Prostituţia e legală

Si nu numai. Este foarte bine organizata si extrem de agresiva. Omniprezenta, te asalteaza peste tot. La munca, la cumparaturi, pe strada, la intilniri cu amicii, pe internet, se discuta despre ea. O vezi zilnic etalata pe tarabele vinzatorilor de ziare. Vrei sa scapi si crezi ca reusesti in intimitatea casei tale. Te inseli. Apesi un buton al telecomenzii si isi face imediat aparitia. Vrei o stire si te trezesti invadat in spatiul personal de cel putin o “fetita”. Ii dai un shut down scurt si nervos. Miine, insa, va fi la fel.

Din curiozitate, incepi sa urmaresti fenomenul. Fascinatia deviantei te copleseste. Stii cum s-a strecurat timid in mediul social dar nu te asteptai sa-l cotropeasca. La inceputuri, s-a insinuat parsiv printre alte ocupatii. Parea o nevinovata si cinstita agentie matrimoniala care dorea sa asigure vizibilitate unor domnisoare cu aspect de onorabilitate. Doritori erau, mai ales ca avea si o dimensiune culturala deloc de neglijat.

Treptat, reteaua s-a extins. In spatele respectabilitatii se aflau pestii. Ei racolau fetele, din diverse medii, de ei stiute, de tine banuite. Poate le vazusera de dinainte pe cele cu potential, poate din om in om. Sau poate cunoscindu-le pe cele cu nevoi.  Nu erau vremuri usoare pentru asa o activitate dar s-au descurcat. Stabilimentele se extindeau, fenomenul se instutionalizase, banul cumpara tot. Se tesea periculos o perfida retea de interese si sume ametitoare. In care, din interes sau din placere, se angrenau cit mai multe dame. Ierarhia lor era bine stabilita si asa a ramas. Unele, frumoase dar sarace, visau o viata mai buna si mai buna decit acolo nici ca se gasea. Stateau in vitrina, ademenind cu voci frumoase clientii, fara nici o grija a zilei de miine. Au venit apoi consacratele, cele cu experienta, gheisele care au dat credibilitate activitatii. S-au prins in plasa si citeva exemplare cu nume sonore, pretinzind statutul fetelor de familie buna din Grecia antica, care practicau meseria doar in temple.

Dar toate vindeau minciuna. Ca doar asta fac prostituatele. Deprindere innascuta sau capacitate de a invata rapid, ce mai conteaza? Prefacatorie, iluzie, povesti niciodata pe de-a-ntregul adevarate, ambalate in zimbete false, imprumutate si simtire intens simulata te fac captivul lor pe negindite. In decoruri moderne, austere, sau cu pretentii aristocratice, cu miros de trabuc si luminari aprinse, scenariul e acelasi. Conceput de matroana, nu admite abateri. Ca doar ea stie cel mai bine cum merg afacerile. Ea si numai ea hotaraste pe cine sa lauzi si pe cine sa spurci. Ea, exclusiv, a cumparat protectie de la indivizi suspusi. Cum tot numai ea stie sa se descurce prin labirintul subteran al intereselor oneroase. Doar banii pentru o asa afacere de unde au venit? Si tot de acolo trebuie sa vina cit mai multi. Asa stau lucrurile in lumea lor. Intr-o increngatura de sordid si avaritie.

E drept, se mai foloseste si de naive care nu stiu cum merg ploile, dar asta este farmecul. Citeva ingenue fac si mai frecventabila casa. Si tot adevarat e ca unele fete, scirbite sau nemultumite, isi fac bagajele si pleaca. Ca devin femei cinstite sau ca lucreaza pe cont propriu, asta depinde de rezistenta fiecareia la contaminare. Si de optiunea morala proprie. Daca unora le propune altcineva o pozitie mai buna si mai multi bani, cum sa nu se duca? Sa faci ce stii mai bine si sa ai o viata imbelsugata, iata visul implinit!

Dar in imprevizibilul nostru mecanism social ceva se intimpla. Oameni netrecuti pe vreo condicuta o salta pe batrina schioapa. Pentru, culmea!- masinatiuni financiare de care auzise toata lumea. Si pentru care ea, care le stie pe toate, nu-si facuse nici o grija. Ca doar nu intretinuse, atit amar de ani, doar fetele. Avusese grija de multi, oameni importanti, cum sa i se intimple ei asa ceva?

La inceput, e stupoare in stabiliment. Apoi, cu practicarea meseriei deja intrata in singe, fetele se mobilizeaza in apararea madamei. Ierarhia se pastreaza intrucitva, dar toate ofera acelasi spectacol hid, de mahala, al isteriei si poalelor in cap. Isi smulg si parul, dar fir cu fir, sa induioseze audienta. Isi arata public desuurile, le-ar da jos si pe acelea daca ar folosi. Spun toate acelasi lucru, numai tonul difera. E nevinovata, e chiar fata mare, numai un om rau i-a putut face asa ceva. Afacerile ilegale nu conteaza. Conteaza ca-i bolnava. Ca le-a facut viata frumoasa lor si nu merita asa ceva. Batrine codoase, colege de indelitniciri, ii sar in ajutor. Din guri cu experienta indelungata aflam ce pasiuni fine, de intelectual, are batrina. Ce suflet nobil este, citi oameni a ajutat. Si tocmai pentru acest ajutor sa fie ridicata? Nici unul dintre cei carora le-a facut viata mai buna nu poate s-o scape? A, ca a calcat si pe cadavre, o stiu toti, dar mai conteaza ?

Solidaritatea de breasla este exemplara. Practicantele aceleiasi meserii, din alte case, tipa la fel de tare. Le ofera gazduire napastuitelor, sa-si poata zbiera suferinta peste tot, sa inunde cu lacrimi cit mai mult spatiu. Sa inmoaie suflete. Si sa convinga, in climaxul disperarii, ca e un atac la adresa lor. Lor, slabe si neajutorate, vor sa le ia meseria de sub fuste. Gura lor e in pericol, ce vor mai baga in ea?  Fardate excesiv cu ipocrizie, mistifica – pentru a cita oara?- evidenta. Minciuna lor trebuie sa devina adevarul nostru. Asta vor pentru ca numai asa pot scapa.

Nu mai sunt prostituate. Sunt curve de-a dreptul.

Facebook Comments

30 Comments Prostituţia e legală

 1. Nea

  Nu mai bine pun plăcuţe unde e cazul: În acest imobil a locuit Fane Spoitorul / Vîntu / Voicu/ etc. între lunile …

  Reply
 2. para

  "Începând cu toamna acestui an, IICCMER va lansa un concurs împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru transformarea închisorii de la Râmnicu Sărat într-un spaţiu memorial." antiteze

  I-auzi!

  Reply
 3. mece

  de acord cu para. consumaţi conspiraţii cu moderaţie. nu de alta, dar prin ele putem explica orice. exact asta fac şi prostituatele. deci ajungem la un numitor comun cu ele despre care noi am stabilit deja că nu este credibil.

  Reply
 4. lucid

  @andrei p : e foarte simplu. Adreseaza-te Institutului Natzional pentru Memoria Exilului – fost al lui Dinu Zamfirescu, acum unit cu cel fost al cuplului stejarel&oprealel, si cere-le cartea publicata de ei despre exilatzi in documentele securitatzii.

  Reply
 5. para

  Dacă ajungem în zona agenţilor, nu avem nicio informaţie certă, şi discutăm ca-n Cişmigiu.

  Bine, oricum discutăm ca-n Cişmigiu…

  Reply
 6. gabhry_el

  "sistemul ticăloşit" a cam început să crape

  sunt şanse bunicele ca Băse să-l învingă

  se vede că piesa de artilerie cea mai importantă pentru asta – că nu-l poate învinge singur, nu? – e şi cea care i-a asigurat blindajul pînă acum: Justiţia

  Reply
 7. AccesDirect

  Mie putin imi pasa daca Hurezeanu a fost recrutat de cutare sau cutare servicii sau ca a avut dosar. De ani de zile e menajat, vorbindu-se de el in termenii unei tristeti intelegatoare, ca fiind "o dezamagire", desi e si asta printre altele. Se neaga astfel o evidenta: e unul din actorii cu un rol principal in proliferarea obscenitatii politico-mediace. Nu e o dezamagire, e o lichea de lux.

  Reply
 8. para

  Poveşti cu agenţi. Jucării pentru copii. Al cui e Vântu, al cui e Hurezeanu, ce vrea Rusia, care e pionul de sacrificiu şi, nu în ultimul rând, ce poartă regina sub kilt.

  Reply
 9. andrei p

  Alina Mungiu a scris nu de mult despre Sebastian Lazaroiu ca ar sti ea sigur ca Lazaroiu a facut si-a dres. Au fost multe voci aici care, cu argumente credibile si oneste, au criticat apasat felul in care Alina Mungiu a procedat atunci, ideea de baza fiind ca ea ar fi trebuit sa produca niste dovezi concrete linga acuzele respective.

  "lucid", la 2:17 pm pe acest blog, il acuza explicit pe Hurezeanu de lucruri cel putin la fel de grave. Ar trebui sa ii cerem dovezi "reale" si lui "lucid"?

  Daca da, sper ca nu o sa fie de genul "stiu eu sigur, credeti-ma, stiu ce spun". Astea au fost prezentate si de Mungiu.

  Sau poate, faptil ca nu a lansat aceste acuze sub numele lui (ei) real il absolva de obligatia asta, aceste acuze fiind oricum considerate o forma primitiva de pamflet.

  Reply
 10. lucid

  BTW de articolul din "22" amintit de @para, ca legatura massmedia-securitate, Hurezeanu are DOUA dosare de recrutare ca informator: unul cand avea 19-20 ani – era "dirijat" pe langa un "obiectiv" important -, temporar abandonat dupa si reluata recrutarea in anul in care blandianca l-a recomandat la Herder. Ca DINCOLO a "lucrat" si pentru DNB, si pentru CIA, e banal. Dar unii zic ca in "paralel" si pentru "externii" nostri, si d-aia e menajat, fiind "acoperit" in continuare. Detaliile picante (efebii, tanara nevasta business-woman) nu fac decat sa puna bomboana pe coliva unui "formator de opinie" inca luat in serios de gugustiuci.

  Reply
 11. Bleen

  "Nicolae Popa e cea mai importantă piesă din construcţia schemei Gelsor. S-a văzut şi în 2000 când a fugit instantaneu, imediat după ce începuseră cercetările. Ştia că urmează să fie chemat să dea socoteală şi, posibil, să fie reţinut. De ce a fugit? Erau indicii clare că Popa avea asupra lui liste întregi cu persoane care au profitat de pe urma schemei piramidale şi, mai mult decat atat, cine a cerut să fie plătite, cu ore/date/sume.

  Relaţia lui SOV cu Nicolae Popa nu a fost una foarte liniştită. Din câte povesteau după fuga lui Popa unii dintre apropiaţii celor doi, Vîntu îl bănuia pe Popa că-şi opreşte o parte din bani pentru el. De aceea îl obliga să aibă înscrisuri pentru toate plăţile. Erau multe persoane publice importante în acele liste, care primeau bani de la Popa."

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/catalin-harnagea-

  Reply
 12. para

  @Florina Neghină

  şi ce, ai vrea ca toţi să fie pupincuriştii lui Băsescu?

  Nu ne-a ajuns Ceauşescu?

  🙂 🙂 🙂

  Reply
 13. gradinarulcarpatilor

  Nu vad unde e partea legala .Cat despre aplecarea spre infractionalitate , asta-i lumea , nu exista grau fara neghina …

  Reply
 14. andrei p

  "A, ca a calcat si pe cadavre, o stiu toti, dar mai conteaza ?"

  Conteaza foarte tare! Ar fi o idee buna s-o arestam pe matroana exact pentru asta, nu crezi?

  De fete ce mai poti sa zici? Unele s-au transformat, cu timpul, din cracanate in cracanatoare. Sau, dupa caz, cracaneaza la alta masa.

  Ceea ce arata ca se poate reusi asa in viata.

  Reply
 15. Nea

  Calomnie!

  Cum îţi permiţi să compari o breaslă onestă, care încasează un ban pentru un serviciu necesar, pe care chiar îl prestează cinstit, înghiţind pe deasupra oprobiul public, rânjetele condescendente ale doamnelor care nu se prostituează decât în scris sau pe ecran, gazele de eşapament ale tirurilor, bătaia şi umilinţele de la peşti, riscul de îmbolnăvire, cu breasla vuvuzelelor?

  Tot ce li se cere vuvuzelelor e să mestece permanent căcat. Nu produc nimic, nu generează profit, nu ele asigură câştigurile financiare ale peştelui patron, dimpotrivă, peştele redirecţionează bani din alte afaceri pentru a ţine în viaţă şandramaua.

  În schimb, astea din urmă sunt mândria familiei – doar lucrează la ziar, la TV, sunt a patra putoare în stat, se scoală când vor şi stau în birouri cu aer condiţionat, adulate de publicul naiv, dependent de minciună mai ceva ca de pornografie.

  Reply
 16. ciuciu

  Am infiintat un ONG am colectat si i-am trimis ajutoare pentru piciorul beteag, azi. Pentru ca datorita ei barbatii pot face de 1,5 ori mai mult sex ca femeile.

  Reply
 17. ela

  Biata Cupli-mama! Mi se rupe sufletul.

  Oameni rai,nu se gandesc la bietele fete,usor agramate si infatuate,care altceva nu stiu sa faca.

  Poate unele se vor fi simtind atrase de noul stabiliment,ca si aia e oameni.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *