc cu numarul romanilor de acolo ptr a-i descarca de pe liste
    
   Basescu trebuie sa ceara urgent CCR sa clarifice aceasta problema si sa o puna astfel, in situatia deschisa de a incalca consititutia!

   Reply
  2. SimonaM

    @Florina Here we go again. Ăia din țară, bla, bla doar listele permanente sunt 18,2 meleoane.
    
   Despre ce vorbim?

   Reply
  3. EleBelele

    @Florina 1. legea 3/2000 nu face trimitere explicita la legea 35/2008, tocmai d’aia s-a simtit BEC si a dat o hotarare de interpretare;
   2. hotararea respectiva de interpretare vizeaza exclusiv procedura, iar nu fondul, respectiv definitia LEP; am scris la un moment dat ca NU CCR este competenta sa se pronunte pe interpretarea legii, ci BEC, astfel incat se impunea o noua hotarare BEC de interpretare a legii, in sensul stabilirii definitiei LEP, in vederea aplicarii art. 5 alin. 2 din legea 3/2000;
   3. de acord cu faptul ca cei 18.292.514 electori nu-i includ, teoretic, pe cei cu dom. in strainatate.
   4. distinctia aia de la 2.2 se refera la LEP, in sens procedural, in sensul ca, dupa legea 35/2008, cei cu dom in strainatate nu aveau oricum sa figureze pe LEP intocmite in tara; in schimb, din pdv al cvorumului, ei se iau in calcul, potrivit eratei, de unde concluzia ca, in fapt, participarea e mai mica decat cea de 46,24% calculata de BEC.

   Reply
  1. EleBelele

    @SuperUser ba poate, prin detasare, dupa ce se ia act de demisia din CSM si devine simplu magistrat; aia de la evz sa mai citeasca.

   Reply
  2. quaddelta

    @SuperUser Indivizii de la EVZ sunt cam ca cei de la Jurnalul luati cu semn schimbat. Sincer, recomand Romania Libera daca tineti neaparat sa cititi ziare.

   Reply
 31. teocharis

  lovitura de stat perfect constitutionala pana acum va deveni ne-constitutionala abia in momentul in care CCR va fi de acord sa elimine din cvorum cele 9 categorii de persoane din memorandumul MAI, un 3 milioane de votaci, estimat
   
  what about then

  Reply
  1. EleBelele

    @teocharis ti se pare „perfect constitutionala” lovitura de stat inceputa cu emiterea a 2 oug-uri neconstitutionale? 😀

   Reply
    1. EleBelele

      @teocharis CCR nu s-a pronuntat niciun moment pe constitutionalitatea suspendarii pt simplul motiv ca nu a fost sesizata cu privire la acest aspect, iar din oficiu nu poate actiona.

     Reply
 32. SimonaM

  Comentariu pe feisbuc, Adriana Chirovici :
   
  ”Pai despre asta e vorba! ce tot batem apa in piua? Sa actualizeze si pe mama lor, n-au decat! numai ca la curte trebuie sa trimita listele dupa care s-a votat! alea verificate, actualizate si pomenite oficial de Rus inainte de referendum. Punct! Restul e vrajeala: de la stanga la dreapta!”

  Reply
  1. SuperUser

    @SimonaM Asta-i cheia. Restul e diversiune creata pentru a amina (sau a da motiv sa amine) decizia CCR.

   Reply
   1. hope18

     @SuperUser  @SimonaM
     Guvernul e singurul care poate trimite listele?Nu exista o cale legala Sa se faca o cerere publica catre o institutie  care are listele sa le trimita?

    Reply
  2. quaddelta

    @SimonaM  In seara aceasta, proaspat imbalsamat, judecatorul Predescu va evolua la A3. Trec peste faptul ca nu se poate pronunta asupra subiectelor aflate pe masa CCR si pun zbaterea sa si a lui Tudorel pe seama pierderii de catre USL a controlului asupra Curtii. Amin!

   Reply
 33. Rheia

  Azi m-a întrebat mama: „Tu mi-ai completat pensia cu niște bani?” (Îi dădusem ieri pensia, lăsată de poștaș la o vecină, că ea a fost plecată, și mai pusesem și de la mine vreo trei sute de lei) „Da, bineînțeles. De ce? Credeai că ți i-a trimis Ponta?” Pauză de cîteva secunde. „Ăăăă…. nu….” 

  Reply
 34. andreea1

  recunosc ca pe mine toata ameteala asta cu listele m-a turmentat de tot.
   
  Da ma intreeb si eu, asa, ca n-am ce face altceva, noi pana cand vome merge in acest interimat? Ce trebuie sa se mai intample pt ca CC sa dea verdictul? sau, mai bine zis, il va mai de vreo-data???
   
   

  Reply
 35. Rheia

  Mulți în jurul meu privesc ce se petrece, lovitura asta de stat care pe noi de înfricoșează și ne căpiază, ca pe-o simplă încăierare între politicieni. Ca pe ceva care se-ntîmplă foarte aproape de ei, dar fără să-i afecteze în plan strict personal. Ca pe-un reality show în multe episoade. Unele mai interesante, altele mai anoste.  

  Reply
  1. Louisy

    @Rheia Probabil nu au nicio miza, de pilda economica. Nu au rate, dar nu au nici bani pusi deoparte. Castiga putin, nu au mare lucru, nu simt ca pierd nimic. O variatiune pe tema „timpul trece, leafa merge”.

   Reply
   1. Rheia

     @Louisy Dacă ar fi așa, n-aș mai fi chiar atît de înfricoșată. Dar sînt oameni tineri, cu rate la casă și mașină, și oameni care s-au obișnuit să facă aproape lunar un city break în Europa. Oameni care au studii universitare. Și care vorbesc binișor engleză.

    Reply
    1. valid

      @Rheia  @Louisy daca nu ma insel acum citeva zile s-a facut o declaratie cu nr celor care au rate si care s-ar apropia de 4 mil.

     Reply
    2. coffee

      @valid  @Rheia  @Louisy In contextul asta e ciudat cum de s-a apreciat leul. E cineva de pe piata aici sa estimeze cat a intervenit BNR?

     Reply
    3. Louisy

      @coffee  @valid  @Rheia N-a intervenit asa cum crezi. A redus niste facilitati de finantare. Traderii castiga insa din diferente, atunci cand cursul se misca, in sus sau in jos, nu conteaza. Acum a fost potential mai bun de miscat in jos. Nu cred sa mai dureze mult.

     Reply
    4. valid

      @coffee  vin baietii aia care -si scosi de pe liste in concediu si ca atare pompeaza euro ca sa foloseasca lei. monta si cacarau ar trebui sa stea la granita sa le spele parbrizurile. 

     Reply
   2. andreea1

     @Louisy  @Rheia
     sau au senzatia ca viata lor – cu tot ce inseamna ea, servici, preturi, vize, asist sociala, pensie, impozite, taxe, justitie –  se petrece undeva in afara societatii. 
     

    Reply
  2. SuperUser

    @Rheia Asta ma enerveaza si pe mine cumplit. Si media si invitatii lor vorbesc despre „scandalul politic” in loc sa foloseasca cuvintele potrivite: lovitura de stat!

   Reply
   1. Rheia

     @SuperUser Iar lucrul care pe mine mă terasează, mă aruncă-n disperare, e că nimic din ceea ce se întîmplă pare să nu conteze, dacă nu s-a văzut la televizor! La dracu, sîntem o nație de peter sellers-grădinari!

    Reply
    1. SuperUser

      @Rheia Si pentru ca m-am enervat, imi aduc aminte si de emisiune de aseara a lui Tapalaga unde, desi MRU isi incepuse interventia spunind niste lucruri interesante, care ar fi trebuit neaparat dezvoltate, a tinut-o langa cu constructia ICCD. De parca ar mai exista/conta vreun ICCD daca bolsevicilor le iese miscarea.

     Reply
  3. Annia

    @Rheia Ei, da, si eu am aceeasi perplexitate: nu inteleg cum oamenii nu vad ca nu e deloc o simpla rafuiala intre politicieni ci o incercare de reasezare a democratiei noastre – si asa chinuite- pe niste baze profund daunatoare. Mie mi se pare ca e chiar mai rau decat la mineriade: atunci, cel putin, violenta era evidenta, stiai cu ce arme lupta „dusmanul”. Acum, nu stii de unde si ce te paleste: mai un cvorum, mai un memorandum…

   Reply
   1. coffee

     @Louisy Scuze, ma refer la plenul cerut de Tudorel care contesta inteleg erata si porcaria aia de actualizare.

    Reply
   1. Louisy

     @promaa  @Rezon Atunci de ce nu o declara raspicat? Posibil se teme sa nu-i lezeze pe cei 7,5? In felul cum procedeaza ii lezeaza definitiv pe ceilalti 10,5.

    Reply
 36. cocosila

  Omul a obosit iar malversatiunile sunt atat de multe incat ar ameti si un computer. Se stie ca sistemul nostru legislativ este atat de alambicat si legile atat de des modificate incat orice discutie libera pe legi este mai mult decat inutila. Pe asta mizeaza uzurpatorii.

  Reply
   1. Rezon

     @Annia  @cocosila 
     
    Exact. Ar trebui sa aiba o echipa de juristi care sa faca actiuni in contencios administrativ, plangeri penale etc. El n-ar trebui decat sa mai anunte rezultate din cand in cand, asa, in treacat. In rest, sa dea mesaje politice – frauda, falsificare, puci, compromitere in UE

    Reply
    1. EroulBula

      @cocosila  @Rezon  @Annia In concediu, cu toti ceilalti activisti PDL (cu exceptia lui Cezar Preda)

     Reply
    2. Rezon

      @cocosila  @Annia In plus, pentru variatie, ar trebui sa mai lase si pe altcineva din cand in cand sa vorbeasca la conferinte de presa.
     Un om cu discurs si atitudine, gen Cristi Diaconescu.

     Reply
    3. Louisy

      @cocosila  @Rezon  @Annia Tu insinuezi ca ar trebui sa se ofere. Eu spun ca mai bine da un anunt pe bestjobs, la sectiunea voluntariat. Diferenta e la cine e initiativa.

     Reply
    4. cocosila

      @Rezon  @Annia Nu cred ca-i impiedica Basescu sa organizeze conferinte de presa. Cristian Diaconescu isi face si si-a facut datoria. Este printre putinii fosti PSD-isti pe care i-am stimat si ii stimez

     Reply
    5. musiuplugary

      @hope18  @cocosila  @Rezon  @Annia punem mana de la mana pt un probono pe bani pt d-na Nicut, eu as vrea s-o vad langa cetateanul in tricou albastru, dandu-i dupaci cand vorbeste despre legi

     Reply
    6. EleBelele

      @musiuplugary  @hope18  @cocosila  @Rezon  @Annia :-)) pai ori suntem pro bono ori nu mai suntem :-)) oricum, multumesc pt incredere 😉

     Reply
    7. musiuplugary

      @EleBelele  @hope18  @cocosila  @Rezon  @Annia tin sa completez, cum zicea Churchill, nu-s nici felcer, nici doctor

     Reply
    8. cocosila

      @hope18  @Rezon  @Annia In opinia mea trebuie pusi la treaba intelectualii si liderii de opinie cu pregnanta internationala. Asalt in tara si afara.

     Reply
   1. cocosila

     @Florina Are  foarte putine optiuni. Nu are oameni langa el. Eu n-am vazut la sediul sau de campanie pe nimeni dintre cei care se bat cu caramida in piept ca sunt democrati.

    Reply
 37. Louisy

   @Bleen , @Florina , suntem deprimati. Dati drumul la un postac aici, sa ne mai revenim, sa luptam si sa murim cu el de gat!

  Reply
 38. Florina

  Chiar nu mai înţeleg nimic din ceea ce face Băse. Aaabsolut nimic. Vorbeşte mult, bîlbîit, împiedicat şi fără nici o relevanţă. 
  De ceee???

  Reply
  1. Annia

    @Florina Probabil e genul de om pe care lipsa de activitate il destabilizeaza. Nu mai e la Cotroceni, nici in campanie electorala, nici nu poate pleca la mare, nu-si gaseste obiectul muncii. Seamana cu un cunoscut, un excelent profesionist, care, din momentul in care a iesit la pensie, s-a prabusit psihic.

   Reply
 39. picus

  Orice ar spune, exista deja o conspiratie a tacerii impotriva lui. B1 e singurul post care transmite.

  Reply
 40. EleBelele

  eu am senzatia de „pus boii inaintea carutei” sau ceva de genul
   
  vorbeste de corectitudinea actualizarii, in loc sa spuna ca, pe langa faptul ca e tardiva, o actualizare din care ar rezulta diferente de orice fel ar trimite in cremenal toti primarii etc care au dat cu batzul pe listele din 29 fara sa le verifice/actualizeze pana pe 10.

  Reply
 41. Bleen

  Devine trist, penibil și umilitor. Omul ăsta transmite acum, tuturor, instituțiilor de stat, puterilor occidentale, societății civile, poporului, adversarilor, rușilor, că e terminat. Ăsta e mesajul, că oricum nu stă nimeni să asculte detaliile tehnice ale schimbării administrative de nume, ale numărării cnp-urilor, ale căsătoriilor și divorțului. Mesajul e: sînt terminat, nu știu ce se întîmplă, nu mă pot aduna de pe jos, nu mă pot concentra, sînt nesigur și rupt de realitate. Și mai sînt cîteva mesaje importante: nu e lovitură de stat, tot ce s-a întîmplat e legitim, actualizarea listelor e legitimă, referendumul e legitim, avem doar niște probleme cu listele.

  Reply
   1. Luminita

     @Annia  @Bleen probabil ca eu am vazut acum o inregistrare diversa pentru ca senzatiile mele sunt altele, dar …. slava Domnului de aceea suntem fiecare unici, putem intelege fiecare altceva din acelasi subiect.

    Reply
   1. cocosila

     @Louisy  @Bleen Cred ca omul acesta este lasat, pe nedrept singur, de catre multi dintre liderii de opinie care s-au facut mari in mandatele sale. Cred ca e rusinos pentru intelectualitatea romana sa stea in asteptare fara sa manifeste vreo grija fata de atacurile la democratie. Daca Basescu incepe sa para a invins nu i se datoreaza lui ci acelora care vor democratie dar refuza sa lupte pentru ea.

    Reply
 42. Sam85

  Eu cred ca cineva l-a sfatuit ca pana in 31 august sa iasa zilnic cu cate o conferinta de presa.
  Neavand altceva nou sa spuna o baga in reluare pe aia cu listele.

  Reply
  1. quaddelta

    @Sam85 E clar ca in problema listelor s-a intrat in razboi de uzura. Fiecare tabara ii sapa celeilalte argumentul „CCR a hotarat ca EU am dreptate”. 

   Reply
 43. Bleen

  Băsescu ne spune acum că CCR a vrut actualizarea listelor. Asta ne spune. Că actualizarea listelor post-referendum e legitimă dar avem niște probleme privind modul în care se face.

  Reply
    1. Luminita

      @Bleen  @subway  @quaddelta decide CCR deci tot ce va preda Pontache va fi maculatura: va multumim pentru efort dar mai bine nu, nu ne serveste

     Reply
   1. Luminita

     @quaddelta  @Bleen nu e doar o cuvantare este o introducere a morcovului cu frunze si iepuras cu tot in dosuri. A mai zis-o, eu nu amenint eu atentionez, dar pana la urma, daca te ti de cioace tot la parchet ajungi

    Reply
  1. Bleen

   A intrat în cele mai mici detalii ale evidenței populației. A zis domiciliu de 230 de ori. Acum vorbește de CNP, căsătorie și divorț.

   Reply
   1. subway

     @Bleen Eu tind sa cred ca Base se distreaza cu astia…sa treaca timpul mai usor pana revine la Cotroceni.

    Reply
   2. Florina

     @Bleen 
     
    Divorţul e o problemă personală, mai ales dacă a fost la notar, nu e cazul să-ţi bată PSD în uşă să te-ntrebe de schimbarea numelui.
     
    Aşa, da. Da’ care-i legătura?

    Reply
 44. Annia

  Base incepe sa se inspire din Gadea: iese cu documente-bomba care au circulat, deja, cateva ore bune, in spatiul virtual.

  Reply
  1. Louisy

    @Annia Zicerea completa era „ei nu ma pot invinge niciodata pe mine, eu ii atac cu armele lor.” Frate!

   Reply
    1. hope18

      @Florina  @Louisy
      LOL ,nu.E ceva in neregula aici.Toata perseverenta usl cu numaratea este cel putin stranie.Eu cred ca Base stie un picut mai mult decat noi.Si nu visez la asii aia din maneca la care spera toata lumea. Asta este impresia mea, nu sustin ca am si dreptate.E o parere

     Reply
  1. Louisy

   In fine, m-a auzit! Ii distruge din interior pe antenisti! Sa vezi vanatoare de vrajitoare ce se face acum! Ii pune sa vina cu buletinul, sa vada daca au votat!

   Reply
  1. EleBelele

    @severmihail apai sunt si astia de la rtv prosti cu spume: hotararea 34 e de interpretare a legii si e publicata in Documente/Hotarari BEC adoptaate in interpretarea legii, nu Documente/Hotarari BEC.

   Reply
 45. Bleen

  O precizare pentru postaci: eu cu Măritul Dictator  (sau nedormitul, cum i se mai zicea pe timpuri) am fost trolleri de pasiune și talent în tinerețe. Folosiți-vă imaginația, nu ne jigniți.

  Reply
 46. Bleen

  Luați-vă pixurile. Notați ce zice Băse și după aia, într-o săptămînă, îi dăm noi de cap cu ce a vrut să spună. Deși ar fi bune și niște calculatoare d-alea inginerești, profesionale, care fac operații complicate, că poate bagă radicali, numere negative, fracții, integrale și matrice. 

  Reply
  1. DrMengele

   Sau s-a mai sharat linkul?…:(…scuze. Daca nu ar fi tembel, as zice ca e haios punctul cu suprafata locuibila…lol

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @DrMengele ala-i simpatic, restul este penal: sunt doua categorii de persoane acolo care nu pot fi sterse de pe listele permanente decat prin abuz: persoanele cu acte de identitate expirate si persoanele cu resedinta in strainatate. Peste doua milioane de romani au resedinta in strainatate, dar domiciliu stabil in tara conform actelor de identitate (fie ele si expirate), ceea ce inseamna ca au dreptul de a fi pe listele permanente din tara.

    Reply
    1. elgreco

      @LunguVictorEugenMihai  @DrMengele Salve Sare, am o intrebare idiotii pot face ceva cu recensamantul asta ? plus ca nu au decat metodologie pentru scosul oamenilor dupa liste .

     Reply
  2. EleBelele

    @DrMengele1. memorandumul ala nu e lege (hg, og, ordin etc), deci operatiunea n-are baza legala.
    
   2. listele se intocmesc  in baza Registrului naţional de evidenţă a persoanelor, respectiv se actualizeaza in aceleasi conditii si anume:
    
   “(1) Actualizarea datelor din R.N.E.P. se realizează de D.E.P.A.B.D. şi de serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, pe baza documentelor prezentate de persoana interesată sau comunicate de autorităţi, potrivit atribuţiilor ce le revin, în situaţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.
      (2) Autorităţile prevăzute la alin. (1) sunt:
      a) Ministerul Afacerilor Externe, pentru evenimentele de stare civilă intervenite în străinătate;
      b) Ministerul Justiţiei, pentru cei care dobândesc sau pierd cetăţenia română;
      c) instanţele judecătoreşti, pentru persoanele care au pierdut drepturile electorale, pentru modificări intervenite ca urmare a divorţului şi pentru cei supuşi interdicţiei de a părăsi o localitate sau de a se afla într-o localitate, în temeiul hotărârilor judecătoreşti care au rămas definitive şi irevocabile;
      d) Direcţia generală de paşapoarte, pentru cei care dobândesc sau deţin statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate”
    
   pe romaneste, la cererea persoanei interesate sau ca urmare a comuncarii facute de o autoritate din cele enumerate, si NUMAI pe baza de documente. orice alt criteriu e in afara legii.
    
   bonus, ce i-am zis maricicai (sau cum o chema p’aia cu mortii-n lista de acasa): daca se stabileste ca datele inscrise in listele utilizate la referendum nu sunt conforme realitatii, semnatarii listelor (primar, secretar etc) sunt pasibili de fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. pana una-alta (a se citi pana la o hotarare irevocabila a unei instante penale sau de contencios administrativ), insa, listele sunt prezumate a fi valabile si a exprima adevarul.
    

   Reply
  3. teocharis

    @DrMengele nice, caut de 2 zile acest memorandum: era evident ca vor ascunde kktul(singurul punct are ar elimina 2 milioane din liste este cel cu buletinul expirat) in fine print

   Reply
 47. valid

  deci mini 88 e declarata moarta pe listele blogary? . pe zduber l-am scapat nefiind prezent, banuiesc ca era cam pe aceeasi line. cit de prosti pot fi astia de isi pierd timpul pe aici? chiar nu citesc un pic inainte sa vada ca nu prea e loc de sopirle ca pe alte bolguri?

  Reply
   1. Annia

     @EleBelele  @valid Adevarul e ca, la cata consultanta ai dat pe blogul asta, daca ar fi trebuit sa platim  numai 1 euro de caciula, ne-ai fi transmis acum salutari din baleare…

    Reply
    1. Annia

      @EleBelele  @valid Cu cateva zile in urma imi pierdusem total simtul umorului. Nu e cazul acum:D

     Reply
 48. Bleen

  Vestea bună e că irina s e zduber schoen sau cum îl cheamă. Vestea proastă e că avem alocați doar 2 postaci. Și ăia mai tîmpiței. E jignitor.

  Reply
   1. coffee

     @Louisy Probabil de mine zici, draga. Intai ar trebui sa explici de ce m-ai incadrat ca postac.

    Reply
   2. DrMengele

     @Louisy Cred ca stiu la cine te referi…lol…mie imi da senzatia de „ciinele omega” saracu’…:)

    Reply
    1. coffee

      @DrMengele  @Louisy Noroc ca v-a dat Bleen jucaria. Nu mai conteaza cat de rational o aplicati voi doi.

     Reply
    2. coffee

      @SimonaM Sunt relaxat, numai ca nu prea am inteles de unde atata aversiune. Noroc ca au aparut cei doi de azi, care dau sens notiunii de postac.

     Reply
    3. EroulBula

      @coffee  @SimonaM Calm down. Te mai necajim si noi  pana la discursul lui Base despre liste :-))))))

     Reply
    4. Louisy

      @coffee  Cei doi probabil erau cu 50 lei/zi (era sa zic pe finalizare).
      
     Tu, mai degraba, cred ca esti din convingere. Ai vrea si mokangeala de la stat, dar si sa nu platesti tu personal nimic taxe. Ai vrea si sa plece Basescu, dar iti e si prea lene sa mergi la vot sau cel mult ai votat NU.

     Reply
    5. coffee

      @Louisy Platesc destule taxe, nu vreau nimic de la stat. Am spus doar, asa cum iti amintesti, ca statul are un rol social, fara sa insemne unul absurd. Un rol minim. Oricum, nu-mi place sa intind la nesfarsit o discutie care nu duce nicaieri. E opinia ta, e dreptul tau sa o ai.

     Reply
    6. DrMengele

      @coffee   Draga tatii, vad ca tot nu ai inteles de ce nu iti raspund. E simplu: sa am o polemica cu tine, e ca si cum i-as trage un picior unui chihuahua. Nu am inima asta. Si aversiunea de care vorbesti ai descoperi-o daca ti-ai citi postarile. Adios. 

     Reply
  1. Louisy

    @Bleen O sa intervina blazarea. Troll -> Frag -> Spam/Offensive.
    
   Fun e cat inca lumea se ataca si le raspunde.

   Reply
   1. Bleen

     @SimonaM A fost fast din greșeală. Am flăguit eu spam. Am descoperit că moderatorii pot flăgui orice, mai puțin spam. Dacă flăguiesc spam, comentariul intră pac pac în spam.

    Reply
  2. severmihail

   @Bleen Misto, acum ca s-a sters comentariul lui irina_s, toate apostrofarile sunt la adresa comentariului lui @Rosu…:)

   Reply
  3. Hongse

   @Bleen
   Când dispar „live” nu rămâne ” This comment has been deleted”. E amuzant dar şi frustrant că nu te prea prinzi cine cu cine se ceartă  de fapt! 😀
    

   Reply
 49. Rosu

  Monumentala asta:
  „Noi publicam orice, noi trebuie sa publicam, ca altfel pac doamna Barbu, pac la Razboiu¬ cu plangerea penala!”
   
  Asadar de frica codului penal actioneaza guvernul Romaniei, nu pentru ca asa e legal si bine. Actioneaza sub constrangere, nu din buna vointa? CE sa inteleaga un cetatean onest din asa o „glumita” marca proprie?
   
  Asta si aia de aseara a lui Antonescu cu „se va face tot posibilul ca linistea, RELAXAREA si independenta judecatorilor sa fie asigurate”…
   
  Bataie de batjocura la nivel inalt, cu aere si fumuri…

  Reply
   1. irina_s

    @SimonaM Sa fie, dar din pacate, daca chiar asa arata documentul BEC atunci e naspa.

    Stie cineva, jurist, daca e pe bune?

    Reply
    1. SimonaM

      @irina_s  
     Singura consultație gratis pe care o s-o primești aici e că orice spune DCNews, realitatea e invers.
     Cu plăcere.

     Reply
   2. Ilinca

     @SimonaM  @irina_s Victor Ponta a plagiat. Victor Ponta a plagiat. Victor Ponta a plagiat. 

    Reply
   1. irina_s

    @severmihail De acord. Eu doar atrageam atentia asupra unei vulnerabilitati, care nu e scoasa din neant ci provine direct de la BEC.

    Reply
    1. DrMengele

      @irina_s  @severmihail Sint unele lucruri care provenind dintr-o chestie digestiva, miros urit. Asa e si cu DCNews.

     Reply
  1. EroulBula

    @irina_s Irinuca, striga la Mini88 sa intre inapoi ca n-am apucat s-o intreb cate camere are (apartamentul in care sta singura), daca stie sa calce camasi, daca stie sa faca musaka, stiuca umpluta, salata bouef,  placinta de dovleac si altele.

   Reply
   1. DrMengele

     @EroulBula  Data viitoare fii mai pe faza si pune-i „skills test”-ul repede, inainte sa o umplem de flaguri…:) 😉

    Reply
   2. DrMengele

     @EroulBula  Ai grija sa nu fie „el”, vreun zduber schober …..:))))))))))))))))))))))))))))))

    Reply
  1. Ina Eyre

    @promaa Sa ne rugam de sanatatea lui. Daca inghite lingura, CCR ramine blocat pina se hotaraste uslamul cine e demn sa fie urmasul.

   Reply
  2. SimonaM

    @promaa Ion Predescu, judecătorul care susţine că era nevoie de şedinţă cu prezenţa a tuturor celor nouă judecători ai CCR pentru a rectifica eroarea din hotărârea dată pe 2 august, se află într-o staţiune montană. “E frumos aici, 27 de grade Celsius, o imagine superbă. Mai stau aici şi săptămâna viitoare, nu se poate face nicio şedinţă”, a declarat Predescu.
    
   Când se-ntoarce-acasă, găsește frigiderul plin.

   Reply
  3. Dragos

   asta-i noua strategie a pucistilor: „cand fuTica, nu fuTache” – azi lipseste Predescu, maine Gaspar, poimaine Aspazia are ora sexuala, raspoimaine Tudorel are botez la Fenechiu, rasraspoimaine unguru din CCR are ora de romana si tot asa a .i. sa n-apuce cumva 6-3 pentru invalidare. mi-e ca mesajul de revelion 2013 ne va fi transmis de la Cotroceni de Cacarau.

   Reply
  1. Glook

    @Rezon Era lista de cumparaturi de la Daciana si cum bnu stia daca stie sa citeasca au ba i-a recopiat codurile bare de la produse sa fie sigura. 

   Reply
  1. hope18

    @Rezon
    Socialistii sunt niste victime.Nu ne mai pot pune pumnul in gura ca in trecut.Ce vremuri dom’le….

   Reply
 50. Dragos

  incet-incet ne strangem 18+ milioane de permanenti in ciuda lui Cacarau: http://www.adevarul.ro/international/romani-etnie-roma-expulzati-Franta_0_752324987.html

  Reply
 51. Bleen

  Cum sună un act semnat și datat 17 august 2012: acestea sînt listele electorale după care se va organiza referendumul din 29 iulie 2012?
   
  Dacă scoți decedații de pe liste în 12 august sau 25 august, ce te faci cu persoanele care au votat în 29 iulie la referendum și au decedat între timp? Le scoți de pe liste și din cvorum, deși au votat?
   
  Ce faci cu cei care aveau acte de identitate valabile în 29 iulie 2012 și care au expirat între timp? Ca să nu mai spun că dreptul de vot este condiționat de cetățenia română, nu de acte. Lista persoanelor cu drept de vot este lista cetățenilor români.

  Reply
  1. teocharis

    @Rezon nimic nou asta e strategia lor
    
   prevad ca Base va ataca furibund, toata saptamana viitoare, subiectul persoanelor cu b.i. expirat:p

   Reply
  2. severmihail

    D-le prefect, ref .pct 7 din adresa.
   Daca eu stau cu nevasta-mea intr-o camera si in camera cealalta stau socrii mei, care dintre noi vor fi declarati morti?

   Reply
 52. Ina Eyre

  In loc sa apreciati ca Mini88 dupa un esec in a publica,  tot voua vi se adreseaza, vrea sa va dovedeasca ce constiinta civica are, ce coloana vertebrala, ce nemultumiri la adresa lui Ponta, voi n-o faceti si nici nu-i spuneti sa mearga pe saiturile uslamului, unde va fi cainata, dorlotata, consolata si chiar ajutata.
  Boicotisti nerecunoscatori! LOL!!!!
   
  Mini draga, chestia e, ca ai nimerit gresit. Daca insisti, s-ar putea ca sa constati ca doamna, mama ta, a votat dupa inchiderea urnelor, contribuind astfel la incercarea de a atinge cvorumul. N-ar fi nici primul, nici ultimul caz. Abia dupa ce uslamul a constat ca n-a atins pragul, s-a gindit la morti: si la aia de-a dreptul morti si la mortii impostorului de la Cotroceni. Chestia e, ca v-a mai lipsit un procent de 5% ura impotriva tiranului, asa cum si noi am avut vreo 11% iubire de neoprit de dus la vot.
   
  Se la vii, tujur parsiva, ce sa-i faci?

  Reply
  1. Bleen

    @Ina Eyre Ai pus punctul pe i. Frauda masivă de peste 1 milion de voturi. Din păcate, Băsescu și PDL au stabilit că cine vorbește despre fraudă e prost și că singurele chestiuni inteligente aplicabile în vara asta sînt feștila democrației, glumițele proaste cu căcărău și crizel, poantele copilăresc-tîmpițele cu fotoșopuri, nevrozele pe facebook și interminabilele discuții despre articolul 5 și listele permanente. 
    
   USL va cădea mort de la atîtea afurisenii pline de năduf și glumițe chinuite, scoase cu lacrimi în ochi și disperare în poantă. 

   Reply
   1. Luminita

     @Bleen  @Ina Eyre eu am inteles ca scribisorii pedelisti, inarmati cu copiile listelor de la BEC, trudesc din greu si pregatesc un material bogat pentru Parchet.
    S-a decis strategic sa se puna surdina pe tema fraudarii pentru a nu da motive unora si altora sa pretinda anularea pe acest motiv.
    Ramane de vazut daca dupa intoarcerea marinarului la Cotroceni PDL va ataca la baioneta USL-ul pe aceasta tema

    Reply
    1. Luminita

      @Ilinca  @Bleen  @Ina Eyre nu stiu, cred insa ca stimabilul avea in plic niscaiva acte de divort si a gresit adrisantul

     Reply
    2. Bleen

      @Luminita  @Ina Eyre Cunoaștem mult mai multe decît crezi. Singura chestiune strategică la ei e prostia și lupta pe funcții. S-a pus surdină fiindcă acum se negociază candidaturile eligibile pentru la toamnă.

     Reply
    3. Bleen

      @Luminita  @Ina Eyre Apropo, s-a ajuns chiar la bătăi fizice. Mai exact, doi lideri PDL, foarte cunoscuți, s-au bătut la propriu, pentru liste. Listele de la parlamentare la toamnă, nu alte liste. 

     Reply
    4. AndreeaP

      @Ilinca  @Luminita  @Bleen  @Ina Eyre
      cica de fapt s-a dus la Parchet ca are plangere penala, zic astia de la a3

     Reply
    5. Luminita

      @Bleen  @Ina Eyre nu stiu, ramane de vazut, nu ca nu ar fi campioni la kg de prostie pe centimetru patrat de neuroni dar la facut „lacrimatii” trebuie sa recunoastem ca sunt experti.

     Reply
    6. EroulBula

      @Bleen  @Luminita  @Ina Eyre Cine? Cine? Silvian Ionescu? Boureanu?  Tare de tot! Aia de la ICCD si NR isi bat gura cu codul de integritate iar astia-s impart deja cascavalul virtual.

     Reply
    7. Rheia

      @EroulBula  @Bleen  @Luminita  @Ina Eyre Daca au facut blat cu PSD-ul nu-i chiar virtual.

     Reply
    8. Bleen

      @Luminita  @Ina Eyre Ia întreab-o pe @EleBelele  de lăcrămății. Că din cîte zice ea, nu le-au nimerit deloc pînă acum. 

     Reply
    9. Bleen

      @EroulBula  @Luminita  @Ina Eyre Ha ha! Nope. N-ai să-ți imaginezi. Nu vorbesc doar despre PDL: Vorbesc despre dreapta în general.

     Reply
    10. EroulBula

      @Bleen  @Luminita  @Ina Eyre Pavelescu cu Baconschi?
     Papahagi cu Neamtu ? ….. si alte combinatii socante :-))))))))))

     Reply
    11. Ilinca

      @Bleen  @EroulBula  @Luminita  @Ina Eyre Vrem sa stim, vrem sa stim….Hai, ca stergem dupa aia, n-o sa afle nimeni….

     Reply
    12. Ina Eyre

      @Bleen  De penibilul de genul asta mi-e teama, de compromisii din PDL care n-au sa renunte la nimic, de sumele ce se vor invirti, ssmd.
      
     Mi-aduc aminte de ridicolul de Ghise, care nu voia sa-si dea demisia cind a anuntat uslamul, fiindca luase bani de la banca, sa poata plati ca se fie pe loc eligibil. Dupa chelalaiala lui s-a hotarit greva platita.
     M-am intrebat, dupa formarea noii majoritati, citi pedelisti sunt in aceeasi situatie.
      
     Vai 9!

     Reply
    13. Ina Eyre

      @EroulBula  @Bleen  @Luminita Mda, dar aia au logistica si la cum se tot regrupeaza uslamul, nu prea mai e loc de integritati si alte mofturi.
     Fara garnitura Macovei sunt, oricum, pierduti definitiv.

     Reply
 53. hope18

  Lipsesc si eu cateva ore si cand ma intorc constat ca am fost invadati!!! Inseamna ca disperarea e mare la usl.

  Reply
 54. Louisy

  Vad ca postacii continua sa ne devieze spre liste. Sper ca ati bagat flag off-topic.
   
  Propun ca atunci cand deschide un comentator nou subiectul „liste” sa-i raspundem cu subiectul „plagiat”. Mi se pare nedrept ca un astfel de subiect sa cada in umbra.

  Reply
  1. Bleen

    @Louisy Subiectul liste îl discută toată lumea, din lipsă de imaginație. USL-iștii nu mai știu cu ce să mai vină și bagă despre liste, ai noștri ca brazii sînt oricum blocați demult și, după feștila democrației, asta e cea mai importantă temă a lor, listele.

   Reply
  2. hope18

    @Louisy
    Asa este plagiatul si furtul la referendum ar trebui dezbatut ,ca sa isi reaminteasca usl-ul pt ce are de platit si sa inteleaga de ce nu suntem de acord cu ei

   Reply
  3. Louisy

   Avantajul este ca subiectul „plagiat” e al nostru, al lor nu poate fi niciodata. Tot zicea @Bleen ca stabilesc ei tema de discutie. Tema asta e evident stabilita de noi.

   Reply
 55. murfi

  Multumesc colegilor care se implica in campania on-line. Datorita voua ne-am clasat pe locul 22 din 47. De maine ne asteapta o saptamana grea, insa impreuna cu siguranta vom reusi sa ne pozitionam cat mai sus in acest clasamenent si in acelasi timp sa ne atingem scopul comun – demiterea lui BASESCU!!!    Va multumesc inca o data pentru implicare si va urez spor la treaba!
  Andreea Iliesi
  presedinte TNL NEAMT
   
  From: Gabriel Mogos <gabrielmogos90@…>
  Subject: Clasamentul National al Postarilor – 22.07.2012
  To: contactalexandrumarin@…Cc: viloleta.vijulie@…, alexandru.alexe@…, margaritsorin@…
  Date: Sunday, July 22, 2012, 4:51 PM
   
  Buna ziua,
  Va multumesc pentru efortul depus pana acum. Desi este vara si poate ca multi dintre noi aveam alte planuri pentru aceste zile toride, am dat dovada ca ne putem mobiliza atunci cand Romania are nevoie de noi.
  Mai avem doar o saptamana la dispozitie sa ii scoatem din case pe cei care nu au de gand sa voteze la referendum. Va rog sa va concentrati si dati tot ce aveti mai bun in aceste zile. Soarta urmatoarelor alegeri depinde de rezultatul pe care il vom avea acum. 
   
  * Mentionez ca in atasament regasiti Clasamentul Postarilor la nivel National pana in data de 21.07.2012.
   
  Gabriel Mogos
  Membru PNL Sector 3
  Coordonator Echipa Nationala IT
  http://dir.groups.yahoo.com/group/TNL_NEAMT/message/267
   
   

  Reply
   1. Rosu

     @Rheia  hai, ca e amuzant cum au intreceri socialiste intre cuiburile de postaci. Sunt niste draguti… 🙂

    Reply
    1. AndreeaP

      @murfi  @Rheia
     pfua, eu ii stiu pe cativa entuziasti USL din Neamt, pe unii ii cunosc din copilarie, i-am scos temporar din lista mea de prieteni pana se potoleste furia asta, ca nu le mai pueam suporta prostia 
     acum ma duc sa le pun mesajul asta pe wall-uri

     Reply
 56. Mini88

  Am si eu o intrebare de bun simt (e al doilea mesaj pe care il trimit pe acest blog, primul nu a intrat). Presupunem ca pe listele electorale permanente intra si cetatenii din strainatate. De unde stim care sunt, unde sunt, cand nici nu stim cati sunt? (unii zic 3,5 mil, altii 2 mil…).
  Puteti sa il intrebati pe Boc ce a vrut sa spuna cu „liste electorale permanente”
  „Guvernul Boc a modificat Legea referendumului astfel încît orice menţiune legată de listele electorale să fie înlocuită cu formula liste electorale permanente. Pîna la modificarea operată de Guvernul Boc prin OUG 103/2009, prin formula „liste electorale” se înţelegea liste electorale permanente plus liste electorale suplimentare.
  Astfel, Articolul 5, alineatul 2 al Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului arată iniţial aşa:
  Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.
  După intrarea în vigoare a OUG dată de Guvernul Boc, Articolul 5, alineatul 2 al Legii nr. 3/2000 arată aşa:
  Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”
  Oricum, cazul meu e f. amuzant. La mine in casa figureaza pe listele permanente de sector 3 persoane:
  – eu – care am votat
  – alta persoana – decedata
  – tata, care nu mai locuieste de 5 ani aici si voteaza in localitatea unde locuieste acum (si e si acolo pe liste)
  Deci locuiesc singura in apartament (desi nici eu nu stau aici decat in vacante, uneori), si totusi nu am reusit decat o prezenta de 33% per apartament cu un singur „locuitor”!

  Reply
   1. Mini88

     @EleBelele cand am fost la vot, am verificat daca mama decedata e pe lista. Era. Mi-a spus doamna de la sectia de votare cine figureaza la apartamentul meu. 

    Reply
    1. Mini88

      @SimonaM  @EleBelele Sincer, nu. Nu prea constientizam presiunea cvorumului. Acum as fi cerut, regret, desi nu cred ca se poate asa simplu sa scoti pe cineva de pe liste, numai pe vorbe, intr-o sectie de votare. Dar vreau sa spun ca de aceea mi se pare nedrept acest prag electoral.