Trei la sută forever

Am cateva probleme cu limitarea deficitului la 3% din PIB prin Constitutie, desi pricep foarte bine ca rostul ei e sa responsabilizeze guvernul sau macar sa-l faca sa nu mai ascunda earmarks-urile prin deficit – specialitatea Vosganian.

Prima problema e ca nu sunt convins ca Guvernul se responsabilizeaza. O data ca limita find fixata la 3% toti prim-ministrii se vor simti datori sa o atinga fie ca le trebuie deficitul asta fie ca nu.

Articolul integral, pe taxescu.ro

Facebook Comments

13 Comments Trei la sută forever

 1. Catalin

  Problema cu limitarea deficitului este ca poti scadea cheltuielile sau creste taxele, rezultatul fiind, in linii mari, acelasi. Vantul socialistoid care adie cam prin tot spectrul nostru politic ma face sa cred ca principalul risc este reprezentat de cresterea taxelor si care, ca de obicei, sa va sparge in capul idealistilor care muncesc (in mod sigur nu al celor care primesc ajutor social) sperand ca intr-o buna zi vor avea in tara lor si o farama de capitalism.

  Reply
 2. Nea

  Dacă mă iei aşa, află că în materie de mobile, posesiunea valorează titlu. Nu ţi-o mai zic şi în latină. Iar berea e mobilă de când lumea. Oricum, am redat+o naturii, nu am păstrat-o decât câteva ore, deci mă poţi băga cel mult la tulburare de posesie.

  Reply
 3. Dragos

  Nemo censetur ignorare legem – nimeni nu poate invoca necunoasterea legii in apararea sa.

  Art.216 Cod penal – Însuşirea bunului găsit

  Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

  Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.

  Reply
 4. Nea

  Da de unde ai scos-o, soro, ca-s furacios? Am candidat ca orice simplu cetatean. De fapt, nici nu candidasem, m-a pocnit berea aia din senin, ca pe Bleen postul de consilier.

  Reply
 5. Dragos

  Scuze partiale: nu ma pot stapanii din cauza entuziasmului creat de ultimele evenimente care s-au pravalit peste mine; intai proiectul de revizuire a Constitutiei, apoi dl. Lazaroiu la guvern, apoi proiectul de debirocratizare a RO – 8 regiuni, apoi prietenul meu Bleen (sa nu ne uiti!) la guvern.

  Pai exact pentru asta am murit noi la revolutie.

  Citind articolul m-am simtit ca iepurasul care avea de toate, si tigari, si bricheta, si chibrit…dar n-avea sapca. Sau, daca vreti sa ma intelegeti, ca un castigator al unui concurs cu bere ce n-apuca sa-si savureze premiul din cauza vreunui oarecare nea, de pe strada, furacios de premii.

  Reply
 6. nedormitul

  nu de alta, dar asta este prima critică solid argumentată a pragului de 3%. şi, de fapt, nici nu e o critică în adevăratul sens al cuvîntului, ci un avertisment. unul FOARTE DE DREAPTA.

  Reply
 7. Dragos

  si mai on-topic:

  se da: cainele moare de drum lung

  se cere: care sunt principalele cauze de deces la prosti ?

  Reply
 8. Dragos

  tot on-topic: fetelor fetelor fetelor, nu umblati cu baieti ca ei este porci

  si vor doar sa-si bata joc de voi prin sex.

  Reply
 9. Dragos

  — Ce ai, draga mamei, ce-ţi este?!

  — Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!

  — Când şi cum?

  — Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?

  — Îl văd. Şi?

  — De s-a sui mâţa, are să-l trântească drept în capul copilului şi să mi-l omoare!

  — Vai de mine şi de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârşit mititelului zilele!

  (Despre prostia romaneasca, Drobul de sare – Ion Creanga)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *