Kamikazele povestit de la muncă

Una scurtă, care mi-a plăcut:

Şapou: Urmaşi ai bravei Elade întrebîndu-se cine plăteşte farfuriile sparte de greci la bouzoki bouzouki

Imagine: un moş şi-o babă, în fundal case albe, greceşti, pe-o costişă

Bulă babă: Tot noi sîntem proşti, Iorgos! Dacă nu erau alde Pitagora şi nen-tu Thales din Milet să inventeze matematica, acu’ habar n-aveau nemţii să calculeze cîţi bani le-am mătrăşit fără rost.

UPDATE. Apropo de meciul Germania-Grecia

Facebook Comments

34 Comments Kamikazele povestit de la muncă

 1. 1

  Băsescu despre Pleşu:

  "Îl apreciez şi acum, chiar dacă mă critică. Spune că am o pălărie mai mare decât o pot duce, dar îl invit să candideze la preşedinţie ca să fie un cap mai mare decât pălăria".

  Reply
 2. 1

  oricât de neşlefuit, cică, ar fi Băsescu, i-a dat o replică extrem de fină şi de ascuţită lui Pleşu: că, spre deosebire de el, care ar avea un cap prea mic pentru o pălărie aşa mare, cum e cea de preşedinte – afirmaţia lui Pleşu, acesta ar avea un cap prea mare pentru pălăria prea mică de preşedinte al ţării

  Reply
 3. val_one

  cel mai sărac (sic!) depuatat psd-ist, Rizea, are de justificat la ANI mai mult de 300.000 de euro. dar e deja de notorietate la ora asta. ceea ce merită amintit aici este faptul că ANI s-a autosesizat în cazul

  simpaticului deputat din presă. şi mai exact, din Kamikaze, care l-a surprins la volanul unui Ferrari. eu nu mă indoiam ( 😀 ) de faptul că maşina aparţinea şoferului lui Rizea. dar uite că mulţumită unui kamikaze ANI a ajuns la altă concluzie.

  Reply
 4. Yeba

  @Nea, repede, off topic, pune o dezambiguizare la Thomas Woodhouse, cu restul trimiterilor culturale ma descurc. Mie imi place martirul de la Tyburn, daca tot m-am apucat sa citesc, e contrastul perfect.

  Reply
 5. Nea

  Yeba, da, idiotul ăla a luat Răcnetul.

  Vezi că au şi rubrică de probleme în Kamikaze, a se găsi şase sticle de vin în titluri. Şi chiar primeşti apoi sticlele, până acum au luat doar femeile premiul.

  În rest, aşa cum amatorii de matematica textilelor îl preferă pe Thomas Woodhouse dar se mulţumesc cu Buşcu, şi noi, mai cartezieni din fire, găsim destule chestii în Gazeta matematică, Gheba şi I.St-I.St. nu trebuie să stăm cu ochii pe IJM.

  Uite că şi la case mai mari e barosanul pe prima pagină: http://www.lecanardenchaine.fr/
  Oricum, Canard ar trebui să fie modelul de suflet şi portofel al celor de la Kamikaze.

  Reply
 6. Marius Delaepicentru

  Ion Iliescu iar a jucat la ofsaid cu Ponta. Fraier ar fi Ponta dacă nu l-ar da afară din partid.

  -Păi umblii cu şulfat de mangal cu mine, măh? Te caută moartea pe sub biroul lui Băsescu şi tu joci la mălai? Jap!

  Reply
 7. Marius Delaepicentru

  Nedormitu îmi descrie un Kamikaze feroviar. Cu Băsescu locomotivă. Tot Băsescu!?

  Le-aş zice: Mai variaţi, băieţi, mai variaţi! Moravurile grele cad mai la fund, mai pe sub batistă, mai pe sub ţambal.

  Reply
 8. Yeba

  @Nea, una-i Racnetul, e ocupat de dobitocul ala cu Partidul Liberschimbist, stiu (poate apare careva sa-mi explice ca nu-s dotata sa-l apreciez, ca-i apreciez eu numaidecat cu argumente pe amindoi) – deci una-i Racnetul si alta e o publicatie care apare martea, parca altceva sugeram, tocmai cum a zis @IZ, desprinderea de imaginarul catavencian. Si de instrumentarul.

  E cum zice @nedo 19:44, desi judecator-coada-maturiii se poate petrece numai in mentalul colectiv, cita vreme Mona nu e ea insasi acolo. Si exact asta am sesizat si eu, cum le face Base copertile, ce tzara trista.

  Reply
 9. nedormitul

  un astfel de ziar trebuie să fie un tabloid quality. formatul unui tabloid, obrăznicia şi dezinvoltura unui tabloid, cu greutatea unui quality. nu cumperi kamikaze pentru literatură, nu-l cumperi pentru editorial, nici ca să afli ce s-a mai întîmplat săptămîna trecută. îl cumperi pentru că îşi bate joc de sistem, pentru că răscoleşte în valori şi moravuri. el trebuie să spună ceea ce politicianului sau judecătorului îi este frică să audă.

  nu că le doresc, doamne fereşte, dar kamikaze ar trebui să aibă 10 avocaţi oricînd gata să intre simultan în zece instanţe pentru procesele de calomnie. pentru asta este nevoie de un sistem de valori clar şi asumat, de o orientare clară şi asumată. noi vrem aia, noi sîntem trendsetteri, noi doborîm mituri. nu ai nevoie de 32 de pagini ca să trimiți un judecător la coada măturii.

  toate cele trei săptămînale l-au avut pe băsescu pe copertă – păi stai un pic, nene, cine îţi vinde ţie ziarul, băsescu sau tu? numai băsescu există în ţara asta? în loc să comparăm calitatea glumei de pe prima pagină, să zicem "ăia doi l-au pus pe băsescu, kamikaze a pus altceva, ceva ce ne-a suprins". azi toată lumea se hăhăie la glumele cu băsescu, în timp ce alții, dacă nu-s pe prima pagină, nu există, dar ne fură în continuare nestingheriți.

  Reply
   1. Ivan Zubeldian

    Ponta e de toată groaza. Nici n-au trecut 2 zile de când Lăzăroiu a spus despre el că e membru PDL și s-a grăbit să confirme. Dacă e adevărat că l-a destituit pe Vanghele păcălindu-i pe cei din CEx, e cu muuuuult mai prost decât ar putea bănui cineva. Chiar că e bizar, cum au un culoar să speculeze mediatic ceva, cum își dau cu stângu-n dreptu. Să înceapă danțu-n PSD!

    Reply
 10. Nea

  Yeba, hai să vedem revista ca pe un bufet suedez. Nu poţi gusta din toate felurile, alegi ce-ţi place, gusturile sunt diferite şi se găseşte pentru fiecare ceva.

  Titlul nu e rău, lumea îl înţelege şi deja îl asociază cu ceva. Aş fi mers şi eu pe Răcnetul Carpaţilor dar mi se pare că era ocupat. Oricum, cum e prea târziu să-l schimbi.

  Poate nu e localul perfect, oricum e unicul unde patronul bucătar nu-şi şterge mucii în şorţ, păstrând batista pentru alte scopuri.

  E probabil singurul unde bucătarii mai aduc şi de acasă o legătură de morcovi sau de usturoi, să iasă mâncarea cum trebuie.

  Reply
 11. Sare'n Ochi

  au o mare problema la Cluj. nu am gasit nici urma din revista Kamikadze la nici un chisc de ziare din Centru (6 bucati). erau maldare de catavencii (maldare) si semi-maldare de academia catavencu.

  Reply
 12. Gramofonu'

  @yeba: ziua de miercuri e cea de plictiseala maxima a saptaminii (a se citi "cercetatorii au facut un studiu al repartitiei plictiselii pe zilele saptaminii si a rezultat ca …" etc.

  De-aia 🙂

  Mai era una cu intercluburile de kickboxing. Nu se batea nimeni decit vineri seara, ca doar "a facut Eduard Irimia studii, nu se uita nimeni, dom'le, decit vineri seara". Intre timp, la ProTV au inventat "Dansez pentru tine" si "Romanii au talent vineri seara", asa ca au mutat Local Kombat simbata. Ete ca se uita si simbata 🙂 Nu era niciun studiu, atunci avea omu' loc in grila 🙂 Asa ca acum se fac intercluburi de-a valma, se bat oamenii de vineri pina duminica, din zori pina-n noapte.

  Reply
 13. tucu

  @Yeba

  Referitor la postarea mea 16.50

  Despre prima parte aia cu 100 milioane de morti sigur ca poti da vina pe soarta ,pe piaza rea, pe exploatatori, pe clasa conducatoare, pe imperii, pe nationalisme pe ce vrei tu insa primii care au apasat pe tragaci au fost nemtii si nu ca sa si apere glia si neamul.

  Despre ideea euro sa stii ca un dobitoc de economist ( nu i stiu numele) a spus ca nu poti avea o politica monetara comuna si o moneda unica intr un spatiu in care exista 27 de politici fiscale diferite.

  Se pare ca a avut dreptate.

  Reply
 14. Yeba

  @tucu, asta se cheamă contextualizare, eu mă refeream strict la funcţionarea pieţelor, fiindcă vocabularul era din domeniu. Altminteri, părerea mea este complet diferită de postarea ta de la 16:50.

  @kamikaze: pe linga @ivan si @nedo, pun si eu o acuarelă cu opinii in dezordine (mai citesc pe net, din motive obiective):

  32 de pagini!!! Voi îl citiţi?! Citiţi vreo publicaţie de 32 de pagini?

  Strategia e indispensabilă MAI ALES fără trust.

  Cui vă adresaţi? Ex. clasic e reclama la coniacul Unirea.

  E cam pagubos sa scrieti câte 2 pagini pt fiecare segment de public.

  Kamikaze are semnificatie numai intre cunoscatori si cunoscuti, în sine e un titlu nevandabil.

  De ce sa va raportati la niste eşuaţi, alta zi de aparitie, poate marţea, un fel de Ghinionul Carpaţilor, alt pret, alte glume si alt vocabular, poate unul necazon, daca il mai stapâniţi.

  Băşcălia de orice e deja generala, nu cred că se mai vinde în sine in print, simplismul e o piaţă suprasaturată şi limitată.

  Libertatea „de a fute şi Dreapta şi Stânga” echivalează cu libertatea de a fute tot bordelul, ei şi? D-aia e bordel. Asta nu poate fi un obiectiv, un steag in sine (ma rog, avuabil 🙂 ).

  Daca e revista satirica, sa satirizeze argumentat chestii satirizabile, hotia si lenea, de ex., si sa ma lase cu maruntisurile, OK, stim ca Irinel e un pitic gras, prost, complexat si fara capacitatea de a ne influenta viata. Nimic din ce i se poate atribui nu-mi mai stirneste vreun zâmbet sau vreun interes. My 2c.

  Reply
 15. tucu

  @Yeba

  In ultima suta de ani nemtii au incercat de 3 ori sa conduca Europa.

  In primele 2 decomntul a fost de peste 100 de milioane de morti din toata lumea.

  Am platit scump al dracului distractia nemteasca.

  Acum, a treia oara vor plati in principal doar nemtii si frantujii.Citeva sute de miliarde de euro. Mi se pare ieftin in comparatie cu primele doua aventuri.

  Din nefericire vor plati si grecii care daca erau lasati sa fie milionari in drahmele lor stiau sa si regleze situatii de genul celei de astazi. Nu este pentru prima oara cind Grecia cheltuieste mai mult decit isi poate permite. Este insa pentru prima oara cind grecii nu mai pot tipari bani.

  Reply
 16. Bleen

  32 de pagini e cam multicel. Şi n-am timp să citesc atît.

  Un mic rezumat:

  Horia-Roman Patapievici, ce-ţi mai place să te uiţi la Tolea în noroi!

  Interviu cu Tismăneanu "Nicu Ceauşescu şi-a supt degetul pînă a ajuns la facultate. I se spunea Degetarianul."

  Absolut toate gulmele despre Irinel.

  Un tablou cu Hagi, ultimul rege al României

  Aventuri prin bodrdelurile din Tokio

  Jurnalul Mafiei (jurnalul lui Tetelu)

  Jurnalul lui Brizu din state

  Cimitirul vesel Kamikaze, azi Colombo

  Cronici din Afghanistan

  Dărămuş despre braconieri

  Manţog despre Reservoir Dogs

  Iulian Tănase prin Austria (a luat un premiu pe-acolo)

  PAgina de auto-cunoaştere cu Veyron şi Porsche.

  Ducu despre fotbal (întotdeauna un must read. <del datetime="2011-06-29T13:40:51+00:00">în</del> În materie de fotbal Ducu e de cupele europene, alături de Cosaşu, Chirilă şi TRU)

  Şi, ultimul pe listă, Răzvan Cucui, cu Proiectul de reinstaurare a <del datetime="2011-06-29T13:41:40+00:00">Monrahiei</del> Monarhiei (Monarhia în 3 paşi: rege britanic în doar 3 săptămîni)

  Reply
 17. Yeba

  @tucu, nu e bine: ori e cam scump, ori merita. Piaţa este nemiloasă, dacă ţi se pare că merită, preţul devine automat corect.

  De pedantă ce sunt, o să vă citez din Byron: tot ce a mai rămas în lume din sângele cu adevărat grecesc încape într-un pahar de apă.

  Reply
 18. tucu

  @Corect si acum daca au vrut sa fie scolarizati nemtii rtrebue sa scoata banii.

  Cam scump dar merita.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *