Terminatul

Nimic de făcut, nu?

Ei, şi s-a invalidat. Ei, şi ce-o să facă Băsescu, dacă se întoarce? Nimic. Ce să mai facă? E terminat. USL n-o să renunţe niciodată la sfînta luptă împotriva dictaturii, Crin şi Ponta nu vor ieşi din scenă, Felix e de neclintit, Guvernul şi Parlamentul sînt împotriva Cetăţeanului din Garaj, Nea Ion e împotrivă, Şova e împotrivă, Fenechiu e împotrivă, domnul Dogaru e împotrivă. Gâdea, Badea, Ciuvică şi toate televiziunile USLamiste nu vor depune armele, ci vor chema în continuare la răscoală împotriva tiraniei marinarului, iar poporul, după cum s-a văzut, nu-l mai suportă. Şapte milioane şi ceva, care au votat demiterea, nu se compară cu nouă sute şi ceva de mii, care au votat împotrivă. România Dictatorului e insignifiantă prin comparaţie cu România Televizorului. Ce să mai facă Băse, chiar dacă se întoarce?

Ar trebui să fie evident. Dar evident că nu mai este, în tot vacarmul, în toată deruta întreţinută televizual. Ce are de făcut Băsescu e foarte limpede: nimic. Exact. Nimic. Şi anume, absolut nimic din ce-a făcut Crin Antonescu, pe aripile puciului, la Cotroceni. Nimic din deturnarea României de la drumul ei, firesc, spre Occident, spre civilizaţie, în UE şi în NATO, nimic din minciunile, din sfidările, din insultele, din mîrlăniile şi din gafele de impostor cu ifose prezidenţiale servite Europei şi Americii, nimic din batjocorirea legii, nimic din mutilarea Statului de Drept, nimic din siluirea democraţiei la care Crin şi tovarăşii lui de joacă sinistră, iresponsabilă, de-a politica de colhoz, stepă şi clan cu dosare penale, s-au dedat de cînd au declanşat acest bîlci imund.

Aşa este, există două Românii. Una minţită şi ţinută captivă, cu pomeni de la buget, în sărăcie şi în derută, ca rezervor de voturi pentru clanurile oligarhilor populişti. E România care vrea să meargă înapoi. Şi există România cealaltă, care vrea să meargă înainte. Sfioşi cu sondajele, în această perioadă, sociologii nu s-au înghesuit s-o cuantifice. Dar ea există, şi nu e deloc insignifiantă. România aceasta ştie foarte bine, din bun-simţ, că Domnia Legii este condiţia esenţială a evadării din sărăcie şi disperare. Chiar dacă nu-l iubeşte, pentru asta a votat cu Băsescu în două alegeri prezidenţiale la rînd. Pentru asta vrea să-l vadă înapoi la Cotroceni. Pentru asta n-a ieşit la referendum.

România care vrea să meargă înainte se sprijină, în acest moment, pe nişte procurori şi judecători. Li se spune „ai lui Băsescu”. Treaba e că Occidentul, UE şi NATO, Europa civilizată şi America sînt de acord cu procurorii şi cu judecătorii „lui Băsescu”. Occidentul, care a primit România la masa lui fiindcă România i-a cerut-o, vrea Domnia Legii. Vrea să vadă treaba terminată. Iar asta ar însemna ca flăcăii şi mîndrele care batjocoresc legea, siluiesc democraţia şi încearcă să deraieze ţara de la drumul e firesc, spre civilizaţie, să ajungă acolo unde merită, terminaţi. Cam ăsta ar fi nimicul pentru care Occidentul îl sprijină pe Terminat, dorind să-l vadă înapoi în funcţie. Cam ăsta e nimicul care ar trebui terminat, conform legii.

Facebook Comments

615 Comments Terminatul

 1. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. Yeba

  Unde sunt categoriile? Vad numai Breaking News, nu știu unde s-a mutat poporul tonic si pozitiv să schimbe impresii, sa-l parazitez in tacere… @Pataphyl nu-i, deci e la alt articol…
  O sa fie misto. Am zis ca stiu sa fac clatite?
  Yeba, Casandra Building, Livefyre Road 29, Blogary Village, NZ.

  Reply
  1. Bleen

    @Yeba  @Pataphyl Sînt atît de multe articole încît s-a spart gașca. Trei sînt colo, cinci colo, șapte colo. Vasiler e aici. Solidar. 

   Reply
  1. coffee

    @Yeba nu prea am inteles ce a cautat pe acolo. Intre timp in CCR se trage din toate pozitiile, in bloc si individual. Sper ca CNA e multumit acum!

   Reply
 4. Bleen

  Magdalena Schubert (observator al Asociației Blogary la referendum), pe Facebook:
   
  ”Doamnelor, domnilor, falimentul familiei mele a fost astazi declarat oficial (in plen, cu cvorum-ul indeplinit) Pe cale de consecinta- ca sa citez un clasic in viata – apelez la un gest disperat si va intreb: cine are vreun post liber ? Vorbesc germana, scriu bine, am lucrat in productia de film si ca asistent personal al domnului Radu Gabrea, am studiat politologia la Muenchen (fara sa termin, din motive personale) Nu sunt tocmai o bijuterie regala, dar am o calitate importanta: sunt loiala! E cineva care ma poate ajuta?”

  Reply
   1. Bleen

     @VASILER Dacă vrei solidaritate socială fără stat, adică singura solidaritate socială  autentică, faci politică de dreapta.

    Reply
    1. VASILER

      @Bleen Solidaritatea sociala fara Stat, fara a fi reglementata, se numeste fie cersetorie fie mila caritabila.

     Reply
   2. BogdanL

     @VASILER Data viitoare când o să ai nevoie de o mână de ajutor, să te gândești la tine ca la un comunist. Nu necesitățile generează politici de stânga, ci Statul. În rest, îți doresc să ajungi să trăiești în lumea ta.

    Reply
    1. VASILER

      @BogdanL Statul suntem noi, politicile le facem noi, institutiile le creem noi. Lumea mea se doreste orientata de umanism.

     Reply
    2. Bleen

      @VASILER  @BogdanL Dacă ești mînat de umanism, de ce ai nevoie de stat? Nu există solidaritate cu forța. În momentul în care se face cu forța, nu mai e solidaritate, e furt.

     Reply
    3. BogdanL

      @VASILER Echivalența asta pură Stat=Popor ține de esența unor regimuri ceva mai luminate, prin care a trecut omenirea secolul trecut, și care ne-au adus multă fericire. Și mai ales „umanitate”.  Din păcate, eu sunt prea primitiv să înțeleg aceste forme progresiste de organizare în care statul face politici (care sunt altceva decât poliție, armată și justiție).
     Și cred că facem o confuzie între termeni: umanismul nu e același lucru cu redistribuirea avuției coordonată de către stat. Dacă are în spate coerciția se cheamă politici de protecție/solidaritate socială și nu mai e umanism/solidaritate. E, după cum spunea @Bleen mai sus furt, dar împachetat în șunca protecției populației.
      

     Reply
 5. ovidiuss

  Blitzkriegul a esuat intr-un razboi static,  de transee…acum se pregateste controfensiva de la Traian-grad.

  Reply
  1. Canadiana

    @Bleen auzi, n-o fi mergand ca unsa, inca, da’ bine mai arata madama, acu’ e si frumoasa si desteapta si are si blazon.

   Reply
   1. SimonaM

     @Canadiana  @Bleen Asta-i ca aia cu ”ce frumos atârnă”.
    E frumoasă tema (mușama included, m-am obișnuit), dar tare bine ar fi să miște și live-ul din fyre..

    Reply
    1. Canadiana

      @SimonaM  @Bleen eu nu am putut intra pe comments la lf. din mb, decat pe usa din dos. (prin link de la penultimul articol). asa se explica si faptul ca nu suntem aici.
      

     Reply
    2. Canadiana

      @SimonaM  @Bleen barbatu-meu are o vorba, il citez: „ca sa fie mai bine, tre’ sa fie mai rau” 

     Reply
    3. Florina

      @Canadiana  @SimonaM  @Bleen 
      
     Eu tot zic de azi dimineaţă că nu-i de la schimbarea temei, problemele LF au apărut înainte de schimbarea de la noi. Înainte chiar să se anunţe schimbarea temei. Mă şi gîndeam să comentez „crapă sau nu crapă, daţi-mi un răspuns”, dar a intervenit tema cea nouă şi ne-am luat cu ea, aşa că  n-am mai zis de comments. Dar am citit pe forumuri căruţe de reclamaţii, nu funcţiona nicăieri. Se pare că nu ştiu ce bug au, am mai zis, au anunţat că-l remediază azi. 

     Reply
    4. SimonaM

      @Canadiana  @Florina  @Bleen Ăla nu cred să poată încrucișa degetele deloc. E prea gras.

     Reply
 6. promaa2002

  După ce „şi-a aranjat” în această vară dosarul de corupţie, privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu încearcă să scape şi de verdictul de poliţie politică pe care i l-au dat CNSAS şi magistraţii.
  Un avocat al lui Dan Voiculescu a depus, pe data de 21 august 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de revizuire a sentinţei prin care s-a stabilit definitiv că a colaborat cu securitatea comunistă.
  Cererea de revizuire a fost depusă la o zi după ce Mona Pivniceru şi-a anunţat demisia din magistratură pentru a putea ocupa postul de ministru al justiţiei. concluzie : Dan Voiculescu vrea să scape de „Felix”, interesant, de urmarit, deci cu ochii pe mona si felix  !
   

  Reply
  1. Rheia

    @Ina Eyre Știu că n-avem voie cu link-uri aici știu că n-avem voie cu filme, știu că n-avem voie cu nimic, în această nouă orînduire aseptică, dar uite ce le prevestesc eu albitorilor: http://www.youtube.com/watch?v=teufz17PqoY (Terry Gilliam’s Movie Brazil – Plumbers’ Nasty End)

   Reply
 7. Rheia

  On-topic: Mie mi se pare limpede că haita uselistă de la putere va continua să-i condamne lui TB chiar și o intenție de gest, și să-l acuze, la fiecare strănut și acces de tuse, că influențează și manipulează. Totul, pe baza ideii false că „poporul l-a alungat”. Dar și noi, nenumărații, sîntem poporul. Eu cred că TB are nevoie de susținere vocală, precis dirijată spre persoana lui, și cît mai dură. Țin minte că Bleen spunea mai deunăzi că pe Blogary nu este „fan club Băsescu”, OK, asta am înțeles, dar acum e vorba de a susține un personaj-cheie al rezistenței în fața uslamizării, care odată cu Mona Pivniceru și-a consolidat masiv poziția. 

  Reply
  1. VelculescuVictor

    @Rheia
    Pe 26 iulie, la manifestatie, presedintele Traian Basescu a spus ca Voiculescu nu va scapa de justitie.
   Asa sa fie!

   Reply
  1. Rezon

    @RaulB E greu de vazut cum ar putea face asta, cata vreme el poate fi, teoretic, suspendat din nou a doua zi dupa reinstalare. Constitutional si politic vorbind, Romania a ajuns un bordel.

   Reply
   1. Yeba

     @Rezon  , te rog să observi,  @Rheia  gândeşte pozitiv, ţi-a dat like, fiindcă RO putea să fie, Doamne fereşte, moartă şi putrezită.

    Reply
    1. Rheia

      @Yeba  @Rezon De fapt, eu mă gîndeam la un soi de Gogol Bordello, mai degrabă. Nu neapărat la sensul îngust, de tractir. Chiar și așa, vorba ta, cîtă vreme mai mișcăm din proprie inițiativă, nu trași de ațe, există o speranță.

     Reply
   2. RaulB

     @Rezon Nu cred ca mai poate fi suspendat fara sa se ajunga la razboi civil. Sincer sa fiu, un nou abuz cred ca nu mai poate fi lasat sa treaca asa, cum trece vantul prin salcii.

    Reply
 8. Lilisan

  Of, si-asa tineam greu pasul cu voi… Dar felicitari pentru upgrade, pare intr-adevar un nou nivel!

  Reply
 9. Florina

  Deci, lui LiveFyre i-a crăpat pînă şi pagina de Facebook, aplicaţia, tot. Singurul loc în care mai mişcă este Twitter-ul. Unde ziseră ceva de-un bug în curs de remediere. 

  Reply
 10. Bleen

  Aveți un breaking news cu Mona Pivniceru. Apare în bara de breaking news, de sus. Acolo vor apărea toate articolele de gen. Duceți-vă și distrați-vă la articolul despre copila cu părul bălai! Din păcate, LiveFyre a cam crăpat sireacu.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Gata, m-am prins: ne-ai spart 🙂
   Ca sa nu mai comenteze poporenii intr-o singura pagina, ne imprastii comentariile in breaking news, in revista presei, fiecare stire cu comentariile si comentatorii ei. Adica in vreo 10 pagini zilnic, plus forum, doar-doar ne gonesti de pe prima pagina.
    
   Lasa, ca vezi tu. Comentatorii contraataca 😀
   Gasim noi o fisura in Plan…

   Reply
 11. mbuliga

  Ca sa ne mai calmam, hai sa privim putin aceasta lupta dintr-un punct de vedere geografic.
   
  Cimpul de batalie e impartit in doua de un lant de munti (sa le zicem UE, NATO, cum vreti) strabatut de citeva trecatori. Lupta se da pentru cucerirea acestor trecatori.
   
  Iata citeva:
   
  1. Parlament
  2. Guvern
  3. Presedintele Romaniei
  4. puterea judecatoreasca
  5. mass-media
   
  USL a cucerit rapid  1, 2, si partea TV+print a 5. 
   
  Opozitia democratica a inceput prin a avea controlul 3, partial 4 si partea web a 5 (mica, dar vioaie).
   
  USL a atacat 3, presedintele, si a cucerit pozitia. Din acest moment si-a atins maximul si lupta  s-a concentrat pe mentinerea cuceririi 3 si atacul de hartuire la 4.
   
  Lupta a devenit dura, pe o singura trecatoare: justitia. Foarte grav, totul statea intr-un fir de par.
   
  Zilele astea USL a pierdut partial lupta in 4 si e pe cale sa o piarda in 3. Renunta deci la 3 (presedinte) pentru a incerca sa se intareasca in 4 (justitie). 
   
  In citeva zile USL va trebui sa lupte pe doua fronturi (presedinte si justitie), deci lupta se va mai dilua. Situatia dramatica se mai calmeaza.
   
  Razboiul continua.
   

  Reply
  1. AndyRWX

    @SimonaM Au busit-o astia de la LF. Mai multe chestii. Au dat push la un update aseara la ora 22. Si de atunci toti utilizatorii de LF au probleme. Abia astazi (nus e stie exact cand) vor repara situatia. Sau cel putin asa sustin ei pe twitter

   Reply
   1. SimonaM

     @AndyRWX 
    Mulțu de informație. Măcar nu mai dau eu picioare în cutiuța mea.
    Cred că mă duc să țip și io la ei 😀
    Îmi  fac ochii ca la pinball pe-aicea. Pfff.

    Reply
 12. Bleen

  Cu ocazia asta dăm liber și la comentarii, cu condiția să se comenteze on topic, adică acolo unde trebuie. Iar chestiile care nu intră la comentarii, să intre pe forum (în general, chestiunile care nu țin de actualitate și care e bine să rămînă arhivate).

  Reply
 13. CiufutozaurusRex

  pontelu da bani la oameni la tv, gata, ne apucam de treaba, cu mutra aia de mickey mouse adolescent.
  mi s-a facut dor de mircea geoana.

  Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @SimonaM Mona va fi ce doreste dumneaei. Mona are pe mana destinele si milioardele a 5-6 hoti de top.

    Reply
  1. adina

    @CiufutozaurusRex geona era un domn pe langa astia. Nici prin cap nu i-ar fi trecut sa faca ce au facut astia, desi nu bag mana in foc pentru rezistenta lui mieunaturile lui Felix.

   Reply
  1. Louisy

    @Bleen Conașule, dar nu e cam tichie de margaritar? Adica, traficul nu e chiar fulminant pe forum.

   Reply
 14. Rheia

  Vă rog, să nu exagerăm cu văicărelile (și să nu ne mai uităm la televizor), pentru că riscăm să ni se transforme creierul în coleașă.
  „Exposure to nonstop negativity actually impairs brain function. The brain works more like a muscle than we thought,” Blake says. „So if you’re pinned in a corner for too long listening to someone being negative, you’re more likely to behave that way as well.”
  Even worse, being exposed to too much complaining can actually make you dumb. Research shows that exposure to 30 minutes or more of negativity–including viewing such material on TV–actually peels away neurons in the brain’s hippocampus. „That’s the part of your brain you need for problem solving,” he says. „Basically, it turns your brain to mush.”
  Deci pot să dau și sursa?

  Reply
  1. Yeba

    @Rheia , Blake ăsta a trăit vreo lovitură de stat pe pielea lui? Astea sunt sfaturi la vremuri neinteresante, eu scriu la Jurnal din Anul ciumei, @Florina e pe câmp, plantează bumbacul din care îşi va ţese halatul…

   Reply
   1. Rheia

     @Yeba  @Florina Am primit kestia pe LinkedIn: http://www.inc.com/minda-zetlin/listening-to-complainers-is-bad-for-your-brain.html?nav=pop. Precis Blăkișor aista n-a simțit pe pielea lui decît adierea brizei academice, dar prea se potrivea cu efectul razelor Antena asupra creierițelor românești. Ca să zic așa, m-a izbit.

    Reply
   1. tiestoster

     @Bleen  @SimonaM Arata OK, tot respectul si spor la bibilit.
    Ca tot e ne-definitiv, am si eu 2 mici note  – ca de diacritice in header s-a zis deja; posibil sa fie din codarile alea ca la word, unicode etc, mai mult nu stiu sa zic :).
    Bun, notele.:
    1. redundanta RSS-ului (mic mic dreapta sus si mare acolo la 571 subscribers). 2. reduntanta facebook – apare de 3 ori, sus mic discret, langa twitter si rss acolo cu 2598 de fani (desi daca dai direct pe facebook apar 2597 – da aici o fi vreo explicatie, ca nu-s specialist) si la ”find us on etc”.
     
    A, si 3  – nu ma deranjeaza mușamaua gri si thumbs up pentru sagetuta rosie, aia de te trimite sus sus.

    Reply
 15. Bleen

  Am o veste proastă și una bună pentru voi. Vestea proastă e că forumul SMF moare. Vestea bună e că va înlocuit cu alt forum (vBulletin). Deci nu disperați, forumul nu moare niciodată!

  Reply
 16. Rosu

  O intrebare de om simplu: de ce imi intra toate voarbili mele la moderare? „awaiting approval” becomes annoying…

  Reply
 17. Rosu

   @Bleen  Fain sait! Imi place!  Fa-l sa ramana. E mult mai cuprinzator si mai incluziv :)))
  Sa-ti traiasca!

  Reply
 18. Rheia

  Revista Presei o să se calce pe bombeuri cu Cronica TV. Și eu aș propune Colțul Măgarului, în contrast cu Tronul Merituosului. Pentru personaje publice, evident, nu pentru comentatori.

  Reply
 19. Bleen

  Pînă se repară LiveFyre stați cuminți (am trimis mail la ei – încă nu știu dacă e o problemă generală a celor de la Livefyre sau are vreo legătură cu noua temă). Între timp eu o să mă joc pe la structura editorială. Ne trebuie categorii noi. Idei?
   
  Eu mă gîndeam așa:
   
  Breaking News
  Revista Presei
  Cronica TV
  Internațional
  Comentariile săptămînii 
   
   
  astea pe lîngă Politică internă, Doctrină etc (adică editorial).

  Reply
  1. uitaroh

    @Bleen Poate o rubrica unde sa fie semnalate faptele de bine si de rau ale zilei. Fie pe politica interna fie externa. Ceva in genul „Om bun, om rau”.
    Un exemplu aplicat zilei de azi: Om bun – Traian Basescu [pt. ca tace in continuare :))]; Om rau – Mona P. [pt. ca s-a manjit iremediabil].

   Reply
  2. EroulBula

    @Bleen As sparge Politica interna in cateva bucati: Justitie, Economie, Administratie, Educatie, Sanatate.

   Reply
  3. Nea

    @Bleen În loc de breaking news, zi-i Ştirile care te sparg.
   Şi vreau secţiune de fapt divers, găină cu pui vii, unde găsesc păstrăv afumat.

   Reply
  4. ciuciul

    @Bleen
   Belicoşeniile zilei (pentru pretentiosi – Belicozitatile zilei).
   Prostul satului  – zilnica.
   Si ceva cu ‘angoasant si sfredelitor’ – combinatia era intr-o cronica la o piesa de Shakespeare.
    
    

   Reply
 20. Bleen

  Mda… Se pare că LiveFyre nu mai e live. Nu-mi dau seama dacă e de la noua temă sau e de la LiveFyre. Mă duc să testez pe bleen.ro

  Reply
 21. Bleen

  Nu e doar o nouă înfățișare. Ne extindem cum s-ar zicea. Comunitatea e mare și blogul i-a rămas mic. Lumea vrea știri, cronică tv, informații, breaking news, revista presei, video, chat, (nu videochat), forum etc. Băgăm de toate. Am primit ieri vreo 250 de euroi donații (de la voi). Mai ne trebuie 100, gen.

  Reply
 22. Rheia

  La mine nu apar comentariile noi decît dacă dau Refresh. Așa că mi-am schimbat avatarul în consecință. No offence, @gupi 

  Reply
    1. Canadiana

      @Florina  @Bleen io-s pe chrome. la mine bat in lila. aia se poate schimba, era un buton cu skins and stuff in stanga.

     Reply
    2. Yeba

      @Florina  @Bleen  @Canadiana , la mine (Chrome) dupa ce se incarca se vad numai pe contur, foarte discrete, e ca si cum intind covorul pe parchet. 

     Reply
 23. Yeba

  Unde-i Cabinetul de Urgențe psihoterapeutice și posttraumatice în urma loviturilor de stat, vă rog? Coup d’Etat posttrauma and Psychotherapy Emergency Room, please? 

  Reply
   1. Florina

     @SimonaM 
     
    Bănuiam eu că-i de la LF, că începuse să facă figuri de azi noapte, de dinainte de Sahifa. Şi mai era lume nemulţumită  di pi pieste tăt din lumie pe nişte forumuri… 

    Reply
 24. Rheia

  Vreau și eu să donez 30 de dolari pentru noua platformă, pot vira în lei? (Șterg imediat mesajul de-aici, juuur!)

  Reply
  1. Rezon

   Titlul „Precizări legale pentru miniștrii Dușa și Stroe și pentru toate persoanele implicate zilele acestea în “actualizarea” listelor electorale pe baza cărora s-a desfășurat referendumul” se revarsa peste chenar

   Reply
 25. Bleen

  Adrian Papahagi
  ”In aceasta dimineata am depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Victor Ponta pentru savarsirea infractiunii de plagiat, prevazuta de art. 141 din legea 8/1996.”
   
  Pînă acum Dreapta e specialistă în depus plîngeri penale. ȚI-e și frică să-i ai p=ăștia vecini. Vă dați seama, dacă ești gard în gard cu un membru al Platformei de Dreapta căruia i se pare că e gardul cu 20 cm prea înspre el? 

  Reply
  1. Louisy

    @Bleen A actionat in cadrul statului de drept. Ce putea sa faca mai bine decat asta, sa mearga la Antena 3 si sa tina un talk-show? Asta fac ailalti, din „platforma GIO”.

   Reply
  2. Louisy

    @Bleen Daca vecinul a luat 20 cm pe o lungime de 100 m, inseamna 20 mp. Pe suprafata asta poti sa obtii o productie de 70-100 kg rosii intr-un an. Merita sa-i faci plangere penala!

   Reply
    1. AndyRWX

      @Florina  @Louisy Ponta: „Pai sa faca plangeri. Sunt niste oameni noi intrati in politica care vor sa se faca cunoscuti. Si eu as fi facut la fel.” HAHA

     Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Merge pe tel meu, ceea ce e un progres fata de ultima oara cind am incercat. Se incarca si comments, nu mai e out of memory…ce sa mai, compatibil cu preistoria. Mie-mi place.

   Reply
   1. AndyRWX

     @Gramofonu  @Bleen Tema este responsive. Adica are versiune de mobil inclusa si nu mai trebuie sa folosesti extra plugin pentru mobile layout. Ceea ce pe mine ma dispera pentru ca skeletul de mobile anterior nu ma lasa sa ma loghez pe livefyre pe cand tema asta (versiunea de mobil) merge super misto.

    Reply
 26. Rheia

  La conferința de presă Ponta-Antonescu de după decizia CCR, eu am avut impresia că Ponta se simte oarecum vinovat față de znamenia de Antonel (judecînd și după limbajul corpului din timpul cuvîntării, că se tot întorcea spre idioțel, parcă-i tot cerea scuze mute, dar și după faza sugestivă de la începutul conferinței, cînd Ponta l-a întrebat, îndatoritor: „Stai bine? Să mă ridic?”) Azi citesc ce zice Mache în Bursa: că Antonescu i-ar fi cerut lui Ponta să iasă de la guvernare, dar ăla n-a vrut. Oricum, țara în care guvernanții cheamă populația în stradă împotriva președintelui ales popular, împotriva procurorilor și împotriva Curții Constituționale, este într-adevăr o țară pe care o merită din plin bolnavii mental Ponta și Antonescu, însă eu nu văd de ce aș merita-o. Doar pentru că n-am ieșit să fiu numărată de Duo Psihoza? 

  Reply
 27. Taticu

  Conform media, ieri, in Timisoare, protestul revoluţionarilor ar fi trebuit să înceapă după la ora 16.00 şi să dureze aproximativ două ore. Insă în Piaţa Operei s-au prezentat doar trei persoane. „Acesta e apetitul oamenilor pentru proteste”, a spus unul dintre aceştia. După mai bine de 15 minute de aşteptare, cei trei protestatari i-au anunţat pe jandarmi că protestul lor nu va mai avea loc. Cei prezenţi s-au aşezat apoi la o terasă din apropiere pentru a planifica viitoarele proteste faţă de preşedintele Băsescu.
   
  Asta da viata. Nu am putea lua si noi un spritz pe o terasa, sa planificam si sa dezbatem: 1) bem alb sau rosu? 2) e frumos sa-i spunem Cacarau lui Crin? 3) vorba lui @Canadiana , ce facem cu musamaua din fundal?

  Reply
  1. Rheia

    @Taticu  Istoria asta are un simț al umorului cam vînăt spre negru: mulți din tălîmbii, știrbii și sluții care hăulesc azi în Piața Universității, și nu vor să plece acasă, în urmă cu douăzeci de ani îi scuipau pe „golani” și le pupau lămpașul minerilor. 

   Reply
 28. Bleen

  De pe Facebook
   
  Ciprian Purice‎
   
  „Anglo-americanii fac presiuni asupra Romaniei. Se vorbeste intens de o lovitura de stat, de intoarcerea armelor. Antonescu e pe cale sa isi piarda functia. Un oficial statului sustine ca nu exista Holocaust. Germania e furioasa iar, potrivit relatarilor de presa, Rusia e in expansiune. Basarabia e deja pierduta!” O informare din 23 august 1944 care se potrivește perfect și astăzi…

  Reply
  1. adina

    @Bleen cu mentiunea ca Antonescu de azi nu e nici pe departe Antonescu de atunci. Ala macar avea un crez, asta n-are nici un dumnezeu, poate doar un motan.

   Reply
  1. Bleen

    @Florina Nu rîde. Să te văd la Cronica TV, la Breaking News, la Revista Presei, la Socializăm și asta ne ocupă tot timpul, Magistrata de la Pagina 5 

   Reply
 29. Ina Eyre

  Azi avem:
   
  Coana Chiritza, in fine, la justitie,
  comemorarea victimelor comunismului si nazismului: Iliescu si Sova a trebui sa tina discursuri diferite
  noua fata a Madamei. Aici o sa fie o noua bulibaseala. Butonelului meu cu Madame ii raspunde Sahifa sau sahia. Filmul e cam ciudat! Jos tirania!
   
   

  Reply
 30. EroulBula

  News pe B1:
  Zgonea a batut recordul lui Antenescu: a absolvit Facultatea de Constructii in 8 ani :-))))

  Reply
  1. Rheia

    @EroulBula Lasă-l, bietul, că a lui s-a chemat Facultatea de Construcții Drumuri, Poduri, Căi ferate și Geodezie (CFDPG). Dacă pui cîte doi ani de fiecare, ajungi la opt, nu-i așa?

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Rheia  @EroulBula ROTFL – nu exista decat Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri. Geodezia este o materie care se facea in anul I de facultate. in rest, se faceau 5 ani la seral si 4 la zi. 3 ani pentru subingineri. poate omul a facut 8 la sub-ingineri, sa aprofundeze… si-o fi zis ca 2 1/2 de sub-inginerie face mai mult decat 1 de inginerie.

    Reply
    1. Rheia

      @LunguVictorEugenMihai  Înainte de 1989 așa se chema, să moară bogdanchiriac dacă te mint! Și la ingineri dura cinci ani, la zi. 

     Reply
    2. LunguVictorEugenMihai

      @Rheia eu insumi sunt absolventul unei asemenea facultati (la Cluj-Npoca) – imi scrie pe tidula fara Geodezie: CFDP (iar noi ne ziceam CCFDA – adica Casa Copiilor Fugiti De Acasa).

     Reply
    3. Rheia

      @LunguVictorEugenMihai Io zic de aia din Buc. Un amic care-a absolvit acolo așa are scris pe țidulă: CFDP-G. (Vezi că mă șterg, să nu ne trezim cu o miră peste ochi de la Florina!)

     Reply
 31. LunguVictorEugenMihai

  pe asta ai dat 45 de euro?
  si de ce nu scrie sus ca-i madame blogary? ca io nu stiu cine-i Sahifa – cred ca ne-a fost deturnat blogul de USLamisti.

  Reply
 32. gupi

  Doamnelor, domnilor, până termină Bleen de aranjat borcanele în cămară, am pus un topic pe forum, să știți și voi de ce mai apar probleme.

  Reply
 33. EroulBula

  Un pronostic.
  La sedinta de rectificare bugetara, Mona va sustine reducerea cheltuielilor de functionare ale DNA, DIICOT etc si va cere reorientarea banilor catre plata accelerata a restantelor salariale ale judecatorilor.
  Va incerca sa creeze o falie intre procurori si judecatori.
  Daca Basescu va retrimite legea la parlament se va accentua si falia dintre el si corpul judecatorilor.

  Reply
 34. Taticu

  E oficial, Mamona Pivniceru va deveni ministrul Justitiei (partea buna e ca va avea viata grea cu CSM, dupa cum s-au desfasurat lucrurile).
   
  Va dau un sfat: donati, donati, donati pentru aceasta platforma. La ce scandaluri o sa fie, e nevoie ca Bleen sa faca o camarutza mai mare aici.
   
  Bine, si sa o tapeteze cu materiale moi si delicate, la cat o sa ne dam cu capu’.

  Reply
 35. Bleen

  Pe moment nu pot încărca tema și nici nu mă pot conecta la ftp. Așa că ăia treji dintre voi nu pot arunca un peep. Nici eu nu pot arunca.

  Reply
    1. Pataphyl

     @Florina @Canadiana @Bleen La astea nu pot vedea de cît versiunea mobile/touch. Mie-mi place genul weaselzippers, dar ăia sînt agenție de știri, scot zeci de postări pe zi, la fiecare e chat (cel mult 200 de oameni, cel mult 1000 de comentarii, fără indentare, fărâ farafastîcuri. Audiența probabil nu-i gigantică, dar e mai mult decît foarte mare! http://weaselzippers.us/

     Reply
  1. ny2

    @Bleen venim in continuare cu parintii tunsi, batista curata si unghiile taiate? fiindca eu am constatat ca ma prostesc pe zi ce trece, dupa 3 luni de ponta&co

   Reply
 36. Bleen

   Bre, nu mă luați cu attention spanul, că stați 16 ore pe zi pe Blogary. Deci attention spanul vostru are timp să se lăfăie. Deci e nevoie de o temă de oameni care intră des, nu sîntem site de Bianca Drăgușanu și mondenități din fotbal.

  Reply
 37. Bleen

  Deci tema trebuie să fie magazine dar nu chiar news, să nu fie prea încărcată, să fie negru pe alb (e regula nr 1), să fie oarecum minimalistă, să aibă foto featured pe prima pagină dar nu prea mare, să fie nici prea prea, nici foarte foarte.  Mai degrabă ceva editorial cu ceva news. Dar editorialul e centrul. Știu. E complicat. De 4 ani caut tema de wordpress care să-mi placă. N-am găsit-o.

  Reply
    1. MariaFG

      @Andy RWX  @Bleen inca o idee si am plecat :-)…
      
     mie imi place cum fac cei de la bloomberg categoriile, 3 articole in focus pe categorie merg de minune cu attention span-ul meu limitat si cu timpul de 2 minute general overview si 3 minute pe articol pe care il pot dedica in pauza de „tigara”…
      
     http://www.bloomberg.com/
      
     nu stiu daca ati putea ajunge la asa ceva, dar ar merge de minune cu pattern-ul meu de scanat articole 😀
      
     WPZOOM propus mai sus merge pe un principiu similar…

     Reply
    1. MariaFG

      @AndyRWX  @Bleen ma culcasem ieri fara sa stiu rezultatul deliberarii :-)…imi placea si mie sahifa mult, ce bine ca ati ales asta! 🙂

     Reply
  1. MariaFG

    @Bleen mie nu imi place. mi se pare…nu stiu, ma doare in partea stanga cum ma uit la pagina. mai bine sa ma doara in partea dreapta.
    
   toata bucata aia gri din stanga cu texte mi se pare ciudat pusa acolo…cred ca as sfarsi prin a o ignora.

   Reply
   1. Pataphyl

    @Taticu @Bleen Run, Forrest! Vrem rîuri, fluvii, cascăzi de (baie) chat! În poienițe să stea Bleen și Aligică să scrie: „non tangere cerculi mei!”

    Reply
   1. Andy RWX

     @Bleen Mie mi se par mai ok http://themeforest.net/item/news-magazine-24/full_screen_preview/233214 si/sau http://www.gallyapp.com/tf_themes/?theme=PIM
    Dar e chestie de gust bineinteles:) Trebuie sa-ti placa tie 🙂

    Reply
    1. Canadiana

      @Andy RWX  @Bleen mie mi se pare ca forrest se pupa cu actualul look a lui madame. dar nici smashing nu arata rau

     Reply
    2. Taticu

      @Rezon  @Bleen  @Andy RWX Un pic de liniste, va rog, incerc sa citesc un articol de pe news24, sa-l pun aici:
      
     „Morbi massa nibh, euismod in tincidunt eget, consectetur non nulla. Nunc sed enim ac purus dictum varius. Quisque magna mauris, tristique non vestibulum in, ullamcorper vel lacus. Suspendisse non diam sodales lacus rhoncus ullamcorper. Nullam mattis velit non erat mollis a blandit lorem gravida. Mauris et mi tellus. In leo risus, semper hendrerit convallis quis, interdum et mauris. Aliquam posuere adipiscing justo ac molestie. Donec ac tortor massa, nec rutrum leo. Phasellus eget est eu urna hendrerit commodo eget id mauris. Nullam vulputate elementum justo, id ultricies diam pellentesque sit amet.”

     Reply
    3. Canadiana

      @Taticu  @Andy RWX @Bleen  cred ca asta e cel mai buna alegere:
      
     Последнее время появилось много сайтов с русифицированными темами, и это не может не радовать, особенно когда переводятся новые, очень красивые темы, а не берутся уже русифицированные с других сайтов.

     Reply
  1. Taticu

    @Bleen Fontul e prea subtire, parca. Plus ca la un „magazin” din asta e de muncit ca la balamuc. Andy, mie imi par prea reci, tehnice

   Reply
   1. Andy RWX

     @Taticu Taticu.. pai le incalzim :)) .. alea  sunt demo. Din experienta proprie nici un demo nu arata ca ce iese din site-ul tau propriu. @Bleen Tema de la digitalnerds.net iti place? Ca o am deja si pot sa ti-o dau.

    Reply
    1. MariaFG

      @Andy RWX  @Bleen  @Taticu io am facut la fel cu digitalnerds …si aia e cam stufoasa, kind of like what bleen proposed first. mie imi place
      http://www.gallyapp.com/tf_themes/?theme=PIM
      
     asta pe care ai propus-o. dar e clar chestie de gust 🙂

     Reply
    2. Pataphyl

     @Bleen @Andy RWX @Taticu Disagree! Ăștia e centerrightwingerbbllaabbllaabbllaa.ccoomm dreapta singură-i caca, dacà stă singură se supără balansatul criticăcat. Dreapta singură nu se ezistă, că n-ai cum negocia cu stînga. Care, indiferent ce criticăcat pune pe masă vrea măcar 50% dreptate plus morții din Gorj.

     Reply
 38. Bleen

  Mulțumim pentru ajutor. Acum caut temă de wordpress. N-o să dureze mult pînă mă decid. Pînă în 2016 fac o listă de 80 de teme între care să aleg. O să fie ceva ”magazine”, că ”blog” nu mai e cazul. 
   
  Ideea cu extinderea mi-a dat-o cineva azi la bere. De fapt, știam că trebuie să trecem la nivelul următor dar trebuia să mi-o zică cineva verde-n față, 
   

  Reply
   1. Florina

     @Andy RWX  
     
    Ahaaa, deci şi cu forestieru’, pe lîngă petrol! Buuun aşa… 
     
     @Bleen Fii atent ce-avem aici, cu ce se ocupă domnu’. 

    Reply
 39. Bleen

  Extinderea Blogary (extindere blog+subdomenii+teme wordpress, extindere hosting, forum) costă cam 300-350 de dolari. Mă refer la partea strict tehnică. Nu și la redactori, traducători, culegători, vînători etc. Să zicem că acolo mergem deocamdată pe voluntariat și stagiaturi de tinere talente. Dar la partea tehnică chiar costă, n-avem ce face. E clar că nu mai putem rămîne la nivelul actual. Blogul începe să crape sub greutatea unei comunități care dă pe afară. Lumea uită că ăsta nu e decît un amărît de blog.

  Reply
    1. Andy RWX

      @Bleen In alta ordine de idei. Am un server liber
     host1:/home/andy# w 17:23:54 up 90 days,  3:51,  1 user,  load average: 0.00, 0.00, 0.00
     Am o clasa C de IP-uri din care pot sa aloc un IP sau chiar 2 pentru eventuale subdomenii. Serverul e cu Debian 5.0 (acuma vroiam sa-i dau un dist-upgrade la latest stable. apache2+php-fpm+mysql available). E in germania pe un pipe de 100 Mbit (no traffic limit). Daca vrei sa pui vreun subdomeniu separat pe el ca sa mai faci offload la traffic de pe blogary.ro let me know.
      

     Reply
    2. Taticu

      @Andy RWX  Hai, ma si tu acum… De ce ne injuri in chineza?
      
     Cum „dist-upgrade la latest stable. apache2+php-fpm+mysql available”??
      
     Cand e clar pentru toata lumea de aici ca e „apache 3” fiind vorba de o extrudare intrinseca a domeniilor volitive de definire a cuantumului cognitiv de rostogolire in rapel a conditionarilor polimorfe?!?

     Reply
 40. quaddelta

  Ar merita sa incercam o insertie in PU. Cu pancarte de genul: „Vreme taxe mici”, „Cota unica de 10%”, „Vrem suplimentarea locurilor fara taxa la facultate”, „Meditatii gratuite in licee”, „Deduceri fiscale pentru asigurari private de sanatate”, „CAS integral la Pilonul 2” samd.

  Reply
  1. airwave

    @quaddelta Gratuitati? Nu, merci.
    
   Gadea: „Putem sa stam asa o ora”.
   Ciutacu: „Si sa tacem inteligent”.
   Gadea: „Da”.
   Ciutacu: „Dar o sa vorbim.

   Reply
 41. Florina

  Eu (încerc) să tac o perioadă pe tema chat-ului. Dar acum vă zic următoarele. Pe de o parte, vă înţeleg, sistemul de comentarii şi faptul că asta se întîmplă de o bucată de vreme predispune la alunecarea extrem de lejeră spre chat. Pe de altă parte, nu înţeleg de ce nu se pot respecta regulile. Şi tocmai pentru că sînteţi fideli ai site-lui mă aşteptam la acest respect. Nu, nu cred că vă place ca la cîteva zile sau chiar mai puţin să repetăm aceleaşi lucruri privind comentariile de la articol. Dar cred că se scapă prea repede din vedere şi ceea ce spunem, şi frecvenţa cu care spunem ce nu e permis în comentarii. 
   
  Mai e ceva. Nu-i vorba numai de respectul faţă de noi şi faţă de spaţiul acesta, e vorba şi de respectul faţă de voi înşivă. O dată, repet, că nu-i ok deloc, şi din punctul ăsta de vedere, să vi se repete constant regulile. Şi doi, oricît de frumoşi şi deştepţi am crede noi că sîntem, fiecare are zile în care e inspirat şi poate spune ceva interesant sau cu umor şi zile în care unii nu fac altceva decît să semneze condica pe blog. Vă invit să vă uitaţi autocritic, fiecare pe profilul său,  
  şi poate e mai clar ce spun. 
   
  Nu în ultimul rînd ca importanţă, sînt două pagini sus, Forum şi Codul lui Hammurabi. Vă propun ca, după articol, să le deschideţi  înainte de a comenta. O perioadă, cel puţin, pînă, sper, se va ţine cont de reguli. 

  Reply
  1. Pataphyl

   @Florina Săr’mîna! Re:chat – F’o trei luni vara asta, fiind cam bolnăvior nedeplasabil am avut ca surse principale de chipintaci cu țărișoara două surse de încredere: ILD și Madama. Chatul de pe MB (nu vorbesc de articole, să nu se rușineze Bleen & al.) a fost esențial pentru un diasporean inamovibil… nu, imobilizat… ca mine să afle în timp real, de la prieteni, „ce se-ntîmplă”. În ultimii cîțiva ani, personalitatea Blogary a fost așa: articolul curent cu firul său de comentarii, care curgea

   Reply
   1. Pataphyl

    Continuare: …care curgea imperturbabil mai departe la semnalul „post nou”. Într-un anume sens (informativ), această stare de fapt mi-a fost benefică, nu mă îndoiesc că și alți prieteni comentatori vor confirma. Înțelegînd chestiunile tehnice costisitoare, rămîn al Dvs. supus, presupus, interpus etc. Na!

    P.S. Cum merge chatul, o chestie liniară ca acum doi ani n-ar dăuna. După cursuri de democrație, lumea vrea oleacă să se zbenguie în parc.

    Reply
 42. elgreco

  Articol extrem de interesant pe contributors (Adalbert Klein – Tribul usls fata in fata cu statul Roman)
  „Faptul ca acest referendum a mobilizat o puternica baza electorala ce locuieste in jumatatea subdezvoltata, rurala, a Romaniei trebuie sa fie insa un semnal de alarma pentru viitor. Lucrurile nu mai pot continua ca si pana acum, caci in caz contrar riscam si pe viitor un scenariu asemanator ce poate pune in discutie continuitatea Romaniei in spatiul euro-atlantic. In mediul rural din Romania (aproape jumate din populatie) exista un electorat captiv de stanga abandonat atat de dreapta cat si de stanga politica.”

  Reply
  1. ovidiuss

    @elgreco Foarte bun articolul, ‘bun’ in sensul ca mai citim si altceva decat „Apocalipticile” de Bleen gen :CDR-2000″

   Reply
  1. Gramofonu

    @uitaroh O sa-mi sterg mesajul in 3 minute: azi mi s-a parut ca o vad pe Laura in metrou, in fata mea, si nici macar nu mi-a trecut vreo fractiune de secunda prin gind sa-i cedez locul.
   Si nu, nu ma infierbinta nici Danilet 😀

   Reply
  2. Yeba

    @uitaroh , diaspora știe să prețuiască hinturile astea, dar știi ce a făcut @Bleen ieri?! A zis că n-avem voie să zicem nici măcar și chiar dacă apare însăși Laura Ștefan! Cică să ne descurcăm, s-o așteptăm pe cont propriu, să nu mai spunem la niminea, deși Fan Clubul e solid, iar trăirile intelectuale – dintre cele mai pure! 
   Adică ne trebuie un colțișor separta pt info de interes general, care să se deschidă în real time într-un colț… :((

   Reply
  3. Yeba

   @uitaroh
   , diaspora știe să prețuiască hinturile astea, dar știi ce a făcut Bleen ieri?! A zis că n-avem voie să zicem nici măcar și chiar dacă apare însăși Laura Ștefan! Cică să ne descurcăm, s-o așteptăm pe cont propriu, să nu mai spunem la niminea, deși Fan Clubul e solid, iar trăirile intelectuale – dintre cele mai pure! 
   Adică ne trebuie o ferestruică separată pt info de interes general, care să se deschidă în real time într-un colț… :((
    

   Reply
   1. uitaroh

     @Yeba In regula. E bucataria voastra interna pe care vreau s-o respect. Sa-mi transmiteti daca tre’  sa sterg mesajul si am s-o fac. Simplu! No harm intended.

    Reply
    1. Canadiana

      @uitaroh  @Yeba eu inteleg regulile blogului si sincer, apreciez enorm ceea ce se face aici. uneori, insa, din cauza vremurilor si emotiilor pe care le traim, ii exasperam pe moderatori, in mod nemeritat. 

     Reply
    2. Yeba

      @uitaroh nu-i a mea, eu o jucam pe Diaspora în filmul ăsta. Colportez și eu ce-mi aduc aminte de prin mesaje.

     Reply
    1. Canadiana

      @Florina  @Nea  @Yeba  @uitaroh  cvorum sau forum? ca m-am confuzat.  io ma simt si ma sterg.

     Reply
   2. Bleen

     @Yeba  @uitaroh Vorbeam astă seară la bere cu niște prieteni. Cică să extindem Blogary. Că văz că v-a rămas mic. Nu e o idee rea.

    Reply
    1. airwave

      @Bleen  @Yeba  @uitaroh Ne facem al cincelea partid din Platforma Dreptei? Il punem pe Bleen la masa cu ceilalti patru co-presedinti? 

     Reply
 43. elgreco

  Toti deputati pnl au fost mandatati sa nu voteze inceperea urmariri penale impotriva lui Dobre – RUSINE, ba.

  Reply
 44. Taticu

  Mi-am adus aminte. Ati observat ca Basescu a tacut malc, n-a mai scos o vorba, de cand a venit Gordon si s-a intalnit cu el?
   
  Ma ajuta careva, va rog, cu un numar de telefon al americanului? Vreau sa vorbeasca ceva cu nevasta-mea.

  Reply
  1. EleBelele

    @Taticu , daca tu-ti imaginezi ca, folosind asemenea manopere dolosive, poti vicia consimtamantul utilizatorilor, astfel incat sa dobori recordul de like-uri, apai te inseli amarnic :p

   Reply
   1. Taticu

     @EleBelele Bine, o sa ma abtin. O sa vorbesc doar despre lucruri relevante pentru minunata noastra comunitate. Si, daca e sa recunosc ca sunt vicios, despre Laura Stefan. Bine, n-o sa dobor numarul de laicuri, ca o sa ma doboare nevasta, dar asta e alta discutie

    Reply
    1. Canadiana

      @Taticu  iti temperez entuziasmul cu numere (si liste): quaddelta ia premiu’ unu cu coronita, are fo 32 de laicuri mai jos.

     Reply
    2. Taticu

      @Canadiana Cine spune ca sunt entuziast? Pe de alta parte, premiul ala poate sa-l ia lejer, comentariul a fost minunat

     Reply
 45. Rezon

  Radu F. Alexandru crede ca presiunea strazii se va amplifica in zilele urmatoarele. Frate, de ce-i mai trimiteti pe zaharisitii astia, din moment ce Calimente poate sa-si transmita mesajul si singur? 

  Reply
  1. SimonaM

    @Rezon Da… Încheiere apoteotică la Calimente: ”În Europa, presiunea străzii a dus la căderea guvernelor!”
   Deci asta vor ei cu Pța Universității.

   Reply
   1. Gramofonu

     @SimonaM Am facut azi un ocol prin PU, voiam sa cintam „I’m Popeye the Sailor” in fata TN. I-au bagat dupa gratii ca la menajerie, nu mai avea niciun farmec, asa ca ne-am carat.
    Cind am plecat aveam sentimente contradictorii si nelinisti interioare.
    O sa le duca Basescu niste pizza cu pepperoni si ardei iute? O sa le arunce Ponta niste banane?
    De ce-or fi desfacut trotuarele de linga U, dupa modelul PV? piatra cubica se rascoala in mormane de cite 5 tone. La ce-or mai fi buni hidrantii instalati pe Magheru?
    Sa-i urasc? Sa-mi fie mila? N-am reusit nici una, nici alta, dar faptul ca i-am vazut mici si vioi dupa gratii mi s-a parut de bun augur.
    Abia astept sa vina Craciunul, sa le zica Baconschi una cu „fie ca lumina” de sa-i usture si unde n-ajunge soarele. Daca n-ajunge.

    Reply
    1. Gramofonu

      @Canadiana Nici de georgel nu mi-e mila, desi pare bolnavior.
      
     Voiam sa atasez o poza cu gardul, dar nu prea se vede. Era pe cind nu s-a vazut, da-l stie toata UE. Ma mir ca n-au aparut la tv cu obsesia procurorilor pentru gratii.

     Reply
    2. ny2

      @Gramofonu  @SimonaM a lesinat o doamna aicea in PU. cica sufera de epilepsie. sunt 247 grade Celsius. jos dictatorul!

     Reply
    3. SimonaM

      @ny2  @Gramofonu Da.
     Au rămas 7.499.999 de oameni în spatele lui Antonescu, după cum zice prietenul meu de Fb Born Toby Wild 

     Reply
   2. coffee

     @SimonaM  @Rezon Se pare ca asta vor, altfel nu inteleg cum o ceata de gospodine si dogari, printre care se plimba voios un vanzator de covrigi, reuseste sa blocheze piata. Unde sunt robocopii de asta iarna?

    Reply
    1. Canadiana

      @SimonaM  @Gramofonu  @coffee  @Rezon cu cat intrerup mai des traficul, cu atat mai mult ii va ura lumea. pdl chiar nu trebuie sa faca nimic in directia asta, nu ca ar sari la batalie…

     Reply
    2. ny2

      @Canadiana  @SimonaM  @Gramofonu  @coffee  @Rezon ba io le-as da pe sest si umpic de praf de scarpinat, macar sa stiu o treaba 😀

     Reply
    3. Canadiana

      @ny2  @SimonaM  @Gramofonu  @coffee  @Rezon e de ajuns sa imprastii un pumn de purici in zona. unde mai pui ca sunt si o solutie ecologica.

     Reply
  2. EroulBula

    @Rezon Au uitat deschisa usa la garaj si au scapat mamutii la televiziuni: Tinel Popa, R.F.Alexandru, Gherasim etc.

   Reply
 46. elgreco

  Cea mai buna veste pe ziua de azi este ca toate propunerile dreptei pentru parlamentare vor trece prin mana Monei Macovei (e sefa comisiei).

  Reply
  1. airwave

    @Geo_B Singura referire pe care am gasit-o la cvorum este urmatoarea: 
   „Art. 39. – În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.
   Dacă în sală nu sunt prezenţi cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor şi senatorilor, preşedintele care conduce şedinţa comună a celor două Camere amână votarea până la întrunirea cvorumului legal.”
   http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=748
    
   Intrucat in sedinta care vine doar se da citire mesajului si nu se voteaza nimic, as zice ca articolul asta nu se aplica. Decat daca nemernicii nu voteaza inainte un regulament nou.

   Reply
 47. nightmare_48

  stie cineva  procedurile la citirea deciziei CCR in parlament ????…trebuie CVORUM??…in parlament sau in birourile permanente?
   
  eu stiu ca nu trebuie cvorum ,se pare ca astia inventeaza tot soiul de  tampenii

  Reply
 48. ny2

  Calimente este foarte revoltat ca dupa ce Aspazia, propusa de bombo, a votat cum a votat, „o anumita parte a presei” n-a mai sarit in sus ca atunci cand Muona s-a urcat in masina lui Nastase. omul asta este dus cu pluta la fel ca seful lui, daca nu mai rau.

  Reply
  1. ny2

    @coffee deci am aflat si ca Basescu le-a promis ungurilor autonomia, Aspazia a fost fezandata, iar aia care poarta barba sunt tampiti. reprezentantul PNL dixit.

   Reply
    1. ny2

      @Rezon  @coffee si ieri si zilele trecute  @Florina intreba daca este necesar un certificat medical pentru p.a.t. Vazandu-l pe deputatul PNL Calimente, sunt ferm convinsa ca o evaluare medicala amanuntita, obligatorie si URGENTA este mai mult decat necesara pentru toti parlamentarii.  

     Reply
 49. Bleen

  Folosiți disagree mai des. Nu se șterg comentariile pe criteriul numărului de disagree dar poate fi folosit ca dislike.
   
  Pentru legi, citate, articole, declarații, comunicate, link-uri folosiți forumul, are valoare de arhivare (în comentarii se pierd). E preferabil să dați citate, că linkurile s-ar putea să nu mai fie valabile peste 5 luni.

  Reply
  1. ny2

    @coffee de unde dracu a scos procentajul ala de 18,3% minori? 18,3% din cat? mosul asta s-a senilizat de tot.

   Reply
   1. revealer

     @ny2  @coffee Probabil de la INS. Cum se spunea mai sus, cifre exacte, matematice, statistice.

    Reply
    1. ny2

      @revealer  @coffee si a mai scazut si pe aia cu domiciliul in strainatate. 14-15 milioane curat, coane Fanica!

     Reply
    1. elgreco

      @Florina  @Rezon  @coffee Pe pariu ca-si trage Ponta pupitru nou 🙂 sa-i faca in ciuda Antenescului 🙂

     Reply
 50. Rezon

  Eu zic asa. Pentru sedinta comuna din Parlament nu trebuie cvorum. Sedinta e deja oonvocata de grupul PDL. Deci, sa se tina sedinta doar cu grupul PDL, asap

  Reply
 51. DanCanada

  Zgonea: „Este posibil ca citirea deciziei CCR sa se amâne pe 3 septembrie”.
  Cica parlamentarii sint obositi, saracii! Insa la sedinta de suspendare erau bine mersi, ba chiar se vota si cu 2 maini.

  Reply
 52. elgreco

  Ce bine le zice nemtu si subliniez in mod special ultima propozitie –  Steffen Seibert, citat de AFP. „Asteptam sa fie respectata (hotararea CCR) de toate partile, asa cum a anuntat premierul Ponta inainte de decizie. Acum va fi judecat potrivit faptelor sale”.

  Reply
 53. VelculescuVictor

  In timpul lui Basescu jutitia a restituit -evident- cele mai multe propritati confiscte de comunisti.
  Respectand astfel dreptul la propritate.
  In perioada FSN … USL acest fapt era aproape imposibil.
   
   

  Reply
  1. Bleen

   @SimonaM
   ”Semnalăm dominaţia clanurilor, a familiilor, în politica românească. Studiu de caz: Uniunea Social-Liberală.
   Victor Ponta (prim-ministru), Daciana Ponta (europarlamentar). Crin Antonescu (preşedinte al Senatului), Adina Vălean (europarlamentar). Rareş Mănescu (boss PNL), Ramona Mănescu (europarlamentar). Iar exemplele pot continua.
   Cele de mai sus însă sunt suficiente. Trei neveste, cu un parcurs profesional practic nul şi cu soţi influenţi.
   Noua Republică va promova, în viitorul Parlament, modificări legislative care să elimine politica de clan şi nepotismul din instituţiile statului român. Noi credem în meritele individuale ale candidaţilor, nu în pilele şi relaţiile acestora.”
    
   Ce și-ar fi luat-o clanurile Kennedy, Bush și Clinton de la Noua Republică!
    

   Reply
   1. Bleen

     @SimonaM Ce-mi place cît de relevanți sînt oamenii ăștia! Ai impresia că-s plătiți de USL să-l atace pe tot felul de non-subiecte ridicole. Ponta vorbește urît, nevastele lui Crin, Mănescu și Ponta sînt europarlamentărițe. Numai cestiuni grave, nu prostioare de genul lovitură de stat, fraudă electorală sau plagiat. 

    Reply
    1. SimonaM

      @Bleen Acum fabrică feștilele.
     Și un măsoi lung, la care să încapă toți cei patru co-președinți.

     Reply
   2. coffee

     @Bleen  @SimonaM In cazul fam. Antonescu nu am inteles, cine are parcursul profesional practic nul?

    Reply
  1. Rezon

   Tulai, Doamne, ce i-ar mai fi zis Antonescu vreo doua, in fata, lui Merkel, daca era el in locul lui Filat…

   Reply
 54. promaa2002

  vin alegerile peste 2-3 luni, ponta e toata ziua la tv cu microfonul in gura , de ce nu-l intreaba nimeni , d-nul prim min, cati veti pune pe liste in toamna ? 18 mil ca la referendum sau 14 mil si ceva cum ar fi vrut antonescu ca sa valideze referendumul ? bineinteles ca vor pune pe liste tot 18 mil , ca nu au baza legala sa scoata atatia cati au vrut si atunci se va vedea minciuna si din alaska

  Reply
  1. revealer

    @promaa2002 Nu au scos decat 30000 de oameni de pe liste. In rest au trimis tot felul de cifre fara valoare legala; din fragmentele din motivatie pe care le-am vazut, CCR chiar spune ca datele primite de la Guvern nu au legatura cu solicitarea facuta de Curte.

   Reply
   1. uitaroh

     @revealer Adevarul este ca, din pacate, strategia le-a reusit aproape la perfectie. Gloatele nu cunosc si nici nu sunt interesate de motivarea deciziei de catre CCR. Gloatele au vrut spectacol. L-au avut din plin iar USL a iesit castigat din tot acest circ. Parerea mea!

    Reply
   2. SimonaM

     @revealer  @promaa2002 Pe forum hotărârea CCR.
    Aici http://forum.blogary.ro/index.php?topic=3.45

    Reply
  2. razvanpasq

    @promaa2002 si totusi listele ar trebui actualizate conform doleantelor usl, pentru a creste numarul parlamentarilor care reprezinta diaspora. Daca ei sunt calculati ca o proportie, nu stiu sigur. Poate dupa „reforma constituionala” promisa de Ponta aseara sa mai taie din ele da-le dreq.

   Reply
 55. Canadiana

  si ziceati ca dreapta e in vacanta: PDL anunta ca a adunat numarul necesar de semnaturi pt. convocarea sesiunii extraordinare a parlamentului. (hotnews)

  Reply
   1. meioza

     @SimonaM Dar decît să își împartă iar funcții și mandate de parlamentar, e bine și atît. Cătinel, cătinel, învață și pedeleul să meargă singur pe picioarele lui…

    Reply
 56. Rezon

  Liderii grupurilor PDL din Senat si Camera Deputatilor, Cristian Radulescu si Mircea Toader, au anuntat ca PDL a adunat numarul de semnaturi necesar pentru convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului in care sa fie citita hotararea Curtii Constitutionale privitoare la referendumul din 29 iulie

  Reply
 57. quaddelta

  Germania „saluta decizia clara” a Curtii Constitutionale: „Asteptam sa fie respectata de toate partile, asa cum a anuntat premierul Ponta inainte de decizie. Acum va fi judecat potrivit faptelor sale”
   
  Nicht schießen Frau Bundeskanzlerin!

  Reply
 58. DanCanada

  Fain textul lui Hâncu si de data asta e serios 100%.
  Deci pentru a continua ironia asta permanenta care e politica dimboviteana: lipsa de cvorum de la referendum nu va putea fi achiesata din cauza lipsei de cvorum din Parlament 🙂 S-ar putea deci ca schimbarea schimbarii la Cotroceni sa se faca efectiv dupa weekend, nu?

  Reply
  1. Rezon

    @DanCanada Eu chiar nu inteleg cum se rostogolesc gogomaniile prin toata presa. Band-wagon curat. Nu am reusit sa gasesc nicaieri cerinta cvorumului pentru desfasurarea acestei sedinte comune. 

   Reply
   1. ny2

     @Rezon  @DanCanada pentru ca o intretin, cu buna stiinta, cei de la usl, vezi Iordache (Comisia Juridica din Senat, da?) care spunea mai devreme, si zau ca mi s-a rupt inima de sincer ce era, ca ei incearca din rasputeri sa faca cvorum vineri, dar e vacanta dom’ne, doar nu vrei sa-si strice oamenii concediile?

    Reply
 59. Taticu

  SOC!
   
  Si Crizatul Antonescu citeste Blogary!
   
  In exclusivitate pentru @SimonaM , el a dat o scurta declaratie.
   
  Conform Mediafax, intrebat cum îşi justifică prezenţa la Biroul Politic al PNL, ţinând cont că este, în continuare, preşedinte interimar al României, Antonescu a răspuns: „În faţa cui?”.

  Reply
 60. ny2

  are Tapalaga pe HN un articol in care trateaza acelasi subiect de aici, si in care spune „Desi coabitarea nu pare posibila, misiunea lui Traian Basescu devine acum alta. Cu riscul de a-si sacrifica ultimele farame de popularitate, persedintele are obligatia sa ramana in functie pentru a apara institutiile cheie (justitie, CSM, servicii secrete, birou electoral etc), care inca mai pot echilibra sistemul. Chiar daca o mai poate face o luna, doua, trei, mai importanta este soarta unei tari decat viitorul unor politicieni. Pe scurt, Traian Basescu poate prelungi sau scurta destinul european al Romaniei si cu asta va ramane, probabil, in istorie”. cred ca pentru asta are maaaare nevoie exact de ceea ce spunea @Rezon mai jos, de politicieni inteligenti si cu viziune. eu nu vad totusi mai mult de 4-5. o fi suficient?

  Reply
  1. Taticu

    @SimonaM A fugit de presa, L-a lovit rusinea si bunul-simt. Ptiu, el si „rusinea” si „bunul-simt”.
    
   Ma scuzati, cred ca sunt beat.

   Reply
 61. EleBelele

  (si) CCR citeste Blogary, cu precadere comentariile fioroase 🙂 citez din hotararea de ieri:
   
  „cu privire la aceste date comunicate de guvern, CC constata ca nu are atributii in procedura actualizarii LEP si, prin urmare, nu poate opera modificari in listele electorale”

  Reply
  1. ovidiuss

    @EleBelele  nu vor sa isi petreaca batranetile in puscarie nici ei, „efectul Basescu” -a devenit viral

   Reply
 62. musiuplugary

  Articol in RL despre adresa „eronata material” in care i s-a dat apa la moara guvernului usl pt minirecensaminte pe genunchi si zombificarea oltenilor:
  „In realitate, nu plenul CCR a admis continutul acelei  adrese, ci ea a fost intocmita de judecatorul ACSINTE GASPAR (PSD) , iar continutul era total contrar deciziei majoritatii judecatorilor.(…)Ieri, ACSINTE GASPAR a recunoscut pentru Romania Libera ca a compus aceea adresa pentru Guvern, dar a refuzat sa ne explice si motivele nerespectarii continutului juridic al decizie majoritatii judecatorilor CCR.”
  Tin sa reamintesc, acest subiect este concretizat intr-un dosar la Min. Public, sesizarea a fost facuta de o persoana fizica.
   
  Cred ca CCR ar trebui sa faca ceva in privinta asta, la fel cum ar trebui sa faca si in privinta declaratiilor lui Predescu(divulgarea nepermisa de statut a votului exprimat). Au un mecanism de autoreglare la dispozitie in legea care-i guverneaza.
  Poate fi oarecum „tardiv” pentru ca ambii isi incheie sejurul anul asta, dar la fel de adevarat e ca va constitui un semnal clar in directia „fiat iustitia pereat mundus”.
   

  Reply
 63. quaddelta

  In exclusivitate pentru Blogary: Momentul anuntarii deciziei CCR la sediul de campanie al lui Basescu din Comanita, 9.
  http:// i50.tinypic.com/351ehrt.jpg

  Reply
 64. razvanpasq

  Ponta declara ca nu mai vrea ca primarii sa cerseasca bani la ministrii. Cred ca e presiunea mare. Sa se fi terminat resursele si simte nevoia unei „reforme administrative”? Cum ar fi sa faca USL descentralizarea?

  Reply
 65. ny2

  credeati c-am scapat de liste? motivarea CCR spune ca Guvernul n-a trimis ce i s-a cerut, adica listele electorale folosite in 29 iulie.

  Reply
 66. Rezon

  Ce spunea @mbuliga mai jos, apropo de atentia pe rural  are un sambure de adevar. Dar discutia nu are o aplicabilitate imediata, ci ar trebui sa devina un subiect de strategie pentru anii urmatori. In ultimii ani s-au petrecut schimbari in structura electoratelor de stanga/dreapta. Vechea segmentare (dreapta = electorat din urbanul mare, relativ tanar, cu educatie peste medie versus stanga = electorat din rural + urbanul mic, relativ varstnic, cu educatie medie si submedie ) a inceput deja sa dispara. Asa ca in anii urmatori se va da o lupta stransa pentru electoratul din rural si urbanul mic. Dreapta poate atrage segmentul activ, care nu traieste in dependenta totala fata de stat. Mai mult, dreapta ar trebui sa-si propuna ca acest segment sa fie incurajat, sprijinit si consolidat. Politicienii inteligenti si cu viziune nu se multumesc doar sa vanda gogosi de azi pe maine, ci isi ingrijesc propria baza electorala.
   

  Reply
  1. DoinaTibu

    @Rezon
    Corect. As adauga doar sugestia ca stratificarea sa nu se bazeze strict pe criterii demografice, ci sa includa „behaviour” pentru o mai buna impartire in subcategorii tinta. Aceasta stratificare ar trebui sa stea la baza conceperii mesajelor cheie si distribuirii eficiente pe canale specifice fiecarui subgrup. Marketingul electoral cu un singur mesaj pentru „mase” nu mai tine de vreo cativa ani buni. A nu se uita ca electoratul dreptei este unul educat, sofisticat si pretentios in ce priveste dialogul politic si mijloacele de comunicare.

   Reply
   1. mbuliga

     @DoinaTibu  @Rezon Finalul „A nu se uita …” e si un pic o limbuta la electoratul dreptaci prezent, nu?

    Reply
    1. DoinaTibu

      @mbuliga  @Rezon Sincer, nu m-am gandit la asta cand am scris. De obicei cei de fata se exclud 🙂 dar daca te gadila pozitiv aluzia, poti s-o consideri ca dedicata 🙂

     Reply
 67. DrMengele

  Codruta ar trebui sa apara mai des la TV. Interventia ei de astazi a facut, dupa parerea mea, mai mult decit 10 comunicate seci ale Procuraturii. Si ar dilua enorm din ce deverseaza hidrantul USL (vezi ca exemplu declaratia timpa si golaneasca a idiotului de Oprisan…) vis a vis de abuzurile procurorilor.

  Reply
  1. EroulBula

    @DrMengele Valoarea interventiilor ei este data, pe langa continut, de faptul ca iese doar cand este strict necesar. A fost un lucru pe care l-a impus la PG, DNA si care se pare ca da roade.
   Ii lasa pe uslasi sa se agite ca sprayul apoi iese si, din doua fraze, le anuleaza tema de scandal.

   Reply
 68. poweraxxel

  Zgonea se tot plange ca nu poate incalca regulamentul … De ce naiba nu il intreaba nici un reporter daca atunci cand i-au demis si inlocuit pe Anastase si Blaga au putut incalca regulamentul???

  Reply
  1. DrMengele

    @poweraxxel Pentru ca mai dureaza pina cind sa avem adevarati reporteri. Pina atunci trebuie sa ne multumim cu cititul intrebarilor de pe biletele, in fata unui microfon…

   Reply
 69. SimonaM

  Off topic. CCR.
   
  Deci am aflat c-a fost 6-3. Avem opinie separată, semnată de Predescu și încă doi.
  A zis Zegrean.

  Reply
  1. ny2

    @SimonaM multa rabdare a avut cu fatuca aia de la A3. este incredibil, pentru un om atat de tanar (de reportera vorbesc) sa fie de asemenea rea-credinta.

   Reply
   1. DrMengele

     @ny2  @SimonaM Esti optimist. Eu as spune ca nu exista lucruri pe care respectiva reportera sa nu le faca pentru bani. Fara nici o gluma. Prostituia morala e boala grea si a devenit endemica.

    Reply
 70. Rezon

  Cand era vorba de puci, se convocau sesiunile extraordinare ale Parlamentului si cate doua pe zi. Cand e vorba de incheiat puciul, e prea multa vacanta pe lume.

  Reply
  1. SimonaM

    @Rezon Unora le ia două-trei zile să ajungă în București. Ori vin înot, ori sunt deja în Noua Zeelandă.

   Reply
    1. Daniel Francesco

      @ny2
      Uneori mi se face lehamite dar imi spun ca nu trebuie luati in considerare oportunistii. A stat pitit dupa un colt sau o magazie/buda si a iesit cand s-au limpezit apele.

     Reply
 71. Taticu

  Dupa cum curge declaratia lui Zgonea, maine nu cred ca va fi cvorum la Biroul Permanent reunit al camerelor, asa ca nu vor „putea” sa convoace sesiunea de urgenta.

  Reply
 72. Rezon

  Opt membri ai CSM tocmai au cerut convocarea de urgemta a plenului CSM pentru ora 17. Cei opt sunt Mircea  Aron, Cristi Danilet, Horatius Dumbrava, Georgiana Iorgulescu, Adrian Neacsu, Mona Pivniceru, Alexandru Serban, Marius Tudose.
   
  Din art 27 alin (1) din Legea nr. 317/2004 rezulta ca o convocare se poate face de catre minimum 10 membri. Asta pare mai mult un apel decat o convocare.
   
  Sursa: membricsm.ro

  Reply
   1. Rezon

     @Glook Danilet joaca aparent haotic. Dar, daca te uiti la miscarile lui, au un element comun: autopromovarea. E ca o girueta.

    Reply
   2. Rezon

     @Glook Danilet joaca aparent haotic. Dar, daca te uiti la miscarile lui, au un element comun: autopromovarea. E ca o girueta. In cazul asta, banuiesc ca e inca de parrea poporului. Acest apel la convocarea urgenta a CSM nu costa pe nimeni nimic, e lipsit de efect juridic. Cred ca e doar o miscare tactica pentru a preintampina acuzatiile lui Ponta ca CSM fuge de responsabilitate.

    Reply
    1. HCE

     @Rezon N-aș zice că miza lui Danileț e autopromovarea. Dimpotrivă, mi se pare a fi unul dintre „good guys.”

     Reply
 73. quaddelta

  Eu imi doresc,  pentru detensionarea situatiei politice, ca imediat dupa intoarcerea sa la Cotroceni Basescu sa schimbe Procurorul General al Romaniei si Procurorul Sef al DNA.
   
  Intre ei!

  Reply
   1. Yeba

     @SimonaM  Iel nu poati să aibî iniţiativî? @EleBelele ? Altminteri, ar fi o idee fb, cel puţin la prima vedere.

    Reply
    1. SimonaM

      @Yeba  @EleBelele Io am găsit așa:
      
     ”Potrivit Legii 247/2005, prin care a fost modificată Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, numirea procurorului general al României, a procurorului-şef al DNA, a adjuncţilor celor doi, precum şi a şefilor de secţie din cele două unităţi de Parchet este făcută de preşedintele României la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.”

     Reply
   2. Ina Eyre

     @SimonaM  @quaddelta Muona nu-l agreaza pe Morar. Ca orice Zoe barbata, ea si-a prefraudat vocatia de „bun profesionist”. Si eu ma gindisem la varianta aceasta, dar am considerat-o prea indrazneata si provocatoare de isterii suplimentare ale lui Crinochio.
     
    Nu-i pot citi, de vreo 3 saptamini, articolele lui Prisecariu. Amici din Romania imi spun ca ei pot.
    Bleen, te rog, daca ai ocazia sa vorbesti la Kamikaze….   :))))))

    Reply
 74. Bleen

  Încă una și mă duc: Monica Macovei, Laura Codruța Kovesi, Aspazia Cojocaru, blonda de la CSM, Angela Merkel, Viviane Reding, Hillary Clinton. Ne întoarcem la matriarhat, la mama fecundă și cu un braț de spice din poveștile Mariei Gimbutas.

  Reply
    1. Rezon

      @mbuliga  @Florina  @Bleen 
      
     Greu de crezut. O femeie candidat la presedintie nu are inca sanse in Romania. Culmea, femeile sunt mai reticente decat barbatii sa voteze femei, zic sondajele.

     Reply
    2. Glook

      @Rezon  @mbuliga  @Florina  @Bleen Suntem o tara de gospodine acre. Cele cateva exceptii nu fac decat sa confirme regula.

     Reply
  1. musiuplugary

    @Bleen ICCJ-judecatori-conform date pe site propriu- aprox 10 din 101 sunt barbati. Justitia ca si Invatamantul si Admin. locale sunt, ca numar, mai populate de femei.

   Reply
 75. Bleen

  Înainte de a pleca, vă mai dărîm psihic puțin: la toamnă, absenteismul mare va fi la dreapta, nu la stînga. USL-ul își va aduce la vot, așa cum bine zice @rezon , pe toți cei care sînt frustrați că au votat DA și n-a plecat Băsescu (adică vreo 5-6 milioane, dacă scădem frauda și pe cei care au fost aduși cu școala la vot și nu-i prea interesa aspectul). PDL nu cred că va reuși să-i aducă nici pe cei 2 milioane pe care i-a adus la locale. De platforma de dreapta nu vorbesc, că în ea e PDL și o seamă de partidulețe de 1% (PNȚcd) sau 0% (celeltalte). S-ar putea ca dreapta să ia mai puțin de o treime din voturile stîngii (la locale, a luat 45% din voturile stîngii). Parcă văd USL – 5, 2 milioane voturi iar Platforma Dreptei – 1.7 miliaone. La cum au decurs lucrurile în ultimele două luni, ăsta e un pronostic optimist. Pronosticul realist e CDR 2000.

  Reply
 76. severmihail

  Trebuie sa facem un efort in anticiparea miscarilor pe care USL-ul le poate face: trebuie sa gandim cum poate sa modifice legile actuale astfel incat sa-si atinga scopurile.
  In ultimele 3 luni eu de multe ori am avut tentatia sa ma duc la lege si sa spun: pai USL nu poate sa aiba castig de cauza aici, pentru ca textul legii nu permite. Apoi USL-ul modifica textul legii.
  Nu-i suficient sa ne raportam la cum sunt legile azi, trebuie sa anticipam the worst scenario

  Reply
    1. severmihail

      @Taticu  @Bleen Devine periculos nu doar prin inhalare. Daca speli vase intensiv, iti intra prin pielea degetelor si-ti da furnicaturi si incepi sa scrii articole 🙂

     Reply
    2. Taticu

      @severmihail  La cat de bine o face Bleen, incep sa inteleg planul secret al nevestei cand ma roaga pisiceste sa le spal

     Reply
 77. oglinjoara

  la toamnă nu se va vota pentru sau contra lui Băsescu
  cei care nu l-au votat acum pe Băsescu nu vor avea aceeaşi problemă: „Băsescu”, ci vor avea de ales între alte nume, între alte persoane 
  scrutinul va fi evident mai puţin centrat pe Băsescu, şi chiar pe USL vs. PDL

  Reply
    1. SimonaM

      @oglinjoara Cu ghilimele
     ”cei care nu l-au votat acum pe Băsescu nu vor avea aceeaşi problemă: „Băsescu”, ci vor avea de ales între alte nume, între alte persoane 
     scrutinul va fi evident mai puţin centrat pe Băsescu, şi chiar pe USL vs. PDL”
      
     Băsescu va fi cap de afiș. El va fi de vină pentru toate relele, seceta including.
     Nu au altă temă de campanie.
      
     Tristețea este că PDL & restul AU teme de campanie, dar nu știu ce să facă cu ele. Le-au consumat când cu feștila și ”vara se poartă alb”. Kumbaya.

     Reply
  1. Bleen

    @oglinjoara Și dacă se face referendum concomitent? Și dacă principalul mesaj al USL va fi: ”votați-ne ca să vă scăpăm de Băsescu”? Am așa, o intuiție că Băsescu va fi principala temă la alegeri.

   Reply
   1. gupi

     @Bleen  @oglinjoara vine scumpirea gazului si dupa seceta din octombrie se anunta frigul iernii. O sa conteze la decizii. 

    Reply
    1. coffee

      @SimonaM  @gupi  @Bleen  @oglinjoara tara lui Basescu, avem guvernarea dar nu si puterea etc.

     Reply
    2. Bleen

      @gupi  @oglinjoara Adevărul e ceea ce se spune, realitatea e cea de pe teve. Dacă nu va fi nimeni să lupte cu ei, vor cîștiga la pas. Pentru scumpirea gazului e de vină Băsescu, UE, americanii și relațiile proaste cu Rusia.

     Reply
  2. Rezon

    @oglinjoara Strategia de campanie a USL va fi construita in jurul temei „Basescu” si va incerca sa exploateze frustrarea celor care au votat DA la referendum.

   Reply
   1. Bleen

     @Rezon  @oglinjoara Adică vreo 5-6 milioane. Adică peste 50% din cei prezenți la vot (nu vor veni mai mult de 9 milioane).

    Reply
   1. EleBelele

     @Bleen ”Nu vă e rușine, cum v-ați permis să faceți asemenea afirmații?, ar fi întrebat Cojocaru, la care decanul de vârstă al CCR ar fi răspuns: ” N-am zis, n-am zis..” :-))

    Reply
   2. EleBelele

     @Bleen sister Aspazia :-))
     
    „Îl dau în judecată pe Ion Predescu dacă divulgă secretul votului. Spune că nu a dat niciun fel de declaraţie. Nu ştiu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declaraţii. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeţi că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe”
     
    „Deci, dacă există aşa ceva, dânsul neagă, dar dacă există aşa ceva ne ducem, că jurişti suntem, până unde trebuie”

    Reply
    1. revealer

      @promaa2002  @EleBelele La anul se elibereaza 3 mandate de judecatori CCR. Unul va fi numit de Senat (in locul lui Predescu), unul de C-DEP (in locul doamnei Cojocaru) si unul de Presedinte (in locul lui Gaspar).
      
     Daca Basescu va fi atunci la Cotroceni, va avea un judecator in plus.

     Reply
   1. revealer

     @coffee  @EleBelele 6-3, cu Predescu, Gaspar si Toader facand opinie separata. Nu e inca oficial, Zegrean a declarat ca decizia si motivarea CCR nu sunt publice pana la citirea lor in parlament.

    Reply
 78. promaa2002

  ce nu inteleg, poate explica cineva , multumesc anticipat ! l-am auzit pe zegrean dimineata  ca pragul , cvorumul este din anul 2000 in nu stiu ce lege, eu am crezut ca pragul isi „trage seva” din constitutie, din acea prevedere cum se alege presedintele din primul tur cu majoritate plus un din liste si pe cale de consecinta asa se si destituie ! acum inteleg de la zegrean ca sediul materiei cu pragul nu este constitutia ci nu stiu ce lege din 2000. daca e asa , o lege, de ce nu a schimbat-o usl in parlament , inainte de referendum,  sa scoata pragul, ca aveau majoritate, deci puteau ! asta se leaga si de declaratia de ieri a lui ponta, careia nu-i vedeam intelesul, cum ca au fost indusi in eroare cand au acceptat pragul, deci facea o referire tot la o lege ! daca e lege, usl o poate modifica , scot pragul si are si fenechiu dreptate cand spune ca nu il apuca pe basescu revelionul la cotroceni, pt ca pot modifica legea, scot pragul si alegerile parlamentare sunt simultan cu referendumul de suspendare fara prag !

  Reply
  1. revealer

    @promaa2002 Pai au incercat sa schimbe legea, prin OUG. Numai ca au facut o mica eroare, scriind acolo ca prin derogare de la art. cu cvorumul presedintele e demis cu votul a 50%+1 din cei prezenti la vot. CCR a considerat neconstitutionala aceasta prevedere, prin exceptia pe care o face.
    
   Si da, USL poate modifica legea. Atata timp cat o fac astfel incat CCR sa nu o declare (iar) neconstitutionala.

   Reply
  2. Geo_B

    @promaa2002 Legea 3/2000, in forma originala, prevede un prag de participare de 50% pentru toate tipurile de referendum.
    
   Tot in forma sa originala, legea prevedea la art 10: „Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.”
    
   Legea a fost schimbata de doua ori in sensul relaxarii conditiilor in cazul referendumui de demitere a presedintelui (atat de participare cat si de aprobare), prima oara in 2007 inaintea referendumului de suspendare a lui Basescu, a doua oara acum. Dupa 2007, daca nu ma insel in 2009, s-a facut o revenire la forma originala. Acum, in 2012, modificarea s-a facut prin lege normala trecuta prin Parlament si prin OUG in oglinda. Ambele au fost amendate de CCR, intr-un mod original (poveste lunga si greu de pus in 2 randuri) in asa fel incat conditia de cvorum 50%+1 sa fie mentinuta si pentru demiterea presedintelui.

   Reply
 79. mbuliga

  De ce sinteti asa pesimisti azi?
   
  In politica, in societate, totul e o conventie intre OAMENI. Partide, institutii, firme… E vorba doar de ce cred oamenii, in definitiv.
   
  Iar tot mai multi oameni nu mai cred in situatia trecuta si actuala.
   
  De exemplu, eu nu mai cred ca USL are vreo majoritate reala, DE CITIVA ANI. E o minciuna, creata de propaganda si experienta trista din trecut a procentelor faraonice pentru Iliescu.
   
  S-au topit aceste procente. E doar o minciuna. Cum sa crezi ca USL are 60% din votanti daca la referendum s-au prezentat doar 40% (cu fraude masive, poate procentul real e de 30%)? Nu cred ca cei 20% ramasi erau in concedii in strainatate (pentru ca in tara puteau vota oriunde) si nu cred ca exista fani USL carora le e indiferent daca Basescu ramine sau nu la Cotroceni.
   

  Reply
  1. revealer

    @mbuliga La alegeri nu exista conditia de cvorum (decat la prezidentiale, in primul tur, dar e alta mancare de peste). Asa ca daca se prezinta 40% din cei de pe liste si din ei 70% voteaza USL, USL are 70% votanti. Din cei 11 milioane care nu au fost la vot trebuie ca macar 6 sa se prezinte la vot si sa voteze anti USL ca sa avem o sansa.

   Reply
   1. mbuliga

     @revealer  Eu vorbesc de procentul de electorat al USL, nu de procentul celor care merg la vot.
     
    E o alta problema participarea la vot. Foarte important ca la urmatoarele alegeri sa mearga la vot cit mai multe persoane (text cam invechit, mai ales ca inca nu exista mare varietate de alegere).

    Reply
    1. Bleen

      @mbuliga  @revealer 
      
     Locale 2012:
      
     USL – 4,5 milioane voturi
     PDL – 2,1 milioane voturi
     PPDD – 0,9 milioane voturi

     Reply
    2. revealer

      @mbuliga Parlamentul (si implicit guvernul) se face pe baza procentului celor care merg la vot si a ce voteaza acestia. Acolo nu mai exista scuza boicotului, cei ce nu se prezinta la vot nu-s neaparat anti-USL.

     Reply
    3. revealer

      @Bleen  @mbuliga Depinde. O participare ridicata poate insemna ca s-au mobilizat la vot multi votani anti-USL (wishful thinking).
      
     Cineva trebuie sa-i scoata din letargie pe hipsterii corporate, sa le captiveze imaginatia si implicit votul.

     Reply
    4. Bleen

      @revealer  @mbuliga SÎnt puțini, nu votează sau votează cu Crăciun, Nicușor, Remus Cernea, Crin Antonescu. E stupid să te adresezi unor astfel de votanți. Nu vă mai chinuiți imaginația. PDL nu are de unde scoate 2, 5 milioane de voturi peste ce are astăzi. Nici p-astea de astăzi nu știu dacă le va conserva. În toamnă va fi dezastru. USL și-a ținut votanții în priză cu suspendarea. Și îi va ține în continuare. Ei au luat 4.5 milioane la locale și acum au ajuns pe la vreo 6-7 milioane. Deci stau din ce în ce mai bine. PDL e în picaj și nu-și va mai reveni vreodată. Sîntem în 2000. Accepați asta.

     Reply
    5. mbuliga

      @revealer  @Bleen Bine, stiam eu ca hipsterii sint fani de Coelho si Houellebecq, dar ca sint votanti USL, asta e nou pentru mine.
      
     Pustanii de la sate, cu afaceri, la ei cine se gindeste?
      
     Hipsterii sint doar niste consumatori de cultura vestica expirata, pustanii aia sint viitorul.
      
     Descentralizare extrema: sa ajunga puterea de decizie pina la ei. Se descurca, super, nu se descurca, vin chinezii si fac o fabrica, vin francezii si fac ferma.

     Reply
    6. revealer

      @Bleen  @mbuliga In rural a fost prezenta la vot mai mare decat in urban. Deci in urban e de lucrat, nu?

     Reply
    7. mbuliga

      @Bleen  @revealer E plin de descurcareti, adaptabili. Cum crezi ca se duce majoritatea romanilor la munca in strainatate?
      
     Foarte putini sint specialisti, astia se descurca singuri.
      
     In rest, e vorba de pustani de 20, max 30 de ani, care muncesc de la 14 ani si fac echipe pe care le strunesc si le gereaza foarte bine.
      
     Asta e dreapta reala, a celor care s-au nascut asa.

     Reply
    8. revealer

      @Bleen  @mbuliga Imi pare rau, nu pot sa accept asta.
      
     De acord ca prin batutul monezii celor 7,5m votanti incearca sa-i radicalizeze si sa-i fidelizeze pe acestia. Dar o buna parte din ei nu cred ca mai sunt dispusi sa le gireze prostiile anti-basescu. E posibil ca astia sa nu se mai duca la vot (sau sa voteze altceva).
      
     Partidele anti-USL or avea acum 2,5m voturi, dar in 2009 au fost peste 5m voturi anti-USL. Deci se poate.

     Reply
    9. revealer

      @mbuliga  @Bleen In mediul rural? Hai sa fim seriosi. Parca filmele cu ingineri agronomi stagiari pictau un tablou mai pitoresc decat asta.

     Reply
    10. Bleen

     Antena 3. Tu vorbești acum de fanii Antenei 3 și de personajele Știrilor de la ora 5. Trei sferturi dintre ei sînt în pușcărie pentru viol finalizat cu toporul. Despre ce vorbim aici?
      

     Reply
    11. mbuliga

      @Bleen  @revealer Da, adica unde s-a furat foarte tare, in rural.
      
     Am avut ocazia sa cunosc oameni de astia. Nu sint educati, dar sint tineri, deci flexibili, Ei fac afaceri si vor sa traiasca bine. Punct.
      
     La vot nu participa pentru ca toata lumea se concentreaza pe bosorogi si asistenta sociala.
      
     Ei nu au nevoie de asistenta pentru ei (dar ar aprecia ca parintii lor batrini si saraci sa aiba asa ceva).
      
     Ei nici macar nu exista in actele oficiale, nu platesc impozit, nu au acoperire medicala, nu se duc la scoala si nu isi dau bacul.
      
     Dar adevaratii intreprinzatori, care pornesc de la zero, sint ei (statistic vorbind).

     Reply
    12. Bleen

      @mbuliga  M-am uitat pe ip. Am crezut că ești plecat din România de 35 de ani și visezi inorogi pășuniști. Ai ip de România. Nu reușesc să înțeleg despre ce vorbești.
      
     Zi-mi un tip de afacere pe care l-au pornit acești puștani capitaliști de la sate.

     Reply
    13. mbuliga

      @revealer  @Bleen  Comentariul asta, cu ingineri agronomi stagiari, iti arata vista. E de neinteles pentru noua generatie.

     Reply
    14. Bleen

      @mbuliga  @revealer Te-ai uitat la prea multe filme comuniste, cu ingineri agronomi stagiari. Ești fan Mircea Diaconu, bag seama.

     Reply
    15. Bleen

      @mbuliga  @revealer Nu mi-ai zis cîteva tipuri de afaceri pe care le-au pornit de la zero puștanii capitaliști de la sate.

     Reply
    16. Glook

      @mbuliga  @Bleen  @revealer Uita pustanii de la sate. Aia sunt consilieri locali USL sau fiu de consilier sau primar USL. Si au si spirit de trupa bine dezvoltat. Check and balance si alte chestii dintr-astea nu au rezonanta la ei. 

     Reply
    17. revealer

      @Bleen  @mbuliga Ce inteleg eu din comentariile de mai sus este ca exista o mare masa de tineri (intreprinzatori si muncitori) care traieste incognito in mediul rural (nu au nici macar acte) si care sunt buni de construit dreapta cu ei.
      
     Cam cati tineri d-astia estimam ca exista, ca sa stim de la ce plecam.

     Reply
    18. mbuliga

      @Bleen Baiat de la sat care la 14 ani a plecat de acasa sa munceasca in constructii, la 16 ani a demonstrat sefului de santier ca e meserias in zidarie si i s-a spus ca a doua zi sa vina cu o echipa de 5 oameni.
      
     La 24 de ani are echipe care muncesc in orice tara din UE. Cind ii merge prost se duce in alta tara sa ia marfa ieftina, pe care sa o vinda pe la discotecile din sate, apoi sa vinda afacerea de a vinde marfa la discoteci. Cind ii merge bine invirte trei afaceri in acelasi timp.
      
     Se gindeste sa se duca in China pentru 2 luni, sa comande marfa si sa stabileasca legaturi.
      
     Angajatii lui sint majoritari mai batrini ca el. Isi intretine acum familia, desi la inceput era oaia neagra.

     Reply
    19. Bleen

      @mbuliga Presupun că te-ai uitat la televizor la inundațiile din 2005 și zăpezile din 2011-2012. Ai văzut puștanii de la sate. Erau ăia fără dinți în gură, care beau la cîrciumă, cînd lumea le scotea apa din casă sau zăpada din curte. La sate, cine nu e violator e rușinea satului, cine nu e alcoolic nu și-a trăit viața, cine nu fură, nu e om.

     Reply
    20. revealer

      @mbuliga  @Bleen Cu o floare nu se face primavara…
      
     Ca el ar trebui sa fie zeci de mii ca sa poata fi luati in calcul privind viitorul luminos.

     Reply
    21. Glook

      @Bleen  @mbuliga Nope, el se referea la aia pustanii care au constuit buticu satului. aia au dinti da-s toti uselisti ca trebuie sa fie bine cu primarul sa n-aibe probleme.

     Reply
    22. Bleen

      @mbuliga  @revealer Și cu ce votează? Cu degetul? Hai să încheiem discuția asta, că trăiești într-o altă lume, a visurilor, și n-o scoatem la capăt, ocupăm spațiul comentariilor cu prostii. 

     Reply
    23. mbuliga

      @revealer  @Bleen Pai sint, multi in strainatate (capsunari). Altii sint din cei care au construit buticul satului si , intr-adevar, sint uselisti acum, cind puterea pare ca e la uselisti. Daca puterea trece la otevisti, atunci se fac otevisti.
      
     Iar buticul satului, la sat, e o afacere la fel de mare ca o retea de retail la Bucuresti.

     Reply
    24. Taticu

      @Bleen  Cu „la sate, cine nu e violator e rușinea satului, cine nu e alcoolic nu și-a trăit viața, cine nu fură, nu e om”, exagerezi.
      
     Evident ca te-ai prins si tu ca exagerezi. E o tusa (prea) groasa.
      
     Nu vreau sa cad in prostia de a spune ca musteste ruralul de intreprinzatori si ca e o paine buna de mancat pentru Dreapta. Dar, sunt multe oaze de normalitate, mai multe decat crezi/credem.

     Reply
    25. Bleen

      @mbuliga  Am lucrat în construcții și știu cum e treaba. Ăia nu-s oameni, sînt un fel de animale.Sînt cei mai virulenți fani Antena 3. La 22 de ani sînt în ultimul grad de alcoolism, la 35 de ani are deja 5 ani de pușcărie pentru viol și tîlhărie.Cînd e vorba de alegeri trebuie să vorbeștei statistic, de numere mari, nu de Gigi pe care l-ai întîlnit tu o dată, ai ascultat o poveste sau ai stat 12 minute cu el de vorbă.

     Reply
    26. mbuliga

      @Taticu  @Bleen E evident. @Bleen , daca te-ai uita mai putin la tv, ai intelege ca din cei probabil 4M de romani plecati in strainatate, 3,5 M sint de la sate. Ce crezi ca fac ei in strainatate? Muncesc (sa zicem 3M) sau cersesc (.5M).
     Apoi aduc bani acasa, mai multi dealtfel decit au impreuna impreuna hipsterii si Homo Piperensis la un loc. Tot odata, ei aduc in Romania mentalitati.
      
     Statistic vorbind, cei 3M de romani care muncesc in strainatate sint vectorul cel ma puternic de modernizare a Romaniei.

     Reply
    27. Bleen

      @mbuliga  @Taticu Din 97 nu m-am mai uitat la teve. Ăia plecați, plecați sînt. Nu se mai întorc. Cînd erau în țară, erau principala sursă de voturi a PSD. 

     Reply
    28. Bleen

      @mbuliga  @Taticu În Spania au votat Da la referendum că au pierdut locurile de muncă din Spania din cauza lui Băsescu. Să fim serioși. Faptul că muncesc ca să mănînce și să aibă bani de brizbrizuri, de Răpirea din Serai și de cd-uri cu Guță nu-i face purtători de mentalități înnoitoare. Asta e, vrei nu vrei, muncești, cerșești sau furi. Cînd statul nu-ți dă, n-ai ce face, muncești. Iar statul spaniol nu le dă românilor. Statul român nu mai are să le dea. Faptul că muncești nu te face să și înțelegi ce se întîmplă în jurul tău. Poți să muncești 50 de ani și să fi tot bou. Deci să nu exagerăm.

     Reply
    29. mbuliga

      @Bleen  @Taticu Eu am adus argumente concrete (o majoritate a romanilor care circula in strainatate si se intorc in Romania provine de la sate, de ei nu are nimeni grija, politic vorbind. Ei nu voteaza.).
      
     Tu? Stirile de la ora 5? Emisiuni tv cu inundatiile?

     Reply
    30. Bleen

      @mbuliga Eu am lucrat cu ei. Am lucrat în construcții. Aveam peste 100 de muncitori în hală. Bună parte dintre ei, de la țară. Cunosc materialul uman. Li s-ar putea spune oameni. Cu indulgență. 

     Reply
    31. revealer

     Realitatea e ca cei de care vorbeste @Bleen sunt mai numerosi decat ceilalti. Chiar si printre cei ce se duc in strainataturi, majoritari sunt cei ce dorm 100 intr-o baraca de 10 mp si sunt fericiti sa aiba bani de bautura.
      
     Experienta muncii in afara a schimbat pe cativa dintre ei, dar nu suficienti.

     Reply
    32. mbuliga

      @Bleen De acord cu tine.
      
     Dar am trei intrebari:
      
     1. De ce i-ai angajat?
      
     2. Au facut treaba buna sau asa, romaneste?
      
     3. Crezi ca ar fi putut sa munceasca mai bine, daca ar fi avut ocazia sa invete?

     Reply
    33. mbuliga

      @revealer  @Bleen Da, dar cei numerosi sint condusi de pustanii de care zic eu. Cistigi pustanii, atunci ei ii influenteaza si pe suta de „sub-umani”.
      
     (De prisos sa zic ca unul din motivele pentru care sint pentru drept la educatie libera e ca nimeni nu se naste sub-uman)

     Reply
  2. quaddelta

    @mbuliga Daca USL isi conserva macar 7M votanti pana in iarna va fi nevoie de o participare la vot de 14M pentru a-i tine sub 50% din voturi la parlamentare. Va fi greu, foarte greu pentru noi.

   Reply
   1. mbuliga

     @quaddelta Nici nu are 7M votanti, eu cred ca are 3-4M, respectiv securistii si micii turnatori de pe vremea lui Ceasca si asistatii social care sint perfect valizi pentru munca (ai lui Vanghelie, de exemplu).
     
    Da, conteaza procentul din cei care merg efectiv la vot, dar eu ma simt deja mai bine privind in jur si stiind ca o majoritate a romanilor nu mai tine cu Ilici.

    Reply
    1. quaddelta

      @Bleen  @mbuliga Cred ca putem cadea de acord ca USL-ul si-a epuizat potentialul de crestere. Oarecum lucrul asta l-au acceptat si ei prin declansarea prematura a procedurii de suspendare inainte sa li se erodeze capitalul obtinut dupa locale.
      
     What goes up … 

     Reply
   1. Rheia

     @severmihail Că nu puteați și voi să vă faceți că n-ați observat! (Azi nu mai comentez nimic, jur!)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *