Boicotul brandurilor care sustin financiar departamente de propaganda si dezinformare ale unor organizatii extremiste

Boicotul nu se face cu petiții. Știu că oamenii sînt speriați și se înghesuie unii în alții din disperare, dar, deși ajută la confortul psihic, nu e de folos. Mai bine monitorizăm principalele emisiuni tv care incită la ură, propagă minciuna și susțin extremismul politic, facem o listă cu brandurile care își fac publicitate sau sponsorizează aceste emisiuni și această listă să circule pe bloguri, site-uri, alte televiziuni, rețele sociale. E mai bine decît să circule un link numit petițiionline, și care nu folosește la nimic. Facem petiție către cine? Boicotăm ce? Care sînt emisiunile, care sînt brandurile? Care sînt criteriile după care alegem aceste emisiuni?

Important este ca numele respectivelor branduri să fie vizibile pe site-urile instituțiilor de presă serioase, bloguri și rețele de socializare, să rămînă în memoria internetului, să intre în rezultatele căutărilor pe google, să fie trenduri pe rețelele de socializare.

Însă, înainte de a face toate acestea, e nevoie de o listă cu instituțiile de presă (e un fel de a spune, în fapt vorbim de departamente de propagandă și dezinformare) care sînt susceptibile de a fi boicotate, o listă cu emisiunile tv care promovează extremismul, minciuna, atitudinile antidemocratice și antioccidentale și o listă cu brandurile care susțin financiar (prin reclamă sau sponsorizare) aceste emisiuni.

Trebuie boicotate în primul rînd acele instituții de presă care acționează ca departamtente de propagandă și dezinformare, căci scăderea audienței acestora va aduce după sine și scăderea interesului marilor companii. E greu să ceri marilor corporații să boicoteze Antena 3 cînd tu nu o faci. Aici va fi ceva mai greu, avînd în vedere că aproape toți detractorii Antenei 3 sînt dependenți de respectivul post de televiziune, pe care-l urmăresc și comentează zilnic. Dacă există un public suficient de numeros pentru respectivele instituții de presă, agențiile de publicitate și marile companii se vor îndrepta spre ele pentru a-și face reclamă. Dacă detractorii presei murdare nu reușesc să se abțină să stea cu ochii lipiți de presa murdară, credeți că marile companii își vor permite să renunțe aceste medii care le aduc vizibilitate brandurilor, vînzări și bani? Dacă cineva care nu are nimic de pierdut din renuțarea la statul cu ochii în Antena 3 nu reușește să renunțe la Antena 3, cum credeți că vor renunța marile companii, care au de pierdut vizibilitate, vînzări și bani?

Trebuie boicotate brandurile care își fac reclamă în respectivele medii, și, doar dacă este posibil, companiile care dețin acele branduri. O simplă listă cu companiile este lipsită de relevanță. Cine știe ce produc Beiersdorf sau Laboratoires Diepharmex? O să mergem la cumpărături cu o listă de 20 de companii și 157 de branduri deținute de companiile respective?

Facebook Comments

21 Comments Boicotul brandurilor care sustin financiar departamente de propaganda si dezinformare ale unor organizatii extremiste

 1. Yeba

  Gh. Tinel, la A3 live, „face un apel la conducerea PDL sa le permită membrilor să vină la A3 şi să participe, să încerce să reintre în graţiile acestui post.” „Că aici doar nu se întâmplă nimic rău, nu-i aşa?” întreabă Mihaela Bârzilă. „Sigur, sigur”, răspunde Tinel. Părea doar prost, nu m-aş fi gândit că-i pervers.

  Reply
 2. Augustin

  Din revista22:

  Si Victor Ciutacu ii ataca peblogul sau pe cei care cer ca firmele responsabile sa-si retraga publicitatea de la Antena 3.
  „E misto isteria coordonata de laboratoarele basiste
  potrivit careia firmele responsabile ar trebui sa-si retraga
  publicitatea de la noi si sa-l forteze pe Voiculescu sa ne curate. Cand
  ma gandesc ca, publicitar, tripleta Gadea-Badea-Ciutacu se vinde-n
  februarie, in avans, cu banii jos, pe tot anul, imi inchipui c-o sa fie
  cam dificil. Badea face minim 1,2 milioane euro/an cu 5 editii pe
  saptamana, de Gadea nu mai vorbesc”, scrie jurnalistul Antenei 3.

  Reply
  1. Bleen

   Augustin E posibil să aibă dreptate. Dacă ai noștri se uită în proporție de 95% pe Antena 3 fără întrerupere și comentează de dimineață pînă seara ce se întîmplă acolo, îți dai seama de ai lor? Asta înseamnă audiență, nu glumă.

   Reply
   1. Gramofonu

    Bleen Mi-aduc aminte de un roman citit mai demult, „Bug Jack Barron”, in care la emisiunea unuia se uita toata lumea. Unii pentru ca le placea emisiunea, restul „ca sa vad ce-a mai zis nenorocitul ala”. Impresia mea a fost ca un mod asemanator l-a promovat si Andrei Gheorghe, iar astia 3 l-au adaptat publicului si l-au dus la extrem.
    Si daca ne gindim putin…eu nici macar nu ma uit la tv si uite ca am ajuns sa vorbesc despre ei :))

    Reply
 3. LucianLZ

  Fa si o pagina de FB sau un grup cu boicotul asta. Daca l-a atins in SUA pe Rush Limbaugh, trebuie sa mearga si cu tampitii din Romania.

  Reply
 4. Ilinca

  Cred ca  lista pt. boicot ar trebui sa fie cat mai scurta. Tb. luata la ochi o a numita emisiune (in cazul de fata s-a impus emisiunea aia cu Tufaru), nu zece. Evident ca tot ce se promoveaza la Antene, Realitatea sau RTV ar fi numai bun de boicotat dar asta ne lasa si pe noi fara multe produse si disipa complet efortul. Ideea e nu este sa falimentezi un producator sau mai multi ci sa aduci in piata ideilor conexiunea intre produsul promovat si emisiunea pe care o gireaza oferindu-i reclame. Chiar daca ar fi ultimul pe lista criteriilor dupa care se imparte publicitatea, daca am reusi sa-l introducem pe lista tot ar fi un mare castig. 
  Sigur ca eu as pune emisiunea lui Gadea cap de lista (urmata de Badea), dar asta este, sper sa-l prindem data viitoare.

  Reply
 5. Ilinca

  Cred ca  lista pt. boicot ar trebui sa fie cat mai scurta. Tb. luata la ochi o a numita emisiune (in cazul de fata s-a impus emisiunea aia cu Tufaru), nu zece. Evident ca tot ce se promoveaza la Antene, Realitatea sau RTV ar fi numai bun de boicotat dar asta ne lasa si pe noi fara multe produse si disipa complet efortul. Ideea e nu este sa falimentezi un producator sau mai multi ci sa aduci in piata ideilor conexiunea intre produsul promovat si emisiunea pe care o gireaza oferindu-i reclame. Chiar daca ar fi ultimul pe lista criteriilor dupa care se imparte publicitatea, daca am reusi sa-l introducem pe lista tot ar fi un mare castig. 
  Sigur ca eu as pune emisiunea lui Gadea cap de lista(urmata de Badea) , dar asa este, sper sa-l prindem data viitoare.

  Reply
 6. SimonaM

  Cam așa am zis și eu. E destul de anapoda de procedat cu produse sensibile (medicamente, igienă, produse pentru copii). Succes oricui încearcă să convingă un bebeluș că laptele care-i place e câh și mai bine să bea altul, care nu face reclamă nu știu unde.
  Pe de altă parte… Eu una nu mă uit la ăștia, nu m-am uitat niciodată. Mă uit la B1 (din ce în ce mai greu și acolo), și m-am uitat la ealitatea până prin 2008. Cam așa. E destul de greu să concep toate ororile despre care aud și citesc. Și nu pricep, de ce nu se pune presiune pe CNA să reacționeze? Avem niște legi care trebuie aplicate.. 
  În plus, am considerat dintotdeauna că raportarea constantă la ce spun televiziunile alea le dă credibilitate și îi legitimează pe demnții care prestează acolo. Este înfiorător cum opoziția (”ai noștri”) tremură disperați cu gândul la emisiunile ălora, și-au construit campanii cu gândul la emisiunile ălora, au guvernat (când au fost la butoane) cu gândul la ”ce vor spune Antenele”.. Păi și atunci noi ăștia, anonimii, ce să facem?

  Reply
 7. Bleen

  În ceea ce mă privește, boicotez Antena 3 de cînd există, laolaltă cu toate celelalte posturi de televiziune românești, fără excepție.

  Reply
  1. Nea

   Bleen Eu boicotez şi postul Tele7abc. Ieri m-am delectat privind pe Youtube discursurile lui Ceaşcă. Asupra mea au un efect liniştitor, nu ştiu de ce.

   Reply
 8. Bleen

  Și un boicot trebuie să pornească de la niște principii, nu poți cere marilor companii să boicoteze pe x sau y fiindcă așa vrei tu. De ce RTV sau Realitatea ar fi mai breze decît Antena 3? Dacă boicotezi, îi boicotezi pe toți cei care încalcă acele principii, fie că e vorba de RTV,  Antena 3 sau B1TV.

  Reply
 9. Bleen

  Este aproape imposibil să boicotezi Procter & Gamble și Unilever. Poți boicota 1, 2, 5 branduri cărora li se face reclamă la Antena 3 sau mai știu eu unde, însă a boicota cele două companii (dacă intră pe lista de boicot și Johnson & Johnson?) mai bine nu mai ieși din casă la cumpărături, că nu mai ai de ce.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *