De ce cred ca procurorul Panait va fi razbunat

Să vedem ce au de apărat, de pierdut și de cîștigat oamenii din sistem care se poziționează de partea Mafiei și puciștilor și ce au de apărat, de pierdut și de cîștigat oamenii din sistem care se poziționează de partea statului de drept. Pentru a putea a afla răspunsurile trebuie să ne întrebăm mai întîi nu ce vor oamenii din sistem de la Mafie sau de la statul de drept ci ce vor Mafia sau statul de drept de la oamenii din sistem.

Mafia vrea ca oamenii din sistem să încalce legea, să abuzeze de funcțiile lor, să mintă în numele Mafiei și să fure pentru Mafie. Mafia nu e omniprezentă și omnipotentă. Ponta, Antonescu, Voiculescu și Hrebenciuc nu le pot face ei pe toate. Au nevoie de executanți, au nevoie de instituțiile statului, de oamenii care lucrează în aceste instituții. Voiculescu, Fenechiu și Cătălin Voicu nu pot fi și funcționari publici, și directori de instituții, și șefi de serviciu sau șefi de birou, nu pot fi și judecători, și procurori, și polițiști sau ofițeri de informații. Cineva trebuie să semneze, cineva trebuie să facă munca de grăjdan. Ponta nu poate trimite el o adresă de la ISC la Înalta Curte de Casație cu care să încerce să-l scape de pușcărie pe Năstase, trebuie să-l pună pe Grăjdan să facă asta. Rus nu se poate îmbrăca în polițist și medic și șofer de ambulanță și să se ducă la Năstase acasă. Ponta, Voiculescu, Hrebenciuc și Antonescu nu puteau modifica ei conținutul unei adrese a Curții Constituționale, aveau nevoie de un angajat al Curții pentru asta. Mafia și puciștii le cer oamenilor din instituții să nu-și facă datoria, să nu-și facă meseria, și să facă ilegalități. Le cer să fie incompetenți și infractori. Să fie deci dependenți. Fiindcă asta înseamnă incompetența și infracțiunea: dependență. Ești dublu șantajabil: pe de o parte, poți fi oricînd dat afară pentru incompetență sau pur și simplu cînd Mafia nu te mai vrea și, neștiind să faci nimic, sînt șanse destul de mici să-ți poți găsi de lucru în altă parte și, pe de altă parte, poți oricînd ajunge la pușcărie, dacă apare o breșă în gangul de mafioți cu care ai făcut ilegalitățile și tu ești aruncat peste bord. Incompetența și ilegalitățile creează dependență, care, la rîndul ei creează incompetență și ilegalități, și așa mai departe. Ești utilizabil în măsura în care Mafia are nevoie de cineva care să nu-și facă meseria și care să facă ilegalități. Iar dacă timp de trei, patru sau șapte ani nu ești lăsat să-ți faci meseria, devii fără să vrei un incompetent. Asta în condițiile în care reziști în anii ăștia să nu faci și ilegalități pentru șefii tăi politici. La final, ești un sclav. Îți calci meseria în picioare, îți calci conștiința, îți calci demnitatea, te calci pe tine în picioare. Unii se obișnuiesc cu viața de rîmă, alții, ca procurorul Panait, încolțiți, amenințați, transformați în sclavi, nu mai văd decît o singură ieșire. Grăjdanii nu sînt toți incompetenți sau infractori din start și din proprie inițiativă. Incompetența se învață, conștiința se tăbăcește. La finalul zilei rămîn doar nesiguranța, teama și dependența de stăpîn.

Statul de drept vrea să-ți faci meseria (mă refer exclusiv la oamenii din sistem) şi să nu încalci legea. Nu e mult, am putea spune. Dar dacă adăugăm ”în orice condiții” ne dăm seama că nu e deloc ușor și că în anumite momente e nevoie și de eroisme. Meseria nu se învață decît făcînd-o. A fi competent și a nu încălca legea aduce după sine libertatea. Și, mai departe, puterea. Nu ești dependent de nimeni, nu ești șantajabil. Dincolo de tot, în momentele grele, în situațiile limită, rămîi cu ceea ce știi să faci, ești ceea ce știi să faci și te salvezi prin ceea ce știi să faci. Și nu ți-e teamă că la un moment dat ilegalitățile vor ieși la suprafață, că cineva te va trăda sau că pur și simplu vei fi descoperit. La finalul zilei rămîn siguranța, încrederea în sine și independența.

În acest război care se duce și în interiorul sistemului, nu numai la nivel politic, grăjdanii luptă pentru stăpînii lor, ceilalți luptă pentru ei înșiși. Nu luptă nimeni pentru Băsescu. Mulți poate nici măcar nu-l plac sau au un cui împotriva lui pe partea financiară, de salarii și sporuri. Luptă pentru ei înșiși. Fiindcă ei sînt țintele finale ale puciului, nu Băsescu. Băsescu va intra în istorie, și în aia politică, și în aia navală. S-au dus băile de mulțime, dar, peste ani de zile, din manualul  de istorie de clasa a IV a, le poate face deja cu ochiul puștilor. Și-a făcut și meseria de marinar, și-a făcut-o și pe aceea de politician. A fost comandantul navei amiral a flotei comerciale a României, a fost și președintele României. Nu prea mai are cine știe ce mize. Însă oamenii din sistem, funcționari publici, polițiști, procurori, judecători, ofițeri, au o miză, pe ei înșiși. Dacă puciul reușește, Băsescu nu pierde mare lucru. De fapt, nu pierde aproape nimic. Însă oamenii din sistem își pierd dreptul de a profesa și libertatea. Formal vor rămîne angajați și nu vor ocupa pușcării sau lagăre. Însă li se va interzice să-și facă meseria, vor fi obligați să execute ilegalitățile dictate de șefii politici și vor deveni sclavi pe domeniile instituționale ale acestora, atunci cînd instituțiile nu vor fi altceva decît domenii private ale statului aflate în proprietatea Mafiei. Cînd hoțul e șeful paznicului, paznicul nu-și mai poate face meseria fără să calce interesele șefului. Din momentul în care Voiculescu, Ponta, Hrebenciuc, Fenechiu și Cătălin Voicu devin stăpînii României, tot aparatul de stat își încetează activitatea și se transformă într-o butaforie și toți oamenii din sistem în sclavi.

Ceea ce este important în acest moment, este absolut vital, e moralul și atitudinea oamenilor din instituțiile de stat. Fără ei nu se poate face nimic, nici de o parte, nici de alta. Ei sînt grăjdanii sau koveșii, manoloii sau morarii. Demisia lui Rus și remanierea, dacă sînt folosite cum trebuie, au un efect devastator asupra oamenilor din sistem care ar fi fost la un moment dat dispuși să dea o mînă de ajutor puciului. ”Dacă ăi mari se sperie și dau înapoi, atunci e groasă. Dacă peste trei luni se duce dracu tot puciul și eu ajung la răcoare cinci ani de acum încolo?” Dacă puciștii dau impresia de forță și Băsescu de slăbiciune, se va instala frica și resemnarea și unii dintre oamenii din sistem se vor gîndi că doi, cinci, șapte sau zece ani stau sub puciști și vor fi dispuși să facă aproape orice pentru aceștia, în speranța că vor fi recompensați de noul regim sau măcar vor fi tolerați. Este important ca Băsescu să dea mesaje puternice, să se adreseze acestor oameni, nu poporului (relația sa directă și pe bază de procente cu poporul e compromisă definitiv – nu-i mai rămîne decît relația viitoare prin intermediul manualului de istorie).

Am spus-o de la început, încă de la debutul loviturii de stat, într-o emisiune la B1Tv: e o demonstrație de forță. Mafia nu-și putea permite să arate semne de slăbiciune, să se resemneze și să accepe mioritic condamnările lui Năstase, SOV, Iacubov și Cătălin Voicu și demisia lui Victor Ponta din cauza plagiatului. Mafia a reacționat cu violență extremă și ostentativă, menită să sperie, să arate oamenilor din sistem că la orice acțiune care vizează un membru sau interesele Mafiei, există o reacțiune înmiit mai violentă și mai puternică. ”Atingeți-vă de un fir de păr din capul unuia de-al nostru și Apocalipsa se va abătea asupra voastră și asupra întregii țări.” Dacă această demonstrație de forță presupune distrugerea României, fie! Acesta este mesajul transmis de puciști.

Este un război al precedentelor și al demonstrațiilor de forță. Personalizările nu-și au rostul. Băsescu nu e o miză nici măcar marginală. În fața atîtor precedente periculoase, cu efect mortal pe termen lung asupra statului de drept (le voi trece cîndva în revistă), în fața unei asemenea demonstrații de forță, sistemului, instituțiilor statului, societății civile, acelor dintre români care știu pe ce lume trăiesc și încă mai cred în libertate și Occidentului nu le rămîne decît să reacționeze cel puțin la fel de dur. Nu vorbim aici de persoane, de tactici, de aranjamente și strategii. Uitați procentele electorale și discuțiile tehnice. E un război pe viață și pe moarte pe care sîntem condamnați să-l cîștigăm. Nu avem de ales.

Am înțeles că puciștii sînt cu spatele la zid, sînt disperați și nu mai au nimic de pierdut. De parcă noi ar trebui să fim relaxați. De parcă noi n-am fi cu spatele la zid. De parcă noi, dacă pierdem acum războiul, am mai avea ceva de pierdut.

Reiau un text la care țin foarte mult, pe care l-am scris în septembrie 2010, după prima arestare a lui SOV:

Nu Băsescu duce un război împotriva lui SOV ci sistemul sau, mai bine zis, tînăra generaţie din sistem. Fiindcă ei sînt înlocuitorii oamenilor lui SOV. Iar lupii ăştia tineri nu se vor lăsa pînă nu-i vor executa pe toţi cei care au parazitat sistemul timp de 20 de ani şi care îi ameninţă de cîţiva ani că se vor reîntoarce şi că-i vor da la o parte. De ani de zile, SOV, Felix, Patriciu şi reţelele lor mediatice, economice şi politice atacă justiţia, poliţia şi serviciile şi ameninţă că o dată ce vor lua puterea, vor face curăţenie. Iată că lupii tineri, învăţaţi deja cu gustul sîngelui, îi sfîşie pe cei care vor să-i treacă iar pe ştevie. Nu e vorba de bani sau de funcţii. Au prins gustul meseriei, au simţit aerul înălţimilor şi a început să le placă. Şi nu par deloc încîntaţi de perspectiva revenirii la marile dosare de corupţie ale naşilor de pe cursele de navetişti. După ce ai vînat urşi, nu prea îţi mai arde să te reapuci de cules castraveţi.

La început au dat cîteva rateuri importante, însă era de aşteptat. Ca procuror, judecător, poliţist sau ofiţer de informaţii te descurci mai greu la primele dosare ale peştilor mari atîta timp cît experienţa ta se rezumă la urmărit, arestat, inculpat şi condamnat hoţi de capace de canalizare. Însă au trecut deja şase ani de cînd s-a deschis Cutia Pandorei şi între timp au căpătat ceva experienţă. Dacă în 2014 le va fi indiferent cine cîştigă alegerile prezidenţiale, războiul e cîştigat. Mai au patru ani.

Facebook Comments

1.054 Comments De ce cred ca procurorul Panait va fi razbunat

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. geronimo

  In cateva zile, Lilisor de la Cotroceni, impreuna cu impucistii lui, au reusit pe nesimtite  o Substitutie pe cat de spectaculoasa pe atat de ilegitima si scandaloasa : sa transforme  printr-un puci parlamentar regimul constitutional consacrat, cel de republica  semiprezidentiala, intr-unul de republica parlamentara. Deocamdata de facto, desi nu prea  vizibil, insa cand vor obtine o majoritate suficienta dupa alegeri vor schimba regimul si de  iure. Numai asa inteleg ei modificarea esentiala a Constitutiei !
  Dealtfel, Zambil, ca si  Tradiceanu la vremea lui, nici n-au facut un secret din asta. Peste noapte, romanii, daca se  vor lasa ademeniti de cantecele de sirena ale USL, nu-si vor mai putea alege in mod direct  presedintele, ci doar indirect, prin intermediul castelor privilegiate, autoperpetuate in  parlament. Cetatenii se vor ploconi cu un presedinte.. „emanat” de parlament.
  Riscul unui  viitor Basescu, al unui posibil „ombudsman” care la nevoie sa zica veto cinurilor cu  privilegii din parlament, imprevizibil si venit din afara sistemului, ales direct de catre  electorat, posibil exponent politic al societatii civile, adica necontrolabil de catre elita  politica de prada, va fi astfel exclus. Oligarhia va anexa statul pentru perpetuitate, iar  deja anuntata despartire a USL intr-un partid de Dreapta (PNL) si unul de Stanga (PSD) va  juca la noi rolul democratiei mimetice – desigur, doar dupa ce PDL va fi „ucis” discret  la fel ca si PNTcd.
  Intre PNL si PSD prostimea isi va fi inchipuind ca alege altceva decat o Marie cu alta palarie. Ceva similar situatiei din Rusia, Belarus, sau pana de curand Mexic ____  Asta-i scopul ocultei oligarhice, a carei expresie politica e USL.
  In contextul dat, dupa  felul cum a evoluat si s-a autoperpetuat la noi dupa revolutie un regim parlamentar corupt,  pentru multa vreme de aici incolo republica parlamentara propusa de Patriciu and Co. mi se  pare pe cat de fraudulosa pe atat de periculoasa. Cazemata democratiei mimetice pe care si-o  doreste cu ardoare o oligarhie incompatibila cu justitia si statul de drept ar fi atunci  intr-adevar..  Beton.
  Faptul ca nu Basescu in sine e miza, ci justitia, trebuie dus mai departe odata cu observatia ca nici macar justitia nu e telul final, ci deabia escamotarea anexarii ei. Adica democratia mimetica.
  Contraargumentul ca republica parlamentara e una dintre variantele  democratice, asortat cu exemple prestigioase ca Italia sau Germania, nu tzine. Deocamdata, la noi, varianta republicii parlamentare nu e rezonabila. Parerea mea..
   
  PS. 
  Observatia asta am mai facut-o odata, dar mi-am luat precautia, gresita, de a specifica ca in actualele circumstanțe discutia nu e prioritara. Insa acum sunt aproape convins ca „republica Lor parlamentara”  e parte a ansamblului Restauratiei si ca e necesar sa fie decodata in timp util. Adica, argument impotriva Reactiunii

  Reply
  1. apicultor

    @geronimo mai e o problema pe care vor trebui sa o rezolve si asta pe modelul Italian… senatori numiti „pe viata”

   Reply
   1. geronimo

     @apicultor   Paradoxal, da’  astea sunt tocmai roadele Stangii, inclusiv cea soft, occidentala .
    Privilegiile de tip medieval reintroduse pe usa din dos in plina epoca moderna . De exp, numai in Franta lui Mitterrand existau peste 500 de regimuri speciale de pensii. Emotionanta reinviere a lui Ancient Regim.
    Cum sa nu le curga balele alor nostri? 

    Reply
  2. Glook

    @geronimo Inainte sa ajungem la exemple de regimuri parlamentare de religie catolica/rotestanta + nationalitate si sensibilitate diferita cred ca ala cu nume de floare si ala cu nume de gluma iau la greu exemplul Moldovei. Ca tot suntem de-un neam. Ca si ei au fost la inceput regim semiprezidential si au trecut fericiti la regim parlamentar si au dat din rau in si mai rau si si-au asigurat scaderea nivelului de trai si de inteligenta in mod durabil si incontestabil.

   Reply
   1. Annia

     @Glook  @geronimo S-ar putea ca schimbarea regimului sa fie o piatra in care USL sa-si rupa dintii: oricat de indoctrinat ar fi bizonul roman de catre propagandistii de la A3, la dreptul de a-si alege presedintele nu va renunta usor!

    Reply
  1. Ilinca

    @SuperUser omul are un loc de munca garantat pe 4 ani….cum sa dai asta pe un summer job in guvernul ponta?

   Reply
 3. Rosu

  Stiti ce incepe sa ma infioare? Ca acesti nemernici nu vor ceda nici in fata celor mai indarjite riposte institutionale… Vor arunca in aer totul, vor compromite toate institutiile. Incep sa ma gandesc la faptul ca pana si in cazul in care Romania scapa din cercul asta al scorpionilor va ramane fara un sistem politic viabil, pentru ca aceasta „stanga” este o rusine pentru stanga europeana, iar pe dreapta va putea sa se lafaie cinic si imobil un pdl molatec si insipid…
  Ajungem iar la 1996? Vai de fundul ei de tara…

  Reply
  1. Louisy

    @Rosu Depinde. Nu prea vad cum pot reactiona in fata ripostei institutiei care are gratii in dotare. :-). Evident ca pe parcursul procesului Romania va ramane nu fara un sistem politic, ci fara politicieni. Misto. De cand astept sa scap de mutrele astora.

   Reply
   1. abis

     @Louisy  @Rosu Vor riposta schimband-o pe Codruta cu vreun Botos, pe Morar cu vreun Amariei – indata ce vor avea ocazia.

    Reply
 4. Rosu

  pres. ad interim, mr. lilly a zis ca romanii din strainatate NU se socotesc la cvorum… Deci voteaza, dar la cvorum nu conteaza – iar asta a inteles el din…”motivarea CCR”.
  Omul este in delir. Eu asemenea vremuri nu am mai trait, cred ca numai in state esuate din Africa sau Asia se intampla asa ceva: falsificarea realitatii in plina evidenta. Asistam la o monumentala farsa.

  Reply
  1. SimonaM

    @Rosu În America de Sud se întâmplă asta. Africanii sunt mai de bun simț. Se omoară direct.

   Reply
   1. Rosu

     @SimonaM Am trei cuvinte pentru voi: Idi Amin Dada… Este si un film documentar pe subiectul acestui personaj sinistru.

    Reply
   2. Engel

     @SimonaM  @Rosu altfel cum sa poata raporta lui Putin procente de peste 100%? ce el e mai fraier sa iasa numai cu „nouazecisiceva” la suta?

    Reply
  2. abis

    @Rosu Iti dai seama ca pe principiul asta e posibil sa avem prezenta la vot si de peste 100%, daca oamenii se mobilizeaza?

   Reply
   1. Rosu

     @abis De asta vorbeam de delir. Ce e si mai halucinant, ce ma lasa perplex, este ca are nemarginita nerusinare de a zice ca asta cere CCR… Obraznicie strigatoare la cer.

    Reply
    1. Louisy

      @Rosu  E metoda tipic bolsevista: spui senin ca albul e negru. Are efecte la nivelul spalarii pe creier. Punem pariu ca telespectatorii A3 sunt convinsi ca asa este cum zice Crin?

     Reply
   1. coffee

     @cocosila PNL vrea sa beneficieze de conjunctura si sa numeasca un presedinte, e clar ca nu ar avea altfel vreo sansa. Nu inteleg insa PSD de ce ar merge pe cartea asta. Ei au un electorat stabil si foarte numeros.

    Reply
    1. cocosila

      @coffee La momentul asta PSD-ul reprezinta doar acele interese care vor subjugarea justitiei. Nu exista lideri PSD care sa gandeasca si altceva, deocamdata.

     Reply
  1. hope18

    @coffee
    Vor continua in nota actuala.Este comportament tipic criminal. Criminalii, nu se inteleg la impartirea prazii, se cearta intre ei, isi fac sicane ,dar nici unul nu are suficienta demnitata sa se duca la politie sa spuna: da, am facut o tampenie

   Reply
   1. coffee

     @hope18 Tot cred ca PSD se va retrage. Daca ar fi justitia miza, totusi nu sunt nume grele din PSD pe lista.

    Reply
    1. hope18

      @coffee
      Rahatul in care au intrat e prea mare.Aici nu mai este vorba de programe de guvernare,este vorba de mafioti si au facut multe nelegiuiri.Aici e vorba ca sunt asa de afundati in rahat ca nu mai au aer.Un creier neoxigenat naste aberatii

     Reply
    2. coffee

      @hope18 De acord cu asta. Sa presupunem totusi ca merg pana la capat. Fonduri europene pauza, finantarea deficitului public scumpa, FMI care nu te lasa sa cheltuiesti mai mult pe salarii. Nu cred ca nu sunt constienti.

     Reply
   2. coffee

     @hope18 oricum, aliantele de tipul asta nu pot functiona. Ar trebui sa avem doua grupari mari – stanga si dreapta. Asa ar intelege si alegatorii ceva din programele de guvernare.

    Reply
    1. coffee

      @SimonaM  @hope18 vad ca daca trec la discutii concrete despre guvernare nu se inteleg. Cota unica e un exemplu.

     Reply
    2. coffee

      @hope18  @SimonaM Atunci nu vad ce i-ar impiedica sa isi duca planul pana la capat.Totusi Ponta lasa impresia ca cedeaza atunci cand UE sau US fac scandal. Comenteaza, dar cedeaza.

     Reply
    3. SimonaM

      @coffee  @hope18 LOL. N-ai prea fost atent în ultima vreme, nu-i așa? Nu i-ai auzit cu ”cota regresivă”, presupun. Care cotă unică? 

     Reply
    4. SimonaM

      @hope18 Nu contest. Doar că prietenul @coffee ne spune că e o alianță mixtă, și profitam de ocazie să-i spun că PNL e de stânga.

     Reply
    5. coffee

      @Louisy  @SimonaM Ai putea sa incetezi sa speculezi fara rost. Am inteles ca nu agreezi opiniile mele, dar mergi prea departe.

     Reply
    6. Louisy

      @coffee  Postacule care esti tu postac, las-o balta. Stai cuminte, multumeste-te sa ne treci pe raboj, nu mai polua discutiile aiurea.

     Reply
    7. coffee

      @Louisy Nu sunt nevoit sa iti ascult aberatiile. Poti sa stai tu cuminte si sa iti exprimi opiniile. Nu m-am luat de tine in niciun fel. Oricum, am vazut cat de superificiala esti de la modul in care te laudai ca ai fost in mijlocul cresterilor la BVB si RASDAQ, din care oricum nu ai inteles mai nimic.

     Reply
    8. coffee

      @SimonaM Bineinteles ca i-am auzit, dar presupun ca nu a crezut cineva ca e posibila o cota cu nivel maxim 16. De asta nu am mentionat-o.

     Reply
 5. Gramofonu

  O solutie economica la o problema politica:
   
  Se stie cit a cazut leul cind l-au suspendat pe Base.
  Se stie cit si-a revenit cind si-au dat demisia 2 ministri USL.
  Ca sa se afle cine a facut mai mult rau tarii, sa-si dea demisia toti parlamentarii, unul cite unul.

  Reply
  1. Nea

    @Gramofonu Sau să se-mpuşte-n guşi toţi miniştri lui Ponta, începând chiar cu el şi Căcărău, atunci să vezi reviriment economic.

   Reply
   1. Boghy

     @Nea  @Gramofonu Corect. Va fi un boom economic. Vom deveni lectie de manual economic iar impuscatul in gusa va fi o metoda de relansare economica brevetata.

    Reply
 6. Florina

  „Echipa FC Barcelona nu are în program o întîlnire la Cotroceni. Oricum, Preşedintele ales al României nu se află momentan acolo. I-am adresat o invitaţie lui Traian Băsescu, de a fi prezent la Naţional Arena, pe care sperăm că o va onora. De asemenea ne onorează prezenţa deja confirmată a Preşedintelui interimar al României, domnul Crin Antonescu.”
   
  Barcelona 1000 – Crin Antonescu 0. N-am crezut că voi ajunge vreodată să-mi placă de catalani!

  Reply
 7. Nea

  Sau ca Dinescu şi Tănase la realitatea: treci pe lângă un tv deschis pe realitatea în drum spre budă şi ei trag, cu acceaşi duioşie ca în Doamna şi vagabondul, de capetele aceluiaşi căcat ca acum un an.

  Reply
 8. Bleen

  Ascultam acum Metallica. E ca Tînăr și neliniștit: ratezi 1500 de episoade și n-ai pierdut nimic. Nu am mai ascultat nimic de Metallica după Black Album, în 1991 și îmi dau seama că n-am pierdut nimic.

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen ce vremuri, dom’le.  am fost la un concert in germania sa-i vad, de gura lui barbatu-meu.  acu’ am trecut pe trance. romanii au cativa f. buni. 

   Reply
  2. DanCanada

    @Bleen De la St. Anger n-am putut sa mai ascult nimic de Metallica. Si Master of Puppets mi se parea murdarit de mizeria de pe St. Anger. Daca vrei metal ca lumea, fiu-meu (de 21 de ani) asculta Suidakra. Sau power metal mai melodios, chiar simfonic: Dragonland.

   Reply
 9. ny2

  mi-a fugit un comentariu, il mai scriu odata: 
  „Barcelona n-are în program o întîlnire la Cotroceni. Oricum, preşedintele ales al României nu se află momentan acolo. […]“, a afirmat Adrian Thiess.
   
  de aici http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/Antonescu-refuzat_de_Messi_0_751125224.html

  Reply
 10. ny2

  n-am vazut sa se mai fi postat asta http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/Antonescu-refuzat_de_Messi_0_751125224.html
   
  „Barcelona n-are în program o întîlnire la Cotroceni. Oricum, preşedintele ales al României nu se află momentan acolo […]“, a afirmat Adrian Thiess.

  Reply
    1. Rosu

      @Rezon  Daca esti uselist e asa: daca exista x este posibil sa existe un y=f(x), unde f(x)=x pa puterea 1, in conditiile in care zicem noi ca asa e, astfel incat rezulta ca f(x)=x, iar daca y=f(x) atunci rezulta in mod clar ca y=x. Am zis!

     Reply
    2. Rheia

      @Rosu  @Rezon Lemă ajutătoare: Iar dacă y nu vrea să fie efdeics, îl  ajutăm noi, democratic, cu ranga.

     Reply
    3. Louisy

      @Rosu  @Rezon Desi rezulta in mod clar ca y=x, pentru ca s-a spus la Antena 3, tiranul Basescu continua sa comande din curticica institutiilor statului ca matematica e una singura. Dar nu pot ei sa treaca peste votul a 7,4 milioane de cetateni care zic ca y=x!

     Reply
    4. Rosu

      @Louisy  Da, iar guvernul inca incearca sa gaseasca o modalitate prin care, desi matematica arata ca in domeniul numerelor reale y e diferit de x, existand domeniul numerelor complexe, putem gasi solutia pentru a arata ca y=x prin exprimarea lui y prin numere complexe.
     Ca doar nu numai numerele reale sunt numere.

     Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Daca s-ar uita in oglinda, ar vedea ca e plin de par si are limbrici.
   Cacarau, aka Dingleberry.

   Reply
 11. CiufutozaurusRex

  eu vreau sa cred ca transferarea lui Bombo la bulău, în rând cu ceilalţi pârnăiaşi, are o anume semnificaţie  – aceea că tovarăşii de mafie îl lasă din braţe şi fac discret un pas în spate, înglodaţi în probleme şi  atenţi să nu facă boacăne cu urmări penale.

  Reply
 12. Rezon

  Dan Alexe:
  „Latura improvizat-parvenita a noii puteri, care ignorã totul despre cum se duc asemenea intalniri oficiale, se vede si din dezastrul protocolului in acel clip… Felul batos in care se strang mainile… Distanta de citeva tarlale intre delegatie si vizir… Latura dureros de improvizata…  Iar la inceputul ceremoniei o voce de muiere prost crescuta din protocol racneste (referindu-se la Antonescu): „Are microfon, bã”?…”

  Reply
 13. Louisy

  Schema e cam asa: latri la televizor pe niste teme, ajungi in guvern. Asa au facut Sova si Voicu. Inaintea lor, Daianu, Isar si Voinea.
   
  Acum se incalzeste Surupaceanu. Are CV bun, are procese pe rol, e OK.
   
  Dudu-Ionescu se agita degeaba, asta pot sa i-o spun pana si eu. Du-te, bre, acasa, ca nu te baga astia decat cel mult in origini.

  Reply
 14. Louisy

  Ma mai chinuie o intrebare existentiala, inca din momentul numirii cinstitului Sova: daca parlamentul e in vacanta, cu ce dracu se ocupa un ministru pentru relatia cu parlamentul? Someaza, nu? Pai nu ziceau ei ca tiranul basescu a risipit banii pensionarilor la vila dante? Asta nu e tot risipa din banii pensionarilor?

  Reply
 15. Rezon

  Karl-Peter Schwarz :  „Forget Mr. Bean. A star is born. Crin Antonescu is the king of comedy.” 
  (despre Antonescu – FMI)

  Reply
   1. Canadiana

     @airwave  @Rezon  bai, care-i dati like lu’ Herr Schwartz, ca m-am dus acolo  si curge cu likes pa el. 

    Reply
    1. airwave

      @Canadiana  @Rezon Eu n-am cont de FB, ca i-as da, dar trimit prin intermediari. Daca se ia careva de voi, ziceti ca v-am trimis eu.

     Reply
    2. Canadiana

      @airwave  @Rezon  statit ca nu s-a terminat, continua currently Herr Schwartz:  
      
     Romanian Constitution: „Article 80: Role of the President(1) The President of Romania shall represent the Romanian state” :))))))

     Reply
    3. airwave

      @Canadiana  @Rezon Like state, like president. 🙂
     Adevaru’ e ca numitul Crizel e reprezentativ pentru starea actuala a statului roman.

     Reply
    4. Canadiana

      @airwave  @Rezon  discutia pe fb cu KPS. continua si se face misto rau de tot de el. l-au numit Nudeldrucker, ceea ce s-ar traduce cu presa de fidea (fidea putand insemnand si altceva)

     Reply
    5. Canadiana

      @airwave  @Rezon discutia pe fb cu KPS. continua si se face misto rau de tot de el. l-au numit Nudeldrucker, ceea ce s-ar traduce cu presa de fidea (fidea insemnnd stiti-voi-ce)

     Reply
    1. meioza

      @Canadiana  @Florina „Regimul semideschis, potrivit legislaţiei în vigoare, presupune că deţinutul se poate deplasa, nestingherit, în interiorul penitenciarului şi poate presta activităţi educative.”

     Reply
    2. Gramofonu

      @meioza  @Canadiana  @Florina  In mediul ala, ascultatul de manele intra la activitati educative. Asa ca nu te baza ca-i place.

     Reply
    3. Florina

      @Canadiana  @meioza 
      
     Mihai Poliţeanu, FB
      
     Regimul semideschis
     (1) Regimul semideschis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani.
      
     (2) În mod excepţional, natura şi modul de săvârşire a infracţiunii, precum şi persoana condamnatului pot determina includerea persoanei condamnate în regimul de executare imediat inferior ca grad de severitate.
      
     (3) Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în interiorul penitenciarului, prestează munca şi desfăşoară activităţile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei.
      
     (4) Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă şi desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, în afara penitenciarului, sub supraveghere.

     Reply
 16. Louisy

  Planul (cel putin din momentul acesta) pare sa fie urmatorul:
  – Trimis, cu tupeu, niste liste (ah, listele!) cu o valoare convenabil burtită. Cu semnătura vreunui fraiereștean. Cam așa cred că vede/ar dori PNL/Dingleberry/Felix situația. Nu mi-e clar ce crede/vrea PSD, sunt total confuzi.
  – Amânare până la paștele cailor, cu tot felul de clarificări cerute de CCR, care e total confuzată în mod intenționat de ei; la fiecare clarificare, altă valoare, ca să fie nevoie de o nouă clarificare. În acest timp, la A3 Antonescu = Președinte, Băsescu = simply Băsescu. Încă de azi a fost zgârietoare pe urechi lipsa particulei „interimar”.
  – Backup in Parlament, în caz ca nu iese cu listele.
   
  De studiat in ce masura un ministru sau un parlamentar infractor pot fi totusi pusi sub invinuire si retinuti, fara acceptul camerei din care fac parte. Idem pentru un cetatean care a uitat ca e interimar. Chiar, cum se numea actiunea aceea prin care te inscaunezi intr-o functie care necesita sa fii ales? Cred ca e infractiune, zic si eu.

  Reply
  1. val_one

    @Louisy evident că ăsta este planul.  totul depinde acum dacă Ponta va accepta pînă la sfîrşit şantajul liberalilor.

   Reply
    1. val_one

     încep să cred ca psd-ul s-a cam săturat de aventura asta în care ei încasează toate castanele. 

     Reply
    2. Gramofonu

      @val_one  @Canadiana Hai sa punem cap la cap si ce NU am auzit astazi.
     Base n-a zis nimic, ponta nu prea multe, cel mai tare s-a agitat marchzul de Dingleberry (ca nu poate nimeni sustine ca a vorbit).
     Cre’ ca cineva sufera, si nu e numai Marga – fie-i scaunul tare.

     Reply
  2. airwave

    @Louisy Teoretic da, practic cine crezi ca-si risca pielea sa dea niste date potential false sub semnatura? Riscul e cat se poate de practic, daca nea Manoloiu e la frigare, oricine poate sa ajunga alaturi. Sunt optimist si zic ca e imposibl ca numita CCR sa mai ceara o amanare, nu mai exista motivare – in afara de cazul unui blocaj 5-4, unde chiar n-am idee ce se poate intampla.

   Reply
 17. Pingback: Scena politica din Romania - Pagina 17

 18. Louisy

  Gittenstein, la urmatoarea intalnire cu Antonescu: „Mr. Antonesqew… Crain… May I call you affectionately: Dingleberry?”
   
  Căcărău: „Șur. I very gled you fainăly affecșonăt tu mi”.
   

  Reply
 19. Louisy

  Gittenstein, la urmatoarea intalnire cu Antonescu: „Mr. Antonesqew… Crain… May I call you affectionateli Dingleberry?”
   
  Căcărău: „Șur. I very gled you fainăly affecșonăt tu mi”.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Rezon „E posibil să zici de Andrei Marga – fi-i-ar scaunul tare – că e doctor în socialism politic? Cât de nesimțit să fii tu, Traian Băsescu?!”

   Reply
   1. coffee

     @Gramofonu  @Rezon Nu s-a hotarat cum e cu SIE – nu conspira sau sunt cei mai mari finantatori ai politicienilor si ziarelor europene? Greu cu agenturile astea.

    Reply
    1. Gramofonu

      @coffee  @Rezon Chestia e ca avea dreptate cu marga (fi-i-ar scaunul tare). Trebuia doar sa-i spuna ca-i o calamitate, nu doctor.

     Reply
 20. civ5

  l-am intrebat azi pe un pdl-ist local ce se mai aude cu frauda de la referendum. mi-a zis ca au gasit vreo 600 de voturi multiple doar pe listele speciale, si n-au primit inca listele permanente ca sa le poata compara cu listele speciale.
   
  de alte tipuri de frauda nu am apucat sa vorbim, daca exista si ce dovezi au.
   
   
   

  Reply
   1. civ5

     @coffee din nou, el a accentuat faptul ca sunt voturi multiple doar de pe listele speciale. in mod normal, un om voteaza in satul lui pe lista permanenta, apoi merge 10 km mai incolo ca sa mai voteze odata pe lista speciala. cei de la pdl – conform omului meu – au verificat doar listele speciale, nu au primit sau procesat inca listele permanente ca sa le poata compara cu listele permanente.
     
    altfel spus, sunt 600 de oameni care au votat de cel putin trei ori.
     
     

    Reply
 21. Rezon

  Antonescu credea ca poti manca cacat si emite glumite retardate intr-o limba pe care nu o stii.
  Doar oftatul de final i-a iesit.

  Reply
   1. subway

     @Gramofonu  @coffee dingleberry. Asta trebuie sa ajunga maine la Banciu. Sunt curios cum ii face traducerea in romana.

    Reply
 22. coffee

  Pana la urma cum a ramas cu listele? Se adauga cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care nu erau in lista initiala?

  Reply
   1. coffee

     @Gramofonu vedeam un subtitlu pe Digi despre o comisie nationala pentru liste. Nu inteleg ce mai numara astia.

    Reply
  1. revealer

    @coffee http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12973451-ultima-ora-fraza-cheie-care-spune-cetatenii-romani-domiciliul-strainatate-trebuie-luati-calcul-stabilirea-cvorumului-fost-publicata-monitorul-oficial-devine-operanta.htm
    
   Fraza-cheie spune ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate trebuie luati in calcul la stabilirea cvorumului. Fraza, care apare intr-o decizie din 2 august publicata pe site-ul CCR, nu aparea insa in Monitorul Oficial in care fusese publicata respectiva decizie. La momentul sesizarii acestei inadvertente, CCR a calificat-o drept „eroare materiala”.

   Reply
    1. Andy RWX

      @val_one  @revealer Nenorocitul asta nici nu se chinuie sa citeasca legea. El doar da cu barda: „CCR nu adauga la lege”. PAI E ADAUGAT >. DOOH!

     Reply
  2. quaddelta

    @coffee Conform corectiei aplicata astazi de MOf, DA, cetatenii romani din strainatate intra in calculul cvorumului.

   Reply
 23. subway

  Cum se spune „cacarau” in engleza: – bad shit sau bed sheet – depinde de ora la care e pusa intrebarea.
   

  Reply
    1. subway

      @quaddelta  @Gramofonu sprayed shit 🙂  sau mai bine zis cacarau = when the shit hits the fan

     Reply
 24. Andy RWX

  Hahaha .. Caca Badea la A3:
  „Domnul Rus a fost tot timpul mana-n mana cu Base. S-au dat drept inamici politici dar de fapt aveau intelegeri. De aia la Cluj PSD-u nu a prea existat niciodata.”  &
  „Cetatenii romani din strainatate au drept de vot dar nu ai cum sa-i adaugi la cvorum pentru ca lor le e mult mai greu sa voteze; cateodata multi au de mers si sute de km ca sa voteze nu ca la noi ca avem sectia de votare la coltu strazii; so daca au de mers foarte mult ca sa voteze atunci cum sa pui baza pe ei sa-i calculezi la cvorum”.
  CE LOGICA ILOGICA DE CREIER LUCRAT LA SALA STAND IN SPAGAT !

  Reply
  1. Gramofonu

    @Andy RWX Iti dai seama ca nu e atit de timpit pe cit lasa sa se inteleaga.
   E vorba doar de antrenament aici, cineva cu stomacul gol n-ar putea hali atit rahat pe nemestecate fara sa i se aplece.

   Reply
  2. quaddelta

    @Andy RWX E teoria lui Guzganian. Daca mergem pe calea asta ar trebui ca si doamnele gravide in trimestrul III de sarcina sa fie scazute din cvorum deoarece trebuie sa depuna un efort serios pentru a ajunge la urne. La fel si suferinzii de insuficienta respiratorie. 

   Reply
   1. Andy RWX

     @quaddelta Gramofonu are dreptate. Antrenament frate. Dar bine .. la 10k+ euroi/luna/marte normal ca haleste rahat de la tot trustul intact. 

    Reply
    1. Gramofonu

      @Andy RWX  @quaddelta Nu-sh daca are chiar 10k, de banii aia trebuia sa haleasca de 4 ori mai mult. Daca are mai mult de 2.5k inseamna ca fura la cintar.

     Reply
    2. Andy RWX

      @Gramofonu  @quaddelta Pai haleste. Ca nu mai sta doar la „In gura presei” Nu ai vazut ca in ultima vreme e prezent mai to ttimpul si la gadea in emisiune unde se „impune”. :))

     Reply
    3. Gramofonu

      @Andy RWX  @quaddelta Calitatea inainte de toate…daca asta-i tot ce poate inseamna ca nu-si merita banii. Sa ia exemplu de la nicolaescu, de la guzganian, astia fata mereu ce nu-si imagina nici macar pop. Plus ca-s baieti bine crescuti si spun si „multumesc” dupa ce se sterg la botic.

     Reply
    4. DenisaC

      @Gramofonu  @Andy RWX  @quaddelta
      Eu sunt curioasă. Oare cum ar reacționa „boborul” dacă ar afla salariile oamenilor din trust. Oare cum ar fi ca cei de la A3 să primească aceeași pastila pe care au dat-o ei „dictatorului”? Cum ar fi să îi întrebe poporul care moare de foame ce fac ei cu atâția bani?

     Reply
   2. Rheia

     @quaddelta  @Andy RWX Mă scuzați, eu nu-s de acord, că nu toate am avut burta mare în trimestrul III. Oricum, comparativ, ar însemna că nici domnii gen Piedone & Cătălin Voicu, care au burți de trimestrul XIV, n-ar trebui să voteze, nu?

    Reply
 25. Rheia

  Cred că v-ați sacrificat degeaba, iubiricilor. Iote sinteza bălăriilor lui Crizache pe HN: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12975291-crin-antonescu-ioan-rus-mintit-cand-acuzat-facut-presiuni-asupra-domniei-sale-facut-foarte-bine-plecat.htm. (Moamă, zici că a-nghițit o sticloanță întreagă de detergent Fairy, la cîtă spumă i-a ieșit pe gură!)

  Reply
    1. coffee

      @revealer  @Rheia Poate ne spune si noua ce treaba. In ce calitate apare la TV mereu? Cred ca nu ca Presedinte interimar, ca ar avea mici probleme cu carticica aia pe care si-a pus-o Base pe banner.

     Reply
    2. revealer

      @coffee  @Rheia In calitate de cetatean. E o simpla coincidenta ca e presedinte interimar.

     Reply
  1. Florina

    @Rheia 
    
   Nu a fost degeaba, după mine. Rîdem, glumim, ne uităm la filme, ascultăm muzică, citim, ieşim la terase, plecăm în concedii. dar pînă la urmă cred că-i necesar să şi vedem. Poate atunci realizăm mai bine cum a fost posibil ca aşa ceva să ajungă în cea mai înaltă funcţie în stat, chiar şi interimar. Comandantul forţelor armate, printre altele. 
   Parcă după ce îl vezi nu îţi mai arde de glume. Pe care le făceam, apropo, şi pe vremea lui Ceauşescu. 

   Reply
   1. DrMengele

     @Florina  @Rheia Din nefericire, el e produsul unui sistem, nu s-a creat singur. Sincer iti spun, poate par timpit, dar nu simt ura pentru idiotul asta. Eu il vad ca un bolnav de care altii s-au folosit, o marioneta jalnica care joaca asa cum i se cinta. Dirijorul (sau dirijorii probabil, refuz sa vad puterea la un anumit nivel concentratata in mina unui singur om, oricit de puternic sau diabolic ar fi…) a profitat de slabiciunile unui sistem democratic insuficient de matur si evident de oamenii (unii….) care il populeaza, ca sa il subjuge in totalitate.
    Povestea cu marionetele se intimpla mai peste tot, dar cel putin ceilalti aleg oameni de un anumit calibru moral si intelectual. Care inteleg ce se intimpla si se ridica la inaltimea sarcinii. El e jalnic si penibilul care il guverneaza se rasfringe deasupra noastra, a tuturor. Nu vreau sa il scuz Doamne Fereste, doar ca eu vad Raul ca pe o caracatita urias, el e doar un sfincter care ne face de kko….lol

    Reply
    1. meioza

      @DrMengele  @Florina  @Rheia Ultima dată cînd mi s-a părut necesar să simți ură pentru un politician a fost în iunie ’90. În rest, am ajuns la maxim milă și dispreț….

     Reply
   2. Andy RWX

     @Florina  @Rheia Aia cu comandantul fortelor armate e chiar grava. Numai daca ne gandim ca la alienatii mintali nu li se impunea satisfacerea stagiului militar (backdays). Si un schizofrenic e comandantul „suprem” :)). Epic!. Plus ca din cate au resuflat omul se pricepe si la .. volatilizat. Niste opere de arta au disparut din patrimoniu cat era muzeograf si se regasesc in testamentul lui Nastase. (rumors). Ar trebui basescu sa verifice inventarul de la Cotroceni cand se intoarce :))

    Reply
  1. Rheia

    @coffee Eu n-am văzut nimic, et pour cause. Numai dinspre Joseph Daul. Dar care n-a menționat nimic despre ALDE.

   Reply
 26. Rezon

  Guvernul desfiinţează Spitalul Clinic de Dermatovenerologie „Prof. Dr. Scarlat Longhin” Bucureşti

  Reply
  1. Nea

    @Rezon Să-i scoată pe sifilitici dintre cetăţenii cu drept de vot, mai scade cvorumul. Să-i facă direct senatori şi miniştri.

   Reply
  2. Hongse

   @Rezon
   Care senator/deputat/nepot de deputat/ o fi avut înfăţişare la analize zilele astea?
    

   Reply
 27. elgreco

  Cica Base are banditi in jurul sau….i-auzi la Gadea …a fost amenintat …..bai da baieti sint timizi  si se trateaza.

  Reply
 28. Nea

  Şi Liiceanu are aceeaşi senzaţie ca mine: se trezeşte dimineaţa şi crede că nu s-a trezit încă bine dintr-un coşmar.

  Reply
 29. Hongse

  Nu ştiu cât de credibilă e ştirea (de la B1-bookface, nu m-am uitat la TV de ceva timp şi nici ştiri n-am citit)
  „Preşedintele interimar Antonescu: Vreau să apăr CCR de Traian Băsescu. Îi chem pe ambasadorul SUA şi comisarul pe justiţie la discuţii”
  Dar e haioasă. Ai nu pe bune, ăştia dau buzna peste voi dar voi anunţaţi că-i invitaţi?
   

  Reply
 30. quaddelta

  Il vazui si eu pe Crin in fata FMI. E gresit spus ca a tinut un discurs in engleza. L-a interpretat. 4/10 la dificultate, 3/10 la executie.

  Reply
  1. DrMengele

    @quaddelta Dincolo de cacatul lingvistic in care s-a bagat singur, discursul a fost mai gol de continut decit o sticla goala si mai incoerent decit m-as fi asteptat. Respira panica, neputinta si furie, nu l-ati vazut cum gifiia? Cred ca a fost cea mai jalnica postura in care poate fi vazut un sef de stat – ad interim, ma rog….

   Reply
   1. Andy RWX

     @DrMengele  @quaddelta Pai e obositor sa incerci sa-ti aduci aminte engleza facuta in ciclul general. Ah stai ca el a facut rusa :))

    Reply
 31. elgreco

  Omul e bolnav, debiteaza atitea tampenii pe secunda ca nu le poti enumera …e un kakalasnicov oral.

  Reply
 32. coffee

  La Realitatea, tanti aia nelinistita si cu Hossu se intreaba de ce s-a bagat Parchetul pe liste. In plus autosesizarea Parchetului e un fel de chestie bolsevica.

  Reply
 33. ny2

  Liiceanu: „din cauza vacarmului care a fost construit in jurul lui Basescu, cred ca nu mai avem posibilitatea de a judeca la rece rolul lui in istorie”.
  „Basescu intra in istorie daca stie cum sa adune in jurul lui oamenii astia care se sfasie intre ei si sa-i faca sa discute intre ei”

  Reply
 34. Louisy

  Antonescu: „Dom’le, e clar ca Parchetul e corupt. Mie nu mi se pare normal ca, a doua zi dupa ce un cetetean depune plangere penala fata de un infractor, acesta sa fie arestat. Spuneti si dvs., domnu’ Voiculescu, vi se pare normal ca infractorii sa fie arestati imediat ce sunt reclamati?”

  Reply
   1. Louisy

    @Hongse El a zis-o la modul ca nu i se pare normal ca cetateanul Basescu si nu i-a numit infractori. S-a mai scandalizat si fata de puterea de anticipatie a cetateanului respectiv, cum de stie el cu o zi inainte ca aia o sa fie arestati.

    Pai asta puteam si eu sa „anticipez”, la fel orice german sau american. Numai lui i se pare aiurea.

    Reply
    1. Hongse

     @Louisy@Hongse
     Nu-mi vine să cred. Deci e pe bune.  Ăsta, chiar şi interimar, e preşedintele meu!?
      

     Reply
 35. ny2

  Tapalaga; „Basescu se poate lua de mana cu Iliescu pana la un anumit punct in ce priveste vorbitul limbii engleze” :))

  Reply
 36. ny2

  Liiceanu: „am senzatia ca antonescu este un aventurier, un om care si-a pus viata in scena spunandu-si „dom’ne, ce ma costa sa fiu presedinte?”

  Reply
  1. Canadiana

    @ny2 liiceanu: drama psihologica pe care o traim este de jena pe care cei care ne conduc nu o au

   Reply
  2. Florina

    @ny2 
    
   Dacă a zis asta, îmi pare rău, e mult pe lîngă. Ce aventurier, aici e vorba de un diagnostic. Aventură va trăi psihiatrul care ă-l va pune, poate. 

   Reply
   1. Rheia

     @Florina  @ny2 Pînă una-alta, nebleznicii ăștia ne-au făcut pe NOI să ne îndoim de deplinătatea facultăților noastre mintale. Chiar și numai pentru atîta lucru și ar merita suspendați de piele!

    Reply
    1. coffee

      @SimonaM Nu stiu nr. de la antena 3, dar daca ma gandesc ca Vosganian a zis ceva de bloguri acum ceva timp, cu siguranta le vede corupte si pe astea.

     Reply
    2. Gramofonu

      @coffee  @SimonaM A zis de bloguri ca s-a ofticat ca l-a vazut cineva de-aici cu palaria pe piept si capul plecat, ciocanind la usa la vintu.

     Reply
    3. SimonaM

      @Gramofonu  @coffee Interesant. Io n-am primit nimic. Trebuie să prestez mai bine, probabil.

     Reply
 37. valid

  acu vad ca nu da numai din miini.da si din cap intr-un fel pe care nu-l pot descrie aici. greu cu limbile astea   straine.

  Reply
  1. DanCanada

    @valid Asta-mi aminteste de-un prieten care-mi povestea cum s-a dus in Germania sa cumpere ceva. Si l-am intrebat „bine, da’ nu stii boaba germana, cum ai vorbit cu ei?” Raspunsu’: „ei, am vorbit de ma dureau mainile!” 🙂

   Reply
   1. ToxicMushroom

     @ny2 nu ma satur sa il vad 🙂 le-am pus inregistrearea azi colegilor mei uslisti 😀 OMG, ce placere mi-a facut…

    Reply
  1. Rheia

    @Rezon Felix îi arată lui Crizel cum se bagă degetele în priză? (Degetele lui Le Grand Bleu, evident)

   Reply
  1. coffee

    @elgreco uite cum il intarata Galmea. Poate ar fi bun de presedinte, de ce nu. Baiat bun, cu notorietate.

   Reply
 38. ny2

  Oisteanu: ” (guvernantilor) le tot explodeaza diverse bombe in fata, pe care ei le-au creat” :))

  Reply
 39. ny2

  Liiceanu: „un procuror corupt echivaleaza cu un medic care-si ucide pacientul in loc sa-l vindece”

  Reply
 40. airwave

  Gadea a reusit sa-si extraga limba din fundu’ CCR, unde o infipsese saptamana trecuta, si acum lucreaza asiduu in zona perianala a lui Crin.

  Reply
    1. airwave

      @meioza  @Gramofonu Pai stii cum e, la frica, organele sexuale se retrag cat mai aproape de corp, ca sa fie protejate. La ce e in sufletu’ lu’ Gadea acu’, cre’ ca i-a ajuns ‘utza prin pancreas.

     Reply
  1. Rheia

    @Engel Săraca, mă tem că nici ei nu-i venea să creadă despre ce absurdități trebuie să scrie….

   Reply
   1. Rheia

     @Engel Stînd strîmb și judecînd drept, cred totuși că avem mare noroc că sîntem români. Măcar înțelegem ce se întîmplă. Păi dacă eram francezi sau americani sau danezi sau orice altceva, la ora asta ne-am fi încolonat de mult să stăm la coadă la psihiatru.

    Reply
    1. Engel

      @Rheia  sa-nregistram la ONU numele de Absurdistan, daca tot in gravitam in zona „‘stan-urilor”. Sa se ocupe domnu Marga, zic…

     Reply
 41. Rezon

  Sorina Matei
  „Deci presedintele interimar si neales al acestei tari se face scut pentru un chestor urmarit penal pentru abuz in serviciu! Halucinant.”

  Reply
  1. Luminita

    @Rezon apropos, eu ma mir de mult cum de o mai tin pe fatuca asta la televiziunea lui Ghitza, unde presteaza Dragoteasca si mamalucu alalalt

   Reply
 42. Florina

  Nu se poate ca un cetăţean care nu are nici o calitate oficială să iasă în fiecare seară să vorbească despre diferite instituţii ale statului???
   
  Antonescu tocmai suprimă dreptul la liberă exprimare.
   
  Da, eu mă uit la A3 acum, pe ceilalţi îi văd în reluare. Delirul total al unui subiect pentru un doctorat în psihiatrie merită văzut în plină desfăşurare, live. 

  Reply
  1. airwave

    @Florina Aia ziceam si eu. Carevasazica, tre’ sa ai calitate oficiala ca sa vorbesti. 
   E dus, definitiv si irevocabil.

   Reply
  2. Never G

    @Florina Cred ca n-are constiinta. Principiile si respectarea drepturilor omului nici nu se pun in discutie.  E un om defect.

   Reply
    1. Gramofonu

      @Rezon ntz. zice „aibe”, mai scapa cite un „insasi”…
     Unde-am ajuns, bre…acum 20 de ani ma luam de subjonctivul lui Roman si-acum stau sa despaduchez toti agaricii tranzitorii…

     Reply
  1. Gramofonu

    @quaddelta ce interesant, referindu-se la el trece de la persoana a 3-a la a’ntiia in aceeasi fraza

   Reply
   1. ToxicMushroom

     @hope18  @Bleen bleen, eu nu mai uit la antene de ani intregi si, in ultima vreme, nu mai servesc presa aproape deloc, imi iau portia de informatii de pe blogary. dar, dupa atata frustrare traita in perioada asta, am momente in care vreau sa le vad naibii disperarea, micimea si jegosenia, ca o permanenta confirmare a faptului ca trebuie sa stam pe baricade

    Reply
  1. valid

    @Bleen nu chiar toata. doar un „desant cu genti”si alte  alea, dintre cei de aici. se sacrifica ptr cauza, fiind cu ochii pe dusman.

   Reply
   1. DenisaC

     @valid  @Bleen
     Dacă se dorește am să scriu ce scrie în „crawler”. Nu mă pot uita decât în doze mici la A3. În schimb, acum merge B1, iar în altă fereastră se chinuie A3. Mă sacrific cu scrierea, dar nu îmi cereți să ascult prea mult timp. Așa că. mulțumesc @airwave 

    Reply
   1. airwave

     @revealer  @Rezon SIE, ba, habar n-ai. Au aia agenti in vestiar la Barcelona (cu „ce”, ca spaniola nu bungheste neam).

    Reply
   2. Hongse

    @revealer@Rezon
    Teheee, ba da, cică-l pun pe Marga la ICR. Rezultatele deja încep să apară.
    În altă ordine de idei, bravo Messi! 
     

    Reply
    1. coffee

      @Hongse  @revealer  @Rezon cred ca Messi avea o dorinta launtrica sa-l vada pe Crin. Ii aducea aminte de casa.

     Reply
 43. TovarasulMC

  Panait este dovada concreta a experimentelor sovietice de a schimba idei in unele convenabile.

  Reply
   1. ToxicMushroom

     @Canadiana  @subway „ii zic io la guvern sa-l puna pe zegrean sa le scrie la comisia de la venetia ca nu noi l-am amenintat, ci domnul cu bluza bleu…”… citat aproximativ 😀

    Reply
    1. airwave

      @ToxicMushroom  @Canadiana  @subway Pe cale legala, carevasazica, presedintele influenteaza puterea executiva si o obliga sa influenteze, la randul ei, justitia. Bine baaaa, keep it going, ca in ritmul asta te scot US Marines din Cotroceni, nu mai e nevoie sa vina „cetateanul in tricou albastru”.

     Reply
    2. ToxicMushroom

      @Canadiana  @subway „omul cu bluza albastra” este omul negru. sperie crin poporul cu el in fiecare minut
      
     ptiu… nu m-am mai uitat la antena de fo’ 4-5 ani, o iau razna…

     Reply
  1. Hongse

   @subway
   Iu chen not meic me watch antena 3.
   (Poate dacă începe să facă spume la gură şi echipajele SMURD intră în platou, dar nu mai devreme.)
    

   Reply
  2. DanCanada

    @subway Toti ne plingem ca doarme mult. De fapt e mai bine cind doarme. Macar tace dracului din gura. Cind e treaz uite ca debiteaza numai timpenii, nivelul de stres creste. Ar trebui sa-i spuna toti du-te ba si te culca.

   Reply
  1. DrMengele

    @Hongse E greu sa fie cineva mai prost decit Surupaceanu, dar in USL competitia ramine deschisa….:)

   Reply
    1. Rheia

      @florentin  @Hongse Din gropanul exprimării lui Surupăceanu: „In perioada 2004-2005 am fost  nominalizat Prefect al Judetului Gorj”. Ăsta a stat agățat în poziția de „propunere pentru postul de prefect” timp de doi ani?! Sau o fi vrut să spună „numit”?

     Reply
    2. airwave

      @Rheia  @florentin  @Hongse Un alt penal.
     Deputatul Mugurel Surupaceanu a fost trimis in judecata, pe 25 mai 2009, alaturi de mai multi fosti directori de la Complexul Energetic Turceni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in legatura cu achizitionarea, cu incalcarea prevederilor legale si la un pret supraevaluat, a unui utilaj nefolositor si uzat.

     Reply
 44. ny2

  Liiceanu: „acum e circ. plata biletului, care e painea, inca n-a venit, dar va veni la toamna.”
  „vorbele vor ajunge la fundul guvernantilor cand va trebui sa scoata banii”

  Reply
    1. ny2

      @RaulB  @Canadiana sunt convinsa ca are exact proprietatea termenilor. a mai spus cineva aici, si-mi cer scuze ca nu-mi amintesc cine, dar mi-a placut tare mult commentul. era ceva in sensul „slava domnului ca Base e de aceeasi parte cu noi. va dati seama cum ar fi fost sa fie invers?”

     Reply
  1. DanCanada

    @ny2 Ponta e inteligent in sensul de smeker. Si la iarna cind toti or sa vrea la caldurica, o s-o scoata pe aia cu „vedeti ca e mai bine cu Rusii?”

   Reply
    1. revealer

      @Canadiana  @DanCanada  @ny2 Un om fara inteligenta si fara o stapanire de sine fantastica n-ar putea sa minta cum minte Mickey Mouse.

     Reply
    2. DrMengele

      @revealer  Cind esti mitoman patologic, nu iti trebuie stapinire de sine si nici o inteligenta sclipitoare. Ca nu e bou, de acord cu tine, dar boala il ajuta sa para mai inteligent decit pare si ca are o stapinire de sine iesita din comun. 

     Reply
  1. ToxicMushroom

    @airwave yap: „ion rus a procedat incorect si a mintit”. parca ponta zicea altceva, nu? 😀

   Reply
  2. airwave

   Mai cercetam. Ramane sa ne dam seama daca Rus era parte din „cel mai cinstit guvern” (TM) sau era marul stricat.
   Gadea papa in continuare rahat cu recensamantul – ala de la INS a subliniat clar ca sunt 19.4 milioane de persoane populatie stabila, adica in Romania. 

   Reply
  3. airwave

   Bai, cand s-a schimbat guvernul?
   Ca asta balareste ceva ca nu s-au intrunit guvernele Boc si Ungureanu prin mai (19 si 23, in 2012).

   Reply
    1. airwave

      @quaddelta  @ny2 Bun, deci il declaram oficial dobitoc pe Gadea. Voturi impotriva? Zero. Abtineri? Zero. Cu unanimitate, constatam dobitocenia Galmei.

     Reply
    2. ny2

      @airwave  @quaddelta pe 7 mai s-a instalat onor guvernul pontanac, cel mai cinstit ever din istoria Ro

     Reply
  4. airwave

   Incredibil. Crizel vine cu hartii din corespondenta dintre CCR si Guvern. WTF?! Separatia puterilor, anyone?

   Reply
    1. airwave

      @revealer Eu as vrea sa-l suspendam cumva.
     Daca nu se poate in Parlament, incercam de piele, eventual.

     Reply
   1. Canadiana

     @airwave partidul e-n toate. e-n cele ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare. (dan desliu, daca ati uitat)

    Reply
  5. airwave

   „Pe fata Pamantului sunt un numar de cetateni romani. Nimeni nu vrea sa le ia acestora drepturile electorale”. Crin Antonescu, 6 August 2012.
   Crin Antonescu „a propus conditionarea dreptului la vot de plata a cel puțin unui impozit în țară, că e teren, că e casă, că e alt tip de venit impozitat”. (7 iulie 2012)

   Reply
   1. Rheia

     @airwave Mătușă-mea e scutită de impozit, că a fost refugiată de război. Adică să nu mai poată vota. fiindcă era bebe cînd cu Diktatul de la Viena și au dus-o ai ei în refugiu la Slatina?

    Reply
   2. airwave

    Omul e schizofrenic, are personalitate multipla. Alta explicatie nu exista. Nu e omeneste posibil sa fii atat de inconsecvent in mod constient.

    Reply
  6. DenisaC

    @airwave
    Am încercat să îl urmăresc și nu pot nici cum. Am dat pe B1. Prefer să citesc declarațiile domnului Crin A. decât să îl ascult. Ma pierd în gânduri când îl ascult.

   Reply
  7. airwave

   Crizel: „Nu se poate ca un cetatean, care n-are nicio calitate publica, sa iasa in fiecare seara si sa ameninte, sa insulte, sa…”
   Bai, sulica, se cheama „libertatea cuvantului”. 

   Reply
   1. hope18

     @airwave
     Nu stie ce-i aia.El e singurul care are voie sa vorbeasca,ca e presedinte intermediar

    Reply
 45. ny2

  tot Liiceanu: „comunicarea nu inseamna ca ministrii isi petrec timpul la televizor. la noi e balci. clasa politica s-a mutat la televizor”

  Reply
    1. meioza

      @ny2  @hope18 Păi atunci am o idee: nu facem o colivă maaare, maaare și i-o trimitem lui Antonescu la Cotroceni cu ocazia parastasului de 40 de zile de la referendum?

     Reply
    2. hope18

      @Pataphyl  @ny2
      Este tot ce poate fi mai rau.Chiar incredibil cum poate avea atatea trasaturi negative. La oamenii normali mai gasesti si bune ….si rele… La asta numai rau

     Reply
    3. hope18

      @Pataphyl  @ny2
      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

     Reply
    4. Rheia

      @meioza  @ny2  @hope18 Nu, pe bune, că eu știam că se scrie ceva cu bombonelele alea, ploiță parcă le zice. Sau se fac doar desene? 

     Reply
  1. Canadiana

    @ny2 liiceanu e genial: zice ca se ne luam dupa evrei, care nu uita. ah, ce-mi place chestia asta!

   Reply
 46. ny2

  Liiceanu: „de ce nu vreti sa spunem ca ne bucuram sa scapam de o pneumonie cu pretul unui cancer”

  Reply
 47. Yeba

  Aha, și Oișteanu, și Tăpălagă… Dacă nu spală @Bleen Bleen vase, ăștia sunt morți !! acum vorbesc de faptul că useliștii aruncă tot în luptă, nu fac pași înapoi în mod real.

  Reply
 48. quaddelta

  Pentru ca am vazut ca unii oameni de aici il cam iau de papagal:
   
  „Voineagu, seful INS: Mie mi se pare ca a fost un referendum organizat corect”

  Reply
 49. Yeba

  Aha, și Oișteanu, și Tăpălagă… Dacă nu spală @Bleen vase, ăștia sunt morți !! acum vorbesc de faptul că ăștia aruncă tot în luptă, nu fac pași înapoi în mod real.

  Reply
  1. Rheia

    @Yeba  @Bleen De acord cu Liiceanu: comunicarea proastă a fostei puteri a fost cel mai eficace aliat al actualei puteri. 

   Reply
 50. newmans

  Ca sa va bucurati… din aceeasi zona! Marturia trista in batista a unui fost taranist, actual liberal taliban, dar suparat rau! (aseara la investirea noilor ministri): „Cuvintarea domnului Presedinte Interimar Crin Antonescu cu prilejul primenirii si schimbarii scutecelor gobernului, izvor inestimabil de idei teoretice si practice, care ne arata ca totusi o gasca de imberbi politic, diletanti si impotenti si care se vand intre ei, gasca aflata in treaba, poate fi totusi laudata in mediile proguvernamentale conform stramosecului principiu care ne spune ca o laba la timpul ei poate sa faca uneori, dar nu si in cazul de fata, chiar mai mult decit zece femei.”

  Reply
 51. Louisy

  Doamnelor, va rog trimiteti copiii la culcare, apoi acoperiti-va ochii.

  Domnilor, Surupaceanu este f##ut in c#r la Digi24.

  Reply
  1. Louisy

   Stati, ca vrea Cadrilaterul inapoi. Cu bulgarii nu se certasera USL, dar acum stau bine si cu ei!

   Reply
 52. newmans

  O veste buna! Recunosc, in ticalosia mea, ca ma bucur de raul altora…Tragedie mare (din lamentatiile unui liberal taliban)!: „Eheeheeeeeeeee! Gata, Ponta i-a supt-o marelui licurici! S-a dus dracu` minireferendumul… Concluzia evidenta este ca Chioru` se intoarce la butoane! Iar Crin este obligat de onoare sa plece din politica! Nasol, vin vremuri grele pentru USL si asta din cauza eternilor tradatori din PSD!”

  Reply
  1. Luminita

    @newmans da’ cine-i bre talibanul asta ca l-a mai citat cineva mai jos si tot nu am aflat ?

   Reply
    1. Luminita

      @newmans ca-i idiot deduc, eram doar curioasa (ca pisica) daca l-am mai auzit scotand astfel de perle

     Reply
 53. florentin

  Acum am aflat de ce  Mark Gitenstein a fost azi la Ponta. Urmau sa fraudeze si ei la gimnastica in detrimentul Catalinei Ponor si au vrut sa afle cum se face de la niste specialisti. Si sa nu suspende olimpiada cuplul de comici , bineinteles.

  Reply
 54. Bleen

  Liiceanu e prost, ar zice Lăzăroiu. ”Oameni, vă suspectez că sînteți mai inteligenți decît Liiceanu” ar zice Lăzăroiu.

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen Poate e cam fraier Liiceanu, pare că te citește, zice de mlaștina detaliilor cu listele când miza e împușcarea în aripă, lovitura de stat.

   Reply
 55. Rheia

  De azi după-masă,, după ce-am văzut un comentariu de-al lui Bleen în care-l alinta pe Varujan Vosganian cu „jigodie”, nu reușeam să scap de imaginea unui șoșon. Abia acum mi-am adus aminte de ce: prin anii nouăzeci, cînd VV slugărea pe față la Vîntu, acesta avea un cîine (cred că predecesorul celui împușcat în picior de polițiștii care s-au dus să-l salte din cazemata, acum vreo doi ani). Un maidanez adunat de pe stradă, pe care Sorin îl botezase Șoșonel. Seamănă perfect la ochi, Varujan cu Șoșonel. Dar măcar bietul cățel era programat genetic să-i fie credincios celui care-l hrănește, față de VV, care și-ar putea cîștiga existența și cinstit, la cîte kile de talent are!

  Reply
   1. Rheia

     @Gramofonu Ce să spun, mare secret. Eu nu spun de unde știu, că n-aveți voi timp de poveștile mele, dar poate să confirme și Dan Andronic, de exemplu. 

    Reply
  1. valid

    @Rheia w ptr mine e descris de doua spuse de ale lui. prima :
   -cind era vorba ca ar fi avut de profitat de pe unrma lui vintu si fni-ului. el fiind ceva ministru de finante s-a scos spunind ca si el a pierdut bani la fni.
   intrebarea normala care-ti venea era: „ce om normal si cu scaun la cap isi baga banii la fni? si mai ales cum unu ca asta ajunge ministru.
   a doua:
   -dupa esecul de la alegerile din 2000 cind partidul lui cel mic aliat cu pntcd au ramas in afara parlamentului a scos perla perlelor. citez :”din aceasta incercare am iesit intariti”. atunci mi-am dat seama ca tipul asta e un papagal de marimea unui strut. vad totusi ca unii il mai pot lua in serios

   Reply
    1. valid

      @newmans  nici o secunda nu m-am indoit ca si-a luat banii de la vintu. timpul mi-a arat ca aveam dreptate.

     Reply
 56. Rezon

  Dana Grecu: ”Oamenii lui Basescu se plang iar in straintate”
   
  He, he, Dana, you have no idea…

  Reply
  1. Gramofonu

    @Rezon Acum un an, pe vremea asta, ii chemau pe pedelisti la interval prin PE si CE, cu bocete si tipurituri, tiranu’ si dictatoru’

   Reply
  1. airwave

   Dansu’ in persoana.
   Intru aducere aminte, caracterizarea facuta de A3 acum vreo trei ani: http://www.antena3.ro/politica/migratorul-politic-mircea-cosea-numit-de-boc-la-sefia-institutului-national-de-administratie-69084.html

   Reply
 57. Never G

     Probabil pe partea economica, in guvern nu toti sunt grajdani. In sedinta  de azi Ponta a atentionat suparat ca numai prin Florin Georgescu sa se faca raportari la FMI deoarece au fost si raportari directe.   

  Reply
  1. elgreco

    @Never G Am auzit asta si chiar ma gandeam cine mama masii a mai facut declaratii ca eu numai pe ei (Poanta, Chucky…) ii vad la televizor.

   Reply
    1. Rheia

      @RaulB  @coffee http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/9602/Basescu-Referendumul-privind-ratificarea-Tratatului-de-aderare-la-UE-pierdere-de-timp.html

     Reply
    2. RaulB

      @coffee Nu stiu ce si cum, Ideea e ca am senzatia ca gasca Ponta Antonescu pe asta ar putea miza: la o adica, la un eventual referendum, poate ca romanii ar zice NU
      

     Reply
    3. RaulB

      @coffee Eu ma gandesc ca in sinea lor cam asta ar fi. La o adica, ar putea miza pe asta, pe iesirea din UE, adica, doar nu o sa planga UE in genunchi daca s-ar intampla asa ceva.
      

     Reply
    4. coffee

      @RaulB Cate magarii pot face sa excluda Romania din UE? Nici nu stiu ce prevede tratatul. Acum se umbla mai fin, cu fonduri europene.

     Reply
    5. meioza

      @RaulB  @coffee Păi dacă e p-așa, e normal să nu existe bun simț, că nu e nici un text de lege care să îl legifereze (și chiar dacă ar fi, cui îi pasă de legile României?)…

     Reply
    6. revealer

      @coffee  @RaulB Tratatul nu prevede excluderea unui stat; se poate ajunge la suspendarea dreptului de vot si la taierea fondurilor, o excludere de facto.
      
     Mai mult, in cazul in care se decide semnarea unui nou tratat sau a Constitutiei europene, e posibil ca Romania sa nu mai fie invitata.

     Reply
 58. Rheia

  Juri că Dan Tapalagă dă zilnic ture pe Blogary, în ultima vreme! Mulțumesc frumos, domnule Tapalagă! Mi-a urcat moralul vreo cinci etaje!

  Reply
 59. airwave

  Nu-s o persoana violenta.
  Dar as vrea sa-i umflu amigdalele (cu gheata, cu multa gheata) aluia care e voice-over la A3. 
  Jur ca mi-aduce aminte de vocea lui George Marinescu.

  Reply
   1. airwave

     @coffee Fac parastasul mini-recensamantului.
    Cosea: renuntarea la mini-recensamant e o intelegere post-factum a faptului ca ar fi fost un esec.
    Titlul emisiunii: „Referendum urmarit penal”. Ma mir ca n-au invitat-o pe Irina Loghin sa explice ce si cum.
    Obsesia Danei Grecu loveste din nou, de doua ori in cinci secunde: „Ati inteles ce vrea Curtea de la Guvernul Boc?”

    Reply
    1. coffee

      @airwave Multumesc!
     Apreciez ca poti sa te uiti si ca ne spui si noua.
     Am vazut-o pe una crizata pe un forum care spunea ca Basescu ii cauta pe cei care au votat.

     Reply
    2. hope18

      @coffee  @airwave
      Base nu ii cauta.Eu ii caut, ca m-am saturat de oameni fara minte, din cauza carora traim cosmarul asta

     Reply
   2. airwave

    @coffee
     Fac parastasul mini-recensamantului.
    Cosea: renuntarea la mini-recensamant e o intelegere post-factum a faptului ca ar fi fost un esec.
    Titlul emisiunii: „Referendum urmarit penal”. Ma mir ca n-au invitat-o pe Irina Loghin sa explice ce si cum.
    Obsesia Danei Grecu loveste din nou, de doua ori in cinci secunde: „Ati inteles ce vrea Curtea de la Guvernul Boc?”
    Pe scurt, e suparare mare de tot. Cre’ ca pana si ei si-au dat seama ca au luat-o iar in bot.
     

    Reply
 60. Rheia

  Repede, pînă nu-mi iau pe bună dreptate o castană de la Bleen: Specialiștii de aici, îmi spuneți și mie dacă Glenmorangie Cellar 13 Ten Years Old bate pe Chivas Regal proaspăt sau invers? Ta!

  Reply
    1. andrei_p

      @Rheia  @Emil Stoica Discutia este despre single malt versus blends. Am intalnit multi oameni „sofisticati” care consuma numai single malt scotch. Nu am intalnit inca pe nimeni care sa bea numai blends (Chivas e un blend). Pe scurt, cred ca Glenmorangie il bate pe Chivas. 

     Reply
  1. valid

    @CiufutozaurusRex „Mai mult decât, potrivit sursei citate, deţinutul încarcerat în regim semideschis poate fi scos la muncă, în afara penitenciarului, dar sub pază”. munca? unde?

   Reply
  2. DanCanada

    @CiufutozaurusRex Hai bre, nu fiti rai ca tot in domeniul educatiei e. OK, nu doktorate, dar totusi:
   „deţinutul se poate deplasa, nestingherit, în interiorul penitenciarului şi poate presta activităţi educative” 🙂

   Reply
  3. Gramofonu

    @CiufutozaurusRex „Mai mult decât, potrivit sursei citate, deţinutul încarcerat în regim semideschis poate fi scos la muncă, în afara penitenciarului, dar sub pază”
    
   1. Mai mult decit ce? 😀
   2. „sub paza” – dar din cind in cind … ?
   3. Se apropie culesul stiuletilor?

   Reply
 61. DrMengele

  Off topic (si ultimul promit!…:))
  Sol: Exercitiu Raisman(US), rigida, nimic spectaculos, nota 15.600 
  Ponor exercitiu perfect, grad de dificultate cel putin egal (scazut de juriu cu 0.3 fata de US, nota executie cu 0.1 mai jos decit US, desi a fost impecabil totul) total 15.200. Publicul huiduie indelung nota…
  Izbasa cade in afara suprafetei la sol…:(, raminem doar cu argintul, desi meritam fara dubii aurul prin Ponor.
  Cu siguranta nu fac parte din nationalistii geto-daci, dar asta nu ma impiedica sa observ ca in sport, US a capatat aceleasi naravuri de superputere sovietica. 
   

  Reply
  1. Rheia

    @DrMengele Ei, le avea de mult, dar prin comparație cu ale sovieticilor, nici nu se mai observau.

   Reply
  2. andrei_p

    @DrMengele Unde este scoala asta de priceput la toate, ca as vrea sa iau si eu cateva cursuri? As vrea la seral, ca mi le-ar plati cu drag sefii de la munca.

   Reply
   1. DrMengele

     @andrei_p  Nu inteleg ironia. Am baut cumva vreo bere impreuna si am uitat?
    Nu, am uitat altceva, trebuie sa fii doctor in drept ca sa te poti pronunta vis a vis de plagiatul lui Ponta…lol
    Unele lucruri sint evidente si pentru neprofesionisti. Daca ai fi urmarit concursul, nu ti-ai fi permis sa ma iei peste picior. Consider polemica inchisa. Comentariul meu (off-topic) nu s-a vrut anti american ci anti naravuri proaste in sport. SI nu am sustinut niciodata ca m-as pricepe la toate, dar imi permit sa am opinii personale.

    Reply
    1. andrei_p

      @DrMengele Pai de ce n-ai zis asa de la inceput? Daca opiniile tale sunt personale se schimba treaba integral. Imi retrag intrebarea. 

     Reply
    2. DrMengele

      @coffee Dragutzule, ai vreo datorie la mine si vrei sa mi-o platesti?…:)
     1. era o opinie personala off-topic referitoare la sport, nu era o opinie socialista care injura orientarea blogului (aia de dreapta care iti repugna….lol)
     Ironia a fost directa, nu la opiniile mele, ci la mine personal, identificat fiind cu cineva care pretinde ca le stie pe toate. Nu era cazul, dar am inteles ca a fost doar o neintelegere.
     2. in afara de tine, care ai fluierat in biserica si tot nu iti dai seama de asta, nu imi amintesc sa fi avut vreun diferend cu nimeni altcineva pe acest blog. Acuza ta : „..ironizezi pe toti” e cel putin ciudata. Sau esti vreo reincarnare a Regelui Soare si iti incepi frazele cu „Eu, poporul…” ?
     Daca tu  „cofee”, ai fi reprezentativ pentru cei de aici, cu siguranta mi-as gasi alte lucruri mai bune de facut. Nu sufar nici de limbarita, nici nu stau in padure.
     Din fericire, esti un caz izolat si daca nu iti cer prea mult, incearca sa faci abstractie de prezenta mea. Sint destule „mese” in aceasta „casa” unde poti sa iti depeni povestile in liniste, fara sa vii nevoit sa le asculti pe ale mele. Si viceversa.
      

     Reply
    3. coffee

      @DrMengele Si bineinteles, am si eu dreptul la o opinie personala, daca esti capabil sa accepti fara sa jignesti. Unde ai vazut „eu poporul”?

     Reply
    4. coffee

      @DrMengele Acum ti-am citit toate aberatiile. Tragi concluziile in stilul Ponta. Poate ai gresit tu tabara.

     Reply
    5. DrMengele

      @coffee Ti-am scris poate intelegi. Am fost prea optimist. Imi mai incerc norocul o data. Te citez: „cam asa te arunci si tu sa ii ironizezi pe toti”. Aia toti erai tu. Nu mai era nimeni altcineva. Nu te identifica cu restul lumii. Te simti nesigur? De ce nu iti continui alergarea si nu incerci sa cinti la alta masa? Asta a fost ultima replica la adresa ta, nu sint platit sa fac psihanaliza oamenilor cu probleme, La revedere.

     Reply
  3. valid

    @DrMengele au o scuza cit de cit. sint in lupta directa pe medalii, ba mai mult actualmente sint pe locul doi in clasamentul general pe natiuni. rusii nu aveau scuza asta ptr ca intre ei si locul doi erau ani lumina, concluzia este ca o faceau ptr ca le placea sa fure indiferent daca aveau un scop sau nu.

   Reply
   1. meioza

     @valid Au mai venit unii cu o „scuză” d-asta și au violat Constituția pe toate găurile ei (și are suficiente mulțumită lui Iorgovan)… 😀

    Reply
 62. Gramofonu

  Seful INS: „statistic vorbind, nu pot sa raspund la aceasta intrebare”
  „datele noastre provizorii este de 19[…]”
   

  Reply
  1. Hongse

   @Gramofonu
   A zis corect. Datele provizorii sunt de 19 milioane, apoi apăsat: populaţie stabilă! Tot apăsat a mai zis că asta n-are nicio legătură cu numărul de cetăţeni cu drept de vot. Mie mi s-a părut OK.
    

   Reply
 63. DrMengele

  Poate fac pipi impotriva vintului, dar eu cred ca nivelul rudimentar de engleza a lui Crizel e cel mai nevinovat defect pe care cu mindrie si-l poarta in scaunul mesianic de presedinte interimar.

  Reply
 64. Rezon

  SIE raspunde personalului administrativ tranzitoriu printr-o adresa trimisa comisiei parlamentara de control.

  Reply
 65. Bleen

   Dan Alexe :
   
  ”Antonescu vorbește engleza ca un slav!… (remarcã de lingvist) :Urmărind atrocele discurs al lui Antonescu, mi-am făcut următoarea remarcă: el nu e numai o sinistră maimuțăreală a limbii engleze, dar puținul pe care îl bâguie îl face pe Antonescu să vorbească engleza ca un slav!… Iatã de ce suna atît de straniu, dincolo de accent: toate limbile europene posedă un articol hotărît și unul nehotărît (inclusiv maghiara, cu „a“/“az“ și „egy“, deși nu e o limbă indo-europeană), toate au articol, cu excepția limbilor slave. Vorbitorii de limbi slave, care nu folosesc niciun fel de articol, nici hotărît nici nehotărît, se obișnuiesc foarte greu cu articolele (der-die-das, le-la, the etc.)… Ceilalti europeni caută instinctiv articolul atunci cînd vorbesc o limbă străină; slavii însă, fie ei cultivați, indiferent că sînt ruși, cehi sau sîrbi, trec foarte des peste articol: „we have good president“ e o greșeală frecventă la slavi.  (Lucrul se poate verifica empiric remarcând cazul particular al vorbitorilor de bulgară și macedoneană, limbi slave balcanice care și-au creat un articol, influențate de română, greacă și albaneză, si care folosesc corect articolul atunci când vorbesc alte limbi…) Antonescu însă nu… De aceea spune el (transcriu):  „I‘m sure you know everything about economical size of this relations wiz goverment.“  „I‘m in special political situation…“  „I think we can speak about political crisis.“  „Ză gavărmănt haz program, haz politicăl progam…“  Niciun articol hotãrît sau nehotãrît… niciun „a“ sau „the“ !… Exact cum ar face-o un slav. Si aș adăuga că insistența lui de a vorbi în englezã mai arată si o atitudine servilã si provincialã… Oamenii de stat care stiu ca nu vorbesc perfect o limba straina, cum erau Havel, sau Mitterrand, sau Kohl, nu o vorbesc decît pe a lor în public, avand traducatorul alaturi, ca de-aia esti țară cu limbă oficială UE… Nimeni nu i-a auzit vreodata pe Havel sau Mitterrand maimutarindu-se in engleză, iar faptul ca nu faceau efortul de a poci alta limba nu le diminua măreția, dimpotriva… Trebuie sa ai educatia reginei Angliei ca sa vorbesti, cum vorbeste ea, francezã.”

  Reply
   1. SimonaM

     @DanCanada  @Bleen Nici românește nu vorbește corect. Iar englezește… LOL. Aia era engleză?

    Reply
  1. valid

    @Bleen  Dan Alexe eu nu am ureche de lingvist dar parca am auzit mai mult expresii gen aaa si iii mmm decit cuvinte in engleza.

   Reply
  2. Ina Eyre

    @Bleen Pe seama lui Kohl si a incapacitatii sale de a vorbi perfect engleza, circula o glumita:
    
   Vizita a lui Blair la Berlin. In drum spre limuzina oficiala, Blair face small talk:
   -Look, there is spring in the air!
   Kohl se uita la el si spune senin.
   -Why should I?
    
   Springen (germ., printre altele) a sari

   Reply
 66. Bleen

  Geniaaaaaal! Polițeanu și prietenii săi (adică eu) fac declarații șocante despre Băsescu!
   
  Concret, pe pagina sa de Facebook, susţine că preşedintele suspendat a consumat ceva: „Base: Mona Pivniceru are o buna reputatie profesionala. Vreau si eu ce a a consumat Base”.
  Prietenii lui Poliţeanu sunt de aceeaşi părere, dându-şi cu părerea: „Cînd bei Chivas toate femeile au o bună reputaţie profesională, chiar şi Mona Pivniceru” sau „E peste 200 de lei sticla”.
   
   
  http://www.jurnalul.ro/observator/mihai-politeanu-traian-basescu-620369.htm

  Reply
 67. Gramofonu

  Cel mai sigur loc sa filmezi niste interviuri e in fata parchetului 😀
  Stau oamenii linistiti, si cum intra sau iese vreun grajdan – hop pe el.

  Reply
  1. severmihail

    @Gramofonu Corect. Si daca vrei sa te lauzi peste 6 luni ca ai intuit corect cine va fi arestat, n-ai decat sa ii filmezi acum pe cei care ies de la Guvern.

   Reply
    1. valid

      @EroulBula  am revazut numarul de prestidigitatie in  engleza a paiatei. pai ori sintem romani, ori nu mai sintem. ce-i cu prosteala asta?

     Reply
 68. valid

  am revazut numarul de prestidigitatie in  engleza a paiatei. pai ori sintem romani, ori numai sintem. ce-i cu prosteala asta?

  Reply
 69. DrMengele

  Off topic: Catalina Ponor a pierdut medalia de bronz la birna dupa ce ultima concurenta (US) a facut contestatie si i-au marit nota suficient de mult ca sa treaca de Ponor. Daca spun ca presedinta de la contestatii este Neli Kim, e de inteles. 
  La gimnastica, desi intr-adevar nu mai avem valoarea de altadata, singura sansa sa luam o nota mai buna ca US sau Russia e ca adversarele sa cada in cur. Si nici atunci nu-i sigur, vezi concursul pe echipe, unde argintul s-a dus tot la Russia, cu toata cazatura maimutei sovietice. Fuc…king shit.

  Reply
 70. airwave

  A mai dat una Voicu, dar nu am apucat sa notez, era ceva de genul: „cei care incearca sa foloseasca date statistice in locul realitatii se agata cu dintii de scaune”. Pai stai asa, cine vroia sa foloseasca recensamantu’ si e pe scaune acu’, ghici ghicitoarea mea?

  Reply
   1. valid

     @cocosila  @airwave daca nu e la fel de moale si catifelat ca al lui felix, e normal sa protesteze

    Reply
 71. airwave

  Mihai Voicu:
  – „Domnul Zegrean isi exerciteaza stilul epistolar”
  – „Putem discuta despre presiuni ale domnului Traian Basescu asupra Curtii Constitutionale” – pai cum, frate, ca era „acest cetatean, aparent fara ocupatie”?!
   

  Reply
   1. DenisaC

     @Bleen  @airwave
     Dja s-a pregătit A3 și pentru asta. „Băsescu are instituțiile statului subordonate!”

    Reply
    1. Hongse

     @DenisaC@Bleen@airwave
     Iar s-au răzgândit? mai ieri era şomer fără nicio influenţă, izolat de toată lumea.
      

     Reply
 72. EroulBula

  Mihai Voicu, rosu ca sfecla de nervi, se ia de CCR ca si-a dezvoltat un stil epistolar + presiuni de la Base.
  B1

  Reply
 73. Hongse

  Whoa, prima dată când îl suport pe Ponta:
  – (rep) Nu credeţi că faceţi o ilegalitate?
  – Eu nu fac decât să… eu nu cred că…
  […]
  – Eu nu înţeleg nimic, eu interpretez legea
  – (rep) Şi care e legea?
  – Hai, că nu comentez, nu mă faceţi să vă pun legea în mână.
  […]
  – Listele trebuiau actualizate de guvernul MRU
  – (rep) Da, dar listele trebuiau actualizate cu 5 zile înainte de referendum, aţi actualizat?
  – Nu, desigur,  nu credeam că e necesar…
   

  Reply
  1. Never G

    @Hongse Se tine cu dintii de reactualizare de parca toti romanii sunt prosti si ii poate minti in fata.

   Reply
   1. LaurentiuI

     @Never G  @Hongse Ce miza mai are reactualizarea, astia inca spera ca pot radia SCRIPTIC 1.4 milioane de romani din listele electorale? Ori e atat de catar incat vede procesul de reactualizare ca o problema de „principiu”, ca nu cedeaza in fata „intoxicarilor” lui Basescu?

    Reply
    1. Never G

      @LaurentiuI  @Hongse Povestea cu reactualizarea are alt scop. Cred ca se adreseaza sustinatorilor lui, care accepta orice, ca sa-i tina „calzi” si intre timp cauta alte solutii. Pe cale legala stie ca n-are sanse. 

     Reply
    2. Hongse

     @Never G@LaurentiuI
     Corect! Dar tare-mi place cum se bâlbâie şi dă din colţ în colţ! 😀
      

     Reply
    3. Luminita

      @Never G  @LaurentiuI  @Hongse scopul este evident: blocarea intoarcerii la Cotroceni a lui Base inainte de 12 septembrie.
     A spus-o Base cu subiect si predicat, imediat ce  MAI trimite lista actualizarilor care s-au operat in cele 5 zile cu pricina ( ca doar asta au cerut explicit judecatorii) actualizari care nu s-au operat, sustine candid un prim ministru in conferinta de presa, contrazicand ceeace a spus (tot public) ministru Rus cu cateva zile inainte de referendum, se poate solicita preschimbarea termenului de 31 august.

     Reply
    4. revealer

      @Luminita  @Never G  @LaurentiuI  @Hongse Cum sa-si permita sa ceara devansarea termenului? N-a auzit ca unul din judecatori avea bilet intr-o statiune de tratament?

     Reply
    5. Never G

      @Luminita  @LaurentiuI  @Hongse Au nevoie de timp ca sa mai schimbe oamenii din structurile statului.

     Reply
    6. Luminita

      @revealer  @Never G  @LaurentiuI  @Hongse am auzit, dar din cate stiu eu tratamentul ( reumatismal, phitriatic sau pentru hemoroizi) nu este indicat mai mult de 12 zile consecutive, asa ca, dupa Santa Marie ar trebui sa se adune pe la casele lor

     Reply
   2. Hongse

    @Never G
    Heh. Cum poate să spună că el trebuia să reactualizeze listele cu  5 zile înainte dar MRU e de vină că n-a făcut-o el în aprilie… „Toa’şa învătătoare, mi-a mâncat căţelul tema, de-aia n-am venit pregătit. Şi să ştiţi că io n-am încercat să trişez”.
     

    Reply
 74. Bleen

  Ce jigodie!
   
  ”Cum să calculezi cvorumul cu persoane cărora, aflându-se în străinătate la sute de kilometri de orice urnă de vot, nu le garantezi condiţiile de a vota?” Varujan Vosganian
   
  Aduce ca argument incompetența și reaua credință a guvernului. 

  Reply
  1. DrMengele

    @Bleen  Pe javrele astea le doare la basca de „rea credinta” si „incompetenta”. Singura melodie care le-ar prii e zanganitul de catuse. Cu putina imaginatie cred ca lui Varujan i-ar sta bine in zeghe…are ceva din „Prison Break”…:)

   Reply
  2. Canadiana

    @Bleen bre vosganian, problema mea e cum ajung la urna, a guvernului e sa puna urna unde trebuie, mama voastra de idioti.

   Reply
 75. LaurentiuI

  E incredibil cum Ponta baga capul in nisip si sustine in continuare ca CCR a cerut verificarea actualizarii listelor, chiar cu noua adresa in fata. 

  Reply
  1. Annia

    @Ilinca In obraznicia lui, Vosganian pune, totusi, o intrebare de bun-simt: „dacă nu voiaţi decât listele, aşa cum erau ele la 29 iulie, pentru ce aţi pus termen 12 septembrie?!?”  

   Reply
    1. Gramofonu

      @abis  @Annia  @Ilinca Putea sa dea un raspuns mai scurt: „pe 4 dintre noi nici la basca nu ne doare”

     Reply
    2. revealer

      @abis  @Annia  @Ilinca Sursa cu afirmatia lui Predescu? Ca noi pe-aicisea radeam ca merg la bai, dar mie unuia nici prin cap nu mi-a trecut ca e motivul adevarat.

     Reply
   1. DrMengele

     @Annia  @Ilinca Trebuia sa il intrebe pe Pontanacu. I-ar fi raspuns: „Am vorbit cu moshu’ si treaba e buna, ne mai da o luna sa il darimam pe chior.”

    Reply
 76. LaurentiuI

  Ponta: „Spre deosebire de d-na Viviane Reding eu traiesc in Romania si cunosc realitatile din Romania”.

  Reply
  1. severmihail

    @Rezon I-a explicat cam pe unde vor intercepta avioanele NATO avionul rusesc cu care va trebui sa o taie.

   Reply
    1. Gramofonu

      @valid  @LaurentiuI Raspunsul corect este: „Nu conteaza”.
     E doar o tehnica de manipulare, stai sa verific cum se numeste (nu ca ar conta 😀 )

     Reply
    2. LaurentiuI

      @Gramofonu  @valid Manipulare, manipulare, dar o facem si noi ca niste oameni competenti? 

     Reply
   1. Hongse

    @LaurentiuI@valid
    Chiar nu ştiu. Condamnare la moarte avea, a fost reabilitat, dar nu ştiu dacă şi-a recăpătat cetăţenia. Dar dacă şi-a recăpătat-o atunci nu ştiu de ce-i tot trage Monta pe tema asta, că nu-l ajută să taie cvorumul până la15 milioane, dimpotrivă.
     

    Reply
    1. valid

      @Hongse  e mai degraba o marota a lor, care inca nu au digerat hapul de pe vremea lui ceasca. filiera securist nationalista inca mai pilpiie.

     Reply
  1. valid

    @LaurentiuI acum seceta a devenit fenomen natural. cu citeva luni in urma basescu era de vina ca nu se faceau irigatii.

   Reply
 77. valid

  pentru cei care nu mai termina cu cele 7 mil de romani carora nu li se ia in seama votul de la referendum, as recomanda sa explice cum celor  7.765.573 care au cerut la referendumul din 2009 reducerea nr de palamentari (referendum care a fost validat spre deosebire de cel de acum) nu li se ia in considerare votul.

  Reply
  1. BauBau

    @Taticu Dom’le sa stiti ca tot pe Blogary s-a postat chestia asta prima oara. Nu spui cine a facut-o ca nu vreau sa-mi arog merite 😛

   Reply
 78. Rheia

  Și, să sperăm, ultima pagină din mini-războiul mini-recensămîntului: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12973451-ultima-ora-fraza-cheie-care-spune-cetatenii-romani-domiciliul-strainatate-trebuie-luati-calcul-stabilirea-cvorumului-fost-publicata-monitorul-oficial-devine-operanta.htm

  Reply
 79. Rheia