Cum şi cine sunt securiştii/spionii

Zilele astea sunt la Chişinău, la lansarea televiunii PublikaTV. SOV vrea să le aducă moldovenilor un pic de lumină pentru a se pune bine cu Băsescu, zic unii. Lansarea este prilejuită de împlinirea unui an de la evenimentele din Piaţa Marii Adunări Naţionale (aka „revoluţia twitter” aka „#pman”). Fiind străin, îmi vine oarecum uşor să recunosc anumite tipologii. Ca de pildă „securistul de hotel” sau „supraveghetorul de mulţime”.

Întâmplarea de ieri cu Cartianu îmi aduce aminte de nişte fapte din facultatea de jurnalism. Unde erau unii oameni care făceau eforturi mari pentru a se integra. Nu conta că nu aveau talent la scris, ei erau acolo cu o misiune un pic diferită. Misiunea lor? Să se integreze în redacţii. La 18 ani, părinţii lor cu trese pe umăr au stat lângă ei şi le-au explicat că au o datorie faţă de această ţară. Şi că îşi pot servi ţara foarte bine dacă se amestecă printre oameni, pentru a fi acolo la momentul oportun. Ei au înţeles şi acţionau în consecinţă.

Care e legătura cu Cartianu? Nu, nu spun că e securist (n-am de unde să ştiu, poate e), dar e al naibii de evident că omul nu se pricepe deloc la scris, deşi încearcă din răsputeri să facă faţă. Şi paragraful de mai sus e o posibilă explicaţie pentru anti-talentul unor oameni care ţin mult să fie jurnalişti.

Sau orice altceva.

Facebook Comments

201 Comments Cum şi cine sunt securiştii/spionii

  1. Stefan Ionescu

    Optimism bine temperat la RTV:

    "[…] asa cum e la noi e si la ei, functia de presedinte a fost deja preluata de seful camerei […]"

    Reply
  2. nedormitul

    geoană de la caţavencu, citez: “Dumnezeu să-i odihnească pe cei pieriţi în accident. Dumnezeu să-i mîngîie (pe) polonezi”.

    îmi imaginez (nu-i doresc, doamne fereşte!) că i se întîmplă un eveniment nefericit lui florin salam: dumnezeu să-l mîngîie pe salam!

    Reply
  3. ElCucuy

    Daca ROMAVIA-ONE s-ar prabuși cu Basescu la bord peședintele Senatului i-ar prelua prerogativele. După accidentul de la Smolensk, Prostanacul a început iar să spere…

    Reply
  4. Stefan Ionescu

    Chirieac, la RTV, despre prabusirea avionului lui Kaczynski:

    "… avionul lui Kaczynski avea cam 20 ani vechime; al lui Basescu e si mai vechi, are vreo 40 ani."

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Tot pe Chireac l-am auzit vorbind, in acelasi context, de crestinismul adevarat si saptamina luminata. Am schimbat pe antena 3.

      Reply
  5. Platon

    @gabhry_el, demonstratia ca ai dreptate (Când îţi spun că 2 cu 2 fac patru, du-te şi caută o altă matematică.) a facut-o aseara mdame firea in emisiunea cu note date (!?) si medii aritmetice. pentru cocoana media intre notele 3 si 0 este 3 !

    Reply
  6. gabhry_el

    Căşuneanu a fost până acum intangibil.

    Căşuneanu a fost poprit în guvernarea Băsescu.

    Concluzie (singura, cea mai importantă): Băsescu a fost prieten cu un infractor.

    Concluzia a doua: Nistorescu ar asigura libertatea deplină a presei.

    (Dacă Nistorescu ar fi preşedinte, Racoviceanu ar fi ministru de interne, iar frumoasa bestie Lidia Mitchievici şefă la cei doi şi un sfert din restul regimentului).

    Reply
  7. gabhry_el

    Leon

    De Băsescu se ocupă foarte bine iRTV şi A3.

    Nu te strofoca.

    Rişti să fii pe aceeaşi lungime de undă cu Răzvan Dumitrescu şi Dana Grecu.

    Când doi oameni ca ei îţi spun că eşti treaz, du-te şi te-mbată.

    Când îţi spun că 2 cu 2 fac patru, du-te şi caută o altă matematică.

    La televiziunile lor, ştiinţa, gramatica şi deontologia sunt în pericol.

    Reply
  8. ElCucuy

    @Leon. Scuze, scăpasem din vedere că Președintele nu are șefi. Așa mai vii p-acasă!

    @Florin. Nu știu cine-s persoanele despre care vorbești. Prieteni de-ai tăi?

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Leoane, sa vad daca am inteles bine. Ai zis ca Buscu ar fi un garant al libertatii presei din pozitia de presedinte al Romaniei. Corect? Asta face din Biju un fel de presedintele Senatului, adica un Geoana, corect?

      Reply
    1. Florin Cojocariu

      Cine e comisara aia de pe antena 3? Am nimerit din greseala si sint bulversat. Vroia sa iasa din televizor in cautarea conturilor Mariei Basescu si sa intre la mine in camera. "PDL- pumnul in gura stirilor". Mie mi s-a parut ca vad altceva in gura lor. Brrrr, ce lighioane!

      Reply
  9. MicutzaCeKurai

    ce se mai zbat "deontologii" pe iRealitatea))))! cica era previzibil verdictul (arestarea) dupa atita "circ mediatic" – dar cine a facut/alimentat acest circ "mediatic"? si-si dau cu presupusul tot felu de oanestanciulescu, de te doare mintea. abuz sa fie, dar sa-l stim si noi. daca-i circ, atunci pupam si noi piatza independentzii. ce de kkt se haleste, wow! se zabt, e bine, e semn ca-i doare!

    Reply
  10. ElCucuy

    @Leon, hi, hi, hi! Cum ai zis? "Garantul libertații presei"? Hi, hi, hi! Corect! Tocmai i s-au eliberat fo 20 de subalterni.

    Reply
  11. ElCucuy

    @Florin, bag-o p-asta la conserva ca poate o vindem. O sa hie nevoie:

    "Televiziune publikă, angajează prin concurs moderator-ațâțător pentru funcția de răzvandumitrescu. Cerințe: abilitați de comunicare verbală și nonverbală peste discursul invitaților, voce strident-enervantă, personalitate histerico-histrionică, înfățișare antipatic-serioasă, creativitate și aplomb pt. viziuni catastrofal-apocaliptice, cunoștințe PC (Felix), PS2 (se citește PESEDOI). Ocupanții locului secund vor fi angajați automat pe post de cosminiprelipceni."

    Reply
  12. Bleen

    Au invitat o cocălăriţă (nu ştiu ce meserie are respectiva) să vorbească despre şoferii beţi la volan. Care a vorbit numai despre cît de nevinovaţi sînt Costiniu, Căşuneanu şi Locic.

    UPDATE. La puşcărie, monşer!

    Reply
  13. Platon

    @Leoneeee, puneti moaca undeva la vedere. vreau sa vad cum se prezinta o aratare ca tine. sunt batranel, da un specimen ca tine n-am pomenit !

    Reply
  14. Yeba

    Ei, vorba vine "presa", ea de mult nu se mai apropie de definitie, era mai presa si cind nu filma pe ceata…

    Deontologi ca Dumitrescu, Firea si Chireac = ciinii de paza ai democratiei 🙂

    Reply
  15. omen

    @leon: mi-e lene sa mai caut cand "ma injuram" cu Florin&Bleen, ca eu ii luam apararea lui Preda, credeam la momentul ala ca apara un principiu corect si anume, sa se opuna numirii lui Prigoana jr, pt ca "ala micu'" n-avea nici o valoare, in afara de aia de beizadea…

    acu', cred ca n-are dreptate si am cautat "la sursa" argumentele. in general spun ce cred(eventual gandesc 😆 ), nu sunt "partinic", ca nu ma mana nici un interes…

    ps. da' scrii plastic, mai ales la alea cu intestinu' subtire 😆

    Reply
  16. MicutzaCeKurai

    a incasat presa la pateu doar Jack-uri, Chivas-uri, tzuici si potol gretzos (asta din 2005 incoace). pina atunci a luat suturi in bot de la alde Nastase, Ilici si restul sobolanilor rozalii. hai ca avem o istorie – sa n-o transformam in isterie. marea greseala a presei se numeste ProTembel si gasca de "realizatori" varsatzi apoi in presa scrisa. plus alde "nepotzeii", gen Ursu. cind au aparut in presa tractorsistii de Ilfov gen Buscu, deja raul se produsese (intrebatzi-l pe Toma M. cita iarba ii trebuie unui jurnalist sa devina Adenauer)))).

    Reply
  17. Bleen

    Asta e problema: că îi cunoaşte pe toţi, şi pe Căşuneanu, şi pe Năstase, a fost şi ministru în cîteva guverne, şi primar, şi preşedinte de partid, a trecut prin tot sistemul, ştie şi cum merge politica în relaţie cu economicul, şi administraţia în legătură cu cele două, care sînt relaţiile între oamenii politici, care sînt relaţiile şi jocurile în interiorul unui partid. Nu e Emil Constantinescu. E "doar" un Mitrea cu inteligenţă şi anvergură. Care a simţit mirosul istoriei.

    Reply
  18. Leon cel Treaz

    @Yeba,

    in Romania, democratia este inca sport extrem. Presa este ficatul democratiei romanesti. Un ficat care ia zilnic mii de picioare in pateu. Sa-l aclamam pe cel care da mai tare. E cool. E un roman adevarat.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Leoane, stii ca-mi placi? Care presa, frate? Pai ar mai fi existat Madame daca presa ar fi fost martirizata fizic asa cum glorifici matale? Presa a incasat la portofel, nu la pateu. E mai eficace. Si, probabil, mai ieftin. Nu-i asa, Gregoire?

      Reply
  19. Bleen

    @Leon

    De ce crezi că Băsescu este atît de periculos pentru ei? Fiindcă vine din sistem. Nu a avut ambiţia de ermitaj a lui Năstase dar, ca şi ceilalţi, a dat din coate şi s-a descurcat. Între 90 şi 2004 Băsescu şi-a jucat rolul bine înfipt în peisaj. După 2004 s-a întîmplat ceva, a ieşit din politică şi şi-a reintrat în pielea de comandant. Mă rog, e o discuţie mai largă…

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Mirel, ca veni vorba. Teoria mea e asa: Basescu e educat in spirit militar, unul in care subordonarea e o virtute si nu o slabiciune. Cita vreme Roman a condus PD-ul Basescu l-a ascultat. Probabil ca pentru un marinar revolta impotriva superiorilor are rezonante mult mai grave decit pentru noi. Aici e sensul confesiunii facute lui Ciorbea: "Nu am nimic cu tine, asa mi s-a spus sa fac". Roman e autorul ruperii guvernului Ciorbea, nu Basescu. Bineinteles ca si Ciorbea si Milica au preferat sa vada chestiuni mult mai oculte, securisme si alte aberatii. Lucrurile sint mai simple, schimbarea a inceput atunci cind Basescu a luat puterea in PD, moment din care nu a mai trebuit decit sa-si fie loial siesi. (Atunci a si riscat totul, pedeapsa pentru revolta e crunta. In caz ca revolta esueaza. N-a esuat deloc. ) Intr-un fel chiar a intrat in pielea de comandant.

      Reply
  20. Leon cel Treaz

    @omen,

    chiar nu-l apara nimeni pe Preda? Ai navalit pe el ca un vultur/vulturoaica, l-ai sfasiat cu ghearele, l-ai spart cu clontul, i-ai scos matele din abdomen, ti-ai facut fular dintr-un metru de intestin subtire, nu-ti ajunge?

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Pe Preda l-am aparat multi aici. Ce face acum e doar o mare prostie. Ar trebui aparat de el insusi, cel mult.

      Reply
  21. omen

    coane-Leoane, mai plictisitor decat repetand placa cu Basescu, n-ai cum sa devii 😆 are si asta efecte, nu zic(presupun ca stii bancul cu Bula-mic, care sa dadea cu capu' de calorifer, ca ma-sa plecase la piata si-i lasase un disc care se blocase pe "vreti sa ascultati o poveste, vreti sa ascultati o poveste?").

    cat despre Preda&Firea, ori esti avocatul diavolului, ori te faci ca nu pricepi, nu mai e treaba mea 🙂

    à bon entendeur, salut!

    Reply
  22. Leon cel Treaz

    @Florin,

    sunt coleg de Univers cu Lazaroiu si asta imi ocupa tot spiritul. Lazaroiu nu poate fi decat incantat de buna mea vecinatate.

    Reply
  23. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai,

    actiunea se petrece in doua momente diferite: inainte si dupa emisiunea lui Preda de la Antene. Eu citez ceva de dinainte de emisiune, iar tu, de dupa emisiune.

    Stii de ce suntem defazati? Fiecare il banuie pe celalalt de intentii destabilizatoare si diversioniste.

    Reply
  24. MicutzaCeKurai

    @Leon, iar bagi din top 10 (neacoperitzii))))):

    “O încalc cu plăcere. Nu există nici o prevedere în statut care să interzică participarea la emisiunile televizate. Trebuie să te confrunţi cu adversarii şi atunci când jurnaliştii sunt foarte politizaţi. Mi-e greu să înţeleg cum s-a luat această decizie. Nu putem să ne comportăm ca vedetele de fotbal şi să intrăm în silenzio stampa. Suntem un partid aflat la guvernare”. “Eu vreau ca Teo Trandafir să câştige Colegiul 19. Unde să-i fac campanie, la Bruxelles pe stradă?”.

    cam asta a sughitzat Preda. de ce nu vii cu intreg citatul? il tzii "sub acoperire"?

    Reply
  25. MicutzaCeKurai

    @omen

    Preda nu poate migra la PNL. la UE, spre deosebire de Romanica, daca ai plecat, ai predat mandatul. in rest, ai dreptate (simt la fel ca tine).

    Reply
  26. Leon cel Treaz

    @omen,

    risc sa te plictisesc, repetandu-ma: "In primul rand, ma simt, deci, obligat sa ma tin de cuvant: dupa ce am acceptat invitatia realizatoarei, nu pot sa-i spun ca nu ma duc. Nu se face…De altfel, consider ca boicotarea presei e o mare eroare", a spus Preda. Ce e asa de complicat sa fii european?

    Reply
  27. Leon cel Treaz

    @zexe,

    pai, nu m-am ascuns, ca ma tot dau ciclic in gat, ca sa se simta in siguranta acoperitii. Daca ai aflat ceva in plus despre persoana mea, in afara de ce am spus eu despre mine, e cazul sa ai dubii serioase.

    Reply
  28. omen

    coane Leoane, ti s=a raspuns mai sus in legatura cu Base, apropo de cititorii blogary(~fo 20) din care mai posteaza fo ~10 (daca excluzi autorii, 😆 ).

    as mai adauga, ca daca mai misca ceva in Justitie, este "exclusiv" mana lui Basescu, ca altfel va papa bulibasa VonGhele pe toti, iar Voicu ierea profetu' sau…

    mai interesant mi se pare insa cazul Preda.

    pana acum, "i-am tinut partea", chiar m-am luat la hartza si cu autorii blogary 😀 cand cu Prigoana junior.

    dar, ce parea o chestie de "principii" incepe sa puta a altceva. si nici macar nu sunt primul, sunt si eu un anonim de pe net…, printre aia care i-au atras atentia se numara inclusiv Sever Voinescu, de mai de mult…

    cand ti-o trag tot aia de la antene din toate pozitiile(desi o prefera pe aia numita capra), la iRealitatea a fel, juiseaza aia toti pe voxpu*lica, ca "vaaai, ce marezt caracter ie Preda!", nu faci parada de false deontologisme.

    no, m-am dus si io pe blogu' hatmanului(ma informez de la sursa, sunt cam suspicios, in general :mrgreen: ) si ce vad? o seama de explicatii puerilo-infantile(da, da, redundant, pt efect), pe care daca vrei sa fii diplomat, spui ca "d-le Preda, sunteti cam naiv![adica esti proooost, ba tataaaa, ba!".

    nu cred varianta puerila. cred ca omul sufera de oarece snobism. care snobism se poarta de se rupe la PNL, partid unde am impresia ca Preda ar cam putea migra.

    consecinta directa este ca PDL-ul iese de kkt(iar, desi de data asta nue vina lui, a pedeleului), iar Preda, prin toate gurile de foc ale "trusturilor", va iesi "ce mare caracter, mare! si cum este PDL-ul un partdi de cacao, samd". deja tavalugul a inceput.

    cand pui in balanta ce am zis eu mai sus, cu diverse "printizpuri", cum ar fi ala ca "mi-am dat cuvantul lui Firea.." hai ba, ma lasi?! 😆 cuui? lu' Firea" aia care facea reclama mascata la nu'sh ce firma personala? la televiziunea aia care afisa rezultatele de la exit polls inainte de incheierea votarii?

    pai aia te iau de prost, coane Preda. te duci la circ ca sa fii clovnul, iar hazul e cu atat mai mare, cu cat nici nu stii ce esti.

    si o spun asta din postura in care nu se poate spune despre mine ca sunt fanul PDL. insa "recidivele" lui Preda incep sa puta. asta de la urma, de-a dreptul a hoit de "ego".

    Reply
  29. zexe

    @Leon, nu te-ai ascuns prea bine pana acum 🙂

    Ma rog, nu e treaba mea, dar e bine sa stabilim in mod clar care sunt echipele care se gasesc in competitie, ca sa stim in ce directie sa fluieram.

    Reply
  30. Leon cel Treaz

    @Florin,

    gresesti. Incearca sa desparti apele, intre cei care fura de la stat, ca angajati la stat si cei care fac afaceri private si mai fenteaza din cand in cand statul. Din cate imi amintesc, micul lotru Traian Basescu (tu ai inventat scala) a lucrat toata viata la stat. Apoi, iara, din cate stiu, Doru Buscu a facut toata viata afaceri private, fara sa luxeze statul. Apoi, Buscu n-o sa-mi fie niciodata presedinte, desi ar fi cel mai potrivit garant al libertatatii presei, pe cand Basescu imi traseaza reguli, dupa care sa functionez ca ziarist.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Leoane, o freci:) Buscu presedinte:) Garantul libertatii presei:) Ca veni vorba, chestia e de un comic absolut nebun: Esti coleg cu Lazaroiu si scrii despre dictatura Basescu:)

      Reply
  31. MicutzaCeKurai

    @Leon, cu toate scuzele de rigoare: halesti cu polonicul! din greu, la greu.

    altceva te-am intrebat, altceva raspunzi. esti bun la diversiune, foloseste-o cu cei la care tzine. felicitari, m-ai lamurit. ma duc sa ma trezesc culcindu-ma. fa si tu acest gest.

    Reply
  32. Leon cel Treaz

    @zexe,

    da, mai ascund in mine cateva carti colosale, dintre care un roman autobiografic la sfarsitul zilelor. Titlul lui provizoriu este "Pasii focului". Ceva in care cititorul o sa dispara in flame, dupa care o sa renasca extaziat, ca pasaroiul phoenix.

    Reply
  33. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai

    urmareste-ma daca mai esti treaz: nu eu am spalat/spal/voi spala bani; nu eu am candidat/candidez/voi candida la vreo demnitate publica. Nu eu am avut/am/voi avea functii publice. Nu eu am lucrat/lucrez/voi lucra la stat. Era vorba despre alte persoane. Deci:

    a. ma intereseaza in cel mai inalt grad tot ce tine de spalarea de bani, cand asta implica persoane cu functii in stat.

    b. nu fac investigatii despre ziaristi care spun ca Basescu a spalat bani.

    c. am facut/fac/voi face investigatii despre demnitarii care spala bani.

    Reply
  34. zexe

    @Leon, daca pe Vantu, pe Voiculescu, pe Patriciu, pe SRS, pe Chirieac, Pe Nistorescu, pe Voicu si pe toti cei aflati de curand pe teava de scursuri penale ii inteleg ca il urasc pe Basescu, fiecare din ei avand ceva de ascuns justitiei si opiniei publice, pe tine nu te inteleg. Ai ceva de ascuns? Mai ai?

    Reply
  35. MicutzaCeKurai

    cum se lanseaza o fumigena de presa? cineva o creeaza – trage un pirtz, sa vada ce pasaret se zburataceste. apoi vine si intreaba: s-a tras cumva, atzi vazut vreun fazan zburind pe aici? dupa care afirma: avem dovezi, a zburat un fazan. Basescu a fost la vinatoare in extra-sezon si a kilarit o gramada de pasaret. vecinii nu au putut sa inchida un ochi la cite focuri a tras animalul!

    draga @Leon, explica-mi si mie cum se face ca inainte de 2007 (anul cu suspendarea) nu exista nici o referintza la faimosul dosar – nici in presa, nici in comentariile postacilor de presa, nici macar in cererile imperative ale pesedeilor?

    exista casa din Mihaileanu, exista fabrica de inghetzata, buzele lui Elena B., amanta Elena U., rapirea din Iraq, "a adus minerii", "a vindut flota", "e acoperitul de la Anvers" samd. dar nu i-a casunat nimanui pina atunci pe "afacerile" lui cu Casuneanu – care, spre stiintza, era "regele asfaltului" investit/incoronat/intronat de catre Nepotul Matusii Tamara, maretzul Adrian Nastase (pe banii cu care s-a asfaltat toata Moldova in lung si in lat – si de-a curmezisul).

    zi-mi si mie: ce pute?

    Reply
  36. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai,

    nicidecum. Nu umblu decat pe langa casa omului. Aici si rar pe uichendist, unde am ramas max.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Leon: daca nimic nu te covinge, incearca cu asta: Presupunind ca Base a facut invirteli, ce fel de spalare de bani e aia in care te alegi cu o casa? Hai sa masuram sumele implicate si o sa vedem ca Base e, in cel mai bun caz, in top 10000 al gainarilor. Cam pe unde era Buscu cind i-a dat Halaicu casa peste rind. Aia de pe Mosilor, de la ultimul etaj, unde a adus mobila Cucui si cu Fonfon. Alt crin, by the way. Nu stiu unde e in top Buscu acum dar cu siguranta Base a mai cazut niste sute de pozitii de cind in competitie au intrat tinerii liberali si fluturii din jurul luminii numita Geoana. Daca incep acum sa-ti enumar metrii patrati de case luxoase ale Catavencilor de care stiu numai eu ma apuca miine. Basescu, primarul ploii: si-a tras si el o casa. Coruptul natiunii. Chiar daca ar fi adevarat, tot ridicol ar fi. Cu atit mai mult cind nu e.

      Reply
  37. MicutzaCeKurai

    @Leon,

    sa intzeleg ca in 17 iulie 2007 erai @gelu pe forumul EvZ?

    "In decembrie 2004, cand a preluat functia de presedinte al Romaniei, Traian Basescu avea un dosar intocmit de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, cu numarul S/IV/1014, din 18.10.2004 privind tranzactia cu un teren din nordul Capitalei si ca ancheta a fost oprita. Raportul ONPSCB mentiona ca "Traian Basescu si Casuneanu Costel au cumparat terenuri invecinate in aceeasi zi, prin acelasi mandatar" si ca " Traian Basescu a cumparat un teren in Aleea Privighetorilor si i l-a vandut Gabrielei Blaj (cumnata lui Casuneanu – n.r.) la un pret de patru ori mai mare". Acelasi raport mai mentiona ca "astfel, s-a putut justifica suma de 280.000 USD, care a constituit pretul vilei de pe soseaua Bucuresti – Ploiesti nr. 137 B, proprietate ce a fost donata fiicei: in acest mod, proprietatea nu a mai fost mentionata in declaratia de avere."

    Reply
  38. Leon cel Treaz

    @omen,

    Preda ma convinge pe zi ce trece sa votez PDL-ul. Si Udrea. Saraca: si eu am spus despre ea ca e nascuta in Plescoi. M-am luat dupa zvoneri. Elenito, daca ma auzi, iarta-ma.

    Reply
  39. Leon cel Treaz

    @omen,

    a. nu e obsesie, e o reimprospatare a memoriei. Am amintit un alt soi de relatii promovate de Casuneanu, pe care multa lume de pe blogary prefera s-o ascunda sub pres.

    b. Preda are cu adevarat o minte neincatusata. Va scapa insa un amanunt esential: nu face fronda aparand la Antene, ci isi respecta o promisiune. A promis ieri sau alaltaieri ca va veni la emisiune. E o mare diferenta.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Leon: a. "multa lume de pe blogary prefera s-o ascunda sub pres"? Care lume, care pres?
      b. Asta zici tu. El zice altceva. Zice ca nu e de acord cu embargoul, ca nu e fotbalist. "Nu sint Mutu si nici Chivu, la TV eu sint partidu'!"

      Reply
  40. MicutzaCeKurai

    am cautat. si am dat exact peste aceleasi "surse". as fi amabil sa-l vad cu ochii mei acest dosar. daca flacaii Antenelor l-au vazut, as putea sa-l vad si eu.

    Reply
  41. omen

    @Leoane, mai lasa obsesiile anti Basescu, ca devii plictisitor. stii tu, categoria aia "stiu deja ce are sa spuna" …

    n-a zis nimeni ca Basescu e vreun sfant, dar comparat cu restul mafiotilor romani …ma faci sa rad.

    in alta ordine de idei, nu-l inteleg pe Cristian Preda.

    pana acum, am crezut ca are o "strategie", ceva. incep sa cred ca i s-a urcat la cap prezenta "pe sticla", ca e cam naiv, cum o fi PDL-ul ala, dar nu spargi "unitatea", cand e clar ce se intampla, samd. [si etc].

    no, s-a mai dus un motiv pt care am votat PDL-ul….

    Reply
  42. Victor Nichitus

    @ Domnule ce tragi cu ochii dupa Micutse, singurii care se opun sint comicii…toti ceilalti se uita cu gura ca la dentist spre romanica…daca putinii treji la minte ne opunem prea tare, sare lumea pe noi sa ne faca dusmanii poporului roman, si asta e urit…clarism…pestele de la cap se impute iar de la coada se gateste!

    Va doresc o seara placuta si numai bine. Nene leon si dumitale sara buna!

    Daca veniti la Chisinau si aveti chef de un vin bun de casa, dati de stire ambii. Poate in ograda CSI, romanii ajung sa tina unul cu altul! Do svidania! 🙂

    Reply
  43. MicutzaCeKurai

    @Leon, draga,

    mai rasfirat, baietzi, mai rasfirat – ca pute rau:
    http://www.ziare-live.ro/stiri-politica/255623/st
    inca nu atzi priceput ca atzi pierdut? care este interesul lui Basescu sa-l aresteze careva pe "bunul sau amic" Casuneanu? sa-l dea si pe el in gat? daor este la ultimul mandat, un procuror tinar si nelinistit il poate agatza si peste 3-4 ani. dar, vorba aceea: calomniatzi, tot ramine ceva (prin repetitzie). deci, unica sursa, raspindita in toata blogosfera este "sursa" Felix Motanul. vad ca esti si tu un agent de blogosfera. ma dezamagesti.

    Reply
  44. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai

    cauta atunci dosarul S/IV/1014 din 18.10.2004. Nu are legatura cu Antenele, ci cu Romania. Cu imaginea ei.

    Reply
  45. MicutzaCeKurai

    @victoras, ai grija de copii – mai bine.

    si lasa-i pe securistii nostri sa se descurce mai bine ca ai vostri.

    Reply
  46. MicutzaCeKurai

    @Leon,

    verific si-tzi raspund. ce stiu eu pina la ora actuala este ca Basescu, pina acum, este singurul care s-a pus la dispozitzia Justitziei atunci cind era "la putere" – daca perioada 1997-2000 poate fi numita "putere".

    @victor,

    maria vlas era pentru jocuri de intr-ajutorare gen Caritas in care toata lumea doarme linistita pina munceste vantu pentru ea. intreaba-te cine au sa fie alde ursu, chireac, sorin rosca stanescu, nistorescu, cartianu, doru buscu samd printre jurnalistii vostri, sa faca si din jurnalismul din Moldova un mare rahat. iar patriciul care vine la voi, vine exact ca si acasa – la resturile de maica rossia pe care trebuie sa le creasca sa va fure si pe voi – ca la noi aproape ca i s-a cam terminat (nu mai are ce sterlinge). eu zic sa va opunetzi de pe acum acestor "investitori".

    Reply
  47. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai,

    Ofiţerii din cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) au investigat o tranzacţie suspectă între Căşuneanu şi Băsescu. În aceeaşi zi din anul 2000, miliardarul şi primarul au cumpărat, prin intermediul aceluiaşi împuternicit Nicolae Petricilă, două terenuri învecinate, de la acelaşi proprietar-moştenitor. La doi paşi de Academia de Poliţie A.I. Cuza, Băsescu a devenit proprietar pe 3.708 mp, pentru care a achitat 67.051 de dolari. „Vecinul" Căşuneanu, pentru un lot de mărime asemănătoare, a dat atunci 222.480 de dolari, adică de 4 ori mai mult. Doi ani mai târziu, primarul vinde terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj din Oituz, împuternicită a PA&CO Industrie SRL şi, absolut întâmplător, cumnata lui Căşuneanu. Preţul tranzacţiei: aproape 300.000 de dolari. Prin această inginerie s-a putut justifica suma de 280.000 USD, care a constituit preţul vilei de pe Șoseaua Bucureşti – Ploieşti nr. 137 B a actualului preşedinte

    Lucrarea ONPCSB s-a finalizat printr-un raport care ar fi trebuit înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Unde s-a împotmolit dosarul Căşuneanu- Băsescu, nu se ştie, însă. Cert este că, la solicitările curioşilor, Parchetul a răspuns că nu are în lucru niciun dosar penal referitor la o tranzacţie privind un schimb de terenuri în care să fie implicat Traian Băsescu. La DNA, în schimb, dosarul penal „Căşuneanu – Băsescu" s-a metamorfozat în „lucrare diversă", apoi a fost clasat, în 2005. Din octombrie 2009, procurorul care a îngropat dosarul, Camelia Sutiman, este Șef al Serviciului de Inspecţie Judiciară pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

    Reply
  48. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai,

    In decembrie 2004, cand a preluat functia de presedinte al Romaniei, Traian Basescu avea, pe langa alte angarale (vezi "Megadosarul Flota"), si un dosar intocmit de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). Este vorba despre dosarul cu numarul S/IV/1014, din 18.10.2004 (vezi facsimil) privind tranzactia dubioasa cu un teren din nordul Capitalei. Iata cum sintetizeaza ONPCSB aceasta tranzactie dubioasa in raportul amintit: "traian Basescu si Casuneanu Costel ("un foarte bun prieten", dupa chiar spusele presedintelui a " n.r.) au cumparat terenuri invecinate in aceeasi zi, prin acelasi mandatar. traian Basescu a cumparat un teren in Aleea Privighetorilor si i l-a vandut Gabrielei Blaj (cumnata lui Casuneanu a " n.r.) la un pret de patru ori mai mare.

    Astfel, s-a putut justifica suma de 280.000 USD, care a constituit pretul vilei de pe Şoseaua Bucuresti a " Ploiesti nr. 137 B, proprietate ce a fost donata fiicei: in acest mod, proprietatea nu a mai fost mentionata in declaratia de avere". Scurt, dar cuprinzator. Pentru astfel de fapte, potrivit legii, traian Basescu si toti cei implicati riscau ani grei de puscarie.

    Reply
  49. Leon cel Treaz

    @MikutzaCeKurai,

    n ultimii ani, în presă s-a vorbit intens nu numai despre afacerile lui Costel Căşuneanu, ci şi despre relaţiile pe care le-ar fi avut cu preşedintele Traian Băsescu.

    Într-un interviu acordat unui cotidian central, Traian Băsescu afirma că este "bun amic" cu omul de afaceri Costel Căşuneanu şi recunoştea că acesta ar fi beneficiat de licenţe de transport de la Ministerul Transporturilor.

    În anul 2000, cei doi au încheiat şi câteva tranzacţii. Potrivit jurnaliştilor, şeful statului, pe atunci ministru al Transporturilor în Guvernul Isărescu, a cumpărat de la Costel Căşuneanu o limuzină Mercedes cu 13.000 de dolari şi un teren de 3.700 de metri pătraţi în Aleea Privighetorilor, zonă rezidenţială din Băneasa.

    Băsescu ar fi plătit doar 1,4 miliarde de lei, adică aproximativ 13 dolari pe metru pătrat, pe când preţul zonei pe site-urile agenţiilor imobiliare era de cel puţin 40 dolari metrul pătrat.

    Pe 14 octombrie 2002, Traian Băsescu şi-a vândut terenul pentru 12 miliarde de lei unei anume Gabriela Blaj, din Oituz, localitate de reşedinţă a lui Costel Căşuneanu. Tranzacţiile în care au fost implicaţi cei doi au făcut obiectul unui dosar de spălare de bani, închis după alegerile din 2004.

    Reply
  50. Victor Nichitus

    Dom'le, vin este, vodka este, femei sunt. Avem kgbistii nostri, multumim nu vrem sa facem schimb, avem si noi banditii nostri, ne-am obisnuit cu ei. Intrebarea e cine o fi Maria Vlas la Publika Tv? A, si sa nu uit:ce sa facem cu televiziunea lui SOV, ca vine si Patriciu si aduce Click-ul?

    Reply
  51. MicutzaCeKurai

    @Leon,

    fiind printre fondatorii saptaminalului "NU", am ceva vechime in presa (1990). imi zici si mie despre ce dosar de spalare de bani este vorba. ca despre praful in ochi stiu si eu.

    @victor,

    stiu ca suntetzi disperatzi – exact asa eram si noi in 1990, dupa Revolutzia (basca Unirea) pe care ne-a si v-a ratat-o Ion Ilici Iliescu – dar zi-ne si noua ce anume doresti de la noi, fara sa fii malitzios si superior intelectualicist cu noi. nu de alta dar avem si noi treaba noastra de vineri seara: un Jack, o bere, un vin, o moldoveanca de-a ta, un rachet, un kaghebist, nitzica vodka samd. din virful buzelor si superior transpirat de la revolutzie toata lumea stie sa fie desteapta.

    Reply
  52. Victor Nichitus

    Ce frumos!!! 104 comentarii in care domnii bucuresteni discuta filosofic si atit de ideatic despre realitatile curente ale imaculatelor si pan-europenelor politici dimbovitene. Totul pornind de la lansarea televiziunii lui SOV in ograda CSI. Nici un cuvint despre meciurile politice de pe malul riului Bîc, care spala moldava capitala.

    Se pare domnilor ca sinteti adinc implantanti in anostul cotidian bucurestean si ca nu puteti iesi din certurile dumneavoastra interne pentru disecarea evenimentului ce va dat posibilitatea de a polemiza. Sa stim si noi, provincialii, timpitii, si mai putin imaculatii,care e smenul. De e vre-un smen!

    Cu adinci plecaciuni din Chisinaul plin de fete dupa care trageti cu ochiul

    Reply
  53. Leon cel Treaz

    @zexe

    1. Tu ai citit topicul pe care postezi?

    2. Cred ca in 1992, cand am inceput sa public despre revolutie, aveai 2 ani. Te scuz.

    Reply
  54. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai,

    nu, nu despre Boc este vorba. S-a publicat pana la sastisire tampenia asta. Este vorba despre marea coruptie. Ce vezi la tv e praf in ochii fraierilor. Au mai auzit noutati despre dosarul de spalare de bani in care sunt implicati cetatenii Traian Basescu si Costel Casuneanu?

    Reply
  55. MicutzaCeKurai

    @zexe,

    daca-tzi dau o adresa de e-mail si rugamintzi frumoase, imi trimitzi si mie date? – sa-mi pot up-grada cartea.

    Reply
  56. zexe

    @MicutzaCeKurai, asa este in dictatura. Esti cu mult mai liber sa publici carti 🙂

    Cunosc aspectele privind presiunile facute asupra celor care au dorit sa faca lumina deasupra mormintelor celor sacrificati inutil pe un altar strain de interesele nationale.

    Reply
  57. zexe

    A se scoate in evidenta faptul ca a mentionat ca are abilitati si competente tehnice legate de utilizarea masinilor, etc.

    "Abilităţi şi competenţe tehnice legate de utilizarea calculatorului, anumite echipamente, maşini, etc"

    Reply
  58. zexe

    Decupaj din CV-ul lui Stanisteanu

    Abilităţi şi competenţe organizatorice:

    Capacitate de a lucra in echipa

    Spirit organizatoric şi creativ, loialitate şi iniţiativă

    Disponibilitate pentru lucru în program prelungit

    Capacitate de concentrare

    Asimilare de noi cunoştinţe în diverse domenii

    Abilităţi şi competenţe tehnice legate de utilizarea calculatorului, anumite echipamente, maşini, etc.

    Windows XP, MS Office, internet explorer

    M-a spart !!

    Reply
  59. MicutzaCeKurai

    @zexe

    in 1997 si 1998 am publicat doua cartzi despre Inghesuiala din Decembrie 1989. una se denumea/chema: "Impuscatzi-i, ca nu-s oameni", cealalta "Teroristii". a treia n-a mai apucat lumina scrisului ca am fost chemat la Directzia Procuraturii Militare Bucuresti (pe vremea lui abuziv-prezidentziabilul Umilica) si mi s-a explicat cum ca "nici Istoria nu are sa-i cunoasca pe acesti oameni".

    acuma ca s-a dat la liber cu dezarhivarea cred c-am sa ma apuc sa o invatz pe madama aia, Istoria, sa-i cunoasca pe acei oameni. pe scurt, ma apucase amocul sa consemnez din presa vremii (decembrie 89 – decembrie 90) totzi disparutzii militari in termen. si ce crezi ca mi-a iesit la numaratoare? cam 80-90 de militari in termen pe care-i revendicau unele rude (ca, de obicei, erau cam orfani) si care nu s-au mai "liberat" in anul respectiv, ci doar s-au evaporat. doar ca/decit ca nici macar dezertori n-au fost declaratzi niciodata. in schimb, am mai gasit prin presa "libera" a vremii cite o relatare cum i-a cautat unchiul/matusa si li s-a spus la poarta unitatzii ca au fost mutatzi la o alta unitate samd. normal, acolo nu se mai egzista soldatul. iar unchiul/matusa, din cucuietzii de vale/deal, nu a mai revenit cu cererea/dorintza de a-l revedea (astea au fost cam vreo 5-6 cazuri documentate). apoi, un amic de-al meu, procuror militar a inceput sa descopere cite un ordin de deplasare – apoi am fost chematzi la ordin. si ne-am destins.

    Reply
  60. Bleen

    Dar nu asta e problema. E o problemă de principiu. Nici măcar nu spun în informarea aia (sau ordin, sau ce plm e) la ce le folosesc, de ce au nevoie de ele. N-am auzit de niciun război sau cutremur sau inundaţie sau epidemie de ciumă în Judeţul Giurgiu.

    Reply
  61. Platon

    @Leoninooo, esti imbecila tare ! nu-l mai diviniza atata pe badia badea (ala cracanat de-i trece masina lu' tak'su printre picioare in reclama) ca ajungi ca el: bun de legat

    Reply
  62. zexe

    @Leon, repet, esti complet paralel. Nu am postat niciun articol despre Cartianu, daca acesta este sensul intrebarii, iar daca nu, consider ca intrebarea ta este si mai paralela. Cartianu este jurnalist la Adevarul iar anchetele sale cu privire la inghesuiala din Decembrie s-au conjugat in mod fericit cu serialul nostru despre acelasi subiect. Faptul ca te deranjeaza dezvaluirile de presa facute de noi nu ma mira. Deranjul este vizibil si irita in mod evident pe multi actori implicati activ in actiunile criminale care au dorit sa legimizeze vointa Moscovei de a-l vedea pe Iliescu la Cotroceni.

    Acum explica-te! Ce ai dorit sa ma intrebi, de fapt?

    Reply
  63. Bleen

    Şi da, scrie în lege că rechiziţiile se fac nu numai în caz de forţă majoră (război, calamitate) dar (şi aici urmează nelipsita portiţă spre abuz din orice lege românească) şi la ordinul prefectului (pentru antrenamente sau orice consideră prefectura). pl-m.

    Reply
  64. Bleen

    Să-mi fut una!!! Tocmai am primit la firmă ordin de rechiziţionare de la Prefectură a trei maşini de marfă. Nu e război, nu e calamitate, vrea prefectul de Giurgiu să-şi care cartofii la ţară cu maşinile noastre. Bine că au specificat de marfă, că altfel murea Domnu Nichi dacă-i rechiziţionau ăştia Range Rover-ul.

    Reply
  65. MicutzaCeKurai

    @bleen,

    andreies/erdeies de la Alba (fosta Iulia) este genul de judecator care poarta ciorapi din nilon/nylon, ca sunt trendy si stralucesc (ca put, nu-i musai sa se descaltze – caci, ca orice vita inhamata la jugul lui Ion Ilici Iliescu, este gata incaltzat).

    Reply
  66. Bleen

    LOL!!!

    "Costiniu mai susţine că "De nenumărate ori, Cătălin Voicu mi-a spus că doreşte să îi acorde lui Căşuneanu un simplu sprijin, fără vreo interesare materială".

    Judecătorul Costiniu arată că a avut una sau două întâlniri, "absolut întâmplătoare, cu dl Căşuneanu. În mod cert au fost una sau două întâlniri întâmplătoare, cu o durată scurtă, de 10-15 minute. Dl Căşuneanu se plângea de faptul că firmele sale au o situaţie financiară precară şi pierde licitaţie după licitaţie"."

    Reply
  67. zexe

    @Leon, sunt bucurestean prin nastere, dar acesta este un subiect paralel cu topicul, dupa cum bine observi. Mai bine, pentru ca te stiu cunoscator al subiectului, ai comenta direct la topicul "Cum şi cine sunt securiştii/spionii" cu mentiunea ca poti fi credibil.

    Reply
  68. MicutzaCeKurai

    @au! jigodii din blogosfera? dar imi pare rau daca v-am trezit tovarasul Treaz. imi vine sa va iert de mai multa vreme daca v-am gresit cu ceva. suficientza nu tzine loc de ratziune – si, in nici un caz, nu substituie starea de trezie/trezire(?).

    Reply
  69. zexe

    @Leon, cred ca ma confunzi. Nu sunt oltean, nu ca as avea ceva cu oltenii. Repet, ma confunzi, iar universul paralel nu se reflecta decat in paralelismul comentariilor tale in raport cu subiectul pus in discutie.

    Reply
  70. Leon cel Treaz

    @zexe,

    scuza-ma, nu pot sa te iau peste picior, chiar daca as vrea. Piciorul tau – oh, Buddha din jud. OT – este mai gros ca Universul. Ca sa ma gandesc la celalalt picior al tau – oh, Buddha – trebuie sa am in vedere un univers paralel.

    Reply
  71. Leon cel Treaz

    @MicutzaCeKurai,

    scuza-ma, am vazut intrebarea. Asadar, sotia domnului Crin Antonescu – un ilustru frengo-mengo care n-a derulat un singur proiect in 20 de ani – este o distinsa profa de mate cu studii postuniversitare în Conducerea Securităţii si Apărării Naţionale şi un master de Studii de integrare europeana şi securitate. Ajunge apoi director pentru relaţia cu Direcţiile Judeţene pentru Tineret şi Sport şi ONG de tineret în Ministerul Tineretului şi Sportului, cand Crin era ministru. Lipeala s-a facut in perioada aia.

    Proiectul vietii d-nei Adina Valean a fost sa-l ia de sotie pe Crin Antonescu. Drumul spre PE al fostei profe de mate din jud PH a a fost pavat cu cele mai bune intentii. Pacat ca niste jigodii din blogosfera le cauta sambetele, ca si cum maine n-ar fi sabatul.

    Reply
  72. zexe

    @Bleen, te banuiesc de ceva vreme ca doresti sa devii un mogulas de presa 🙂 Cred ca ai si luciditatea sa descoperi adevaratul pericol, dupa cum observ, si sa te feresti.

    In fapt, atitudinea celor doua trusturi de presa reflecta cu acuratete ceea ce spui tu, numai ca nu o pot exprima in clar.

    Reply
  73. Bleen

    Uite, mie, dacă aş fi mafiot (îi includ aici şi pe SOV-Felix-Dinu cu tot cu trusturile din dotare) nu mi-ar fi frică de Boc (aş lovi în el fiindcă e o ţintă facilă), nu mi-ar fi frică nici de puroaiele PDL (ba dimpotrivă, m-aş purta cu mănuşi cu ele – la urma urmei ele sînt asigurarea mea, "ostatecii" mei) şi nici măcar de PDL. Mi-ar fi groază, nu frică, de procurori, poliţişti, judecători şi băieţii din servicii. De ăia tineri. De ăia care au început să se obişnuiască cu mirosul de sînge, cărora a început să le placă jocul şi aerul înălţimilor de unde-şi extrag mai nou arestaţii. Ăştia sînt miza, nu Băsescu şi PDL cu atît mai puţin. D-aia trebuia să cîştige Geoană, d-aia trebuia să plece Băsescu: ca să fie eliminaţi Morar cu DNA cu tot, Kovesi, să aibă SOV et comp acces la servicii şamd. Repet, puroi la puroi nu-şi scoate ochii.

    Reply
  74. zexe

    @Leon, nu ai motive sa ma iei peste picior pentru ca si eu si tu, unde mai pui ca si Preda, sustinem ca Boc s-a pripit. Revino-ti! Bea un pahar cu apa, fa ceva sa-ti treaca.

    Reply
  75. Leon cel Treaz

    @Bleen,

    rectific: PDL este o colectie de puroaie penale, iar cele doua instrumente de propaganda se straduie sa spuna cand au timp, lucrul asta.

    Realitatea TV nu prea mai are timp ca s-a mutat interesul mogului la est de Prut, iar Antena nu mai are nici ea prea mult timp, ca i-au cam intrat zilele in sac, ca urmeaza controlul ANAF, care n-o sa plece de acolo decat cu Camelia Voiculescu infipta intr-o prajina.

    Reply
  76. Bleen

    @para

    "politica editorială este evident anti-putere"

    Ca să nu uităm că în 2007-2008 au fost anti-opoziţie, atunci cînd PNL (de jure) şi PSD (de facto) erau la putere iar PDL era în opoziţie. Iar în 2009 au fost evident anti-putere doar cînd era vorba de PDL, nu şi de PSD.

    Şi nu e doar asta, că sînt anti. La urma urmei presa trebuie să fie critică, să încerce să aducă la lumină toate abuzurile, incompetenţele, nedreptăţile, furturile şi faptele de corupţie ale aparatului de stat, ale guvernanţilor, ale politicienilor (indiferent dacă sînt la putere sau în opoziţie) şi ale clientelei acestora. Dar nu numai că respectivele televiziuni (organe de presă?) nu dau doi bani pe investigaţie sau reportaj (ci doar pe isterie de studio şi populism ieftin) dar se şi scandalizează cînd rahatul e scos la lumină (vezi cazul Voicu).

    Dincolo de isterie, violat logica şi bunul simţ în grup, dincolo de tendenţiozitate şi nerespectarea celor mai elementare reguli ale jurnalismului, RTV şi Antena 3 sînt "by default" anti-orice-are-o-cît-de-vagă-legătură-cu-băsescu-şi-atentează-cît-de-puţin-la-interesele-penale-ale-grupării-psd-pnl-realitatea-catavencu-si-intact.

    @Leon cel Treaz

    "PDL este o colectie de puroaie penale, iar cele doua instrumente de propaganda se straduie sa spuna zilnic lucurul asta."

    Asta îşi repetă "jurnaliştii" de la respectivele televiziuni în fiecare dimineaţă în faţa oglinzii. Le dă un oarecare confort (dincolo de cel dat de creditul de nevoi personale). Ar fi bine dacă RTV şi A3 ar alerga după puroaiele penale ale PDL, dar nu se întîmplă căci, nu-i aşa, nu trebuie să pomeneşti de frînghie în casa spînzuratului. Ele de fapt că evită pe cît posibil orice subiect cu iz penal real (nu vorbesc despre traficul de arme, droguri şi carne vie pe care-l practică familia Băsescu), care ar atinge nişte structuri penale cu ramificaţii în ambele tabere. Dealtfel, ziua în care un greu PDL (gen Videanu) îşi va frînge gîtul pă partea de penal va fi ziua disperării pentru patronii celor două trusturi de presă şi pentru politicienii şi jurnaliştii afiliaţi lor. Crezi că le-a convenit că Gutău şi Solomon şi-au luat-o? Dacă pînă şi puroaiele PDL şi-o iau, înseamnă că nu mai e nimic sfînt în Mafia asta. Se duce dracului totul, nu se mai respectă nicio regulă, nu mai e respect dacă şi ăia de la putere o muşcă.

    Reply
  77. zexe

    @mece, poate ca gresesc eu, nu stiu, dar cred in ceea ce sustin. In mod normal, daca iau in considerare ca fac parte dintr-o alta echipa decat cele in cauza, o asemenea veste mi-ar aduce apa la moara si ar trebui sa ma bucur, nu? Ei bine, nu ma bucur.

    Ca sa raspund la comentariul tau, meciul nu se joaca, din fericire, decat la alegeri. Finala conteaza, acolo unde, si tu si eu, hotaram impreuna cu Leon pe cine scoatem din joc! O guvernare necriticata nu face nici cat o ceapa degerata. E adevarat ca, de data asta, critica este sub orice critica 🙂 … dar abandonul, chiar si in aceste conditii, tot abandon se numeste.

    Reply
  78. Leon cel Treaz

    @zexe,

    Esti un baiat deosebit, Zexishor, te ascult cu placere cand te vad la TV. La emisiunile tale aprind lumanari in toata casa, imi pun "Kalinka maia", bat bine pisica sau o tranchilizez cu diazepam, ca sa fiu sigur ca nu miauna, ca sa prind tot, tot, tot, imi trimit nevasta la bucatarie, ca sa nu ma reguleze la melodie. Te inregistrez, te dau in reluare diminetile la cafea si ma minunez ca existi. Doaaaamne, bine ca te-ai nascut, esti intruchiparea lui Zarathrutra – pot sa-ti spun Buddha din judetul Olt?, mersi, Zexishor. Esti un geniu in viu, nu se compara cu tine nici un berluscoi sau cetepeu. Cata cultura si bun simt ai, Zexishorul meu stralucit, vino la tata sa te pupe pe dioptrii. Sper sa faci ceva pentru tara asta, sper sa ne scapi de mogulul cel rau (Bobby, fiul unui hraparetz notoriu, a delapidat economia, a golit bancile), pentru a nu se pierde identitatea nationala.

    Te rog sa-mi spui daca ti-ai luat pastila de Luminal pe ziua de azi. Daca nu, ia-o acum.

    Reply
  79. para

    Până acum, de bine de rău, reprezentanţii PDL au participat la şezătorile televizate; e adevărat ce zice Bleen, politica editorială este evident anti-putere, o recunosc şi unii dintre cei de la Antena3. Elefantul ţopăie pe poante de balerină şi ţânţarul nechează când e vorba de a demonstra ceea ce trebuie, la televizor.

    Ce trebuie făcut în momentul în care mesajul este bruiat? Dai semnalul mai puternic, dacă ai cu ce( oameni combativi, în stare să aibă replică la orice mizerie, fără "derbedeul dracului"), sau schimbi lungimea de undă. Boc a ales să schimbe lungimea de undă.

    Pe mine mă miră faptul că, deşi refrenul "aţi minţit poporul, cu televizorul" este arhicunoscut, lumea, în continuare, refuză să ia distanţă şi să aprecieze lucrurile independent de părerile unora care apar la televizor. În continuare, la fel ca în şou-biz, ce apare la televizor este luat drept valoare, drept reper.

    În principiu, aş fi de acord cu Preda, cu condiţia ca cel care participa de la PDL, dacă este întrerupt în timpul în care i s-a dat cuvântul, 3 minute, sau 2, sau unul, să se ridice şi să plece. Nu pot să nu mă gândesc că, totuşi, poziţia lui Preda sfidează conducerea partidului, şi, din nou, domnia-sa nu se luptă în interior, ci pe bloguri.

    Reply
  80. mece

    zexe, trebuie să admit că logica ta îmi scapă.

    dar, uite, de dragul fotbalului: în jocul dela tv. nu există DNA care să scoată din joc peneştii şi "arbitrii". jocul la tv, dacă patronii nu se vor limita la a finanţa, iar "arbitrii" nu vor (re)deveni arbitrii, va continua la fel atât timp cât există bani pentru a-l produce, indiferent cine participă la el.

    Reply
  81. zexe

    Sa ne amintim, numai, ca Basescu a castigat pe mana lor, cu arbitrii lor, pe terenul lor, cu o galerie ostila coplesitoare ca numar. De ce? pentru majoritatea care platesc biletul sunt oameni inteligenti, cinstiti, iubitori de spectacol, si care, in marea lor majoritate, sunt dominati de respectul pentru cel ce se dovedeste a fi mai puternic, cel care are stofa de invingator. E o impresie falsa ca romanul empatizeaza cu cel mai slab si neajutorat. Pana la urma, nu cred ca mai exista foarte multi care sa mai doreasca un Geoana presedinte, iar exemplul acesta este cel mai potrivit.

    Reply
  82. nedormitul

    o alternativă ieftină ar fi să se deschidă nişte posturi similare în bulgaria. realitatetăteleviziabîlgaria.bg şi antenov3bălgaria.bg, cu studiouri la nisipurile de aur.

    Reply
  83. zexe

    @gabhry_el, din galeria vecina se aude vocea lui Leon care sustine ca nu ai dreptate. Poti sa-l combati cu argumente atat timp cat in teren nu se intampla nimic?

    Reply
  84. zexe

    @gabhry_el, nici Penescu si nici arbitrii platiti de el nu se simt foarte confortabil. Jocul TREBUIE sa se desfasoare in terenul de joc. Cine nu intra in teren nu poate proba viciul de arbitraj si pierde la masa verde, ca asa e regula.

    Plus de asta, o echipa buna bate in orice conditii de joc. Am platit sa vad meciul si vreau sa-l vad pe arbitrul care fura, sa-l injur pe drept, sa-i spun mamei lui cuvinte dulci, sa-l fluier si eu la randul meu, pentru ca atunci cand vreau sa fluier, sa fluier macar pe unul corupt.

    Reply
  85. oldhashu

    Mamăăă, ce de oameni dăștepți p'aci, numa' ziariști de ziariști care-si dau cu părerea despre nivelu' de suportabilitate a lu Bocănila!

    Care din domniile voastre se poate lauda că, dupa ce-l latră doo liote de javre isterice la fiece ieșire din casă, le ia la scărpinat după urechi?!

    Păcat de ardeleanu' ăla care a nimerit între mitici!

    Reply
  86. gabhry_el

    zexe

    bun, să zicem că spectatorii îşi vor da seama că arbitrul trişează

    ce faci?

    vii şi la următorul meci?

    să pierzi iar din cauza arbitrului?

    şi la următorul?

    şi la următorul?

    Reply
  87. gabhry_el

    zexe

    "@mece, un dialog viciat de “arbitri” este de preferat lipsei de dialog."

    tu te-auzi ce spui?

    adică n-are importanţă că echipa X pierde tot timpul cînd arbitrează Y: "noi trebuie să fim pe teren!", "să ne vadă spectatorii!", eventual: "îşi vor da seama ei că suntem înşelaţi şi că suntem de fapt mai buni"

    Reply
  88. zexe

    Am eu impresia sau este doar o senzatie ca astazi va mai aparea o stenograma? Parca lipseste ceva din spectacolul de presa. Poate e doar o impresie. Oricum, simt ca pluteste ceva in aer.

    Reply
  89. MicutzaCeKurai

    @

    si hai sa scoatem puroiul de peste tot. poate ne spui si cine este sotzia lui Crinela (de un mic si apropiat exemplu) – si cine i-a creat acesteia postul si mai ales de ce (din dragoste, fireste. si respect fatza de restul pulimii)? totzi o apa si un pamint, nu este raspunsul corect, ci doar raspunsul uniformizator care nu foloseste decit celor educatzi (bine spalatzi pe creier) sub comunisti. printre "sute de catarge" mai exista si o raza de lumina (dar aia nu-i, din pacate, Preda. nici Ponta. exclus Crinela).

    Reply
  90. zexe

    Un exemplu viu, @mece, este @Leon cel Treaz. Priveste-l cu atentie si urmareste-i reactiile viscerale de spectator frustrat de esecul echipei sale. Cand nu va mai avea obiectul refularii pe ecranele tv iti va sari, cu siguranta, la gat. Nu conteaza cine va iesi cu gatul intreg, pentru ca, oricum, invingatorul nu castiga nimic.

    Reply
  91. MicutzaCeKurai

    @Leon))))) – azi nu esti prea treaz (sau esti treaz doar pentru o anumita parte a sferei politice/jurnalistice))))).

    participind la o mascarada (si ce fac Antenele si iRealitatea numai mascarada se poate numi), o credibilizezi, ii dai greutate, lasi loc de "dar l-am vazut si p-ala de la PDL aclo" (deci, "este adevarat"). lui Boc, pe cind era primar (proaspat) i-am zis sa nu se duca la intilniri/emisiuni/receptzii date de catre insii care au facut o campanie desantzata impotriva lui pe banii lui Funar si Ioan Rus. vad ca ma asculta/intzelege/pune in aplicare-ce-i-s-a-explicat dupa 6 ani)))) – este un bun inceput.

    rahatzeii de la Antene si iRealitatea incep sa aiba probleme de imagine (chiar ei, pentru prima data, ce surpriza!) si prin aceasta probleme de audientza. pe cale de consecintza incep sa se duca in jos materialele publicitare (nu mai exista public tzinta, moncher!) – falimentul este pe ei.

    si-atunci marseaza – robinetele publicitare trebuiesc deschise! si-ndeamna la iesit in strada, decredibilizeaza fiecare miscare a guvernului (asta desi pe elemente micro-economice, daca exista bun simtz, dar nu exista!, se observa cum se misca pozitiv cite ceva) – ori, aici, pe banii kaghebeului (oleo-dolari, gusa-ruble, Prostanaco-vizite la Moskova samd) asistam la incercarea de a destabiliza Romania (iaca un fel de lovitura de stat). de ce sa se duca PDL-istul la Antene si iRealitatea, sa fie improscat cu kkt paturicio-vantu-voiculescian?

    si vezi ca n-ai dat citatul complet: (cu o miza politica totusi diferita) – mai era dupa rahatzisul despre presedintele republicii lui peste. poate aflam si care era miza aia, sa stim ce a fost in capul lui Preda, altceva decit "gica-contrism" (ha ca sa ma vada lumea ce populatr si independent sunt).

    Reply
  92. zexe

    @mece, un dialog viciat de "arbitri" este de preferat lipsei de dialog. Asta o spun eu, un "tusier". Pentru ca, mece, sa nu-mi spui ca emisiunile de televiziune se vor muta, de maine, in sedintele Parlamentului Romaniei.

    Prefer sa merg pe stadion si vad o confruntare dintre echipele angajate in competitie si nu sa sparg cateva capete din galeria adversarilor.

    Reply
  93. Leon cel Treaz

    @gabhry_el,

    PDL este o colectie de puroaie penale, iar cele doua instrumente de propaganda se straduie sa spuna zilnic lucurul asta. Videanu – un borfas in libertate – a creat doua posturi de atasati la Paris si Montevideo pentru oamenii de casa. Oana Balan, atasatul economic la Montevideo este fiica unei boarfe batrane, Maria Parcalabescu, secretar de stat in Ministerul Economiei; de Syda nu-ti mai zic, ca probabil ai auzit, deoarece este maladia secolului si inca nu s-a descoperit remediul impotriva ei.

    Reply
  94. zexe

    @gabhry_el, sa nu-mi spui ca de maine te vei uita numai acolo unde vor aparea personaje politice din arcul guvernamental, ca nu te cred. In momentul cand dialogul politic dispare, chiar fie si numai in presa, in lupta politica isi face locul violenta. Credibilizarea televiziunilor deja decredibilizate este o poveste si atat.

    Reply
  95. mece

    zexe, mai rămâne să îţi argumentezi şi bine poziţia. de când arena în care confruntarea politică se (în mod esenţial, înţeleg) este o emisiune tv? şi, chiar şi pentru acest loc, în prezent jocurile care se desfăşoară pe terenurile antenelor ori irealităţii sunt similare cu cele în care a jucat, mai vreme, FC Argeş: arbitrii sunt plătiţi de patron să avantajeze una dintre echipe (de fapt partizanatul "arbitrilor" de la tv este mult mai grosolan decât cel al arbitrilor din meciurile aranjate de Penescu).

    Reply
  96. gabhry_el

    E limpede ce sunt Antena 3 şi Realitatea TV – instrumente de propagandă anti-Băsescu/Boc/PDL – şi ce vor să facă: "gherilă urbană", vorba lui Cătălin Voicu, pînă în 2012. De fapt, până vor obţine ceea ce doresc: obţinerea puterii de către non-PDL.

    Ăsta e singurul lor scop.

    Ce faci în acest caz?

    Le credibilizezi participând la permanenta lor mascaradă, legitimându-le "ştirile", "informaţiile", "dezbaterile"?

    Reply
  97. zexe

    @Leon, Preda isi argumenteaza prost pozitia lui raportata la masura de boicot. Ma lasa rece opinia lui cu privire la decizia premierului Republicii Srpska. Chiar consider ca este ridicola o asemenea abordare.

    Reply
  98. Leon cel Treaz

    @

    Hotnews: "Preda precizeaza ca, in urma cu doua zile, criticase in Parlamentul European decizia premierului Republicii Srpska de a impune "un boicot oarecum asemanator" (cu al lui Boc – n.n.)".

    Reply
  99. zexe

    Am uitat sa imi argumentez pozitia. Sa presupunem ca si opozitia ar lua o masura similara cu aceasta, si nu m-ar mira sa se intample ca PSD si PNL sa aplice un tratament discriminatoriu similar pentru alte televiziuni decat Realitatea si Antena 3, unde ajungem? In societatea civila s-ar naste, in mod artificial si neproductiv, o polarizare excesiva greu de gestionat. Exact ca si la fotbal, galeriile isi vor rupe gaturile reciproc in numele unei cauze care nu este a lor. Spectacolul luptei politice nu se va mai desfasura in terenul cu arbitri.

    Reply
  100. Leon cel Treaz

    @Florin,

    Pana acum, Preda este singurul om normal din garnizoana PDL. Boc ii transforma pe pedelisti in mutanti – si nici nu e greu s-o faca – din cauza propriilor sale neputinte si ei accepta fara sa cracneasca. As fi curios daca Boc ar da un asemenea ordin in timpul campaniei electorale.

    Reply
  101. zexe

    @Bleen, boicotul presei este o masura pripita, exact cum spune si Preda. Preda, insa, are cu totul alte motive cand sustine aceasta idee, el fiind un abonat permanent la Realitatea si Antena 3. Sa ne inchipuim o emisiune oarecare, la realitatea, in care ar fi fost invitati Preda, Berceanu, Ponta si Crin, iar tema discutiei ar fi boicotul celor doua televiziuni nominalizate. Nici nu mai conteaza cine ar fi moderatorul, adica omul care face cartile, din moment ce Berceanu ar fi jucat cu o mana moarta.

    PDL nu are purtatori convingatori de mesaj politic nici macar in cazul cand mesajul este clar si corect formulat, trebuie sa recunoastem. Sunt foarte putini, adica. Eu i-as antrena in acest sens pe toti cei care ajung sa duca mesajele politice in presa.

    Reply
  102. MicutzaCeKurai

    despre pensii am vorbit? iaca ce zicea Tanase:

    Altă chestie

    E scoaterea la pensie

    Astăzi eşti funcţionar

    Însă mâine pensionar.

    Poate te interesează

    Pensia cum se calculează.

    Ei, uite cum se calculează:

    Din 35 de ani servici

    Care vor fi socotiţi

    Scazi primii ani de şcoală

    Şi absenţele de boală,

    Zilele de sărbătoare,

    Orele suplimentare,

    Plus un an şi patru luni.

    Tragi o linie şi aduni.

    Pe urmă împarţi la cinci, apoi

    Ce-ţi dă înmulţeşti cu doi,

    Scazi anul când te-ai născut,

    Adaugi tot ce-ai scăzut

    Şi la cifra ce-a ieşit

    Pui un zero la sfârşit.

    Anii pentru însuraţi

    Se vor socoti dublaţi

    Adică ani de război

    Socotind că-n vremea asta

    Te-ai războit cu nevasta.

    La totalul obţinut

    Pui trei zero la-nceput

    Scazi anii de celibat

    Ridici restul la pătrat

    Şi-astfel într-o primă fază

    Afli sumele de bază.

    Apoi le extragi la toate

    Rădăcinile pătrate

    Şi la suma dobândită

    Aplici cota cuvenită,

    Care nu trebuie să fie

    Mai mare de 5 la mie.

    Din suma rămasă brută

    Scazi 4 şi 8 la sută

    Trei la mie la pompieri,

    Impozitul pe averi.

    Supra-cota respectivă,

    Taxele pentru colivă,

    Cinci la sută pentru dric,

    Pe urmă nu mai scazi nimic.

    Din totalul rezultat

    Verşi 2/3 la stat

    Şi restul ţi se cuvine

    Nu ştiu dacă mă exprim bine!

    Reply
  103. mece

    modalitatea de desfăşurare a emisiunilor descrisa de Bleen e corectă. decizia de boicotare e bună. absenţii vor fi, în felul ăsta, chiar mai vizibili decât atunci când erau pe platou, cu curu pe-un scaun. nu va mai fi sânge live. baieţii de la trusturi se vor trezi cu problema pe care tăcerea lui TB le-o pune în prezent. vor fi unii care vorbesc singuri, de nebuni. vor trebui s-o dea pe mondene, în final, că Bote vine sigur.

    decizia lui Cristian Preda e greşită rău.

    Reply
  104. Bleen

    Singurul care rezistă unui asemenea "talk-show" e Berceanu. Eu pe Berceanu l-aş lăsa să ducă în continuare la televiziunile ăsttora, dar nu prea au ei curaj să-l invite.

    Reply
  105. MicutzaCeKurai

    poate ar fi timpul sa-l transfere careva pe "mutu" acesta de Preda la o alta echipa))))) – maine va zice ca era sub influientza unor medicamente de slabit (si i-a slabit mintea).

    Reply
  106. Bleen

    Emisiunile sînt făcute cu strategie: pedelistul e băgat la mijloc şi luat în foc încrucişat, şi de către ceilalţi politicieni invitaţi (ceea ce e normal), şi de "analiştii independenţi" (ceea ce nu e ok), şi de moderator/i (ceea ce e scandalos). Nu apucă să lege nici măcar trei cuvinte, darămite să ducă o idee la capăt. E ţinut numai în defensivă, e o întrecere "care ţipă mai tare şi mai isteric la pedelist", întrecere pe care de obicei o cîştigă jurnaliştii trustului-gazdă. Se face în felul următor: unul acuză, apoi cînd ăsta încearcă să răspundă, alţi doi vorbesc peste el, fiecare dintre aceştia venind cu acuzaţii (sau pur şi simplu înjurături sau glumiţe stupide – se alternează tonul isteric cu "ironia" scrăşnită, de tip Năstase. Cînd moderatorul sau unul dintre invitaţii-lătrători vorbeşte, ceilalţi tac, cînd acuzatul (invariabil de la PDL) încearcă să răspundă, toţi ceilalţi încep să urle peste el. Nu sînt talk show-uri decît formal: ei au nevoie de o tribună pentru a-şi lansa isteriile, acuzaţiile şi ironiile-năstase şi de un pedelist (preferabil mai leşinat de felul lui) ca să dea credibilitate "talk-show-ului".

    Reply
  107. MicutzaCeKurai

    Cristian Preda devine tot mai vedeta. De ce plm mai are PDL o conducere, un presedinte – daca tot face cine vrea tot ceea ce vrea?

    Reply
  108. vali petcu

    nedormitul, era evident. si eu incercam sa fiu ironic. ma bucur ca te-ai prins.

    florin, pai asa sunt toti. cum sa plece el din postul asta cald, unde are tot ce ii trebuie? si de ce?

    Reply
  109. nedormitul

    rectific, banii trebuie să meargă la buget, nu la partid. şi, cănd merge boc prin provincie, să le zică băştinaşilor: uitaţi, oameni buni, de ce ne-am adunat astăzi. vedeţi grădiniţa asta frumoasă, cu dotări moderne, high-tech? ia uitaţi-vă ce scrie acolo, sus, pe frontispiciu? "derbedeul dracului!"

    ei bine, din astea două vorbe s-a făcut alocarea bugetară!

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @mece: Preda greseste grav de data asta. Nu pentru ca incalca interdictia ci pentru ca isi va pune pe frunte o stampila de "frondist" si "vreau inc entrul atentiei cu orice chip" de care nu va scapa niciodata si care ii va arunca in derizoriu demersurile de reformare. Acum era un moment bun sa arate ca e capabil sa respecte disciplina de partid. Si-a irosit glontul de aur complet aiurea, nu-i foloseste la absolut nimic.

      Reply
  110. nedormitul

    au voie să ceară bani? dacă sînt porcăiţi, măcar să fie porcăiţi pe bani. negociezi în prealabil şi trimiţi omu' cu chitanţierul.

    ce anume doriţi? azi avem în meniu una bucată intervenţie ministru la ştiri pe calamitate cu critică autorităţi cu palma în fund, intervenţie telefonică secretar de stat făcut precizări, intervenţie cu flegme purtător de cuvînt cu restricţii pentru minorii sub 15 ani, sau prim ministru troacă de porci chiar în studio în prime time?

    Reply
  111. MicutzaCeKurai

    zicetzi si voi ceva despre decizia PDL de a nu se mai duce la Antene si iRealitatea. deja Gotziul (un filozof cu barba) il ia la refec pe Cristian Preda (pe VoxPulica, of course, my horse – pardon, am vrut sa scriu VoxPublica) ca daca trebuie sa-i ceara voie lui Boc sa se manifeste (vezi, Doamne, il ia peste picior, el, integrul jurnalist de pe platforma iRealitatzii, pe vindutul si ne-integrul ex-jurnalist). bla-bla-bla-libertatea de expresie…

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      uite, zic eu: foarte bine! Trebuiau sa instituie boicotul mai devreme. Oricum ii porcaiesc toata ziua, cu sau fara ei. Mai mult, cu ei de fata e scandalul mai savuros si audienta mai mare. Eu as fi curios sa vad niste cifre de audienta la Antena 3 si RTV, are cineva?

      Reply
  112. Lucian Stefanescu

    mi se pare mie sau se vorbeste prea mult despre cartianu?

    @nea, intr-adevar, foarte tare faza aia cu micul dejun, he he he.

    asta e colega de club cu aia memorabila a lui cosmin prelipceanu care a zis: "aceste imagini sint cele mai importante pentru ca arata evenimentul exact cind acesta se desfasoara".

    pe cale de consecinta, imaginile cele mai putin importante sint acelea care arata evenimentul atunci cind acesta nu se desfasoara. corect, nu?

    Reply
  113. MicutzaCeKurai

    si eu zic ca AMR-ul Gregoarului este in scadere accelerata (si nici nu-l duce mintiulica, sunt precisa ca marmota).

    @bleen,

    orice purtator de pulitza-r stie ca vine o zi in care mina-i va intari prietenia cu premiul si tot mina-i va blegi acelasi premiu. nu cred ca poate fi numit chiar sisy jucatorul (stingaci/dreptaci/ambi) de skandenberg (era si un coniac pe vremuri?) dar nici prea macho nu-i (desi, nu e om sa nu fi scris o poezie, macar o dat' cu dreapta/stinga/ambi lui).

    Reply
  114. Ina Eyre

    Când se liniştesc apele sau când vine SRS, Deleanu pentru amici, la conducerea ziarului. Răspândaci de nădejde scriu că ar fi prin mai.

    Mda, nu-l văd bine pe Gregoire.

    Cât despre Publika lui Vîntu… Un Brukan le-a dăruit. Mă întreb cine va fi pe post de Mirciulikă, căci Patrice îşi exportă şi el pe acolo nişte afaceri de presă.

    Reply
  115. ElCucuy

    Facem pariu ca Gregoar are AMR-ul mai mic de 90? Cunosc bine aceasta filosofie de management: "Stai linistit, nu-ti da demisia acum. O sa te dam noi afara cand se mai linistesc apele."

    Reply
      1. Florin Cojocariu

        @vali: Nu e chestie de cap. N-are nas, domnule!. Eu nu stiu la ca v-ati fi asteptat voi. Pare baiat de treaba insa e in acelasi timp un alt mediocru propulsat prea sus de conjuncturi si oportunism.
        @geefo: Gresesti. Si nu numai la numarul de i-uri. Vali nu s-a dat niciodata ziarist.

        Reply
  116. Bleen

    A, mi-am adus aminte. Ideea era că purtătorii de mac, dacă le crapă hardul, ajung să facă skandenberg pe stradă cu propriul puliţăr. De unde legătura asta de cauzalitate? Nu mai ţin minte logica (evident, nici măcar nu există una), dar totul a pornit de la un articol de pe blogul cuiva (nu spui cine, persoană importantă).

    Reply
  117. Bleen

    Deci despre asta discutam cu nedo (o discuţie filozofică, aş putea spune): paradoxul cretan al skandenbergului. Adică: dacă te bate propriul puliţăr la skandenberg (nu mai ţin minte cum am ajuns la situaţia asta ipotetică – mă rog, din link în link şi din idee în idee) se cheamă că eşti macho fiindcă eşti tare în puliţăr sau sissy fiindcă n-ai brand?

    Reply
  118. geefo

    Fara suparare, dar dupa ce si cum ai scris pana acum, si tu pari securist infiltrat, d-le Petcu. Totusi, sa nu fi pesimist, se va gasi cineva sa-ti dea Pulitzaru!

    Reply
  119. MicutzaCeKurai

    @nea,

    Grigutza Cartianu si-a luat pulitza-rul de la nen'su Paturiciu (sau, ma rog, si-l va lua).

    Reply
  120. Nea

    Cartianu a făcut acel memorabil documentar cu fuga Ceauşeştilor? Cel mai mult mi-a plăcut când, trecând gâfâind prin salonul lor de mic-dejun de la Snagov, a ţinut să puncteze că de data aceea, Ceauşeştii nu au mai luat micul dejun acolo, unu' la mână fiindcă se grăbeau şi, doi la mână, fiindcă trecuse ora micului dejun. I-aş fi dat Pulitzeru pentru asta.

    Reply
  121. Andra

    SOV se duce sa le faca moldovenilor creierii maioneza ca sa se puna bine cu basescu…

    un asa cadou ca SOV numai de la "frati" ca romanii poti sa primesti

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *