Cine a cîştigat? Cine a pierdut?

Vîntu & Co şi-au recîştigat confortul de a trăi în libertate. O libertate limitată de anumite restricţii impuse de catre justitie. Numai ei ştiu dacă şi-au recîştigat şi liniştea.

A cîştigat, indiferent de ceea ce se spune la televiziuni şi de ceea ce se scrie în presă, Băsescu. Este cel care a criticat, în mod constant, problemele din sistemul judiciar românesc. Şi care, iată, se confirmă încă o dată. Dacă Vîntu este nevinovat în această speţă, a stat în arest şase zile dintr-o eroare judiciară. Dacă este vinovat, a fost eliberat din aceeaşi cauză.

Cine a pierdut? Justiţia. Da, tot indiferent de ceea ce auziţi sau citiţi. Pentru că se dovedeşte, pentru a prea multa oară, incapabilă să funcţioneze coerent şi în interesul cetăţeanului, oricum s-ar numi el. Că e vorba de legi sau/şi de persoanele care le aplică, trebuie urgent reformată. Acesta este imperativul momentului. Pentru că, odată cu justiţia, pierde şi fiecare dintre noi. Inclusiv bani. Mulţi bani. Economicul este indisolubil legat de sistemul judiciar. Depinde de el pînă la cea mai măruntă tranzacţie şi pînă la cea mai neînsemnată taxă.

Cred că vom ieşi din criza economică mai repede decît vom reuşi să reformăm justiţia. Important este ca, odată ce ne vom vedea din nou cu sacii în căruţă, să nu uităm de legile care guvernează viaţa noastră. Ar însemna să fim, în fiecare zi şi în ciuda bunăstării, pe marginea prăpastiei.

Facebook Comments

135 Comments Cine a cîştigat? Cine a pierdut?

 1. Florina

  multumesc, omen.

  conducerea csm-legaturi dovedite cu securitatea-, blocarea in cnsas a dosarelor magistratilor, fni- sefi de filiale fosti securisti-. piese din puzzle.

  Reply
 2. omen

  @ Dicta(~) Blogary:

  -si chiar, daca mai faceti ceaiuri pe la blogary, ar fi interesant sa luati in discutie reforma justitiei. reforma care sa cuprinda alegerea judecatorilor dintr-un district de catre locuitorii zonei respective, procese cu jurati, etc. cam ce scrasnea pe tonul care l-a consacrat 😀 si lucid, acum vreo 2 zile.

  s-o aveti invitata pe Monica Macovei, de exemplu, eventual vreo inca 2 specialisti in drept.

  o potentiala Alba ca Zapada cu niste propuneri revolutionare, gen "partidul nostru va propune modificarea punctuala a justitiei in a), b), c).." ar avea un mare impact electoral, de-a lungul si de-a latul.

  my 2 cents.

  Reply
 3. omen

  @Florina, uite, inca un articol cam cu aceleasi concluzii pe care le-ai tras si tu. si chiar, e de-a dreptul strigator, ca asistenta aia ramane un pericol social si ca Vantu e pus in libertate, "fin'ca nu e". ar trebui vehiculata mai mult chestia asta, macar pe net(blogary y compris), ca sa se mai murdareasca un pic obrazul justitiei, reprezentata mai nou de personaje gen Danilet, foste mari sperante.

  abelardo "cel cu cunostinte de drept" nu mai trece pe aici, dar inteleg ca prb cea mai competenta judecatoare din cele 3 a votat "impotriva eliberarii lui Vantu".
  http://www.ziare.com/sorin-ovidiu-vantu/arestat/i
  "De remarcat, de asemenea, ca judecatoarea Cristina Rotaru, singura care a votat pentru mentinerea in arest a lui SOV, are o remarcabila carte de vizita: conferentiar universitar doctor la catedra de drept penal a Facultatii de Drept din cadrul UB, autoare a numeroase tratate de drept penal. Mi-e greu sa cred ca un astfel de penalist putea sa confirme o solutie a primei instante despre care corul de bocitoare pretinde ca ar fi fost un model de predat studentilor cu ,,asa nu"."

  Reply
 4. Pareristul

  Senzatia de deja-vu, asociata de psihiatrie, printre altele, si cu schizofrenia, este mai mult decat prezenta azi, in Romania. Schizofrenia societatii romanesti se manifesta plenar si ca schizofrenie a celor care lucreaza in Justitie. Aceste minti ratacite, aceste caractere zero, aceste umbre de competenta si moralitate. si-au dat masura grotescului. Circul a luat DEFINITIV locul painii in Romania! Romani, hraniti-va cu circ! Atat v-a mai ramas! QED!

  Reply
 5. val_one

  @Morris,

  cîndva stătea un iepuraş la umbră şi spunea prostii:

  „-ah,dacă-l văd pe lup,să vezi ce-i fac!”

  dar să stea la umbră,să nu facă vreo insolaţie…

  Reply
 6. lucid

  @Parapluie: apropos de Nagyvarad. De cate ori ajung la Debrecen nu pot sa nu fac o comparatzie cu minunile arhitectonice din Oradea. Pacat ca nu sunt suficientzi bani sa le ingrijim. Asa ca-i intzeleg pe vecinii nostri ca au nostalgia Ardealului, Oradea y compris.

  Reply
 7. Florina

  Nea si lucid,

  multumesc pentru interventie, am preluat legatura. 🙂

  gradinare

  maniheismul si teoria freudiana, subiecte complexe fiind, ar necesita o discutie lunga dar, cum ar fi off topic, nu e voie de la stapinire. da' mai bine ziceai de teoria ericksoniana, e mai de impact.

  2. despre amintiri refulate privind FNI, du-te si vorbeste-le pagubitilor, mira-m-as sa nu aiba vreun blog, forum, ceva. a, si zi-le si lor de Freud, cred ca vor aprecia.

  3. dupa ce citesti de cite ori e nevoie articolul, indica unde spun eu ca-l vreau pe Vintu inchis si unde e incrincenarea.

  4. pentru ca, virtual, te stiu, e ultima data cind iti raspund.

  Reply
 8. parapluie

  @lucid, grădinare

  Există diferenţă de preţ la imobiliare. În plus, Oradea e mare şi e aproape de graniţă, în zona maghiară nu sunt poli urbani comparabili.

  Reply
 9. lucid

  @gradinarulcarpatilor: deci ai inceput sa faci propaganda pedeseristo-petroliberala pe fatza. Prin urmare:

  – Ai "vazut la TV" (ale lui sov si felics, ofcourse) cum multzi romani se indreapta spre Ungaria, asta desi nu ai pus piciorul acolo in ultimul timp. Partzial confirm, la sfarsitul lui august, in piatza Lujza Blaha din Budapesta, in dreptul magazinului universal Korvin, am recunoscut o tziganca anterior avzuta in fatza la Unirii – sta in genunchi, cu broboada neagra pe cap si doar intinde mana nemiscata. Doar una, si ea in escala probabil spre Champs Elysees, caci in fericita Budapesta biletul de tramvai costa 320 forintzi, adica 1.2 euroi sau 50 mii lei vechi, asa ca ungurilor nu le prea da mana sa fie filantropi.

  – Romanii cumpara case in Ungaria? Firesc, si ungurii la noi. Dar adevarata Mecca pentru romani e regiunea Balcic, unde anuntzurile de vanzare case sunt scrise in LIMBA ROMANA – evident nici pe acolo nu ai prea fost.

  – Bref: Ungaria, in care numai anul acesta ma duc de trei ori acate o saptamana, a decazut spectaculos in ultimii doi ani de criza, e suficient sa vezi in ce hal arata garile Keleti si Nyiugati sa numarul incredibil de homeless-i din centrul Budapestei.

  Asa ca du-te si canta la alta masa despre fericirea de la unguri.

  Reply
 10. Nea

  grădinare, mai uşor: abia aştept guvernarea PSDNL ca să se întoarcă ardelenii din bejenie. Poate s-or întoarce şi turiştii români din Grecia, odată cu ei.

  Că de frica lui Boc au luat ei calea străinătăţii, nu de necivilizaţie, hoţie, mormanele de peturi şi sărăcie.

  Şi, când s-or întoarce, poate le dă dl. Geoană cei 20000 Euro. Sau poate chiar de aia or fi plecat, ca să aibă de unde se întoarce la pieptul lui Geoană?

  Şi da, 16 ani de guvernări anterioare nu au făcut nimic pentru asanarea justiţiei (ba dimpotrivă) până la Monica Macovei, repede uşuită de Tăriceanu la ordinul lui Patriciu. Dar dacă nu ai organ care să se revolte la necinste, nu o să-ţi crească acum. Poate doar strănepoţilor tăi, în măsura în care nu o să le faci tu educaţia.

  Reply
 11. gradinarulcarpatilor

  Florina , maniheista esti soro , la tine totul e castig sau pierdere . Ce-i faceau lui Vantu in arest ? Il anchetau si apoi il eliberau spre judecare . Acum de ce nu pot sa-l ancheteze sa faca un dosar beton si sa-l trimita in judecata ?Pana acum de ce nu au facut-o ?Tu il vrei inchis pentru ca-l vezi, ca o maniheista ce -mi esti , sursa tuturor relelor .Stai linistita , e un sistem care merge si fara el , poate mai bine …si in cercurile lui sunt lupi tineri .Poate e mai bine sa traiasca incoltit , e mai precaut ii mai scade din apetitul infractional pe care i-l bauni .S-apoi care e de fapt vina ce te incranceneaza atat de tare ? Conflictul cu puternicii zilei sau fapte penale facute de el ? Care sunt ? FNI-ul ? De acum 10-15 ani ? La cate amintiri triste,refulate in subconstient , avem din ultimii 20 de ani, FNI, nu mi se pare cea la care ar tebui sa se apeleze in terapia freudiana ce ni se administreaza de presedinte si pdl pentru a abate memultumirea poporului de guvernarea cu care ne fericesc .De ani de zile ne scot in fata spaimele guvernarilor anterioare ca iti vine sa te intrebi freudian : ce copilarie o fi avut acesti guvernanti ce par crescuti in institutii de de ocrotire ocrotire a minorilor …. ( Tie nu ti se pare ca UDMR sustine masuri care fac atractiva UNGARIA . Vad la Tv din ce in ce mai multi ardeleni care se orienteaza spre ungaria , ca o solutie be bejenie la guvernarea pdl . Merg la scoli , la gradinite , la cumparaturi , in vacante si concedii , la munca …te poti gandi la ce va urma in cativa nai daca pdl ii mai tine la guvernare ca sa poata fura in dispret total fata de idealurile nationale …? )

  Reply
 12. omen

  pai vad ca Florina scrie din ce in ce mai sustinut. ar trebui s-o treceti la autori 🙂 mai ales ca am observat ca deja are notorietate(o injura unii pe un blog unde a fost nedormitu' vijilent 😀 ).

  Reply
 13. Florina

  Ia sa vedem cine a mai fost pe-aici…

  Gina

  "lucid" este nick-ul unui cititor constant al MB. tu, din pacate, nu cred ca esti la fel. altfel, ai fi vazut ca pozitia AMP in cestiune a fost mentionata aseara. pozitiv, evident.

  si ElCucui

  la on topic ma abtin, la off topic, buna dimineata! 🙂

  Reply
 14. Gina

  O curiozitate asa… nocturna: de ce nu o mai citeaza nimeni, lucid, pe Alina Mungiu Pippidi in seara asta? raspunde chiar la intrebarea din titlu si "simt" ca nu a trecut neobservata!

  Reply
 15. ElCucui

  Bleen, la chioscuri apare miercuri. Coperta se urca pe net de marti de la pranz.

  Mece, pe noi ne doare inima. Din pacate nu se importa hartie de ziar mai bun

  ă. Probabil ca Adevarul iși importă propria hârtie. Iar off-set alb costa in draci. Căutam soluții.

  Reply
 16. Petru Moldovan

  Imi cer scuze fata de Hotnews, cred ca era moderatorul plecat la buda sau asa ceva.

  In alta ordine de idei arestatul asta preventiv cred ca are rolul atunci cand omul nu a dat aseara cu toporul in cap ca politia+procuratura sa puna presiune pe justitie iar justitia isi pune poalele in cap atunci cand o da cand asa cand asa.

  Te astepti de la justitie in primul rand la coerenta, si la noi cred ca e tara unde un om poate sa primeasca intre minimum si maximum de pedeapsa in functie de toanele judecatorului, sau poti fie sa fii retinut preventiv fie sa fii eliberat in functie de aceleasi toane.

  Nu sunt sigur ca nea asta care da Vanturi trebuia sa fie arestat preventiv, dar eu ma asteptam la coerenta: fie nu il aresteaza si gata, fie daca il aresteaza sta acolo la zdup.

  Sentinta de azi imi spunde doar ca avem niste judecatori de (cuvant urat) (m-am auto-cenzurat aici conform unui dictionar de pe alt forum, vroiam sa spun ceva de genul kk)…

  Reply
 17. Petru Moldovan

  @ela

  Pentru prima data azi am fost cenzurat pe Hotnews pentru ca am zis ca avem un dicatator pampalau, ca marii dictatori din istorie au omorat milioane de oameni sau macar au arestat sute de mii si al nostru nu e in stare sa inchida 2-3 televiziuni care il injura in fiecare zi.

  Asa ca referirea la stirea unde am fost cenzurat eu ma cam enerveaza…

  Reply
 18. Nea

  Florina, ştiu pe surse, se poate verifica în monitorul oficial, că zeci de decizii de înlocuire (pensionare, nu ştiu care e termenul oficial) a unor fosile de judecători expiraţi a semnat Băse în ultimul an.

  Reply
 19. Florina

  mece

  noi, astazi, putem contabiliza, aparent paradoxal, un cistig si o pierdere. pierderea nu e neaparat ca Vintu a fost eliberat, ci ca justitia e cum e. iar cistigul consta in ceea ce am scris in precedentul comentariu.

  Reply
 20. Nea

  Offtopic şi nu prea: în episodul Crippled Summer din season 14, South Park apare un tip, Nathan, care este chiar Vadim.

  Are tot: freză, guşă, ochelari mov, comportament sociopat.

  S-ar putea să găsim aici răspunsuri la multe.

  Reply
 21. Florina

  mece

  in nici un caz nu-l doream pe Basescu cistigator in situatia asta. de implicarea lui in caz, in ceea ce ma priveste, nu se pune problema. deci nu-l voiam deloc in peisaj. asta se putea intimpla intr-o democratie consolidata.

  pe de alta parte, nu pot sa nu tin cont de toate castanele pe care le-a luat de fiecare data cind spunea ceva rau despre justitie. ca se amesteca, ca, vai! dar nu-i asa, se poate? asa zicea breasla si asa ziceau televiziunile. ei, cum e acum? a avut sau nu dreptate? a avut. e singurul sens in care poate fi cistigator. un cistig amar, e drept. dar cistig. si stii de ce? pentru ca mai exista un om, ales de catre noi, care stie, la fel ca noi, cum stam la capitolul justitie.si spune asta, nu ascunde mizeria sub covor. si pentru ca poate, cine stie?- mai are posibilitatea, atit timp cit e acolo, macar sa deschida o dezbatere ampla, la nivel national, pe aceasta tema. din acest "macar" sau cu acest "macar", putem face pasi spre ceea ce dorim. il avem ca aliat in dorinta de reforma. iar cazul Vintu e special. nu e Popoviciu, nu Patriciu, nici macar Diaconescu. si stim toti de ce.

  Reply
 22. FaraDeSuflet

  Pe surse: Cand a ajuns acasa, Vantu l-a impuscat pe Baron. L-a vazut ca schioapata si a crezut ca face misto de el.

  Reply
 23. mece

  gabhry_el,

  raman la ce am scris.

  dar urmând ceea ce spui tu, dacă NOI am pierdut, iar TB ne reprezintă pe noi… trage tu concluzia dacă TB a pierdut ori a câştigat.

  Reply
 24. lucid

  Inca o dovada ca nu mai exista sperantza: sefia interimara a inaltei curtzi de justitzie a preluat-o Adrian Bordea, fiul generalului de securitate Aron Bordea, fost sef al Directzii I – supraveghere interna, adica politzia politica in stare pura, declarat asa de CNSAS, stalp al partidului lui veceutudor (nu stiu daca mai traieste, ar avea 80 de ani, dar in 2005 era foarte ….rosu, ca verde e mai greu in cazul lui).

  Si inca una: refuzul incapatzanat practic al tuturor – de la judecatori si avocatzi pana la oengisti – de a discuta o solutzie simpla de curatzire, macar partziala, a justitziei: introducerea sistemului de JURATZI in paralel cu ALEGEREA judecatorilor pe criteriu teritorial direct de cetatzeni, sistemul american. Cand i-am scris "lupului tanar" Daniletz de asa ceva, m-a luat cu lipsa de cultura…juridica a romanilor, cum sa ia locul unui judecator un "om de pe strada", bla-bla-bla….Din pacate, totzi sunt o apa si-un pamant in tribunalele patriei – o mafie ticaloasa.

  Reply
 25. gabhry_el

  mece

  cred că era evident că am pierdut NOI

  dar nici referirea la Băsescu nu e nelegitimă, pentru că el ne reprezintă cumva, dacă nu chiar direct, prin vot, atunci indirect – prin ceea ce susţine

  Reply
 26. Platon

  „Viorica Costiniu a speculat indecizia Lucianei Mera şi a convins-o că, în cazul în care Vîntu este obligat să nu părăsească localiatea Corbeanca (Ilfov) nu va reprezenta un pericol pentru ordinea publică. Au avut pe această temă o discuţie destul de lungă şi a reuşit să o atragă de partea ei”

  Reply
 27. mece

  Cât timp avem impresia că Băsescu a câştigat ori a pierdut ceva, nu am înţeles mare lucru din ceea ce s-a întâmplat. Pariul era unul de funcţionare a sistemului juridic, iar acest pariu a fost pierdut în acest caz. Sistemul juridic are sens, îl vom putea considera funcţional, dacă la finalul unei proceduri nu vom avea un câştigător politic. În toate discuţiile pe care le-am purtat până azi la 16,00 nu l-am implicat ori cel mult am combătut orice implicare a lui TB în cauză. Acum, cel puţin în opinia Florinei, el apare ca un câştigător.

  Într-un fel e mai puţin relevant dacă Viorica Costiniu şi Luciana Mera au optat cu rea credinţă ori bună credinţă. Ba e chiar mai grav dacă au fost de bună credinţă. Dacă ele consideră că SOV, faţă de conţinutul dosarului pe care l-au avut la dispoziţie, nu prezintă vreun pericol pentru ordinea publică. Important este că au luat o hotărâre greşită.

  + nu văd nici o apreciere despre cum stăm noi la sfârşitul zilei. Noi cei care intrăm în noţiunea asta care a născut atâtea discuţii „ordinea publică”. Pe noi în definitiv au vrut să ne protejeze cei care au făcut propunerea de arestare. S-o zic eu: noi am pierdut azi. Nu zic – mai e şi mâine. Dar azi am pierdut.

  Reply
 28. mfg

  Sorin Ovidiu Vîntu: “Îmi iubesc ţara”

  SOV a inceput sa recite pe limba lui Ioan T Morar.

  Contrariile se atrag pana intr-atata incat cine se aseamana se-aduna.

  Si eu imi iubesc tara, dar nu-mi foloseste la mare lucru.

  Reply
 29. aurelian

  doar o intrebare pentru Florin: unde-i Ghinea acum? de ce nu face o asociatie? (ma rog, doua intrebari)… de aia am spus ca e un ipocrit…

  Reply
 30. valabill

  Fugiti! Eu zic ca daca ne alegem vreo suta de mii sa intemeiem o tara noua: Target: Papua-Noua Guinee; tara mare, populatie mica si nu prea inarmata; plecam la inceput cu coloana a 5-a, mergem sa cerem azil economic, punem steagul tricolor si ramanem naibii acolo.

  Reply
 31. Nemo

  iar nu am numarat si am un comentariu prea lung..

  @Bleen: problema e ca tot "categoria Costiniu" or sa ajunga sa judece si restul, nu c-a fost Vantu eliberat acum.

  Reply
 32. Nemo

  @para, am precizat ca nu am mai citit stiri romanesti in ultima perioada, cu atat mai putin bloguri.

  de altfel, 3 bloguri si 2 ceaiuri nu or sa schimbe nimic. mai in gluma, mai in serios, asta seamana a "rezistenta in munti". va respect pt asta, ca nu va dati batuti. oricum profesia mea e privita cum e privita in Ro si de catre romani :D, asa ca am avut motive mai multe sa ma car. constat insa ca de prin '95, de cand scria HRP in "Cerul vazut prin lentila", ca "daca nu se poate schimba sistemul, ramane solutia individuala a salvarii", nu se schimba mare lucru, iar daca se schimba, se schimba prea incet. asa ca o fi fost metafizic ce spunea HRP, who knows, dar eu am luat-o ad literam.

  Justitia e "cheia si lacata", de ani buni.

  cred ca daca nu ar fi serioasa chestia cu suspendarea lui Basescu, PDL-ul nu ar incerca zilele astea sa revina la forma initiala a legii de demitere a presedintelui. mie asta imi spune mai multe decat oricate wishful mind games despre ce-si doreste Ponta. Ponta e presedinte de paie peste un partid de mafioti(initial de comunisti), controlat de mafioti. da, nu e prostanac ca gioana, doar atat.

  Andra are oarecum dreptate cu televiziunea ei, dar nu in sensul de "televiziunea partidului" (nu de alta, dar altfel, oameni relativ inteligenti si educati, care nu au timp sa se informeze despre politica, iau de bune astea cu "dictatura", samd).

  am inteles ca vine Turcescu la B1 si ca se incearca sa fie mai mult decat o televiziune de nisa, din B1. de altfel, B1 era sustinuta de Fox. asta-i, trebuie controfensiva mediatica solida, la TV, nu doar pe internet. ca si prin alte parti e la fel. te uiti si la Fox si la MSNBC si cam intelegi, vorba lui Caragiale, pe unde-i adevarul.

  am vazut zilele astea "Diarios de motocicleta", ala despre Che Guevara calatorind cu motocicleta prin America de Sud. Filmu' e misto, Che a apoape simpatic 🙂 ; filmul nu e politic, dar la final spune Che o chestie "revolutie fara arme?! nu o sa mearga niciodata!".

  ghevara-neghevara, avea el dreptate. think tank fara mediatizare masiva ramane cel mult think-ing(wishful) si prea putin tank…

  Reply
 33. Bleen

  Să nu exagerăm. E doar o infirmare a deciziei de arestare preventivă. Nu a picat cerul şi nici nu s-a scufundat pămîntul. Să nu cădem în extrema cealaltă.

  Reply
 34. AccesDirect

  Eu, unul, m-am lecuit de wishful thinking, de lupii tineri, de Crin care nu se simte bine, de caracatite defensive si de Ponta timid anticorupt. Pana n-o sa vaz cu ochii mei schimbarea nu mai crez nimic.

  Justitia n-a pierdut, n-a castigat, ci e o ciuma bubonica. Statul e slab, e corupt pana in maduva oaselor si trage sa moara. Presa e un partid politic cu o vicioasa pofta de distrugere, samd. Asta e acum, nu altceva.

  Reply
 35. parapluie

  Trebuie ţinut cont că încă n-a apărut Popa. Se poate redeschide dosarul FNA, pe baza unor contraexpertize cerute de Parchet în urma apariţiei unor noi mărturii.

  Reply
 36. flash

  astazi a fost ziua celor mai miloase complete de judecata din ultima vreme. alt nefericit, ciob stefan, aflat in arest preventiv de 29 de zile de prin 2008 incoace pentru delapidari si furt din buzunare, a fost eliberat. hai liberare!

  Reply
 37. Bleen

  De fapt, ăsta e atu-ul lui Ponta în lupta internă din PSD: problemele pe care le au competitorii lui cu justiţia. Geoană e prea apropiat de SOV, Patriciu şi Voicu (de fapt, Dumitru Iliescu – toată lumea vorbeşte de Voicu dar uită că el e doar omul lui Dumitru Iliescu, fost şef SPP, fost consilier prezidenţial), Năstase şi Mitrea îşi duc crucea la DNA, încet, dar şi-o duc. Şi nici Crin nu se simte prea bine, dacă e să ne gîndim la Patriciu şi la problemele pe care acesta le are cu justiţia.

  Şi mai e ceva: Ponta începe să joace, timid, cartea anti-moguli şi anticorupţie. A văzut că ultimele alegeri prezidenţiale din 2004 şi 2009 şi parlamentarele din 2008 s-au cîştigat pe cartea asta. Presupun că e suficient de inteligent încît să-şi dea seama că sprijinul mogulilor face mai mult rău decît bine.

  Reply
 38. parapluie

  Băi Nemo, mă bagi în sperieţi!

  Ori n-am înţeles eu bine, dar fondul se judecă, dosarul e bine făcut. Legea CCR s-a schimbat, lucrurile se târăsc în direcţia bună. Reţeaua e betonată încă dinainte de 89, ce vroiai, să existe o victorie decisivă din prima?

  Ochii pe curţile superioare!

  Theophyle, Cetăţeanul şi Băşcăliosul comentează de zor în direcţia asta, de vreo juma de an, Madame Blogary se ţine de ceaiuri doctrinare, bune şi alea.

  Încet-încet, Doamne-ajută!

  Reply
 39. mihaela

  @gabhry_el Au mai cerut si altii capul lui Kovesi si al lui Morar, dar din fericire EU vegheaza si li s-a pus o frina atit de zdravana ca n-au mai indraznit sa atace in ultimii 2 ani.

  In mod normal Vantu poate fi judecat in libertate, noi toti ne dorim sa stea macar 29 zile la puscarie ca fim siguri ca nu scapa si data asta cu prescrierea faptelor.

  Ceea ce ar trebui este ca societatea, noi, toti cetatenii sa-i obligam pe judecatori sa judece;fara o reactie a cetatenilor, reactie care ar trebui sa plece de pe bloguri, nu se va chimba nimic in magistratura.

  Eu cred ca in acest moment dislocarea acestui nucleu al coruptiei pe care il reprezinta CSM, CC si Inalta Curte este vitala pentru Romania

  Reply
 40. flash

  oare tot acelasi complet de 3 judecatoare o fi lucrat si la prelungirea mandatului de arestare cu inca 30 zile pentru asistenta medicala? halebardo, unde esti sa ne mai desenzi inca o data cum e cu arestul preventiv, si poate ne lamuresti si pe noi cam care dintre SOV si asistenta reprezinta pericolul social mai mare?

  pe de alta parte, ar trebui sa ne amintim ca inca de ieri dna costiniu ne-a oferit verdictul care urma sa fie dat astazi, din cauza ca mai multe copii din dosar nu sint semnate si stampilate "conform cu originalul". asta cautau judecatoarele noastre, o virgula intre subiect si predicat

  Reply
 41. Bleen

  Ponta are de luptat la el în partid cu ei. Am mai zis-o: ei vor suspendare şi demitere ptr Băsescu, la guvernare sau orice se poate pentru a bloca justiţia. Pe Ponta îl interesează să preia complet PSD-ul şi să nu facă greşeli pînă în 2014, să treacă cu bine parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014. Nu-l doare curu' pe Ponta de Băsescu dar nici la guvernare nu vrea acum, nici pe Geoană preşedinte interimar, nici gruparea justiţiabililor prea puternică.

  Reply
 42. Nemo

  @Florin: ai avea tu dreptate, dar uiti de manivela politica, care se va pune curand in miscare. toata "contraofensiva" asta a justitiei9in care ia bataie cu 2:1) e sustinuta de un Basescu pe chituci si o sustinere politica la fel. cand va dispare asta, se va reveni la momentele alea de glorie cand se sinucideau procurorii care mai aveau cate o urma de constiinta.

  Reply
 43. mece

  – eu sunt la momentul înjurăturilor.

  îmi bag picioarele! şi îmi mai bag şi altceva de ceva ore deja. cum mă-sa… îmi imaginez că la iRtv se va declanşa ceva ce le va face pe maimuţe să se ruşineze că sunt atât de domestice. vor trebui ca ăia de le National Geographic să-şi scoată camerele dintre liane şi să le trimită în studiourile din bucureşti.

  mama ei de treabă!

  Reply
 44. tucu

  Florina

  Exact asta am vrut sa aud.

  Nu e vreme de jelit.

  Intrebarea este ce facem?

  V ati gindit vre o data ca ar trebui adunati toti blogerii cu talent intr-un blog dedicat sa zicem -mafiei.

  Exista probabil foarte multi care nu cunosc un intreg dar detin frinturi.

  Poate putem sa le punem cap la cap.

  Reply
 45. Nemo

  revenind la justitie, era clar ca din momentul in care madam’ Costiniu(curios atribuita de calculator!) e pe felie, Vantu va fi eliberat.

  hm, articolul Florinei e din categoria “culmea consolarii=nu conteaza ca nu sa ridica, ia uite ce frumos atarna”. Exact, justitia e marea problema in Romania si se dovedeste ca nimic nu se mai poate schimba. ca si alti cativa comentatori fatalisti si eu cred ca s-a cam pierdut batalia in Romania, pentru multa vreme de acum incolo.

  ps. a, nu stiam ca in 2007 s-a modificat legea referendumului si ca acum se poate demite presedintele cu majoritate simpla. pai lucrurile sunt clare, urmeaza suspendarea/demiterea lui Basescu(daca nu “se calmeaza”, calcandu-si pe orgoliu si lasandu-i pe astia sa-si faca de cap).

  Reply
 46. Nemo

  eh, il baf din 2 bucati si gata:

  am reusit vreo 2 saptamani sa nu mai citesc stiri romanesti, fatalist fiind si stiind ca ma voi enerva intr-un final. M-a sunat o colega, sa-mi spuna pe un ton emotional de chestia cu “eliberarea sov..”.

  am recitit din urma articole si comentarii, inclusiv pe ale lui abelardo [am stiut eu de ce nu vreau sa ma fac Dreptul, ]

  Madoff, care nici el saracu’ nu prea era “pericol social” conform criteriilor lui abelardo, a stat bine mersi la parnaie si acum e condamnat pe viata. aia care fac dreptul in Romania se pare ca se specializeaza numai in chitzibusarii. ideea, draga domnu’ abelardo, daca mai citesti pe aici, uite cum functioneaza justitia in unele tari in care vrei dumneata sa ajungi(desi nu te sfatuiesc, ca acolo nu tine):

  “On December 11, he was arrested and charged with securities fraud.[14] Madoff posted $10 million bail in December 2008 and remained under 24-hour monitoring and house arrest in his Upper East Side penthouse apartment until March 12, 2009, when Judge Denny Chin revoked his bail and remanded him to the Metropolitan Correctional Center. Chin claimed Madoff was a flight risk, because of his age, wealth, and the prospect of spending the rest of his life in prison.[69].

  Madoff a stat arestat la domiciliu sub supraveghere din decembrie pana pana in martie, monitorizat 24 de ore. pt ce?! pt acelasi gen de infractiune practicata de sov, adica Ponzi scheme http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme

  Reply
 47. Nemo

  bai dictatorilor, am un text sub 2000 fara spatii, peste 200 cu spatii(nu de alta, dar imi place sa separ ideile 😀 ).

  Reply
 48. Nemo

  am reusit vreo 2 saptamani sa nu mai citesc stiri romanesti, fatalist fiind si stiind ca ma voi enerva intr-un final. M-a sunat o colega, sa-mi spuna pe un ton emotional de chestia cu "eliberarea sov..".

  am recitit din urma articole si comentarii, inclusiv pe ale lui abelardo 😀 [am stiut eu de ce nu vreau sa ma fac Dreptul, 😆 ]

  Madoff, care nici el saracu' nu prea era "pericol social" conform criteriilor lui abelardo, a stat bine mersi la parnaie si acum e condamnat pe viata. aia care fac dreptul in Romania se pare ca se specializeaza numai in chitzibusarii. ideea, draga domnu' abelardo, daca mai citesti pe aici, uite cum functioneaza justitia in unele tari in care vrei dumneata sa ajungi(desi nu te sfatuiesc, ca acolo nu tine):

  "On December 11, he was arrested and charged with securities fraud.[14] Madoff posted $10 million bail in December 2008 and remained under 24-hour monitoring and house arrest in his Upper East Side penthouse apartment until March 12, 2009, when Judge Denny Chin revoked his bail and remanded him to the Metropolitan Correctional Center. Chin claimed Madoff was a flight risk, because of his age, wealth, and the prospect of spending the rest of his life in prison.[69].

  Madoff a stat arestat la domiciliu sub supraveghere din decembrie pana pana in martie, monitorizat 24 de ore. pt ce?! pt acelasi gen de infractiune practicata de sov, adica Ponzi scheme http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme

  revenind la justitie, era clar ca din momentul in care madam' Costiniu(curios atribuita de calculator!) e pe felie, Vantu va fi eliberat.

  hm, articolul Florinei e din categoria "culmea consolarii=nu conteaza ca nu sa ridica, ia uite ce frumos atarna". Exact, justitia e marea problema in Romania si se dovedeste ca nimic nu se mai poate schimba. ca si alti cativa comentatori fatalisti si eu cred ca s-a cam pierdut batalia in Romania, pentru multa vreme de acum incolo.

  ps. a, nu stiam ca in 2007 s-a modificat legea referendumului si ca acum se poate demite presedintele cu majoritate simpla. pai lucrurile sunt clare, urmeaza suspendarea/demiterea lui Basescu(daca nu "se calmeaza", calcandu-si pe orgoliu si lasandu-i pe astia sa-si faca de cap).

  Reply
 49. Blade Runner

  Isi facea cineva iluzii ca reteaua Voicu sau cele similare nu mai functioneaza ? sau ca madam Costiniu e nepatata si impartiala ? Sa revenim la realitate domnilor(pun intended).

  @ postacu scelerat nu e nici o coincidenta au pus-o pe costiniu sa il scape

  @ florin cojocariu nu ar fi prima data cand poanta spune tampenii

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @blade runner: exista un lucru extraordinar pe care nimeni nu pare a-l sesiza: caracatita se apara, nu ataca. Faptul ca sint in defensiva e deja un cistig formidabil. Sa nu uitam ca am fost cit pe ce sa-l avem pe Voicu la Interne. Apoi, eu cred ca mai sint si alte nume importante pe lista DNA. Procurorii par ca-si fac treaba, nu mai exista vicii de procedura, dosarele par mult mai bine construite. Sigur, avem cancerul din justitie, chestiunea e, n-or sa poata sa-i scape chiar pe toti. Eu banuiesc ca deja apar fisuri serioase in "grupurile de interese". Asa trebuie citita declaratia lui Ponta. In procesul de repliere unii vor fi sacrificati (ca de exemplu Voicu) iar asta le va afecta eficienta si credibilitatea, adica le va scadea puterea. De aici incolo escaladarea poate fi doar in zona violentei. Daca vor fi prea incoltiti, nu e exclus sa asistam la tentative de lichidare a incomozilor. Important e ca se joaca. Intariti-va statul! 🙂

   Reply
 50. Amelia

  Cine a castigat? Pai a fost "The people vs. SOV", deci SOV.

  Pe de alta parte, eu zic ca-i doar o victorie de etapa si, daca socotim overall a fost 2 la 2 (doi judecatori au zis ca trebuie sa stea in arest, iar doi ca nu)si s-a demonstrat ca SOV nu-i atat de intangibil precum se credea (la urma urmei a stat o saptamna in arest). Nestiind strategia procurorilor (sper sa fi avut/aiba una!), eu zic ca acum ar trebui sa se miste repede cu rechizitoriul si sa-l trimita in judecata pe fond.

  Reply
 51. poweraxxel

  As intreba invitatii din platouri: cred romanii ca justitia este corecta acum??? Cred romanii ca justitia ii va apara si pe ei daca nu au bani in carca??? Cred romanii ca odata iesiti din arest, or sa ii astepte si pe ei garzile sa ii pazeasca??? Pe dracu'!!!

  Reply
 52. Florina

  tucu

  se pare ca avem o problema. unii si-au dorit atit de tare sa ramina inchis pe cit si-au dorit altii sa fie eliberat. s-a mai ratat o sansa de a se face dreptate dar nu-i vreme de jelit. e timpul capetelor limpezi. numai asa se mai poate construi ceva. si momentele critice pot fi propice declansarii unor actiuni serioase.

  Reply
 53. poweraxxel

  ia uite frate la TV cum pleaca mogulul cu gealatii dupa el … Spre diferenta de Diaconescu care a fost intampinat de o multime de "simpatizanti", Vantu pleaca insotit de bodygarzi. Oare ce o insemna?

  Reply
 54. Florina

  poweraxxel,

  justitia a pierdut inca o data. asta e ideea. si va continua sa piarda in acelasi fel, atit timp cit lucrurile nu se schimba.

  mece

  ei, nu e chiar asa.

  Reply
 55. gabhry_el

  uite, Pielea Pulii recunoaşte cu guriţa lui ce sunt şi ce vor

  (se aude Liana Alexandru?)

  "reacţia presei a permis să scoată justiţia de sub comandă politică"

  Reply
 56. tucu

  Au pierdut statul .A pierdut Basescu.A pierdut ideea de justitie.

  Omul simplu,fara acces la internet,ne intoxicat de propaganda televizata a vazut un lucru simplu.

  Un mafiot ,care a inpiedicat justitia sa -si faca treaba -fapt probat de convorbirile avute, este lasat in libertate in tara unde un proces dureaza o vesnicie.

  Vintul este mai tare decit statul romin.

  Daca Dvs credeti ca milioane de romani fac vreo deosebire intre stat si justitie va inselati.

  Impactul asupra romanului simplu va fi cumplit.Nimeni nu o sa mai creada ca Basescu este capabil sa se lupte cu mafia.

  Pacat ca am mai ratat o sansa.

  Reply
 57. postacu scelerat

  superba imaginea cu cele doua garzi de corp din fata de la cercetari penale. lipsesc uziurile. oricum imaginea e de columbia.

  Reply
 58. parapluie

  Există probe care să incrimineze fapta de favorizare a infractorului. Dosarul pe fond e bun.

  Că-l ţineau în arest preventiv, că i-au dat drumul, nu e atât de relevant pe cât pare. E doar o ocazie ca presa să-şi dea arama pe faţă.

  Altfel, orice motiv e bun pentru a bea o bere, inclusiv vremea superbă de afară.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Eu as fi mai putin prapastios. Dependentii de Vantu triumfa, isi inchipuie ca or sa le curga banii in continuare dupa exercitiile de pupat si lins din zilele astea. Chestiunea e: mai are Vantu bani? Mai are cineva incredere in el sa-l imprumute? Cu exceptia cazului in care e salvat de Patriciu, Vantu e intr-o fundatura. Iar Paturiciu, sa fim seriosi, nu vrea un Vantu prea puternic. O sa-i faca perfuzii ca sa nu moara de tot. Mai e chestiunea cu Popa, cine garanteaza ca Popa nu incepe sa vorbeasca cind vede pe Vantu liber? In sfirsit, modul de actiune al lui Vantu e bazat pe fabricarea de iluzii, ca in cazul oricarui sarlatan. Arestarea l-a lovit mai rau decit ne putem imagina, i-a demascat limitele in materie de iluzionism. Si avind in vedere episodul cu Geoana, ma astept sa incerce niste manevre spectaculoase si sa intre singur cu oistea in gard, mai rau decit e acum. Declaratia lui Ponta, cu tot cu referirea la Basescu, n-a sunat deloc bine pentru el. Sa vedem.

   Reply
 59. poweraxxel

  Florina, justitia era demult pierduta … Eu am pus un pariu cu niste prieteni. Am multa bere de baut acum! Tocmai pentru ca stiu demult ca justitia este pierduta in Romania. Asteptam sa apara un haiduc care sa ne faca dreptate pentru ca de la justitie nu mai avem ce sa asteptam! In Romania daca furi o gaina putrezesti in puscarie, dar daca furi miliarde stai bine merci acasa linistit si mai si porcai procurorii care au indraznit sa te intrebe de unde ai banii …

  Reply
 60. campolungo

  PSD. Si/sau PNL. Sunt deja inregistrate cu acte-n regula la tribunal. Ar mai fi si PC-ul, dar ala emite la o alta antena.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *