Lech Wałęsa despre tragedie

Lech Wałęsa: „Tragedie – asemanatoare cu pierderea elitelor la Katyn”

Nu-mi vine sa cred. Nu ni se putea intampla ceva mai rau acuma – a spus fostul presedinte Lech Wałęsa intr-o convorbire cu TVP Info.

– Am fost informat asupra tragediei de catre unul dintre copii. N-am crezut, m-am gandit ca e vreo gluma, pentru ca este incredibil. Am verificat – si asa era. Inca am mai sperat ca, de vreme ce s-a intamplat la aterizare, exista sansa pentru salvarea cuiva. M-am gandit ca cineva o fi supravietuit. Este o mare tragedie. Poate fi comparata cu pierderea elitelor la Katyn – spune Lech Wałęsa.

– Acum cateva zile am vorbit cu premierul Tusk. Mi-a spus, ca avioanele au fost de curand supuse unor reparatii de cateva zeci de milioane de zloti. Nu putem sa dam vina pe avion – a adaugat fostul presedinte.

(Prin amabilitatea lui Gelu Trandafir care ne-a trimis materialul si a Ancăi Cernea care a făcut traducerea, ambii de la dreapta.net)

Facebook Comments

3 Comments Lech Wałęsa despre tragedie

  1. Bleen

    "În 1940, în impul ocupaţiei sovietice care a urmat acordului sovieto-nazist de dezmembrare a Poloniei, trupe speciale şi unităţi sovietice NKVD au executat 22000 de ofiţeri, intelectuali şi personalităţi publice poloneze. Elitele naţionale poloneze au fost decapitate. Comunismul sovietic a calculat doctrinar că o naţiune lipsită de conştiinţe se va scufunda mai repede în amoralismul socialismului de gloată.

    Katyn nu e, aşadar, doar un masacru la scară industrială şi un act de negare sistematică a umanităţii. Katyn e o mostră de comunism ideologic aplicat."

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *