Bocitoarele lui SOV: Tănase, Dinescu şi jurnaliştii de hazna

Astăzi, când Sorin Ovidiu Vântu a ajuns să fie arestat preventiv în dosarul Nicolae Popa (prădător, alături de SOV, al banilor FNI – cu peste 300,000 de păgubiţi), o legiune de saltimbanci şi-au dat mâna pentru a deplânge “justiţia televizată”, soarta inculpatului aflat într-un picior, etc. Nimeni nu mai vorbeşte despre tunul FNI care a trimis în coşmar şi disperare sute de mii de familii în anul 2000; nimeni nu discută contribuţia lui SOV la falimentul multor firme private, la degradarea jurnalismului, la compromiterea imaginii comunităţii de afaceri, etc. În schimb toţi, mai toţi se înghesuie să-şi aducă obolul de compasiune în faţa unui fost colaborator al Securităţii şi a unui fost deţinut de drept comun, înainte de 1989.

Bardul scoptofiliei Adrian Păunescu, şantajistul ordinar Bogdan Chireac (reactivat sub chipul “morsei competente”), găunosul letal Cornel Nistorescu, junele schimonosit Adrian Ursu, eternul delirant Corneliu Vadim Tudor, profesoraşul Stelian Tănase şi alţi “deontologi” au pledat pentru clemenţă faţă de un om plasat în centrul unei reţele toxice. Păpuşi în mâinile unui animator malefic care, peste toate, putea controla psihicul unui candidat la funcţia de preşedinte al României: dl Mircea Geoană. Să ne imaginăm scenariul în care o gaşcă mafiotă ar fi ajuns, din decembrie 2009, să controleze cea mai înaltă poziţie din stat…

Am reţinut pe ecranul Realitatea TV chipul a doi măscărici crispaţi: Tănase şi Dinescu. Două feţe congestionate, doi robi ai derelicţiunii morale care deplângeau soarta justiţiei române. Mircea Dinescu, în bezmetica-i rătăcire arghirofilă, a ajuns să-l compare pe Vântu cu un binefăcător de talia lui Titu Maiorescu (lăsînd să se înţeleagă că el ar fi un Eminescu…). Acelaşi lamentabil personaj l-a comparat pe SOV cu un dizident din epoca Ceauşescu, vânat şi filat astăzi, chipurile, de structurile ”noii Securităţi”… O banală procedură a procuraturii e percepută drept încălcare a regulilor democratice. Neîncrederea se îndreaptă numai spre instituţiile statului, în timp ce inculpatul e bănuit de-o imaculată concepţie.

Priviri agitate şi neliniştite la televizor. Voci tremurînde în corul compasiunii faţă de marele binefăcător. Politicieni, ziarişti, oameni de afaceri căzuţi în genunchi şi dornici să recunoască “geniul financiar” al unui borfaş dovedit. Dacă SOV ar fi fost vreodată o somitate a investiţiilor speculative, de ce nu l-a invitat nimeni să dea interviuri pe Wall Street în compania lui Jim Rogers (pentru gustul celor de dreapta) sau George Soros (pentru cei de stânga)? Mitul inteligenţei supranaturale a lui SOV este, în realitate, o minciună consensuală.  Omul a făcut gafe elementare, după cum ne arată stenogramele discuţiilor sale cu infractorul Popa.

Dinu Patriciu a făcut turul televiziunilor pentru a-şi povesti trauma. Crisparea făţarnică a lui Emil Hurezeanu şi delirul fetelor de studio (Oana Stancu, Andreea Creţulescu & co.) au atins cote apoplectice la dispariţia “magnatului” SOV în spatele uşilor poliţiei. Corina Drăgotescu avea fiori de căţeluşă: cum să fie încătuşat, împreună cu acoliţii săi (Octavian Turcan & Alexandru Stoian), tocmai nababul care i-a aruncat elegant fărâmituri şi oscioare? Cristian Tudor Popescu evoca şi el calităţile literare ale verbului lui S.O. Vântu, dar nu sufla o vorbuliţă despre căderea ţeparului Nicolae Popa (născut în localitatea Ţepeşti, Vâlcea şi condamnat deja la 15 ani închisoare).

De acum? – s-au tot întrebat trepăduşii de curte ai lui Vântu (“un mare intelectual”, conform spuselor aceluiaşi jalnic poet de Cetate)? De ce n-a fost arestat SOV acum 10 ani sau poate acum zece ore şi trei sute cinci zeci şi trei de minute? Cum, s-au mai mirat invitaţii din platou, îndrăzneşte Traian Băsescu să orchestreze un asemenea concert al percheziţiilor (ca şi când preşedintele României controlează Interpolul)?… Cum s-a pretat un stat ca Indonezia să colaboreze cu justiţia română în acest caz? De ce legile de la Jakarta nu seamănă cu şmenurile dintr-un oraş nefericit ca Roman?

Deocamdată e jale, doliu, poate chiar melancolie. Riscul insolvenţei nu e deloc neglijabil. Nimeni n-a cerut încă opinia victimelor nedespăgubite ale fugarului Popa şi ale “prigonitului SOV” – practicanţi autohtoni ai kapitalismului de tip casino. Durerea e mare căci, toţi se întrebă, unde vor merge atunci când puţul cu bani murdari va seca? Pelerinajul la Sorin Vântu devine, începând cu astăzi, parte din mitologia aservirii voluntare. Sponsorizările şi comisioanele vor curge mai greu prin conturi. Dar nu şi săruturile. Se vor muta cu toţii la Antene? Va scrie Stelică Tănase la Tricolorul lui Vadim Tudor? Va lansa Mircea Dinescu un cenaclu poetic, alături de Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor? Ar fi o rocadă nimerită.

Iată spectrul neliniştilor nocturne pentru nişte oameni care, lipsiţi fiind de conştiinţă morală, au ajuns să-şi piardă solda şi, mai ales, mintea.

Mihail Neamţu (Antiteze)

Facebook Comments

217 Comments Bocitoarele lui SOV: Tănase, Dinescu şi jurnaliştii de hazna

 1. sorin51

  Dle Tanase, sunteti o mare,o foarte mare deziluzie pentru mine,si altii ca mine.Este ceva vreme de cand asteptam emisiunea "Tanase si Dinescu" cu cea mai mare nerabdare,imi cautam gandurile si judecatile ca sa le confrunt cu ale dv.Din pacate, de la o vreme, am cautat zadarnic,nu ma mai indentificam cu dv.E pacat ca asa o mare somitate ca dv sa-si vanda sufletul pe cativa arginti aruncati de un neica nimeni,un fost puscarias si actual mare tepar.Discutiile pe care le-ati avut cu Dinescu referitoare la cel ce va plateste au fost jenante,nu ati pus niciodata in discutie fondul problemei.V-ati erijat in apostolul dreptatii,a libertatilor individuale dobandite de noi cu atatea sacrificii la revolutie,ca sa aparati pe un infractor care a nenorocit aproape 200 de mii de oameni,jefuindu-i de economiile lor modeste.Credeam ca va delimitati de corul lingailor lui Vantu si ai lui Felix Motanul,ca v-eti avea o atitudine realista,dar m-am inselat.Prestatiile d-lui Dinescu sunt sub limita penibilui,si speram ca in calitate de prieten sa-l mai temperati,sa va aparati implicit imaginea dv, deteriorata grav de aparitia alaturi de cel ce a fost candva contestatarul comunismului,acum un lingau pe la curtile lui Patriciu,Vantu si Voiculescu.Va asigur:cand apareti pe la tv,indiferent unde, pun mana pe telecomanda si schimb canalul.Mi se face sacrba si greata!Regret,nu credeam ca am sa apuc si aceste zile.Fara lipsa de consideratie si niciun pic de respect, un fost mare admirator.Dumnezeu sa va lumineze mintile,deocamdata ratacite.

  Reply
 2. ElCucui

  zoso, e bine să se mai amuze, din când în când și 'cretinii care citesc Libertatea și votează', că altfel, de plictiseală, abandonează cititul și trec la televizor. Și votează!

  Reply
 3. jack spamtecătorul

  @Doru BARBU: posibilă varianta, dar, nici pe departe nu ar fi bomba de care spui, dată fiind legătura, din trecut, cu europa liberă. ar fi un secret al lui polichinelle. mai tari ar fi variantele din politică, în care, spre pildă, crin ar fi agent maltez (fără legătură cu şoimul), mirgeoană ar spiona pentru feroe islands, ori avideanu ar fi un trimis de taină al marelui hural popular.

  Reply
 4. zoso

  elcucui, ar putea fi amuzant la un spital de cretini, gen romania aia care citeste libertatea si voteaza. dar, daca ai iq mai mare decat al lui prisacariu, nu e.

  Reply
 5. Yeba

  Complet implauzibil n-ar fi, că Hurezeanu era agățabil, pornind de la preferințele private, momibil* pornind de la preocuparea pt traiul ”rafinat” si recomandabil, de la IQ.

  * = temptable

  Reply
 6. Doru BARBU

  @Dragos

  Depinde care e miza pariului! Nu? Care e miza unei (eventuale) deconspirari a lui HUREZEANU? Intr-o lume atat de fluida, in care paranoia e si simptom si ascutime a mintii, in care negrul e alb si albul nu e culoare ci e "nuanta"…care ar putea fi miza? Si cat de credibil e demersul? Cine e capabil ACUM sa imparta apele? Tot SIE? Ca presa…Ar "risca" o astfel de deconspirare? Jocul la cacialma nu mai e o noutate, nu? Cred ca "HUREZEANU=agent SIE" este bomba secolului XXI, cel putin in spatiul romanesc. Daca nu s-ar prelungi si in spatiul german…

  Ma contrazice cineva?

  Reply
 7. Dragos

  @Pareristul

  daca cineva, vreodata, pariaza ca Hurezeanu a fost agent DIE – pariati si dvs.

  daca cineva, vreodata, pariaza ca Hurezeanu este ofiter SIE

  – iarasi, pariati si dvs.

  daca cineva, vreodata, pariaza ca Hurezeanu este atat de lacom incat si-ar vinde-o si pe ma-sa – evident, pariati.

  Reply
 8. andrei p

  Mihail Neamtu: "interesant ca CTP si ucenicii lui o dau cotita…"

  Este asta spre deosebire de noi, "ucenicii" lui Basescu, care nu "cotim" orice-as fi?

  Reply
 9. campolungo

  Bine ca n-au apucat politistii sa traga in porumbeii voiajori, plecati deja in drum spre Djakarta cu certificatele de depozit in cioc. Cei albi daca ramaneau acass, arestarea s-ar fi transformat intr-un atentat la adresa pacii mondiale.

  Reply
 10. Pareristul

  Cum sa mai imparti apele in atmosfera asta de "ba pe-a ma-tii"? Cum sa nu te zburlesti de disperare cand un deont-olog de "calibrul" lui HUREZEANU a ajuns un jalnic slujbas in solda unui infractor de drept comun? Cum e posibil? Ce intrebare…inutila!

  Cum sa nu realizezi (dincolo de legitimiatea actiunilor Justitiei) schizofrenia evidenta? Adica…mass-media (in special cea televizata) organizeaza la detaliu circul…si tot mass-media (in frunte cu cea televizata) se plange de acest circ.

  Schizofrenie curata MADE IN ROMANIA!

  Deh, cand painea e tot mai putina…circul e tot mai mult! Trebuie compensata absenta painii cu prezenta circului. Mai trist e ca nici circul nu va mai fi, in curand, suficient…Pentru ca, totusi, painea e mai importanta…iar ea devine, pe zi ce trece, un obiect de lux! Intr-o tara membra UE!

  Bizar, nu?

  Acest episod de-a dreptul grotesc de justitie televizata risca sa compromita (mai e oare cazul?), pe termen lung, Justitia din Ro! Dupa ce s-a compromis ani de-a randul, penduland intre inactiune si exces de zel, incompetenta si actiuni partinitoare…tanti Justitia vrea sa-si repare onoarea de prostituata de Zimnicea pe care au inselat-o mai toti clientii! Ramane de vazut in ce masura se va metamorfoza (Justitia) din ceea ce a fost in ultimii 20 de ani in ceea ce ar trebui sa fie intr-un REAL stat de drept!

  Am rezerve serioase privind aceasta metamorfoza! Forme fara fond…nimic altceva!

  Tara feudala cu pretentii de democratie in devenire! Romania e o plutocratie in care plutocratii platesc circul si se confunda adesea cu clovnii pentru a disimula, vai, ca ei ar fi autorii psihodramei!

  Ce jalnic…

  Reply
 11. Nea

  Da Mariusică Oprea, istoricul politician, care la orice simpozion, fie el şi despre ostrogoţi, îl spurcă pe beţivan, ce-o face zilele astea, i-aţi auzit guriţa?

  Reply
 12. cornelius

  Cand au intrat mascatii in curte, i-au spus direct: "Ia de la Basescu" – si au tras. E simplu, l-au confundat cu labradorul ala de pe iutub.

  Reply
 13. underscore

  Treaba asta e distractiva. Cine merita premiul, procuratura sau ziaristii, care din ei au transscris convorbirile ?

  „Soluţia pe care o AM VIZAJEZ eu, prietene, este să nu-i mai dai nici 5 bani.”

  :)))))))))))))

  Deci…

  :))))))))))))

  Reply
 14. Yeba

  stelica, sopranul cioroianu si pirvulescu deplingind lipsa de cultura a protestului in tara asta, dupa ce (1) l-au rugat pe Vantu sa fie atent cine il apara ca poa sa-i faca deservicii si (2) l-au blamat pe Base ca s-a catarat la putere pe baza de televiziuni si ziaristi.

  nici nu stiti ce pierdeti!

  Reply
 15. Nea

  Bleen, ce zici tu aici: Ce legătură are SOV cu libertatea presei? Ce legătură are afacerea FNI-Popa-SOV cu presa şi cu libertatea presei. “Foarte multă lume spune că arestarea lui Vântu este şi o lovitură dată presei”

  Dar ce legătură are iRealitatea cu presa şi libertatea presei?

  Şi, în plus, SOV declară că nu mai are acţiuni la iRealitatea, le-o fi trecut pe mătuşa din dotare.

  Reply
 16. Andra

  🙂

  There's battle lines being drawn

  Nobody's right

  If everybody's wrong

  Young people speaking their minds

  Getting so much resistance

  from behind

  Paranoia strikes deep

  Into your life it will creep

  It starts when you're always afraid

  You step out of line,

  the man come

  and take you away

  http://www.youtube.com/watch?v=f5M_Ttstbgs

  Reply
 17. AccesDirect

  @Andra: enuntutile tale sunt atat de confuze si ambigue incat eu de multa vreme am renuntat sa incerc sa inteleg ce vrei sa spui.

  PNL, nucleu ideologic al antenelor, memoria luptelor? despre ce vorbim ?

  Daca existenta lui Basescu a creat aceste nenorociri putem da vina si pe Dumnezeu, ca l-a creat pe Satana. Asta e poezie de proasta calitate deja, scuza-ma.

  Reply
 18. Andra

  Aurelian

  daca nici eu n-am fost fututa de absolut toti politrucii si acuzata de absolut toate partizanatele "politice" din Romania, n-a mai fost nimeni. lasa ideea partizanatelor, si gandeste in fapte: Patriciu e in stand by sa faca o televiziune, that's a fact. daca patriciu-si face tv – cu sau fara Rtv mai degraba cu – atunci SOV "n-a pierdut" niciun razboi, si arestarea lui SOV nu mai are miza politica. use yr brain

  Reply
 19. Andra

  AD

  PNL se bazeaza electoral pe nucleul ideologic format de antene; Patriciu nu poate schimba nimic, pt. ca probabil, fara ideologia antenelor, PNL ar ramane fara identitate. Adevarul va ramane ce e, Rtv va ramane ce e, pt. ca sunt branduri create practic din "substanta" lui basescu. Ele trebuie sa pastreze "memoria" luptei lor … A "creat" si basescu ceva… niste nenorociri fara sfarsit 🙁

  Reply
 20. Florina

  Patriciu interzisese angajatilor Adevarul orice aparitie la tv-uri, in ideea ca, daca nu va prelua RTV, isi va deschide propria televiziune (media centerul este training) iar acestia vor trebui sa apara acolo. Interdictia se pare ca a fost ridicata in urma aparitiilor lui in cazul Vintu.

  Reply
 21. aurelian

  Andra:

  Ceea ce spui nu- si are locul. Practic validezi tot ceea ce spun spalatorii astia de hazna de la tv. Chiar nu intelegi ca asta nu este un dosar politic?! Ca Basescu nu are nimic de- a face, de pierdut sau de castigat???

  Reply
 22. AccesDirect

  Eu cred ca RTV va fi luata de Patriciu si manipularea va fi cu ceva mai nuantata. Probabil singurul beneficiu va fi ca vor disparea cativa bufoni de care toata lumea e excedata, gen Vadim, Ciuvica, Nistorescu si inca cativa.

  Nici Patriciu nu e mai inspirat cu alegerea sefilor media. Sassu si Imre sunt niste faliti ratati, recuperati conjunctural.

  Reply
 23. Andra

  Oricum, nicio televiziune noua de acelasi profil nu-si mai poate face culoar paralel pe langa RTv;

  e: Rtv-sau nimic, ori ceva MAI BUN

  Reply
 24. Andra

  Mircea Marian scrie in evz ca Patriciu asteapta sa cumpere Rtv;

  Daca patriciu pune mana pe Rtv, atunci SOV "n-a pierdut" niciun razboi, iar Basescu nu castiga nimic.

  si totul revine inapoi la step 1: nimeni nu poate inlocui deocamdata RTv cu o televiziune MAI BUNA

  Reply
 25. mece

  apropo de ce tot zic dictatorii despre audienţe:

  "Joi, ziua arestării lui SOV, în prime-time, Realitatea TV a avut un rating mediu de 3,2% (384.000 de telespectatori). În intervalul 17.45-19.00, când Pro TV era lider de piaţă cu dezvăluirile despre moartea Mădălinei Manole, înregistrând un rating mediu de 5,8% (696.000 de telespectatori), Realitatea TV aduna 2,1 % (252.000 de telespectatori).

  Seara dezbaterilor a adus 2,9% rating (350.000 telespectatori)."
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-se-vede-arest

  M.Manole învinge prin ko tehnic SOViluţia

  Reply
 26. Nea

  Mece, şi eu la fel, neuitându-mă la tv încep să am o imagine tot mai clară.

  Se pare că ăştia din UE şi SUA ne iubesc ca pe copii lor. Altfel, de ce ne-ar învăţa cu atâta insistenţă să ne ştergem la fund şi să ducem gunoiul la gunoi, în loc să-i dăm foc pe covor?

  Ba ne iartă şi când ne jucăm (prin intermediul preşedintelui senatului, Dl. Geoană & Co. cu repetentul clasei, Rusul).

  Vor să scoată oameni din noi, ce mai. Poate că vor şi reuşi.

  Reply
 27. Mycroft

  Stie cineva cum o cheama pe d-na/d-ra care tocmai a incheiat emisiunea la A3? Am ras cu lacrimi, as vrea s-o revad :))

  Reply
 28. nedormitul

  Pe lîngă tot spectacolul ăsta de doi bani cu focuri de armă şi arestări, sovarăşu ar fi trebuit să aibă măcar decenţa să fugă la Tîrgovişte, jud. Dîmboviţa, cu elicopterul realitatea.

  Reply
 29. mece

  Eu nu privesc la tv. Nu ştiu ce se întâmplă exact acolo şi trăiesc foarte bine şi fără. Mă tot gândesc însă la cele care se întâmplă de la începutul anului. Cred că ceea ce numim civilizaţia occidentală e ceva absolut extraordinar. Evoluţia naturală a României ar fi fost către o libertate part-time cu plonjeuri spectaculoase în incapacităţi de plată ale statului a la Argentina, dacă, din varii motive, aceşti oameni nu ar fi decis -indiferent de motive- să ne aducă în sistemul lor. Gândiţi-vă că vedem acum încăpăţânarea de ani de zile a UE + SUA de a ne forţa să punem pe roate şi nu pe butuci justiţia. Ce încăpăţânare uluitoare! Câtă rezistenţă la şmecheria neaoşă, la simulările noastre! Ce de răbdare! Câtă încredere să ne plătească, în timp ce atât de mulţi se prefăceau că muncesc! Şi dintr-odată, spre surpriza atâtora, în justiţie se pare că puţinii care munceau au reuşit să devină o masă critică. Ce ne-au mai făcut în tot timpul cât noi credeam că îi facem pe ei… Ce chestie!

  Reply
 30. Yeba

  Hai sa ne jucam ceva!

  Sa ghicim cit are fiecare comentator/stirist rata la banca, dupa disperare ponderata cu IQ prezumat, ca nu pot s-o compar pe Chireaca cu Melania.

  Melania cred ca are doua rate.

  Reply
 31. Merechene

  oricum, tot circul asta are si o parte buna: tot romanul o sa vada cine sunt dinescu, ctp, ursu, realitatea, antena et. al cu adevarat. so…happy, happy, joy, joy! 😀

  Reply
 32. Florina

  Am o scuză. Sunt răcită. 🙁 Şi e on topic,nu?

  Despre dialog,ce să zic? Inteligenţă, în acest caz, nu cred că poate fi. Mesaje? Nici. Aşa că nuş tiu ce o fi.

  Reply
 33. Nea

  Yeba, nu am văzut filmul, dar cred că mesajul codificat transmis este: După 75 de ani (sau poate 2075 de ani) în care România nu a avut o justiţie cu coloană vertebrală, putem să ne facem mendrele în linişte.

  Reply
 34. Yeba

  Sororitatea masochismului politic. Ce-ai cautat pe acolo, Florina?

  Am o nedumerire: se da in nestire dialogul ala intre Vintu si Popa, citit fals de doi reporteri, in nestire, in chip de filmulet!

  Li se pare inteligent, li se pare ca dovedeste nevinovatia lui Vintu, ce se intimpla?! Sau e un cod inclus in text si-l tot transmit, ca mesajele secrete la Mica Publicitate in filmele de razboi?

  Reply
 35. Nea

  Aaa, şi am uitat să vă spun:

  Am fost la mare săptămâna asta şi miercuri simţeam că o să se întâmple ceva. Urla vântu ceva de speriat pe plajă, nu s-a oprit până noaptea.

  Reply
 36. Nea

  Autoamăgirea e o reacţie normală, dar e 1% sinceră şi 99% de paradă.

  Înclin să cred că toţi trei aveau aura de personaje onorabile, dar aveau şi câte o hibă şantajabilă.

  Oricum, abia când vor decade până la nivelul lui Ciuvică vor avea cu adevărat priză la public. mai au puţin de mâncat.

  Reply
 37. AccesDirect

  @Nea:

  ma gandeam ca, totusi, pana acum si-au facut iluzii ca mai pastreaza o urma vaga de credibilitate in sinea lor, ca lupta lor e cat de cat corecta, legitima, sau nu stiu cum sa-i zic. Si ma gandeam strict la numele pomenite, care totusi, n-au istoricul lui Ciuvica sau Vadim. Toti trei au fost, in trecut, personaje cat de cat onorabile.

  Reply
 38. Nea

  Acces Direct, tu zici:

  De aseara niciuna din leprele smintite de argintii lui SOV, Dinescu, Stelica, Hurezeanu, et co. , nu-si mai face iluzii ca mai sunt si altceva decat argati la un stapan care-i tine in genunchi

  Dar nu ei şi-au făcut vreodată iluzii, ci boborul care votează cu entuziasm un Vadim sau Paunescu după ce s-au mânjit cu căcaţii lui Ceauşescu.

  Reply
 39. Nea

  Sunt mai tare decât Bleen, până acum nu m-am uitat la tv, dar dacă aş avea tv aici m-aş uita la Vadim, e irezistibil.

  Para, nu-mi mai face poftă, e post.

  Reply
 40. Turnofftheglory

  La naiba, nu au un rictus sa serveasca rahat in direct. La ce nivel de lipsa de respect personal trebuie sa ajungi sa nu ai nici o jena in a manca liguroaie unul dupa altul?

  Ati sesizat cat de prost e sunetul la SOV in trust? Astia au sunetisti part time.

  Reply
 41. Yeba

  TOG, tie ti se pare corect? Ca se dedulceste numai la sentimente, partea cu suferinta o evita, nu se uita la tv!

  Pai tu stii cit m-a enervat Chiciu (asta, chemat de ea): "Daca aveam o justiei europeana, ELEGANTA, nu facea perchezitie cinica la 6 dimineata."

  Ei, dar Ursu a anuntat ceva:

  ca se pregatesc, prin falsuri si montaje si trunchieri si ORICE MIJLOACE, niste "probe"- o fi vrut sa zica filmulete – din care sa rezulte influenta lui Vantu asupra trusturilor de presa !!! anume ca sa le decredibilizeze.

  Reply
 42. Yeba

  @Bleen, cred ca numai simpatizantii personali, particulari ai Lianei disting diferente față de zaicestile alelalte.

  Chestia cu "lucreaza unde lucreaza" mi se pare cam subtire, fiindca ma intreb de ce mai lucreaza acolo, parca ar fi Pristanda in slujba lui Tipatescu, cind ii spunea lui Nae Catavencu "…altele am eu la sufletul meu!"

  Reply
 43. Europa

  Vantu scapa pt ca intre rude, amanti si soti nu se aplica legea favorizarii infractorului:

  Popa: Hai mai iubi nu fi suparat…

  SOV: Mai iubi, sunt stresat, nu suparat..stii cati ma f… aici toata ziua..

  Popa: Ce-as vrea sa ma f.. si pe mine

  SOV: Mai tati nu e de gluma..

  Popa: Da' ma dar stii cat te iubesc, m-ai facut sa râd..

  SOV: Stiu ma tati, si eu te iubesc

  Popa: Pa

  SOV: Pa

  Popa: Pai n-ai inchis?

  SOV: Pai credeam ca ai inchis tu

  Popa: Hai, inchide tu primul

  SOV: inchide tu..

  Popa: Pupici

  SOV: Si mai pupici!

  Popa: Pa.

  SOV: Pa.

  Pai sa distrugi asemenea idila? E inuman!

  Reply
 44. aurelian

  de fapt e am o alta teorie si-l rog pe domnu' Tolontan sa o publice pe blog: aceasta lucratura e de fapt o masura anticriza sugerata de domnii vantu si patriciu in celebra emisiune din campanie. Am auzit ca ieri audienta a explodat deci si rate card-ul deci si veniturile deci presa a iesit din criza precum industria… ce vedem noi acum pe ecrane este productivitatea crescuta pe fondul stimulentelor acordate de neasteptatele incasari din ultimele ore.

  Acestea fiind intamplate, domnul Boc a primit un abonament cu intrari nelimitate la SPA, in str. Paris 32 iar domnului presedinte i s-a promis sprijinul total pentru obtinerea celui de-al treilea mandat la viitoarele alegeri.

  In urmatoarele zile, grupului R-C i se vor returna cele 64 de milioane de lei si, bineintele, niste scuze oficiale.

  Avand in vedere cele de mai sus, Guvernul si-a luat angajamentul de a angaja inca 100,000 de bugetari

  Reply
 45. aurelian

  si ma tem ca arestarea asa i-a prins inainte de inmanarea plicului lunar si, deci, inainte de scadenta ratei la banca… de unde furia afisata… acu' se lupta pentru recurs ca daca-l pierde apoi ii raporteaza astia la biroul de credit….

  Reply
 46. aurelian

  Presa fiind aia enumerati de cineva mai sus? atunci da, este o lovitura. Din puscarie nu poate distribui plicuri cu bani…

  Reply
 47. Bleen

  M-aţi făcut să intru pe RTV online.

  :))))))))))))))

  Titlu: Percheziţie cu focuri de armă şi imagini cu Băsescu vorbind despre libertatea presei.

  Ce legătură are SOV cu libertatea presei? Ce legătură are afacerea FNI-Popa-SOV cu presa şi cu libertatea presei. "Foarte multă lume spune că arestarea lui Vântu este şi o lovitură dată presei"

  Reply
 48. aurelian

  ma scuzati dar deja ma doare capul deci am sa-i scriu domnului Vantu (cu care urmeaza sa ma imprietenesc imediat pe facebook) sa-mi trimita niste bani de aspirine (vreo patrujdemii)…

  Reply
 49. mac gregor

  "impuscat" nu inseamna "omorat".

  Inca o manipulare deontologica – politistii l-au "impuscat" cu un glont de cauciuc ca sa-l imobilizeze, dar animalul e VIU si sanatos.

  Reply
 50. Futuyama

  Bleen

  "Nu m-am uitat la TV (nu mă mai uit de vreo doi ani) însă am înţeles că Liana e singurul jurnalist care încă îşi ţine coloana dreaptă. Şi nu e uşor, atunci cînd lucrează unde lucrează".

  Da, Liana deplânge soarta câinelui bătrân, orb şi bolnav împuşcat de cruzii anchetatori.

  Reply
 51. Bleen

  @Florine, nu te mai întoarce din vest. Rămîi acolo şi deschide o revistă: Universul Românesc, revista Uniunii de Luptă împotriva Dictaturii.

  Se duse dracu' libertatea presei. Eu cu Nedo fugim în munţi, acu', că Larry Flint fu găjbit. Luptăm de-acolo. Sper că mai au Ursu şi CTP coliba aia ascunsă în codru de pe timpul cînd luptau cu Regimul lui Năstase.

  Reply
 52. Europa

  Ce este mai trist…

  Ca justitia nu ia nicio pozitie. Tace ca purcelusu-n papusoi.

  Cand Basescu le ma tragea cate una si afirma ca justitia e cam inceata sau ca nu-si face treaba, o saptamana era plin TV-ul de Barbulescu, Pivniceru, Costiniu sa ii dea replica marinarului.

  Acum, in cazul Vantu, cand toti demagogii acuza justitia ca este corupta si subordonata 100% lui Basescu, n-am vazut niciun purtator de cuvant al magistratilor care sa ia macar o pozitie fata de aceste acuzatii.

  Ca si cum nu-i deranjeaza deloc mocirla in care sunt bagati magistratii. Sau n-o fi avand voie…

  Reply
 53. ciuciu

  M-am uitat aseara la B1 si iR Tv. Mi-a placut Moraru cand s-a autocenzurat citind in stenograme despre fata lui Popa. Super interesanta discutia cu sotia acestuia. Apoi Paunescu pe iR – un porq_pupicurist- lingea la Wind de n'avea aer. Diseara vreau popcorn si TV pentru ca m-am lasat de paine.

  Reply
 54. Florina

  Europa

  Dar o fac cu convingere. 🙂

  S-au intrebat inclusiv daca ceva mai proaspat 🙂 nu s-a gasit pentru a-l aresta pe Vintu?

  In logica lor, arestarea preventiva s-ar justifica numai in situatiile precum cele din Minority Report.

  Reply
 55. Europa

  @ Florina

  Fac si ei pe prostii. (cu toate ca la unii nu poti fii sigur daca doar se fac)

  Arestarea preventiva n-are nimic de-a face cu fapta deja comisa ci doar cu desfasurarea procesului.

  Arestarea preventiva are legatura doar cu impiedicarea inculpatului de a-si continua infractiunea sau de a se sustrage justitiei sau de a influenta mersul procesului.

  Reply
 56. para

  Da.

  Liana a fost OK.

  Culmea e că părea, faţă de restul jurnaliştilor, o acritură care nu înţelege ce se întâmplă de fapt, un om fără inimă.

  @ Daniel

  "Tinerii din justiţie, poliţie şi servicii au prins gustul sîngelui şi a început să le placă să-şi facă meseria (nu s-o mimeze în genunchi, luînd-o pe la spate, ca înaintaşii lor). Neavînd exerciţiu (nu poţi căpăta experienţă în lupta împotriva marilor corupţi arestînd naşi de pe curse de navetişti) au mai dat-o şi în bară (să nu uităm că şi legislaţia e făcută ptr mafioţi şi prevede portiţele necesare). Însă încep să înveţe. Să nu uităm că pînă în 2005 nu am avut justiţie absolut deloc. Mai e mult pînă departe însă lucrurile au evoluat bine, în condiţiile în care o mare parte a sistemului politic şi a greilor din sistem (CSM, AMR, etc) se opun nu reformei justiţiei ci justiţiei în sine."

  Dictatorul

  Reply
 57. Bleen

  Nu m-am uitat la TV (nu mă mai uit de vreo doi ani) însă am înţeles că Liana e singurul jurnalist care încă îşi ţine coloana dreaptă. Şi nu e uşor, atunci cînd lucrează unde lucrează.

  Reply
 58. Daniel

  Ştiţi ce e ironic.

  Demersurile justiţiei româneşti sunt foarte previzibile.

  Mă aştept, şi prevăd cu o mare probabilitate, în eventualitatea unei guvernări majoritare PSD, ca actualul preşedinte să fie urmărit în justiţie. A ..pentru ce..fapte incriminate de lege, aa cu fost comise, evident.Iar în România, dispare puterea, dispare protecţia în faţa legii şi a poliţelor politice. That is clear.

  De unde toate acţiunile astea gen pâine şi circ, care sincer în afară că fac deliciul jurnaliştilor şi a taberelor politice, schimbări reale în societate nu se produc. Ca dovadă rezultatele. Condamnări 0.

  Şi ce e mai trist, timingul justiţiei. Nu e corelat cu faptele care se reproşează , acuzaţiile apar nşpe ani mai târziu, în contexte dubioase politice. Ar putea fi explicată întârzierea cu argumente raţionale de genul, constituirea dosarului, culegerea de probe. Doar parţial.

  Reply
 59. Florina

  De aseara, de la Ciutacu, s-a preluat o intrebare si este propagata de diversi, mai nou Chirieac.

  Intrebarea este: cum poate sa existe arestare preventiva pentru o fapta retroactiva?

  😆

  Reply
 60. Europa

  @ Dle Mihail Neamtu

  Sa nu omitem cel mai important lucru.

  Chiar daca (subliniez DACA) Vantu va face 1-2 sau 3 ani de puscarie, cand va iesi de-acolo tot miliardar va fi.

  Iar in acel moment, toti trepadusii amintiti de dvs in articol ii vor pune sub nas casetele video cu inregistrarile de-acum ca sa-i arate cat de devotati i-au fost, cu cata ardoare l-au aparat, pana la ultima suflare.

  Iar aceste servicii vor fi bineinteles rasplatite din plin, indiferent ca Vantu se va apuca de afaceri cu diamante, cu petrol sau continua cu mass-media.

  Pe de alta parte, televiziunea lui Vantu oricum e falimentara si, ca atare, la ora actuala s-a transformat int-un adevarat "targ de fete" (si baieti bineinteles)

  Targ prin care Voiculescu si Patriciu se plimba boiereste si le cauta la dinti pe viitoarele gloabe, numai bune de pus in jug pe mosiile lor, pe perioada urmatoare.

  Sa nu uitam ca Voiculescu si Patriciu sunt constienti ca maine, peste o luna sau peste un an, fiecare din ei poate ajunge in locul lui Vantu.

  Or in aceasta situatie e bine sa ai zavozii bine hraniti si mereu pe aproape….

  Reply
 61. GoPo

  Frumos text, pasional, dar puncteaza bine. Ma miram cum de Răzvan Dumitrescu a plecat de la realitatea, dar cred ca e un GUZGAN experimentat. A stiut ca se scufunda corabia.

  Reply
 62. Riddick

  Remorele se zbat la TV

  Gica Pescarul : Stiti ca exista niste pesti numiti remora care traiesc lipiti pe gusa rechinilor avand o ventuza dorsala.Acesti pesti profita de gazda lor care le plimba pe gratis, le apara indirect si remorele mai maninca firimituri si de la masa gazdei.Am pescuit odata un rechin .Cand l-am tras in barca o remora ramasese lipita de rechin si a sfarsit si ea odata cu rechinul.Celelalte si-au dat drumul si au inceput o zbatere in apa in locul unde iesise rechinul din apa.Il cautau disperati.Erau jalnici .

  Asta vedem si acum. Rechinul a fost capturat .Remorele sunt disperate si se agita pe la posturile TV .Le este foame .

  Reply
 63. AccesDirect

  Nu toti sindicalistii il iubeste pe SOV 🙂

  Bogdan Hossu: Vintu voia sa adune liderii sindicali in ceva gen CA Realitatea si sa puna mana pe patrimoniu. (Hotnews)

  Reply
 64. Florina

  Mihail Neamtu

  Par ca se reorienteaza. Sau incearca sa dea aparenta de neutralitate nestiind, acum, cum o sa bata vintu'.

  Am avut curiozitatea si rabdarea sa citesc comentarii la articole, inclusiv pe VP. Le sunt defavorabile in proportie de 99%. Nu mai conteaza orientarea politica. Am citit lucruri de genul "nu-l pot suferi pe Basescu, dar sa aparati asa un infractor este inacceptabil".

  Reply
 65. morris

  Sorry ca nu te-am felicitat ieri; am fost la peste. Tine-o tot asa, cate un mogul mafiot de aniversare. P.S. pt craciun, revelion, mai primesti ceva cadou? patrici…voiculici…

  Reply
 66. morris

  Stiti cine o sa-si aminteasca cu precizie de ziua de ieri, de arestarea vantului, peste multi ani de zile? Bleen! Pt ca a fost ziua lui. Va dati seama ca o sa spuna la nepoti: eee…dragii mosului, azi fac 70 iar Vantu e la parnaie de 30 de ani!

  Reply
 67. morris

  Observatie: Nimeni din PDL sau dusmani oficiali ai lui SOV (daca exista), nu au iesit PUBLIC sa sprijine afirmatiile anterioare ale presedintelui la adresa SOV-ului.

  Reply
 68. mitica

  Cel mai mult ma amuza cum se strofoaca ca-i "dictatura", ca e "pumn in gura presei", "atentat la libertatea de exprimare"!!!De parca n-ar vorbi fiecare cit si cum ii duce mintea.Si vad ca intrebarea(nerostita) care-i macina e "cine urmeaza?".Se vad morcovii!

  Reply
 69. picus

  @Florina,Yeba, Dragos

  mersi; uitasem de streaming

  e delir, pur si simplu!

  NKVD,dictatura,gravissim,tacerea pdl=dovada clara si concreta ca arestarea s-a facut la comanda(maestrul Chriac),foarte, foarte grav, este extrem de grav…

  daca telespectatorii nostri mai au vreo indoiala ca Basescu e in spatele arestarii, iata dovada: ieri a crescut semnificativ ratingul RTV!

  ah, ies si bugetairi in strada

  Apocalypse now!

  Reply
 70. AccesDirect

  Dau "Nota Zero la purtare" Revistei 22, care se complace in tacere si sclifoseli lipsite de orice relevanta la ora asta pentru opinia publica.

  Unde sunt vajnicii si vocalii aparatori ai statului de drept, ai democratiei si bla-bla-urilor europenizante?

  Reply
 71. para

  @AD

  Asta au făcut tot timpul. Acum se vede clar, pentru că au de spălat o imagine mult prea murdară.

  Speranţa mea e în cei câţiva jurnalişti care mai au conştiinţă. şi în blogării profesionişti, ca Teofil, şi Bleen, şi alţii.

  Reply
 72. para

  @Florina

  da.

  Mi se pare hilar cum spune Badea să ne uităm în dex, şi nu în codul de procedură penală. Şi apoi ne face proşti, la sfârşit.

  Mă amuză cum pocneşte din degeţele, cum face ca toţi apucaţii.

  Reply
 73. Dragos

  picus,

  In Evangheliile dupa A3-RTV, Băsescu din Pont sau Ponțiu Băsescu îl osândește pe Sorin Ovidiu Vântu să fie răstignit.

  Reply
 74. Florina

  Banii erau trimisi ca sa-si cumpere si el o aspirina sau ce-o mai avut nevoie, zice Paula Iacob.

  Nu mai e deloc de ris. Asta este presa care se pretinde independenta, asta este presa care se autovictimizeaza ca fiind supusa cenzurii. Iar acesta, Vintu, este unul dintre mogulii despre care Ponta spunea, ca pe vremea lui Geoana, infuentau 100% deciziile PSD.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_

  Reply
 75. Yeba

  @picus, e indescriptibil, incearca http://www.realitatea.net, sunt si inregistrari delicioase. Acum, in clipa asta, ii preocupa coincidentele, daca, de exemplu, nu e o coincidenta ca au dat filmuletul si fix a doua zi l-au arestat pe Popa. Elvis Saftoiu e fascinat de calitatea jurnalistilor R, care stiu sa puna intrebari fara sa orienteze raspunsul etc.

  Monica Tatoiu a calculat cu chiar neuronul ei si a ajuns la concluzia ca 29 de zile expira odata cu depunerea motiunii si, desi nu poate desicuta semnificatia, nu poate fi o coincidenta.

  Nu gasesc unde a vorbit CTP, ieri, dar la care Jurnal?

  Reply
 76. picus

  am banuiala ca cei care aveti televizor traiti acum niste delicii teribile uitindu-va la iRTV si Antene. Imaginile si comentariile trebuie sa fie de un burlesc nemaipomenit. Impartasiti-ne si noua!

  Reply
 77. aurelian

  @Para: Neamtu vorbeste la fel de bine pe cat scrie… la primul ceai ai plecat prea repede sa mai prinzi conversatia de la tigara de dupa…

  Reply
 78. Nea

  Am şi eu o întrebare prostească:

  Poetul Vadinescu a deţinut (sau deţine încă cu dinţii) o funcţie importantă în conducerea CNSAS.

  Ce poziţie a avut faţă de dosarul de informator al lui Vântu?

  Reply
 79. Andra

  yodda

  da, asta-i unul din asasinatele de notorietate din justitia romana dupa 2005 (pana atunci nu s-a auzit de asa ceva)

  mai este un asasinat din 2007 cred, de la Jilava sau in arestul politiei buc. un martor important in procesul Tariceanu-Portile de fier, arestat de procurori pt. a fi protejat de fapt, a fost asasinat in inchisoare cu o injectie letala, chiar inainte de a depune marturie. E posibil sa ma-nsel asupra unor amanunte, dar faptele sunt reale. Articolul a aparut in "Atac", dar ziarul a disparut cu totul

  Reply
 80. Bleen

  SOV nu mai avea nicio frică fiindcă era sigur că va cîştiga Geoană. Toţi erau siguri că va cîştiga Geoană (între cele două tururi Geoană avea 10 procente în faţa lui Băsescu, pînă după faza cu filmuleţul, vizita la SOV şi confruntarea finală).

  Reply
 81. gradinarulcarpatilor

  A fost arestat de cei nemultumiti de jocul facut in decembrie . E o dovada ca cei invinsi atunci si-au refacut randurile .Dovada : Vantu nu avea nicio frica de cei care-l supravegheau , pentru ca nu poate fi acuzat de naivitate . Vorbea la telefon cu siguranta celui care-si stia rostul trecut si viitor …Se pare ca altcineva face jocurile , nu prietenul …din decembrie …

  Reply
 82. para

  Am uitat.

  Îl citisem pe Neamţu la el acasă, foarte fain scrie, poate şi fără prea multe neologisme, observ.

  @bleen

  A fost şou la televizor; cei care mai aveau dubii despre imparţialitatea jurnaliştilor s-au dumirit, sper.

  Voxpublica a scăpat, a tăcut până acum. Rămâne filozoafă.

  Reply
 83. Bleen

  În spam erau cîteva mesaje de-ale voastre (cu link-uri sau scrise cu majuscule etc) iar la moderare Yodda (i-am dat drumul) şi un sonat care a descoperit o conspiraţie şi vrea să salveze lumea. L-am băgat în spam, la duşuri scoţiene.

  Reply
 84. morris

  O dorinta: rog dictatorii nostri de serviciu, sa deschida poarta spamului, postacilor ce critica arestarea. Sa ne amuzam. Pls!

  Reply
 85. morris

  Stiti ce-i misto? O sa-i vada toata lumea pe cei din lista lui Futuyama cat de lingai sunt, cu ce argumente il vor apara pe SOV.

  Reply
 86. Futuyama

  Justiţie la televizor.

  Judecători: CTP, Hurezeanu, Nistorescu, Roşca Stănescu, Ursu, Stancu, Dinescu, Tănase, Vâlcu, Buşcu, Mitchievici, Pavelescu, Creţulescu, Păunescu, Bolcaş, Diaconescu, Patriciu, Ciutacu, Badea, Gâdea, Ciuvică, Guşă, Pielea Pulii…

  Reply
 87. AccesDirect

  Goebbels putea lua lectii de propaganda de la scursurile astea.

  De aseara niciuna din leprele smintite de argintii lui SOV, Dinescu, Stelica, Hurezeanu, et co. , nu-si mai face iluzii ca mai sunt si altceva decat argati la un stapan care-i tine in genunchi. 🙂

  Reply
 88. Futuyama

  S.O. VÂNTU: Iubita mea, lasă-mă în pace cu ce crezi tu că … nu trebuie menţionat nimic în seara asta sau mâine seară, trebuie să ne vedem de treabă, duminică să mergem la vot, să ne exprimăm opţiunea, bagă-i în p… mă-sii. De luni încolo să vezi că toată lumea se pupă pe gingii cu toată lumea.

  gingiile lui Băse nu s-au văzut decât 4 minute:

  http://bleen.ro/2009/12/04/a-bagat-coltii-si-4-mi

  Reply
 89. Andra

  Imi doresc enorm sa reuseasca, dar nu-ndraznesc sa cred ca va reusi. Basescu si PDL pot sa castige sau sa piarda totul pe cartea asta, si cu ei tot ce-a mai insemnat "normalitate" in ultimii ani pt. romani

  bun.

  Si mai e un pericol: acela ca romanii sunt dependenti de acest tip de televiziune agresiva si emotionala (PSD a avut dreptate, "emotiile" se transmit fara bariere pt. ca n-au nevoie de argumente).

  Cu Vantu in puscarie – hopefully – va fi capabil PDL sa puna alt-ceva in locul RTv ? De acelasi calibru si intensitate a emotiilor ? O s-ajungem sa regretam Rtv, asa cum il regretam pe Ceausescu, cu complexul victimei careia-i lipseste teroristul?

  just asking.

  Reply
 90. fritzromanul

  Eu nu cred ca exista constiinta morala , fie doar si pentru ca morala se cladeste pe o constiinta , intr-un moment al dezvoltarii ei ,si reprezinta doar o parte a ei . Iar morala e un ansamblu de norme comportamentale, determinat istoric , de o mare diversitate geografica .Constiinta si mintea pot fi considerate sinonime , lipsa constiintei nu mai are nevoie ne pierderea mintii. Despre solda …daca solda nu e nimic nu e …Constiinta si solda nu pot fi separate , nu exista una fara alta …

  Reply
 91. Turnofftheglory

  Sa vina si Hayssam va rog pentru ca circul sa fie complet. Cine stie ceva despre ce spune Andronic pe blog? SOV se juca si cu asasinatele la comanda? Sunt sceptic, dar daca chetia aia cu Harnagea e adevarata, sa il prinzi e necesar.

  Reply
 92. picus

  Excelent text.

  Popa a inceput sa-i popeasca pe citiva. Mai sunt inca multi, dar spectacolul merita deja toti banii. Haznaua romaneasca iese acum la lumina isteric in toata splendoarea ei.

  Reply
 93. Pingback: Martiriul lui Nus in plina dictatura basesciana | Turnofftheglory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *