Pauza la comentat Alianta de Dreapta pina in 10 decembrie

Am decis ca începînd de astăzi și pînă pe 10 decembrie să nu mai comentez acțiunile Forței Populare (sau cum i-o zice). Prevăd un dezastru electoral și sînt convins că principalii vinovați ai dezastrului nu vor fi considerați liderii Forței Populare ci comentatorii care nu îi lasă pe aceștia să se pregătească pentru Liga Campionilor.

La urma urmei, sînt teme mult mai interesante și mai suculente decît bucătăria internă, acțiunile și strategiile Marii Alianțe de Dreapta. Sînt atîtea de scris despre ce înseamnă dreapta autentică, sînt atîtea de scris despre miturile stîngii devenite mituri de zi cu zi ale lumii moderne, sînt atîtea de scris despre modificarea Constituției, despre statul de drept, despre separația și reparația puterilor în stat, despre sistemul electoral și multe altele. Am trecut printr-o lovitură de stat și cel mai important lucru pe care îl putem face e să învățăm și să nu lăsăm această temă să ne scape. Comentarea acțiunilor, atitudinilor, strategiilor și resurselor umane ale actualei drepte politice de la noi este inutilă, neproductivă și profund irelevantă. E distractivă, ce-i drept, avînd în vedere prestația și anvergura personajelor de prim plan, dar, pînă la urmă, este o distracție de care mă pot lipsi.

Și, repet, n-am nici timp, nici chef ca după dezastrul electoral din toamnă să dau socoteală gloatelor de ultrași spălați pe creier și înfierbîntați care, după o repriză de smuls părul din cap și vărsat lacrimi fierbinți la picioarele idolilor, se vor repezi dement asupra ”infiltraților”, ”deviaționiștilor”, ”defetiștilor” și a altor trădători din interior. Și chiar nu merită. Mi-e silă de astfel de personaje și, avînd în vedere miza scăzută, chiar nu merită să le suport prezența, așa, pentru nimic.

PS. Vorbesc în nume personal, nu în numele celorlalți autori de pe Blogary sau, Doamne ferește, în numele comentatorilor.

Facebook Comments

53 Comments Pauza la comentat Alianta de Dreapta pina in 10 decembrie

  1. Pingback: Cele mai bune comentarii (1-7 septembrie 2012) | Madame Blogary

  2. OstapBender

    Decat sa criticam ratiunea confuza a Fortei Populare mai bine sa criticam ratiunea pura. Istoricul filozofiei Ioan Rus stie de ce.

    Reply
    1. Rheia

       @Bad Ass Tweety Bine, de grețuri electorale nici mama castraveților murați nu mă mai vindecă. Dar nu senzațiile mele mă interesează, ci consecințele practice ale votului. Io mi-s mai prozaică, mă dau în vînt după cauzalități.

      Reply
  3. Rheia

    Problema cetățeanului turmentat rămîne totuși în picioare – ca să zic așa. De fapt, eu cred că la toamnă-iarnă (cum naiba se pune 9 decembrie, în afară de „non-vară”?) populația votantă se va împărți iar în două largi categorii: cetățenii turmentați și cetățenii ambetați. Primii vor vrea să voteze cu ceva/cineva, iar ăilalți contra. Eu am fost pînă săptămîna trecută la ambetați, decisă fiind să dau cu ștampila în orice, numai USL (sau PSD, PNL, PC) să NU fie. Săptămîna asta văd că am intrat la turmentați, fiind sincer dornică să găsesc o metodă de-a vota pro. Aici intervine problema: pro-ceva sau pro-cineva? Nu știu și nu mă atrage să fac calcule după legislația electorală. Vreau să pot alege între persoanele care mi se prezintă în colegiul electoral. Acum cîțiva ani, Cristian Ghinea ne-a trimis către un test conceput de niște oengiști, pentru alegerile prezidențiale. Din test reieșea în ce proporție se apropie fiecare din candidații existenți de opțiunile politice, economice, sociale, ale celui care completa testul. Admit că fix în baza acelui test am votat la prezidențialele din 2009. La parlamentare a fost însă nașpa, că n-aveam test. Scrîșnind din dinți pe lîngă boi, am votat to niște pedeloi. Anul ăsta ce fac? 

    Reply
    1. BarbuMateescu

       @Rheia „Nu știu și nu mă atrage să fac calcule după legislația electorală. Vreau să pot alege între persoanele care mi se prezintă în colegiul electoral.”
       
      Aparenţa uninominală a sistemului e o glumă. Vei crede că votezi candidatul X de la forţa politică Y, dar de fapt sunt şanse foarte mari ca votul tău să bage în parlament candidatul Z (tot de la forţa politică Y), care nu e la tine în colegiu şi nu era la tine pe buletinul de vot. De fapt, votezi un partid sau o formaţiune politică. E un lucru de luat în calcul.

      Reply
      1. Rheia

         @BarbuMateescu Asta bănuiam și eu, din ce-am citit aici. Mulțumesc pentru confirmare. În regulă, înseamnă că am nevoie de alt tip de „tehnică a luării deciziei”. Bine, pe de altă parte, nu poți judeca, măcar parțial, o forță politică, după oamenii cu care se prezintă în fața votanților?

        Reply
  4. para

    Ai vreo datorie fata de ei? Sintem oameni liberi care gandesc pe baza faptelor si declaratiilor publice ale lor. Ar trebui sa aprecieze eforturile tale, nu ai niciun loc eligibil de asigurat si scrii din convingere articole politice. Problema ta principala in offline e sa-i gasesti un stapan Chirei. Keep transmiting the signal.

    Reply
    1. Bleen

       @para Dacă o mai țin cîteva zile, n-o mai dau deloc.
       
      Cu MAD și alte chestii de gen e pierdere de timp. Ce cred ei despre mine e irelevant. Problema e că dacă stăm să-i comentăm pe ei pierdem timpul degeaba, ne învîrtim în jurul cozii. Oricum, am cam zis ce era de zis, n-aș face decît să repet aceleași lucruri. Discuțiile despre doctrine, stat de drept, Constituție și USL sînt mult mai interesante.

      Reply
      1. para

        E foarte important ca oamenii care preiau spre aplicare ideile de dreapta sa fie credibili, sa nu spuna o poezie tocita la scoala. Ai zis ce era de zis si sint sigur ca daca vei mai avea de ce, vei mai zice. Hai cu teorie, teorie proaspata avem, neamuleeee…@Bleen

        Reply
  5. SimonaM

    Spălații pe creier își vor continua propaganda. Că doar d-aia sunt spălați.
    Și vor răcni la cei lucizi făcându-i spălați pe creieri. Deja am citit niște chestii halucinante pe Fb.
    A-propos. Câți ați văzut voi să vină și să spună ”da, dom’le, am fost un idiot feroce, dar am greșit și tu aveai dreptate?” Ha.
     
    Dar da. Există viață și după victoria în alegeri. 
    Iar dreapta noastră puternică și reală și bine doritoare pentru neam și popor va învinge! Pentru că dreptatea e de partea lor (aici adăugați voi făclii și alte cele) și pentru că tocmai ce-au repurtat o mare victorie. Blogary nu-i mai critică!  

    Reply
    1. Rheia

      @SimonaM Pio. Eu am văzut unul care și-a recunoscut prostia („Am fost un dobitoc”). Îl chema Emil Bobu. Apud Wikipedia: „Emil Bobu (n. 22 februarie 1927) a fost un demnitar comunist român. Emil Bobu proviene dintr-o familie modestă de țărani; după școala elementară a fost strungar[1]. În noiembrie 1945 a devenit membru PCR. A fost procuror, membru al CC al PMR, secretar al CC al PCR, președinte al Sfatului Popular Regional Suceava, ministru de interne. În mai 1961 a fost decorat cu Medalia „A 40-a aniversare de la înființarea Partidului Comunist din România”. Condamnat după 1989 la închisoare pe viață pentru „participare la genocidul națiunii române” (Conform Raportului Comisiei Tismaneanu). A fost căsătorit cu Maria Bobu, fostă ministru de justiție.” 
      Să fie primit!

      Reply
  6. OstapBender

    Pai, si ce sa mai critici la PDL, stalpul in forma de carja al Fortei Populare?! Tot asa cum VP si CA&comp sunt atat de aberanti ca te lasa fara comentariu, nici la PDL nu mai e nimic de zis. Nu mai ai ce critica. Astazi, la alegerea functiilor in BP al Senatului, Blaga se vaita cu glas suav, pentru a cata oara in ultimele luni?, ca USL nu respecta regula. Ca sa vezi!

    Reply
  7. Bleen

    off topic
     
    Mîine vom vorbi despre modificarea Constituției, desemnarea premierului. Articolul e aproape gata, mai fac dimineață cîteva retușuri și îi dau drumul.

    Reply
  8. DarianC

    Cred ca ar fi o mare greseala sa nu mai scrii/comentezi/analizezi ce se intampla cu re-structurarea dreptei. Daca tot lupti pentru o cauza fa-o pana la capat, cu toate riscurile si neplacerile implicite. In plus, un dram de luciditate si un dus rece nu strica nimanui din cand in cand. Cine vrea doar dusuri caldute si discursuri goale de continut, n-are nicio sansa sa evolueze. In cazul de fata, trebuie fortata maniera scotiana. 

    Reply
  9. Nea

    Arde luni soarele tare
    Şi m-apucă o mirare;
    Spune, adevărat e oare,
    Care-i ce şi ce e care?
     
    Apoi marţi, când nu stă ploaia,
    Mă cuprinde iar văpaia,
    Ori e laia, ori bălaia
    Ăsta-i ăla, asta-i aia?
     
    Miercuri zările-s senine,
    Eu nu am de ce mă ţine
    Şi mă-ntreb, aşa e bine
    Cine-i oare, care-i cine?
     
    Joi pământu-i ca de stei
    Şi sunt ţurţuri unde vrei;
    Pare clar şi cu temei
    Ce-i al cui, dar al cui ce-i?
     
    Vineri…
     
    Dacă tot l-ai pus pe Pooh acolo, încep să cred că se leagă ceva. Că Milne ştia că nu ştie şi că nici noi, peste 90 de ani, nu vom şti.
    Dar ştiu una pe care am obosit să o repet: PSD nu e de stânga. PSD a arat şi a vândut terenul pe care se aflau 3 din cele 4 întreprinderi de stat la care am lucrat. Poate doar PNL să fie de stânga, cu cele 200 de agenţii guvernamentale scoase din joben de Tăriceanu, ca să creeze locuri de muncă pentru prieteni. Şi cu zecile de turnători din conducere, plătiţi de Securitate.

    Reply
  10. Florina

    Eu comentez acum. Şi da, m-am enervat. Deci, nu zic, Doamne fereşte, să aibă un vocabular de autobază, nici măcar de cartier, dar nici aşa nu transmiţi ABSOLUT NIMIC electoratului. MRU, că de el zic, da: „Prețurile au crescut din cauza absenței guvernului de la guvernareCe s-a întâmplat în ultimele trei luni ne arată că acolo unde există un exces de politică agresivă faţă de statul de drept, distructivă faţă de instituţiile democratice nu mai contează guvernarea în sine şi, pe seama absenţei factorului politic responsabil de guvernare- absenţei de la administrare vreau să spun, pentru că era supraprezent în mediul politic- urmează o toamnă extrem de dificilă pentru toată lumea.”
     
    Tot ce pot să mai zic e că bănuiesc că a fost o caznă serioasă ca fraza aceea – e una singură, atenţie! – să fie scurtată. Şi că, pe repede-nainte, putea fi tradusă cam aşa: 3 luni ţara n-a avut guvern. Pe guvernanţi nu i-a interesat ce se întîmplă cu economia, cu preţurile, cu banii oamenilor. Puciştilor le-a păsat strict de soarta lor, pe care au vrut să şi-o aranjeze prin lovitura de stat. Dacă toamna va fi extrem de dificilă, iarna va fi îngrozitor de trecut pentru toţi. 
     
    Clar, scurt şi răpicat, cu fraze tăiate şi accentuări unde este cazul. Domnule prim-ministru, îmi pare rău, dar pe partea de comunicare mai aveţi de lucrat. 

    Reply
    1. exnor

       @Florina E slab ca orator. L-am vazut de prea multe ori in direct. Si nu se va schimba.
      alte catastrofe Blaga si din pacate si Monica macovei.
      Bunisor Papahagi.Bun TRU.
      Per total echipa e varza.

      Reply
    2. Nea

       @Florina Domnule MRU, vă propun cu cea mai mare seriozitate, un exerciţiu care vă poate aduce succesul:
      Acasă, când scrieţi o frază, reformulaţi-o până exprimaţi ideile principale prin minimul de cuvinte.Şi eliminaţi ideile secundare, cele care nu au impact asupra ascultătorilor dacă n-au 7 clase.
      Exemplu: toamna lui Ponta va fi mai grea ca iarna lui Băsescu.
       

      Reply
    3. Merechene

       @Florina  pe mine altceva ma face sa rad citind randurile astea. orice om normal isi doreste o interventie minima a statului si lasata piata libera, nu??  insa cum o spune MRU, ar suna ca si cum in Ro ar exista deja un fel de libertarianism si asta este foarte grav. :))) „Prețurile au crescut din cauza absenței guvernului de la guvernare”. 

      Reply
    4. Canadiana

       @Florina io am citit de 4 ori fraza si nu am inteles mai nimic. adica, daca o iau pe fragmente, se mai leaga ceva, dar pe ansamblu, nu pricep decat ca, vagamente, critica  guvernul actual. io, subsemnata, incepand cu clasa 1, insumez fix 20 de ani de scoala formala, p-aia vietii n-o mai pun la socoteala. @meioza, trimite un SMURD de limba romana!

      Reply
      1. Florina

         @Canadiana 
         
        Păi normal, dacă nu-i deloc clară legătura de cauzalitate faptă, respectiv făptuitori – prejudicii, respectiv cine le suportă. 
         
         
         

        Reply
        1. Yeba

           @Florina  @Canadiana  sunteți invidioase. Modelul e Saramago și i-l recomand. Iar Marquez a scris o frază de 27 de pagini. Nu știu dacă-i relevant că ăștia alergau pe alt culoar, de candidat la președinție a candidat Llosa și ăla fără succes, că era de dreapta.

          Reply
        2. Stelian D

           @Yeba  @Florina  @Canadiana 
          Marquez a scris mai multe fraze de tipul asta, si sa citesti o carte a lui in original, e ca o prasila pe tarlaua fara sfirsit, trebuie reluata de 2-3 ori.
          Parca totusi  amesteci ceva cu …prefectura, adevarat ca au avut un „mixing” de neveste, in tineretea nu prea departata, daca e sa consideram tabloidele; dar Llosa e peruan si Marquez columbian.
          LaRepublica din Peru publica saptamina trecuta un articol remarcabil al lui Llosa, care, intr-adevar, este militant de dreapta – paranteza, este in Salzburg, pe moment -legat de Julian Assange. Merita citit, dar vedeti si comentariile, mi se pare ca suna ca acasa, in Carpati, lipseste A3 !

          Reply
        3. Stelian D

           @Canadiana  @Yeba  @Florina 
          Alvaro Uribe este considerat egalul lui Lula da Silva, si asta nu e putin! Obama il numea pe da Silva „‘ma -men”.

          Reply
  11. exnor

    Dezastru va fi. Dar nu doar datorita lor si ineptiei lor,, de altfel de netagaduit. Datorita si prostiei populatiei si datorita si natangismului comentatorilor. Cand ai mii de superinteligenti gata sa te faca farame la orice miscare si la orice interventie parca nu prea ai chef sa te bagi in fata.
    deci da, un procent mare din vina o poarta cei ce sunt parte a extrem de toxicei mass medii de la noi. Tembeliziuni, ziare, bloguri.
     Nu toti, dar multi, cei mai multi.
    Si dupa aia ne miram ca prostii ca de ce castiga tupeistii si infractorii.
    pai de aia , ca natia asta bubuie de desteptaciune.

    Reply
    1. Bleen

       @exnor LIbertatea de expresie este toxică. Uite, tu ai un comentariu foarte neconstructiv, nătîng și toxic. Induci chestii. Ce să-ți fac eu acuma ție? Să te banez? Tăcerea e de aur, fiindcă avem nevoie de liniște. Logic, te banez.

      Reply
        1. Bleen

           @sameasyou  Banez pe cineva care comentează. E toxic. E neproductiv. Uite, d-aia cîștigă infractorii, că toată lumea își dă cu părerea, toxic. Libertatea de expresie sapă la temelia binelui. Pe net circulă o groază de spălați pe creier care fac rău PDL mai mult decît cei mai înfocați dușmani. E vorba de asociere. Oameni de treabă ar dori să voteze PDL dar cînd văd de cine e susținut PDL, cînd dau cu ochii de o gloată la fel de spălată pe creier și isterică și tembelă ca cea a USL se scîrbesc și nu mai votează. Astfel de oameni, inteligenți și sănătoși psihic intră și pe Blogary și citesc comentariile. Văd cu ce zăltați duși cu pluta au de a face de partea PDL și decid să nu mai voteze PDL. E de datoria mea să ascund gunoiul sub preș și să reduc la tăcere spălații pe creier și istericii. O fac spre binele cauzei.

          Reply
        2. exnor

           @Bleen  @sameasyou Bleen, esti un biet antenist, doar ca de alta culoare. Esti atat de primitiv in gandire incat crezi ca orice nu e de acord cu tine e cu PDLul.
          Nici macar nu o faci pe bani,  ca nenorocitii aia de la antene.
          e aproape la fel de util de vorbit cu alde tine pe cat ar fi sa vorbesti cu Blaga, Ciutacu sau uslinosii.
          dar ceva ai zis bine. Astia ca tine, istericii si spalatii pe creier alunga oamenii integenti care altfel ar vota cu dreapta.
           
          Sau ,cand nu-i alunga, ii baneaza.
           
           

          Reply
        3. sameasyou

           @Bleen „Oamenii de treaba” asa cum cred ca ii vezi tu formeaza poate 10% din electorat, oricum nu mai mult de 20%. Dealtfel cred ca ei vor vota aceasta alianta de dreapta chiar daca ar citi ceea ce tu nu vei mai scrie, din lipsa de alternativa. De asemenea, cred ca oamenii de treaba s-au speriat serios in ultimele luni si vor participa masiv la vot, in comparatie cu alegerile anterioare. Dar tot nu va fi suficient. E nevoie si de cei care nu sunt atat „de treaba”. Cred ca asta e cea mai mare necunoscuta ptr MRU si prietenii. Pe cei de treaba ii prinzi cu Europa, cursivitate si un pic de logica. Dar cum ii prinzi pe ceilalti? Si daca gasesti mesajul potrivit, cum faci ca acesta sa ajunga la ceilalti?

          Reply
      1. BarbuMateescu

         @Canadiana  @exnor Am prins ironia. În iulie antena 3 a avut 432 mii de telespectatori pe minut in primetime. Să zicem 1,5 – 2 milioane de telespectatori în total. În ţară sunt 15-16 milioane de persoane. Cei 1,5 -2 milioane oricum nu votează PDL sau ICCD. Deci putem să ignorăm subiectul.
         
        Şi acum ajungem la ceilalţi 13 – 14,5 milioane. De acum discuţia poate să continue. (dar Antena 3 nu mai există ca subiect, obiect sau argument).
         
        …..

        Reply
        1. Stelian D

           @BarbuMateescu  @Canadiana  @exnor 
          B.M. : chiar credeti ca in tara sint 15-16 milioane? Sau va referiti la populatie majora, apta de vot?

          Reply
        2. Rezon

           @Stelian D  @BarbuMateescu  @Canadiana  @exnor 
           
          (Daca-mi permite dl Mateescu :-)) e vorba de populatia majora, cu drept de vot. In cel mai fericit caz, apta de vot.

          Reply
  12. Canadiana

    stii ceva, gand la gand, dar fara bucurie. tocmai astazi reflectam ca este bine ca Marea Alianta s-o ia rau in bot la alegeri, adica s-o ia dupa masura pregatirii pentru alegeri, care este = 0. astia pana nu se bat singuri, nu invata nimic. este o mare inconstienta si lipsa de responsabilitate politica si civica din partea-le, ca, dupa o vara intreaga de maciuci babane date de lovitura de stat,  tot repetenti raman. asa ca, noroc bun, sa faca bors la parlamentare. imi este doar ciuda ca ditamai statul de drept depinde de ei, iar eu – si milioane de romani – ne agatam de ei ca innecatul de-un pai. 

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *