Alexandru Andries – Cintec plagiat

Cîntec plagiat

Facebook Comments

196 Comments Alexandru Andries – Cintec plagiat

 1. oglinjoara

  Mie Căcărău mi se pare o poreclă foarte bună. 
  Tocmai pentru că marchează discrepanţa dintre un Crin cu pretenţii de mare orator care pozează demn, băţos şi cineva cu căcat la cur.
  Umorul şi inteligenţa stau aici în contrastul absolut, nu în rezonanţa urâtă a cuvântului. De altfel, cuvântul, în sine, nu are trivialitatea construită a lui „Băsexu”, „Dictachioru” şamd, care sunt artificiale. „Căcărău” pare neaoş.
  De altfel, dacă este într-adevăr o poreclă, are umor autentic, căci spiritul popular a ştiut întotdeauna să surprindă într-o manieră originală adevărul despre oameni.

  Reply
  1. oglinjoara

   În orice caz, Căcărău mi se pare mai original şi mai inteligent decât Crizel, Monta, Puie şi alte prostioare asemănătoare.
   Are şi înjurătura demnitatea ei. Nu înjuri „frumos”. Ori înjuri, ori nu înjuri.

   Reply
 2. dragos paul

  Imi propusesem sa nu mai ma bag in discutia critica a strategiei „taberei noastre” si mi-e teama ca informal am facut presiuni si asupra lui Mirel sa nu se mai bage, desi vedeam ca fierbe.
   
  Cred ca lucrurile ar fi OK cu abordarea (a) facuta pentru „acea parte mai speciala a electoratului” ce rezoneaza la astfel de glume DACA ar exita (b) si o abordare complementara care sa se refere la tipul de probleme si strategii care dau de fapt substanta campaniei duse de echipa TB.
   
  Aici observam insa ca dupa ce au lasat garda jos pe 29 noaptea, si au pierdut initiativa, nici acum nu si-au mai revenit pe linia abordarii de tip (b) unde acum USL da tonul si e proactiv. Vezi mai jos citatul dat de Mirel.

  Reply
 3. Bleen

  Valeriu Zgonea: ”Există procedură. În momentul în care cei doi colegi sau trei sau cinci care au încălcat grav atribuţiile conferite prin Constituţie şi prin Legea Curţii Constituţionale vor fi judecaţi de către plenul Curţii, la fel ca şi la parlament, cei care sunt în acel moment analizaţi nu au drept de vot. Pe cale de consecinţă, în acel moment, pierzându-şi calitatea de membru al Curţii Constituţionale cu decizia plenului Curţii, parlamentul sau preşedinţia poate face nominalizări pentru completarea /Curţii/. Acesta este atributul lor.”Deci, membri neUSL ai CCR (Moțoc, Zegrean, Minea, Lăzăroiu, Puskas) pot fi luați în discuție de plenul CCR. Cei luați în discuție nu au drept de vot. Astfel, dacă sînt luați în discuție: Lăzăroiu și Minea, să zicem, ei n-au drept de vot. Astfel, pot fi suspendați cu scorul de 4 la 3. În momentul ăla rămîn în CCR 7 judecători. Plus încă 2 noi judecători, numiți de Parlament sau Președintele interimar, se face 6-3 pentru USL în CCR și se validează referendumul.
   
  Numita Elenina Nicuţ , nu știți voi cine e, n-aveți treabă, îmi povestea despre scenariul ăsta, despre posibilitatea unui asemenea scenariu, încă din 2 august parcă, de cînd madam Aspazia vorbea de anularea referendumului. Dar numita Elenina Nicuţ , nevorbind despre liste, vorbea deci aiurea. 

  Reply
  1. Pataphyl

   @Bleen @Elenina Nicuţ Deci lista ceceriștilor e cea mai importantă, trebuie actualizate corpurile străine, morții, boicoții. Cu sau fără voia domniilor noastre, ultima listă…

   Reply
  2. Canadiana

    @Bleen  Elenina Nicuţ temeiul luarii lor in discutie in plenul ccr nu poate fi decat politic. totodata, cei doi judecatori USL comitatori de fraude in comunicate pot si ei fi luati in discutie de ceilalti 5, nu?

   Reply
 4. Bleen

  Trebuie să fac o precizare pe care o fac de 4 ani de zile și degeaba. Nu fac parte din nicio tabără politică, nu sînt legat de personaje dintr-o tabără politică, nu cred în steagul vreunei tabere politice și nu am datorii față de nimeni din vreo tabără politică (mint, am o datorie de 300 de dolari față de cineva). Singura mea datorie e față de ce cred. Și sînt apropiat de oameni care sînt într-un fel sau altul, de dreapta (de la conservatori la libertarieni). Sînt apropiat de oameni cu care mă înțeleg, oameni inteligenți și cu umor (nu cred că am legat mai mult de 2 cuvinte cu altfel de oameni –  sînt foarte urîcios pe partea socială). Pe unii dintre ei îi cunosc de 15 ani de zile, pe alții i-am cunoscut în ultimii ani, pe mulți prin intermediul Blogary.  Din PDL, de exemplu, cunosc un singur om (nici nu mai știu dacă e în PDL). Atît.  De ani de zile se presupune că sînt pedelist, că-s cu ai noștri. Nu am combătut niciodată din obligație sau conformism sau fiindcă mi-a cerut cineva. Am combătut exclusiv, subliniez exclusiv, din convingere.
   
  În campania electorală din 2008 am fost cel mai mare inamic al PDL și al lui Băsescu, atunci cînd toți fanii PDL încercau, jenant și penibil, să justifice mărirea salariilor profesorilor (de obicei, erau justificări tactice, de oportunitate ”cîștigăm voturi”). Acum un an m-am certat cu toată lumea aci, pe Blogary, cînd argumentam că Băsescu nu poate numi prim ministru pe oricine vrea mușchiul lui, că nu e în spiritul Constituției.
   
  Cu alte cuvinte, nu accept argumente de tipul ”circumstanțe tactice”, important e să cîștige ”ai noștri”. Scriu ce cred, și nu am vreo datorie, de vreun fel, față de vreo anumită tabără. 
   
  De 4 ani primesc reproșuri: Cum se poate așa ceva? Tocmai tu, să dai în ”ai noștri”? De fiecare dată răspund, cu cuvintele astea sau cu altele mai alese: să-i fut în gură pe ai voștri. Evident, că galeriile nu mă cred: ești deprimat, nu ți-au dat bani destui, ești supărat pe ei, te-ai vîndut celorlalți, trădezi etc. Cum pot să trădez o tabără ceva în care nu cred? Cum pot să trădez un steag care nu-mi spune nimic? Cum pot să părăsesc o galerie din care nu fac parte?Cred în Dumnezeu, cred în libertate, cred în domnia legii, cred în statul de drept, cred în piața liberă, cred în capitalism, cred în comunitate și singurul steag în care cred necondiționat e ăla cu roșu, galben și albastru. PDL, Băsescu, ICCD, PLM, ETC, Vasilică, Gigi, Costel, Frînică, Peluza A sau Peluza B, astea-s rahaturi trecătoare, utile sau nu. Știu că strategic și tactic credința oarbă în tabere e necesară numai că eu nu am organ pentru așa ceva. Cam asta ar fi.
   
  PS: Explicația asta o dau o dată la un an jumate. Inutil. La 40 de secunde după ce am scris asta, lumea mă ia: Bine, bine, lasă asta, da de ce pizda mă-tii dai în AI NOȘTRI? Cum poți tu, unul de-ai noștri, să dai în ai noștri? Noi trebuie să luptăm cu ai noștri împotriva alor lor, nu? Deci nu dăm în ai noștri, dăm în ai lor, da? Ai noștri sînt buni, ai lor sînt răi, ai noștri sînt aici, ai lor sînt acolo. Deci nu dăm în ai noștri, care sînt aici, dăm în ai lor, care sînt acolo. Capisci? ”Păi…” Cum păi? E clar. Vrei bani, deci. Vrei bani? Atunci vrei funcții. Vrei funcții? ”Adică…” Ce adcă? Adică ești supărat. Ești deprimat. E vară și cald. E iarnă și frig. Ia-ți o vacanță. Ai făcut 34, 35, 36 de ani, ai îmbătrînit. Înțelegem că ești un pic trist. Lasă că-ți trece. Dar nu mai da în ai noștri, da? ”Păi…” Niciun păi, dacă dai în ai noștri, ori ești bolnav, ori ești trist, ori vrei bani, ori vrei funcții, ori ești vîndut ălorlalți. E clar.

  Reply
 5. Rezon

  Tom Gallagher: The EU Can’t Ignore Its Romania Problem;   Brussels still has cards to play against Bucharest’s corruption and cronyism.
  http://online.wsj.com/article/SB10000872396390443792604577572910124653818.html
   
  The Ponta camp hopes that Brussels is so preoccupied with Europe’s other woes that it will weary of its Romanian problem—and thus look the other way as the judiciary suffers the same fate as the parliament and media.
   
  But Brussels has cards to play in Bucharest, especially with the crucial economic support it gives Romania. Unless the EU maintains its vigilance and is ready to enforce its own rules of membership, Romania’s drift could be irreversible.

  Reply
    1. Rezon

      @Gramofonu  @Taticu 
      
     La un moment dat, mi-am dat seama ca pot ierta grobianismul daca vibe la pachet cu ceva mult mai bun si mai important.
      
     Da, la Basescu ma refer 

     Reply
    2. Gramofonu

      @Rezon  @Taticu Culmea e ca unii pot fi grobieni si fara sa insulte direct…ilici multumind minerilor, crizel salutind de la pupitrul luat cu japca, astea ce-s? cind ei se fac ca nu inteleg ca noi stim ca nu-i cum sustin ei?
     Uof! am recitit si n-am inteles nimic din ce-am scris, abandonez lupta de clasa pe ziua de azi.

     Reply
 6. Rezon

  Constat ca dezbaterea pro / contra Cacarau a adus o salutara digresiune de la subiectul listelor electorale

  Reply
   1. Gramofonu

     @Rezon Cu ploaia asta, miine are o scuza buna sa doarma pina tirziu.
    Si daca-l intreaba cineva o sa spuna ca de fapt s-a jucat cu soldateii de plumb. I-a pus planton la usa constiintei, sa nu-l mai trezeasca noaptea toti ciudatii.
     
    Faca nicio legatura, acum am alta viziune asupra episodului „nu vrem licurici in Romania”.

    Reply
 7. Louisy

  (am scris mai jos, dar, pentru ca @Bleen e prea convins ca nu are nicio valoare, scriu mai sus, sa se vada mai bine)
   
  Fata de psihicul unui personaj narcisist, plin de el si dezechilibrat precum Crin „Cacarau” Antonescu, oare ce efect psihologic destabilizator are aceasta porecla? Povestea lui @meioza ne da o idee in acest sens.
   
  Oare el cunoaste aceasta porecla? Oare noi (ca tabara) putem sa ne asiguram ca cineva i-o aduce la cunostinta?
   

  Reply
  1. Bleen

    @Louisy  @meioza Da. Am citit. Nu mă interesează considerațiunile strategice și operaționalizările tactice, nu mă interesează efectele. Reiau și eu ce am scris mai jos: 
    
   N-am certitudini, am sistem imunitar. Așa-s eu. La gluma cu căcărău rîd ăia care rîd și cînd aud cuvîntul bășină. Pe lîngă ăștia, Vacanța Mare (un monument de prost gust sinistru și antiumor), e artă. Ei bine, eu mă simt dator, față de mine însumi în primul rînd, să iau atitudine și să zic: asta e o prostie destinată retardaților. Eu mă dezic de așa ceva. Am limitele mele. Așa cum nu accept să fiu de aceeași parte cu socialiștii, de exemplu, nu accept să fiu de aceeași parte cu proștii. A tăcea și a te face că plouă e o eroare fatală. Trebuie să luăm atitudine împotriva nedreptății, grobianismului, gloatei, prostiei etc. Este o datorie.

   Reply
   1. Taticu

     @Bleen  Tot o dai cu gluma cu Cacarau, de parca nu ai intelege ca nu e o gluma. Gen: Antonescu Cacarau, si toti se prabusesc pe masa de ras. Sa nu exageram. Cred ca poti accepta ca nu e banc, ca doar nu spunem „Bula” si ne icterizam de ras.
     
    E o porecla. Un dispret

    Reply
    1. Gramofonu

      @Taticu  @Bleen Limita mea e la insultele legate de defectele fizice. Astea cu poreclele (desi nu ei si-au ales numele) e deja subtire, de vara. Nu ma deranjeaza cit sa zic ca lupt contra cacaraului. De fapt, nu ma deranjeaza deloc, dar pariez ca deranjeaza pe cineva (care nici macar nu scrie pe blogary!)

     Reply
    2. Canadiana

      @Taticu gluma cu cacarau e trista si neputincioasa. ca un caine care latra cand se simte incoltit.

     Reply
    3. Taticu

      @Canadiana Pai, nu-i gluma. Ca nu spui Cacarau si e gata gluma. Ce, spuneau „chiorul betiv” si toata lumea lesina de ras?
      
     Unde e „gluma cu Cacarau”, totusi?

     Reply
   1. Louisy

     @Bleen  Si eu am mai scris mai jos ca faci o eroare. Nu ai cum sa eradichezi gloata, e un dat al ecuatiei politice actuale. E suficient sa te pozitionezi deasupra, nu pe pozitii antagonice. Sau ai o planeta numai a ta, lipsita de gloata? As fi si eu interesat sa cumpar jumatate.

    Reply
    1. Bleen

      @Louisy Nu mă interesează să latru în haită și să mă gudur în mulțime. Ți se pare că strîng voturi pentru o tabără, că sînt în campanie electorală? Te înșeli. Nu strîng voturi pentru nimeni și nu sînt în campanie pentru nimeni. Nu mă interesează gloata.

     Reply
    2. Louisy

      @Bleen Nu e vorba de tine. E vorba de ceea ce numim, empiric, „tabara noastra”. Tu poti foarte bine sa refuzi anumite atitudini, dar nu mi se pare o idee buna sa spui taberei ca un instrument destinat gloatei nu ar trebui folosit de nimeni.

     Reply
    3. Bleen

      @Louisy Dacă ei vor să strîngă voturi și mai știu eu ce cu chestiile astea n-au decît, e treaba lor. Pe mine nu mă oprește nimeni și nimic să spun ceea ce cred. Nu mă interesează considerațiunile de ordin tactic sau strategic. Nu sînt parte a vreunei tabere, a vreunei galerii. Nu cred în steagurile nimănui și culorile nimănui. Nu mă lipesc de tabere, nu simt nevoie de acceptare din partea taberelor. Dacă ei se duc dracului, treaba lor, eu nu merg cu ei. 

     Reply
    4. Bleen

      @Louisy Ți-am răspuns care e părerea mea despre tabere. Dacă proștii vin în ”tabăra noastră” eu sînt out. Mă rog, tabăra mea e a acelora care cred în ceva, nu a acelora care flutură un steag. 

     Reply
    5. Canadiana

      @Bleen  @Louisy uite vezi, d-aia nu m-am inscris eu in nici un partid: ca sa nu-mi inregimentez gandirea. urasc uniformele de orice fel.

     Reply
   2. meioza

     @Bleen  @Louisy Sînt perfect de acord. Dar ai observat că prin repetarea argumentelor contra nu faci decît să popularizezi respectiva stupiditate?
     
    Ca și cum  educatoarea  le-ar repeta copiilor zilnic: „nu spune p¡zdă! e urît să spui p¡zdă! dacă spui p¡zdă ești un violator în devenire! să nu vă mai aud spunînd p¡zdă”. Ce efect crezi că ar avea?

    Reply
    1. Ummagumma

      @meioza  @Bleen  @Louisy Totuşi , în cazul de față, nu te adresezi unor copii. (Sau da? :P) Prin urmare, comparația nu funcționează.

     Reply
    2. meioza

      @Ummagumma  @Bleen  @Louisy Era doar o parabolă. Voiam să subliniez că în primul rînd repetiția e mai agasantă. Ca să fiu sincer mi se pare la fel de penibil să repeți „Căcărău” sau să repeți „Căcărău no good”…

     Reply
    3. Ummagumma

      @meioza   Oh, well, păi tocmai asta e problema, e repetată la nesfârșit. Eu am cedat nervos – pe FB am scos persoane din lista de prieteni din cauza asta după ce, inițial, am făcut abstracție de ”glumă”. Nu știu, e prea cald, am obosit…
      
     A, și nu cred că termenul poate fi mai popularizat de atât. Sau nu atunci când e sancționat. 

     Reply
  2. AdiAdrian

    depinde contextul in care este folosita. in cazul majoritatii care o uziteaza aici este o impertinenta,  o insolenta, o obraznicie. In alte contexte, alta poveste.  @Louisy  

   Reply
 8. Rezon

  In Romania postcomunista, luptele electorale prezidentiale au fost mereu dispute ale contrastelor.
   
  Activistul experimentat – Profesorul universitar scortos
  Activistul experimentat – Demagogul agitat A
  Socialistul caviar A – Marinarul bataios
  Socialistul caviar B – Marinarul bataios
  Demagogul agitat B – ???
   
  Cum ar putea  fi completat ultimul binom?
   

  Reply
   1. Rezon

     @EleBelele Fir-ar a dracului de viata, daca nu ne-am ingrijit sa avem pana acum un Activist experimentat B

    Reply
    1. Rezon

      @Louisy Nu e prea mult sa speri ca va fi altcineva. Dar, deocamdata, completam tabloul cu caii pe care-i avem

     Reply
    1. Andy RWX

      @meioza  @EleBelele  @Rezon Da da // eu ma retrag :)) .. Ma bag sa-mi flashuiesc android 4.0.4 pe caramida. Somn usor dragilor.

     Reply
 9. eugeni

  Bleen, cred ca acest cacarau are rolul lui.Un rol imortant. Pentru multi va fi PRETEXTUL sa se separe de CA. Asta este un viral perfect. Cum poti sa vrei sa fie presedinte unul pe care sa il cheme „a lui cacarau” ?.(nu are nevoie de alte argumente) 
  Putem ,intradevar, sa fim domni si sa refuzam atari mijloace marsave, demne numai de stanga. Pe de alta parte putem sa nu le refuzam…….

  Reply
  1. Gramofonu

    @eugeni care=i domn aici? 4 zile arest, cu cătzaua-n spinare si să trece pă foaia dă pedepse

   Reply
  2. Florina

    @eugeni 
    
   Nu-s mîrşave, sînt prosteşti, după părerea mea. Nu rezolvă nimic, doar aşa ne place nouă să ne iluzionăm, că ar fi mare lucru. Ăla apare în fiecare seară de la pupitrul de la Cotroceni şi  o parte a dreptei rîde tîmp: ăăă… căcărău, căcărău! Mai am un comentariu la temă mai jos, nu repet.  

   Reply
   1. eugeni

     @Florina Paradoxal, Bleen are dreptate cu povestirea de mai jos. Zic paradoxal pentru ca intrun mod ciudat imi da dreptate mie.
     
    Daca pe Ceausecu il chema Putulache, Coiutz, Urinal  sau ceva similar , nimeni din sanul PCR nu s-ar fi gandit sa il puna la conducere indiferent cat de bun ar fi fost.
    Numele de Antonescu este un nume care in sine are greutate istorica. (Va aduceti aminte de Emil Constantinescu-Cuza- Tzapul? ). Lui Basescu, i s-au gasit multe nume: Chioru, Piratul etc, dar niciunul de aceasta factura.
    Scuze , astaq a fost ultima interventie pe tema asta. Cineva , mai jos, are dreptate, nu merita foarte multe cuvinte.
     

    Reply
  3. Bleen

    @eugeni Îmi aduci aminte de  un fost coleg de liceu (Tonitza) al maică mii. Era fiu de mare mahăr comunist. La un moment dat nu se mai ocupă de școală, absentează, lipsește de la cursuri, adoarme la ore, devine tăcut, nesociabil. Pînă la urmă îi descoperă în dulap (la cămin) un caiet pe care avea un plan de bombă nucleară și un plan să-l dea jos pe Ceaușescu. Omul, adică puștiul, că avea 16-17 ani, o luase razna pe arătură (a și ajuns la secția Delire și viziuni). Ei bine, cînd l-au întrebat ce și cum, le-a zis că planurile erau gata, puse la punct, că bomba nucleară era ca și făcută, că Ceaușescu era ca și dat jos dar mai avea o problemă, și d-asta nu trecea mai departe, să-și pună planurile în aplicare concret: îl chema Puțaru. Ăsta era numele lui de familie, Puțaru. Ei bine, și puștiul, săracul, în nebunia lui avea o jenă: cum să conducă el țara și eventual lumea cu astfel de nume, Puțaru? Drept pentru care nu putea să dea lovitura de stat pînă nu-și schimba numele (ssst, să nu-i spuneți lui Băsescu că am vorbit de schimbări de stare civilă, că-mi apare pe balcon, în tricou albastru și cu articolul 5 în mînă, și nu vreau să adorm așa repede, parcă aș mai face un  Silent Hunter, să mă relaxez cu capul).Deci, în concluzie, tu crezi că Crin își va pierde susținătorii fiindcă oamenilor le va fi jenă să-l susțină pe unul despre care Banciu de la B1 zice că e al lui Căcărău? Trecem peste faptul că fanii lui Crin Antonescu nu se uită la B1, cu atît mai puțin la Banciu (acolo unde se uită doar nucleul dur al lui Băse), trecem peste faptul că gluma (???) cu Căcărău circulă doar în cercuri ultra-băsiste care nu au nicio treabă cu susținătorii lui Crin și punem întrebarea: crezi că situația politică de la noi depinde de niște porecle tîmpîțele, pentru copii cretini? Crezi că Băsescu și-a pierdut o parte dintre susținători din cauză că unii îi zic Băselu, Chioru, Băsexu, Băsecu, Dictachioru, Chelu????

   Reply
   1. Louisy

     @Bleen  E o mica eroare in rationament. Nu rupi din tabara adversa, dar strangi tabara proprie. Trebuie sa ai intotdeauna o porecla sau un sir de porecle derogatorii pentru adversar, acestea il fac mai mic in ochii taberei tale.
     
    Uita-te in istorie, nicio tabara militara nu vorbea despre adversar cu „domnul”.
     
    De aceea nu sunt de acord cu voi si spun ca e nevoie de Cacarau. 

    Reply
    1. meioza

      @Louisy  @Bleen
     Octavian (de fapt Antoniu) a cîștigat bătălia de la Filipi împotriva lui Brutus și Cassius tocmai folosind strigăte peiorative la adresa adversarilor. Erau prinși între mare și fortăreața armatei lui Brutus. Dacă ar fi așteptat, soldații lui Octavian ar fi murit de foame (probabil s-ar fi predat înainte). Dar adversarii nu au mai suportat insultele și și-au obligat generalul să lupte (încă nu se învățaseră cu cîștigul prin boicot 😉 ). Cum Antoniu era general mai priceput decît Brutus, au învins…
      
     Nu mai zic că Cezar îi învățase pe soldații lui să facă bășcălie și de el, nu numai de adversari…

     Reply
    2. Bleen

      @Louisy Evident că e destinată disperaților. Nesiguranța se vede peste tot de partea asta a baricadei, de la susținătorii care sînt complet debusolați, deprimați, confuzi și care se hrănesc cu iluzii, înjurături, glumițe și onirice absurde și pînă la oamenii de lîngă Băsescu, care înjură din ce în ce mai des și mai isteric și care, ajunși la cota maximă de derută și disperare, folosesc epitete la orice: prostule care ești un prost tîmpit și paiațo și Gigel Răul Prostul și Paiața. Epitetele sînt măsura disperării și neputinței. Putem măsura disperarea și neputința unei tabere citind înjurăturile și epitetele injurioase ale membrilor acelei tabere. Mai țineți minte atacurile anteniștilor și pesediștilor la Băsescu? Mai țineți minte epitetele și înjurăturile cînd ei erau în rahat și Băsescu pe cai mari? Mai țineți minte disperarea și neputința lor, transformate în înjurătură?

     Reply
    3. Bleen

      @meioza  @Louisy Dacă e așa, am pierdut. Sper. Sper că lipsa de umor de plătește. Nu sper. Mi-o doresc din tot sufletul.

     Reply
    4. Louisy

      @Bleen Pai si ce preferi? O tabara formata chiar si din niste disperati sau o tabara formata din multimea vida? Pe astia ii ai, pe astia ii tii in priza, cu orice metoda. Iar metoda epitetului derogatoriu si-a dovedit si ras-dovedit utilitatea, ne invata intreaga istorie.

     Reply
    5. Florina

      @meioza  @Louisy  
      
     O mică diferenţă între noi şi de ceea ce povestiţi voi din istorie. Aceia nu aveau numai băşcălia. 

     Reply
    6. meioza

      @Bleen  @Louisy Am recitit o carte care m-a făcut să rîd în hohote în adolescență. Mi s-a părut fără sare și piper. Crezi că i-o pot recomanda băiatului meu (preadolescent)?

     Reply
    7. Louisy

      @Florina  @meioza Eu v-am mai zis si ati ras de mine: noi avem banul de impozite. Ei au gurile flamande ale asistatilor sociali.

     Reply
    8. Bleen

      @Florina  @meioza  @Louisy Ce bășcălie? Referirea la căcat e bășcălie? Ăia care rîd și reacționează la Căcărău sînt toți ăia care rîd la bășină. Zice unu: bășină, și toți se tăvălesc pe jos de rîs. Vacanța Mare a artă în comparație cu asta. Nu știu dacă e eficientă sau nu dar e o imbecilitate destinată retardaților. Acum rămîne de văzut cîți retardați avem de partea asta. Eu prefer să fiu întotdeauna de partea cealaltă de care sînt retardații.

     Reply
    9. Louisy

      @Bleen  @Florina  @meioza E o eroare sa te pozitionezi de partea celalalta. Pozitia castigatoare e deasupra, ma mir ca trebuie sa o scriu in clar.

     Reply
    10. Louisy

      @meioza  @Bleen Fata de psihicul unui personaj narcisist, plin de el si dezechilibrat precum Crin „Cacarau” Antonescu, oare ce efect psihologic destabilizator are aceasta porecla? Povestea ta ne da o idee in acest sens.
      
     Oare el cunoaste aceasta porecla? Oare noi (ca tabara) putem sa ne asiguram ca cineva i-o aduce la cunostinta?

     Reply
    11. Bleen

      @Taticu N-am certitudini, am sistem imunitar. Așa-s eu. La gluma cu căcărău rîd ăia care rîd și cînd aud cuvîntul bășină. Pe lîngă ăștia, Vacanța Mare (un monument de prost gust sinistru și antiumor), e artă. Ei bine, eu mă simt dator, față de mine însumi în primul rînd, să iau atitudine și să zic: asta e o prostie destinată retardaților. Eu mă dezic de așa ceva. Am limitele mele. Așa cum nu accept să fiu de aceeași parte cu socialiștii, de exemplu, nu accept să fiu de aceeași parte cu proștii. A tăcea și a te face că plouă e o eroare fatală. Trebuie să luăm atitudine împotriva nedreptății, grobianismului, gloatei, prostiei etc. Este o datorie.

     Reply
   2. Taticu

     @Bleen  Buna povestirea.
     
    Nu sunt @eugeni, dar eu cred ca povestea cu porecla asta e un inceput si, da, isi va pierde dintre adepti

    Reply
   3. Taticu

     @Bleen  Si sunt chiar curios, esti sigur-sigur ca gluma „circulă doar în cercuri ultra-băsiste care nu au nicio treabă cu susținătorii lui Crin”?

    Reply
    1. Taticu

      @Bleen Uite, chiar o sa fac, saptamana viitoare, o vizita in judet, sa vad cum a prins la oameni.
      
     O sa-ti fac o lista, pardon, memorandum, ptiu!, ma rog, intelegi tu.
      
     Cred ca te inseli.

     Reply
    2. Taticu

      @Bleen  Da, uitasem. O sa merg fix „în cercuri ultra-băsiste care nu au nicio treabă cu susținătorii lui Crin”.

     Reply
 10. Bleen

  Eu pe fanii lui Banciu îi bănuiesc că sînt foști fani Badea, trădați politic, care acum își caută vechiul idol dar pe partea ăstîlaltă. Diferența dintre Banciu și Badea e următoarea: Banciu are inteligență și bun simț dar îi lipsesc umorul și spontaneitatea; Badea are o doză de umor și multă spontaneitate (mă rog, avea – acum e o epavă), dar îi lipsesc inteligența și bunul simț. 

  Reply
    1. Taticu

      @Gramofonu  N-am cum sa-ti explic satisfactia sa vad ca, in sfarsit, cineva le da in gura rau, rau de tot, la rating de 6, la cat de mizerabili sunt.
      
     Am si eu voie sa vad sange si inteligenta? 

     Reply
    2. Gramofonu

      @Taticu  @Bleen A, mi-am adus aminte de o faza misto cu martorii astia (total offtopic): eram intr-un concediu, ma jucam pe calculator, si la un moment dat un fortune teller din joc imi „zice” ca a doua zi o sa am o vizita neplacuta.
     Am ris, a 2-a zi eram toti cu bagajele-n brate, cine credeti ca ne astepta la usa? Martorii lui Iehova 😀
     Moment in care m-am ofticat ca n-am notat si numerele norocoase pe care mi le-a zis fortune teller din joc, sa bag la loto.

     Reply
    3. Taticu

      @Gramofonu Gresit. Imi place Banciu, sunt fundamentalist ortodox, am fost tradat de Badea si sunt in cautarea unui idol. Ah, plus ca-mi place faza cu Cacarau.
      
     As spune ca nu m-ai putea acuza, realist vorbind, de prea multa inteligenta. 

     Reply
 11. Rezon

  In locul lui Barroso, l-as pune pe fiecare comisar european sa-i dea Aspaziei Cojocaru cate un telefon de amenintare pe noapte, pana pe 31 august.

  Reply
  1. Bleen

    @Rezon Ponta și Antonescu se cred în locul lui Barroso și pun fiecare interlop dîmbovițean să-i dea Aspaziei Cojocaru cîte un telefon de amenințare pe noapte, pînă pe 31 august.

   Reply
 12. Bleen

  Apropo de umor, dacă la dreapta există umor, atunci există în Kamikaze. Care bate tot la capitolul umor. E adevărat însă că ei nu au băgat gluma cu Căcărău (căcă- e rădăcina umorului)

  Reply
 13. quaddelta

  Oare cand o aparea si pe la noi o (echipa de) televiziune capabila sa faca o emisiune de genul „The Daily Show with Jon Stewart” ?  In 20 de minute razi cat intr-un anotimp cu banciu si mai si inveti cat intr-o excursie cu @EleBelele .

  Reply
   1. quaddelta

     @EleBelele Aveam nevoie de o unitate de masura mai mica decat „anotimpul” dar mai mare de 20 de minute 🙂

    Reply
  1. quaddelta

    @EleBelele Hai sa va ofer  un ordin de marime: In US in ultimii zece ani au fost inregistrate 340 (treisutepatruzeci) de voturi fraudate. In zece ani. In toata tara.

   Reply
   1. Canadiana

     @quaddelta  @EleBelele  mai bine le fraudau naibii si nu iesea bobama. in alta ordine, in florida, fratele lui bush a fraudat serios ca sa iasa W, dar au musamalizat-o baietii 
     

    Reply
 14. Yeba

  Nu o ascultasem azi pe Dana Grecu și nu puteam adormi, acum am rezolvat: deci se propune desființarea acestei caricaturi de CC și înființarea alteia, la standarde UE. Purtător de mesaj: Marius Nistor. Și Norica ascultă.
   

  Reply
    1. Bleen

      @Rezon  @Yeba Gata. Marius Nistor e sindicalistul care merge pînă acasă cu Golful, iar în garajul vieli are un porșe și un gipan.

     Reply
 15. Bleen

  căcărău paiață caterincă paiață belea crizel căcărău caterincă belea paiață caterincă belea căcărău belea crizel căcărău caterincă belea crizel caterincă belea căcărău crizel caterincă belea căcărău crizel caterincă belea căcărău caterincă belea căcărău paiață = IQ-ul Dreptei

  Reply
  1. Taticu

    @Bleen Esti nedrept.
    
   Fazele cu Cacarau, Puie Monta („glume proaste”) au rostul lor. Dreapta nu e formata doar din vorbitorii (22) de finlandeza sau oamenii ca si Piso de la Cluj, specialisti in epigrafie romana. Si nici (doar) din burdihane de lejeri despre Bursa.
    
   Nu ma intereseaza cum o sa se ia voturi sau cum le dizloca. Daca e Cacarau, Cacarau sa fie. Daca e discutia despre statul minimal, fie.
    
   (Sincer, dupa mine, minimalizezi gresit impactul Cacarau la Jibou, de exemplu)

   Reply
    1. meioza

      @Gramofonu  @Taticu  @Bleen revin cu informația că Dingleberry există și în Webster (am dat ieri poza), deci limba lui Shakespeare. @Gramofonu poate confirma!
      

     Reply
    1. Taticu

      @Bleen Nu, n-au loc alegeri maine. Nu inteleg care e legatura dintre Cacarau si nucleul dur al Dreptei din Jibou

     Reply
    2. Florina

      @Bleen  @Taticu 
      
     Nu-i vorba că-i gluma proastă – e, după mine, dar asta e altă poveste – e vorba de suprasaturaţie, e vorba că oamenilor de dreapta – da, da, şi de pe aici – cărora le repugnă manelele, li se pare repetarea ăsteia ca avînd haz şi, mai rău, capabilă să-i disloce vreun fir de procent lui Antonescu. 

     Reply
    3. meioza

      @Florina  @Bleen  @Taticu Dar îi aduce procente cumva? Dacă nu, nu mă interesează problema. Pînă la urmă și porecla de Bombonel e de aceeași factură…

     Reply
    4. Taticu

      @Florina  Cand vad/aud ce poate debita Antena 3, tind sa nu-ti dau dreptate. Unde e supra-expusa „gluma”? In ce ziar? Pe ce televiziune?
      
     Vorbim de Dreapta asta de parca e un concurs de doctorate despre Asurbanipal sau batalia de la Ulm.
      
     De acord cu Bleen, excelenti Kamikaze. Upsss, n-au ei balade cu nenumitul Crizel?

     Reply
    5. Florina

      @Taticu 
      
     Între noi, asta-i culmea. Rîdem de nu mai putem repetînd într-una asta şi ne iluzionăm că dacă ajunge vorba nu ştiu unde o să-i radă ceva procente lui Antonescu. E veşnica psihoterapie de grup a dreptei, cu rezultate zero! Dar tot nu ne învăţăm minte. 

     Reply
 16. Bleen

  Pentru cei care speră că sînt tactici și strategii ascunse. Boicotul s-a făcut la amenințarea PDL. Liderii PDL au zis clar, cu riscul de a se abate potopul asupra lor: ”noi nu scoatem oamenii la vot. Nu vrem și gata, poți să faci ce vrei, noi îndemnăm oamenii să stea în casă.” Și uite așa am avut boicot. Dacă liderii PDL nu aveau curaj, azi eram în campanie electorală pentru prezidențiale anticipate. Deci speranțele în tactici și strategii latente nu-și au acoperirea în istoria recentă, din păcate.

  Reply
 17. Taticu

  Sa nu va suparati pe mine, da’ am o intrebare esentiala. Mi-e chiar rusine sa v-o adresez…
   
  S-a incheiat boicotul? Pot sa ies din casa?!?

  Reply
 18. Bleen

  Noi am cam lăsat la o parte discuțiile despre dreapta, par egzamplu. Ar cam trebuie să revenim la ce înseamnă dreapta, cu ce se mănîncă ea, ce-i ăla capitalism, stat minimal, responsabilitate individuală și alte alea, Am ieșit din ale noastre speriați că e lovitură de stat și că ne moarte democrația. Lucrurile s-au așezat încet încet, mai rămîn de rezolvat mici probleme administrative, și aici Blogary nu poate interveni (nu avem logistica necesară să numărăm oameni). Tot ce ne rămîne nouă de făcut e să punem în discuție miturile stîngii și să vorbim despre dreapta.

  Reply
  1. meioza

    @Bleen Eu zic că discutăm cam degeaba atît timp cît nu avem stat de drept. La cum decurg lucrurile, te-ar mira ca dacă USL-ul nu cîștigă alegerile parlamentare să mai dea niște ordonanțe de urgență ca să mai stea p-acolo un pic?

   Reply
    1. meioza

      @Bleen Da, și eu zic că listele sînt aiurea, dar asta e altă discuție. Cînd lipsa de respect față de legi a ajuns la Parlament și la Guvern și ăștia și-o asumă pe față (în numele mărețelor idealuri probabil) e începutul dezintegrării statului de drept. Cu puțină forțare se poate schimba și inamovibilitatea judecătorilor, se pot găsi motive pentru punerea sub acuzare a procurorilor care își fac treaba…
      
     Una peste alta, cred că se poate și mai rău…

     Reply
    2. Canadiana

      @Florina voi ati citit cum zicea pt. presa ca se opresc cu mini-referendumul si cand a plecat presa le-a zis la guvren sa-l continue pe numitul mini-referendum?  aici este inca un mare pericol; tac si fac. naiba stie ce fac, da’ nefacute, sigur fac.

     Reply
    3. meioza

      @Florina Păi da, chestiile astea ar trebui pedepsite prin lege. De fapt, zic prostii, că dacă cei care trebuie să aplice legea prind frică, degeaba există lege (ca și acum, fiecare face ce-l duce capul și există impresia că legea e numai pentru proști…)

     Reply
    4. Canadiana

      @meioza  @Florina realmente, statul de drept atarna de 7 oameni din justitie. cand asita sunt anhilati, intr-un fel sau altul, putem sa ne luam adio. 

     Reply
    5. Canadiana

      @meioza  @Florina  realmente, statul de drept atarna de 7 oameni din justitie. cand asita sunt anihilati, intr-un fel sau altul, putem sa ne luam adio. 

     Reply
    6. Rezon

      @Canadiana  @meioza  @Florina 
      
     Exagerezi. Statul de drept sta in mainile Aspaziei Cojocaru. Este noua Ecaterina Teodoroiu, o Ana Ipatescu a mileniului 3

     Reply
    7. meioza

      @Rezon  @Canadiana  @Florina Revin cu întrebarea-mi tîmpă: dacă nu s-a hotărît validarea referendumului și deci a demiterii, nu înseamnă că  referendumul trebuie invalidat de jure? (chiar dacă ar fi 5-4 pentru validare, cît timp nu e cvorum, demiterea nu trece…).
      
     În drept nu există purgatoriu…

     Reply
    8. Canadiana

      @meioza  @Rezon  @Florina sau nu dau decizie din lipsa de cvorum si mai departe mi-e rau sa gandesc ce poate fi…

     Reply
  2. Andy RWX

    @Bleen Un nou mit stangist ia nastere. Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea de înregistrare a Alianţei de Centru Stânga (ACS), formată din Partidul Social Democrat (PSD) şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR)

   Reply
 19. Taticu

  Da, chiar ca e tare, l-am recomandat si eu. Dar, intrucat nu era despre liste/memorandum, a trecut neobservat. Sau, poate, din cauza ca, din profil, sunt ca un demn tractorist uslas.

  Reply
    1. Florina

      @Rezon 
      
     A, parcă Andrieş e altceva. Şi oricum, eu nu mai suport să aud „căcărău”, chiar dacă e pe muzică. Aşa că intru în inhibiţie de protecţie la auzul/cititul cuvîntului cu pricina. 

     Reply
    2. Rezon

      @Florina Cu elitismul asta n-ai sa castigi alegerile… Acolo e vorba de creatia autorului anonim, colectiv si sincretic.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *