Ana are mere, bugetarul are lei

Am deschis bleen.ro în 6 august 2008. Am scris acolo pînă în ianuarie 2010, cînd am trecut pe Blogary. De 3 ani blogul este în adormire iar în acest an va ieși din online. Va fi înlocuit pe server de cincinnatus.ro, despre care vom vorbi la momentul potrivit.

Bleen.ro nu va ieși însă din online fără a face o retrospectivă înainte. 

articol din 5 octombrie 2008:

August 2008: Ana produce trei mere. Bugetarul are sase lei. Le cumpara, platind cate doi lei de fiecare mar.

Septembrie 2008: Emotionati, liberalii, social democratii si liberal democratii ii mai dau bugetarului inca trei lei. Analistul economic zice  ca mai bine aia trei lei erau investiti in productia de mere si astfel Ana ar fi putut produce patru mere sau chiar cinci. Insa PSD, PNL si PD-L il acuza de tradare, cinism si ura fata de oamenii simpli si amarati, din popor. Analistul mai incearca sa zica ceva dar vocea ii e acoperita de zbieretele isterice ale social si liberal democratilor si de hohotele de plans emotionat ale liberalilor. Sustinatorii celor trei partide isi fac calcule: cine va castiga, cine va pierde, cate voturi au mai ramas, cate mai trebuie etc

Noiembrie 2008: Ana produce tot trei mere. Bugetarul are noua lei. Le cumpara, platind cate trei lei pe fiecare mar. Zambeste tamp. E fericit ca acuma poate sa-si ia acelasi numar de mere dar cu bani mai multi. Social democratii, liberal democratii, liberalii si fanii lor sunt deasemenea fericiti. Au intrat in acelasi Parlament, dar cu de doua ori mai putine voturi decat data trecuta. La oferta.

Decembrie 2008: Ana produce doua mere. Banii cu care ar fi trebuit sa-l produca pe al treilea trebuie sa-i dea la buget, ca sa aiba bugetarul zece lei. Cu acestia bugetarul cumpara cele doua mere. In consecinta, bugetarul e din ce in ce mai fericit. Acum are zece lei iar doua mere de cinci lei sunt categoric mai delicioase decat cinci mere de doi lei. Ana isi baga picioarele, da faliment si se reprofileaza pe capsuni in Spania.

Facebook Comments

7 Comments Ana are mere, bugetarul are lei

  1. Yeba

   Gramofonu, Niște plagiatori. L-am citat de mult pe Bogdan Chireac aici, declarând calm și neintrigând pe nimeni din A3/RTV: „domnul Năstase este om cu stare, nu-i o problemă pentru el să plătească 750 000 de euro, problema este că a fost lipsit de libertate.”

   Reply
   1. Gramofonu

    Yeba Problema lui e alta: din cite am citit in articol, plata e in solidar. Adica executorul se duce la cine vrea si popreste ce vrea. E treaba „solidarilor” cum impart intre ei dupa.

    Reply
 1. Bleen

  off topic
  Udrea: ”Tăriceanu merită să conducă PNL.”
  Tăriceanu: ”Nu comentez. Băsescu făcea cu ochiul la Cotroceni, Udrea scotea trombonul. Acum văd că s-a încurcat în răspunsuri, n-o fi primit indicații de la Cotroceni și nu știe ce să zică. Am salvat PNL de Băsescu.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *