PSD=PNL=PD-L=PC=PRM=UDMR

Am deschis bleen.ro în 6 august 2008. Am scris acolo pînă în ianuarie 2010, cînd am trecut pe Blogary. De 3 ani blogul este în adormire iar în acest an va ieși din online. Va fi înlocuit pe server de cincinnatus.ro, despre care vom vorbi la momentul potrivit.

Bleen.ro nu va ieși însă din online fără a face o retrospectivă înainte. 

articol din 1 octombrie 2008:

Votul de ieri din Parlament ne-a aratat ceea ce banuiam de mult timp incoace: nu e absolut nicio diferenta intre partidele politice din Romania.

Pomenile electorale votate in unanimitate in Parlament ne-ar costa, conform Cotidianului, peste 5 miliarde de euro. Asta ar fi numai costul direct si imediat. Costurile vor fi insa mult mai mari.  Si nu se vor cuantifica in miliarde de euro ci in zeci de ani. Nu e nevoie sa fii specialist ca sa-ti dai seama ca aceste pomeni, platite din banii nostri (e usor sa dai cand dai din banii contribuabililor), vor duce la o criza economica majora. Urmeaza cresterea inflatiei, a fiscalitatii, eliminarea investitiilor etc Subdezvoltare dublata de dezechilbre macroeconomice. DezechilIbrele macroeconomice se mai pot estompa, insa depasirea actualei situatii de subdezvoltare se va mai amana inca 4, 8 sau 12 ani, in conditiile in care ne aflam deja in ceasul al cincisprezecelea. Iar dezvoltarea e miza pe care am pierdut-o in acesti ani. Ieri s-a jucat ultimul act.

Singura decizie de bun simt pe care ar putea-o lua PD-L si PNL, partide pretins de dreapta, ar fi eliminarea de pe listele de candidati a tuturor celor care au votat “DA” ieri in Parlament. Ar fi un gest minimal.

Calculul pe care si l-au facut PD-L-ul si PNL-ul prin acest vot este unul sinucigas si este bomboana de pe coliva acestor partide. Daca aceste partide spera sa fie sustinute si votate de “majoritatea tacuta”, se inseala. E un teren pe care nu au nicio sansa in fata PSD-ului. Asa-zisul troc pe care l-au facut PD-L-istii cu PRM-ul este, in ciuda parerii Corului Ingerilor, o joaca de copii in comparatie cu acest vot. Fiindca nu targul cu PRM a ingropat PD-L-ul, ci votul de ieri.

Pana ieri nu am fost de aord cu afirmatia “toti sunt la fel”. Insa votul din Parlament mi-a dovedit ca m-am inselat. Intr-adevar, toti sunt la fel.

Ceea ce s-a intamplat ieri in Parlament reprezinta populismul cel mai concret si iresponsabil, un populism cu efecte extrem de palpabile. SI nimeni nu-l va putea justifica in niciun fel.

Sunt curios cum va reactiona Basescu. Daca va promulga legea sau se va face ca ploua atunci inseamna ca ne-am inselat si in ceea ce-l priveste.

Facebook Comments

2 Comments PSD=PNL=PD-L=PC=PRM=UDMR

 1. Bleen

  Era vorba de creșterea pensiilor cu 50% (dacă îmi aduc bine aminte) votată în unanimitate în Parlament. Băsescu a promulgat legea după ce a cerut asigurări de la Vosganian că există bani pentru creștere. Vosganian, cel mai iresponsabil ministru de finanțe post-decembrist, membru al guvernului condus de cel mai iresponsabil prim ministru post-decembrist, Tăriceanu. Nu existau bani, mai ales că creșterea era pe termen lung (fiind o creștere procentuală) și, mai ales, că, conform CCR, aceasta nu poate fi anulată. Actualmente, deficitul fondului de pensii e în jur de 4 miliarde de euro anual, bani luați de la bugetul de stat.

  Reply
  1. BarbuMateescu

   Bleen În nici două luni, a urmat cea mai mică prezenţă la alegeri din istorie. PDL a rămas la 800 de mii de voturi în urma celui mai slab rezultat al lui TB iar PSD-ul a obţinut cele mai puţine voturi din istoria sa (2,2 milioane).
   Dacă ne uităm la prezenţa din sondajele din septembrie 2008, de atunci şi până la alegeri 2,5 milioane de oameni au renunţat să mai voteze deşi aveau o opţiune de vot. În special fani PSD şi fani PDL. Când ţi se arată concret că toţi sunt la fel şi că există consens, nici nu prea are sens să votezi.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.