PDL, autenticul partid al tehnocraţilor de tutungerie şi al intelectualilor pe invers

PDL e partidul pragmatismului şi echilibrului, care urmăreşte să gestioneze eficient ţara. Asta e viziunea lui Boc şi a lui Blaga. Viziunea noastră e să gestionăm (nu glumesc, Blaga a pus chestia cu gestionatul chiar la capitolul Viziune). Nici că se poate o caracterizare mai bună a PD-ului decît cele două moţiuni, care împreună s-ar putea numi: „PDL, autenticul partid al tehnocraţilor de tutungerie şi al intelectualilor pe invers suficient de spălăţei şi isteţei încît să fie cît de cît frecventabili electoral„.

Nici nu mai e nevoie ca Băsescu să numească un premier tehnocrat, are deja la guvernare un întreg partid tehnocrat. Deşi, la cum sună moţiunile Boc şi Blaga, PDL pare mai indicat să dea contabilul tutungeriei din colţ decît premierul.

Funcţionăraşi descurcăreţi, căpuşari cu tupeu, intelectuali castraţi sau ex-politicieni la andropauză, asta e PDL-ul în 2011. Adică ce a fost dintotdeauna PD-ul (mai puţin intelectualii castraţi, ăştia-s recenţi).

Nu numai că cele două gurpări din PDL sînt adepte ale tuturor doctrinelor politice imaginabile dar, şi nu glumesc, sînt adepţi şi ai tuturor religiilor. Sînt toate, negru pe alb în moţiuni, şi sincretismul doctrinelor, şi al religiilor, şi al doctrinelor cu religiile, şi invers. Ca să nu mai vorbesc de sincretismul dintre aşa-zisele grupări din PDL, formate din oportunişti în căutare de nişe „doctrinare” („Cum? Nu mai e niciun loc liber de liberali? E, atunci ar merge şi creştin democraţi.”)

Facebook Comments

75 Comments PDL, autenticul partid al tehnocraţilor de tutungerie şi al intelectualilor pe invers

  1. 1

    reproşul întemeiat care i se poate aduce majorităţii pedeliştilor este că nu cred în ceea ce fac, că n-o fac din convingere

    acest bolovan a avut, şi are, de gestionat Băsescu

    Reply
  2. adrian

    @nedormitul: vezi cum personalizezi? Am spus ca ma exclud din discutie, vorbesc in numele unora care au votat PD-L, sunt dezamagiti si nu militeaza pe bloguri. In 2012 s-ar putea s-o ducem mai bine decat acum, dar nu va mai fi un argument pentru PD-L. Tapalaga are perfecta dreptate. Ceva trebuie facut, dar cu leadershipul lui Blaga sau Boc, my god, ma-ngrozesc!

    Reply
    1. nedormitul

      tot off-topic. preferatul meu, alin ionescu, s-a luat iar de gagicile lui băsescu, trecute, prezente şi nenăscute. bineînțeles, le-a omis pe adriana săftoiu, renate weber sau lavinia şandru. ăsta e inconvenientul cînd scrii cu batista pe faţă, blurează. nici tu nu vezi bine curvăsăraia de la cotroceni, nici vîntu nu vede bine dacă ești bărbat sau femeie.

      Reply
  3. nedormitul

    un car de reportaj al postului de televiziune realitatea tv a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal de un protest spontan, care circula regulamentar pe raza oraşului buftea. şoferul carului spune că în momentul impactului i-a fost distrasă atenţia de unul din colegi, care l-ar fi întrebat "cît mai avem, gigele, pînă la caracal?" toţi paragerii carului au scăpat nevătămaţi şi au fost îmbarcaţi de urgenţă în alt car, pus la dispoziţie de postul de televiziune, pentru a se răsturna la timp la destinaţie.

    Reply
  4. 1

    Apropo de "Plagiat!"

    iRTV tocmai a dat cu un car de reportaj – Cătălin Striblea, guest star – peste un "PROTEST SPONTAN LA BUFTEA"

    nu pierdeţi! LIVE! 🙂

    Reply
  5. nedormitul

    votantul de rînd a schimbat partide şi cînd îi mergea bine. în 2004 era mai bine decît în 2000 şi a schimbat. în 2008 era mai bine decît în 2004 şi a schimbat. în 2009 îi era mai rău decît în 2008 şi n-a schimbat.

    iarăși, îţi recomand să citeşti postările recente şi vezi acolo.

    totuși, am un feeling că nu ești genul care să stea acasă la viitoarele alegeri, dimpotrivă, pari genul militant. poate mă înşel.

    Reply
  6. adrian

    @nedormitul: accept argumentele tale, dar cand spui "ce iti ofera un partid" ma blochez, pt. ca din postarea lui Bleen reiese ca PD-L nu mai ofera NIMIC credibil. Or, asta inseamna deja munitie acordata opozitiei.

    Sau poate am inteles eu gresit si Bleen a vrut sa spuna ca, in momentul asta, singurul motiv pentru a vota PD-L e acela ca tine mai aproape ca altii de politica lui Traian Basescu. Mie mi se pare un motiv excelent pentru a sta acasa. Nu de mine personal e vorba, ci de votantul obisnuit, dezamagit de PD-L-ul pe care l-a votat.

    Reply
  7. Florina

    cristoiu,

    chiar nu se face diferenţa între critică şi denigrare? i-ar folosi PDL-ului şi implicit, nouă, găsirea permanentă de scuze pentru greşelile făcute?

    Reply
  8. cristoiu

    Bleen,dl.Blaga a facut prea multe nefacute.Este deja istorie si denigrarea PDL nu face decat sa va inregimenteze la moguli.Pacat,dar nu este o tragedie.

    Reply
  9. tucu

    @Ivan zubeldian

    Traim in Romania, Romania iesita din comunism de 20 de ani, Romania in care 80% din populatia activa a plecat de la sat de maximum o generatie, o populatie educata in ideea ca statul tine loc si de tata si de mama.

    In Romania stinga sau dreapta sunt etichete fara sens.

    De fapt in Romania nu exista un electorat de dreapta deoarece acesta, oriunde s ar afla ,este dat de clasa de mijloc-clasa care in Romania este sublima dar lipseste cu desavirsire.

    Cistigarea alegerilor de catre Basescu si PDL nu se datoreaza faptului ca erau perceputi ca fiind de dreapta sau ca promovau politici de dreapta ci pur si simplu ca oferta PSD sau PNL nu au reusit sa atraga noi votanti. Daca ai sa te uiti la rezultatele alegerilor din 2004 sau 2008 o sa te mire cit de asemanatoare sunt cifrele.

    Boc s a sacrificat efectiv pentru ca nimeni pina acum nu a indraznit sa loveasca in bugetari ,in pensionari si in portdrapelul intelectualitatii romanesti -in profesori.

    Boc va plati indrazneala asta.

    Vorbesti de curajul de a incepe refotrma dar uiti ca chiar din functia de prim ministru Boc (si nu numai) a fost sabotat cu constiinciozitate de corpul functionaresc, de corpul legislativ, de proprii ministri.

    Nu l umflu pe Boc cu pompa. Nu consider ca Boc e un om politic si nimci macar nu l consider capabil sa tina in friu actiualul PDL.

    Bioc a avut insa o calitate enorma – a fost alaturi de Basescu in incercarea de a aseza lucrurile pe un fagas normal.Sigua asta e valabil pentru cei considera ca strategia a fost buna.

    Ma indoiesc ca daca era altul in locul sau ar fi facut acelasi lucru.

    Vorbesti de limitele lui Boc dar se pare ca uiti ce putea sa faca un PM rauvoitor. Uiti ca de fapt am pierdut cea mai fasta perioada a Romaniei -2006-2008 din cauza unui PM ''de dreapta"" care s a pus de a curmezisul reformelor.

    Reply
  10. adrian

    @nedormitul: iarta-ma, dar daca excludem intelectualii recenti din ecuatia lui Bleen, ce ramane? Functionarasi indrazneti, capusari cu tupeu, ex-politicieni la andropauza, citat din Bleen. Ti se pare suficient pentru ca PD-L sa mai merite a fi votat si ca sa ne agitam pentru asta? Ce motive mai avem in fara de faptul ca mogulii si opozitia sunt mai rai, mai urati si mai filorusi? Unde mai sunt energiile reformatoare ale PD-L daca nu la impotentii de care face misto? Nu sunt avocatul nimanui, dar am voie sa-l intreb ceva pe cel care posteaza chestiile astea fara sa astept raspunsuri otzarate din partea altora?

    Reply
    1. nedormitul

      bleen și-a exprimat nu o dată părerea despre intelectualii din pdl. de pildă, aici
      dacă vii rar pe-aici, n-am ce-ți face. iar lucrul care-mi displace cel mai tare, este că vii și îi impui ce să-și asume și ce nu, apoi TU te oțărăști ironic cu avocații din oficiu. eu am avut o reacție și atît.
      îți este bun răspunsul pe care ți l-am dat, sau nu? de fapt, pe tine ce te interesează, răspunsul sau cine îţi răspunde? te interesează ce îţi oferă un partid, sau ai accepta orice, dar să fie de la intelectuali?

      Reply
  11. adrian

    @nedormitul: eu m-am adresat lui @bleen, nu avocatilor sai din oficiu. Crede-ma, e deranjant sa citesc imprecatii de-astea din partea lui Bleen la adresa "intelectualilor castrati", ca si cand ar fi au dessus de la melee. Ii inteleg dezamagirea, dar e nedrept sa dea vina pe niste oameni de bunacredinta pentru porcariile altora, care s-au folosit de ei.

    Reply
  12. nedormitul

    ivan

    numele se schimbă și ele. amintește-ți cîteva nume din pnțcd din perioada 1996-2000, și mă refer la cei tineri și maturi. mai există vreunul în politică?

    viața unui politician la vîrf este scurtă în românia. vei vedea cîte nume vor dispărea după 2012. și nu din cauze naturale.

    Reply
  13. Nea

    Eu sunt mai modest. Nu vreau să văd neapărat specialişti în funcţii politice. Ştiu ce pot politicienii, dar că ăsta e locul lor.

    Aş fi foarte mulţumit, în schimb, să nu văd politicieni în funcţii care ar trebui ocupate de specialişti (de exemplu, în locul lui Marga aş prefera un profesor universitar, la RATB un vatman, etc.)

    Reply
  14. 1

    IZ

    1. ce reforme ar fi făcut Videanu/Berceanu?

    2. TB nu e tutorele nimănui. MM, CP, SV – sunt oameni în toată puterea cuvîntului. Aveau nevoie de indicaţii preţioase? Şi, ce să facă cu Stoica, Stolojan şi restul că nu mi-e clar?

    3. adică să renunţe la PDL înainte de epuizarea ultimei şanse şi înainte de stoarcerea completă a energiei reformatoare, cîtă mai e?

    la ce i-a folosi acum, în acest moment, despărţirea de PDL?

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @1: imi pare rau, discutam degeaba. @tucu: eu ma refeream la erorile din al doilea mandat. Pentru ce s-a sacrificat Boc, mai exact? Ca nu prea inteleg. Vorbiti cu electroratul tipic al dreptei, cu intreprinzatorii, avocatii, medicii, managerii. Toti va vor spune ca s-a schimbat mult prea putin. Da, au taiat cheltuielile statului. Nu suficient. In rest? Un vesnic balans intre duritati de forma in cuvinte si tentatia populismului in actiune. Cineva a spus acum vreun an ca exista riscul ca Boc sa ajunga un erou si sa nu-i mai vedem limitele. Uite ca se intampla. A fost de ajuns ca antenele sa-l toace zi si noapte ca noi sa incepem sa-l vedem ca un salvator. (nu-i contest meritele, ma irita doar felul in care e umflat cu pompa) Uitam prea repede ca 2009 s-a dus degeaba pentru ca n-a avut curajul sa inceapa reforma atunci cand a dat Basescu semnalul asumandu-si public costurile. Ma mai irita la culme si tonul triumfalist pe care incepe chiar Boc sa-l foloseasca cu referire la propriul mandat. Am sentimentul ca a inceput el insusi sa se creada salvatorul neamului. E destul de trist.

      Reply
  15. tucu

    @Ivan Zubeldian

    Dupa experienta avuta cu Tariceanu nu cred ca Basescu putea risca sa puna PM un individ in care nu avea totala incredere.

    Boc are marele merit de a fi acceptat sa si sacrifice viitorul politic pentru a traversa criza asa cum au crezut Basescu si FMI ul ca este bine.

    Se vede cu ochiul liber ca Boc nu a fost si nu este sprijinit de partid si parlamentarii PDL decit in urma unor santaje.

    Daca credeti ca asumarea raspunderii este altceva decit o forma de santaj exercitata asupra majoritatii va inselarti.

    S a vazut clar ce se intimpla cu legile lasate sa circule prin parlament in grija majoritatii.

    Nici Blaga nici Videanu nu au dat nici cel mai mic semnal ca ar fi fost dispusi sa faca vre o urma de restructurare ,sa si supere prietenii sau clientii si ar fi aplicat reteta PSD ului -tiparnita cu bani si l ar fi izolat pe Basescu in aplauzele majoritatii PDL ilor.

    Cred ca marea greseala facuta de Basescu este integrarea PLD ului in PD. Daca astazi ar fi avut la dispozitie 2 formatii poate ca astazi s ar fi jucat altfel.

    Poate o repara.

    Reply
  16. adrian

    Bleen, tu faci parte din randul intelectualilor castrati sau nu? Ca pari extrateritorial in comentariul asta! Asuma-ti adeziunile, omule!

    Reply
  17. tucu

    Oricine ar veni in fruntea PDL ului nu poate declansa o schimbare. Schimbarea nu poate veni decuit din teritoriu ,de la filiale. Filialele au jucat insa si au jucat prost.

    Cei ce fac jocurile in filiale sunt tot cei ce i au truimis in parlament pe Pasat pe Mantog si toata adunatura aia de profitori.

    Indiferent cine va veni la conducerea PDL tot Pasati si Mantogi vor fi trimisi in zona decizionala pentru ca conducerea centrala nu poate trece peste interesele din teritoriu sau daca trece pierde. .

    Cred ca singura sansa de a prelua o parte din electoratul indecis ( cifra e uriasa -cca 50%)este o noua formatie.

    Altfel pierdem timpul si probabil alegerile.

    PS Cineva scria mai sus ca Basescu mai are 3 ani si pe urma si va plimba nepotii prin parc.

    Eu nu l vad pe Basescu imitidu l pe Umilica si explicind prin parcuri de ce nu a reusit el sa reformeze Ronmania.Din contra cred ca se va lupta pentru o formatie care sa continue ce a inceput.

    Poate sunt idealist.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @1: 1. Videanu sau Blaga PM la sfârșitul lui 2009, Boc președinte la partid, concentrat pe reforma partidului. 2. Discuție cu reformiștii: vă sprijin pentru acces în conducere, jucați în echipă cu restul celor deschiși reformei: Stoica, Stolojan, Turcan, Baconschi etc 3. Când a declarat că nu-l mai interesează PDL, să-și construiască o alternativă, nu să revină periodic asupra deciziei. Tea Party sau partid nou sau ruptura PDL-ului, amiabilă sau nu, puțin importă. Despre fiecare am tot scris de-a lungul timpului, nu intru acum în detalii.

      Reply
  18. 1

    puţină psihanaliză, off-topic

    "Căci în măsura în care aşteptăm ca totul să vină de la stat, ne pierdem instinctul de conservare, ceea ce constituie un simptom îngrijorător. A aştepta ca statul să facă totul e echivalent cu a aştepta ca totul să vină de la alţii (=statul) şi nimic de la tine însuţi. […]. Cel care promite totul nu se va ţine de cuvînt, iar cel care promite prea multe se află mereu în pericolul de a recurge la metodele cele mai proaste spre a se ţine de cuvînt şi de a apuca astfel pe calea catastrofei. Extinderea continuă a asistenţei statului este desigur un lucru foarte frumos, pe de o parte, dar este şi foarte îngrijorător, pe de alta, deoarece privează omul de responsabilitatea sa individuală şi duce la infantilism şi gregaritate. În plus, apare pericolul ca, în cele din urmă, oamenii de ispravă să devină instrumente în mîinile celor iresponsabili, aşa cum s-a şi întîmplat în foarte mare măsură în Germania. Instinctul de conservare al cetăţeanului trebuie păstrat în orice împrejurări căci omul, odată îndepărtat de rădăcinile sale instinctuale, din care îşi trage seva, rămîne expus tuturor vînturilor, devine o jucărie în mîinile primului venit; nu mai este decît un animal bolnav, demoralizat şi degenerat şi atunci numai printr-o catastrofă se mai poate ajunge iarăşi la o stare de spirit sănătoasă".

    Jung, După catastrofă, 1945

    Reply
  19. Florina

    lasă vrăjeala! 🙂 altminteri, replică din Albă ca zăpada, Teatrul Ţăndărică.

    bonus, două comentarii

    "sexul este o placere si o bucurie a vietii. de ce va este teama?

    copii nu raman insarcinati daca aud glume ce par sa aiba aluzii sexuale. cel putin nu ultima data cand am verificat."

    "mdeaa…recomand cu incredere spectacolul “mica sirena”

    recomand pentru tatici…pentru ca in spectacol apare madam “mica sirena” (care dupa varsta nu e chiar mica, ci spre treize’si) cam aproximativ in “dansa” goala.

    arata binisor, da’ cam uiti de ce ai venit…"

    Reply
  20. nedormitul

    un editorialist de la evz, ca și pata (pata mai scrie la evz?). vor ăștia să-i ia la libertatea pe amîndoi, ca să ridice gradul de cultură, civilizație, etc. al populației. editorialistul de la pagina 5, cu poze.

    Reply
  21. para

    @nedormitul

    Am înţeles, scopul unui politician este să gestioneze guvernarea. Iar politica e ca fotbalul, unii joacă, alţii stau şi sparg seminţe. Poate sparg seminţe pentru că n-au cum să intre în echipă, accesul fiind pe bani. Sau poate că jocul celor din teren nu e pentru tribune, ci pentru buzunarul propriu, lucru perfect valabil în fotbal însă imoral în politică.

    Reply
  22. 1

    IZ

    Mie mi se pare că ar fi fost erori ipotezele dvs.

    Calificările sunt, vedeţi bine, subiective.

    De aceea ar fi bine să nu fie aşa tranşante, de genul "erori", că nu deţinem varianta cert corectă.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @1: avem faptele: 1. pentru sefia PDL se bat doi oameni si doua motiuni in care mai nimeni nu crede. 2. reformatorii au facut rahatul praf, ca să mă exprim elegant 3. PDL nu a făcut nici un sfert din reforma pe care putea să o facă, alienîndu-și electoratul de întreprinzători și liberali dar pierzând-ul pe cel tradițional de stânga din rural și orașe mici. Avem o consecință probabilă imediată : PDL riscă să piardă la scor în 2012 Și mai avem o consecință probabilă pe termen mediu: fără majoritate parlamentară reforma lui Băsescu va da înapoi iar în 2014 riscăm să avem un alt învins al sistemului. Nu prea e nimic subiectiv aici. Am ajuns în situația asta și în urma unor decizii care aparțin lui Băsescu. E drept, după război…
      @nedormitul: aveți dreptate când vă întrebați "de ce trebuie noi să așteptăm de la el să schimbe pdl-ul?". Propun să așteptăm această schimbare de la Boureanu, Oltean, Berceanu, Blaga, Preda, Voinescu etc. Să mă treziți și pe mine când are loc.

      Reply
  23. nedormitul

    nu inteleg ce implicare au mogulii în ecuația basescu-pdl? care sînt pîrghiile lui băsescu în pdl? de ce nu le-ar folosi pe cele în care are încredere? de ce e musai obligația lui băsescu să transforme pdl-ul?băsescu, în maxim trei ani şi jumătate, o să joace şah în parc. de ce trebuie noi să așteptăm de la el să schimbe pdl-ul?

    hai să pornim de la premiza sănătoasă că scopul unui politician este să guverneze, iar pentru asta are nevoie de o echipă. cu cît echipa aia este mai bună, cu atît mai bine. nu poți avea în echipă numai jucători scumpi și nu există nici o garanție că jucătorii cu care intri în teren sînt cei mai buni. pornind tot de la premiza că scopul este guvernarea, nu îl introduci în echipă pe atacantul mai mult sau mai puțin talentat, dar rebel, în locul unui atacant mai puțin talentat, dar docil și care respectă indicațiile de pe margine. scopul este să cîștigi meciul, nu să-l faci pe un jucător să-și rupă gîtul.

    iar eu, alegătorul, cînd am semnat contractul cu el, l-am semnat pentru obiectivul campionat-cupă.

    lotul este problema societății civile. dacă societatea civilă se mulțumește să chibițeze de pe margine spărgînd floare, maxilare și vitrine, nu obține nimic. dacă, pe lîngă asta, preferă să și investească, o va durea, poate, la buzunar și va vedea lucrurile altfel.

    Reply
  24. nedormitul

    da? sigur! hai să schimbăm libertatea şi click. ce zici, au bani să-i plătească pe patapievici şi pe ghibuţiu pentru cîte un editorial pe săptămînă?

    Reply
  25. para

    @Nedormitul

    Dacă societatea civilă e problema/soluţia, şi şi eu cred la fel, atunci săraca Andra avea dreptate să apese pe presă, pe curăţarea locului în care se coagulează ideile din societatea civilă. Tu ştii ce vrei, şi dacă ştii, vrei să ne spui care e voinţa ta sau iar trebuie s-o deducem singuri? PS. Ţi-am dat plus la 9:05.

    Reply
  26. Sare' n Ochi

    am citit materialul la care a dat link Florina. daca este adevarat ca peste 70% dintre banii din taxe si impozite se duc pe salariile bugetarilor si pe asistenta sociala – lucruri bine stiute si de catre partidul de guvernare (poate la ei sunt date care arata rahatul in 3D nu in 2D ca in materialul jurnalistic), daca singura solutie pentru cresterea investitiilor si scaderea fiscalitatii (cerinta de dreapta) este tocmai reducerea ponderii cheltuielilor sociale dar cei care binevoiesc sa se prezinte la vot sunt doar cei care se adapa din cei 70% mai sus pomeniti (demonstratie facuta de bleen excelent odata) – atunci ce anume cereti/asteptati de la tehnocratii de tutungerie si intelectualii castrati care alcatuiesc PDL? de mai bine de un an se poarta discutii pe Madame Blogary si singura constatare este demobilizarea celor care au initiat aceste discutii. din discutii s-au nascut solutii? care sunt acelea, daca tot vrem sa fim priviti/apreciati ca o structura de think-tank? eu am regasit in cele doua motiuni de susanea cateva elemente/idei discutate chiar aici pe Blogary. daca "adrisantul" n-a priceput mai mult, cum il facem sa reciteasca si sa priceapa ce-am vrut sa-i spunem (daca am avut aceasta intentie)? repetitio mater studiorum, sau lasciati ogni speranta voi chi entrate?

    Reply
  27. nedormitul

    ivan

    atunci şi băsescu e tot eroarea noastră. dacă nu făcea acele cîteva erori majore, nu mai ajungea la putere nici în 50 de ani. deocamdată riscul e suportabil. 4 ani de guvernare psd, oricine-ar fi acela, după care mai vedem ce erori majore putem face.

    pînă în 2005, fostul pd a fost de stînga. tîrziu s-a declarat de dreapta, iar cei din garda veche nici acum nu ştiu ce sînt.

    reformiştii au venit tîrziu în partid, prin fuziunea cu fostul pld, iar cîţiva, nu mulţi, au fost selectaţi din pepiniera de intelectuali, unul cîte unul. cu cîteva foarte mici excepţii, nici unii, nici ceilalţi n-au avut experienţa puterii, nici pe cea a opoziţiei. vin la finalizare, de-abia acum au început să perceapă sensul jocului în echipă, dar încă aleargă de nebuni pe teren, ca nicoliţă.

    pdl-ul are acum doi căpitani, garda veche joacă foarte inspirat la temporizare, iar lupii tineri se remarcă cu execuţii spectaculoase la portar.

    băsescu a făcut erorile de care vorbeşti pentru că n-a avut în spate o societate civilă care să ştie ce vrea. liiceanu "am obosit". pleşu admiră plictisit de pe margine, alţii contabilizează numărul de pase, accidentări şi faulturi.

    în 2004 băsescu şi-a luat la cotroceni nume grele, dar obosite, din societatea civilă. a făcut ceva cu ei? în afară de simpatia publicului, nu prea. de-abia după ce a apelat la cîţiva necunoscuţi cu chef de joc, echipa lui a început să prindă coerenţă.

    societatea civilă – adică noi – e mai greu de schimbat, la fel şi partidul. or, astea nu sînt sarcina lui băsescu. nu noi sîntem după chipul şi asemănarea lui băsescu, ci invers. la fel se va întîmpla cu orice politician va veni de acum încolo.

    bref, uită-te bine la cum arată societatea, ca să-ți spun ce politicieni va avea mîine. cînd noi vom fi coerenți și vom ști ce vrem, atunci și politicienii vor arăta diferit și vor face mai puține erori.

    Reply
  28. 1

    IZ

    TB nu poate să inventeze (supra)oameni. Lucrează cu ceea ce există.

    Ca noi toţi de altfel.

    Te-ai uitat vreodată la Romînia profundă?

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @1: Nimeni nu i-a cerut să inventeze. E însă responsabil de propriile erori. Nu cred că: 1. După alegerile din 2009 Boc era singura și cea mai bună opțiune de PM. 2. Nu putea da un semnal clar reformiștilor că dacă nu se unesc în echipă se dezice de ei. 3. Odată ce a spus că nu-l mai interesează PDL să se ia el însuși în serios și să se țină de cuvânt, nu să aleagă să-l sprijine pe Boc după care să se dezică și de el. Băsescu e liderul dreptei, așteptările de la el sunt mai mari decât să joace imparțialitatea prezidențială. Mă miră puțin că sunt prea mulți comentatori care încep să-și piardă spiritul critic față de Băsescu. Nu ne facem nici nouă nici lui un serviciu.
      @nedormitul: Băsescu a făcut erorile de care vorbesc din cauza lui, nu din cauza altora. Cred în continuare că mogulii au câștigat cel puțin un război cu el: l-au făcut să creadă că riscă să pară omul dezbinării și l-au împins spre o prudență excesivă, vecină cu nehotărârea. Asta e în spatele erorilor și deciziilor lui, nu intelectualii sau societatea civilă.

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @nedormitul: și, să ne înțelegem: vorbim de al doilea mandat. Sunt erori de care nu era nevoie ca să ajungă la putere. Era deja acolo.

        Reply
  29. Florina

    În lumina măreţelor alegeri care ne aşteaptă, profund ancoraţi în realitatea tristă că le vom putea pierde, strîns uniţi în jurul cui va fi să cîştige, manifestînd grijă neabătută pentru toţi oamenii muncii şi nemuncii, indiferent de naţionalitate, religie, orientare sexuală şi convingeri alimentare, făcînd o analiză amplă a realizărilor de pînă acum, vom acţiona în continuare pe linia îmbunătăţirii tuturor sectoarelor vieţii romăneşti şi cooperării internaţionale, punînd accent deosebit pe cea europeană, vom lua o serie amplă de măsuri în concordanţă deplină cu cerinţele actualei etape de dezvoltare, menite să ducă la creşterea, înflorirea şi propăşirea activităţii din orice sector al vieţii noastre în această epocă de mari transformări şi mutaţii de tot felul. Vom milita cu viziune şi pragmatism ca să fie bine şi pace între popoare.

    Reply
  30. para

    @nedormitul

    Dacă storci coşuri, le storci ca să fii frumos după. Să vrei să fii frumos e bine şi oricum, în fiecare dimineaţă apar alte şi alte coşuri, n-ai vreme să admiri rezultatul decît în momentul în care vei deveni imobil. Părerea mea, care poate să fie greşită.

    Reply
  31. nedormitul

    pînă la urmă, problema nu e neapărat a lor. e problema noatră, a tutulor, a întregului popor. noi, cu toții, ne uităm dimineața în oglindă și nu ne mai săturăm admirîndu-ne. dacă noi sîntem ființa superioară, animalul politic face ce știe mai bine – ne imită pe noi.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @nedormitul: e prea simplu să fim tot noi cei care justifică greșelile lor. Eu am altă teorie: Băsescu își culege roadele celor câteva erori majore pe care le-a făcut în al doilea mandat. Prima a fost cea de a-l reconfirma pe Boc prim ministru după câștigarea prezidențialelor în 2009 (Videanu sau Blaga erau o alternativă mai bună la Guvern, cu Boc la partid). A doua a fost creditul prea mare acordat "reformiștilor" (În pofida diverselor semnale că oamenii sunt extrem de individualiști și inabili politic). Iar a treia e speranța că o structură ca PDL-ul se poate reforma. (Speranță de care pare a se agăța în continuare). Nu a avut curajul rupturii, a devenit victima calomniilor opoziției: atâta i s-a spus că dezbină, încât a vrut să demonstreze cu orice chip că unește. Acum e prea târziu, sunt toți condamnați să lucreze împreună. Nu noi suntem responsabili de starea de fapt din PDL.

      Reply
  32. para

    Revoluţia internă se amînă pentru o dată nespecificată. Cu toate erorile, cele 35 de puncte ale celor trei măcar spuneau ceva coerent.

    Reply
  33. Ivan Zubeldian

    Sincretinism politic. Foarte bine văzută treaba cu tehnocrații, nu e mai nimic politic în moțiunile astea. Opoziția innoata în rahat, PDL-ul mută biluțe pe abac și face conspecte insipide; clasa noastră politică trebuie evacuată din peisaj. Sper măcar ca oamenii inteligenți care mai cred în reforma PDL-ului să se desmeticească. Includ la oameni inteligenți și pe Băsescu.

    Reply
  34. nedormitul

    da, mă, dar nu trebuia să te scoli de la 6 dimineaţa pentru atîta lucru. e clar, pe ăştia nu-i mai votăm. cel mai bine, să vedem ce zic thinktankurile din jurul pp-ului.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *