Realitatea TV cere drepturi de autor pe leşinul regizat de la Urlaţi

Mai ţineţi minte transmisia Realităţii TV de la Urlaţi? Aceea în care RTV pune în scenă unul dintre cele mai penibile şi ruşinoase spectacole jurnalistice din ultimii 20 de ani, pentru care ar trebui să-i invidieze pînă şi TVRL varianta 13 iunie 1990? Se pare că popularizarea cazului (ajunsese la 7500 de vizualizări) nu i-a mulţumit şi clipul de pe youtube a fost şters la cererea Realităţii Media SA. Sau sînt atît de mîndri de propria minciună încît au decis să-şi revendice drepturi de autor pentru ea.

Pentru cei care au deschis youtube-ul prea tîrziu, iată imaginile pentru care Realitatea TV revendică drepturi de autor (au fost încărcate iar – şi vor fi încărcate iar şi iar):

http://youtu.be/WdvhlAa_9pc

UPDATE. Nu ştiu pînă unde poate merge Realitatea Media cu revendicarea depturilor de autor atîta timp cît e vorba despre imagini de interes public. Sau mă înşel eu şi e o operă de artă?

 

Facebook Comments

42 Comments Realitatea TV cere drepturi de autor pe leşinul regizat de la Urlaţi

 1. judex

  1) Dreptul de autor al iRTV nu poate fi contestat, deci trebuie respectat

  2) In acelasi timp, iRTV trebuie sa specifice mai clar categoria la care si-a inregistrat productia: scenariu, regia, interpretare, costume, si/sau efecte speciale, etc.

  3) iRTV trebuie sa-si recoreleze specificul activitatii cu documentele de definirea a activitatii de la infiintare, prin adaugarea unui capitol referitor la productii artistice (sau ma rog…de dezinformare in masa, cum considera ei mai potrivit).

  4) CNA ar putea deveni azi o insitutie profitabila.

  Reply
 2. Nea

  Nu cumva în rolul principal joacă băbuţa-cărăbuş care a leşinat într-un studio de tv si apoi s-a trezit din leşin şi a caftit moderatoarea şi nişte invitate? Mai are cineva linkul ăla. Au dat-o la Cârcotaşii.

  Reply
 3. snapshot

  ziarista laura calciu are dreptate. ea nu a regizat leşinul, care de fapt nici nu a fost leşin ci o cădere de calciu!!!!

  Reply
 4. mircea

  🙂

  Bine-ntzeles ca e cu drepturi de autor(i).E o scena de colectzie cu valoare de patrimoniu natzionale,scenariul/regizorul/producatorul estem vechi-Sahia Film,remake-ul impreuna cu celelalte super productzii irtv se vor constitui in manualul iretevistului versastilizat pe supoarte dilitagizate.

  Scoasa de urgentza din platoul vampeexxx ptr. a trage dubla cu blondina calcinata,leshinata vishinie trage de rupe tot ce prinde din asfalt..conform instruztiunilor de platou.

  Fiind o scena deosebit de grafica cu potentzial devastator a fost exclusa la montaj(Lesinul doamnei visinii) si din cauza ca in loc de replica -ce-as mai calcina-o si pe blonda asta cu microfonul ei lung si gros, a iesit o tonomatopee..buff..sau..boc,castingul dand vina pe asfalt ca nu-i suficient de moale iar blondina inca in transa suge rand ca e totushi suficient de tare ptr.inca o dubla.

  Reply
 5. Radu

  e normala chestia cu drepturile de autor pe filmulet.:) peste ani, cand nu va mai exista RTV, Vantu va organiza o licitatie in puscarie si va face bani de pe urma filmului… de-o aluna, de-o capsuna…:D

  Reply
 6. Yeba

  Nu e baba, ce tot insistati?!

  E femeie in putere culcata pe o rână, firma de casting cu buget mic! babele din zonă leşină mult mai natural, ca li s-a mai facut rau macar o data in viata, în înghesuiala creştinească de Bobotează, de exemplu. Chiar aşa, s-o fi ducând să se spovedească?

  Reply
 7. Ego

  Adică nu e operă de artă. Păi are un scenariu prestabilit, o regie destul de complexă, un director de platou (blondimea sa reporteriţa), un personaj principal cu înclinaţie spre melodramă şi asfalt, un personaj multiplu care cere capul lui Moţoc atunci când nu râde hâd la cameră, efecte speciale (să nu-mi spuneţi că zgomotul făcut de babă-n tangenţă cu trotuarul e natural…cred că făcea domnişoara blondă beatbox), mi se pare că la un moment dat am văzut chiar un om albastru ca-n Avatar…

  E o capodoperă cinematografică, Gone with the Vântu II, Matrix Convolutions, Terminated 6 etc. Don't hate her because she's beautiful.

  Reply
 8. ribelalu`

  cand a fost cazul sa-l mediatizeze pe mascariciul ala dansator de la PDL, Realitatea a prezentat o multime politicieni care cantau sau dansau (Basescu, Boc, Geoana, Iliescu, Tariceanu, Orban si altii). toate clipurile erau de pe Youtube si toate, teoretic, erau proprietatea altor televiziuni.

  Din cate stiu eu, este pentru prima data cand Realitatea revendica drepturi de autor pe Youtube. Insa clipul este deja in circulatie si va fi postat iar si iar si air…pana il va vedea toata lumea si se va lamuri.

  p.s. cum dracu se intampla ca mitingurile astea "spontane" in fata spitalelor (cazurile Urlati, Codlea sau Buftea aseara) sa aiba loc numai cand e carul de reportaje al Realitatii TV acolo iar in studio sunt invitati diferiti politicieni ai puterii cum a fost aseara ministrul Cseke?

  Reply
 9. Florina

  baba o fi ştiind că tre' să declare la fisc ce-a primit? pe drepturi de autor, bănuiesc, că firmele care se ocupă de casting costă binişor.

  Reply
 10. Florina

  eu l-am întrebat pe Ştriblea, pe facebook, dacă vor drepturi de autor sau n-a fost difuzată dubla care trebuia. ştiţi, eu mai fac căderi de calciu, din cînd în cînd.

  Reply
 11. Mih

  Eu zic ca mamaiei i s-o fi facut rau dupa miscarea brusca in sus cu bratele, cand a ridicat pancarta cu cimilituri a unei co-protestatare.:)))

  Reply
 12. Florina

  Ivan,

  a, nu, la nivelul ălora de acum, nu. şi,oricum, nu îl prinde costumul de scafandru. dar se străduieşte, are potenţial, să recunoaştem. totul e să nu scrie în versuri.

  nedormitul,

  da, mă, cu mine vorbeşte, nu m-am schimbat. 😛

  Reply
 13. tucu

  Nu cumva va inselati criticind fara temei RTV ul?

  Eu de exemoplu am auzit ca secventa respectiva era un promo din urmatorul film produs de Vintu & co-""Madam Lazarescu din Urlti"" filmul reprezentind episodul 2 al seralului ""Basescu loveste din nou"" si fiind produs de aceiasi casa de productie care a realizat si episodul 1 -filmul de mare succes ""Bruta din Ploiesti""

  E adevarat ca la lansare nu au mai participat nume sonore ca Dinu Patriciu dar se pare ca asta este noua strategie de marketing lansata de cumoscuta firma de publicitate ""Secu&Secu"".

  Invidiosilor.

  Reply
 14. 1

  în orice caz, reporteriţa pare să fie din lotul comandat de Vîntu lui Buşcu, din "trupa de copii de 19, 20, 21 de ani, care să nu aibă niciun fel de prejudecată sau rahat la creier, oameni care înţeleg exact ce timpuri străbatem"

  Reply
 15. micea

  înecát adj. 1. v. scufundat. 2. v. inundat. 3. v. asfixiat. 4. v. gâtuit.

  E de la reforma blogului, probabil.

  Problema nu e ce s-a intimplat ci cum de nu s-a stiut ca se va intampla.E o fisura in sistem? Toate miscarile ,,spontane'' din istorie au fost regizate.Se zice ca adevaratii sforari,chiar si cei institutionalizati, lucreaza intotdeauna pentru viitorii stapani.Ei sunt liantul in istorie, nu activistii trecatori.

  Reply
 16. Yeba

  Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar cred ca IRTV si-a schimbat targhetu. Pai ei umblau cu pixeli finuti, expertizabili in Germania, acum umbla cu incropelile astea respinse la admiterea la regie in Universitatea Urlati, schimbarea de strategie sare-n ochi 🙂

  L-au retras de pe youtube ca sa-l distribuie in campania urmatoare "Noi vrem respect", cu Rebengiuc din off.

  Reply
 17. Florina

  directorul general al realitatea media s.a., sorin enache, a precizat pentru evz: „m-am uitat și eu la filmuleț. mi se pare o deducție forțată. adică, dacă doriți să fiți răutăcioși, puteți spune orice”.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *