Rezultatele partiale ale evaluarilor Comisiei de etica au fost transmise liderilor ARD

Am trimis astazi catre presa un comunicat in legatura cu activitatea de pana acum a Comisiei de etica a Aliantei Romania Dreapta (ARD):

“Comisia de etica a analizat pana acum, pe baza criteriilor de integritate, 476 de candidaturi pentru care a primit documentele solicitate prin scrisoarea transmisa co-presedintilor Aliantei Romania Dreapta (ARD) pe 16 septembrie 2012.

Comisia de etica a dat aviz negativ pentru 32 de candidati propusi de ARD. Pana in acest moment partidele din ARD au decis sa inlocuiasca 12 candidati dintre cei respinsi. Cateva contestatii sunt pe rol.

Evaluarea candidaturilor s-a facut pe baza informatiilor transmise de candidati si prin verificari la Registrul Comertului, pe site-urile oficiale de licitatii si ale institutiilor publice care au contracte publice, pe baza comunicarilor oficiale si documentelor aflate pe paginile de internet ale Agentiei de Integritate, ale parchetelor si in baza de date a Portalului instantelor de judecata. Comisia de etica va face publice rezultatele evaluarilor la finalul verificarii tuturor candidatilor de la care a primit dosare complete.

Comisia este alcatuita din cate un reprezentant al PDL, PNTCD, FC si PNR, plus presedintele, iar deciziile s-au luat prin regula votului majoritar, fiecare membru avand drept la un singur vot.

Monica Macovei le-a recomandat liderilor Aliantei sa tina cont, in finalizarea listei cu candidatii ARD, de deciziile luate prin vot in Comisie si le-a solicitat sa transmita urgent Comisiei dosarele complete pentru candidatii pentru care nu au trimis si pentru cei pe care decid sa ii inlocuiasca.

“Nominalizarea candidatilor Aliantei Romania Dreapta a fost o decizie politica a partidelor din Alianta, iar decizia finala de includere pe lista cade in responsabilitatea acestora”, a declarat Monica Macovei.”

Vezi sursa articolului aici.

Facebook Comments

3 Comments Rezultatele partiale ale evaluarilor Comisiei de etica au fost transmise liderilor ARD

    1. Glook

      Ilinca Deci Viorel Badea si Wiliam Branza au fost respinsi si deMacovei. Sa vedem daca PDL se asteapta sa fac 100 km ptr. astia 2 sau imi dau ceva care sa merite cei 100 km.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *