Nou! Conturile secrete ale tinichigiului!

După cum poate își amintesc cititorii mai vechi de pe vremea când căutam apartament, am locuit mai bine de jumătate de an împreună cu domnul consilier. Așa că, dacă el se jenează, pot să ajut eu pe postacii care fac amor cu grija în ce privește declarația lui de avere și de interese: Nu are mașină, nu are apartament sau casă și am motive foarte serioase să bănuiesc că nu are nici conturi cu bani în ele. Are un PC antic care vara intră în grevă dacă e prea cald. Probabil cel mai de preț obiect în posesia lui e o canapea care e la mine, că acolo unde stă era mobilat și nu are loc. (Îți dau banii pe ea dacă îmi aranjezi o întâlnire cu Lăză)

Nu are mai nimic tocmai pentru că nu a manevrat cu dexteritate hidrantul, așa cum au făcut majoritatea celor care acum îl caută de interese și care, proști fiind, au impresia că universul întreg nu poate gândi altfel decât ei – numai la bani, adică. Nici nu vorbește despre lipsuri cu mândrie  precum comuniștii cu credite la bancă de la Critic Atac, pentru că are ceva ce ăia n-au: bun simț. Bleen e interesat de idei, nu de obiecte și mărci. Bănuiesc că asta prețuiește la el Lăzăroiu. Cu siguranță eu asta prețuiesc. Și, apropos, revoluționarii de la CrA: poți fi de dreapta și dacă nu ești bogat. Dreapta nu e despre bani ci despre ce e drept. Nu e singura eroare în care vă complaceți voluptos, facând flash-moburi prin lifturi și cabine de probă, în căutarea noului proletariat care să vă elibereze de dictatura lui Băsescu.

 

Facebook Comments

65 Comments Nou! Conturile secrete ale tinichigiului!

 1. Dragos

  Nu, dar imi dau cu presupusu': avand in vedere ca acel comentariu continea referiri la neamurile lui @licurg, cu accent pe linia materna, ce au votat cu supra-calificatul Iliescu, banuiesc ca distrugerea comentariului este o razbunare odioasa a faptului ca nu-l aveti pe Geoana la Cotroceni.

  Reply
 2. Dragos

  tot @licurg

  inaintea d.lui Lazaroiu, fotoliul de la Munca a fost ocupat de PSD-istul profesor doctor Alexandru Athanasiu.

  Iata exemplu de calificare:

  "Eu am facut cateva chefuri cu Atahanasiu. Este un bautor de forta.

  Face caz de cultura trantindu-ţi consideratii despre Elena, Paris, Menelaos, in momentele cele mai nepotrivite.

  Inainte de ultimul congres al PSDR (Cunescu), la care a fost ales presedinte, a facut un turneu electoral prin tara. Presedintele de la Botosani, vrand sa fie gazda buna, l-a intrebat pe Mitica Ifrim de la Deva cum sa-l primeasca

  -La noi, la Deva, dupa petrecere i-am trimis in camera o femeie. Am intrebat-o cum a fost. A avut pretentie la un sex oral. Nimic mai mult.

  La Botosani i s-a asigurat numai cheful. A cucerit admiratia presedintelui, bautor strasnic. Athanasiu l-a bagat sub masa.

  Dupa unirea cu PSD a sustinut pe listele pentru Parlament fosti colegi de partid contra cost.

  Cat a fost ministru al Invatamantului a dat un tun cu niste calculatoare.

  Baiat bun Athanasiu ăsta"

  Reply
 3. nedormitul

  treaba ta ca om de dreapta, e să stai pe margine, să zicem, pe un blog, şi să cîrteşti împotriva guvernului, fără să faci nimic. şi doamne fereşte să intri în aparatul de stat!! başca să încasezi şi un salariu pentru asta.

  în viziunea stîngii, omul de dreapta perfect este omul care nu face nimic. acum urmează să faci. de tine depinde dacă devii sau nu un duşman de clasă. şanse ai 😀

  Reply
 4. Bleen

  Şi chiar nu-mi ardea de sinecuri la ora asta, aveam suficientă treabă cu Madame Blogary (înfiinţarea asociaţiei, punerea ei pe picioare, extinderea activităţii dincolo de blog etc).

  Reply
 5. Bleen

  Iar treaba oamenilor de dreapta nu e să stea să plătească impozite şi să se uite cum stînga deţine statul, ci să pună mîna pe stat, să-l bage la apă şi să-l facă mic şi eficient. Cît mai mic cu putinţă, după umila-mi părere.

  Reply
 6. Bleen

  Iar treaba specialiştilor e să pună în aplicare deciziile ministrului, după ce aceste decizii sînt luate. Dar înainte de a lua aceste decizii ministrul are nevoie de informaţii şi de interpretarea informaţiilor. La asta ajută consilierii. Iar interpretarea se face în grilă doctrinară, politică. Un ministru poate veni şi spune: cum facem ca implicarea ministerului în viaţa cetăţenilor să crească şi poate veni un alt ministru şi poate pune problema altfel: cum facem să reducem implicarea ministerului în viaţa cetăţenilor pînă la strictul necesar? Sau: există un strict necesar şi acesta poate fi făcut doar de stat sau poate fi făcut de dacii liberi ca Hayek şi prietenii?

  Reply
 7. Bleen

  @licurg

  Treaba consilierului personal al ministrului e să-l consilieze pe ministru, să ţină legătura dintre ministru şi aparatul ministerului, să strîngă informaţii şi să-i prezinte sinteze, să facă evaluări, simulări şi să vină cu idei. Consilierii personali fac ce ar face ministrul dacă acesta ar avea timp, mai puţin luatul deciziilor şi funcţiile de reprezentare. Consilierii adună informaţii, ascultă, văd, gîndesc şi înţeleg pentru ministru. D-aia miniştrii în general, Lăzăroiu în special, aleg oameni de încredere şi inteligenţi.

  Ce nu poate face consilierul e să ia decizii şi să semneze (nu e funcţie de decizie). În rest face ce ar face şi ministrul dacă ar avea timp, dar n-are. Consilierii personali sînt dublurile, triplurile ministrului, care n-au însă capacitatea de decizie.

  Repet, poate înţelegi: funcţia de ministru este una politică şi asta face ministrul în minister: politică. Consilierii personali trebuie să fie oameni inteligenţi şi de încredere.

  Uite, hai să vedem ce înseamnă inteligent: vezi un mecanism iar specialiştii îţi explică cît de bine funcţionează mecanismul respectiv. O fac pe limba lor. În acelaşi timp încearcă să te convingă că mecanismul ar funcţiona perfect dacă le-ai pune o vorbă bună la "stăpînire" să le mai dea nişte bani, să investească în extinderea şi modernizarea mecanismului. Tu, inteligentul din poveste, întreabă: ok, văd că mecanismul funcţionează binişor spre bine şi nu mă îndoiesc că ar putea funcţiona perfect dacă vi s-ar mai da bani pentru el dar daţi-mi voie să vă întreb: la ce foloseşte mecanismul, care e finalitatea lui, de ce l-aţi făcut? În prima fază răspunsul e: pentru că am avut bani să-l facem. Ok, am înţeles. Dar la ce foloseşte? Ei bine, aici insiderii nu prea mai ştiu răspunsul. Nu ştiu la ce foloseşte mecanismul însă nici nu-şi imaginează viaţa fără el. Aici e diferenţa dintre inteligent şi prost: prostul se uită la cît de bine funcţionează mecanismul, inteligentul se uită la utilitata mecanismului.

  Reply
 8. nedormitul

  @licurg

  la un moment dat, se introdusese în institutele de cercetare obligativitatea programului de opt ore. atunci, grigore moisil a întrebat (citez din memorie): tovarăşi, dumneavoastră aveţi nevoie de capul meu sau de curul meu?

  Reply
 9. gupi

  @licurg, de curiozitate, de ce-l întrebi pe Bleen lucrurile astea şi nu cauţi informaţiile singur? Legile sunt publice, le găseşti pe cdep.ro!

  Reply
 10. licurg

  @bleen, de curioziate, ce face un consilier personal de ministru al muncii? exsita o fisa de post, un mod de evaluare? fiind platit din bani publici si nu din banii lui nedo sau ai lui lazaroiu, sunt curios care e programul de zi cu zi al unui consilier personal. de ce mai este nevoie de un consilier personal fara pic de experienta in domeniu (faptul ca stii cum se fura banii in dosarele de asistenta sociala nu cred ca e un avantaj, nu cred ca faci acolo si munca de procuror, pt asta cred ca exista curte de conturi)pe langa toata acea armata de zeci de direcori şi şefi de servicii, consilieri şi referenţi? , mersi anticipat pt raspuns.

  Reply
 11. licurg

  @nedo, de curiozitate, daca ti-ar fi fost (si) tie facuta propunerea, ai fi acceptat? apoi, inchidem spitale ca sa angajam mestecatori in cafeaua ministrului sau maseori de cefe obosite de atatea plecaciuni? cum raspunde lazaroiu pt decizia luata? daca bleen e un consilier naspa, lazaroiu da inapoi statului banii dat ca salariu, lumina si benzina consumata (eventual biletul de metrou, daca i se deconteaza transportul)? da pe naiba. ca raspunde cu functia ma lasa rece, nu ii sunt frate, prieten sau consilier personal sa ma intristeze asta.

  bleen, chestia cu banii a fost o exagerare din partea mea, dar, desi ma enerveaza multe dintre articolele tale, tot ma simt dezamagit ca unul care lovea in sistem, s-a dat cu el. deja mi se pare ca ai inceput, in loc de limba ascutita, sa mesteci rumegus.

  Reply
 12. Bleen

  Pe partea tehnocratică ministerul are cîteva sute de angajaţi. Ministrul are zeci de direcori şi şefi de servicii, consilieri şi referenţi de la care poate cere sfaturi şi informaţii pe tehnocraţie.

  Reply
 13. Bleen

  @licurg

  De ce nu poţi cere unui stat să se omoare de bună voie? Mă rog, omoare e mult spus, să se restrîngă.

  Cît despre calificare: am terminat administraţie publică, am lucrat în administraţia publică, în domeniul asistenţei sociale şi al asistenţei persoanelor cu handicap. Ştiu cum se fac dosarele, cum se dau banii, cum se mituiesc comisiile, cum se fură.

  Pe de altă parte, sînt consilier personal, nu înţeleg faza cu calificarea. Lăzăroiu m-a luat consilier tocmai pentru ce am scris pe blog şi am discutat tete-a-tete. Pentru ideile mele, pentru ceea ce cred şi ceea ce gîndesc. MInistrul nu e administrator, e om politic. Treaba lui e să fie om inteligent, să înţeleagă ce se întîmplă în domeniul respectiv, să înţeleagă care-s alternativele, argumentele pro şi contra într-un caz specific, să ia decizii politice. Tehnocraţii ştiu mecanismele, politicienii scopurile. Tehnocraţii ştiu drumul, politicianul ştie destinaţia. Treaba lui Lăzăroiu e să fie un ministru de dreapta într-un minister greu într-o perioadă extrem de grea.

  Reply
 14. nedormitul

  @licurg

  tu ai citit postarea? nu are cea mai mică calificare pentru ce? știi ce urmează să facă? ai citit postarea anterioară? asta e justificarea lui lăzăroiu, iar bleen a spus foarte clar – lăzăroiu răspunde cu funcţia pentru decizia luată.

  şi dacă l-a luat ca să îi mestece în cafea, foarte bine, discutăm despre competenţa mestecatului în cafea. dacă l-a luat să-l sfătuiască – dă afară 1000 de oameni din minerit astăzi sau restructurează itm-urile într-un an sau ştiu eu ce alt sfat îi dă, atunci putem discuta despre competenţă.

  nu, toată lumea discută despre bani înainte ca bleen însuşi să îşi afle fişa postului.

  Reply
 15. nedormitul

  mobgirl

  te superi ca văcarul pe sat. repet, bleen NU ESTE LA CALCULATOR. una. și a doua, încă nu și-a depus declarația de avere, dar o va depune. și oricine este interesat, INCLUSIV TU, poate accesa linkul pe care l-am dat mai sus, după ce își va depune acea declarație. și nu se pune problema că nu va depune acea declarație.

  ivan, sigur, are dreptate. toată lumea îl felicită pe bleen, dar nimeni nu e curios CE URMEAZĂ SĂ FACĂ EL ACOLO.

  cînd mă duc la doctor/mecanic/pantofar, tinichigiu, poftim, întîi îi spun ce problemă am și dacă poate să mi-o rezolve, de-abia apoi îl întreb cît costă.

  a avut cineva curiozitatea ce o să facă bleen acolo? nu. nici măcar cei "de dreapta". jenant!

  Reply
 16. licurg

  @ivan, nu imi place ideea ca cineva care sprijina in scris puterea, este apoi pus intr-un post si platit de acea putere. preferam sa cred ca bleen scria portocaliu (sau mai bine zis basescoliu) din credinta. nu mai cred. cred ca a facut-o din pur interes. daca bleen era de buna credinta, nu ar fi acceptat postul, stiind ca nu are nici cea mai mica calificare pt un astfel de post si ca ingroasa randul habarnistilor ce vor sa ne conduca. de alfel, postul in sine este ridicol. ca sa iti raspund in aceasi paleta, poate te ia bleen consilier personal de consilier personal si formati un pol de dreapta al consilierilor personali.

  un stat de dreapta nu se face cu oameni de dreapta salariati ai aceluiasi stat. nu poti cere statului sa se omoare de buna voie. un stat de dreapta se face atunci cand tot mai multi oameni de dreapta obliga politicienii sa ia masuri de dreapta. lucru pe care il spunea de altfel si bleen.

  Reply
 17. Mobgirl

  @ivan zubeldian

  Imagineaza-ti ca vorbele tale ar fi rostite de Adrian Nastase, Michi Spaga, Hrebenciuc, Mazare sau de oricine altcineva vrei tu. Cum ti s-ar parea sa auzi de la ei ca cine vrea sa stie salariul si beneficiile unui post guvernamental tradeaza faptul ca e hot, ca 'hotul vede hoti peste tot'?

  In al doilea rand, eu nu cred ca Bleen e prost, incompetent si pus pe furat.

  Am facut aceasta solicitare deoarece cred ca oamenii care ne reprezinta pe noi, astia de dreapta, ar trebui sa fie un model de conduita in fata celorlalti politicieni pe care ii dispretuim.

  Iar unul dintre putinele lucruri exemplare si transparente pe care poate sa le faca la 3 zile de la numirea in functie este chiar acesta: sa declare onest averea la intarea in functie si salariul si beneficiile postului.

  Iar acest lucru ar trebui sa fie cat se poate de normal si natural.

  Asta-i tot, ma duc la film. E ultima oara cand vorbesc despre subiectul asta.

  Am sa trag singura concluziile in functie de atitudinea pe care o va avea Bleen.

  Reply
  1. nedormitul

   mobgirl
   1. bleen nu este la calculator acum. poate, cu puțin noroc, vă sincronizați data viitoare.
   2. este obligat să își depună în termenul legal o declarație de avere și una de interese. dacă aveai minima curiozitate, te-ai fi uitat acolo. m-am uitat eu în locul tău și încă nu apare pe site. dar îți garantez eu că va apărea. asta e pagina http://www.mmuncii.ro/ro/660-view.html

   Reply
 18. Mobgirl

  Vad ca aici problema e tratata cu mistouri destepte si ironii necrutatoare ('prostii care il cauta de interese', 'sa fie dus direct in arestul dna' s.a.).

  Mie mi se pare ca o scurta informare privind averea, salariul pe care il va avea, alte beneficii care vin la pachet cu postul de consilier (masina cu sofer etc) reprezinta un gest minimal de transparenta si normalitate.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @mobgirl: mie mi se pare ca atenția care o dai tu si alții in primul rând banilor și intereselor nu e deloc normală. E mult mai normal să te intereseze în rimul rând ce va face acolo Bleen. Ar fi normal să ne dorim ca oamenii de calitate să fie bine plătiți și recompensați, nu să plecăm de la ideea că toți sunt proști, incompetenți și puși pe furat. Atenția excesivă acordată beneficiilor trădează de fapt cum gândesc cei care se exprimă pe tema asta. Pentru ei un post guvernamental e în primul rând o recompensă financiară și o sursă de îmbogățire.Vorba ceea, hoțul vede hoți peste tot, curvarul crede că toate femeile sunt curve. Există o lege, declarația de avere și interese va fi pe site, ar fi cazul să vă exprimați și pe alte teme.

   Reply
 19. licurg

  ete, acum va avea si masina, si apartament, si cont. bravo, statul de dreapta se face prin angajarea la stat a oamenilor de dreapta.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @licurg:1. un fragment care ți-a scăpat, poate: "așa cum au făcut majoritatea celor care acum îl caută de interese și care, proști fiind, au impresia că universul întreg nu poate gândi altfel decât ei – numai la bani, adică." 2. Să deduc că statul de dreapta se construiește cu consilieri de la CrAtac? (mă mir degeaba, asta e de fapt noua doctrină liberală) 3. Acum se lămurește foarte bine treaba cu "polemica" și "principiile". De fapt, o mulțime de aruncători cu rahat, tu included, după ce au pretins luni la rând că discută principii, se expun ca ceea ce sunt: niște țațe jegoase. Bagă mare! Cine știe, vine Crin la Muncă și-ți dă ție postul ăsta din care să te căpătuiești.

   Reply
 20. nicole

  Desi… stati putin… n-o vad pe oana Mizil sa le-aprinda tigarile cu vreascuri din Herastrau. Le-o fi ars pe toate in semineu, de saracie?

  Reply
 21. nicole

  Mai, stati putin, n-am vazut montajul de pe A3, dar alaturarea Niculescu-Mizil+Oana Dobre+Florian Bichir+ Ovidiu Tender mi se pare iconoclasta pentru starea societatii romanesti de astazi. Pur si simplu imi vine sa scriu iar "sapa, sapa, sapa, work, travaille." Ma scuzati ca insist si ca nu injur cu litere de-o schioapa. Work! (degete-n V)

  Reply
 22. Nelu

  @nedormitul:

  primul mesaj aprox.:…nu am mai intrat pe blogul acesta dezamagit de interviiul pe care l-ai luat candidatului Basescu cu intrebari crispate mult diferite de tonul obisnuit al postarilor de pe blog….consider ca nu a fost u interviu reusit pentru campania electorala a dl Basescu.

  Reply
 23. nedormitul

  @nelu

  domnul cojocariu nu mai răspunde de administrarea acestui blog. probabil, comentariul dumneavoastră a ajuns în eter, e pe buzele tuturor, ca "capra calcă piatra, piatra crapă-n patru" sau "m…ie domnule băsescu". nu, nici domnul băsescu nu administrează acest blog.

  Reply
 24. Nelu

  @Florin Cojocaru:La o ora dupa ce am comentat a fost sters comentariul meu? Nu era un comentariu entuziast dar nu avea nimic deplasat in el.

  Reply
 25. Ivan Zubeldian

  lol, e antologic clipul de pe Antena 3, din emisiunea lui Ciutacu: pe o treime de ecran psihoterapeutul Cătălin Voicu o convinge pe Udrea să iasă din closet și să admită că e țigancă, în timp ce pe două treimi de ecran e interviul pe care îl dă Băsescu lui Bleen, fără sonor. Luați de aici puțină protipendadă din înălțimile eterice pe unde zboară spiritul lui Ciutacu: http://sergheiniculescumizil.blogspot.com/2010/05… Să nu mai vorbim că stă e în continuare asistat social și plătește chirie subvenționată de primărie.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Aaa, și am o idee să faceți bani: ștergeți comentariile făcute de diverși la beție, contra cost. "Te simți ambarasat de ce ai scris az-noapte? No problem, 10 lei și rescriem istoria, îți ștergem comentariul!" Am calculat un potențial de 2-3000 de lei pe lună, ușor.

   Reply
 26. nicole

  Macar flash-moburi pe camp se pot face? cinci minute pauza, cinci minute rabotu. cu sapa la flash-mob, domnu' Ernu?

  Reply
 27. nicole

  sapa, sapa, sapa, sapa, sapa… … sapa…

  frate!

  ca murim, naibii, de foame cu atatea campuri de cernoziom!

  Reply
 28. nicole

  travaille, travaille, travaille.

  (…, …, …)

  ce prost suna in franceza.

  care stii spaniola, JAPONEZA, malgasa?

  Reply
 29. nicole

  Daca mai dati dislike-uri va bat cu mouse-ul! Dar cum e posibil? Fac acum un job nou si-o fisa a postului. Pe loc!

  Reply
 30. nicole

  @nedormitul

  june 10th, 2011 at 22:05

  Cred ca am trei joburi deja. sau mai multe. ca nici nu mai stiu dreaq pentru cati muncesc. uneori aproape ca visez sa fiu somer ca astia. …daca "somer" se cheama rentier… 🙂

  Reply
 31. nedormitul

  uite, putea să-i dea titlul ăsta lui tudor giurgiu. dacă a făcut cineva ceva semnificativ pentru cluj în ultimii 20 de ani, ăla e tudor giurgiu. un om care s-a luptat cu administraţia locală nu cum a făcut-o marga, ci onest, în interesul festivalului şi al oraşului.

  Reply
 32. Merechene

  nasol daca ai avere, nasol daca n-ai 🙂 . putea Mirel sa fie si Kevin Costner, tot asa reactionau scarbetele.

  Reply
 33. nedormitul

  ivan

  apostu e cîteodată prost. aşa ceva nu se face. adică partidul tău e la cuţite cu marga, şeful tău e într-un conflict cu andrei marga, apoi marga are nişte muşte urîte de tot pe căciulă, iar tu îi oferi titlul de cetăţean de onoare al oraşului?

  nu spun că nu poţi să nu îi oferi un asemenea titlu unui om care are alte vederi politice. dar nu i-l oferi unuia cu care ești la cuțite, unuia care ar apela la orice portiță legală ca să rămînă în fruntea bucatelor la ubb.

  și era 99% sigur că va refuza. sigur, motivațiile refuzului sînt ridicole, populiste, dar asta contează. un asemenea titlu i-l oferi unuia care merită și unuia care e foarte probabil că va accepta.

  Reply
 34. 1

  Bleen

  tocmai îţi spune Ciutaku nişte vorbe grele

  foarte grele

  de-abia le mestecă

  au o consistenţă tare ciudată

  şi sunt maro

  Reply
 35. Yeba

  ne fu ascunsa posesia unei pisici, dar suntem vigilenti. Pisica e bun foarte mobil, posesia valoreaza titlu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *