Tapalagă despre mineriada mediatică

Adevărul e că metodele s-au mai cizelat din 1999 pînă acum. Dacă acum 11 ani minerii încercau să ia cu asalt Bucureştiul pentru a-l salva de justiţie pe Miron Cozma, astăzi, în 2010, o armată de jurnalişti şi politicieni (nu generalizez – îi ştiţi voi p-ăia cu lămpaş) s-a mobilizat pentru a împiedica justiţia să-l tragă la răspundere pe SOV. În doar 9 minute, Tapalagă spune cam tot ce e de spus în cazul ăsta fără să-şi smulgă părul din cap, fără să arate, urlînd la cameră, radiografia lăbuţei cîinelui, fără să recite nimic din Fleurs du Mall Vitan de Sorin Ovidiu Vântu.

Înregistrarea intervenţiei lui Tapalagă la TVR (ăştia de la TVR n-au embed că-s de stat)

PS. Vorbeam cu Florin pe mess şi ne miram de prostia ălora de la Realitatea TV şi a tuturor celor care îl apără isterizaţi pe SOV. Sînt neconvingători, ridicoli, aberanţi. Însă eu nu cred că pe ei îi interesează să convingă opinia publică, cititorii şi telespectatorii, de nedreptatea făcută lui Vântu. Cred că fac ce au făcut şi SOV şi Patriciu în campania pentru prezidenţialele din 2009: trafic de influenţă prin mass-media. Numai că de data asta lingăii fac trafic de influenţă pe lîngă SOV. Ei sînt convinşi (sau cel puţin se autoconving) că SOV va scăpa şi aşteaptă recompensa de după. Or, recompensa va fi direct proporţională cu spumele şi limbile lor. Speranţa lor e suspendarea lui Băsescu. Fiindcă ştiu că doar aşa pot îmblînzi justiţia. Sau cel puţin asta cred ei. Mă rog, aici e mai mult de discutat, personal cred că tinerii din justiţie, poliţie şi servicii, odată ce au simţit gustul sîngelui, sînt ceva mai greu de pus cu botul pe labe.

PS2. Şi încă ceva. Chiar dacă nu au apărut condamnările marilor mafioţi, încet, încet, reţelele mafiote (economico-politico-mediatice) intră în adormire sau chiar se dezintegrează. Năstase s-a calmat, Voicu la fel (aici Tapalagă a observat bine că de cînd a picat reţeaua Voicu, în justiţie lucrurile au devenit ceva mai complicate pentru mafioţi), SOV nu se simte prea bine, nici Becali, Dan Diaconescu, Costiniu, Popoviciu, Căşuneanu etc. Sînt vocali, au armate de avocaţi eficienţi însă reţelele din care fac parte sau pe care le conduc şi-au restrîns activitatea sau au intrat în şomaj tehnic. Şi aici e marele merit al justiţiei televizate (săracii, unde dau şi unde crapă): justiţia, cu ajutorul media, începe să sperie. Iar asta contează cel mai mult, mai mult chiar decît condamnările la foc automat (pe termen lung, însă, e nevoie şi de rezultate palpabile, şi de condamnări definitive în justiţie).

Facebook Comments

166 Comments Tapalagă despre mineriada mediatică

  1. Pingback: veve, pe un blog colectiv « Axum

  2. Andra

    veve

    Mesajul tau de mai sus e foarte interesant. Pacat ca n-ai primit raspuns la el.

    Am un blog foarte vechi: “Despre nevoia unei televiziuni Alternative”.

    Pe el am strans mesaje scrise de altii – nu de mine – despre televiziunile din Romania, asa cum sunt ele acum, si despre manipularea media.

    Pot sa te rog sa-mi dai permisiunea sa pun si mesajul tau?

    Daca vrei sa vezi blogul poti sa faci click pe numele meu

    Reply
  3. veve

    @Florin

    🙂

    Eu nu stiu exact care este esenta disputei pe care o aveti cu Andra pe tema televiziunilor, pentru ca nu am urmarit toate discutiile. Eu o sustin pe Andra in convingerea ei ca televiziunile sunt astazi o putere suprema in Romania.

    Cu tot respectul pe care ti-l port :-), trebuie sa-ti spun ca raspunsul tau ma dezamageste.

    Aproape ca nu ma intereseaza daca cei care sunt captivii acestor televiziuni le urasc sau nu, atat timp cat le imbratiseaza ideile si vorbesc cu vorbele lor (cu convingere). Apoi, ce ma dezamageste de fapt este ca ai un punct de vedere, as spune militant, pentru ca privesti totul doar din punctul de vedere al sustinatorului unui politician. Daca inteleg bine ideea ta, televiziunile de fapt lucreaza pentru Base, adica se saboteaza singure si in final iese tot Base. Si? Cum ramane cu discernamantul distrus al unui popor? Cum ramane cu imaginea celor care indraznind sa-l sustina pe Basescu au fost fie demonizati (Patapievici) fie caricaturizati (Toader Paleologu, TRU, Avramescu etc). Cum ramane cu pierduta decenta a adresarii publice? Eu inteleg ca in general televiziunile nu ridica nivelul de decenta, de discernamant si de cultura al societatii dar la noi ele nu doar ca il coboara dar reprezinta un atac la decenta, discernamantul si cultura romanilor. Si nu stiu cum e cu adevarat cu audientele alea dar 90% dintre oamenii pe care-i intalnesc au mintile bobinate de RTV si de Antene. Eu nici macar nu mai indraznesc sa nu rad cand la serviciu se mai spune una tare pe care a zis-o Badea (sau Gadea etc) despre Boc, Basescu etc. Acelasi lucru mi-l spun si parintii mei (cu diferenta ca ei inca isi mai permit sa se certe cu lumea) si toti prietenii. Ce sa mai zic de faptul ca si unii dintre cei care au fost cu Base pana la alegeri si s-au certat cu toata lumea pentru el acum, dezamagiti fiind de ce s-a intamplat in mandatul asta au inceput sa vorbeasca ca la Realitatea? Unde sunt cei care nu sunt influentati de televiziuni? In afara de o mana de oameni care scriu aici si pe alte forumuri, eu nu mai stiu prea multi.

    Pe de alta parte, inteleg si aprob ideea ta ca cei de la Palatul Victoria ar trebui sa ignore agenda televiziunilor zise de stiri (ma indoiesc, insa, ca isi vor putea impune agenda lor fara ajutorul unei televiziuni) dar faptul ca accept ideea asta nu inseamna ca ignor vreo clipa pericolul pe care il reprezinta aceste televiziuni, adica ce spune Andra mereu.

    Reply
  4. Andra

    Para vezi ca ma supar de-adevaratelea. Eu nu mint niciodata pentru ca n-am nevoie

    eu vad prin tine (si mai departe de tine )

    ok ?

    🙂

    Reply
  5. para

    Nu mai dau niciun link, never ever. Se plimbă linkul ăsta cu Sima pe Madame Blogary de dimineaţă, e a treia oară când e pus.

    Reply
  6. nedormitul

    oameni buni, eu am un fix. tradiţia tăiatului porcului de crăciun face un mare rău fragilei noastre democraţii. o să mă explic mai încolo, acum am treabă

    Reply
  7. Andra

    Para

    wooow, wooow, para, stop! Pui in relatie lucruri care n-au legatura unele cu altele.

    ce legatura e intre faptul ca presa fabrica realitati (=true), si faptul ca MB e portocalie (=true); ambele lucruri sunt adevarate in mod independent unele fata de altele, fara sa existe nicio cauza care sa se lege

    Legatura dintre MB si presa de "fabricatie" e publicul captiv al amandurora.

    Presa PSD si PNL a creat in mod artificial un public captiv care are nevoie de o eliberare. MB ofera acestui public captiv exact atata libertate cat sa-l impinga fix inapoi in tzarcul RTv+A3. Problem of refining, ca in farmacie, dear para. Para-doxul puterii: cu cat detii mai multa putere, cu atat iti trebuie mai putina putere ca sa controlezi TOATA puterea.

    Acuma, daca mai insist mult, ma trezesc ca devin "dusmanul MB" si eu nu pot sa urasc oameni.

    de-aceea n-o sa stau sa devin captiva iamginii tale despre mine 🙂

    cineva din familia mea care-i indragostit de CCR iti multumeste pt Up Around The Bend (n-o stia)

    ne mai vedem noi pe-aici, para

    Reply
  8. para

    @Andra

    Am să mă refer la ultimul tău comentariu.

    Cred că greşeşti când te relaţionezi la televizoare.

    Pornim de la ipoteza că televizoarele sunt o construcţie falsă, presupun. Adică, nu reflectă realitatea, nu fac investigaţii reale, ci fabrică ştiri, lustruiesc imagini sau maculează politicieni şi partide.

    Dacă luăm ca referinţă această realitate prefabricată, atunci are sens ce spui, adică faptul că Madame e portocalie. Dar, nu e relevant, pentru că nu e adevărat, nu-i aşa?

    Eu cred că tu eşti captivă în discursul cu televizoarele.

    Reply
  9. gradinarulcarpatilor

    MicutzaCeKurai , tot greaua mostenire ? Suntem aproape in …2011 …inca o data pe ce se baza , din ce spui nu e naiv deloc , locreaza direct , fara intermadiari …

    Reply
  10. MicutzaCeKurai

    oa-ha-ha-ha! zice @andra: "voi judeca mai lent" – asta ca sa pricem si noi astialaltzii cam ce-ar vrea ea sa ne comunice. ce-nseamna "rapid"/"iute", intreb eu, atunci cind cele 2-3 idei se tot repeta cu fixism si obstinatzie in fiecare postare a acestui nick de cind posteaza cel putzin pe blogary? hai, andra, warp 5, din partea mea.

    Reply
  11. Andra

    Florin

    Nu caut sa va fac niciun rau; de ce-as face-o eu daca-l faceti voi?

    MB e un cerc de influenta portocaliu, sau apropiat PDL sau lui basescu. Asa va percepe lumea, si e oarecum indreptatit pt. ca, deschizand aceasta nisa de comunicare, voi beneficiati defapt de efectul de gate-keepers al RTv si A3. Alba, galbena sau albastra, fiind in opozitie cu main gate-keepers, nisa asta devine automat portocalie, restul sunt nuante.

    Important e ca fiind singura nisa portocalie credibila si interesanta, oamenii au asteptari mari de la voi, iar voi speculati efectul de "captivitate" nu foarte diferit decat o face Vantu.

    Asta-i tot.

    Concluzia de care vorbesti nu e inventia mea, e rezumatul discutiei cu S. Lazaroiu si cu tine, despre cat conteaza presa pentru populatie – nu pt. ministri PDL, Basescu, etc.

    Acum – daca voi credeti sau nu ca "presa nu conteza" incepe sa devina neinteresant din moment ce orice spun eu e etichetat drept altceva ("cearta", agresivitate, etc).

    Drept pt. care, am sa-ncep sa vorbesc cu altii despre asta.

    Criticatac sounds good. Si mai sunt si altii.

    Reply
  12. MicutzaCeKurai

    @gradinarulcarpatilor – "că omul avea intuiţia sau informaţia necesară pentru a-l angaja, în 1999, drept „consilier de dezvoltare” al Băncii (sale) Române de Scont, pe un anume Gheorghe Fulga, care, după doi ani, devenea şef al Serviciului de Informaţii Externe".

    Reply
  13. gradinarulcarpatilor

    Revin si intreb , DE CE VORBEA VANTU CU POPA , IN 2010 , fara nicio retinere ? De unde avea atata siguranta ? Eu vreau sa plateasca pentru tot ce a facut in ultimii 20 de ani , si nu numai el , dar ce se intampla acum mi se pare o regie proasta …

    Reply
  14. Andra

    Veve

    Multumesc.

    Se vede ca esti o persoana respectata aici, de aceea interventia ta ma face sa cred ca acesti domni chiar cred sincer ca “presa nu conteaza”.

    Pana acum n-am crezut nicio clipa ca ei cred cu adevarat acest lucru. Daca-l cred e de rau, odata pt. basescu, pt. ca in cazul asta arestarea lui vantu devine o razbunare personala, adica lipsita de orice glorie. Pt. mine personal insa, basescu nu e o miza.

    A doua oara, pt. ca citind acest lucruri, foarte multi oameni vor fi dezamagiti, pentru ca asa cum spune Florin, oamenii se uita la RTV – dar urasc RTv-ul.

    Se uita pt. ca sunt captivi, , si orice om liber isi dispretuieste inchisoarea.

    Se uita deci, pentru ca nu au alt loc unde sa se uite atunci cand se-ntampla evenimente deosebite, pt. ca Rtv e televiziunea care aduce cei mai interesanti invitati, care creaza emotiile cele mai “tari” in direct si imediat, e televiziunea unde se spun si se fac lucrurile cu adevarat importante care le influenteaza decizia (ex filmuletzul de la alegerile din decembrie 2009).

    Ori, atitudinea MB le spune acestor oameni ca de fapt trebuie sa se multumeasca cu RTv asa cum e, adica sa accepte un rau mare drept compensatie pt. evitarea unui rau si mai mare (venirea PSD la putere).

    Si toate astea – in conditiile in care cel mai mic si mai putin rau dintre lucrurile care se pot face pt. a preveni venirea PSD-ului la putere – este tocmai o Presa Libera.

    Asadar, oamenii se simt de 2 ori captivi: si RTv-ului si lipsei de viziune a PDL si a cercurilor de influenta PDL (cum e MB).

    Proasta gandire.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Andra, regret, ai inceput sa spui aiureli: "Ori, atitudinea MB le spune acestor oameni ca de fapt trebuie sa se multumeasca cu RTv asa cum e, adica sa accepte un rau mare drept compensatie pt. evitarea unui rau si mai mare (venirea PSD la putere)." Asta e o concluzie fantezista care e doar in capul tau. Aici spunem de luni de zile sa nu-i mai luam in seama si ministrii, secretarii de stat si parlamentarii PDL sa nu mai stea cu televizioarele toata ziua pe RTV si Antene. Spunem sa-i ignoram, nu sa-i acceptam. Pe urma spui ca sintem un cerc de influenta PDL. Ce te-a apucat? Incepi sa fii agresiva cu noi, complet fara rost, doar pentru ca nu-ti impartasim obsesia.

      Reply
  15. Andra

    Para

    Da, mi s-a mai spus si o sa am grija sa gandesc mai lent cand vorbesc cu voi, in cuvinte simple pe-ntelesul tuturor.

    Nu e singura data cand mi se spune ca sunt ne-buna pt. ca vreau o presa MAI BUNA.

    Reply
  16. MicutzaCeKurai

    )))) loda! scuteste-ma! nu ca n-ar fi vreo legatura intre practicile din clinicile romanesti si codul penal…

    dar, intre ce am scris eu si ce ai scris tu nu incape semnul egalitatzii si nici macar comparatzia. imperfectziunile din CP si CCP sunt intentzionate – Romania este ca un zigurat pe platformele caruia s-au catzarat "fostii", atent supravegheatzi de catre tatucul Ilici Iliescu, pe scaritzele legilor. apoi au retras legile (speciale) sa nu se mai catzere nimeni dupa ei – dar au mai ramas niste urme (de la sprijinit pe ziduri samd)))) si de aceste urme profita, ca niste hoitari, alde Mateutz. in spitale este jale de la "familii", nepotism, amestecul politicului, politica de cadre samd (in final tot niste legi "scari" soade). exista medici – printre cei mai tineri – care se lupta cu sistemul si-l denuntza (il explica in imperfectziunea sa), dar nu exista avocatzi care sa faca acelasi lucru. denuntzarea "scaritzelor", "portitzelor" si "scurtaturilor" din Lege ar face un bine imens Romaniei. parol!

    Reply
  17. Nea

    Apropo de procurori:

    Acu vreo 5 ani m-a rugat cineva să-i dau procurorului Voinea o carte care ar fi putut eventual lămuri nişte aspecte ale mineriadelor, anchetate la vremea aia de Voinea.

    Mă duc eu la parchetul general şi răzbat până la urmă în camera unde era Voinea. Era o camera cât o garsonieră ceauşistă, în care erau 4 birouri, la fiecare trudind câte un procuror. în faţa fiecărui birou, pe câte un scăunel, şedea câte un martor sau anchetat, care dădea cu subsemnatul. În vacarmul ăla, dl. general Voinea nu a înţeles prea bine cine eram şi ce căutam acolo, dar m-a poftit oricum să iau loc pe un scaun la biroul lui, până termina de luat depoziţia unui martor. Situaţia era idilică, şedeam toţi trei ca la o masă de berărie, martorul vorbea, Voinea se uita la mine cu subînţeles, parcă aşteptând să-mi dau şi eu cu părerea. Confidenţialitatea depoziţiilor, eventuala protecţie a unui martor: vax.

    Partea a doua e şi mai haioasă, dar nu pot să v-o spun.

    Reply
  18. nedormitul

    9595 cu andreea cretzulescu

    surprize surprize cu oana stancu asistată de inegalabilul cobitor ursu

    iartă-mă cu emma zeicescu

    schimb de mame cu cosmin prelipceanu

    Cap în gură şi înjură cu emil hurezeanu şi ctp

    Reply
  19. veve

    @Andra

    Ai un sustinator in mine in chestiunea televiziunii :-). Televiziunile au monopol astazi nu numai asupra agendei publice, care este fixata de ele, ci si asupra emotiilor cu care aceste teme (pe care ele le impun) sunt imbratisate de populatie; televiziunile fixeaza temperatura spatiului public, daca pot sa spun asa; ele au patruns dincolo de zona reflectiei constiente (temele agendei publice), trecand in zona reflexelor conditionate, dictand si emotiile cu care trebuie insotite aceste teme.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @veve: tradare! doar ca o stim si noi:)
      Te contrazic enorm si te combat monstruos: la ratingul pe care il au, daca n-ar fi toti tembelii din Victoria cu televizoarele pe iRtv sau Antene, ar fixa temperatura spatiului public exact ca termostatul unui Zil din 83 iar monopolul lor asupra agendei publice ar fi cam ca monopolul lui Liiceanu asupra moralei .
      Ratingul ca ratingul, chestia misto e ca e perfect posibil ca audienta lor sa fie in majoritate alcatuita din cei care ii detesta, nu din simpatizanti. Mecanismul care ii tine in viata fiind ura, nu simpatia, atunci e normal sa atraga ura, nu simpatie. In realitate ei nu au simpatizanti. Ai sa vezi. Mitul se poate demonta incepind cu Vantu. Aligica a avut perfecta dreptate cu luni in urma, Vantu nu e decit un con-artist. Cel care declara ca il poate cumpara pe Patriciu cu numai 6 luni in urma, se imprumuta acum de la Bogdan Chireac, cu pielea lui cu tot? Un sarlatan mediocru care a prins o oportunitate exceptionala pentru ca sa sfirseasca inchipuindu-si ca e Mesia. Eu as spune asa: Base, dormi linistit, Vantu e suficient de bou sa lucreze pentru tine. Iar daca il adaugam si pe Patriciu, chiar incep sa ma intreb daca nu exista riscul sa raminem cu Base inca 20 de ani…

      Reply
  20. Andra

    valabil

    sa stii ca autismul lui basescu si-al PDL-ului n-are nimic laudabil

    Basescu si PDL au ajuns in situatia de-a face justitie intr-o tara in care infractorii au castigat populatia de parte lor cu televiziunile

    infractorii au fost mai destepti cu o secunda decat basescu si au stiut sa schimbe la timp "opinia masselor" ca sa se alieze apoi cu ea

    basescu a pierdut massele pentru o cauza corecta

    in timp ce infractorii Vantu, patriciu si voiculescu au stiut sa-si apropie populatia pentru o cauza gresita

    dialogurile de aici spun zi si noapte ca ce fac Vantu, patriciu si voiculescu "nu conteaza";

    daca ce fac vantu si Voiculescu "nu conteaza", atunci PDL nu "impune" nimic nimanui. ironia sortii e ca daca ce fac Vantu si Voiculescu "nu exista", atunci nu exista nici PDL

    Reply
  21. ane

    Nea

    Exact. Sau probe unice si de netagaduit dar care deveneau ilegale si, deci, de neadmis in instanta pentru ca un procuror a "gresit" si a incalcat amarata aia de procedura. Ala n-a decis de capul lui sa faca asta. Cineva i-a transmis un mesaj de la "greu". Avocatul e cel mai bun mesager. Cei cu bani nu-si angajeaza un avocat care sa se roage sa incalce vreun prost procedura. Sunt multe exemple, din pacate.

    Reply
  22. Nea

    Nicole, mie uneori mi se părea că poate există o Franţă, o Suedie, o Olandă, o Anglie pe undeva, dar începusem să nu mai fiu prea sigur.

    Reply
  23. Nea

    Ane, aşa e, ţineţi minte trucul cu acte emise de instanţă sau procuratură pe un nume uşor stâlcit? Să zicem, Vântu, în loc de Vîntu.

    Sau sportul acela cu furatul documentelor din dosarele de la tribunal?

    Reply
  24. valabill

    @andra: intr-o lume dominata de inchizitie, Galileo Galilei suferea de autism; intr-o lume dominata de Vantu si Basescu sufera de autism;faptul ca esti impotriva credintelor maselor nu inseamna neaparat ca ai o judecata stramba. Uneori binele trebuie impus poporului. Desigur ca multimile care ardeau vrajitoarele, care lapidau crestinii, chiar credeau ca procedeaza corect. Minerii care bateau salbatic in 1990 prin Bucuresti credeau probabil cu onestitate ca salveaza tara de dezastru. Asa si cu unii romani( majoritatea probabil)care privesc in haznaua lui Vantu pentru a se incarca cu manie proletara punand umarul la disolutia statului si la pieirea natiunii.

    Reply
  25. ane

    Loda

    Cei mai "buni" avocati, in acceptiunea justitiei din Romania, inseamna acei avocati care stiu foarte bine ce vicii de procedura sa comande si, mai ales, cui sa le comande. Nasul meu de cununie este un avocat foarte bun. Imi povestea ca pana acum cativa ani mergea cu dreptatea in mana in instanta si dadea peste cate un mateut. Binenteles, in cazurile alea pierdea pe vicii de procedura. A inteles cum functioneaza sistemul si nu se mai baga in procese contra "greilor". Iar in procese de "grei" nu-l angajeaza nimeni pentru ca e deja cunoscut in sistem ca e nebun si nu merge cu spagi pe tot traseul de la politie pana la ICCJ, nu e mason si nici nu face parte din vreo retea. Isi alege cu grija procesele, cauta sa nu se ciocneasca de mateuti si isi practica meseria linistit si cinstit. Deci, se poate.

    Reply
  26. Para

    Unde se termină foamea şi începe lăcomia?
    Unde se termină dragostea şi începe sexul?
    Unde se termină credinţa şi începe habotnicia?
    Unde se termină omul şi începe animalul?

    Reply
  27. mece

    – Aţi citit ultimul articol al lui Fumurescu? Înţeleg eu greşit sau atunci când interpretează chestia cu "greva foamei" a lui SOV ca pe un joc psihologic între el şi TB, spune implicit că acesta din urmă este cel care l-a arestat pe SOV? Pentru că, din câte înţeleg eu, situaţia în care TB ar fi cedat "grevei", acesta l-ar fi eliberat pe SOV, ca să nu-i moară în braţe, cum zice Fumurescu.

    Reply
  28. Loda

    Cornelius v:

    Nu ne socam, incepand cu i I. C. Bratianu, C.A. Rosetti ,Kogalniceanu, pot sa-ti dau o foarte lunga de mari politiceni romani care au fost masoni.E drept ca ,nici masoneria nu mai e ce a fost 🙂

    Reply
  29. Loda

    MicutzaCeKurai :

    sper ca nu esti naiuva, cel mult te faci 🙂

    ,,um se face ca Mateutz nu gaseste vicii decit in cazul dosarelor cu multe zerou-uri ''

    In orice societate ,cei care isis permit financiar, au cei mai buni avocati,doar nu o sa apeleze la stagiari ? Asa cum, cei cu multi bani ,sau cu o anumita pozitie, se duc sa se trateze la marile clinici din strainatae la care noi, muritorii de rand,visam cand admiram linouleumul rupt al spitaluloui judetean ! Este drept? Nu !Este vina profesorilor doctori din clinicile straine? Nu ! Atunci ?

    Reply
  30. cornelius

    Nu va pacaliti ca Mateut e un profesionist care isi face treaba, ca e o creatie a sistemului, ca daca codul de procedura ar fi bun, cei ca el n-ar exista…

    Daca vreti sa va socati, incercati sa aflati ce rang are in masonerie (adica ce putere are sa dea ordine javrelor din sistem).

    Reply
  31. MicutzaCeKurai

    ))))@loda,

    cum se face ca Mateutz nu gaseste vicii decit in cazul dosarelor cu multe zerou-uri in coada? viciul de procedura este functzional numai pentru "si bogatzii plinge"? am scris doar ca si-a cam papat obrajelul de profesionist in slujba justitziabililor. pe procurori ii dispretzuiesc atunci cind nu-ntzeleg din meseria lor decit fluturatul de catuse si azvirlitul la subsol de unde sa i se scoata invinuitului si ce lapte a supt de la ma-sa. adica atitudinea de militzian de la cercetari penale. daca proful Mateutz ar scrie un tratat despre imperfectziunile sistemului juridic si l-ar publica (nu numa l-ar pleda), sub titlul: "Imperfectziunile procedurale pe intzelesul tuturor" (for dummies) si ar cere corectarea imperativa a magariilor, mi-as scoate palariutza. dar asta ar insemna sa se lase fara de painea cea de toate zilele.

    Reply
  32. Nea

    Asta cu hoţul care îşi acuză acuzatorul şi când nu ţine figura, sare cu viciile de procedură e boală veche pe aici:

    vezi Zeletin, Însemnări din ţara măgarilor, scrisă acum vreo sută de ani dar pare scrisă săptămâna asta.

    Reply
  33. Florina

    Loda

    Clar, acum nu-i imput nimic lui Mateut. Le imput tuturor acelora care au conceput un asemenea sistem si celor care, atunci, au acceptat un asemenea sistem. Vezi si comentariul anterior. Nu se intimpla numai la noi ca sistemul sa fie imperfect,iarasi clar, se intimpla insa la noi sa fie, uneori, aberant.

    Reply
  34. AccesDirect

    Adevarul e ca nimeni nu stie cum se va termina povestea. Cazul Voicu cred ca a facut posibila arestarea lui SOV. Dupa Voicu, inaltii magistrati nu se mai risca cu una cu doua, cand stiu ca-s ascultati si se pot trezi ei dupa gratii.

    Banii sunt bani dar, la o adica, mai bine sa planga ma-sa lui Vantu decat ma-sa lui Costiniu.

    Reply
  35. Loda

    Florina:

    Nu e de loc clar ! Viciu de procedura inseamna ca NU S-A RESPECTAT procedura din codul de procedura ,deci pe undeva ,pe lantzul cercetarii penale si al elaborarii dosarului de cercetare penala, fie procurorul, fie ofiteri ianchetatori de la judiciar au gresit ! ce poate face un avocat, sa mearga, dupa studierea dosarului sa-l traga de maneca pe procuror si sa-i spuna ,,domne, corecteaza aici ca ai gresit si eu voi invoca greseala ta"? Abia atunci s-ar abate de la etica avocatului, care, repet, are principala datorie sa faca tot ce este admis legal ca sa-si apere clientul .Eu nu te intreb imperativ daca e clar, te intreb daca eu am fost destul de clara?

    Reply
  36. aurelian

    Florina: da! nu este treaba lui Mateut sa reformeze sistemul. Pe de alta parte, nu stiu ce face el la catedra ca sa-i pot imputa ceva vizavi de pregatirea studentilor sai…

    Reply
  37. nedormitul

    repet, nu am ce să-i reproşez lui mateuţ. el este o creaţie a sistemului, dacă vreţi. aşa cum, de pildă, o anumită conjunctură economică a favorizat apariţia unor lanţuri de magazine de electrocasnice, aşa şi conjunctura justiţiei din românia a favorizat apariţia unor avocaţi ca mateuţ (de fapt, nici nu ştiu dacă l-a apărat pe sov). vorbesc de fenomenul mateuţ. dacă se apuca să lupte pentru corectarea nedreptăţilor din justiţie, murea de foame. el a ales să fie avocat şi să cîştige bani. e ceva de condamnat? nu!

    iar loda are dreptate. justiţia înseamnă în primul rînd oameni, altminteri n-ar mai fi justiţie.

    Reply
  38. Lucian Stefanescu

    @yeba: nu va pot tutui pentru ca nu va cunosc. probabil ca nu v-as tutui nici daca v-as cunoaste. in rest, sint uimit de incercarea dumneavoastra de a limita libertatea de exprimare intr-un spatiu public. scuze, anyway, pentru deranj. si, daca-mi permiteti, am sa-i scriu in continuare ce vreau eu lui bleen aici.

    Reply
  39. aurelian

    Florina,

    Mateut face ce spui tu ca ar trebui sa faca prin insasi practica lui. Se spune ca ar trebui ca invataminte sa fie trase din jurisprudenta… ca de aia se chinuie unii si altii sa indosarieze spete, decizii si motiuni, ba chiar sa le si comenteze…

    Nu-i vina lui Mateut ca exista amatori in sistem…

    Reply
  40. Yeba

    @Lucian Stefanescu, nu suflec minecile (se vede din alte interventii), nu pun miinile in solduri, nu-i ”inteleg” pe cei care adopta un aer initiat intr-un spatiu relativ public, dar nu-l insotesc de informatii despre ce stiu sau ce cred (ca educated guess).

    Imi retrag cu scuze sintagma ”ifose de cunoscator”, ramin la „aer initiat”. Pe blogul asta, in general, lumea se tutuieste.

    Reply
  41. Florina

    Loda

    Uite ce n-ai inteles. Ca alde Mateut si altii, in loc sa atraga atentia asupra aberatiilor, nu imperfectiunilor, din justitie, au ales sa profite de chestia asta.

    Acum e clar?

    Reply
  42. Loda

    Nedo :

    Ai totala dreptate in ce spui ;sa vedem cat vor fi de bune, in aceasta directie noile coduri .Insa nu intotdeauna prevederile codurilor sunt de vina, mai sunt si unii procurori(am spus unii, nu toti) care interpretaza procedura dupa ureche, nu stiu daca din lipsa de profesionalism sau intentionat(nu am nixci o dovada, e o simpla speculatie treaba cu ,,intentionatul'').

    Reply
  43. Loda

    Acces direct :

    Imi cer scuze, dar ma refeream la acest pasaj :

    ,,“institutzia” Mateutz s-a decredibilizat exact ca si Antenele si iRealitatea. …. imperfectziunile sistemului juridic din Romania si acum se vede: unde este un bandit notoriu, hop si Gheorghitza sa strige la Justitzie – Lupul”!

    imi cer scuze daca nu am inteles eu corect.

    Reply
  44. AccesDirect

    Daca se imputa ceva s eimputa codului penal si legislatiei defectuoase, care a dus la aparitia acestor Mateutzi, specializati in hibe procedurale.

    Reply
  45. nedormitul

    nu îi imput nimic lui mateuţ. dimpotrivă! face foarte bine ce face. doar că mateuţ (şi avocaţi specializaţi pe procedură) nu ar trebui să existe, dacă sistemul nostru de justiţie ar fi ok. faptul că mateuţ începe să dispară din atenţia publică e, pentru mine, un semn bun.

    Reply
  46. Loda

    Inca odata Buna ziua ! Va rog sa ma scuzati, dar poate ma lamureste cinva ce i se imputa lui Mateut? Faptul ca este profesionist si isi castiga procesele pe vicii de procedura, adica speculand lipsa de profesionalism a celorlalti ? Faptul ca aproape toate numele ,,celebre" l-au avut avocat? Orice avocat este obligat sa faca totul, in limitele legalitatii, pentru a-si apara clientul, sau nu ? Fiecare persoana care are probleme cu legea are dreptul constutituional la aparare .Atunci care e problema ?

    Reply
  47. nedormitul

    nu ştiam că vorbeşte limbi străine… văd că a scris chiar şi despre articolul 200. îmi pare rău că l-am subestimat…

    Reply
  48. nedormitul

    ştii cum se întîmplă cînd este arestată vreo bulibaşă? se adună toate pirandele şi fac circ pe lîngă mascaţi. ce vrei? ăsta e spectacolul, că ne place, că nu, îl acceptăm aşa cum e. o să treacă

    Reply
  49. Andra

    nedo

    JUR: jur ca nu ma mai uit la televizor din 2007.

    la RTv n-am vazut o secunda din telenovela arestarii

    ma uit la tv doar de alegeri, sau cand e vr'un eveniment special la care se uita toata lumea</i.

    Exact asta simt ca mi-a furat vantu: solidaritatea uitata a romanilor care se strang impreuna sa vada ceva la televizor: locul unde suntem toti impreuna, indiferent cu cine votam si-n ce dumnezeu credem

    Acum, ca sa fiu alaturi de fratii mei la evenimente care privesc viata-noastra-impreuna trebuie sa intru in haznaua lui vantu

    Cine va sti sa razbune pierderea asta va castiga cel putin 10% din alegerile viitoare

    (suntem niste italieni turciti pentru dumnezeu !)
    http://www.youtube.com/watch?v=m6Rwkc3YFvw

    acum plec

    Reply
  50. MicutzaCeKurai

    off-topic (se poate modera, adicatelea sterge: nu doresc polemica, nu-i cu cine): @nedo, degeaba incerci sa explici. andra sare din idee in idee (chiar daca sunt numai vreo doua-trei: presa, autismul dreptei, bla-bla-bla) cu dezinvoltura albinutzei. atita tot ca nu culege polen ci numai lasa (si nu polen). nu argumenteaza, se lamenteaza. daca nu intri in lamentatzie, nu existi. mi-aduc aminte de niste postari la care a scris cu minutza ei de vreo 10-15 ori ca "s-a saturat", ca "nu mai scrie", ca "se retrage". inocentza? inconsecventza? comentarii doar sa fie?

    Reply
  51. nedormitul

    revino. dar îţi recomand un exerciţiu. să nu te uiţi pe nici un canal de ştiri pînă revii. să nu intri pe site-urile lor. eventual, azi sînt meciuri. o cronicuţă de meci, ceva…

    Reply
  52. nedormitul

    nene

    n-am nimic împotrivă ca patriciu să-şi facă televiziune. să-şi facă şi 10. ce, şi le face pe banii mei? să-şi angajeze şi vuvuzele dacă are chef şi să le pună să stea în cap. care e problema mea?

    Reply
  53. Andra

    nedo

    multumesc pt. raspuns, dar pb. e ca trebuie sa-l mai convingi si pe Patriciu ca televiziunile nu conteaza…

    pb. televiziunilor se argumenteaza altfel, cu cercetari sociologice aplicate la obiect. oare de ce lipseste de 6 ani "tocmai" o astfel de cercetare, cand toata lumea a ajuns on the edge cu televiziunile …?

    oricum, eu nu vroiam sa reiau discutia daca tv conteaza sau nu, ci vroiam sa-i explic lui vio de ce "in strada" oamenii n-au niciun fel de sentiment de dreaptate vazandu-l pe vantu in arest.

    Reply
  54. nedormitul

    andra, vorbim de presă sau de autismul dreptei?

    dacă băsescu a greşit undeva, atunci a greşit fundamental atunci cînd şi-a creat partidul. l-a improvizat din ce-a avut. (aviz admiratorilor de acum ai lui titulesculică. o avea el viziune pentru cîştigarea alegerilor, o avea şi o viziune de guvernare, dar în afară de geoană, partidul îi este ACUM la picioare. nu şi peste cîţiva ani, cînd, de fapt, chiar va avea nevoie de disciplina oarbă a partidului)

    revenind la băsescu, oricît l-am iubi, trebuie să admitem: este un lider populist. s-a bazat tocmai pe lipiciul la mase şi abilităţile de comunicare. cînd spune ceva, spusul ăla rămîne spus.

    Reply
  55. Andra

    In general Basescu si PDL sufera de o boala care e cu adevarat o boala a "dreptei"

    Daca prin altceva nu sunt de dreapta, prin boala asta Basescu si PDL sunt cu adevarat de dreapta: e autismul celor lipsiti de instinct social, individualismul si autismmul dreptacilor care nu pot intui miscarile sociale, pentru ca pur si simplu n-au "organ" pentru asta, nu le "simt" – drept pt. care pt. ei nu exista aproape niciodata comunicare (eficienta)

    Un exemplu recent:

    Aversiunea la nedreptate
    http://economiapentrutoti.blogspot.com/2010/06/av

    Reply
  56. nedormitul

    andra

    hai să-ţi zic eu cum e cu televiziunile. poporul – ştiu, sună demagogic şi buruienos – poate fi prostit o dată, de două ori. dar nu de prea multe ori. la un moment dat se satură, vrea altceva. televiziunile mogulilor nu oferă substanţă. oferă cantitate, ce-i drept, dar nu oferă consistenţă. tu ştii cum arată feed-urile de pe realitatea.net de vreo două luni încoace? ai avut curiozitatea? au ajuns să preia ştiri de la diverse ziare locale, cu găinari şi întreruperi de apă rece pe uliţele din frecăţei şi minţiu gherlii. nu ştiu ce îţi spune ţie asta, dar mie îmi spune foarte multe despre starea în care a ajuns trustul, per ansamblu.

    Reply
  57. Andra

    valexandru

    Viorica (am ghicit?)

    Viorica, se-ntampla ce se-ntampla pt. ca arestarea lui Vantu e perceputa ca o "nedreptate", ca un razboi personal al lui basescu – si nu ca o reastaurare a dreptatii.

    Iar asta se-ntampla pt. ca lupta pt. justitie a fost lupta unui singur om – si asta e basescu –

    Daca Basescu ar fi stiut sa faca din justitiarism – nu lupta lui personala,/i> – ci o lupta a romanilor, daca ar fi stiut sa incurajeze suportul popular pentru justitie din anii 2005-2006 si sa-l transforme in miscari articulate – cum e miscarea lui C. Ghinea de azi – sau, daca ar fi avut macar niste oameni seriosi care sa poarte steagul unei lupte curate pentru o presa normala –

    Atunci, ceea ce se-ntampla acum n-ar mai fi perceput ca un razboi personal ci ca o lupta pt. chestii impartasite de multi, foarte multi romani.

    Vantu a stiut sa creeze suport popular pentru niste tampenii.

    Basescu pierde din mana suportul popular pentru cauze drepte

    Asta e efectul concret al actiunilor celor care spun (ca de crezut nu cred nici ei) ca :

    televiziunile nu conteaza

    Daca televiziunile nu conteaza atunci basescu nu face dreptate, isi face doar cheful lui personal de a-l termina pe vantu.

    Reply
  58. valexandru

    Din pacate, cultivarea indoielii in orice si oricine prin media de catre Patriciu, SOV si Voiculescu a reusit.

    Zilele acestea, cativa profesori si pensionari cu care am vorbit erau revoltati ca un om bolnav ca SOV este in arest si ca i-a fost impuscat cainele.

    Parerea lor este ca SOV nu are de ce sa stea in inchisoare pentru ca nu a ucis si nu a violat. In plus este si foarte bolnav, iar navala in casa lui a fost o dovada de violenta din partea autoritatilor,la o ora neportivita dor din motive de imagine. FNI a fost o constructie intalnita si in alte tari, iar perdantii sunt vinovati pentru ca au fost prosti.

    Toti considera ca este o chestie politica, fara sa poata explica de ce. Eventual, Basescu a "aranjat".

    Nu vi se pare ca efectul general al acestor televiziuni este mai nociv decat pare? Ca a dat nastere sau a scos la iveala o solidaritate cu "marii smecheri" ?

    Aceasta este o opinie -as zice chiar atitudine- raspandita intr-un oras inca "rosu" de la Dunare! Braila. Cred ca si in alte localitati din E, S si S-E este la fel,din cate inteleg de la prieteni.

    O lume in care fiecarui individ i se garanteaza ca mica lui scapare morala nu va fi pedepsita, daca marile smecherii scapa de pedeapsa.

    Adica "oameni suntem, ce naiba, iar omul acesta (SOV) este bolnav rau, saracul, nu a omorat si nici nu a violat pe nimeni! Oameni suntem!"

    Complicitatea populara de acest fel are vizibil o audienta extraordinara si este mai grava decat orice alt demers politic sau media de pana acum.

    Nu vi se pare?

    De aici nu poate fi decat mai bine sau foarte rau.

    Ce fac jurnalistii ?

    Toata treaba aceasta este in mana lor.

    Cui pe cui se scoate!

    Reply
  59. morris

    Eu sunt convins ca Base lupta impotriva acestor retele de corupti-mafioti. Problema e ca nu stiu cu precizie CINE sunt aliatii domniei sale si care se manifesta public, prin fapte, de partea lui. Pentru ca nu poti SINGUR sa darami aceste structuri iliesciene. Sper ca sprijinul sa fie din partea unor oameni PATRIOTI, in adevaratul sens al cuvantului, din servicii secrete, justitie, procuratura si care nu vad doar bani in fata ochilor! Poate sunt naiv, dar numai prin patriotism (la nivel inalt) putem curata tara asta.

    Reply
  60. Yeba

    Cine e Mateuț? Parca era un fotbalist. E un avocat din CJ? Pe iRTV s-a vinturat o sorcova, pre numele sau Alice Draghici, cîntînd aria viciilor de procedura intr-un mod periculos. Asta cine e? Nepoata lui Alexandru Draghici? Parea ca dispretuieste sincer notiunea de dreptate.

    Reply
  61. MicutzaCeKurai

    RTv a fost o televiziune buna ca televiziune de stiri. a venit Vantu si si-a infipt coltzii de vampir financiar in jugulara lor de retevisti si i-a transformat in zombies (yes, master!).

    Nistorescu a avut o perioada, din '97 in 2002, de excelentza (de fratzie) – acum este un … si o …

    Hurezeanu – ce dezamagire!

    Reply
  62. Andra

    Para. pt. tine

    uite cu ce au turcii curajul sa iasa in Europa:
    http://www.umitbenan.com/
    incep sa-i admir tot mai mult; nu stiu care-i explicatia de sunt asa de buni, dar se vede de la o posta ca ei n-au fost "duduitzi" la cap de televiziuni ca Rtv

    Reply
  63. MicutzaCeKurai

    da, buna televiziunea emotzionala cu tone de fleici umane raschetate de pe asfaltul Patriei! cu siruri de babe violate si ras-violate. daca s-ar face un program pe computer care sa personalizeze fiecare cadavru sau victima, sa-tzi vezi propria moaca in carnagiu (sa nu mai potzi sa te "buxuri" ca nu "tzi s-a intimplat tzie") nu cred c-ar mai dori careva "emotzie" si nici nu s-ar mai crea dependentza.

    presa scrisa s-a dus pe brinci cind au aparut televizuinele "emotzionale" care au pregatit "stiristi" si cititori de prompter in loc de jurnalisti. pe astia i-au varsat in presa scrisa alde Sarbu si s-au apucat sa faca ce stiau ei mai bine – adica sa incerce sa concureze cuvintul vorbit cu cel scris (in loc sa faca reportaje, anchete pe urma stirilor, au creat stiri). PLUS, sa nu se uite de fomfletarii de presa de la scoala lui Cristoiu si monstruozitatzile pe care le-au nascut gata vii. banii nu "pute". care-i valoarea cuvintului scris cind el defineste o minciuna? creativa sau de-creativa? ca pe cei din TV si radio i-a durut la patefon: verba volans!

    Reply
  64. nicole

    @Nea:

    "O analogie:

    Când eram în armată, sub Ceaşcă, mă gândeam (glumind, desigur) că e imposibil ca aia să fie armata pusă să apere o ţară. Că, poate, exista o armată adevărată pe undeva, iar noi eram doar de faţadă, un fel de ţinte de carton în caz de război. A venit 1989 şi am văzut că într-adevăr mai exista o armată, una cu potenţial criminal mai mare."

    Exceptional! Eu aveam sentimentul ala de speranta, cand ma gandeam ca "exista o tara adevarata pe undeva", o Romanie despre care inca n-am aflat…

    Si am aflat. Dupa 89. In 90, in 13-15 si in toti acesti 20 de ani. Cosmarul continua.

    Reply
  65. morris

    Cand o vad pe Pivniceru, ramasa tot acolo in varf, ma apuca groaza. Sau la Curtea Constitutionala, unde suma varstei atinge un mileniu!

    Reply
  66. Andra

    para

    Da.

    dar acest tip de televiziune creaza dependenta. asta e adevarul. de la nivelul asta incolo, oamenii nu vor deact "mai mult" din exact maniul ala emotional, junk sau oricat de rau ar fi – dar sa fie "mai mult"

    chiar, nu mira pe nimeni ciudatenia ca in anii cei mai plini de duduiala (2007-2008), dar si acum pe duduiala asta "emotionala", atitudinea dominanta e mahnirea si deprimarea ?

    Reply
  67. poweraxxel

    candva, dupa niste alegeri, cand toti erau euforici si plini de sperante, Basescu a spus un lucru interesant … Atunci, nimeni nu a dat prea mare atentie. Este vorba despre propunerea de oprire a oricaror activitati mafiote. S-a spus atunci ca indiferent cat si cine a furat pana atunci, din acel moment este cazul sa se opreasca. S-a stabilit acel moment ca fiind momentul 0. De atunci, unii, neputand trai decat din tunuri, s-au incapatanat sa continue. Chiar daca pentru asta au trebuit sa se certe cu Basescu. Si au fost multi … De atunci, Basescu a ramas singur. Dupa ce probabil si-a dat seama ca numai el a crezut in acel moment 0, a facut ceea ce trebuia sa faca si Constantinescu, in loc sa se lase invins de sistem. L-a daramat caramida cu caramida. A aparut solul necesar aparitiei unor noi muguri in CSM, a fost scuturat tare copacul gaunos al magistratilor, politicieni mari sau marunti au fost supusi rusinii publice, etc. Toate imi par ca facand parte dintr-un plan … pentru ca toate slabesc "sistemul". Acum, a ajuns si randul presei. Multi sustin pe canalele unde au cartele ca Basescu este in spate. Eu as spune ca nici nu este nevoie ca el sa faca ceva. Se distrug pur si simplu singuri … Pentru ca incercand sa transformi intr-un sfant un om ca Vantu despre care cel putin jumatate din romani stiu ca a fost in spatele FNI nu faci decat sa te scufunzi in propria minciuna … Toti se vor uita la tine, unii vor parea chiar ca te inteleg pentru ceva cocosei in plus. In mintea lor insa, cu totii se vor mira cat de timpit poti fi sa iti inchipui ca cineva poate crede afirmatia ta…

    PS: ma asteptam la o astfel de reacti de la multi. Dar de la unii chiar sunt uimit!!! Vulpi batrane in ale jurnalisticii, si-au adus aportul la o demonstratie de idiotenie jurnalisti consacrati si cu pretentii … Un singur cuvant am petnru ei: RUSINE!!!

    Reply
  68. morris

    Nu credeti ca ar fi timpul sa iasa in strada pagubitii FNI si sa manifesteze in fata arestului? asa, ca o manipulare anti IRTv!

    Reply
  69. para

    @Andra

    emoţiile mele sunt în artă, în familie, în profesie.

    Ce înseamnă "mai bun"?

    S-a mutat accentul de pe informare pe formare, orice mijloc a ajuns să fie acceptat, inclusiv filmările close-up pe lăbuţa căţelusului şi pe privirea lui speriată.

    Infotaimentul să trăiască!

    Reply
  70. nedormitul

    Emoţionalul – pas peste veac, de la paul şoloc la sergiu toader.

    Rodica Culcer, un destin, o epocă, un viitor.

    Opera lui cornelius roşiianu, de la fantastico-emoţional, la realitatea.

    Rodica becleanu – Terfeleaga şi Radu Moraru – Naşul: o paralelă metafizică.

    Reply
  71. MicutzaCeKurai

    Mateutz are sa iasa la pensie dupa intrarea in vigoare a noilor coduri – asta daca sunt ele, codurile, chiar atita de infailibile precum le-am crede. in tzara in care totul este permisibil si lipsa unei prevederi indeamna la infaptuire (se poate, exista posibilitatea samd)?

    Reply
  72. Andra

    Draga para

    ai dreptate, dar vehicolul inventat de Rtv – dupa reteta americana – e emotional. Nu poti sa faci o televiziune MAI BUNA decat RTv decat luptand cu Rtv

    Dupa asta poate sa apara si televiziunea ne-emotionala, ca-n Europa. dar tie-ti place aia? mie nu 🙂

    Reply
  73. nedormitul

    Mateuţ ştie ca pe tatăl nostru codul de procedură penală. Atît. El nu apără niciodztă pe fond, ci pe vicii de procedură. Devenise un zeu al eliberărilor din arest. Chiar sînt curios dacă domnul mateuţ va mai avea o meserie după ce intră în vigoare noile coduri sau va lua oficii (se cîştigă şi din ele binişor).

    Reply
  74. Andra

    Modelul ar trebui sa fie (zic si eu) tot emotional ca RTv – dar emotional pozitiv nu emotional negativ, ca-n filmele americane

    b1 nu exista, ce sa mai fie si "model"

    Reply
  75. Andra

    Ay, ay, ay, ce misto ar fi s-avem o presa normala

    si justitie adevarata

    sa nu mai fim indopati ca gastele, grasi si deprimati –

    ci grasi de speranta… 🙂

    (oare cum o fi o tara normala …?)

    Ay Malhão, Malhão

    Que vida é a tua?!

    "What life is yours?!"

    Comer e beber, ai tirim-tim-tim

    "To eat, and drink, and tirim-tim-tim"

    Passear na rua!

    "To stroll on the streets"

    Amalia
    http://www.youtube.com/watch?v=YGGfu_vtLIw

    Reply
  76. Platon

    Organizaţia Escroci Fără Frontiere a cerut eliberarea imediată a unui escroc roman de origine rromana. El fost lipsit de posibilitatea de a comunica încă de la arestarea lui, pe 09 august anul acesta, familia sa de slugarnici neâvand nici o veste despre banii lor din trecut si viitor.

    Reply
  77. MicutzaCeKurai

    "institutzia" Mateutz s-a decredibilizat exact ca si Antenele si iRealitatea. prea mult a utilizat pe post de Persil/Dero/Perlan imperfectziunile sistemului juridic din Romania si acum se vede: unde este un bandit notoriu, hop si Gheorghitza sa strige la Justitzie – Lupul"! (averii lui i-a folosit faptul ca "murdarirea e buna").

    ce-am vazut pe inregistrarea TV? ca interlocutorul lui Tapalaga era cam "asudat" (i-o fi suierat Vantu pe la urechi pe vremea lui Sassu?).

    Reply
  78. para

    Când o trece de Curtea de Apel, mai vorbim.

    @Nea

    Avocaţii venali sunt singurii care, în mod legitim, pot să-i ia apărarea lui SOV. Orice om are dreptul la un proces cinstit.

    Se probează ceea ce ştiam, că, până la nivelul Curţilor de Apel, lucrurile s-au normalizat. Mai sus, oamenii cinstiţi nu au putut pătrunde, concursurile fiind cel puţin discutabile.

    Marele câştig, deocamdată, este dovedirea lipsei de imparţialitate a presei. Sper ca publicul lor să se mai deştepte puţin, cu această ocazie.

    Reply
  79. Florin

    @Nea si altii : sunteti naivi daca va incapatanati sa credeti ca Basescu e in afara acestui sistem.

    Ultimul cu voia dvs. pe lista e chiar Traian Basescu.

    Romania s-a condus prin trafic de influenta de cand exista ca stat…

    Reply
  80. Nea

    O analogie:

    Când eram în armată, sub Ceaşcă, mă gândeam (glumind, desigur) că e imposibil ca aia să fie armata pusă să apere o ţară. Că, poate, exista o armată adevărată pe undeva, iar noi eram doar de faţadă, un fel de ţinte de carton în caz de război. A venit 1989 şi am văzut că într-adevăr mai exista o armată, una cu potenţial criminal mai mare.

    Acum, privind justiţia română, a trebuit să vină Generalul profesor senator Voicu ca să aflăm că mai există un sistem juridic-poliţienesc, încă şi mai corupt decât cel pe care îl ştiam.

    Dar, vorba lui Nedo, poate că a început să cadă dominoul.

    Sunt convins că există o legătură organică, un otgon între Voicu, Năstase, Haysan, Vântu, Iskandarani….. şi, ultimul cu voia dumneavoastră, Ion Iliescu.

    Reply
  81. nedormitul

    Presa, aşa cum o ştiam pînă acum, riscă decredibilizarea totală. Pînă recent, în războiul presă-putere, presa s-a autoamăgit că a schimbat puterea. „noi l-am dat jos pe x, noi l-am adus pe y la putere”. Chiar şi ctp-ul avea un pic din aroganţa asta după duelul băsescu-năstase. E posibil ca şi acum presa să învingă, ajuată, ce-i drept şi de criză şi de guvernarea proastă. Însă dominoul a început să cadă. Cine mai are timp să iasă din domino şi să creeze ceva solid, o poate face. Cine nu, se va ridica şi va construi tot dominouri. Experimente reuşite, vorba lui rogo, şi maşini de tocat bani.

    Reply
  82. Nea

    Faptul că un Voicu sau Vântu ajunge după gratii (fie şi cu întârziere, fie şi pentru prea puţin timp) este un miracol. E ceva antientropic, ca şi cum ai vedea o piatră suspendată în aer. Într-un sistem juridic cocoşat de legi anti-dreptate, de judecători corupţi şi slugarnici încă de pe vremea lui Gheorghiu Dej şi Ceaşcă, de un CSM meşterit de Iliescu pentru a-i proteja întreaga faună mafiotă. Cocoşat de o clasă politică cu mâna pe telefonul procurorului sau judecătorului şi o presă care şi-a dat din nou măsura josniciei zilele astea.

    Un sistem în care avocaţi venali fac dificilă reţinerea sau anchetarea până şi a unui mărunt infractor de drept comun.

    Sper că Bleen are dreptate, să fie un semn de schimbare.

    Reply
  83. Yeba

    @Lucian Stefanescu, iti propun sa-i scrii pe mess.

    Pe blog, pentru cititorii tacuti si aia vorbareti, ca mine, aerul asta condescendent fara argumente si non-comentariile cu ifose de cunoscator sunt dovada de impolitete. Marisoara.

    Daca stii ceva bine, zi ca Tapalaga si Vintu si procurorii sunt toti pe o mina, sa-i scada actiunile la Bursa, sa cumpere toti, si cind i-or da drumul, sa vinda. Sau sa-l aduca pe Haysam ca sa-l cunune pe Iskandarani, whatever.

    Daca nu stii sau nu poti sa spui aici, nu spune, nu ne suparam.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *