Pledoarie pentru Hoară.

Jake La Motta: You never got me down, Ray

(Merită să vedeţi secvenţa pe youtube. Atenţie, scene violente!)

http://www.youtube.com/watch?v=5mixDbglVzE (de la min. 8:30)

Cu Marcel Hoară mă ştiu de şase-şapte ani. Dar nu pot să spun că îl cunosc foarte bine. L-am cunoscut mai mult în atât de hulitele sale apariţii televizate. Întâi l-am văzut prin studiourile RTV şi A3 combătând alături de pesedişti , penelişti şi jurnalişti afiliaţi celor două partide. Îmi plăcea stilul, chiar dacă la început nu înţelegeam prea bine de ce îmi plăcea. Pe urmă am văzut reacţii nervoase pe blogurile unor jurnalişti care se cred dumnezei. STOP Hoară! Nu-l mai trimiteţi pe Hoară la televizor! Dacă nu mă înşel, cineva a vrut chiar să iniţieze o petiţie online anti-Hoară.  Pe urmă au început reacţii mai ferme, oficiale, ale boşilor editoriali către PDL: „trimiteţi pe oricine, dar nu pe Hoară!”. Mişcarea anti-Hoară a prins contur.

Un bărbat blond, plăpând, cu ochelari (care pare mai curând genul NERD) a devenit spaima tele-show-urilor de nişă.

Ce i se reproşează lui Hoară? Spicuiesc: că, deşi e combativ, nu are argumente; că face de râs partidul; că jigneşte moderatorii şi invitaţii; că vorbeşte peste interlocutor; că face din alb,negru şi din negru,alb; că răspunde pe lângă întrebare. Astea sunt chestiuni concrete. În general însă nu i se reproşează ceva anume. Hoară pur şi simplu ne enervează, ne deranjează, nu îl mai vrem pe sticlă.

După un timp am înţeles ce îmi plăcea la stilul lui Hoară. De fapt nu de stil era vorba sau nu stilul rupt de context.

Hoară e un boxer plin de şiretlicuri. Când adversarul îl încolţeşte şi e deja a obosit, îl ia în braţe. După ce îl ia în braţe, prin surprindere, îl loveşte sub centură sau îl calcă pe picior. Când nu se uită arbitrul, loveşte adversarul cu capul în bărbie. Pe urmă îl ia iarăşi în braţe. Când face piruete întinde piciorul şi îşi seceră adversarul. Trebuie să recunoaştem că nu e deloc un boxer care să respecte vreo regulă.

Dar să vedem cine sunt adversarii lui Hoară şi mai ales cum e organizat meciul în ring. Hoară, PDL, are în ring doi sau trei combatanţi declaraţi înaintea meciului: PNL, PSD şi, uneori, PC. Aceştia îi cară pumni din toate direcţiile. Din când în când arbitrul (moderatorul), când vede că Hoară e pe cale să se dezechilibreze, îl împinge uşor cu mâna. Dacă nu a reuşit să îl pună la podea, intervine asistentul de arbitru (analistul de serviciu), şi el în ring, care loveşte mai ferm, din spate, direct la ficat. Dacă nici acesta nu reuşeşte să îl pună la pământ pe Hoară, se ia un telefon. Adică intervine unul din juraţii din afara ringului. Acesta intră în ring, de obicei cu o bâtă de baseball, şi îl loveşte pe Hoară direct în ţeastă.

Organizatorii meciului sunt în pragul isteriei pentru că Hoară, plin de sânge, fără doi dinţi, cu ochii tumefiaţi, precum Jake La Motta (din Raging Bull), rămâne în picioare clătinându-se şi rânjeşte către adversari: „Nu m-aţi pus la podea!”.

Ei, organizatorii, investesc atâţia bani pentru o execuţie exemplară şi bărbatul plâpând cu ochelari le aruncă banii la coşul de gunoi.

Poate că PDL n-a judecat corect boicotul talk-show-urilor de la A3 ş RTV. Ar fi trebuit să admită o excepţie: Marcel Hoară.

Facebook Comments

79 Comments Pledoarie pentru Hoară.

 1. Bleen

  @ortacle

  De publicarea sau nu a comentariilor se ocupă adminii Blogary, adică eu, Florin şi nedormtiul. Cineva (Florin sau nedormitul) s-a grăbit să-ţi publice comentariul anterior, eu l-am băgat în spam. Poţi să-l postezi din nou, dar de data asta fii atent cum îl semnezi.

  Reply
 2. Pingback: Pledoariile şi deficitul de democraţie « POLITICA ÎN PIONEZE – Sneezy

 3. omen

  @nedormitul: eh, discutam teorie despre un teoretician, care vrea sa devina practician; in rest, multe lucruri nu sunt cum ar trebui sa fie.

  @CeKurai: admirabil efortul de dimineata 🙂 subscriu analizei…, chiar, ce-o mai fi facand Leon? s-a suparat de cand cu Basea si nu mai scrie? ca era f prolific, intr-o vreme 🙂

  so, din ciclul "chibitzez, deci exist" 😆 [d-aia nu chibiteaza Bleen; are 'some inside info']

  Reply
 4. nedormitul

  omen, dacă vezi cine e primul sub listă la pdl, ţi se va părea că eba e o bomboană.şi nu e cazul numai aici. parlamentul european mai are o caracteristică: puţin din cei care îşi încep mandatul îl şi termină. pe parcurs se plictisesc. nu numai în românia, ci şi în vest, parlamentul european e un imens sac al lui moş crăciun pentru diverse personaje faţă de care partidele naţionale se simt obligate. nu vreau să fiu un apărător al incompetenţei. însă, dacă personaje de genul ăsta ajung (unii, foarte uşor, prin simpla demisie a altuia) în parlamentul european, nu e vina lor, e vina parlamentului.

  Reply
 5. MicutzaCeKurai

  @ e convenabil sa te dai leu dupa ce ai fost hiena))))

  ma gandesc ca si Boc ar avea ambitziile lui care in mod clar, zicetzi/sustzinetzi voi (ma rog, unii), nu coincid cu cele ale lui Blaga-Videanu-Berceanu. vorbesc despre acelasi Boc care s-a/a fost sacrificat pentru/de Basescu in momentul in care acesta a inceput sa se pregateasca pentru Cotroceni. ori ce-a facut Basescu in 2003? a pregatit o lista dintr-un singur om, Boc, si a supus-o atentziei partidului (atunci nu exista termenul de bolsevizare), care partid s-a conformat. mai mult, sa-l "valideze" (si chiar sa se valideze pe sine in decizia sa si sa verifice firava Aliantza DA – daca functzioneaza) l-a aruncat pe Boc in batalia politica pentru Cluj (unde, va aduc aminte a candidat "presedintele fara partid, sprijinit de partidul cu prea multzi presedintzi" – aceasta a fost descrierea aliantzei PD-PNL la acel moment in Cluj). acel "Emile, te iubesc" din 2004, cind Boc a cistigat impotriva lui Iona Rus cu toata logistica si banii acestuia si impotriva lui Funar – cu toata nebunia acestuia, nu prea seamana cu "Petrica, esti cel mai bun".

  ambitziile lui Videanu sunt strict economice – banii. deja politica il incurca in ambitzii – este motivul pentru care nici n-a mai vrut sa auda de un nou mandat la Bucuresti (nu-l lasa politica sa se distreze pe masura acumularilor sale). Berceanu este vulpe batrina (la fel de batrina ca si partidul) – dar nu are sustzinere nici macar in locul de origine (vorbesc despre mase) – spre deosebire de Boc care este bine vazut la Cluj (nu va luatzi dupa presa locala ca haleste in "independentza" ei exact ce vrea sponsorul sa haleasca cu polonicul cel mare). ramine Blaga (cu o infringere dureroasa la activ) – un vames. gindirea si educatzia/formarea profesionala de vames nu i-o va scoate nimeni din singe – el este un foarte bun militzian (nici macar politzist: ii place cum suna un "sa traitzi" si un "permitetzi sa raportez"), nu stie sa coordoneze decit din pozitzie de putere – nu convinge, ci inspaimainta (in plus, activitatea sa de vames din Bihor – "vocea si talentul" – nu-l recomanda la sefia vreunui partid).

  deci, "dusmanul" BVB nici macar nu este "dusman" in ce-l priveste pe Boc (caruia nu i se pot reprosa afaceri, trecut samd in afara de asa-zisa "obedientza" inventata de "tonomate" in locul cuvintului "loialitate" – din contra totzi trei impreuna au calitatzile unui "Boc" mai greu de stapinit (ca nu stiu ei prea bine valoarea cuvintului "loialitate"). si-atunci li se mai poate arta si pizica (in fond, se nasc doar discutzii in spatziul public – iar verba volans).

  n-am luat in discutzie ambitziile liberalilor din PDL. "reformatorul" Stolojan (il stitzi care, cel care a "reformat" valuta prin natzionalizare pe cind era premier) este un foarte bun contabil (pardon, economist) si stie sa adune – dar a expirat. cintecul sau de lebada a fost aducerea PNL de la 5 procente la 12. restul cintecelor si le va petrece alaturi de amica sa de la Bruxelles.

  Flutur = agricultura.

  Stoica = doctrina. Stoica nici nu doreste altceva decit sa-si scrie (daca se poate si sa aplice) ideile despre doctrina. a devenit prea filosof – nu cred c-ar mai suporta sa vada singe. in plus, este un foarte bun stat-majorist si cred ca-i place daca este/va fi privit drept "omul din umbra".

  ramin ambitziile Elenei Udrea (misto fata, o spun cu mina pe tastatura – am avut ocazia sa o intervievez si i-am simtzit potentzialul). daca ar fi fost barbat (si-i mai "barbata" decit multzi) ar fi fost mai bine plasata. in Romania trebuie sa invinga atit misoginismul, cit, mai ales, micsandrinismul. primele care o vad la cratitza sunt chiar cele din neamul ei muieresc))))). nu-i vad nici o sansa de primul loc in PDL in 2012 – 2014. poate mai incolo. ca este desteapta si a intzeles rezulta din faptul ca s-a retras la timp (si nu cum au speculat "inteligentzii" de la EvZ ca sa-i incurce pe alde BVB).

  despre ambitziile Elenei Basescu nu ma pot pronuntza ca este prea de dimineatza si as obosi profund – sper sa i le tzina Traian Basescu in friu.

  ambitziile lui Traian Basescu, altele decit a intra in Istorie si a ramine acolo (ar mai bea omul un wisky, ce naiba!). eu cred ca ele sunt in tandem cu ale lui Emil Boc. Boc presedinte, Basescu – premier. ce ne facem fetelor cu "curva" de criza – a venit ca vaca sa strice bunatate de liniaritate a proiectului creat pe termen lung in 2004 (ocupatzi primariile! = controlam teritoriul = cistigam adeptzi = samd). ce ne garanteaza succesul lui Boc in 2012/2014? Boc este nitzel prizonier al multzumirii prin resurse bugetare a celor care au fost alaturi de el (gasca de la Cluj/gasca de la Bucuresti/gasca in general – stitzi voi: "gasca mea nu poate sa stea linistita!") – ori unii dintre acestia sunt de-o rapacitate cum voi nu putetzi sa vi-o imaginatzi. sa te fereasca Dumnezeu de rapacitatea ardeleanului (daca nu stitzi nimic, cititzi/recitzitzi Ion de Liviu Rebreanu): marunta, meschina, dar bine definita – se insoara cu urita daca-i cazul, numai sa-si ia sfoara de pamint in primire (sa se faca "fruntas la el in sat"). asa ca a trebuit Traian Basescu sa-i readuca lui Boc aminte de "etape" (plus ca, revin si afirm, s-au iscat discutzii in spatziul public).

  cind nu ai televizuini (pardon, televiziuni) la indemina, sa-tzi lansezi propriile idei, te folosesti de pirghiile care exista – un talk show, o vorba din virful buzelor, o maslina, o atentzie (in fond, "un nebun arunca o piatra in apa, zece intzelepzti se chinuie s-o scoata"; care o fi fiind "nebunul", care "intzeleptzii"?).

  Reply
 6. omen

  @Florin: interesele lui Basescu si C Preda coincind apropo de BVB, desi asta nu implica neaparat "o coordonare". "A sta in umbra" e suficient de criptic, sa inteleaga fiecare ce vrea 🙂

  Observ insa ca Preda are grija sa nu iasa in nici un caz impotriva lui Basescu, prin declaratiile sale…

  Preda pozeaza in "altfel de politica", el ala moral, bla, bla. E cam ipocrit. Cand cu EBA, n-a luat atitudine publica, pt ca stia "unde-i este interesul". Deci, moral e cam selectiv 🙂

  Pt mine, Preda este oarecum o dezamagire. Insa, pt asta sunt "politicienii": sa te dezamageasca! 😆

  Iar in ce priveste Lazaroiu vs Preda, vorba aia: "unitate in diversitate", nu? 😆

  Uite asa ocupa oamenii "scena politica la TV"; e un proces de manipulare a presei. Pai, cred ca stiti voi f bine: cu ocazia asta(a articolului lui Lazaroiu pe blogary), site-ul vostru a fost preluat de majoritatea cotidienelor principale. Ziarele au simtit miros de circ, pe care domnii mai sus mentionati il ofera premeditat sau nu.

  Preda oricum are agenda lui, subscriu la ce ai spus apropo de alea cu Umberto Eco, samd, mi se pare chiar o paralela eleganta, am fost si inca mai sunt pasionat de semiotica, filozofia limbajlui, etc(da' cine p*m mai are timp? 😆 ).

  In ce priveste capitolul Funeriu, sincer sa fiu, mi se pare pe undeva heirupist…efectiv nu vad sensul organizarii cu liceu de 3 clase, de exemplu. Acolo cred ca Funeriu nu pricepe mare lucru.

  In schimb, pt invatamantul superior, cred ca Funeriu are o idee mult mai buna decat multi altii, de cum ar trebui sa functioneze. Preda se simte un pic cu musca pe caciula, vrea sa mai adune si ceva capital politic, dintre colegii universitari romani care sunt majoritari varza, samd. Omul e ca la jocurile alea electronice de "strategie", isi construieste flota, agricultori, orase, mestesugari, bla, bla.

  A inteles insa bine chestia cu "comunicarea" si cum sa manipuleze presa.

  Actiunea se petrecea intr-un sat de pescari..aaa, pardon, asta-i din alt film. Asta e cu "totul a inceput pe un blog…" :mrgreen:

  Reply
 7. Contabil

  Vinovati, nevinovati…uite asa distrag guvernantii atentia publicului de la probleme cu adevarat serioase, tzara arde si baba se piaptana. Va spun eu cine sunt vinovatii, NOI SUNTEM! Ca nu iesim in strada sa ii alergam pe astia de ne mananca zilele si sa ii dam la porci.

  Reply
 8. nedormitul

  mikutza

  băsescu nu mai are adversari în afară. adversarii lui sînt în pdl. băsescu a terminat-o cu alegerile, salut. adio. ultimii doi ani de mandat sînt singurul lucru care îl mai poate preocupa acum. băsescu la cotroceni + psd sau pnl la guvernare fără pdl e ca şi cînd n-ar exista. dacă ar ridica un pic tonul, l-ar mînca ăia de viu.

  Reply
 9. Marynia

  Şi eu cred că ăsta a fost motivul pentru care a apărut la TV. O dată pentru că restul subiectelor au fost tratate cu aceleaşi idei(mogulii, reforma statului,etc), lucruri pe care le-a tot subliniat până acum şi al doilea motiv: apariţiile lui au fost din ce în ce mai rare. Vorbeşte numai când are ceva important de zis., când vrea cu adevărat să transmită ceva.

  Faptul că sunt mai multe puncte din partid care cer acelaşi lucru :reforma şi votul uninominal(ca metodă de înlăturare a sfintei triade de la conducere), fără să se concretizeze într-o singură tabără poate fi un semnal că schimbarea e dorită de mulţi şi poate să se finalizeze. Asta ar fi lupta dusă în partid, dar mie mi se pare că Băsescu îi ameninţă pe cei trei şi cu o mică remaniere 😀

  Iar povestea cu Băsescu care l-ar ghida pe Preda şi l-ar susţine de undeva din Olimp mi se pare puerilă. Preda mi se pare genul de politician care vrea să se facă auzit, are ambiţie multă şi aroganţă constructivă.

  Reply
 10. MicutzaCeKurai

  cred ca basescu a vrut sa arate cit de "conflictual" este el fatza de orice guvernare care schioapata – ca este echidistant. asta ca sa poata sa faca ce stie el mai bine – sa dea peste bot adversarilor sai, fara sa mai poata fi acuzat ca tzine partea pdl. si cred ca preda nu a intzeles nimic.

  Reply
 11. MicutzaCeKurai

  videanu s-a mazilit cind n-a mai vrut sa candideze pentru bucuresti. blaga s-a mazilit cind a pierdut bucurestiul. berceanu cind s-a mazilit?

  si-ntreb din nou – negoitza care a refuzat candidatura pentru bucuresti de ce este in cartzi pentru o asa-zisa candidatura la prezidentziale? blaga de ce a fost in cartzi ca ministru? dar videanu? sa-ntzeleg ca exista o lipsa acuta de cadre "de nadejde" in partid?

  ceva nu se leaga.

  si-atunci nu ramine decit oportunismul lui preda contra extrem de multzi banilor (si cutroseniei de cutre hirsite) ai BVB. cine cistiga? teoria sau practica? sacul cu bani sau datul din gura pe bloguri? cine este preda in teritoriu, in afara blogurilor? nimeni.

  Reply
 12. Marynia

  @ Florin Cojocariu

  Ce am înţeles eu, într-o frază: Băsescu, Lăzăroiu, Preda şi Stoica, deşi aparent pe poziţii diferite, au toţi acelaşi scop: reformarea PDL şi menţinerea lui la putere şi aceeaşi apetenţă pt ludic; pe de altă parte BVB înseamnă staganarea sau chiar regresia partidului şi pierderea viitoarelor alegeri, deci, indirect, înlăturarea lor ar fi un alt scop al ludicilor de mai sus 🙂

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Marynia: Da. Dar cum? Adevarata intrebare e ce pot face. Ce se poate face concret pina in iulie pentru ca BVB sa piarda puterea si influenta in partid? In aparenta, nu mare lucru. Dar, daca n-ar fi mare lucru, la ce serveste baletul pe care ni-l prezinta? 🙂 Apropos, banuiala mea e ca Basescu a iesit la TV doar pentru asta, restul subiectelor au fost "formalisme", poate mai putin semnalele catre PSD.

   Reply
 13. MicutzaCeKurai

  @

  eu cred ca Preda este umbra lui Patriciu in PDL (Ploiesti, petrol, organizatzia lui Paturiciu samd). tare cred ca-si fortzeaza norocul – a vazut el ca victimizarea da bine la public. si tare cred ca Funeriu ii cam zdruncina "mediul academic".

  Reply
   1. Florin Cojocariu

    Eu cred asa: Orice analiza a situatiei contradictorii din PDL trebuie sa se intemeieze pe obiectivele actorilor care participa la disputa si nu pe preconceptiile noastre (Base e in toate, etc). As remarca aici ca atit Lazaroiu cit si Preda au subliniat in interviurile acordate Madame Blogary ca PDL nu are nici o sansa sa cistige alegerile din 2012 daca nu se deschide. As mai sesiza ca Teo pare egal sustinuta de cei doi. In continuare e de amintit ca Preda a fost un adversar al votului pe liste, la fel ca si Basescu. In schimb Valeriu Stoica e sustinatorul votului pe liste si pare atacat de Basescu. Confuz, nu-i asa? Ce obiective au oamenii astia?
    1. Basescu: ar prefera un PDL reformat care chiar daca nu cistiga in 2012 nu e pulverizat ca PNTCD-ul. Miza reala a lui Basescu e pariul istoric cu reformarea institutiilor statului. E greu de crezut ca ii e indiferent cine va avea puterea in ultimii lui 2 ani de mandat. Cine conduce PDL-ul si cum, incepind din vara, e extrem de important in planurile lui Basescu, indiferent ce spune el. Cred ca cel mai prost scenariu e unul in care garda veche din PD ramine la putere. Asta va duce la un esec rasunator pe care il va deconta direct.
    2. Preda: impresia mea e ca vrea acasa, dar nu se grabeste. Drumurile la PE sint obositoare si miza europeana greu de explicat. El e politolog si inca unul pasionat de politica romaneasca. Vrea sa faca politica in Romania. E un fel de Umberto Eco care a vrut sa faca cu "Numele Trandafirului" o demonstratie practica ca semiotica literara nu e un discurs sterp, ca se pot scrie carti de succes stapinind la perfectie teoria. Impresia mea, asadar, e ca Preda are o miza intelectuala, ludica chiar. Asta il face foarte usor de inglobat in orice scenariu. Cert e ca a atacat vechea garda la baioneta incepind de la inceputul anului. Si e probabil ca a inceput campania pentru parlament 2012 inaintea tuturor:)
    3. Lazaroiu: E evident consilierul lui Basescu. Si, la fel de evident, nu va face niciodata nimic care sa subrezeasca pozitia sau interesele lui Basescu. Articolul de fata, cel cu Hoară, ne mai arata ca si Sebastian Lazaroiu are o pronuntata apetenta pentru ludic.
    4. Stoica: tocmai vin de la o conferinta ISP, am sa scriu mai multe despre ea. Pentru mine e clar ca Stoica face o munca formidabila de culise in incercarea de a construi un alt fel de PDL. Toti oamenii pe care ii aduce, toate conferintele pe care le prezideaza, nu au nimic, dar nimic de-a face cu Berceanu si Videanu. Sustinerea votului pe liste pare mai degraba o miscare tactica decit un gest de reala sustinere pentru BVB. E probabil ca Stoica nu vizeaza o functie in schimb si-ar dori un ISP puternic si influent care e factorul de coeziune al PDL si principala voce a lui Stoica in partid. Insa nu Stoica e inamicul lui Basescu.

    Va las pe voi sa trageti concluziile:) Eu i le spun pe ale mele lui Bleen in privat:)

    Reply
 14. para

  @Florin

  Eu încă mai aştept relatări din Gurbăneşti.

  Ceva de genul: după ce a făcut o recoltă-record de mere, Nea Costel a constatat că n-are unde depozita atâta ţuică, şi a pus-o într-o cisternă auto, fără să verifice că înainte a fost motorină în ea. Sau, cum, la un şpriţ cu şeful de post, în curte, Nea Costel susţine că "Viaţa la ţară" a scris-o Topârceanu şi şeful de post dă din cap admirativ. Sau, cum nea Costel a reuşit să strângă o jumătate de sat la el sub vie, la o ţuică, la o şezătoare cu tema "Cât de bine era pe vremea lui Ceauşescu".

  Reply
 15. MicutzaCeKurai

  benzi, nu bezni (desi besni – de la a se basi, mai ca ar merge – la cum se bese ei pe procesul de productzie al intelighentzie viitoare romanesti).

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Sint la ISP la conferinta despre religia in spatiul public. Mihail Neamtu, Bogdan Tataru-Cazaban si Valeriu Stoica. Merge netul bine, o sa vin mai des:)

   Reply
 16. MicutzaCeKurai

  @

  vroia sa zica "fara numar, fara numar" – se referea la beneficii. ia mai datzi-i in ma(biiip)sa de sobolani! in ce-l priveste pe C. Preda, asta in ce dreaq se transforma? parac era buna reforma lui Funeriu. l-o fi atingind si pe el (pe C. Preda) in "autonomia" universitara?

  pina una alta, facultatzile s-au transformat in fabrici, mai ceva ca-n "Luminile orasului" – bezni de productzie in masa de "dreptzi" cu diploma: n-atzi vazut cum Voicu si nasu-su plotonerul adjutant au ajuns absolventzi de drept (cum 3,14(biiiip!)zda ma-sii totzi militzienii si plotonieri au ajuns absolventzi de Drept dupa 89, numai Dimitrie Cantemir, Bogdan Voda si alte acareturi d-astea arabo-arabe de invatzamint stiu!)? asa ca C. Preda ar putea sa ne scuteasca… cred c-a transmis si el un mesaj sa-l intzeleaga colegii lui academicienii (sa nu-l judece).

  Reply
 17. mece

  din faimoasele transcrieri, Voicu către Căşuneanu (la 12.10.2009), aceste cuvinte: "Fără nume, fără nume, că duşmanul ascultă.". imagine: semiîntuneric, un canal cu un fir de apă, reflexe reci ale întunericului pe zidurile din preajmă, atmosferă jilavă, un şobolan, ochi proeminenţi, cu "mânuţele" aduse în dreptului botului, privind smucit, spasmic, în stânga şi în dreapta, îi şopteşte celuilalt:"Fără nume, fără nume, că duşmanul ascultă.".

  Reply
 18. omen

  pai o pozitioneaza ca un individ care desi are nu'sh ce titluri adunate, bla, bla, nu are nici macar un articol cotat ISI. si uite asa, resimte adanc vibrand in el "durerea sistemului".

  nu e "politic" acilea, somehow it's ..personal :mrgreen:

  Reply
 19. MicutzaCeKurai

  @))))

  sunt proasta/fitzoasa/oligifrena/obnubilata/furculitzionizata/detunata/ginapistolizata/pepestilata/dez(foarte des)(biiip)virginata, nu ma tratez? (ar fi o traducere)

  Reply
 20. zexe

  Mie mi se pare mai amuzanta fraza Doriei cand spune "ma asez la coada la dumnealui prima, cum se aseaza fetele pe Fifth Avenue cand se anunta soldurile unde “everything is just 5$”

  Desi n-am inteles cine plateste cei 5$, am inteles ca poti obtine "everything" si ca marfa este de tip sold.

  Oare cum s-ar traduce in romaneste chestia asta? 🙂

  Reply
 21. MicutzaCeKurai

  sa cititzi cu atentzie. mi se pare mie, sau fiecare dintre stiristi aude altceva din ceea ce spune TB la B1TV? (chit ca mesajul de baza este acelasi: iar o incaseaza Boc pentru Marinel))))

  pe HotNews:

  Traian Basescu: Actualul sistem de alegeri din PDL poate duce la bolsevizarea partidului. Cele mai democratice alegeri au fost la PSD

  Presedintele Traian Basescu a adus mai multe critici, luni seara, in emisiunea Nasul (B1 TV), PDL-ului sustinad ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista.

  "Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare ca la alte partide ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat presedintele.

  Acesta le-a reamintit "prietenilor din PDL" ca acest partid a crescut mereu fiindca s-a reinventat si s-a modernizat permanent, iar autoritatea presedintelui si a vicepresedintelui a fost data tocmai de vechiul sistem de alegeri.

  Traian Basescu si-a continuat criticile la adresa fostului sau partid sustinand ca PDL-ul are doua vulnerabilitati acum: modul cum isi alege vicepresedintii fiindca o sa creeze ideea de gasca, de amici ai presedintelui si modul cum se prezinta in administratie. "Nu neaparat ca schimba oameni ci calitatea unora pe care-i pune. Mai bine lasi pe unii competenti pusi de altii decat sa vii cu incompetentul tau", spune presedintele.

  "PDL-ul este acum un partid cu un singur candidat fiindca nu poti sa gandesti macar sa schimbi presedintele partidului cand acesta e si seful Guvernului. Dar sa vii cu patru vicepresedinti pe lista e prea mult deja. PDL-ul a crescut mereu fiindca s-a reinventat. El se poate reinventa insa atata timp cat progresul lor intern este continuu. Dar cand tu trambitezi un progres intern pe care nu l-ai facut nici pe jumatate cat PNL-ul macar o sa ai probleme. Eu cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al partidului unde presedintele si trezorierul se aleg in Congres, iar vicepresedintii si secretarii in Consiliul National de Coordonare. Le spun asta fiindca le sunt prieten", a declarat seful satatului.

  Traian Basescu a mai apreciat ca PSD-ul a avut alegerile cele mai democratice in comparatie cu PDL si PNL.

  pe iRealitateaTV:

  Preşedintele Traian Băsescu a atacat dur principalul partid de guvernământ pentru faptul că a ales sistemul de moţiuni la alegerile ce se vor desfăşura în iulie.

  Traian Băsescu a pus tunurile pe partidul lui Boc

  Băsescu îi dă dreptate lui Boc în boicotarea presei: Unele emisiuni incită populaţia

  Băsescu: Nu sunt de acord cu politizarea făcută de Guvern

  „Să vii cu listă în PDL mi se pare o bolşevizare a partidului, aşa cum au făcut şi alţii. E un pas teribil înapoi. Lista, fie şi ea de patru prim-vicepreşedinţi. Este listă de gaşcă. Preşedintele îşi pune o găşcuţă sub el. Eu o spun ca om care a câştigat în PDL cu o moţiune. Pe mine mă deranjează…Eu le doresc mult succes, dar faptul că au ajuns să facă din conducerea partidului, patru numiţi, gaşca preşedintelui mi se pare inadmisibil. E o concurenţă absolut neloială. Mai ales în situaţia în care este PDL. Cine poate gândi că îţi schimbi preşedintele, când el e premier. PDL e partid cu un singur candidat. Nu poţi să gândeşti să înlocuieşti măcar… Să vii cu patru echipa preşedintelui, mi se pare absolut nedemocratic”, a tunat preşedintele Traian Băsescu în această seară, la B1 TV.

  „PDL riscă să facă jumătate din ceea ce au făcut liberalii. Nu se poate, o struţo-cămilă. Cred că trebuiau să rămână la sistemul clasic al PDL, în care se alegea preşedintele şi trezorierul, iar restul se alegeau în Consiliul Naţional de Conducere. Nu pot să fiu un susţinător al lor, în ideea în care preşedintele vine cu un grupuşor al lor”, a acuzat Băsescu.

  Nu s-a oprit aici: „PDL are două vulnerabilităţi: modul în care îşi alege conducerea şi modul cum se comportă în administraţie. Nu neapărat că schimbă oameni, ci calitatea celor pe care îi pune la deconcentrate. Mai bine laşi pe unul care nu e al tău dacă e de calitate. Le-a spun lor, cât le mai sunt prieten”.

  Reply
 22. MicutzaCeKurai

  "Ramane acum sa demonstram in continuare ca suntem fideli acelorasi principii carora le-am fost toata viata si sa aratam ca ne-am purtat si ne purtam demn in aceasta situatie nedemna", a declarat Viorica Costiniu, sotia judecatorului Costiniu si presedinte de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7118190-upda

  Marius Locic: "S-a dovedit ca noi am avut dreptate. Sper sa se dovedeasca in continuare ca noi avem dreptate si-mi doresc ca judecatorii sa nu se lase influentati de nimic altceva decat de probele din dosar. Domnul Voicu m-a trimis la Politia Capitalei in calitatea sa de senator. Il astept sa presteze in continuare pentru ceea ce l-am platit, adica pentru consultanta juridica. Va rog sa-mi spuneti dumneavoastra care e prostul care sa dea 30 de mii de euro pentru o simpla audienta la Politie? Domnul Voicu nu si-a folosit functia ci a fost oripilat de ce s-a intamplat si nu a facut altceva decat sa informeze organele de politie despre faptul ca un patron roman este santajat si amenintat de un cetatean strain."

  si uite asa, cu complicitatea AMR, baietzii desteptzi si-au pus la punct apararea – Voicu are contract de consultantza juridica. banuiesc ca nici Casuneanu nu mai trebuie consultat la sanatate, ci tot de palpare juridica avea nevoie de la Voicu – de aceea l-a si platit (pentru a-si putea manifesta indignarea despre faptul ca un patron roman este santajat si amenintzat de un cetatzean strain).

  bleah!

  Reply
 23. mece

  da. sună ca dracu. direct Marelui Şef, aşa nitam nisam. motivul cu steagulroşu , oricum cade, binenţeles. că alde Crin pupat piaţa endependenţii la Timişoara, in iarnă, chiar sub flamura roşie. pe de altă parte singura modalitatea in care PNL-ul s-ar fi putut implica foarte vocal în sectorul 4 (locuiesc aici) ar fi să iasă-n stradă şi să ţipe, că alfel ei nu au nici un semnificaţie în acest teritoriu.

  Reply
 24. MicutzaCeKurai

  @vînzătorul de uși – ești un bou! (pardon, am vrut să scriu erou).

  hoară este excelent – este oglinda fidelă a idioților care-l anchetează (că numai interviu/talk-show nu se poate numi ceea ce am vizionat și-n link-uri). exact așa trebuie să le vorbești/răspunzi boschetarilor de presă/din politică: hai să-ncingem Hoară mare/hop-hop-și-ară-hop!

  vânzătorul de uși, am greșit și tzi-am scris că ești cam bou? am greșit, am vrut să scriu erou – dar nu cred.

  Reply
 25. zexe

  Cristian Preda a facut primul gest public in calitatea sa de purtator de cuvant al lui Teo Trandafir: „Mulţumesc, Crin Antonescu!” . E bun, ce sa mai discutam. In acest moment concepe mesajul pentru Ponta.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   lol, acum am citit. Preda forteaza nota si nu prea mi-e clar de ce. Nu inteleg ce vrea dar am ris. "Multumesc, Crin Antonescu!" parca e un ecou la "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!":)

   Reply
 26. omen

  @felicitari d-le Lazaroiu, am ras 😀

  -nu stiu cum arata Hoara si ce spune, am dat un search si imediat au aparut vreo 2-3 bloguri "care il injurau". pai, e f bine, zic eu 😀

  exact asa e: publicu' romanesc nu este exact un devorator de fratii Strugatsky sau de Tocqueville :mrgreen:

  ma bucur ca exista cineva de la PDL capabil sa se scalde pe aceeasi lungime de unda cu Ciutacu &Co… 😆

  @Florin: 5:40 PM: subscriu la analiza 🙂 plus ca-mi place si Wittgenstein, aia cu unitatea din diversitate :mrgreen:

  Reply
 27. Bleen

  Oricum, de partea cealaltă a baricadei politice sînt nişte tipi multicel penali, nu doar niţel. Penal full option. Genuine Penal. The Original Penal.

  Reply
 28. ioanav

  Mie imi place Hoara. De departe este cel mai curajos si coerent personaj pe care l-am vazut pe la talk-shouri din toti cei din spectrul politic. Asta arata si ca nu are nimic de ascuns si nu este santajabil. Am vazut atacurile la adresa sa pe antena3, unde Ciutacu si compania sunt incapabili sa faca diferenta intre o plangere penala si un dosar penal (sunt avocat si fac diferenta). Toate acestea ma fac sa ma gandesc ca poate clasa politica mai are o sansa cu oameni ca Hoara care par a nu avea nimic de ascuns, sunt sigura ca antenele si realitatea i-au cautat orice pata si nu au gasit decat micile mizerii pe care le-au expus deja. De aceea imi place Hoara pentru ca aceasta atitudine imi arata ca jurnalistii nu il pot santaja, nu au cu ce si asta ii inebuneste. Inchei spunand "succes Hoara".

  Reply
 29. Pingback: Marcel Hoară între Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Preda « Irongates's Blog

 30. Stefan Ionescu

  E corecta descrierea regulilor jocului, d-le Lazaroiu, pot sa inteleg pana la un punct pledoaria pro-Hoara. Ce nu inteleg e ce va retine sa "antrenati" un lot de 15-20 "boxeri" pe care sa-i trimiteti in "ring". Unii care sa aiba si replica. Pregatiti sa raspunda cu directe in figura, nu cu genunchi anemici sub centura. Care sa nu-si piarda echilibrul cand le pune piedica moderatorul. Nu-i asa greu sa faci K.O. vreo 4-5 Ghise, Olgute, Bolcasi, etc., toti sunt uzati si predictibili in schemele de joc pe care le aplica. A iesi din ring pe picioare dar plin de sange nu e totul. Nici sa arunci prosopul la fiecare 6 luni pe motiv de arbitraj fraudulos nu da bine.

  Selectati o echipa de profesionisti dotati, rotiti-i in ring ca sa nu se uzeze si sa devina previzibili si s-ar putea sa ajungeti sa vedeti cum evita ceilalti confruntarile.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Reactiile la articolul asta si citarea destul de deasa a lui Cristian Preda arata de fapt dificultatea majora de comunicare pentru PDL: trebuie sa adreseze simultan grupuri sociale foarte diferite. Mie imi place Preda, cu tot cu excesele lui, insa stiu ca doar cu Preda PDL nu face mare brinza. Electoratul lui Preda este o nisa. Basescu are capacitatea unica (poate doar Plesu o mai are in oarecare masura) de a captiva atit auditoriul educat cit si poporul simplu – vorbeste extrem de bine structurat si plastic si e in acelasi timp pe intelesul tuturor. Nu exista in PDL o voce asemanatoare (Boc e un dezastru ca orator) si, inevitabil, partidul trebuie sa vorbeasca pe mai multe voci. Atunci cind vrei sa aduni simpatia unor clase sociale foarte diferite dar si a membrilor unor curente politice uneori contradictorii (conservatorii cu liberalii, de pilda) nu ai cum sa ai un singur tip de discurs si mesaj. Liderii PDL ar trebui sa priceapa ca trebuie sa foloseasca rational si eficient toate vocile de impact. Si Preda si Hoara. Pe de alta parte Preda insusi afirma in interviul luat de noi ca au disparut tribunele sociale si iesirile lui publice se inscriu in logica recuperarii partidului ca tribuna sociala. E interesant cum si-ar dori un Hoara redus la tacere:) Poate ca nicaieri nu se potriveste mai bine cliseul "unitate in diversitate" decit in cazul PDL-ului, acum. O voce unica va fi o voce care trebuie sa impace pe toti si ca sa nu supere pe unul nu va spune nimic.

   Reply
 31. zexe

  Videanu drege busuiocul si considera ca prezenta colegilor sai de partid in studiourile celor doua televiziuni va fi reluata dupa ce se vor stabili conditiile unei dezbateri echitabile. Sa vedem ce reactie vor avea cele doua televiziuni, desi am premonitia ca de data asta televiziunile vor face figura de fata mare pusa sa stea in genunchi. Ba ca o dor genunchii, ba ca are probleme cu salele, ba ca, vezi domne, pe banii lor se distreaza doar ei, etc. Tot e bine ca Videanu a aruncat mingea in terenul lor. Aceasta schimbare de atitudine este o miscare inspirata.

  Reply
 32. para

  Odată ce ştii la ce te aştepţi, poţi să-ţi construieşti discursul, tocmai pornind de la atacurile care sunt previzibile. Cei invitaţi ştiu care va fi tema emisiunii? Urmăresc emisiunile din urmă, pentru a vedea ideile "moderatorilor", că nu se prea schimbă de la o emisiune la alta? Pot devoala punerea în scenă, în timpul care le este acordat.

  Mie îmi sună a non-combat. Nu-mi place.

  Reply
 33. Mihai

  In aceleasi conditii ca si Hoara, Cezar Preda a facut fata cu mult mai mult succes si cu mult mai multa demnitate. Si nu s-a lasat redus la tacere de moderatori, ba chiar i-a facut sa se contrazica flagrant in cateva randuri. Acelasi lucru l-as spune si despre Cristian Radulescu.

  Daca alegerea este intre Hoara sau nimic votez pentru nimic.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Mihai: Preda a fost demn pentru tine. Uiti insa care e audienta emisiunilor. Pentru majoritatea orice ar face si ar spune Preda e slab, ridicol, fals, nu demn. Prin 88 am vazut Calauza lui Tarkovski la un cinema de cartier. Sala s-a golit dupa cadrul nesfirsit al plimbarii cu drezina, dupa primele 20 de minute, cred. Se fluiera, se injura, lumea se considera furata. Ar fi un exercitiu extraordinar sa vezi un astfel de talk-show intr-un cinema de cartier. Poate ca Preda n-o sa-ti mai para asa de demn. Poate ti se va parea complet neadecvat:)

   Reply
 34. Pingback: Falanga Hoară. Cyber-politică. Update: Lăzăroiu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

 35. zexe

  @Bleen, si tu ai dreptate, desi, daca tinem cont ca punctele cele mai valoroase le castigi in deplasare, consider ca tocmai acestea conteaza mai mult. Nu poti evolua in fata propriilor suporteri, facand jonglerii cu mingea pe genunchi la centrul terenului, si sa consideri ca punctezi. E adevarat ca, boicotand emisiunile de pe cele doua televiziuni, acestea vor tinde sa semene cu emisiunile triste tinute de Gadea si de mult mai tristul Stan, dar nu poti considera ca punctezi. Mai degraba as considera ca este un joc de temporizare, acum cand timpul este principalul dusman al guvernarii. Nu stiu ce sa consider mai important. Timpul ne va spune daca a fost o decizie inspirata sau nu.

  Reply
 36. Bleen

  E greu să rezişti în hărmălaie. Aici nu e vorba de cojones, nici de soliditatea argumentaţiei, nici de inteligenţă, oratorie sau umor. E doar isterie. Singura şansă e să fii isteric, la fel ca ei. Şi dacă învingi în hărmălaie şi eşti mai isteric decît ei, oricum telespectatorii nu află nimic şi victoria nu are sens, nu are niciun efect. Singurul efect e "toţi sînt la fel" şi scîrbirea de politicieni. E bine ca pedeliştii să se poziţioneze diferit faţă de ceilalţi, să fie "altfel".

  Reply
 37. Bleen

  @zexe

  E greu să fii învingător avînd în vedere care sînt criteriile pentru stabilirea victoriei. Dacă criteriile sînt cele după care se ghidează Stan, Răzvan Dumitrescu, Prelipceanu, Zeiceasca, Ciutacu ş.a. atunci mai bine nu participi. Oricum, emisiunile politice ale A3 şi RTV sînt irelevante.

  Reply
 38. zexe

  Asta este ca in reclama pentru fixativ. Dupa atacuri dure date de invitati si moderator …Hoara rezista!

  Ma intreb cand va trimite si PDL in ring luptatori capabili sa fie invingatori. Da, e devarat ca in studiourile televiziunilor cu pricina atmosfera este asemenea cu una dintr-o groapa cu lei, pentru cei care nu sunt impotriva presedintelui, dar daca ii iei la bani marunti poti observa ca nu sunt decat o haita sleita de hiene. Fara sa vreau am dat-o in desene animate, cu Regele Leu in rolul secundar.

  Cred, pana la urma,ca Hoara era trimis sa reziste si nu sa puncteze, ceea ce este cu adevarat jenant.

  Reply
 39. Sebastian Lazaroiu

  Daca urmariti genul de emisiuni la care e trimis Hoara o sa constatati ca merge in special la un gen de emisiune. Acela care, sunt de acord cu Florin Cojocaru, satisface nevoia de violenta. Il poti trimite pe Hoara sau pe nimeni.

  Reply
 40. Turnofftheglory

  Domnule Lazaroiu, am ras sanatos. Bun unghiul de atac. Deci Hoara doare, e un adversar nasol, nu pierde in conditii de 4v1. Nu am savurat emisiuni mogulistane cu Hoara, dar daca poate sustin amendamentul cu exceptia. 🙂

  Reply
 41. www.presacaoprada.bl

  Dle Lazaroiu, prin pledoaria dumneavoastra il suspectati clar pe Hoară de gandire, chiar cu premeditare.Ca sa intru in Hoară, as spune ca tocmai sunteti pe cale sa inventati o noua specie,un paradox genetic: papagalul rational.

  Salut voios de pionier de la http://www.presacaoprada.blogspot.com !

  Reply
 42. Florin Cojocariu

  Ca sa nu mai spun ca am dubii mari ca audienta fidela a acestor emisiuni care sta ore in sir sa vada singe, ar astepta de fapt replici de substanta:) Astea nu sint discutii, sint meciuri, satisfac nevoia de violenta, nu de cunoastere.

  Reply
 43. Florin Cojocariu

  Cind unul te scuipa din senin pe strada fie mergi mai departe fie ii tragi una. In nici un caz nu te apuci sa-i tii morala cu citate din Platon decit daca esti complet defazat de realitate.

  Asadar a pretinde replici de substanta in fata unor moderatori si invitati care iti cara pumni e cel putin stupid. Fie nu te duci acolo (repet, cred ca PDL a luat o decizie buna) fie daca te duci te bati cu armele lor.

  Reply
 44. Yeba

  @Mihai

  Cu diferenta ca pe Preda si/sau Voinescu prefera MODERATORII sa-i opreasca cu orice pret. Diferenta este intre platitudini si tacere.

  Reply
 45. Yeba

  "Ce i se reproşează lui Hoară? Spicuiesc: că, deşi e combativ, nu are argumente; că jigneşte moderatorii şi invitaţii; că vorbeşte peste interlocutor; că face din alb,negru şi din negru,alb; că răspunde pe lângă întrebare."

  Eu sa fiu in locul lor l-as da in judecata pe Hoara. Pai oamenii astia au muncit ani de zile ca sa-si perfectioneze comportamentul pe sticla acestei – sa nu-i zicem fosa septica, sa-i zicem presa – si vine Hoara si da sa-si insuseasca tehnici aflate sub brevet! Plus ca pare la fel de rezistent ca o olguta.

  Reply
 46. Mihai

  Problema nu e ca Hoara ii exaspereaza pe psd-isti sau pnl-isti, problema este ca ii exaspereaza si pe ceilalti care ar vrea sa vada un pdl-ist care sa faca diferenta acolo, nu unul care sta in picioare cand i se cara pumni din toate partile si continua sa zambeasca tamp de la inceput pana la sfarsitul emisiunii. Poate ca fandeaza frumos, poate ca rezista frumos, poate ca e si cuminte si destept….Problema este ca nu are nici o replica eleganta, nici o idee isteata, nu isi incoleteste adversarii in nici un fel. Nu discutam despre deontologii emisiunilor, stim cu totii cum sunt, dar daca e Hoara acolo nici macar nu ma indigneaza cand ii cara pumni in cap. Spune asa niste platitudini incat prefer sa-l opreasca moderatorii cu orice mijloace. Cu totul altceva este cand e acolo unul ca Voinescu sau ca Preada. Atunci se vede foarte bine diferenta dintre un personaj de calitate si unul de 3 lei….

  Reply
 47. nedormitul

  eu speram, prin iarnă că trusturile vor da faliment. m-am înşelat. deşi nu se simt prea bine, ele supravieţuiesc (exact ca hoară). genul ăsta de talk show-uri sînt, totuşi, ieftine. costuri de producţie mici, salarii nu neapărat mari, raportat la încasări. poate că audienţele de acum nu sînt grozave, dar nu este nici un an electoral. mi-e teamă că mogulii o să supravieţuiască crizei.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *