Desene animalice

Azi a fost odată ca niciodată, că de nu ar fi, chiar şi aşa s-ar povesti.
Se făcea că un rinocer bănuit de fapte de rinocerită, neblând la sfat şi mai degrabă lat la stat, a vrut să spună un banc cu Chirac, dar în loc de asta, s-a apucat să strige Irak!  Irak!
Săracul rinocer, pe nume Păcălin Moicu, nu ar fi încurcat trebile în aşa hal, dacă vajnicul său apărător, Trandafiraş Jupânu, nu i-ar fi suflat greşit, în disperare de cauză.

Jupânu, un crocodil vert Nil, fost prim jupân la Curtea de Apeluri Pierdute, a apărat, cu mai mult sau mai puţin succes, alte suflete nevinovate, ajunse, prin nişte teribile greşeli, în boxa acuzaţilor paricopitaţi, după cum urmează: Homar Caisa-M., care, bolnav fiind de o ciudată alergie la rahat lokum, după cum se arăta maroniu pe alb în certificatul medical, a trebuit să plece pentru tratament urgent în străinătăţuri; Harry Pironescu, care se molipsise de ovulaţie acută, în fază terminală şi necesita un tratament urgent cu Diane-35; Necrolaiciuc, fost mare dregător al căilor înfierate respiratorii, care era cât pe ce să vândă la fier vechi şi impiegaţii din regionalele regionale, Căpruţ Plăsceanu, mare om de afaceri, de la Fabrica de Permise S.A., Argeşelul Mic sau Petrişor Guduru, din afacerea Trabucul, ţigareta şapte şi amnarul.

De fapt, Păcălin ar fi strigat lupu’, oameni buni, dar, din păcatele lui, cuplul de aur, format din hienele Alupulescu Tijă-Rea şi Alupulescu Iasomia, era în incapacitate de a-i sări în ajutor.
Tijă-Rea fusese reclamat de către însăşi nepoţica sa, cum că ar fi fost lăsat-o drept gaj într-un garaj. Ce-i drept, pe bancheta din spate a unui Lamborghini Murcielago şi da, marca exclusivistă se constituia într-o circumstanţă atenuantă. Totuşi domnul Alupulescu se trezise mai apropiat decât ar fi vrut de Căpşunică Miriapod, deoarece tovarăşa educatoare i-a pus să meargă puţin de mânuţă, în pasul piticului, până li se mai dezleagă limba şi ramificaţiile. Sau articulaţiile, nu am înţeles exact.
De aceea, Iasomia Alupulescu era mai preocupată de soarta jumătăţii sale în primul rând şi oarecum colateral de cea a lui Păcălin. De fapt, se gândea cum să facă să ia şi soţul său o boală din asta trendy, tahicardie bubonică sau amnezie subfebrilă în plăci, deoarece împotriva anxietăţii depresive făcuse prostia să se vaccineze mai de mult, cu o substanţă verde, foşnitoare. Până la urmă, Iasomia declară că soţul său a fost torturat în mod barbar: brăţara folosită la grădiniţă era dintr-un aliaj de nichel de cea mai joasă speţă, iar becul din celula unde se făcea nani pe înserat era totalmente ne-ecologic. Alupuleasca ameninţă cu reclamaţii la CEDO, PETA şi Vier Pfoten.

După episodul-pilot de azi din noul serial de desene animalice, Mihaela vă spune noapte bună, copii şi nu aşteaptă în niciun caz să îi răspundeţi cu un Mihaela, dragostea mea. Declaraţiile astea sunt numai pentru prostănaci.

Facebook Comments

7 Comments Desene animalice

 1. Pingback: Desene animalice I (episodul pilot) | Madame Blogary

 2. oldhashu

  Ca fabulă ar fi bună de n-ar fi realitate 100%. :mrgreen:

  Cronicar, nu fabulist, bre Kat, corectează cartea de vizită!

  Reply
 3. Ina Eyre

  Bine că măcar, date fiind taberele, d-na Costiniu nu poate spune şi că procurorilor le-a căşuneanu pe soţul ei. Mai ales acum, când bravii colegi din marea famiglie au urmat reţeta tradiţională: aruncăm o ciozvârtă prostimii şi le-o luăm înapoi când nu mai pot s-o reclame.

  Reply
 4. MicutzaCeKurai

  noroc ca Dinu si-a tras paturiciu peste cap si s-a putut sterlinge cu inJustitzia pe cur (hi! pardon, am vrut sa scriu pe Pacalin – dar tot un cur e, nu?).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *